Un produs Blogger.

marți, octombrie 05, 2021

Realitățile de astăzi confirmă că politica economică și socială promovată de Liviu Dragnea in urmă cu 3 ani era corectă.

66 comments
Interviul acordat duminică seara de către Liviu Dragnea lui Răzvan Savaliuc de la Lumea Justiției dezvăluie motivele politice pentru care s-a dorit eliminarea sa din viața politică și modul în care sefii structurilor informative fac presiuni asupra politicienilor și guvernanților.

66 de comentarii:

Mihai spunea...

Cum sa ne meargă bine cand pupam mână si ridicam in slavi la toti hoții indiferent din ce partid provin.

Petrut spunea...

asa cred si eu...!

Marcel Orzan spunea...

Exact, asa cum faci tu cu bojolan ala al tau; mare penal, am dat o cautare pe net si am stat o zi sa deblochez pc-ul!

Iulian Mareș spunea...

Tragic este cand pupi poala lung, apasat, mult si prea des licuriciului din UE si in egala masura din NATO!
Tu stii cine a repus ROMÂNIA pe Harta Lumii dupa 89?

Petrescu Ion spunea...

Incerc sa raspund d-le Iulian Mares:

NIMENI!!!

Iulian Mareș spunea...

Greșit!
Armata României! Ea a băgat tara în NATO și în UE și a semnat cu sânge sacrificiul suprem!
Ca nu am putut sa o menținem la înălțimea clipei, ca în 30 de ani nu am avut decât 2-3 bărbați de stat...aici putem discuta!
Sa nu uitam de gl. Mihail Popescu, care prin curaj și demnitate a uimit generalii NATO!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Paul Puiu spunea...

Fara penali in functii, fara penali in interviuri despre patriotism si evoluția țării!!!!!!

Ieșean spunea...

HUHU REZEA nu ti-e rusine cu un asemenea articol? Cand acest nemernic a lasat pe primari sa-si atribuie salarii cat vor ,la fel si functionarilor din primarii.Cand salariile medicilor le-a crescut de 5 ori fara nicio imbunatatire a actului medical,ajungand cheltuielile de personal la 86-90% din fondurile alocate unui spital,cand se moare pe capete in aceste abatoare tu vii sa spui ca politica lui Dragnea a fost buna? Nu stiu cum te cheama dar sa nu ajungi cumva sa simti politica lui Dragnea. Mi-a fost bolnava sotia de cancer 11 ani si N-A fost internata o zi pentru urmarirea bolii in acesti ani totul rezumandu-se la "Cum se simte doamna?"cand mergeam dupa reteta.

Petrescu Ion spunea...

Linga gl, Mihail Popescu, il asez pe gl. Mircea Chelaru.

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

Penali amîndoi....

Xpert 86 spunea...

Pentru o condamnare pentru infractiuni de coruptie orice individ devine incompatibil pentru orice functie publica, inclusiv administrator la un SRL. Dragnea e istorie!!!! Olguta Vasilescu, Carmen Dan, Adi Tutuianu, Teo Melescanu, Ionica Misa, Tazvanel Cuc si Mihaita Tudose ar fi trebuit sa fie si ei sa fie condamnati pentru abuz in serviciu in forma agravanta in concurs cu infractiunile de coruptie pentru adoptarea OUG 59/2017!! Acest act normativ a foat adoptat abuziv intr-o perioada in care nu era criza financiara ci scopul de a fura de la rezervisti si viitorii rezervisti banii din pensii ca sa le dea majorari exagerate la salarii magistratilor, functionarilor de la primarii, cj, prefecturi, medicilor si pensionarilor civile!!! Masurile populiste si haiducesti au fost apreciate de toti cei care au primit pomana psdista!!!! Cand cei de la psd au avut informatii ca vine criza sanitara au renuntat usor la guvernare in noiembrie 2019!!!! Eu nu il laud pe Citu sau Orban ca oricum nu au facut nimic pentru rezervisti sau viitori rezervisti mentinand OUG 59/2017 cu toate ca au avut toate instrumentele legale ca sa o poata abroga!!! Au abrogat doar OUG 114/2018 si atat dar numai unele articole pe care le-au dorit ei!!! Tot ce exista in legislatie impotriva rezervistilor, adica folclorul legislativ adoptat de psd a fost preluat de pnl, udmr si usr plus si mentinut cu succes in continuare!!!

Iulian Mareș spunea...

Nu se lasă pana nu primește "ranga în dinti"...

Viorel spunea...

STELICĂ. La ora 18:35, un reprezentant de seamă al PNL aflat în studioul Realitatea TV. a spus că PNL-ul se va prezenta la consultări cu varianta de prim ministru, ghici cine ? Tot domnul Cîțu.

Huhu Rezea spunea...

Ei, nu spune, dar de base si boc nu zici nimic ca te lasara fara pensie militara?
Multi zevzeci in politica sunt si printre rezervisti

Iulian Mareș spunea...

Mao adaug câțiva bravi generali?

Viorel spunea...

Xpert 86. Câte procese ai deschis împotriva celor care ți-au furat din pensie ? La câți miniștri ai adresat petiții ? Președintelui Iohanis te-ai adresat ? Asta pentru liniștea ta sufletească știin poate că nu ai nici o șansă de success, dar măcar ai încercat. Criticăm toți, când să trecem la fapte lăsăm pe alții ca și Don Cezare ca la revoluția din 1989 se ascundea după TAB având ca scut și mecanicii conductor TAB. Acum are glas și dă cu ciocul la adresa altora.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rog prietenii sa ma ajute: Din greseala am dat un click aiurea, inconstient ce am putut deregla si am fond negru pente tot, cu litere albe, si google, si fb si mail, apoi pe fb pot posta, dar nu pot comenta, functia e blocata concomitent cu fondul negru. Cum pot reveni la fondul alb cu litere negre si sa pot comenta pe fb? Multumesc! Mentionez ca am laptop.

M spunea...

Pe circuit este un proiect pentru modificarea L223 cu creșterea cu 5 ani a vechimilor (în serviciu din care am înțeles).

Iulian Mareș spunea...

Dacă nu îi lauzi pe Cîțu și Orban măcar plângi de prostia si golani lor!
Știi ce înseamnă 12000K vaccinuri și o bucătăresă necalificată sa cumpere ea milioane de măști din Kina, ca ea vorbește și scrie în engleza și mandarina de mica? Știi câte miliarde de € au împrumutat tara căcatul ăștia 3-4 din vârful țării?

Liviub spunea...

A cazut guvernul citzu! L_am ascultat atent pe presedinte KWI: aproape citez: suntem in criza pandemica profunda. Politicienii au gresit! Nu s-au stabilit si aplicat cele mai bune masuri pentru popor!Cresc preturile la gaze si curent! Vine iarna! Guvernul nu a stabilit cele mai bune masuri! Pentru popor, bineinteles! Inca Nu stiu ce fac politicienii romani, care au demis guvernul! Pentru bunastarea poporului trebuie luate masuri in cel mai scurt timp, intrucat au crescut preturile la toate marfurile strict necesare pentru traiul de zi cu zi, bineinteles pentru popor! Am hotarat , pentru alt guvern ma voi vedea cu cei in drept dupa ce revin din week end! in perioada susmentionata ma gasesc acasa! Avand calitatea de presedinte si pentru ca Nu mai iau premiu, Nu pot fi contactat in perioada week end! Stiu ca poporul merge inainte! Brava! incheiat citatul!

Dan B. spunea...

Dacă te-ai fi informat, cât de cât, ai fi aflat că Băsescu are o avere de 7-8 ori mai mare decât a lui Dragnea, marinarul fiind o întreagă viață bugetar. Iar Dragnea a debutat în lumea afacerilor înainte de a accesa PD al lui Băsescu.
Așadar, averile lor au origini diferite, cea a bețivanului fiind eminamente produsă ilegal.
În schimb, Dragnea, din cauza aroganței sale, și-a câștigat dreptul de a „locui” la Rahova, căci a avut mare încredere în niște pițifelnici, care ne-au amărât nouă viața!

y spunea...

https://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/procurorul-general-al-republicii-moldova-ridicat-cu-mascatii-din-biroul-sau-si-retinut-pentru-72-de-ore-1691103
Cine urmează? și ce implicații ...

Iulian Mareș spunea...

Pe care din cei 2 iai cunoscut? Ai vorbit măcar o data cu ei?

Cezar spunea...

Foarte Corekt
Dan B...

Leon spunea...

In acelasi stil,...am aflat ca si Ciuca avea un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care se reia actualizarea pensior militare, dar se scuza ca Guvernul Câțu, demis prin Motiune de cenzura, nu mai are acest drept..!

Cezar spunea...

L.ai intrecut pe jmecherul din Koreea de N
Hai ia pastiluta ..verde si la nanic

Mihai spunea...

Si uite asa ,ce-i mai place domnului Huhurez sa mângâie șarpele după ceafă.
Să vrei contributiva si sa-l înjuri pe Boc pare un paradox. Nu domnule Huhurez?
Domnule Huhurez ,oare nu s-ar putea taia ceva din salarizarea autonomă din administratie ( multi salarizati pentru tăiat frunza la caini) si pune ceva la actualizare pensii ca sa nu ne rada in fata asistentele medicale din sistemul de stat cand ne prezentam de nevoie prin zona lor de acțiune.
Apropo stiti cam ce salariu are un primar ,viceprimar si secretara de comuna cu 5000 de locuitori ,un director de scoala cu 4 ore predare pe zi si 3 luni de vacanță?
Stiti cumva cate puncte de pensie lunar/anual realizeaza un truditor in privat care castiga brut pana in 3000-4000 lei dupa ce Liviu si Olguta prin umflarea bugetarilor a dus SMB pe economie la 5400 lei ?

Soldat spunea...

Mai PALASS revino cu picioarele pe pamant!Eu am simtit politica acestui netot cu varf si indesat.Mergi in spitale sa vezi cum se moare cu zile,cum pentru un CT sau RMN astepti 4 luni si-ti moare aproapele pana atunci.Sau in primarii unde sefi de la 30 mil.salariu au acum 120 milioane pentru aceeasi munca si nimic in plus.ACESTA om chinuit de viata zici tu? Poate chinuit de gagica-sa tanara!

Mihai spunea...

@ Mares
După 89 mai mult ne-au pus pe hartă căutători de fier vechi ,cerșetorii, hotii de buzunare si rudele cu alba neagră. Imi aduc aminte ca pe vremea când Plesu era la externe austriecii au reclamat erau îngroziți de furturile practicate de români intr-o tara unde se trăia fara garduri la case. Iar Plesu i-a contrazis in mod rușinos.
In Nato si UE ne-au tras de par si ne-au băgat asa nepregătiți cum am fost fiindca aveau mare nevoie de noi sub diverse planuri. Si pe moldoveni ( Moldova) ii băgau numai sa nu se afilieze cu rusii. Pe ucrainieni asisderea.
Cat despre gen agramat Popescu efortul si inalta lui măiestrie a fost ca ne-a dorit americanul intrat in rahat cu Afganistanul .....In rest un condamnat din cauza necunoașterii legislației. De morți numai de bine.

Soldat spunea...

HUHU REZEA iti dau spre studiu inainte de a mai scrie despre politica jalnica a lui Dragnea sa citesti un articol aparut azi poate te mai luminezi:"Şobolan, filmat într-un salon la Spitalul Socola. Anchetă internă".

Mihai spunea...

Adică si-a amintit si vorbitorul de trei fraze de joi inainte de plecare in weekend ca exista si popor ?
Prea târziu, raul a fost facut si pare ireparabil oricât de " educati" am fi .
De -ar ramane definitiv în weekend ......

Soldat spunea...

HUHU REZEA hai ca-ti dau sa mai citesti ca tot il iubesti pe Dragnea."Un brașovean vrea să dea în judecată un spital privat după ce asistentele îl pregăteau pentru o operație de apendicită, deși era acolo pentru a asista la nașterea celui de-al doilea copil."

Viorel spunea...

Liviub. A avut un discurs de rahat. Cică: Avem în România o criză medicală, una a creșterii prețului la energie în UE și în întreaga lume și s-au mai găsit vezi doamne unii politicieni care să mai aducă și o criză politică. Problemele trebuiesc rezolvate urgent, motiv pentru care voi chema partidele la Cotroceni săptămâna viitoare. Săptămâna viitpoare domnule președinte poate fi și VINERI 15.10.2021 sau chiar sâmbătă / duminică dacă nu plecați la pescuit. Vedeți cât de urgentă este criza ? La fel ca și urgența OU date de govern. O bătaie de joc.

anonim spunea...

@ Crnls-Flvs-Ifrm alias CFI
Nu conteaza ca ai laptop sau ce rahat de PC ai primit pe mocangeala...vezi ca ai trecut in modul "incognito"(semnul acestei functii e un tip cu palarie si ochelari de soare tip "intelligence")
click stanga pe bara de comenzi unde sunt in dreapta sus trei(3) puncte si apoi -click pe comanda "new incognito window" (a treia de sus in jos)
PS Si nu conteaza ce rasnita butonezi tu pe acolo,ci conteaza programul de operare,daca ai linux te pot ajuta si acolo(daca stii ce e aia "linux")
Pana atunci mai cere-i lu' huuuoprea inca un laptop ca are de unde....ce daca tu esti "pafarist" cam la toate,dar cu coada pe sus.In schimb la miloaga si/sau blesteme esti in topten
Hai pa! si mai citeste si singur ca-ti spune tot ce vrei "sfantul google" doar sa stii cum sa intrebi,ca nu merge in "stilul" tau de radiosanț Hai pa si lasa cleveteala ca parca trebuie sa ai grija de Ana si de cele jde mii de boli tratate cu tuica din electrozi:)))
PS Suna si tu in call-center la google si intreaba acolo,ca pe tine te asteapta
hi,hi....

Cezar spunea...

Arunca.l s.a prajit
De la etajul 4 cel putin..sa se racoreasca pina jos...apoi merge ca uns..🤣🤣🤣🙂🙃😜🤪😝🤑

Cezar spunea...

Au iesit..useristii la atac...astia care vor ca PSD sa le mareasca pensia...macar ca salariul doctorilor
Majurii..cu vederi de cal..de dreapta🤣😂😛😛😛😜🤪😝🤑

Cezar spunea...

MARes..
Nu fi narod
Eu subliniez ce a concluzionat JUSTITIA
DAA..MAI BAGA.L SI PE DOBRITOIU..SI MAI SÎNT O REMORCA
AU DAT BANII..PE APARTAMENTE INAPOI..SI AU LUAT SI CÎTE 2 ANI CU SUSPENDARE
CORECT?

anonim spunea...

Mda a concluzionat kwi: tripla,cvdrupla,sextupla,multipla,superurgenta criza/ele dar... seee intaaalneeesteee saaptaamaanaaa viiitoaaareee cu paaartideleee
Atat e de urgenta pt kwi;poa' sa mai astepte o saptamana chiar 10 zile ca doar ce?...
PS asta daca nu amana si ce a zis in seara asta.Eu pun pariu ca DA!!!
...ca e pe interes cu trasul de timp
poporul?? da-l dreak ce inseamna popor pt kwi?...poate populatie nu popor:(
decat kwi mai bine kiwi

anonim spunea...

Le da Maia Sandu la temelie!:)

anonim spunea...

primar: de baza net 10.000 plus gradatii si vechime in "campia muncii"plus beneficii si gratuitati plus sporuri
viceprimar:de baza net 8500 plus...idem primar
secretar UAT:8.000 plus celelalte de mai sus
Fata de cele de mai sus ridica lunar fiecare dintre ei sal de baza +2 la 5000 lei
comuna la care ma refer avea la ultimul recensamant(2011) 4711 locuitori ca ala se ia in calcul
PS deci asa cum zice avyanic astea sunt "grilele" cele mai mici
Ca pornire va dau functia cea mai mica: femeie de serviciu primarie-sal baza net 1978 cu vechime zero(0) si studii 4 clase (pt a putea citi etichetele de pe cutiile cu materiale de intretinere pe care oricum le duce acasa in proportie de cel putin 1/4 si ce are in plus vinde prin sat/oras....de la detergenti si solutii pt geamuri pana la hartie igienica si prosoape de hartie pt maini....si multe altele (de cea mai buna calitate.)Aduc "baietii" de la intretinere in portbagajul masinii primariei ca oricum jumate ramane in portbagaj.Cand ii vezi cat aduc zici ca sunt de la logistica de la cine stie ce R de infanterie.Si chestia se repeta de vreo trei ori pe luna,asa cam la 10 zile...te doare mintea nu alta!!Cand se strica o masina de tuns gardul viu sa zicem,nu exista termenul reparatie sau garantie ci se cumpara instant una noua marca stihl sau steindhaus....aia "defecta" dispare urgent dupa 2-max3 zile(ghilimelele nu sunt intamplatoare)si multe alte masini si masinutze

mishto de unii nu-i asa?Trai pe vatrai nineaca!

anonim spunea...

CFI cand am zis "jde mii de boli"(inchipuite desigur) m-am referit strict dar strict la tine.
Imi cer scuze doamnei daca s-a inteles altceva
PS Nu-ti mai bate capul cu pisiurile astea.Cere altu' si gata!Ti-l trimite huoooprea cu dehashelu daca trebe, ca in tine are speranta ca il faci parlamentar.Tu + el=partid.El parlamentar tu ..."tzine calu'.."..Dar asta doar daca il votezi,ca sa aiba si el doua voturi al tau si al lui:)))

Viorel spunea...

Domnule avianyc. Nu este un paradox. Și are dreptate domnul Huhu Rezea. Poate chiar să și mângâie șarpele după ceafă (ceafa cea de p..c) pentru pensia pe contributivitate, numai că, șarpele cu ceafă, căzând în cap de pe platoul TV. în emisiunea lui „Andrei Gheorghe” a scăzut în înălțime (prin îndesare) iar minte i-a ajuns în tălpi motiv pentru care a devenit un fricos (oricum era / doar gura de el) și laș, a tăiat pensile și salariile, dar nu a avut sânge în p..ă ca prim ministru să iasă public și să anunțe ci la rugat umil pe președinte să facă acest lucru. Cică stătea prost cu dicția din cauza emoțiilor (îi dădeau lacrimile și-l apuca plânsul gândinu-se cât vor suferi părinții dânsului prin diminuarea pensiei). Dumneavoastră patronii (nu toți), nu vă gândiți decât la tăiat, muncit cât mai mult, plătit cât mai puțin, fentat statul de taxe și impozite. Deci pe românește un fel de șmecherași (hoți).

Iulian Mareș spunea...

Nu am vorbe cu Reîncarnații!
Habar nu ai! marea lor smekerie a fost ca au trecut niste apartamente din regim interventie in cel de serviciu si conform unei legislatii le-au cumparat!
Nu vile...nu case de protocol...niste apartamente ceva mai spatioase, 80-90 mp, in niste blocuri construite de armata!
Dorinta PROSTULUI este de a-l aduce si pe altul la nivelul lui! Da si Dobritoiu, omul care a muncit pe branci pt documentatia si aderarea ROU la NATO, noi l-am trimis la puscarie pt un kkat de apartament, cand Guvernul trebuia sa-i faca ”statuie”, sa-i dea pe viata dreptul de a locui intr-o casa RAPPS!
*Pe viitor, sa nu mi te mai adresezi, intrucat pierd din timpul meu sa-ti dau replica si nu sunt sigur ca o intelegi, intrucat de cativa ani ai ramas acelasi, niciun progres, ba, parca ai intrat intr-un regres ireversibil!

Iulian Mareș spunea...

M,
asta inseamna ca vor creste si penalizarile!?

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
citez din dumneata camarade ca din clasici in viata!
*Sa inteleg ca ”vorbitorul de trei fraze de joi inainte de plecare in weekend” a crescut si s-a educat, cel mai mult timp, pe sub Podul Minciunilor?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Personajul de legenda nu rateaza nicio gogomanie! El nici nu vrea, nici nu stie si nici nu poate!....doar asculta de altii!

Iulian Mareș spunea...

Ai lapsusuri....
Gl. Popescu era cel mai tare artilerist post 90 si cand s-a negociat aderarea in NATO nu era vorba de Afganistan!
Oricum, Pleșu a fost omul lui Kioru, pana cand (se zice)... beat fiind, Kioru a aruncat cu scrumiera in el!
Da asa este...tiganii nostri faceau ce stiau mai bine in Vest, iar marile lor banci sustineau, prin intermediari, finantarea terorismului mondial!
*Poti numi o singura tara din fostul Tratat Varsovia care era f pregatita pt aderare in NATO sau UE? Stii, Poloniei cata datorie externa i s-a sters? Si era curtata de prin ani 80... Inclusiv Vaticanul implicat pana la gene...

Leon spunea...

Pai cred ca este cel cu interzicere cumul pensie/salariu la stat (Pl x nr.421/2021) :
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=19542

Huhu Rezea spunea...

Sunt mii de cadre militare din toate structurile de apărare care si-au cumpărat apartamentele de prin toate garnizoanele prin care au fost mutate cu serviciul, desi aveau voie să cumpere numai unul.

M spunea...

Cica e foarte pe ascuns, a trecut de MAI cu aviz pozitiv (proiectul e facut de MApN deci inca un aviz pozitiv).
Nu se vorbeste despre el ca sa nu iasa inca un val.

@Leon
Se pare ca nu. Doar cresterea vechimii minime in serviciu de la 15 la 20 de ani. Asta ii afecteaza mai ales pe stiti dumneavoastra cine!

Iulian Mareș spunea...

Atentie ca unii nici nu inteleg esenta rautatii gen: ”Cat despre gen agramat Popescu”....pe langa ca il confunzi nu cred ca ai facut si filologia! Exemple sunt cu duiumul....

M spunea...

Cum sa nu le dea? Abia s-a intalnit cu Soros (cel mic care a preluat afacerile lui taticu!)

Maia Sandu a invatat ceva de la Basescu: daca nu am sa le dau paine, macar sa le dau circ!

PS - asta nu inseamna ca procurorul ala e nevinovat. E doar amuzant ca l-au saltat in timpul unei conferinte de presa!
Daca erau "pe legalitate" atunci puteau frumos sa il salte cu mai putin spectacol!

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
nu mintea in talpi ci mai grav, inima i-a cazut langa cur! Am avut momente deosebite cu el...In ziua aceea a castigat la LOTTO!

CEZAR spunea...

NISTE HOTI DE ULTIMA SPETA !! SA LE FACA MARES STATUIE ...CACI SI EL AR FI FACUT LA FEL
La ultimul termen al procesului din 18 aprilie, procurorul de şedinţă a cerut judecătorilor majorarea pedepsei aplicate lui Corneliu Dobriţoiu de către instanţa de fond, precum şi condamnarea celor care au fost achitaţi în acest dosar.

'Instanţa de fond a avut în vedere comportamentele bune ale inculpaţilor, însă aceste aspecte nu îndreptăţeau instanţa să scadă pedepsele. Vorbim de comportamente fireşti în calitatea lor de militari şi pentru asta sunt răsplătiţi prin avansarea în grad, dar nu constituie circumstanţe atenuante. Modalitatea de comitere a faptelor, perseverenţa infracţională şi calităţile acestora impun stabilirea unor pedepse cu executare în regim privativ de libertate. În legătură cu infracţiunea de fals intelectual în cazul lui Corneliu Dobriţoiu, Sergiu Medar şi Mihaela Matei solicităm constatarea intervenţiei prescripţiei speciale, fiind depăşit termenul de zece ani', declara atunci procurorul de şedinţă.

CEZAR spunea...

Continua...



Pe 23 martie 2015, Corneliu Dobriţoiu a fost condamnat în primă instanţă la un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi două luni închisoare pentru participaţie improprie la fals intelectual. Cele două pedepse au fost contopite, rezultând un an închisoare, cu suspendare, cu un termen de încercare de 3 ani.

În acelaşi dosar, general de brigadă în rezervă Traian Pigui, şef al Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din MApN la data faptelor, şi gen. mr. (r) Floarea Şerban, şef al Direcţiei Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MApN la data faptelor, au fost achitaţi.La ultimul termen al procesului din 18 aprilie, procurorul de şedinţă a cerut judecătorilor majorarea pedepsei aplicate lui Corneliu Dobriţoiu de către instanţa de fond, precum şi condamnarea celor care au fost achitaţi în acest dosar.

'Instanţa de fond a avut în vedere comportamentele bune ale inculpaţilor, însă aceste aspecte nu îndreptăţeau instanţa să scadă pedepsele. Vorbim de comportamente fireşti în calitatea lor de militari şi pentru asta sunt răsplătiţi prin avansarea în grad, dar nu constituie circumstanţe atenuante. Modalitatea de comitere a faptelor, perseverenţa infracţională şi calităţile acestora impun stabilirea unor pedepse cu executare în regim privativ de libertate. În legătură cu infracţiunea de fals intelectual în cazul lui Corneliu Dobriţoiu, Sergiu Medar şi Mihaela Matei solicităm constatarea intervenţiei prescripţiei speciale, fiind depăşit termenul de zece ani', declara atunci procurorul de şedinţă.


Pe 23 martie 2015, Corneliu Dobriţoiu a fost condamnat în primă instanţă la un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi două luni închisoare pentru participaţie improprie la fals intelectual. Cele două pedepse au fost contopite, rezultând un an închisoare, cu suspendare, cu un termen de încercare de 3 ani.

În acelaşi dosar, general de brigadă în rezervă Traian Pigui, şef al Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din MApN la data faptelor, şi gen. mr. (r) Floarea Şerban, şef al Direcţiei Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MApN la data faptelor, au fost achitaţi.

De asemenea, general maior în rezervă Francisc Radici a fost condamnat la 2 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare cu suspendare, el urmând să presteze şi 60 de zile muncă în folosul comunităţii.

CEZAR spunea...

Cont...


Aceeaşi pedeapsă de 2 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare cu suspendare şi 60 de zile muncă în folosul comunităţii a primit şi general maior în rezervă Constantin Năstase.

Alte condamnări în primă instanţă au primit: general locotenent în rezervă Sergiu Medar - un an închisoare cu suspendare, locotenent în rezervă Gheorghe Rotaru - un an şi 6 luni cu suspendare, comandor în rezervă Gheorghe Gonciaruc - un an şi 6 luni cu suspendare, colonel în rezervă Ionel Vizitiu - un an cu suspendare, plutonier adjunct în rezervă Mihaela Matei - un an şi 6 luni cu suspendare, general de brigadă în rezervă Corneliu Duţă (comandant al Garnizoanei Bucureşti la data faptelor) - un an şi 2 luni cu suspendare.

De asemenea, inculpaţii au fost obligaţi la plata de despăgubiri civile către MApN: Corneliu Dobriţoiu - 15.846 lei, Floarea Şerban - 140.586 lei, Francisc Radici - 239.255 lei, Constantin Năstase - 230.040 lei, Sergiu Medar - 8.286 lei, Gheorghe Rotaru - 175.215 lei, Mihaela Matei - 45.514 lei, Ionel Vizitiu - 12.866 lei, Gheorghe Gonciaruc - 59.124 lei, Corneliu Duţă - 280.934 lei.

Decizia a fost atacată cu apel atât de cei condamnaţi, cât şi de către DNA.

În septembrie 2013, fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, în prezent senator PNL, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, şi participaţie improprie la fals intelectual, toate cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii au reţinut că, în perioada 1999 - 2005, Traian Pigui, în calitate de şef al Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din Ministerul Apărării Naţionale, s-a implicat în atribuirea în condiţii nelegale a unor locuinţe de serviciu (dintre care unele preluate de la RA-APPS), pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat, în baza Legii 562/2004, de beneficiari - cadre militare cu funcţii de conducere din MApN.

'Concret, inculpatul Traian Pigui a întocmit, în mod nelegal, adrese de repartiţie a unor locuinţe de serviciu şi a acordat avize de repartizare ce nu erau în concordanţă cu legea, dar prin documentele astfel întocmite i-a indus în eroare pe membrii comisiilor de auditare formate în vederea vânzării în regim subvenţionat a acestor locuinţe. Prin urmare, membrii comisiilor respective au întocmit, în fals, mai multe documente oficiale, în baza cărora s-au vândut locuinţele în regim subvenţionat inculpaţilor Şerban Floarea, Radici Francisc, Năstase Constantin, Medar Sergiu Tudor, Rotaru Gheorghe', susţine DNA.

Vânzarea în regim subvenţionat a acestor locuinţe a fost de natură să aducă Ministerului Apărării Naţionale un prejudiciu cumulat de peste 962.000 lei, Traian Pigui înlesnind obţinerea de foloase materiale injuste pentru titularii contractelor de cumpărare în regim subvenţionat.

Procurorii susţin că ceilalţi inculpaţi au închiriat şi ulterior au cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu încălcarea prevederilor legale.

Prejudiciul reţinut în cauză este de peste 1,2 milioane lei (compus din aproximativ 1,1 milioane lei, care reprezintă prejudiciul suferit de MApN ca urmare a vânzării la un preţ diminuat faţă de valoarea de inventar a fiecărei locuinţe, la care se adaugă suma de peste 100.000 lei, contravaloarea chiriei plătite de MApN unei părţi vătămate, începând din luna ianuarie 2005 până la zi).

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
in afirmatia ta, prima conditie este sa fi muncit prin mai multe garnizoane, asa cum era cerinta vremurilor.

Iulian Mareș spunea...

M,
circul, cu toata simpatia, prinde la oamenii poporeni, ieftini...

M spunea...

Sa il dam afara pe Bolojan! Salariul lui poate fi economisit si sa se plateasca pensii!!!! De ce atatia sefi?

In rest ma bucur ca ati venit la vorba mea cum ca privatii sunt evazionisti cu gura mare! Aveti dreptate: daca au salarii de 3.000 de lei de unde dracu isi iau mertzane si jeepane? Îs parcările pline de mașini scumpe! Doar nu o lucra toată lumea la stat mai ales că România e pe penultimul loc din UE privind numarul de bugetari la suta de mii de locuitori!

Par boc a fost doar un executant penibil - unitate de masura a servilismului.
Am si auzit discutii intre sefi:
- Băi, cum e Mihai că vreau să îl iau la mine în echipă!
- E băiat bun! Cam la 0.6 boci!
- Ai, mă!!! Nu găsești unul de 0,9 boci?
- 0.9????? Unde te crezi? La 0.9 boci înseamnă nici să nu aibă coloană vertebrală. Am auzit de un 0.8 boci dar era o meduză!
😂😂

CEZAR spunea...

NB
DE RETINUT
IULIAN MARES...apreciaza ca trebuia SA LE FACA STATUIE...!!!
Poate in curte la RAHOVA....dupa modelul SEGHED.....!!

Cezar spunea...

Este cineva capabil sa cuantifice cît rau au facut acesti hoti...Armatei in general si pensionarilor militari in special?
De la astia..sa astepti legi corecte si pensii decente ?
Hai baa..fugi drakului cu trotineta
Au compromis..mînjit cu kkt..tot !!

Viorel spunea...

Don Cezare. Opreștete domnule. V-am trimis un link și dumitale l-ai luat la limbi filă cu filă după care îl postezi pe blog. Vi l-am trimis spre studiu, nu spre publicare.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Lasa-l în lunea lui. Măcar de ar înțelege ceea ce citește...
El nu-si vopsește amărâtul ala de calorifer din bucătărie (plin de rugină) 8nsa acuza pe alții...15-20K lei vs 2.700.000 K € bani pt vaccinuri sau 38.000.000 K € împrumutați sunt totuna...

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Presedintelui Iohannis nu are teama de Suspendare, a promulgat Pl x nr.58/2021:
https://www.dcnews.ro/iohannis-a-promulgat-legea-drepturile-fostilor-presedinti-retrase-daca-au-fost-lucratori-sau-colaboratori-ai-fostei-securitati_840862.html