Un produs Blogger.

joi, octombrie 21, 2021

In sfârșit, Armata poate să își intre în rolul de garant al democrației constituționale

153 comments

 

BREAKING Liberalii au votat în unanimitate pentru Nicolae Ciucă premier – soluția lui Klaus Iohannis – și guvern minoritar cu UDMR. Cale deschisă pentru colaborare parlamentară cu PSD



Sunt șanse ca generalul Ciucă al nost' să devină premier al României, dacă astăzi va fi nominalizat candidat pentru acestă funcție de către președinte. 

Dilentantismul, aroganța și iresponsabilitatea unor politiciei de tipul Iohannis, Orban, Cîțu, Barna , Nicușor Dan etc.  ne-au dus în ultimii doi ani direct în dezastrul sanitar și economic în care ne aflăm astăzi.

România are nevoie de un guvern care să reintroducă ordinea în instituțiile statului, dar nu dictatura în societate.

Ciucă nu este un  politician strălucit, din contră a dovedit că este obedient  și oportunist, dar, în degringolada care s-a instalat în România poate aduce în sistemul administrativ și în rândul populației dezorientate încrederea de care se bucură Armata în opinia publică, pentru a repune țara pe picioare.

Astfel, Armata își poate exercita rolul pe care Constituția  României i l-a rezervat încă din anul 1991 în treburile țării, rol pe care nu și l-a exercitat niciodată, acceptând să fie umilită de politicieni și propaganda antinațională.

Art. 118 – Forţele armate

(1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale

                                       *************************

Neînvestirea guvernului Ciucă ar fi a două de la data primei solicitări, dată deja bifată de Cioloș, îndeplinindu-se principala  condiție pentru ca Iohannis să dizolve Parlamentul.

Art. 89 – Dizolvarea Parlamentului

"(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură."

PSD și pierde orice credibilitate dacă Ciucă devine premier și se ratează astfel posibilitatea de a declanșa alegeri anticipate.

153 de comentarii:

BatistaPeTambal spunea...

Daa, ca nu s-a facut destul de kkt pana acum. Se vede c-a iesit Merkel la pensie. Liber la achizitii de armament american. Vad ca initiatorul se fereste sa-si dea cu parerea privind probabilitatea promovarii unor masuri favorabile pensionarilor militari cu Maciuca prim ministru.

marvas66@yahoo.com spunea...

Sa vedem ce-l mai impiedica sa faca ce a promis pentru pensionarii militari...

Constantiniu Florin spunea...

Dl. Nicolae Ciuca, in situatia actuala a Romaniei este solutia cea mai buna. Nu cred ca a fost pur si simplu intamplatoare vizita oficialului de rang inalt american din 20 octombrie 2021 in tara noastra si intalnirile pe care acesta le-a avut cu oficialitatile romane. Ar trebui sa sprijinim, atat cat putem, stabilizarea tarii noastre pentru care cei in uniforma militara: in activitate, rezerva, retragere am jurat. Ar trebui sa ne recapatam prestigiul ca institutie si sa ne respectam si ajutam mai mult - chiar si pe acest site. Cu deosebit respect

M spunea...

Ciucă va avea de înfruntat un val de atacuri din partea rezist ("brațul înarmat" al USR).

Poate evita pentru un timp asta cooptându-i pe usr-iști la guvernare (o să fie interesant daca aceștia își vor păstra agenda anti-militară ➡️ salarizare și pensii).

Oricum Ciucă va lăsa după trecerea iernii guvernarea unui alt prim ministru după ce se va eroda și, probabil, va ajunge să fie la fel de înjurat ca și Arafat.

Sper doar ca valul de mizerii să fie luat "pe persoană fizică" adică să nu se răsfrângă asupra militarilor în general.

Oricum, succes! Indiferent daca l-am criticat pentru intrarea în politică, e totuși camaradul nostru și își asumă o sarcină extrem de dificilă!

Skoda 4x4 spunea...

Daca ajunge prim ministru nu mai are motive sa nu rezolve problemele pensionarilor ,dar am indoieli ca va face ceva.

ifrim spunea...

Poate aduce încrederea de care se bucură armata dar luați în calcul reacția d-lui cånd îl încolțesc șacalii de reporteri:"Ce pensie aveți?""La ce renunțați" îl mănâncă de viu cât este de mare dacă nu lucrează la dicție,arta conversației,pe șleau spus să se curvească puțin ca un veritabil politician mincinos.Altfel e jale pe vale!

MIȘU spunea...

Vizita ministrului apărării din SUA,în România a avut efect.
Ministrul Ciucă,va ajunge premierul României !
Printre multele decizii pe care le va lua, să vedem ce gânduri are cu pensiile militarilor rezerviști!
Cu siguranță, contractele pentru fiare vechi,cu yancheii, vor continua,mai cu sârg !

Spulber spunea...

Alt destept. Va curge lapte si miere.
Sunt curios ce program va prezenta cu a, u, ă, î......

micutzul spunea...

1. Nu-l simpatizez dar dacă are consilieri buni poate pune ordine in țară .

2. Sunt curios dacă pune in aplicare pct. 1 al planului de măsuri.
3. Cei vinovati de lipsa medicamentelor sa fie judecati.

vasile iosif spunea...

Daca nu da, cel putin sa nu fure conn
tributiile platite pt.stagiul civil adaugat dupa trecetea in rezerva.

M spunea...

@Constantiniu Florin

👍 Foarte corect!

Viorel spunea...

Domnule Constantiniu Florin. Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III a vizitat România pe lângă altele și pentru datoria morală față de domnul ministru Ciucă pentru cele 2 miliarde plătite anticipat în 2019 pentru sistemul de rachete și alte achiziții de tehnică militară (nu pentru că îi era dor sau drag de ministrul nostrum / interesul economic).

Iulian Mareș spunea...

M,
Concluzia este: DGIA s-a impus și a câștigat cupa de toamna-iarna la individual compus!
*Nu dau detalii!

Huhu Rezea spunea...

Vulpea argintie a cam fost umilită!

Iulian Mareș spunea...

Va rog sa nu va faceți iluzii privind pensiile militare/salarizarea militarilor pt că veți avea mari decepții!
*Cel mult va fi (cu mari retineri) actualizarea cu rata inflatiei, repet cel mult...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sluga-i sluga pana moare, lui Iohannis, caci Ciucă va face bijuri si salturi cu plocoane si osanale, cu osanzele in leorcăială, cum îi va comanda Iohan cu sminteală! Iohan: ,,Ciucale, sa nu majorezi pensiile militare!'' Ciucale: ,,Am inteles, sa traiti, ca-i mai buna smantana peste oala cu sarmale!'' Slugareala si pupincurismul a sfarsit comunismul si in zilele noastre liberalismul! Ce a fost belitul de Câțos sârmos, dar asta va fi de-a dreptul calau odios, un fel de Goering zambitor si in mana cu ciocanul zdrobitor, iar pe PSD il va executa electoral, bagandu-l din scandal in scandal, daca nu va sta deoparte de acest guvern lăbăral cu premier imoral, dar mai ales un mincinos si mare pervers!

Spulber spunea...

A fost numit ca toate oalele să se spargă în capul armatei, cu eșecul lui Gheorghiță și de plătit nu va plăti nimeni. Toți care au contribuit la eșecul ROMÂNIEI vor fi catalogati ca autori necunoscuti. Fara vinovați. Daca vor fi găsiți la Târgoviște cu ei ca si asa vine Crăciunul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acest personaj lest, oportunist, lacom, mincinos, pervers si cu mafiotii mana in mana va distruge imaginea buna ce o are Armata romana! Eu nu am incredere in acest cățel de casa prezidentiala, care este dominat de o latura profund imorală, de a i se lipi tot ce tine in mână si de a minti cum respiră, si n-am sa uit cum si-a tras singur cei 1000 de lei, ca un magar, doar ca a fost un un las mercenar, ascuns mai mereu intr-un cort si fugind de luptele de pe front, tot singur croindu-si o poveste romantata cum a fost el erou in armata! Va sfarsi precu acel Cațos odios iesint cu guvernarea si din Armata pe usa din dos, pentru ca asa pateste orice sluga cu caracterul pervers!

Leon spunea...

Nu va rezolva decat Indexarea pensiilor militare cu aprox.5%, asa cum a promis la ultima intalnre cu reprezentantii asociatiilor militare !
Nu are curaj sa promoveze nici macar OuG cu Pensia minima ( o are in mapa de anul trecut ! ) de teama unor critici aspre din partea rezistilor..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Micutzule, nici sa nu-l simpatizezi, daca personal te apreciezi, iar acest oportunist de duzina nu-i decat cea mai lingatoare slugă a lui Plăvan Muilă!

Unknown spunea...

marioneta danseaza dupa cum il joaca stapanul , nu dupa cum vrea ea!!!

vasile spunea...

ciuca- garant al democratiei constitutionale? niciodata. camarad al rezervistilor? nicodata. sluga - intotdeauna.

Iulian Mareș spunea...

M,
Nu si-a asumat nimic! I s-a dat, i s-a asumat!
Nu a akizitionat nimic, i s-au cumpărat!
A se reține nuanța!

Unknown spunea...

in sfarsit sunt de acord cu ce a-ti spus!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca-l readuce pe Gabriel Oprea la butoane, dă, Doamne, îi mai iert din păcate, caci i-a fost subordonat lui Găbiță si-l are la inimă, nu o dată Generalul certandu-ma pentru criticile severe aduse sinistrului cu meclan de muiere, mincinos si lipsit de maniere!

ifrim spunea...

Ciucă acum nu trebuie să se prezinte în Parlament pe lângă miniștri și cu program de guvernare?Dacă da este f.important ce trece la capitolul apărare.Colegi de promoție,foști șefi,subordonați rezerviști i-ați putea da niște idei benefice de trecut la capitolul nostru gen predictibilitatea profesiei de militar,compensarea restricțiilor din activitate prin retribuire corectă și transpunere în perioada rezervistă etc.Dacă cu el PM nu deblocăm actualizarea atunci nu reușim veci!

Huhu Rezea spunea...

Nu sunteti realusti cei card comentati ca niste casandre.

spiritul lui Haret spunea...

Nu-l invidiati.Este pionul de sacrificiu.Acceptand sa fie nominalizat ca premier si-a acceptat"sinuciderea".Va avea parte de injuraturi cat cuprinde.Este legat de maini si picioare.Va fi singur contra politicienilor si oamenilor lor daca nu i se va permite sa fie inconjurat de militari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Staniol, foarte nasol, dar hah, hah, hah ca dreptate ai despre viitorul premier vax!

Soldat spunea...

HUHU REZEA cum poti crede ca Ciuca al nost'va face ceva pentru rezervisti?Praf.Mi e frica sa nu ne ia si bruma ce o mai avem.Sa vezi tu dupa desemnare ce-l calaresc toti !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, om fi noi casandre, dar pensia lovita in haripă si tărăgănată de acest individ ma roade si arde, caci ne-a mintit de 'jde ori ca ne va ajuta insa am ramas tot asa, pentru ca pur si simplu nu vrea, doar din slugarnicie liberalilor cu austaritati supus sa le fie! Oricum, si sincer o spun, pentru mine nu reprezinta absolut nimic in slavi sa-l ridic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rand pe rand, si de aceea imi vine sa rad, toate poamele astea acre, devenite vedete politice peste noapte si adepti ai masurilor de austeritate, le va veni vremea sa obtina functii onorante, dar vor fi respinsi politic si de ale poporului gloate ca nu au vrut sa faca la timpul potrivit nici un fel dreptate!

M spunea...

@Iulian Mareș

😁 L-am criticat când în calitate de militar activ a intrat în jocuri politice.
Acum e om politic.
Să îl văd!!!

Încerc să rămân consecvent și să îi acord oricărui camarad prezumția de "încredere".

Vă rog să remarcați fariseismul unora:

Când e vorba de pensii ➡️ "Ce? Nu suntem toți egali? Ce? Militarii sunt altfel"

Când e vorba să fie numit un militar în rezervă prim ministru ➡️ "Nu ni se poate normal să avem un militar prim ministru. Suntem o țară europeană!!!"


Păi hotărâți-vă!!!!

Asta e o discriminare evidentă!

În rest, repet, succes camaradului nostru! Să îl vedem la treabă!

M spunea...

@Spulber

De ce "eșecul lui Gheorghiță"?

Domnul col. dr. și-a făcut treaba: a fost cineva care a vrut să se vaccineze și nu a putut?

Interesant că partea politică din campania de vaccinare, domnul Andrei Baciu (fost model masculin) nu e văzut prea "vinovat".

Eu am înțeles că Gheorghiță s-au ocupat în principal de partea tehnică, de asigurare a aprovizionării iar Baciu de partea ce revenea politicului, inclusiv comunicarea.

Calinmihaib12 spunea...

..ceea ce ERA..de FĂCUT..,dacă are "susținerea"..cui..trebuie, la noi, SE VA FACE..DICTATURA..!(de tip "neo-fascist"..!),așa cum..chiar aici, mulți comentatori, "previzio nau" atunci când.."avansau" numele acestui personaj,..OMUL DE LEGĂTURĂ ..între.."CORE"-ul..DEEP-STATE.. OLIGARHIEI POLITICO-ECONOMICE..și .."aripile"..din parlament..!
..ASTFEL..se explică TOT cursul evenimentelor..de 2 ani.."atipice" ..de la noi..!
..urmează toate "mișcările forțate" ..PREVIZIBILE..ca în finalurile de la șah..!(sper să MĂ ÎNȘEL..și TOT ce e scris..să fie..science-fiction ..!)
P.S.:.cei care..mai au MEMORIE (dacă nu..au arhiva blogului..!) își amintesc faptul că..am scris anul trecut,când s-a "declarat" pandemia,
..că s-a deschis..CUTIA PANDOREI..!;
..EA:"cutia asta"..NU SE VA MAI ÎNCHIDE..cam NICIODATĂ..!= și tot ce a urmat,a fost și este:..un fel de JOC: SINISTRU și MORBID..de "OGLINZI MIȘCĂTOARE",..CONVEXE și CONCAVE,.. precum și..al SORȚIILOR OAMENILOR..!(..SPERANȚA..mea..e SĂ MĂ ÎNȘEL și de astă dată..!).

Mr. St. spunea...

tare mă tem să nu aveți dreptate...

luchy19 spunea...

Guvernul Ciucă va duce la bun sfârșit legea salarizarii 153/2017

Calinmihaib12 spunea...

CFI:
.da,din păcate,dar nu uita..că erai tânăr, sănătos clinic..și, probabil..mai "zburdalnic"..!
.."unde-s vremurile ..de altă dat'.,bune, rele..?

Calinmihaib12 spunea...

Spirite..
..ai uitat că.."nu e singur.."..?;
..are.."djustitia"..
și..restul..oligarhiei..!! (+.."lanțurile"..!.. și "stadioanele".. comune..!)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Arhanghelul cu sabia taioasa, Stelica, luptator pentru drepturi care nu-i deloc blajin, fiind nascut pe meleaguri cu vin de Bohotin care, impreuna cu ciocolata Postavarul, fac măCiuca precum parul, acest nume sunand mai bine, ca e luptator ca la Rovine impotriva unor gunoaie si niste ruine clocare, zdrobitori de penzii brotacare! Vezi, Stelica, ce te-am periat matasos, daca stii sa te porti cu camarazii frumos?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aha, este asa si asa se va intampla!

Elisav spunea...

Eu nu cred că se poate forma o majoritate care să-l voteze pe Ciucă.Daca totuși PSD îl sprijină Ciucă va fi doar o glugă de coceni. Ma tem însă ca își va da demisia după doar 3-4 zile.
Și dacă totuși va fi premier cu sprijinul unui partid sau altul nu avem motive să credem că va rezolva problemele noastre sau țării întrucât unele probleme puteau fi rezolvate cat a fost ministru și ce a făcut? Nimic. Aș vrea să mă înșel dar formația lui de lingău nu se va schimba. Să sperăm căci speranța moare ultima.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Soldat cu fruntea sus, foarte corect spus!

Negritoiu spunea...

Succesuri multe camarade Ciuca ! Si vezi sa nu uiti: Rosu - ministrul finantelor sau Seful grupului de control al p.m. (p.m.=prim ministru,nu cum ar fi tentati sa creada unii). Cu tine la butoane,actualizarea pensiilor militare este asigurata!

Alexandru spunea...

Adică să-i bage mai tare in rahat, și să facă o discriminare și mai mare intre pensionarii militari!

Mirelaperianu spunea...

Da ,sa vede., poate da se tina de cuvant

Alexandru spunea...

Dacă dvs aveți o pensie mare, va doare la basca de ceilalți cu " cel mult" dar va mai distrați un pic!!

M spunea...

@Stalio

Vă votez și eu rege!!!! 😁

Palagheanu cel Viteaz!!!

Ce o să vă mai umple ăștia frigiderul cu carne.... 😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Coane Leoane, dar cand a avut curaj lasul asta de Jeneral de paie?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calinmihai, ehei, fost-am lele cat a, fost, acum o tin de cativa ani numai intr-un singur post, luuung de nu stiu unde o sa mai ajung!

Cezar spunea...

Doar...15.000...din munca curata..basca un Oskar luat in ..Congo si cintat la drîmba...

Spulber spunea...

Va fi o papusa jucata de cei ce sunt politiceni mai vechi. Politica se face de cel ce se potriveste nu de cel ce se nimereste. Asa ca ce a-ți vazut pina acuma, o sa vedeti si in continuare. Nu-s parale.

Leon spunea...

Cu vine vreti sa dansati la Ministerul Apărării, cu Nicoleta Pauliuc sau Rareș Bogdan..??

Michel spunea...

Nu în această „viață“!
Speranțe deșarte!

marvas66@yahoo.com spunea...

Lacheul de ciuca trebuie sa mai cumpere cateva vechituri de la americani...cam cat juma de pib...

marvas66@yahoo.com spunea...

Sa ne infrunte pe noi, pe militarii lui nu usr-istii, daca noi nu dam un ban pe el pentru ce sa creada civilii in grasunul asta???

marvas66@yahoo.com spunea...

Asta ar fi minimul de efort pentru grasun, sa ne lase sa ne adaugam stagiile suplimentare la pensia de cacat pe care o avem...la mine s-ar aduna 100 de lei, dar cu toate scumpirile...

marvas66@yahoo.com spunea...

Cum ar fi putut se se umfle ca porcul de craciun daca-i pasa de armata??? Daca ar fi fost asa arata ca doctorul colonel Gheorghita...Dar umflatii nu gandesc decat papa/caca/nana...

Alexandru spunea...

Dl. Ciucă= prim-ministru marionetă. Cine crede altceva este cel puțin naiv.

Iulian Mareș spunea...

M
Da camarad, la lucru cât o naștere inaibte de termen!
În condițiile actuale și + 1% mai bine, înseamnă ceva!
Adu-ti aminte de bancul cu evreul, rabinul și camila!

Iulian Mareș spunea...

Nu pleca pe fenta unui Reîncarnat! Ala este înnebunit de ura!
Eu am scris ceea ce gândesc și nu vreau sa te mint...

Alexandru spunea...

Și încă ceva: dacă avea caracter, nici măcar nu accepta. Cât despre speranțele activilor dar mai ales ale rezerviștilor, pofta-n cui.

Liviutatarush spunea...

Rares Bogdan la Ministerul Apararii!!! Acu' sa te tii!!!

Iulian Mareș spunea...

Deja se crede urmaș al Mareșalului!

Viorel spunea...

Primul ministru Ciucă o să ne rezolve problemele din măciucă. Prima scuză a lui va fi că din postura de prim ministru / fost militar nu ne poate rezolva nimic pentru că populația civilă i-ar reproșa (scuza lui) că favorizează armata, adică structura din care a provenit și în care a lucrat zeci de ani (ultimii 5 fără rost, fără nici un aport la un trai mai bun al pensionarilor, dimpotrivă ne-a pus bețe în roate prin influianța structurilor subordonate asupra politicului la luarea unor decizii în ceea ce ne-a privit).

un oscar = o pensie spunea...

astia barosani cu 5 cifre pe cupon rad cu lacrimi de amaratii cu 3-4.000 pensie comparativ cu ei.Si-au asigurat nivelul pensiei pt urm. 20 de ani ,indiferent ce se intampla cu inflatia ei au destula grasime sa nu simta absolut nicio scumpire,mares-alul nostru este o hahalera

Petrut spunea...

Nu prea "sustin" ca un fost comandant din vreo structura militara sa fie PM ...tara se va transforma rapid intr-o Mare Unitate Militara ceea ce contravine regulilor de societate democratica ,va fi un afront democratiei.........!!Asta este opinia mea ca fost Comandant de UM ...!
Raspundeți acestui comentariu

Paul Puiu spunea...

Ciuca nu a facut nimic pentru rezervisti ca ministru al MAN, la fel nu va face si ca prin ministru!!! Oricum nu va ramane decat cu nominalizarea, va avea aceiasi soarta cu Ciolos, nici cu UDMR-ul nu a ajuns la o intelegere macar, cat cu celelalte partide nici macar atat!!!! Vor fi alegeri anticipate si iar va veni gasca PSD cu tanti Olguta prietena noastra a rezervistilor si a militarilor, politistilor si sri-stilor activi!!! Iar vor mari salarii la sustinatorii psd si pentru noi rezervistii si activii iar ne vor mentine la minim ca avem pensii mari sau salarii!!!

Unknown spunea...

E posibil că desemnarea lui Ciuca sa fie de bun augur pentru pensiile militare ...care nu se vor mai taia ci eventual indexa cu rata inflației ...așteptăm cu mare interes cursul evenimentelor ...

marvas66@yahoo.com spunea...

Sa dedulcit la mierea politica si suporta la tavaleala, are sunci amortizoare si la obraji...

marvas66@yahoo.com spunea...

Da, da....

marvas66@yahoo.com spunea...

Gluga de coceni cu limba penetranta...nu-si va da demisia nici picat cu ceara, a invatat curvia si acum sa se lase???

marvas66@yahoo.com spunea...

Ciuca si eba...multe succesuri...

Petrut spunea...

Sant de acord cu Dvs.

Petrut spunea...

Sant de parere ca o data cu Ciuca PM putem sa ne luam adio chiar adio absolut de la vreo actualizare a pensiilor militare ..!Macar eu nu imi voi mai face vreo iluzie ..!Sa fie sanatos ..!

Bonifatie spunea...

Da, d-le VASILE/ELISAV... ca-n OGLINDA pe care era lipită, undeva în dreapta-jos, următoarea îndrumare: ”Aceasta este persoana care are grijă de siguranța și sănătatea ta”. În rest, să sperăm, chiar dacă d-l CFI și cei mai mulți de pe aici nu speră ca un alt general cu patru stele care-l lăuda ieri pe Ciucă. Cred că unii „confundă” cu intenție actualizarea cu indexarea pentru a-l păcăli pe cel ce nu ne va da nici indexarea.

Petrut spunea...

Asa cred cu tarie si eu ..

Spulber spunea...

Elisav bine zici. Doar guvern PSD-PNL si fără ciuma roșie și sa se apuce de munca - de condus aceasta țară. Iar Comandantul suprem sa ceara scuze PSD si alegatorilor fiindcă si acestia sunt romani, dacă o tot trage cu interesul national. Sa nu fiu interpretat ca tin cu PSD tin cu toti dar dezbinind suferă poporul. Ciuca nu va trece asa ca prudenta. Daca iubesc aceasta țară urgent guvern PSD-PNLsi Doamne ajută la munca fiindca avem foarte mult de recuperat.

VIOREL spunea...

O parte dintre noi a intuit corect, prima măciucă a ţării a fost pusă mare şef,cu un scop, adânc şi bine bine gândit, şi voi expune doar primele motive:
1. Nu este pus pentru izbăvirea ţării ci a PNL-lui şi a lui Iohanis. Nu-l interesează decât burta şi cariera lui, asfel, îi este oferit populaţiei, după un scurt moment de derută,locul ideal de scuipat şi blestemat spre salvarea politicienilor dreptaci compromişi.
2.Nu-l interesează nici ţara, nici oastea, nici rezerviştii, nu va face nici un gest, dacă el personal n-are nimic de câştigat, aşa că, dragilor, iarna şi anul viitor sunt la mila domnului, fără indexări actualizări şi alte fineţuri care mai trec unora prin scăfârlia cheală şi naivă.
3.Nu-l interesează nici amarul vieţii oltenilor, este omul ideal al lui Iohanis şi asta îl caracterizează mai mult decât orice altă imagine.

spiritul lui Haret spunea...

Petrut@sunt situatii in care democratia pune frana.Preferabil ca pentru scurt timp tara sa se transforme rapid intr-o Mare Unitate Militara.Avem exemple in istoria lumii.

Petrut spunea...

Absolut ..!

Iulian Mareș spunea...

Adica cum ții cu toți!? Nu înțeleg!?
Nu este mai bine alegeri anticipate și demiterea Președintelui?
Au fost nevoie sa moara 40.000 de romani ca să ne dăm seama ca ăștia sunt hoți, prosti, golani și antiromani?
Poate pt dumneata! Mi-e mi-a fost clar de la început...

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ!

Iulian Mareș spunea...

Asa asa...

Iulian Mareș spunea...

Cum nu? A făcut un Plan de măsuri...

Iulian Mareș spunea...

Cu dna. Gorghiu Zoițica, că e damă bine, pardon!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pieleanu: ,,Unui militar ii sta bine in cazarma!'' PNL: ,,1% l-am numit noi, 99% l-a numit Muilă pe Ciucă!'' Pieleanu: ,,La primavara un Cogres PNL si Ciuca ii va lua locul lui Ciuca!'' PNL: ,,Nu ne convine Ciuca pentru ca nu ni se vor mai auzi vocile si nu ni se vor mai permite actiunile (hoțiile)!'' HAUR: ,,NU il vom vota pe Ciuca, adica un guvern militar!'' Trombon anti roz bombon cu concluzion: Brambureala totala, si nu cred ca se va face mare branza de guvernare dârză din smoală, așa, cu hais si cea cu personaje de mucava, caci, in politica, golanul cauta sa fie primul si cat mai mare ciolanul!

y spunea...

Corect. Și din păcate, mulți naivi (inclusiv presa - „câinele de pază al democrației”) aplaudă inepți în cor, cu gândul la buzunarele lor. Vă mai amintiți când am spus că nu vor mai fi alegeri?! Și, ne mai împiedicăm acum de câteva file de istorie?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Erata: Ciucă ii va locul lui Cațu

Huhu Rezea spunea...

@y
Cine crezi că reține preziceri de baba Vanga?

Mihai spunea...

Sper ca Ciuca să-l depaseasca in gândire și cunoMarere pe Mares.
Altfel ,daca-i in gandire si cunoaștere precum Mares romaniil au sfeclit-o rău de tot.

Spulber spunea...

UDMR se pare nu iubește la Ionel. Nu va grabiti sa aplaudați fiindca nu-l va prinde paltonul ca premier. Lasane Ciuca, nu ești bun de nimic. Una este sa faci istorie si alta să o scrii. Sunt unul care nu am mai vrut sa raspund la comanda unor incompetenti si am plecat fara sa regret nimic.Bine zis IFRIM. Ciuca va sta pe banca cu SCIRTU.

Spulber spunea...

Ce crize a rezolvat armata. Cred cu tarie ca va scurta campania de vaccinare cu 6 luni. Va intoarce seringa si are sa și-o bage in..... Deja imi pregatesc ranita.

M spunea...

@Petruț

Vă rog să faceți o listă cu profesiile pe care le susțineți pensii a fi prim ministru. Și de ce să ne limităm doar la profesii?
Evreii pot fi? Dar un homosexual? Dar o femeie?

Un profesor ajuns președinte transformă țara într-o școală? Un economist o transformă într-o bancă?

Un evreu transformă țara într-un kibbutz?

M spunea...

😁 Wow!!!

Numai presa rezist a lansat un așa val de înjurături!!!!

Dl. Ciucă e unul de-ai noștri. Acum, om politic! Lăsați-l să vedem ce face!

Vă scufundați în ură oarbă!!

Eu am să îl las 3 luni să văd ce face! Aceste 3 luni nu am să-l critic.

Nu pentru că mi-ar fi prieten sau l-aș admira (citiți ce am postat despre el când era Șef StM și s-a implicat în politică.

Dar trebuie să din corecți.

😂😂😂 Isteria postacilor de la USR este atât de amuzantă! Cum își pregătiseră ei programul de guvernare cu salarizarea SNAOPSN, cu pensii contributive cu stagiu de 35 de ani, cu pulverizarea Jandarmeriei Române.... 😂😂😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

BOMBĂ SUB ROABĂ LA ULTIMA ORĂ: LA APARARE ESTE PROPUS MAIAN RUJATUL IN COLANȚI, RARES BOGDAN!

M spunea...

Scuze! Autocorectarea!!

În loc de "Vă rog să faceți o listă cu profesiile pe care le susțineți pensii a fi prim ministru."

De va citi "Vă rog să faceți o listă cu profesiile pe care le susțineți pentru a fi prim ministru."

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stimatii mei camarazi, guvernul intocmita azi, numai din lichele liberale, care au facut dezastre la guvernare, nu va trece de votul entitatilor parlamentare! Cu erori grave, iata si aceste panarame:
-Hunor-vicepremier
-Tataru-sanatate
-Valceanu-finante
-Campeanu -educatie
-Sighiartau-transporturi
-Predoiu-justitie
-Bode-interne
-Aurescu-externe
-Rares Bogdan-aparare
-Virgil Popescu-energie
-Turcan-muncii
-Tancsoz Barna-mediu
-Florin Roman-economie
-Eduard Novak-sport
-Bogdan Gheorghiu-cultura
-Ksek Attila-dezvoltare

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Limbric Organ a anuntat, la un stacan de chiolhan ca nu va vota acest guvern mitocan, propus aseara la la Vila Lac si saptamana viitoare va demisiona din grupul PNL-parlamentar!

anonim spunea...

Nu stiu ce ma face sa cred si sa dau dreptatate la "gura lumii" ca de fapt abia acum are cu adevarat kwi "guvarnul mau"(facand abstractie de "excrocul CAcatzu" pe care l-a omorat propria aroganta si infatuare) Oricum s-a scos bine excrocul: presedinte de partid (si inca unul mare si la putere plus viitor presedinte al senatului) Pana acum si-a jucat cartea bine....dar cu banu' s-a cam terminat asa ca nu-i vad viata lunga nici ca presedinte la PNL....ca doar asa a ajuns presedinte cu banii basculati pe primari:))
Iar bozgoru ala de hunor m-a enervat rau de tot de abia aflai acum ce-a zis,boul dracu.Fosti militari au fost si vicepresedinti ai SUA Nu-i spune nimeni boului? ca acum toti bozgorii din UDMR ii intaresc spusele
PS Nici nu m-au lasat sa urc in avion ca cica trece prin spatiu schengen si amerlocii nu accepta....in rest accepta intrarea pe teritoriul lor daca vii prin Istambul sau Moscova.Te doare mintea! E un ordin prezidential dat de boul ala de bidden pe 25 ianuarie si pe care au uitat sa-l ridice/anuleze.Dar cand nemtii mi-au vandut biletul n-au zis nimic porcii de chestia asta.Si stiau foarte bine! Bine ca am luat bilet rambursabil...a fost mai scump dar recuperez tot mai putin taxa ramburs de 119 euro

anonim spunea...

cu doua taisuri si indexarea asta cu rata inflatiei
Pt unul ca CFI-ul indexarea va avea o valoare absoluta=x lei...putini f putini
Pt altul-nu spun cine-persoana importanta indexarea va avea o valoare inzecita la pensia lui.De aia isi si permite sa jubileze.Cresterea va fi mai mult decat consistenta.Asa ca CFI-ule decalajele vor creste,asa spune aritmetica aia simpla
sau:
Situatie similara cu sal minim pe ec./ net cu vreo 138 lei in plus....pt ala cu sal. minim (peste 30% din forta e munca) e un mizilic.Pt un parlamentar cu echivalentul a 6-7- sal. minime nete.....suma e cu totul alta nu-i asa??
Pt ei au facut majorarea asta a sal minim. ce credeati?+ pt cresterea veniturilor la buget.Nu ca i-ar fi apucat darnicia.....

anonim spunea...

Daca pana acum Ciuca avea un stapan, pe Catzu,acum are 2 ca se adauga si KWI iar catzu ramane pe linie de partid iar ministrii liberali(adica toti) NU vor face NICIODATA ce le va spune Ciuca ci ce le va ordona Catzu.....ciuca e doar cureaua de transmisie,papusa fara rost in scena asta
deci: kwi-pnl-catzu-ministri....vedeti pe undeva Ciuca??? da este, dar doar ca executant docil(nici macar vice-presedinte nu e ) deci primeste ordine si de la urmatorii inafara catzului

Rareș Bogdan -prim-vicepreședinte Comunicare și Relații Internaționale;
Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova – prim-vicepreședinte Mediul de Afaceri, Societate Civilă;
Lucian Bode – prim-vicepreședinte Strategii Politice;
Gheorghe Flutur – primvicepreședinte Politici Publice

adica putea sa fie si o matura.....:))) Bode si Flutur o sa-l f*ta cel mai rau +femeiusca rares.Asta e viol in grup pe bune la durduliu prin spate
...ca in fata lui sunt catzu si kwi-ul
Na ca nu mai sunt doi safi....sunt o gramada,vai de anusul lui...

anonim spunea...

suna mishto chestia asta pe blog."Eu tin cu toti! gata hai la munca!!":)))
Oare uzerijdii sunt de acord? ,sau sosoaca?:)))
Ca simion daca aude de munca el face galerie.

anonim spunea...

@CFI
Dar a mai zis ca "discutiile" din penele la care s-a ajuns la rezultatul Ciuca,ca propozabil au durat fix 4(patru) minute...
Practic a fost o scurta informare in care li s-a adus la cunostinta de catre Catzu, cine va fi prim -ministru...ghici cine sunase la telefooon??
Totul a durat 4 minute.....s-a dus si peneleul p*lii pe copca...gata! terminoiu!

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Acord 75, e doar un clinci de circari in opinci si naiba sa-i ia, de la primul la ultima lichea, dar ,,informarea'' a fost de fapt o porunca de tiran de la Muilă Plăvan care, cu o silă mare pe liberalii fara creier, le-a dat numele de premier cu frunze de stejar pe rever. Sincer si eu sustin si cred ca PNL vor avea soarta PNȚ-cd!

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Pentru amorul artei!
.... am multe defecte lumesti, omenesti, darrrrr nu sunt multilateral dezvoltat ca tine geniule, la a carui plecare au kefuit toti (Stan a fost primul)!
Daca Ciuca nu va convinge si nu va convige, vina o poarta AUTISTUL!

Iulian Mareș spunea...

Dar multi amici mai ai? Tot cu okii bleu?

*”Cu Ciucă sau fără ,tot un dreak .........”, probabil ca asa o fi Geniule, insa noi trebuie sa-i multumim si sa-i ridicam ode in culcare si-n sculare Marelui Om, Geniului Oratoriei si al Carpatilor, dar ce zic eu al tarii, al Europei kiar!
**Mai bine ne-ai explica cum iubitul tau, lins-prelins, a nenorocit o tara, la modul cinic si real, pt ca timp de 7-8 zile de maimutareala cu Ciolos au murit peste 3000 de romani, inimi de romani cum zice el ca un natang!

M spunea...

@akord-75

Daca intrebai iti spuneam eu de ieri! 😂 Dar ce sa faci? Aroganta si fudulia......

Eu ti-am spus de ieri care e greseala mincinosilor: dau prea multe amanunte!
Eu credeam ca minti... De fapt habar nu aveai!!! 😂 Asta e greseala mea: ii supra-apreciez pe cei care imi sunt dragi!!!

Trebuia sa zbori cu Turkish Airlines (cu escala la Istanbul). 😂😂😂
Daca mai ai neclaritati privind zborul spre SUA poti sa ma intrebi oricand!

M-am lamurit! Nu esti om rau, doar ca nu ai habar de nimic pe lumea asta! Incep sa cred ca daca iti explic simplu, pe intelesul tau, pana la urma pricepi!!

Psssssttt!!! Un secret: mai stai putin ca din noiembrie se deschid zborurile din UE!

M spunea...

Acum vedem fortele politice care urasc militarii pentru ca sunt militari!

Cand ala cu spirala behaie ca nu e bine ca ar fi un militar prim ministru inseamna ca nu are ceva cu Ciuca, pe persoana fizica, ci are ceva cu militarii, in general!

Cand trambitele rezist au umplut ieri FB cu postari ca se militarizeaza tara, ca o sa fim obligati sa mergem in pas de defilare si sa salutam regulamentar.... nu au ceva cu Ciuca, au ceva cu militarii!

Orice afirmatie va rog sa o analizati din urmatorul unghi: generalizeaza o imagine caricaturala a Armatei? Face trimitere la profesia de militar? In cazul altei profesii (luati oricare... profesor, medic, inginer) ar putea spune acelasi lucru?

Poporul roman de zeci de ani are incredere in Armata si in Biserica. Sunt exact institutiile pe care "Coloana a 5-a" le ataca acum!

"Camarazi, fiti vigilenti!"
(cum zicea Erich Maria Remarque pe la 1956-1957)

Mihai spunea...

Sterg si repostez un comentariu viciat (esuat).
Ieri ,needitat , prin Ținutul Secuies ,m-am simtit român;

De inceput Cristuru Secuiesc. In statia Peco am intalnit ceva nemailtâlnit in Ro.Pe langa toate dotarile ,dozatoare mari cu dezinfectant montate pe suport la fiecare pompă ,plus ,dozator inăutru.

https://youtu.be/phTsa0oMtBQ

Ajuns la Corund _Lupeni ,dupa ce am pescuit cateva kg bune bune de pastrav indigen la prietenul patron al ” Pastravariei Mako Korund _Lupeni ” ( nu ratați) ,am plecat spre Odorheiul Secuiesc ,

https://youtu.be/k1SgRPzD0_A

trecand cu radioul acordat automat pe un post local prin una din cele mai frumoase si bine gospodarite locatiti din Romania _LUPENI_ Harghita

https://youtu.be/DBWVQHM-sBg

Să mai zica ”dusmanii ”că nu exista unitate in Ardeal !!!!!!!!!

Cu Ciucă sau fără ,tot un dreak .........o posibilă tragi-comedie din care o sa iasă prăfuit bine. La fel si increderea in armată.

Mihai spunea...


Tot legat de armată. Fragment din istoria neamului sortit necunoașterii.

Cine recunoaste locul de amplasare a acestei placi omagiale si ce scrie in continut ?

https://youtu.be/UOJGQxlDLcs

Vă ajut ;

https://youtu.be/SUTg77bdHqE

Precizare ; Inscrisul de pe placa omagiala nu corespunde cu precizarile despre epoca facute in sursa de informare si cunoastere pentru multi ”Wikipedia”

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@Corneliu Ifrim

Să vezi ce îl bate doamna general Pieleanu pe domnul Pieleanu!!!

Cred că faptul că soția e general l-a marcat pe micuțul. Complexul de inferioritate (el se inapt medical) îl roade! 😁

M spunea...

Rareș Bogdan nu vine la apărare.

Elisav spunea...

Adevărul este că la noi sunt toți cam la fel, atât partidele cât și politicienii, o apă și un pământ. În ceea ce privește atitudinea față de armata aceasta a fost identică la toți. Primii care ne-au ars la polonic au fost psd-istii apoi Pnl-istii,USR-istii, vezi salarii și pensii dar și dotarea armatei, aprecierea activităților și acțiunilor armatei, rolul acesteia în România și în Europa. Ciucă și toți care au ajuns in fruntea armatei și-au urmarit exclusiv interesele lor și ale apropiaților ca și cum ei singuri au făcut totul.Am fost neglijați chiar trădați până la Ciucă, de Ciucă și de cei de după Ciucă de la PsD, de la PNL și de tot neamul lor. Astăzi a crede într-o rezolvare a problemelor înseamnă lipsa de judecată elementară. Atât de multe probleme ne-au culcat la pământ încât chiar daca ar fi bine intenționat unul ca Ciucă nu le-ar putea rezolva. Dar nu-l putem bănui pe Ciucă chiar și de bună credință.

Huhu Rezea spunea...

Elisav
Memorie scurtă si selectivă. Nu politicienii ne-au cauzat problemele privind pensiile cât colegii nostri activi aflati pe functii de comandă. Ciuca se află printre ei.

Sorin spunea...

Florin Roman la economie? Nici chiar asa....

Iulian Mareș spunea...

Majorității useristilor și plusistilor au cel puțin urme pe pielea umerilor de la stelele părinților!

Iulian Mareș spunea...

Eu nu șterg nimic!
Iuda a adus FAUDA în România!

Iulian Mareș spunea...

Ai renunțat la Dachau?

Iulian Mareș spunea...

Ce atinge MUTANKAMON SE NARYIE INSTANTANE!

M spunea...

@Elisav

Doar o nuanță: politicienii au făcut ce au vrut cu concursul colegilor noștri activi.

Unii dau vina exclusiv pe camarazii noștri, unii dau vina exclusiv pe politicieni. Eu zic că vina e împărțită.

Nu Olguța a inventat înghețarea pensiilor și grila de salarizare care ne plasează sub medie.
Dar nici militarii nu au stat cu pistolul în ceafa panaramei care aducea mereu în discuție la televiziuni "subiectul pensiilor militare nesimțite".

Din ce am văzut eu, simplificând, cam așa era:Domnule colonel, șef de financiar, eu, ministrul apărării vreau să reduc creșterea pensiilor militare. Ce soluție avem?
- Ăăăăă.... Eu zic să nu le mai indexăm vreo 4 ani!
- Bravo!!! Așa!!! Felicitări domnule general!


Acum se vede, ca la hârtia de turnesol, atitudinea față de militari.
De ce?
Pentru că una e să îl ataci pe Ciucă pe "persoană fizică" și alta să îl ataci pentru că e militar.

Ca să zic așa: ați auzit pe cineva care să spună: "nu e normal să avem președinte fost profesor!!! O să ne dea teme pentru acasă? O să ne scoată la tablă!? O să ne dea note?"

Huhu Rezea spunea...

M
Nu e normal să avem un guvern liberal minoritar, cu un premier obedient lui Werner, în condițiile in care nu PNL are vreo majoritate în Parlament.
Cât despre Ciucă, se pare ca a făcut anul acesta multe exerciții de dicție, dacă a scăpat de ĂĂĂĂ-uri și ÎÎÎÎ-uri.

M spunea...

@Huhu Rezea

Avem două abordări:

1️⃣ Răul cel mai mic
Orice guvern în care extrema stângă nu este prezentă este un guvern bun.
USR reprezintă un factor de instabilitate, de veșnică revoluție, un jeg generalizat, o stare de teroare prin scoaterea unor grupuri violente în stradă!

2️⃣ Un guvern minoritar
Dar, nu uitați, PSD încă nu a spus că susțin acest guvern. Ce ziceți de un vot negativ al PSD la investirea guvernului?

Ca o părere personală: îmi place la nebunie disperarea USR. Cum se plâng ei, micuții, că nu au cerut decât schimbarea primului ministru... Ce mare lucru?
Poate uită că acum un an au cerut la fel schimbarea primului ministru (Orban) că nu mai puteau nici cu ăla!
Pe când schimbarea criminalului de la sănătate și a ăluia de la justiție reprezintă un No-No!!!

Vă dați seama că vin banii de la PNRR și atâta ONG-uri ale USR erau pregătite de jaf (mai ales daca Stelian Garsonieră Ion își punea procurorii lui peste tot).

România a trecut printr-o mare cumpănă! Iar aici, cu toată antipatia pe care o simt față de Johannis nu pot să nu constat că a acționat (târziu, în ultimul moment, dar macar a făcut-o).

M spunea...

@Iulian Mareș

😁 Și Băsescu era fiu de militar și a urât militarii ca nimeni altul.

Vă propun o ipoteză!

Cum majoritatea usr-iștilor s-au despărțit greu de familie ce ziceți de un sindrom oedipian?

Sindromul lui Oedip vizează o dorință de natură sexuală pe care copiii o pot dezvolta pentru părinţii lor. Freud descrie această condiţie ca fiind „ansamblul de dorinţe amoroase şi ostile pe care copilul le are pentru părinţii săi”.

ATENȚIE!!!!!

Băiatul caută să o impresioneze constant pe mama sa, în timp ce tatăl este văzut ca un rival pe care, deși îl admiră, doreşte să îl învingă.

E o explicație extrem de pertinentă mai ales că părinții cu epoleți au fost bărbați.
Să nu mai zic că și cunoscând cv-urile dar și aspectul fizic al unora ca Bulai, Năsui, Stelian Ion, Barna.... se cam confirmă!!!

Ca să aibă parte de împlinire eu zic să scoatem din codul penal incestul și să îi lăsăm să își împlinească fanteziile! 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Woow! Si iar wooow ca-mi palpaie cu intensitate lampa mov: O cadâna de 90-60-90 adunata de patrulele ostasesti de prin barurile si cluburile din Bucuresti, plasata in pozitia 69 sa fie o noua suzetă la Aparare ca sa ne creasca cupoanele de penzii intre plantare, si la primire sa sara capacele la cutiile de postalioane? Maica maiculita mea, pai cine nu ar vrea așia si așia ceva la lingurea care sa inlocuiasca recalcularea si actualizarea cu acuplarea pentru a se erecta penzia? Decat mortul din cortul inutil cu catafalc, mai bine ceva pentru smac s-o calc vartos ca un tanc!
Azi la ora 12 m-am vaccinat a trei-a oara, asadară mergeti sa va vaccinati pentru prima, sau a doua si ultima oara ca nu o sa va doara, si va promit ca n-am sa mor ca sa fiu in planul de desfasurare pentru un excavator! Succes pe mai departe si multa sanatate!

Huhu Rezea spunea...

Eu vreau alegeri anticipate!
Să nu mai aud că și acest guvern a fost votat din necesitate, ca și tâmpeniile de guverne Orban și Cîțu.
Am ajuns in situațiile de criză cu guverne purtătoare de puteri deplină, dar iresponsabile.

Leon spunea...

"..Era unul pe patul de moarte şi vine cel mai bun prieten al său să-l susţină. Muribundul zice: ai fost alături de mine când mi-am pierdut slujba. Ai fost alături de mine când mi-a murit soacra, când mi-a ars casa. Ai fost alături de mine când m-am îmbolnăvit prima dată. Ştii ceva? Eu cred că tu îmi aduci ghinion.

Aşa şi cu dreapta. A fost şi în criza din 1996, a fost şi în criza din 2008, e şi în criza de acum... Parcă trage a ghinion. Şi în sensul acesta spun că lumea nu-şi recunoaşte vinovăţia niciodată. E mai simplu să dăm vina pe altul. Cei 70% care nu s-au vaccinat nu vor recunoaşte 'mă, ce prost am fost că m-a păcălit Facebookul sau Şoşoacă'. Vor da vina pe autorităţi. Oricine ar veni la guvernare şi orice ar face, va fi asociat cu criza dramatică prin care trecem. Deci va ieşi prost. De aia spun că premierul acestei ierni va fi unul de sacrificiu într-o logică normală, într-o ţară normală", a declarat Val Vâlcu în cadrul emisiunii "Deferiţi mass-media(dcnews)..!

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@Huhu Rezea

Da. Ar fi o idee!
Pentru asta l-aș lăsa pe Ciucă să își facă guvernul lui și l-aș trânti în Parlament. Ok....

Dar asta ar însemna ca nimeni din PSD să nu îi anunțe de strategie pe colegii noștri de la SRI sau SPP. Hmmmm....

Dacă unul singur trădează atunci USR își schimbă votul pentru că USR sigur nu vrea anticipate.

Deci, nu vor anticipate: PNL și USR.
Vor anticipate: PSD și AUR.
Nu îi interesează: UDMR.
😁 Pentru anticipate ar fi nevoie tot de o majoritate.

Dar, cel mai mare dar, ce facem cu constituția?

Articolul 89 spune că după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare de către preşedintele României acesta poate să dizolve Parlamentul, dacă nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

Ori noi am văzut cum se fac consultările la Cotroceni și al doilea de ce ar dizolva Johannis parlamentul? Să piardă "guvernul mău"?
O să zică că în urma consultărilor s-a decis să mai încerce cu de încă 100 de ori.... Ce să faci?

Huhu Rezea spunea...

Dacă ar cădea la Investitură și guvernul Ciucă ar fi a doua cădere.
Tergiversările lui Werner ar mai putea continua 60 de zile, incepând cu 18 10 2021. Pe 19 decembrie ar ieși din litera Constituției.

M spunea...

@Huhu Rezea

O să fie o întreagă discuție pe expresiile "poate să...." și "cel puțin două....".

Aia cu 60 de zile nu îl obligă pe președinte. A fost introdusă pentru a obliga Parlamentul să ia o decizie asupra propunerii de guvern (să nu boicoteze de exemplu plenul timp de un an și nici să nu respingă dar nici să accepte).

Părinții constituției și vrut să evite crizele care duc la alegeri anticipate dese (gen Italia parcă).

Constituția trebuie schimbată și să indice imperativ: "dizolvă parlamentul dacă au fost respinse două solicitări de învestitură" (fără "poate", fără "cel puțin").

Mihai spunea...

Bucurie mare pe la unii ca ciuma galbenă are nevoie de ciuma rosie 🤣🥳🥳🥳
Numai că din combinatia galben -rosu iese tot galben mai mult🤣🤣🤣🤣👌👌👌
Alegeri anticipate acum ? Cheltuiala mare pentru un vot negativ impotriva unei ciumei ca in final sa se instaleze ,tipic romanesc,altă ciumă.
Nimeni nu cred că vrea sa preia guvernarea in halul in care se prezintă situatia actuala din tara.
Necoptii de la USR se exclud din calcule.
D nul Ciuca daca trece guvernul are o misiune foarte grea .In primul rand sa pastreze la nivel înalt prestigiul armatei concomitent cu cel putin restabilirea stării de normalitate in punctele vitale pentru națiune,sănătate, învățământ, economie ,instituții ale statului .
Pe urmă daca astea merg bine se poate vorbi si de creșteri de salarii ,indexări, etc .
Altfel ,daca se da cu oistea in gard greu de trecut spre primăvară-vara .

Calinmihaib12 spunea...

Hop și eu:.d'acord cu alegerile anticipate ..!!

Iulian Mareș spunea...

M,
Acestor scălămbăi de entitati biologice le-as aplica metodele folosite de un personaj, Doron/Șin Bet din serialul israelian de succes FAUDA/Haos/Anarhie .....
Traind un timp pe afara este posibil ca samanta lor, a parintilor insași, sa se fi cosmopolitizat ireversibil...

Iulian Mareș spunea...

Nu cred ca rosu cu galben va da tot galben....
Cat despre anticipate...., unde s-a dus mia se duce si suta!
Imi plac nespus acumularile de frustrari, neimpliniri, tradari, hotii...etc Ele isi vor gasi un tap ispasitor ce face pe naivul, insa el este un Autist, un Idiotăn, care a patronat acest mare KKat!

M spunea...

Ce tare!!!!!!!

Vineri domnul Johannis s-a întâlnit cu Roberta Metsola, europarlamentar maltez și vicepreședinte al Parlamentului European care s-a arătat încântată de întâlnire.

În trei ore s-au strâns sute de comentarii defăimătoare la adresa lui Johannis pe pagina de FB a doamnei.
Toate comentariile sunt într-o engleză foarte bună și privind de pe conturi pro USR (unele chiar clonate - și postări similare în același zile și cam las aceeași oră).

Mașina de propagandă USR a intrat în acțiune! Temele?
- Johannis trădează statul de drept,
- USR singurul partid reformist a fost îndepărtat,
- PNL face alianță cu partidul corupților.

😂😂😂 Micuții sunt pe perfuzii!!!!!
Decuplarea de la fondurile PNRR și de la butoanele justiției i-a adus în criză!!!!

Eu tot întreb: ce e atât de rău într-un nou USL? A fost o perioadă de progres!!! Dacă nu era Băsescu (nu ar mai apuca anul viitor) România avea șansa unui drum mai bun!
USL înseamnă o alinață a partidelor de centru și marginalizarea partidelor extremiste (USR și AUR).

Laleaua neagră spunea...

Cu adormitul din cort sigur tara e pe maini bune... Succesuri...

Mirelaperianu spunea...

Nu cred ca se va face acest guvern.. nu cred ca Ciuca va fi premier!!!

M spunea...

Sunt 3 variante:

1️⃣ PNL + USR
2️⃣ PNL + PSD
3️⃣ Alegeri anticipate

Toate 3 variantele au puncte slabe și puncte tari și toate sunt la mâna lui Johannis!

Ar mai fi:
4️⃣ Un guvern minoritar care să ne treacă peste iarnă și care să cadă în următoarea sesiune (în asta nu se mai poate depune moțiune de cenzură).
Varianta asta lasă timp de negociere, sacrifică niște personaje care oricum aveau cariera limitată (de exemplu Ciucă nu putea să fie mai mult de parlamentar - nu avea cum să fie președinte de cameră sau orice funcție de conducere în PNL).

Virulența atacurilor "diviziei internet" a USR arată ori disperare ori e un mijloc de presiune la negocieri.

Se vorbește că dosarele rezistenților ar putea în sfârșit să se miște sute instanțe!
De exemplu dosarul privind finanțarea cu 15 milioane de dolari a loviturii de stat din 10 august prin peste 400 de tranzacții cu criptomonede făcute de Fundaţia Stefan Batory.

tupak amaru spunea...

Dosarul 10 august ,oglinda ascunsa a unui trecut neînsușit?
Mai acum cateva saptamani in urma ,numitul Liviu Dragnea, spunea la o televiziune că pozitia lui a fost să o numeasca pe C.Dan prim ministru ,numai ca a cedat presiunilor interne si a fost nevoit a o numi pe Dna Dancila V.
Am ramas nedumerit ,oare pentru care merite ?
Bine ar fi ca dosarul sa-și reia cursul ,dar cel firesc ...........
Nu mă indoiesc de presupunerile dumneavoastra ,din auzite, că ” finantarea celor care au demostrat pasnic cu copii pe umeri sau de mana pentru spitale noi ,autostrazi, anticoruptie , au fost sponsorizati cu ”CRIPTOMONEDE”. Adică cu ”vânt prin buzunare ”!!! sau cum ????
Nu o mai fi avut Batory asta dusman al lui M. Viteazul niste dolari sau euro sau galbeni ca ”să pună mâna pe putere” si sa mai recupereze ceva pradă de razboi de pe câmpul de lupta de la Selimbar ........
Eu zic să rescrieti asta cu ”CRIPTOMONEDE ” până nu face vâlvă printre pensionari !!!!! si dau buluc ......la caserie .
chiar nu mai trag diasporenii le euro si dolarei ????

M spunea...

@Tupak Amaru

Informatia a aparut in mass-media si a fost confirmata de fostii colegi.
Ancheta a fost musamalizata o data cu venirea la putere a guvernului Orban (la presiunea lui Cătălin Predoiu).

Acum uitandu-ma am constatat ca Fundatia Stefan Batory (pe care eu o consideram maghiara) ar avea sediul in Polonia si este finantata de George Soros.

Criptomonedele si mai ales prin Localbitcoins (prin care poti sa trimiti transfrontalier pana la 1,400–3,000 bitcoins pe zi) este folosita pentru a se pierde urma finantatorului.

Pentru a fi corect, fundatia ar fi dezmintit acuzatia iar dezmintirea a fost ventilata intens de site-urile rezist! Dar care infractor nu spune ca nu este vinovat?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Lipsa lui AAAAA, ĂĂĂĂĂ, ÂÂÂ/ÎÎÎÎÎÎÎ se datoreaza prompterului si nu exercitiului!

https://www.nefal.tv/en/prompter-people-roboprompter-robo-ptz-robotic-camera-teleprompter-10067

Mihai spunea...

Fiindca nu v-am stârnit pasiunea pentru trecutul istoric necunoscut al patriei ,deși va dati mari "patrioti ",mare parte susținători de hoti ,vă redau inscrisul de pe placa omagială.

https://youtu.be/UOJGQxlDLcs

"Asezatu-sa acest semn de cinstirea a trecutului in amintirea lui

RADU SERBAN

Voievodul Țării Românești 1602 -1611
ale cărui osti au stăpânit Sighișoara in vara anului 1605 trecând in Ardeal îndemnat de fapta lui Mihai Viteazul si primind atunci vremelnic stăpânirea pe aceste plaiuri care au ajuns statornicite libere la 1918 cand s-a înfăptuit întregimea neamului "

M spunea...

@Iulian Mares

Daca vorbeste putin si face mult e OK!

Mai ales daca nu mai rosteste cuvantul "reforma" de care m-am saturat. Am avut 15 ani de "privatizare" - cu rezultate catastrofale acum avem deja peste 15 ani de "reforma" - cu rezultate la fel de nenorocite!

Nu mai vreau sa aud nici de usr cu lozinca: nu avem prieteni, nu avem decat dusmani si toti dusmanii nostri sa mearga la puscarie!
Venceremos!!!! Sendero Luminoso!!!!

Calinmihaib12 spunea...

..v-am mai scris:..Her..președintele ESTE..OMUL.."majoritarilor".., de 32 de ani..!
..ori n-ați înțeles..ASTA..,ori "vă faceți"..că n-ați..priceput..ASTA..!
..Cu alte cuvinte.,în "cheia" ASTA
se întâmplă cam tot ce vedem că "se întâmplă"..!
..RESTUL..e "vrăjeală"..!

Bonifatie spunea...

Pentru că nu este chiar în afara subiectului...
O urare pentru mâine:
LA MULȚI ANI, ARMATĂ ROMÂNĂ!!!
... Și un citat celebru a lui Johannes GUTENBERG: „Tiparul este o armată de douăzeci și șase soldați de plumb cu care se poate cuceri întreaga lume”.
Iar pentru glumețul nostru C.F.I. o EPIGRAMĂ a lui Ananie Gagniuc:
„Fata şi armata
Te văd cam des cu militari
Şi-i schimbi de fiecare dată
Aşa încât ajungi să pari
Că ai avea corp... de armată!”


Calinmihaib12 spunea...

..fictiva.."lovitură de stat"..nu a reușit ..!; și,mare atenție: "LOVITURILE DE STAT" ..sunt "date"..DIN "INTERIORUL"..celor "loviți"!(adică.."noi ..contra..noastră".!)
Nu orice demonstrație
..e lovitura de stat ..!
..și.."evaluarea"..se face..în funcție..de "REZULTAT":.."CUI PRODEST"..?"..!!

Leon spunea...

https://www.mapn.ro/cpresa/17155_25-octombrie---Ziua-Armatei-Rom%C3%A2niei

Mirelaperianu spunea...

Aproape ca imi ESTE milă de ACEST om

Șoimul spunea...

Ai avut ca militar, respectul românilor, încrederea lor și ce-au făcut alde Ciuca alături de gulerati și alții?
Au distrus sistemul de pensii, au umilit rezerviști, salarizarea militarilor este la cel mai mic nivel din istoria României, au distrus prestigiul armatei și vrei să-l refacem noi cei umiliți!?
Nu mai posta prostii, lăudând unul care nu a performant în nici o funcție.
Pe noi militarii armatei doar ne-a mințit.