Un produs Blogger.

joi, octombrie 07, 2021

In anul 2022 calculul salariului/soldei de funcție ar trebui efectuat după formula : CF x 2550 lei

80 comments

 Pe site-ul Ministerului Muncii a apărut  următorul Proiect de HG privind salariul minim pe economie în anul 2022.

Vedeți în Expunerea de motive  cum s-a ajuns la creșterea de la 2300 la 2550 lei, chiar mai mare cu 50 lei decât fusese prevăzută prin L 153/2017, Anexa VI, Cap I.

Propunerea a devenit deja Hotărârea de Guvern nr. 1071 /04 /10 /2021.

Pentru cadrele militare în activitate cărora în anii anteriori solda de funcție în cuantum compus le-a fost limitată, ca urmare a majorărilor potrivit art. 38 din L 153/2017,  la valorile calculate după formula CF x 2500 lei, ar trebui să mai primească după 01 01 2022  câte 50 lei pentru fiecare coeficient întreg.

Noi... pensionarii... așteptăm actualizarea!






ANEXA Nr VI | Lege 153/2017


FAMILIA OCUPAȚIONALĂ DE FUNCȚII BUGETARE "APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SECURITATE NAȚIONALĂ"

CAPITOLUL ISoldele de funcție/Salariile de funcție pentru personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din instituțiile publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională


In anul 2022, solda de funcție în cuantum compus, care vine încă din anul 2010, majorată conform art. 38 din Legea 153/2017, se va suprapune valoric cu solda de funcție în cuantum simplu calculată conform formulei CF x salariul minim garantat în anul 2022.

Solda de funcție în cuantum compus nu va mai putea fi mai mare decât valoarea soldei de funcție din anul 2022, calculată după formula CF x 2550 lei 

80 de comentarii:

Paul Puiu spunea...

Va fi istorie acest proiect cine sa il mai adopte daca trece moțiunea de cenzura!!! Consider ca acest subiect este perimat!!!! Mai degrabă vor fi menținute masurile de austeritate, daca nu va fi guvern cine sa mai adopte legi, ordonanțe, OUG si HG-uri cine sa stabilească noul bugetul pentru 2022!!!

Leo spunea...

Din păcate , măsura nu are nici un fel de impact asupra pensiilor militare.
Dacă art. 7 din OUG 59 + Art 84 din OUG 114 nu ar fi fost adoptate de psd , atunci camaradul nostru Flavius și în raport cu titlul topicului , ar fi avut o pensie de MINIM 2372 lei de la 01.01.2022. în loc de 1162 lei , ca să nu zic de MINIM 2500 lei ; (1,5 x 2550) x 62% = 2372
Dar calculul , ca și topicul este NEVEROSIMIL pt. pensiile militare.
VISE , TAICĂ , VISEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Leon spunea...

Este o pacaleala a lui Câțu inainte de Motiunea de Marti !
Toate HG privind salariul minim aveau si un articol privind pedepsirea celor care nu respectau HG !
Lipsa acestui articol inseamna ca Majorarea va fi Facultativa ?
HG.1/2017:
"1) Stabilirea salariului de bază sub nivelul celui prevăzut la art. 1 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menționat în prezenta hotărâre, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracțiune.

(2) Constatarea contravenției și aplicarea sancțiunii prevăzute la alin. (1) se fac de către personalul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, prin inspectoratele teritoriale de muncă județene și al municipiului București, împuternicit, după caz, prin ordin al ministrului muncii și justiției sociale."..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@WOOOW! O sa-mi intreb avocatii, cu care am numeroase relatii, rasportat la pensia si vechimea mea, cam cat as putea lua, daca s-ar da! Dar cred ca sunt alte minciuni câțoitoare si lăbarale, sforaitoare, ca si peleixul 199, care ne-a dat-o-n brate noua: Nu mai mult decat una garnisită cu doua oua!

Huhu Rezea spunea...

Odată și odată, când vor dori gulerații structurilor de apărare, tot se va relua actualizarea.
Nu depinde de politic.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dacă politicul nu ii indeamna/presează "gulerele albe" cum au fost ei numiți, nu fac prostii..., căci nu sunt nici nebuni, nici masochiști!
*la formula ta de calcul a pensiei mai adaugi și OMM?

Iulian Mareș spunea...

Reîncarnatul deja înmulțește și se gudura: 2550 X 2,74 = ?... Cade din pat și moare!...

Cezar spunea...

Suge o ..ceapa !!🤣🤣🤣🤣🤣😜🤪😝🤑

Cezar spunea...

Huhu...curba de nivel"..va atentioneaza ca.i vorba de anul...23..nu 22
In ..22..il rezolva doar pe m.Al🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

Nu, @Mareș, doar știi bine cum se întâmplâ!
Mai întâi încep văicărelile la nivelul șefuților că nu este suficient bugetul pentru investiții și că nu sunt bani din cauza cheltuielilor cu salariile și pensiile.
Alerta ajunge la miniștrii din structurile de apărare și de aici sunt sensibilizate guvernul și politicul care... nu au ce spune decât să vină gulerații cu soluții.
In altă ordine de idei, crezi că politicul este vinovat că gulerații au interpretat greșit legea in privința indexării din 2016 și a sporului OMM?

M spunea...

Eu cred că e combinație între servilismul "guleraților" și prostia "liniilor directoare" ale politicului.

Politicul zice:
- Să luăm rachete de 2 miliarde!
- Dar nu avem bani! zice guleratul.
- Mă doare în kur spune ministrul. Fă rost sau pun pe altul care poate! De unde tăiem?
- De la pensii și salarii!
- Bravo bă! Mai ia de aici o stea!

Huhu Rezea spunea...

Numai solda de funcție, fără gradații, solda de grad, indemnizația de comanda, sporuri care se determină din solda de fucnție.

Huhu Rezea spunea...

Cezaz
Ca să vezi cât de împrăștiat este omul ăla dacă nu vede nici ce scrie în două 2 documente oficiale.
Spune-i tu că Turcana scrie în proiect că începând cu 01 01 2022 se mărește salariul minim.
90% din articolele scrise acolo sunt reacții răutăcioase despre ce se scrie aici. Ce va mai face când acest site se va închide?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ave, Leon! Ar fi bine si poate ca in seara asta voi visa fromox ca voi avea bănăret căcălau sa am ce trage spumos pe os!

mosmartin16 spunea...

Noi nu știm ce poate fi maine...și vorbim ce ar putea fi ...la anul ??!! Ha,ha,ha ! Sunt mulți naivi printre noi !!

Huhu Rezea spunea...

Mai oamenilor, eu v-am prezentat un document oficial. Indiferent ca vom avea un guvern interimar sau unul cu puteri depline, va fi obligat să stabilească valoarea salariului minim garantat pentru a se putea calcula salariul/solda de funcție pentru anul 2022
Informația este utilă pentru cadrele în activitate, dar este orientativă si pentru pensiile nostre când se va relua actualizare.
Informația este utilă și pentru posibilul procent de indexare a pensiilor militare în anul 2022.
Cresterea salariului minim fată de valoareadin 2022 este de 10,89%
2300 x X/100=250
2300X=25 000
X= 25 000/2300= 10,89%

Iulian Mareș spunea...

Huhu,

nu tin cu finanțiștii, insa principala obligatie a oricarui ministru/Director general din SNAOPSN este sa aduca banii necesari la minister, prin orice mijloace legale! In afara de asta Ministrul civil este un simplu papițoi! La primele 3 citiri ale unui document din domeniul pastorit se screme si iti pune cea mai tampita intrebare, pe care nici 1 din 100 de prosti nu o putea scoate! Exceptie, cei cativa secretari de stat sau ministru ce provine din sistem!
Neaducand banii necesari, de regula kiar mai putini, incep propunerile de taieri de activitati importante: 10%-25%-50%-100% sau amanari ale planificarii pt anul urmator! Cand se dispune reducerea controalelor cu 50% ce efect crezi ca se va produce, mai ales ca aceasta taiere s-a practicat ritmic in ultimii 5-10 ani! Dispare functia, dispare organul, este afectata grav conducerea, sefii locali pot deveni independenti crezandu-se PATRON de SINALOA!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
vei fi si tu iar pus in pomelnic, vei fi ars pe rug, ti se va face voodoo si papusa de ceara tiganeasca, vor smulge cu dintii parul din axile si pe cel pubian, cu Reîncarnatul in frunte, cum a mai facut-o!

Iulian Mareș spunea...

Reincarnatul freaca caloriferul si-l doare cotul...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
metoda de calcul prezentata nu este o mare șmekerie ci din contra...., pentru ca sunt fff mici coeficientii cat si soldele de functie....
Sunt destui de multi care au in plata peste rezultatul formulei de mai sus!

Leon spunea...

Mie imi rezulta o crestere de 10,86%
( 2550/2300 )..!

Iulian Mareș spunea...

Mai ales cei pensionati incepand cu 2016 ....

kostas spunea...

Voi nu ati inteles esentialul: se mareste doar salariul minim,cei care or sa fie sub salariul minim o sa ia salariul minim si atat. Nu o sa fie nici o incadrare in grilele de salarizare. Celelalte salarii, cele peste salariul minim vor ramane inghetate pana la noua lege a salarizare, care va avea o grila noua.

CEZAR spunea...

m-AL
Imi voi pune calorifer ..atomic din ..platina..
Imi voi lua un Jipan nou.....cu incalzire centrala ..sa nu mai sufere ..capritele..prin ..granita...!!

CEZAR spunea...

Asa narod este ...C.de NIVEL..??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@kostas, cred ca asa va fi. Ăla mic si urat, care trage pe o nara si este un puscarias de renume international, cu nume de closcă țipatoare, a spus ca vor creste pensiile, insa la mintea lui penala asta inseamna un 2-3% si in rest sa ne dea dracului de bosorogi imputiti, care ii obosim cu saracia noastra! Bubosul a castigat sefia USR PLUS, si la piticania lui se vrea pe cai mari, prezidentiali, cat si șăf alupigus si peste PNL, adica ravneste sa conduca guvernarea, cu toata dreapta reunificata sub plosca lui de urina bivolariana. Urina aia, ce o bea din pazărica frantzuzoaicei, i-a perforat greierii din cap si acum judeca cu o sita de cernut malai Viteazul! Nu-i cititi, fratilor, ce scrie, daca vreti sa nu va pută hăurile borhaielor si a mestecatorilor a urină de babă pariziana! Oricum, eu nu cred ca o sa vedem macar 1 leu, dupa 1 Ianuarie la pensii, asa cum nu am mai vazut pana acum, desi se dadeau ca iminente indexarile, scrise pe dosul boaselor cu creion chimic si sub limba, dar cum limba nu se coase la dosar...

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Legea 153/2017 a găsit ac și de cojocul celor care vin din urmă cu solde/salarii de funcție în cuantum compus colosale.
Uite ce a reglementat în art 38 alin(6)

(6) În situaţia în care, începând cu 1 ianuarie 2018, salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie, indemnizaţiile de încadrare sunt mai mari decât cele stabilite potrivit prezentei legi pentru anul 2022 sau devin ulterior mai mari ca urmare a majorărilor
salariale reglementate, se acordă cele stabilite pentru anul 2022.
Deci, nu se poate trece peste formula din titlu.

Huhu Rezea spunea...

@Kostas
Ești praf și l-ai prăfuit și pe Cornel!
Legea 153/2017 se aplică de 4 ani pentru cadrele militare active.
Confunzi legea salarizării cu legea pensiilor.

Iulian Mareș spunea...

Mai proști ca el sunt lingăii lui, Reîncarnații!

Iulian Mareș spunea...

Viitorul suna bine, numai dacă ești prost in cap! Rusii au minicentrale N, pt orășelele din Nordul extrem! Îți vei pune...de foame ti-o pui oriunde...

luchy19 spunea...

Năsui: Creşterea salariului minim va creşte salariile tuturor bugetarilor. Guvernul ar trebui să nu impoziteze primii 200 de lei
PUBLICAT DE AFRODITA CICOVSCHI PE 08.09.2021

Ministrul demisionar al Economiei, Claudiu Năsui, a afirmat miercuri că o majorare a salariului minim pe economie (luată deja în calcul de autorităţi în urma discuţiilor purtate cu sindicatele şi patronatele - n. red.) va creşte toate salariile bugetarilor, neavând un prea mare impact asupra celor din privat.

Potrivit acestuia, Guvernul ar trebui să anuleze impozitarea pentru primii 200 de lei din salarii, în loc să majoreze salariul minim brut.

“Dacă un guvern chiar vrea să ajute românii să iasă din sărăcie, nu ar mai creşte salariul minim brut. Ar reduce povara fiscală pe muncă. De exemplu, ar face primii 200 de lei neimpozitabili. Creşterea salariului net ar fi aceeaşi doar că nu ar mai creşte toate cheltuielile statului. Soluţia liberală pentru a creşte salariile este reducere impozitării muncii”, a precizat Claudiu Năsui, potrivit Agerpres.

Ministrul demisionar al Economiei a susţinut că majorarea salariului minim este o armă a statului pentru a lua mai mulţi bani de la companiile private.

“Politicienii vor creşterea salariului minim brut pentru a ne lua mai mulţi bani din buzunar şi a-şi creşte propriile venituri.

Creşterea salariului minim brut este o armă a statului pentru a lua mai mulţi bani din privat. Salariul minim care contează este salariul minim net. Acela care ajunge să fie mic pentru că statul îţi ia jumătate din el”, a notat Claudiu Năsui.

Ministrul demisionar al Economiei a subliniat că majorarea salariului minim înseamnă creşterea automată a salariilor tuturor bugetarilor.

“Creşterea salariului minim brut înseamnă automat creşterea tuturor salariilor bugetarilor. De ce? Pentru că toate salariile la stat sunt multiplii de salariu minim. De exemplu, premierul are de 11,5 ori salariul minim. Dacă creşte salariul minim brut cu 100 de lei, automat va creşte salariul premierului cu 1.150 de lei pe lună. Şi nu doar al lui, al tuturor bugetarilor”, a afirmat Claudiu Năsui.

Acesta a apreciat că majorarea salariului minim va avea ca efect şi creşterea pensiilor speciale.

“E chiar mai tare. Creşterea salariului minim brut înseamnă şi creşterea pensiilor speciale. Pentru că mai toate pensiile speciale sunt bazate pe nivelul salariilor în sectorul din care provin, care la rândul lor sunt bazate pe salariul minim brut”, a declarat Claudiu Năsui.

Legea salarizării unitare prevede că salariile bugetarilor se calculează înmulţind salariul minim pe economie cu un coeficient, în funcţie de gradaţie sau funcţia deţinută, care este cuprins între 1,5 în cazul inspectorilor sau altor angajaţi cu funcţii mici de execuţie şi 12 în cazul preşedintelui României, premierul având un coeficient de 11,5, miniştrii de 10,5.

Deocamdată, salariile bugetarilor sunt îngheţate la nivelul din luna decembrie 2020.

kostas spunea...

Anul asta s-a aplicat L 153? Nu s-a aplicat si asa o sa fie si anul viitor. Numai salariul minim se schimba. O sa vedeti dl. Huhu.

Huhu Rezea spunea...

Măririle prevăzute în art. 38 din legea salarizării, deduse din salariile de funcție din anul 2022, calculate după formula CF x 2500 lei, s-au aplicat deja în anii 2018, 2019 si 2020. A fost suspendată majorarea doar in anul 2021.
Dacă se aplică salariul minim garantat de 2550 lei în anul 2022 înseamna ca activii recuperează și majorarea neacordată în anul 2021.
Pune domnule mâna si te informează sau întreaba dacă nu știi. Nu mai arunca vorbe de derută!

Viorel spunea...

Kostaș. Dimineață la România TV prezenta faptul declarația lui Cîțu șu Turcan care studiază posibilitatea de mărire a pensiilor începând cu 01.01.2022 cu 6 sau 7%. Rămâne de văzut cum funcționează economia până la sfârșitul anului. Păi bine măi papagalilor. Anul acesta m-ai fentat de 4,6%, inflația a crescut ca și cotele apelor Dunării la inundații, iar tu îmi dai 6% adică 1,4 în plus sau 7% adică 2,4%. Este corect coane Cîțu și Turcan ?

kostas spunea...

Dl.Huhu, aveti perfecta dreptate. Cum spuneti este perfect logic si corect, asa ar trebui sa fie. Dar nu o sa fie asa. In decembrie or sa dea o ordonanta prin care nu o sa aplice legea 153. Va fi o exceptie, cei care au acum salariul minim si cei care au acum sub 2550 lei vor lua 2550 brut.Va dati seama cati bani ar trebui sa cheltuiasca cu bugetarii daca ar aplica legea 153 in totalitate? Ii vedeti atat de binevoitori sa faca un efor bugetar atat de mare? Mai ales ca vor sa schimbe legea, anul viitor va fi o alta lege cu alte grile. Dar sa vedem ce va fi, o sa vedem la sfarsitul anului cine a avut dreptate.

Huhu Rezea spunea...

Kostas
Nu au de aplicat L 153 decât pt 2 ani. Pentru 3 ani deja au aplicat=o. Așa că efortul financiar nu este prea mare să acorde CF x 250 lei pentru fiecare salariat.

Petrut spunea...

"Este posibil ca în 2022 calculul soldei de funcție să fie : CF x 2550 lei"

Are chestia asta vreo relevanta in viitorul apropiat pentru actualizarea pensiilor militare ...?

Huhu Rezea spunea...

Normal că are, dacă se reia actualizarea pensiilor militare.
Solda de funcție în cuantum simplu, nu compus ca în prezent, ar fi stabilită si pentru pensionari cu aceiasi coeficienți din Tabelul din topic si cu aceeasi valoare a salariului minim garantat.
Numai solda de funcție, fără ale sporuri si indemnizații, pentru un plutonier adjutant cu studii post liceale ar fi de 1,67 x 2550 lei=4 259 lei.
Ințelegeți acum de ce insistam eu ca Pl x 119/2020 să aibă un articol unic, respectiv ACTUALIZAREA?

Cezar spunea...

DAOGARU...A SCOS CEVA OAMENI IN PIATA...
HAI SSCMD....

micutzul spunea...

La pușcherie Ciucă, Jianu, Lupu , Roșu, Orban, Oleguta, Dragnea, .....
Referitor la actualizare eu ofitwr superior solicit angajarea la vreun caporal. Ciucă... voi manca din frigiderul tău!

M spunea...

Ce frumos sună:"Ministrul demisionar".

Sigur, mi-ar plăcea mai mult "inculpatul" sau "deținutul".

Javra nu se lasă și mai aruncă o otravă cu "pensiile speciale" obsesia USR. Eu cred că Năsui se masturbează uitându-se la un proiect de lege care să elimine pensiile militare.

M spunea...

@Huhu Rezea

Și numai pentru anumite categorii de angajați.
Cei din sănătate (și nu numai ei) au tras lozul câștigător!

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣
Gasesti..caci la cita carne macra i.au bagat..cracanatii...🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

M
Toate categoriile de salariați exceptați de la art.38 au primit anticipat valoarea salariului de funcție din anul 2022, calculată după formula CF x 2500 lei.
Si mai sunt chibiți de-ai lui Maciu Biluță care ne spun că acei coeficienți de funcție din L 153/2017 se vor aplica începând din 2023.

micutzul spunea...

Băi ăsta care te crezi ....Cezar...eu ți-am spus că pentru mine ești ZERO !

CEZAR spunea...

IN SFIRSIT ! IESE SOARELE SI PE STRADA NOASTRA !!!

https://www.facebook.com/groups/1162017880488203/permalink/4667674153255874/

Paul Puiu spunea...

Legea 153/2017 va fi istorie daca va ramane PNL la putere!!! Cine va veni la guvernare va gasi prăpăd, visteria statului a supravetuit doar din creditele obținute de Citu!!!! Nu stiu cine se va încumeta sa mai obțină credite si ce garanții mai poate oferi acest stat!!! Daca economia nu va incepe sa producă nu stiu ce se ca alege de aceasta tara care este condusă de politicieni incompetenți si corupti!!!

Leon spunea...

A iesit din anul 2015..)).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Paul Puiu, daca am avea magistraturi, i-ar storce pe toti borfasii puterii de averi, ca pe lamai, pana ar acoperi toate pagubele si imprumuturile, dar asa n-avem ce face, caci ei impart praduielile cu toti barosanii din ministere, adicatelea mituire la nivel republican! Pana si intrarea in NATO s-a facut cu mituirea oficialilor straini din aceasta organizatie, asa cum reiese in zilelele noastre din declarii prin mass media... Solutia e ca, la viitoarele alegeri, dreapta sa nu mai primeasca macar 1 vot, daramite, Doamne, fereste, cateva ca sa le fie de samanță! Pana atunci, intreb asistenta grizonată si cu rașpincă parfumată: v-ati cumparat copârșee, cotoroanțe, ciobote si alte alea de plecat pa in bu? Că, pana se majoreaza-actualizeaza flendurile roase de păduchi, poreclite penzii cazone, ne aduna ei pe toti la poarta lui Mos Petre cu turbinca, si conform gradelor o sa ne primeasca pe poarta mare la Mosul boss, tataia ăl batran cu barba alba, acolo la iarba verde, unde nu-i durere, suspin, pensii meletare sau alt chin! De acolo sa trimiteti la subsolul din adancuri petitii cu stucheli mumiei din cortul adormirii, cand se va afla in sauna cu aburi si abureli de smoala a Tartorului boss, pedepsit si el de ăl batran si barbos sa zaca ca supraveghetor de saune si cazane ca a calcat pe bec printre stele... Văleleu gârlejele mele ca s-a acrit țâghirul in damingene dar n-am cu ce-mi pune-n păhărele cu resturile penziei mele!

Iulian Mareș spunea...

micutzul,
ACTUALIZARE/update septembrie 2020-a devenit REÎNCARNATUL!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ce, nu stiai ca este defazata cu 6-7 ani cultura de FACEBOOK?....dar el exista! Mort viu, dar respira!

Iulian Mareș spunea...

NU contest, insa abia atunci ROU se relanseaza, cf principiului 100% ROU Liberal: ”PRIN NOI ÎNȘINE!”

Margarit Fernand spunea...

Nu este nevoie de acel articol atâta timp cât se menționează art.164 din Codul Muncii, care spune clar că angajatorii nu pot stabili un salariu mai mic, iar sancțiunea este prevăzută la art.260. alin.1, lit .a din același cod....

Șoimul spunea...

Asta cred și eu, momeala pentru fraieri.
Păcat că noi continuam săi credem.
Parcă jucăm în alt film, ultimii la toate dar mai credem în minciunile lor aruncate în spațiul public prin toate mijloacele.
Atenție, armata Afgana nu era plătită și n-a tras un foc!

Alexcta spunea...

Eu știu că soldele de grad pot fi mărite prin HG în funcție de evoluția Salariului Minim Brut.

Concluzie: Declanșarea actualizării Pensiilor Militare se poate face și prin HG.
Ar fi primul pas!!!

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/30-09-2021-solicitare-adresat-guvernului-pentru-buget-2022-i-asigurare-drepturi-salaria-i-i-pensionari-bd10727

Huhu Rezea spunea...

Rusine pentru acest Sindicat care nu scoate o vorbă in acest copmunicat despre urgenta actualizării pensiilor militare.
Sunt asa de aerieni liderii de asociative in privința drepturilor pensionarilor, ceva de speriat.

Alexcta spunea...

Art. 7(3), Anexa VI, Legea 153 /2017.

Huhu Rezea spunea...

@Alexcta
In art. 7 din Anexa VI a L 153/2017 este vorba de actualizarea soldei de grad proportional cu cresterea salariului minim pe economie.
Nu e vorba de actualizarea soldei de funcție.
Nici acest articol nu beneficiaza pensionarilor decât dacă se reintroduce actualizarea.
Sunt mai multe articole pe blog la eticheta solda de grad in care am exemplificat cum se actualizează solda de grad, deocamdată pentru activi.

Alexcta spunea...

NU contează ce articol din L.223 declanșează actualizarea.
Să se declanșeze!!!!!!

Huhu Rezea spunea...

Legea 223 reglementa 3 tipuri de actualizari.
1. Actualizarea bazei de calcul la data deschiderii dreptului de pensie- art. 28.
2 Actualizarea bazei de recalculare la data intrării in vigoare a legii -art 109 si 110
3. Actualizarea ori de câte ori se majorează soldele de grad si de funcție pentru cadrele în activitate -art. 60, operațiune eliminată prin OUG nr.59/2017.

Alexcta spunea...

Care este art. din OUG 57/2015?

Alexcta spunea...

Care este art din OUG 59?

Huhu Rezea spunea...

Art. 40 se refera la modificarea L 223/2015

Alexcta spunea...

Care este art. care anulează art.7(3)/Anexa VI/Legea 153?

Huhu Rezea spunea...

Anexa VI din Legea 153/2017 se refera la soldele cadrelor in activitate, iar pentru ei această anexă se aplică și în prezent.
Pentru pensionarii militari dispozițiile salariale din Legea 153, Anexa VI se aplică numai dacă se reintrioduce în legea pensiilor actualizarea pensiilor militare. Să nu amestecăm lucrurile.
Intelegeti acum de ce PL x 199/2020 trebuia sa cuprinda un articol unic privind actualizarea?

Leon spunea...

Uite ca liberalul Câțu este mai populist decat socialista Olguta, si mai pune 50 de lei la salariul minim pe economie si care in anul 2022 va ajunge la 2550 lei brut, fata de 2500 lei din Legea 153/2017!.
Cu siguranta acest HG va ramane in vigoare, deoarece orice Partid care va fi la Guvernare in urmatoarea perioada, nu va avea curaj sa micsoreze aceasta suma..!
PS. Imi cer scuze d-nei Olguta Vasilescu, careia i-am reprosat in anul 2017, ca 2500 lei in 2022 este cam mult, fata de 1450 lei in 2017!

Alexcta spunea...

,, Specialiștii'' din MApN spun că OUG 114/2018 nu-l lasă pe Ciuca să mărească SG prin HG!
Atâta incompetența și Nesimțire e greu de găsit și de înghițit.

Huhu Rezea spunea...

Trebuie să fie o dispoziție din Ordonanță referitoare la legea salarizării.

Leon spunea...

In MO nr.950/05.10.2021 este publicata HG nr.1071/04.10.2021, prin care este stabilit Salariul minim de 2550 lei !
Punctul de amenda, daca nu apare un alt document oficial, va creste de la 145 lei la 255 lei..!

Mirelaperianu spunea...

Bine dar indexarea?

Huhu Rezea spunea...

Indexarea este altă măsură de majorare a cuantumului pensiei stabilite/recalculate/actualizate.
Indexarea prevăzută de art. 59 nu a fost eliminată decât pentru anul
2021.

raul spunea...

Acum depinde care inflatie ,2019 restanta -3,8 ,cea din 2020 -2,6 ,sau cum ar fi normal ,cumulata -6,4!

Huhu Rezea spunea...

Din oficiu, conf art 59, se aplică indexarea de 2,6% corespunzătoare inflației din 2020.

Leon spunea...

Daca, in decembrie vom avea alt Premier, se pot indexa/ majora ( prin derogare la lege!) peste acest procent, poate chiar 5%..!

M spunea...

@Leon

Visati!

Ciolos a anuntat azi ca printre motivele plecarii usr de la guvernare este si faptul ca nu au fost desfiintate pensiile speciale!

1. Daca avem un alt premier revine usr la guvernare.
2. Daca revine usr la guvernare o sa vrea sa "livreze" rapid o satisfactie propriului electorat cam nemultumit de pierderea ciolanului.
3. Ciolos a numit 3 reforme: desfiintarea SIIJ, desfiintarea pensiilor speciale si reforma administratiei. Pe care o vedeti mai usor de facut? 😁

Viorel spunea...

Redau comentariul postat pe data de 2 octombrie 2021, 13:32 (înainte de căderea guvernului). Deci. Dacă ei au luat în calcul acest procent, de ce nu l-ar lua și viitorul guvern ?
Kostaș. Dimineață la România TV prezenta faptul declarația lui Cîțu șu Turcan care studiază posibilitatea de mărire a pensiilor începând cu 01.01.2022 cu 6 sau 7%. Rămâne de văzut cum funcționează economia până la sfârșitul anului. Păi bine măi papagalilor. Anul acesta m-ai fentat de 4,6%, inflația a crescut ca și cotele apelor Dunării la inundații, iar tu îmi dai 6% adică 1,4 în plus sau 7% adică 2,4%. Este corect coane Cîțu și Turcan ?

Luc 3 spunea...

Sa zicem merci,daca mai ne dă ceva,indiferent cat! Pe aceste vremuri tulburi,trebuie sa ne mulțumim cu ce o sa mai dea! Dacă o da ceva! Corect ar fi sa dea cei 3,8% plus 2,6%!

Iulian Mareș spunea...

Mai bine ar returna țării banii prăduit de aceasta gașcă de golani!

Unknown spunea...

Dacă se va da din nou o ordonanță de suspendare a legii 153 și un anul 2022?