Un produs Blogger.

duminică, octombrie 03, 2021

Oștirea Rezervistă se revoltă!

97 comments

Exclusivitate R3media


 Domnului președinte K.-W. Iohannis

Domnului prim-ministru F.-V. Cîțu,

Tuturor celor în cauză


ROMÂNIA JEFUITĂ

Scrisoare deschisă –

În situația actuală, când patriotismul pare că abia mai pâlpâie și în mijlocul trupelor și-a făcut loc trădarea, oportunismul și lașitatea, noi, militarii în rezervă, cei care am rostit un ,,Jurământ de Credință” și care ne-am făcut datoria față de Patrie, nu putem rămâne nepăsători la acțiunea de distrugere a țării.

La peste trei decenii de 1989, România se află în agonie. Țara este pradă jafului și cotropirii, cum nici în vremea otomanilor și a fanarioților nu a fost. Suveranitatea a rămas doar în Constituție, iar țara ați adus-o în situația unui condamnat la pedeapsa capitală care doar așteaptă lovitura de bardă a călăului.

Înainte de a fi o îndatorire constituțională, fidelitatea față de țară este înscrisă în ADN-ul nostru. Suntem vocea inclusiv a celei mai mari părți a personalului activ. De aceea, noi, soldați ai țării până la cea din urmă bătaie a inimii, cântărindu-vă faptele, socotim de datoria noastră să vă atragem atenția, că lucrați contra interesului național. Naționalismul este sufletul politic al corpului etnic prin care ne afirmăm valorile și demnitatea poporului român. Vă cerem să încetați de îndată blamarea naționalismului și prigoana românilor!

Instrucțiunea publică, cultura, cercetarea sunt șubrezite pe zi ce trece. Cu complicitatea unora, desăvârșiți cea mai nefastă perioadă a ceea ce istoricii vor numi cel mai mare exod românesc.

După al doilea război mondial, bolșevicii au importat – în afară de crimă și gulag – statui cu Lenin. Vă cerem să nu ne mai aduceți în mijlocul nostru idoli falși, simboluri care ne insultă memoria istorică!

Încetați acțiunea de deprofesionalizare a instituțiilor care sunt garantul statalității și de deturnare a misiunilor personalului, precum și pe cea de învrăjbire a militarilor activi și în rezervă, pentru că Oștirea a pus România pe hartă!

Încetați folosirea celor din serviciile secrete în scop politic ori străin!

Nu mai alimentați atitudinea ofensatoare la adresa credinței creștine, a Bisericii Ortodoxe în special, și protejați familia, așa cum a lăsat-o Dumnezeu!

Creați locuri de muncă pentru a păstra și a readuce în țară românii băjenari.

Opriți înstrăinarea ultimelor active ale statului român, încălcarea legii la nivel înalt și alimentarea degradării climatului de armonie socială. Încetați subminarea economică, șubrezirea sistemului energetic, precum și înstrăinarea pământului agricol, pentru că în el se află moaștele strămoșilor care s-au jertfit pentru țară. Nu mai numiți agenți ai unor entități străine transnaționale în funcții-cheie!

Încetați sfârtecarea și regionalizarea țării, umilirea românilor, batjocorirea simbolurilor naționale, defrișarea pădurilor și exportul de materii prime!

În condițiile molimei, opriți încercările autoritarist-dictatoriale, încălcarea Constituției și discriminarea unor categorii sociale!

Renunțați la agenda globalist-neomarxistă și nu mai fiți vrăjmașii poporului român!

Consolidați democrația, nu o șubreziți; semănați unire, nu discordie!

Gândiți-vă la izbucnirea unei calamități, a unui război și decretarea mobilizării. Cum credeți dvs. că veți fi comandant al Oștirii, inclusiv al nostru?

București, 30 septembrie 2021.


Semnatari:


General de Flotilă Aeriană (retr.) Radu THEODORU;Colonel (rez.) Florin ȘINCA;Colonel (rez.) George BADIU;Colonel (rez.) Petre CHIȚU;Căpitan comandor (rez.) Ioan NICHITEAN;Colonel (rez.) Cezar MANOLACHE;Colonel (rez.) Luminița ION;Colonel (rez.) Marian CRISTEA;Colonel (rez.) Lena MITROI;Colonel (retr.) Nicolae VĂDUVA;Locotenent (rez.) Valentin BERCĂ;Locotenent (rez.) Gheorghe ALEXANDRU;Eugen SECHILA, subofițer, Legiunea Străină;Colonel (rez.) Gabriel GEANTĂ ș.a.


NOTA

Subscriu la textul scrisorii deschise a reprezentanților Oștirii Rezerviste, mai puțin referirea la molimă. Recunosc în aceasta scrisoare condeiul inconfundabil al domnului G-ral Mircea Chelaru.

Adaug aici textul constituțional, art. 118, care atribuie Armatei rolul de garant al democrației constituționale. Cum asigură domnii care asigură conducerea instituțiilor din sistemul de apărare acest rol izvorât tot mai stringent din strigătul cetățeanului român? Protejeajă interesele noului internaționalism corporatist? 

Observatorul Militar a devenit prin redactorul Sperlea o tribună internaționalist-cosmopolită care îi jignește pe cei care au criticat ridicarea statuii lui Brukenthal la Sibiu.

ARTICOLUL 118

"(1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale".

97 de comentarii:

Margarit Fernand spunea...

Scrisoare ar fi perfectă dacă n-ar avea acolo un paragraf ”șoșocist”!!!!

Huhu Rezea spunea...

Asta spuneam și eu în Nota din topic.

M spunea...

Paragraful "șoșocist" este acceptabil și probabil dorit de un număr semnificativ de români.
Propun să îl privim cu înțelegere!

O asemenea declarație trebuie să se adreseze unui număr cât mai mare de persoane. Avem 70% nevaccinați din care probabil un 15% "nucleu dur" (asta luând în oglindă pe cei 15% din zona cealaltă).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

SICTIR! Nu vii cu tratamentul de cancer in faza terminală! Numai cand isi vad privilegiile lor, de bastani, intervin cu proclamatii siropoase? Unde se aminteste ca sunt pensii de 47 lei-1000 lei-1500 lei? Unde se vorbeste de pensiile, ca a mea de 1.128 lei, nemajorata niciodata din 2011, in afara de niste insignifiante actualizari de 1%-3%?! Ce majorari am avut, daca in 2011 aveam 900 lei si azi 1100 lei, dar domnii plangaciosi aveau 5000 si azi au toti peste 15.000 lei-20.000 lei?! Cand faci petitii pe un dezastru, nu te baga in politicile interne si externe, ci direct cu bisturilul in buboiul cu puroi al pensiilor degradante, nu in bagatelizari din care politicienii ar crede mai degraba ca am vrea un puci politic sa-si dubleze ei cele 30.000-50.000 lei la pensiile care li se par dezastruase, ca daca faceau o situatie a pensiilor mici si medii se mai intelegea ceva din acest protest de pretentii! Se zice ceva de grosul pensiilor medii, media reala fiind de 3.200, si nu 3.800, cum se bate campii?! Se zice de Lt Col cu 1570 lei, Maior cu 2200 lei, etc? Nu! Atunci, SICTIR! ASTA E PETITIA MEA DIN CATEVA CUVINTE, NU CE BALMAJESC EI, AVAND COLTI DE MISTRETI PE NEMULTUMIRI EGOISTE, PERSONALE, DAR NU SI PENTRU ,,PROSTIMEA'' PROLETARA, FOMISTA, DECI REAL TERFELITA SI BATJOCORITA! EXEMPLELE REALE SE TREC IN PETITII, NU IDEATII CARE BAT CAMPII, DLOR GENERALI!

Huhu Rezea spunea...

Cornele
Vezi că amesteci mesajele!Una-i una și alta-i alta!

Margarit Fernand spunea...

Să vedeți ce urmează dacă revine USR LA GUVRNRE....am 24 de ani ca militar ( ofițer superior) și 15 ani împliniți, zilele trecute, lucrați după trecerea în rezervă(și NU, cu salariul minim) și rămân cu o pensie de vreo 2900 după simulările ce se făceau cu vreo lună în urmă.....

y spunea...

O radiografie scurtă dar elocventă a ultimilor 32 de ani, care vine cam târziu, prea târziu (dar asta nu înseamnă că nu este oportună), după părerea mea.
Pentru moment rămâne o înșiruire de lozinci și sloganuri, spuse cam cu jumătate de gură și care, din păcate nu sunt însoțite și de soluții; sau, poate că urmează.
Avem în parlament o serie de rezerviști militari, care spre rușinea lor, tac și dorm în bocanci, nu am auzit de la ei vreo luare de cuvânt, sau să fie mânați de vreun interes pentru popor.
Nu văd nicio luare de poziție, deocamdată, a „structurilor asociative/reprezentative” ale rezerviștilor
Nu există compatibilitate între democrație și diktatură, se exclud reciproc.
„Oștirea rezervistă se revoltă” ... este cam mult spus, cred eu.

M spunea...

@Mărgărit Fernand

Am renunțat la compensarea muncii și restricțiilor prin soldă la schimb cu păstrarea pensiilor militare. Asta pentru că pe termen mediu s-ar ajunge la un echilibru.

Pensiile "preferențiale" sau "de serviciu" au fost introduse pentru a păstra "fidelitatea" angajaților (dacă plecau înainte de un anumit termen pierdeau pensia).
Mai ales o persoană că domnia ta, cu multă experiență și știind o groază de secrete ale statului român ești mai greu de recrutat pentru că zici: "păi mai am câțiva ani! Să pierd pensia?"

În cazul medicilor, de exemplu, s-a optat pentru fidelizarea prin salariu (șmecheria fiind că asta duce implicit și la o pensie îndestulătoare dacă se respectă principiul contributivității).

Acum chiar dacă ar face activilor salarii cât medicii de beneficiat ar beneficia abia cei care vor ieși la pensie peste 30 de ani. 😁

Cu alte cuvinte ne-am luat o m#ie!!!!!!

Așa că, dragă camarade, nu prea mai ai ce face! De aceea eu spun că trecerea pe contributivitate este imorală (nu mai zic că are efecte retroactiv ca să nu îl mai supăr pe Huhurez).
Poate fi făcută dar cred că treptat sau poate la cerere (pentru că sunt unii care câștigă 😁 printre care și eu).

Mihai spunea...

Doar două stiri;
1. Pentru iubitorii de folclor autentic
Corona sceptic Petrică Moise a trecut la cele vesnice si odata cu el probabil si ”Imnul Bănatenilor” făloși.
Să-i fie țărâna usoară !

https://youtu.be/Su24vKzhQWE

https://adevarul.ro/locale/timisoara/a-murit-petrica-moise-unul-cei-mai-renumiti-cantareti-muzica-populara-banat-1_6158baeb5163ec4271e6f35b/index.html

2. Pentru bucurestenii tipic ”fanfaroni” si nu numai
https://newsweek.ro/economie/gheorghe-racaru-fostul-ceo-blue-air-va-fi-administratorul-companiei-air-oradea

Cu asa alegere compania ”AIR ORADEA” are sanse mari de reusita. Ca sa fie pe înteles . Un profesionist la locul lui. Cam așa face Bolojan selectia echipei cu care a lucrat la Primarie si lucreaza acum la CJ. Putini dar eficienti.
Cu asa echipa s-a pus pe harta si licitat traseul drumului expres in regim de autostrada Oradea –Arad cu patru benzi pe sens 25km de la iesirea din Oradea. Plus inca o centura pentru Oradea ,de data asta ”metropolitana” plus centuri ocolitoare si Parcuri Industriale pentru fiecare oraș din județ.

Scuzati de interventie . Continuați vă rog.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Cu ce vă deranjrează, pe tine și pe Cornel, acest paragraf?

"Naționalismul este sufletul politic al corpului etnic prin care ne afirmăm valorile și demnitatea poporului român. Vă cerem să încetați de îndată blamarea naționalismului și prigoana românilor!î"

CEZAR spunea...

Doi prostovani ..care nu inteleg NIMIC.....!!

Mirelaperianu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Un maimuțoi troglodit ca tine care a tras la revoluție în popor , mai rar.
Bagă-te de grabă în gaura de unde mai ieși din când în când ca să sugi clanța.
Zi mersi că ai scăpat până acum de lege. Dar nu e timpul pierdut.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Ba suntem chiar ultra nationalisti patrioti, Onorabile, dar astora le arde de nationalime cu gogoloaiele in banci si portofele, noi nici nu mai vedem strada de foame si lipsuri! Asta s-o faca politicienii patrioti, militarii Generali sa-si apere subordonatii in fata discriminarilor, abuzurilor, terfelirilor si a foamei, ca nu ne mai intereseaza acum tara, cand ea a fost furata deja pe bucati, inclusiv cu Generali din sisteme, ei bogati si noi saraci! Niciodata Generalii nu au sarit sa ne ajute, caci s-au complicat numai in astfel de abureli care, noi, ca batrani si suferinzi, nu ne mai intereseaza deloc! Orice fac ei, de la simpozioane si pana la ciocofoane pe tv, dar un cioc nu aud de fomistii armatei, care sunt majoritatea! Pai, cand ai peste 10.000 la ce te-ar mai durea si de cei care te-au facut General? Doar Gen. Gabi Oprea, vorba lui Leo, mai lupta pe metereze pentru noi si e de-al nostru, restul sunt vanduti si stau cu frica in san sa nu li se ia pe contributiva!
@Cezar, mai bea si apa, bro! Prostovan e cel care ajuge la GAZ-TURMA DE CAPRE, CA INCAPABIL!

Bonifatie spunea...

Până la urmă (să fim ponderați în a blama) este un mesaj din care transpare mult adevăr dureros, pe care puteam să-l fi scris mulți dintre cei de pe aici, poate chiar mai apăsat, însă nu am făcut-o și, vrând-nevrând, alunecăm, pe bună dreptate, în fond, tot spre partea materială a of-urilor noastre sau divagăm spre alte „zări”.
Să vedem dacă „scrisoarea deschisă” nu va fi „închisă” și aruncată la coș de politrucii parveniți („umili în restriște și insolenți în prosperitate”, vorba lui Machiavelli) cărora li se adresează, ca multe altele, transmise anterior, pe aceleași teme, de sindicate și de asociații ale militarilor activi sau în rezervă.
Să dea Domnul să mă înșel.
Și da, nu trebuie să punem niciodată între paranteze nemernicia politrucilor (de politicieni numai de bine cu speranța de a înlătura politrucii din rândul lor) care ne-au „uitat” indexările din perioada 2018 – 2020 într-o carte prăfuită, aruncată în beciul indolenței lor.
Ce să mai vorbesc de actualizările, mult mai de substanță, de care, chiar având dreptate, ne tot amintește d-l Huhu.
Măcar noi, cei care mai respirăm, rămânem cu speranța dar, în același timp, îi plângem pe miile de colegi care s-au dus la cer cu tot cu speranță.
Fie și numai pentru memoria lor, a părinților și fraților noștri, nu-i voi ierta niciodată pe toți cei care ne-au osândit și au distrus ȚARA din `89 încoace.
Am scris cu un condei albastru dar va apărea tot în alb-negru.
Să ne liniștim, că-i seara și ne face bine.

Huhu Rezea spunea...

Găbita este un politician epuizat.
Doar Dragnea l-ar mai putea resuscita din agonie pe Interesul național de serviciu.

M spunea...

@Leo

Și mie mi-a fost ministru o vreme. Nu am plecat cu o părere bună despre domnia sa dar în absolut toate împrejurările în care am interacționat a fost corect.
Deci, din partea mea, tot respectul.

😁 Asta și pentru că nu mă deranjează absolut deloc să am propria mea părere despre cineva, chiar dacă uneori e împotriva curentului.

Cezar spunea...

@/Leo
Hai mai ca doar te.am mîngaiat pe crestet...
🤣🤣😜🤪😝🤑😜🤪😝🤗

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Bonifatie, foarte bun, dar prea tarziu si fara de ecou, si dupa ce Romanistanul a fost facut praf! Cand se demola tara, in toi, nu vedeau?! Sau atunci nu erau amenintati cu trecerea pe contributiva ca sa li se puna frana la abuzul de primit la cuantumul penziilor? Cand tara se vindea pe bucati, ei primeau actualizari la pensii si de cate cinci ori pe an, anual cinci ani la rand, sau atat de gras ca le curgeau unturile pe marginile strachinilor! A fost descoperit acest discurs patriotic de cativa inimosi, desi e din Iunie, deci la vutu-i mă-sa lansat, fara interes si ecou! Stim doar noi, cativa risichiti pe bloagele meletare, in rest bate vantul din pulpa! Ce buni sunt la ideologii patriotice, ca reminiscente din BOB-urile stramosesti, pentru care iar luau bani cacalau! Dlor Ghenerali, daca sunteti asa de patrihoți, haideti sa-i dati drumul si la o petitie in sprijinul pensiilor mici si medii: AVETI ACEST CURAJ INCREDIBIL LA CAPACITATILE DV?! Doar daca nu v-a obosit precedenta petitie, plina de patos patriotic!

M spunea...

Air Oradea va opera 20 de zboruri săptămânal site București ca să ia lumină!!!!
😂
Va mai avea 4 (patru) zboruri pe săptămână externe.

Fără București se sufocă țăranul de Bolojan! Vai de capul lui! 😂😂😂

Viorel spunea...

Domnule avianyc.
1. Vă rog să-l întrebați pe prietenul dv. din Oradea domnul președinte al C.J., membru PNL ce guvernează România, de ce: „EXCLUSIV Comisia Europeană admite că PNRR este încă secret: Încurajăm România să publice documentul”.
„Într-un răspuns oficial la solicitarea Newsweek România, Comisia Europeană admite că documentul final al PNRR nu a fost publicat de statul român. În același timp, Comisia a mai arătat că și-a dat acordul pe PNRR fix înainte ca Ursula von der Leyen să anunțe asta la București”. Au trecut alegerile din PNL. Au ceva de ascuns ? Realizările ce le-ați prezentat în comentariu se datorează faptului că este PNL-ul la guvernare iar la Oradea a fost ales un PNL-ist. Parte din cele 2 miliarde luate de la MApN la rectificarea bugetară din decembrie 2020 s-au dus și la domnul cu realizările de pe „centură”.
https://newsweek.ro/actualitate/exclusiv-comisia-europeana-admite-ca-pnrr-este-inca-secret-incurajam-romania-sa-publice-documentul
2. Primar PNL, filmat în chiloți în timp ce promitea slujbe la primărie unei domnișoare.
„Primarul PNL al unei localități din Brăila s-a filmat în chiloți în timp ce negocia slujbe la primărie cu o domnișoară pe care dorea să o convingă să aibă o relație cu el, arată Jurnalul de Brăila”. Ăsta este PNL-ul cu care vă lăudați ?
https://newsweek.ro/actualitate/primar-pnl-filmat-in-chiloti-in-timp-ce-promitea-slujbe-la-primarie-unei-domnisoare-presa-locala

Mihai spunea...

Parca văd cum se vor înghesui bucureștenii sa cumpere bilete pentru Oradea.
Unii dupa doua, trei sejururi chiar se vor muta definitiv in Oradea🤣🤣🤣 Daca nu definitiv ,pe timp de iarnă sigur💂‍♂️💂‍♀️🎅

Iulian Mareș spunea...

Probabil ca o mica victorie va fi obtinuta marti...., cand individul in tricou, sapca si hanorac negru, asemeni bosketaricor si tifosilor galeriilor marilor ekipe, va fi dat jos din fruntea executivului! Daca in urmatoarele 6 luni DNA nu il va priponi este pentru ca anketarea junelui ar scoate la iveala si persoane situate mai sus!
Situatia este exact ca intr-un cartel, fie Cartelul Medellín sau Sinaloa! Numai ca el, Cîțu nu este Queen of the South/Regina Sudului, nu este Teresa Mendoza!
Dar pentru a ”rapune” pe Teresita iti trebuie oameni cu sange in intalatie, cu BILE mari, nu fatalai, loiali tarii, cu viziune de Suveraniști!
In ultimii 30 de ani eu am constatat ca ROU a avut si are numai 2, pt ca acestia nu se nasc in pragul si la stalpul cafenelei si nu au venit de la studii de-afara purtand monoclu si bețigaș! Energii are tara si poporul, elementul care sa coaguleze a lipsit....

Iulian Mareș spunea...

Leo,
Zi-le dl. Leo, ca le zici bine! ... sfat: nu keltui spatiu... se stie ce inseamna *REÎNCARNAT*!

Sorin spunea...

.../în mijlocul trupelor și-a făcut loc trădarea, oportunismul și lașitatea/...
Dovezi?

Margarit Fernand spunea...

Nu toți au plecat după traista cu bani, unii au fost obligați, cunosc destule cazuri.Eu de pildă am schimbat două garnizoane, iar când s-a desființat și a treia unitate trebuia să plec la vreo 150 km de casă așa că am ”luat traiasta” si am plecat! ASTA SE PATE NUMI TRĂDARE????

Arfy spunea...

Mareș, calm!

Iulian Mareș spunea...

Leo........

https://cercetare-memorialulrevolutiei1989.ro/wp-content/uploads/2020/10/Fortele-de-represiune-din-Timisoara.pdf

M spunea...

O sa fie bataie pe biletele alea. 😁

Sincer? Am fost in Oradea acum un an. Nu pot sa spun ca m-a "rupt". Dar, da, e frumos si curat, asa cum ar fi normal sa fie. Apoi am plecat la Baile Felix. Nu stiu cum se numea drumul de iesire din Oradea dar a fost extrem de aglomerat, prafuit.

Pe mine recunosc ca ma deranjeaza adularea unui politician. La dracu nu e Napoleon sau Alexndru Macedon!!! Cu cat cineva lauda mai gros, mai "bălos" un politician, INDIFERENT CARE, reacția majorității este contrară scopului urmărit.
Vă amintiți cum de dimineața până noaptea erau numai ode închinate "celui mai iubit fiu". Acum, nu, serios: odele alea vă făceau să îl iubiți pe Ceaușescu?

Deci, un sfat pentru avianyc: pentru ca Bolojan să fie mai "simpatic" renunțați la a îl ridica în slăvi. Lăsați-ne pe noi să vedem marile realizări!

Noi ne-am procopsit cu hoțul de Plicușor Dan care a prăbușit Primăria București (eu nefiind deloc fan al lui Firea). E mizerie generală, nimic nu se construiește, toți banii se duc pe studii, proiecte, prefezabilitate etc. la firmele de casă ale USR. Cum mama dracului acum un an erau bani pentru pasaje rutiere, pentru autobuze moderne și tramvaie, pentru parcuri și înlocuirea țevilor de termoficare?

Gata!!! Să revenim la subiect pentru că, pe bună dreptate, se supără Huhurez!!!!

CEZAR spunea...

Cit de prosti ..puteti sa fiti cei care puneti botul la manipularile lu m-Al & !
Este divizia in frunte cu Comandantul si toate unitatile din Timisoara...
Acum intreb si eu ..in 1989..Jafurile ca
1.Mares
2.Leo
3.Crneliunson cu turba in cap
....etc...
Fiind indicativ de lupta.. CE ATI FACUT..in afara de a privi la televizor
Voi cere Statutul de Veteran de razboi..adevarat..cu drepturile aferente...
Slugoilor....

CEZAR spunea...

NB
Si inca ceva pentru TOTI PROSTOVANII BINE INTENTIONATI..precum Mares ..care o freca prin Congo...
Ce vedeti acolo este ..DE PE DATA DE ...16 Decembrie !
Se distribuise MUNITIA pe 16...se transmisese vreun ordin de deschidere a focului ? Eu stiu ca nu...deci cineva si-a batut joc de asociatia aia a lu peste prajit ..dominata de ..unguri de treaba ..care credeau ca.s iau si ei revansa...CINEVA CU CAP..nu ca idiotii..care dupa razboi...dau si ei din clanta ...:D..:D..

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș. Sau La Reina del Sur / Regina Sudului (în spaniolă). Păcat că sezonul 1 nu este tradus decât până la episodul 21.

Huhu Rezea spunea...

Așa... si la represiunea din București si Sibiu, sau la masacrul de la Otopeni cine a participat?
Dazavuez asemenea acuze între camarazii care au fost în 1989 în aceeași situație, indiferent de armă sau localitate.

Iulian Mareș spunea...

Poți dezavua și scuzele? Ni numai acuzele!😜
*Muniția a fost pe om din primele ore...

Iulian Mareș spunea...

Viorel, începând cu ep.12! Bine, nu ca as avea nevoie de traducere...

Iulian Mareș spunea...

Am tensiunea bună...iar Sistemul energetic național a întrat în vrie...nu mai poate curenta.

CEZAR spunea...

Mares zice..
*Muniția a fost pe om din primele ore...
-----------------------------
IDIOTULE ..munitia s-a distribuit pe data de 17..la orele aprox 10--12..ESTE CONSEMNAT !
Doar OSU si ajutorul acestuia ..aveau munita pentru p.TT conform Regulamentului si Garda pe unitatea ..
ASTIA NU AU IESIT IN ORAS ..IMBECILULE..care minti si manipulezi prin omisiune..!!
P.S.
Impostorul de IULIAN MARES !!!????..are o scuza ...era in Congo si o ardea la umbra...deci NU CUNOASTE....

CEZAR spunea...

Prea putin HUHULE...PE ACESTI DUSMANI AI ARMATEI de la care acum rontaie pensie Grasa...ex..IULIAN MARES..15.000 lei AR TREBUI SA_I EXCLUZI DE PE ACEST BLOG...
Sa-si faca IULIAN MARES..pagina de FB..STITI CA NU ARE...NU_I CAPABIL SAU SE ASCUNDE???...si sa scrie acolo...

CEZAR spunea...

Mares zice..
*Muniția a fost pe om din primele ore...///
-----------------------------
IDIOTULE ..munitia s-a distribuit pe data de 17..la orele aprox 10--12..ESTE CONSEMNAT !
Doar OSU si ajutorul acestuia ..aveau munita pentru p.TT conform Regulamentului si Garda pe unitatea ..
ASTIA NU AU IESIT IN ORAS ..IMBECILULE..care minti si manipulezi prin omisiune..!!
P.S.
Impostorul de IULIAN MARES !!!????..are o scuza ...era in Congo si o ardea la umbra...deci NU CUNOASTE....

M spunea...

@Huhu Rezea

Am avut un soldat din plutonul meu împușcat de colegii de la MApN.

Eu o iau foarte personal!
Dar consider că a trecut... Totuși cred că mai puțin tupeu din partea celor cu care "am fost in aceeași situație" ar fi de dorit!
Nu credeți?

Huhu Rezea spunea...

Da, trebuie să ai tupeu ca să-ți acuzi un camarad în locul căruia puteai să fii chiat tu.

B.N. spunea...

Huhu nu deturna. Are perfecta dreptate.fiti obiectiv. Fără subof. MM gradati,soldați, p civil, nu exista armată și nici rezerviști.suntem un tot.

Iulian Mareș spunea...

Reîncarnatul poate cere și statut de Rou al RSR!
Muniția a fost pe oameni, la modul general din 17.12, asa este. Însă, orice acțiune de pana atunci, dacă excede cadrul operațiilor speciale, sub acoperire, este nelegală și prosteasca!
Ce spui tu doar te acuză...așa că dă din tine...sparge-te, căci nu este tarziu!
Sfat: când scrii numere mari poți folosi "15 K", însă trebuie să fii foarte sigur și argumentat ... nu ca nătângul!

Huhu Rezea spunea...

Conform documentelor oficiale parlamentare, mai bine de 60% din pensiile militarilor recalculate/stabilite potrivit L 263/2010 au primit un cuantum mai mic, unele chiar si cu 50%, prin recalcularea potrivit Legii pensiilor militare, asta înseamnând că Legea 223/215 este imorală și profund nedreaptă.
Dacă nu se reintroduce ACTUALIZAREA pensiilor militare este urgent necesară dispariția acestei legi.

M spunea...

@Huhu Rezea

Nu stiu domnule!! Numele meu nu figureaza pe nicio lista de tortionari. Nu sunt cautat de nicio organizatie de revolutionari!

Cam asa au zis si garzile de la Dachau si de la Auschwitz: " în locul nostru putea să fie oricine!".

Nu va puneti intrebarea de ce numai anumiti ofiteri si subofiteri sunt numiti in documentul acuzator?

Excesul de zel, prostia crasa, carierismul sunt trasaturile de caracter care au separat graul de neghina!!!

Si, inca ceva, si la pompieri s-a distribuit munitie de razboi in acele zile. Comandantii de plutoane si de companii au luat decizia ca incarcatoarele cu munitie de razboi sa fie sigilate in port-incarcatoare iar in arme sa fie EXCLUSIV munitie de manevra!
In fata noastra era poporul roman pe care jurasem sa il aparam!

Eu nu sunt camarad cu tortionarii! Faptul ca unii au scapat de judecata dreapta nu inseamna sa braveze. Ar trebui sa se ascunda in gaura de sarpe cu rusine!

Si basescu (fir-rar numele lui blestemat in vecii vecilor) a spus ca "el nu stia ca daca da cu ciocul poate sa faca rau", "ca el era militar si i s-a parut normal sa isi dea in gat colegii", "ca orice coleg putea sa fie in locul lui si sa isi nenoroceasca camarazii!". Alta javra ordinara!

Huhu Rezea spunea...

M
Vorbești prostii!
Singurul dumitale noroc a fost ca nu te-ai aflat in punctele fierbinți ale Revoluției unde "omusorii verzi" provocau trupele scoase prostește în guerila urbană.

Leon spunea...

Astazi, Biroul Permanent al CD. a repartizat la 8 Comisii de avizare si Comisiei de Munca pentru Raport, Termen 26 oct.2022, proiectul Guvernului privind interzicerea cumului Pensiei cu Salariu, Pl x nr.421/2021..!

Laleaua neagră spunea...

Dupa razboi multi vitezi se arata... Despre revolutie pare ca citati di cartea basistului Cartia nu... Putini au intelrs ce sa petrecut la Timisoara... Va poate lamuri Trutulescu de care nu se mai stie nimic... Radu a fost pe 17 la prinz si atunci sa distribuit munitia de razboi...

Laleaua neagră spunea...

Cat despre scrisoarea rezervistilor care uni dorm in parlament gen generalul care a bagat barba in armata roade usor la ciolan si il doare in basca de rezervisti nedreptati la pensie si multi ca el...

Iulian Mareș spunea...

Eu cred ca hărnicia prostului este foarte periculoasa...
Întâmplarea face ca să fi cunoscut câțiva din lista sau sa fi auzit despre ei, în mediul restrâns!
Mai mari prostii nici nu se pot elabora azi... Ex. Eliberarea pe timp de noapte a unui aeroport ocupat!
Ce înseamnă "eliberare, ocupare"? Erau piste blocate? Erau persoane neautorizate in Tower? Erau ostatici, morți, răniți? Au fost înlocuiți specialiștii din turn? Ai forte specializate? În ce? În acțiuni c/teroriste? Cui aparțin acestea? Sau, mai corect, cui aparțineau ele?
Pai, nu e mai ușor sa lovești elementul central al infrastructurii de conducere? Reîncarnatule, arunca mai în aer Turnul și gata... Ai executat trasnaia!

Leon spunea...

Corectie, Termen depunere Raport,26 oct.2021..!

M spunea...

@Huhu Rezea

Nu ai habar dumneata unde am fost eu! 😂

Pe mine m-au anchetat colegii de la MApN pentru 3 (trei) focuri de avertisment trase cu muniție de manevră în timp ce Armata a tras lăzi de muniție de război. 😂

Nu știu ce ați făcut dumneavoastră în '89 dar nu mai aruncați cu vorbe cu atâta ușurință!

Viorel spunea...

Când un general activ al Armatei României afirmă asemenea aberații într-un discurs public, ce pretenții să mai avem de la ei când ies la pensie și își înființează fel de fel de Sindicate și Asociații. În cazărmi au gura mare și sunt mari și tari. Ei taie, tot ei spânzură. Când ies în public sunt mielușei. Când sunt pensionari, plimbă mapele politicienilor și fac plecăciuni.
Un general de brigadă a vizitat luni Botoșaniul / Noi, militarii, ne-am mulțumit și ne mulțumim de fiecare dată cu puțin.
”Noi, militarii, ne-am mulțumit și ne mulțumim de fiecare dată cu puțin. Ne bucurăm de lucruri mărunte, așa cum este acest simbol (distincția Emblema de Onoare a Forțelor Terestre) pe care noi îl purtăm la vedere, îl purtăm cu mândrie, fără ca aceia în slujba cărora suntem să știe acest lucru. Dar între noi, camarazii, portul unor asemenea simboluri arată în primul rând zile, ani de muncă, arată profesionalism, arată că avem în fața noastră un exemplu de urmat”.
Bravo domnule Gl. Despre înghețarea salariilor cât și a pensiilor actualilor și viitorilor pensionari ați pomenit ceva ? Cât aveți solda și cât v-ar ieși pensia mâine ? Mult ? Sau puțin ?
https://www.botosaneanul.ro/stiri/un-general-de-brigada-a-vizitat-luni-botosaniul-noi-militarii-ne-am-multumit-si-ne-multumim-de-fiecare-data-cu-putin-galerie-foto/

Huhu Rezea spunea...

Mie imi displace ușurința cu care d-ta și alți uzeri vă permiteți să blamati misiunile pe care le-au avut de executat unii dintre camarazi.
Fără acele misiuni regimul Ceausescu subzista sau părți din teritoriul național ar fi fost ocupate de forte străine.

M spunea...

Daaaaaa... Studenții de la Academia Militară Cadre Comandă care trăgeau cu pm în lungul bulevardului lângă restaurantul Budapesta luptau pentru integritatea țării.

Nu confundăm prostia cu misiunile bine organizate, conduse și executate.

Cu "omuleții verzi" sunt sătul. Colegii de la MApN luptau din greu cu ei folosind trasoare și, ce să vezi? luau foc vilele în care erau ascunși teroriștii. Ne chemau să stingem incendiul să poată să fie eroi în continuare!
- Păi, nu sunt teroriști înăuntru?
- Nu știm exact! Mergeți voi să stingeți focul și vedeți și dacă sunt ceva teroriști. Noi stăm aici după TAB-uri!
Și uite așa mi-au împușcat un soldat pe care apoi l-am dus în coșciug la părinți, lângă Focșani.
A murit să nu se rupă țara și pentru că un idiot de la MApN a ordonat deschiderea focului când noi încă eram în casa în care tot ei ne-au trimis?!!!

Nu mai apărați idioții. Nu am vorbit de asta tocmai pentru că nu e caracteristic camarazilor de la MApN dar chiar să îi apărați pe toți tâmpiții????
Au fost idioți și la MApN și la MAI și.... Peste tot!

Michel spunea...

Din câte îmi amintesc indicativul „Radu cel Frumos“ s-a transmis în data de 17.12.89, în jurul orei 14.20. Muniția a fost distribuită o dată cu punerea în aplicare a indicativului, eram de serviciu la un comandament de divizie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Facebook este blocat la nivel mondial, inca de la orele 18.30, ei isi cer scuze! Deci, nu va impacientati!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Arfy spunea...

Marca Chelaru! Bla, bla, bla! Un profitor al revoluției! S-au făcut multe erori dpdv militar în decembrie '89! Unii au plătit pt naivitate și abuzuri! Alții au scăpat și ne dau lecții despre patriotism etc. Sa ne reamintim cum a fost plecat din fruntea SMG-ului acest mic caporal, Don Barbă!

Viorel spunea...

De la majurul CI moldovean Viurel pentru Don Cezare care trăiește și povestește amintirile revoluției, însă nu-și mai adduce aminte ce a cumpărat ieri de la piață.
Botoșăneanul a cărui voce a răsunat în inima Bucureștiului: Până aici, fraților, până la copiii noștri!
Mii de români au protestat sâmbătă, 2 octombrie, la București, printre ei și sute de botoșăneni. Cei mai mulți dintre ei spun că au ieșit în stradă pentru libertate, împotriva restricțiilor.
”Tocmai Din nordul Moldovei lui Ștefan am venit la dvs. cu inima caldă, cu îmbrățișare frățească. În primul rând vreau să vă spun că sunt nespus de bucuros să văd numărul mare de români care s-au strâns astăzi aici. Ca să îl parafrazez pe profesorașul nevorbitor de limbă română cocoțat în fruntea statului român, pot să spun că foarte mulți români au venit astăzi la protest, păcat că sunt așa de puțini”.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/botosaneanul-a-carui-voce-a-rasunat-in-inima-bucurestiului-pana-aici-fratilor-pana-la-copiii-nostri-fotovideo/

Viorel spunea...

Arfy. La revoluție au murit militari și civili nevinovați crezând într-un viitor mai bun. Acum mor pe capete cu tot capitalismul și democrația occidentală cu dreptatea în mână. Care e diferența ? Când a fost mai grav ? Atunci, sau acum ? Atnci s-au făcut erori datorită dezinformării, fricii, etc. Acum ce motiv mai au pentru erorile (ororile) ce le fac la adresa poporului român ?

Viorel spunea...

STELICĂ. Anul 1989 a fost anul când tov. Ceaușescu a dat interdicție tuturor avansărilor de la gradul de Mr. (inclusiv / de la Cpt. la Mr.) în sus pe data de 23 august.

Arfy spunea...

Acum este mai bine! Dacă ai rămas în trecut și faci asemenea comparații ești îmbătrânit devreme. Ești mereu negativist. Vezi partea bună a lucrurilor. Te doare mereu de pensie, de neajunsuri. Sigur ca sunt nedreptăți și azi dar nu ca în '89. În brigada voastră au fost morți din prostie și neinstruire. A murit acolo un căpitan(cunoștință) dintr o eroare de militară.

y spunea...

„Răbdare și tutun” cum spuneau cătanele bătrâne. Poate este un exercițiu al băieților de la Cyber-Polygon ca să testeze viteza de reacție și psihologia maselor :) Cică am avea și pe meleagurile noastre niște birouri. Oricum, erau cam idioți booți ăia de la fb care cenzurau mai ceva activiștii de partid. Sau poate o fi adevărat zvonul că le-ar fi spart cineva vreo 1,5 miliarde de conturi și ar fi scos datele la vânzare.
https://www.weforum.org/projects/cyber-polygon
https://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2021/04/20/bucharest-based-cybersecurity-competence-centre-gets-green-light-from-council/

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Si daca este blocat de unde se mai adapa Reîncarnatul cu atata cultura?

Iulian Mareș spunea...

Stii de ce a plecat din fruntea SMG?....”oficial” pt ca a vorbit la TV despre disolutia statului in teritoriu. Are si merite si umbre....in 89 era seful CC la o D, parca de Tc...
Daca nu era el la Tg Mures cum escaladau evenimentele cu cele cateva zeci de cadavre din basculanta, pregatite de o parte din beligeranti?

Iulian Mareș spunea...

AZI, ROU are sansa ADEVARATEI RESETARI, PAS CU PAS!
SA DEIE DOMNUL SA INCEAPA CU MAIMUTOIUL BOSKETAR BETIV, PUSCARIAS, HOT DE DIPLOME DE STUDII, CE A FURAT $, E, LEI, DE ORDINUL K!
NU TE OPRI ROMANIE LA ACEST NIVEL, LOVESTE PANA LA VARF SI SLUGILE VOR DEZERTA SI VOR CRAPA, ATUNCI CAND OAMENII VOR VEDEA FATA HADA A OCULTEI PUSA PE SUPT!
URMEAZA-TI CALEA ROU SI ITI VA FI MAI BINE! BINELE VINE RAR DE AFARA, DECI ”PRIN NOI INSINE!”

Iulian Mareș spunea...

Cărăuși a avut un discurs excelent, direct, tăios, nu agresiv, însă ultimatum! Un demn urmaș al răzeșilor de veac XV!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
În viziunea mea enunțurile din scrisoare sunt logice, legitime și constituționale în totalitatea lor.
Însă ai stat și ai privit când m-au atacat direct cei câțiva globalisti de aci pt că reliefat rolul constituțional al Armatei României și ma uimea înălțimea ei. Acțiunea neromanilor o cunoaștem și vom fi martorii unei c/lovituri pt că după acție urmează și reacție, mai devreme sau mai târziu!
*Vor fi multi care vor macula pe general, pt acel apartament, gândind că ce bine era sa pună ei oala de noapte la zid și sa audă ce vorbea la telefon gl. Kelaru!

CEZAR spunea...

@?Palass
Rezulta..ca putem cere statutul de veteran..pentru o activitate de 31 ani ..pe front !!! ..hi..hi...
Am coningerea ca alti jmecheri - care impart cascavalul cu cutitul din dotare ar folosi aceasta pleasca.!!! ...

CEZAR spunea...

ORICUM TULUMBARII...primisera un ordin SS..sa sigileze incarcatoarele cu munitie in portincarcatoare si sa rezolve cu ..munitia de manevra !!!
Asa ceva mai rar...oameni responsabili ce vreti!!
DE la Tulmbarul M...citire !

M spunea...

Si nu o sa reintroduca actualizarea pana cand se atinge o masa critica a celor care vor trecerea pe contributivitate. Bun!!! O sa faca o lege pe contributivitate Nasui in care se va lua o vechime de 35 de ani si fara spor de grupa de munca. Nu ati vrut ma, contributivitate?

Poate cineva garanta ca ne intoarcem la L 263? Cu sexo-marxistii la putere?

O sa behaie presa: Bravooooo!!! Egalitate!!!!!! si cam asta a fost!

Iulian Mareș spunea...

Râdem, însă e real...

https://www.europafm.ro/republica-fantastica-rom-nia-un-brasovean-la-un-pas-sa-fie-operat-din-greseala-intr-un-spital-privat-desi-el-venise-pentru-a-asista-la-nasterea-fetitei/

Mirelaperianu spunea...

Sa fi spus si de GENERALUL libreal, care azi va pica si sa ii fie risine ca a ,mințit .

M spunea...

Totuși, mă gândesc că atunci când i-au spus să se dezbrace, să facă duș și să se îmbrace în halatul pentru operație ceva trebuia să zică și el....
😂 Bine că nu l-au dus să îi facă cezariană.
Cu noile norme europene nu ai voie să presupui că un bărbat nu poate să rămână gravid și să nască pui vii.

Viorel spunea...

Arfy. Când postezi un comentariu, trece prenumele sau pseudonimul celui căruia i te adresezi. Dacă nu, cel puțin trece-ți comentariul la primul tău comentariu (4 octombrie 2021, 21:50) ca să știe cititorii de pe blog la cine te referi. Asta dacă mai vrei o replica. Poate sunt îmbătrânit devreme stresat ani de zile de unul ca tine (presupun pt. că nu știu ce grad, funcție și ce ai mai frecat prin armată). Eștii mic, mic, pe lângă Gl. Chelaru (cu toate minusurile dânsului) din toate punctele de vedere. De curiozitate. „cum a fost plecat din fruntea SMG-ului ? / nici nu sună frumos afirmația / poate motivele pentru care a plecat din…”. Vorbești numai prostii. Într-o țară condusă de peste 30 de ani în mare parte de afoni în toate domeniile, în defavoarea poporului, cum dracu să nu fii „negativist”. Dacă ție îți place situația actuală în care trăiești, să-ți fie de bine. Gândește și mergi mai departe tot așa până ajungi la marginea prăpastiei și cazi în ea. Și da. Mă doare de pensie și toate neajunsurile pentru că ea (pensia) reprezintă rodul muncii mele de 36 ani în Armata României.

Iulian Mareș spunea...

M,
Ca un bonus...!?
La o fata născută iti scoatem apendicele!
La un băiat născut îți scoatem un rinichi!
*** Nimic și nimeni nu ne skimba politica casei!

Huhu Rezea spunea...

Chelaru a făcut declarații care l-au enervat pe președintele Constantinescu. Dezinformat de serviciul militar de informații, a aspus enormitatea că țiganii din Strehaia vor să rupă Oltenia de România.

Viorel spunea...

Astăzi orele 10.30. Comentatorul de la România TV. a spus că în eventualitatea în care cade guvernul și s-ar propune un alt ministru PNL (Gl. Ciucă), actualul ministru al apărării refuză funcția dacă este nominalizat pentru că nu amestecă haina militară cu politica (ceva de genul acesta / nu am înțeles prea bine pt. că funcționa hota). Să vezi / auzi și să nu crezi.

Iulian Mareș spunea...

Huhu...
Asa a spus, insa era un fel de parabola! Nu era de loc dezinformat...stia ce spune, dar nu trebuia sa o faca public; asa a hotarat deloc romanul, prin parinti... si controversatul Constantinescu!
Dar pe Constantinescu l-au tradat toate serviciile!!!.... oare de ce?

Iulian Mareș spunea...

Cîțu, dupa ce a stricat definitiv PNL, binee,... nu singur, a cazut in cap si va fi clientul institutiei din cladirea pe care fostul CIT/MApN a cedat-o pentru infaptuirea justitiei prin depistarea si cercetarea marilor corupti!

Iulian Mareș spunea...

Cum suna raspunsul lui? Uite asa: ete fleoșc!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Păstrând proporția și revenind în zilele noastre, s-ar mai supăra domnul fost președinte Emil Constantinescu pe Gl. Chelaru văzând și auzind ce declarau (prezentate de TV. acum 5-6 luni) șefii clanurilor din jurul Bucureștiului (Chitila, Pantelimon, Chiajna, Bragadiru, etc.) ? Cum își împărțeau zonele de influiență declarând că nimeni să nu aibă tupeul să-și cumpere o casă, pământ în aceste zone fără aprobarea lor pentru că vor fi nevoiți să plece din acele zone târâș pe coate și genunchi folosind termini militari. Iar dacă a fost indus în eroare (greșeala Gl. Chelaru că nu a verificat de la cel puțin 2 surse cum spun ziariștii, totuși, vorbim de un serviciu de informații militar și nu de papaciocarul informator al Șefului de post din comuna X), șeful serviciului militar de informații trebuia demis și tras la răspundere. Păi, acest șef putea să-l informeze pe șefului SMG-ului că România este împânzită ca în 1989 de agenți secreți care pun la cale răsturnarea guvernului. Și să nu uite cei care îl denigrează. „La data de 4 iunie 2001, generalul de corp de armată, Mircea Chelaru a cerut trecerea sa în rezervă, printr-o scrisoare adresată președintelui Emil Constantinescu, publicată în revista "România Mare".”https://ro.wikipedia.org/wiki/Mircea_Chelaru

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Ciripitorul din Oltenia care a transmis trăznaia spre informarea elitei informative a Armatei are scuza lipsei capacitâții de a evalua o informație. Dar cum a putut elita să promoveze mai sus o asemenea exagerare? Romii sunt în stare de multe nefăcute, dar să rupă Oltenia, sau numai Strehaia, nu cred că își propun.
Surprinzător este că dintre toți decidenții alertați numai generalul Chelaru s-a lăsat păcălit.

Cezar spunea...

Dar..despre apartamentul CIORDIT...NU AMINTITI NIMIC?
POATE MARES NU STIE...DAR CEILALTI??
VIUREL MAJURUL DE LA CI...DE EXEMPLU?

M spunea...

@Iulian Mares

A dat si peste un brasovean mai incet la minte! 😁 Un oltean ii spurca pe aia inca de la faza cu “Acord informat acces aparținător”

M spunea...

A zis el asa ceva?

Cum?
"Ăăăăăăăăăăăăă îîîîîîîîîîî pentru căăăăăăăăăăăă ăăăăăăăă nu amestec ăăăăăăăăăăăă îîîîîîîîîîîî haina militarăăăăăăăăăă cu politica ăăăăăăă îîîîîîîîîîî!"

Cica "haina militară cu politica"!

Mai tineti minte cum s-a legat de scaun sa nu fie schimbat de Ciuma Rosie? Cum s-a bagat in politica imbracat in uniforma?

Mare om, mare caracter!

Ciuca singur a cucerit Irakul si daca nu erau americanii atenti cucerea si Iranul doar asa.... ca se plictisea intr-un weekend!
Este militarul roman pe care il suna Biden dimineata si Putin seara ca sa il intrebe ce au de facut pentru a doua zi.
Talibanii si acum se sperie cand aud cuvantul "ciuc". Asta pentru ca niciodata nu ajung sa auda si pe "ă" ei fiind deja fugiti in munti si ingropati in pesteri!

Si asta nu e nimic! Daca are noroc poate sa il ajunga din urma chiar si pe Bolojan!!!!

M spunea...

Nu stiu domnule dar eu m-am saturat de "dorim sa facem reforme"! De 32 de ani suntem tot intr-o "reforma". Cum vine un partid la putere: "ne propunem sa facem reforme! Pentru asta, dam intai afara pe toti ailalti si ii punem pe ai nostri, oprim toate proiectele incepute si incepem altele noi, furam cat se poate - in numele reformei!"

Da-o dracului, Doamne iarta-ma de "reforma". Hai sa mai facem si o "stabilitate". Sa stie omul cand si cu cat ii creste salariul si pensia si la anul si peste 10 ani!
Ca asta e principalul lucru pe care multi il regreta perioadei comuniste: stabilitatea!

Acum au venit ori neo-marxistii cu vesnica revolutie gen Che Guevara ori extrema dreapta a lui AUR cu dizolvarea statului si construirea unui stat nou-nout dupa imaginea lui Sosoaca! Deci, iar "reforma"!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu țiganii erau problema...ci faptul ca puterea statului nu se mai simtea în teritoriu...iar băieții din serviciul specializat se reorientat doar spre capatuială!
Totuși ... 2 personalități militare erau din Strehaia și cam controlau zona...
Nu te mai kinui...Dumitru Iliescu și Cioflina simțea ca e pe cal mare...

Viorel spunea...

Don Cezare. Nu mă confundați pe mine cu majurii dv. TAB-iști pe care îi agreați (în schimbul unor mici / mari atenții / presupun-nu acuz) conform unor comentarii postate pe blog. Cunosc despre acel apartament, dar cum acest fapt a mai fost comentat pe blog (după alegeri prin intrarea dânsului în AUR) nu-și mai are rostul. Dânsul achită prejudiciu cf. legii pentru că i se reține o treime din pensie (scrie și pe google). Dar cum dv. aveți mintea scurtă și nu prea știți să folosiți nici calculatorul ca bază de informații vă redau mai jos un link pt. studiu. https://www.comisarul.ro/politic/romania-tara-generalilor-corupti_371242.html Poate confundați linkul cu limbi. Dânsul „a ciordit un apartament”. Dv. nu v-ați plătit încă ciorba consumată la popotă de când erați Cdt.B.I.Mc. „pe timpul aplicațiilor, taberelor”. Vorba lui Stelică. HA, HA, HA.

Iulian Mareș spunea...

M,
Un oltean le "opera" pe amân2 în secunda doi, de le calma instant! 🤣🤪

Iulian Mareș spunea...

M,
Amice, pana aici!
Bolojan este de neajuns, este inima proștilor care își inkipuie ca țărănoiul este miezul din dodoașca umedă!

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Carditul ăsta e unul din cei care dorea sa se 8nghesuie cu generalul în lift și sa pună urekea la oala de noapte ca să asculte ce vorbea Kelaru la telefon...30-40K€ e hoție, dar miliardele împrumutate sunt binefacere! Nu te lupta cu prostii, căci te vor aduce în căruță lor și de vor bate cu experienta a celor 5-6 generatii: ăștia sunt Reîncarnații! Numai reincarnarea în mai multe vieți explica atâta prostie adunată! Clar, într-o singură viață este imposibil să aduni atâta prostie...

Iulian Mareș spunea...

Asa este...poporenii au obosit în 30 de ani...
Când s-a construit ROU noua, în 90, s-a plecat greșit și pe parcurs a apărut tragedia...republica semiprezidentiala, democrație reprezentativa, mandat pt președinte de 5 ani..., puzderie de UAT-uri, procurorii=magistrati, Hotărârile CSAT nu creaza obligații legale...etc
Orice prost, gangav, pitipoanca ajunsa ministru are brusc viziuni menstruale de inteligență târzie și hop, o pune de reforma EI, a țoapei! Și tine-te ca vrea tuta sa modifice legi, sa skimbe faianță, dar nu leagă 2 propoziții simple despre conceptie!

Cezar spunea...

Ahaaaa...HOTOMANII VOSTRI SÎNT BUNI(moldoveni)
Daca nu gresesc au si ceva condamnare..cu suspendare (sanky) la activ
Deci ..penali!!
Deci la lada de gunoi a istoriei fara onoruri militare!