Un produs Blogger.

luni, octombrie 18, 2021

Circulă pe rețelele sociale un Comunicat falsificat al Casei Naționale de Pensii.

29 comments

 Cu privire la micșorarea pensiilor militare, transformate în pensii contributive.

A mai fost distribuit si în anii trecuți.

Comunicatul nedatat pe care puteți să-l primiți, cu pretenția că ar fi actual, este acesta:



https://www.cnpp.ro/-/comunicat-micsorare-pensii-militari


Comunicatul real, din anul 2010, publicat în condițiile emiterii Legii nr. 119/2010 de desființare a pensiilor militare, îl puteți citi  mai jos:

https://www.cnpp.ro/noutati/-/asset_publisher/FbjvUfJwDu7P/content/comunicat-micsorare-pensii-militari?redirect=https%3A%2F%2Fwww.cnpp.ro%2Fnoutati%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_FbjvUfJwDu7P%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D3%26p_r_p_564233524_tag%3D2010


29 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hopa: De data asta pensiile medii vor primi lovituri sub centura scaderilor, deci se mai naste o categorie de frustati pentru viitor! Cam putine informatii sa ne luam masuri de aparare fata de eventuale prejudicieri de cuantumuri! Nu-l regretati pe Gen Gabi Oprea ca n-a fost votat sa ne faca dreptate? Vai de unii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rog frumos, pe oricare camarad binevoitor, care poate sa-mi trimita comunicatul fals pe adresa ifrimcorneliu@yahoo.ro intrucat sunt spămuit-blocat pe fb pt cel putin 30 zile, daca nu chiar radiat, de tot! Multumesc anticipat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am gasit o declaratie a Gen Gabriel Oprea pe Mediafax, din 07.04.2010, care se refera la scaderi de la 19% si pana la 69%, cat si alte cifre reale de la acea dată: Sa fie copiata de cineva rau intentionat si redatată recent, sa starneasca valuri?

Leon spunea...

In urma discutiilor din spatiul public referitoare la introducerea pensiilor militare in proiectul de lege privibd sistemul public de pensii, devenit ulterior Legea nr.263/2010, Guvernul Boc s-a prezentat in fata Parlamentului cu proiectul de lege devenit rapid Legea 119/30.06.2010, unde ministrul Oprea a introdus stagiul de cotizare de 20 de ani, facand ca peste 90% din pensiile militare sa creasca in urma recalcularii cf.OuG. nr.1/2011..!!

M spunea...

@Leon

Ceea ce nu o sa se mai intample. Sau credeti ca Falcoi o sa faca asta?

Si acum, ia ganditi-va, la un stagiu de 30 sau 35 de ani, cam la cati o sa le mai creasca pensiile?

Asta e punctul sensibil in argumentatia celor care doresc revenirea la contributivitate!

Iulian Mareș spunea...

M,
Cunosc cel puțin un Reîncarnat care crede ca așa va fi...

M spunea...

@Iulian Mareș

Încerc să mă păstrez undeva la mijloc, considerând că ambele sisteme au și avantaje și dezavantaje.

Un filozof politic britanic enunța la sfârșitul secolului XIX următoarea regulă a bunei legiferări:
Legea trebuie să facă maximumul posibil de bine pentru maximumul număr de oameni!

Nu sunt în posesia simulărilor dar atunci când începi ca Slinosul Ghinea prin a stabili mai întâi bugetul maxim și apoi să siluiești formula astfel încât să o înghesui în suma alocată e o mare mizerie!!!

În plus dacă behăi ca un țap înjunghiat că contributivitatea (sic!) e singurul principiu atunci cum plm mai spui că vei face în așa fel încât cei care au contribuții mai mici să primească mai mult??? Băi Slinosule, dacă ăla are 0.8 puncte de atâta o să ia și pensia!!!!!

valy spunea...

În momentul de față, punctajul pe care îl am cu grupele de muncă crescute după februarie 2016, aplicat la valoarea punctului de pensie de 1442 lei, punctajul mediu împărțit la 35 de ani, pensia ar fi mai mare cu 215 lei față de cât primesc în momentul actual.

Leon spunea...

Va reamintesc, in Legea nr.164/2001:
"Art. 12. -
Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă cadrele militare în activitate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a) vârsta de 55 de ani;
b) vechime minimă în serviciu de 30 de ani bărbații și 25 de ani femeile, din care efectiv ca militar 15 ani bărbații și 10 ani femeile."
De-abia in 2007, prin OuG.77, vechimea s-a egalizat la 25 de ani, atat la Barbati cat si la Femei(militari) !
Deci in niciun caz Stagiul de cotizare pentru Militari nu va depasi 30 de ani într-un viitor apropiat..!

Calinmihaib12 spunea...

..în 2010..nu au fost prea multe.."discuții în spații publice" despre pensiile militare..!; în iunie
..au apărut legile cel puțin..IMORALE.. 118..si 119..care erau..pe modelul legii 263..gata..ela
borată..dar publicată prin 28.dec.2010..!

M spunea...

Iată concepția USR despre pensiile speciale:

Desființarea pensiilor speciale... un subiect despre care am vorbit toți foarte mult, dar care la nivelul voturilor în comisii sau în Parlament, s-a lovit de o mare reticență. Așa că vreau să spun foarte clar! Angajamentul nostru pentru asta este eliminarea tuturor pensiilor speciale care nu sunt protejate de Constituție și de decizia CCR și așezarea lor pe un principiu similar contributivității.

Asta înseamnă vârstă de pensionare similară contributivității, înseamnă neindexarea pensiei ulterior cu creșterea salariului, înseamnă că vom stopa fenomenul în care pensiile ajung să fie în unele cazuri mai mari decât salariul pe care-l avea persoana respectivă înainte să iasă la pensie.

În afară de asta, pentru că nu vorbim doar despre impactul asupra bugetului de stat, ci și despre impactul asupra modului în care românii și în special pensionarii percep acest sistem ca fiind echitabil și just față de ei. E o restaurare a unor principii de bază. Că atâta timp cât munca e similară, cât contribuția e similară, cât riscurile și restricțiile sunt similare, beneficiile pe care le ai la bătrânețe prin pensie să fie de asemenea similară."


Asta năruie definitiv visele unora cum că o să avem stagiu la 20 sau 25 de ani. Ia vedeți cum că iese pensia la un stagiu minim de 35 de ani!?

După creierul plin de droguri a ăsteia am avut "aceleași riscuri, aceleași restricții" și trage ea concluzia cum trage și dintr-un joint "deci aceeași pensie"!

Iulian Mareș spunea...

M,
Ketamină + Tequila + NaCl!...

M spunea...

@Iulian Mares

In tara mor sute de oameni si cei de la USR se bat ca hienele pe ciolan!

Poporul asta de destepti a si uitat ca ministrii sanatatii au fost de la USR?

Chiar atat de prosti sa fim sa credem balivernele: "noi suntem perfecti, noi suntem cei mai buni, tot ce nu ne-a reusit e din cauza altora! ADUCETI-NE INAPOI LA CIOLAN!!!!

M spunea...

Tot despre falsuri grosolane (am vazut ca cineva a postat "investigatia Recorder" despre Biserica Ortodoxa)

Jurnaliștii de la Recorder au revenit cu mai multe erate la investigația legată de costurile de construcție ale Catedralei Mântuirii Neamului din București. Citiți mai jos rectificările la articolul inițial, care reclama prețuri supraevaluate:
1. În cazul acoperișului am extras, din documente, două cifre care vizau cantitatea de tablă folosită: una de 19.900mp și una de 10.000mp. Așa am ajuns la un total de 30.000mp. Valcon Roofs susține că cei 10.000mp sunt de fapt manoperă, iar cantitatea reală de tablă folosită pentru acoperișul Catedralei este 19.912mp.
2. Theda Mar precizează că prețul cheilor de boltă, adică pietrele de deasupra ferestrelor, este de 210 euro pe bucată și nu 530 de euro, cum apare în articolul nostru. Diferența vine din faptul că prețul de 530 de euro include manopera și procedurile de montaj
3. Un alt aspect este cel legat de prețul elementelor de prindere folosite la marmura din Catedrală. Jurnalistii Recorder au luat pretul elementelor de prindere din otel in timp ce la Catedrala s-au folosit elemente din inox. De aici rezulta diferenta de pret.


Doua observatii personale:
1. Theda Mar este firma lui Videanu deci oricum privesc circumspect.
2. Oare de ce toate "anchetele" privesc exclusiv Biserica Ortodoxa? Celelalte culte oare nu cheltuiesc bani publici pentru renovari? Nu au masini cumparate?
DE CE ATACUL LA TOT CE E ROMANESC?

anonim spunea...

Daca tot sunteti revoltat mai vedeti unul dar cu rabdare si pana la capat.
Si de unde pana unde majusculele astea care aduc mai mult a radicalizare religioasa si manifestari patriotarde nicidecum patriotice"DE CE ATACUL LA TOT CE E ROMANESC?".....ce are s**a cu prefectura???
BOR este doar o bucatica de felie din tortul din care multi...prea multi se infrupta si mai si fura....maxima ipocrizie
https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Ortodox%C4%83
Prezența Bisericii Ortodoxe este dominantă în zone ce s-au aflat în spațiul cultural al imperiilor bizantin și rus: Europa de Est și de Sud-est, Asia, părți ale Orientului Mijlociu și ale Africii. În prezent, numărul de credincioși ortodocși este majoritar în Belarus, Bulgaria, Georgia, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Muntenegru și Ucraina. Mari comunități de creștini ortodocși trăiesc și în Albania (aprox. 30%), Bosnia (31,4 %), precum și în unele state care au aparținut Rusiei țariste, respectiv Uniunii Sovietice (Țările baltice și Asia Centrală). Prezențe ortodoxe semnificative se găsesc în multe alte țări din America de Nord, Europa de Vest etc., datorate în special comunităților formate prin emigrarea est-europenilor.(chestia cu ortodoxismul de rit nou sau vechi este o alta modalitate de a-si imparti sferele de influenta puterea si banii pe seama fraierilor......"schisme" cate vrei si cate nu vrei peste tot:))
PS Domnule M :Stiti cine a fost cel mai mare asasin al tuturor vremurilor??
Dar de "contributia" progresul umanitatii ne puteti spune ceva??
OK nu conteaza. Vizionare placuta!
https://www.youtube.com/watch?v=qHTgt82ZGPM

anonim spunea...

argument cu c*ru'n sus
"3. Un alt aspect este cel legat de prețul elementelor de prindere folosite la marmura din Catedrală. Jurnalistii Recorder au luat pretul elementelor de prindere din otel in timp ce la Catedrala s-au folosit elemente din inox. De aici rezulta diferenta de pret."

otelul e mai scump ca inoxul?? Oare? Otelul inoxidabil este cu mult mai scump pt faptul ca are 10% Cr ceea ce ii da calitatea de a nu rugini si deci poate fi amplasat in spatii umede/exterioare....deci scump dom'ne scump!! si vorbim de mii de tone

Iulian Mareș spunea...

M,
Prin apartwnwnta și context kegislativ Armata ar trebui sa aibă simpatii de stânga, întrucât EA este în slujba poporului român!
Nu-mi produce decât greață instant orice biped care a muncit/muncește numai la stat, întrucât eu consider ca acest ipokimen este F.Periculis și nesănătos!
Cioloș?...Un fel de piele de papagal, frecat de băieți!
Argument: Ce tâmpit pleacă de la 12-15.000 €, pt a veni ministru pe 3-4.000 €?
*Numai mirosul de cadavru atrage corbii și vulturii hoitari!

M spunea...

@akord-75

Cel mai bine e sa lasi indoctrinatul sa vorbeasca pentru ca se face singur de ras!!!!!

1️⃣ Biserica Ortodoxa Romana este unul dintre pilonii nationali. In primul rand pentru ca este autocefala. Faptul ca nu intelegi diferenta nu arata prea multa stiinta!

2️⃣ Aici insa chiar ca te faci de tot rasul! Dar asa e cu indoctrinatii - ei reactioneaza, nu reusesc sa treaca prin filtrul gandirii!

Concentreaza-te!!!!!!!!

- Jurnalistii Recorder au facut spume la gura cum ca elementele de prindere au fost mai scumpe de nu stiu cate ori decat altele aflate pe piata.
- Pentru ca scopul celor de la Recorder era denigrarea Bisericii Ortodoxe nu s-au informat cu privire la caracteristicile prinderilor respective.
- Furnizorul a transmis ca pretul dat de Recorder e pentru elementele de otel NU pentru cele de inox folosite la Catedrala!

Adica Recorder a zis:"ia uite ce furt!!! Au luat prinderi cu 50 de lei iar noi le gasim cu 10 lei. Hotie!!!!"
Iar furnizorul le-a zis:"ia uitati-va pe randul urmator, la prinderi din inox!!! Alea le-am folosit si costa fix 50 de lei."

- Pana si un indoctrinat ca tine stie ca inoxul e mai scump!!!! Dar daca gandesti cu c*ru atunci nu intelegi ce magarie au facut aia de la Recorder.

Da, dom'ne e mai scump!!!!!! De aia mancati ra#at!!!!!


3️⃣ De ce Recorder nu a luat actele de renovare a Bisericii romano-catolice “Sfântul Mihail” din Cluj?? Pentru ca sunt niste vanduti penibili care servesc nutret unor indoctrinati!

anonim spunea...

@M
lasa-ma cu biserica si bla bla "pilonii" ca se stiu "textele" astea de sute si sute de ani
mai bine vezi si asta ca nu vrei sa vezi ce nu-ti convine
Eu as parafraza-o: Asta inseamna sa fi mafiot:)))
https://www.youtube.com/watch?v=qHTgt82ZGPM

PSdar inainte de toate raspunde-mi la la prostia asta:
De ce tamplarul ala s-a nascut pe 25 dec in fiecare an (adica are data nasterii fixa asa cum e normal) dar o mierleste in fiecare an la alta data(de Pasti) ma rog "se ridica la ceruri" ca asta vor popii sa auzi
Nu-ti mai dau si alte link-uri despre NASA/sisteme solare/galaxii si alte chestii "nesemnificative" care oricum nu te intereseaza.Iti doresc distractie placuta in RAI acolo unde vei merge cand iti va veni randul.....eu o sa merg in iad asa ca nu ai sanse sa ne intalnim:))) Cred ca o sa te plictisesti nashpa in Rai cantand la zdranganele toata ziua
PS Si transmite-le popilor sa dea paratraznetele jos ca oricum nu le foloseste la nimic...ca pompier le poti explica,ca sunt oricum aparati de cel de sus ca doar EL ii trazneste....de asemenea nu au nevoie nici de stingatoare de incendiu nici cu apa nici cu praf.Astia cheltuiesc banii aiurea!!!
...si atentie la "cutia milei" ca la ei asa se numeste locul ala unde oamenii pun "ochiul dracului"......si ce le mai placeeee!!!
De ce imi sfinteste mie casa cel putin de 2X pe an?? Ce? n-are garantie? si de ce sfinteste apa la butoi? s-o sfinteasca la izvoarele raurilor direct ca sa avem apa sfintita la robinet! sau nu e RENTABIL?:))) e marja de profit spre zero?....nasol de ei!!
Si cand se imbolnavesc sa stea dracu in biserica ce cauta la spital? si doar Elias sau Universitar "servesc" astia preasfinti:)))

M spunea...

@akord-75

Cred că mă confundați!

Nu sunt un creștin ortodox practicant. Nu sunt de acord că biserica, toate bisericile, nu au încurajat vaccinarea!

Eu vă spun doar că sunt lucruri pe care, înainte de a le ataca trebuie să te documentezi "beton" și să o faci cu dreaptă cumpănire!

De ce numai biserica ortodoxă este atacată? Cu folosește?

Chiar și domnia ta ai sărit repede la faza cu "argument cu c*ru'n sus". 😁
Pai da! Aveți dreptate: inoxul e mai scump decât tabla! Pai atunci de ce a aruncat pe piață un documentar cu grave greșeli? Chiar credeți că mai află cineva că Recorder au dat-o în bară?

Nu de mult au apărut poze cu șeful Bisericii Ortodoxe Române urcându-se într-o limuzină poleită cu aur.
Isterie generală!!!!!
Când te duceai să vezi pozele de la eveniment mașina era de culoare neagră.
Vezi aici dezinformarea:

https://www.google.com/amp/s/amp.dcnews.ro/patriarhul-daniel-limuzina-un-nou-fake-a-creat-isterie-pe-internet_625237.html

Dacă sunteți rațional vă întrebați: de ce? De ce nu Johannis dat că ar urca într-o mașină de aur? Sau șeful Bisericii Evanghelice?

Poate sunt în eroare dar prea des atacurile privesc instituții care au în denumire cuvântul "română". Biserica Ortodoxă Română, Armata Română, Poliția Română, Institutul Cultural Român, Poșta Română, Jandarmeria Română, Academia Română.

Poate celelalte sunt perfecte? Când ați auzit de un reportaj undercover la Cultul Mozaic? Sau la Biserica Greco-catolica? La Liga Studenților Maghiari, la Forumul German?

Lăsați Biserica Ortodoxă Română în pace! Aduce alinare multor oameni și este un stâlp de stabilitate!

Dacă nu aveam USR la guvernare care a torpilat încercarea (e adevărat firavă) a actualei puteri de a aduce Biserica în efortul de vaccinare eu zic că stăteam mult mai bine acum.
Când doar înjuri, scuipi și murdărești e greu să ai relații de respect.
Radicalismul e dăunător! Și de o parte, și de alta!

anonim spunea...

@M(am scris in viteza e tarzior probabil ca sunt si greseli multe ce mai asta e nu mai recitesc)Ii dau drumul asa sa-l sperii pe huhu:))) aoleuuu e 01:18
Nu este adevarat
-si biserica catolica este "atacata" referitor la pedofilie
-si musulmanii sunt criticati pt cel mai abject fundamentalism si radicalism dintre religii(atentie ca nici ortodocsii nu sunt departe)
-religia budhista este luata in zeflemea de toti ceilalti
Daca mai adaugam faptul ca sunt in jur de 600 de religii imprastiate pe planeta si peste 4300 de secte(daaaa 4300...) fiecare cu pretentia de a fi "cea mai adevarata" din tot ce exista va las pe dvs sa descalciti ghemul asta de intrigi si interese financiare...planetar
In concluzie: Nu ati raspuns la nici una din intrebarile mele si nici filmul nu l-ati vazut....asa-s dogmaticii pierzi vremea cu ei de pomana.Un fel de antivaccinisti fanatici.Orice le-ai spune pt ei nu conteaza asa ca mai bine consumama timpul in scopuri mai bune

"Lăsați Biserica Ortodoxă Română în pace! Aduce alinare multor oameni și este un stâlp de stabilitate!"
alinare in cu ce? cu minciuni?
stalp de stabilitate in ce? in a duce omul cu zaharelul...
Mai bine cititi istoria religiilor si dupa ce aflati rolul lor maret si "progresele" aduse omenirii ,atunci sa le luati apararea...
Sau macar recititi-l pe Eminescu! ca stiu ca din postura dvs de fost militan sunteti tentat sa ma faceti pe mine comunist.Ete na! incercati cu Eminescu in poezia "imparat si proletar"(ca pe Eminescu nu-l puteti face comunist) poate intelegeti al carui "stalp" este biserica si cui aduce adevaratele beneficii
Cum dracu incepand cu 22 dec. '89 cei mai evlaviosi,bisericosi si cu "adevarat" democrati au devenit securistii,militienii si secretarii BOB partid.E plin de exemple si in societate si aici pe blog.Nu-i asa tov....ptiu domnule col M ? ca si dvs si eu am purtat candva stelute dar eu n-am "servit" asa de bine ca dvs la M.I.M-am ocupat cu fieroteniile din poza,nu cu note informative si declaratii luate cu degetele in balamaua usii....uite ce bine si usor se transforma un cadru M.I. intr-un vasnic aparator al credintei stramosesti Da de ce BOR si ortodoxia...de ce nu Zamolxis(as putea sa intreb):)))
PS Nu stiu cum se face dar pe mine cand m-au botezat nu m-a intrebat nimeni daca vreau sau nu....asa ca sunt ortodox in evidenta la popi dintr-o simpla intamplare ca si dvs dealtfel.De aici pana la limba de lemn cu "stalpul...pilonul bla bla" nu e nici o diferenta'Limba de lemn si stereotipurile fortate se recunosc usor.
Ati vazut cu ies uneori credinciosii din biserica? Ce moace lungi si ipocrite fac cand le lalaie popa prostiile alea cu amiiin din 5 in cinci vorbe si ei isi fac cruci la nimereala si cand e cazul si cand nu e...E de ajuns sa inceapa o baba prima ca incep toti ca maimutele....pe bune e chiar amuzant.:)))

anonim spunea...

La zece pasi dupa iesirea din curtea bisericii incep barfele(ohhoooo ca si inauntru in biserica sunt cu gramada) iar daca se supara te blestema si te dracuie acolo instant daca superi vre-un cre(t)incios de asta plus cu ...de mama, de tata, de morti, de neam ca au "vocabular bogat"
ca exemplu: Popa Sicoe din Brasov a fost pana in 22 dec capitan de securitate apoi a aparut ca popa dupa care a fost un pic cercetat pt vanzarea la specula a 18 000 de locuri de veci.Nu ca atatea ar fi fost dar le-a vandut de multe ori pe fiecare.Un mic extras:
"În data de 24.11.2011, polițiștii Secției Regionale Transporturi Brașov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că preotul Sicoe, de 63 ani, din municipiul Brașov, conducător al administrației parohiale (președinte al Consiliului Parohial și al Comitetului Parohial), percepe tarife și taxe pentru locuri de veci în condiții ilegale."
initial a fost un cimitir al CFR-istilor
Tov cpt secu Sicoe n-a mai apucat judecata ca s-a dus la dreapta lu al de sus
Acum mare tartor e acolo fiu-sau,tot popa normal.Vreti si link-ul din presa? cand doriti sau il gasiti singur,va spune google imediat
Cam asta e cu "stalpul"....sau cati dintre popi nu sifonau??? Pai daca nu sifonau adio parohie!! Cred ca si acum e la fel habar n-am ca pe mine nu ma doare nici la basca.....in schimb ma enerveaza prostii si/sau interesatii
Am scris mult recunosc dar cu astia nu se termina niciodata cu sarlatanii numiti popi....indiferent de religie tot excrocherie se numeste.Iti promite/vinde o marfa,o platesti si n-o vezi niciodata. pai nu e sarlatanie?? si-mi spui mie despre stalpul lu peste prajit si coagulatorul neamului bla,bla....Nu dom'ne oamenii "ie" prosti.Popii lucreaza cu spaima de moarte a oamenilor.Asta-i materia lor prima...restu' bonus
Noi pt musulmani suntem necredinciosi,ei pt noi asemenea.Care-i adevarul? Niciunul! Amandoua sunt minciuni!!
Data viitoare putem face o incursiune si prin istoria religiilor(aia adevarata) sa vedeti cum ne-au umplut religiile de "binefaceri si progres"
O sa va ingroziti!!si nu vorbim doar de inchizitia arhicunoscuta ci de lucruri muuult mai grave
Noapte buna
Si rugati-va la Doamne Doamne sa dispara covid 19 ca numai EL poate rezolva asta in puterea-i nemarginita....Doamne ajuta!! Amiiiin!!(suna bine nu?) daca bagati si niste bani in cont dau si acatiste daaar mai cresteti un pic suma..."ca si gura la copii lor trebe sa mance"
PS Cand a murit mama in 2004 pe 24 decpopa s-a uitat la soru-mea(mare om de afaceri) a "cantarit" in mana caramida de bani si a zis: Pai la valoarea voastra doamna doar atat????erau echivalentul aproape a 2 salarii de lt col la vremea aia .Si era doar "atentia" pt popa o slujba acasa si una pt la groapa-chitantele si plata oficiala erau alta poveste(ca atunci nu era obligatoriu sa depui decedatul la "casa rece" asa cum e cunoscuta pe aici.Cheltuielile cu alea alea,multe altele erau alta gasca in alta traista
Bani negri la greu ca si azi dealtfel....cam asta e cu "stalpii natiunii"...

anonim spunea...

Am uitat sa va spun ca nu trebuie sa-mi raspundeti,dar la sase am avion poate mai vb dupa 3-4 zile dupa ce ajung peste "balta" Viza este valabila si daca am testul pcr facut cu cel mult 72 ore inainte ar trebui sa fie ok. Certif verde(UE) nu-i intereseaza pe amerloci,la ei nu e valabil asa ca nu va bazati pe el

anonim spunea...

@M
Pai ce facem aici domnule M?? postati articole din 2018 si dati vina pe tembelii aia de uzerijdi cand ei nici nu existau?In schimb foca de la DCNews stiu foarte bine cine a fost si ce jocuri face.....Veniti cu chestii slabe de doi bani.N-am eu treaba cu uzerijdii dar dati-o dracu de treaba nici chiar asa vopsita cioara.Veniti cu ceva din "secolul" asta si promit ca voi fi primul ca o sa va aplaude....dar fara glume de tip foca sau mircea badea
ce misto!
articol din 26 noe 2018 scos de la naftalina de domnul M
https://www.google.com/amp/s/amp.dcnews.ro/patriarhul-daniel-limuzina-un-nou-fake-a-creat-isterie-pe-internet_625237.html

Asa da fake: te bazezi pe neatentia bizonului si-i dai nutret vechi de 3 ani ca boul il haleste nu-i asa?V-ati cam pierdut dibacia tovarasi deh imbatranim mai scapam "amanunte" esentiale.Stiu ca de la voi se iese la pensie "doar cu picioarele inainte"....chiar daca ai decizie de pensie tot activ ramai...n-am inventat noi apa calda ,cam la fel e la toti.Pai cum sa renunti la ditamai reteaua facuta intr-o viata de om? Cand nici nevasta nu stie cu ce te ocupi cu adevarat.Sa scoti omu la pensie asaaa sa-i tai "radacinile" Asa ceva chiar nu se poate. Pana si "sifoanele au fost preluate ,am unul in bloc tablagiu de la armata dar mai era pe un stat de plata si la altii.Ne ferim si acum de el ca de dracu! ca stim ca de la armata sigur e pensionar, de la "ailanti" avem serioase indoieli
Ufff si nu mai vine M&M ala adica vine fix dar nu mai am rabdare
Na ca vorbeam de ....acu suna
pa

PS macar am aflat ca era euroiu' 4,94 (RON-cum zic 'telectualii)

Iulian Mareș spunea...

M,
Oare ar trebui sa existe iertare sau doar penitenta vesnica pentru oameni gen BULAI?...caci de asta si voia sa fie demnitar kiar la cultura FaceBook/YouTube?
Mie imi vine greu sa cred ca exista romani anti ortodocși intr-una din putinele tari in care trecerea la religia crestina s-a facut fara sabie si/sau porunca domneasca!
La cate a spus Kelnerul impotriva BOR si religiei ortodoxe eu il afuriseam in orice slujba!

M spunea...

@akord

Sa sintetizez ca v-ati intins si imi dau seama ca nu prea intelegeti! Le iau pe rand!
1. Nu este adevarat
-si biserica catolica este "atacata" referitor la pedofilie...


Minciuna ordinara! Nu am vazut nici un reportaj Recorder despre pedofilia in Biserica Catolica!!!!! Niciun articol despre pedofilia intre prelatii catolici romani nu a aparut!!!! Niciun articol impotriva musulmanilor din romania nu a aparut!!!! Nu bateti campii!!!!

2. ca stiu ca din postura dvs de fost militan.... 😂 Atat poti? Asta e nivlul cadrelor MApN? Vezi ca eu am evitat mereu sa intru in aceasta disputa dar daca atat poti ca sa argumentezi.....

3. 😂😂 Micutule mincinos!!! Lasa vrajelile cu zborul in SUA!!!! Stii care e greseala mincinosului? Da prea multe amanunte!

4. postati articole din 2018 si dati vina pe tembelii aia de uzerijdi cand ei nici nu existau. Bai cap sec, unde dracu am spus eu ca articolul din 2018 a fost influentat de usr?
Cam slabut esti cu mintea!! Ia vezi mai bine de elicopterele dupa care trageai prin '89.

5. "tablagii" de care vorbesti cu atat dispret sunt, in majoritatea cazurilor, niste oameni exceptionali, oameni care muncesc mult, pe bani putini si care sunt dispretuiti de ofiteri de mucava, ofiteri care nu merita gradele de pe umar!

SA ITI FIE RUSINA CA VORBESTI ASA DESPRE SUBOFITERI!!!!


Esti varza cu carne!!! 😂

5. Hai lasa-ma ca nu am cu cine dialoga!!! Ia mai zi tu o data cum e cu fierul si cu inoxul?????
Ba, te faci de ras de cate ori incepi sa bolmojesti ceva!!!

M spunea...

@Iulian Mares

Da, aveti dreptate. Eu nu sunt un adevarat crestin ortodox practicant. Nici nu stiu cand am fost ultima data la biserica. Dar un loc in care esti indemnat la fapte bune, la a iti intelege aproapele, in care auzi si un cuvant de bine nu poate sa fie un loc rau!

Pot sa ii inteleg, oarecum, pe cei bolnavi de ura de ce un loc in care se vorbeste de dragoste si de intelegere le provoaca groaza!

Si eu ma consider adversar al unora: basescu (sa dea cel de sus sa i se faca ficatul verde si sa nu apuce sfanta impartasanie), usr-istii (cu grupurile adiacente: rezist si diaspora) dar toate astea au un numitor comun: POLITICA!

Am sa apar mereu oamenii in uniforma, indiferent de culoarea ei, cu trei exceptii: daca au facut rau unor copii, daca au atacat propriul popor sau daca au intrat in politica.

Constat cu regret nivelul scazut de intelegere al unora dintre camarazii din MApN! Vesnica disputa MApN - MAI si, mai nou, aroganta cu care privesc subofiterii (lucru pe care la MAI l-am intalnit extrem de rar).

M spunea...

@Iulian Mareș

L.E.

😁 Am constatat că sunt oarecum "apărătorul de serviciu".

Cred că este prea multă ură!!! Mai mult echilibru cred că ar fi de dorit! 😁

Iulian Mareș spunea...

@M,
nici eu nu sunt mare practicant..., insa cand vad idiotăn imi dau seama de votantii USR!
Dumneata sa nu uiti de vesnica fraza, atotsuficientei profesionale: ȘI EU PUTEAM, DAR NU AM VOIT! CE SA FIU SLUGA LA...ȘI LA...? EU AM COLOANA VERTEBRALA, AM CREIER...ETC!
*Daca dv cunoasteti entitati socio-profesionale fara ierarhie eu fac penitenta in rugaciuni in genunki pana la sfarsitul anului...
**CAND CINEVA, IN ABURII MINTII SI AI .... CONFUNDA RELIGIA CU OBICEIURILE SI TRADITIILE RELIGIOASE AVETI EXACT TABLOUL UNUI IQ RUDIMENTAR, DE PITECANTROP!