Un produs Blogger.

luni, octombrie 11, 2021

Spială a fost numit candidat de premier

25 comments

Vezi    https://www.huhurez.com/2016/02/guru-cazut-in-spirala-politiei-romane.html?m=0&hl=en

In discursul din Parlament, la moțiunea de cenzură, Bibilică l-a numit "toaășu' Spială" pe șeful USR, vrând să-l ironizeze, în stilul său de  aspirant de consoane dure, pentru participarea lui la spiralele  MISA- mișcarea de integrare  spirituală în absolut a lui Gabriel Bivolaru.

Astăzi, Iohannis l-a nominalizat pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș, mai mult în calitate de om al lui Macron decât de politician USR.


Nu cred că toți liberalii se vor înhăma la cotiga lui Werner pentru a-l vota pe Spială. Mai repede cred că Cioloș își va depune mandatul fără să mai vină în Parlament pentru Investire. Astfel, Werner ocolește decizia CC care îi interzicea să-l redesemneze pe Bibilică premier și mai prelungește declanșarea termenului de 60 de zile  pentru alegeri anticipate.



25 de comentarii:

vasile iosif spunea...

Ne mai paste o OUG57/2021?
Sau o noua contributivitate?
Sau va elibera stagiile civile din prisonieratul de la CPS?

MIȘU spunea...

Asta,Spirală a ciumpavit legea 223/2015 prin ordonanță de urgenta 57/2015.
Acuma printre multe masuri pe care le va lua,a zis ca pana la sfârșitul anului 2022 va elimina și pensiile speciale,prin trecerea lor pe contributivitate: spun asta că în opinia USR, și pensiile militare,sunt considerate pensii speciale.
Nenorociții !

Viorel spunea...

Având în vedere că domnul KWI a propus și susține varianta de prim ministru a „domnului” Dacian Cioloș, UDMR-iștii vin cu un tupeu ieșit din comun cu varianta Kelemen Hunor iar celelalte partide PSD, AUR ezită, atunci să fie Cioloș cu condiția ca să solicite organelor în drept o anchetă guvernamentală (doar se certau de la ciolan, nu ?) cu cât s-a împrumutat România pe perioada Pandemiei, de la ce bănci, cu ce dobânzi și unde s-au dus banii. Dacă sunt constatate nereguli, cei vinovați să intre la Beciul Domnesc (ca toți infractorii) și să restituie banii înapoi mergând de la prim ministru până la ultimul primar din Poplaca ce a primit și cheltuit ilegal sumele alocate. În plus, domnul viitor prim ministru să dezghețe (chiar dacă vine iarna / are energie și gaze pentru calorifere și alte surse de încălzire) salariile și alocațiile iar în luna decembrie să emită OUG nr. 57 BIS / 2021 (nu 2015) și să aplice dublu (10% cum a prezentat aseară România TV propunerea PSD-ului privind majorarea pensiilor) prevederile:
Art. 14 (1) Prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2016 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5% şi este de 871,7 lei.
(2) Prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în anul 2016 pensiile militare de stat se majorează cu 5%.
După care, vom trăi și vom vedea.

M spunea...

Programul USR de guvernare făcut pe baza PNRR

Măsură prevăzută în PNRR: „Legislația privind pensiile va revizui pensiile speciale pentru a le alinia la principiul contributivității”.

USR propune în plus clarificarea faptului că nu vor exista categorii profesionale exceptate de la acest principiu: toate pensiile speciale vor fi acoperite de această schimbare.
Termen: 2022


(Am corectat parte din greșelile de ortografie ale "programului", evident făcut pe genunchi de către Ghinea Zero).

Leon spunea...

Huhu, de ce Spială si nu Spirală ??
Cred ca viitorul Premier NU poate fi sub nivelul Câtului..!

Huhu Rezea spunea...

Așa a pronunțat Bibilică de la tribuna parlementului! A zis "toaășu Spială"! Se vede că nu ai urmărit ultimul discurs în Parlament al Bibilicii.

Leon spunea...

Aveti dreptate, nu prea îl urmaresc pe Câțu!
Cred ca dna Saftoiu l-a "ciit" bine pe Iohannis:
„Președintele Iohannis a făcut o mișcare foarte abilă. I s-a imputat că ține cu maxilarele de Cîțu. Azi, toată ziua, media ne spunea că "pe surse" K Iohannis nu mai vrea să audă de USR. Și culmea: Cioloș. Deci, K Iohannis a dat un șah pe toată masa. Dacă Cioloș reușește să treacă un guvern, bifat. Dacă nu, iar e bifat. Iohannis a vrut, ei nu au putut. Altul la rând”, a comentat Săftoiu, pe pagina sa de Facebook."(stiripesurse) !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intr-adevar, acest piton, pion, piron si spion a lui Păcalici Gerontofil Macaron era deja in cartile lui Muilă, chiar daca l-a numit cu mare scarbă si silă, dat fiind faptul ca pentru Flocea Câțosul pastrase toata afectiunea, turta, osul si grosul, insa este de remarcat ca băutorul de butelci de urină din spirala, cu suprafața selenară de pe mooia nasoala si femela din dotare franco rasoală cu ura pe nația romanistană, nu va fi votat din varii motive de incompatibilitate, imoralitate, apartenenta la grupari atee, antihrist degradante si cu destrabalari si desfranari de sexualitate, apoi in politica avand excese de dualitate si impartialitate, deci neavand creier, sare si piper nu va fi votat si aprobat nici chiar din propriul esichier in fonctia de premier... Lupta cu taurul guvernarii din coridă se anunta una foarte lungă si crudă, pe un fond de frenezie politica extrem de toridă, așadară pana in primavara, din fericire sau din pacate, cand se va ajunge la anticipate! Pana atunci, vor curge garlă si pe bandă dosarele politice la comanda, bineanteles ca fara nici o milă din partea lui Plăvan Muilă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bretonatul bubos, Cioloșosderos, dupa cateva cocodaciri de gaină si cateva gâlgâieturi de urină, cu o voce de bariton a la mousiu Macaron, a anuntat cu mare solemnitate ca, daca va conduce un Govern in minoritate, cat si pentru o spirală in dreptate, toate pensiile le va alinia pe contributivitate!

Iulian Mareș spunea...

Dupa atatea drumuri pe afara, Kelnerul a retinut bancul cu evreul, rabinul si camila!
Prima zi
-evreul: Rabine nu stiu ce sa ma mai fac: am 5 copii si o singura camera, cum sa locuim asa?
-Rabinul: ai si o camila, bag-o in camera si vino dupa 1 luna!
-evreul, dupa 1 luna: Rabine este imposibil acum....camila pute, partaie....
-Rabinul: scoate camila din camera si vino dupa 1 luna!
...dupa 1 luna:
Rabinul: ei, cum este acum?
-evreul: mult mai bine Rabine, este excelent kiar!

*Ei, ati prins de ce l-a numit pe Joulien, in afara de faptul ca a dorit sa-l faca de ras? ****** ... aici Pahonțu are 1-0!!!!

M spunea...

Dupa atata munca cu desemnarea asta Johannis a luat-o pe Carmencita si au plecat sa se relaxeze la Sharm el Sheik.

Cel putin asa anunta publicatia egipteana Enterprise (ca presa noastra corupta nu are curajul sa spuna ceva despre mica vacanta prezidentiala)

Niky spunea...

Sau de ce Spirală, și nu Urinoterapeutul, că cei care mergeau la guru Bivolaru făceau și “terapie” cu urină!?

Margarit Fernand spunea...



Ce spuneți de ultimul punct??

Obiectivele anunțate de Cioloș, dacă reușește să formeze Guvernul:
• Dacian Cioloș a anunțat și o listă de priorități pentru guvern
• Soluții precum reducerea TVA la energie de la 19% la 5%
• Subvenționarea CET-urilor și credite fiscale pentru IMM-uri sau exceptarea de la plata certificatelor verzi
• Desființarea Secției speciale și reforma în justiție, condiție esențială pentru ridicarea MCV și pentru aderarea la spațiul Schengen
• Eliminarea pensiilor speciale, reforma pensiilor, până în 2022

Mihai spunea...

Se-ntâlniră dup-o ”halbă”,
Un Spirala si-un Spirache,
Antrenati ca să ne mintă,
Cum ratară ei o țintă .

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Poți completa cu foto și comentariul din mail?

Iulian Mareș spunea...

Mi-ai plăcut...

M spunea...

Vin cu o corectie!

Domnul presedinte pleaca maine in Suedia.
E adevarat ca si ziarele egiptene spuneau ca vizita la Sharm el Sheik "va avea loc la mijlocul lunii octombrie".

luchy19 spunea...

Eliminarea pensiilor speciale/ de serviciu/ocupaționale/militare, evident că sunt toate luate în calcul, DAR ce înseamnă- până în 2022, adică până la 31.12.2021 ???

Viorel spunea...

Domnule M. Pleacă în Suedia pentru că acolo a cerut azil politic Grgorian Bivolaru, mentorul domnului viitor prim ministru pentru a se sfătui dacă a făcut bine sau nu și poate discută și despre viitorul guvern / numiri de miniștri (că doar nu-I propune D.C.). Grgorian Bivolaru fiind și el profesor (de yoga) poate îl propune ministru la Învățământ sau Ministerul Tineretului și Sportului.

Viorel spunea...

Unknown. Asta poate însemna orice dată începând cu 01.01.2022-31.12.2022. Nu te amăgi. Este vrăjeală de 2 lei. Ca să elimini o pensie specială cum este pensia militară de stat și să vii cu o altă formă fie ea chiar și pe contributivitate îți ia timp, specialiști bine pregătiți („ca și la CPS”) și muncă enormă. Ține cont că mulți pensionari militari după ieșirea la pensie s-au angajat în viața civilă, ani care trebuie luați în calcul și fonduri în plus.

M spunea...

@Viorel

😂😂😂

O țară tare veselă!!!!

Margarit Fernand spunea...

@VIOREL Fonduri în plus NU! Împărțirea punctajului la 30 sau 35 ( cum propunea proiectul lui Năsui)și nu la 20 cum a fos înainte va duce la scăderea drastică a multor pensii. Eu am făcut o simulare pe 25 ani militar și 15 ani civil și împărțind la 35 pensia scade cam cu 1 000 de lei!

Iulian Mareș spunea...

Referitor la foto cu spirala: unde credeti ca era Ciolos in acea spirala fotografiata cu drona?
In centru?
Gresit!
Era pozitionat expre la ultimul inel pt a raspunde strigatului Kelnerului:
-Ciolos, Ciolos iesi din cerc, schnell, schnell!
-Jawohl! Ich verstehe! ... Oui! Je comprends!

Viorel spunea...

Mărgărit Fernand. De ce fonduri în plus NU. Să decarteze MApN cotă parte din cei 2% din PIB și CNP altă cotă parte pentru a întregi cercul. Dacă nu, să suporte integral fie CPS a MApN, fie CNP. Oricum va ieși o HARABABURĂ cum au făcut și cu CASAOPSNAJ cuplată cu CNS aduși în situația de a nu mai avea fonduri (folosite de civili) pentru setul standard de analize. Cât despre împărțirea punctajului, nu cred că se va face la 35 ci 30 sau chiar 25 pentru că în viața civilă se iese la pensie la 65 de ani pe când în armată la 60 (cred că se va prelua tabelul cu vârsta standard de pensionare din Legea nr. 223/2015) pentru că te apucă râsul / plânsul să-l vezi pe militarul (moș Teacă) la 65 de ani cu ranița în spate alergând pe camp și strigând URA la boscheți.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/efectul-dezastruos-al-guvernarii-pnl-usr-udmr-majorarile-de-salarii-anulate_2043284.html