Un produs Blogger.

joi, februarie 24, 2022

Rusia folosește precedentul Jugoslavia pentru a destrăma Ucraina

187 comments
 Putin a declarat în 2008 că independența Kosovo este „un precedent teribil care va lovi Vestul exact în față”.

Din discursul belicos al lui Putin care justifică invazia Ucrainei. Oare cât înțelege Putin că trebuie să mai râmână din actuala Ucraină?

Ingrijorătoare este pretenția de a denazifica Ucraina? Pretenția se poate extinde dincolo de Ucraina. Ea vizează inluența occidentală din ultimii 10 ani asupra Ucrainei.

"Nici în timpul creării URSS, nici după cel de-al Doilea Război Mondial, pe oamenii care trăiesc în anumite teritorii care fac parte din Ucraina modernă, nu i-a întrebat nimeni cum vor ei înșiși să trăiască. Libertatea este în centrul politicii noastre, dar este vorba despre libertatea tuturor de a-și determina în mod independent propriul viitor și viitorul copiilor lor. Considerăm că este important ca acest drept – dreptul de a alege – să poată fi folosit de toate popoarele care trăiesc pe teritoriul Ucrainei de astăzi”, a mai spus liderul rus.

187 de comentarii:

Boby spunea...

Dreptul de a alege al popoarelor mici este doar o amagire ,o manipulare la nivel mondial. Totul SE FACE IN INTERESUL MARILOR PUTERI si cand se ajunge la linia rosie incepe maraiala,cearta si apoi bataia. La sfarsitul ostilitatilor cel invins este judecat de invingator care-si stabileste ograda unde conduce ,ia resursele prostind populatiile pentru un salariu de existenta cat poare sa lucreze si un mic concediu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pana la urma, si nu se stie cand, Rusia va fi ingenunchiata: Putin nu va mai rezista mult, dupa ce oligarhii miliardari au primit blocari pe conturi in bancile straine si li se ruineaza afacerile cu resurse, fiind din ce in ce mai blocate de la exporturi, unii au si fost expulzati din Marea Britanie si un atentat la Țar nu-i exclus. Va urma un blocaj total economic, bancar si din toate punctele de vedere pentru Rusia, la care nu va rezista mult timp, nu va mai avea cu ce face plati sa intretina uriasa armata, nu va mai avea cu ce sa tina atata populatie cu hrana si produse, vecinii si aliatii ei traditionali vor fi si ei atinsi de masurile draconice, si rand pe rand ii vor parasi pe rusi si atunci va incepe marea degringolada, iar tarile care au enclave rusesti vor prinde curaj sa-si redobandeasca teritoriile luate cu japca, deci bine rusilor nu le va mai fi cum in aparenta se pare ca o duc. China este in oscilatii si nu va sprijini un stat in faliment, dar agresiv, cu racile la teritoriul manciurian de la rusi, caci are piata cu toata planeta si daca s-ar implica s-ar duce naibii elanul lor de avant economic, caci rivalii americani abia asteapta sa-i submineze, mai ales ca acele conflicte din Pacific si independenta Hong Kongului sunt pe lista intrigilor dintre cele doua parti, ca si invazia de produse chinezesti pe piata americana. Rusia a gresit rau de tot pentru tot ce acum fac si viitorul nu suna bine pentru ei. Nu ma iau dupa babe, dar Carmen Hara le mai brodeste, si in viziunile ei o da ca mare perdanta pe Rusia, va fi distrusa ca putere militara si economica. O sa vedeti ca se vor ruga la pret ieftin sa vanda resurse, doar ca sa scape din chingile embargourilor si criza in care va intra, caci alte exporturi nu au, dar pana atunci toata Europa va suferi si economiile se vor duce pe minus in toate statele, de noi nici nu mai zic, si acel PNRR va disparea pur si simplu din cauza preturilor la gaze si combustibili, cand toate o vor lua razna. Situatia de acum e similara celei de dinaintea razboiului dus de Hitler, iar sfarsitul lui Putin va fi asijderea. Rusia va fi apoi supusa unor interdictii si izolari totale care o vor prabusi inevitabil si va deveni un nimeni pe harta lumii, posibil sa se infrupte din ea toti dusmanii, care sunt aproape toti!

M spunea...

De-abia am căzut de acord cu Ucraina pentru platoul continental al Mării Negre din zona Insulei Șerpilor.
Forțele navale ruse aflate în ofensivă au somat mica garnizoană ucraineană ce ocupă insula să se predea.

Credeți că dacă rușii ocupă insula mai avem acces la exploatarea de gaze în zonă? Credeți că rușii vor respecta înțelegerea la care s-a ajuns în urma procesului cu Ucraina!?

Huhu Rezea spunea...

In mărinimia lui, s-ar putea ca Putin să restituie României și Bugeacul și Insula Serpilor dacă nu mai acceptă instalații americane NATO pe teritoriul său. Să vezi atunci dihonie!

M spunea...

@Huhu Rezea

Daaaaaa.... 😂
Noi avem doar vreo 15% gaz din Rusia. Nu prea cred că o să ne lase să exploatăm gazele de acolo și să devenim independenți că atunci de ce am mai izgoni trupele NATO?

Sebi spunea...

In nimicnicia lui, Putin nu va avea ocazia sa ne surprinda cu "marinimia". Daca rusii, ca natie, au o minima decenta, dementul va fi aruncat la cosul de gunoi inainte ca aceasta parte de lume sa devina un pustiu parjolit.

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/ioan-mircea-pascu-in-1994-rusii-mi-au-propus-dezmembrarea-ucrainei-am-refuzat_859394.html

M spunea...

@Sebi

În sfârșit o poziție normală!
Respect!

Andrei spunea...

Nu exista niciun precedent sarb in ceea ce face Putin, insa este un altul, acela la care Rusia a mai participat in 1939, respectiv invazia lui Hitler in Cehia sau Polonia.

Este o caricatura de lider acest individ, precum si slugile sale care ne spun ca niciodata Rusia nu a atacat pe nimeni. Ce gluma proasta!

Problema nu va fi ca va cuceri sau nu, desi vor fi multe victime dupa aceasta INVAZIE, ci se va intampla dupa aceea. Pentru ca a administra un teritoriu precum Ucraina costa si erodeaza.

In plus toate conflictele mocnite i se vor intoarce lui Putin ca un bumerang. Cum sa le gestionezi pe toate? Transnistria, Abhazia, Osetia, Siria, Cecenia, Belarus unde populatia nu este de acord cu ce se intampla, apoi situatia interna unde Putin nu sta chiar foarte bine, relatia cu NATO, sanctiunile internationale...

Nu poate sa gestioneze toate aceste fronturi de conflict, dar sa mai administreze si Ucraina.

M spunea...

Stie cineva ceva de polițiștii români care se aflau în misiune în Ucraina de est?
Se vorbea că se retrag spre Mariupol dar că zona e înconjurată de trupele ruse!

PS - doar întreb nu știu care e situația din teren.
Dacă sunt acolo să le dorim să se întoarcă cu bine în țară! Dacă nu sunt.... Cu atât mai bine!

anonim spunea...

...si dicteaza modul in care sa fie scrisa istoria

Huhu Rezea spunea...

Mai Andrei, chiar așa de tânăr esti... de nu-ți mai amintești nici istoria recentă?
Belgradul a fost bombardat de americani in anul 1999, in ziua de Paste, pentru asa zisul popor kosovar care dorea să se autodetermine, exact ca "popoarele" din Lugansk și Donetzk din Ucraina.
România nu recunoaște nici astăzi statul Kosovo.

Laleaua neagră spunea...

Cum văd eu ca și comunist situația din Ucraina?

Păi plec de la ideea că tot răul din Ucraina pornește de la monolitul de stăpâni, monolit format din țările bogate occidentale și condus de SUA. De ce spun asta:

1. Monolitul a sprijinit revoluția portocalie din Ucraina, din 2014, care a adus mulți fasciști la putere. Revoluția portocalie a fost coordonată în teritoriu de CIA. În 2014, după “’revoluţie”, a apărut batalion de neonaziști Azov, ai cărui membri sunt vestiţi pentru crimele de război și torturile inimaginabile care au avut ca victime ruși din Ucraina. Stăpânii din monolit s-au uitat în altă parte când neonaziştii ucraineni au masacrat populaţia rusească din Estul Ucrainei, din Doneţk şi Lugansk.

2. Monolitul de stapani ar fi vrut să aducă NATO la granita de Vest a Rusiei, un obiectiv imperialist cu caracter criminal clar, de agresiune.

3. Ultimul lucru, dar unul foarte important, miza imperialistă esenţială a Vestului este îngenunchierea Rusiei si transformarea ei in colonie economica, în sursa de materii prime si de sclavi moderni, de mână de lucru ieftină.

Rusii au vrut doar să nu aibă baze NATO la granitele lor terestre, populatia rusească din Dontek si Lugansk sa fie tratată uman, iar ei sa isi vada nestingheriti de comert, în speţă de cel cu gaze naturale. America a gândit altfel. America a gândit altfel şi pentru că familia Biden, prin Hunter Biden, a primit o grămadă de bani de la oligarhia ucraineană timp de şase ani, uneori chiar şi un milion de dolari pe an.

Unii comunişti ar argumenta, pe bună dreptate, că Rusia este şi ea imperialistă. Aşa este, însă Rusia este doar o putere imperialistă minoră prin comparaţie cu monolitul. Iar Rusia este încontinuu atacată de Vest în ultimele trei decenii, miza esenţială fiind cea mai sus menţionată la punctul 3.

Pentru oamenii care sunt scandalizaţi pentru că regimul Putin, conform declaraţiei lui Vladimir Vladimirovici Putin, printr-o operaţiune militară bazată nu pe invazie terestră, ci pe atacuri ţintite aeriene, “’demilitarizează şi denazifică Ucraina”, am o întrebare: aţi fost la fel de afectaţi când monolitul capitalist a atacat şi a distrus Irakul, Serbia, Afganistanul, Libia sau Siria?

În cazul în care vreodată Rusia ar deveni colonie economica, clasa muncitoare si-ar aduce aminte cu nostalgie nu numai de perioada sovietică, dar şi de cea putinistă, iar partidul comunist ar fi scos in afara legii de guvernele-marioneta ale Occidentului ce ar ajunge să conducă Rusia.

Mike Mike spunea...

https://strictsecret.ro/romania-chiloti-tabla-fata-rusiei-apartenenta-nato-este-vitala-romania-romarm-esecul-32-impotenta-politica/

anonim spunea...

Mda exact de secretarul de stat mircea pascu depindea ditamai problema...dezmembrarea Ucrainei.Norocul nostru al rusilor al americanilor si in general al planetei ca a refuzat EL
@Leon
Nu te agita am citit bazdaganiile din "articol"
Fix azi si-a adus aminte cum a "salvat" el planeta acum 28 de ani...fix azi!!:)) cand are aaaa...73 de ani
Asta numai printre capitalisti a stat toata viata...avea si el rolul lui acolo. Sigur a fost coleg de serviciu cu Huhu :))Pascu la SIE ceea ce e ok si apoi s-a raspopit(spovedit)
1971-1986, Cercetător, Institutul de Studii Politice, Departamentul de Relații Internaționale, București
1973, Cercetător, Seminarul pentru Studii Americane, Salzburg
1979-1981, Fellow, Bursa Fundației Ford
1985, Profesor Asociat Invitat, St. Catherine's College, Oxford
1986-1989, Lector, Catedra de Relații Internaționale, Academia de Studii Politice și Sociale, București
1988-1989, Cercetător rezident, Institutul pentru Studii de Securitate Est-Vest, New York
1990-prezent, Profesor de Relații Internaționale, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București
1992-1993, Bursa Fundației Japoneze, Centrul de Cercetări Slave, Universitatea Hokkaido, Sapporo și cercetător invitat, Forumul Japonez pe probleme de relații internaționale
2004-2008, Șeful Catedrei de Relații Internaționale, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București

anonim spunea...

...tot Pascu
1989-1990, Consiliului Frontului Salvării Naționale, Comisia pentru Politică Externă, Membru
Februarie-Mai 1990, Consiliul Provizoriu pentru Unitate Națională, Membru
1990-1992, Frontul Salvării Naționale, Vicepreședinte
1992-prezent, Frontul Democratic al Salvării Naționale/Partidul Democrației Sociale din România/Partidului Social Democrat, Membru
1997-2006, Partidul Social Democrat, Vicepreședinte

Huhu Rezea spunea...

Lulea, ca comunist filo-rus le zici bine dar, dacă ești rezervist, nu mă mândresc cu un asemenea camarad care gândește ca o loază.

anonim spunea...

@ Andrei
Mie imi place de tine
Esti si mai informat si mai destept decat Putin cu toate serviciile lui de informatii.Da-i si niste consultatii!!
Eventual mergi si la televiziuni sa discuti cu "parerologii"
Si ia-l si pe CF ifrim ca va "pricepeti" Faceti echipa buna!!:)

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Laleaua neagră spunea...

Prea mici pt un razboi asa de mare...pe noi comflictele ne-a gasit mereu nepregatiti precum zapada..

anonim spunea...

Presupunem
stau la vreo 5 birouri distanta de colegul meu de serviciu cu care sunt certat de vreo 80 de ani....amandoi cu cutitele pe masa
La fiecare cativa ani observ ca,colegul se tot muta mai aproape si mai aproape din birou in birou pana anul trecut cand a venit si s-a asezat chiar la biroul de langa mine....si-a suflecat manecile s-a uitat urat de tot si a pus cutitele pe masa chiar acolo sub nasul meu
Eu acum ce sa fac? I-am tot spus sa nu se mai apropie sa stea acolo la 4-5 birouri distanta.El a zis ca DA dar m-am trezit ca-mi sufla in ceafa.Si-a mai adus si cativa golani de pe strada,dar de aia nu-mi fac probleme ca sunt pirpirii.Doar ma ridic in picioare si aia o sa fuga schelalaind de frica....iar asta mare o sa rada de ei dupa ce-si face interesul.Mai bine il las pe barosanu sa le vanda cutitele ciumetilor ca si asa are depozitele pline si nu mai are vanzare...si apoi facem banu', batem palma si ne impacam.Prostii raman cu buza umflata cu banii si cu depozitele pline de tinichele dati...hi,hi.Si uite asa mai dau si eu de lucru la aia care-mi produc mereu cutite in cartier...ca tot timpul impartim banii cinstit.
Ei produc.... eu caftangiul le asigur piata in care sa vanda.A trebuit sa ma mut pe aici pe la iuropeni ca Asia India si Africa sunt deja pline....aici e mai greu ca vrea sa vanda si Jean si vrea si Fritz...da las ca impartim le dau si lor ceva maruntis.Despre John nu-mi fac probleme vrea si el sa vanda dar oricum e fatalau e presul meu chiar daca sta pe Maneca lu Canalu

ifrim spunea...

Și Irakul a beneficiat de o "Furtună în deșert" pentru deținerea de arme chimice ce nu au fost găsite niciodată!

raul spunea...

1 Daca Ucraina rezista doua saptamani ,Putin o ia in freza;
2 Daca nu ,Putin va lua partea ortodoxa a Ucrainei ,lasand partea catolica,in mare parte propoloneza, independenta ,ca motiv de raca intre Polonia ,Ungaria,Slovacia si partial Romania!Va zice ,na,v-am dat inapoi teritoriile vestice,spalati-va pe cap cu ele!
Fac si eu ca ala,parerea mea!🤭

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am ascultat la tv, dimineata, tot ce a zis exministrul Apararii, Mircea Pascu si m-a uimit declaratia: Deci rusii de mult clocesc operatiunea. Dl Pascu a zis ca i-a refuzat categoric oferta acelui General rus cu teritoriile. Ucrainieii detin o ,,arma secreta,'' probabil niste lansatoare anti tanc germane cu proiectile la care nu rezista blindajele rusesti. Rusii se vor confrunta cu un razboi de guerilă cumplit, sangeros si de durata, ca in Afganistan, si vor iesi sifonati rau de tot. Vor inainta, vor cuceri dar nu le vor stapani, ucrainienii fiind mai fiorosi decat rusii, stiind ce crime au savarsit rusii cu bunicii lor la ordinul lui Stalin. Va fi o baie de sange, inutila pentru rusi, eroica pentru ucrainieni. Rusii vor fi hartuiti din toate partile pana la groaza. Daca am glumit sau am facut remarci la rece, de data asta este vorba de incalcarea suveranitatii unui stat liber si independent si Occidentul va taxa asta cumplit, dar indirect. Frica cea mai mare a tuturor este arma atomica, si daca Putin deja este bolnav mintal, dupa cum o arata actiunile, nu-i exclus ca la disperare sa ordone uzarea de forta acestor arme teribile, dar sper la echilibrul psihic al comandantilor sa nu accepte asa ceva, dar mai ales a Dumei de stat!

Leon spunea...

@Akord, cred ca a fost si Comandantul Detasamentului de Pionieri din clasa 4 a...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lulea, esti de belea: Rusii mai au un dusman din umbra sa-i chisoleasca: Cecenii din surghiun, ca si kazacii, sirienii, afganii si alte natii de sub semiluna musulmana, si cand vor patrunde in Rusia s-o saboteze cu atentate, toate fortele fiind raspandite la razboi, atunci vor chițăi rusnacii. In Belarus abia asteapa fortele de dreapta sa-l găjbeasca pe dictatorul lor, care acum varsa sangele poporului pentru fratele sovietic. Vremuri grele, dar care la sfarsit vor reconfigura harta, intrucat cei ocupati de rusi in enclavele ocupate se vor raascula si vor sabota tot ce-i rusesc, alaturi de ucrainieni, Rusia sa stie asta!

Andrei spunea...

@akord-75
No offence, dar parerea ta despre mine este ca apa de ploaie diluata.

Daca ai nevoie de ceva meditatii, ca asa pare, poti sa te inscrii la „colegul” Ifrim si te sunt eu.

monteoru spunea...

Huhu@felicitari.Uite asa aflam si noi ce putinei avem pe aici.In 1986 MApN a trecut in rezerva pe cei cu rude ce cerusera azil politic precum si pe cei cu studii militare in URSS.Intorcandu-ma in timp nu am auzit ca cei din urma in 1968 sa manifeste la scena deschisa simpatie pentru imperiul rus.Ca in anul 2022 ofiteri si subofiteri romani sa afirme deschis simpatie catre un individ ce ameninta cu lovituri nucleare e noaptea mintii.Pacat.

anonim spunea...

Tare frumosi "refugiatii" aia din filmulet
Tineri ,vanjosi,pana in 30 de ani, tocmai buni sa se refugieze
Am vazut si pe unul la tv ,isi luase si gagicuta cu trollerul din dotare.Tocmai buni de o mica mafie pe aici prin zona
Pai ce! Altii sa aiba si noi nu?.Unul n-am vazut ,mai asa pe peste 50-60 de ani....sau vreo babuta de aia chinuita de viata
Bogatii Ucrainei au plecat de joia trecuta cu jet-urile personale.14 doar joi(sau miercuri) inclusiv Abramovici care a zis ca se intoarce in 2-3 zile...hi,hi
Mai mulţi oligarhi, oameni de afaceri şi politicieni au plecat pe neaşteptate în ultimele zile din Ucraina. Unii dintre ei susţin că nu au fugit de un posibil război, în timp ce alţii spun că încă se află în ţară, relatează Ukrainskaia Pravda.
Conform sursei citate, 20 de avioane private sau închiriate au plecat doar duminică de la Kiev către ţări europene. Printre persoanele plecate din Ucraina figurează oligarhii Rinat Ahmetov şi Boris Kolesnikov, care a deţinut şi postul de vicepremier. Ahmetov s-ar afla din 30 ianuarie la Zurich, în Elveţia. Însă Kolesnikov dă asigurări că se află în Ucraina şi nu intenţionează să părăsească ţara, menţionând că avionul său a plecat la Praga, capitala Cehiei, pentru o revizie tehnică. Milionarul Igor Abramovici a închiriat la rândul său un avion pentru 50 de persoane cu destinaţia Viena, capitala Austriei. Ukrainskaia Pravda scrie că persoanele de la bord sunt membri ai familiei şi rude ale lui Abramovici.

Citeste mai mult: adev.ro/r7aw8o

anonim spunea...

Dar nu s-au mai intors.Never!!
Şi oamenii de afaceri Viktor Pinciuk şi Vadim Novinski au plecat din Ucraina. Cel de-al doilea a părăsit Kievul pe 10 februarie cu destinaţia Munchen. Alţi oameni de afaceri care au părăsit Ucraina sunt Aleksandr Iaroslavski, Andrei Stavniţer, Vadim Nesterenko, Vadim Stolar şi Vasili Hmelniţki. Serviciul de presă al lui Stavniţer susţine că acesta a plecat într-o călătorie de afaceri, dar se va întoarce în Ucraina. Şi serviciul de presă al lui Hmelniţki susţine acelaşi lucru, menţionând că zborul de întoarcere este prevăzut pentru 20 februarie.

Citeste mai mult: adev.ro/r7aw8o

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

M-a informat Viorel Kis ca Dl Gen Natase vrea sa-i determine pe cei 11, care azi trebuiau sa se intanleasca cu Prim Ministrul, Ciucă, sa intocmeasca si semneze un demers pentru realocarea timpului de sedinta care azi n-a fost disponibil datorita sedintei CSAT, singurul potrivnic aratandu-se a fi Gen. Gropan, cică, si gurile rele șușotind printre scandurile gardului ca venerabilul General nutrind o functie de consilier grasoi platit, pe langa premier, si asta l-ar opri sa semneze un asemenea demers, de frica sa nu-i dea drumul lui Dumnezeu de la picior, demers care trebuie sa poarte cele 11 semnaturi pentru a putea fi trimis si admis. Ce am auzit am transmis, pentru ca Dl General Nastase nu-i omul sa lase treburile neterminate si se va gasi o solutie de mijloc pana la urma!
Eu as deshide o loterie a ghicitului cam dupa cate luni se va replanifica aceasta sedinta si loteria ghicitului va incepe cu mine: Cam dupa Pastele cu oua rosii, ca ala al cailor e cand cade guvernarea, si dupa ce vom spune Hristos baros/ Ditai cataros, apoi ciocnindu-ne ouțele! Da-ti-va si Dv pronosticurile, stimati camarazi, dar sa nu depasiti de anul 2024!

Ein Stein spunea...

"În 32 de ani de libertate, noi nu am reuşit să colaborăm cu alte state pentru proiecte de fabricare a roboţilor militarizaţi. Nu am reuşit să investim în drone militare. Nu am reuşit să lansăm măcar un satelit militar. Nu am fost în stare, în ciuda creierelor numeroase, să ne specializăm măcar pe dezvoltarea capacităţii de atacuri cibernetice, aşa cum au reuşit chinezii, nord-coreenii şi ruşii să o facă."

Sporul pentru lucrari speciale avea rostul de a stimula stfel de lucruri insa a fost pervertit in stil mafiot. Israelul ar trebui sa fie modelul pe care ar trebui recontruita armata, tehnologie, stiinta, profesionalism.

Leo spunea...

Orice ședințe ar face ei sau nu ar face , prin cel târziu sept. vor trebui ca să pună în dezbatere publică NORMA prin care se vor reforma pensiile militare.
La ănceputul anului Budăi spunea că peste 120 de zile se va pune în dezbatere publică NIOMA prin care se va reforma sistemul de pensii.
Cert este că dacă exista voință politică ca să pună în aplicare PLX 199 o făceau până acum , cu atât mai mult cu cât , prim ministru este respectivul.

Leo spunea...

Da , în 1986 a fost o reducere de personal la MFA și a vizat mai mult pe cei cu bube. Pretextul a fost lozinca ventilată pe atunci cu "demilitarizarea".

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

CFI
Decat cu "informarile" lui Kis mai bine joci si ai mai multe sanse la 6/49
Toti barosanii suna in centrul galaxiei fix la Hurzicani si Hurzicani-ul te informeaza pe tine iar tu ne spui noua "maretele informatii"
Haida de!! Grandomanie curata

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tiranul, Putin, vrea sa ocupe Kievul, ocupand deja un aeroport, dar mai rau: Acum se confrunta si cu protestele anti razboi din Rusia, de la St. Petersburg, reprimate cu ciomageli, deci Putin nu se mai bucura de nici o popularitate in tara lui, si cu cat va curge mai mult sange si vor muri ostasi rusi, Putin se va lovi de lacrimile parintilor si rudelor celor ucisi pe front, mai ales ca este un razboi absurd de ocupatie a unei tari pasnice. Se pare ca razboiul nu e condus de ucrainieni la modul centralizat, fiind haotic, insa presupun ca si datorita invaziei prin invaluire si din mai multe locuri deodata. As face un pariu ca urmatoarea vizata va fi Moldova, dupa aceea Georgia, dar georgienii deja au lectia invatata, au muntii si padurile seculare de partea lor si niste razboinici inraiti, rodati in conflictele cu azerii. Centrala atomo-electrica de la Cernobal a fost ocupata, si daca un nebun trage un perforant incendiar acolo se poate produce o catastrofa nucleara pe termen de sute de ani si cu efecte nocive asupra intregii Europe! Brrr, imi da frisoane numai gandul! URSS e viu, traieste si si-a aratat coltii fiorosi catre toata Europa si SUA! Stalin si-a aprins luleaua in iad si ranjeste fasolea zgomotos de se chișă pe el, vazand cum tiranul Putin a bagat groaza in NATO de tremura izmenele pe ei de frica! In acest timp, Dumnezeu doarme cu becul stins si visand la PACEA LUMII! Trezeste-te, Doamne, sa vezi ce-i pe pamant, si arde-l pe tiranul Putin cu o flegmă sa se duca in fundul iadului! Acum, cand sfarsesc randurile, bombardierele rusesti survoleaza capitala Ukrainei, Kiev, iar milițienii rusi pulănesc agresiv si dau genunchi in mestecatorile protestatarilor care si-au ridicat vocile pe strazle din toate orasele mari ale Rusiei..

csej spunea...

Din discursurile lui Putin am inteles ca neaga existenta Ucrainei ca stat.Are doua alternative.O conducere la Kiev filorusa sau alipirea teritoriului Ucrainei la "mama Rusia".O granita comuna cu Rusia a NATO inseamna razboi rece si inceperea cursei inarmarilor.Cine va avea de castigat ramane de vazut.Eu unul cred ca Rusia va pierde precum si cetateanul rus.

anonim spunea...

Andrei
Oooo!! mare om ,mare caracter

anonim spunea...

Leo
Da,da intr-o joi

Ein Stein spunea...

Cine este interesat de desfasurarea conflictului din Ukraina, realtime:

https://liveuamap.com

Oare cei care au facut aplicatia, daca ar fi lucrat in armata noastra, ar fi primit Oskar?
Votati!!!

Se pare ca Javelin si-a facut treaba cu varf si indesat, o coloana de 15 T72 s-a alaturat Mantuitorului.

totoiany48@gmail.com spunea...

Nu mai este de încredere nici dl Pascu,a decăzut mult fata de momentul invocat .Este un fel de Geoana .

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle Andrei sunteți departe de adevăr,adevăr ușor de decriptat . Nu ma simt confortabil ca un militar sa nu poată înțelege lucrurile simple . A nu se înțelege ca nu respect opiniile exprimate .

totoiany48@gmail.com spunea...

Indiferent unde sunt vor fi ...veterani .
Au fost trimiși de NATO , organizație defensiva .GHINION !

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle L N , rezonez puțin cu dumneavoastră , chiar dacă îl supăr pe dl H.
Poate detine cineva inf cu privire la unele ,,ziceri,, ca Ucraina nu are granițele declarate la ONU ?

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:situația din KOSOVO..si din YUGOSLAVIA nu e comparabilă cu ce se întâmplă ACUM..în.."URSS"..!;
ALBANEZII din KOSOVO, afirmativ majoritari voiau "separarea" de YUGOSLAVIA,cu.."gândul"..la ALBANIA..!,.. cam asemănător..ROMÂNILOR..din AUSTRO-HUNGARIA sec.XIX-XX..!= care visau la UNIREA cu ROMÂNIA..!
Kosovarii albanezi..din PROVINCIA AUTONOMĂ KOSOVO) au "profitat" de ocazia în care "STATELE" FEDERALE (5) s-au separat de SERBIA "DOMINANTĂ"(?)..prin CONFLICTE ARMATE .., voind și ea.."separarea" de SERBIA, dorință care "nu s-a putut realiza pașnic"(din cauze multiple.), generând ..ceea ce AZI este ISTORIE..!
E posibil ca SITUAȚIA din:YUGOSLAVIA FEDERALĂ(stat creat după..WW.I.),precum și a CEHOSLOVACIEI..și chiar și a ALTOR STATE..cu aceeași "situație":de state "nou create"
: cf. principiului wilsonian al "autodeterminării" ..=să fie "hotărâtă"..între "MARILE PUTERI"(inclusv URSS.!).., înainte (cu mult timp)..de 1989..!
.."MIȘCĂRILE..SECESIONISTE" de după anii..1990..sunt motivate public..conform aceluiași principiu "wilsonian" al "autodeterminării minorităților", VALABIL..în cazuri le: ROMÂNIEI, ȚĂRILOR BALTICE și: parțial: YUGOSLAVIEI= cu provincia KOSOVO, care avea o MAJORITATE "ABSOLUTĂ" ALBANEZĂ ,pt.că "restul"..REPUBLICILOR..erau SLAVE= vorbeau aceeași LIMBĂ SÂRBO-CROATĂ..!
ACUM: ROSSIA invocă..aiurea "autodeterminarea minorități lor..SLAVE" din UCRAINA (=cu care..la urma urmelor:PUTEA
SĂ NEGOCIEZE =PAȘNIC= CU "CĂRȚILE PE MASĂ"..ORICE..!).
FAPTUL că a recurs la RĂZBOI: deocamdată..INTERN, ACUM, în ERA ATOMICĂ.(!)..poate sugera că: are "gânduri" EXPAN SIONISTE, evident în afara "propriilor" granițe ale
fostei..URSS (statele "CSI" = SUNT CAPTIVELE..ROSSIEI.!)
= ca urmare a.."cuceririi"..OLIGARHIEI RUSE..de către..
cel puțin:..PARANOIA COLECTIVĂ..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ministrul bulgar al Apararii ne sfatuieste botos sa nu agresam Rusia cu un cuvant ,,cam forțat,'' și anume, ,,razboi!'' Cica ar fi doar o ,,operatiune militara!!! Băi Bulă slavă cu ceafă lată, dar ce este dupa tine? Botez cu o baie de sange? Nuntă cu carne de tun? Sau poate crezi ca sunt intr-o vizita de curtuazie, cu calcarea pe bataturi fara pardon, cum crede si șoldovianul rusofon, Dodon? Aha: Si zici ca tu comanzi o armata de gogosari, castraveciori si gogonele, aliata NATOlanit-o pe saltele? Măi, tataie, Joe Bidon ăstuia nu-i tragi un șut in dosul de palton din ladița cu zarzavaturi si legume sa nu se mai tina de glume?

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle M , nu ati nimerit . Nu puteți decripta putineii ,doar din ce postează pe acest blog ..Blogul este și o sursa de documentare,pe alocuri schimb de experienta .Militarul are deformație de a ști, de a putea hotara,zicem noi, în cunostinta de cauza . A verificat/stie cineva dacă a existat un angajament al NATO ca nu se va extinde în tarile ex socialiste ?

Viorel spunea...

Cornele. Citește comentariul meu de ieri 23 februarie 2022 ora 20:13 din topicul „Pl x 199/2020; noul secretar al Comisiei de apărare din CD poate să realizeze acum pașii despre care vorbea în urmă cu un an”. Ce spunea domnul Col.(Rz.)dr. Mircea Dogaru:
„SCMD l-a desemnat ca delegat, pe criteriul competentei, pe specialistul care cunoaste, din interior, intreaga problematica a legislatiei financiare, a angajamentelor asumate prin tratatele de aderare la NATO si UE, a bugetelor M.Ap.N. si SAOPSN si a elementelor constitutive ale salariilor si pensiilor militare de stat – dl. vicepresedinte SCMD, gl. (r) Constantin NASTASE.
Va transmitem rugamintea de a nu-l deranja cu propuneri si solutii de ultima ora, pentru ca stie domnia sa, mai bine decat noi, ce trebuie facut. In plus, pentru ca, in aceste momente, specialistii celor 11 organizatii se pun de acord asupra textului comun pe care il vor prezenta maine, ca propunere, premierului. Sa avem, asadar, ”putintica rabdare” pana maine!”
Întreabă-l pe domnul technocrat, rambo 2021, Viorel Kiss sau cum se mai numește. Aseară când domnul Gl.(Rz.) Constantin Nastase discuta cu specialiștii celor 11 organizații, au căzut sau nu au căzut deacord pe toate punctele ce trebuia să le prezinte astăzi primului ministru ? Dacă nu, înseamnă că urma să meargă cu lecția neânvățată cum au mers în ultimii ani cei 4 mușchetari la consultări cu liderii politici, președinți de comisii, ministru, etc. Plecau la întâlnire la brat ca buni amici și plecau cu coada între picioare pentru că se luau la certă în loc să prezinte problemele solicitate cum de comun acord le-au stabilit. Dacă domnul Gl. Gropan refuză să semneaze, să ne spună domnul rambo2021 cum s-a negociat și stabilit ceea ce trebuia prezentat astăzi. S-a răzgândit de aseară și până astăzi ? Dacă da, le sugerez membrilor LADPM să se retragă din Ligă pentru că nu le reprezintă interesele ci doar interesul personal. Și nu e singurul dintre cei 52 de Președinți de asociații de locatari. Ăștia sunt cei care ne reprezintă interesele, niște „LIDERI” cărora le tremură picioarele, mâinile și glasul în fața BOIERILOR. Iar noi stăm și așteptăm ca … nu mai spun.



Calinmihaib12 spunea...

LEO:
(18:56/24.02./a.c.)
Reducerea de (5 %= ?) personal MAN a fost în 1987,în urma unui REFERENDUM INTERN..!
când s-au pensionat masiv cei care înde plineau.."condițiile"
..PRESTABILITE..în acest scop(!), inclu siv și militarii care nu aveau vârsta lega lă de pensionare, dar aveau clasarea medica lă de: "apt limitat" .., iar pensionarea se realiza..FĂRĂ PENALIZARE,ca și când s-ar fi pensionat..la LIMITĂ DE VÂRSTĂ..!

Sebi spunea...

Hai ca mi-am gasit poezia de agatat, din tinerete. Bai, ce frumos eram, si cate cucoane ma invitau din priviri sa le las gravide, sa umplu pamantul de voiosie. Acuma e cam batran mosu, dar tot mi-am gasit sosetele, erau atarnate pe veioza din beci, uitata acolo cand suflam in vin si trageam din varza.
Pardon, am vrut sa spun invers, ha - ha. Deh, am baut un sprit de necaz, cu rusii astia, am plans si plang s-acuma de neputinta, de batranete. Invers, v-ati dat si voi seama, trageam din varza si suflam in vin, na, ca omul gospodar.
Mai copii, da v-am zis ca mi-am gasit poezia de agatat? Cautam livretul militar, ca sa ma inrolez la nato, cand am dat de colectia de poze cu reclame la ciorapi de dama, pif si minitehnicus.

Florile zâmbesc la geam,
Merg copiii să se joace,
Păsări ciripesc pe ram
Când e pace !

Tata cântă pe tractor,
Mama cozonaci ne face,
Iar noi învăţăm cu spor
Când e pace !

Case înalță către cer
Zilnic mâinile dibace,
Ţara e un şantier
Când e pace !

Hai Ucraina, va pupa tata.

Calinmihaib12 spunea...

Carpe Diem:
..fii obiectiv:..(și "imparțial"..!):
"JANDARMUL MONDIAL":. ."e"..cel puțin: 2(!)
Afganistanul a fost.. AGRESAT și.."RĂZBOIT"
..10 ani de către URSS (.!),începând cu 1979..!,și mă opresc, pt. că ar fi pierdere de timp..cu repetarea .."faptelor de arme" ..ale așa-zișilor.. "jandarmi mondiali".!

Ein Stein spunea...

/^\@[A-Z][a-z]{1,10}/
/^[A-Z a-z]+\s\w*\s\w*\s(?:capu|bibilica)\?$/
/^[A-Z a-z]+\s(?:dracu|\w*)\s(?:omeneste)\s?[!.]?$/

Traducere:
@Calinmihaib
Esti dus cu capu?
Scrie dracu omeneste!

M spunea...

Datele sunt din Pravda?
Să vedem cu cine a purtat războaie Rusia după al doilea război mondial?
Estonia
Letonia
Lituania
Ucraina toate cu rezistența antisovietică
Franța
Cambodgia
Vietnam (de Sud)
Laos
Coreea de Sud
Statele Unite
Marea Britanie
Australia
Belgia
Canada
Franța
Filipine
Columbia
Grecia
Olanda
Turcia
Africa de Sud (războiul din Coreea)
Ungaria 56
Cehoslovacia 68
China
Israel
Ethiopia
Angola
Somalia
Afganistan

Și de când e doar Rusia
Georgia
Moldova
Ingushetia
Tadjikistan
Cecenia
Daghestan
Georgia
Siria
Republica Centrafricană.

Rusia este o țară sălbatică și rudimentară. Este deci iubită de sălbatici și de rudimentari!

Viorel spunea...

Cu scuzele de rigoare din partea domnului Huhu Rezea, invit pe toți comentatorii de pe blog să citească de pe blogul În cuiul cătării, topicul intitulat „În rândul patru, banca de la geam”. Citind comentariul, o să vă dați seama, ce râcă, invidie dar în primul rând PROSTIE exisă între 2 „Președinți”, unul de sindicat și altul de ligă. Autorul textului i-a numit, domnul D și domnul G. Citiți și vă cruciți ce propuneri au stabilit (noroc cu războiul din Ucraina că nu a mai avut loc astăzi întâlnirea cu primul ministru) acești 2 maimuțoi privind viitorul pensiilor noastre (propuneri total diferite, ambele în defavoarea noastră). Mă întreb a N-a oară. Cine le dă dreptul să negocieze pensiile a aproape 200.000 de pensionari când ei (și cele 52 de cete) nu sunt mai mult de 5.000. Membrii nu au nici o vină, dar acești șerpi veninoși de când și până când au dreptul să-și dea cu părerea despre pensia mea, actuală și viitoare. Niște nulități care nu știu să-și trăiască bătrânețele în liniște. Lacomi și avari. Dacă o să vă placă sau nu puteți comenta pe blogul domnului Huhu Rezea.

M spunea...

@Laleaua Neagră

1. Și Hitler a zis că Polonia s-a aliat cu Anglia și Franța ca să atace Germania. O imensă tâmpenie!

2. În rest, propagandă rusească de cea mai joasă speță.

Până și un îndoctrinat că tine poate să înțeleagă că dacă te duci cu tancurile peste ăia chiar e invazie terestră și nu lovituri aeriene țintite (lucru pe care armata rusă, rudimentară și bețivă nu ar putea să execute).

anonim spunea...

Cum adica "no comment"??
Acum cand mai are un pic si termina toate tarile?:))
Mai bine simplu:
Ori esti in NATO ori NATO in tine,ca de resurse (de toate felurile) e din ce in ce mai multa nevoie

M spunea...

@totoiany48@gmail.com

Nu știu dacă NATO s-a angajat la așa ceva. Nu am fost acolo.

Dar îl cred pe Gorbaciov, care a fost, și care a declarat că nici nu a fost vorba de așa ceva!

Dar mai e ceva interesant!
După destrămarea URSS, Ucraina s-a pricopsit cu niște rachete nucleare pe teritoriul ei (aduse acolo de ruși, mai aproape de NATO).
Inițial nu au vrut să le dea înapoi dar li s-a garantat și de NATO și de Rusia securitatea la schimb cu distrugerea rachetelor.
Cum era vorba de vreo 9.000 de vectori... Era ceva!

S-a semnat Memorandumul de la Budapesta între Rusia, Ucraina, Marea Britanie și Statele Unite care spune
“respect[ing] the independence and sovereignty and the existing borders of Ukraine” and “refrain[ing] from the threat or use of force” against its borders.

Am dat în limba engleză pentru a nu fi acuzat de nimic.

Totuși deși s-a scris acolo în realitate nu au fost date și mecanisme care să asigure securitatea Ucrainei.

Propaganda rusă este extrem de activă și se bazează și pe cei mai puțin citiți dintre noi, cei care nu verifică știrile și nu le pun în context.

anonim spunea...

Ein Stein
misto link-ul

Leo spunea...

Dacă ocupă litoralul Mării Negre până la Brațul Chilia , tare mă tem că rușii nu vor mai recunoaște decizia Curții Europene de Justiție privind la teritoriile maritime exploatabile de gaze din Marea Neagră. Or să spună că da , curtea s-a pronunțat cu privire la ukraina , dar noi suntem Rusia...
De aceea era bine ca acum să fi fost deja acolo Exonul american ca să foreze după gaze.

anonim spunea...

Reteaua globala a bazelor militare americane
Publicat pe martie 3, 2014 de searchnewsglobal
"Statele Unite isi exercita influenta politica, militara si economica asupra a 191 de state, membre ale Organizatiei Natiunilor Unite"

Mai departe e de citit nu gluma dar poate unii considera ca se merita sa afle
https://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/03/03/reteaua-globala-a-bazelor-militare-americane/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GENERALUL GABRIEL OPREA LA REALITATEA TV, IN SEARA ASTA, PRINTRE MULTE ALTELE: ,,V-ATI FOLOSIT DE MILITARI, DAR LE-ATI INGHETAT PENSIILE MILITARE! ACUM ESTE TIMPULM SA LE REDATI DREPTURILE!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Carpe Diem, mare greseala cu exemplul Chinei: Daca nu erau niste escadrile americane sa opreasca raidurile japoneze, escadrile formate numai din voluntari americani, dar si niste asi ai aerului, oameni cu studii superioare majoritatea, China avea sa fie total macelarita de japonezi, si azi chinezii purtand un mare respect americanilor pentru gestul de a fi trimis aceste escadrile, toti pilotii cazuti acolo avand monumente cinstite cu mare onoare. Trebuie revazut contextul exemplificat in conflictul maoist

Arfy spunea...

Ifrim. Este vorba de altă structură statală!ONU ar fi trebuit imediat să execute foc concentrat pe tancurile lui Putin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Putin nu poate sa tina un popor de 40.000.000 cu botnita si lanturi, vor muri ocupantii in capcane si hol-up-uri cu droaia. Afganistanul e mic pui, caci acolo erau numai talibanii, nu multi, dar care faceau pagube de i-au inspaimantat pe rusi, aici este un intreg popor, inclusiv rusi naturalizati. Va fi un esec total, dar mai ales ca acele crime vor condamna Rusia pe vecie, pe langa ura veche acumulata de popoarele europene pentru violurile si masacrele din ultimul Razboi mondial!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel &comp, e buna si o mica informare, care e importanta, decat o ceata totala, sa ne dumirim cat de cat. Nu stiu cat de lamuriti si de comun acord erau, cert ests ca cu cat mai multi, cu atat mai multe pareri diferite. Acum parerea mea: Dl General nu trebuia cu acea gasca sa se duca acolo, ci cu oameni care intradevar au suferit cu pensiile inghetate, nu cu colonei si generali imbubati si gusati de supra sporuri si pensii doldora! Ce sa zica aia de pensiile unor amarasteni ca noi? Viorel Kis, chiar daca nu posteaza, simte nevoia sa ne informeze cu cate ceva, si asta nu e rau deloc, daca mai afla cate ceva. CHIAR AU FOST VOCI CARE SOLICITAU VESTI DE LA EL!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Arfy, le e frica de armele nucleare promise ca le va lansa Putin! In seara asta a amenintat ca va arunca in aer centralele nucleare, deci nu e de joaca cu nebunul, si la el nu merge ONU! DACA NU-L EXECUTA MAFIA RUSA SI OLIGARHII VA FI VAI SI AMAR DE EUROPA!

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
totoiany48@gmail.com spunea...

Este un site serios ?

Sebi spunea...

Fara jandarmul mondial, de care am fost privati exact cand ne era lumea mai draga, cu pretul indobitiocirii nationale, am fi acum noroi de flori, ingrasat cu cacat rusesc.
In secolul 21, lasand la o parte pomelnicul ala decupat din reviste porno, a fi de partea civilizatiei inseamna diferenta dintre o turma si o natiune.

Sebi spunea...

Daca in locul acestui ton ingamfat ai baga oleaca de decenta, inascuta ori izvorata din educatie, ai folosi mai putine epitete ofensatoare si chioare judecati de valoare, ar ramane doar punctul de la final.
Care este unul inteligent si pus exact unde trebuie, chestie de finete.

Calinmihaib12 spunea...

LEO:
(22:21'/24.02.a.c.)
..Da,dar e vorba de "zona marină",cu.. hărți și..coordonate geografice stabilite la proces: cu un PROPRIETAR TITULAR = ROMÂNIA, indiferent
cine e partea adversă care a pierdut proce sul:..UCRAINA sau ROSSIA..!
RUȘII nu pot face NIMIC LEGAL (cred că funcționează principi ul:"LUCRULUI JUDECAT" ..!,astfel că rușilor
cred că nu le mai rămâne..decât..INTRAREA FRAUDULOASĂ în perimetrul nostru marin=adică AGRESAREA ROMÂNIEI..,țară NATO.
..!!..

Leo spunea...

Să-l POMENIȚI pe GĂBIȚĂ ale cărui cuantumuri de pensii sunt și acum în plată după 12 ani , pt. cei pensionați înainte de 01.01.2016.
Ca orșicare nu este perfect, dar nici un ministru de la Bondăraș încoace nu s-a luptat pt. drepturile militarilor și polițiștilor cum a făcut-o el.
Dacă nu ar fi fost Găbiță în 2010 , petrov cu ajutorul guleraților de atunci ( generaleasa de la finanțe & CO ) ar fi făcut mai rău decât fiola gladiola prietena coloneilor ....

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Gălceava prostească dintre Gropan și Dogaru a fost discutată și pe acest blog, ambilor atrăgându-li-se atenția că susțin niște idioțenii de proiecte, de parcă sunt programați special să încurce lucrurile.
Dar... nu discutăm aici despre asta, când avem deschise articole speciale despre idioțeniile lor juridice.

Leon spunea...

Plaiesii ucrainieni au preferat sa moara la datorie:
https://www.stiripesurse.ro/ultimele-cuvinte-ale-celor-13-militari-care-au-aparat-insula-erpilor-nava-de-razboi-rusa-du-te-dracului-video_2259740.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Băi, parca ati fi de parte Rusiei criminale sa loviti in SUA, care este baza protectiei noastre in NATO! Atata timp cat SUA nu ne face rau si ne apara, trebuie s-o apreciem. Altul mai pe sus postare, tot inhipt pe SUA, cand rusii ne arata cat de criminali sunt cu copiii, femeile gravide, bolnavii din spitale si batranii bombardandu-i! Calare pe criminalii rusi si Putin, nu pe NATO, ca daca nu erau ei acum vorbeam ruseste, ca gubernie rusa, si lucram ca sclavi pentru vatafii rusi! Va rog pe toti sa aveti putina responsabilitate si proprietate a afirmatilor belicicoase despre aliatii nostrii, ca pe fb anumiti civili ma contrazic ca rusii acolo bombardeaza civilii, ceea ce denota ca FSB de mult este infiltrat in fb! Mai lipsea de pe aici sa ne parlească ,,agenturili'' lor!

Leon spunea...

Gestul eroic al acestor militari pot influenta opinia publica din Rusia care ar putea sa-l opreasca pe Putin din ideea nebuna de cucerire a Ucrainei..!

Sorin spunea...

Nu. E cuiul lui Pepelea... va cere reimpartirea ZEE din vestul MN

Sorin spunea...

@botoșani
Întra pe wiki si vezi care sunt statele fondatoare ONU. Ai raspunsul acolo cu granitele. Sa te întrebi de ce mai apar doua state sovietice pe lângă URSS

M spunea...

Ce îmi "place" de unii de pe aici.
"Vrem solde NATO, vrem pensii militare NATO" dar când e vorba cad în cur de admirație pentru Rusia.

Păi, măi tovarăși, ia decideți-vă!!!!

M spunea...

Cum? Polițiști? Hai nu spune!
Nu zicea cineva că polițiștii nu merg la război? Că ei stau în birouri?

Nu se poate! Așa ceva....

Huhu Rezea spunea...

Ești filorus, nu te mai ascunde după principii.

Viorel spunea...

ŞTIRIASTĂZI, 11:22
S-a semnalat o creştere a radiaţiilor la Cernobîl: Suntem pe un butoi cu pulbere dacă stârnim iadul.
Cercetătorul atrage atenţia asupra pericolelor care pândesc întreaga Europă din cauza centralei de la Cernobîl, în timpul războiului dintre Rusia şi Ucraina.
Radiaţiile din jurul centralei de la Cernobîl sunt în creştere, anunţă cercetătorul şi profesorul ieşean Silviu Gurlui. Acesta spune că în ultimele ore a observat schimbări semnificative ale valorilor din jurul centralei din nordul Ucrainei.

„Nu ştiu ce este acolo. Nu sunt multe hărţi de poluare radioactivă. Dar aceasta arată clar o creştere semnificativă a radiaţiei în jurul centralei Cernobîl. Judecând după poziţia senzorilor, ar putea fi o zonă mai fierbinte, de aproximativ 30 km în diametru. Sper să fie un accident minor, să nu mai crească şi toţi cei implicaţi în acel areal să fie foarte atenţi. Suntem pe un butoi de pulbere dacă stârnim iadul”, a transmis fizicianul Silviu Gurlui.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/s-a-semnalat-o-crestere-a-radiatiilor-la-cernobil-suntem-pe-un-butoi-cu-pulbere-daca-starnim-iadul-foto/

Andrei spunea...

Insula Șerpilor era până ieri dimineață o zonă așa cum visează șoșocii și hauriștii care flutură steagul suveranismului geto-dac.
Adică era o insulă înconjurată de ape ce aparținea unui stat independent, care a dorit să își aleagă în mod suveran destinul.

Ieri au venit două nave și niște elicoptere de atac rusești și i-a omorât pe toți cei care locuiau/lucrau pe insulă.

Nave și elicoptere care aparțin unui stat agresor care a încurajat și finanțat orice mișcare suveranistă menită să distrugă UE și NATO, din Marea Britanie și până în România.

Dacă Ucraina ar fi fost stat membru UE și NATO, acum Insula Șerpilor ar fi fost exact la fel cum era și ieri dimineață, înainte de atacul statului agresor, pentru că pentru ea s-ar fi luptat forțe de care Rusiei îi este teamă.

Sper că înțelegeți diferența și, când mai auziți pe cineva care dă din gură a proasta despre suveranism, colonie, neutralitate sau ce ne trebuia nouă UE și NATO, atunci gândiți-vă că fie are ceva ruble prin buzunare, fie are un IQ foarte, foarte mic.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Politistii au fost si vor fi eroi, fac parte in orice stat din sistemul de aparare si ordine publica, fiind patrioti! Cinste lor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am admirat Rusia, poporul rus si pe Putin, dar din moment ce au devenit teroristi internationali, m-am lepadat de Satana! Sebi, dar si alti rusofili, ziceti de trei ori, ca la botez: Ma lepad de Satana, ma lepad de Satana, ma lepad de Satana! Daca nu va lepadati asa, stati cu ea agatata de gârleje, pana o sa va suprime!

M spunea...

Filorus.... Filorus!
Dar când e vorba de solde și pensii e FiloNATO! 😂
Personalitate labilă! 😂

Petrut spunea...

Insula Serpilor a fost castigata prin proces la Curte Internationala de la Haga cred de catre Dl. Bogdan Aurescu ...mi se pare un act politic reprobabil ceea ce s-a intamplat cu acest castig...stiu cine a renuntat in favoare ucrainienilor din nou dar nu inteleg de ce caci si acela a fost si este roman...ar putea domnul...sa justifice de ce a renuntat la independenta energetica inclusa si renuntarea la un teritoriu castigat cu greu...???

Cezar spunea...

Ukrainienii..rezista eroic !
Cinste lor
Dar...NU AU RESPECTAT UN PRECEPT DE BAZA A LUI SUN TZU -
"CEA MAI BUNA APARARE ESTE...ATACUL"⁰
CI ALTE CUVINTE..TREBUIAU SA LOVEASCA CU TOATE FORTELE ATUNCI CÎND BARBARII SE CONCENTRAU BARA LA BARA LA GRANITA...
STIU CA AU SPERAT..CA ALA DE 2 METRII NU.I VA PALI CU MACIUCA...
UITE CA I.A PALIT
MACAR STIAU..PE BUNE PENTRU CE SÎNT INVADATI..
NU ERA RAU..CA MACAR..CITEVA EXPLOZII..SERIOASE SA RASUNE PE TERITORIUL INAMICULUI ATUNCI CIND PRIMA RACHETA ATINGEA UKRAINA...
CECENI...PARCA AU AVUT MAI MULT SÎNGE...

Cezar spunea...

NB
Parca nu au luat in serios amemintarea cu invazia
Insula Serpilor..sa fie aparata de 13 ptiu..militieni cu kalanikovul?
Macar 2 plutoane intarite cu ceva armament greu si niste lucrari genistice puteau...
Nu am vazut cîmpuri de mine radiocomandate..s sara tc.si camioanele in aer ca si castanele
Se pare ca javelin si.a facut datoria..cu brio
Am citit undeva ca o coloana de 15 tancuri..a fost facuta muci..

Viorel spunea...

Cornel. Prin afirmațiile tale în religia creștin ortodoxă înseamnă că l-ai botezat pe Putin (și poporul rus) pentru că numai atunci când botezi un copil (și eu am botezat câțiva) preotul te întreabă de 3 ori „Te lepezi de Satana” și tu răspunzi de fiecare dată „Mă lepăd”. Deci i-ai dat lui Putin și poporul rus „Sfânta Binecuvântare”. Spune-le și Tatăl Nostru ca să fie cu noroc.

Liviutatarush spunea...

Am vazut acum un minut pe Digi24 o masina CU SOFERUL IN EA, UN BATRANEL, calcata intentionat de un tanc rusesc!!! FMM Putin si tie mecanicului conductor, sa muriti in chinuri ba!!!
https://www.youtube.com/watch?v=omkW2dHgJI8

Huhu Rezea spunea...

Insula Serpilor nu a făcut obiectul procesului de la Haga. Acolo s-au trasat limitele platoului continental dintre Ukraina si România în dreptul insulei.
Insula a fost cedată URSS-ului după tratatul de la Paris din 1947, printr-o semnătură a unui secretar de stat din ministerul de Externe, cu numele Mezincescu.
Ucraina mostenește insula de la fosta Uniune Sovietica, așa cum mostenește si Bugeakul, Bucovina de Nord și Tinutul Herța.

monteoru spunea...

Cei dela guvernarea Romaniei prezenti si viitori trebuie sa inteleaga ca trebuie sa pregateasca tara sa fie in masura sa se apere singura
Nu astepta sa te apere altii
NATO e necesar dar nu suficient.Numai am incredere in NATO si USA.
NATO si USA vinde Ucraina in schimbul lovirii nucleare.Ma intreb cum ar fi reactionat Putin daca NATO ii adresa un ultimatum.
Huhu@rupe pliscul prorusilor.Blogul tau tinde sa devina o tribuna a fiilor si nepotilor celor cu studii militare in Uniunea Sovietica.

Huhu Rezea spunea...

Păi... iți rup ție botul pentru prima parte a comentariului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am vazut, e oribil ce fac satanele rusesti! Putin are zilele numarate din partea oligarhilor rusi cu conturile de miliarde inghetate si interdictie pe pamanturile occidentale, nu toate dar suficiente! Vor sa transforme tara in doua enclave separate ca in Coreea sau Germania postbelica, dar nu va tine vrajeala, e greu sa se mai faca asa ceva in 2022!

M spunea...

@Liviutatarush

Din fericire soferul a scapat.
Asta e ceea ce isi doresc unii care critica NATO de la adapostul democratiei!

Au iesit niste ametiti civili sa protesteze in Rusia impotriva razboiului si au fost arestati aporoape 2.000.

Chiar crede cineva ca daca un rezervist al Armatei Roșii ar scrie ce scriu unii strulubatici pe aici ala ar mai rămâne în viață?

Soldatul rus are crima în sânge! Nu are minim respect pentru viață! Or fi americanii ciudați dar dacă un tanc american făcea faza aia garantez că îl mânca tribunalul militar!


PS - se poate vedea ce data dracului e descarcerarea (in conditiile in care bietul batranel era constient si cooperant!). Ia ganditi-va cum e sa fie un copilaș prins între fiare? Sau o femeie care plânge isteric de durere și cere lui Dumnezeu să o ia la El!!!
Cei de la descarcerare au o muncă incredibil de grea!

Șoimul spunea...

Ăsta, că mulți alții sa trezit vorbind.
Vrea și el o bere de la Ucraineni!
Câtă degradare la unii care au pierdut puterea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce ravagii poate sa faca alcoolul din unii rezervisti! Mai avem p-acilea care zboara cu avioanele dupa muste! Recomandare: Spargeti budanele si lasati doar robinetele! Apa nu face igrasie, dar poate sa tina de sete, insa nu da si minte! Da, mintea cea pierduta de la alcool!

csej spunea...

NATO in general si USA in special au pactizat cu un criminal de razboi acesta fiind Putin.

Leon spunea...

Si cand te gandesti ca noi suntem Copii/Nepotii, Tatilor/Bunicilor care au luptat pe aceste meleaguri in al 2 lea Razboi Mondial..!!

Huhu Rezea spunea...

Si ce ai vrea d-ta... să se bată cu Putin în rachete cu focoase nucleare?
Bine că nu avem parte de exaltați care să se arunce ca d-ta în foc?
Putin își cunoaște limitele în confruntarea cu NATO si UE.
Din păcate nici moldovenii nu pot fi apărați de o asemenea agresiune! Au avut timp de 30 de ani aleagă. Au ales independența față de România.

Leo spunea...

- Putin în dimineața de 24.02.2022 când a dat ordinul , a avertizat cu subânțeles nuclear că nimeni să nu se bage în ajutorul Ukrainei.
- Moldovenii au tot ales lichele rusofone de genul snegur,lucinski, voronon , dodon , ...iar România într-n fel a validat aceste alegeri ale Moldovenilor prin ajuoare de cam 3 miliarde de dolari care în marea majoritate au ajuns în buzunarele acestor lichele rusofone.

Șoimul spunea...

M, această"admirație" trebuie înțeleasă că fiind o nemulțumire față de cei care ne încalcă drepturile.
Politicienii, magistrații, CC, gulerele albe, toți ne sfidează, ne mint, ne umilesc prin decizii de tot felul și atunci...susți Rusia, declarativ evident.

Cezar spunea...

Cs...
Se pare ca ai dreptate!

monteoru spunea...

Priviti civili intr-o Ucraina ca stat de sine statator de numai 22 ani sunt gata sa moara cu arma in mana pentru tara lor.Acesta este patriotism.

Leon spunea...

Stiati ca URSS s-a înființat la data de 30 decembrie 1922, cand Secretarul General al Paridului Comunist era STALIN?

M spunea...

@Șoimul

Am mai avut și eu postări laudative, punctual, la anumite aspecte ale Rusiei în contextul de către vorbiți.

Dar acum e altceva! Rusia își încalcă propriile tratate, atacă sălbatic o țară (200 de militari ucraineni morți păzind un aeroport este mult prea mult). Nu ai cum să susții așa ceva!!!! Greșesc?

În plus îi văd ridicând în slăvi pe dementul de la răsărit exact pe unii care dădeau lecții cum ar trebui să fie salarizarea și pensiile militare după model american.

Închei, dacă nu eram țară membră NATO mă îndoiesc că mai stăteam așa liniștiți și chibițam de pe margine!

Respect eroilor ucraineni! 🇺🇦

M spunea...

@Viorel

Se pare că la MAI treaba se face mai pragmatic. Nu înțeleg de ce le tot dă cu "Nu" proiectelor făcute de rezerviștii MApN!!!
Am impresia că deja MAI a schițat un proiect de lege.

M spunea...

Fata lui Lavrov învață în SUA. 😁 Adică America e bună sau rea?

Viorel spunea...

Domnule M. Răspunsul este foarte simplu. La ei nu sunt GULERAȚI care să pună piedici îmbunătățirii legii pensiilor militare. Țin unul la celălalt și toți împreună la sistemul (ministerul) lor. Întrebați un polițist ce salariu / soldă, pensie are și o să vedeți dacă vă spune. Legat de proiecte făcute de rezerviștii MApN vă răspunde chiar domnul Huhu Rezea în comentariul de mai sus (redau): „ambilor atrăgându-li-se atenția că susțin niște idioțenii de proiecte, de parcă sunt programați special să încurce lucrurile”.

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
(15:23'/25.02./a.c.)
Corectă evaluarea "situației",dar..
rămâne de văzut care sunt"limitele" lui PUȚIN în raport cu NATO,UE..,si chiar..LUMEA....!?

Leo spunea...

"Se pare că la MAI treaba se face mai pragmatic"....
La MFA este un grup de lucru interministerial ) MFA , MAI , Servicii) care lucrează la o nouă lege a pensiilor militare pe care trebuie s-o finalizeze prin May. În sept. vom ști precis ce și cum.
restul sun "EPURI"

Huhu Rezea spunea...

O hemoragie de vorbe ca la un pastor care nu spune nimic....

Calinmihaib12 spunea...

Ein Stein:
(21:37'/24.02.a.c.)
..la "renumele tău,să nu-mi scrii că ți-e greu să citești și să înțelegi..orice text.
.,inclusiv..propriu-ți..scris..!
P.S.: "recomandarea" ta,respect-o întâi ..tu însuți,scriind românește corect,cu semnele diacritice și de punctuație obliga torii..!
(vorba lui HUHU:.."nu fi leneș"..!).
(Sper că nu te superi
..prea tare..!;
Be happy..!�� �� ☕.!

Viorel spunea...

1. Băsescu: O rușine fără margini – Occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT.
„În timp ce ucrainienii sunt zdrobiți sub șenilele tancurilor rusești, Occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federația Rusă din vânzarea țițeiului și a gazelor naturale, alimentând mașina de război a lui Putin”, scrie pe Facebok Traian Băsescu. Fostul președinte, europarlamentar în prezent, afirmă că, „imaginile dramatice cu suferințele îngrozitoare ale femeilor și copiilor ucrainieni îi impresionează pe marii politicieni occidental mult mai puțin decât banii multinaționalelor”. El afirmă că „bătăușul de la Kremlin trebuie oprit”.
https://www.mediafax.ro/politic/basescu-o-rusine-fara-margini-occidentul-refuza-sa-scoata-rusia-din-sistemul-swift-20553274
2. Purtătorul de cuvânt al guvernului german: „Tăierea Rusiei de la SWIFT este dificilă din punct de vedere ethnic și ar avea un efect masiv pentru Germania și pentru întreprinderile din Rusia”. Purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit a adăugat că Germania nu a fost singura țară care a avut reserve cu privire la excluderea Rusiei din SWIFT, precizând că și Italia și Franța au avut unele rețineri.
https://www.mediafax.ro/externe/purtatorul-de-cuvant-al-guvernului-german-taierea-rusiei-de-la-swift-este-dificila-din-punct-de-vedere-tehnic-si-ar-avea-un-impact-masiv-pentru-germania-si-pentru-intreprinderile-germane-din-rusia-20552468
3. În concluzie, BANUL CONTEAZĂ ȘI NU VIAȚA OAMENILOR INDIFERENT DE PE CE CONTINENT SUNT. HALAL UE. VAI DE PUȚA NOASTRĂ CU ASTFEL DE ALIAȚI. AȚI VĂZUT ȘI LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEI. FIECARE SĂ SE DESCURCE CUM POATE (PE MOMENT), APOI LA ÎMPĂRȚITUL BANILOR, UNA ȚIE, UNA DOUĂ MIE.

Calinmihaib12 spunea...

Carpe Diem:
(11:07'/25.02.a.c.)
..În ceea ce se întâm plă..în UCRAINA, nu se poate invoca.. "cultura"(de nici un fel)..!

Viorel spunea...

Leo. IEPURI și nu EPURI, ce pisicul nostru, ești băiat mare.

M spunea...

@Viorel

Greșiți!
Excluderea Rusiei de la SWIFT înainte ca Europa să găsească alte posibilități de aprovizionare cu gaz și petrol ar fi o mare greșeală! De ce? Pentru că plățile oricum ar trebui făcute atâta doar că ar scăpa de sub controlul instituțiilor bancare.

Sunt și alți pași care pot fi făcuți: anularea tuturor vizelor cetățenilor ruși pentru intrare în UE (dar asta ar lovi rău Grecia care își bazează parte din turism pe ruși)

Mai bine am căuta surse de alimentare cu gaz și țiței din altă parte și am reduce astfel influxul de bani, treptat.

Băsescu e doar un idiot!
Banii de la ruși au fost buni pentru campania lui electorală și pentru îmbogățirea lu' fi-sa? Acum se dă mare anti-rus?
Gazprom -> Casa de avocați Tuca, Zbarcea & Asociatii -> notar preferat Ioana Băsescu

Poate dă Dumnezeu și o vedem pe Ioana Băsescu la Târgșor, acolo unde îi e locul!

Calinmihaib12 spunea...

CarpeDiem:
(17:43'/25.03.a.c.)
..am scris în primăvara..lui 2020
..că..:"s-a deschis..CUTIA PANDOREI
..!!"..; FAPT..ireversibil..!(?)

M spunea...

Nu pot să nu remarc degringolada din PCTF. Toți neaveniții au luat două conserve gata să expire și s-au dus acolo să fie voluntari! Preoți, dascăli, Salvați Pădurile, ONG-uri, asociații au dat năvală să "ajute".

Ăștia de la MAI stăteau ca momâiile și îi lăsau pe toți să treacă până în vamă! Brambureală, nene!!!!!!

Araaaffffaaaaaaaaaaaaaattttt!!!! Ce mama dracului faci? Institui zonă specială de securitate pe rază de 2 km, organizezi voluntarii în afara ei: care cu ajutor medical, care cu hrană, care cu transport. Îi înregistrezi, le dai veste să îi recunoști, banderole celor care știu limba ucraineană, banderole psihologilor de la poliție, ISU și Jandarmi și îndepărtezi țigănia de acolo!

Mă uitam la o biată mămică cu doi copilași, disperată să treacă printre "voluntari" care îi ofereau ba un taxi, ba o sticlă cu ceva lichid, ba două banane. Se uita disperată după cineva care să reprezinte AUTORITATEA STATULUI!!!!!!!

Bă mucioșilor, vă dădeam pe toți afară, fir-ați voi să fiți de incompetenți!

PS - cred că e prima dată când critic pe cei de la MAI dar au fost varză!

Viorel spunea...

Don Cezare. Să ne aducem aminte (cum spune și preotul în biserică). Legat de ceceni, sânge în instalație (nu în vreasc) au avut „VĂDUVELE NEGRE” catre s-au infiltrat în teritoriul inamic și l-au bătut la el acasă cu prețul vieții.
Cine sunt „Văduvele Negre“ care au adus disperarea în Moscova.
Acest lucru s-a întâmplat prima dată în 2002, când mai multe femei au făcut parte din grupul care a ţinut ostatici, timp de trei zile, circa 700 de spectatori la un teatru din Moscova, până când clădirea a fost luată cu asalt de forţele de securitate.
Păcat că au murit 129 de ostatici nevinovați.
Mai multe femei au făcut parte şi din grupul care a luat ostatici, în 2004, elevii de la o şcoală din Beslan (Oseţia de Nord), un atac care s-a încheiat cu 334 de morţi, printre care 186 de copii. Iată de ce şi-au căpătat renumele de „Văduvele Negre". Atacul de ieri de la metroul moscovit a avut drept autoare tot femei. Alți ostatici mor nevinovații.
Fapte de condamnat, însă să vedem cauza: Stres post traumatic.
În ultimii 14 ani, soldaţii ruşi au lăsat în urmă distrugeri fizice, dar şi psihologice în Cecenia. Trei sferturi dintre femeile cecene şi-au pierdut rudele în conflict, 60% şi-au pierdut locuinţele şi cel puţin jumătate sunt şomere.
Stresul post traumatic este o afecţiune foarte răspândită în Cecenia,transmite BBC. Studiile arată că au avut loc schimbări importante în mentalitatea multora dintre femeile cecene, cea mai importantă fiind ideea de martirism, din ce în ce mai răspândită.
https://adevarul.ro/international/in-lume/cine-vaduvele-negre-adus-disperarea-moscova-1_50ba03187c42d5a663afc13f/index.html
Luând ca ex. curajul de care au dat dovadă cei 13 militari ucrainieni de pe Insula Șerpilor, cred că și în Ucraina vor apare „Văduve Negre".
Potrivit presupusului schimb audio, ofițerul rus spune: „Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile. În caz contrar, veți fi bombardați".
Presupusul răspuns de la un soldat ucrainean: „Navă de război rusească, du-te în p*** mea”.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-i Lavrov, e fata lui. In cazul asta fata n-are nici o vina ca e fiica de terorist. E doar o simpla persoana, chiar daca e sustinuta de sume financiar-valutare imense din crime. E un copil. Capul pe umeri, va rugam!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi-am postat poza de profil cu drapelul ukrainian, in semn de solidaritate cu eroii de acolo! Slava Ukraina si poporului ei!

Ein Stein spunea...

Doctoreeee, ce am scris eu acolo e corect si riguros, prima parte, dar nu e limba romana si nici nu e destinata cititului. Ce ti-a facut saraca limba de o chinui in halul asta. Limba romana e un simbol al nostru, acorda-i putin respect, sunt oameni care chiar tin la asta. Apropos, sunt tare curios daca te pune cineva sa citesti cu voce tare nebunia asta:

"(vorba lui HUHU:.."nu fi leneș"..!)."

asa?
paranteza deschisa, vorba lui, cuvant cu litere mari, HUHU, doua puncte, punct, punct, ghilimele, nu fi lenes, ghilimele, punct, punct, semnul exclamarii, paranteza, punct.

Cand vad comentariile tale, creierele imi trece automat din modul "normal" in modul "inteligent" dar intra imediat in bucla, ca nu intelege nimic si se enerveaza. Vrei sa ma vezi bolnav.

monteoru spunea...

Viorel@Televiziunea ruseasca scoate la vedere musulmanii ceceni in ideia sa faca" curatenie" in Ucraina ortodoxa.
Nu am nici o simpatie baseasca dar ma vad obligat de evidenta sa fiu de acord cu el.

Liviu PO spunea...

Ce s-ar fi intamplat daca si ai nostri romani ar fi rezistat in fata rusilor la ultimatumul din iunie '40 si in fata ungurilor la dictatul de la Viena din august '40?Cateva minute,ore,zile,dar sa fi fost o rezistenta...Asa vom purta continuu aceasta lasitate cu noi, generatii dupa generatii;iar dupa toate acestea un scelerat mai voia sa mergem impreuna cu H.pana'n panzele albe...Vae Victis!!!

Huhu Rezea spunea...

Ai percepții greșite.D-ta nu ai fi capabil de ademenea gesturi de omenie?
Incă nu este un aflux așa de mare de refugiați.

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Spune asta copiilor ucraineni!!!!! E vina lor?

Am fost extrem de clar!

Eu vorbeam că Lavrov tot acuză Occidentul că e nasol, că e groaznic, că trebuie uciși dar își trimite plodul să învețe și să trăiască în Occident.

Am grijă mare ce scriu că iar mă faci prost și de data asta mă supăr rău!

Cezar spunea...

O fi si buna de lupa??

marin spunea...

Razboiul liderilor occidentali si americani superbogati,ipocriti si aroganti ,în scopul intereselor pe care le detin in Ukraina în devavoarea unui popor saracit adormit in schimbul libertatii de a slugă in țara ta , lideri politici care au instalat presedinte un actoras sustinut de oligarhii magnati ucrainieni ai eneriei atomice ,electrice ,gazului ,carbunelui ,etc vanduti vestului, care presedinte s-a gandit el sa refuze oferta rusă si sa se ia de piept cu ursul bazandu-se pe promisiunile de ajutor ale acestor lideri ipocriti plini de interese in Ucraina ,la fel ca fiul lui Biden. Si liderii ipocriti l-au lasat cu ochii in soare.
Pacat de populatia sărăcită pusă pe fuga din vina nesabuintei unui presedinte marioneta ,sluga magnatilor si al liderilor politici ipocriti.
Ucrainienii au fugit care incotro iar prostimea nu intelege ce se petrece.
Asta in timp lichelele politice romane , fratii si slugi ale acestor lideri politici ipocriti si fruntasi NAtO au batjocorit sistematic sub dictatul macestora rezerva armatei romane.
De iar curenta si pe hoții de la Bruselles putin ,nu ar fi mare pacat.
Pacat este faptul ca mor oameni din cauza unui presedinte ovrei ,marioneta satanistă occidentala si yanchistă.
Si pe timpul dezastrelor suferite de populatia civila in timpul bombardamentelor din Irak , Libia , Egipt , Siria au avut loc demonstratii de protest in marile orase europene dar televiziunile vestice nu aveau voie sa le prezinte . Noroc cu Al Jazeera. Pe astia nu i-au mai jelit televiziunile romanesti bine platite de yanchei.

M spunea...

@Huhu

😁 V-ați luat obiceiul să mă contraziceți?

"Omenia" neorganizată este brambureală! Vă înțeleg că nu aveți cunoștințe privind răspunsul în cazul situațiilor de urgență și atunci gândiți ca orice civil.

Nu lași "voluntari" cu pachete de mâncare fără să le verifici. Nu lași voluntari care să transporte refugiați fără să îi înregistrezi, să verifici unde îi duc etc.

Cum știți trec numai femei și copii (bărbații nu pot părăsi Ucraina). Ce faci domnule dacă un "voluntar" ia o femeie, o duce pe un câmp și o violează și o omoară?????
Nici măcar nu știi cu cine a plecat. Nici nu o mai găsești!

Faci un triaj medical. Dai taloane pe culori pentru cei care au nevoie de ajutor medical, de cazare, de mâncare, de transport.

Eu am trimis către cunoscuții mei ucraineni mesaje cum că le stau la dispoziție dacă au nevoie.
Am să vă țin la curent.
Dumneavoastră în afară să faceți mișto cum că am "percepții greșite" (deși am judecat profesional și rece situația) ce ați făcut?

Huhu Rezea spunea...

Marin
Nu stiu de unde ai apărut, dar dacă îți închipui că ai găsit aici un site pe care faci propagandă pro-rusă și antieuropeană te înșeli.

Huhu Rezea spunea...

N-am ce să comentez peste mentalitatea polițiemnescă pe care o afișezi cu obstinație și când nu este cazul.

anonim spunea...

Pt respectarea adevarului pot spune unora ca pe Insula serpilor nu a existat niciodata nici picior de politist.Nici nu avea vre-un rost ca nu aveau politistii ce sa faca pe acolo si nci n-o sa aiba vreodata ceva de facut
De de fapt de cand a fost in componenta URSS respectiv Ukraina pe Insula Serpilor s-au aflat/se afla un heliport micut pt schimbarea turelor si o statie de RdLc de mare putere 5H56 care avea rolul de a acoperi cu informatii de radiolocatie intreaga Marea Neagra si Marea Mediterana inclusiv Spania si pana la Gibraltar
Deci importanta geostrategica si economica datorita drepturilor de maritime de litoral
Asta erau cei "13 politisti de frontiera eroi" care "pazeau" ceva inexistent.De fapt era o mica garnizoana militara ucraineana cu un rol foarte important
Oricum nu exista nici post de politie nici de pompieri ....si nici nu va exista vreodata ca n-are de ce
Da pe bune chiar asa usor puneti botu' la ce prostii spun niste oarecare pe aici??

PSMai vb si despre "javelinele"alea care au spart 15 tancuri asa din start
Despre manipulare si propaganda se pare ca inca n-ati auzit? Va explica Moscova si Kievul new york times si pravda iar pe aici priviti digi24 si TVR1...:)))

Viorel spunea...

Domnule M. Mulți au ură și un ghimpe împotriva fostului președinte Traian Băsescu, însă dacă stați și analizați la rece fără ranchiună a fost și este cel mai bun politician de după 1989 cu cunoștințe în toate domeniile de activitate. Și domnul Iliescu a fost bun dar doar pe politică. Domnu Băsescu oricând poate fi un foarte bun prim ministru. O să spuneți că (,) comparația nu se pune la nivel de funcții. Haideți să ne uităm în grădina noastră (MApN / generali) și a dumneavoastră (MAI / inspectori generali, chestorii de poliție, etc.) și să vedem ce ghidușii au făcut fiecare. Mai mult, vă trebuie câteva coli de hârtie A4 ca să le treceți gradul, numele și prostiile făcute. Un chestor de poliție, din mare sculă pe basculă în Poliția Română a ajuns mare avocat a lui B. M. (la nivel Mondial) și a mai multor lideri din lumea interlopă, pentru că le știa dosarele din scoarță în scoarță și știa cum să-i apere pe sume colosale.

NU E O GLUMĂ! CE I-A SCRIS UN ROMÂN LUI VLADIMIR PUTIN, PE FACEBOOK, DUPĂ CE A INVADAT UCRAINA: „MAI TERMINĂ-TE, VERE, CU…”
DE: MARIA ROȘCA 25/02/2022 | 17:57
Mesajul internautului a devenit viral în mediul online:
”Mai termină-te, vere, cu războiul ăsta. Gata, am văzut toți că ești mai bun, dar termină-te odată că te taie dracu nebunul ăla de Iohannis. Deci, îți spun prietenește. Termină cu războiul că te ia mama dracu!”, a fost mesajul internautului pentru Vladimir Putin.
https://www.cancan.ro/nu-e-o-gluma-ce-i-a-scris-un-roman-lui-vladimir-putin-pe-facebook-dupa-ce-a-invadat-ucraina-mai-termina-te-vere-cu-20584609?utm_source=Mediafax+HP&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

anonim spunea...

Da i-am vazut pe post de "refugiati" tineri si vanjosi in jur de 30 de ani...toti cu gandul mai departe catre vest
Se pare ca si cu inaintarea in varsta unii devin mai creduli decat prescolarii
Sper ca ati vazut si desenele animate de la digi 24,alea cu rafala aia lunga de 5 secunde dintr-un phalanx sau vulcan cu 6 tevi si apoi epava elicopterului(aia pe bune)
"Rafala"face parte din jocul "Arma3" pe net si unii chiar cred ca asa a fost
idem cu rachete trase si dirijate video in taberele teroristilor ....tot desene animate de calitate f buna dar doar desene si atat.
Deh! copilasi!!:)))

Viorel spunea...

Domnule M. Văd că pe Germani îi doare în cot de gazul rusesc.
Germania a suspendat autorizarea gazoductului Nord Stream 2.
Germania a suspendat autorizarea gazoductului Nord Stream 2, cancelarul Olaf Scholz declarând marți că procesul de certificare a acestuia nu poate continua date fiind ultimele acțiuni ale Rusiei, relatează agențiile AFP și Reuters.
„Trebuie să reevaluăm această situație, mai ales în ceea ce privește Nord Stream 2”, a declarat cancelarul german într-o conferință de presă. „Fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate fi dat în uz”, a subliniat el.
Anunțul făcut marți de Olaf Scolz vine după ce acesta avertizase luni că recunoașterea independenței regiunilor separatiste Luhansk și Donețk de către Moscova ar reprezenta „o denunțare unilaterală” a acordului de la Minsk în a cărui negociere s-a implicat personal predecesoarea sa, cancelarul Angela Merkel.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mărineee, puți rău a FSB-ist! Pașol na turbinca, ciorti!

monteoru spunea...

Marin esti odrasla sau nepot al unuia care si-a facut studiile la Frunze ?

M spunea...

@Viorel

1. Băsescu este și va fi până va muri o jigodie ordinară.
Aștept să crape să dau o sărbătoare.

Faptul că a fugit ca un laș ordinar, ascuns între lăzile de la mașina de pâine când a fost mitingul polițiștilor arată caracterul de vierme al acestui bețiv.

2. Scoaterea din sistemul Swift s-a încercat și cu Iranul și a avut succes modest. Băsescu vorbește ca un bou, probabil că la beție!

3. Rusia și-a pregătit deja alternativa la Swift printr-o înțelegere cu China.

4. Rusia a greșit un pic și are și un pic de ghinion. A întârziat prea mult invazia și e o iarnă blândă. UE ar putea deci să treacă peste oprirea gazului iar până iarna viitoare ... Mai vedem noi!

5. Avocatul fost chestor de care vorbiți cam asta trebuie să facă! Avocatul apără infractori.
E treaba statutului dacă vrea ca foștii polițiști să nu se facă avocați sau după trecerea în rezervă să nu își pună cunoștințele în slujba infractorilor.

M spunea...

@Huhu Rezea

Sunteți plin de ură la adresa polițiștilor. Mentalitate de MApN. Vă percepeți la toate, știți mai bine, toți suntem proști și abuzivi.

Mentalitatea polițienească?

Mai bine decât nepricepere și aroganță găunoasă!

Rămâneți să comentați despre pensii unde va pricepeți!

anonim spunea...

Urmeaza "umflarea" cu armament american a tarilor de pe flancul estic.Iti trebuie nu-ti trebuie,iti vor da chiar daca n-ai sa le platesti.Au ei grija sa platim intr-un fel sau altul mai tarziu.Nimic nu e pe gratis!!
depozitele lui Uncle Sam sunt arhipline...trebuie golite iar industia de armament nu poate sa se opreasca....produce pierderi financiare plus greutate pe spinarea statului prin somaj.
Dar e adevarat ca si investitia e pe masura.36% din cheltuielile si investitiile militare de pe planeta apartin SUA.
Procentul e in crestere dar se fac si presiuni pe statele NATO de a cheltui(citeste "a cumpara" mai mult cat mai mult) pentru binele NATO
Cand francezii sau germanii fac santaj si se pun pe picioarele dindarat li se da si lor "dreptul" in procente bine stabilite.Si noi pe aici ne dam destepti si informati
Parisul si-a luat o *uie scurta de la americani in afacerea submarinelor.
Asta se intampla cand macron a incercat sa-si indrepte un pic spinarea si-a incercat sa intre sa ia o felie din tortul american.I s-a dat scurt peste mana:)) La fel canada et Co .Nemtii oricum sunt in zdrente cu armata.O spune chiar cancelarul lor.
De ce ? Pentru ca au avut "tupeul" sa-si produca propriul armament.Nttt asa ceva nu e tolerat:)))

anonim spunea...

Viorel
de la anuntul lui cancelarului(declaratie politica) pana la punerea in practica mai vedem atunci.Daca o sa avem ce! ca deocamdata inca nu s-a intamplat nimic
Suspendarea/oprirea unui proces de certificare nu cred ca dureaza prea mult.Pur si simplu se opreste

M spunea...

😁 iar nu știi și bați câmpii!

Dar dacă ura ta se duce către niște oameni care au murit atunci asta spune tot despre caracterul tău: infect!!!!

Înjură și minimalizează moartea unor oameni! Asta ești!

Nici nu meriți să îți spun ce și cum! Ești prea murdar dacă îți bați joc de niste oameni care au murit!

anonim spunea...

cica barbatii nu pot parasi Ukraina bla,bla...o fi!.Teoretic!
Eu m-am plictisit cati vigurosi am vazut chiar si azi pe post de refugiati.
Desigur nu sunt ukrainieni sunt spioni rusi trimisi de Putin
Va spun io ca stiu de la "politistii de frontiera de pe Insula Serpilor" aia care n-au existat niciodata dar le-a zis digi24 asa ca nu stia ce sa zica....si jurnalizdele au si spart prompterul habar neavand ce zic.
daca e insula e frontiera si deci trebuie sa fie si politisti acolo.Uite ca nu e frontiera e cazarma:))).A fost dintotdeauna si va fi.
Dar prostii au pus botul la propaganda
PS Era si un trafic de frontiera pe insula aia(de fapt o stanca) ceva de speriat dom'le...trebuiau 13 politisti:)))) la zero trafic.Asa ne invata un "intelept" pe aici spunand prostii mai mari decat o autoscara de 40 m

anonim spunea...

Birocratia in toata "splendoarea" ei....dai taloane pe culori:)))
profesional ce mai!! A dreak munca asta de birou.Consuma resurse intelectuale enorme.

anonim spunea...

"monteoru
25 februarie 2022, 20:40
Viorel@Televiziunea ruseasca scoate la vedere musulmanii ceceni in ideia sa faca" curatenie" in Ucraina ortodoxa.
Nu am nici o simpatie baseasca dar ma vad obligat de evidenta sa fiu de acord cu el."
Cea mai mare idiotenie! Putin si-ar pierde si proprii credinciosi ortodocsi in felul asta.Chiar asa prost il crezi?... si nu doar pe el
Te-ai gandit ca poate e axact pe invers manipularea? Ia gandeste-te CUI I-AR FOLOSI?.....si invata odata sa scrii corect cuvantul "ideea" ca nu mai suport de atatia ani de zile "ideia,ideia,ideia" O data de 2 ori de 9 ori dar ajunge...asa se scria in anii 30'-40'
Daca se intampla o data de doua ori hai treaca mearga
Apropo: tu cate clase ai?...sau esti cu "origine sanatoasa" mai mult ca sigur.Cred ca ai inceput direct din Armata Republicii Populare Romania:)

anonim spunea...

PS monteoru
Se vede si dupa usurinta cu care halesti "hap-ul" oricare ar fi el.
Tu si CFifrim

anonim spunea...

csej
In cazul asta du-te si da-le cate doua palme.Eeee fir-ar ei sa fie!!
Lui NATO in general SUA in special si lui Putin
Hm !! Cum isi permit ei marlanii d'astea in fata ta??

Huhu Rezea spunea...

Mentalitatea polițienească este bună acolo unde își are rostul.
De exemplu acolo unde poliția de frontieră trebuie să asigure frontiera nordică cu Ukraina, acolo pe unde acum se face trafic si cu armament, nu numai cu țigări.
Uite că astăzi femeile si copiii refugiați au fost primiți de societatea civilă din România... fără exces de măsuri de ordine. Nu erau bieții copii speriați de fețele militare de dincolo de graniță! Asta mai trebuia! Să dea nas și nas în România tot cu uniforme militare.

anonim spunea...

M
Daca eu sunt murdar tu esti un inconstient manipulator si MINCINOS PATOLOGIC
Nu era vorba despre oameni ci MINTEAI ca au fost politisti de frontiera.
MINCIUNA TA E e de condamnat si nu oamenii aia.Degeaba rastalmacesti spusele mele,Ce ti-ai luatt Oskar si-in minciuni? Se vede!!
Acum citeste si perfectioneaza-te ca esti si pompier si politist si politist frontiera si smurd si granicer si mai ales militar rezulta o personalitate multipla, ce denota boala psihica grava
"Mincinoșii cronici deseori folosesc aceleași fraze pentru a-i minți pe cei din jur. Dacă veți cunoaște aceste fraze, atunci le veți depista imediat și nu veți deveni victima minciunii. Nimeni dintre noi nu spune mereu purul adevăr, însă minciuna nevinovată pentru a nu afecta pe cineva și minciuna intenționată pentru a ascunde informații importante sunt lucruri total diferite

7 expresii ale mincinosilor(cel putin 4 ti se potrivesc)

“NU POATE FI DEMONSTRAT”
Acest lucru sugereaza in totalitate ca ei au comis o greseala, dar din moment ce nu exista nici o dovada, acestia nu o vor recunoaste.

“ASTA ESTE TOT DESPRE..”
Atunci cand cineva retine informatiile in mod constient va fi foarte atent cu cuvintele lui. Daca observi pe cineva care foloseste aceasta fraza, este posibil ca ei sa minta sau sa iti ascunda ceva. Daca nu, atunci nu ar fi folosit cuvantul “despre”.

3. “NU-MI AMINTESC DE ACEL/ACEST LUCRU”

Lipsa memoriei este destul de comuna pentru mincinosi. Trebuie sa fi auzit ca unul dintre cele mai challenging lucruri despre minciuni este ca trebuie sa tii evidenta lor. Daca din intamplare prinzi minciuna lor, ei vor nega pur si simplu ca au facut/zis ceva in acel context. Ii ajuta sa isi acopere inselaciunea. Destul de convenabil, nu-i asa?

“NU STIU DESPRE CE VORBESTI”
Aceasta este cunoscuta sub numele de negatie imediata. Oamenii mincinosi au tendinta de a nega totul dintr-o data. Tu stii ca ei sunt constienti despre ceea ce vorbesti, dar ei nu vor sa-si asume falsitatea. Este foarte greu ca astfel de oameni sa-si accepte minciunile.

“MA ACUZI PE MINE?”
Of, expresiile nevinovate de pe fetele mincinosilor cand rostesc aceste cuvinte! Zambetul acela batjocoritor de pe fata lor este doar insuportabil.

Ei o folosesc doar pentru a intoarce totul impotriva ta, pentru a parea ca tu exagerezi suspectandu-i pe ei. Procedand astfel, acestia vor porni sistemul tau de aparare si intregul scop al conversatiei se va schimba. Nu te lasa influentat de asta!

“DE CE AS FACE EU ASTA?”
In loc sa raspunda la intrebarile sau comentariile tale acestia vor incepe sa iti adreseze ei intrebari. Daca incep sa iti ceara motive acestia mint cu siguranta. Ei vor incerca sa te stapaneasca cat pot de mult pentru a nu ajunge la esenta argumentelor.

“CHIAR CREZI CA AS FI CAPABIL/A SA FAC ASA CEVA?”
Din nou, intreaga povara a argumentului pica asupra ta cu aceasta mica intrebare. Prin acest lucru te vor face sa te simti vinovat de ceva ce nici nu ai facut.

anonim spunea...

"....știți mai bine, toți suntem proști și abuzivi."(inclusiv infatuati)

Eeee nu chiar toti. Dar unii tin mortis sa demonstreze.
Unuia i s-a repartizat chiar acest blog

anonim spunea...

Tristuleee
In razboaie au murit si vor muri oameni de la inceputul si pana la sfarsitul omenirii....termina cu gemetele astea de fecioara violata dupa a treia nastere
Au murit si rusi si ukrainieni si de toateneamurile.
Te smiorcai ca o mironosita si faci pe "scrobitul" cu papion.Acum ineleg "calitatile" necesare pentru oskar la un sef de autoscara

Calinmihaib12 spunea...

EinStein:
..Doamne ferește..!
Îți doresc multă sănătate și o "stare de pozitivitate",fără să te "enervezi"chiar pt.orice..!
Nu te cred că.."nu
înțelegi" ce scriu ..!,dar e posibil..să nu fi de acord, să nu
"rezonezi"(cum se spune ,mai nou..),cu cele scrise și,în acest caz:"nu am leac " să rezolv altfel.. "problema"..!
(rămânem, fiecare,cu opiniile noastre,dacă argumentele celuilalt
..nu sunt convingătoa re..!

Leo spunea...

Vio ,
tocmai de aceea am pus ghilimele la........:))
Am un coleg de vânătoare care zice aşa, și nu am vrut să-l plagiez

roman sadea spunea...

Bravo akord!
Cu sinceritate o spun, am invatat ceva de la tine.
Cu respect,

Ein Stein spunea...

Tu de unde ai mai aparut mai, saracule cu duhul, spui numai prostii. Actoras a fost si Reagan. Mare noroc are mujicul, ca in Rusia, nu sunt oligarhi si corupti, asa da tara serioasa. Mai are Putin "oferte ruse"? Am vazut ca le propune si suedezilor si finlandezilor. Aceasi oferta e? Apropos, daca-i refuzi oferta, ce se intampla? Mare noroc au avut civilii sirieni si tare s-au bucurat ca au fost omorati de bombe rusesti, le-au facut in ciuda americanilor. Putin e suparat ca nu se mai joaca nimeni cu el, dupa ce si-a perfectionat mersul ala tantos, ca magarul la sareta, cand sa-l afiseze pe ici pe colea, nu-l mai vrea nimeni. Rusia se comporta exact ca betivul satului, in loc sa se ocupe de familie si gospodarie, si-a cumparat cutit, cu banii din alocatia copiilor, si ii ameninta pe vecini ca sa ii acorde respect. La asta se rezuma toata "oferta rusa". Nu cred ca rezerva armatei isi vinde sufletul, incearca in alta parte.

Ein Stein spunea...

@doctor
Bine.

M spunea...

@Huhu Rezea

Eu am mai spus-o: unii colegi de la MApN sunt desprinsi de realitate!

Te duci la interventie sa scoti o fmailie dintre fiarele masinii, esti concentrat sa ii salavezi pe femeie si copil (care mai traiau) si cu coada ochiului vezi un localnic "venit sa te ajute" cum baga portofelul mortului in buzunar!!!!

Societatea civila trebuie organizata - ca de aia e "civila" si nu militara!

Nu e vorba de exces de masuri de ordine asa cum vad cei care traiesc prin birouri si fac aplicatii pe harta!

Hai, lasati ca nu aveti habar! Sunt niste standarde de operatii de protectie civila. Nu lasi "societatea civila" sa vina toti cu 4 tone de cafea!!!

Of Doamne!!!!! In ce lume traiti??? Chiar credeti ca EU as vrea sa fac rau unor amarati?????? Toata viata am salvat oameni si chiar nu puteti sa imi acordati MINIMUL DE INCREDERE CA STIU DESPRE CE VORBESC?????

M spunea...

Doar pentru oamenii decenti si nu pentru cei care isi bat joc de morti!

Ucrainenii ucisi in Insula Serpilor faceau parte din State Border Guard (subordonata Ministerului de INterne Ucrainean) si aveau ca responsabilitate paza zonei economice exclusive.

Ei se alatura altor 70 de eroi ucisi in luptele din estul Ucrainei!

Eu va rog sa nu va alaturati celor care despoaie de uniforma mortii pentru a isi satisface fanteziile morbide!!!

EROII SUNT EROI INDIFERENT DE UNIFORMA si
BATJOCORIREA MORTILOR ESTE DE NEIERTAT!

Tano Cariddi spunea...

Cinste locuitorilor din jud. Suceava pentru felul in care ii primesc pe refugiati. Le ofera gratuit masa si casa, medicamente....

marin spunea...

Ein Stein
Părerea ta contează doar daca ai dublu doctorat si diploma de bacalaureat falsă.
Când grangurii NATO au declarat după sedinta ca vor analiza cererile de aderare ale Moldovei , Georgiei , Bosniei Hertegovina m-au trecut fiori pe spinare.
Cand mai vine presedintele ucrainian si propune o coalitie contra Rusiei si intreruperea contractelor de livrare gaz catre Europa imi vine sa emigrez in Australia .
Intreb ,nu ar fi mai bine sa se aseze din start la masa negocierilor si sa curmi escaladarea conflictului cat timp militar nu ai sansa in fata ursului nervos.
Mai ales ca in starea in care suntem nu ne aduce decat probleme pe toate domeniile. Ajutam refugiatii cu drag desi nu ne-au recunoscut limba si scoala romaneasca in timp ce bogatii Ucrainei au fugit prin Moldova si Vama Albita in tari UE.

Huhu Rezea spunea...

Stiu că știi despre ce vorbești, dar nu exagera în privința modului cum civilii i-au primit ieri pe refugiații din Ucraina.
Proata vecinătate cu Ucraina este vizibilă în neincrederea cu care mamele cu copii făceau primii pași după graniță. Nici ele nu știau româna dar nici românii rusa.
Cred că ukrainienii sunt surprinsi de omenia românilor fată de ei.
REfugiații ukrainieni preferă Polonia și Moldova

Huhu Rezea spunea...

Mărine
Iliescu, Constantinescu și Nșstase merită statui pentru că au înțeles necesitatea aderării României la NATO și UE.
Eram fiii ploii astăzi în fața tăvălugului rusesc.
Moldovenii vor regreta că au ales statalitatea moldovenească în loc să se unească din nou cu Tara.

M spunea...

@Huhu Rezea

Eu nu am acuzat civilii care au venit cu ajutoare. M-au impresionat!!!! Au făcut tot ce au putut!!!!

Acolo însă primii trebuiau să fie cei de la MAI.
La Pompieri avem liste cu ONG -uri care s-au oferit să colaboreze!!!
Îi dai telefon:
- Domnule, ai zis că poți să ajuți cu ceva mâncare! Poți să faci ceva pentru bebeluși? Dacă da, trimit eu o mașină să ridice! Sau veniți dumneavoastră, la cortul 7, e plt. Petrescu!

Am dat un exemplu!

Dai telefoane și chemi translatori.

Știți că erau doar 2 care vorbeau ucraineană? Săracii alergau de colo colo!

Puneai afiș mare pe cort, în limba ucraineană/rusă "Repartizare cazare", "Solicitare statut refugiat" etc.

Oamenii, civili adică, au fost EXTRAORDINARI!!!!!
Trebuiau organizați în pic!

Să nu se strice mâncarea, să îndepărtezi idioții puși pe furat sau bișniță, să acorzi asistență medicală (poate unii suferă de diabet și nu au insulină) etc.

Gândiți-vă când ajungeți pe Otopeni și vedeți marea aia de rude care așteaptă, taximetriști de ocazie etc.

Așa vedeau și bietele ucrainence, cu copiii în brațe, fără soț, fără să știe limba....o mare de oameni amestecați, unul îi dădea o apă, altul o întreabă in românește ceva, altul dă o pătură, altul îi zice să meargă înapoi să ia formular de azil și așa mai departe!


Un antreprenor botoșănean i-a reproșat, vineri seară, premierului Nicolae Ciucă, că guvernul nu face nimic în criza refugiaților din Ucraina: ”Ce-ați făcut? Nimic n-ați făcut. Știți cine trebuia să fie primii aici? Instituțiile, nu noi voluntarii."

Ați înțeles ce spun eu?
Nu plecați de la ideea că dacă sunt de la MAI obligatoriu torturez femei gravide!!!! 😁

M spunea...

Eu mă întreb de ce nicio țară vecină Rusiei (excepție făcând poate China) nu se simte în siguranță?

De ce din est de la Insulele Kurile unde e in conflict cu Japonia și până în vest la Ucraina, trecând prin toate țările din sud, Rusia e mereu în stare de război?

De ce trebuie să cer voie Rusiei să intru în NATO?
Adică ne ofticăm că UE spune că trebuie ca roșiile să aibă minim 4 cm dar ni se pare normal ca o țară vecină să decidă dacă aderăm la NATO sau la UE?

Alooooooooo!!!!!!

marin spunea...

Huhurez
Nu comentez , insa in lipsa unei forte opuse de echilibru lucrurile pot degenera rau in defavoarea celor fara aparare.
Mi-ar fi placut ca sa fim in relatii bune si sa dezvoltam relatii reciproc avantajoase cu toti vecinii ,inclusiv cu rusii ,cu China ,cu statele cu care ne-am pierdut relatiile relatiile comerciale.ne-ar fi avantajat mult mai mult.
Nato si UE desi benefice ne-au inchis ca stat suveran intr-o cusca din care iesim si miscam doar cu aprobarea lor si cat permit ei.
Nu ma incanta deloc niste baze militare care aduc mai multa insecuritate decat securitate ,nici transvazarea soselor si oraselor cu esaloane de tehnica militara straina pe trailere civile.
Consider actualul conflict doar ca o afacere interna intre ucrainieni si fostii bastinasi rusi pe care trebuie sa si-o rezolve dupa cum considera si nu cred in propaganda ca ,conflictul se va extinde. Durerea rusilor este in opinia mea doar in securizarea fostul spatiu sovietic.
Ambitiile de forta ale NATO in contrapondere cu Rusia imi displac si consider ca nu sunt deloc defensive sau benefice stabilitatii in Europa . Poate vedem un acord care sa multumeasca toate partile totusi.

Ein Stein spunea...

@Marin
Ce ne intereseaza pe noi ce trebuie sa faca Ucraina. Atat la Kiev cat si la Moskova se afla oameni din acelasi aluant, indaratnici si agresivi. Ucraina se vedea un pol de putere, inca unul, deja incepusera sa faca reguli, Canalul Bistroe, Platforma Contintala, Insula Serpilor, minoritati obligate sa impartaseasca, obligatoriu "valorile" ucrainiene, teritorii care nu le apartin, etc. Cu alte cuvinte un mic ticalos in devenire, care nu se intelege cu niciun vecin. Rusii chiar au facut un bine ca le-a retezat aripile de marire, asta nu inseamna ca mor de dragul lor. Marea problema cu rezistenta ucrainienilor e ca Putin sa nu se simta umilit si sa treaca la fapte mai "marete". Vino cu retorica proruseasca atunci cand rusii de rand se vor intreba de ce dracu toti ii urasc si toti vor cu vestul si nimeni catre est. Ca incheiere, dragostea cu sila se numeste viol.

Tano Cariddi spunea...

M,
Organizarea asta de care vorbesti tu functioneaza mai mult pe hartie. Cand vine vorba sa ajuti imediat si neconditionat cu tot ce poti, actionezi si nu mai stai sa vina autoritatile (care in cele mai multe cazuri reactioneaza cu intarziere). Au fost opriti de cineva sa se organizeze?

Leon spunea...

Cred ca Mitingul organizat de AUR, maine, in Piara Universitati, ar trebui sa aiba o singura Revendicare:
"Rusilor, plecati acasa, Nu mai omorati oameni Nevinovati" !

Burebista spunea...

Foarte corect ceea ce a scris M. 🙌

Viorel spunea...

CÂT DE PERVERSĂ POATE FI LUMEA. DIN DUȘMANI DE MOARTE ACUM PRIETENI LA CRIMĂ ȘI MĂCEL. AU UITAT ORORILE PRIN CE AU TRECUT DATORITĂ RUȘILOR.
„Militarii ceceni care luptă în aceste zile alături alături de ruşi în Ucraina au fost surprinşi rugându-se, înainte de a pleca la luptă.
Soldaţii care se roagă au fost fotografiaţi într-o pădure, după cum se vede în imaginile postate de Gazeta Prishtina, pe pagina de Facebook.
"Soldații ceceni se roagă înainte de a se îndrepta spre front!", se arată în descrierea fotografiilor”.
https://www.antena3.ro/externe/soldati-ceceni-lupta-alaturi-ucraina-ruga-630400.html?utm_source=botosaneanul.ro&utm_medium=referral&utm_campaign=botosaneanul.ro%20Homepage
1. Prima înfrângere a cecenilor[modificare | modificare sursă].
„În decursul Primului Război Cecen (1994-1996) trupele ruse au cucerit Cecenia, provocând zeci de mii de morți populației civile și distrugeri materiale imense, pentru ca din iunie 1995 războiul să se transforme în unul de gherilă. În august 1996, rebelii separatiști anti-ruși au reușit recucerirea capitalei Groznîi și anihilarea unui număr mare de trupe ruse prinse în lupte. În mod oficial, primul război cecen s-a încheiat prin semnarea acordurilor de la Hasaviurt, la 31 august 1996. Ele stabileau că statutul Ceceniei urma să fie decis până la sfârșitul anului 2001, dar acordau Republicii Cecene Ichkeria independență de-facto până în acel moment”.
2. Al Doilea Război Cecen.
„În a doua sa fază cunoscut drept Războiul din Caucazul de Nord,[19] a fost o operațiune militară de amploare lansată de Federația Rusă începând din 26 august 1999, ca răspuns la invadarea Daghestanului de către Brigada Internațională Islamică de Menținere a Păcii”.
„Numărul exact al morților în urma acestui conflict este necunoscut. Estimări neoficiale oscilează între 25.000 și 50.000 de morți sau dispăruți, majoritatea civili din Cecenia. Pierderile rusești depășesc 5.200 (cifra oficială a pierderilor rusești)[26] și se situează în jurul cifrei de 11,000, conform Comitetului Mamelor Soldaților”.


Burebista spunea...

Vezi să nu.... Asta trebuiau sa știe când au fost în fața ambasadei Rusiei...
AUR are altceva în program zilele astea....veți vedea se vor scanda la miting...
Cică lui Simion nu i-a funcționat telefonul ca să facă live pe Facebook în fata ambasadei Rusiei.. 🤣
Săracul...

Viorel spunea...

ŞTIRIASTĂZI, 08:51
Premierul Nicolae Ciucă, luat în primire la Vama Siret de ONG-istul botoșănean: Am construit zece case de la zero singurel și am ajutat foarte multă lume.
Premierul Nicolae Ciucă, alături de mai mulți miniștri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, au verificat, vineri seară, stadiul pregătirilor la Vama Siret.
Daniel Câșlariu, președinte AGC.
”Eu știu mai bine ca dvs., că eu am făcut ceva pentru orașul meu, pentru județul meu și pentru țara asta. În schimb, dvs. nu ați făcut (...). În doi ani am construit zece case de la zero singurel și am ajutat foarte multă lume. Ar trebui să vă uitați, să deschideți ochii și să faceți ceva pentru oamenii aceștia, că nu ați făcut”.
Premierul i-a mulțumit, i-a strâns mâna și i-a răspuns că instituțiile centrale au început încă de joi dimineața să acționeze și că la acea oră se verifică stadiul pregătirilor pentru gestionarea măsurilor luate de autorități la frontiera cu Ucraina.
Primul ministru Ciucă: „Nu m-aș fi așteptat să trăiesc să mai văd astfel de situații”
„Nu m-aș fi așteptat să trăiesc să mai văd astfel de situații. De-a lungul carierei profesionale am văzut nenumărate locuri unde era foarte multă suferință, ca și aici. Oameni care sunt năpăstuiți de ororile unui război”.
Vedeți domnule Tanti Coride și cazurile de la Suceava și Sighet, apoi mai scriți câte o compunere. Oamenii de rând sunt primii care le sar în ajutor refugiaților, apoi vine statul, statul jos pe stadioane.

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/mitingul-aurusia-criticat-de-internauti-protestul-va-deveni-violent-sa-va-fie-rusine-vine-si-presedintele-de-onoare-pro-rus_859654.html

M spunea...

@Tano Cariddi

Mulțumesc de întrebare!

Eu nu am acuzat voluntarii! Sunt plini de bune intenții!
Am întâlnit situații când după un accident, până am ajuns noi, localnicii au scos victimele. O bătrână i-a pus unei victime o pernă sub cap "să stea mai comod sărăcuța că abia respira!!!"

Niciodată! Niciodată! Nu faceți asta! Gâtul este extrem de sensibil. Lăsați NEMIȘCAT dacă respiră spontan.

Înțelegeți ce vreau eu să spun?

Autoritățile trebuiau să fie acolo deja că știam de război de o lună. Organizare fluxuri de intrare, identificare nevoi urgente!
Sunt liste întocmite. Rămâi uluit de ceea nevoie. Bieții voluntari nu știu. Trebuie coordonați.

Ce au făcut românii din județele de graniță este de o omenie de netăgăduit.

M spunea...

@Leon

Păi tocmai a spus Putin că în Ucraina el face "denazificare" 😁

Păi dacă sprijină AUR pe "naziștii" ucraineni nu dovedesc că sunt de extremă dreapta și naziști? 😂

Mă mir că USR a luat poziție!!! Doctrina rusă ar trebui să fie pe placul lor!

Calinmihaib12 spunea...

Ein Stein:
Ok,..��..��..☕..!

P.S.: Hei..!, care e problema cu.."aplica ția..": nu-i plac.. "emoticoanele",de le tot.."taie"..punând "romburi"..cu "semnul întrebării"..?

Calinmihaib12 spunea...

Liviu PO:
(25.02.a.c./20:41)
..FI ATENT..la ceea CE SCRII:..pt. că TE CONTRAZICI:
..pe de o parte,scrii
că am fost.."lași"..
pt.că nu am opus.."re zistență"..COMPLOTIȘTILOR:HITLER și STALIN care au săvârșit CELE 2 AGRESIUNI (bandite ști) TERITORIALE=la 2 LUNI INTERVAL,..din:
EST,NORD,WEST și SUD
(..!),iar pe de altă
parte..TE CONTRAZICI:
..scriind că.."un sce
lerat: adică..mrș.
ANTONESCU..,TE CITEZ:
"..iar după toate acestea un scelerat mai voia să mergem împreună cu H.pana'n panzele albe...Vae Victis!!!",INCHEIAT CITATUL,face un act de curaj.."nebun", REACȚIONÂND MILITAR așa cum ai scris..!
..adică,pe de o parte suntem: LAȘI pt.că nu am reactionat=..rezis tând militar, iar pe de altă parte = când, în '41 ANTONESCU a "dus" ARMATA ROMÂNĂ împotriva URSS și.. "până în PÂNZELE ALBE".."alături" de unul dintre TÂLHARII (HITLER..NEBUNUL)..coautori al RAPTURILOR TERITORIALE din ROMÂNIA = am fost.. "curajoși"..!
Păi,hotărăște-te:
și alege:ori una ori cealaltă situație, ambele,= înseamnă.. CONTRAZICERE..!
(mai ales că în 8.dec.1941 noi am de clarat război..SUA..!
cu care..nu aveam nici o "treabă"..!)
Eu cred că ATUNCI tre buia să..fim "NEUTRI" ,sau în cel mai rău caz,să reacționăm.. împotriva GERMANIEI NAZISTE,după DICTATUL DE LA VIENA..!(care a tranșat TRANSILVANIA
..în favoarea HUNGARI EI,cu scop..MANIPULA TOR= al lui HORTY..!

Calinmihaib12 spunea...

Liviu TĂTĂRUȘ:
(13:25'/25.02.a.c.)
..nu era TANC..cu șenile,ci.TAB:cu roți
..!(un tanc ar fi strivit mașina și OMUL din ea..!

Arfy spunea...

Calinmihaib, te rog să pui link cu... tab-ul. Este vorba de un tanc în viteză pe o suprafață asfaltică, derapează și trece accidentul peste ghinionistul șofer!

M spunea...

😂😂😂😂 Și după ce a "derapat" o dată trecând peste mașină, a mai "derapat" o dată dând înapoi și mai trecând o dată!!!

Putin! Tu scrii sub pseudonimul "Arfy"? 😂😂😂

Racheta care a lovit blocul de locuințe ochise o muscă de pe geamul unui ucrainean. Forțele de invazie ruse sunt de o delicatețe și o sensibilitate extraordinară. Blindatul rusesc a lăsat și RCA-ul pe mașina ucraineană.

Evident că era pe șenile!
Pare a fi Strela 10 dar eu sunt pompier și am bunul simț să nu mă dau cunoscător în sisteme de rachete.

Probabil domnul calinmihaib este "rachetist".

Arfy spunea...

M, era vorba de șenilată versus cauciucuri. Cătălin spunea că ar fi fost în totalitate distrus autoturismul și șoferul mort dacă ar fi fost pe șenile. Dacă n-ai întrat niciodată într-un șenile, abțineți comentariile! La 12 tone e greu de controlat pe suprafețe gen... asfalt, piatră cubică etc. Din filmare eu n-am văzut sa dea marșarier. Iar dacă a făcut-o a fost pentru a reveni pe șosea! Mai vrei sa-ti spun încă o data ca nu-s pro putin? Sincer, din filmare eu nu văd a fi Strela 10! Și tactic nu este un sistem de atac. Nu avea ce căuta acolo. Este un sistem de apărare apropiată a unor obiective importate, PC, etc. Eficiente pentru respingerea atacului de elicoptere, desant aerian(cu tehnică) interzis, cf DIU, parasutistilor în aer. Mie sincer mi se pare o exagerare. Parașutiști pot executa foc din aer... să revenim. Incidentele militare se produc în asemenea împrejurări, inclusiv între trupe proprii(vz otopeni '89, cel mai grav, dar și multe alte incidente mărunte). Eu pariez pe Tribunalul Internațional de la Haga! Hussein, Gaddafi, Putin. Merită eșafod acest criminal de război... a prezumția de nevinovăție până la judecată! Te bagi la o șampanie?

M spunea...

@Arfy

1. Chestia cu "a derapat" nu ține! Da, șenilatele derapează pe asfalt. Dacă urmăriți traiectoria a fost o supra-virare. Datorită masei (adică greutății) blindatele derapează pe sub-virare. Clar? 😂 Nu am comentat jignitor la adresa dumneavoastră ci glumind! Sau chiar credeți că v-am confundat cu Putin?

2. Mi-am declarat lipsa de competență în recunoașterea blindatelor rusești. Cineva însă de la MApN a subliniat că este Strela 10 pe șasiu de nu-știu-care (pentru că cică se montează și pe șasiu cu roți). Eu am înțeles că Strela 10 este sistemul de rachete. Mă rog...

3. Impresia mea privind dinamica accidentului este de intenție. Mai mult, blindatul rus trecuse complet peste mașină și în față era un teren liber, parcă ceva linie de tramvai. A preferat să dea înapoi trecând încă o dată peste mașina civilă

4. Depinde cine câștigă războiul! Dacă pierd rușii s-ar putea să îl vedem pe Putin judecat! Ar fi un spectacol deși eu cred că nu poate fi făcut responsabil pentru că nu are discernământ!

M spunea...

Așa cum bănuiam!

Reprezentantul asociației "Uniți pentru Ucraina" aflat ca voluntar în PCTF a menționat (la B1 parcă) situații cu "samsari" (așa i-a numit el) care încearcă să facă un ban pe spinarea refugiaților oferind transport sau cazare contra cost!

Andrei spunea...

@ Huhurez

Nu va fi nicio dihonie pentru ca: 1. Putin nu da niciodata nimic de la el. 2. Chiar dacă nu este al lui, nu dă nicmic înapoi, dovadă stă tezaurul furat de peste 100 de ani și rămas acolo. 3. Putin va fi oale și ulcele mai repede decât se asteaptă putiniștii cu epoleți de pretutindeni.

@Petrut
Nu Insula Serpilor s-a castigat de la Ucraina la Haga, ci delimitarea platoului Marii Negre, respectiv suprafetele ce revin celor două state, România și Ucraina.

@Sebi
Istoria nu se scrie cu decență. Mai ales în Rusia. De peste 100 de ani acolo se scrie cu minciună, sânge, nebunie, frustrare și multă suferință.

@M
Nu a fost niciun acord cu Ucraina, a fost un proces international castigat in instanta internationala. Romania are acest drept sa isi exploateze resursele, iar orice platforma maritima din Marea Neagra ce apartine statului roman va fi asimilata teritoriului national. Orice atac la acestea va fi precum o declaratie de razboi.

Deci da, putem exploata linistiti resursele din Marea Neagra, oricat ne sperie vuvuzelele de la Kremlin si oricat manipuleaza ca sunt o forta de care sa ne fie frica.

Nu sunt. Gorbaciov stia asta si de aceea in 1990 a ales calea pasnica, nu razboiul.