Un produs Blogger.

marți, aprilie 12, 2022

Cum a fost ofițerită Cristina lu' Ciuc-al nost'.

96 comments

Am fost rugat insistent să public pe blog materialele de mai jos. 

Pe primul îl public deși pare a face parte dintr-o campanie de descreditare a actualului premier. Datele publicate sunt în spațiul public de mai bine de un an și nu au fost infirmate.

Al doilea material, cel despre o posibilă nouă reglementare a pensiilor speciale, îl public cu rezerva:

Maria Cristina Ciuca era in urma cu multi ani angajata ISU Focsani, garnizoana in care sotul comanda Brigada 282 "Unirea Principatelor".

De remarcat ca in calitate de comandant al garnizoanei avea prerogative si asupra ISU. 
In anul 2011 generalul Ciuca a fost numit comandant al Diviziei de la Buzau..In acelas an sotia a fost transferata in Armata cu gradul de plutonier. Destinul a fost generos cu cei 2 si 8 ani mai tarziu Maria Cristina Ciuca era plutonier adjutant iar sotul seful Statului Major al Apararii.
Au urmat cateva luni de vis pentru sotia eroului -generalului-ministrului-premierul-presedintelui , "Ciuca al nostru".Maria Cristina Ciuca a fost trecuta in rezerva anterior intrarii in vigoare a modificarilor la Legea 80/1995 prin care se limita varsta chemarii in activitate la 45 de ani. Suntrem convinsi ca a fost o simpla si norocoasa coincidenta.
Cum Armata suferea de un deficit enorm de personal , care se acutizeaza zilnic , in aceeasi zi doamna Maria Cristina Ciuca  a fost chemata in activitate si a primit gradul de locotenent-colonel. In mai putin de cateva ore ministrul Mihai Fifor a fost convins de expertiza inestimabila a sotiei prietenului sau , Nicusor de la Plenita. N-a stat mult, 6 luni , suficient cat sa se bucure astazi de o pensie pe care altfel nu ar fi avut-o. Doamna Ciuca , sotia eroului de la Nasiriah, a foist cadru militar in Armata 10 ani.O decada in care a adunat 3 grade de subofiter si tresele de locotenent-colonel.
Sa ne uitam putin peste venituri ca sa intelegem de ce se produc aceste ilegalitati .In decembrie 2018, plt.adj.Ciuca Cristina Maria incasa de la MApN, o solda lunara de 2.500 de lei.Trei ani mai tarziu , lt.col(rz.)Ciuca Maria Cristina incaseaza o pensie lunara de 5.100 de lei. Cati romani , platiti din fonduri publice , se pot lauda cu dublarea veniturilor in mai putin de 3 ani ??In afara premierului Ciuca ?
Dottore a declarat venituri lunare de 13.320 de lei in 2018 care au crescut de 2,5 ori , pina la 32.041 lei in trei ani mai tarziu.
Revenind la adjutantii ajunsi colonei , impertinenta si indolenta celor care au incalcat legea sunt fara limite.Majoritatea dosarelor subofiterilor trecuti ilegal in randul ofiterilor au fost pur si simplu distruse. Paradoxal nimeni nu este vinovat , nimeni nu este sanctionat cand dispar documente compromitatoare.
Poate ca este doar o picatura si foarte probabil nu se va intampla nimic. Cei care au incalcat legea nu vor fi trasi la raspundere , iar cei care beneficiaza se vor bucura pe mai departe de drepturi. Corect !!
Este insa o situatie similara cu acuzatia de plagiat a premierului Ciuca : frauda si abuzul sunt evidente , iar incercarile disperate de a le ascunde nu fac decat sa le expuna si mai mult. 
Ziarul National.
*********************************************
Despre noua lege a pensiilor militare
Guvernantii vor sa faca o noua lege a pensiilor unde sa fie cuprinsi toti cetatenii Romaniei, inclusiv cei din domeniul apararii nationale , ordinii publice si securitatii nationale.Ceea ce nu ne spun guvernantii nostri , fie din necunoastere ,  fie din rea vointa, fie din dorinta de a ne ascunde intentii de partizanat , este faptul ca unii cetateni ai Romaniei au desfasurat activitati in baza Codului Muncii , iar cei din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale , in baza legilor si reglementarilor specifice si in baza art.42 din Constitutia Romaniei/2003. Deci activitatile noastre s-au desfasurat sub regimuri juridice diferite si este normal si legal ca si pensiile sa fie sub regimuri juridice diferite (diferente intre cele doua domenii de activitate sunt numeroase si nu este momentul sa le dezvolt si de aceea am prezentat -o pe cea mai semnifictiva si evidenta).
De aceea singurii cetateni romani care ar trebui sa beneficieze de pensii de serviciu sunt cei care si-au desfasurat activitatea in baza art.42 din Constitutia Romaniei /2003, (cei din domeniul apararii nationale , ordinii publice si securitatii nationale )iar cei care si-au desfasurat activitatea in baza Codului Muncii sa primeasca doar pensii de la sistemul public de pensii, in baza contributiilor avute.
Pentru a se respecta prevederile art.20 al.(2) din Constitutia Romaniei , ale art.14 "interzicerea discriminarii", din Conventia pentru apararea drepturilor omului si Libertatilor fundamentale si art.1 din Protocolul nr.12 de la Roma, din 04.11.2000, in sensul eliminarii discriminarii dintre militarii care au iesit la pensie de pe aceeasi functie , in conditii similare de studii, vechime, etc, este necesar ca legislatia privind pensiile militare de stat sa prevada ca pensiile sa fie actualizate ori de cate ori se majoreaza soldele corespunzatoare ale activilor.

96 de comentarii:

dora spunea...

Doamna, are si studii superioare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deci, madam amatoare de salam, de Sibiu, al naibii sa fiu, are 10 ani vechime, asadar tot cat mine! Eu, la vechimea asta fiind plotoner cu grad de fier, dar ea din subofiter cu epoleții șvaițer căcălău de grade de fier devenind si Locotenet Colonel; ea cu pensie de peste 5000 lei, eu cu una subnutrită de 1200 lei!
Apăi,. făi, duamnă, n-ai ,,muncit'' matale de pomană, facand cafele si stand la șușanele, umplandu-te de juvaiere, ghiuluiri, cercei si inele din metale aurifere, dar eu care m-am schilodit si ologit pe santierele nationale, pe la minele de carbuni si canale, mor dracului de saracie si foame cu o pensie de trei parale ca sa-ti umflii pensia dumitale din ce mi s-ar cuveni mie ca m-am sacrificat ca o mumie si am lucrat brav acolo unde Armata m-a aruncat ca pe un sclav, si nu ca pe un angajat cu demnitate si onoare, sa merit si eu la batranete sa am de mancare, medicamente pentru tratare, sa nu mor in lipsuri si foame! Chiar nu ti-este rusine, cocoană, sa primesti aceasta nesimtita pomană, mai ales cea cu gradele de ofiter superior, de la plotoner major-majordom, si asta la modul oportunist si sinistru ca sotul te-a favorizat fiind ministru? Mi-ai intrat in vizor pentru niste imoralitati, deja avem noi un proces pe aceste ilegalitati, dar mai ales cu celeritati severe pe declaratia de avere, sa-ti vin de hac ca te-am prins cu mata-n sac, atunci cand dumneata primeai actualizare de 13,8% si noi abia daca primisem circa 3% de mare cucută! Sa nu te crezi dumneata scapata de cei care te inconjoara, ca o gloata turbata, sa incalce legile sa nu te vada lumea toata de justitie legata, caci de data asta iti fac plangeri, mai, tată, taman tooocmai la DNA-ul european cu aceste cucuie, si te dau in gat si la UE, ca nu-s bolovan, caci sunt si eu cu drepturi ca cetatean sa-ti cer socoteala pentru ilegalitatea cu situatia nasoala ce-ti pateaza perfid la vintre si fara cuvinte tot acel sinistru curiculum vittae, tataie, vedete-as la parnaie!

Huhu Rezea spunea...

Vedeți pentru cine s-a introdus calculul pensiei la nivelul soldei nete, adică 58,5% din baza de calcul alcătuită numai din soldele brute din cele 6 luni alese, fără să conteze vechimea, condițiile de muncă, pensia suplimentară sau sporul OMM?
Nu este o încălcare de lege ci o măscărire a legii pensiilor militare.
Ce zici @M, stia doamna Ciucă, știai d-ta la data angajării că vă veți pensiona la nivelul mediei soldelor nete din lunile alese? Nici vorbă!

Unknown spunea...

Nu înțeleg ce vă mai mira? Colonie de tip mafiot. Așa a fost din 1945.

Leo spunea...

Păi Flavius vă spunea de mult aceste lucruri , inclusiv cu majorarea pensiei ei cu 14% în loc de 4.6% în anul 2020 .
Ukraina datorită corupţiei nu a avut nici armată în anul 2014 ca să le dea peste bot ruşilor încă de atunci.
Ce mult seamănă cu Belarusul ceea ce este pe la noi prin MFA şi MAI .

reddog spunea...

Poate ne spune si Huhu cum a ajuns ofiter.
Daca CFI prinde vreun fir poate scrie chiar si un pamflet pe tema asta. 😁

Huhu Rezea spunea...

34 ani vechime în serviciu, din care 3 ani Scoală Militară, + 8 ani stagiu civil ulterior pensionarii.

viorel spunea...

Sunt atâtea extensii (într-o vreme, chiar rurale )ale facultăţilor de orice fel, unde orice cocalar/ă îşi poate face rost de o diplomă de licenţă plus masteratul de accesoriu. Apoi, funcţie de ambiţie, ariviţie, tupeu, trambulina românească funţionează.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
reddog spunea...

Poate sunt si rezervisti din armata sau politie interesati de un job pe o nava de pasageri.

Security Officer for Passenger Ship
GOOD WINDS MARINE SERVICES

GOOD WINDS Marine Services is recruiting SECURITY OFFICER for the well-known Italian Owner of passenger vessels, AIDA Cruises.

Main offered conditions:
Working contracts, registered in Italy.
Medical insurance, unemployment benefits, pension.
Recruitment, travelling & training expenses covered by the company.

Professional Experience:
Police or Military Service background (preferred special service forces) or extensive background in corporate security
Good knowledge in counter terrorism, perimeter security, and investigation principles
Understanding and operation of common security equipment
Basic knowledge and understanding of emergency and crisis management

Professional Skills:
-Good physical constitution
-Leadership qualifications and experience
-Good computer knowledge

Duties include (but are not limited to):

Head of the security team and supervising
In charge of the daily security routine operation of the ship
In charge of implementation of the measures as per Ship Security Plan (SSP) and regular review of the SSP
In charge of the daily crime reduction and any crime scene handling / investigation on board the ship according to company regulations
In charge of maintaining the filing system at the Security Office
Undertaking regular security inspections of the ship to ensure that appropriate security measures are in place and maintained
Conducting security drills and security exercises, if combined with regular exercises than in close cooperation with Safety Officers and/ or Staff Captain

In order to apply, please visit our website www.goodwinds.ro and kindly send us your CVs on our e-mail address: team2@goodwinds.ro or you can reach us at 0241582955.

Sursa: ainostri.ro

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, marea noastra suparare e ca aceste gradene sau grătare militare, dar nu GRADE PRIMITE OFICIAL CU MARE ONOARE, care se pun pe schinare sa cocoseze aceste persoane fara valoare, sunt obtinute rusinos si aproape fraudulos pe usa din dos de individul lăcomos si fălos, dar nevaloros, folosindu-se de o chichiță si o portiță legislativă permisivă de pofticiosii de slănină, cu titlul de grandoare pentru fasolare si fara de valoare întru împopoțonare, cum ai pune la un găcat călcat de tanc joben, papion, gambeta si frac sa acopere izul infectant de borhot gros si puturos din closetul din dos! In aceste cazuri particulare, nu Ifrim, Reddog, Leo sau alte persoane vor primi aceste gradene sau grătare de prăjit mici, fleici si copane, ci doar neamurile proaste, neamurile de traista sau soțioare care au cafelit si frecat hartioare prin biroașe in funcțiile cele mai codașe, dar deosebit de banoase, dat fiind legaturile de cumetrie, de casatorie, nepotisme, favoritisme, bigote si mafiote, ca sa nu mai zâc cele de amantlâc cu statul in jenunchi si botulismele adanc la oblâc! Aici trebuie sa facem diferenta clara ca astea nu se intampla in orice tara civilizată si occidentală dinafară, ci numai la noi in țară si numai de catre niste Jenerali amploaiați, la randul lor la lumina opaițului gradati si in functii inaltati, tot dupa aceleasi principii retrograde si innapoiate ca si caracterele lor mafiote si degenerate! Trebuie sa moara cam vreo trei, patru generatii de astfel de babuini incașchetati sa scapam de respectivii degenerati descreierați cu principii retrograde de autopremiați, autodecorați, autoridicați si autogradați, 'tui camfora mă-sii cand nu-i cinste sub parașuta miresii, si in loc de arome de șofran pute a regimente din neamul de șobolan!

Arfy spunea...

Diferența cuantumului de pensie ar fi incorectă dpdv a vechimii! Un subofițer cu funcție de principal, în zilele noastre, ia peste 5.000 de lei pensie(chiar cu vechime sub 30 de ani). Dacă n-ar fi fost a lu' Ciucă, oare ar fi reușit performanța de trecere în rezervă și rechemare în activitate? Cine a fost omu' de la personal al SMAp?

Brenda spunea...

ESTI plictisit și nu ai ce sa faci ,de at sa scrii prostii

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Imi cer scuze pentru greselile de redactare din prima parte din aceasta postare, intrucat la buleală i-am dat clic de porneală din greseala, inainte de a revizui propriuzis ceea ce am am avut de zis si de scris, caci scriu foarte repede sa nu-mi pierd rimele si ideile, dar un pic si presat de timp sa-mi fac treburile din gospodarie, fir-ar sa fie!

M spunea...

Personal mi se pare tare urât ca, dacă ai ceva cu cineva, în loc să te confrunți cu el bărbătește, să începi să te iei de soția lui.

M spunea...

@Huhurez

Dar cine a spus asta?
Eu vreau să îmi dea pensia conform legii de la momentul angajării, actualizată la valorile de la data trecerii în rezervă. Nici nu mai știu care era! 387/1972?

Numai unii ca dumneata țopăie din lege în lege ca să le fie bine, călcând pe principii, pe morală!

Ești avocatul ideii absurde că mai bine să le scadă pensiile la 80% din militari dacă îți crește dumitale.

Ești avocatul ideii absurde că pensia nu are legătură cu alegerea carierei!

Ești avocatul ideii că pensia militară e o pomană, că nu am făcut niciunul din nou nimic să o merităm și că deci poate fi tăiată oricând!

După dumneata care au fost considerentele pentru care ai ales cariera militară?

Pentru mine au fost:
- tradiția de familie (subt a treia generație care a ales o carieră militară),
- vârsta minimă de pensionare/anii de activitate reduși,
- salarizarea,
- asistența medicală gratuită,
- pensia stabilită în sistem special.

Ce mi-a rămas din astea? Mă mai angajam in condițiile de acum?

Un angajator stabilește anumite avantaje de carieră atunci când are deficit într-un domeniu.
Ele sunt valabile la un anumit moment. Observ că principala dumnevoastră preocupare sunt avantajele avute de alții!!!!
Nu înțelegeți că aceste avantaje au apărut în altă perioadă caracterizată de alte realități pe piața muncii!!!!

M spunea...

De remarcat ca in calitate de comandant al garnizoanei avea prerogative si asupra ISU.

Care erau "prerogativele" alea? 😂 Că dacă mă întâlneam cu el pe stradă, amândoi în uniformă, ne salutam? 😂😂😂 Rupere domnule!
Wow!!!!

Huhu Rezea spunea...

După ce ai beneficiat de brambureala salarială de după 2010, după ce ai beneficiat de primele etape ale noii legi a salarizarii și de noul art.60 din L 223/2015,acum țipi ca din gură de șarpe să nu se schimbe nimic în domeniul pensiilor militare.
De unde ai scos procentul de 80% al profitorilor de pensii dublate, când numărul vostru abia ajunge la 1/3 ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leu, zău, taurul castrat merita generos scos si bagat intre furcile de avortat si fătat!

Huhu Rezea spunea...

Domnul Fifor, era ministru al Apărării când doamna Ciucă a fost rechemată ca ofițereasă după ce fusese trecută în rezervă cu numai 10 ani vechime de subofițer.
Faptul că acești inși îngroașă din obraz, când li se arată asemenea abuzuri, consideră că drepturile măsluite li se cuvin.

M spunea...

1️⃣ Vezi că nu citești ce scriu eu și doar ataci mereu pe ideea dumitale fixă?

Repet: "Eu vreau să îmi dea pensia conform legii de la momentul angajării, actualizată la valorile de la data trecerii în rezervă."

2️⃣ Ți-am mai numărat o dată cei care pierd și am ajuns la 80%. Ați uitat de toți cei acum activi care pe ideile fixe promovate pe aici ar pierde!!!!
Sunt ei cam jumate din militari (vă reamintesc că militarii pot fi activi, în rezervă sau în retragere)!!!!!
Nu vei din generația dumitale sunt buricul Universului!

50% + 30% = 80%
Dar în realitate sunt mai mulți!!!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, dar doamna este in pozitia ingrata de uz de grade si foloase ce nu i se cuvin, obtinute fraudulos! Declaratia ei, personala de avere, e semnata de manuta ei, ea ridica de la bancomat niste bani nemeritari si umflati artificial, dar tot parcursul asta ilicit fiind cu sprijinul de conflict de interese al sotului! Nu vrei sau te faci ca nu vezi bine? Scriu ziarele profesioniste, se aud voci autorizate si tu te lasi dus de val ca nu intelegi gravitatea situatiei pe care a creat-o si in care se afla doamna? Aici este vorba de abuz in serviciu in forma continuata, conflict de interese, obtinerea de foloase necuvenite si tot tacamul, deci nu e gluma nesarata!

Luc 3 spunea...

@Huhu,din cate stiu trebuia să fi avut cel putin 15 ani lucrati,ca militar,ca să poată ieși la pensie,pe legea 223! A iesit altfel.....?

Huhu Rezea spunea...

Cred că a primit pensie anticipată parțială în condițiile art. 18 din L 223/2025.

Articolul 18
(1) Au dreptul la pensie de serviciu anticipată parțială militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care au o vechime efectivă de minimum 20 de ani, dintre care cel puțin 10 ani vechime în serviciu, și care se află în una dintre următoarele situații:
a) sunt trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive sau nevoi ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale;
b) sunt trecuți în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.

Huhu Rezea spunea...

Mai toți învîrtiții de după 15 09 2017 au profitat de acest articol pentru a ieși la pensie anticipată parțială, tocmai când au primit funcțiile cele mai mari. S-au dat grav bolnavi, astfel că au obținut clasări medicale de apt limitat și inapt.

marvas66@yahoo.com spunea...

Cum are ciuca doctoratul...

Viorel spunea...

Domnule M. Vă respect ca pe un frate mai mare, dar sunt nevoit să vă contrazic din nou. Dacă doamna (soția) ar fi lucrat la cules sau vândut de pepeni roșii la Dăbuleni aș mai fi zis, deocamdată a fost cadru militar ca și noi, pensionar militar ca și noi. Deci în acest caz, relația soț, soție o excludem. Fiecare pe cont propriu. Eu și dumneavoastră am fost criticați pentru Oscar. Raportulde trecere în rezervă ca și Sof. și cel de rechemare în activitate ca și Of. a fost scris cu mânuța dumneaei știind că încalcă legile și regulamentele militare.

luchy19 spunea...

Un principal (subofițer) din alte ministere/NU MAPN/ câștiga peste 5000 lei. Principalii din MAPN , marea majoritate au sub 4000 lei. Vorbesc în cunoștință de cauză....m am pensionat la 01 martie.

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim & Viorel

Dacă a încălcat legea adresați-vă structurilor de parchet! Ce lege a încălcat că "prestigioasele ziare profesioniste" nu prea spun!

Până atunci e soția unui camarad de al nostru și am să o respect!

Să vă dau un exemplu!

Sunteți conducător auto. Mergeți pe banda 1. Pe banda 2 trece unul care vă depășește. Legal până una alta că nu știți exact dacă a depășit viteza!
Ce faceți? Îl înjurați? Vă luați după el să îl depășiți?

" Raportulde trecere în rezervă ca și Sof. și cel de rechemare în activitate ca și Of. a fost scris cu mânuța dumneaei știind că încalcă legile și regulamentele militare."

Eu nu știu să fi încălcat vreo lege sau vreun articol de Regulament militar!

Dar.... OK! Vă place să o înjurați pe doamna respectivă! Înjurați-o!!!!

Eu doar mi-am expus punctul meu de vedere!
Nu mi-a luat mie din pensie!
Nu văd ce lege a încălcat!
Dacă era soția lui Sile de la Sculărie nici nu vă interesa!

Personal mai cunosc cazuri de genul acesta. Au profitat de lege așa cum era ea. Bun! Și?

Leon spunea...

Un anunt numai pentru Olteni..:)):
"Camera Deputaților a aprobat miercuri, în calitate de cameră decizională, majorarea limitei de viteză pentru drumurile expres la 120 km/oră cu 283 voturi pentru și o abținere. Acum, limita de viteză este de 100 km/oră. Proiectul inițiat de USR merge acum la promulgare și va intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Săptămâna viitoare vor fi dați în folosire primii kilometri de drum expres în România – un lot de 18 km care reprezintă centura orașului Balș pe drumul Craiova – Pitești, conform G4Media.(gazeta de sud)..!

reddog spunea...

Brenda
Nu sunt prostii.
Unii rezervisti poate sunt interesati de un loc de munca.
Altii poate vor sa mearga intr-o croaziera cu Aida Cruises. 😁
Cezar din TM zicea ca a fost intr-o croaziera pe Bega cu caprele.
Se stie ca dl Mares prefera Malta unde acosteaza multe nave de croaziera.

Viorel spunea...

Domnule M. Un plt.adj. (Intd.) trece în rezervă clasat inapt serviciu militar cu drept la pensie militară de serviciu. Eu eram Plt.maj. (Intd.) de 9 ani (depășisem stagiul minim în grad din lipsă de funcție). Fac raport să fiu mutat pe funcție și avansat Plt.adj. Mi se spune de la eșalon (eu eram încadrat la Personal la un B.I. subordonat Bg. dim curte) că raportul a plecat mai departe (la dracu, era în fișet la Șeful personalului din Bg.). Pleacă din unitate o domnișoară P.c.c. (șef depozit / prietena unui domn Cpt.) la Curs la Chitila 6 luni de zile, vine în unitate Sg.maj. și ocupă funcția de Plt.adj. Eu am rămas Plt.maj. timp de 13 (TREISPREZECE) ani din cauza unei mucoase de P.c.c. Tovarășul Cpt. pleacă pe funcție de Mr. la București și o ia cu dânsul și pe viitoarea soție. Prin 2014-15 era Plt.adj.pr. împreună cu soțul la SMFT sau SMG. Pe domnul respective îl cheamă Grecu iar pe doamna ce MI-A FURAT FUNCȚIA o cheamă Ramona. De asta îmi este mici ciudă pe VÂNĂTORII ȘI PROFITORII DE FUNCȚII ȘI GRADE. Funcția respective putea fi încadrată cu un Mr. care cine știe de câți ani aștepta să ajungă Lt.col.

M spunea...

@Viorel

Domnule, camarade, prietene! Nu îmi cere să nu mai fiu eu!

Tratez pe toți cu cel mai înalt respect. Nu mă interesează ce e în curtea altuia.
Nu încerc să schimb viața nimănui, nu fac calcule pe pensia altuia.
Dacă se face o listă cu toți care au profitat din postura de soție/fiică/fiu din toate instituțiile statului român (nu numai de la noi dar și din educație sau sănătate sau administrație) și o să fie trecută și doamna Ciucă atunci este OK. Până atunci ea este atacată pentru că e soția lui!

Familia este sfântă! Alături de Patrie și Armata Română!

Era o vorbă:

Oamenii mici vorbesc despre oameni, oamenii mari vorbesc despre principii!

Îmi pare rău dacă vă supăr dar trebuie să fiu consecvent cu sistemul meu de valori. Mă nărui pe interior dacă nu o fac!

Cezar spunea...

"m"
Esti prost sau faci pe narodul?
Pe ce lege..a fost a fost rechemata in activitate ca subofiter..vai cîta nevoie era de ea..si a fost repensionata ca ..LOCOTENENT - COLONEL?

monteoru spunea...

Sunt multe cazuri in care un cadru militar a fost trecut in rezerva si dupa un timp a fost reactivat cu un grad superior celui avut la trecerea in rezerva.Ia vedeti cum Oprea a ajuns general precum si cel ce este consilier lui Iohannis pe probleme de securitate.Cu doamna Ciuca ajunsa din subofiter direct lt.col chiar e fenomenal.Daca a fi unicul caz poate as accepta dar asa ....Cine poate oase roade.
Acum inteleg aparitia legii 223/2015.

Ionel spunea...

& M - Nu intelegi ce spune dl Huhu Rezea. Sincer, imi pare rau de asta, dar o sa intelegi cand or sa ne-o traga iarasi cum ne-au tras-o in 2011. Multi ii ridica osanale lui oprea, dar asta i se datoreaza in mare parte acestui individ. Daca in 2015 facea o lege pa calapodul legii din 2001, nu mai existau diferentele care sunt astazi, doua sisteme de calcul al pensiei militare, pensii ale subofiterilor mai mari decat cela ale ofiterilor, asa ceva nu exista in nicio tara de pe glob, pensii legate strict de soldele activilor, asa cum este la magistrati, si nu pe indexari cu inflatia (din moment ce soldele activilor cresc odata cu inflatia nu este suficient ca vor creste si pensiile odata cu cresterea soldelor !?) .

Leo spunea...

Cristinucă-sa are pensia exact ca pensia generalului DEGERATU Ctin. fost Şef. MStM.
Azi Directorul BM va vorbi cu dottore și-i va aborda și subiectul pensiilor militare , fiind bine informat și documentat la fel de bine informată ca și Directoarea adj. pt. Europa care participă în delegație.
LICHELELE GULERATE sunt în ALERTĂ de ceva vreme iar azi mai mult.

Huhu Rezea spunea...

Important este să cunoacă situația specialiștii Băncii Mondiale, cei care asigură consultanță pe proiectul de reforma a pensiilor si cu care Budăi a încheiat contractul de asistentă.

Leo spunea...

Sunt sigur că documentele primite prin martie de Dir. gen. al BM şi adjuncta lui , au fost analiyate şi trimise la specialiştii de excuţie al consultanţei.
PS
Vă spuneam acum 4 yile că armata ukrainei va ataca nave ruseşti ăn max. 10 zile ? Azi s-a adeverit.
Așa este și cu informațiile BM privind consultanța + auditul pt. reforma PNRR.

Brenda spunea...

Dle H AM GASIT O INFORMATIE DE LA ICCJ IN LEGATURA CU O PRECIZARE LA PENSIILE DE URMASI SI ANUME CA EA POATE FI ÎNCASATĂ CONCOTENT CU PENSIA PROPRIE INFORMATIA VINE DE LA ,,CAPITAL,, DAR TREBUUE PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL. POATE AFLATI DVS CE E CU INFORMATIA ASTA ,MA INTERESEAZA MULT SI VA VOI MILTIMI MULT. CU VECHE SIMPATIE 😘

reddog spunea...

Se pare ca unii care il injurau pe Basescu si legea pensiilor de pe vremea sa acum s-au sucit (ca hotu' in instanta) 😁
Ii asteptam sa spuna ce a spus Postelnicu dupa Revolutie: Am fost un dobitoc! 😁

Huhu Rezea spunea...

Leo
Vrei să-i bagi in priză pe cei care nu vor nicio modificare a legii pensiilor militare?

Brenda spunea...

Dle H PRECIZEZ ,,CAPITAL PIATA FINANCIARĂ,,. PENSII

reddog spunea...

Cezar
A fost chemrata pe baza legii omeniei. Esti om cu mine sunt om cu tine. 😁
Observ ca e mai mare in grad decat dvs.
Poate s-a considerat ca a fost in cinemauri de operatii.

M spunea...

@Ionel

Păi vedeți că nu înțelegeți!!!!

Când ziceți "o să ne-o tragă ca în 2011" deja demonstrați că nu ai înțeles!

1️⃣ În toate țările sunt mai multe sisteme de calcul al pensiilor militare.
Pensia este parte din "beneficiile" oferite la încadrare și, în funcție de necesitățile de RU, poți să crești sau să scazi aceste beneficii!

2️⃣ Legătura între pensii și salariile activilor este păguboasă. Această legătură a creat sistemul de sporuri.
De ce nu ați aprecia o indexare anuală bazată pe valoarea coșului zilnic (la americani e Cost of Living Adjustment sau COLA).

3️⃣ Din anumite considerente s-a acceptat țopăiala dintr-o lege în alta a pensiilor ceea ce a dus la frustrare din partea celor care au prins mai multe schimbări.
În cvasi totalitatea țărilor pensia militară se calculează pe baza formulei în vigoare la data încadrării. În definitiv aceea eu cea care ți s-a "promis" și care a contribuit la alegerea carierei!

Pe dumneata te-a avantajat legea din 2001. Să îți fie de bine! Pe alții îi avantajează legea 223. De ce ar ceda ei? De ce ar accepta sa le fie lor rău ca să îți fie dumitale bine?
Care era formula de pensie atunci când v-ați încadrat? De ce vreți să faceți o varză?

M spunea...

@monteoru

La MAI trecerile din corpul agenților în cel al ofițerilor erau relativ frecvente.
Când aveam deficit de ofițeri, cum școlile militare nu puteau asigura suficienți absolvenți, se făceau treceri în corpul ofițerilor.

Se puneau condiții și se dădea un examen.

Am constatat că pentru instituție era, de cele mai multe ori, un câștig pentru că subofițerul respectiv avea deja ani de experiență.
Era mult mai bine decât o încadrare directă.
De altfel ordinele de RU spuneau că dacă se vacantează un post ordinea de ocupare era:
- persoanele care îndeplinesc condițiile din aceeași unitate,
- persoane care îndeplinesc condițiile din alte unități
- treceri în corpul respectiv dintr-un corp inferior,
- activarea unui rezervist care îndeplinește condițiile,
- încadrare din sursă externă.

Deci? Nimeni nu mi-a răspuns ce prevedere legală a încălcat doamna!!

Dar nu cu vrăjeli de genul : "toată lumea știe că nu e legal". Exact legea, articolul!

M spunea...

@Viorel

Vă înțeleg. Am pierdut și eu oportunități, unele pe bază mai puțin transparentă.

Acum însă sunt un pensionar care a lăsat astea în urmă și încerc să trăiesc frumos, cu înțelepciunea dată de vârstă.

Așa a fost drumul meu în viață. Am făcut tot ce a depins de mine? Atunci sunt mulțumit!

M spunea...

Trebuie să remarc un progres!

Torționarul cezar a trecut de la înjurarea soțiilor decedate la înjurarea soțiilor vii!
Caracterul infect nu are leac!

Leo spunea...

În luna Mai cand va trebui să apara în transparenţă publica proiectul noii legi a pensiilor , vom afla daca şi pensiile militare vor fi integrate acestui sistem.
Dacă nu vor fi integrate , prin Sept. vom vedea ăn transparenţă publică noua lege a pensiilor militare.
Este IMPOSIBIL ca să nu se schimbe nimic , şi cristinucă-sa lui dottore să aibe pensie cât aceea a unui fost Șef de MStM..........iar coloneii din 90 să aibe 1/3 pensie d raportat la adjutanțiii care se pensionează acum.
VELA MARE SUS !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, v-a trimis @Brenda un pupicel dulce si foarte roșu, cu o veche simpatie, deci va rog s-o informati, altfel ramaneti dator! Chiar si eu as vrea sa stiu daca e reala informatia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, si eu l-am rugat pe @Onorabilul sa spuna ce si cum, mai ales ca i-ai trimis scărăbuța aia mica de sticker-emotion cu buzisoare rosii!

Ionel spunea...

& M - Diferenta intre noi este modul cum vedem lucrurile. In timp ce eu cred ca toti trebuie sa aiba acelasi tratament, tu spui cu subiect si predicat ca pe unii i-a avantajat o lege iar pe altii alta lege, sa le fie de bine celor de azi si sa suporte consecintele cei de ieri. O sa iti vina si tie randul. Adica daca fostul sef de stat major al armatei din 1996 are azi o pensie de doua ori mai mica decat un subofiter pensionat in 2016 ....sa ii fie de bine !!! ESTE FALSA AFIRMATIA CA "Legătura între pensii și salariile activilor este păguboasă. Această legătură a creat sistemul de sporuri." Ce legatura au sporurile cu .....ele au fost date cu dedicatie si de asta o sa ne-o luam, pentru ca au fost introduse cu dedicatie, Sporul OSCAR se acorda pe ochi frumosi si este subiectiv. Ce cauta el in calculul pensiei !? in exterior nu exista asa ceva. Sporurile sunt date pe arme, functie de specificul fiecarei activitati, acordate pe toata perioada de activitate nu pe cele 6 luni care se iau in calculul pensie. Chiar ieri anuntau finalizarea cu trimiterea in judecat a unor sefi de la Galati cu sporuri fictive pentru sambata si duminica acordate subordonatilor, sporuri care intra in calculul pensiei !!! ? In anii 90 nu se acordau astfel de sporuri si cate ore suplimentare nu au facut militarii sau politistii in acei ani ! De asta se va trece pe contributivitate si atunci cei cu vechime mica vor suporta pierderile desi cei mai multi nu au nicio vina ca au fost trecuti in rezerva din unitati desfiintate sau pe motive ce nu li se pot imputa.

Leon spunea...

Deocamdata Legea 127/2019 este amanata pentru anul viitor, unde Art.113 se refera la acest ajutor:
"Articolul 113
(1) Soțul supraviețuitor, pensionar pentru limită de vârstă, poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar, dacă la data solicitării acestuia îndeplinește următoarele condiții:
a) a realizat stagiul complet de cotizare, prevăzut în anexa nr. 5;
b) a împlinit vârsta standard de pensionare, prevăzută în anexa nr. 5;
c) nu s-a recăsătorit;
d) durata căsătoriei a fost de cel puțin 10 ani.
(2) Ajutorul lunar prevăzut la alin. (1) se calculează prin aplicarea procentului de 25% asupra cuantumului pensiei susținătorului decedat, aflat în plată sau cuvenit la data decesului, actualizat la data solicitării, după caz."
Cele doua sume sa nu depaseasca 80% din Salariul minim brut, in acest an 2550 lei..!

marvas66@yahoo.com spunea...

Si ce obraz de "basna" are ciuca...cred ca si nevasta-sa este din aceasi specie...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce zice @Leo, pentru mine-i sfant! Stie ce stie si nu vrea sa duca in eroare, fiind bine informat! Trebuie doar urmarit ca asa va fi! Oracol, premonitie, miracol, dar e ceva!

Huhu Rezea spunea...

C O M U N I C A T

În şedinţa din 11 aprilie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie civilă, legal constituit în cauză, a soluționat o sesizare în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, fiind pronunțată următoarea soluție:

Decizia nr.19 în dosarul nr.405/1/2022

Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Ploieşti – Secţia I civilă şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea art. 85 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 şi art. 3 alin. (1) lit. v) din Legea nr. 263/2010, vârsta standard de pensionare pentru acordarea pensiei de urmaş este atât vârsta standard de pensionare din Anexa nr. 5 a Legii nr. 263/2010, cât şi vârsta standard de pensionare redusă în condiţiile legii.

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

Pronunțată în ședință publică astăzi, 11 aprilie 2022.

Brenda spunea...

Ele LEON.MAI FACETI SAPATURI ,ASTA O ȘTIAM DAR ESTE CEVA RECENT LA ICCJ PE 14/2022, O HATARARE 19/2022. Care face spre sfârșit că se poate cumula cu orice fel de pensie în afară de invaliditate dau așa ceva

M spunea...

@Ionel

Pur și simplu avem alte valori și înțelegem altfel societatea.

Da, suntem diferiți. Un doctor de acum cu salariul făcut de legea 153 va avea o pensie contributivă mai mare decât unul care a activat în anii 1990-2000.

Dumneata ești de stânga, statul este stăpân, noi suntem slugi! Pe dumneata te avantajează legea pe contributivitate - o susții! Să îți fie de bine! Vrei acum să o susțină toată lumea? Vedeți că nu înțelegeți cum funcționează societatea actuală?

Probabil că sunteți militar dinainte de 89 și ați prins soldele bune din acea perioadă. Între timp comunismul s-a dus la coșul de gunoi al istoriei.

Nu înțelegeți nici cum funcționează sistemul de salarizare! 😁

Să vă explic! Legea pensiilor militare leagă creșterea pensiilor de cea a soldelor de funcție. Atunci nu au mai crescut șosele de funcție cu și adăugat sporuri ca să nu fie obligați să crească pensiile!
Ai înțeles?

Sporul pentru lucrări excepție se acordă celor care chiar fac ceva deosebit. Înțeleg că dumneata nu au făcut! Nu e o problemă! Nu toți pot ieși învingători.
Caracterul însă e dat și de modulul în care accepți situația!

Cum suna legea pensiilor militare când v-ați angajat? Așa trebuie să vii se calculeze acum pensia!

Țopăiala asta penibilă dintr-o lege în alta este de toată jena!

Oricine înțelege că dacă legea pensiilor militare face trimitere directă la elementele de salarizare atunci cele două legi sunt legate între ele!

Vreți contributivitate? Ok! Trebuia să lucrați în alt domeniu! Sau cariera dumitale să fi început pe perioada de aplicare a legii 263/2011 în SNAOPSN!

Ce simplu e pentru unul ca dumneata: "cei cu vechime mică vor suporta pierderile"!!!!! Ce vorbiți? A decis domnul Ionel!

Ei s-au pensionat în anumite condiții, legale la acel moment!

Vorbește de situația dumitale, lasă cu aranjatul vieților altora!!!!!

"Ăia să aibă pensii mai mici, ăia să nu aibă sporuri, sporul care nu l-am luat eu e subiectiv, eu sunt Dumnezeu pe pământ, toți sunteți niște proști!!!"

Bravo, domnule!


"În 90 nu se acordau astfel de sporuri...."

Aha! Și dacă nu se acordau înseamnă că nu trebuie să beneficieze nimeni, niciodată pentru că nu a luat și Ionel!!!! 😁😁😁

Credeți că mă amenințați că următoarea generație va avea pensii mai mari decât a mea?

Deja au, chiar substanțial mai mari!

Diferența dintre noi doi e că eu înțeleg cum funcționează o societate și nu am invidii de om frustrat!
Să le fie de bine și să se bucure de ele!

Leon spunea...

Eu nu cred, dar postati aici linkul din Capital, sa vedem ce si cum..!

Cezar spunea...

@/m
Mai porkule care esti
Te.am rugat in mod insistent sa exemplifici cu comentariul meu..UNDE TI.AM INJURAT NEVASTA MOARTA
MARE SCÎRBA DE OM !

Brenda spunea...

Ele H am înțeles ,dar cum rămâne cu faptul că se mai spune acolo ca pensia proprie poate fi încasată alături de cea de urmasi ,ce părere aveti

Leon spunea...

Am facut sapaturi : https://www.avocatnet.ro/articol_61140/ICCJ-Pensia-de-urma%C8%99-se-acord%C4%83-%C8%99i-dac%C4%83-se-reduce-varsta-standard-de-pensionare.html
Este o fraza confuza care deruteaza, dar cred ca este un caz aparte, ar trebui vazut si dosarul de la Curtea de Apel !

mosmartin16 spunea...

Pensii militare decente...cu eliminarea în totalitate a inechităților determinate de anul trecerii în rezervă : Baza de calcul formată numai din SG, SF, G și, după caz, SC, toate actualizate în baza anexei VI din Legea 153 / 2017 !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ar fi bine, @Brenda!

Calinmihaib12 spunea...

REDDOG:
..Legea 263/2010 a fost.."concepută..,frământată..,dospită..și COAPTĂ..cu mult timp înainte de promulgare..= în cuptoarele comune ale alianței..FSN incomplete adică =
PSD + PDL & Co. + ..,constituită = LA VEDERE=în 2009,după "alegerile " din 2008 și având o "majoritate" de peste 70 %..!;
A fost publicată în
M.O. în dec.2010,cu intrare în vigoare în ian.2011,dar chiar în primele zile ale lunii ian. 2011.."deja"..au și
..modificat-o..!
În CONCLUZIE: legea
"263/2010"= NU este o lege "băsistă"..!

Leon spunea...

In OLTENIA,
Cuvantul Barbatului este Lege, dar Cuvantul Femeii este Actul aditional care modifica Legea..:)).

Calinmihaib12 spunea...

"Cineva"..de "aici" scrie o.."aiureală" = cum că pensiile militare în alte țări s-ar stabili.. conform legii(de pe nsie) de pe vremea (lu'="bunicu'=..glumesc!) =..când s-a angajat,actualizată (..!)..!, ceea ce practic,ar fi cam.. imposibil..!
(din cauza a mai multor motive..!)
În realitate,o pensie, indiferent că e "publică" sau
.."specială"(!),pur și simplu: SE STABI LEȘTE în baza LEGII
ÎN VIGOARE la data ..aplicării ei = adică la data când persoana "activă"..
se pensionează..!(mai ales într-o țară ca ROMÂNIA= care are o relativ mare.."mobilitate"..și "instabilitate"
..LEGISLATIVĂ..!

Huhu Rezea spunea...

Cumulul propriei pensii cu pensia de urmaș se va aplica după intrarea șn vigoare a L 127/2019, cum a menționat și @Leon.

Huhu Rezea spunea...

Am dat mai sus Comunicatul ICCJ.

mosmartin16 spunea...

Cu scuze...pentru M ! Ești într-o mare eroare în a face diferența intre substanța unui principiu și conținutul mărunt al unui interes personal ! În rest...s-auzim numai de bine !

reddog spunea...

Calinmihaib
Sunt unii de pe aici care ar putea sa va contrazica.
Daca erati atent la comentariile mai vechi va dadeati seama de asta.

reddog spunea...

Corect!
Plus ajutoare si salarii compensatorii indiferent de anul trecerii in rezerva.
Impreuna suntem Puternici!

reddog spunea...

Leon

In viata asta fiecare are cate o dambla. 😁
Femeia cu actul aditional probabil are si ea o dambla: sa o salute vecinele folosind apelativul doamna colonel. 😂

Leon spunea...

Doctore, nu mai scrie..prostioare !
PSD in toamna anului 2009 s-a retras de la Guvernare, iar PL-x nr. 323/2010, privind pensiile civile l-a depus Guvernul Boc 2 in Parlament in 2010, si vorul final l-a fraudat Roberta Anastase, cand noaptea ca hotii, numara prezenta in sala din 3 in 3, am urmarit in direct sedinta...!
Citeste Pl x-ul de mai sus si vezi ADEVARUL !

Huhu Rezea spunea...

Nu-l uitați pe ministrul Șeitan!

Huhu Rezea spunea...

Calin👍🏻

Calinmihaib12 spunea...

Reddog:
(16:53''/14.04.a.c)
Nu e vorba de "aten ție",ci de"memorie" ..,"înțelegere" .., și.."fapte"..!
..Nu au cum să mă "contrazică",pt.că e vorba= iarăși, ..de "fapte",..deja ISTORIE..!
(de ex.: am..ambele variante ale legii "263/2010" publica te în dec. 2010 și ..în ian.2011.!;iar în zona politică: numai "proștii"..și
"INTERESAȚII(!)..",
ar putea,"teoretic"
,să mă "contrazică"
..!
..și,până la urmă.,
în ce sens(?).."ar putea să mă "contra zică"..?

mosmartin16 spunea...

Și tot pentru M ! Prin prisma celor 4 elemente salariale enunțate mai sus și constituite în baza de calcul actualizată a pensiei...pensia mea ar scădea ! Poate așa vei înțelege diferența între principiu și interes personal ! Cu sănătate ! Vă pup pe suflete, dragilor !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Traducere: Șeitan= DRAC (belit, sau nu, dracul e tot drac!)

Calinmihaib12 spunea...

Leon:
..e ora 18:13'..,și trebuie să plec în oraș, dar citește, dacă vrei,comentari ul încă nepublicat ..acum,,iar când mă întorc,am să-ți răspund.."cum te înșeli"..,sau nu ai înțeles..situația politică din anul 2009..!=care..s-a desfășurat..după un alt..PLAN..! (și alți "algoritmi" de "desfășurare"..!)

M spunea...

@mosmartin

Și atunci care e principiul?
"Cum să facem să ne scadă pensiile?"

Ideea fixă că toți trebuie să avem pensii egale a murit o dată cu Ceaușescu!

Hai să vedem care ar mai fi principiile?!?!

Păi la contributivitate sunt venituri care nu se iau în calcul deși ai plătit impozit? Nu!

Sunteți de acord că atâta timp cât cuantumul pensiei depinde DIRECT de cel al veniturilor trebuie ca fiecare lege ce stabilește pensia să fie LEGATĂ de legea care stabilește veniturile? Schimbi grila de venituri, schimbi și legea pensiilor!!!!!
Bagi de exemplu 100 de sporuri? OK! Dar ții cont de asta la calculul pensiei!

Nu e normal ca legea pe care te pensionezi să fie legea care era în vigoare atunci când te-ai încadrat? Așa e în alte țări!!!!!
În definitiv pensia este o motivație în alegerea carierei!

În final:
Ce urmăriți cu algoritmul dumneavoastră? Am demonstrat că pe baza lui actualii activi ar avea pensia militară mai mică decât cea contributivă!
Am demonstrat că cei pensionați în ultimii ani ar pierde mult la pensie!
Și dumitale îți scade pensia!

Deci reduci pensiile la 80% din militari (50% sunt activi, restul de 30% sunt pensionați în ultimii ani și alte cazuri ca dumneata).

Deci? Ce urmăriți? Egalitate cu orice preț?

Ia de aici:
În calcul pensiei militare să intre doar solda de grad. Atât!

Vai, ce principiu frumos! Toți cu același grad, aceași pensie!

Plutonier adjutant șef ai pensie de 290 lei.
Că așa vrea mușchiul meu!!!! Ce soldă de funcție? Dacă bagi solda de funcție faci diferențe!!!
Nici gradații, nici vechime!!!!!
Toți egali!
Trăiască pacea între popoare!!! Hai la lupta cea mare!

Huhu Rezea spunea...

Nu vă mai ciondăniți pe facerea si desfacerea legilor 263 și 119 din 2010.
Cronica evenimentelor o găsiți chiar pe blog în articolele de la începutul blogului. Puteți ajuge mai repede acolo di butonul Bog Archive

M spunea...

Porumbel, specialista în SNAOPSN de pe Antena 3, ne-a anunțat azi cu vocea ei crispată și importantă că:

"Statele Unite vor trimite Ucrainei 18 obuze".


Wow!!! "18 obuze"???? Îi rupe pe ruși!!!!
😁😁😁

Huhu Rezea spunea...

M
ca să vezi cât de subțire esti în argumentație, citează-ne și nouă un element al soldei lunare brute care nu a intrat în calculul punctului de pensie pe Legea 119/2010 si L 263/2010.
Esti de o îndărătnicie îngrozitoare. Nu înțelegi că prin L 119/2010 si OUG nr.1/2011 numai 26 500 de pensionari militari din peste 200 000 au primit o pensie mai mică?
Mai esti și ipocrit! Legea asta pe care ai primit purcoiul de bani cu titlul de pensie era in vigoare când te-ai angajat d-ta?

Ein Stein spunea...

Huhurezule, nu stiu daca ai vazut filmul "Guardians Of The Galaxy", un film dragut, mie chiar mi-a placut, e un personaj acolo care se numeste Groot, indiferent ce se discuta, el raspunde invariabil cu "I am groot". Se pare ca avem un Groot aici, deci, daca nu ii inveti limba, adica I am groot, e greu de crezut ca vei pricepe vreodata ce are in tartacuta.
Pe de alta parte, abia acum, imi dau seama ce prostie imensa am facut, atunci, la 14 ani, cand am urmat Calea, nu am studiat profund legea pensiilor pe care urma sa ies peste 35-40 de ani. Ah! Cine face ca mine ca mine sa pateasca.
Ai grija, pune burta pe carte si invata grooteza almintrelea nu e bine, cu Groot nu e de glumit.

Vali spunea...

Salut Arfy,
Nu este chiar asa cu pensia de peste 5000 de lei a unui subofiter cu functie de principal !!! Majoritatea ies la pensie cu 3200 lei sau 3660 lei daca au fost incadrati pe functii prevazute cu studii superioare.Aia care spui ca ies cu peste 5000 de lei au fost in teatru de operatii si au primit "oscarul"
(o mizerie inventata pentru lingai si orientati, nicidecum o recompensa pt munca depusa !)Am plecat la pensie din MApN la limita de varsta indeplinind conditiile de pensionare (puteam insa sa mai stau 6 ani, dar datorita unor probleme de sanatate a trebuit sa ies la pensie).Am iesit cu 3660 de lei datorita incadrarii unei functii prevazute cu studii superioare, am vazut multe in acest sistem timp de 32 de ani !!!Ma bucur ca am reusit sa ies la pensie ca sa am mai multa grija de mine in primul rand si sa nu mai vad abuzurile de tot felul din acest sistem ! Sa fim sanatosi cu totii !

mosmartin16 spunea...

Și ca să închei vis-a-vis de M ! "Belește" ochii la fosta lege 164 din 2001 și o să pricepi cam cum a fost cu componentele bazei de calcul ! În rest...poate îți mai schimbi "cheița" !

Leo spunea...

Circulă pe net un așa zis proiect de OUG pt. modificarea L 223/2015.
Nu ar fi rău să fie adevarat proiectul și mai ales să fie aplicat prin emiterea OUG-ului respectiv.
Totuși eu cred că este un "EPURE" lansat pt. a se testa reacţia celor impactaţi.
Mai există şi posibilitatea ca să fie ceva MIMĂ şi/sau MORFINĂ , pt. a mai potoli valul de jalbe către UE şi BM .
În luna Mai vom şti ceva SIGUR.

Huhu Rezea spunea...

Leo
Nu recunosti proiectul lansat de general gropan la concurență cu Dogaru? Este Plx 221 respins la Senat.
A fost difuzat in draci astazi pe retelele sociale de cei care nu se obosesc să verifice materialele primite.

Huhu Rezea spunea...

Vezi articolul
https://www.huhurez.com/2022/02/a-fost-lansat-proiectul-de-ordonanta.html

Leo spunea...

DA , MAESTRE așa este.
E o fumigenă.
Ce bine de catolici , căci la ei "EPURELE" este de post...........

Viorel spunea...

Așa ar fi trebuit să spună și fostul ministru, actualul prim ministru când a fost propus pe aceste funcții. Îmi rezolvi Legea salarizării pentru militarii activi și Legea pensiilor militare de stat pentru pensionari, accept funcțiile, dacă nu, la stânga-mprejur și la pensie ducând o viață liniștită. Dar nu, ambiția și avariția după funcții, putere și bani a fost mai mare.
„Eu, Marius Budăi, nu voi semna nicio reformă, dar nicio reformă care să îi sărăcească pe români până în 2070. Mai bine îmi dau demisia și mă duc acasă liniștit!
Atât timp cât am susținerea președintelui partidului Marcel Ciolacu și a întregului PSD și am sarcina să combat sărăcia în România, asta voi face!”. Acesta a spus că UE „nu ne poate încorseta în procentul de 9,4%”.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/marius-budai-nu-semneaza-mai-bine-imi-dau-demisia-si-ma-duc-acasa-linistit/

Calinmihaib12 spunea...

Mosmartin:
(18:14'/14.04.a.c.)
E "crudul"? adevăr!
Pensia mea, STABILI TĂ pe lg. 164, după recalcularea CONTRI BUTIVĂ pe OUG. nr.1 /2011=A SCĂZUT..la BRUT=cu vreo 700 de lei, (de la vreo 3.400..la 2.700 de lei), "scădere"care avea 2 componente:
= cea LEGALĂ = prin efectul legii, care poate fi..înțeleasă și.."acceptabilă"?!
=cea ILEGALĂ = de NEACCEPTAT..!=pt.că s-a făcut prin FURT din VLI= veniturile
lunare individuale
brute,bază de calcu l a P.L.= punctaje lor lunare..!
PROBLEMA= NU prea..
lămurită..e cum de O PENSIE[grad:Col., funcție=la minim = Lt.Col.Medic,S.C-dă ,cu un P.T.=punctaj total..FURAT (-=~3 puncte)=vreo 61,46 puncte în 32 de ani efectivi/36 de ani cumulați cu grupe de muncă],A "INTRAT "în cele 10 % de PENSII MILITARE =.. ANTERIOARE lg. 119/ 2010 = "TĂIATE".. după 01.01.2012 = prin RECALCULAREA în baza OUG.1= lg. 165 din 2011..?!,ce
ea ce presupune [da că nu.."s-a lucrat"(?)..cu 2 unități de măsură DIFERITE
și..DISCRIMINATORII
(.!)],că și ÎNAINTE de recalcularea res pectivă= în baza
OUG.1/2011,O PENSIE
anterioară:stabilită/recalculată în baza: lg.164..și H.G. 1188/2001 era MAI MICĂ decat cele 90 % de PENSII ANTE RIOARE..stabilite/recalculate=după
ACELEAȘI CRITERII..
și aceiași ALGORITM I DE CALCUL..?!= O
situație cam..CIUDA TĂ..!(având în vede re că,totuși,funcți a respectivă era.. între PRIMELE func ții din STATUL de ORGANIZARE al unei U.M...!).
O EXPLICAȚIE a situației CIUDATE.. DE SCĂDERE a unei astfel de pensii ar putea fi..aplicarea DIFERITĂ,DISCRIMINATORIE: după data de 01.01.2011: a..HGS. nr. 01019..cu grupe le de muncă: adică MAJORATE la FUNCȚII LE MILITARE..mai MICI, și= NE-APLICA TĂ: la FUNCȚIILE de ofițeri superiori (dar numai în "limi ta" a 10 %..! = pe CRITERII.."ALEATORII"/"ochi frumoși"/. .?!= vorba vine.!,cărora le-a rămas încadrarea funcțiilor în grupele de muncă din vechiul ordin de ministru..M.116, dacă nu greșesc.!).

Calinmihaib12 spunea...

Un alt exemplu:( de după anii 2000..!)
Un subofițer= ASIS TENT MEDICAL(PRINCI PAL), cu o vechime de peste 20 ani,a urmat CURSURILE DE ZI(noaptea..asigurând asistența medica lă permanentă în UM ..!) ale FACULTĂȚII DE MEDICINĂ,devenin d MEDIC,apoi a fost încadrat în categ. ofițerilor superior i: Lt.Col. Medic..!
ocupând o funcție de MEDIC MILITAR în M.Ap.N...!
..S-a întâmplat cam în perioada cât mi nistrul apărării a fost Gabriel OPREA ..!

Calinmihaib12 spunea...

LEON:
(17:34'/14.04.a.c.)
Revin,așa cum m-am angajat:
..situația,după alegerile din dec.2008 a fost..în
RREALITATE,cam așa
(pt.cine VREA să înțeleagă..!):
•PSD și PDL=aliate, cu o majoritate de peste 70 %,în 2009,
(după ce PSD și"PNL ".."au încercat..MA REA..cu degetul.."!
"aducandu-l".."în față"pe..candidatul
de PM..pe..IOHANNIS
?!),"s-au divorțat"
..în vederea..stabi lirii a 2 candidați
"DIFERIȚI"(?!) la.. "PREȘEDINȚIE"(adică al nostru..cu tot al nostru: Băsescu ..și Geoană..!),iar C.ANTONESCU..= OUT ..!).
După "alegerea"(?) lui Băsescu,a urmat
."hora"..în "2"..!=
în toata perioada care a urmat..!
Legea 263..a fost "votată"="băgată pe gât"..prin "vot" ILEGAL,SUB CVORUMUL LEGAL necesar, în VĂZUL LUMII..!, cu "FUGA"..PSD-ului din sala de dezbate ri și vot!..(PSD a lăsat..PDL-ul "să.. facă treaba murdară .."!,ALTFEL: dacă rămânea în sală și. .VOTA=..AR FI OPRIT .."FĂRĂDELEGEA"..!),și cu asistența: "aprobatorie" a reprezentantului.. "PNL"-ului:..Mihai .."nu știu cum"..!
Mai mult chiar,în anii care:chipurile : PSD.."nu era la guvernare", au fost votate ÎMPREUNĂ în parlament,legile justiției, codurile penal și civil.., modificate legile salarizării și pensiilor..=care au permis:.MALVERSAȚIU NILE asupra SOLDELO R și PENSIILOR noas tre.., chiar și.. până ÎN PREZENT..!

Viorel spunea...

Cum le cresc la unii pensia peste noapte dacă au roticelele bine unse, relația și oportunitatea la scară. Ce pot spune guvernanții despre pensionarii botoșăneni. ŞTIRIASTĂZI, 07:01
Botoșani, județul cu cei mai săraci pensionari: Dacă nu erau vaca şi grădina mâncam buruieni

Mulţi mor cu zile din cauza accesului prea costisitor la serviciile medicale.