Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 30, 2021

Pensiile militare vor fi revizuite și raționalizate în cursul anului 2022. Legea nr.127/2019 va fi înlocuită în anul 2023.

209 comments

 Pentru conformitate, studiați  AICI  Tabelul cu jaloanele, indicatorii și calendarul de monitorizare și implementare din Planul Național de Redresare și Reziliență de pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, plan care,  după aprobare de CE, devine obligatoriu pentru oricare guvern al României, condiție pentru a obține bani europeni.

De reținut acest jalon din tabel, la pct 15:

 "Protecția deciziilor Curții Constituționale se va referi numai la pensiile magistraților, nu și la alte categorii, și se va referi numai la limitele explicite din argumentele Curții."

In traducere, acest paragraf spune că nici pensiile militare nu intră sub protecția deciziilor Curții Constituționale. In afara sistemului public de pensii vor rămâne numai pensiile speciale ale magistraților, dar si acestea revizuite și raționalizate la limitele explicite ale deciziilor CCR, respectiv nu vor putea fi mai mici decât partea contributivă a pensiei speciale.

„Vești bune pentru România. Consiliul a aprobat PNRR-ul. Punerea sa în aplicare poate începe acum! NextGeneration EU va furniza 29,2 miliarde EUR pentru stimularea tranziției verzi și digitale și construirea unei economii mai reziliente în România”, a transmis Ursula von der Leyen într-un mesaj pe Twitter, pe 28 19 2021.

Prezint mai jos doar paginile care se refera la Reforma pensiilor.

COMPONENTA C8. REFORMA FISCALĂ ȘI REFORMA

SISTEMULUI DE PENSII

Jaloane, ținte, indicatori și calendarul de monitorizare și implementare aplicabile sprijinului financiar nerambursabil

















209 comentarii:

1 – 200 din 209   Mai noi›   Cele mai noi»
Mirelaperianu spunea...

Patronul militarilor, statul sa dea cat a platit pentru pensiile miitare obainte de 1990 si pentru conditiile de munca la contributie si la pebsia supplimntara . Si tot ce a mai oprt.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fleoșc, țață nașă: ,,Pachetul poate include legi separate privind regimul general si pensiile speciale!'' Citat de mai sus la sfarsitul Nr secvential 14, ultimul aliniat! Ce inseamna asta, Onorabile? Adica, pe langa lista asta speculativa, sa se dea si legi speciale pentru Generali si policicieni?! Dar, Dv credeti ce scrie acilea? Eu taman nu cred o iota ca se face ceva! Pica liberalii, dispare lista asta de bucate si apare cea a PSD, si tooot asa de acum incolo, pana la pastele cailor! Minunat e ca atunci cand citesti astfel de povesti te siomti inspirat ca in basmele lui Ispirescu sau Creanga, Dumnezeu sa-i binecuvanteze ca fabulau ca politicienii! Noapte buna, copchii!

ED spunea...

Gata, v-ati trezit? Joi va fi aprobat PNRR de catre Consiliul UE. Propunerea introdusa de guvernul Cîțu este fără echivoc: nu vor mai exista decat pensii contributive. Respectiv, nu vor mai exista nici pensii militare. Odata aprobat PNRR si virati banii de redresare catre Romania, nu exista nici cale de intoarcere. A se retine, ca nu UE a impus trecerea tuturor pensiilor din Romania la contributivitate, ci acest lucru a ost introdus in PNRR ca propunere din partea Romaniei.

Militarii au o sansa extrem de redusa sa ramana cu pensii militare, sansa este la limita. In sensul ca gradatii si soldatii profesionisti au anuntat in cercurile lor, ca in cazul desfiintarii pensiilor militare, trec la proteste gen greva, manifestatii si demisii in bloc. Ca atare, situatia este putin diferita fata de 2010, cadrele militare neavand nicio reactie, cu prea putine exceptii. In cazul in care SGP se dau la fund, cauza este definitiv pierduta.

ED spunea...

Nu bate campii! Vezi pagina 12 din PNRR! In plus ca administratorul a dat si anexa cu detalii, vezi ultima captura, ultimul paragraf.

PNRR este aici, descarca Partea II. Componenta 8 – Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii. Totul contributiv, ura si la gara

https://mfe.gov.ro/pnrr/

Leon spunea...

Pensiile militare nu sunt pensii speciale, deci nu vor intra in acest PNRR !
In programul de guvernare Ciuca, sunt preluate masurile din PNRR, dar Ministetul muncii se refera numai la cele 6 categorii de pensii speciale, platite de CNPP:
http://www.cdep.ro/pdfs/guv202110/ProgramCiuca.pdf

Leon spunea...

PNRR pentru Romania a fost aprobat deja in data de 28.10.2021 !

ED spunea...

Dupa care lege? Pensiile ocupationale sunt pensii PRIVATE, (considerate si Pilonul IV) vin in completarea pensiilor acordate in cadrul sistemelor de pensii din Romania. Angajatorul poate propune angajatilor o schema de pensii ocupationale prin contractul individual de munca sau prin contractul colectiv de munca.

Tu ai vreun astfel de contract cu angajatorul tau?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, nimeni nu scapa de acest tavalug, decat dumnezeii CCR! Dar, fii sigur ca pe șuștache tot trag ei o Lege sa stearga lacrimile generalilor si baștanilor, care vor ameninta ca nu vor mai trage pârțane grele in caz de rezbele!

vasile iosif spunea...

Stie cineva, mai bine informat ca mine, daca exista in UE si mai larg, in NATO, vreo Armata ai carei militari sa nu aiba un regim juridic separat al pensiilor, chiar si intr-o lege unitara a pensiilor publice?

Huhu Rezea spunea...

Leon
Mereu rămâi în urmă față completările topicului.
Ai uitat că deciziile CCR nu mai fac deosebire între pensiile militare si pensiile speciale?
Stii vreun #rezist care nu consideră pensiile militare pensii speciale?

Huhu Rezea spunea...

Mare naiv ești! Care este decidentul tău?

Huhu Rezea spunea...

Ai pe blog pensiile militarilor in NATO si UE
https://www.huhurez.com/2011/03/pensiile-militarilor-si-politistilor-in.html

Leon spunea...

Huhule, eu citesc o singura data continutul Temei, de regula ma duc direct la ultimele Comentarii !
In programul de guvernare la pag.138 scrie:
" In ceea ce priveste cele 6 categorii de PENSII DE SERVIVIU acestea vor fi recalculate plecand de la principiul contributivitatii cu respectarea jurisprudentei Curtii Constitutionale " !
Aceste 6 categorii sunt cele platite de CNPP, adica: Aviatori, Diplomati, Curtea de Conturi, Grefieri , Functionari parlament, Magistrati( parlamentarii au disparut).
Ministerul Muncii NU face referire la Pensiile de serviciu ale militarilor !

Huhu Rezea spunea...

Ce treaba ar avea Turcana să reglementeze la Ministerul Muncii pensiile militarilor. Vezi, este deja o diferență între pensiile militare și pensiile militarilor.
Este cu atăt mai grav ce spubne Turcana: pensiile militare nu sunt pensii de serviciu?
In plus, acest program va fi ZERO de miercuri încolo.
Ti se pare din documentul aprobat de CE că sut excepătate pensiile militare de la revizuire si raționalizare?

M spunea...

Dacă PNRR ar fi document european atunci pensii speciale nu ar fi numai alea 6.

PNRR este un document făcut de Ghinea. Așa cum zice și Huhu, orice rezist înțelege "pensii speciale" după mintea lor.

În accepțiunea UE "pensii speciale" sunt toate pensiile care derogă de la regulă generală. Adică, de exemplu, pensiile din agricultură sunt pensii speciale.
La noi țintele nu sunt agricultorii și atunci s-a redus caracterul "special" la modul de calcul (ignorând vârsta de pensionare, stagiul minim etc.)
Mai nou, după seria de acuzații ale Olguței și vârsta a devenit un element de presiune (știți comentariile: "se pensionează la patruzeci și ceva de ani....")

În accepțiunea UE nu există pensii de serviciu decât că pilon separat.

vasile iosif spunea...

Intrebarea mea a fost retorica.
Nu exista.
Sa speram ca nu vom fi din nou "originali".

Leon spunea...

Iar la capitolul MApN, d-ul Ciuca, la pag.219 scrie :
"Concomitent o atentie deosebita va fi acordata ŔEVIZUIRII cadrului normativ aplicabil la nivel national sau intern al MApN pe linia solutionarii problemelor sociale ale personalului armatei, veteranilor, invalizilor, vaduvelor veteranilor de razboi, CADRELOR MILITARE IN REZERVA/RETRAGERE, etc."
Cred ca deja a spus prea mult d-ul Ciuca, ca sa pricepem si noi ceva..:)).

ED spunea...

Mai citeste. Se refera, vezi mai final, la pensiile din sistemul public pe care le gestioneaza acum. Noi nu suntem acum in sistemul public.

ED spunea...

@ Leon. Turcana nu face referire la pensiile militare, ci doar la cele achitate de CNPP asa cum ai spus. Aceasta este jurisdictia ei acum. Numai ca desfiintarea pe viitor a pensiilor militare si transformarea lor in pensii contributive prin noua lege a pensiilor contributive - acesta este pasul preliminar, aduce si fostele pensii militare tot sub jurisdictia Ministerului Muncii. De la acel moment, se recalculeaza tot, evident, dupa principiile contributive, noi nemaiavand pensii militare.

Ce naiba, ca doar asa a fost si in 2010. Prima data au fost desfiintate pensiile militare si transformate in contributive prin L. 119/2010. Apoi, odata facute contributive au intrat automat sub legiferarea L. 263/2010 a pensiilor contributive. Cam asa va fi si acum.

anonim spunea...

...si pt ca tot a venit vorba de ziarul/site, capital.ro
https://www.capital.ro/acord-istoric-liderii-g20-au-decis-multinationalele-vor-fi-taxate-usturator.html
azi aprobarea,de maine intra in vigoare(odata cu citirea declaratiei).Ii arde scurt ....nu ca la noi cand le da termene de aplicare de 3-6 luni ca sa aiba timp de "manevre"....si pica fix intr-o duminica!!

Huhu Rezea spunea...

Pensiile militare pot rămâne și în viitor pensii speciale, dar revizuite si raționalizate in jurul componentei contributive, întocmai ca și pensiile magistraților.

Sebi spunea...

Ma vaccinez, deci exist. Pana in 2022, cu solzi pe trup si cu labe in loc de gheare, am timp sa o iau de la capat, asa, cinstit. Am zis gheare in loc de labe? Mai gresesc si eu, sunt mos batran. Cuponul e o mizerie, nici n-ar trebui sa existe. Sunt niste cifre acolo, dracu sa le ia. A doua zi, nu mai e nimic.
Prieteni, daca dragoste nu e, nimic nu e. Va spune un batran mai in varsta decat voi. Dar de ce va spun asta? nu mai tin minte.
Mereu o sa fie niste cifre acolo, dar fara ochelari nici nu-mi gasesc ochelarii, drumul, ghetele de iesit afara, prajina pe care o folosesc sa-mi apar de caini cotetul. Tu-i mama ei de viata, daca nora-mea aia cu curul mare ar fi mai cumpatata, as putea sa donez juma de pensie pentru copiii saraci dintr-un judet al carui nume l-am uitat.
Asa, tre sa fac papusi din ciorapi de dama umpluti cu altii. Toti copiii au dreptul sa se joace cu papusi, sau macar baietii.
Daca-mi scad aia pensia si mi-o aduc la nivel de Bulgaria, o mica parte din lumea mea, din universul meu, se va duce dracului. Aia mai buna, care nu bea, nu fumeaza, nu tufe, nu spune prostii.
Maine ma vaccinez, ca ma bate familia la cap. Cica-i pacat de pensia mea cat doua saptamani unde face Gicu armata, sau Nicu, sau dracu sa-l ia, sa ma prapadesc asa de tanar. Va zic dragii mei, cine n-are batrani, sa-i cumpere. Trei la pret de doi, ar insemna un nenorocit de mos in plus.
Aide, va pupa tata. Si nu uitati ce v-am spus.
V-am spus?
In fine. Ce tampenie.

ED spunea...

@ Huhu Rezea. Da, aceea poate fi scaparea militarilor. Adica, revizuite si raționalizate in jurul componentei contributive care este ... zero. Eu ma abtin. Nici macar nu iau in calcul ce scrie in anexa, unde este utilizata si denumirea de "pensii speciale", denumire care nici nu exista oficial in legislatie. Formularea din PNRR-ul propriu-zis, mie imi para insa fara perdea.

"Obiectivul general al reformei sistemului de pensii îl reprezintă realizarea unui nou cadru legislativ care să corecteze inechitățile din sistemul de pensii, să răspundă Recomandărilor Specifice de Țară (RST) 2019 și 2020, să asigure sustenabilitatea și predictibilitatea sistemului și să respecte principiul contributivității în raport cu beneficiarii drepturilor de pensie".

Pagina 12/13 Partea II. Componenta 8 - Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cert e ca s-a terminat cu procesele, depesele, plangerile si protestele, se vor fixa sume dupa vechime si grade sadea, si asa toate jmecheriile clocarilor porcani vor cadea, caci noua formulă la jigodisme pe toti îi vor termina! Au muncit ca tănăii si s-au comportat precum călăii, dar Dumnezeu le va da pe dunga din trei pe aia mai lunga, in garleje sa le ajunga! Mai, pa, papagalilor din golanime si clocarime, caci ce o sa patiti, in viitor, o sa va sature bine la modul chior, jigodiilor, pentru ca din pensiile manipulate anterior o sa ramaneti doar cu budigaii in vine, iar noi o s-o ducem mai bine, si rare as vrea sa traiesc mult si vioi ca sa rad sarcastic si mistocaresc de voi, niste bieti papițoi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tataie, Sebi, daca nora e mare-n dulapul acoperit cu spilhozi, atunci precis ca se poate aseza pe o juma' de pensie lejer, asa ca, in continuare, pensia sa ramana tot in casa, caci copchiii saraci o duc mai bine decat noi, primind de la toti, iar noua nu ne da nimeni nimic in plus! De la anul o sa plangem cu vorbe din cauza preturilor luate razna, dar si firmele se vor narui falimentate, cu droaia si ca sarmalele la fiert: Daca toate s-au scumpit, nimeni nu le mai cumpara, expira, se duc naibii la tomberoane iar derbedeii care le-au scumpit vor fi stersi din evidentele contabile de la Fisc! Sanatate!

Iulian Mareș spunea...

Vaccinandu-te lungești kinul, nu?

Leon spunea...

Daca ar fi asa, poate imi explica cineva cum se poate incadra Romania in ANGAJAMENTUL ca in perioasa 2022-2070 ( !?!) NU va depasi 9,4% din PIB pentru plata pensiilor brute ?
Si in acest procent intra si pensiile militare ?
PS. Datorita Pandemiei in 2020, PIB-ul Romaniei a fost mai mic decat in 2019, putin peste o mie de miliarde de lei !
Si in anul in care scade acest Indicator, vor scadea si Pensiile!
UN PNRR FACUT CU PICIOARELE..!!

Mirelaperianu spunea...

Inflatia este si ea speciala.? Pasi cat a fost in 2020 si in 2021. Atubci asta va fi si la pensiile militare ,nu e in kegea pensiilor militare ?

Ein Stein spunea...

@Leon
E o prostie, nu se poate face un forecast pe o perioada atat de lunga. Ghinea si USR-ul au pus aceasta conditie, imbecila, pentru a se asigura ca 50 de ani, de acum incolo, ideile lor crete vor dainui indiferent daca ei vor mai exista sau nu ca partid. Asta se traduce prin "Dupa noi potopul".
Se pare ca nici cei de la UE nu i-au cerut ceva explicatii sau macar calculele, modelul matematic, asta ma face sa cred ca exista o cardasie. Cei care i-au tinut hangul habar nu au ce probleme complexe le va crea pe viitor.

ifrim spunea...

ROexit!

Mirelaperianu spunea...

Armonizare cu pensiile din anii de dinainte de 1990?

Leon spunea...

„Cerem grupului reunit OECD-G20 să dezvolte rapid reglementări şi instrumente multilaterale unitare, pentru a asigura că noile reguli vor intra în vigoare la nivel mondial începând din anul 2023”, scrie în proiectul Declaraţiei concluziilor Summitului de la Roma."..!

Mirelaperianu spunea...

Pentru inflatie dece nu il intrebati pe Ciuca?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pulimea proletara s-a repezit din Alimentara in Alimentara, cumpara masiv si acasa isi cara tone de alimente perisabile din motivele penibile, frate, ca se vor scumpi toate! Da' cat mama lui proces verbal poate sa haleasca dintr-o tona de cascaval, din cativa saci de salam, malai sau faina cat inghite o draglină?! Pariez pe toata pensia mea pe un an ca lacomii astia de cancan, fir-ar sa fie ca aduc paguba si saracie, sunt lăcomosii, nesatiosii si burtosii aia care au banii la ciorapi si saltele pentru vremurile grele, umbla ca niste cersetori nenorociti si jerpeliti pentru ca sunt niste mici Hagi Tudose zgarciti si la gur fripti, fiid tot aia ce se imbulzesc ca niste nănăi si lingăi la cozile pentru fleacuri si tigai! Si pe timpul lui Ceașcă agoniseau din orice pleașcă, umpleau camarile cu zahar, ulei si mălai mai dihai decat tot nutretul de iarna pentru vite si cai! Bai, saraciilor zgarciogare cu multiple conturi bancare, căcălăuri de bănăret la ciorăpăraie, dar si cu salarii si doldira pensioare, cat credeti ca o sa tină acele tone alimente pitite in camarile din ale voastre fortarete-stabilimente din apartamente? Bai, zgarciogarilor si saraciior, vedeti ca viermii, mucegaiurile si salmonelele, care o sa va umple alimentele, o sa va napadeasca chiar si saltelele in care va tineti valorile si averile! Ptiu, drace belit, ca astia toate magazinele si marketurile total le-au golit de tot ce-au gasit, nescapandu-le chiar nimic, doar pe motivatia stupida ca sunt propuse pentru scumpit!

Iulian Mareș spunea...

Psihoza...

M spunea...

@Leon

Grava nu e recalcularea pensiilor militare! Grava e ideea fixa a lui Ghinea ca pensiile sa reprezinte 9,6% din PIB. De ce?
Pentru ca rezistentii, idioti cum ii stim, zic asa: "Io-te ma cat costa pensiile militare: 1 mld. de lei pe an!!!! Daca ii trecem, pe contributivitate economisim 1 mld. de lei sa il dam prietenilor din ONG-uri!"

Cum spuneam, cretineii nu inteleg ca si trecuti pe contributivitate tot or sa ne dea pensii. Poate nu 1 mld. (eu nu sunt de parerea lui Huhurez ca o sa faca iar greseala din 2010). Poate o sa scada pensiile militare cu 20% dar tot raman de dat 800 meleoane.
Si de unde o sa ii ia Ghinea Slinosul? Pai din galeata aia de max. 9,6%, asta ducand evident la inghetarea pensiilor civile. De aceea seful casei de pensii publice zicea acum cateva zile ca la 50% din pensionarii civili in urma recalcularii o sa le ramana pensiile la fel sau o sa le scada!!!

USR si Ghinea mai ales reprezinta o nenorocire pentru Romania prin incompetenta crasa dublata de o aroganta imensa!

Leon spunea...

Cat de prosti sa fie Câțu&Ghinea, sa o tina langa 50 de ani cu 9,4% din PIB, cand media in tarile UE este de 12,4% ??
In acest an cheltuiala cu plata pensiilor civile este de 90 mld.lei, adica 8% din PIB..!

M spunea...

Daca va uitati la punctul 212 veti constatat ca SNAOPSN este exclus de la Reforma sistemului de pensii. Asta inseamna doua lucruri posibile:
1. ori nu intra in procesul de reforma si pensiile militare,
2. ori intra in proces si cu aroganta specifica USR specialistii din SNAOPSN sunt exclusi de la orice fel de consultari!

😂 Sper din tot sufletul ca castigatorul licitatiei pentru asistenta tehnica sa fie o firma din Rusia! Macar daca e bal.... bal sa fie!

Mirelaperianu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

De ce să ne uităm la pct. 212 dacă pensiile speciale sunt jalonate spre revizuire la nr. 215?
Așa cum am precizat și în topic în afară de pensiile magistraților, celelalte pensii nu intră sub protecția Deciziilor CCR, dar și acestea numai în limitele explicite.
Am scris cu roșu ca să priceapă și cei care mai trag de 2 bani speranță.

M spunea...

Pentru că la 212 este un comitet însărcinat cu revizuirea iar la 215 este rezultatul acestei acțiuni.

Ca să zic așa, 215 nu există fără 212. Dacă nu avem reprezentanți în 212 o să ne-o luăm în 215. Clar?

Lipsa de "protecție constituțională" este pur și simplu doar aruncată acolo de obsesia USR.

😁 La fel ca la vaccinare, unii citesc și rețin doar că "nu se va mai crea nici o pensie specială" și că "nici o pensie specială nu va depăși venitul din perioada activă".
Alții rețin doar "lipsa protecției constituționale" și "alinierea la principiul contributivității" - dracu știe ce e aia.... Un fel de "spre stânga vă aliniați!"

Paul Puiu spunea...

Multi rezervisti vor intra in dauna totala cu pensiile pe contributivitate!!!!! Iar se vor depune actiuni la Tribunale pentru obtinearea drepturilor avute anterior pentru ca un drept castigat nu poate fi retrans, suspendat sau anulat!!!! Nu stiu de ce se bucura unii ca nu le ca creste la nimeni pensiile pe contributivitate, ca nu multi au lucrat pana la 55 sau 60 de ani in politie sau armata!!!!!

Leon spunea...

Daca citesti si continutul articolului, nu numai Titlu, o sa vezi ca Olguta trage un semnal de alarma asupra Angajamentelor din PNRR, opera Ciumei Galbene, si asa se va intampla cat de curand, asa cum am comentat si noi pe aici, dar se pare ca esti venit de pe luna..!

Huhu Rezea spunea...

Un angajament luat de un guvern fața de UE trebuie respectat se toate guvernele care-l urmează.
CE nu renogociază condițiile de finanțare a României.

M spunea...

@Leon

Am citit eu articolul! Am dat iar de obsesia bolnavă a Olguței!!!!
"se vorbește despre simplificarea pensiilor speciale, deci nu despre anularea lor”
Domnu' Leon, asumați-vă corvoada asta în numele rezerviștilor și satisfaceți-o pe femeie să nu mai vorbească în plm de militari.

@Huhu Rezea

Asta vor usr-iștii să credeți. E politică, totul se negociază. Îi doare în kururile lor albe de la Bruxelles dacă noi facem sau nu legea pensiilor cum vrea Ghinea Slinosul.
Cât din banii din PNRR se duc la reforma pensiilor?

Aaaaaaa știu ce zice Ghinea Slinosul dar puteți să îmi indicați chiar unde scrie că un plan multianual nu poate fi modificat dacă părțile sunt de acord?
Lăsați-o pe Olguța care deja își rupe mâinile de furie că chiar daca vine PSD nu o să poată să facă ce vor. Minte și ea, micuța.

Italienii deja vorbesc că în cazul schimbării guvernului în 2023 vor renegocia unele puncte.

Deci, orice se poate renegocia!!!!

Huhu Rezea spunea...

M
Ghinea a negociat in numele Romaniei, nu in nume personal. Naiba să-i ia pe cei care au votat asemenea specimene.
Crezi că este ușor să-i convingi pe UE-isti să renegocieze?

spiritul lui Haret spunea...

Eu zic sa va aduceti aminte ca orice minune dureaza 3 zile.Romanii nostri promit multe dar fac putine.UE are caltatea sa uite.Nu va puneti pe inima rea.
Daca vor fi alegeri anticipate USR se va duce de rapa.Nici PNL nu va sta pe roze.PSD va fi castigatorul dar nu prea mult ca si-o ia in cap.AUR pe care eu unul il cred prea radical va ajunge sa faca cartile in Romania.Multi,multi dintre noi ii vom imbratisa ideile.Puneti tunurile pe PSD in sensul sa nu ne dea la gioale.Nu-mi doresc dar daca guvernantii si UE vor avea nevoie de rezervistii romani vor trebui sa stea cu curul in cuburi de ghiata.
Vor veni vremuri grele.
Paul Puiu@Sunt multi care au lucrat pana la 30-35 ani.60 unicate.Vezi in arhiva huhurez com.25 ani si sub,cu gramada si mai au si pensii foarte mari.Aici este fractura si pentru asta USR are adepti.Ciuca nu va ajunge premier decat daca aplica strategia urmasului lui Stalin.Nu cred ca are curajul.In plus situatia internationala nu-i permite.Sta si el bland.
Vezi cu actiunile la tribunale.In 2011 noi astia mai in varsta ne-am dat si cu curul de pamant si tot degeaba.Am strigat"iesi afara javra ordinara " de m-au durut borjogii si uite a dracului javra e si europarlamentar.Votezi un partid care iti promite mare cu sare si vezi ca promisiunile sunt fase.La urmatoarele alegeri votezi alt partid si constati ca nici acesta nu e mai breaz.pana la urma tragi concluzia'pleaca ai vostri,vin ai nostri,noi ramanem tot ca prosti"

Leon spunea...

@M, pai n-am zis noi doi ca pensiile militare NU sunt pensii speciale ??

M spunea...

@Huhurez

UE sunt politicieni, adică tot cam ca ai noștri. Aaaaa, dacă tai banii de la biciclete sau LGBTQIA, de la Viitorul Verde, da, se pot oftica! Dar aici? Care ar fi miza? Ce câștigă UE de aici? Ceva firfirici luați de firma de consultanță?

Eu văd că în PNRR sunt două categorii de obiective: cele impuse de UE (gen Green Deal) și cele cerute de țările respective (gen "facem noi eoliene și închidem minele de cărbuni dar ne dați și voi niște bani pentru un studiu privind pensiile").
Ok?
Primele nu sunt negociabile! Al doilea.... mai discutăm!
Noua nu ne aprobau PNRR pentru că nu atingeam obiectivele din prima categorie!

@Leon

Noi doi putem zice ce vrem!
Pentru UE "pensii speciale" sunt toate pensiile care derogă de la condițiile generale privind:
- modul de colectare și mărimea impozitului,
- stagiul minim de contribuție,
- vârsta minimă,
- modul de calcul al pensiei.

Deci, pensii speciale, după UE, au și balerinii sau minerii, agricultorii sau energeticienii, cei din industria nucleară sau de armament etc.

😁 De aceea prevederea din PNRR este clar a Slinosului pentru că UE ar fi băgat la "speciale" toate pensiile respective!

Mihai spunea...

Si uite așa ,din gard in gard, ne mai prezentam la vot cu un guvern parcă tras la sorți. Oltenașul asta mic si ”oltean sadea” al lui Huhurez ,cu șapcă de jucator de golf pe creier,cravata si adidași ca încălțări (port oltenesc strămosesc !!!!) s-a infipt in ideea ca el poate conduce in minoritate cu un pnl răvasit de Orban ,cu gandul evident să nu împarta cu nimeni degustarea din PNRR ul deja aprobat.
Căt timp ”flexibilitatea ” chiar si in negocieri nu duce decat la ”revenirea la starea initiala ” se dovedeste ca au mers pe o cale inselatoare/preconcepută încă de la inceput. Poate ar fi bine ,pentru reusita să schimbe termenul ”flexibil -flexibilitate” in politica cu altceva mai neflexibil.
Acum ,ce sa mai zic . Cei care nu am fost pe la vot de ani de zile nu avem ce regreta. Cine a fost si regreta gastile din psd ,pnl ,usr ,Aur si alti smenari incompetenti ,necopti ,ipocriti ,demagogi cu stea in frunte ,etc să regrete in continuare până cănd ,cu ai lor la butoane vor lua alte si alte țepe.
Asta-i soarta de drum lung romanilor . Tot rotind mereu incompetentii si gastile pline de propriile interese la butoane ajungem in mod ”flexibil” de unde am pornit, adica la starea initiala.
Sunt 6 ani de la ”Colectiv ” si încă nu avem o sectie de arși.
Sunt aprope 12 ani de cand promit spitale si nu s-a construit niciunul.
Bătu-ar vina ,”flexibilitatea ” sa fie de vină ? T

ifrim spunea...

Dacă din cauza lui Ghinea m i se afectează negativ drepturile pecuniare îmi găsește un avocat un articol din cât este de gros Codul Penal să-i fac plângere penală în zona mea de reședință.Asemenea pot proceda și alți afectați negativ în zonele lor.Din multele dosare tot se apucă de el un procuror!

Huhu Rezea spunea...

Pănă pe 18 decembrie Werner se tot poate juca de-a guvernele minoritare conduse neapărat de unul dintre cei care au mai rămas în PNL-ul băsescizat. DE miercuri va fi indeplinită prima condiție pentru dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate în februarie- martie.

Huhu Rezea spunea...

Doar scmd-iștii mai dau guvernanții în judecată pentru deciziile guvernamentale....

anonim spunea...

Si pentru ca e cam gata si ziua asta, o dedicatie pt CFI
sper sa si aprecieze nu doar sa critice:)))

https://www.youtube.com/watch?v=_K4Tp-AcRp4

O seara buna!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*Dupa ce nici un proces n-a castigat, SCMD este falimentat si decedat si incapabil sa mai intre in orice dispută, fie-i țărâna grea pe impotenta strategica de lupta, iar Daogaru impleteste cipici la gura teracotei sa-i dea cadou de Craciun babei si soacrei!
**Wooow cu bau-bau: ,,Rationalizare,'' o rezonare cu reverberații venite din a comunismului indepartare, poate ca si din ale tainicelor pesteri glaciare ale Alunei Burgiu si Rașpinca Turcana, pitite intre fleoștorogitele planetare... Expresia face parte din tacamurile lăbăral idioate cu ,,strange cureaua, nepoate'' ,,economie la toate,'' ,,austeritate,'' ,,n-avem si nu se poate, de acum si pana-n eternitate, si daca nu va convin pensiile si salariile nu aveti decat sa va sugeti din unghioi, asa cum si noi dam fălci de capră si pompe la bărzoi !''... Ioi, ioi, ioi!

Mihai spunea...

Eu presimt că după ce PNL egaleaza pe tabela de marcaj, USR - PNL = 1 -1 la incercari ,urmatorul il vor face împreună si-l vor trece.
Nu scapa ei friptura (PNRR) in prag de Ignat.
Dumneavoastra ,chiar sustinator cu vechime a lui Dragniiiaaa ar trebui sa va convina formula cat se poate de nociva (refacere pnl-usr-udmr) cat timp sperati la contributiva.
Numai să nu o scoata pe Țurcana prim ministru ,la cât îi duce capul!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord 75, multumesc frumos pentru dedicatie! Extraordinar ce coincidenta, caci in paralel urmaream niste dansuri georgiene, si cand am vazut si postarea asta imediat am corelat aceasta muzica si dansuri cu sabii ca fiind aidoma celor georgiene, si cred ca sunt din regiunea de confluenta cu Georgia exsovietica! Foarte frumos si inca o data, multumesc!

Mihai spunea...

In loc de noapte bună

Cine se pune cu fata care a bătut în lung și-n lat Europa la volanul TIR-ului .

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=583118779591236&id=100036793576642&sfnsn=mo

În mod sigur multi nu !!

Huhu Rezea spunea...

G-20 il imită pe Dragnea la Roma. Pune o taxa de 15% pe multinaționale!
Cum a venit la guvernare, tembelii de liberalo-useri-isti, in frunte cu orban și Câțu, au modificat OUG nr. 114/2018.

Sebi spunea...

E crima sa lungesti vinul, ti-as povesti cum beam sampanie cu sifon la 68 de de ani spre 69, cand mi-a lipsit o nenorocita de lumanare sa ating varsta rotunda, uite ce face saracia de om! Pardon, din om.
Sau era la 96?
Era la 96 spre 99, ca 69 e pozitie.
De unde sa mai iei sifoane acuma, cu nenorocitii astia care au distrus tot? Sifoane, mentosane, nici nu vreau sa-mi aduc aminte, chiar daca as putea. Habar n-au copiii astia pe ce lume traiesc.
Lungesc calvarul, domnule. Calvarul!
Apropo de sampanie. Daca tot am lungit sampania, lungesc si calvarul. Pana la proxima chenzina, sa tot ajunga.
Pardon, acuma am pensie... Deh, mai uita mosul, ca-i batran.
Sau ii zicea caviar? Cum dracu ii zicea, nene?
Tot un drac. La multi ani de sfantu' Haloin, imi striga nepotul.
Va pupa tata. Lungiti-o cat se poate. Cum era vorba noastra batraneasca, de la mine mai mult, de la Dumnezeu mai putin.
Sau era invers, de la Dumnezeu mai putin si de la mine mai mult?
Cum era dracia asta, ca doar am spus-o de un milion de ori.
Mai bine zic asa, ca sa nu calc iar in ulcele: Dumnezeu sa va dea sanatate, si iertati-ma daca am vorbit cu pacat.
Daca as gasi o rima la pacat, as incheia cu un catren, dar ma cam trece treaba mare si tre sa ies, ha ha. Nu mai tine mosul ca acu' 80 de ani.

Mihai spunea...

Atunci nu era dezastrul resimțit în urmă pandemie in bugetele statelor.
Acum peste tot presiunea pusă de măsurile de subvenționare a pandemie se simte binisor in bugete si multe state ii fac din ce in ce mai greu fata. Multe state nu mai pot plăti subventii pentru pandemie si fabricile sunt obligate să trimită în liber angajatii 1-2 zile pe lună sau la un anumit număr de ore lucrate.
Noroc ca in statele vestice majoritatea sau vaccinat si nu au mai fost nevoie de măsuri extreme.
Ca atare pentru echilibrarea bugetelor tinand cont si de scumpirea energiei alta cale de facut rost de bani nu prea există.
Si vor mai urma si altele daca situatia nu se îmbunătățește.

M spunea...

La pușcărie cu G 20!

Codruța, sări pe ei!!! 😁
Uniți, salvăm multinaționalele!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ultima ora: Ludovic Orban: Ma voi implica cu toate fortele mele pentru demiterea lui Klauss Johannis, care a intrat in spirala nebuniei, fiind vinovat de tot dezastrul politic si social din Romania! Eu cred ca presedinyele nu-si va termina mandatul!'' Deci, pot sa spun ca nu l-a facut pe direct nebun, dar pe tot timpul declaratiei a repetat ostentativ sintagma ,,spirala nebuniei!'' Pai, bine, bai, Organe, nu tu erai cu ceva timp in urma plin de tromboane, imburicări, pupat dosul, ploconeli si plocoane, ca o sluga lingatoare, la stapanul de sclavi lăbărali, care v-a adus la putere sa deveniti niste talhari penali? Gurva-i gurvă, pana moare, si reptilă taratoare, cand e din dintre jigodiile lăbărale si, cand a devenit pierzatoare, brusc pe șăfi îi critică si-i trădatoare, caci interesul poarta fesul numai pana șeful îți trage preșul, dupa care, cu mare neobrazare, iti sugii mucii si-ti faci seful albie de scuipatoare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

,,Tu, General cu spadă, care ai comandat armate, să te duci in ambuscadă?,'' ii dzice Limbric Orban, cu mare ciudă, lui Catafalc Ciucă, dupa care-l mistocareste-n cascade, adaugand apoi, cu furie, ca tot ce face in politică e o nebunie!

Iulian Mareș spunea...

Sincer, am impresia ca unii dintre noi au trait in bule ca sa nu zic altfel (cu P) ...
Daca nu era anulata OUG nr. 114/2018 cati bani erau la Buget?
Bine, nu puteti produce voi cat de mult furam noi! Si atunci ce au facut? ...s-au imprumutat pt ca nu ei platesc, ei incaseaza!

Iulian Mareș spunea...

Nu comentez despre ”Camarade”! Oricum si el are o neimplinire...a iesit 47.000 si nu suma rotunda, cum i s-a spus: 50.000

Mihai spunea...

In G20 se manifesta un conflict de interese intre G7 si restul adică " G 13 "( țări cu economii in curs de dezvoltare).Problema G 7 consta in faptul ca marii producători de venituri la buget din aceste țări puternic dezvoltate si-au mutat firmele in tari in care si-au maximizat profitul ,Europa de Est ,Asia ,etc lăsând un gol imens in vistieria țărilor G7.
Astfel prin plecarea lor din țările mama o serie de venituri plătite in alte tari acum nu mai vin la buget.
O altă năpastă abătuta asupra G7 consta in faptul ca in locațiile din care s-au dislocat spre alte tari s-au mutat firme chinezesti care platesc muncitorii la jumatate din cat îi plăteau firma autohtonă. Asta este inca o lovitură pentru G7.
Președintele Trumph
a încercat să le acorde facilitati insa cu toate astea nu s-au întors.
România este o țară dependenta de productia si veniturile produse de multinaționale.
Dacă multinationalele ne părăsesc Romania este falimentară.Se pierd venituri ,se pierd locuri de munca ,multe destul de bine plătite acum.
Asa ca romanii ca sa tina multinationalele aici trebuie sa fie foarte precauti cu ele,si sa le acorde mai multe facilitati decat restrictii si impuneri.Daca nu o facem noi o fac altii dornici de ai avea la ei.
Acum depinde de cine ce scopuri urmărește in G20 si ce tabără se va impune .Daca cei din cei din G7 impun aceasta taxare pentru firmele autohtone dislocate în alte țări poate fi si cu scopul de ai determina sa se întoarcă acasă in tara mamă rămasă fără venituri in urma plecării lor.
Este complicata filosofia dislocarii multinationalele in scopul profitului pentru unii.Aici se duce de fapt războiul economic nevăzut. Si totul în contextul ravagiilor facute de contextul pandemic in economia mondială ,context care a sărăcit multe bugete.

vasile spunea...

Domnilor eu atat am gasit: in PNRR este specificat:,,În ceea ce privește cele 6 categorii de pensii de serviciu, acestea vor fi recalculate plecând de la principiul contributivității, cu respectarea jurisprudenței Curții Constituționale.,, In documentul transmis Comisiei Europene cele 6 categorii sunt: ,,corpul diplomatic și consular, funcționarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă, procurori și judecători, personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor și beneficiari ai Curții de Conturi.,,.

spiritul lui Haret spunea...

Povesti la gura sobei spuse de cei mai in varsta decat mine.Dupa moartea lui Stalin in URSS a inceput lupta pentru putere intre pretendenti.Hrusciov a cautat sprinul armatei,asa ca in ziua alegerilor cand s-a trecut la vot si i-a venit randul lui Hrusciov in sala au patruns ofiterii unei divizii din Moscova.
Fiindca veni vorba de Orban Mandolina.Asta nu stie sa piarda ca si Tariceanu Ginerica.Va aduceti aminte cum ii canta lui Iohannis osanalele?Acum pentru ca nu l-a propus pe el prim-ministru javra i-a devenit dusman.Om fara caracter.
Ciuca nu are ce sa faca.El ca noi militarii zice am inteles si bate din pinteni.Catu si ai lui nu-i permit o alianta cu PSD sau USR.Penelisti spera ca parlamentarii vor da votul in ideia ca la noi alegeri vor pierde scaunul dupa zicala"nu dau vrabia din mana pe ciora de pe garda".La buna vedere.Congelatorul e plin de carne,lada frigorifica e plina de fructe congelate,vinul sfaraie in butoi,tuica face margele,caldura e in suflet si in simtire.

Huhu Rezea spunea...

Așa... și? Du-ți speranța până la capăt!
Crezi că facsimilele publicate în topic nu sunt din PNNR?

Extras din Decizia 900/2020 a CCR:
"În concluzie, referitor la pensiile militare, reperele constituționale fixate de Curte coincid cu cele stabilite în privința pensiilor reglementate prin legi speciale, cu mențiunea că, în cazul pensiilor militare, nu există componentă contributivă a pensiei, întregul cuantum fiind suportat de la bugetul de stat.

Paul Puiu spunea...

Huzu, nici unul dintre membrii din cadrul CCR nu au solicitat macar un fluturas de la un subofiter, agent sau ofiter ca sa constate retinerea CONTRIBUTIEI PENTRU PENSIE!!!!!!Nu au s-au deranjat nici macar sa ceara relatii oficiale de la directiile financiare referitoare la contributivitate sustinand niste argumente lipsite de temei juridic sau financiar-contabil !!!!Nu s-au agitat sa o faca ca era mare deranj pentru interpretarile si argumentele lor anticonstitutionale referitoare la pensiile magistratilor!!! Magistratii, datorita conflictului de interese in care s-au aflat o parte majoritara a membrilor din cadrul CCR su ajuns mai presus de lege decat toti cetatenii de parca ar fi de rasa extraterestra superioara si nu ar fi absolvit o facultate de drept!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sanatate si, La multi ani, tataie Sebi, peste un veac, cu fericire si bucurii la stremeleac! Rima la păcat e pătrat, gealat, apărat, sărat, cerat, curat, mutat, dar si pat, care se poate potrivi cu stremeleac!, etc... Doamne, ajuta!

M spunea...

Cu mari eforturi am pus mana pe Programul de Guvernare al cabinetului Ciuca

05:30 - Desteptarea
05:30 - 06:30 - Inviorarea
06:30 - 07:00 - Toaleta
07:00 - 08:00 - Micul dejun
09:00 - 13:00 - Instructie
13:00 - 13:30 - Program de voie
13:30 - 14:00 - Raport
14:00 - 15:00 - Pranz
15:00 - 19:00 - Studiu si instructie
19:00 - 19:30 - Raportul de seara
19:30 - 20:30 - Cina
20:30 - 21:00 - Program administrativ
21:00 - 22:00 - Program de voie
22:00 - Stingerea

Huhu Rezea spunea...

Puiu
Cititorii constanți ai acestui blog nu mai confundă principiul contributivitâții de calcul al pensiei cu plata CAS sau CIBS>
Contributivitatea se refera la modul de calcul al pensiei funcție de veniturile brute din intreaga cariera si funcție de salariul mediu pe economie.
De aceea este cel mai corespunzător mod de calcul al unei pensii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Woow, aplauze, @Onorabile, ca n-ati dat chiezâș, că ghini mai zâseși cu ce s-a reglementat din budgetul de la stat, caci cum sa fim noi pe contributivitate si mai cu moț decat celelalte state dezvoltate sau inapoiate?! Astia ar hi fost în stare sa amestece cadrele meletare cu minerii din ocnele de sare, fochistii, betonistii, botanistii, secretarii, circarii, lăptarii, sofeurii, liftierii, berarii, vanzatorii de mici si femelele de servici, cu tot cu manipulanti, hamali si speculanti, dealeri de droguri, strungari de chiulițe si suruburi, cat si storcitori de struguri... Treaba inca nu-i stabilita definitiv, si inca este timp sa ne mai coacă ceva la modul fugitiv, sa ne vada marmeladari bulaverdari si ca pe quinii comunitari, in cozi cu cate un covrig sa ne sature si incalzeasca la frig!

vasile spunea...

Speranta mea este ca nu vom fi afectati de schimbarile majore ce se preconizeaza. Si eventuala firma care va efectua auditul si va propune noua legislatie privind pensiile va trebui sa tina cont de legislatia privind pensiile militare din tarile NATO.

Iulian Mareș spunea...

@M,
13.00-13.05 Activități mondene: liniuță, prisé, biluță, joint (după abilitățile și dorințele fiecaruia)!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Haorde si hadale ca numai mistouri la adresa lui Ciucale: ,,Ciucă zgaraie la usa PSD si USR pentru formarea unui nou Guvern;'' ,,Ciucă trage si ultimul cartus!'' Daca s-ar aduna toate mistocarelile din mass media, s-ar ,,decora'' otova toata Armata cu cate ceva la pingea! Ha, ha, ha, etcetera!...

gigi 2 spunea...

Si cred ca asa e corect. Conform veniturilor din intreaga cariera.

Mirelaperianu spunea...

Atunci sa răspundă STATUL
!!

Huhu Rezea spunea...

Da, si Oscarurile si spofurile cu dedicatie s-ar dilua in numarul de stagii anuale.

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Poate dumneata ai avut aceeași situație sociala și juridica cu cei care au pensie calculata pe principii contributive, eu nu am fost în aceeași situație.... Numai faptul ca nu am fost în postura sa refuz mutarea în 5 garnizoana ma face sa rad trist si neingaduitor la afirmațiile tale!

Iulian Mareș spunea...

Tu kiar crezi încă, conform folclorului de blog, ca au existat sporuri cu dedicație? Da-mi un exemplu! Nu, nici măcar sporul de excelență, mai puțin perioada acordata din considerente sociale, înainte de ieșire la pensie, câte 3-6 luni, prin rotație...

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nu este folclor, este pura realitate creată de colegii d-tale, pe care eu îi numesc gulerați, după anul 2011. Au inlocuit cresterea soldei de funcție, blocată la VRS=197,33 în anul 2009, cu adăugarea succesivă a unor sporuri în solda brută lunară, cu denumiri haioase pentru vechii militari, asta numai pentru a lovi în camarazii lor în rezervă.
Voi sunteți natoiști, ce dracu', nu varșoviști și comuniști ca mulți dintre pensionarii din deceniul trecut. Ar cam veni timpul să culeagă ce au semănat.

valy spunea...

Da au fost sporuri cu dedicație, sporul de funcție la subofițeri de la 2,90 a fost scăzut la 1,60.
La ofițeri sporurile au crescut considerabil de mult.
Carioca roșie a fost în mâna lor.

raul spunea...

Avia ,te contrazic!Nu suntem chiar dependenti de multinationale!Trebuie doar curaj si vointa politica!Si in Ungaria ,cand le-a pus o suprataxa bancilor ,astea au sarit si Orban le-a spus valea,dar n-a plecat nici una!Poate era valabila acum 20 de ani ,cand romanii erau saraci si nu aveau capital dar azi sunt foarte multi romani care au bani de bani si pot prelua economia!Daca mai dai si vreo amnistie fiscala sa vina si cu banii ascunsi in afara ,sa vezi tu surprize atunci!Si apoi vezi tu plecand Kauflandul ,Carrefourul etc ,care fac profituri uriase aici plecand???In secunda doi 100 de romani apar!Sau bancile??Deja Transilvania incepe sa culeaga putin cate putin!Etc etc...Parerea mea!

Viorel spunea...

O întrebare de bun simț. Sporurile pentru racolarea informatorilor de către Ofițerii de Securitate (înainrte de 1989 și cei de după sub altă denumire Of. PSM / protecția și siguranța militară). În 1989 când Lt.maj. Burlacu a fost schimbat din funcție pe motiv de indisciplină și abuz în serviciu și din cei 50.000 lei pentru serviciile / plata informatorilor 2.500 lei i-au fost găsiți lipsă pentru că scria Note informative în fals și încasa el banii, se pun la pensie ?

Iulian Mareș spunea...

Ciudat...eu nu am aceste sentimente discriminatorii, kiar dacă constat diferențe substanțiale! Totuși, dispozițiile aplicative ale unui spor nu se pot aplica celor care nu erau în activitate la data acordării lui.
Totuși, dacă guleratii mei au fost și sunt rai, da rai nu glumă (probabil de la gulerele crem, albastre sau albe ale camasilor), guleratii tai cum de au tăcut?

Iulian Mareș spunea...

Ăla este coeficient de funcție, nu spor!
"Considerabil de mult"?... nu vezi ca șeful SMAp e la nivelul actorului ce mânuiește păpuși?
Toți coeficienții de salarizare ai militarilor s-au prăbușit sub limita demnității militare și nimeni nu a spus nimic... Foarte bine, s-au călit fizic și psihic devenind masochiști! Super...

Huhu Rezea spunea...

Vrei să fii sarcastic? Cred că d-ta confunzi sporurile salariale ale ofițerilor de informații cu Fondurile pentru cheltuieli informative.
Dacă ai fi avut tangența cu munca de informații, puțin probabil ca subofițer, ai sti că, din motive de birocrație, ofițerii plăteau și continuă să plătească din propriul buzunar asigurarea cadrului necesar intrevederii cu oamenii de sprijin.

Iulian Mareș spunea...

Raul,
Felicitări!
Dar ce te faci cu faptul ca 1000 de ani de iobagi au marcat matricea genelor, punctând statutul de slugă a 1/4 din populația tarii, scoasa de nici 200 de ani din statutul de națiune nerecunoscute?
Sa le ceri acestora ceva Suveranism este peste înțelesul lor! Le plac lucrurile mici: idei mici, existente mici, măsline, adora cosmopolitismul și autismul politic național! Exact ca IDIOTĂN!

Iulian Mareș spunea...

Huhu
...lasă că fac și kitante! A la Tökeș! Ai uitat xa i-au găsit kitanta cu semnătura de încasare?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Gulerații de pe vremea mea știau carte și nu erau dugoși.Rar se întâmpla ca un pensionar să dea ministerul în judecată. Pensionarul avea încredere în deciziile primite, încredere păstratâ la cei vechi până în zilele noastre. Ei nu pot să creadă că instituțiile militare greșesc.

Viorel spunea...

Sarcasmul face de multe ori parte din comentariile unor colegi de pe blog indiferent de topicul postat de către dumneavoastră domnule Huhu Rezea. Unii sunt sarcastici din plăcere, alții din răutate iar unii din prostie. De aceea de foarte multe ori, în dezbaterea unui topic nu s-a ajuns la un numitor comun deși subiectul era de maximă importanță pentru noi. Pentru unii subiectele și acțiunile au fost un fel de treacă mergă. Cine a vrut să facă ceva, i s-a pus pumnul în gură de către colegii răutăcioși sau instanțele potrivnice dreptății și adevărului și atunci vine momentul când le dai pe toate dracului și-ți vezi de viața ta așa bună sau rea cum este. Oricum, nu MAJURUL Viurel de C.I. putea „schimba lumea”.

Huhu Rezea spunea...

Mares
Persoanele de sprijin sunt mai costisitoare decât amantele, nu? Mai ales când ipostazele se suprapun.

Cezar spunea...

Mares,
Tu nu obsevi ca esti prrrrostul blogului?🤣🤣😛😜🤪😝🤗

Mihai spunea...

@ raul
Se poate si ce spui.
Numai că si daca rebrenduiesti economia cu afaceri romanesti trebuie sa faci fata concurentei.
Iar până iti faci cunoscut brandul te omoară concurența.Faci fabrica si vin doi puternici lângă tine si esti gata.
Bani sunt dar nu vad câți se pot pune cu firmele de top. Vorbim de firme care produc bunuri industriale si alimentare pe linii automatizate precum Bosch ,Mercedes ,si cate mai sunt si nu de mărunțișuri,gen bulion,gem ,compot, ciupercarii ,gogosarii, baruri ,pizza ,spalatorii si service auto ,firme de transport ,etc.
Am cam pierdut trenul branduirii cu patronat roman si acum cam greu sa te ridici la nivelul concurenței.
Ne lăudăm că producem tractoare la Reghin si camioane la Baia Mare.
Nu ,doar asamblam camioane si tractoare cu piese aduse din export. Ca sa fabricam trebuie investiție masivă si tot felul de licențe, încadrare în standardele si normele europene si internationale pentru a putea iesi pe piata.
Cat de greu s-a format industria lui Ceausescu cu bani bine gestionati si ce usor s-a distrus.
Usor de zis greu de facut.Dai cu părul si nu gasesti strungari, frezori, rectificatori ,controlori de calitate ,sudori,etc cu experienta si vrei sa faci productie si sa te bați ci concurența cand aproape totul este automatizat prin mașini unelte care presupun experienta pentru a lucra pe ele si costuri mari pentru a le procura.
Să nu fie asa dar trebuie ținut cont de un criteriu managerial ; o taxă in plus nu inseamna decat un pret la raft sau al serviciilor mai piperat.Cine suferă. Bineinteles ,tot amaratul care nu va mai cumpara Loganul cu 10000€ ci probabil cu cel putin 12000 €. Un telefon ,tableta ,PC ,etc le vei cumpără la preturi mult mai mari la aceleasi venituri familiale.
Patronii nu dau de la ei niciodată.
Cei care suporta consecințele taxelor sunt totdeauna beneficiarii produselor serviciilor ,etc

@ # Mares
Cu toata căldură. Mai rar hahalere inconștiente ca domnia ta.

Leon spunea...

Corect Huhu !
Nici la pensia stabilita pe Decretul 214/1977, nici pe recalcularea/actualizarea pe Legea nr.164/2001
, NU am facut Contestatie !
In schimb la Deciziile de recalculare/revizuire pe L.119/2010, OuG.1/2011 si Legea 223/2015, am facut "n" Contestatii..!
Bine, nici nu aveam acest blog in 2000 pentru informare...:))

Viorel spunea...

După aproape 3 ani pe blog cu laude uneori din patea dumneavoastră, chiar nu merită postat comentariul ?
Sarcasmul face de multe ori parte din comentariile unor colegi de pe blog indiferent de topicul postat de către dumneavoastră domnule Huhu Rezea. Unii sunt sarcastici din plăcere, alții din răutate iar unii din prostie. De aceea de foarte multe ori, în dezbaterea unui topic nu s-a ajuns la un numitor comun deși subiectul era de maximă importanță pentru noi. Pentru unii subiectele și acțiunile au fost un fel de treacă mergă. Cine a vrut să facă ceva, i s-a pus pumnul în gură de către colegii răutăcioși sau instanțele potrivnice dreptății și adevărului și atunci vine momentul când le dai pe toate dracului și-ți vezi de viața ta așa bună sau rea cum este. Oricum, nu MAJURUL Viurel de C.I. putea „schimba lumea”.

M spunea...

@Iulian Mareș

Și ne-au dat la schimb sporuri. În primul rând pentru că sporurile nu sunt luate în calcul la creșterea pensiei militare (de aici propunerea mea ca indexarea/actualizarea pensiilor militare să se facă cu inflația + jumătate din creșterea medie a soldei celor activi pe categorii grade).
Al doilea motiv e că sporurile pot fi oricând limitate fără a umbla iar la legea salarizării, respectiv la coeficienții de ierarhizare.

Ca să zic așa:
- pasul 1 - acceptați coeficienți de căcat că vă compensăm cu sporuri.
- pasul 2 - "ia uite ce sporuri au militarii. Dar, ce? Să le tăiem, să fim egali!"

Pe de altă parte și o grilă ca la americani unde dacă ești locotenent ai aceași soldă și dacă ești pilot și dacă ești la logistică nu cred că ar convenii multora.

spiritul lui Haret spunea...

Viorele nu prea esti in tema.informatorii nu primeau bani la racolare ci erau recompensati functie de numarul notelor informative.Recompensele nu erau publice si erau de o marime jignitoare.Te asigura unul care a lins multe hartii ale securistilor.
Ce naiba fratele meu ca doar ai fost pe la cadristi.ai vazut tu in o carte de munca la civili specificat contributie la pensie?Ai vazut in statul de plata al cadrelor militare contributie la pensie?nu.Era vizibila numai contributia la pensia suplimentara.Retine ce iti spune Huhurez.Venitul lunar fara hrana , echipament ,decontari deplasari etc si salariul mediu pe economie iti da punctajul.Citeste legea Chiorului si a lui Boc.Stand stramb si judecand drept ,cu toate ca m-a ars cu 20% a fost in opinia mea, cea mai cinstita lege.

M spunea...

@Iulian Mareș

Propuneți deci revenirea USR la guvernare? 😂

Iulian Mareș spunea...

Nicule, ma suzi ca nu ma pricep și la economie ca tine și Bolojan! 🤣
Eu nu știu ce ne-am face fără exemplele tale idioate!
Totuși, de ce te-ai supărat? Ti-a intrat musca în gură? Tot la coasa ai rămas!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Asta cu judecata este ca sula fără bile!
Da, este f adevărat ca toate astea au degradat puternic încrederea rezervistului în Ministerul aparținător, însă dacă dai doar în "guleratii" MApN ce rezolvi? Induci doar concluzoi parțiale...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Categoric, pt ca amanta de sprijin are kitanta UDMR (uda_me_reu)!

Leon spunea...

"Comunicatul oficial al uzinei din Craiova:

„În perioada următorilor ani, până în 2030, Softronic Craiova va livra în Suedia pentru Green Cargo un număr de 100 locomotive electrice TransMontana. Noul contract de livrare este rezultatul satisfacției clientului suedez ca urmare a livrărilor din ultimii trei ani.

Locomotivele LE-MA fabricate de Softronic sunt dotate cu cele mai noi și performante echipamente, îndeplinesc toate cerințele reglementărilor ferovire de interoperabilitate și pot tracta trenuri grele în condițiile climei nordice” !
@Avia, asta nu se pune, nu este din Oradea sau Sibiu...!!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Ei, acum mă declari și instigator pentru miile de procese pe care pensionarii militari le-au declanșat în ultimii ani. Ai văzut că am și stopat multe procese, acolo unde oamenii, din lipsă normală de pregătire juridică, exagerau, așa cum a fost cazul cu procesele pentru solda de funcție de 1245 lei, după HG nr.1/2017. Chiar si eu nu am înțeles de la început ce este aia solde de funcție în cuantum compus. Sunt ilustrative disputele juridice cu politistul comisar de la Hunedoara, care nu înțelegea că salariul lui de funcție in cuatum compus este mult mai mare
decât salariul minim pe economie.
Procesele declanșate de militari au fost prin repetare și o școală pentru mulți judecători, care au trecut de la aplicarea necenzurată juridic a nenorocirilor juridice din Intâmpinările depuse in instante de Casele Sectoriale la Decizii în care se vede că și ei s-au mai acomodat cu legislația în domeniul pensiilor militare.
Lovitura supremă pentru disprețul cu care Casele Sectoriale au tratat pensionarii militari a fost să se trezească pe cap cu controlul Curții de Conturi și să primească Decizii care le spune franc că pensionarii au avut dreptate când au reclamat greșelile comise în deciziile de actualizare din 2017. Aici trebuie să-i mulțumim deputatului Dumutru Lupescu de la Dâmbovița care a preluat dezbaterile de pe blog, ducându-le într-o interpelare în Parlament, loc de unde prin ridicolul răspunsului dat de ministrul Ciucă al nost', situația a devenit vizibilă și la Curtea de Conturi. In acea perioadă în acțiune se înhămase si ziaristul Mărin de Craiova, dar l-au muiat cunoșțințele sus puse.

După cum evoluează procesul la CA București, vom avea un final în care Casele Sectoriale vor fi nevoite să dea decizii de revizuire pentru toate pensiile militare actualizate în anul 2017.

spiritul lui Haret spunea...

Politica romaneasca prezenta e un balci.

marvas66@yahoo.com spunea...

Da` cand se scarpina pe burdihan??? La cat il are de mare ii trebuie cel putin o ora...

Iulian Mareș spunea...

Tăvălugul s-a pornit!
Trebuie oprit kinul cu naveta asta săptămânală ce durează de 7 ani, timp în care si-a bătut joc de popor și România! El este Răul Suprem...
Vom vedea!

Leon spunea...

@Huhu, sa speram ca si judecatorii de la CA Bucuresti s-au familiarizat cu legislatia pensiilor militare, si vor lua Decizia corecta dand dreptate Curtii de Conturi la primele 2 puncte si respingand pct.3 justificat corect de CPS a MApN !
PS.Personal m-am limitat numai la Contestatii la Comisia ministerului, si prietenul meu Leonard( ce-o mai face baiatul asta, ca nu mai comenteaza pe blog de ceva timp..!) nu m-a convins sa ajung si in instanta !

M spunea...

"Dai cu parul si nu gasesti strungari, frezori, rectificatori... etc."

În loc să dai cu parul mai bine ai da cu bani.
Din păcate patronul român e cel mai prost patron de pe planetă. Hoț, arogant și zgârcit. Dacă e să își ia un jeepan nu se uită la bani. Discurile de ceramică costă 8.000 de euro. Adică un spor de 100 de euro pentru strungarul care îi face averea timp de 7 ani. ȘAPTE ANI, BĂ!!!!
Nu mai zic că dacă poate să nu plătească taxe și impozite e primul dar tot primul să se plângă că "nu e domnule ca în Germania!!"

Dacă îi pune o taxă în plus o transferă direct în preț că doar nu o să renunțe la șalupa parcată în port sau la al treilea etaj la vilă.

Nu am decât scârbă pentru majoritatea patronilor români!

Leon spunea...

Apropo, astazi la CA apare o modificare la dosarul 4241/2/2020, cred ca cineva a mai depus un document !

Mihai spunea...

@ Leon
Cam putin domn Leon la zestrea care v-a lăsat-o Ceasescu ,un mare artizan al industrializarii Craiovei in detrimentul marilor orase din Ardeal .
Dar cum Pasărea Phonix renaste intodeauna din cenusă vă ofer modele de fabrici romanesti pornite de la 0(nivelul marii). Si unde la Oradea cu industria ceausista de doi lei prabusita la 0 dupa 90 ,exemplu pentru Craiova multilateral dezvoltata de Ceasescu.
Un vin bun ,un Kent si o lectură pe masură. Lasati Kentul pentru după finalul lecturii.
Aveți aici ;

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/valtryp-pe-val-in-plina-pandemie-o-fabrica-din-oradea-cu-capital-integral-romanesc-si-a-crescut-cu-o-cincime-productia-foto-video-159473.html
apoi aici ;

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/cum-arata-fabrica-din-romania-unde-se-fac-volane-imbracate-in-lemn-si-piele-destinate-porsche-video-1477069

De ADEPLAST – 100% pornita de la 0 tot la Oradea de catre un patron oradean altadată.

După lectură transferati spre # Mares ,poate intelege si el si altii ca banii patronilor de pornit afaceri sunt bani europeni ,rar banii patronului . Pe banii patronilor poti eventuala sa-ti faci un palat cu 20 camere ,Mercedes pentru fiecare membru al familiei ,etc Nu ar fi rău daca la fondul Ro pentru UE nu am contribui cu totii.
Atentie !!!
Să nu beti sunb nicio forma sucuri de la ”European Drinks„ ca dauneaza sanatatii. Chiar daca mamaliga cu faina de ”Boromir” nu iese precum cu faina unguresca cumparata din rafturile magazinelor ,totuși merge ,nu produce indigestie.

Huhu Rezea spunea...

Se apropie termenul din 09 11.
Cu câteva zile înainte de termen judecătorii obisnuiesc să ceară prin grefieri dosarele spre studiu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In seara asta, Ciuca isi va depune mandatul, ca sa nu fie umilit in Parlament prin caderea si a noului Guvern maine, Iohannis il va renominaliza tot pe Ciuca, iar noul Guvern va fi format din PNL si PSD! Org. Satu Mare a cerut imperativ chestia asta si lui Catu si sa faca pasul inapoi, sa nu-si mai bage botu' in aranjamente imposibile! Ehei, nu prea-ți pasă, țață nașă, care nu papi usturoi că pui botu' la barzoi, și ce i-aș face și țaței moașă să o doară la cocoașă ca-si bagă mana doar pe unde liberalii-și vâră gura!

M spunea...

Comentați ca niște țațe nerecunoscătoare! Să vă fie rușine, bă!
Domnul Năsui a calculat el pe degețele și a ajuns la concluzia că vi s-au dublat pensiile. Vedeți bă, ce bine vă merge?


„De ce pentru unii se găsesc mereu bani? Pensiile speciale aproape că s-au dublat în câţiva ani de zile. De la nişte sume mari au ajuns la sume astronomice. Iar asta luând în calcul doar lunile ianuarie-septembrie ale fiecărui an. Şi urmează să explodeze şi mai rău, fiindcă în curând vor intra şi primarii pe lista pensionarilor speciali pe care îi susţinem din banii contribuabililor. În campania electorală toate partidele clamau că vor elimina pensiile speciale unul mai repede decât altul. S-a dus campania, s-a dus şi promisiunea. În programul de guvernare care va fi supus la vot săptămâna asta nici măcar nu se mai vorbeşte despre pensiile speciale. A dispărut total curajul din campania electorală. A rămas doar USR care să vrea să le elimine”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui

USR are trei obsesii: pensiile militare, SIIJ și drepturile LGBTQIA.

Leon spunea...

Generalul nostru se preda fara lupta:
https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-nicolae-ciuca-si-a-depus-mandatul-surse_2074729.html

monteoru spunea...

Tu o vrei presedinte pe Pegy cea care spunea ca romanii trebuie sa invete sa munceasca si pe 2 lei?
Esti naiv.Chiorul a trecut pri 2 suspendari si in final a pierdut caii dela bicicleta.Romanii nu vor demiterea presedintelui.Vezi ca ii dai pielea inapoi.L-ai votat sa-ti fie de bine.Suporta-l.

Calinmihaib12 spunea...

"SPIRITE"..
Te înșeli..!
..Am văzut o DECIZIE de RECALCULARE pe legea 119../OUG. Nr.1 /2011, a unui coleg de grupă studențească ,în care..în anii V-VI..având gradul de LT."STUDENT"(asimilat "cadrului militar", avea punctajul lunar SUPRA-UNITAR,diferit, adică mai mare decât al meu: care era SUB-UNITAR..!Concret:
SOLDA mea de lt. stu dent era de 850/ 950 de lei,iar punctajul lunar mi s-a stabilit
prin împărțirea acele i solde la SMB/N//EC.(în anii'70..'80) rezultând un punctaj SUBUNITAR,așa cum am amintit..!
În cazul colegului meu..,punctajul său lunar s-a calculat altfel, ieșind SUPRA-UNITAR, adică s-a utilizat SMB/N//EC. ,la care s-a adăugat ..o sumă..mai mică decât solda de grad de LT. STUDENT, împăr țită la S.M.B./N//EC .,astfel că PUNCTAJUL LUNAR..a ieșit mai mare decât PREVEDEA..OUG.1/2011...pt."elevii/studenții" instituțiilor mili tare de învățământ (adică PUNCTAJUL LUNAR LEGAL,potrivit OUG.1/2011..ERA EGAL="1,00000"..!
Cu alte cuvinte, punc tajul meu lunar era ILEGAL FURAT..,iar al colegului meu era.. MAI MARE..decât prevedea OUG.1/2011!; întrebându-l..care e explicația "diferen ței" ,a răspuns că a primit banii în plus peste..solda de "LT.student"(ceea ce era evident ..,dar fără să precizeze.. "semnificația"..sumei în plus.!
În anii:I-IV..PUNCTA JUL LUNAR..ERA IDENTIC,adică era egal cu "1,00000"..!
..deci și în anii '70.."gulerații"..din M.Ap.N...făceau "matrapazlacuri"..!

anonim spunea...

Adineauri Ciuca si-a depus mandatul.
Cred ca spre binele armatei si pentru demnitatea ei e mai bine asa.Mult mai bine!

anonim spunea...

PS Si Ciuca asta devine "razgandac".Este a treia oara cel putin.Pe numaratelea!

Iulian Mareș spunea...

M & Leon,
"Dai cu parul", dai ca prostul priceput în toate și nimic, căci de aia a răsuflat ușurat Stan când a scăpat de tine!
G7, G8, G20, G69 toate sunt la degetul cel mic al sugarului idiot, neomarxist și cosmopolit...pana acum sugea șosete USR...acum își trage o alta aura, însă ea este de KKat!
Tot rasul-plansul pt indivizi care aproape de 70 de ani nu știu pt ce au trăit și în ce context...
Convins ca nu va înțelege nimic, eu îl voi lăsa draku în ale lui...El trebuia sa rămână cosaș însă pcr-ul nu și nu! Iertați-l...

Iulian Mareș spunea...

Eu nu pot vota naibii și autiști! Iar cei care se cred curați pt că nu au fost la vot sunt la fel de vinovați...
Dacă ai avea memorie ai ști ca a fost votat doar de 3,2 % din electorat!

Iulian Mareș spunea...

Camaradul preda muniția și refuza lupta? Pai, kkatul ala de ziaris ne spunea ca la Nasiria era cu PM 8n mana în poziția Siguranței de Luptă...., nu?
Vezi Ionele unde te-a adus "dragostea" cu toți Golanii?
Sincer, îmi pare rău de el...

*Dau un vin bun pt răspunsul corect la intrebarea: De ce Ionel nu poate juca fotbal american?

Leon spunea...

Vorbeste prostii !
Pensiile fiind inghetate in acest an, pot avea o crestere usoara numai prin parasirea din sistem a celor mai in varsta( cu pensii mai mici) si intrarea in sistem a tinerilor pensionari cu pensii mai mari..!

anonim spunea...

Imi cer scuze
Credeam ca ciuca(cu "c" mic) a luat DECIZIA de a-si depune mandatul!(din calcul/din mandrie /demnitate/onoare din ceva ,orice care sa tina de propria persoana
Pe dracu!! I-AU LUAT MANDATUL!! el statea ca o momaie de carpa acolo....fimi-ar scarba!!!!
Hai pa!! cu generalii de kkt "tip NATO"
CFI-ule mai bine mai vezi odata dansul ala cu sabiile cu femei mai barbati decat purtatorii inutili de "oo" si vezi ca sunt din Ucraina si ele si dansul si uniformele(cele care le poarta)aaahhh si ce nu-mi plac ucrainienii....dar de loc si nici polonezii,ca veni vorba.Rai dom'ne rai!!ca am cunoscut un pic ambele natii...cainosi ce mai
Ungurii sunt la categoria pitici fatza de astia:))

M spunea...

@Leon

99,99% din cititorii acestui idiot habar nu au.

Mă întreb cu cât au crescut pensiile contributive in ultimii ani că le-am pierdut șirul....

Ca să se "aproape dubleze" ar fi trebuit să crească cu 80-90%. Poate în mintea aia a lui plină de gărgăuni!!!

M spunea...

@Iulian Mareș

Ăla era militarul Ciucă. Acum e politicianul Ciucă. 😂

Oricum daca văd că vin iar drogații la putere parcă îmi pare rău după Ciucă!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Leonard nu mai are timp de pierdut pe blog. Are mare conclav pe 12 nov pentru a se alege stabor peste țintașii de potârnichi și șoșoi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, Ionel nu poate juca fotbal american pentru ca nu-i profesionist in acest joc, pentru ca nu-i american si pentru ca nu cotizeaza la Liga fotbalistilor. Se pare ca fotbalistii americani nu au voie sa fie politicieni, sa faca politica.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, Lasa-le naibii de dansuri de macac ca mi-a placut cum l-ai facut muci pe Ciucale Catafalc, luandu-i mandatul si facandu-l praf: O momâie de cârpă, ca toti cei NATOntoli, ca-i bat sovieticii cu doua divizii de cazaci matoli, carora celor din generatia veche sa-i invinga le-ar fi floare la ureche! De bucuria esecului gheneralului păios mi-am trantit caciula pe jos, si daca mai ratează inca o data am s-o trantesc sa se desfaca bucata cu bucata, cum se va sparge si adunatura lăbăral idioată! ,,PEEESEEEDEEE, PEEESEEEDEEE, BEEEHEEEHEEE, BEEEHEEEHEEE'' dar in noua guvernare cu ei, pe ,,pricipii flexibile'' o sa le fiti slugi, băi labăralilor, cat de repede, sa va rada croncănind si ciorile!

anonim spunea...

Pocneală de useristi pocniti in devla....fumati ,nu gluma
cerinta usr
Ca sa intre la guvernare "fumatii"au pretentia ca guvernul sa aiba acceasi structura....adica fix aia pentru care ei au votat ca sa-l darame....cine sa-i mai inteleaga si pe astia?
Stiu doar sa toarne dulceata in galosi...."domnii Goe"

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
apreciez incercarea insa raspunsul corect este ca nu poate juca Fotbal american intrucat nu exista casca de protectie pt capul lui, mai ales ca in ultimul an i s-a umflat peste poate....

Iulian Mareș spunea...

Interviu edificator....kiar daca personajele pot fi catalogate in fel si kip esenta si mesajul conteaza:

https://www.youtube.com/watch?v=tTLOXodJDI4

Iulian Mareș spunea...

De Ioana Cristea.
În cadrul unei emisiuni televizate, Călin Georgescu a afirmat că „în societatea românească s-a produs un lucru neplăcut, și anume că pensiile militare au fost asimilate cu pensiile speciale, ceea ce este o rușine de proporții și o jignire totală la adresa uniformei militare, și în mod special a jurământului militar”.

Acesta a mai adăugat că instituția jurământului militar este la fel atât pentru cadrele militare active, cât și pentru rezerviști, și el simbolizează faptul că “imi slujesc țara până la capăt”.

„S-ar putea și este foarte important să discutăm acest subiect cât mai curând posibil, fiindcă militarii sunt cea mai importantă structură a unei țări. În momentul în care duci în derizoriu armata, nu aduci doar o jignire militarilor, ci ataci istoria națională.”, a sublinit Călin Georgescu.

În încheiere a afirmat că susținătorii acestui demers “au întreprins o acținue de slăbire a demnități statului român”.

Călin Georgescu a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. În 2013 a devenit preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

A mai fost secretar general în Ministerul Mediului și director al Directiei Organizații Economice Internaționale în Ministerul Afacerilor Externe. În presă, numele său a mai apărut ca reprezentant al Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Împreună cu actorul Dan Puric, a lansat manifestul mişcării „Motivaţia: România”, mişcare naţionalist-ortodoxă.

Recent, Călin Georgescu a fost propunerea Alianței pentru Unirea Românilor pentru funcția de prim-ministru, la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Mihai spunea...

Vai ,domnu @ Mareș ,da ce compunere frumoasă ati scris in ultimul comentariu de aici.
Remarcabil însusirea si folosirea limbajului din volumul lui Van_ghelie ”Amintiri din copilaria ferentariană”.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bucura-te, Fecioara Maria, ca dreapta isi ia indesat mooia si refuza lămâia! USR-Bubosul: ,,Trebuie sa refacem guvernarea cu Câțosul ca-i gustos osul, sa repunem in functii antihristii, deci aceiasi sinistrii, care au furat cu toptanul, si astfel sa radem definitiv Romanistanul, caci important este doar interesul, banul si ciolanul!'' Deci, de peste o luna sunt demisi si acasa trimisi cu catare pentru dezastruasa guvernare, pana la falimentare, si ei vor o refacere cu aceleasi hahalere de mare găgare? Maica mea, Romania, pana unde poate duce nebunia cu schizofrenia si paranoia, pentru care toata dreapta, pe buna dreptate, isi merita mooia?

ifrim spunea...

Respect Călin Georgescu!

M spunea...

@Iulian Mares

Omu' spune lucruri corecte. Pe de alta parte este legat de un partid extremist, de extrema dreapta. Poporul roman e un popor sucit! Peste jumatate spun ca si-ar dori un regim militar sau macar autoritar dar daca ii face semn un politist sa nu traverseze pe rosu se umfla orzul in ei si striga: "Libertate!!!! Dreptul meu la libera circulatie!" cu variantele "Dar pe aia nu ii vezi care fura milioane" si "Ba, tu stii cine sunt eu?"

AUR nu este cu nimic mai extremist decat USR dar neo-marxistii de extrema stanga se bucura de sprijin extern dar mai els de o masina de propaganda devastatoare!!! Sa nu uitam ca pana nu a intrat in conflict cu USR, domnul Johannis era in topul favorabilitatii romanilor (nemeritat zic eu dar asa era). Au fost suficiente nici 2 luni de atacuri sustinute ale armatei de influentare a USR si Johannis este pulbere!

In plus, ca o nota personala, implicarea AUR in campania antivax ii indeparteaza pe cei cu viziune de dreapta moderata, ortodoxi dar nu neaparat practicanti si nationalisti fara derapaje xenofobe (asa cum sunt eu de exemplu).

spiritul lui Haret spunea...

Calinmihai @Inteleg ca un coleg pentru anul 5 si 6 avea un punctaj mai mare decat tine.Trebuia sa te uiti in buletinul de calcul si sa-i vezi veniturile in anii respectivi.E posibil ca pe timpul anilor de studentie individul sa fi avut acolo sus cineva care la iubit si i-a strecurat cate o recompensa ca se obisnuia pe la 1Mai,23 August,30 Decembrie etc.E o parere.
Mares@ai aplecare spre un anume tip de personaje.Miscare nationalist -ortodoxa.Dece nu miscare comunista ca si aceasta era si nationalista iar biserica ortodoxa a dus-o bine-misto.

Dan B. spunea...

Având în vedere că mai toate partidele politice (PSD, PNL, PUR – cele care contează în decizii guvernamentale) s-au cam șters la cur cu toate dezideratele pensionarilor militari, de ce n-aș accepta ca Banca Mondială să fie consultantul și reformatorul sistemului de pensii din România?
Poate, știind cam care este situația pensionarilor din alte state, îndeosebi a celor militari, avem ceva noroc, dacă, cu ai noștri politicieni, ...... ioc!
Sau nu știați că BM este principalul beneficiar al cerințelor de consultanță ale guvernului român, beneficiar al marii părți din cele 2 mld euro alocate pentru așa ceva?

Iulian Mareș spunea...

@M,
Militarii nu trag pe dreapta ci doar în plin...
Azi își cunosc țintele, kiar si pe cele în travesti!

*Referitor la Raul Suprem National: nici nu știe ce mic a început sa fie, cât de mare și prost este... după Eghipet juca golf ca un idiotăn maniacii...ROU era pe creștere! Bivolul asta consuma ca un vierme și nu produce decât kkat!
Macron i-a stabilit finalul, doar el crede ca va fi peste vremuri precum uleiul...

Iulian Mareș spunea...

Tu sa dai verdicte xand vei înțelege ceva din MLR și vei afla cine este soțul d-nei. Pupidi! Hai, zău...nu te întinde ci șlefuieste-l pe Reincarnatul care după 11 ani de activitate era doar proaspăt Cdt.Cp. în Piața 700!

M spunea...

Azi am avut un șoc!

O cunoștință, mult mai tânăr, a cerut de la administratorul pilonului 2 la care contribuie din 2010 să îi trimită balanța financiară.

În 11 ani de cotizare va avea pensia mai mare cu fix 38 de lei. Trăiască!!!!

Transferul de fonduri către pilonul 2 va îngropa definitiv pensiile actuale.

Dan B. spunea...







Rău este să fii prost!
Frazeologie fără punctuație, erori gramaticale, ....
Păi, dacă Spiru Haret ar fi avut problemele de topică și gramaticale ale dtale, n-ar fi ajuns a fi cunoscut, nici ca ministru al învcățământului și nici ca membru al Academiei Române.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, nu-i mai bine cu mozacu' Ciolacu, sa fie Prim Ministru, in locul muierii, Ciucale, pentru stabilitatea guvernarii? Dar, pana nu va fi demis Muilă Plăvan, liniste nu va fi pe al mioriticului maidan, caci metastaza si buba neagră tuturor guvernelor numai de la el o sa li se tragă si mereu vor dispute si deminstratii in stradă! AUR este exclus, USR este exclus, doar alianta PSD si PNL ar mai avea ceva de facut si de spus sa se cârpească, cat de cat, tot ce s-a distrus...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PSD A PUS CONDITIILE GUVERNĂRII:
1.Prim ministru de la PSD;
2.Fara UDMR la guvernare (aplauze furtunoase!;
3.Presedintele Camerei Defutaților de la PSD;
4. Paritate la imparțirea ministerelor;
5.Daca PNL vor si aliați la guvernare, sa cedeze din dreptul lor la ministere.
Condiția mea:
1: Plăvan Muilă, pana la demitere in silă, sa joace golf pe câmpii si sa fie trimis in drumeții, ca fiindu-i singura prestanță, fara vauchere de vacanta, cu cătare fiindu-i interzis sa mai intervina in actul de guvernare;
2.Flocea Cățos, cazut din funcție jos, sa primescă zilnic cate un os de ros si obligat sa stea in lanț sudat de coteț legat!

Leon spunea...

Pai la fel spune si Olguta, ce coincidenta..:)).

Cezar spunea...

Mares...continui sa detii functia de.."prostul blogului"🤣🤣🤣🤣😛😛😛😛🤑
Esti in eroare
Cdt pluton..3 ani
Cdt cp....4 ani
La RASCOLUTIE ERAM LOCTIITOR COMANDANT DE BATALION..FUNCTIE DE MAIOR
PROMOVAT DE DISTINDUL SI CAPABILUL SI OMENOSUL DON GENERAL ILIE MARIN
SIC!

M spunea...

@Leon

Aveti parerea gresita ca eu am ceva cu Olguta (la fel cum Huhurez e convins ca sunt fan USR si votant al acestui partid 😂)

90% din ce a facut Olguta a facut bine. Mergand la limita chiar si inghetarea pensiilor militare pot sa o "inghit". NU am sa o iert in viata asta pentru discursul cvasi-usr la adresa pensiilor militare (nu a pensiilor "speciale" in general). Daca isi vedea de ministerul ei era super-OK. Interventia in legea salarizarii si discursul repetat obsesiv privind pensiile militare au aratat adevarata ei fata.

Cum ar fi daca ministrul Apararii ar iesi zilnic la TV si ar vorbi de salariile grase ale profesorilor, de faptul ca au 4 luni de concedii pe an, ca muncesc 12 ore pe saptamana iar mai apoi ar avea si puterea sa modifice coeficientii de ierarhizare din invatamant????? Cum ar privi dascalii chestia asta?

Iulian Mareș spunea...

Dan B.
Însă ati mai auzit ca alții, din afara țării, sa-ti facă in mod direct legi în tara ta? Aici ne-a adus Autistul asta promovat de securiștii repetenți?!
Ăsta nu știe sa se ceara singur acasă?

Iulian Mareș spunea...

Naționalizarea Pilonului 2 este soluția!
Știți ce mari investiții au făcut ei? Au cumpărat la greu doar Titluri de Stat!

Iulian Mareș spunea...

I s-au pus bani în conturi...pt 3 vieți!

Leon spunea...

"Fostul ministru al Muncii a declarat că a făcut calcule și simulări, pe vremea când a lucrat la legea pensiilor, în guvernarea PSD, din care a reieșit că pensia asigurată de Pilonul II va fi doar de 10 euro.

Primărița Craiovei a spus, cităm: ”Pilonul II este cea mai mare țeapă dată de statul român cetățenilor săi!”.

Ea a arătat că a ales să își retragă contribuțiile de pe Pilonul II, chiar în vremea în care era ministru, pentru a-și arăta dezaprobarea față de pensiile de stat administrate privat." !

anonim spunea...

Nu stiu care e situatia la ora asta(situatia politica) dar pentru mine ,pt armata in special, ar reprezenta umilinta suprema daca ciuca(cu "c" mic) ar accepta o noua nominalizare.... inca una
Ar fi dovada suprema ca fularul ud e mai tare decat alde ciuca,ca io general in rezerva sau nu,nu pot sa-i mai zic...pt mine a devenit dpdv caracter o nulitate un zero,nula,nada, a devenit....NIMICUL PERFECT!!

Mihai spunea...

ALOOO ,
Dacă la pilonul 2 veti castiga 50 lei in plus la pilonul cu un brut la numitor de 5600 lei facut de Olguta ,reculul este si mai si fata de 2016.
Si pana la urma stie cineva vreo lege in Romania care sa tina cont de nivelul cotizației la fondul de pensii.Nu exista domnilor asa ceva.
🤣 # Mares ,macar odata fii si dta deștept.
La pensiile militare algoritmul de calcul a pensiei nu are a face cu contributia la bugetul de stat.
Drept urmare mai bine 38-50/ lei lunar in plus decat 0 lei prin transferul plutonului 2 la pilonul 1.
Aviz si pentru altii " deștepți "ca dumneata.
Aceeași situație și la pensiile civile.
Cine a zis ca pe romani trebuie sa-i deștepți cu parul si sa le faci binele cu forta nu a gresit deloc.
Asa ca nu mai pupati inca o prostie de la Olguta ....

M spunea...

Și-au tras sedii impozante, sute de angajați care nu fac nimic (statul de ocupă de colectare) și nu oferă nici o garanție privind profitul. Adică se garantează că vei lua banii depuși fără măcar minima dobândă!!!!

Asta în timp ce contractul social prin care cei activi plătesc pensiile celor bătrâni este rupt. Activii mai plătesc doar parțial, restul și-l opresc în contul de la pilonul 2.

@Leon
38 de lei înseamnă vreo 8 euro. O mizerie!!!

Mai sunt țări care au activat pilonul 2 dar nu prin transfer de la pilonul 1 cu prin deducerea din impozitul general a viramentelor care pilonul 2. Astfel nu scad veniturile la pilonul 1.
Problema era colectarea. Adică, dacă un privat (hoț cum îl știm) nu plătește CAS (și deci e o lipsă la pilonul 1) statul pune din buget banii respectivi și îi virează în contul banditului. Adică hoție pe față!!!

PS - facă greșesc vă rog să mă corectați!

M spunea...

Fără UDMR?

Nu ar fi bine!!!!

Fără cele două partide extremiste este mai corect.

Dan B. spunea...

@Mareș:

Și chiar crezi că nu s-au aprobat inițiative legislative venite din exterior? Eu mă mir că guvernul PNL nu a aplicat directiva CE privind impozitarea cu 15% a profitului multinaționalelor în țara unde s-a realizat, adică exact ce prevedea OUG 114/2018.
Încă mai ai speranțe specific reparatorii din partea principalelor partide politice?

Leon spunea...

Asa este, in fiecare luna Statul vireaza 3,75% din CASS DATORAT, NU COLECTAT in contul celor aprox.7 milioane de contracte de munca !
De recuperat,...la Sfantul Asteapta..!!

Mihai spunea...

Cat timp formulele de calcul ale pensiilor (militare ,speciale ,civile) nu tin cont in algoritmul de calcul de nivelul cotizatiei CAS la pensiile civile si CIBS la pensiile militare , pilonul 2 are rolul de a aduce un plus la pensie chiar daca este si 38-50 lei lunar.
Transferul pilonului 2 la pilonul 1 nu mareste pensia decat îmbogateste statul cu niste sume , care sume nimeni nu stie unde se consuma ,mai ales la pensiile militare.
Cat timp formulele de calcul sunt dupa cum urmeaza ;
L263 = Venitul brut luat in baza de calcul / SMBE (Salariul mediu pe economie)
L223 - 85% din baza de calcul + 10,15,20% (OMM, SOPP) pana la OG59 ,100% din media soldelor nete dupa OG 59 _(Olguta),transferul pilonului 2 in pilonul 1 nu are nicio influenta asupra cresterii pensiei pe aceste formule de calcul a pensiei, ca atare sporul de pensie prin transfer la pilonul 1 va fi = 0
In timp ce de la pilonul 2 vei primi lunar si chiar 38-50 lei/luna = > 0

Asa-i romanul , intai taie dupa care masoara.
Cat entuziasm și in taxarea multinationalelor cu 15%. Numai ca acel 15% se va duce direct in cresteri de preturi pe masură.
Și eu vreau să-mi iau Lagan cu 10000 € ,nicidecun cu 15000€ dupa aplicarea taxarii cu 15%

Leon spunea...

Corectez: CAS, in loc de CASS..!

Leon spunea...

Golul lasat de 3,75% (virat lunar la Pilonul 2 de Pensii) la BASS, este completat de la Bugetul de stat d-le Aviator ;
Si in loc sa finantam Autostrada Sibiu-Pitesti, îi trimitem indirect la Pilonul 2 !

M spunea...

@Leon

Mulțumesc frumos de confirmare. Știam eu ceva dar nu eram sigur!

Asta ar însemna o pagubă de 15% anuală din bugetul de pensii.

M spunea...

Interesant interviul cu Turcan la Antena 3.

Pensiile magistraților vor fi aduse "mai aproape de contributivitate cu respectarea deciziilor CCR".
De aici se poate trage concluzia că se urmărește un sistem asemănător unuia din cele peste o sută de sisteme de pensii speciale din UK prin care se face calculul pe contributivitate care apoi este ponderat cu un "coeficient de ramură", mai mare pentru magistrați, militari, polițiști, pompieri, servicii secrete, dascăli etc. coborând până la 1.0 pentru alte profesii.
Evident că magistrații vor avea coeficientul maxim ca să se respecte importanța lor.

Deci, vă spun iar, lăsați discuțiile despre L223.

O altă afirmație e că noua lege a pensiilor va face ca indexarea pensiilor mici să fie mai mare astfel încât acestea să crească în mod accelerat. DA, AȘA E CORECT!

Dar asta e complet împotriva Dumnezeului Pensiilor adică principiul contributivității!!!

Sunt pur și simplu consternat că nimeni nu observă asta!!!!
Dacă ai contribuit pentru o pensie de 10 lei, atunci 10 lei iei. Dacă unul a contribuit de 100 de ori mai mult atunci să ia o pensie de 100 de ori mai mare.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Îmi puteți spune și mie unde au fost, sunt sau vor fi următorii Mari Gl. ai Armatei României în procesul dintre CPS și Curtea de Conturi a României în apărarea drepturilor pensionarilor militari privind actualizarea din 2017. VĂ redau nai jos elita „Marilor Personalități” care de peste 5 ani de zile au făcut plecăciuni pe la ușile politicienilor fără nici un rezultat:
Col.(Rz.)dr. Mircea DOGARU: S.C.M.D.
Gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU: A.N.C.M.R.R.
Gl.lt.(rtr.)dr. Virgil BĂLĂCEANU: A.O.R.R.
Gl.bg.(rtr.) Nicolae GROPAN: L.P.A.D.P.M..
Constat cu stupoare că nu mă găsesc printre ei, nici nu au comentat vreodată pe blogul dumneavoastră, nici nu au prezentat probleme de interes general, nici nu ne-a reprezentat cu cinste și onoare în fața politicului. Și câți de nici. Când am sunat la ICCJ pentru a solicita anumite date ce mi-au fost trimise eronat la domiciliu mi s-a spus că dacă nu înțeleg ceva să-mi iau avocat. Structurile domnilor Gl. de mai sus au Compartiment juridic care să reprezinte Sindicatul / Asociația în anumite procese ? Sau trebuie să angajeze Sof. Viorel avocat din propria pensie ?

Huhu Rezea spunea...

Domnul Gropan incepuse cândva să comenteze, dar s-a supărat când i-îm demonstrat că are abordări juridice greșite.

Mihai spunea...

@ Leon
Poate ne spui si unde merg cei 25% CIBS platit de toti militarii si politistii din sistemul OPSNAJ .
Nu cumva compensează cei 3,75% platiti la pilonul 2 ??? sau subventioneaza autonomia salariala din administratie ???
Ne spuneti si cu cat cresc pensiile militare daca cei 3,75% trec la pilonul 1 sau cele civile daca daca se respecta calculul cuantumului cf legilor pensiilor ,civile și militare.
Poate realizati ca pentru unii 50 lei in plus la pensie sunt bani multi. Si așa punctele de pensie realizate dupa ce SMBE a ajuns la 5600 lei aproape se injumatatesc fata de cate puncte lunare/anual se realiza inainte de 2016.
Statul prin reprezentanții săi sa nu fure si atunci sunt bani de ce spuneti.
Vă aduceți aminte cum avea Dragnea bani sa împrăștie la bugetari pe vremea lui Codruta K.??? Dacă starea cu lupa pe ei.
Stiti cumva câți bani de la buget alocă guvernul pentru completare la salarizarea autonomă din administratie ???
Poate faceti un calcul si va dati seama cat bine a facut Olguta .
Reflectati va rog si mai discutam.
Doar niste prostovani ,necunoscători ai modului de calcul a cuantumului pensiilor isi transfera cotizația de la pilonul 2 la pilonul 1 ca sa nu castige nimic la pensie.

Leon spunea...

@Avia, citeste si RETINE: L.263_2010,Art.96,
"3) În situația asiguratului care contribuie la un fond de pensii administrat privat, punctajul lunar stabilit în condițiile prezentei legi se CORECTEAZA cu raportul dintre cota de contribuție de asigurări sociale datorată la sistemul public de pensii de către asigurat, prevăzută de Codul fiscal, din care s-a dedus cota de contribuție aferentă fondului de pensii administrat privat și cota de contribuție prevăzută pentru persoanele fizice care au calitatea de angajați sau pentru care există obligația plății contribuției de asigurări sociale.
(la 01-01-2018, Alineatul (3) din Articolul 96 , Sectiunea a 6-a , Capitolul IV a fost modificat de Punctul 83, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 103 din 14 decembrie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1010 din 20 decembrie 2017 )"
Cine scrie PROSTIOARE pe aici..??

Leon spunea...

Cei 25%, ajung la BUGETUL DE STAT, asa se traduce CIBS : contributia individuala la bugetul de stat..!

Huhu Rezea spunea...

Cu alte cuvinte, din CIBS-ul ajuns în bugetul de stat se platesc o parte din pensiile militare.

Leon spunea...

Corect !
Am facut odata un calcul si aprox.33% din necesar revin de la CIBS..!

Mihai spunea...

@ @ Leon
Cunosc bine legea.
Nu are nicio legatura cu intrebarile mele.
Dumneata raspunde cu cat creste o pensie civila daca angajatul isi transfera contributia de la pilonul 2 la pilonul 1 in conditiile de calcul ale cuantumului cf actualei legi 263.
Iar împreună cu domnul Huhurez răspundeți cu cat cresc pensiile militare în baza algoritmului de calcul stabilit de M25 daca angajatul isi transfera cotizația de la pilonul 2 la pilonul 1 ??
Si tot impreuna mai răspundeți la întrebarea,; de ce platesc militarii CIBS 25% daca ei fiind in slujba tarii nu sunt contributivi.
Si dacă sunt contributivi cu 25% cum se reflecta contributia in cuantumul pensiei?
Poate fi considerat CIBS = 25% un furt din brut?
Poate asa înțelegeți mai usor ca atat militarii cat si civilii pot contribui la CAS si CIBS si cu 100% fiindca dupa algoritmul de calcul vor avea aceleași pensii. Cuantumurile nu au nicio legătură cu contribuțiile.
Iar art 96 din L 263 nu compensează pentru viitorii pensionari scăderea punctajelor lunare/ anuale induse de numitorul fractiei care ia in calcul SMBE dus la 5600 lei .

Mihai spunea...

@ Leon
Da ,domnul Leon.
Cum si in ce bază ati facut calculul?
Scrie cumva in buget in ce cont se livrează cei cei 25 % ca sa puteti face calculul corect?
Nu cumva banii pentru pensii sunt puși la începutul anului in bugetul ministerului ?
Să facă parte si CIBS cumva din cei 2% alocații apărării?
Era cineva de la CPS pe aici .Poate lămurește problema.
S-apoi stiam ca doar pensiile civile functioneaza pe sistemul intrajutorarii intre generatii.
Pe cand pensiile militare se plătesc integral de la bugetul de stat.
Si atunci unde se duc totusi cei 25% ?
Dati art bugetar ca sa validam calculul.

Huhu Rezea spunea...

Vezi de ce trebuie să se rationalizeze în viitor si pensiile militare în apropierea contributivității? Pentru că nu este normal ca unul care plătește CIBS 25% din soldă 30 de ani să primească aceeasi pensie cu un neterminat cu 20 ani vechime.

Iulian Mareș spunea...

Dan B.
ceea ce spuneti probabil ca s-a mai intamplat...., insa sa afirmi asta cu emfaza si sa-ti faci un titlu de glorie, parca nu!?

Iulian Mareș spunea...

M-am hotarat! Nu mai raspund Reincarnatilor, mai ales cand imita, isi insusesc expresiile mele si vor sa para altfel decat sunt!
Cum cine a zis? Orban L. si Idiotăn de Sibiu pe care îi șlefuiai in culcare si-n sculare! Aminteste-ti cand ti-am scris ca acum 200 de ani Groful va tragea pe roata (azi va ploconiti ca niste cretini la statuia lui si argumentati ca a fost ”om de cultura” (pt ca a cumparat obiecte de arta; din banii vostri ba, iobagilor. A cumparat nu a pictat el; el a fost doar executorul criminal al rasculatilor!!!). Daa, ieri v-a tras pe roata, azi va trage pe canapea! Vorba lui Brancusi: ”Cand am plecat v-am lasat saraci si prosti si cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!”
Boii pe care i-ai lins in cur au pus o tara in cap si aproape au ucis o generatie de seniori si acum vrei sa pari conciliant?
Bah, la toate te pricepi, mai ceva ca prostul satului, dar sa iti inghiti produsul nu stii?

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rezea,
”nu este normal ca unul care plătește CIBS 25% din soldă 30 de ani să primească aceeasi pensie cu un neterminat cu 20 ani vechime”, asta trebuie sa o explici de 1000 de X protejatului tau, poate si intelege, caci de uitat repede este in stare!

Iulian Mareș spunea...

M,
pacat de ea ca va fi aruncata la lada cu zdrente!
Cine draku o mai ia in seama pe toanta asta care s-a trezit moarta si nici ea nu stie cati ani are, insa prima inregistrare in REVISAL a fost ca ministru la MUNCA?!
Referitor la ”O altă afirmație e că noua lege a pensiilor va face ca indexarea pensiilor mici să fie mai mare astfel încât acestea să crească în mod accelerat. DA, AȘA E CORECT!”
Asa o fi corect dupa cartea Institutului Puskin! Ma face sa-mi para rau cat si rusine de anii de invatatura cand mai bine maturam prin blocuri, nu?

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
dar unde este ala de mananca dreptul administrativ, penal, comercial, maritim si constitutional pe paine? Ala care este si cel mai mare macro-economist, care îi face cursurile lui Mircea Coșea? ... :))
PS: ... uitasem ca mai si zboara cu jamba stanga in dinti, cu butoiul cu vaselina de gat si un ciocan legat de picior!...na, ca nu are nici nume ci un fel de prenume!

Leon spunea...

@Avia
1. Contributia de 3,75% la Pilonul 2, DIMINUEAZA venitul brut care se ia in calcul la obtinerea punctajului lunar, si binenteles si PMA cu aprox.acelasi procent !
2. CPS a MApN plateste lunar aprox.300 mil.lei pensii militare, iar 25% din veniturile militarilor activi ajung lunar la aprox.100 milioane lei, deci, 33% !

gigi 2 spunea...

Huhu Rezea: De acord cu contributivitatea este mult mai corect cu veniturile din toata cariera. Cunosc un caz nu dau grad si nume, care a iesit la pensie la 45 ani cu 21 ani vechime cu 6500 plus 1000 ca a fost in Afganistan. Pai e corect?

M spunea...

@Huhu Rezea

Ca in multe alte tari pensia militara ar trbui sa urmeze cariera. Probabil un sistem hibrid ssau reintoarcerea la importanta OMM. Deci, reducerea procentului din media soldelor corelata cu sporul luat din vechimea in serviciu.

In rest, discutia despre transferul unor fonduri de la pilonul 1 la pilonul 2 este de tot rasul! Pilonul 2 reprezinta UN FURT! De ce? Pentru ca ia niste fonduri datorate de Ion si cuvenite pensiilor si le transfera intr-un cont privat al lui Ion. Adica definitia furtului din avutul public!
Da, se putea face acest lucru dar treptat pe masura ce pensionarii "ieseau din sistem" si numarul lor se reducea.

Astfel intreb si eu: recuperarea banilor proveniti din infractiuni cu cat iti cresc tie pensia? Aaaa.... nu ti-o cresc? Pai atunci hai sa nu ii mai recuperam!!!!! Stupid!!!

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș. Sincer nu știu la cine vă referiți. Având în vedere multitudinea de cunoștințe pe care le deține din expunerea dumneavoastră aș fi vrut să-l cunosc și eu. Din păcate nu știu cine este și nu pot face aprecieri la adresa dânsului. Mulțumesc oricum pentru susținere.

Dan B. spunea...

@Iulian Mareș:

Și cam ce așteptări să am de la PSD, PNL, USR+, PMP, etc?
Cum politicienii din aceste partide ne-au „dat la cap” de câte ori au avut ocazia, ...., nu-i în regulă să mă las în grija consultantului și reformatorul sistemului de pensii, adică BM?
Măcar ăștia știu cam cum este cu pensiile militare în NATO și vor proceda în consecință!
Deci, presupun că BM, dacă nu le va alinia la NATO, le va lăsa în cuantumul de acum. Iar cum partidele nu au în programele lor de guvernare majorarea lor. ba unele urmăresc chiar desființarea lor.....

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Are un fel de nume de câine nu de om, un pic americanesc...
Il vei descoperi căci sta cu SMB pe economie în gură precum prostituta cu carnatul!

Iulian Mareș spunea...

Corect legal sau moral?

Iulian Mareș spunea...

Dan B,
Atunci o ekipa mixtă, US, UK, FR, pe principiile Alianței

M spunea...

@Leon

2020
Salarii – 7,8 mld. lei - pensii: 3,4 mld. lei.

25% din 7,8 e aproximativ 2 mld. lei adica vreo 60% din pensii.

Leon spunea...

@M, corect !
Daca mai adunam si Impozitul de 10%, care ajunge tot la Bugetul de Stat, rezulta ca 80% din fondul de pensii de la Casele Sectoriale, provine din fondurile institutiei, si numai 20% vin de la Buget !!
Poate afla si rezistentii de acest calcul !!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Gulerații noștri trebuie să afle că noi știm ce ei știu de 11 ani și tot se plâng că nu au bani pentru pensiile militare și îi incită pe navii de ministri, civile sau militari, să plafoneze pensiile vechilor militari în rezervă.
Așa s-a lăudat Ciucă cu miliardele redistribuite către guvern pentru rectificările din ultimii 2 ani.

M spunea...

@Leon

😂 Și, ca să ducem analiza până la capăt, și bugetul de pensii (civile) este în deficit cu 10%. Adică, și pensiile "meseriașe" pe contributivitate sunt în deficit.
Dacă le dau 10% la civili ca să echilibreze bugetul de ce nu ne-ar da și nouă?

Ce ziceți de o Casă de Pensii a SNAOPSN? Eu aș renunța la 10% din pensie numai să nu mai văd toți drogații și parașutele că își dau cu presupusul despre pensia mea!

Unknown spunea...

Nici una

Iulian Mareș spunea...

Bazazie mult precum o musca verde si o sa explic si cine este Stan si de ce s-a bucurat cand cineva a fost varsat la vatra!
Intrebat de ce pune urekea la scrisele si soptitele unuia, mai ales ca este si membru pcr si este interzis asa ceva (nu conteaza de ce membrii PCR nu puteau fi ciripitori, putini stiu adevaru) un CI-ist a replicat: ”El vine domnule si toarna din pasiune..., daca nu sunt la birou lasa informarea in cutia de corespondenta sau sub presul de la intrare!” Ce sa-i fac? Daca da cu ciocul si mai sus si ma iau ăia ca nu il bag in seama?”

Iulian Mareș spunea...

Prima parte este o poveste de birt....
A fost o conspiratie, existau 2 factiuni, una a lui Beria, care a si fost saltat si se banuieste ca afost executat imediat, la proces fiind ”condamnata” sosia lui!

Leon spunea...

@M, trebuie sa facem o corectie la procentele de mai sus; in fondul de salarii de 7,8 mld.lei intra si FP si Pcc, si cum la acestia cei 25% ajung la BASS, cred ca ramanem la prima varianta cu 33% plus impozitul de 10% retinut la activi, ajungem la un procent de 50% primit de la BS pentru plata pensiilor militare..!

Mirelaperianu spunea...

Dar dece mu se spune daca si pensile militare trebuie sa se indexze? Si cu cat? Inflatia? Pe 2 ani!!

Gadel spunea...

Eu zic ca speranta moare ultima caci jalonul R6 puntul 214 si 215 au la sfarsit cate o propozitie in legatura cu posibilitatea emiterii si de alte cate normative privind unele categorii incadrate in alte pensii decat cele pe contributivitate iar deciziile CCR dau posibilitatea guvernului sa aduca corective pentru unele categorii ca cele militare.

Margarit Fernand spunea...

Nu se va indexa cu NIMIC! Este pregătită ordonanța care va bloca majorarea pensiilor ”speciale” cu rata inflației!

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 209   Mai noi› Cele mai noi»