Un produs Blogger.

duminică, octombrie 10, 2021

Astărăstoaie, medic legist, nu infecționist, nu virusolog, altfel despre pandemie.

45 comments

Vasile Astărăstoae este un medic legist român, fost președinte al Colegiului Medicilor din România și fost rector al Universității de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași, membru al mai multor organizații științifice naționale și internaționale
Interviul este din perioada anterioară valului 4 al pandemiei de Coronavirus.
Il prezint pentru coronasceptici.


 

45 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

În primul rand sa spună cineva cine și de ce a fost umilit dr. și omul Astărăstoae...
În plus acesta a susținut mereu investigația științifică a celor decedați pt corectitudinea diagnosticului!

Laleaua neagră spunea...

Pandemia naste monstri...

Leon spunea...

Cine are timp si rabdare sa vizioneze interviul cu Doctorul Vasile Astarastoaie, poate are timp si rabdare sa citeasca si interviul cu profesorul Mircea Miclea:
https://pressone.ro/mircea-miclea-crezi-in-conspiratii-fiindca-te-face-sa-te-simti-special?fbclid=IwAR17uODbVbkva_IBltb56giYSJDFCoCcNYxWh3YtIF7czif7PQc3Rxby7jc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O somitate nationala si mondiala, nefiind inhamat sa slugareasca si sa dea cuiva socoteala, combate pandemia de prosteala ale celor care inhibare si constipare s-a blocat pe anti vaccinare! I salut si felicit dizertatia profesionista ce poate convinge gloata naiv conservationistă!

Dan B. spunea...

Să-mi fie cu iertare, dar un medic legist are și el o specializare medicală, iar diagnoza legistică covid este întemeiată pe opiniile colegilor infecționisti.
Sau are o polispecializare, acoperind întreg spectrul specialităților medicale?

Leon spunea...

Daca are timp, domnul Profesor poate trece si prin fata Spitalului de Boli Infectioase Iasi :
https://m.ziare.com/social/spital-boli-infectioase-iasi-coada-ambulante-pacienti-covid-locuri-spital-sfanta-parascheva-1704284

Calugarul spunea...

Pandemie există sigur! Doar că e de prostie a volgului! De voi pegra meduzelor nu mai e nimic de zis! Injectați-vă cât mai mulți! Chiar e nevoie!

Huhu Rezea spunea...

Medicii legiști pot da sfaturi pentru vii doar după ce "vorbesc" cu morții.
După sfaturile lui Astărăstoaie, lumea stiințifică medicală trebuia să lase imunitatea de turmă să-i decime pe cei vulnerabili până când birocrția va valida peste câțiva ani medicamentele adecvate pandemiei.

M spunea...

Nu am găsit niciun subiect politic.

Tocmai acum când începe și PNL să se manifeste ca partid de dreapta!!!

Ministrul Finanţelor vrea plafon pentru contribuţia de sănătate: "Este incorect ca cineva care câştigă un salariu mare să plătească 10% din acel salariu, iar cel care câştigă un salariu mic să plătească o contribuţie mult mai mică, ei beneficiind practic de aceleaşi servicii atunci când ajung la spital. Atunci, ar trebui să gândim un plafon până la care să percepem contribuţia de sănătate, pentru că ea nu funcţionează ca acea contribuţie la pensii, când tu acumulezi, contribui şi vei primi înapoi, atunci când ajung la pensie, o sumă de bani"

Să vedeți cum iubitorii de dreapta, de PNL o să își schimbe discursul!!! 😁 Pentru că iubesc dreapta aiurea, fără să înțeleagă ce e dreapta și urăsc stânga deși au idei de stânga în cap!

Brambureală, domnule!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adevaratul tratament pentru Covid este in experimente, se da ca Aprilie o posibila intrare in productie, fiind in joc de cooperare Israel si SUA.

Iulian Mareș spunea...

M,
in asa-zisul PNL sunt multi care iubesc dreapta, adica pe sora celei cu ceas!...amestecand tot felul de sisteme de asigurare medicala cum defapt sunt si creierii lor imbacsiti, nu va rezulta nimic bun pt managementul tarii, ei fiind la ani lumina departare de Buna Guvernare, descoperind din kkat-urile mintii conjugarea la viitor a tuturor verbelor, in forme populare, fără a fi neliterare: vom face, vom construi, vom da/aloca vs o sa facem, o sa alocam, avem sa construim, ....etc!

Pentru ca s-a skimbat paradigma odata cu felația pedelista: inainte erau liberali cei care au muncit doar la stat (!) acum sunt liberali cei care nu au muncit nici macar o zi!..., cel mult numai in ONG-uri, adica la frecat menta intre degetele mari (de la picioare)!

*O intrebare am si eu si nu despre Capul de la Turda al Voievodului Mihai:
Daca ”Corupția ucide” numai pe cei care ”intra in autocombustie in baruri si aleq improvizate” si nu vrea ea (Coruptia) sa ucida cand oameni neajutorati, bolnavi, la limita dintre viata si moarte sunt trimisi la crematoriu improvizat, in repetate randuri!

Pt ca in capul managerilor de spitale a ramas o singura secventa: daca Nea Ion, electricianul, bun meserias, pune fire groase si corect, prize bine fixate, el este la adapost! Insa Nea Ion nu stie si nici nu a stiut mai nimic din Intensitatea curentului electric, Tensiunea electrică, Rezistenţa electrică, Legea lui Ohm...etc!
Saracul Nea Ion este iar la mijloc, caci el este executantul doar.....

Calinmihaib12 spunea...

..legiștii prelevează probe de țesuturi și organe din corpul decedatului,probe care vor fi analizate..și în laboratoare de histo-patologie, microbiologie, biochimie,microscopie electronică, ..toxicologie..,etc.= după caz, astfel încât să poată stabili.. precis..CAUZA morții..;
..în cazul morților.."din CAUZA VIRUSULUI CORONA",(sau: a altui agent microbiana.. ) e NECESAR să se descopere =PREZENȚA= virusului respectiv în probele de organ afectat (de ex.pulmon=plămân) și =LEZIUNILE=produse lui, consecutive, CUNOSCUTE.ca fiind produse DE..și NUMAI de..acel virus,și nu de alt agent "microbian"..sau de altă natură..!(substanțe..toxice, radiații,..etc.).

Iulian Mareș spunea...

Din start spun raspicat ca nu, se poate! Sau cine pe cine a copiat: Cîțu pe Ursula, invers sau asta este practica UE?

”Scandalul care cutremură Europa. Ursula von der Leyen, investigată pentru legături cu firma Pfizer şi contractul de 1, 8 miliarde de doze de vaccin

De unde a plecat tot scandalul
Scandalul a pornit după ce NY Times, pe data de 28 aprilie 2021, sub titlul How Europe Sealed a Pfizer Vaccine Deal With Texts and Calls (Cum a finalizat Europa o înțelegerea pentru vaccinul Pfizer prin SMS şi apeluri telefonice), a publicat un articol în care descrie, citând surse interne, că Ursula von der Leyen ar fi purtat discuții directe şi personale cu Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, pentru încheierea unui nou contract cu Pfizer.

„Si, cum au vorbit, două lucruri au devenit clare: Pfizer ar putea avea mai multe doze pe care le-ar putea oferi Uniunii – mult mai multe. Iar Uniunea Europeana ar fi încantat să le aibă”, se arată în articol.

„Diplomația personală” dintre cei doi a jucat un rol fundamental în finalizarea înțelegerii în urma căreia UE s-a angajat să cumpere 1.8 miliarde de doze de vaccin Pfizer, arată același articol din NY Times.

Pe data de 8 mai 2021 Ursula von der Leyen a anunțat public cu mândrie pe Twitter ca a încheiat aceasta înțelegere cu Pfizer, în urma căreia angajează UE să cumpere 1.8 miliarde de doze de vaccin, în contextul în care populația Uniunii Europene este de 450 de milioane de oameni.”

*Doar pentru cei prosti in cap: presa din ROU a preluat doar!

https://evz.ro/europarlamentar-ursula-von-der-leyen-investigata-pentru-legaturi-cu-firma-pfizer-si-contractul-de-1-8-miliarde-de-doze-de-vaccin.html

M spunea...

De ce credeti ca nu o sa existe si o miscare "anti-tratament" asa cum acum e o miscare antivaxxer?

Medicamentele alea nu o sa fie produse tot de Big Pharma?
Medicamentele alea nu o sa fie lansate pe piata INAINTE sa fie experimentate 10 sau 20 de ani?
Credeti ca medicamentele nu o sa schimbe ADN-ul?
Aia pe medicamente nu o sa fie discriminati sau invers, cei fara medicamente?

😂 Mi-a placut o faza:
Pe un bulevard american era o demonstratie antivaxxer. O isterica tipa la lume sa nu se vaccineze si la un moment dat, vede un om al strazii, stand pe o banca. Si incepe isterica:
- Vedeti?????? Daca ar fi asa cum zic astia oamenii strazii ar fi morti!!!! Uite!!!! Traaaaaaaiesssscccccc!!!!!! Deeeeeeee ceeeeeeeeee??????
- Pentru ca sunt vaccinat, idioato!!!! ia raspuns omul strazii!!!😂

(puteti vedea fragmentul pe Aleph News, in original. Eu postez adevaruri, nu minciuni sau inventii cum face Dan B.)

M spunea...

@Iulian Mares

Eu doar constatam brambureala din capul unora!
Nu inteleg si pace de ce in Romania nimeni nu accepta sa fie "etichetat".
Daca ai conceptii de dreapta (libertate individuala, retragerea statului din viata economica, impozite reduse, individul e mai important, cu cat faci mai multi bani cu atat sa iti ramana mai multi bani) de ce nu accepti asta?

De ce neo-marxistii de la USR nu accepta ca au o politica de extrema stanga?
De ce AUR nu accepta ca este un partid de extrema dreapta?
Ce e rau in asta?
Manifestatiile de ieri din Italia impotriva vaccinului au fost organizate de Forza Nouva (partid cu vederi de extrema dreapta similare lui AUR). http://www.forzanuova.eu/chi-siamo/

Programul intransigent de subordonare a Jutitiei ESTE de stanga indiferent daca e facut de USR sau de PSD. De ce nu isi asuma? Pot sa inteleg de exemplu ca procurorii trebuie subordonati politic (intr-o anumita constructie a statului). Procurorii in definitiv reprezinta statul, deci si politica penala de stat facuta de partidul aflat la putere.
De ce oare USR nu accepta asta? De ce PSD nu accepta asta?

USR a plecat de la guvernare PENTRU CA A PIERDUT MINISTRUL JUSTITIEI. Exact cand liderii lor aveau dosare trimise la DNA.

Iar declaratia Ministrului de Finante este EXACT de dreapta. Dar cati admiratori ai PNL nu am auzit zicand de "egalitate", "sa taiem din drepturile unora", "la grade egale - pensii egale" etc.?

De aceea, eu chiar daca o injur pe Olguta nu pot sa nu accept ca ea facea politica "de stanga". Reducerea soldelor (nu in suma absoluta ci raportate la salariul mediu), inghetarea pensiilor militare sau eliminarea acestora, atacurile in presa impotriva oamenilor in uniforma (vazuti drept inamici de TOATE partidele de stanga) era in "tabloul doctrinar" al partidului pe care il reprezinta!
😂😂😂 Nu pot sa nu observ asemanarea dintre pozitia politica a Olgutei si idealurile USR (asta ca se tot dau rezistentii ca ar fi "de dreapta").

Leon spunea...

PNL va avea grija sa obtina ceva venituri in plus, adica ce pierde la colectare CASS, recupereaza din eliminarea scutirii de impozit de 10% la IT si din scutirile acordate lucratorilor din Constructii !
Ministrului de Finante îi fac o propunere logica :
Daca in anul 2017, cand salariul minim era de 1450 lei, si deducerea la Pensii era de 2000 de lei( vinovati Dragnea&Olguta&Orlando), acum cand acest salariu minim va ajunge la 2550 lei, nu ar fi cazul sa duca aceasta deducere macar la nivelul de 2500 de lei?

M spunea...

@Iulian Mareș

😁 Colega.... Colega.... Nu sării peste un paragraf extrem de important!!!!

Citez din sursa originală:
The new contract will include a 900-million-dose order through 2023, with an option for another 900 million, Ms. von der Leyen said in an interview.

Și acuma sa trecem la matematică!
450 de milioane de cetățeni a care două doze = 900 de milioane de doze administrabile până în 2023.
Iar apoi avem OPȚIUNE de a mai achiziționa.

In plus articolul din New York Times este admirativ la adresa Ursulei și a UE. Să nu uităm că a fost scris într-un moment în care era o luptă între state în a își asigura sursa de vaccinuri.

Repet, e normal ca unii să aibă alte păreri decât mine dar nu e corect ce face Terheș și evenimentul zilei!
1️⃣ Contractul ferm e de 900 de milioane de doze adică imunizarea cu care două doze a celor 450 de milioane de europeni. E corect? DA!!!!
2️⃣ O opțiune deschisă ca, din 2023, dacă mai e nevoie, să se achiziționeze încă pentru o imunizare.
E corect? DA!!!

M spunea...

@Leon

Interesant!!! Așa este!!

Oricum a venit și replica neo-marxiștilor: "este o greșeală, spune Năsui"

El propune din nou zero taxe pe salariul minim vrând probabil să dea lovitura de grație bugetului pentru că în acest caz toți privații vor fi angajați pe salariul minim. 😁

Orice! Orice variantă politică ce nu aduce USR la putere este bună pentru România!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ne batem capul cu prea multe in amanunte, cand de fapt la guvidul asta care ne vute e simplu sa-i bagi un vaccin in mana, sa taci din gura si astfel sa reduci morbiditatea din turma! Daca eu nu mi-am facut nici o problema la orice dilemă, facandu-l de doua ori, chiar daca ma speriau cu ,,bai, vezi ca ai sa mori,'' măriilor voastre ce se poate intampla daca v-ati intepa cătinel cu un răhățel de puricel?! Se modifica cumva ADN-ul? Ha, ha...Mai degraba va tine blocati PNL-ul sa aveti libertate de miscare in regim de inchisoare, asa ca, haideti cu totii la vaccinare!

Huhu Rezea spunea...

In urma declarației de astazi a lui Iohannis, antivacciniștii vor putea fi acuzați de crime împotriva umanității

„Ideile toxice împotriva vaccinării, un atac direct împotriva umanității”

Iulian Mareș spunea...

Dar, asta este bolșevice pur, nici măcar neomarxism!
Ăsta-i Președintele fost șef la Liberalii sulii?
Ăsta e!

Leon spunea...

Aoleo, si se pierde pensia "speciala " ??
Sau poate prefera "contributiva"..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

În primăvara, ca o candoare am postat pe fb o spazuratoare si am scris ca e medicamentul cel mai bun pentru Muilă si pentru guvernare, ca urmare abia azi cu ea m-au aflat si 30 de zile m-au blocat, cică ghicind ca e o tentativa de...suicid!!! Ce stupid!

Leon spunea...

"Un nou apel la vaccinare vine din partea unui medic de la Spitalul Colentina, din Capitală, în contextul în care numărul celor infectați cu COVID crește de la o zi la alta.

Incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 14,2 la mia de locuitori în București, luni, 11 octombrie. Valoarea a crescut considerabil în ultima săptămână, pe măsură ce numărul infectărilor a fost tot mai mare.
Medicul primar ATI, Lara Zarafin, de la Spitalul Colentina, subliniază că cei internați acum în secțiile de Terapie Intensivă sunt cei care au refuzat să se vaccineze:


"Mă gândesc la toti cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin, mulți nu cred nici în medici.

Familiile lor caută tot felul de "pile", ne sună disperati să ne întrebe dacă să facă rost de Tocilizumab!

Mă întreb - oare acum cred în medici?
Nu era mai simplu să se vaccineze?"(ziare.com)

M spunea...

Cu respectul absolut pentru doamna doctor Laura Zarafin dar cum sa am incredere cand apar personaje stranii ca Monica Pop sau dr. Grosan fata de care nu se iau masuri dure?

Va amintesc de polițistul Șoric de la IPJ Neamț care în noiembrie 2010 a afirmat ca:
"De ce, pentru că dădea bani la oameni, că lua camătă? Câţi nu dau bani? Sunt procurori care dau bani cu camătă..... Şi care e problema? De asta e interlop, că dădea bani cu camătă? Eu cred că se prezintă situaţia într-un mod total eronat“


A fost doar o afirmație, poate nefericită DAR CORECTĂ!!! Șoric a plătit cu funcția și a fost supus unei campanii furibunde de defăimare!

Vă reamintesc că infracțiunea de camătă (prevăzută în Codul penal din 1969 sub denumirea de „speculă”), constând în fapta de a da bani cu dobândă ca îndeletnicire, a fost dezincriminată prin Legea nr. 12/1990.
Adică, la data când vorbea, polițistul Șoric (ce nume nefericit) AVEA DREPTATE.
El nu avea bază legală să incrimineze cămătăria.
Abia mai târziu, prin legea 216/2011 aceasta a fost reincriminată iar acum e prevăzută în NCP (text preluat practic identic din L216/2011).

Ce vreau să spun? Chiar dacă au dreptate reprezentanții anumitor profesii trebuie să dea dovadă de abținere în a susține subiecte ce pot deveni controversate.

PS am comentat strict cazul punctual. Alte evenimente din viata doctorilor respectivi sau a politistului nu fac obiectul analizei mele

Viorel spunea...

Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Stabilit în Canada, prof.univ.dr. Vania Atudorei este microbiolog federal al RMCCM (Registered Microbiologist of Canadian College of Microbiologists) și supervizor al Departamentului Farmaceutic al Eurofins, Montreal, cu dublu doctorat în microbiologie (Elveția și Canada) și cu o experiență de peste 40 de ani.

Născut la Botoșani, consacratul academician spune: ”Botoșanii mi-au dat cultura și aripile care mi-au permis mai apoi să zbor în America de Nord, Africa, America Centrală, America de Sud și multe țări ale Europei”.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/lansare-de-carte-in-universitate-cu-un-celebru-microbiolog-botosanii-mi-au-dat-cultura-si-aripile-care-mi-au-permis-mai-apoi-sa-zbor/

M spunea...

@Viorel

În mai 2020 medicii spanioli spuneau "nu virusul ucide, ci o reacţie necontrolată a sistemului imunitar".

E oarecum un sofism!
Ce înțeleg eu e că în majoritatea cazurilor organismul reacționează disproporționat. De aceea cred este vaccinul important: îi spune organismului să reacționeze proporțional.

De ce spun că e un sofism? Pentru că această reacție este totuși inițiată de covid.
😂 Ca să zic așa... Nu mașina care te-a lovit te-a omorât. Ai murit din cauza fracturilor, hemoragiei interne, șocului traumatic.

PS - scrisesem o postare după ce am vorbit cu fiul meu în Canada. Am renunțat să apăs "publicați" pentru că este pur și simplu o altă lume!!!

M spunea...

Cum arata un spital in Romania?!?

https://youtu.be/Avv0fek2UVA

Aici ne-au adus sosocii!!!! Daca exista dreptate pe lumea asta Sosoaca ar trebui sa infunde puscaria!

Mihai spunea...

Bine că mai sunt si oameni cu capul pe umeri .

Bălaceanu Stolnici ;
https://www.mediafax.ro/coronavirus/academician-am-trecut-prin-multe-epidemii-care-au-speriat-omenirea-am-scapat-cu-vaccin-20289208

Dan B. spunea...

Oare, chiar crezi că opinia oricărui derbedeu poate fi luată în considerare?
De ce tu, băiat cu ceva carte, nu te-ai întrebat cum de s-a ajuns la asta, în condițiile în care se știa din primăvară că toamna va aduce valul 4?
Sau cum de au reușit sârbii, cu doar 33 milioane euro, în numai 4 luni de zile, să ridice, de la sol, un spital covid cu 624 paturi? Cam câte spitale de acest gen s-ar fi putut ridica în România, cu zecile de miliarde împrumutate de Cîțu în doi ani?
Altcineva, decât Șoșoacă, a devoalat mizeria din sistemul sanitar, cu atâtea argumente și imagini? N-a fost singura, și alții, ceva mai timizi, au acționat în aceeași direcție, ba chiar abordând și alte domenii ministeriale.
Dragnea a luat drumul penitenciarului pentru două femei neangajate de el (în fapt, a pus „frână” în realizarea profitului nedeclarat al multinaționalelor, iar UE a aprobat o supraimpozitare cu 15% a profitului, acolo unde este realizat), dar alții, pentru fapte mult mai grave, se află în libertate.
De ce Parchetul #Rezist n-au inculpat-o până acum? Dar pe idiotul Marian „Ceaușescu”?
Așadar, cum de s-a ajuns în situația asta, când valul 4 era previzibil?

Huhu Rezea spunea...

Dan Buzescu
Ține=ți opiniile tele antivacciniste pentru tine și nu încerca să le exhibi în public asemenea LGBT-istilor.

Leon spunea...

Nu pot urmari filmuletul pana la capat, este rascolitor si dureros in acelasi timp..!
Zicea astazi la RRA, Cercetătorul Octavian Jurma din Timisoara, ca Armata are cea mai mare incredere in randul romanilor, iar acum Romanaia este in razboi cu acest Covid nenorocit, si asa cum bunicii nostri au aparat aceasta Tara tragand un glont in inamic, la fel ar trebui sa ne aparam Tara si in prezent, tragand un glont( VACCIN) in umarul fiecaruia dintre noi..!
Numai prin Vaccinare ne putem apara Personalul medical, ne putem apara Tara !

M spunea...

@Dan B

Lasă asta!!

Când dai sursa la afirmația dumneavoastră cum că cei 10 internați la ATI Constanța erau toți vaccinați????

Când dai domnule sursa????

PS - cu excepția paragrafului cu Șoșoacă sunt absolut de acord cu dumneavoastră. Am spus, nu cred că sunteți un idiot, nu cred că sunteți rău intenționat, cred că sunteți greșit informat.

Dar dă domnule sursa!!!!!!!!! 😁

MIHAI spunea...

Pandemia naște morti. Vrei sa încerci?

MIHAI spunea...

Da, roza e in floare!
Acum ca suntem pe buza gropii alde Astarastoaie si Tucă show au amuțit.
Vrea cineva un tur de spital sau de morga ? Ca popii sunt fericiți. Baga in groapa in nestire.

Leon spunea...

Asta ne mai trebuia, o noua varianta (romaneasca) a Covidului:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.radiocluj.ro/2021/10/12/medicii-nu-exclud-aparitia-unei-tulpini-romanesti-a-virusului-sarscov2-audio/&ved=2ahUKEwj0-5LL08TzAhVd8bsIHVKyBeQQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw0COUNJmAwKGUglfKcJf1Nw

M spunea...

@Leon

Îmi cer scuze. Am stat în dubiu dacă să pun un avertisment.

Oricum, că spun eu sfârșitul:
O doctoriță sare peste niște aparate îngrămădite între paturi pentru a da o gură de apă unuia care striga disperat. Când cadrul se lărgește e vede un pat, cu un sac negru cu un cadavru în el. Lumea trece fără să îl mai ia în seamă. Au putea multă treabă!!! 😢

Ia gândiți-vă!!!! Au murit într-o zi 442 de oameni dar la ATI numărul celor internați a rămas același 1667. Asta înseamnă că imediat ce a murit unul, s-a schimbat cearceaful și a fost băgat altul!

Șoșoacă la pușcărie!!!

În condițiile astea de epuizare mai e câte un dobitoc care găsește că a fost unul raportat cu cifrele de la vârstă inversate (37 în loc de 73) și apoi trage concluzia: ne mint!!!! Șoșoacă for ever!!!!

Huhu Rezea spunea...

Șoșoiul nostru este Dan Buz.😷

Leon spunea...

"Asa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front…. Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în aşteptare! Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem! Alegeţi cu mintea pentru viaţa dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi… înainte să fie prea târziu.E foarte ușor să critici, să dezbini, să arunci cu noroi, să iei decizia să nu faci nimic.Aleg, ca medic, ca om, ca părinte, frate, ca simplu cetățean să spun ceea ce cred, să spun ceea ce văd și să fac tot ceea ce pot pentru viață. Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul dur”, a mai scris Tătaru."(ziare.com) !

M spunea...

@Leon

Vă spuneam acum câteva zile că un coleg, încă activ, îmi confirma că pentru apeluri la 112 pe simptome de covid se așteaptă 54 de minute.

Toate mașinile de la pompieri care puteau fi disponibilizate (și se pretau la așa ceva) sunt în stradă să colecteze probe pentru testare.

M-a surprins plăcut un reprezentant al Sanitas care a acceptat că în situația asta excepțională întreruperea concediilor personalului medical este justificată.
Asta în antiteză cu polițistul Andreica de la Europol care a făcut o criză de isterie când ministrul de interne a luat aceeași măsură acum mai multe luni.
De aceea eu susțin că polițiștii nu au ce căuta în Legea pensiilor militare!
Să se smiorcăie cu Andreicii lor în frunte!

Dan B. spunea...

@Huhurez:

„Șoșoiul nostru este Dan Buz.😷”

N-ai putea să-i faci un beliș pe furiș șoșoiului?

Huhu Rezea spunea...

„E o decizie pentru care mă aplaud din tot sufletul! Astăzi am primit rezultatul PCR - POZITIV. Mi-aș fi pus în pericol colegii și pe cei cu care aș fi intrat în contact. Traversez o formă ușoară. Nu vreau să mă gândesc cum mi-ar fi fost fără vaccin! Voi rămâne în izolarea impusă de lege. Aveți grijă de voi și de cei de lângă voi! Sănătate tuturor! Nu dau sfaturi nimănui, dar mă felicit că m-am vaccinat”, a conchis Oana Pellea.

Leon spunea...

"..Toate spitalele au zeci de pacienţi în aşteptare. Singura soluţie: vaccinaţi-vă, iar dacă aveţi comorbidităţi, staţi acasă până trece valul acesta crunt. Nu vor fi curând locuri la ATI", a scris joi, 14 octombrie, pe contul său de Facebook, şeful DSP Arad."(ziare.com)

M spunea...

Cine e interesat!!!! azi în Piața Obor de vindeau medicamente rusești împotriva covidului.
55 de lei pentru o persoană și 100 tratamentul pentru două persoane. Se ia cate o pastilă de două ori pe zi timp de 5 zile. Prospectul e in limba rusă dar poate fi tradus cu Goagle.

Mai mulți oameni (tineri) cumpărau bombănind că "sigur sunt mai bune decât vaccinurile asta cu ADN-eu modificat care dau inpotență (sic!)"

Leon spunea...

"...Astfel, spitalul militar din Craiova va putea prelua din cazuistica infectărilor cu noul coronavirus prin punerea la dispoziție a unui număr de 10 paturi pentru tratarea cazurilor ușoare și medii și două paturi ATI”, se arată în comunicatul transmis de MApN."(gazeta de sud) !