Un produs Blogger.

miercuri, februarie 09, 2022

Un demers incisiv al Forumului Structurilor Asociative

91 comments

 


91 de comentarii:

 1. Moamăăă!! ce i-a dat la temelie!

  RăspundețiȘtergere
 2. L- a luat ca exemplu taman pe mares Double Oskar..15.000 pensie
  Bravos don Tudor!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Era un exemplu de bine, pentru cineva caruia i s-a facut o nedreptate! Tu nu ai ințeles așa pt ca ești doar tont!

   Ștergere
 3. E MIMĂ !
  Solicită "lămurirea unor aspecte" și nu soluționarea stării de fapt.
  Păi o să le dea ĂĂĂ..ÎÎÎ... "lămurirea" când o zbura porcul. de aia nu mai poate ĂĂĂ..ÎÎÎ..., când pe capul lui este CNATDCU care-l va "ejacula" (vorba lui "garantat vanghelie") în prejma mărțișorului.


  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este un semn că domnul Col(r) Tudor Marian citește și ce se scrie pe acest blog.

   Ștergere
  2. Huhu
   Pai daca citeste ar trebui sa puna o vorba buna si pentru ex combatantii de la GAZ, nu dam nume, Cezar.
   Altii au avut Oskar si si-au schimbat caloriferele.
   O fi corect?

   Ștergere
  3. Da, acest Blog este citit de multa lume!
   O corectie minora totusi,..Pensiile Brute mai mari de 5222 lei Indexate in Ianuarie cu 2,6% si prin Retinerea CASS, Pensia Neta este diminuata fata de luna Decembrie( in alin.3 scrie 5022 lei, desi in alin.precedent scrie 5222 lei !)
   PS. La un Brut de 5222 lei(Decembrie 2021) indexat cu 2,6%, Pensia Neta este la fel, 4900 lei..!!

   Ștergere
  4. @huhu nu numai ca citeste acest blog dar aplica aceleasi principii promovate de tine si cativa din loja ta ,cate te sustin indiferent ce ai spunem concret de ce nu vreti si voi dreptate pana la capat/ Exemplu:
   -nu zice nimic de soldele compensatorii
   - nu zice nimic de OUG-57(fiindca nu-l afecteaza direct ca si pe tine de altfel),
   -nu zice nimic de L128 referitor la ciucalei si gasca lor de veterani
   - nu zice nimic despre repararea" unor facilitati "neterminatilor care au fost sacrificati in interesul tarii.
   @ Cezar, cornel vedeti ca incercati in zadar sa va aliati cu cei de la masa bogatilor numai ca pe ei ii doare-n calcai /spitz de situatia voastra.

   Ștergere
  5. Domnule Leo. După cum am afirmat într-un comentariu anterior, atitudinea domnului Col.(Rtr.) Marian TUDOR prin demersal înaintat îi dă posibilitatea domnului prim ministru Ciucă să ridice aceste probleme la nivel de guvern (miniștri care au un cuvânt de spus în această problemă). Dacă solicitările prezentate ar veni direct din partea domnului Ciucă, ar fi considerate de ceilalți miniștri ca pe un favor făcut foștilor colegi și subordonați. Mai mult (o părere proprie). Cred că domnul Ciucă nu este privt cu ochi buni de mulți liberali cu state vechi în partid și care au fost marginalizați în ocuparea unor funcții în guvern (inclusiv cea de prim ministru) sau alte ministere, cât și de faptul că a fost propus și este în continuare susținut de către domnul președinte KWI.
   Ați menționat:„Solicită "lămurirea unor aspecte" și nu soluționarea stării de fapt.”
   Păi lămurirea unor aspect poate duce chiar la soluționarea lor indifferent dacă pentru dv,pare a fi un joc de cuvinte. Pot fi soluționate în totalitate, partial, deloc sau amânate pe moment.

   Ștergere
  6. Vio ,
   Soluționarea (rezolvarea) reprezintă o realizare , care este ulterioară unei constatări.
   Lămurirea, reprezintă rezultatul unei constatari be baza unei analize.
   Deci , ei solictă , în fapt lămurirea constatarii care se vede de pe lună .
   Trebuia să solicite REALIZAREA dreptății și nu constatarea și lămurirea nedreptății.
   Nici nu va constata/lămuri și nici nu va realiza nimeni nimic până în oct. a.c. , deoarece numai de asta nu-i arde acum lui dottore.

   Ștergere
  7. La 20 , pe A3 va fi intervievat dottore .
   ĂĂĂ..ÎÎÎ ... sau ÎÎÎ...ĂĂĂ..
   Aceasta-i întrebarea.

   Ștergere
 4. Un demers din partea domnului Col.(Rtr.) Marian TUDOR demn de apreciat și nu de criticat. Putea fi trimis până pe data de 15 ianuarie când au intrat pensile în cont și fiecare vedea situația reală în care se află, dar este foarte bine și acum pentru că s-au mai liniștit apele și domnul prim ministru Ciucă are timp să analizeze în liniște cele solicitate de către Președintele Forumului SNAOPSN. Cel puțin a luat inițiativă față de unele nedreptăți create de actualul guvern.

  RăspundețiȘtergere
 5. La prima citire o fi un demers incisiv si binevenit insa inechitatile dintre pensionari sunt la aceasta ora f multe si f consistente. De aceea in acest caz ii dau dreptate dlui Cezar ca exemplul ales cu pensioara aia de 15.000 lei brut nu reprezinta nedreptatea cea mai evidenta in haosul ce domina domeniul pensiilor militare! Desigur si pierderea celor 674 lei la net inseamna o pierdere dar sa vedem ca ultranedreptatitul ramane cu o pensie neta de 12.636 , totusi nu flamanzeste ! Mai bine incisivul demers ar fi insistat pe adevaratele inechitati si nedreptati aratate de altfel si de noul ministru al Apararii si de dl gl Roman deputat in Parlamentul Romaniei.......Există o mare disproporţie între pensii şi între generaţii de pensionari, ca să spun aşa, şi va trebui să unificăm asta. Două lucruri sunt importante la care lucrăm acum, să avem un sistem unitar de pensii, pentru că la funcţii egale, la grade egale şi la vechime egală, indiferent când ai ieşit din sistem trebuie, să ai aceeaşi pensie, acum nu se întâmplă acest lucru".Iata doar una dintre gravele inechitati de la pensiile militare , declaratie oficiala a dlui ministru al Apararii, de aici trebuie pornit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este in premieră când într-un document oficial i se aminteste premierului, fost ministru al Apărării de ingineriile financiare, de care noi am tot discutat în ultima vreme, prin care diferenta dintre brutul fiscalizat al pensiei unui militar și netul calculat conform art. 60, introdus prin OUG nr. 59/2017, este ...practic, confiscat, dându-i-se altă destinație.
   Nu o spune domnul Tudor, dar trebuie remarcat că prin această inginerie financiară se umflă artificial anvelopa bugetară pentru plata pensiilor militare, reper esențial în contestul adaptării la PNRR.
   De asemenea, i se aduce la cunoștiința domnului premier că prin aceeași inginerie financiară militarii pensionați după 15 09 2017, în rândul cărora se numără și dânsul, nu suportă din pensia primită în plată nici impozit și nici CASS.
   Ar mai trebui disecate si ingineriile salariale din ultimii ani care au permis umflarea bazei de calcul pentru drepturile de pensie deschise in ultimii 3 ani, drepturi care sunt duble sau triple fata de drepturile deschise anterior, cu toate că sunt calculate cu incredibilul de mic procent de pensie, de 58,5% din baza brută de calcul, adică la valoarea netă.

   Ștergere
 6. Mai mult ca oricând este necesară actualizarea pensiilor militare apoi să se ia și alte măsuri altfel tot timpul se vor apare diferențe între pensii semnificative

  RăspundețiȘtergere
 7. Dl Col Tudor a dat dovada de o seriozitate si minutiozitate demne de toata lauda si respectul, si probabil ca fiind un om cu simtul masurii, manierat si educat nu a dat direct cu barda, doar a transat cu curaj problemele stringente, etalandu-le si cerand, deocamdata, lamuriri si concluzii, fiind convins ca daca este luat cu neseriozitate de catre decidenti, atunci sa ridice tonul si sa schimbe foaia! Da, a facut, deocamdata acest demers, nu a stat cu mainile in san si prin acest gest laudabil poate se vor mobiliza si miile de domni Colonei cu coloana vertebrala, care sa vina cu astfel de petitii! Stiti ce m-a incantat la Dl Colonel Tudor cel mai mult? Ca a tapetat si situatia pensiilor mici, dand dovada ca este COLONEL ADEVARAT SI NU CAPORAL, CUM FAC UNII COLONEI CARE CER DREPTURI DOAR PENTRU PENSIILE MARI, ALE LOR! FELICITARI, DLE COLONEL ADEVARAT, TUDOR, CARE VA MERITATI GRADELE CE LE-ATI OBTINUT PE MERITE SI INTELIGENTA! MULTUMIM FRUMOS SI CU PRETUIRE PT ACTIUNE!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. @Rambo, eu am apreciat demersul, chiar daca insista in ceea ce-l priveste pe Dl Col Tudor, si a facut referiri la masa generala: De ce nu fac toti demersuri in ceea ce-i privesc? Sa fie cu sutele de mii, nu cu miile! Eu fac permanent pentru cei cu pensiile medii si mici si nu prea stiu pe multi s-o faca! Asta este esential, nu postarile pe aici care se fac cu milioanele, dar nu sunt citite si de cine trebuie. Rezervistii sa scrie ca stiu carte si nu sunt prosti, si daca ar face-o s-ar schimba ceva, dar lenea e cucoana mare pentru majoritatea! Sa demonstram toti ca ce fac unii pentru binele lor pot face si ceilalti, tot pentru binele lor! Asta e!

   Ștergere
  3. CFI..
   SCRIE TATA SCRIE..CACI ORICUM NICI DRACUL NU TE CITESTE...!!

   Ștergere
  4. Dacă ripostezi agresiv, ca tontul, nu înseamnă că ai și citit? ..ce creier ți s-a dat...!🤣😂

   Ștergere
 8. @/ Cîine rosu..paznic de puscarii
  Am preferat sa manînc ..somon si sa.mi pun incalzire prin podea
  🤣🤣🤣😛😋😛😋😜🤪😝🤑

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. erata:
   -Mananca pulpe de pui congelate si a dat gauri in podea ca sa-i intre caldura de la vecin...(el îi zice pompa de caldura)

   Ștergere
 9. Dacă ultima dată pe acest forum am considerat demersurile domnului colonel ca fiind întârziate şi fără "substanţă", de data aceasta consider că acest demers este unul foarte aplicat şi care poate aduce reale beneficii tuturor pensionarilor dezavantajaţi de cei care vremelnic s-au aflat la conducerea instituţiilor care ne-au abuzat, creând grave inechităţi în rândul pensionarilor militari.

  RăspundețiȘtergere
 10. Nu pot sa spun decat bine punctat dle Huhu.Pensiile acelea de cca 15.000 lei (in genere cele peste 10.000 lei) au aparut de regula ca urmare a unor inginerii financiare, oscaruri, faptului ca la recalculare pe L223/2015 pensiile celor din unitatile operative au fost calculate dupa unii coeficioenti de prin 2009 uitati de lume iar pentru altii s-a acceptat aducerea la zi- ziua de 1 ianuarie 2016! mare diferenta ! .....vedeti M25/2016 PARCA..... samd . Se dovedeste astfel ca legea actuala este cu totul depasita de timp si de evenimente si trebuie inlocuita cu o lege cu adevarat dreapta si echitabila ! Sa speram ca nu vom fi iarasi surprinsi ca prin 2010 ! Acum, indiferent de ce se coace calculul si pe contributivitate ar fi foarte util pentru multi( evident la partea contrbutiva trebuie adaugata o parte consistenta pentru compensarea restrictiilor de toate soiurile). Si dl Johny a cam punctul pe i -trebuie luate cat de urgent si alte masuri in afara de actualizare(care ar fi bine sa se faca tot in regim de urgenta) altfel .......ne vom tot roti precum planeta in jurul axei proprii.

  RăspundețiȘtergere
 11. O ȘTIRE DE INTERES GENERAL PENTRU, PENSIONARII MILITARI ȘI CIVILI, PENTRU SALARIAȚII DIN SISTEMUL BUGETAR ȘI CIVIL CÂT ȘI PENTRU ÎNTREAGA POPULAȚIE A ROMÂNIEI PRIVIND PREȚUL LA ENERGIE.
  Marcel Ciolacu: "Pensiile şi salariile trebuie să crească, la jumătatea acestui an, cu rata inflaţiei".Pensiile ar trebui să crească, la jumătatea acestui an, cel puţin cu rata inflaţiei, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, marţi, în exclusivitate la Antena 3.
  Şeful social-democraţilor spune că aceeaşi majorare ar trebui aplicată şi salariilor, atât din sistemul bugetar, cât şi din cel privat.
  În privinţa facturilor mari la energie, Marcel Ciolacu a explicat că PSD are o soluţie, dar că aşteaptă mai întâi varianta ministrului Virgil Popescu.
  "Am avut o lege a PSD care prevedea o majorare de 40%. S-a făcut o majorare de 14%, apoi la începutul acestui an s-a venit şi cu ceva punctual pentru pensiile cele mai mici, plus o mărire de 10%.
  Noi trebuie să avem în vedere inflaţia. Cumva toate veniturile românilor, atât în privat cât şi la stat, la jumătatea acestui an, cel târziu în septembrie, trebuie discutate şi mărite", a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, marţi, în exclusivitate la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
  În plus, liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că formaţiunea politică pe care o conduce are şi o soluţie pentru criza din energie.
  "Ori mărim capacităţle de producţie, ca să avem surplus de energie, ori dacă vii şi reglementezi preţul, el nu poate fi acoperit decât prin import şi atunci subvenţionezi importul de energie.
  Este o decizie sensibilă şi trebuie cântărită şi cu cei de la ANRE. Poate că şi ei ar fi trebuit să ia aceste decizii din timp, cu contracte bilaterale şi atunci industria românească nu ar fi avut această problemă, dacă industria românească ar fi avut contracte bilaterale pe termen lung", a continuat liderul social-democrat.
  PSD vrea să mai mărească pensiile o dată în acest an. Ministrul Budăi începe discuţiile în această lună.
  Discuţiile privind majorarea pensiilor au ajuns şi la preşedintele Klaus Iohannis care a acceptat propunerea PSD referitoare la renegocierea PNRR pentru pensii, potrivit unor surse.
  Decizia a fost luat după negocierile dintre preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Muncii, Marius Budăi.
  Creşterea pensiilor a fost ideea social-democraţilor care de la negocierile pentru coaliţia de guvernare spuneau că îşi doresc renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
  https://www.antena3.ro/emisiuni/sinteza-zilei/marcel-ciolacu-crestere-pensii-septembrie-rata-inflatie-628567.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La cât de mult ne-au jefuit prădătorii şi globaliştii, indexarea propusă a fi aplicată din septembrie este "pistol cu apă" în comparaţie cu creşterea reală a preţurilor la alimente, utilităţi, combustibili şi alte bunuri de strictă necesitate..

   Ștergere
  2. Interviul a fost întrerupt de Gâdea pentru a transmite conferința cu putin macron🤣

   Ștergere
  3. VIOREL:
   Ce ai scris că e o știre,în realitate:..
   ..NU E O "ȘTIRE"..!
   O "ȘTIRE"= este rela tarea unui FAPT..din REALITATEA EFECTIVĂ, care are un anume REZULTAT..!
   ..Ce scrii..că vrea "să facă"..oricine, e o declarație politică ,o declarație de "intenții"..și cam atât..!
   Cât priveste: "inten ția" de creștere a salariilor și pensii lor",EA..creșterea trebuie să fie REALĂ: adică MULT PESTE NIVELUL INFLAȚIEI.. "DECLARATE", adică ar trebui să fie..PESTE NIVELUL CREȘTERII REALE A PREȚURILOR..! ("creștere efectuată de..AUTORITATEA "PRO FUNDĂ"), creștere menită "să acopere".. CHELTUIELILE, ÎMPRUMU TURILE..și..."RISIPA" (=inclusiv FURTURILE DIN BANII PUBLICI..de ani de zile=făcute de CEI ce "administrează "(?)..ȚARA..!!

   Ștergere
  4. Domnule Calinmihaib. Fiți amabil și citiți în dex ce înseamnă o știre. O știre a fost și declarația / declarațiile domnului președinte KWI când a spus:
   1. „Iohannis a certat Parlamentul şi Guvernul: Acesta să fie momentul zero. Nu poţi să dai azi o lege şi mâine să o modifici prin OUG.”
   „De la intrarea în vigoare şi până în prezent, legi fundamentale pentru funcţionare economiei au fost modificate, în nenumărate rânduri. Legea Educaţiei, de 26 de ori, legea în domeniul sănătăţii, de 114 ori, codul Muncii,d e 28 de ori, legea privind achiziţiile publice, de 35 de ori, atc. În spatele cifrelor sunt oameni care ne-au ales să-i reprezentăm. Sunt elevii care nu ştiu după ce manuale vor învăţa. Sunt angajaţii, antreprenorii, care vor să investească, dar nu ştiu ce taxe vor plăti. Marile sisteme publice, educaţia şi sănătatea, au suferit cel mai mult.”
   Cele prezentate mai sus, spicuiri din conținutul linkului de mai jos au fost prezentate de către domnul președinte în Parlamentul României (ropote de aplauze / se văd dacă deschideți lincul) pe data de 16. septembrie 2015.
   Ce s-a întâmplat cu Legea nr. 223/2025 începând cu luna decembrie / OU nr. 57/2015 și continuând cu celelalte până în prezent, vă las pe dv. să trageți concluziile.
   https://adevarul.ro/news/politica/ora-1100-klaus-iohannis-adreseaza-parlamentului-chestiunea-refugiatilor-1_55f9134ff5eaafab2ca8c1d4/index.html
   2. O altă știre: Klaus Iohannis: „Nu mai sunt în campanie electorală. Nu vor fi tăieri sau înghețări de salarii și pensii, oamenii nu pot fi pedepsiți.”
   „Legile în România sunt obligatorii, nu facultative. Eu voi insista ca noul guvern să respecte toată legislația în vigoare (...) Din discuțiile avute, nu există vreo intenție la guvern de a modifica vreo lege pentru a face economii. Guvernul nu dorește să taie pensii și salarii, ba dimpotrivă, dorește să respecte legislația, inclusiv în ce privește măriri la pensii și salarii. Nu sunt de părere că deficitul poate fi corectat prin tăieri de salarii sau pensii, ci prin soluții inteligente. Nu vor fi tăieri de salarii și pensii și nu vor fi nici înghețări. Oamenii nu pot fi pedepsiți pentru proasta guvernare PSD-istă. Această chestiune am transmis-o foarte explicit și noului guvern”, a declarat președintele Klaus Iohannis în timpul unei conferințe de presă susținute la Cotroceni, la finalul ședinței CSAT.”
   Nu au fost tăieri de pensii sau salarii dar prin înghețare nu sunt înseamnă tot un fel de tăieri ?
   https://republica.ro/klaus-iohannis-znu-mai-sunt-in-campanie-electorala-nu-vor-fi-taieri-sau-inghetari-de-salarii-si-pensii
   SUNT TOTUȘI NIȘTE ȘTIRI VENITE DE LA PREȘEDINTELE ROMÂNIEI.
   POATE CELE ALE DOMNULUI CIOLACU SE VOR ADEVERI ȘI NU VOR RĂMÂNE LA STADIUL DE PROMISIUNI.

   Ștergere
  5. VIOREL:
   Tot ce-ai scris despr e.."declarațiile" lui ..tov.IOHANNIS= că ar fi.."știri",îți repet
   că..NU SUNT ȘTIRI(=o declarație NU este o știre..!), ci declara ții.,și ATÂT..!= pt. că nu au acoperire în FAPTE (modificări de legi,..etc.)..!
   DAR..OMIȚI ceva mult mai important:
   ..atunci când, de ex.
   legea 223//2015 a fost modificată prin
   OUG.-uri..: cel puțin abuziv..și..NECONSTITUȚIONAL(!) și CCR i-a pupat în.."funduleț"
   pe.."efectori"(din "principalele" GĂȘTI..EXECUTIVE..) ,iar OUG-urile..ALEA, contrar CONSTITUȚIEI: nici..AZI: Nu AU FOST DEZBĂTUTE..și"decise" ..într-un fel sau al tul de către"IUBIȚII" (?.!) "NOȘTRI"..parla mentari..?

   Ștergere
  6. @M,
   Pun pariu ca in ultimii 2 ani de mandat pe masura ce ”okii albastri aruncă apa din albie cu tot cu prunc„, KWI va lua in brate PSD!
   Ce zici?

   Ștergere
  7. Iulian MAREȘ:
   ..Când am scris: acum "mult" timp în urmă, (prin 2021..!) că USR-ul e "creația"..
   BĂIEȚILOR(sau "fetițe lor" din PSD, păreai surprins..!!; despre "AUR"=se poate spune, fără a greși,că are..
   cam aceeași "origine"
   ..!(și.."misiune"..!)
   Și tov.Iohannis..este "omul" PSD-ului..!
   ..Mai mult chiar:mul te alte "personaje"
   publice..NU SUNT CEEA CE PAR A FI=politice ște (..și nu numai.!) vorbind..!
   De ex.:despre:..chiar tov. "premierul" = numai.."civilii"..
   mai cred(?) că este.. "liberal"(=între PSD-
   iști)..!
   Ce se "petrece" pe scena.."PUBLICĂ" e un teatru..bulevardier,trist,..urmare.."firească"..și previzibilă
   ..încă din dec. 1989, având în vedere:.. MODUL SÂNGEROS al..
   "preluării"/transmite rii..PUTERII..între..
   "TAVARIȘI"..!

   Ștergere
  8. @Iulian Mareș

   Mă îndoiesc. Părerea mea e că va devenii din ce în ce mai absent pregătind o ieșire care să îi aducă un trai liniștit.

   @Calinmihaib

   USR nu este creația PSD. E o încercare disperată a soroșiștilor de a recupera ceva din investiție.
   Dacă va uitați la strânsură sunt de pe la Macovei Monica, tot felul de "bursieri" din surse obscure, menajerie de circ, tată!!!!!

   Söros sponsorizează orice partid de extremă stângă pentru a se opune pericolului văzut de el în partidele de dreapta, naționaliste (gen Orban în Ungaria sau chiar republicanii lui Trump în America).

   Ștergere
  9. Doctore,
   USR este abjectul produs de concepției neomarxist, inițiat de amorul ghebos cu prwzervativ spart dintre Coldea și Grupul de la Monaco!
   Nu mai insista...pls!

   Ștergere
  10. Calinmihaib
   Teatru bulevardier? 😂
   Este realitatea.
   E ca pe aici pe blog, oameni, orgolii si interese.
   E ca la un ospat, masa mare si lume pestrita, toti condimenteaza mancarea cu sare, piper, echitate si solidaritate. 😁
   Dar asa intre doua paharele unii isi dau seama ca unii sunt imbracati mai bine si au locuri mai bune la masa.
   Apoi incepe dansul si scandalul.
   Noi sa fim sanatosi ca belelele curg. Ca Dunarea la Chilia in Port. 😂

   Ștergere
  11. ..Am suficiente argu mente că..lucrurile.. sunt așa cum am scris ..!
   "STÂNGA MONDIALĂ".. are multe.."fațete"/ (măști), STRATEGII și TACTICI de..ACȚIUNE, precum și..PERSONAJE, dar nu e cazul să "dezvolt"subiectul..!
   ..felul de acțiune din perioada 30.10-31.12.2015,după promulgarea legii 223 /2015 în vară..,e un exemplu..de "acțiune"
   prin care s-a "rezol vat" o "situație.. stânjenitoare"..cu mâna.."adversarului"
   (?)..!

   Ștergere
 12. Mai sant și oameni CU. O mare pe la noi prin tara asta

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da , mai ales daca sunt de pe la Craiova, chiar daca ne infig cutitul printre coaste , ei ëste"baieti de zahar, buni de ceai cu ceva cald.

   Ștergere
 13. E ceva de genul...CAINI LATRA URSUL MERGE...

  RăspundețiȘtergere
 14. 15000 lei pensie...Nu trebuia mentionata suma respectiva in adresa chiar daca s-a urmarit sa se dea un bobarnac preafericitului detinatorului al ,,butoanelor,,.Trebuia sa spuna, toate pensiile peste 5220 lei au inregistrat scaderi ale pensiei nete. Chiar si pe mine ma apuca un sentiment de neliniste cand aud de pensii nete peste suta...Un civil ce sa spuna?...Deci, nu vad nici o inxisivitate din partea ,,lor,, decat o simpla ,,traznaie,,pe care trebuia sa o faca mai demult.Sa se ceara tot ce nu s-a dat din datorii, sa se faca actualizarea si pe urma sa ia Lg.263, sa o amestece cu Lg.223 si sa rezulte o ,,ceva,,.Auzi, hmmm...15000...20000...hmmm...cei care au sume din acestea, lupta doar ca sa nu le scada sau sa nu isi scada singuri pensia...Deci o sa ramana cam aceeasi mizerie la care se va adauga un ...bradut parfumat...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Total deacord cu dumneavoastră,nu vreau să "moară capra vecinului",nu cerșesc nimic, dar oare e corect,cinstit,din partea decidenților ca subofițer cu treizeci de ani armată +vreo zece în civilie să îmi "arunce" douămiișaptesute lei?

   Ștergere
 15. 8. In ceea ce priveste pensiile militare de stat, solicitam aplicarea in integralitatea sa, a Legii 223/2015, asa cum a fost promulgata in iulie 2015, pentru ca ea, dispunand pentru viitor, producea anularea tuturor diferentierilor si egalizarea la pensii in conditiile schimbarii statutului nostru, toti (re)devenind de la 1 ianuarie 2016 REZERVISTI. Legea a fost distrusa, inca inainte de aplicare, prin OUG 57/2015, proces desavarsit printr-o suita de OUG-uri ulterioare, incepand cu 59/2017 si terminand cu 130/2021. Revenirea la normalitate, disparitia tuturor inechitatilor din sistem se poate face doar prin acceptarea amendamentelor inspirate de SCMD, la Plx 199/2020, care reprezinta, in fapt reconstituirea textului initial al articolelor modificate de OUG-uri si care sunt blocate, de reprezentantii M.Ap.N. la Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor. Asadar, nu Plx 199/2020 rezolva problema ci amendamentele care transforma acest ticalos proiect de lege, in textul initial, promulgat, al Legii 223/2015;

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
   MaKiss
   Voi sînteti bolnavi...!!

   Ștergere
  2. Plx..199..cu pensie minima de baza si maxim limitat..asa cum a prevazut CE..pentru a ne incadra in anvelopa financiara de 9,4%..ESTE SOLUTIA BUNA

   Ștergere
  3. Trebuia sa scrii la sfarsit si "Vae victis" ca asa-i frumos pentru copy-paste la care te-ai chinuit atat si aflam si noi sursa
   Sau e "productie proprie"??...incepand direct cu punctul 8 si terminanad tot cu...punctul 8 :)))

   Ștergere
  4. Domnule rambo21. Fiți amabil și explicați pensionarilor militari, pensionați în perioada 01 iulie 2010 – 30.06.2017, ce a vrut să spună domnul Col(Rz.)dr. Mircea Dogaru prin solicitarea de la punctul 7 (redau): „7. Solicităm reacordarea ajutoarelor salariale la trecerea in rezerva, conform legii, suspendata nejustificat de la 1 iulie 2010, si in mod evident anticonstitutional, prin OUG 114/2018 si OUG 130/2021”. Tot citind postări pe blogul CSMD referitor la acest subiect, m-am întrebat și l-am întrebat și pe domnul Huhu Rezea (știind că Legea nr. 153/2017 a abrogate Legea 284/2010 și toate OU cu referire la această lege) dacă acest lucru mai este posibil, răspunsul fiind, NU.

   Ștergere
  5. @Rambo, Col Dogaru de ce nu ridica aceste probleme la politic? E una mai simpla: Aplicarea ACTUALIZARII!

   Ștergere
  6. Am mai spus-o dar o repat și aici.
   Problema ajutoarelor prevăzute de art, 20 din Anexa VII a L 284/2010 a fost complet îngropată prin abrogarea acelei legi prin L 153/2017.
   Doar cei care funcțional nu înteleg o dispoziție de lege repeta precum papagalii că ar fi neconstituțională prevederea din OUG 114/2018 si din celelalte ordonanțe bugetare anuale care repetă că în anul următor nu se acordă ajutoarela pensionare.
   Este și o Decizie lămuritoare a ICCJ.
   Domnilor, prevederea respectivă nu se referă la ajutoarele pentru militari la pensionare, abrogate definitiv în anul 2017, ci la ajutoarele acordate de alte legi, altor categorii de salariați. De exemplu și magistrații au prevăzute asemene insemnizții sau ajutoare.

   Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  8. Huhu
   Pai ce spuneti se poate aplica si pensiilor.
   Chestiunea a fost transata de lg 223/2015.
   Pai de ce mai vrem alta lege?
   Mai usurel cu papagalii aia pe scari. 😁

   Ștergere
  9. hUHU,...ȘI TU, CA FUNCȚIONAL, INTELEGI CA L 153/2017 A STERS TOTUL PANA LA EA?

   Ștergere
 16. http://sindicatulcmd.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 17. De regula in toate documentele de genul asta,cand e de revendicat,de indreptat ceva, intotdeauna se dau exemple din partea cea mai de jos a pensiilor/salariilor,ba de multe ori se trec cu vederea sporuri si sporulete referirea facandu-se numai la salariile de baza/incadrare debutanti,etc....si la medici si la profesori si peste tot....La col.Tudor, e exact invers ceea ce imi ridica un semn de intrebare,si inca unul mare de tot.Nici macar nu a ales o medie acolo ceva.Aia 15000 "aruncati" acolo au exact efectul de bumerang.Parerea mea
  'steptem rectii presa/public,ca prea le-a dat-o servita,tocmai buna de tocat la TV...'gami-as!!!

  RăspundețiȘtergere
 18. O scrisoare neterminată și … pierdută

  https://gazetadecluj.ro/o-scrisoare-neterminata-si-pierduta/

  Semnatar,
  Marius Harabagiu, General Maior in rezerva, fostul șef al Statului Major al Forțelor Terestre

  RăspundețiȘtergere
 19. Stimati camarazi ce pe aici postati cred ca a venit momentul ca, la pensie fiind totusi, sa mai puneti mana pe carte cand si cand ca nici nu stiti ce pierdeti! De interes (caci interesul poarta fesul), e bine sa cititi cu mare atentie de parca ar fi Seherezada RASPUNSUL COLECTIV transmis de Avocatul Poporului sub nr. 422/13.02.2022 catre o mare asociatie ce uneori da senzatie, cand si cand zarea lumii intunecand. VVI-tradus very very interesting! Va veti lamuri ce si cum si cu indexarea aia diferentiata si cu CASS diferentiat si cu ajutoarele. Asadar, *succesuri la citit*.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nr.1
   Cititorii acestui blog au citit la timpul lor, pe la începutul lunii ianuarie, criticile despre demersul inutil al unor asociații de rezerviști către Avocatul Poporului.
   Raspunsul doamnei Weber era un răspuns așteptat.
   Avem niște lideri de asociații care se cred mai constituționaliști decât judecâtorii CCR.

   Ștergere
  2. Documentul cu pricina, îl găsiți aici:
   https://avp.ro/index.php/2022/01/18/raspuns-colectiv-privind-modul-de-solutionare-a-petitiilor-inregistrate-la-institutia-avocatul-poporului-avand-ca-obiect-neconstitutionalitatea-art-xlv-art-xxiv-pct-16-si-art-vii-din-ordona/

   Ștergere
 20. nr.1 daca am avea un link ceva, am putea ceti si noi ca nu am gasit o pe net. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 21. Dupa interviul din aceasta seara prezentat de Radu Tudor la A 3, D-ul Premier Nicolae Ciuca mai castiga procente bune in aprecierea romanilor ( acum cateva zile avea 30% din increderea romanilor) !
  Pentru prestatia din aceasta seara are si aprecierea mea..!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da șefu,dar nu a fost live ci înregistrare,unde ce nu-ți convine poți cosmetiza!

   Ștergere
  2. Pentru ca a vorbit liber, fara mari pauze, si a punctat cu tact si realist problemele actuale ale romanilor: inflatia, somajul, pretul energiei, covidul, salariile, pensiile..!
   Nu s-a hazardat in promisiuni pe care nu le poate duce la bun sfarsit !
   Am retinut totusi:
   - in functie de colectarea bugetara, este posibila o majorare de pensii si salarii in a 2 a parte a anului !
   - propune o renegociere a PNRR dupa 2 ani de implementare si a rezultatelor obtinute.
   - in functie de evolutia Pandemiei este posibila renuntarea la restrictiile actuale..!

   Ștergere
  3. @Leon

   Dacă renegociază PNRR după ce trece pensiile militare pe contributivitate...
   Și de ce doi ani? Pentru că în ăștia doi ani sunt îngrămădite majoritatea consultanțelor din care trag miliarde de euro Ghinea și Cuțu?

   PS - o să vă povestesc ceva de la ISU despre cum a fost făcut PNRR. Confirmă ce am spus că Ghinea e un trădător și un hoț.

   Ștergere
  4. Domnule M. Mai intervine un fapt. Peste 2 ani vin și alegerile, adică mințirea poporului. Până în 1989, ne-au trebuit 25 de ani ca să ne trezim și să spunem de ajuns (dacă luăm în considerație ce afirmă „unii” că a fost revoluție), acum însă nici după 32 de ani nu am înțeles nimic ce vrem pentru noi și generațiile ce urmează.

   Ștergere
  5. @Viorel

   Așa este! Uitasem de alegeri! 😁

   Acum depinde cum o să ne vadă partidele!!! Ca un grup relativ omogen care poate fi determinat să voteze un anumit partid sau ca o adunătură de oameni cu interese divergente pe care oricum nu ai cum să îi mulțumești!

   Văzând unele din comentariile de pe aici și cum au votat militarii activi sau în rezervă la ultimele alegeri... trageți dumneavoastră concluzia!

   Ștergere
 22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici tu nu faci deosebirea între indexare si actualizare?
   In art. 60 nu mai este prevăzută actualizarea.
   Eu ți-am mai spus că pierzi vremea degeaba pe site-urile despre pensiile militare.

   Ștergere
 23. Huhu, fii mai blând!Actualizarea eliminată abuziv de către globalişti a rămas în mintea unora întipărită ca fiind un drept general valabil şi care trebuie de îndată reintrodus în lege pentru înlăturarea inechităţilor dar şi pentru creşterea puterii de cumpărare în urma creşterilor exorbitante a preţurilor la energie care duce instantaneu la o scădere abruptă a nivelului de trai al pensionarilor militari pensionaţi până în anul 2017.

  RăspundețiȘtergere
 24. ..Întrebare pt.cunoscători:
  ..Ce specialitate militară are Col.
  (Rtr.) Marian TUDOR..?
  ..Observați faptul că în DEMERS.., NUMELE premierului e scris cu litere ..ÎNCLINATE..!(?).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cutuma cat si regulile de redactare nu prevăd un asemenea mod!
   În plus:
   -ori folosești litere înclinate pt tot, nume și prenume, ori nu mai folosești deloc:
   -în partea de sus a paginii trebuiau inserate liniile tricolore pe lățimea aleasa pentru scris, 2,5-3 cm stânga și 1,5 cm dreapta, parca...;
   -numerotarea paginilor se insereaza astfel: 1 din 4, 2 din 4...etc!
   Acumnoi facem pe corecții...
   Bine ca s-a adresat!
   Felicitări colegule!

   Ștergere
  2. In titlu..scris "apărăre"...fara virgula dupa, dar cu virgula dupa "Domnule"..si nu mai cautam...

   Ștergere
 25. Să-i spună cineva hurzicarului că actualizarea pensiilor militare a dispărut din lege din data de 07 08 2017.
  Nici el si nici asociațiile pe care le frecventează nu prea stiu ce este, cum se face și ce efect ar avea actualizarea pensiilor militare.
  Dacă ar stii ar insista pe ACTUALIZARE.. nu pe sporuri de vrie.

  RăspundețiȘtergere
 26. Tare in calculi colinelu'...15000 brut:
  - pensionat inainte de 15.09..15000x2.6%=15390-1339-1139= 12.912
  - pensionat dupa 15.09...15000-41.5%=8775x2.6%= 9003

  Prost exemplul, proaste calcule, proasta mentalitate...el de fapt a spus sa.i mai scada cu 1100 de lei celui pensionat dupa 15.09...sa traiti, ca ne trebuiti...la mai mare...

  RăspundețiȘtergere
 27. Referitor la aplicarea prevederilor Legii nr. 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, Casa de pensii sectorială a MApNe emis un comunicat.

  Legea menționată, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 487/2017, a intrat în vigoare la 30 iunie 2017. Potrivit acesteia, începând cu data intrării în vigoare, cuantumul brut al soldelor de funcție ale cadrelor militare în activitate și soldaților și gradaților profesioniști se majorează cu 15%.

  Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, prevede, la art. 60 alin. (1), că cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad și/sau solda de funcţie ale militarilor în activitate.

  În comunicatul emis, Casa de pensii sectorială precizează că se iau toate măsurile, din punct de vedere metodologic și informatic, pentru punerea în aplicare a dispozițiilor art. 60 alin. (1) și (3) din Legea nr. 223/2015, cu modificările și completările ulterioare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. OUG 59/2017, cea care a abrogat actualizarea din art. 60, a fost publicată ulterior în MO, pe 07 08 2017.
   In aceeasi zi a fost publicată si OUG 56 care prevedea modalitatea de calcul majorării de 15%, respectiv dinsolda de funcție( in cuantum compus) care nu putea fi mai mică decât salariul minim pe economoie, care atunci era de 1450 lei.
   Nu mai vorbiti voi de actualizare ca si când nu a fost abrogată.

   Ștergere
 28. Nici un cuvant despre cei de la baza. Durerea mare este sa nu le scada celor cu pensii enorme, fara nici o referire la marea majoritate cu pensii medii si infime neactualizate de ani intregi. Acesta este modul de gandire ai capilor asociatiilor si atunci cum sa mai speram ceilalti sa fim bagati in seama. Civilii care citesc aceste exemple de sume vehiculate au sau nu au dreptate sa ne blameze?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Alex Ionuț

   Așa este! Dacă o să se facă actualizarea o să se facă numai la pensiile mari.

   Cât despre civili..... 😁 Ei ne înjură oricum!

   Mă uitam în comentarii și ajuns să spună că militarii și polițiștii se pensionează la 38 de ani.

   Ștergere
  2. @Alex Ionuț:

   Pot avea certitudinea că ai fi un militar cu grad înferior?
   Întrebare întrebătoare:
   Dumneata de unde știi ce-i in capul liderilor de structuri asociative ale pensionarilor militari? Din ce asociație faci parte?
   Poți nominaliza o singură inițiativă a vreunei asociații, care să aducă beneficii exclusiv liderilor și eșalonului secund din respectiva structură asociativă?

   Ștergere
 29. Da, a ales un exemplu greșit.

  Ar fi trebuit poate să facă o comparație între cat a crescut pensia civilă de 64.000 de lei în ultimii 5 ani și cât a crescut o pensie medie din pensiile militare de stat.

  Noi de ce să nu facem aceeași mârșăvie????
  Eheiiiiii.... Statistica......

  RăspundețiȘtergere
 30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Leon
   Nu am înțeles de ce ai șters comentariul.
   Singurul adevăr transmis de acel autor este că, prin recalculările și actualizările de pensii militare preconizate prin Pl x 199/2020, toate pensiile militare, inclusiv cele stabilite înainte de 15 09 2017, s-ar fi calculat în final la cuantumul net, respectiv la valoarea netă de 58,5% din baza brută de calcul. Acest aspect este subliniat de mai multe ori si pe acest blog și rezultă expres, nu este un secret, din pct. 4 alin (2) și pct 8 alin(4) al Plx 199/2020. Vezi documentul aici:
   https://plano10.files.wordpress.com/2021/01/-drp-9345-2020-1-1-1.pdf
   Nu spune acel autor că baza brută de calcul este actualizată la valorile elementelor salariale componente de la data recalculari și apoi a actualizării, coeficienții de referință și salariul minim prevăzuți în legea salarizării în anii în care s-ar efectua resprctivele operații.
   Eu mă indoiesc că după restructurarea pensiilor militare din acest an va mai rămâne în vigoare acest calcul ciudat al pensiei nete, calcul care confiscă diferența dintre cuantumul brut fiscalizat și cuantumul net calculat potrivit art. 60, introdus în lege prin OUG 59/2017.
   Opinia respectivă impotriva Plx 199 este comună militarilor pensionari care prin faza I de aplicare, cea cu cuantumul minim, anterior recalculării și actualizării, nu primesc nimic din cauză că actualele lor pensii în plată sunt mai mari decât acel cuantum minim provizoriu.
   După cum am mai spus, eu cred că în contextul restricțiilor impuse prin PNRR, autorii proiectului PLx 199/2020 trebuie să-și completeze opera și cu o dispoziție care să reglementeze și un cuantum maxim, tot provizoriu, pentru pensiile militare, in concordanță cu deciziile CCR.

   Ștergere
  2. @Huhu Rezea, l-am sters pentru ca aveam un mesaj (gresit) ptr.D-ul Col.M Tudor, mesaj pe care-l voi reposta probabil la Topicul cu Declaratia d-lui G-ral Roman !
   Imi pare rau de @Mateias care a cazut in plasa lui Nea Marin, care cu siguranta ca se numara printre cei care nu-l avantajeaza acest proiect !
   El deja are un bonus lunar de 1.000 de lei..!

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.