Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 30, 2021

AVERTISMENT! Ne pândește un " Blackout" european

47 comments

Blackout-ul de care se vorbește este un eveniment despre care  în Austria lumea se întreabă doar când va fi, nu că nu va fi.

El presupune o pană catastrofală de curent electric care ar afecta aprovizionarea, traficul, comunicațiile, mass-media și siguranța publică din întreaga Europă. Inchipuiți-va că timp de o săptămână toată Europa rămâne fără curent electric. Am fost foarte aproape de acest scenariu pe 08 ianuarie 2021, când a existat un deficit masiv de acoperire cu energie electrică și astfel o scădere a frecvenței în toată Europa Centrală ca urmare a unei întreruperi în rețeaua electrică românească, scenariul blackout-ului fiind evitat doar prin oprirea imediată a unor mari consumatori din rețeaua electrică europeană.

Potrivit recomandărilor experților militari austrieci, este de așteptat ca în cazul unei întreruperi de curent în Austria să nu existe curent electric pentru cel puțin o zi, iar pentru întreaga Europă sunt așteptate întreruperi de… o săptămână. Conform aceleași surse, probabilitatea unui blackout în următorii 5 ani este de 100%.

Telefoanele mobile, rețelele fixe și internetul vor fi paralizate. Vor înceta să funcționeze automatele bancare, stațiile de benzină, majoritatea mijloacelor de transport în comun, lifturile, sistemele de încălzire și răcire, vor fi probleme semnificative în aprovizionarea cu apă și în funcționarea canalizării. Principala problemă în gospodării este că dispozitivele de răcire sau sistemele de încălzire se defectează odată cu lipsa energiei electrice, ceea ce poate avea efecte diferite și dramatice în funcție de anotimp. Procurarea hranei va fi dificilă.

Klaudia Tanner, ministrul Apărării din Austria

"Aprovizionați-vă  cu combustibil, lumânări , baterii, conserve și apă potabilă. Acordați în prealabil cu familia și prietenii un punct de întâlnire și puneți bazele unei rețele de cooperare de cartier. Acestea sunt câteva dintre sfaturile Ministerului Apărării austriac adresate populației înainte de o posibilă întrerupere a energiei electrice pe scară largă despre care se prevede că ar putea avea loc. Pentru a evita haosul într-o astfel de situație, instruiți cetățenii asupra necesității de a păstra calmul și așteptați-vă ca cele mai de bază servicii să nu funcționeze, cel puțin pentru o perioadă.

„Întrebarea nu este dacă va fi o mare pană de curent, ci când”, a justificat ministrul Apărării, conservatoarea Klaudia Tanner, această campanie publicitară , cu spațiu în principalele media și peste 6.000 de afișe. Tanner însăși a supravegheat o serie de exerciții militare și inițiative de conștientizare cu privire la ceea ce susține că este „ un pericol real , deși subestimat.

Tanner se bazează pe rapoartele de risc întocmite de armata austriacă, care, după o nouă pandemie, consideră „pana de curent” drept a doua cea mai probabilă amenințare la adresa securității țării. Așa afirmă
raportul anual „Sicher, und Morgen?” 
, elaborat de un grup de experți care încearcă să anticipeze amenințările. Pana de curent, explică specialiștii săi, ar putea fi consecința unei noi epidemii globale, a unui atac terorist sau a unor atacuri cibernetice, chiar și a unui vârf de cerere sau a unei supraîncărcări a sistemului. „O „pana de curent” este o pană de curent pe scară largă care durează câteva zile sau câteva săptămâni”, spune Ministerul Apărării. o întrerupere, luminile s-ar putea stinge în toată Europa. '

În cele mai recente rapoarte de securitate a armatei austriece, începând din 2019, problema „pentruluire” a jucat un rol din ce în ce mai important. „Între riscurile tehnologice, ‘blackout-ul’, o întrerupere supraregională și de lungă durată, ocupă un loc proeminent”, se arată în textul de peste 370 de pagini, „în opinia experților, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în în următorii cinci ani este acum foarte mare ». Iar Ministerul Apărării este de acord că „o pană de curent este extrem de periculoasă și este necesară pregătirea populației pentru această eventualitate”.

„De aceea vă recomandăm urgent să păstrați alimentele, băuturile și medicamentele esențiale acasă timp de cel puțin 10 zile . O cămară bine aprovizionată cu siguranță nu este dăunătoare în viața de zi cu zi și într-o situație de urgență poate fi vitală”, precizează într-un comunicat Ministerul, în ghidurile noastre veți găsi mai multe sfaturi și sugestii despre cum să vă pregătiți pentru o întrerupere care durează mai multe. zile, cu informații despre generatoare de energie mobile, accesorii de generare , alimentare cu apă și hrană, despre cum să gătești fără electricitate și cum să comunici fără electricitate, precum și cunoștințe de bază despre primul ajutor, prevenire și siguranță medicală și civilă în caz de pană de curent. .

Afișele publicitare solicită instrucțiuni cu privire la „Ce să faceți când totul se oprește” și avertizează că o „încărcare” ar însemna că semafoarele, computerele, bancomatele, telefoanele, internetul și multe alte servicii ar înceta să funcționeze, expunând fragilitatea unei zile de zi. tot mai digitalizate. Încă din 1989, milioane de oameni au fost lăsați în întuneric în Québec, Canada, din cauza unei furtuni solare sau geomagnetice virulente. Inundațiile recente din Germania în iulie anul trecut și chiar și uraganul Ignacio săptămâna trecută, au lăsat zeci de mii de locuitori fără energie electrică timp de câteva zile. Austria ia acest scenariu atât de în serios încât, începând cu 2025, o sută din principalele sale cartiere generale militare vor fi cât mai autosuficiente în ceea ce privește energie, combustibil, apă curată și alimente.

Locotenent-colonelul Pierre Kugelweis a raportat că aceste barăci ar fi baza de sprijin pentru organizațiile civile, cum ar fi pompierii și lucrătorii din domeniul sănătății, care necesită energie și coordonare pentru munca lor, în cazul unei pane de curent. „Din 2025 ar trebui să existe cazărmi autosuficiente în toate statele federale pentru a garanta răspunsul Armatei în caz de întrerupere de curent și astfel să ofere organizațiilor civile posibilitatea de a se „reîncărca””, a declarat oficialul. În ultimele 18 luni, Armata a efectuat mai multe manevre în care a fost testat răspunsul la această situație și modul de îmbunătățire a coordonării cu poliția și alte organizații. „O pană de curent este o amenințare cu un mare impact asupra societății. Și este important ca toate serviciile de urgență, cum ar fi poliția,ambulanțe sau pompieri, continuă să funcționeze. În cazul unei întreruperi de curent, principala sarcină a Forțelor Armate este aprovizionarea și sprijinirea altor instituții de urgență”, a rezumat militarul."

Ce să ai mereu lângă tine, în cazul unei pene de curent

Va fi "ca o campare între patru pereți", spun austriecii.

Forțele armate austriece informează, pe pagina ministerului federal al apărării, bundesheer.at despre obiectele pe care fiecare dintre noi ar trebui să le avem la îndemână.

"Procurați-vă un radiou cu baterii, alternativ asigurați-vă că aveți acces la radioul unui automobil. Păstrați astfel în permanență rezervorul automobilului pe jumătate plin, lămpi portabile pe baterii, lumânări, extinctoare și sisteme de atenționare privind concentrația de monoxid de carbon.

Depozitați în gospodărie apă de băut, 2 l de persoană pe zi, pentru 3-5 zile, rezerve de hrană pentru 3–5 zile, medicamentele necesare pentru două săptămâni, bani în numerar".

47 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Anarhie, te aștept!!!!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Tu stii cine la insotit pe KWI in Egipt? ...alti demnitari, mediul de afaceri...etc?
Dar cu ce a venit? Va da raport de vizita in Parlament?

*Eu doresc sa ramana acest guvern, șkiop/limitat, Cîțu, pt ca numai astfel nu poate face prostii!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ar fi de o gravitate extrema pentru diabetici, atat ca alimentatie cu componenta de proteina luata din carne, preparate culinare obligatorii in alimentatie si alte produse alterabile, cat si pericolul degradarii insulinei in frigidere, dar si pentru degradarea actelor medicale din blocurile operatorii, apoi serviciile 112 ar fi blocate si n-ar mai exista posibilitatea de comunicare in caz de avarii deosebite, accidente sau incendii, ce mai, o catastrofa cu efecte la fel de periculoase ca si pandemiile! Ar muri batrani, bolnavi, accidentati, persoane vulnerabile si un intreg lant de neajunsuri si scenarii periculoase pentru vietile oamenilor! Tehnologiile avansate ne-au adus la un inalt grad de progres si civilizatie, dar tot ele ne pot duce si la situatii catastrofice, atunci cand nu sunt corelate, sau cand discrepantele tehnologice dintre state sunt adancite, pentru ca acest amestec intre inapoiatul Est si civilizatul Vest sunt amestecate, atunci pot aparea astfel de fenomene nedorite, UE fiind acum o circumstanta deloc elocventa, caci diferentele intre culturi, traditii si gradul de dezvoltare nu sunt deloc in concordanta pentru o comuniune armonioasa, ba din contra fiind in contradictii si conflicte majore si, cum spunea si Angela Merkel, pot duce la destramarea Uniunii Europene, mai devreme sau mai tarziu, Ungaria, Polonia si Slovacia punand de pe acum bazele acestor conflicte aproape antagoniste, caci ele nu vor renunta la niste principii sacre din particularitatile propriilor state, iar daca la carma Romaniei s-ar arfla adevarati patrioti, cu siguranta ca UE ar primi suturi in fund serioase, de la familia traditionala, principiile religioase, educatia sexuala in scoli si pana la excluderea protejarii destrabalatilor si destrabalarilor sexuale ca fiind normale! O complexitate nemarginita care exista si dau batai de cap intregii Europe Unite, UE de fapt fiind UN ANUS CONTRA NATURII, fortat constituita doar dintr-un singur motiv: FRICA DE URSUL ȚARISTO-SOVIETIC, O ȚARA ATAT DE CIUDATA DUPA CADEREA COMUNISMULUI, INCAT NU VA PREZENTA GARANTII DE PACE NICI CHIAR DACA AR ELIMINA IN INTREGIME TOT ARSENALUL NUCLEAR, CACI NATIUNEA IN SINE ESTE DE NATURA RAZBOINICA SI INSTABILA-LABILA PSIHO MENTAL, IAR NOI MEREU TRADANDU-NE PRIETENII CAND LUMEA LE-A FOST DUSMAN, VEZI ALIANTA CU GERMANIA SAU VECINII SARBI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt si state care nu vor avea de suferit intr-o pana de curent electric, ca sa ma amuz pe seama lor, par exemple Olanda sau Luxemburg, unde consumul de halocinogene este la liber, in Luxemburg votandu-se zilele trecute permisivitatea cultivarii a catorva fire de cannabis la domiciliu, pentru consum propriu, fara a se depasi stocul de 5 grame. La ei va fi simplu: Isi trag cate un duhan zdravan de iarba, intra in lumea viselor si nu mai realizeaza gravitatea situatiei! Nici romanasii nu vor hi mai prejos, caci la alcool suntem fruntasi pe ramura, Vasluiul si Botosaniul se vor afla intr-o inconstienta totala pe tot parcursul situatiei de urgenta a penei de curent, ca si partea nordica cu zonele de palinca, infratiti cu prunarii argeseni, oltenii cu baile lor in aburi de zaibar n-ar fi mai prejos decat slibovitenii banateni sau tâghirenii dobrogeni, asa ca Romanistanul va fi acoperit in intregime de inregimentarea bahica, in subordinea bucurestenilor pe spirtoase din import, dand o lectie UE despre cum poti face haz de necaz fiind de comandă de la mangă si pană la rangă!

Iulian Mareș spunea...

Preţurile de referinţă în Europa la gaze naturale şi energie electrică au scăzut, joi, după ce preşedintele Vladimir Putin a semnalat că Rusia va trimite cantităţi suplimentare către continentul european, începând de luna viitoare, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.



Liderul de la Kremlin a ordonat miercuri grupului Gazprom să se concentreze pe umplerea depozitelor sale din Europa, începând cu data de 8 noiembrie, la o zi după ce va termina procesul de umplere a depozitelor din Rusia. Această măsură „va crea o situaţie mai favorabilă pe piaţa energetică din Europa”, a apreciat Vladimir Putin la o întâlnire cu directorul general de la Gazprom, Alexey Miller, fost ofițer KGB acoperit!

Ca reacţie la aceste declaraţii, joi, la ora 10:44 a.m., la bursa de la Amsterdam, cotaţiile futures la gaze cu livrare în luna următoare erau în scădere cu 9%, până la 79,10 euro, pentru un Megawatt oră. Separat, pe piaţa din Germania preţurile la energie electrică cu livrare în luna următoare precum şi în primul trimestru al anului următor erau, ambele, în scădere cu 10%, atingând cel mai redus nivel de la finele lunii septembrie. De asemenea, au scăzut şi preţurile certificatelor emisiilor de carbon, ceea ce îmbunătăţeşte marjele pentru companiile care produc energie electrică din combustibili fosili.

Declaraţia de miercuri este ultima intervenţie pe piaţă a lui Putin în încercarea de a calma preţurile, chiar dacă unii oficiali europeni îl suspectează pe liderul de la Kremlin că a limitat livrările ruseşti de gaze pentru ca Europa să aprobe gazoductul Nord Stream 2. Însă, potrivit unor oficiali citaţi de Bloomberg, Rusia este îngrijorată de posibilitatea ca preţul record al gazelor naturale să afecteze cererea de gaze pe principala sa piaţă de export şi ar dori ca preţurile să scadă cu aproximativ 60% faţă de nivelul actual.

Tom Marzec-Manser, analist la firma ICIS, a apreciat că momentul în care Putin a făcut comentariile sale privind umplerea depozitelor Gazprom din Germania şi Austria ar putea să aibă legătură cu anunţul de marţi al Ministerului Economiei din Germania, conform căruia certificarea conductei Nord Stream 2 nu reprezintă niciun risc la adresa securităţii aprovizionării. Acest anunţ „a fost primit în mod pozitiv la Moscova, deoarece aduce noua conductă cu un pas mai aproape de intrarea în funcţiune”, a spus Marzec-Manser. Cu toate acestea, analistul a subliniat că încă nu ştim ce cantitate suplimentară de gaze va ajunge în Europa după data de 8 noiembrie, ca răspuns la ordinele lui Putin, şi de aceea rămâne un anumit risc până când se va modifica profilul livrărilor.
Sursa: G4 Media.

M spunea...

Au fost doar ei:
Mutankhamon si cu Nefertila

Imi amintesc ca organizam o vizita a unor aliati germani (germani adevarati nu d-astia de sibiu) si le-am trimis programul in care aveam o dupa-amiaza libera. Le-am propus deci o scurta vizita la Sinaia. Mi-au raspuns ca atunci cand or sa vrea sa faca turism o sa o faca pe timpul si pe banii lor!

Leon spunea...

Interesanta ipoteza si cat se poate de reala !
Ar trebui luate masuri de preventie in primul rand la sectiile ATI din Spitale prin dotarea unor Generatoare de mare putere la toate spitalele din tara..!
PS. Si eu care intentionam sa-mi instalez o Centrala electrica pentru incalzire ! Voi pastra totusi o Soba pentru lemne..!

Iulian Mareș spunea...

Bolojan a lu'Avia la vaccinare!

https://youtu.be/augZnDgmxpI

Iulian Mareș spunea...

Ei...au rusii, minicentrale N, pt localități mici din Siberia...stai în slip în casă, iarna...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Coane, Leoane, comițiile heuropeane, aeriene si pline de toane, au hotarat ca vor interzice si incalzirea pe brichete, carbuni, lemne si cartoane, lasand loc incalzirii ecologice cu corent electric si heoliene, sau incins femelele intre perne, dar lasa ca soba poate hi si un obiect medieval, cu aspect frumos si ornamental, cat despre masurile din spitale, la cat in ATI-uri se moare, trebuiesc mai degraba pacientii mutati in Occident, in spitale, la cat de tare in Sparlamentul Romanistanului se freaca menta si se doarme!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, nu in zadar scria ieri si in ziar că, atunci cand vorgheste Putinică, chiar si presiunea gazului din ,,Gazprom'' se ridică, la o adică, europenilor raspundu-le la dusmanie si ură cu a gazului căldură! Europa asta vicleană, in loc sa pupe pul...pana hamerecană, mai degrabă s-ar imprieteni la catarama tovaraseasca cu matrioșka politică si mafia rusească, care detine ca un metronom petrolul, gazul si ,,Gazprom!''

Leon spunea...

Iulica, Iohannis are nevoie urgent de un prieten:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.mediafax.ro/amp/editorialistii/comentariu-sorin-avram-iohannis-un-om-singur-care-are-nevoie-de-prieteni-20320618&ved=2ahUKEwie4bLG__HzAhVL8rsIHRkWDFUQvOMEKAB6BAgKEAE&usg=AOvVaw2GQJNddAjTmhqUHZYaySTm&ampcf=1

Leon spunea...

O fi Comandorul nostru ..:)).

Mihai spunea...

Asta-i #Mares.
L-au prins și- l vaccineaza ca sa poată intra pe blog.

Dan B. spunea...

Scenariul prezentat, pe alocuri cu tendințe SF, poate fi o altă punere în scenă a unei metodologii de diminuare drastică a populației europene, cel puțin. Pare ușor neverosimil, căci fiecare stat a marșat pentru obținerea independenței energetice, în acest sens preocupându-se de infrastructura necesară (hidrocentrale, centrale nucleare, etc).
Dar cum și p(l)andemia asta a fost gândită, planificată, organizată și pusă în scenă de către Grupul Bilderberg în urmă cu peste 30 ani, și acest dezastru economico-social se poate întâmpla în următorii ani, atâta timp cât la conducerea statelor europene sunt membrii și vasalii aceluiași grup.
Intrebarea întrebătoare este:
Serviciile secrete austriece au penetrat grupul în cauză, pentru a afla ce se mai pune la cale de către oculta mondială sau le-a fost livrată informația, spre distribuire în Europa?

spiritul lui Haret spunea...

Vai de capul nostru.Necesitatea asigurarii votului primeaza in fata atitudinii umane.Ma uimeste votul din Senat a unor parlamentari dintr-un partid care nu se da pro Sosoaca.Daca propunerea venea dela partidul lor sigur erau pentru.
Nu poti sa le ai pe toate.Nici rusii nu au tot ce le trebuie.Pentru asta exista comert.

Dan B. spunea...

@Leon:

Aș vrea să cred că nu te-ai referit la mine! Căci neam de neamul tău n-a trecut prin suferința mea, atunci când a trebuit să-mi dezgrop colegul prăbușit cu avionul.
Așadar, este ridicol a face glume de acest gen pe seama mea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doamne, arata precum bravii nostrii camarazi, carora le e frica de vaccin! Jur ca n-am simtit acul la nici o vaccinare, n-a durut si n-am patit absolut nimic, mama la 90 de ani, la fel ca mine, nu s-a văicărit de absolut nimic si abia asteapta sa-l faca si pe al doi-lea! Nu v-am zis ca de la vaccinuri mi-a crescut potenta, ca abia o mai pot stavili?! Beau ceai de tei ca sa-mi gasesc linistea, fratilor, asa ca am devenit bucuria si placerea femelelor! Nici nu stiti cat aveti de pierdut, abstinentilor! La scula din ham, bani sa am! Nio-hoho, Batore, ca s-o gasi cineva sa te sature!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
mda...prieten! Poate zidul din Targoviste....

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
exosta si o carte, GAZPROM, o arma in mana lui Putin!

Iulian Mareș spunea...

Si eu cred ca el este....

Paul Puiu spunea...

La cate rauri si hidrocentrale avem ar fi trebuit sa avem cel mai mic tarif la energia electrica!!! La cate resurse de petrol si gaz exista in Ploiesti-Campina din jud Prahova si in Marea Neagra trebuia sa avem cel mai ieftin carburant din lume!!!! Insa noi suntem romani si il vindem sa il prelucreze strainii ca ni-l vanda 100 de ori mai scump decat platesc ei redeventa la stat !!!



luchy19 spunea...

Domnilor , vă rog să mi spuneți, în anul 2010 când legea pensiilor militare a trecut pe contributivitate în urma recalculării acestora toate au scăzut și nu s a păstrat cuantumul avantajos?

valy spunea...

Pensiile au scăzut la aproximativ 7000 de persoane și nu s-a păstrat cuantumul avantajos, majoritatea au câștigat, cei cu vechime completă.

Huhu Rezea spunea...

Măi Nimeni, în 2010 prin recalculare în pensii civile au pierdut numai neterminații și disponibilizații. Din peste 200 000 de pensii militare au rămas cu un cuantum mai mic vreo 25 000, din care vreo 9000 la MApN.
Au rămas cu cuantumul micșorat pânâ in oct 2013, când Ponta a trecut peste deciziile CCR, care spuneau că micșorarea este constituțională, și le-a restavilit cuantul mai avantajos.
In caz că se revine la contributivitate, nu cred că se mai găsește un Ponta care să păstreze/repună în plată actualele superpensii militare de peste 10 000 lei.

Nea Nicu spunea...

* " Necunoscut"- " Mare e gradina ta Doamne dar mulți sar gardul !" Lucrezi la vreo lucrare de doctorat ?!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, bildenbergii conduc serviciile secrete europene ale statelor membre, fiind bine spaguite sa li se subordoneze, guvernele doar le da salarii de stat, crezand ca le sunt loiale. Cand ies la pensie, securanii europeni au deja vile, case de vacanta la munte si la mare si in oricare alta amplasare, masini scumpe, conduc afaceri prospere si au amante șucare! Totusi, n-ajung nici la degetul mic al comisarilor si inspectorilor de politie romani! Parol d'honnore!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Unknown, pe contributivitate nu mai exista cuantum avantajos, deci au scazut!

Iulian Mareș spunea...

Niculeeeee,
ce plm ai tu cu Bolojan de il tot pupi atat? Cauta un alt liberal ca asta are amant!
Ex.: Hava?

Leon spunea...

Revenind la Tema cu Pana zonala de Curent electric, in varianta ca Retelele de comumicatii au si surse proprii de alimentare, este util sa avem la masina personala un incarcator telefon mobil ( se monteaza in locasul brichetei) si deasemenea un acumulator de rezerva ptr.functionarea telefonului !
Este bine sa avem in casa 2-3 Lanterne pe baterii si/sau cu acumulator propriu..!
Doamne feri de o asemenea pedeapsa!

Huhu Rezea spunea...

Este mai util un radio pe baterii!
Slabe speranțe ca rețelele de comunicații să funcționeze mult timp pe surse proprii de energie electrică.

Calinmihaib12 spunea...

ADEVĂRUL este "altul" ..!,și l-am repetat de câteva ori..! dar ..EL = ADEVĂRUL= e.. "inconfortabil"..!?..
LG.119/2010 prevedea
în art.3 că"recalcula rea"/(revizuirea) pensiilor militare.. se face cf. prevederi lor legii 19/2000..!,(=și) care: cf.art. 180, al.1-7..PĂSTRA ÎN PLATĂ CUANTUMUL AVANTAJOS..!!, ori NEMERNICII..ĂIA.. de ATUNCI..NU AU VRUT SĂ PLĂTEASCĂ..CELOR 25.000 DE "PĂGUBIȚI"= FURAȚI..CUANTUMUL CUVENIT = AVANTAJOS, EXISTENT,ÎN PLATĂ..!;
.."TICĂLOȘIA" ȘI.. IMORALITATEA..!,(de parcă..TICĂLOȘIA ar putea coexista..cu.. MORALITATEA..??!),"se ÎNTÂMPLAU"..SIMULTAN CU..."TĂIEREA" VENITU RILOR.."BUGETARILOR..!(prin legea 118/2010 ..!) = care a făcut "obiectul".."JUDECĂȚII" C.C.R.= în Decizia "ticăloasă" nr. 872 din 25.06.2010, afla tă,ca.."tâlharii" de pe crucea lui IISUS, între celelalte 2 DECIZII "TICĂLOASE"
ale C.C.R.(a ROMÂNIEI ), 871 și 873..!;

Calinmihaib12 spunea...

..dacă S-AR TRECE..și..la "MĂSURA.. ASTA"..(!!?..)..,chiar..AR DA.."APĂ LA MOARA"..CONSPIRAȚIONIȘTILOR( fără ghilimele..!!)..care.."pe bune"., ar vedea că cei.."de la butoane",FAC...
TOTU'.(.!.) ca să..LE.. arate că..NU S-AU ÎNȘELAT..!!( pt.că.."INTERESELE IN JOC"..(!)..sunt mai presus..de ORICE "ALTCEVA", inclusiv..VIAȚA (!)
OAMENILOR..din.."LUMEA A TREIA"= care,PARADOXAL sau NU = se află..și
în.."ȚĂRILE BOGATE" = din: EUROPA, AMERICILE., ORIENTUL BOGAT..,etc..!

Calinmihaib12 spunea...

..CFI:
..În primul rând,rușii ar trebui sa se reformeza,sa lase la o parte..aroganta imperială, si să-și atragă..ONEST..PRIETENIA..INTRE POPOARE..!
(na',că ți-am..zis-o ..!)

M spunea...

E clar!!!

Eu o conspirație mondială ca să ne ia curentul să nu mai putem să accesăm Facebook și să aflăm adevărul despre vaccin!!!! 😂

Cum zice și Călinmihaib, ăștia dau apă la moară conspiraționaliștilor care văd iar un exemplu clar că sunt discriminați, uciși și violați!

Huhu Rezea spunea...

Ce înseamnă primele trei zile din Blackout pentru un oraș ca București. Ce se va întâmpla în primele trei zile

"Prima zi va fi de confuzie, nimeni nu va știi ce se întâmplă și o să spere că se va remedia, dar nimeni nu va ști ce s-a întâmplat, nu au cum. În a doua zi, o să înceapă să se instaureze frica, pentru că utilitățile nu mai funcționează, pentru că marea majoritate nu sunt pregătiți nici pentru acele trei zile și în a treia zi o să înceapă dezastrul.

În a treia zi lumea își va pierde răbdarea, vor claca foarte mulți, pentru că, nefiind pregătiți în niciun fel, frica se transformă în panică. Frica e sănătoasă și bună când pericolul e iminent, dar frica generează panică, iar panica duce la hotărâri cretine, creierul nu mai funcționează și intervine supraviețuirea și atât! S-a dus cu moralitatea, s-a terminat cu legile, iar oamenii pe care-i vedem buni o să vedem cum se transformă în bestii. Și asta într-un timp scurt. Aia o să fie catastrofă! Situația în care ne aflăm acum o să li se pară o plimbare în parc față de ceea ce va fi atunci într-o astfel de situație (n.r. de Blackout)", a spus Gabriel Salman, speaker și trainer educațional,

Iulian Mareș spunea...

Te uiti la fime des?
Categoric ca v-a fi greu sa treci la festila/opait/lumanare/lampa nr 5, insa calauziti ca de un far de domnul Faraon noi vom fi primii ce vom primi lumina!
*FAUDA/ANARHIE...asta va fi si apoi se va instaura incet o noua societate pentru 1000 de ani!
Nu ai Primus in casa? Cumpara-ti unul la pret special...
Nu ai radio pe baterii si baterii? Ia din plin...
Nu ai conserve? Avem noi de acum 50 de ani! 3 bucX15 zile=45 buc/persoana! Ia de aici...
Kibrite, spirt/spirtiera, ulei, zahar, apa la bidon, alimente cu durata mare la expirare, ia de aici....
Cine castiga? Comerciantii....de produse fara mare cautare acum!
Bine, exista prosti nativi care distrug, voluntar sau la impuse, termocentrale/CET si nu pun nimic in loc, dar hidrocentralei nu-i mai vine apa? centrala N nu mai are U, apa pt racire, parcul de eoliene s-a daramat, cel de celule foto-voltaice a disparut?
ROU a scapat gratie Premierului Neulander (al carui idiot tata voia sa dea Transilvania Hungariei) de industria din fiare veki si energofaga...in concluzie, care sunt marii consumatori de energie electrica?

M spunea...

Oradea va fi singurul oras din Europa care va avea curent! Bolojan va deschide saptamana viitorare lucrarile la 5 hidrocentrale pe Crisul Repede si 4 termocentrale pe energie geotermala. La astea se vor adauga 1800 de hamsteri care vor alerga fiecare in cate o roata ce este legata la un dinam!
In plus, Bolojan e in negocieri cu Zana Curentului Electric si cu Zeul Electronilor pentru a intra in PNL. La al treișpelea Congres, Bolojan reales!

Leon spunea...

"Stoc de urgență:
- 9 litri de apă de persoană
- două pachete de pâine crocantă de persoană
- un pachet de fulgi de ovăz de persoană
- trei cutii de conserve sau trei pungi de alimente uscate de persoană
- trei cutii cu toppinguri cu termen de valabilitate lung de persoană
- niște pungi de fructe uscate sau nuci, biscuiți și ciocolată
- medicamentele de care sunteți dependent
- soba cu lemne, gaz sau parafina pentru încâlzire
- grătar sau aragaz care funcționează pe gaz
- lumânări, lanternă cu baterii sau lampă cu kerosen
- chibrituri sau brichetă
- haine calde, pătură și sac de dormit
- trusă de prim ajutor
- radio DAB alimentat de baterie
- baterii încărcate și încărcător de telefon mobil pentru mașină
- șervețele umede si dezinfectant
- hârtie igienică
- ceva numerar
- combustibil
- lemn de foc / gaz / kerosen / alcool pentru încălzire și gătit
- tablete de iod la evenimente nucleare"

Mihai spunea...

Fiti pe pace !
Am auzit cea mai buna reclama la vânzări. ”Urmeaza o pana de curent catastrofală ” !!!!?????
Bolojan merge pe eoliene ,panouri fotovoltaice ,panouri solare pentru apa calda......
Daca-i pana de curent trebuie sa se vândă si astea.
@ Leon
Geaba lumânări ,biscuiți ,lemne de foc daca omul nu are un generator de curent la casa omului.De fapt institutiile ,magazinele ,farmaciile ,spitalele sunt obligate sa aiba ca surse alternative generatoare de curent.
Daca-i pana de curent sa vezi cum nu mai gasesti un generator prin magazine.Asa ca fuga la magazin până mai gasesti.

ifrim spunea...

@Leon.Listă incompletă.Vin,țuică,viagra,prezervative unde e?

Huhu Rezea spunea...

"Sunt și două rele, care la noi(românii) înseamnă dezastru.
-În primul rând, suntem ca și popor într-o stare de negare totală.
-Noi avem obiceiul ăsta de a nega și spera că cineva sau ceva, sau Dumnezeu, sau statul o să intervină și o să ne salveze. Ceea ce este fals. E fals total! Credința asta te poate omorî, efectiv!" spune același Gabriel Salman

Leon spunea...

"În seara zilei de luni, 13 martie 1989, norul vast de plasmă solară (un gaz de particule încărcate electric) a lovit câmpul magnetic al Pământului. Perturbarea magnetică a fost incredibil de intensă. Curenții au afectat grav rețeaua electrică din Quebec. În mai puțin de două minute, întreaga rețea electrică din Quebec a picat.

În timpul penei de curent de 12 ore care a urmat, milioane de oameni s-au trezit brusc în clădiri de birouri întunecate și în lifturi blocate. Majoritatea oamenilor s-au trezit că nu au energie electrică în case. Pana de curent a închis, de asemenea, școli și afaceri, a ținut metroul din Montreal închis în timpul orelor de vârf ale dimineții și a închis Aeroportul Dorval, informează nasa.gov.

Blackoutul din Quebec nu a fost nicidecum un eveniment local. Unele dintre unităţile de electricitate din SUA au avut probleme. New York Power a pierdut 150 de megawați în momentul în care rețeaua electrică din Quebec a căzut. New England Power Pool a pierdut 1.410 megawați, în același timp. Pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, de la o coastă la cealaltă, au avut loc peste 200 de astfel de incidente cu rețeaua electrică, însă, din fericire, niciuna dintre acestea nu a provocat o întrerupere masivă."(dcnews)..!

Leon spunea...

@Ifrim, le am deja in stoc..:)).
@Avia, am doi vecini care vara isi iriga tarlaua de lubenite cu Generatoare alimentate cu Benzina.
Asa ca mai degraba cumpar numai Benzina CO 95..!!

Alexandru spunea...

Bănuiesc că nu s-a gândit nimeni cum vor mai fi ținute vaccinurile la -80°C.
😊

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/situatie-critica-in-bucuresti-reteaua-electrica-si-cea-de-gaze-nu-vor-rezista-pentru-incalzire-alternativa-a-populatiei_2077110.html

Iulian Mareș spunea...

@M,
Sa stii ca Bolojan este luat! ... fatalaul este kiar mai jos...