Un produs Blogger.

luni, octombrie 25, 2021

De ziua Armatei

31 comments

 



31 de comentarii:

M spunea...

La mulți ani tuturor camarazilor din a Armata Română! Respect!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani, stimati camarazi militari, cu drepturile furate si transformati in cersetori cu epoleti si umiliti cu mana intinsă la aceeasi Armata, in randurile careia odinioara ne-am servit Patria sub Drapelul de Lupta, cu onoare si demnitate, astazi terfelite cu nerusinare si ura de nistre ministrii incapabili si ,,camarazi'' activi, ministeriali, dispusi sa calce si pe cadavre sa ne vada ruinati si in mormant! Fie ca dreptatea sa triumfe si cei vinovati de starea noastra deplorabila sa plateasca pentru tot raul facut rezervistilor militari, atat in fata Legii cat si in fata Divinitatii!

ifrim spunea...

La mulți ani sănătoși!

vasile spunea...

La multi ani!

Petrut spunea...

Multumesc ,sper ca sa se intample ceva pozitiv in viitorul cat mai apropiat...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PSD a inchis usa tuturor tratativelor cu acest PNL avar, pentru ca s-a aratat cu un Câțos ingamfat si măgar; USR nu va vota nici un guvern minoritar; partidul buric, AUR, oricum nu voteaza nimic, fiind un partid gregar, autodidact si excesiv de autoritar, asa ca si-a dat seama si Ciucale ca tratativele au luat-o la vale, si nereusind cu nimeni sa faca blatul isi va depune mandatul. Un pas gigantic spre anticipate, si asa poate ca de partidele cu inclinatii spre austeritate nu o sa mai avem parte! Pana atunci, dati-i branci si nu uitati ca este foarte necesar sa va vaccinati, ziua alegerilor sanatosi sa le apucati, pe cei buni sa-i votati!

Nico.tnt spunea...

Amin

Iulian Mareș spunea...

La mulți și glorioși ani Armatei Romaniei!

Iulian Mareș spunea...

Sa ajute PSD Armata?

Lider posede rosu-ciumat: "nu poate credita un guvern „care a dus România în groapă”

https://www.capital.ro/nu-va-fi-premierul-romaniei-bomba-serii-pe-scena-politica-anunt-de-ultima-ora-despre-ciuca.html

Cezar spunea...

Ca in Congo si Afganistan?

Andrei spunea...

La multi ani

si hai sa nu ne mai uitam la tara doar prin lentila pensiei militare.

Nu merita si nu e vina ei. E vina celor pe care ii punem in parlament si in guverne ca sa umileasca aceasta tara si carora „PENTRU PATRIE” e doar o expresie goala de continut, iar drapelul, stema, uniforma militara si natiunea inseamna doar elemente de decor si vorbe fara valoare.

Sa fiti fericiti, sa traiti mult si sanatosi si sa nu va pierdeti demnitatea de militar!

Mihai spunea...

Doar atat pot azi ;
DESTEAPTA_TE ROMÂNE !
Altfel rămâi la periferia lumii civilizate !
Armata fara tehnică performanta este ca agricultura fara ploaie.
Ne putem baza insa pe hoardele de politicieni , ziaristi si analisti de prin televiziuni care le stiu pe toate si rezolva totul la televizor de fiecare daca cand se intampla vreo nenorocire ,eveniment social ,politic ,etc.
La multi ani ,dar nu în halul ăsta !

y spunea...

Încerc să mă temperez, este cel puțin a 3-a oară în 18 luni, când o armată eșuată (am vrut scrie înfrântă), dintrun stat eșuat, prezintă onorul unui președinte eșuat, arătând turul poporului, atunci când nu-l amenință pe stradă cu armament și muniție! („Să nu uiți Darie”).
În rest da, ca să păstrăm atmosfera de festivism cu la mulți ceva, „La mulți ani”, sau, noapte bună armata ro...
P.S. Oare l-o fi deranjat „pă” erou absența drapelului de pe clădirea guvernului (al cui o mai fi), sau nici nu a băgat de seamă?

Leon spunea...

Fragment din Alocutiunea ministrului Apararii, Nicolae CIUCA, astazi 25 octombrie 2021:

"Ziua Armatei României nu este doar o sărbătoare a militarilor, este a tuturor românilor care își iubesc Țara, este ocazia de a vă arăta prețuirea noastră și de a vă mulțumi pentru devotamentul și profesionalismul cu care vă îndepliniți misiunile.

Transmit astăzi gândul meu de apreciere tuturor celor care și-au servit Patria română cu credință, militari activi, în rezervă sau retragere și, în mod special, veteranilor de război și celor din Teatrele de Operații.

Transmit, totodată, felicitări și urări de succes întregului personal al Armatei României!

La mulți ani Armatei României!
La mulți ani, România!"

merlot spunea...

Sunt destui carora le stam in gat.Cu cateva seri in urma din intamplare am intrat pe un canal TV autointitulat NCN care prin voce unuia il facea pe Ciuca cu oua si otet si pe noi ne numea "armata moarta".Ar fi cazul sa terminam cu galceava intre noi si sa aratam ca suntem vii.
In alta ordine de idei -cer o indrumare unuia care se afla in situatia mea.
Cand armele neletale erau la liber am achizitionat un pistol de tir cu aer comprimat.Cand a aparut lege care obliga autorizatie de port arma si pentru acest tip am mers la IPJ l-am declarant si am primit certificat de detinator.Politia ma tot deranjaza in sensul ca ma controleaza daca il mai am si daca e tinut in conditii de siguranta.Am vrut sa renunt la el prin predare la compartimentul arme si munitii.Refuza sa-l primeasca.De instrainat in mod legal nu pot fiindca nimeni nu este interest.Nu gasesc solutie.

Iulian Mareș spunea...

Total de acord, însă trebuie să recunoaștem că sub Ciucă/șef SMAp și ministru s-au akizitionat cele mai multe mijloace tehnice, așa șonțâc-șontâc, dar s-au deskus barierele pungii cu bani!
Este un început și orice început este greu...

Iulian Mareș spunea...

Eu știu ca este kiar si lege privind arborele tricolorul pe clădirile unor instituții...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Merlot, pacat ca nu-i cu boabe de fasole incarcat ca ti l-as fi luat, dar nu sa intru in pacat, ci sa-l imprumut unui sinistru sa-si percuteze o castana-n dovleac sa-i vina mintea la cap! Asa ceva nu se tine in casa, nici macar ca jucarie, caci nu se stie ce poate sa fie intr-o clipa de ratacire si nebunie...

Huhu Rezea spunea...

Fă-i o băiță cu H2SO4!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, ăla fosfatic chiar ca-l face invizibil! De tot!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciucale a importat tot felul de hangarale, bombardele si recuzite militare, dar a uitat sa achizitioneze, pentru meletarele dame si amantele secretare ce se deplaseaza in actiuni militare, si acele uretre chișătoare de silicon, sub forma de cârnăcior, indoite ca un trombon, care se amplaseaza ca un stuț pe pupezica de sub sliț, si sunt foarte folositoare in campaniile si manevrele militare, sau alte locuri unde nu sunt amenajate closete sanitare! Pai, bai misoginilor, nici atat n-ati putut procura doamnelor, caci armata izraeliana, germana sau americana distribuie asa ceva de cand lumea, caci in plina actiune militara nu te poti lăsa la o doamna care se dezbraca de bikini si izmană, pana la durliga goala, pentru un fleac, pentru care se poate scoate discret la un colț mai in dos un țumburuc de cabanos, cat o trihirică, la care degeaba s-ar holba soldică! Ar hi fost niste cadouri acătării de Ziua Armatei, pe langa buchetele traditionale de crizanteme rupte din soare!

M spunea...

@Merlot

Ia legătura cu un armurier autorizat pentru dezactivare. Îți va elibera o adeverință.

Iulian Mareș spunea...

*arborarea

Iulian Mareș spunea...

Sauvignon,
ai gresit cu o asa arma exact ca cei care isi cumpara catel care la maturitate ajunge la 0,5 Kg! Ori iei, ori nu mai iei... Vrei ceva din gama 9 mm? Iata:

https://www.google.com/imgres?imgurl=https://i.ytimg.com/vi/k7T8k3y6un8/maxresdefault.jpg&imgrefurl=https://www.youtube.com/watch?v%3Dk7T8k3y6un8&tbnid=h_oKMjwWL6WfeM&vet=1&docid=m0xfh6HBd64TpM&w=1280&h=720&itg=1&hl=ro-RO&source=sh/x/im#imgrc=iRRVt1yEHiafAM&imgdii=Xid4jYjKSJfn9M

Unknown spunea...

La multi armatei Romane.Respect si onoare pentru toti militarii activi,in rezerva sau retragere

Leon spunea...

https://m.defenseromania.ro/armata-romaniei-dupa-30-de-ani_613443.html

Iulian Mareș spunea...

Pt cei cosmopoliti suntem catalogați pe locul 41 în lume! Cred ca dacă aveam politicieni puțintel mai naționaliști eram în primii 30!

https://m.defenseromania.ro/armata-romaniei-dupa-30-de-ani_613443.html

luchy19 spunea...

https://www.g4media.ro/documente-legile-salarizarii-si-pensiilor-se-schimba-dupa-model-strain-turcan-nu-mai-poate-fi-amanat-ep-1-salariile.html

luchy19 spunea...

https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100129738?fbclid=IwAR1H8KiF1BfwWK5306cQgPf87eEvnirfeWJqn1bADV0hqcT7dgd9nC4C3Fc

Iulian Mareș spunea...

..... deci, ... cosmopolitii nu mai au O2?

M spunea...

Cu excepția unui mesaj al unui parlamentar de Iași ați mai văzut vreo urare de ziua Armatei Române din partea USR?

Chiar nu vi se pare că acest partid se pișă pe uniforma militară?

Întreb pentru un prieten! 🤬