Un produs Blogger.

vineri, octombrie 29, 2021

Antivacciniști, citiți sau ascultați ce spune un medic reanimator de la Institutul Matei Balș

84 comments

 Medicul ATI, Elena Copaciu:  Cine vede un bolnav covid în stare gravă, nu-i mai trece prin cap să nu se vaccineze.

RFI

https://www.rfi.ro/sites/default/files/intv_elena_copaciu_ati_bals.mp3Secție ATI covid

Image source: 
RO Vaccinare / Facebook

Pentru a treia zi la rând în toată țara nu mai este niciun loc liber în secțiile de terapie intensivă covid. Deși paturile destinate acestor bolnavi sunt de la o zi la alta mai multe, ritmul de creștere nu are cum să țină pasul cu numărul bolnavilor în stare gravă care, din păcate, ajung la spital târziu și, mulți dintre ei, sunt admiși direct în ATI. Elena Copaciu, medic ATI la Institutul Matei Balș, explică, pe înțelesul tuturor, ce înseamnă insuficiența respiratorie și de ce e vital ca oamenii să vină la medic la primele simptome de covid. Autorităților le recomandă să se ia în serios ca sa-și recapete autoritatea și să recâștige încrederea oamenilor.

În toată țara nu este niciun loc liber la terapie intensivă pentru bolnavii covid. La fel s-a întâmplat și mierucuri și marți. Azi (joi) România a înregisrat cel mai mare număr de pacienți covid internați la ATI: 1.556. "Suntem în situația Italiei de la începutul pandemiei, spitalele și unitățile de primiri urgențe fiind copleșite", spune președintele comitetului național de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. El a transmis un apel către populație să aibă încredere în medici și în știință și să se vaccineze, pentru că „fiecare persoană care azi se vaccinează lasă un pat liber în spital”.
Problema este că mulți dintre pacienții infectați cu coronavirus ajung la spital în stare foarte gravă. Se întâmplă așa pentru că amână până nu mai pot sau pentru că infecția cauzată de tulpina delta e mult mai agresivă? Răspunde Elena Copaciu, medic ATI la Institutul Matei Balș: 

https://www.rfi.ro/sites/default/files/intv_elena_copaciu_ati_bals.mp3

Elena Copaciu: Ambele ipoteze sunt valabile. Am convenit cu colegii mei că tratăm cea mai gravă afectare dată de acest coronavirus de tip 2. Această mutație delta este aproape ca o nouă boală și este cea mai gravă afectare din tot ce am văzut noi în această pandemie. Pe de altă parte, aveți dreptate, una din caracteristici este că majoritatea pacienților ajung târziu la medic. În organism virusul a produs deja daune serioase, iar în primul rând mă refer la fibroza pulmonară. Ăsta e dușmanul principal al vindecării plămânului în această boală, când foarte puțin mai po'i să influențezi medicamentos și cu suportul de funcții vitale din terapie intensivă evoluția bolii.

https://www.rfi.ro/sites/default/files/intv_elena_copaciu_ati_bals.mp3

Reporter: Majoritatea pacienților sunt nevaccinați. Cum reacționează când îi întrebați? Nu aveți de unde să știți când ajung la dumneavoastră dacă s-au vaccinat sau nu. Ce vă spun atunci?

EC: Există o parte din pacienți care continuă să nu creadă că există virus, că există pandemie și că vaccinul ar putea avea vreun efect, dar nu sunt mulți. Când ajung în spital și nu neapărat la terapie intensivă, începând de la camera de gardă, este un șoc pentru majoritatea pacienților să vadă câți dintre semenii lor se luptă pentru oxigen și pentru a respira normal. Este ceva ce nu poți să îți imaginezi. În afara spitalului nu poți să crezi că există așa ceva.

Dacă e să fac o comparație, eram tânăr medic specialist și am îngrijit cu mare devotament ultimele săptămâni în spital ale seniorului Corneliu Coposu, omul care a stat în închisorile comuniste cred că 17 ani. Câțiva ani au fost în recluziune totală. Uitase să vorbească și a reînvățat să vorbească. Avea insuficiență respiratorie severă dată de un neoplasm bronhopulmonar în stadiul patru. Ne spunea "îmi pare rău că trebuie să vă dau atâtea bătăi de cap, dar credeți-mă nici Securitatea nu m-a chinuit ca boala asta". O spunea omul care a pătimit în închisorile comuniste poate ca nu mulți alții.

Insuficiența respiratorie=sete de aer

Asta e insuficiența respiratorie severă. Să simți că nu îți mai ajunge aerul. Că nu mai este suficient aer în organism este teribil. E poate printre cele mai rele lucruri care ți se pot întâmpla. Acest lucru se întâmplă la oameni care sunt foarte conștienți, nu la oameni comatoși, care nu mai realizează ce se întâmplă cu dânșii sau cu alte alterări până în stadii avansate de hipoxie. Această luciditate a agravării insuficienței respiratorii este un chin care nu se poate povesti în cuvinte. Nu doar propria suferință, ci văd și la alți pacienți internați diverse stadii de evoluție a insuficienței respiratorii și realizează că pentru anumite persoane, pentru cei care ajung în spital nu mai contează statisticile și faptul că nu știu cât la sută fac forma ușoară sau asimptomatică. De cele mai multe ori cazurile care ajung în spital sunt forme foarte serioase de insuficiență respiratorie. Nimeni nu este pregătit să vadă atâta suferință.

Rep: Respirația nu este o acțiune conștientă. Respirăm pur și simplu, fără să ne propunem. Ce înseamnă pentru bolnav covid care ajunge la ATI să respire?

EC: Simte că nu-i ajunge aerul. Are sete de aer. Îl mai împiedică și o tuse uscată. Efortul respirator poate să fie din ce în ce mai mare. Există și acel fenomen bizar care a fost numit happy hypoxia, hipoxia fericită, oameni care nu realizează că le scade saturația și pare că nu are consecință asupra lor, o tolerează, dar asupra organelor interne se produc leziuni care se dovedesc a fi ireversibile în multe cazuri.

Ce se întâmplă cu o celulă lipsită de oxigen? Cam ce se întâmplă cu o mașină pe benzină în rezervorul căreia pui motorină

Vin oameni cu saturație de 60%, 80%, când noi trebuie să avem peste 88% - 90% ca să funcționăm normal. Toate celulele noastre funcționează cu oxigen și, combustibil principal, să-i zic așa, glucoză. Din niște reacții biochimice care au loc în celulă rezultă energia. Energia fiecărei celule care își vede de funcția ei pentru care se află acolo în organ, în sistem, în țesutul respectiv și întreținerea per ansamblu a funcționalității organismului. Când oxigenul scade, încep să apară, știți cum e, dacă nu funcționezi cu combustibilul care trebuie, mă refer la mașini, le dau exemplul acesta de multe ori bărbaților care conduc mașinile, și înlocuiești cu alt combustibil, atunci motoarele nu mai merg bine. La fel se întâmplă și în organism. Oamenii trebuie să fie conștienți că aceste saturații mici în oxigen, că stau acasă cu 80%, cu 75%, cu 60%, chiar oameni cu probleme cardiace, pulmonare anterioare, toate acestea produc niște daune în funcționarea celulelor din organism  care își spun cuvântul la un moment dat. Apar disfuncții, insuficiențe de organ care sunt foarte greu de redresat.

Despre medicii anti-vacciniști: "Cine vede un un bolnav covid în stare gravă, nu-i mai trece prin cap să nu se vaccineze"

Rep: Președintele comitetului de vaccinare, domnul doctor Gheorghiță le adresează medicilor antivacciniști un mesaj. Să se informeze de la ceilalți colegi pentru că medicina este o știință care se învață, dar se și uită. Dumneavoastră aveți printre colegi sau printre cunoscuți medici antivacciniști?

EC: Nu foarte mulți, din fericire și nu sunt dintre prieteni. Medicii reanimatori, având în vedere cu ce se confruntă în fiecare zi, cred că sunt în proporție foarte mică nevaccinați. Sunt mulți care sunt deja trecuți prin boală și care s-au și vaccinat ulterior. Sunt medici din alte specialități care poate nu au văzut cum arată pacientul cu covid în formele critice și în formele severe. După ce vezi așa ceva nu cred că îți mai trece prin cap să nu te vaccinezi.

Rep: Aveți un mesaj pentru românii care nu înțeleg și sunt nemulțumiți că trebuie să poarte mască în aglomerație, că trebuie să se vaccineze?

EC: Dacă după atâtea luni de pandemie nu am înțeles, bănuiesc că va fi greu să înțeleagă în continuare. Ce mă surprinde pe mine este că mulți dintre acești conaționali, în momentul în care ies din țară și călătoresc într-o țară care are anumite restricții, anumite exigențe de respectare a unor reguli care țin de limitarea răspândirii virusului, de situația post pandemie, acolo le respectă. Asta nu pot să înțeleg, această disociație de atitudine. Până la urmă e o disociație cognitivă. De ce acolo respectă și în țară nu? De unde vine diferența aceasta?

Societatea românească în fața valului 4 al pandemiei: precum cei care dansau pe puntea Titanicului când vasul se scufunda

Toată vara în momentul în care am văzut cât de relaxate au fost măsurile la noi în condițiile în care vaccinarea a scăzut brusc, oamenii aceia care mergeau la mare într-o proporție incredibil mai mare decât în alți ani, toate petrecerile care s-au ținut în cluburi și evenimente de familie mie mi-au dat senzația unor oameni care dansează pe puntea Titanicului. Ăsta era sentimentul pe care îl aveam pentru că a doua zi mergeam în spital. Reanimarea era plină. V-am spus că din 17 august a tot trebuit să mărim capacitatea de internarea. Este această disociere între oamenii care vor să uite de virus, care vor să scape de pandemie, dar nu uitând de ea și ignorând-o complet o să scăpăm de ea. Asta trebuie să ne fie foarte clar.
În spital oamenii se chinuie. Acum avem ceva ce noi, medicii din spitalele covid și spitalele de boli infecțioase am văzut venind. Am văzut venind valul ăsta ca un tsunami și ne-am pregătit pentru asta, noi la nivelul nostru, până la un punct. Însă societatea noastră per ansamblu se comportă precum cei care dansau pe puntea Titanicului când vasul se scufunda. Trebuie să fim conștienți că noi trebuie să găsim soluțiile. Nu o să vină altcineva să le găsească în locul nostru. Să le acceptăm și să le respectăm dacă tot ne stabilim niște reguli. Asta dacă vom putea să ne stabilim niște reguli.

Rep: Ce soluții credeți că au mai rămas în momentul acesta?

EC: O campanie de conștientizare, de stabilit prioritățile. Și o spun cu toată responsabilitatea: trebuie inclusiv ca autoritățile să se ia în serios, să recapete autoritate și să recapete încrederea oamenilor. Atunci oamenii vor respecta regulile și poate că ne va fi și nouă, ca societate, mai bine.


84 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu spun asa: ANTIvaccinistilor, va doresc sanatate si tot binele din lume, dar daca v-a pălit guvidul, fereasca Dumnezeu, viata va va deveni un iad, din care nu veti mai scapa usor si o sa va blestemati decizia de a nu va vaccina, pentru ca eu am deja cap. respiratorie de sub 50% si stiu ce-s sufocarile, din cauza repetatelor viroze si pneumonii in timpul vietii, care m-au obturat si subrezit, de multe ori luand miofilin, cel mai ieftin ca nu-mi permit scumpe, si e vai de capul meu cand urc scari sau merg, sau orice as face ca ma sufoc, dar la guvid ajugeti pur si simplu la strangulari de spanzuratoare, la 10-20% capacitate respiratorie, cel mult, cu gatuire si sufocare care aduc moartea chinuitoare in decursul zilelor si orelor, si vezi cu ochii cum te stingi stranghulat, ca un spanzurat cu incetinitorul! E mai buna moartea prin sufocare treptata, sau viata prin vaccinare? Acum, pana la ora 20, sau maine dimineata la prima ora trebuie facut, pana nu-i prea tarziu!

Alexandru spunea...

Bună seara! Eu nu mă consider antivaccinist, cred însă că trecerea prin boală îți conferă o imunitate cel puțin la fel de bună ca cea dobândită în urma vaccinării. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, subiectul e atât de vast și stârnește atâtea controverse însă un lucru nu pricep: de unde înverșunarea dv., a celor care v-ați vaccinat, împotriva celorlalți? Știu, o să găsiți n motive. Vă supun atenției cele de mai jos. Seară bună, sănătate și ceva mai multă toleranță față de semeni vă doresc.
https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2021/10/14/pandemia-un-exercitiu-planetar-de-simulare-a-schizofreniei-paranoide/

Huhu Rezea spunea...

Ai dreptate, tebuie să fii schizofren ca să nu poțiaprecia riscul unei pandemii.

Dan B. spunea...

Din păcate, la ATI se ajunge destul de repede, în lipsa medicației specifice, acesta fiind motivul agravării bolii covid.
Personal, apreciez că, din moment ce la ATI prevalează intubare, această secție reprezintă „anticamera morții”, o escală ce precede destinația „morgă”.
Există pe undeva o statistică a pacienților covid din ATI, ajunși ulterior, pe picioarele lor la domiciliu? Sau cunoașteți dvs asemenea cazuri de vindecare miraculoasă?
Așadar, fiți băieți deștepți și informați-vă și din alte surse decât cele guvernamentale, pentru a vă schița opinii personale corecte și argumentate.
Week-end de 10+ tuturor vă urez!

Huhu Rezea spunea...

Dacă erai atent la mesajele doctorilor de la ATI, aflai că peste 60% din cei care ajung acolo mor.
In mintea ta scrintită, să nu crezi că scăpau dacă nu erau internați la ATI.
Vorba lui Werner: N-au fost precauți!

Dan B. spunea...

@Huhu:

Tot nu te lași până nu jignești! Cred că la tine-i vorba de scrânteală, moștenită genetic. Deci nu poți fi învinovățit de idioțenie!

ifrim spunea...

Este foarte bună vaccinarea preventivă ca una din modalitățile de a eradica pandemia dar pentru cei infactați de ce medicii de familie nu pot prescrie imediat antiviralele care circulă în alte țări și a nu pune presiune pe spitale?De ce nu sunt în farmacii la liber ?

M spunea...

@Alexandru

Ia fă domnule o statistică: câte postări antivaccinare și câte provaccinare?
Mă refer aici, pe ultimile două-trei topicuri!

Ai să constați ce am constat și eu: o înverșunare, o agresivitate oarbă a antivaxerilor.
Și apoi, cine e în stradă strigând gutural, răgușit lozinci aiuritoare? Provacciniștii sau șoșocii?

Așa că mai ușurel cu acuzațiile!

Eu nu mai intru in polemica cu șoșocii. Ma-am revăzut în momentele în care explicam pisicii că degeaba se urcă pe perdele tot nu o să prindă vrăbiile de dincolo de geam.

M-am întrebat de ce a avut succes propaganda antivaxer în anumite țări? Explicația cred că derivă din lipsa de încredere în instituții.
Tragem acum consecințele anilor în care sportul national a fost decredibilizarea instituțiilor.
Pe cât facem pariu că antivaxerii au și cel mai mic grad de încredere în instituții?!

Am demonstrat chiar aici cum un antivaxer convins a "inventat" o știre pentru a își argumenta discursul.

Mă așteptam ca alții să fie măcar mișcați din convingerile lor. Să zică:"bă, dacă a mințit despre asta nu putea să fi mințit și despre ailaltă!?!"
Nu, domnule. Nici nu au clipit!
Semn de rațiune și inteligență, poate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru ca Dan B. a deschis cutia Pandorei cu subiectul medicatiei, este foarte grav ca, dupa atata amar de vreme, nici acum nu avem medicatie pentru tratarea virusului in farmacii si stocurile de stat, existand o piata de desfacere doar la negru si care nu prezinta garantie, pe sub mana sau targurile din nordul Moldovei, de la rusi si ucrainieni, desi exista medicamente de succes ca oferte internationale de oriunde, insa guvernul liberal nici nu vrea sa auda de asa ceva pentru ca, motiveaza ei cu zgarciogareala criminala, sunt scumpe, pur se simplu nu exista interes sa salveze vietile romanilor, asa cum sunt indoctrinati de peste un secol liberalii romani, doar sa extermine si nu sa mentina vietile romanilor, ori ca jegul asta bagacios de UE nu prea se inghesuie sa aprobe si medicamente eficace din afara Uniunii pe motivatii stupid politice. Țipă opozitia, țipă contaminatii bolnavi si muribunzi, țipă medicii si specialistii sa se achizitioneze medicamente pentru tratament, dar de la spanzuratul din inaltul prepeleac si pana la penalul câțos si ultimul cainos al puterii liberale ignora aceste voci disperate! Au gresit ca nu s-au vaccinat, sau nu vor si nu ai ce sa le faci, pentru ca se incalca niste libertati constitutionale si international stipulate in Carta ONU, dar da-le MACAR medicamente ca ultima speranta si nu-i lasa prin ATI doar cu oxigen si supiță, ca de acum miroase a genocid pe față! Nu exista in medicina & politica medicala de stat nu se poate, nu se stie sau nu se vrea, pentru ca miroase a act criminal voit, ci trebuie folosit orice pentru a se salva aceste vieti ale conationalilor nostrii la ananghie critica! Uite ca pana si securistul sub acoperire, Tolontan, impreuna cu ,,Libertatea'' au fost depistati ca anti vaccinisti, spun mediile de informare! Ptiu, drace, mai ales ca Tolomac Tolontan este principalul jurnalist fascist al puterii, limba de clopot ce bălăngăne zgomotos pentru Muilă Plăvan si partidele de dreapta, toate finantate de Soros Baci si ocultele mondiale!

Alexandru spunea...

@M
O știți pe aia cu "hoțul strigă: hoții!"? Îmi pare rău dar înverșunarea și agresivitatea sunt tipice, pe aici, celor care propovăduiesc vaccinarea ca pe singura soluție de rezolvare a problemei. Când iei de bun tot ce vezi la TV și îți spun guvernanții (mai ales la noi), cam așa pare. Dacă vă deranjați și deschideți linkul postat de mine mai sus, o să vedeți, cred eu, destule chestii interesante din istoria pandemiei. Încă ceva: nu știu cum naiba fac polonezii. În urmă cu 4 săptămâni eram în Cracovia. Oriunde, n-aveau nici o treabă cu masca sau restricțiile. Baruri pline la refuz, petrec ăia de zici că vine sfârșitul lumii. Și știți ceva? La fel e și în aceste zile. Și n-au 85% vaccinați. Doar un singur lucru: prea mulți specialiști în pandemii pe aici. Și agresivi. Și atoateștiutori. Vă salut, cu respect!

Huhu Rezea spunea...

Uite, evreii experimentează un vaccin care se administrează oral. Toți speriații de bombe de frica înțepăturilor... poate se vor imuniza așa, deși și acesta este tot pe baza de anticorpi monoclonali.
Rătutiții noștri pe frontul real al bătăliei cu virusul inamic ar putea să învețe de la evrei: să tragă în inamic nu în ei și familiile lor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, despre vacccinul oral, evreiesc, deocamdata experimental, se stie din vara, si e posibil ca in primul trimestru de anul viitor sa fie aplicat, cel mult in Aprilie, daca nu ma insel. Sa stiti ca la noi va avea aceeasi soarta ca si cel injectat, daca mentalitatea comunicarii nu va fi schimbata total, oamenii responsabili, din lumea medicala sau politica, si care pana acum s-au compromis de-a lungul pandemiei nu vor fi schimbati si inlocuiti cu profesionisti redutabili, cum scriam mai inainte, caci aici se afla toata buba esecului vaccinarilor! Vae victis!

Huhu Rezea spunea...

Informare este Flavius, dar ea nu poate pătrunde prin pâsla care acoperă puterea de înțelegere a multor români.
Dă doamne minte mai repede românului, așa cum el o are mai târziu.

Iulian Mareș spunea...

Ce tot aveti cu acest subiect? Care vrea se vaccineaza, care nu vrea este tot prietenul meu, de langa mine!
Voi axați-vă pe medicamentatia lipsa din ATI, caci aici este buba! Daca existau antivirale, antibiotice ...etc din belșug, cati bolnavi grav din ATI/UPU/CPU puteau trai?
Cine se face vinovat de lipsa acestora? Eu inca nu pot crede ca Guvernul Cîțu! El si ai lui sunt puritani, trebuie sa privim mai sus?
Nu pot fi decat fericit ca la conducerea PNL este un fost pușcarias de drept comun....daca avea la activ 7 ani de parnaie era sigur candidat pentru Cotroceni, nu?

spiritul lui Haret spunea...

Dan B exista o vorba din batrani.Cand iti zice unul ca esti scrantit injura-l.Cand iti zic doi,trei si mai multi fuga la psihiatru.Uite ca pe linga Huhu iti zic si eu ca esti scrantit.Degeaba ai invatat diagrama fier-carbon si jmpuls in lagare.Parca ai fi subinginer cu facultate muncitoreasca.

Dan B. spunea...

@CFI:

Eu cred că actul vaccinare/nevaccinare nu are culoare politică și este condiționat de capacitatea individului de a se informa, de a decela adevărul de minciună, de (ne)încrederea în propaganda guvernamentală și, nu în ultimul rând, de posibilitatea accesării unui centru de vaccinare, uneori aflat la zeci de km distanță.
Culmea este că majoritatea comentariilor la topicul de gen sunt pro-vaccinare, nu așa cum explică M aiuristic, mai ales că se întâmplă ca administratorul să le cenzureze pe cele ale anti-vacciniștilor.
Da, în stradă la protest, au ieșit cei care nu s-au vaccinat, dar și cei vaccinați (ei erau cei care posedau „green pass” pentru orele de după 21.00), care nu acceptă nazismul lui Arafat, care încalcă frecvent drepturile și libertățile individuale. Marea majoritate a vaccinaților nu ies în stradă, la proteste, căci, după ce s-au aliniat ca „oile” în spatele „măgarului” Arafat (de frică!), sunt principalii beneficiari ai nazismului acestuia. Nu-i acuz, așa au gândit, așa au procedat! Dar, în Germania lui Hitler, tot această frică indusă de lider a marcat o încolonare a nemților la cheremul lui.
În concluzie, postați informații la acest topic, unele care să intereseze și să prevină tragedii, nicidecum aspecte de ordin personal cum ar fi că te-ai pișat o dată, de două ori sau de trei ori! Nu de alta, dar nu interesează pe nimeni de câte ori ai urinat pe timpul nopții.

Huhu Rezea spunea...

@Iulian
D-ta continui să pui carul înaintea boilor.
Ai nevoie de antivirale după ce te-ai infectat, omule!
Ajută-ți aproapele să înțeleagă să facă ceva pentru a preveni îmbolnăvirea, nu-i mai ameții cu drepturile și opiniile când nu e cazul.

CEZAR spunea...

Huhuleee..esti depasit de problema....
Vezi ca UK...Israel..Rusia ...infectare e in toi..dupa ce i-au intepat ca pe ciur...
Te testeaza..ai in git ..Karcalacul...bagi antivirale si l-ai terminat ..NU VACCIN AIURISTIC CARE MANIPULEAZA SISTEMUL IMUNITAR NATURAL....

Iulian Mareș spunea...

Eu știu bine unde este locul boilor...
Trebuie sa moara cu 1/2 tableta de Paracetamol în ATI?
Unde sunt miliardele împrumutate de Pușcăriaș?

M spunea...

@Dan B

Ai gasit domnule link-ul la minciuna cu privire la incendiul de la ATI Constanta? Tot mincinos??????

Cand un om e mincinos minte tot timpul! El nu poate sa spuna adevarul pentru ca e innomolit in minciuni!

1. Am luat unul din topicuri si am numarat!!! 48 de postari anti-vaccinare la 31 pro. Asta in conditiile in care va plangeti ca sunteti "cenzurati".
Bai disperatilor!!! Postati mereu si mereu aceleasi neptii si va plangeti!


Bravi militari!

2. Sa compari situatia de acum cu "nazismul" arata o lipsa de respect crasa, chiar criminala fata de victimele nazismului!

3. Sunteti niste disperati! Iesiti in strada, strigati patetic, aia 100-150 de aiuriti! Vai de capul vostru!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, in tarile civilizate s-a inteles repede, ajungand si la 85%-95% vaccinati, pentru ca acolo parintii isi trimit copiii la scoala, populatiile fiind educate, instruite si culte, dar la noi, esticii fost comunisti si rusi e mai greu, fiind tari intesate de interlopi tribali, saraci si politicieni care au instalat anarhii in loc de democratii, de aia si 35% vaccinati si procentul inalt de antivaccinisti, surpriza mare fiind ca in randul celor scoliti si intelectuali sunt contrasii, grupurile de analfabeti si analfabeti functional nefrecventand mass media fiind mai degraba neinformati si neindrumati spre vaccinare, caci daca ar fi fost o campanie inteligent coordonata politic si social azi erau vaccinati peste 70%. La sate n-am vazut pe nimeni sa le bata in porti sa le explice despre necesitatea vaccinarii, dar daca era campanie electorala ii tabarau toate lichelele politice, la modul obsesiv, pana la iritarea de a fi alungati cu parii de la porti! Dreapta se strange la gur cu zgarciogarii, punand batista pe tambal si cu incapabilitatea de a guverna, iar stanga nu are nici un interes sa scoata dreapta din rahatul acesstor ratari, din principii tot electorale si, uite asa, ca ne furam singuri caciula! PRINCIPIUL ESTE UNUL FOARTE SIMPLU: VACCINAREA NU POATE ASIGURA PROTECTIA DORITA, FIIND IN STAGIUL INCIPIENT AL PANDEMIEI, DAR CEL PUTIN NU LASA SA FII UCIS LA MODUL GROAZNIC DE COVID, AVAND SANSE URIASE DE A SCAPA IN CAZ DE INFECTARE! ACUM MOR DOAR SI NUMAI CEI NEVACCINATI, SI ASTA O SPUN TOATE TARILE LUMII, NU NUMAI NOI!

M spunea...

@Alexandru

O știți pe aia cu "hoțul strigă: hoții!"

Da, domunule, o stiu. Si imi dau seama ca tipati aiurea ca sunteti discriminati, ca sunteti oropsiti ca altii posteaza mai mul! Dar in realitate sunteti violenti si agresivi.

Nu exista demonstratii pro-vaccinare pentru ca noi astia cu care credem in stiinta nu suntem agresivi.

Ai incercat vreodata sa postezi ceva in favoarea vaccinarii pe o pagina antivaxx??? 😂 Ia incearca!!!! Sa vezi acolo valuri de laturi pe care le aruncati!

Polonezii sunt la 52% vaccinare. Oho!!! Dar si asa, lasand parerile dumneavoastra clar subiective ma uit pe site-ul guvernului polonez:
COVERING YOUR MOUTH AND NOSE ONLY WITH A MASK IN PUBLIC SPACES

It is mandatory to cover your mouth and nose in such places as:

- in buses, trams and trains,
- in shops, malls, banks, markets and post offices
- in cinemas and theatres,
- at physician’s offices, in outpatient clinics and hospitals, in massage and tattoo parlours
- in churches, at schools and universities,
- in government offices (when going there to take care of certain matters) and other civic centres.


Lasati acum 4 saptamani cand nu era valul 4. Ca si noi acum 4 saptamani o bananeam pe strazi!

Sunteti agresivi si violenti! Daca acest site este recunoscut de domniile voastre ca fiind pro-vaccinare de ce insistati cu postarile astea?
Ca si cum as intra pe site-ul lui Sosoaca si m-as apuca sa postez ca "sa va vaccinati"!
Va spun eu: pentru ca va place scandalul, pentru ca va place sa jigniti si sa atacati!

Leon spunea...

"Durere, disperare și teamă. Asta putem vedea în secțiile ATI din țară. De pe patul de spital şi legaţi la aparatul de oxigen, bolnavii regretă că nu s-au vaccinat și îi roagă pe cei care nu cred că boala există să se protejeze, să nu le repete greșeala.

”Se schimbă totul. Am o fetiță care mă așteaptă și un soț acasă. Nu m-am vaccinat și în pare foarte rău, maxim de rău”, a declarat o altă pacientă la Realitatea Plus."(dcnews)..!

Calinmihaib12 spunea...

Românul are.."mintea de pe urmă" pt.că așa a fost..SETAT..de cel puțin..O MIE de ani, de o "clasă" conducă toare.."NEBUNĂ", LACOMĂ..peste orice măsură,+ proximitatea noastră..!!
Despre ce "putere de înțelegere"e vorba.. când.."fenomenul"..cuprinde "în masă" o mare proporție a po
pulației..!; e vorba de ȘCOALĂ,ÎNVĂȚĂMÂNT, EDUCAȚIE..care la noi,are un "istoric" .. cam.."recent": de vreo o sută și ceva de ani, în timp ce "lumea ..bună euro peană.."(și nu numai. .!)= are UNIVERSITĂȚI și..CATEDRALE de vreo 800 de ani..! =..cam pe "aici"..e explica ția .."diferențelor" =.. în ORICE....!
..Până când CLASA POLITICĂ..și"ELITELE" NU ÎNȚELEG că..de ELE ..depind STATUSUL și..statutul în lume al ROMÂNIEI,nu vom progresa semnificativ în nici un domeniu..!

Iulian Mareș spunea...

Au trebuit sa moară zeci de mii de inimi de români ghinioniști ca să ne dăm seama că țara este încăpută pe mâna unor șmenari și samsari și este condusă de golani?!

Huhu Rezea spunea...

Tara este condusă așa cum a vrut populatia. Singura grija care i s-a indus populatiei, ca nu mai poți să-i spui popor, a fost ca să nu conducă Dragnia, cel care realizase măriri de pensii si salarii.
Si aici va triumfa mintea romanului cea din urmă.

anonim spunea...

@spiritul lui Haret

Deja suntem trei:))

Mihai spunea...

Încă nu va intrat in cap ca prin ducerea SMBE la 5600 lei au nenorocit cu "numitorul" o mare masa de viitori pensionari ,mai ales din mediul privat.
Daaaa, Dragniiia ne trecea si prin pandemie ca gașcă prin apă cu rezervele de stat goale ,condiția să fi modificat sluga TT legile justiției in asa fel incat sa scape de gardienii lui Reddog.
Pensiile militare au fost reparate de Ponta, Liviu si Olguta doar le-au plafonat de două ori.
Sper sa mai apuce cand il votez eu.
Ce as dobori cu un jet de la pompieri citatul din sluga TT de pe fațada blogului.
Să trăiască bine pe salarii grase administratia ,parlamentarii si inca doua saptamani de vacanta pentru profesori.
Actualizarea la militari s-a blocat in nivelul ridicat al salariilor lui L&Olguta.
Pensiile civile vrând nevrând erau obligați să le creasca cf legii 263 cu inflația si 50% din cresterea SMBE.
Asa ca pentru militari " Ciuciu" ba ne-a mai facut Olguta si beneficiari de pensii nesimtite.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Afirmativ 100%!!!
Si vru poporul hoti, golani, curve si prosti? Si de graba vrerea lui fu materializata in pohta ce-a pohtit!

Dan B. spunea...

@M (vine de la „măscărici”?):

Cât de prost poți să fii ca să justifici că absența în stradă, la protest, a celor care s-au conformat nazistului Arafat, ar fi un act normal cu caracter social?
În stradă, poți regăsi pe cei care se opun, din diferite motive, acestei vaccinări și pe cei care, deși vaccinați, protestează împotriva certificatului verde.
Îți reamintesc că acest certificat a fost inițiat pentru facilitarea călătoriilor de afaceri și turismului inter-țări. Azi, deja prin decizia Parlamentului European, s-a marșat la desființarea lui și la renunțarea obligativității vaccinării anti-covid în statele membre.
Bine zice Iulian:
„Ce tot aveti cu acest subiect? Care vrea se vaccineaza, care nu vrea este tot prietenul meu, de langa mine!
Voi axați-vă pe medicamentatia lipsa din ATI, caci aici este buba! Daca existau antivirale, antibiotice ...etc din belșug, cati bolnavi grav din ATI/UPU/CPU puteau trai?”

M spunea...

Eu am o propunere, domnule Huhurez!

Dacă e posibil să nu mai abordați problema vaccinării. Mă gândesc că intră un civil pe aici și citește postările curajoșilor noștri camarazi.
Oameni care au jurat să își dea viața pentru un ideal, să asculte de ordine, să suporte cu tărie greutățile și privațiunile serviciului militar dar care se cacă (scuzați expresia) pe ei de frică să nu fie înțepați în umăr cu cel mai mic ac din dotare.

Cum să pleci cu așa camarazi la luptă? Dacă pe front îl apucă tremuriciul? "Un glonț din 1.456 își atinge ținta. Dacă următorul glonț e ăla norocos?"
"Eu nu trag cu pușca pentru că glonțul nu e avizat iar războiul în care suntem nu a fost aprobat de Adunarea Proprietarilor de la blocul meu!"
"Ați văzut ce agresivi sunt dușmanii? Da, e adevărat că noi tragem în ei dar e normal ca ei să fie răutăcioși?"


Ne facem dracului de râs!!!!

Vă rog frumos să analizați posibilitatea de a șterge aceste topicuri cu totul! Chiar dumneavoastră nu simțiți un pic de rușine când citiți comentariile?

M spunea...

@Dan B.

Și totuși, de unde ați luat declarația managerului de la Constanța. Hai, micuțule mincinos!!!!

Nu, domnule, cei pro vaccin nu ies în stradă pentru că nu sunt încrâncenați ca voi.

"Ce aveți cu acest subiect?"

Ne mor copiii la ATI pentru că niște fricoși și niște mincinoși nu se vaccinează.

Ce medicație mincinosule? Aia nu e tot experimentală?
Ai citit lista de contraindicații la anticorpii monoclonali? Și văzut câți au crăpat cu tot cu anticorpii monoclonali prescriși?

Cum să fii atât de prost să nu accepți știința? Să crezi în descântece și farmece?

Tu ești un mincinos dovedit! Cum mai ai curajul, ca să nu zic tupeul, să dai lecții? De fapt asta va caracterizează: minciună, tupeul și agresivitatea!

Poate are dreptate Iulian!!! Ce tot aveți cu acest subiect?
Lăsați-ne să comentăm aici pro vaccin și voi comentați anti vaccin pagina de FB a lui Șoșoacă!

Dan B. spunea...

Și, uite așa, prin acordul lui „acord-75”, altă jigodie cu chip de om, fără identitate asumată, se mărește haita turbatilor analfabeți funcționali (asta doar ca să vă alint!).

Iulian Mareș spunea...

O analiza care trebuie doar citita.........:

https://evadare.ro/politica/de-ce-nicolae-ciuca/

https://evadare.ro/politica/masurile-testate-pe-romani-sunt-in-premiera-mondiala/

https://evadare.ro/politica/dezvaluirea-umflarii-din-pix-a-deceselor-de-coronavirus-n-a-mirat-pe-nimeni/

Leon spunea...

N-o spune un Militar, o spune Preotul ortodox roman din Bruxelles, Patriciu Vlaicu:
"A refuza din principiu vaccinul este ca și cum am refuza să purtăm vesta antiglonț, în locurile unde este pericol să fim răniți“..!

Huhu Rezea spunea...

Zic militarii "curajoși":
De ce să pui vestă antiglont dacă te pot vindeca medicii pe masa de operație, în caz că ești rănit?

Dan B. spunea...

@Leon:

Te credeam deștept, dar ....
Este posibil să fie adevărat fondul comentariului dtale, dar sunt și alții cu opinii contrare!
Recomand haitei de turbați să treacă pe „mute”, căci asta voi face și eu!
Am intenționat să păstrez o oarecare echidistanță pe temă, dar tot au sărit de cur în sus mai toate jivinele pro-vacciniste!
Rămas bun!

Huhu Rezea spunea...

DANBuz
Du-te omule și te vaccinează ! Nu mai pierde vremea! Pandemia nu se combate cu opinii! Mai ales dacă sunt și tâmpite.

M spunea...

Nu te vaccina Dan B. Selecția naturală trebuie să își urmeze cursul firesc! O să fie o adevărată plăcere să nu mai citesc comentariile tale "echidistante".

Apropo, de unde ai luat domnule declarația mincinoasă????

Un mincinos mai puțin, nu e mare pagubă!

M spunea...

@Iulian Mareș

Unde mama naibii găsiți site-urile astea obscure? 😁

Să știți că eu sunt conștiincios și dacă ați ordonat să citesc ceva m-am apucat imediat de treabă.
Problema a fost când am ajuns la rândul 5, ăla cu "zook politikon". Ce mama dracului e asta, mi-am zis?
Poate "zoon politikon"!!!!
Dacă tot se dă cult autorul articolului măcar să scrie dracului corect.
Așa că, cu respect, nu am să urmez ordinul! 😁

M spunea...

Vedeți, bă, ăștia pro-vacciniști, cum se vorbește? Educat, manierat, neagresiv!!!!
"Jigodie cu chip de om", "haita turbaților analfabeți funcționali"!

Învățați, bă de la șoșoci!!!! Aștept următorul comentariu în care să se plângă că lumea nu îl iubește, că oamenii e răi și vorbește urât!!! 😂

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/doru-dinu-glavan-a-murit_843972.html

ACID spunea...

Huhurez, ai dat-o rău pe isterie Pro-vaccinare. Pierzi cititorii, prietene , impunând într-un limbaj neplăcut părerea ta și a încă vreo 3 - 4. Mă dezgusta acest trend al site-ului, Baftă la ,, doze ''. Permiteți să mă retrag , Să trăiți!!!

Leon spunea...

Inainte de retragere, vizionati acest link:
https://m.ziare.com/stiri/film-spital-ati-barlad-imagini-coplesitoare-apel-medici-1707831

Huhu Rezea spunea...

Doru Dinu Glavan a murit de Covid la Reșița.

Huhu Rezea spunea...

Sefu OMS avertizează:
„Este o certitudine biologică faptul că, la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur şi simplu nu îl vom putea stăpâni", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o ședință cu miniștrii Sănătății și Finanțelor, în cadrul G20.

Huhu Rezea spunea...

@ACID
Fii atent la gusturi în pandemia asta!

Calinmihaib12 spunea...

..deci cam 30 % din "populație.."au DECIS ..ATUNCI și..ACUM.(!)
.."RĂUL"..??!!..din țara noastră..?
Cam "ciudată",chiar "STRANIE"..și cam.. "singulară".. COINCI DENȚĂ..!

M spunea...

Mă uitam pe o statistică, la nivelul UE, privind procentul de femei de peste 45 de ani care își fac preventiv mamografii în vederea depistării acestei boli teribile care este cancerul la sân.

Pe ultimile două locuri, la distanță mare de celelalte țări, sunt România și Bulgaria.

Tot grafen? Tot certificat verde? Tot Arafat? Tot mortalitate, paralizie, "lasă, mai bine să fac boala că iau medicamente"? Tot Bill Gates, oculta mondială, ADN??
Nuuuuuuu! E lipsa de cultură medicală, înapoierea extremă și prostia crasă!

Iulian Mareș spunea...

@M,
pentru deplina diversitate....
Daa, zoon, insa omul a scris in beci, la intunericul propagat de Austria prin ministrul Apararii, cu ultima resursa a bateriei laptopului si nu a mai avut timp de corectura!
Lasati camarade, ca amandoi cunoastem apartinatorii site-urilor efemere, cu informatii trunkiate, cu sofisme si/sau bombe de presa!
Ca maine o sa indic:

https://ro.bestwebtip.com/9149842-sites-and-link-searches-in-the-deep-web-and-dark-web-the-hidden-internet-network

:))

Iulian Mareș spunea...

Kiar isi inkipuie cineva ca o vesta antiglont, cu placile ceramice este asa ...usor de purtat!
Si contuzia din carnea afectata trebuie tratata cu ceva...un gheag de sange plecat hai-hui prin corp face ravagii mai repede ca un Covid!

Iulian Mareș spunea...

Doru Dinu Glăvan era la al treilea mandat de președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Dumnezeu să-l odihnească!

Iulian Mareș spunea...

Leon...
nu se poate...Barlad? De acolo au plecat un Presedinte comisie de munca/CD/PSD, ce nu respecta Pandemia si, parca, ilustrul kirurg spațial Neluțu Tătaru!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
tu kiar nu te-ai prins de golania de la OMS? US a parasit OMS cand a avut convigeri si Trump le-a spus verde in fata!
Citez si comentez: ”la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur şi simplu nu îl vom putea stăpâni”! Asta seamana cu Oracolul ce a fost consultat de un rege inaintea unei batalii, intrebandu-l cine va castiga.... si Oracolul a spus ”Pe seara, un rege va ramane in picioare si corbii vor avea hrana!”

Iulian Mareș spunea...

Aici nu este grafen ci doar faptul ca poti numara pe degete spitalele cu mamografe!
Plus ca la educatie medicala/sexuala, cum vrei sa-i zici, pustoaicei de 12-13 ani trebuie sa-i spui in clar: ”fa, de sex oral sau anal poti muri sau nu, dar de cancer la san sau col uterin sigur te ridici la cer, daca nu faci asta: 1....; 2.....; 3.....etc”
Nu parinte 1 si 2 sunt subiecte, sunt si ele insa nu determinante!...
Asa, fatuca se documenteaza de la una mai mare, o prietena care a invatat-o sa fu....meze, de pe net...etc!
Cultura medicala se face cu oameni de specialitate, prin programe interministeriale reale nu filozofice! Odata pe luna strangi fetele/baietii in sala de sport si le explici un subiect!
Luna viitoare il dezbati cu toti, pe grupe de varste (poate)...fara jena, fara rusine....

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Constat că ai predilecția de a nu crede în instituții.
Sunt vechi avertismentele virusologilor că dacă lumea va dispărea înainte de dispariția Pământului, nu bombele nucleare vor fi cauza... ci virușii.

M spunea...

@Iulian Mares

Suntem pe ultimul loc (cu Bulgaria) si la consumul de sapun si de pasta de dinti. 😂

Va pot da inca 10 exemple care nu au legatura cu dotarea sau cu sfatul medicilor ci cu inapoierea si prostia!

Iar in ceea ce priveste locurile unde poate fi facuta mamografia, dintr-o trista experienta, va spun ca sunt suficiente. Chiar daca vorbim de 3D cu tomosinteza tot inseamna sa pui de-o parte 5 lei pe luna (asta bineinteles daca nu ai chef sa o faci gratuit, ca un sărăcan, pe trimiterea de la medicul de familie).

Ce vreau eu să subliniez e că în România și Bulgaria s-au acumulat o serie de factori care au dus la o "furtună perfectă". Familiile abrutizate de băutură și incultură, programa școlară care ne învața la lecțiile de istorie despre contribuția doamnei Andreea Esca la cultura națională, ONG-urile puse pe căpătuială, clasa politică incapabilă să se coaguleze pe proiecte naționale, transpartinice și, la sfârșit, propaganda internă.

M spunea...

@Huhu Rezea

"Constat că ai predilecția de a nu crede în instituții."

Pai cum sa aiba? Ani de zile am "tocat" institutiile pe toate site-urile!!! Acum, brusc, descoperim ca lumea nu mai are incredere in institutii!
Poate tragem ceva concluzii si macar pe viitor ne mai abtinem sa criticam institutiile aiurea, doar pe reactii viscerale!

Iulian Mareș spunea...

În ONU și instituțiile sale aservite numai naivii din lumea a 4a mai pot crede...
Oamenii se vor obișnui sa conviețuiesc și cu virușii, precum au trăit alături de alte organisme perfide...
*Nu suntem amerindieni..., avem virusuri în noi...cat cuprinde!

Iulian Mareș spunea...

@M,
Camaradee, Nu, Nu, Nu!
Avem proiect de țară pe care îl studiez ca pe Biblie...'România Educată!", ...de un autist!

*crezi ca tarantule din Renania aleargă tropotind pt un examen Babes-Papanicolau sau mamografie 4 D, ca trece anul și nu au punctat în agenda personala?
Cu stomato cam asa este, însă ai auzit de programul Un control, o plomba gratuită?...Nu și nici eu, kit xa 90% din stomatologi sunt particulari și au făcut bani serioși pana acum!

M spunea...

Zicea Huhurez, și bine zicea, că nu mai avem încredere în instituții.
Eu ziceam că de ani de zile dăm cu parul în instituții și apoi ne minunăm că nu mai avem încredere în ele.
Știre de pe DC News (redau, rând după rând, începând cu titlul)
O mașină de poliție a dat peste un vârsnic aflat pe bicicletă pe o șosea din București

Un grav accident de circulație a avut loc pe o șosea din Capitală. Un bărbat a căzut la pământ de pe bicicletă după ce a fost lovit de o autospecială de poliție.

O mașină de poliție a lovit un biciclist pe o șosea din Capitală. Bărbatul a căzut secerat la Pământ.


😁 Nu mai zic că Pământ se scrie cu literă mare când e vorba de planetă. Adică ăla putea să cadă pe Marte sau Jupiter dar s-a întâmplat să cadă pe Pământ.

Observăm repetarea obsesivă a știrii. Accentuând: vârstnic, poliția a dat peste..., Poliția a lovit, a căzut secerat....

Accidentul e puțin altfel. Mașina de poliție se deplasa în regim prioritar pe Calea Văcărești, pe linia de tramvai. Cine e din București știe că linia de tramvai de acolo e protejată de un gard metalic solid.
Bătrânul, pe bicicletă ce dracu căuta per mijlocul drumului?
Este interzisă circulația bicicletelor pe linia de tramvai!!!
Mai mult, când s-a apropiat mașina de poliție a virat brusc la stânga în fața acesteia.
Polițistul a evitat cat s-a putut accidentul trăgând de volan.

Constat doar știrea pusă pentru a mai arunca o flegmă (care apoi a fost continuată de spălații pe creier, comentatori ai site-ului).

Și ne minunăm că nu mai au românii încredere în instituții? Și mai ne plângem că atunci când avem nevoie de ele sunt slabe și ezitante?

M spunea...

@Iulian Mareș

Când ai dreptate, ai dreptate!!! 😁

Huhu Rezea spunea...

Va vine să credeți ce a constatat reprezentantul OMS in Romania?

Heather Papowitz a subliniat, în context, că doar 21% dintre pacienţii cu vârsta de peste 80 de ani sunt vaccinaţi în România.

"Deci cei mai vulnerabili au cea mai mică acoperire vaccinală, deci ei rămân la risc crescut de infecţie şi la boală, care duce la complicaţii şi, din nefericire, la deces. Foarte importante sunt locurile de muncă care trebuie să fie organizate în aşa fel încât să reducă riscul de transmitere, să fie sigure pentru angajaţi şi acelaşi lucru trebuie să existe şi pentru şcoli. (...) Vaccinarea rămâne principala măsură, ea trebuie să protejeze mai ales categoriile vulnerabile şi există evidenţe, inclusiv în România, că în general, în formele complicate care ajung la terapie intensivă, sunt persoanele nevaccinate. (...) Dacă vrem să prevenim noi valuri de infecţie, vaccinarea rămâne, din păcate, dar şi din fericire pentru că avem vaccin, singura soluţie", a arătat managerul OMS.

Nu în ultimul rând, Heather Papowitz a arătat că cea mai importantă este comunicarea, apreciind că informaţia transmisă la nivel comunitar trebuie să fie coerentă şi să ajungă la oameni pe calea potrivită pentru fiecare categorie.

Calinmihaib12 spunea...

M:
..Nu pune "carul înaintea..boilor"..!
Românii care nu au încredere în "institu ții..", au MOTIVE..!
"Instituțiile"..noastre..au făcut(și fac!)
.."TOTUL"..ca să men țină.."neincrederea"!
..deunăzi,chiar dezba terile..de ani de zile,pe acest blog,
despre "neincrederea"
.."CULTIVATĂ"..de.. ABUZURILE,ÎNCĂLCAREA LEGII..etc. comise de instituții militare, (inclusiv JUSTIȚIA..) ale statului asupra pensionarilor mili tari..reflectă exact ..acest aspect..al "neîncrederii"..!
..deci, atât timp cât statul nu respectă cetățeanul,nu poate pretinde..încredere și respect..de la "cetățean"..!

ifrim spunea...

În multe țări din Africa oamenii ar dori să se vaccineze dar nu au serul,noi avem 100 de doze /persoană și le distrugem că expiră termenul de valabilitate.Asta înseamnă că mulți se lasă în voia Domnului.Foarte bine ,doar au libertate de conștiință!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
E oarecum adevărat că la noi e o "problemă" ..efectuarea unor controale medicale și stomatologice perio dice..!= din cauza unor motive subiecti ve,dar și OBIECTIVE !
..Eu,de ex.nu am încredere în majorita tea medicilor stomato logi..!: pt.că atunci când..îți plombează un dinte, îți creează o altă carie..la dintele vecin.(.."îi ..mai "scapă"..mâna și poliează..dintele sănătos vecin..!)
E suficient să atingă "ușor" smalțul dinte lui sănătos;.ca zona respectiva să devină vulnerabilă și SURSĂ de infecție dentară, adică.."carierea" dintelui...!
Un stomatolog bun trebuie să aibă (prin tre multe..altele..!) "mâna"..si.."văzul" unui oftalmolog bun.!

M spunea...

@Calinmihaib

E veșnica poveste a întrebării: cine a fost mai întâi, oul sau găina!

Cetățeanul nu respectă statul statul nu respectă cetățeanul.

Dar eu vorbeam de un exemplu concret de manipulare. Uneori poliția greșește. Dar atunci când nu greșește?????

Aceeași greșeală o faci și domnia ta. Eu zic de un caz, concret, dumneata îmi zici că nu s-au actualizat pensiile. Ce are domnule cu prefectura?????

Neîncrederea se cultivă pentru că "e mișto", e "un bun vibe".

Să vă mai dau exemple? Circula pe net o poză cu doi polițiști, în uniforme pe care scria mare "Poliția" vorbind cu o babă care vindea ceva pătrunjel. Comentariul era: "Poliția română în acțiune!"
Uitându-mă la uniforme am văzut emblema poliției moldovene. Deci nu erau polițiști români!!!!!!
Comentariile dragilor noștri compatrioți: "luav-ar dracu de șpagari ordinari", "sper sa muriți toți polițaii, voi nu aveți părinți?", "vă pensionați la 40 de ani și până atunci terorizați bătrâne".

Și noi contribuim la această neîncredere prin postări, prin comentarii.
Văd că nici dumneata nu ești deranjat de manipulare. Interesant!!!!
Adevărul nu mai contează. Ura și mai ales confirmarea urii sunt mai importante.
Trist!

Cezar spunea...

Au vazut ca nu merge treaba in Ro...
Le strica ploile...

Cezar spunea...

Ce sa le ceri Africanilor...sau lu Ifrim..🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

Am ajuns de râsul lumii cu prejudcățile prostești ale majorității populației, prejudecăți îmbâcsite cu miros de tămâie.
Pănă și India are acum mai puține infectări COVID decât noi, pentru că în vară au reușit să vaccineze peste un miliard de indieni, oameni de care antivacciniștii noștri râd că ar fi vorba de strămoșii celor de pe la noi care se tem și de șoșoi. Pentru succesul avut OMS a autorizat vaccinul indian pentru țările sărace, este ieftin, chiar dacă eficiența lui este de numai 70 si ceva spre deosebire de vaccinul din România, refuzat de scifosiții de la noi, are eficiență de peste 90%.

anonim spunea...

@ Dan (B)elitu
Doar o jigodie poate crede despre altii ca sunt aidoma lui
In scmd-ul ala in afara de tine si tembelul dogaru mai sunteti multi?
apropo: dupa ce dogaru face el "lista ministrilor" in functie de cat de matol s-a trezit in dimineata aia nu uita totusi sa "puna cireasa pe tort" crezand ca el e "jmecher de jmecher"
citez idiotenia unui kgb-ist sadea:
"In plus, pentru ca Justitia si alegerile sa nu mai poata fi furate/masluite, SCMD va asigura 4 profesionisti ca directori ai structurilor de Intelligence: SIE, SRI, DIPI si STS."
http://sindicatulcmd.blogspot.com/
Tu buzescule vei fi unul dintre cei 4 sau vei fi "four in one"?
Adevarat ca mare-i gradina lui Dumnezeu si multi nebuni ii sar parleazul
Daca cei 4 vor fi pusi de scmd, ia ghiciti cine va fi seful lor...asta da dictator cu papusa din carpe buzescu

ifrim spunea...

Bill Gates,Soroșh baci,masonii,iluminatti,reptilienii încearcă să reducă explozia demografică suav ,gingaș cu viruși,antene 5G numai șoșoiu' Petre a lu' Padină mai practic cu mitraliera!

Iulian Mareș spunea...

M,
hai sa redemonstrez eu ceva ce tine de materialismul dialectic, dezvoltarea societatii de la simplu la complex: institutiile au fost create pentru cetateni si nu invers! Adica, nu s-a facut in mijlocul pustiei o sectie de politie, si ulterior un gulag, in jurul ei!
Acum sa mai si glumim, pe marginea ultimei stiri, analizate mai sus, dar nu exhaustiv. La un post local de radio din Sibiu stirea a fost preluata si transmisa astfel, pe principiul Receptor/Difuzur, cu 5% adevar:
-*O mașină de poliție a dat peste un vârsnic aflat pe bicicletă pe o șosea din București! Surse apropiate familiei afirma sub anonimat ca cetateanul se plansese familiei ca de 2-3 zile este urmarit de o masina neagra, una rosie si de una a politiei! La intrebarea acestuia ”de ce ma tot urmariti?” ar fi primit acelasi invariabil raspuns: ”Trebuie slabita presiunea pe bugetul de pensii!!!”

Dan B. spunea...

Dacă rudele voastre au bunăvoința să mă înștiințeze că ați crăpat inainte de a V-a sau a Vi-a doză anticovid, cu bucurie mă ofer a vă căra sicriul către crematoriu, doar ca să nu mai împuțiți pământul!
Ar fi mare păcat pentru supraviețuitori să distrugeți solul ăsta roditor cu mizeria caracterului vostru!

Huhu Rezea spunea...

Iraționaliltatea antivacciniștilor depășește și pe cea a setanților religioși care propaga sinuciderea colectivă.
Sectanții bigoți de tip iehovist preferă să moară ei sau să-și lase copii să moară decât să se opereze sau să facă o simplă perfuzie de sânge, alții mai exotici se otrăvesc in colectiv, în ritualuri orchestrate în delirul unor lideri secctanți nebuni.
Pandemia nu este politică sau religie fața de care poți avea opinii sau să ți se ofere drepturi, altele decât cele care se acordă pentru protejarea sănătății și vieții.

Huhu Rezea spunea...

Ford Motor va cere angajaţilor salariaţi din SUA să fie vaccinaţi până pe 8 decembrie sau să intre în concediu fără plată, potrivit CNBC., scrie news.ro.

Leon spunea...

O concluzie fireasca( Digi 24):
In zonele din Romania cu vaccinare de peste 50%, nr.deceselor este mic, iar in zonele cu un procent mic de vaccinati, nr.deceselor este mare !
Oare de ce ??

Dan B. spunea...

Și în țările cu sunt procentaj mare de vaccinare (peste 80%), sunt în aceste zile zeci de mii de contaminări, probabil victime ale altor vaccinați.
https://www.cnscbt.ro/
Infecții cu coronavirus (COVID-19) – 4.11.2021
Situația in Germania:
• În ultimele 24 de ore au fost raportate 33.949 cazuri confirmate si 165 decese
Situația in Franța:
• În ultimele 24 de ore au fost raportate 10.050 cazuri confirmate si 39 decese.
Situația in Marea Britanie:
• În ultimele 24 de ore au fost raportate 41.299 cazuri confirmate si 217 decese.
Ai dracului ăștia nevaccinați, sunt precum „Speedy Gonzales”, au o viteză circulatorie apropiată de cea a sunetului, astfel încât să contamineze zeci de mii de oameni în Germania, Franța și Anglia!
Apropo, să nu vă pună dracul să vă apropiați de mine, căci la ce virus covid posedați, ..... Poate începeți să-i resimțiți efectele!

M spunea...

- Cifrele nu sunt corecte.
- Nu e sigur că au murit de Covid
- Au murit de foame că nu au mai putut să intre la mall.
- E o conspirație mondială împotriva poporului român.
- Nu au avut medicamente d-alea de 8.000 de euro produse de Little Pharma (Big Pharma face vaccinuri).

Acum, serios, cei care nu va vaccinați luați măcar ViruProtect (e un spray). Vă dați în gură cu el înainte de a pleca din casă. Covidul ăsta se înmulțește mai întâi în gură și apoi coboară în plămâni. Nu e vaccinare dar măcar ajută.

Un tânăr Lt. Col. 49 ani a murit săptămâna trecută în 3 zile. Prima zi febră, spre seară a început să tușească. Dimineața la medicul de familie, imediat telefon la salvare. A ajuns seara la spital, dimineața i-au găsit un pat și a fost trecut pe monoclonali. A doua zi avea saturația 65%. Seara următoare a murit. Să îi fie țărâna ușoară și să dea Dumnezeu putere familiei.
Era nevaccinat și fără alte boli.

Huhu Rezea spunea...

@Dan B
Nici atâta nu te duce mintea să explici de ce în Germania sunt atat de mulți infectati?
Păi, din populatia de 85 de milioane sunt vaccinati 80%. Au mai rămas nevaccinați vreo 16 milioane, adică tot atât cât este populația adultâ a României.
Numărul mortilor este pe jumătate fața de România.

Dan B. spunea...

@Huhu:
Și cam cât de strâmtă ți-e mintea, ca să pricepi că nevaccinatul nu poate realiza un asemenea tur rapid, pentru a infecta el, personal, într-o singură zi, sute de semeni, vaccinați și nevaccinați?

Huhu Rezea spunea...

Dane, du-te băiete la un psiholog, daca nu te spovedești, si vezi dacă te intreaba daca ai ceva cosmaruri? E ceva in neregulă cu d-ta. Pe bune!

Huhu Rezea spunea...

Germania se confruntă cu o pandemie ”masivă” a nevaccinaților. Avertismentul a fost făcut de ministrul Sănătății, Jens Spahn, care a cerut și înăsprirea măsurilor restrictive pentru a limita răspândirea virusului.

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣😛😛😝🤑
Efect garantat..!
NB
De la bulibaseala din 89..89..89
Am ramas cu un mare dor
Pe maKiss sa.l prind cu tractorul mi.8 in zbor
O serie de 14.5..scurta in coada
Si una luuunga in ..rotor..🤠🤠