Un produs Blogger.

luni, octombrie 18, 2021

Belarus a expulzat ambasadorul Franței... iar Rusia a rupt relațiile diplomatice cu NATO

36 comments

Rusia a anunţat, luni, suspendarea activităţilor Misiunii diplomatice ruse la NATO şi ale Misiunii diplomatice a Alianţei Nord-Atlantice din Moscova, după expulzarea a opt funcţionari diplomatici ruşi acuzaţi de spionaj, informează cotidianul Le Figaro

Măsurile vor intra în vigoare pe 1 noiembrie şi sunt o reacţie la decizia NATO din 6 octombrie de a expulza opt funcţionari ai Misiunii diplomatice a Rusiei acuzaţi că desfăşurau activităţi de spionaj, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Noul sediu NATO din Bruxelles


                                 *********************

Potrivit  L'OBS Ministerul de Externe al Belarus l-a convocat pe ambasadorul Nicolas de Lacoste și i-a cerut să părăsească țara, înainte de 18 10 2020, pentru motivul că acesta a refuzat să prezinte scrisorile de acreditare președintelui Lukașenko. 

Franța, ca și alte țări ale Uniunii Europene, nu a recunoscut rezultatele alegerilor prezidențiale din august trecut, care i-au acordat un al șaselea mandat lui Alexander Lukașenko și au declanșat proteste masive timp de câteva luni, fără precedent în această fostă republică sovietică, un aliat al lui Vladimir Rusia lui Putin.

Uniunea Europeană și Statele Unite au adoptat o serie de sancțiuni împotriva regimului din Belarus după represiunea împotriva oponenților lui Alexander Lukashenko.

În martie, el a expulzat tot personalul ambasadei letone, inclusiv ambasadorul, deoarece autoritățile letone au folosit steagul opoziției bieloruse la un campionat de hochei pe gheață

In august, Minsk și-a retras acordul pentru numirea ambasadorului american Julie Fisher, care a fost confirmat în decembrie ca primul trimis al Statelor Unite în această fostă republică sovietică din 2008.

Svetlana Tikhanovskaïa

Svetlana Tikhanovskaya
 , despre care opoziția și occidentalii cred că a câștigat alegerile prezidențiale împotriva lui Alexander Lukashenko, se află în exil în Lituania vecină .



36 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Pe baza mailu-lui!

Nasol...
Parca toți au pus okii pe pensionarii militari!...da, OMM este spor, însă nu ți se aplica pt ca...Ai fost prost și ți-ai servit tara cu jurământ!
Magiatratii spun cam asa: noi, va taxam juridic pe voi, pt a ne asigura noua avantajele...
Știam ca avem structuri juridice slabe, dar sa fim marginalizați de puterile statului nu aș fi crezut...
Vinovații sunt reprezentanții la vârf ai militarilor!
Îndreptarea situatiei revine celor tineri, dar ce le-am lăsat ca moștenire? Solde, încadrări, ekivalări sociale și pensii minore!

Mihai spunea...

Dacă s-a vagginat cu Jonson& Jonson mai sta mult si bine in exil . Daca se vaccina cu Sputnik era fericită si devreme acasă.
Posibil ca si Mareș să aștepte vaccinul Sputnik !!!! Nu are cipuri ,nu are grafen ,e plin de anticorpi antiKlaus si proSosoacă. Rezolvă Merkel !!!!!!

raul spunea...

O placuta suedeza, asa ca un dus de toamna tot am trimis ICCJ-ului!In loc de pastrama si must inasprit!

Mihai spunea...

Scuze ;Johnson & Johnson

Iulian Mareș spunea...

Ție îți trebuie Sputnik cal. 14,5 mm BZT!...🤣🤪👍😜

Iulian Mareș spunea...

Cel mai bun Premier al ROU de după 89!...

https://evz.ro/un-fost-premier-arunca-bomba-criza-energetica-medicament-pentru-fraieri.html

M spunea...

@Iulian Mareș

Are dreptate dar să vedeți ce o să sară deontologii cu "penalul Năstase".

Când mUE a anunțat că vrea "green deal" imediat au sărit prețurile. Normal!!!!

Oricum e iar o măgărie a mUE cu PNRR. Zic: "bă, am stat noi și ne-am gândit că autostrăzile sunt nasoale. Noi deja le avem așa că hai să dăm o lege să nu mai poată nimeni să mai construiască!"

O mizerie! 60% din români ar încălzesc cu lemne. Vine mUE și zice că e nasol, să ne încălzim cu energie geotermală, de la soare sau de la vânt. Băăăă!!!!! Noi nu avem apă curentă, încă ne căcăm în fundul curții și tu ne spui să ne punem panouri fotovoltaice?????

Nu mai zic că Slinosul a strecurat și visele lui adolescentine în "condiționalitățile" din PNRR. De parcă toate guvernele care vor veni trebuie să respecte agenda politică a USR!!! Ete, na!!

Mihai spunea...

Bechtel , Petrom cu resursele, pădurile la austriecii ,............

Huhu Rezea spunea...

@dora
Esti prima care semnaleaza asa ceva.
Daca d=ta consideri ca este de interes pentru toți pensionarii militari ai adresa de mail huhurez2013@gmail.com pe care poți trimite un atasament.
Multumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ambâțurile belarusnace dau castane si bobârnace, din indemnurile Putino-rusnace, in capatanele dobitoace ale franțuzului Macaron si hamerecanului Joian Bidon, vizand-o si pe NATOlănit-o, caci chestia cu spionita nu-i decat gogoasa artificial umflata sa se mai faca alte comenzi de plata trusturilor de arsenale pentru echipamente si armamente meletare, NATO-hameecane in vederea unor viitoare razboaie semi mondiale cu caposii slavi, care nicicum nu se lasa supusi si sclavi, asa tam-nesam, lui uncle Sam, caci dupa ce au distrus tarile arabe le-au mai ramas destule arme sa le consume si in capul tarilor slave! Daca Lukasenco s-ar fi lasat momit de occidentali, azi erau si ei niște prăpădiți de jărcari, pe modelul bantustanelor din Ferentari, cum o duc ai nostrii romanistani de treizeci de ani! Mai bine intr-o dictatura slavonă si dura, decat intr-o democratie fascista si plină de ură, cu pensii si salarii mici intr-o criză dură ca sa nu ai ce sa pui in gură, asa ca acele castane date in capațânile NATOntoale nasoale, macaroane si bidoane, de fapt sunt ruperi de coarne de draci beliti, ca sa stie ca sunt niste nemernici si neaveniti si merita din ambasade sa fie zvârliți!

y spunea...

Lucrurile se mișcă, trupe sunt mutate la nivel planetar, alianțe se fac și se desfac, nato se joacă cu focul prin europa, aukus toarnă gaz peste foc, zonele calde devin fierbinți, iar cele fierbinți se încing și mai tare; între timp, fiecare încearcă să se poziționeze cât mai avantajos ... și noi, noi suntem ca de obicei în ceață, fii pluii, de umplutură, facem jocul altora care ne bagă la înaintare ... așa că, tot înainte tovarăși, că este de bine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha, ha, ha, ha, aetcetera!... La vaginare trebuie si ceva tare, ca osul-arsic de descantare, ca daca se indoaie e jale mare, asa cum e palinka, bat-o vina si cârja!

Iulian Mareș spunea...

Mon cher,
in privinta ”pădurile la austrieci” antologic a ramas sibianul tau, sas prin nastere naturala, slavit fe-i numele! Cred ca mai stii cum a sters pe jos CEO cu el, mai mare rusine nici nu poate exista! Din acel moment mie mi-a fost sigur ca nu mai am Presedinte ci un Mascarici!
*Nu venic cu Bechetel, caci ea a insemnat un pret....

Iulian Mareș spunea...

Ia cautati-i un ekivalent, vorba lui Țuțea! Daca nu era EL, 50% din cei care azi tastam erau plugari!

https://www.youtube.com/watch?v=tZlbhhUwawk&lc=z22jd5woiqnqfldhu04t1aokgpem2rnzqelgkjctdojubk0h00410

Iulian Mareș spunea...

Cei doi samurai din România: Eremia Grigorescu și Nicolae Ceaușescu

De-a lungul istoriei Maiestatea Sa Imperială Niponă, Împăratul Japoniei, a considerat că există numai doi Români care să merite recunoașterea Castei Samurailor și a rangului imperial de Hatamoto (general). De asemenea, numai acestor doi Români le-au fost înmânate săbii japoneza Katana, făcute din fier meteoric, cu tăiș molecular!

Prima Katana meteorică a fost înmânată de către Maiestatea Sa Imperială Niponă, Eroului Național al României, generalul Eremia Grigorescu, autorul celebrului avertisment adresat armatei germane: “Pe aici, nu se trece!”. La ordinul Împăratului Japoniei, sabia Katana înmânată lui Eremia Grigorescu a fost gravată astfel: “Voi sunteți cei care făuriți istoria Patriei!”.

Cel de al doilea Român căruia Casa Imperială Niponă i-a decernat o Katana meteorică gravată, s-a bucurat de o cinstire mult mai mare! Katana purta inscripția: “Făuritorul Națiunii”, a fost înmânată lui Nicolae Ceausescu.

Dar aceasta sabie a fost însoțită si de armura de general samurai completă, plus toate armele albe aferente, făurite de către cei mai mari armurieri japonezi! Pentru că “samurai” vine de la verbul “saburau” = “a sta alături”, a sta alături de popor!

Nu e de mirare ca al doilea general strateg recunoscut de Maiestatea Sa Imperială Niponă, a fost Ceaușescu, Făuritorul unei Națiuni, în numai 25 de ani!

Toate obiectele înmânate lui Ceaușescu – inestimabile ca valoare – erau expuse la Muzeul Național. Ceausescu nu le-a pus la el in vilă, pe pereți, nici nu le-a ascuns, dar nici nu s-a fălit!

După 1989, armele generalului Ceaușescu au fost devalizate si au ajuns prin licitații penibile, la prețuri derizorii, si prin vilele baronilor locali.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de casa Artmark, cel mai bine vândut lot al licitației de săbii si cuțite de vânătoare, a fost o katana cu teacă, realizată şi semnată de maestrul Bishu Osafune Kiyomitsu. Sabia a fost lucrată, în perioada Tenmon, august 1536, și a fost însoţită de certificat NBTHK şi Oshigata. Prețul de vânzare plătit de cupărătorul colecționar a fost de 14.000 de euro.

O sabie scurtă, japoneză, tip Wakizashi, datând din perioada 1716-1736, însoţită de certificat NBTHK, fost vândută pentru 5.500 de euro.
*Asemenea lucruri nu pot fi valorificate.

Iulian Mareș spunea...

@M,
ce credeati? Omul de serviciu a si iesit la gatul viorii! Bine, este aceeasi placa proasta, a la PENELE&USERE, sus_ținuta de dna. Vijulie, cea mai tare in gura, comunicatoare de casa!
Nu Nastase, ci Orban si Cîțu sunt cei mai buni!...NEBUNI!

Iulian Mareș spunea...

Nicu_T_Avia,
Țin sa te informez ca conjudetenii tai s-au vaccinat cu atâta cultura ardeleneasca în cap, încât în com. Jena s-au vaccinat 2, 37%!
Deh, ciobani de ciobani!
Com. Jena, una din cele mai bogate comune di SB și tara (din oierit) ne arata ca bogăția nu face casa bună mereu cu ceea ce îți onkipui tu ca reprezinta cultura!
Posibil ca mneata sa consideri aport la cultura și cele 2 cărți, parodii în realitate, atribuite Marelui Primar?

Iulian Mareș spunea...

Erată: a se citi com. Jina în loc de com. Jena, cu toate ca este mai mare JENA, PT IUTIMEA DE MINTE SIBIANĂ! *In general se spune ca omul ajunge sa împrumute ceva de la animalul de companie! În cazul nostru ce o fi copiat oierii de la oaie? 😂😜..lână în niciun caz!

Mihai spunea...

@ Mares
Ce porneste prost, prost sfârșeste !
Eu aș mătura puntea cu toata hoarda politica de după 89 si aș reseta Ro .. Dar mă intreb cu cine ? Nu prea gasesc raspuns la intrebare.
Am ajuns parcă intr-un moment similar cu cel in care politicienii nostri nu se mai intelegeau ,nu gaseau oameni capabili sa uneasca si sa diriguiască tara si au aplelat bagandu-i in tara pe furis pe la Orsova la Hohenzollern.
Ce se întampla acum este parca asemanator cu ce se intampla atunci ,fac si desfac guverne in timp ce tara se scufundă, tăindu-și craca unii la altii , te uiti asa ca curca-n lemne si te intrebi daca cineva mai este capabil să conduca tara asta făcuta praf in 31 de ani de hotie si demagogie sub umbrela democratie.
Să spui ca unul sau altul a fost sau este mai bun este ,dupa parerea mea ,o mare jicnire la adresa oamenilor onesti si cu tiglele pe casa din aceasta tara.
Cât timp pupăm mana si ne inchinam la hoti ,tradatori si alte lichele din gastile perindate pe la bucate asa vom trăi, la periferie mereu .......
Și uite pe fondul asta ,o să-i punem din nou pe peseeedeee care or să faca si ei ce au facut aștia ,adică nimic ........sau poate chiar mai rău ... că se poate încă si mai rău de atât . Romanul are pielea tabacită si încă suportă.

Mihai spunea...

@ Mareș
Stai pe bune .
Ăia au ”vaccin” care nu îngheată iarna ,iar zerul este plin de vitamine inclusiv ”D” si are proprietăti de a răpune orice virus. Au si ”Bitdefender” la purtător,garantez.

M spunea...

@Iulian Mares

Daca va uitati strict la evolutia tarilor din Europa Centrala si de Est, anii de dezvoltare au fost anii in care partide cu un caracter national au fost la putere (in Romania a fost PSD si PRM, UNPR etc., in Ungaria FIDESZ, in Polonia PiS si asa mai departe).

😁 Stiti foarte bine ca nu sunt un fan al PSD dar trebuie sa recunosc ca momentele cu adevarat criminale in istoria recenta a Romaniei au avut o caracteristica comuna: guvernarea de dreapta!

Trebuie sa recunoastem capacitatea de influentare si agresivitatea morbida a celor din actuala putere care incearca cu disperare sa acrediteze ideea "toti sunt niste nenorociti" cu doua rezolvari: prima a PNL "noi suntem mai putin nenorociti ca PSD" si a doua a USR "noi suntem complet altfel".

Mai observati va rog ca la PSD nu sunt lideri in adevaratul sens al cuvantului! De ani si ani de zile nu mai au figuri de genul Bolojan sau Johannis la PNL! Adica figuri politice care sa nasca pasiuni bonavicioase!

Influenta rusa in regiune este extrem de puternica.

Daca ati vazut programul de guvernare al USR acestia reduc bugetul Apararii. Pe de o parte ca semn de obedienta fata de Rusia si pe de alta parte ca manevra de presiune pentru reducerea soldelor si eliminarea pensiilor militare.

Mihai spunea...

112 .Daca nu-i urgență ,nu avem nicio treabă.
Cu alte cuvinte ,furați liniștiți!!!

Poate intereseaza pe cineva !!
Pe Mares si M ar trebui in primul rand.

https://fb.watch/8KkdQsdmlI/

Sigur o sa aud ; Vai ,nenorociții aia din Diaspora sponsorizati de Soros 🤣🤣🤣🥳

Huhu Rezea spunea...

Oierii știu bine zicala că turma urmează oaia căpiată căzută în prăpastie.

raul spunea...

👍👍👏👏!!!

Iulian Mareș spunea...

Doamne, dar Reîncarnat mai ești!
Ăsta nu e războiul tău cu mine...este al nostru cu dușmanii țării, iudo!
Mai, pe mine nu ma impresionează diasporei, adică cam 75% din ei! Mi-e mila de ei și atât, dar BOULUI AUTIST NU I-A FOST NICI MACAR MILA CAND I-A VANDUT PT SPARANGHELUL ALA NENOROCIT, CA PE SCLAVI..., BONE, TERMENUL CAE-I PLACE LUI ESTE IOBAG!

Mihai spunea...

Domnule Huhurez ,
Bănuiesc că Mareș & Sosoacă au aderat la ”planul” lui Soros si Bill Gates de a -i face sa dea cracu pe toti cei vaccinati pentru ca apoi să facă ”oculta mondiala” numai cu romani ,bulgari si eventual ceva ruși . Cu ruși doar daca se implică Merkel.
Parcă-l văd pe Mareș purtator de bagaje lui Bill si Sososcă.

Iulian Mareș spunea...

Avianyc,
Toți știu cine lingea cu drag fesele TutankaMutului...
*Te dezici?

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
Lasa-ma cu resetarea, ca m-am saturat... Asta este prostia pt amăgit proști!
De cele mai multe ori, prostii arunca odată cu apa de la baie din copaie și copilul!
Asa ceva nu se face!
Societatea omenească nu se resetează precum un laptop...

Iulian Mareș spunea...

In afara numelui pompos, ce nu iti este clar? Un fel de ONG, 2 tipi, umbla pe sosele sa se contreze cu muskii politiei care nu poate cantari camioanele cu busteni!
In plus eu nu vreau ca CO pe ROU/Holzindustrie Schweighofer sa se supere si sa-i dea inca o scatoalca GROFULUI LOCAL!

Mihai spunea...

@ Mares
Nu trebuia să spui decat doua cuvinte si te incadrai in realitate : " Stat impotent". Probabil de la grafen 🤣🤣🤣
Dacă ai intra in amanunte pe pagina respectiva ai vedea realitatea din teren si concubinajul la furt.

Până atunci poate mai vedeti si asta ;

https://www.facebook.com/DiasporaEuropeanaOficial/videos/414170546770920/?sfnsn=mo

M spunea...

@Iulian Mareș

Nu am mai citit postările lui avianyc pentru că știu cam ce zice: românii sunt idioți, bolojan e Dumnezeu, tot ce e la vest e minunat, poliția și jandarmii sunt proști, diaspora e minunată.

1. Pentru ong-iștii p#lii -vedeți că face poliția română angajări. Succesuri!!!! Că de pe margine, din tribună toți suntem Lionel Messi!!!
2. Nu poliția cântărește camioane. Dar ce contează când singurul neuron funcțional e înecat în ură?
3. Mai era un bou de prin Buzău care era să ia bătaie că de ce când unii păsări. 😁 Faptul că Buzăul nu era în carantină nu conta! Nu vroia mușchiul lui!
4. Diaspora este o mizerie. Nu postează decât lături. Dar cum? Că acum ei sunt la putere!!!!
Dacă bandantele, șoferii și căpșunarii au ajuns să fie luați în seamă vă dați seama de nivelul lui avianyc.

Deci, în concluzie, că sfătuiesc să nu mai citiți ce scrie bietul frustrat. 😁 Eu prima zi când citesc și deja m-am enervat. Mă întorc deci în a-l ignora!

PS - sincer? Dacă aș fi polițist și m-ar suna unii care mă înjură mi-aș găsi ceva mai important de făcut. Haterii trebuiesc ignorați. Așa, ca avianyc!

Mihai spunea...

Stimabile domn M,
Înainte de a arunca cu noroi documentati-va aprofundat și apoi aruncati cu laturi.
1.Politia este organul care este autorizată prin lege in privinta respectării regulilor de circulație pe drumurile publice.
Un camion cu supratonaj si in mod sigur parte din lemn peste aviz in mod normal nu poate traversa juma de tara fara a fi oprit de un organ de control.
Dacă ați fi urmărit si nu vorbit aiurea ca de obicei ati fi retinut ca solicitarea la 112 se face doar pentru oprirea de către polițiști în trafic a autovehiculelor si conducerea lor la cântar. Nimeni nu poate face asta decat politia ,atata timp cat echipaje ISCTR nu se gasesc la tot pasul.
Cîntărirea se face de ISCTR cu utilaje omologate. ISCTR este îndreptățit să ia măsuri pentru depășirea de tonaj( retinere numere de înmatriculare,descărcare pana la finalul admis,alte masuri in colaborare cu politia.
În continuare este rolul poliției de a verifica dacă marfa corespunde cu avizul ,daca camionul corespunde cerintelor tehnice pentru transportul respectiv ,etc .In cazul in care masa lemnoasă depășește pragul stabilit de lege ,politia confiscă marfa si camionul, lucru pe care ISCTR nu- l poate face decât în colaborare cu politia.
Nu ma intereseaza ca furtul este demascat de" diaspora oficial "sau de alți activiști de mediu curajoși ,bătuți și băgați în spitale de mafia lemnului, ba tratati din donații ale românilor in strainatate fiindca in spitalele noastre nu li s-a dat șanse de recuperare ,ma intereseaza ca sunt oprite ilegalități si demascate rețele de furt mascat .
Si eu sfătuiesc cititorii sa va evite datul rotund nedocumentat in afirmatiile din comentarii ,de multe ori cu doar meritul de arogant necunoscător al realității.
Chiar imi este jenă a fi contemporan cu un astfel de intrus in lumea oamenilor cu judecata si rațiune.

Iulian Mareș spunea...

Nicule,
Te rog, nu-mi aduce aminte de cultura de Facebook...vomit! Serios! Ce dracu, ești badandă?
*Stat impotent, președinte tălâmb cu guvern tâmpit!
Asta este adevărul...
*Ex.: la ședința de azi, ora 17.00, tu, un umil cetățean, dacă erai Prezidențiale, kemai și reprezentanți de profil ai Academiei?

Iulian Mareș spunea...

Este și el om nu planta, însă pare a fuma iarba...pt ca eu refuz sa cred, încă, ca un rezerviști poate fi asa limitat!

M spunea...

@avianyc

Fac o exceptie si iti raspund pentru ca evident nu ai habar, poate, zic POATE, nu esti rau intentionat ci doar neinformat!!!

Deci:

Adica neica nimeni se apuca sa dea telefon: "Bă, eu vreu sa il opresti pe asta, si sa il duci la un cantar, la nu stiu cati kilometri, pentru ca ochiul meu de ong-ist imi spune ca e cam greut!"

Ete, na!!!! A zis avianyc, specialistul in toate!!!

Tie ti-ar placea daca cand conduci sa sune unul la 112:"Dom-ne, asta din fata mea de isi zice Avianyc nu prea pare ca are masina in regula!!! Sa vina Politia IMEDIAT sa il ia de pe drum, cu nevasta, cu copii, cu bagaje si sa il duca IMEDIAT la RAR ca uite asa vrea muschiul meu!"

Pe bune???? Ai aflat si dumneata ca se face cantarirea la ISCTR??? 😂 Vezi, daca nu iti spuneam eu ....

Activistii de mediu sunt de tot respectul CAND ISI FAC TREABA CU ONESTITATE! Cand sunt doar niste angajati ai firmei competitoare sauu cauta scandal aiurea sunt de nivelul celor de la "diaspora oficial".

Daca dumneata nu intelegi ca diaspora trebuie sa isi vada dracului de treaba. Ca noi, romanii, aia de traim in tara noastra, ne-am saturat de sfaturi, de mizeriile aruncate de acesti neadaptati. Ca diaspora inseamna unii care nu platesc taxe si impozite, inseamna violenta oarba din 10 august, inseamna Johannis si USR, inseamna rezist si toata mizeria adusa in viata noastra.... atunci... intelege macar ca din cauza asta nu mai citesc cum bati dumneata campii!
PUNCT!


PS- acum da drumul la injuraturi!!! Dar intelege ca nu mai iti raspund pana nu iti ceri scuze!

Iulian Mareș spunea...

Când a plecat de la Boboc au făcut kef foștii colegi, iar șefii au răsuflat ușurați că au scăpat de sifon..