Un produs Blogger.

marți, februarie 01, 2022

Ce dorește MApN sa facă din Plx-199/2020?

141 comments

Nu se modifică nimic din forma provizorie a proiectului aprobat de Comisiile Raportoare ale Camerei Deputaților, numai că aceleași  masuri se aplică decalat cu 2 ani, față de 2020.
Forma Raportului preliminar al PLx 199/2020  o puteți reciti AICI.   

 

141 de comentarii:

 1. @VOM face, VOM drege, VOM da, VOM ita- vorbe de individ care a prizat ceva.Amana in speranta iesirii din sistem a celor care inca nu s-au vaccinat ca de cei cu rapel va avea grija Cel de sus ca asa a fost prevazut masterplanul de cernere a varstinicilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Rambo, nu-i asa, bro, nu se mai amana nimic, fiind facuta din buric si hotarata, bre, sa ne scoata din belele!

   Ștergere
  2. Astia spun povesti dar unii au avut certitudini.
   AM IESIT la pensie la 40 de ani si ceva
   AM LUAT ajutoare mormane de bani.
   Cei cu rapelul sunt cataratori cu experienta care stiu sa urce in rapel muntele vietii. 😁
   PS: Ati uitat la capitolul VOM aia cu VOM DA ajutoare celor care sunt indreptatiti conform legii.

   Ștergere
  3. Kotârlele de pază și-au luat ajutoarele preventiv încă din activitate ,mai țigări mocca de la bormbanderi,mai un telefon băgat pe blat,mai consolat partenera cremenalului ,astea-s ajutoare triple față de OG7!

   Ștergere
  4. ifrim

   Aoleu!
   Este ca va place sa vedeti paiul din ochiul altuia si nu barna din propriul ochi?

   Vedeti ce spunea Ion Antonescu acum 80 de ani: "in armata se fura din hrana soldatului."

   La 50 de ani de atunci tot cam asa era.

   Mars!

   Ștergere
  5. E vorba de un principiu daca tot o ardem cu principiile.
   Eu nici nu beneficiez de acele ajutoare dar poate au dreptul altii: militari, pompieri etc.
   Cu ei cum ramane?

   Ștergere
 2. Huhu, dacă stăm bine şi analizăm acest proiect este tocmai ceea ce am cerut eu pe acest blog acum 2 ani, având în vedere constrângerile bugetare. Aplicarea etapizată ar putea împăca oarecum pe toată lumea fără ca să deranjăm pe nimeni şi ar aduce o mulţime de "votanţi" în barca puterii dacă acest lucru s-ar realiza. Mai mult, militari ca şi medicii şi-ar recăpăta statutul lor bine delimitat în societate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dl General, Gabriel Oprea n-a avut zabavă si nu e la prima isprava, facand fel de fel de interventii si actiuni petitionare pentru dreptate la pensiile militare, asa ca le puteti gasi pe pagina mea, sau mai repede pe grupurile UNPR si UMPMV!

   Ștergere
  2. Nu v-ați săturat de etapizări,nu vedeți că etapele sunt tragere de timp? Murim așteptând să trecem într-o altă "etapă"!
   Oprea trebuie să-și spele multe acte față de militari,amintesc doar circul făcut de el cu ajutoarele.

   Ștergere
 3. Etapizari importante pentru o prima dreptate, dar chestia cea mai mare e ca Dl General Oprea a intervenit la forurile superioare pentru a se lamuri situatia pensiilor militare, demonstrand ca nu sta si nu doarme, cum o fac generalii de paie care au fost votati cu gloatele si acum ne intorc spatele! Felicitari, Dle General, Gabriel Oprea, si cred ca s-o putea sa iesim si sa ne izbavim din aceaste mizerii si hingherie mare care s-au produs la pensiile militare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vedeti ca Emilia Sercan i-a dat la temelie si gl Oprea cu lucrarea aia de doctorat plagiata. 😁
   Cum comentati?

   Ștergere
  2. @Quine grena-coray-ciclamme, nu-i tine lui Sercan la borhaie taman cu Gen Oprea, ca si alta data așa au fost altii mai ciufuți decat ea si n-au reusit sa-i faca ceva, Doctoratul fiind in regula si sadea!

   Ștergere
  3. Cornelius Flavius Ifrim
   Apropo de catei multicolori...
   Nu a spus doar Sercan ca e plagiat.
   Noi intelegem periatul ala pe care il faceti dl gl Oprea dar mai lasati asa cate o scama ca sa nu bata la ochi.
   I-ati facut varza costumele cu peria aia. 😂

   Dalmațienii generalului. Cine sunt și cu ce s-au remarcat doctorii lui Gabriel Oprea
   ”Este vorba, în mod sigur, despre un plagiat. O să le atrag tovărăşeşte atenţia celor de la Consiliu că, în lucrarea lui Gabriel Oprea, sunt zeci de pagini copiate integral. În afară de pasajele semnalate în presă, am găsit şi altele, preluate din alte lucrări, fără citarea sursei. Ceea ce s-a întâmplat este de domeniul evidenţei”, declara, la sfârșitul săptămânii trecute, Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică a Universității București, despre doctoratul lui Gabriel Oprea. În temeiul acestui ”doctorat”, Gabriel Oprea a ajuns să coordoneze, la rândul lui, lucrări de doctorat. Lista celor care l-au ales pe general ca și coordonator de doctorat este cunoscută până la nivelul anului 2011 (cât de curând va fi cunoscută însă și lista completă). Asupra a cinci lucrări de doctorat coordonate de Gabriel Oprea există deja acuzații legate de plagiat. Oricum, lista doctoranzilor lui Oprea este una extrem de ”consistentă”: procurori, judecători, ofițeri SRI, politicieni – numele lor sunt foarte sonore. Unii dintre ei au deja condamnări penale la activ, alții au fost cercetați penal, la rândul lor. Cu greu reușești să găsești un doctorand fără pată pe lista lui Oprea. Singura persoană mai puțin cunoscută opiniei publice este… secretara personală a lui Gabriel Oprea, devenită și ea doctor. România Curată vă prezintă scandalurile în care au fost implicați."

   Sursa: romaniacurata.ro

   Ștergere
  4. @Rddog, prietene, fara regrete, dar noi, cei de viță care-l iubim pe Gabiță, nu punem botu' ce scrie rau netotul sau idiotul de jurnalist sa-i sape temelia cu totul, ci ne amuzam cum isi consuma ei bateria sa scrie prostia, si-l vrem in Parlament macar inca o data sa mai poata sa ne faca dreptate caci stie si poate, frate!

   Ștergere
  5. CFI
   mai las-o cu gabitza ca ne-ai otravit!A trimis si el o scrisoare si i s-a raspuns.Asa si....?
   Daca nu-i poti face statuie,impaiaza-l!!
   @cainele rosu
   1-A plagiat este foarte rau si este foarte bine sa-l f*ta,dar asta n-are nici o legatura cu scrisorica de mai sus,nici cu intrebarea nici cu raspunsul
   O intrebare?
   Cine a mai fost poreclit "cainele rosu"? indiciu:N-a avut nici o legatura cu Dinamo ca aia nu-i echipa iar clubul este "Cosa lor" nu Cosa nostra
   Imi aduc ceva aminte de o echipa Dinamo dar nu mai retin daca a fost i.e.n sau dupa anul 1 e.n....cre' ca trebuie intrebati arheologii sau aia cu paleoastronautica
   2-

   Ștergere
  6. akord-75
   Singurul militar roman cu gradul de maresal care a condus trupe in razboi.
   Ceilalti au fost Prezan si Averescu si evident regii Romaniei care primeau automat acest grad militar.
   Forza DINAMO!

   Ștergere
  7. @reddog
   raspuns corect! 👍

   Ștergere
  8. Simatii mei onorabili,
   Apreciati-i actiunile Gen Oprea, pentru ca domnia sa nu sunt leprele care au aceleasi grade militare de la noi de pe spinare, si nu ridica un deget pentru a noastra disperare si la pensii indreptare, fiind cam singurel, alaturi de Gen Gropan, taman, care misca acest mare bolovan, ceilalti intrand unii in Parlament sa se imbogateasca sub acest firmament, nu sa ne indreptateasca cum ar trebui intr-o fratie camaradereasca, si dupa ce s-au vazut cu sacii incarcati acum fug de noi ca niste ratati nerusinati, macar o vorba sa puna ca atare pentru dreptate la pensiile militare, n-ar face-o, teteo, pentru ca in prostia lor mare de noi pe nici unul dintre ei nu-l doare, asa ca actiunile Generalului Gabiță sunt o mare ușiță pentru o viitoare reusita, caci una este sa stai sa vegetezi pasiv si alta este sa fi pentru camarazii tai activ si incisiv, asa cum mereu si mereu Generalul meu, Gabriel Oprea, chiar vrea si a dovedit-o cu varf si indesat ca de noi i-a pasat si nu ne-a abandonat! Ce-mi pasa mie de doctorate, frate, daca el pentru noi vrea sa se faca dreptate, si cu ce ne-ar pasa si ne-ar incalzi scandalurile astea in van cand pe ele ar trebui sa nu dam 1 ban, vazand ca se zbate si la orice usa bate sa ni se faca dreptate! Pai, asta e recunostinta noastra pentru domnia sa sa ne apucam acum sa ne alaturam la gasca care l-ar vrea rastignit si pedepsit ca are curajul aproape unic sa ne vada cu visul la pensii implinit? Asa ca rog unii sa va revizuiti atitudinea fata de domnia sa si mai bine sa va abtineti ca la o caruta de oale sparte sa-i mai altoiti cateva toiage pe deselate sa le vedeti facute praf si pulbere pe toate, mai ales ca actiunile domniei sale nici pe departe nu sunt pe puntul de delasare, ci vor fi si mai accentuate, pana ni se va face o totala dreptate!

   Ștergere
  9. Cornelius Flavius Ifrim
   Daca nu pasa de doctorate si plagiate nu va mai luati de plagiatori.
   Gl Oprea o fi baiat bun dar nu are anvergura de lider.
   Din partea mea poate sa aiba si sapte stele ca hotelul ala din Dubai dar pana la urma reprezentativ pentru cariera sa ramane faptul ca a fost caratorul de servieta a lui Cozma prin Valea Jiului.
   Sa nu va suparati, asa sunt unii mai carcotasi, mai ales aia care visau sa-i care servieta lui Cozma si nu au treusit. 😂
   Vrem dreptate totala, irefutabila si definitiva!
   Vinceremos! 💪😂

   Ștergere
 4. Deci, in Comisia de Aparare, reprezentantii MApN vor sustine aceste noi Amendamente:
  1. Se va relua definitia Pensiei Nete prin introducerea CASS, lucru observat si de Admin.
  2. Diminuarea pana la 25 ani Nu va fi proportionala ci cu 1% pentru fiecare an lipsa.
  3. Cei 25 de ani reprezinta Vechimea cumulata, Nu Vechimea in serviciu
  Daca se materializeaza cele de mai sus in acest an ar fi chiar foarte bine pentru multi dintre noi..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Leon
   Citește bine!
   Abia in fazele 2 și 3, recalculare/actualizare, se revine la dispozițiile legii in privința vechimii cumulate și a penalizării cu 1% pentru fiecare an lipsă din 25.
   Per a contrario rezultă că în faza 1 se păstrează vechimea in serviciu și calculul proporțional pentru calculul cuantumului minim.

   Ștergere
  2. Si presupunand ca intre ,,faze'' ,Huhule ,vor fi ceva termene cronologice ,ce se va intampla daca la recalculare iese o suma mult mai mare decat in faza intai in care multi vor fi depunctati ,ce se va face cu diferenta ,va fi platita retroactiv???La aspectul asta ar trebui sa se gandesca guleratii !Macar vechimea trebuie sa fie aceeasi in toate fazele ,adica cea cumulata la care se va face calculul final ,pt ca altfel vor fi diferente foarte mari!

   Ștergere
  3. In alta petitie, Gen Oprea a cerut vehimea cumulata ca sa se faca dreptate invalidantilor si celor trecuti in rezerva cu ordonanta, fara vechime complecta, si uite ca i s-a luat propunerea in calcul, eu avand dovada a ceea ce afirm si gasiti dovada pe grupurile UNPR si UMPMV! Felicitari, Dle General, Gabriel Oprea, dar se regasesc si alte propuneri ce le-ati trimis permanent la toate forurile si la Aparare! Domnia sa totusi ceruse expres sa nu se aplice penalitatile de 1%/an, dar te poti pune cu clocarimea?

   Ștergere
  4. @raul
   D-ta de ce-ți schimbași pseudonimul? Amprenta de urgență și foc tot rămâne.
   Cuantumul minim este provizoriu, dar are regim de pensie militară. Nu se da nimic din urmă. Ar fi retroactiv

   Ștergere
  5. Huhule sunt acelasi ,,rau"' ca la inceput!!De unde-ai scos-o pe aia cu schimbarea???😀

   Ștergere
  6. Pe mine m-ar ingrijora si "soparla" asta strecurata smechereste.(iuteala de mana si nebagarea de seama)
   Voi ce ziceti?
   "Actualul cadru normativ privind fiscalizarea...bla,bla...pt anul 2022 impune MODIFICAREA MODALITATII de calcul....brut/net precum si a CALENDARULUI(n.m) de APLICARE a celor TREI ETAPE analizate anterior"
   O fi aia cu "Sfantu Asteapta" ???....Cre' c-o sa ramana din ea doar "peleics nr..." 😄

   Ștergere
  7. Huhule
   deci dupa logica dumitale "imbatabila" mai intai se aplica peleicsu strict la vechimea IN SERVICIU si cu PENALIZARE 4%/an...apoooiii dupa cateva luni se aplica din nou in cadrul L223 dar de data asta cu vechime CUMULATA si cu PENALIZARE de 1%/an....o sa se dea aia de la CPS cu capu' de pereti cand o sa vada ca "doi incarca,doi descarca".
   Io inteleg ca trebuie sa tii giroscoapele in turatie nominala ca altfel deviezi de la traiectoria publicitatii da' da-o dreak ca e prea olteneasca
   Apropo ce mai fac eM1 si eM2 ca de fo doua trei articole incoa nu le mai place iarba(articolele) de pe aici? S-au dat la fund?...impreuna sau separat? 😄

   Ștergere
  8. Serbane, de trei ani discutâm de această procedură a cuantumului minim și de rostul ei și tu pari că abia azi aflași cum se calculează.
   Pe M l-o fi chemat la CMZ să-i înmăneze noul Livret Militar.

   Ștergere
  9. Ahaaa il ia in armata....acu la pensie?
   Si vad ca dureaza dom'le dureaza de ceva zile
   "Alalalt" s-a dus sa faca harti sau "harti":) ca si la el dureaza.I-o tremura mana?

   Aici (Huhu Rezea 2 februarie 2022, 00:27) ai dat-o la'ntors rau di tat:)Io zic una matale raspunzi alta.....erai mai bun la CPS ca "purtator de vorbe":)))

   Ștergere
  10. Cel mai sigur îi tremură mâna curiosului dupa ora 02.00 cand merge sa facă pipi...., însă trebuie sa inghită 2 Kg de zinc ca sa faca o hartă ...

   Ștergere
  11. Ar fi foarte bine pentru cei de la ari19 din 223

   Ștergere
  12. @Huhu

   😂 Nu m-au chemat domnule.
   Pur și simplu unii din nou avem o viață interesantă.

   Ștergere
  13. @M
   Vezi că a început să ți se cunoască lipsa de pe blog! Era îngrijorat tot Bartolomeuuuu.... până la Cristian că nu ai semnat condica vreo 3 zile.

   Ștergere
 5. In seara asta la,antena. 3 olguta vasilescu a spus clar ca pensiile militare vor fi trecute în sistemul public. Asa ca uitati de pl 199

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fiecare înţelege ce vrea sau bagă strâmbe în funcţie de interes şi de "gaşca" din care face parte.

   Ștergere
  2. Tu de ce mai citești blogul dacă spui că este controlat de statul paralel? Rar poți întâlni un rezervist cu un comportament atât de instabil!

   Ștergere
  3. @Ctalin, aș fi de parere că... poti s-o mai zici o data!

   Ștergere
  4. A controla e una iar a parazita şi a încerca a duce discuţia într-o anume direcţie în funcţie de ordinile primite este altceva.

   Ștergere
  5. Nu mai scrieti de Fiola așa sau așa ca o stresati, ii tremura mana si i se sparge cana cu licoarea, si daca ii starniti setea stiti ce face cu ură la lipsa de bautură!...

   Ștergere
  6. @Onorbile, la atitudinea mea de cutra hâtră n-am zis si ca e urîtă sau nu-i buna la mitră, ba din contra, ca la o adicătelea si eu m-as baga cu ceva sa-i ofer macar o bagatea de acadea sadea, sa se simta si ea cineva pe lumea asta asa de rea cu ea!

   Ștergere
  7. Greșit... LOV în interviu, NU A SPUS CA PENSIILE MILITARE VOR FI TRECUTE PE CONTRIBUTIVITATE CI DOAR CA ÎN PROCENTUL DE 9,4% DIN PIB TREBUIE SA SE ICADREZE ȘI PLATA PENSIILOR MILITARE, PENTRU CA CELELALTE PENSII SPECIALE ERAU DEHA CUPRINSE ÎN ACEL PROCENT.

   Ștergere
 6. Ati observat ca nu mai semneaza clocarii gulerati si consacrati, ceea ce ma duce cu gandul ca au fost sacrificati sau indepartati, ministrul Dancu poate ca ducandu-i unde migreaza cucu, sau unde si-a dus dreackul capra si mutu' iapa! I-as da ministrului un brățotei cu lauri sa-i spulbere pe acesti gusteroi si granguri clocari, care s-au purtat cu rezervistii ca niste interlopi si cocalari ordinari! Dispareti, voi, jigodeni, rosiori, padureni, andropauzanieni si măciucieni-piciucieni lichele si hiene din peisajele in care se calculeaza penziile brotacare ale rezervistilor cu demnitate si onoare!

  RăspundețiȘtergere
 7. Mă gândeam pentru a ușura munca operatorilor CPS să cumuleze cele III etape întruna singură adică ultima!De ce nu se poate?

  RăspundețiȘtergere
 8. In primul rând răspunsul catre Gl.(r) Gabriel OPREA, fost și ministru nu trebuia semnat de un colonel si un lt.col ci de cineva mai aproape de fostele demnitati ocupate (ministru, macar secretar de stat) sau un general, consilier al ministrului actual!
  In al dilea rând răspunsul se bazează doar pe o vrajeală politica, atât timp cat acele termene nu au orizonturi de timp concrete, ma rog, relativ concrete - an, trimestru / semestru, activitatea parlamentara de dupa vacanta de ...etc!

  *Așa că, temerile unui ”fundaș” de luna plină îi vor aduce bănet la drum de seară mai ceva ca ăluia din melodia Spike - ZEU!

  https://www.youtube.com/watch?v=OkpbfJbR84Y

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Iulian, onoare si respect pentru adevar si analiza corecta a situatiei! Cred ca incep sa inteleg mistoul asta cu oug 199, dupa o analiza mai temeinica si amanuntita, doar sa-l abureasca pe Dl General Gabriel Oprea si pe noi, in fapt vor face tot ceea ce stiu ei ca e mai prost si la final va fi o mare muratura acra!

   Ștergere
 9. Mi-a soptit o pasarica ,nu de aia cu blana ci de aia cu pene(le) ca don bazil ciucalau ,mari se vorbira si se sfatuira" cu cei din specia catzoi ca toata lumea sa treaca la pensia civila, doar ëroii veterani"sa ramana pe pensii militare, asta-i pohta ce-o pohtesc demult miseii si asanarea terenului pentru lansarea faptelor a inceput deja pe la televiziunile aservite...precum ca am avea o armata bine pregatita, care sa faca fata unei invazii muscalesti si ca d-aia nu mai este nevoie de rezervisti ,eventual angajam vreo cativa , pe bani grei, plata jumi juma cu angajatorii si se vor numi rezervisti voluntari, pardon, mercenari ca si cei din NOVA HÁRMIA.Si astfel toata lumea va fi multumita si remunerata conform noii grile de salarizare unde seful statului major al armatei va avea cat un alt sef dar de biblioteca.Asta discutam zilele astea cu un alt domn Vasile si omul ne-a inteles promitand ca urgenteaza discutia si aplicarea pelexeului 199 in varianta buna deoarece el nu este vandut ciocoilor din armata.Am si raspunsul dansului si i l-as putea trimite ,pe alte cai , lui Huhu dar mi-e teama sa fie devoalat incapand pe mana cine stie carui ciocoflenduri de p-aci. Tante bele cosa!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Prietenul" tău primește și ajutor social pt anii ekivalati la CAP/GAZ-zootehnie?

   Ștergere
  2. @Iulian, asta nu-i pretin decat cu Mikidutza caruia i-a promis sufletul cand a "vanat"oameniSe aude ca ar fi fost reincarnat dintre vanatorii de sclavi din Evul Mediu dupa care devenise calau al Inchizitiei Spaniei.

   Ștergere
  3. @Rambo, frate, nu-i minciuna cele afirmate ca exista o ura pe toti ce care nu au fost in teatrele externe, militare, si ar vrea Malaimare Ciucale sa ne separe!

   Ștergere
 10. MFA-ul de când a apărut proiectul plx 199 tot răspunde petiționarilor cu această formulare privind plx 199 . Este o formulare GENERICĂ a guleraților în care nici ei nu cred dar vând iluzii și anesteziază pensionarii militari.
  Au și mare tupeu , răspunzându-i tocmai lui GĂBIȚĂ în acest mod.
  Normal ar fi fost ca însuși sociologul să-i răspundă la petiție lui Găbiță conf. regulilor nescrise de la ministru la fost ministru MFA.
  Vă dați seama dacă lui Găbiță îi răspunde un nimeni și cum îi răspunde , cât preț pun ei pe informarea corectă a celorlalți pensionari. Și Flavius a primit același răspuns generic despre plx 199 , la fel ca mulți alții....
  Este MIMĂ !
  Este ANESTEZIC fabricat în laboaroarele savanților dottores .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai raspunsul este asa ca de la dottore la dottore. 😂

   Ștergere
  2. Cum am scris mai sus, nu este un nimeni semnatarul raspunsului, insa Oprea merita mult mai mult....
   *Caci multi sunt dusi cu duhul si putini au inteles ce a dorit el sa faca...., kiar cu acele avansari neconforme, care nu afectau Fi!

   Ștergere
  3. Sunt niște NIMENI , mai ales vis a vis de Găbiță.
   Dacă respectivii pleacă 2 ani în vacanță , NIMENI nu sesizează absența lor .
   Niște gulerați SINECURIȘTI , dottores de la "făbricile" de la Spiru , Carol , Dunăre și Bălți , Corabia , Caracal , Alexandria , ...etc.......

   Ștergere
  4. Leo,
   Altceva lăsam eu sa se înțeleagă...cineva le-a dat ordin sa semneze ei, cu atât mai mult cu cât exista și un ordin de ministru privind modul de purtare a corespondenței...
   Mai ales că a fost vicepremier și kiar Premier împuternicit...

   Ștergere
  5. Leo
   Dujmanii ii poarta pica generalisimului Gabita pentru ca nu au valoarea lui.
   Oameni mici.
   Dreptate pentru doctorul Gabita!

   Ștergere
 11. De interes dar in afara subiectului
  https://m.hotnews.ro/stire/25338998

  RăspundețiȘtergere
 12. Asta da femeie adevarata.
  Daca si pe la noi erau femei de genul asta nu aveam atatia rambo antivaccinisti. 😁

  https://m.dcnews.ro/barbat-dus-la-vaccinare-cu-forta-sotia-sa-l-a-legat-cu-o-funie-foto-in-articol_856007.html

  RăspundețiȘtergere
 13. Ce înseamnă cuantum minim,? La ce este raportat? Dle H!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Brenda, vezi că in topic am făcut trimitere la documentul PLx 199/2020. De ce nu citești acolo?
   Cuantumul minim stabilit din solda de funcție si de grad actualizate, gradații, sporul de 7,5% si indemnizatia de comanda este provizoriu si se aplica numai celor care la data aplicării legii au in plată un cuantum mai mic decât acel cuantum minim. Toate elementele salariale se actualizează cu indicatorii din L 153/2017.

   Ștergere
 14. Constatare:
  1.Cand mi-a scris @Leo ca imi va creste pensia cu aprox. 300 lei, ceea ce inseamna zero barat crestere resimtita social, fata de scumpiri la absolut toate si inflatie, asta nu e dreptate si echitate;
  2.Ei zic ca pentru fiecare an lipsa iti scad 1%, atunci ce avantaj pot avea saracii armatei, care mare parte si-au distrus sanatatea, viata si viitorul in accidente in misiuni sau cauzate de serviciu si conditiile proaste de munca, cu detasari in medii agrare sau industriale pentru care nu aveau obligatii cu un contract prestabilit inainte de inrolare, ci doar ca au primit ordin sa le execute, fiind un act abuziv din partea MApN?
  3. La fel si pentru cei obligati sa iasa fortat datorita afilierii la NATO, manjiti cu sume derizorii si cheltuibile rapid, neajutandu-i toata viata.
  4. Ei zic ca stabilesc o suma minima de pensie, dar daca aceasta se incadreaza, ca si pana acum, la ceva care nu inseamna nimic, acesti oameni chiar nu pot beneficia de o suma fixa, asa cum mercenarii primesc o suma forfetara fixa, unii chiar si pentru detasari de cateva luni de 1000 lei, inclusiv fostul ministru al apararii cu pensie de 24.000 lei, iar multi dintre astfel de beneficiari avand pensii peste 3000-4000 lei, ceea ce nu inseamna ca la invalidanti, acum cu 1000-1500 lei cu care se haraie de ani si ani de zile si tot asteptand o astfel de compensatie financiara, ca doar sanatatea si capacitatea de munva si lupta si-au pierdut-o in slujba Patriei, nu in ograda proprie, si n-ar putea ca si ei sa primeasca aceeasi sau o suma fixa forfetara de recunostinta din partea statului? Si doar Dl General Oprea le-a ăropus asta in petitia domniei sale, dar vad ca se insista pe scaderea de 1% pentru fiecare an lipsa.
  In concluzie, se cauta mentinerea acelor stari de saracie si manjeala financiara impusa de gasca clocara a CSP, si eu nu pot concepe ca oug 199 sa-mi salte pensia mai mult de 1500 lei care nu inseamna absolut nimic in situatia economica foarte grava de acum, cu solda de grad la valoarea de cateva paini cu ce sa te ajute?
  Se mai zice ca s-a facut decalarea cu 2 ani a termenelor? Dar chiar nu se crede ca dreptatea asta preconizata a se face va fi poate o etapa infima abia pe la finele lui 2025, cu putin noroc? Dar saracii cum vor trece aceasta criza economica pana atunci, cei cu sumele astea de 1000-1500 lei, ei nu se intreaba?, si cand facturile sunt duble fata de aceasta suma? Eu stiu asa de cand lumea: Un rahat, tot rahat se numeste, si cand e vechi si incerci sa torni apa peste el sa-l inmoi si sa-l umflii ingogosat, el ramane sec dar pute de-ti sare nasul din loc, si cine l-ar hapli ca pe o prajitura proaspata, cand toti gusterii imbuibati si satui il arata cu degetul saracilor ca este cea mai buna prajitura s-o haleasca! Eu nu le pot inghiti acest rahat ranced pe care mi-l arata cu ingamfare autoritatuile statale ca sa se laude ca m-au salvat aruncandu-mi-l in farfurie ca sa ma satur si sa fiu multumit, si ca atare cei 20.000 de saraci ai armatei tot saraci si de rasul lumii vor ramane in veci, iar cei ghiftuiti se vor bucura incontinuare si nestingheriti de alte majorari caci pentru noi a fugit puiul cu ata iar pentru ei s-a defectat frana si s-a pierdut capastrul pe pensiile nesimtite, daca ei nu respecta propunerea Dlui General Oprea de a se renunta la cei 1% penalitati anuale, la acordarea unei sume forfetare, fixe, saracilor armatei, acordarea cumulului de vechime si acordarea grupelor la vechime! Abia atunci s-ar simti sprijinul si recunostinta MApN fata de cei napastuiti si saraci si care si-au pierdut in armata toate sperantele si viitorul vietii, LUCRURI DE CARE SE BUCURA DOAR MERCENARII CARE S-AU SACRIFICAT CAUZEI SUA, DAR PE BANII ROMANIEI FRAIERE, CEA CARE HALESTE TOT FIERUL VECHI SI REBUTURILE NATO DIN BANII DE PENSII ALE ROMANILOR, DE STAU CU ELE MURITORI DE FOAME!!

  RăspundețiȘtergere
 15. Ma intreb, referitor la document:
  - nu trebuia scris rz. În loc de r.? Parca asa zice smg 57/2011, manualul semnelor convenționale. Poate s-a modificat.
  -la alineatul 7: "etapa nu e o modalitate" nu prea suna romaneste si mai ales logic.
  -la final, documentul având rol informativ, adresat unei structuri cu statut juridic, formată din foști colegi, anumite reguli de redactare, pierdute pe drum, ar fi spus că deasupra denumirii funcției si numelui, trebuia scris de mana " cu stima", "cu consideratie" (forma acceptată, nu e cacofonie),....
  Sau poate asociatia nu merita nici una nici alta

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte corecte observațiile...merita din plin un B la aprecierea anuala!
   *Era un timp când pt asa ceva erai skimbat din funcție și plecai urgent din minister...

   Ștergere
 16. @Cu Oprea s-a cam incheiat capitolul istorie , este trecut la artefacte si nu se va mai putea ridica niciodata caci nu dispune de forte proprii'the brain"slabut , ce-a fost candva a fost datorita alegerilor pe liste de partide, pardon clanuri mafiote.Asa ca dom Cornel din orasul care a dat primul presedinte comunist ,daca mai vrei sa-l pomenesti da-l pe lista preotului sa-l citeasca in slujba de la biserica.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tot Deep State l-au lucrat...
   *Se vorbește prin media ca diavolizarea lui Ciucă a costat 600000€, plătiți unor românași gazetari corespondenți pe la marile jurnale din EU și US!

   Ștergere
  2. In ochii nostrii de oameni cu recunostinta, Gen Gabriel Oprea nu va pica in veci de pe soclul demnitatii si onoarei militare de General al Armatei romane, pentru comportamentul camaraderesc, responsabil si plin de empatie, fiind singurul militar si General care a aplicat doua legi bune, dar distruse apoi de cretini! Cine s-a mai zbatut ca Gen Oprea, tovarasi contras, care actualele pensii in plata le aveti majorate de domnia sa? Ai?

   Ștergere
  3. Rambo mai invata istorie!Primul presedinte comunist a fost Ceausescu!Daca te referi la Ghe Gheorghiu Dej ,al carui nume l-a purtat Onestiul inainte,afla ca acela s-a nascut la Barlad,si nu poti spune ca a fost dat de Onesti!

   Ștergere
  4. Cornelius Flavius Ifrim

   Nu s-a mai zbatut nimeni ca dl gl. Oprea.
   S-a batut ca la Costesti. Ma rog, era un fel de furier nu chiar in linia 1. 😁
   Omul a invatat de la adevarati strategi, pai nu e chiar la indemana oricui sa conduca la victorie minerii in lupta cu jandarmii. 😁

   Poate ii faceti o statuie la Onesti doctorului Gabita, mai are fani pe aici. 😁


   Ștergere
  5. red, îţi dă burta să-l persiflezi pe Găbiță pt.că te-ai pensionat prin 2017 pe legea clocarilor.
   Lui Flavius , mie și la f. mulți, Găbiță i-a dublat pensia pe care o are și acum în plată , în timp ce clocarii i-au înjumătățit-o.
   Asta este difernța pe care nu o înțeleg mulți și-l critică pe Găbiță.

   Ștergere
  6. raul. Lasăl în pace pe rambo2021. El încă se crede prin Pampasul din America de sud, Argentina sau Uruguay, călărind pe țeava tunului crezând că este Old Shatterhand prietenul lui Winnetou din romanele western ale scriitorului german Karl May. Nu vezi că pe lângă faptul că nu știe istorie se contrazice și în propriile comentarii.

   Ștergere
 17. Stiti ce nu inteleg eu : Adresa a fost trimisa generalului G O sau presedintelui Uniunii Militarilor si Politistilor " Mihai Viteazu" !? Atata grandomanie nu am vazut !! Probabil ca unii vor sa fi fost semnata de secretarul de stat Balu, alta grandomanie la unii care ne dam cu pareea pe aici.... Bun. Si acum sa va spun ceva, cred eu interesant si bine de stiut.
  Promotorul a ceea ce urmeaza sa se intample nu este generalul OP ci primul ministru care doreste rapid aplicarea unei ordonante care sa duca la disparitia cat de cat a discrepantelor enorme existente intre pensii. Si cand era ministru apararii a ceut dar nu a fost sprijinit politic. Asta si urmare a interventiilor presedintelui Forumului structurilor.....si presedintelui ACMRR din MAN.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fugi domnule cu Ciuc-al dumitale!
   In loc să acorde prioritate amărâților cu pensii de 2-3000 lei, in loc de Plx 199 el a dat indemnizatii de veteran in teatre de operațiuni.
   Bine că a găsit sprijin politic la Fifor si Olguta ca să dea OUG 57/2017 pentru eliminarea actualizărilor!

   Ștergere
  2. Daca Ciuca ar fi dorit cu adevarat sa faca ceva pentru militari, ar fi facut pentru ca functiile detinute pana in prezent l-ar fi ajutat. Dar a preferat sa fie o sluga credincioasa lui KWI. E un om fara onoare, nu e barbat de stat asa cum vrea el sa para.

   Ștergere
  3. Ionele,
   Nici nu cred ca asa ceva ai înțelege vreodată...!
   Ce zici, dacă la o petiție îți răspunde liftiera?

   Ștergere
  4. @Ionel, de ce gandesti si gângurești modus a la Ionus de pe Venus cu atata rautate de călăus? Doar daca esti fan clocar si ciucălar poti sa te manifesti asa de amar ca un șparlamentar sforar!

   Ștergere
  5. A făcut pt. cristinuca și alți/altele din gașca lui.

   Ștergere
 18. @All PLX 199 in discutie zilele astea prin Parlament nu este cel prezentat si agreat de Huhurez si admirat de o gasca de gura-casca minte flasca ci acesta cu amendamentele sugerate de SCMD cu revenire la L223 nealterata de OUGuri potrivnice.""1. Aplicarea in integralitatea sa a Legii 223/2015, asa cum a fost promulgata, prin deblocarea la Camera Deputatilor, a amendamentelor la PLx 199/2020 care reconstituie textul promulgat al legii 223/2015.""

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa traiasca Motanelul kk..cios
   Deja simte miros de Ciukkalata Mocca pi la bot..si spor demansa frecata la rece in spatele hangarului
   🤣🤣🤣🤣😜🤪😐🤑

   Ștergere
  2. La ce data se discuta in Camera Dep... deocamdată nu este pus

   Ștergere
  3. Anul viitor..... Cine știe ce porcarii mai apar până atunci

   Ștergere
  4. rambo2021,
   Să-ți povestesc ce am pățit azi-noapte după miezul nopții, fix la ora 02:24!
   Cu ocazia unor activități prin AFRICA am cumpărat și adus niște piei de animale exotice: zebra, antilopa și niște păsări împăiate ...Fildeș nu era legal!
   La ora mai sus menționată, vecinul meu, un hâtru pensionat de peste 20 ani, beat muci...sună ca apucatul la ușa! Deskid și îl întreb ce vrea și dacă îl doare capul?
   Intr-o limbă de grobian zice sa-i împrumut o piele ca să o sperie pe femeia de servici a blocului!
   Ce sa fac, ca sa scap de tot?
   -Ia mă pielea, plimb-o cât vrei și adumi-o când te faci bine!
   Încă nu a venit să mi-o dea înapoi, cred că bolește încă printr-un șanț!

   Ștergere
  5. @Iulian, a trecut de Ghimbav?

   Ștergere
  6. rambo21. Iar ai dat-o cu mucii în fasole și ai pretenții să fii respectat și ascultat. Păi din comentariul tău, rezultă că domnul Huhu Rezea ne-a postat pe blog un subiect inventat de dânsul (PLx-199/2020) pentru a ne testa inteligența, a ne induce în eroare sau poate din greșeală. Referitor la noi, comentatorii de pe blog, după mintea ta de bibilică suntem („o gașcă de gură cască cu minte fleașcă”) un fel de fraieri amețiți ai blogului. Ție chiar nu îți este rușine de afirmațiile ce le faci la adresa noastră. Ai apărut pe blog de puțin timp ieșind din coteț cu botul mirosind a rahat. Ai fost militar sau cioban la oile domnului Becali de ai un limbaj de borfaș mediocru

   Ștergere
  7. @Viorel:

   Din păcate, varianta trecută de Senat este perimată prin amendamentele care scot/adaugă prevederi, Jianu și Roșu fiind autorii lor în comisiile de muncă și de apărare ale CD.
   Ar fi fost interesantă lectura variantei avizate de către Solomon, dar și mai și era de știut varianta aflată în lucru la Comisia de apărare.

   Ștergere
  8. Domnule Dan B. Eu am afirmat într-un comentariu anterior că, dacă domnului ministru Dâncu nu-i sunt furnizate date (trimise pe adresa de email personală) din exterior, de la pensionari care sunt în temă cu adevărata și cea mai convenabilă variantă de PLx-199/2020, cu priză pe la unii politicieni care le pot furniza informații despre ce se propune și pune la cale de către Șefii DGFC, DGJ, CPS, etc., adică cei ce au fost instruiți de către domnul Ciucă când și cum să-l ducă de nas și în eroare pe domnul ministru Dâncu, vom asista la emiterea unui Proiect de lege ce va deveni Lege, domnul KWI o va promulga, iar domnul Ciucă ne va râde din nou în nas afirmând: „Asta-i pohta ce-am pohtit!” citat din scrisorile voievodului Mihai Viteazul. Iar noi o vom lua din nou în barbă ca și în ultimii 7 ani de domnie a dânsului, fără nici o realizare în domeniul pensiilor militare (cu o excepți în contul propriu / Legea nr. 168/2020).

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  10. @Viorel:

   Personal, asta am și făcut, l-am avertizat că, dacă la „aclimatizarea” lui participă numai liderii DLÎPM, va „onora” galeria celor mai indezirabili miniștri ai Apărării.

   Ștergere
  11. Când știți că se discuta in parlament că nu este pus în discuție pe nicăieri.

   Ștergere
 19. Cum rămâne cu cei care au in plată cuantum avantajos, doar asta e pe legea ,263?..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu contează dacă este cuantum recalculat pe L 223/2015 sau rămas in plată din legea contributivă. Indiferent care este... se compară cu cuantumul minim.
   In anul următor urmează recalcularea când s-ar putea să nu se mai aplice cuantumul mai avantajos.

   Ștergere
  2. A fost un capriciu...
   Actualmente ești pe 223! Din 263 ti-au rămas deocamdată doar cuantumul avantajos și zestrea la punctaj, dacă nu vor inventa o altă metodologie...

   Ștergere
 20. Citesc cu mare atentie blogul domnului Huhurez si ii multumesc din suflet ca imi tine treaza atentia. Nu am dorit sa intervin, mai ales ca opinia publica de pe blog este putin cam impotriva neterminatilor profitori de ban public si pensie militara asa zis necuvenita. Dati-mi voie sa imi exprim toata bucuria mea pentru posibila imbunatatire a situatiei camaradului Cornelius Flavius Ifrim care, cu aceasta ocazie, a maririi ajutorului de stat denumit pensie cuvenita, ne va incanta pentru alte si alte campanii de lupta cu ajutorul condeiului domniei sale. Poate se baga un amendament si pentru miltari cu condei, nu numai cei care au facut parte din Uniunea Compozitorilor, Trombonistilor sau a Ziaristilor. Am onoarea,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doar eu, nu tot blogul îi ironizează pe neterminații de moda nouă.
   Păa să stii că și cei din Uniunea Scriitorilor primesc sporul de 50% din pensie.

   Ștergere
  2. @nastybou:

   Și dacă sunteți doar doi pe blogul ăsta, cărora „vă put neterminații”, nu realizați că aveți amândoi „mansarda zdruncinată”?
   Eu, dacă am iesit în rezervă cu drept de pensie, sigur am făcut-o pentru mine (am mulți colegi de promoție, care nu au apucat-o) și poate a fost un gest de altruism, permițând celor cu grade mici de pe verticală să promoveze, nu să ajungă șomeri.
   De ce-mi vine mie a crede că te-ai fi „neterminat” și dta, dacă ai fi fost obligat să prestezi pe o funcție inferioară, departe de casă? Sau erai pe atunci prea mucos și ai zis bogdaproste că au plecat alții și nu te-au ejectat din sistem?
   Pe de altă parte, pensia mea, „asa-zis necuvenita”, nicidecum nu reflectă dificultățile muncii depuse, „împănată” cu restricții de tot felul in mediul rural, adeseori chiar și urban.

   Ștergere
  3. Ce mărinimos,dar ipocrit poți să fii Buz!
   Nu vrei să ne spui și ce clasare medicală ți-ai procurat pentru pensionare? Apt limitat sau inapt?

   Ștergere
  4. @Huhu:

   Se cristalizează certitudinea precum că ai fi inapt nelimitat mental!
   Am spus clar că m-am gândit și la mine și la colegi, dar cum vezi că unul ca mine arecalități personale, pe care tu nu le ai, persoana respectivă devine indezirabilă.
   Și DA, sunt unul dintre acei „neterminați”, așa cum grobian te exprimi cam în toate, în baza OG 7/1998.
   Te asigur, însă, că mentalul meu este cu mult mai puțin afectat decât cel al tău, ba chiar te chinui degeaba să nu dai chixuri în comentarii.

   Ștergere
 21. Vrabia mălai visează... Eu nu cred că în acest moment, această clasă politică poate găsi banii necesari actualizării (creșterii) pensiilor militare, cel puțin a majorității lor. Se vor învârti în jurul problemei, doar dacă vor găsi un artificiu să mai taie din cele prea mari și să le mai cârpească pe cele prea mici. În rest, să auzim de bine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu cred ca da, însă trebuie să renunțe doar la 10% din hoțiile cu bani publici către firmele care le servesc interesele...
   A se studia contractul cu Tudor/A3 pt strategii de comunicare în Pandemie!

   Ștergere
  2. Mentalitate tipic comunista,sa taiem din stanga ca sa dam in dreapta.Iau de la Gheorghe ca sa i dau lui Ion... ca si el e om,de...In loc sa il aduc pe Ion cat mai aproape de Gheorghe,de fapt ii invrajbesc pe amandoi.Cred ca asta se vrea iar dumneata pari a fi o coada...de topor.Actualii pot gasi bani,dar nu vor pentru ca finantarea partidelor politice creste de la an la an,clientela de partid trebuie rasplatita pana la ultima organizatie locala,etc.Sunt 3 guverne PNL care au picat in doi ani dar ministrul energiei a ramas pe loc.Ghici ghicitoarea mea,de ce Alexandru.Ca sa taie lui Gheorghe sa i dea lui Ion.Orice prost se pricepe la taiat.Solutia este stoparea cresterilor aberante .Ce vina are un adj.sau un colonel cu peste 25 ani cariera ca sa i se taie pt ca un alt adj. sau colonel iesit anterior o are mai mica.CARPITUL nu este o solutie este o inventie tipic comunista.

   Ștergere
  3. magda
   daca d-ta ai pensie dublă decât colegul ieșit la pensie in urmă cu 10 ani deja te consideri mai merituos decât el.
   Instituirea provizorie a cuantumului minim nu înseamnă câ taie de la voi merituoșii!

   Ștergere
  4. #/Magda
   Nu toti pot sa simuleze ca se impiedica si apoi sa...negocieze
   Tu esti norocoasa...adica merituasa..😋😛😋

   Ștergere
  5. magda

   Pai daca bugetul e de zece lei pentru pensii, Gheorghe are 6 lei si Ion 4.
   Cum facem sa ii multumim?

   Ion a luat si ajutoare?
   Gheorghe era pe baricade cand Ion era la petreceri. 😁
   Concluzii:
   E indicat sa masori de mai multe ori inainte sa tai.
   Marimea conteaza.
   E preferabil sa iei ceva nou decat sa carpesti.

   Daca Magda intra intre Gheorghe si Ion poate ii impaca.

   Ștergere
  6. @Magda
   Eu doar am exprimat punctul meu de vedere referitor la "capacitatea" actualilor noștri politicieni/guvernanți de a rezolva problema pensiilor militare. Nu prea văd locul cozii de topor, cred că aveți ceva probleme de înțelegere a unei simple afirmații. Nu vă înțeleg agitația. Ca fapt divers, eu am ieșit anul acesta, 29+ ani vechime efectivă ca militar, vreo 52 cumulată. Mai mult calm vă doresc.

   Ștergere
  7. Huhu,
   Magda are dreptate absoluta....
   Daca nu pui mai multi bani la fondul pentru plata pensiilor de unde sa-i cresti pensia lui Ion?
   Dar, de ce trebuie sa se simta vinovat Gheorghe pt ca lui Ion, guvernul -a dat o pensie mai mica? Guvernul ticalaos este vinovat, mai corect membrii lui, efemeri si idioți!

   Ștergere
  8. @Mares
   Cu ce e vinovat Guvernul sau Parlamentul că gulerații și decidenții din sistem și-au tras in ultimee 6 luni solde lunare duble ...prim sporuri si indemnizații nepermanente, unele plimbărețe numai pe la cei care urmau să se pensioneze, asta ca să dribleze legea pensiilor militare în privința constituirii bazei de calcul.
   Cei cu pensii de 4-5000 lei nu ar fi nemulțumiți, dacă nu ar constata că subordonații lor, care au iesit mai târziu la pensie, de pe aceleasi funcții, dar cu vechime în serviciu mai mică, au pensii duble sau mai mari.
   Este adevărat că prin recalcularea si actualizarea în limitele legii salarizării acesti descurcăreți nu ar mai primi nimic la pensie, pentru că ei deja sunt ajunsi, de câțiva ani, chiar și peste limitele L 153/2017.

   Ștergere
  9. @Magda, asta cu "grija parinteasca"fata de "partidele"politice(practic niste clanuri mafiote frecventate de tot felul de dubiosi impreuna cu amantele si beizadelele lor).Ii finanteaza stiind ca tot ei vor fi alesii profitori indiferent in ce grupare dintr-astea, astia n-au niciun Dumnezeu, nu respecta niciun program sau doctrina cu toate ca acolo sunt prevazute numai lucruri bune pentru bunastarea si prosperitatea oamenilor tarii.Eu am participat la alcatuirea unor astfel de documente si am fost nevoit sa studiez doctrinele tuturor ca sa nu existe plagiat ca ne-ar fi respins la Tribunalul Bucuresti asa ca stiu cu ce är trebui"sa se manance.Trebuie schimbata Constitutia din temelii ca a ajuns sa fie asemanatoare cu "Religia "descrisa de marele nostru poet Mihai Eminescu.Nu mai dau versurile caci sunt vreo cativa fara carte pe aici ,dar gargaragii care cred ca ei detin piatra filosofala, adevarul absolut numai ca sunt mai prosti decat lampa lui Diogene. Alegerile pe liste de partide fara a se include si CV ul celui propus este o mare hotie si uite asa patrund spre varfurile puterii toate sinecurile si fostele centuriste , nu de la sporturi extreme ci de la sporturi ...intime!

   Ștergere
  10. @reddog

   Pai daca bugetul e de zece lei pentru pensii, Gheorghe are 6 lei si Ion 4.
   Cum facem sa ii multumim?


   A lămurit Ghinea! Când dascălul sau medicul vor avea pensiile mai mari decât militarii atunci o să fie bine!

   Ștergere
 22. Eliminarea inechitatilor, reconcilierea, actualizarea, poate chiar si contributivitatea vor fi privite altfel cand se vor face estimările privind impactul bugetar. PNRR a fost realizat în spatele ușilor închise, chiar cu o nota de secretizare, fără acordul parlamentului, fără dezbatere publică, deși angaja Romania si romanii pe termen mediu si lung, pentru ca impune restrictii, 9,4% fiind doar una dintre ele. Cu alte cuvinte, in fata unor cifre mari, toți vor da din colt in colt si foarte probabil sa lase lucrurile sa treneze....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Sorin

   Jegul care a negociat, Ghinea, tot behăie că ce ne facem probleme că PIB-ul a crescut cu 5% deci pensiile ar putea să crească tot cu 5%.
   A crescut comparativ cu 2020 când am avut economia la pământ cu lockdown și alte restricții. La o creștere medie de 3,5% care s-ar concretiza în minim 2% repartizați pentru pensia minimă și restul de 1,5% pentru restul pensiilor o să vedem noi cum o să fie!

   Dacă nu ați înțeles tot militarii sunt vinovații de serviciu!
   Am baleiat ieri pe canalele de știri:
   🔴 Antena 3
   "Domnule, agricultura are nevoie de irigații. Dar nu sunt bani, domnule!!! De ce? Păi dacă se plătesc "pensii speciale"!!!!"
   🔴 Realitatea TV
   Lider sindical din învățământ: "cum să crească salariile de mizerie ale dascălilor, cum să fie căldură în școli, cum să aibă copilașii noștri condiții de educație dacă noi aruncăm cu bani în privilegiații cu pensii speciale?????"
   🔴 România TV
   "Condițiile de mizerie din spitalele românești nu se pot îmbunătății cât timp guvernul nu alocă bani suficienți!
   Ciutacu: Cum să aibă bani doamna doctor, dacă dăm pensii speciale la toți tablagii care nu au făcut nimic în viața lor decât că au strâns porumbul la munci agricole!!!!!"
   🔴 Digi 24
   "Lotul României de bob a ajuns cu bine la Beijing și a început antrenamentele!"
   😂

   Ștergere
 23. Deci, eu l-am auzit cu urechile mele pe Ghinea la Radioromania Actualitati la ora 12,30 cum ca in procentul de 9.44 % el a negociat sa intre pe contributivitate toate pensiile speciale, inclusiv militare si ale politistilor. A spus cam asa " inechitatile vor fi inlaturate atunci cand doamna profesoara, dl doctor sau dl inginer vor auzi si vor vedea ca vecinul lor militar sau politist va avea pensia tot pe contributivitate asa cum o au si ei" !!!! Minte creata ! O critica pe Olguta in sensul ca ar fi "experta in pensii" si ca vorbeste numai prostii etc...., de parca mama lui l-a facut pe el expert in pensii si negociator cu UE din nastere !!!! Este clar domnilor ce ne asteapta !? Dar pe el nu il duce mintea sa gandeasca ca poate sotul doamnei profesoare este militar si ea se muta dupa el prin tara acolo unde este cazul ! sau sotia domnului inginer este politista sau ca un militar nu mai poate avea alt job pentru suplimentarea veniturilor si a pensiei etc.... Vedeti dvs., in ziua de craciun a lui 2021 au fost anuntate doua colete cu bombe, unul la metrou, ce ar fi spus dl Ghinea daca era trimis sa dezamorseze cele doua bombe !!!??, bine ca nu au fost alarme reale, dar daca...... Nimeni nu il intreaba ce model european a luat el cand a trecut in PNRR ca pensiile militarilor si politistilor vor trece pe contributivitate ! Votati USR domnilor !!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ghinea un cretin ,care in viata lui a lucrat numai pe la ONG-urile lui Soros,un habarnist care in viata lui nu a gestionat nici macar un chiosc!Si ca el sunt sute care ne conduc destinele iar cei cu studii temeinice la Oxford,Harvard,Sorbona au ramas in strainatate sau sunt aruncati prin functii marunte!👿👿

   Ștergere
  2. @raul

   👍 Ghinea e cea mai mare mizerie a politicii românești!

   Ștergere
 24. Deh, dnule Ionel, au fost militari aflați în teatrele de operațiuni care au votat cu USR-ul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Apropo de cei din teatre de operatiuni, am auzit la parlamentari USR ideea ca merita pensii speciale doar cei care au fost in teatre de operatiuni. Ce minti geniale !? Va dati seama, cand intram in armata trebuie sa actionam astfel incat sa fim trimisi in teatre de operatiuni sau, mai rau, sa ne rugam sa avem parte de razboaie pentru a beneficia de un drept de care beneficiaza orice militar al unei tari UE sau NATO fara a fi trimis in asemenea zone ! Noaptea mintii !!!

   Ștergere
  2. Pe ăia din teatre i-a bătut soarele în cap!

   De fapt, să fiu cinstit, ideile inițiale cu care au venit în politică, înainte ca gașca trădătoare soros-ista si neo-marxista sa preia puterea, erau generoase și atractive: o țară în care să domnească legea, o țară fără corupție și fără "penali"....
   Apoi mișcarea a fost preluată de jegul politicii românești care a interpretat în: să domnească legea noastră care ne face pe noi imuni, fără alți corupți decât ai noștri, penalii noștri sunt buni ai lor sunt răi, România trebuie îngenuncheată definitiv în fața stăpânilor noștri!

   Ștergere
 25. Nu departe de modelul de gândire Ghinea...
  "Teoria primarului Precup/Mogoșoaia că două treimi din 15 înseamnă 9,99 este susținută și de președintele Senatului Universității Politehnice București, Tudor Prisecaru, doctor în Cazane cu Aburi, care a fost numit recent secretar de stat în Ministerul Cercetării."
  Voi va dați seama unde suntem, dacă un politehnica, doctor cu siguranță, susține asa ceva?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 2\3 din 15 = 10....cum de le-a ieșit lor 9.99 ???
   Ăștia au făcut școala generală la seral..😂

   Ștergere
  2. Domnule Iulian Mareș. Așa a procedat și doamna Col.dr.ec. Andrițoiu privind Actualuzarea pensiilor noastre. 2/3 din pensie. Ăsta este și motivul pentru care 99,9 au ieșit pe minus. Noroc cu cuantumul mai avantajos.

   Ștergere
  3. E adevărat că Drulă (USR) are teren în Mogoșoaia și că acest teren face obiectul exproprierii și Drulă nu vrea sau, invers, nu face obiectul și Drulă ar fi vrut?

   Ștergere
  4. Ei au facut asa....: 2:3=0,666! 0,666X15=9,99 :))

   M,
   Drula este in aceeasi scoala de gandire ca si idioții expuși de mine!
   *Mai nou, aflu ca in disputa Simion-Caramitru jr. pe tema Capitanului si Mareșalului, loaza asta mica a makidonului (ma si mir caci makidonii au fost cam toti în MLR) a scris pe facebook (unde altfel decat acolo de unde iși iau predilect lumina si cativa inepți ai blogului) ca decat sa continue controversa mai bine se duce la birou, caci are treaba! Am ramas interzis...Diliul asta are BIROU? am gasit raspunsul: Da, are pt ca ta-su i-a lasat lemne (mobila) in casa!

   Ștergere
 26. Au fost si pensionari..cracanati..unii au obtinut si functii..ca Fal..koaie sau lingatorul ala de plîngea..ca nu.l respectam dupa ce nu a mai luat un mandat
  Multi si pe aici pe blog...va dau 10 instant

  RăspundețiȘtergere
 27. Ați auzit de "Principiul lui Matei"?
  E din biblie, Matei 25:29.

  "Celui ce are i se va da și-i va prisosii,
  iar de la cel ce n-are și ce are i se va lua!"


  Probabil cea mai aspră afirmație a lui Christos! Dar se potrivește atât de bine.....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @M o fi ca bancul ala moldovinesc cu "Sanii".Adica :
   Conform principiului lui Matei de öbiect"sa ni iei]

   Ștergere
 28. https://www.youtube.com/watch?v=WLRfH9_dn3E

  RăspundețiȘtergere
 29. Ramane cum am stabilit...
  https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/comisia-europeana-pensiile-militare-trebuie-incluse-reforma-pensiilor-asumata-pnrr-1_61fb72f05163ec42717c1b52/index.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să facem un calcul!
   UE ne dau cam 30 miliarde de euro.
   368,9 milioane de euro se duc la Ministerul Muncii pentru TOATE reformele. Să presupunem că cea mai mare parte din bani se duc la "reforma sistemului de pensii" adică 300 de milioane.

   300 de milioane înseamnă fix 1% din TOȚI banii veniți pe PNRR!
   Deci sluga ordinară a lui Soros nu numai că ne-a vândut ca un trădător ce este dar ne-a vândut și ieftin!

   USR a guvernat puțin dar a reprezentat un cancer metastazat al politicii românești. Tot ce era mai murdar, mai nociv și mai corupt s-a adunat sub stindardul neo-marxist!

   Ștergere
  2. Chiar și dacă este așa, nu cred ca ar fi o mare problema pentru România... 🤣 Mărim PIB ul din pix precum punctul de pensie la civili și astfel cei 9,4 % din PIB vor însemna mai mulți bani.... Românii sun descurcăreți!! Sau Romanii au talent!! 😎

   Ștergere
  3. M banii aia din PNRR care se duc la ministerul muncii nu se duc pentru plata pensiilor... Se duc pentru Consultanta.. Pentru specialiștii care ar fi trebuit sa lucreze la noua lege a pensiilor.... Cum nu va mai fi o nouă lege a pensiilor banii vor fi cheltuiți degeaba..... Mai mult ca sigur se va modifica decât acel 25 cu 30 și atunci valoarea de referință va fi mult mai mică.
   1586/25= 63,44 lei...
   1586/30= 52,86 lei... Cu 16,7% mai mic decât cum e prevazut în legea 127...

   Ștergere
  4. @Burebista

   Știu asta! Făceam o comparație între ce primim pentru că a introdus Ghinea idioțenia asta (suntem singura țară care a propus, ÎN AFARA TRATATULUI UE, reglementarea pensiilor) și la ce ne angajăm!

   Înțelegeam dacă la schimb cu înghețarea pensiilor primeam 30 de miliarde de euro să construim centrale nucleare și autostrăzi.... să zicem că era rezonabil.
   Dar când văd că primim pe această componentă 1% din PNRR și că și așa banii se duc mai ales pe consultanță - ce dracu ne-a trebuit??????

   Suntem în dictatură și nu mai știu eu? Un tratat negociat pe ascuns, aprobat pe ascuns de reprezentanții a două partidulețe? Adică un rahat de ordonanță cum că se stabilește stema comunei Cocâralții din Deal TREBUIE să treacă prin votul Parlamentului dar o înțelegere oneroasă, făcută pe sub masă, care angajează România pe următorii 50 de ani o semnează un jeg ca Ghinea și un idiot ca Cîțu și asta este?????

   Ștergere
 30. Indicele de corectie in 2022 este 1,38 in 2021 a fost 1,41 si acest indice trebuie sa dispara in 2023. Cum va putea disparea??? Disparitia lui duce la scaderea pensiilor noi din 2023 cu 38%. Cum se poate rezolva fara scadere cuantum pensie noua din 2023.
  O modalitate simpla e punct de pensie impartit la 25 ani... Adica L 127, cu VRPP = 75.

  RăspundețiȘtergere
 31. @All referitor la solde compensatorii sau la maririle si indemnizatiile ce se acorda partii civile cititi aici ,in prima jumatate a paginii 4 ,in raspunsul ce ce l-am primit de la avocatul poporului(in cazul nostru il putem compara cu titlul filmului aluia ca Ävocatul..."
  https://mail.yahoo.com/d/folders/1/messages/24614/AAt6LRFJJZy6YfxBlwXYGPMe4ts:2?.intl=ro&.lang=ro-RO

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.