Un produs Blogger.

joi, octombrie 07, 2021

Deputatul USR, Nicu Fălcoi, inițiator proiect de lege pentru introducerea primelor și premiilor în baza de calculare a pensiilor militare

68 comments

 Proiectul intră în dezbatere publică sub nr.   B461/2021

Proiectul poate fi citit AICI

Expunerea de Motive poate fi citită AICI

Motivarea ar fi militarii în activitate plătesc CIBS, potrivit art. 31 din L 223/2015 și pentru primele și premiile excluse din baza de calcul prin art. 40 al OUG nr. 57/2015.

Creșterea prin includerea acestor elemente salariale în baza de calcul nu ar avea un impact financiar prea mare întrucât.... pentru 60% din pensiile  militare recalculate în anul 2016 nu s-ar depăși actualul cuantum contributiv rămas în plată.

Proiectul ar fi putut avea succes dacă era promovat înainte de ieșirea USR de la guvernare.

68 de comentarii:

M spunea...

😂 Stai sa vezi acum spume!!!

Jmecherii și pupincuristii care și-au băgat prime în ultimile 6 luni vor lua pensii de opșpe ori mai mari!!!"

Bine că nu mă privește!!! 😂

Leon spunea...

@Huhu Rezea, nu cred ca ar fi avut succes, deoarece Conducerea USR militeaza pentru desfintarea pensiilor speciale, inclusiv cele militare, dovada ca deputatul C-dor Nicu Falcoi este singurul semnatar in Expunerea de motive.
Imi permit sa-l corectez pe domnul Comandor cand afirma ca L.164/2001 a luat in calcul aceste Prime si Premii; Nu intrau in baza de calcul a pensiei militare, iar de platit s-a platit numai IMPOZIT, Contributia ptr.Pensie Suplimentara( ulterior CIBS) si CASS, pana in anul 2001.
Are dreptate cand afirma ca Legea 119 si L.263/2010 au luat in calcul TOATE aceste Prime, Premii , al 13 lea salariu, etc.
Chiar daca initiativa legislativa se refera in primul rand la arma din care provine AVIATIE, este de laudat ca are o preocupare in domeniul pensiilor militare..!

luchy19 spunea...

Între anii 1989 și 2006 a activat în cadrul Bazei Aeriene 93 Timișoara, ca pilot clasa I și a participat la exerciții multinaționale NATO și la parade militare.

În intervalul 2004–2005, a fost observator militar ONU în cadrul Misiunii Organizației Națiunilor Unite în Congo.

Profesia de pilot a deprins-o la Școala Militară de Ofițeri de Aviație ”Aurel Vlaicu” din Bobocu, județul Buzău, ale cărei cursuri le-a urmat în intervalul 1985–1989.

A absolvit cursurile Facultății de Mecanică, Secția Autovehicule Rutiere din cadrul Universității Politehnica din Timișoara În perioada 1999–2004.

După retragerea din armată, a activat în domeniul privat, ca antreprenor. Între 2006 și 2015 a fost directorul propriei companii care a desfășurat activități în domeniul transporturilor.

Vezi și
Nicu Falcoi

luchy19 spunea...

Să mi fie cu iertare, dar nu înțeleg de unde prime și premii întrucât după 2017 aceste beneficii nu se mai acordă. Ori la pensie poți să ți alegi din ultimii 5 ani.
Gândește dumnealui o actualizare a pensiilor militarilor în pensie ?
Sau este un început pentru calculul pe contributivitate pentru că repet premii, salari de merit, prime sunt istorie.
Nu știu ka SMFA, poate domnii piloți și parașutiști, poate și scafandrii de la SMFN poate și cercetasii din.....

M spunea...

Corect domnule Leon.

E și poate singurul militar care fiind în Parlament mai face câte ceva!
Îl iertăm că e de la USR!?

Viorel spunea...

Domnule Leon. Acest Proiect de lege mi se pare o abureală (ca aviator și-a propus un proiect în interes propriu la plesneală). Domnul deputat Nicu Fălcoi putea să propună și să susțină Proiectul de lege PLx-199 „Articol unic”. Din expunerea de motive, începând cu aviația militară urmată de gargară rezultă exact ca și Legea nr. 153/2017 făcută și aplicată cu dedicație (avantaj Sănătate / Învățământ prin acordare anticipată raportată la anul 2022 plus grila de coeficienți; Armată = 4,35). Cine a mai auzit / primit prime / premii de la U.M. și până la SMAp. începând cu anul 2011 și până în prezent ? Dacă voia să facă ceva, făcea. Solicita, insista, argumenta și tot ce mai poate fi spus pentru a convinge Parlamentul să modifice Legea nr. 223/2015 și să separe pensia suplimentară de pensia de bază. Pe decizia de pensie ar fi apărut 2 puncte distincte și un punct 3 cu totalul pensiei aferentă. Mă prostești cu prime / premii pe care este posibil nici să nu le regăsesc în cele 6 luni alese (nu s-au dat, iar dacă s-a dat la anumite sărbători s-a dat într-o singură lună) pe când prcentul de 3-6-9% este bătut în cuie. Succes domnului deputat Nicu Fălcoi (nu a făcut nimic pentru noi) în alegerile din 2028 sau 2032.

Leon spunea...

Se lupta pentru:
a) prima de clasificare;

b) prima orară de zbor;

c) prima de parașutare;

d) prima specială pentru încercarea, recepția și verificarea în zbor a tehnicii aeronautice.
Aceste Prime s-au acordat aviatorilor cf.L.138/1999, se acorda si in prezent cf.L.153/2017 !
Domnul Falcoi este deputat in Comisia de Aparare, i-am trimis in primavara un E-mail sa urgenteze Pl x nr.199 si,...nimic..!
Într-adevăr are o pensie militara cam mica( 20 de ani in serviciu militar), 3200 lei net/luna si probabil Indemnizatia de 1000 de lei !

Viorel spunea...

Asta și spun domnule Leon. Câte comentarii nu am dezbătut despre PLx-199 „Articol unic”. Câte solicitări / îndemnuri nu a avut domnul Huhu Rezea la adresa noastră pentr a trimite și insista la anumiți senatori și deputați printre care și dânsul pentru susținerea proiectului mai sus amintit. Rezulat zero. Și a avut totuși funcții importante:
„Secretar al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului - din data de 22.12.2016 până în data de 17 septembrie 2018; Membru al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului - din data de 17 septembrie 2018”.
În politică (,) ca și în alte domenii putea să facă un troc. Eu îți susțin proiectul tău iar tu pe al meu (fiecare în comun cu gașca lui pentru a trece la vot). Asta dacă (,) ca ofițer militar de aviație în rezervă, se mai consideră / s-a considerat militar sau nu.

Huhu Rezea spunea...

Nu prea este în stare Fălcoi să înțeleagă diferența dintre recalculare și actualizare... că dacă ar fi înțeles nu se complică să propună o recalculare de 2 lei, pentru că... mă rog... câte prime sau premii putea să primească dânsul în 6 luni?
Or, o actualizare i-ar fi adus chiar dânsului o crestere a valorii de referință de 197,33 lei în anul 2009 la corespondentul ei din L 153/2017, salariul minim de 2500 lei sau 2550 lei în 2022.
Mai face și afirmația descalificantă pentru un deputat că militarii nu au plâtit CAS, de parcă civilii ar fi plătit până în anul 2001.

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Pentru Aviatorii care si-au ales cele 6 luni in lunile de iarna, cand nu se prea zbura, acest proiect nu-i avantajeaza in niciun fel..!

Iulian Mareș spunea...

Acum va plezni ăla ”un oskar, o pensie”! .... :))

valy spunea...

În unitățile productive în anul 2008 se dădeau prime.
În cele 6 luni am avut o primă de 482 lei în luna martie și altă primă de 375 lei în luna iulie, sume care nu au fost luate în seamă la calculul pensiei.
Media pe ultimile 6 luni a fost de 2505 lei,
Cu aceste prime media ar fi de 2505+143=2648 lei aferent anului 2008.

Ionel spunea...

Pentru pensiile militare calculate altfel decat pe contributivitate, nicio prima, niciun premiu sau spor cu caracter temporar nu au ce cauta in calculul pensiei. Ele trebuie sa fie argumentul care sa il determine pe un militar/politist sa nu iese la pensie mai devreme. Datorita includerii lor in calculul pensiei s-a ajuns pentru unii la sume ce rivalizeaza cu judecatorii si procurorii, adevarat ca putini la numar. Acesta este si motivul aparitiei ordonantelor care au modificat legea pensiilor militare din 2015, pentru ca actualizarea pensiilor militare cu soldele in activitate, prin aplicarea acestor prime, premii,sporuri, ar fi depasit, repet pentru putini dar suficienti, pensiile magistratilor. Principiu "la grade, functii si vechime egale" nu poate fi aplicat actualei legi in vigoare.Legea 164/2001 respecta acest principiu. Introducerea lor ar fi benefica doar daca .....daca.....ghiciti ? ...am trece toti pe contributivitate !!!!!!

anonim spunea...

iese de o bere!!:)))
maruntis si mult bla,bla

Dan 65 spunea...

Stimati camarazi si cetateni, (revin doar fiindca va vad cam agitati. S-a intamplat ceva?). In contextul actual, trebuie sa constientizam cu toti ca va urma o pauza lunnnnga, ca si pensia sper, dar nici ca "rabdarea magarului". Trebuie sa intelegem timpul! Asta daca vreti, restul sunt povesti!

micutzul spunea...

Joc de glezne bătrâne....O să avem atâtea proiecte cât să le mâncăm toată pensia....La ce ne mai trebuie un proiect ? Aburi frate...

Viorel spunea...

Gălugăre. Păstrează-ți comentariile pentru alt topic cu subiectul abordat de tine. Pe mine mă interesează orice proiect ce privește pensile militare (actualizare, indexare). Poți trimite comentariul / criticele spre mulțumirea ta sufletească direct domnului KWI sau Arafat.

Dan 65 spunea...

Va rog sa pastrati linistea! Cineva inca mai doarme la ora asta.

Dan 65 spunea...

...si aici ma refer la supercapritele domnului Cezar. Am auzit ca le-a cumparat si cort. Bravo amice!

Leon spunea...

Nu mai doarme !
Deja a trimis pensiile ptr.luna Octombrie la banci !
CEC-ul i-a virat pe card..!

Militar de la 14 ani spunea...

Bravo domnule! Ieși în piață și cere pensia pe contributivitate. Dacă ieșeai după 2010, și mai bine după 2015, nu-ți mai negai perioada de militar. Ai funcționat după statut și legi speciale, iei pensie după o lege specială. Legea 164 era cea mai aproape de adevăr. Asta nu înseamnă că rezolvarea e contributivitatea, ci o lege apropiată/identică cu L164. Nu mai flutura contributivitatea că împărțirea nu se va mai face la 20.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Domnul Falcoi, viseaza capre, boi si oi la gratar sa demonstreze ca de politica si de pensii nu are habar, in loc sa bata ciocanul pe actualizare sa aduca pensiilor o normalizare! Cand oportunistii fripturisti sunt niste habarnisti si intra in politica din lacomie, bine niciodata nu o sa ne fie, mai ales ca trecem prin cea mai cumplita anarhie! Du-te, bre, si haleste-ti pensia si nu mai freca prin Parlament luleaua, ca si asa pana acum ai dovedit ca nu ai facut pentru rezervisti chiar nimic-nimic!

raul spunea...

Voi vreti mariri de pensii...
https://www.national.ro/dezvaluiri/el-il-tine-premier-pe-citu-pentru-25-miliarde-euro-737866.html

Huhu Rezea spunea...

@Puștiulică de 14 ani
Contributivitatea nu se va mai calcula prin impărțire, nici cu 20 și nici cu 35, ci prin înmultirea sumei punctajelor anuale, din intreaga activitate de militar si civil, cu o valoarea de referința.
Numai așa vor scăpa militarii de actualele plafonari ale cuantumului pensiei militare.

Spulber spunea...

Foarte bine punctat domnule FLAVIUS IFRIM, sănătate multa.

Ionel spunea...

@Militar la 14 ani BRAVO STIMABILE ! Asta ai inteles tu din comentariul meu, ca "flutur" contributivitatea !? Vad, in schimb, ca amandoi suntem de acord cu echitabila lege 164 din 2001.

Unknown spunea...

Bine ca e oscarul ala nesimtit spor permanent. Luat la ciupeala, pentru cateva luni si in general de catre lingaii sefului. Am avut in salariu o asemenea prima de aviatie, timp de 18 ani, luna de luna. Pentru ca asta era activitatea mea specifica. S a platit impozit pentru ea si la pensie nu am primit niciun leu. Cu ce sunt mai buni aia de la audit, care numara camioane vechi si izmene, de ei primesc ditamai sporul, bagat in pensie? Are cineva un raspuns inteligent? Deci, bravo domnule Falcoi, faceti bine ce faceti!

Iulian Mareș spunea...

PeSeDee l-a demis pe Cîțu, exact acum când tot românul e bogat și joacă golf, iar Kelnerul, singurul președinte navetist din lume și colecționar de diplome și ținutele?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Spulber, multumesc frumos, cu aceleasi urari de sanatate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Printre alte bibilici cu critici, săgeți si măciuci, e bagat si Maciucă Sarsailă, sluga lui Plăvan Muilă cu achizitionari de rachetoaie care se duc imprastiat, ca picaturile de ploaie din flintă, dar nu si in țintă, cat despre Flocea Câțosu, ce sa se mai frece osu,' cand Muilă il tine in brațe sau il rumega in mațe, si de la care o sa i se traga si-o sfantă ejaculare, pardon, suspendare!

un oscar = o pensie spunea...

smecherii conduc armata si serviciile,toti smecherii au oscar lipit de frunte
niciodata nu vor renunta la acest premiu unicat si cel mai barosan din lume
un oscar are valoare de 2.000.3.000 de lei la acesti smecheri care ii pacalesc pe politicieni si fac orice le sta in putinta sa ramana cu oscarul pe viata,prefera sa calce pe orice bun-simt decat sa faca o regula valabila pt toata lumea,uite un exemplu -oscarul unuia ca mares sau altuia ca M ( doua personaje scoase din Caragiale=unul e parvenit si altul e pompier civil) este mai mare decat pensia catorva mii de militari

Leon spunea...

Deputatul Nicu Falcoi semneaza si o alta initiativa privind Legea nr.168/2020:
https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=b434&an_cls=2021

M spunea...

@Ionel

Tot contributivitatea e mai bună.
De ce să depind de 6 luni din ultimii 5 ani?
Terminăm și discuția cu sporurile, cu oscarul, cu primele.

De fapt cu toți oamenii politici cu care am vorbit asta le-am spus: SNAOPSN ar prefera contributivitatea!

Măcar să am satisfacția nu numai să îmi crească pensia dar să îi și văd înecându-se în propria scârnă pe ăia care nu pot să doarmă liniștiți că iau aviatorii nu știu ce sporuri!

Gicu spunea...

Inițiator Stroie Felix!

M spunea...

@Ionel

Și totuși, de ce nu pe contributivitate?

Chiar nu înțelegeți că dacă nu se schimbă legea salarizării orice calcul al pensiei fără sporuri duce la o pensie mai mică decât cea pe contributivitate?

Atunci, hotărâți-vă: vreți pensii militare? Atunci vedeți-vă de pensia proprie și găsiți idei cum să crească!
Vreți pe contributivitate? Continuați să cereți excluderea tuturor sporurilor de către dumneavoastră personal nu ați beneficiat și o să reușiți să creați o masă critică de nemulțumiți care să ceară revenirea pe contributivitate numai să nu vă mai audă smiorcăielile.

Viorel spunea...

Domnule Leon. Pe data de 7 octombrie 2021. 23:28 v-am postat un răspuns la comentariul dumneavoastră. După cum văd nu l-ați citit pentru că ați fi sesizat cele scrise de mine la adresa domnului deputat Fălcoi, inclusiv ceea ce ați postat acum (redarea este puțin mai sus). Vă referiți la Proiectul B 434/2001 = Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.168/2020. Deci postarea dv. actuală nu-și are rostul.
Eu citesc toate postările. Care mi se par mai interesante îmi dau cu părerea, pe celelalte le bifez (în memorie) doar ca citite spre informare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, cică să fie si el om, a fătat Legea lui Falcoi care copleteaza la un ou din scrot al doilea coi la cei 1000 lei de la Măciucă, adicătelea incă 1000 de lei ca asa vrea Falcoi!

Leon spunea...

@Viorel si @Gicu, sunt mai multi initiatori:
"Stroe Felix - senator PSD; Turos Lóránd - senator UDMR; Voiculescu Liviu-Dumitru - senator PNL; Fălcoi Nicu - deputat USR_PLUS; Roman Nicolae - deputat AUR; Tănase Antonel - deputat PNL; Weber Mihai - deputat PSD "..!

Soldat spunea...

STALIO mi-a plăcut.Mai ales cu Birhala ce a intrat în istoria nescrisă a generalilor Armatei Romane.Agreat la pensie de buhaiul Simirad,ajuns consilier local s-a pierdut în negura vremii.De Chelaru ce să mai vorbim?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, sa nu uitam cu silă ca spanzuratul Muilă este si cel care a colectionat o multime de dosare penale si, dupa mandat, va deveni din spanzurat in inaltul prepeleac un celebru condamnat la Jâlava, cu tot cu toarta capra care-i ține compania...

Leon spunea...

Si Dogaru este pe aproape:
http://sindicatulcmd.blogspot.com/2021/10/batalia-pentru-amendarea-legii-1682020.html?m=1

Viorel spunea...

Leon. Mă repet. Pe mine ca persoană și pe mulți alții ne interesează ce proiecte au inițiat privind actualizarea și indexarea pensiilor și nu modificările la Legea nr. 168/2020 (legea Ciucă cu dedicație pentru el, 80% dintre activi și 45-50% dintre pensionari). Din discuțiile cu foști șefi și colegi ieșiți la pensie în perioada 1999-2005 (neterminați) plus cei care „nu au putut participa” la misiuni externe individuale sau cu B. / S.U. au afirmat că dacă vine alt guvern la putere fără PNL și Ciucă vor propune pe toate căile posibile modificarea Legii nr. 168/2020 prin modificarea art. 12 adică, eliminarea prevederilor de la lit. (b) și reanalizarea prevederilor de la lit. (c).

anonim spunea...

Ca tot se termina si ziua asta mintenas
https://www.youtube.com/watch?v=CMMhES7_lqU
:)))

Iulian Mareș spunea...

De ce Cîțu?
De aia.....

https://www.national.ro/dezvaluiri/el-il-tine-premier-pe-citu-pentru-25-miliarde-euro-737866.html


Spulber spunea...

Domnul Unknown cei dela audit primesc sporul fiindca verificau cum sau furat banii mai nou, de ci d au aparut compartimentul achizitii si D-nul comandant hotara ce reparatii sa mai faca, sau ce stricaciuni sa mai inventeze, tehnica neoperativa etc. Pe vremuri un auditor trecea prin ceva functii si avea ceva habar. Astazi cum va ziceam verifica cum sau tocat banutii si restul tacere. Esti cu hotii primesti OSCAR de nu esti o persoana izolata..

Margarit Fernand spunea...

D-le HUHU, cu tot respectul vă întreb, de unde ați scos asta?: ”Contributivitatea nu se va mai calcula prin impărțire, nici cu 20 și nici cu 35, ci prin înmultirea sumei punctajelor anuale, din intreaga activitate de militar si civil, cu o valoarea de referința” ???? Sperați să vină PSD la guvernare și să aplice legea 127/2019 sau ce? Vă întreb fiindcă prin ”cuptoarele” vechii coaliții se ”cocea” ceva diferit, adică împărțirea la 30 sau 35, nu era clar. Și mai am o informație: Guvernul actual (și viitor) are ascuns un proiect de ordonanță prin care salariile bugetarilor și pensiile calculate pe alte legi să nu se indexeze de la 1 ianuarie 2022....

Ion Oblemenco spunea...

Nu am citit toate comentariile la aceasta problema pusă în discuție , dar Dl. LEON la expunerea din 07 octombrie ora 21,28 argumenteaza perfect ceea ce dorește dl. senator. Cred că denumirea de ,, primă ,, a fost un cuvânt prost ales când putea fi denumit simplu ,, CUANUTUM ,, pentru clasificare , pentru. parașutare, pentru ora de zbor etc.

Huhu Rezea spunea...

Legea 127/2019 a fost doar prorogată la aplicare. Nu știu să fi fost modificate dispozițiile din ea cu privire la modul de calcul al valorii punctului de referință, respectiv raportul dintre valoarea unui punct de pensie si media stagiilor complete de cotizare.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Co o mica observatiune.
Pentru fantasma L127 trebuie sa precizați si sursa de finanțare.

raul spunea...

Iulica ,vezi ca o dadui si eu spre consultare si luare aminte mai sus o tsara!😀!Ma rog ,doua nu strica ,indiferent ce-or fi ...ele!😉

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ion Oblemenco, chestiile cu primele, parasutarile si etceterele cred ca nu prea le mai atrag lor atentiile mai tare decat actualizarile, carele si ele sunt uitate si inghetate in eternitate, frate!

Huhu Rezea spunea...

Este o prostie să mai ridici problema sursei de finanțare pentru o lege promovată în Parlament chiar de guvern, în urmă cu 2 ani.

Leon spunea...

O colectare mai buna ar fi suficienta pentru cresterea pensiilor si salariilor :
"România a colectat taxe şi impozite în valoare de 27,1% echivalent PIB în 2018. Procentul a crescut faţă de 2017, când statul a colectat doar 25,8% din PIB. În Uniunea Europeană, ponderea impozitelor în PIB a fost în 2018 de 40,3%, iar în 2017 de 40,2%, potrivit studiului Eurostat."

Mihai spunea...

Domnule Huhurez,
ținând cont că dupa 30 de ani vechime foarte multi pensionari civili au realizat abia 30 puncte de pensie ar însemna că prin aplicarea acestei legi sa ridici cam toate pensiile civile cu procente între 30 -40% pe formula nr puncte realizate× 75.
Si la militari ar fi creșteri semnificative prin unele locuri.
De unde atâta banet in plus la fondul de pensii cand ei nu au bani de niste amarate de indexări,ce sa mai vorbim de actualizări, etc.
Si nu-i sigur ca după valul pandemic 4 nu urmează valul 5 sau dupa vaccinul 3 nu urmează 4.
Situația este din ce in ce mai complicata mai ales in contextul in care busola guvernamentală si credibilitatea instituțiilor a luat-o razna rău de tot.
Iar instituțiile statului care trebuie sa vegheze si sa restabilească buna functionare a statului sunt inexistente ,mustesc de coruptie ,analfabeti functionali bine platiti .
Nevoile acestei națiuni sunt din ce in ce mai multe si se agravează pe zi ce trece.
Fără bani europeni si daca ANAF UL nu si - ar mai face cât de cât simțită prezența prin nume mai mult decat prin eficienta ,am fi un stat falimentar .Asta tinand cont si de datoria externă acumulată în ritm foarte rapid și asta o consecință a faptului că nu producem cât cheltuim.
Luam totul de-a gata fiindca nu mai avem branduri romanesti sau economie care sa umple vistieria. Cu o taxă in plus nu se face primavara si nu se pot acoperi legi.

Huhu Rezea spunea...

@Avi
Ca de obicei, plângi pe la morminte străine.
Ai văzut câți bani au tras Orban si Cîțu de la cheltuieli sociale ca să alimenteze fondul de rezerva din care au mituit primarii liberali pentru susținere?
Cum dracu se face că social democratii au bani pentru crestere cheltuielilor sociale cand sunt la guvernare?

M spunea...

@Leon

👍

Nu înțeleg de ce dacă furi 5 lei din buzunarul unuia faci pușcărie dar dacă nu plătești impozite de 1.000.000 de lei și se reeșalonează sau chiar ți se șterg?

Ăsta e privatul român! Tare în gură, mereu nemulțumit dar hoț și avar! Au și o scuză: "dacă nu furi nu poți să-ți iei un jeepan".

Mihai spunea...

@ Huhurez
Fiecare partid cu metodele lui de atragere a susținătorilor.
Nu-mi vine să cred ca apreciati umflarea subvențiilor pentru partide si salarizarea autonomă din administratie in contrapondere cu niste plafonari pe la pensiile militare sub 1500 lei.

M spunea...

Eu din proiect înțeleg un singur lucru: că se dă nu se ia!

Că nu beneficiez eu nu are nici o importanță! Dacă beneficiază alți camarazi să le fie de bine, să trăiască cât mai mult să se bucure de pensii!

Doar nu sunt un sifilitic care să mă oftic că cineva primește ceva!!!!

Iulian Mareș spunea...

Nu ești cu noi, ești împotriva noastră! Asa urlau bolșevicii prin anii 50.
Azi, neomarxistii din UE, sunt ceva mai sofisticați...

"Comisia Europeană se aşteaptă la un răspuns al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) și chiar la sancţiuni împotriva Poloniei, după de Tribunalul Constituţional din această țară a decis că unele articole din tratatele UE sunt incompatibile cu Constituţia Poloniei, a declarat comisarul european pentru justiție."

Iulian Mareș spunea...

M,
Stai ușor, căci nu cunoști prostia Reîncarnaților (minim 2) care va țâșni în curând pt xa și ei au parașuta, doar în cap și culmea s-a crăpat platoul betonat! Are el și nu am eu? Da' ce, are 2 guri, ... si eu puteam fi pilot/parașutist/etc, dar nu am dorit ca mi se strica freza! Am cunoscut unul din ăștia și dacă nu se controlează o sa-i dau cu tămâie pe la nas! Nu-ți dai seama câtă experienta are prostul român?!
*Las la o parte faptul ca am devenit optimist în scepticism, asa ca nu crediteze pe nimeni cu bune și realizate intenții pana nu sunt materializate în cupon!

Iulian Mareș spunea...

Nicu T_Avia,
Sincer, pe mine m-a scârbit Sibiul la cati proști a dat țării în politica mare!
Mai aveți? Dati-i dracu pe toți o dată că sa crească densitatea de inteligență și în urbea voastră!

*O fundație US, profil analiza soc-ec. aproximativ că dacă vine un guvern nou (?), profesionist și serios, îi vor trebui minimum 3 ani pt redresare și încă 2 pt a ajunge la nivelul 2019!
Asa stand lucrurile, cum îl mai suportați pe BOUL ăla în municipiu?

Mihai spunea...

Doar nu eu ,nevotantul" v-am pus sa jigniți inteligentă unui popor candidand la președinție cu " Raza la Patrat".
Las`că vine Ciolacu cu ciurucurile flamande ce au mai rămas prin partid si face guvern ,care guvern o sa fa satisfaca pe deplin si îndesat.

M spunea...

@Iulian Mareș

E clar! Piloți sau parașutiști au fost numai niște jmecheri, pupincuriști care au luat primele alea la ciupeala, pentru cateva luni, fiind lingaii sefului. 😂😂😂

Orice spor pe care eu nu îl am este imoral, un furt din pensia mea, o crimă împotriva poporului. Trebuie să rămână exclusiv doar sporurile acordate pompierilor pentru că toți ăilalți militari nu merită nimic fiind niste lingăi de șefi.

Ce ziceți, m-am integrat în absolut? 😂😂😂

luchy19 spunea...

Cei din sistemul de apărare , cel puțin cei din MAPN, nu direcționează procent la pilonul 2 de pensii. Este un aspect destul de important.....

Iulian Mareș spunea...

Așa știi tu? Ai și argumente?

Iulian Mareș spunea...

Pai dacă tu compari pe Rafila cu unul din handicapații Sibiului ce pot crede eu?

valy spunea...

Medicii buni nu fug în politică și stau la meseria lor.
Cioflingarii și hoții da fac politică.