Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 06, 2022

După 22 de zile, numai 2 milioane si jumătate de români s-au autorecenzat. Cum procedează cei din străinătate?

44 comments
Se pare că teoriile conspiraționiste și-au făcut loc și în operațiunea de recensământ al populației României. Aceleași voci grețoase ale antivacciniștilor și ale simpatizanților agresiunii ruse din Ucraina au bătut flașneta cum că recensământul ar fi o intruziune în viața privată a românului care, altfel, nu prea știe să păstreze un secret.
Spre deosebire de recensămintele  anterioare, românii au posibilitatea, în perioada 14 martie -15 mai 2022, să se autorecenzeze  online prin completarea chestionarelor de recensământ, puse la dispoziție de INS, urmând ca, după această dată, cei delăsători să fie vizitați la domiciliu de recenzori de teren. Chestionarul poate fi accesat de AICI.
In perioada 16 mai - 17 iulie recenzarea  se face prin interviuri față în față. Și această etapă este complet informatizată, iar recenzorii vor merge doar la acele persoane care nu s-au autorecenzat.
Cei aflați în străinătate se recenzează online numai dacă au avut mai puțin de 12 luni, înainte de  01 12 2021,  reședința în străinătate. Ei nu vor putea beneficia și de etapa a 2-a, cea a interviurilor  față în față.  INS a anunțat  că și românii care au reședința în străinătate mai mult de 12 luni pot să completeze online, de oriunde pe glob, chestionare de recensământ.
Cei care refuză să participe la recensâmânt pot fi amendați.
Dacă eliminăm bucureștenii, constatăm ca în mediul rural s-au autorecenzat mai multi români decât în mediul urban.

  

SDa0
101234567819.00120123.01234501234012Populația țintă estimată la 01.12.2021

Se Daca ∂aca


 

44 de comentarii:

BatistaPeTambal spunea...

De ce-am elimina capitala - ca sa impingem rezultatul spre o concluzie (care-mi scapa)? E ca si cum as spune ca-n Romania nu exista minoritate maghiara substantiala - scotand Harghita, Covasna si Muresul din analiza.

Huhu Rezea spunea...

Pentru ca București nu are mediu rural.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un violator basist, avocat, seful asociatiei T.A.T.A, fost sef de cabinet al bahicului si conflictualului, Petrov, a intrat cu masina in poarta ambasadei criminalilor de razboi rusi, deci bandit la bandit trage, dupa care si-a dat foc, avand masina plina cu substante incendiare, stire fiind preluata de catre toate agentiile de stiri din lume, golanul fiind condamnat in prima instanta la 15 ani inchisoare pentru corupere de minori si viol. Un basist mai putin, un violator de copii autoeradicat, dar acest incident ne poate baga in rautatile Rusiei fasciste si criminale, acum agatandu-se de orice pentru motivatii razboinice sau de scandal diplomatic. Basismul va continua sa faca ravagii, si asta din cauza ca adeptii acestuia au fost dintre gunoaiele si scursurile societatii, infractori, bombardieri si otrepe! Mi-as dori ca astfel de nenorociti sa-si traga singuri la gioale cu vietile alea distruse, ca doar asa mai racoresc societatea cu prezenta lor nociv distructiva!

Nea Nicu spunea...

Bre domn administrator, lasă- ne bădie să gândim singuri!
De ce sunt antivaccinisti și proruși cei care nu acceptă recensământul?
Ai decretat dumneata așa nitam- nisam?
Ești angajat al INS și nu știm noi?
Că formator de opinie nu te pot numi...
Nu publici și " Mersul trenurilor"?

Brenda spunea...

Dle H adăugați încă unul pe lista autocenzuratilor

Huhu Rezea spunea...

Vezi-ți de Financiarii d-tale, ca aici nu vrei să contribui cu nimic la informarea cititorilor, deși cunoști toate cotloanele inițiatorilor de drafturi modificatoare de legi ale pensiilor militare.
Nu e obligatoriu, dar văd că aceleași persoane dominate de idei conspiraționiste, își bagă capul, în semn de frondă, în taote cele trei ipostaze menționate de d-ta.

M spunea...

90% din anti-vacciniști sunt și pro-Putin și anti-recensământ (cel puțin două postările pe care le au).

Nu e însă nimic rău! Asta dovedește în primul rând libertatea de care se bucură ca locuitori într-o țară membră a UE și a NATO!
Atunci când o fac cu bun simț și fără jigniri este OK!

Ion Raţiu: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“

monteoru spunea...

Oamenii au alte griji.Eu unul nu pot dormi noaptea de grija recenzarii.Bre admin s-au epuizat toate subiectele,ce naiba?Vijelia mi-a luat acoperisul dela o magazie si nu gasesc oameni sa-mi faca reparatia.E seceta cumplita si samanta dormiteaza in sol,sanatatea scartaie,pretul benzinei si motorinei a luat-o razna,masa furajera pt. animale creste cu incetinitorul,canalul de irigatii e fara apa etc si tu crezi ca mie imi sta gandul la recensamant?
Primariile sunt pline de neamurile si oamenii de partid sa faca bine sa-si miste busturile si sa vina la domiciliul impricinatului ca eu si multi altii ca mine nu au timp de pierdut.Cum vine popa cu dascalul cu ocazia diverselor evenimente sa vina si ei ca nu au maracini in cur.

Nea Nicu spunea...

Iar bați câmpii fără grație!
Eu am avut o relație contractuală care a produs efecte până la 31.12.2019.
De unde și până unde concluzia că aș cunoaște " cotloanele" despre care faci vorbire?
Îți place să te auzi vorbind?
Dacă deranjez, mă poți bloca.
Nu ți- am cerut oricum acceptul de a scrie câte ceva...
Ai destui înfocați..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Consecintele se dovedesc foarte grave la acest incident ,,terorist,'' caci deja Rusia a declarat adineaori ca a fost un atetat TERORIST asupra Ambasadei URSS, termenul sovietic fiind de actualitate este mai potrivit decat cel de Rusia lui Petru Cel Mare! Va dati seama ce inseamna asta? Ambasada este teritoriul de drept al acestei tari si ar putea fi un pretext de atac si motivatie de o lovitura nucleara, ca te astepti de la orice de la nebunul intransigent de la Kremlin! Nu uitati ca sinucigasul in cauza a fost sef de Cabinet a lui Petrov, functie cu rang de ministru, deci complicatiile politice fiind destul de grave! Azi, Petrov trebuie sa primeasca o Hotarare intr-un dosar, sper sa-i fie potrivnica, daca tot ii pomenesc numele! In ceea ce-l priveste pe violatorul sinucigas, pedofil, basist si dus cu pluta, Justitia este vinovata ca i-a dat drumul la aer curat, cand astfel de oameni o secunda n-ar trebui sa vada soarele, pana la sfarsitul ispasirii pedepsei, chiar daca era intr-un recurs in urma unei sentinte de 15 ani de inchisoare, deci complicitatea Justitiei fiind evidenta se va propune pe acest esec problema majorarii din nou a salariilor acestora, ca de aia nu pot da ei hotarari ferme si sa tina infractorii inchisi ca la cei peste 30.000 lei nu-si pot lua o paine, saracii, si de foame gresesc sentintele! De urmarit in perioada nurmatoare daca le majoreaza la magistrati salariile: Ori cu 25%, ori cu 30%, dat fiind scumpirile in lant, aurul s-a scumpit si banii sunt insuficienti sa-si cumpere bijuterii, masini de lux, viloaie sau sa se duca in vacante exotice in Miami, Bahamas sau Insulele Canare! Hai, nu va mai uitati chirâș si cu invidie, salivand la majorarile lor, ca doar nu aveti nici o bravura, un merit sau drept sa fi contribuit ca ei la distrugerea statului de drept, inlocuit cu statul mafiot, inventat de mafiotul, Petrov! Mai puneti-va pofta in cui pentru o scurta vreme, tradus la pastele cailor verzi pe pereti, si mai bine duceti-va sa va procurati miei latratori cu 50 lei kg, pana nu se termina eutanasierile din cartiere!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu intervin in opiniile nimanui, dar trebuie sa va recunosc ceva, referitor la vaccin: Acum o luna, seara la calculator, am simtit ceva ciudat cu mine, brusc cu temperatura si care prevestea, ca de obicei, o viroza pulmonara care mie nu-mi trece fara antibiotic, si a doua zi am inceput sa-l iau, mereu avad preventiv la frigider un antibiotic, apoi cu ceaiuri, lamai, etc, dar sincer sa fiu cam din prima zi de tratament au disparut manifestarile, la trei zile chiar nimic nu aveam, dar Ani a inceput sa aiba febra, a refuzat sa-i dau antibiotic si a hârait-o cu piramidon si rahaturi de suplimente si vitamine, crezand ca e o viroza de primavara, in a 8 a zi a avut crize de fiere, am chemat Salvarea si in Salvare au gasit-o cu test pozitiv Covid, medicii voind s-o interneze, eu am refuzat categoric si am dat semnatura ca refuz, am luat de la ei reteta, la analize reiesind ca are si pneumonie. Zi si noapte am luptat s-o salvez, antibiotice, cu ceaiuri, vitamine, etc, ca daca era la spital, si categoric insotita de mine ca n-o lasam eu singura acolo singura intr-un bloc cu 4 etaje, sectia de infectioase, cu 2 asistenti si un medic, inchisi in camera, vii nu scapam de acolo, venind in camera din an in Pasti... Am salvat-o deci, am facut testul acum 1 saptamana si am iesit negativ, ea ramanand cu sechele respiratorii, ceva tuse, dar vindecata, continuand tratamentul si este in viata! Dar, si aici este REALITATEA, daca era vaccinata nu avea sa i se intample atatea complicatii, eu practic abia daca am sesizat boala, si totusi antibioticul a fost necesar pentru ca medicul a zis ca si eu am avut pneumonie, insa am luat tratamentul din scurt si nu mai am nici pe naiba! CONCLUZIE: Daca nu ma vaccinam inclusiv cu bsterul eram azi in sac de plastic la 2 m sub pamant, mama la 90 ani a avut si ea niste manifestari usoare, n-a fost la nici un medic, i-am luat doar vitamine si se simte excelent! NUMAI SI NUMAI VACCINUL TE POATE SALVA, NOUA MURINDU-NE IN PANDEMIE O SUMEDENIE DE PRIETENI SI RUDE, TOTI NEVACCINATI! Frate-meu geaman si sotia lui au avut, dar total asimptomatici, vaccinati si ei si infectati de 2 ori la rand, cumnatii avand de cate trei ori una dupa alta aceasta infectare cu Covid, dar au scapat fiind vaccinati! Reflectati la ce v-am scris si tratati situatia cu mare seriozitate ca acest virus poate ucide, si ma mir cun de Ani a reusit cu atatea comorbiditati sa supravietuiasca, eu fiind daramat de griji, spaime, oboseala crancena, alergaturi peste tot, fiind 7 zile o perioada in carantina, in care 1 paine n-am putut cumpara si n-a venit nimeni la noi, numai eu stiu cum m-am chinuit sa fac mancare! Greu, foarte greu si mai am inca de tras cu Ani, fiind foarte slabita si cu sechele!

Huhu Rezea spunea...

@ice-npar
N-ai timp pe dracu!
Cat timpani pierdut sa cårcotești completau chestionarul de recensământ Recunoaste că nu te pricepi.

Huhu Rezea spunea...

Cu asistenta sau fāră?

Huhu Rezea spunea...

Asta e drept recunoștință că blogul te-a ajutat că scrisoarea de acum 2 ani sa fie citită de mii de rezerviști?

reddog spunea...

Sinucigasul de la Ambasada Rusiei. Bogdan Draghici.
Omul era procesoman, plin de frustrari, mare aparator al ucrainienilor si multe altele.
Seamana a cocktail exploziv.
Aviz amatorilor. 😁
A lucrat si pe la primarie cand era Basescu primar.

https://podul.ro/articol/17477/cine-a-fost-sinistrul-violator-de-minore-bogdan-drghici-care-i-a-dat-foc-la-gardul-ambasadei-rusiei-dorind-s-par-solidar-cu-cauza-ucrainei-a-fost-consilierul-lui-traian-bsescu-i-subsecretar-de-stat-in-guvernarea-triceanu

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aveti cuvantul meu de om, de militar ca nu va mint: Mi s-au dat retete foarte scumpe, cu medicamente si antibiotice, suplimente si vitamine pentru Ani, absolut fara nici o gratuitate, si am facut o socoteala ca luna asta medicamentele uzuale compesate partia, tot ce am mai luat pentru mine si Ani in Covid, apoi prelungirea altor retete, am cheltuit in jurul la 1380 lei! Nu ma plang de absolut nimic, dar la persoana cu grad grav de handicap de inv cu insotitor dai tu retete de Covid necompensate? Anticoagulantele numai au costat 250 lei pt 14 zile, ca exemplu, sau antibioticul special, strain, in jur la 180 lei! Fac ceva pe bonurile lor de masa, ca banul este nevoie sa mai acoperi din cheltuieli, luna asta sarind peste intretinere sa fac fata, insa pana la mutarea in Iunie de aici achit totul la zi, de luna asta platind mai putin, dar era bine ca in loc de bonuri de masa sa fi majorat pensiile. Unde ma voi muta, cel putin ramanem cu pensiile aproape intregi, Primaria platind sume importante din consumuri, si mi s-a zis ca chiria va fi doar 7 lei! Notificarea primita pentru evacuare mi-a dat termen de 30 Iunie, pana atunci trebuie sa fac rost de forțe si masina sa ma mut, caci astea sint tare greu de gasit. O firma mi-a cerut 2000 lei, golanii! Si bolnavi, si la ananghie, si cu Ani imobilizata la pat, greu, foarte greu imi va vi, dar va fi si ultima mea mutare... Parca e un blestem pe capul meu!

Nea Nicu spunea...

Cum te trage cineva de mânecă, cum îți sare muștarul!
Ți- am trimis eu scrisoarea, te- am rugat eu să o publici?
M- ai întrebat dacă sunt de acord să o publici?
Crezi că mi- a crescut pensia in urma publicării scrisorii?
Câteva mii de oameni oricum mă cunosc...
Hai să fim rezonabili !

M spunea...

@reddog

Am citit că a avut o postare despre cauza Ucrainei vorbind și despre experiența proprie când a fost la Kiev. Asta nu l-ar face chiar "mare apărător al ucrainenilor". Nu?

Oricum patetică postarea ambasadei rusiei (cu literă mică! Cu literă mare se scriu țările!)

Eu zic să-l expulzăm și pe kuzmin pentru că nu putem să îi garantăm securitatea câtă vreme reprezintă un stat fascist!

MIHAI spunea...

Eu m-am autorecenzat. Habar n-avem cum că ar putea fi discuție de conspirație. E FF OK. Civilizat!
PS. Apropos de secret. Pop. roman are marea calitate de a fi"gură spartă"

M spunea...

@Mihai

Spre deosebire de vaccinare, de exemplu, unde nu era civilizat, veneau după tine acasă, te trânteau la pământ, punea unul bocancul pe capul tău iar altul te încipa ca pe un tăuraș!?! 😂

reddog spunea...

M
Eu de foarte mult timp am spus ce gandesc despre rusi.
Problema e ca ucrainienii mananca rahat la greu.
Si nu doar in razboiul asta.
Asta e, nu-mi place sa le inghit ca pelicanul. Ii las pe altii daca le place. 😁
Inclusiv in masacrul asta de la Bucha sunt multe chestiuni dubioase.
Cine citeste informatii din ambele tabere stie ce zic.
E preferabil chiar sa se informeze din surse neutre chiar daca sunt putine.

reddog spunea...

M
Din cate stiu se scrie cu litera mica cand se spune de ex "gardul ambasadei"
Ambasada e o institutie si se scrie cu majuscula in contextul folosit de mine.
Nu sunt filolog dar incerc sa-mi vorbesc si sa respect limba natala cat pot de mult cu toate ca fac si greseli cu siguranta.

M spunea...

@Reddog

Ca "ambasada" să fie instituție trebuie să reprezinte un stat. rusia (cu literă mică) este o organizație criminală nu un stat. Deci nu respect instituția.
Dumneata, ca orice fan al lui băsescu (tot cu literă mică) normal că sunteți de partea rusiei. Deci aici nimic nou!

Bucea? E foarte simplu: dacă soldații bețivi ai organizației criminale cu sediul la moscova nu erau într-o altă țară poate, repet, poate că luam în calcul că nu e vina lor.

Cât timp ai voștri sunt într-o altă țară cu tancurile SUNT VINOVAȚI DE ORICE MORT, DE ORICE CASĂ DISTRUSĂ!

Una e să îl aperi pe petrov și alta să aperi rușii criminali! În primul caz să zicem că te pot înțelege.
În al doilea caz nu aveți absolut nici o scuză!

reddog spunea...

M
Basescu e de partea Rusiei?
Care ai vostri?
Eu cred ca jucati in alt film.
In unul cu Drula si erati pe trotinete intrand in ambasada (cu litera minuscula) Coreei de Nord. 😁

Informati-va ca nu doare.
Pareti aproximativ istet si sunt convins ca puteti gasi informatii despre Bucha din surse independente.
Pont: rusii au parasit orasul pe 30 martie.
Pe 31 martie primarul intr-un inyerviu a spus ca orasul a foat eliberat si nu a spus nimic de masacre.
Pe 2 aprilie politistii ucrainieni (si aia din batalionul Azov) au intrat in oras.
Chiar au declarat ca sunt in cautarea celor care au colaborat cu rusii.
Pe 4 aprilie au aparut imaginile cu masacrul.

Succes in documentare!
Verificati daca cele de mai sus corespund realitatii. Poate va mint.
Nu fiti pelican!

reddog spunea...

M
A, inca una si ma duc. 😁
Vecinii nostri sunt in divort.
Asta e, se mai intampla.
S-au vazut, s-au placut si s-au iubit( cu nabadai)
Au dobandit bunuri in timpul relatiei si acum nu se inteleg la partaj.
Asa e la divort, unele sunt amiabile iar la altele se lasa cu scandal.
Victima zice ca agresorul era posesiv, gelos si violent.
Agresorul zice ca tanti era profitoare si cam infidela in ultimul timp.
A chemat politia ( sunt cam multe clanuri in politia asta si nu se prea inteleg)
I-au dat amenzi agresorului dar fac si afaceri cu el.
Complicata treaba.
Pe mine ma depaseste.
Doar dvs si Drula puteti rezolva speta asta.
Succesuri!

Cezar spunea...

@/Cîine rosu..de puscarii
ESTI UN MARE BOU !PUNCT

Brenda spunea...

Dle H, . Fără asistență ,am primit confirmarea ,încă mă duce capul

reddog spunea...

Felicitari!
Pe Cezar nu-l prea duce capul dar nu se streseaza. 😂
Ma rog, il streseaza doar pensia dl col Mares.
Am vagi banuieli ca si a mea. 😁

M spunea...

@Reddog

Dacă soțul, bețiv și violent, a intrat spărgând ușa peste fosta soție atunci devine "clientul" dumnevoastră la pușcărie!
Sau în mintea dumitale dacă soția e cum o fi atunci ești îndreptățit să îi spargi dinții?
Vă recunosc de fan rus și băsescu!

Dumneavoastră luați de bune numai afirmațiile rusiei. Ok! Asta însă nu va face imparțial ci doar pro-rus.
Ceea ce e o prostie dar nu o mișelie! Mișelie e să zici că ești imparțial și să susții una din tabere!

Eu nu sunt "imparțial". Eu sunt anti-razboi deci anti-rus și pro-ucrainean.
Aaaaaaaaaaa..... Dacă ucrainenii acum erau la porțile Moscovei și bombardau haznaua fascistă rusească eram de partea bieților ruși. Ok?

Când ocupi un teritoriu al altei țări răspunzi de tot ce se întâmplă acolo! Și de o rață înecată și de un cireș neînflorit. Dacă nu îți place, stai dracului în țara ta.


Imaginile din satelit arată morți pe stradă și gropi comune în perioada când cei pe care-i admiri erau acolo.
Deci sunt criminali!

Vor să dovedească că nu e așa? Să vină ei cu imagini satelitare, să vină cu proces verbal de predare-primire nu cu vorbe! Cine dracu îi mai crede când acum 2 luni ziceau că nu intră în Ucraina?

Familia băsescu a făcut afaceri cu rușii.
Și dumneata în declarații ești "imparțial" dar apoi repeți propaganda rusă. Deci? Cum ești? Văd că de imparțial ce ești nu accepți nicio dovadă a Ucrainei!!! Băsistule!!!!

Cum dracu că din toți notarii din țara asta Gazprom a ales-o pe Ioana băsescu? 😂😂😂

reddog spunea...

M
Am inteles.
Aveti un fix cu Basescu. 😁
Nu va lasati, tot inainte ca soldatul sovietic.
1 din 5 soldati sovietici era ucrainian.
Va inteleg!

M spunea...

@reddog

Concentrează-te!!!!!

Dumneata te-ai declarat fan al lui băsescu.
Acum propagi dezinformările rusești (am căutat afirmațiile dumitale și am găsit dovezi că sunt fake).

Pot să fac o legătură între dragostea față de Petrov (nume rusesc.... pur și simplu întâmplător) și ruși? Pot!

Da, băsescu este singurul om de pe planetă pe care îl urăsc, nu violent, nu sunt adeptul violenței, ci aștept să îl văd crăpat (de moarte naturală) să mă duc să mă piș pe crucea lui.
Dacă crăp eu înaintea lui, nu e nimic, o să îl aștept în altă viață....

Nu aveți cum să mă înțelegeți. Dacă puteați făceați ce v-am propus mai de mult: nu îl mai lăudați pe dobitoc iar eu promit să nu mai vorbesc despre el!

M spunea...

Serviciul de informații externe al Germaniei BND confirmă în Der Spiegel, prin discuții între militari ruși interceptate, măcelul făcut de oamenii lui putin!

Până acum din partea rusă doar povești de adormit copiii cu obsesia lor Regimentul Azov (care apară eroic Mariupol făcând de căcat "marea" armată rusă - despre care aveam o părere mult mai bună).

reddog spunea...

M
Le-a dat Basescu de i-a julit.
Stia ce le poate pielea.
Nu vedeti ca acum politistii fura din magazine ca ultimii gainari?
Ultimul e de la "Operatiuni Speciale" 😁
Furau si atunci de fapt.
De fapt chiar dvs ii indemnati sa se orienteze cat sunt activi.
A dat afara vreo 10000 de javre ordinare. 😂

Nu sunt fake. Nu stiti sa cautati.
Forza Base!

reddog spunea...

De ce va stresati?
Fostii sovietici isi rup capetele intre ei.
Asta e foarte bine.

M spunea...

@reddog

După condamnarea lui Udrea se pare că el păstra hoții pe lângă el. Dar ce spunem? Fratele lui pușcăriaș, fata viitoare pușcăriașă, parașuta pușcăriașă!!!

Se pare că profesia v-a transformat într-un iubitor de infractori! Cred că numai Maria Băsescu ar merita să rămână liberă!

Sunt fake! Am căutat! Am găsit și sursa! Probabil că dacă am timp am să o raportez atât serviciului ucrainean de securitate (care cere acest lucru) cât și grupării Anonimus.

Porcul rus trebuie băgat la cocină!

Fanii lui băsescu sunt iubitori de ruși la fel că bețivanul ordinar!

Polițiștii au avut dreptate să îi strige: "JAVRĂ ORDINARĂ"!
Apropo, mai știți în istoria lumii ca unui președinte în funcție să îi strige mii de polițiști în uniformă "javră ordinară"???
Hă, hă, hă ce s-a făcut de căcat turnătorul!


Da, sfătuiesc pe toți angajații MAI să facă tot ce e necesar pentru a își asigura un trai decent în condițiile în care statul român nu se ocupă de asta (mă refer evident la intențiile declarate).

Zilnic sunt prinși la furat tot felul de profesii.
Foarte bine că i-au prins alții polițiști!

reddog spunea...

Repet
Basescu a dat afara javrele ordinare.
Se numeste decimare.
A functionat foarte bine in legiunile Imperiului Roman.
Corsarul Invincibil stie iatorie.

reddog spunea...

Apropo de istorie.
Basescu ii raspunde unui parlamentar rus.

https://youtu.be/g76venlIl5I

Pentru rigoare.
Politistii hoti au fost prinsi de paznicii magazinelor.

Ati insinuat altceva cand vorbeati de orientare.
Se pare ca ne insultati inteligenta. Aia cat e. 😁
Forza Base!

Huhu Rezea spunea...

Brenda👍🏻

Alexandru spunea...

@M
Păi de unde aveați părerea mult mai bună despre armata rusă? De la ruși, despre ei? V-ați lăsat mințit. Fără să fiu un cunoscător, mie doar mi se confirmă ce armată de caca au, sincer. Și mă repet, NATO, cu 30% din capacitate îi umilește la orice oră. De când a început acest război și au apărut știri și imagini cu diversele atrocități comise de nemernicii de ruși, respectiv cu prizonieri ruși, mi-am amintit de vorba aceea din armată că "soldatul se trage din porc". Era o mare prostie. Ei, dar soldatul rus, ăla chiar se trage din porc. Clar. Și cine crede că problema este doar putin, se înșeală. Există mulți dezaxați în jurul lui, foarte posibil mai periculoși decât el. Și nici chiar sprijinul real al unei bune părți a populației lor nu este de neglijat, cred eu. Sincer, se cam amăgește vestul că va face mare brînză cu sancțiuni. La un moment dat, se va ajunge la conflict direct, mie mi se pare inevitabil.

Huhu Rezea spunea...

Potrivit INS, au fost completate 3.177.420 de chestionare online pentru recensamânt în perioada 14 martie-10 aprilie.

reddog spunea...

Nu stiu ce sa zic de cifra asta. Pare totusi binisor.
Nu a fost o promovare agresiva in online. La tv nu stiu ca nu ma uit.
Cu toate ca se putea si mai bine avand in vedere ca multi au acces la internet.
Un simplu cetatean dintr-un sat are acces la informatii via internet ca oricare altul dintr-o mare metropola din lumea asta.
Sunt curios cati mai suntem real prin Romania.

reddog spunea...

Cred ca e un cumul de factori.
-reticenta la accesarea serviciilor online
-spiritul civic (aici elocvent este si procentul participarii la vot, in ultimul timp cred ca undeva in jur de 40%)
Nici in urban nu cred ca se sta prea bine la capitolele astea.
Pe internet este si multa mizerie si dezinformare dar gasesti si lucruri utile care te ajuta.
Depinde fiecare ce cauta.

reddog spunea...

Pentru cei care aleg sa nu se autorecenzeze.
Aveti grija la falsii recenzori!!!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=551185603096750&id=110573787157936&m_entstream_source=feed_mobile

Huhu Rezea spunea...

reddog a adăugat un comentariu nou la postarea dvs. „Surpriză: Prin concluziile scrise depuse la dosar, pentru termenul din 24 05 2022, în contenciosul cu CPS a MApN, Curtea de Conturi nu mai insistă în susținerea punctului 1/iii din Decizia nr. 4/ 2020”:

Verificare autorecenzare.

https://m.dcnews.ro/recensamant-2022-cum-afli-daca-ai-facut-corect-autorecenzarea-si-nu-mai-e-nevoie-sa-vina-recenzorul-la-tine-acasa_871138.html