Un produs Blogger.

marți, aprilie 19, 2022

Imaginile navei amiral la Marea Neagră, "Moskva", înainte și după avariere, exclud o explozie din interiorul navei, spun specialiștii.

24 comments

 Așa arăta nava "Moskva", fala marinei militare ruse, construită în anii sovietici ...chiar în Ucraina, la șantierul naval din orașul Nicolaev.


Așa arăta Moskva cu câteva momente înainte de a se scufunda, după spulberarea de rachetele trase de ucrainieni  a întregii tehnici militare montate pe corpul navei. 




24 de comentarii:

Leo spunea...

Eu bănuiesc că au fost HARPOON și nu NEPTUN.............

Sorin spunea...

În foto cu epava, prova navei e în stânga. Nava avea foarte multa muniție la bord: rachete nava nava, rachete aa, torpile, grenade antisubmarin, proiectile 130 mm, 30mm. Plus cantități mari de motorina pentru motoarele principale și auxiliare. Chiar dacă din construcție o nava militara e proiectata sa pluteasca cu doua compartimente alaturate inundate, distribuția muniției în toate compartimentele de sub punte, în special rachetele, torpilele și grenade asm a provocat prin autodetonare la incendiu sau impact, distrugeri în întreaga nava. La suprastructura distrugerile au fost provocate prin lovire directa și secundar, detonarea munitiei de 130 mm și 30 mm ale tunurilor automate care au magaziile sub turele, alimentarea fiind cu banda. Nava a staționat, în balans, poziția ei fiind ușor detectabila satelitar și confirmata în timp real. Probabil lucrul în carturi/schimburi si distanta mare de tarm a făcut ca să funcționeze, la ordin, doar o parte din instalațiile de avertizare, monitorizare și conducere a focului. Chiar dacă rachetele ucrainiene zburau sub orizontul tehnic al radarului, ele puteau fi detectate de aparatura de conducere a focului a tunurilor de 30 mm cu 6 țevi cu carenta de cel puțin 2000 lov pe minut. Probabil, ca în cazul Kursk, la detonarea în lanț a munițiilor, s-a adăugat neinchiderea la timp a porților etanșe între compartimente sau blocarea lor. Nu cred în varianta lipsei de pregătire a echipajului pentru ca nava a participat la acțiunile di Siria, e adevărat fără să aibă angajari cu nave, dar trăind tensiunile conflictului. Starea epavei îmi spune ca mare parte din echipaj nu a supraviețuit. Iar scufundarea s-a produs acolo unde a fost lovita nava, pe mare de maxim gradul 2, deci nu mare rea, pe la 6.30 dimineața. De ce nu noaptea? Probabil ca să se filmeze cu drona sau satelitar efectul.

Huhu Rezea spunea...

👍🏻

Sorin spunea...

https://timpul.md/articol/nava-moskva-ar-fi-fost-scufundata-cu-rachete-anti-nava-harpoon-primite-de-la-marea-britanie.html

E singurul site care zice de Harpoon. Pana acum

Huhu Rezea spunea...

A mai scris @Leo mai sus!

Sorin spunea...

Corect. A scris. Dar e o singura sursa și aceea contaminata.

Sorin spunea...

https://m.defenseromania.ro/ucraina-a-testat-noua-racheta-de-croaziera-neptun-video_600096.html
Câteva date despre racheta Neptun. Spre deosebire de Harpoon care ataca "pop up" adică la verticala țintei, Neptun lovește din laterala. Înălțimea de croaziera f mica o face invizibila pt radar după lansare pana aproape de țintă. Secretul instalației e intervalul scurt de lansare a doua rachete, max 5 sec, ceea ce face ca apărarea antiracheta a navei sa nu le poată angaja pe ambele, succesiv. Cum nu poate nici instalatia Goalkeeper, olandeza,dacă intervalul e sub 5 sec.
Cred ca nava, cel puțin cum rezulta din foto, a fost lovita din lateral. Și de cel puțin doua rachete. Lecție de folosire în lupta a mijloacelor la dispoziție.

Leo spunea...

Mai sunt încă 7 nave de război rusești care s-au îndepăratat spre largul Mării Negre deoarece a dispărut protecția antirachetă oferită lor de către Moskva și pt. ca ele să aibe un timp mai mare pt. interceptarea rachetelor antinavă. HARPOON spre deosebire de Neptun , zboară cam la 3 metri deasupra valurilor mării și fac extrem de dificilă dacă nu imposibilă contramăsura navelor rusești. Nu se vor mai apropia de orizontul
Nu știm dacă rachetele care au lovit Liovul ieri și alatăieri au fost lansate de pe acele nave din Marea Neagră. Mai degrabă cred că au fost lansate din Sevastopol mai mult ca să fie testată apărarea antiaeriană a Ukrainei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mama, la 90 de ani=: ,,Rusii au vrut sa o violeze sora meaa, Olimpia, in 1944 ascunsa într-o gluga de coceni, n-au facut-o pentru ca ne-am opus!,, Eu: Olimpia a fost tragedia suprema a familiei mele... TRAGEDIA VIETII MELE CA NU AM VOIE SA MA RAZBUN!” haisa-mi tin gura!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am un *memento mori* pentru care cer respect:
Huhurez insemna pentru mine respctul suprem! Nu admit altceva impotiva!
Eu nu ma difer de voi, fiind deopotriva! O sa va ia mult de gandita asta!

Leo spunea...

Vezi că prin alta parte pe unde deja ești vedetă , se zice exact pe invers chiar dacă "Nu admit altceva impotiva!" şi "fără a se gândi mult asta...."
PS
Nu ne-ai mai spus nimic de mult despre GĂBIŢĂ.

Calinmihaib12 spunea...

Leo:
(18:39'/19.04.a.c.)
..dacă LVOV-ul a fost atacat cu ra chete lansate din..Belorusia,sau eventual din avion ..?(întreb și eu,ca nespecialistul..?
Întreb,pt.că uitân du-mă pe hartă, ra chetele alea dacă ar fi fost lansate de pe nave de pe MAREA NEAGRĂ,ar fi trecut..cam..peste MOLDOVA și..ARCUL CARPATIC..?!,după un traseu..cam prea lung și riscant..?!

Sorin spunea...

https://ziaristii.com/video-secretele-rachetei-neptun-care-scufundat-crucisatorul-moscova-e-imposibil-s-o-detectezi-zboara-foarte-jos-la-5-7-metri-inaltime/
https://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?183120
Câteva date despre racheta Neptun. Altitudine de croaziera similara Harpoon.
Link-ul 2 arata efectele Helfire, Harpoon și bomba aviație asupra unei nave fără contravalorii. USS Buchanan, folosit ca țintă, are prova spulberata cu punte cu tot de 2 Harpoon.
La Moskva puntea, cel puțin la pupa, e întreaga dar bordajul e distrus complet deasupra liniei de plutire. Deci lovitura nu a venit de sus.

reddog spunea...

Gabita s-a dat la fund.
CFI vrea de fapt sa spuna ca Huhu strica armonia pe aici.

Leo spunea...

"DACĂ" , bine ai zis............
deci eu unul nu ştiu de unde au fost lansate rachetele pt. LIOV.
Am presupus doar că ele au fost lansate din SEVASTOPOL , deoarece din Marea Neagră este un risc pt. acele nave după ce s-a întâmplat cu Moskva și încă cam vreo 5 scufundate până acum prin Marea Negară. Mai sunt cam 7 disponibile de care trebuie să scape Ukraina și asta și în beneficiul României.
Acolo trebuie să loveacă infrastructura militară Ucrainienii , cu ceea ce primesc acum de la USA .

reddog spunea...

Marturia unui marinar de pe crucisatorul Moscova.
Zice ca e vorba de rachete Neptun.

https://timpul.md/articol/marturiile-unui-marinar-care-a-supravietuit-pe-moskva-toti-cei-care-erau-pe-punte-si-in-cabina-au-murit-nava-a-fost-lovita-de-3-rachete.html?fbclid=IwAR0-zEgmfoMlIKm8GYWNjAKEoIZEaHptnt2-d24M7RjJbPVnVust42WlYQk

Leo spunea...

Încă de acum , România ar trebui să aibe un plan clar despre ce va face în situația în care ciuma roșie rusească va încerca să ocupe Republica Moldova.
România ar fi bine să fie pregătită din timp pt. toate situaţiile chiar dacă ele par neverosimile acum.
Mai mult , cred că România ar trebui să-i solicite lui NATO , ca acesta să notifice din timp şi clar că invadarea Republicii Moldova nu va fi acceptată și că NATO va interveni militar în acest caz punând capăt golănelilor criminale și teritoriale ale Cremlinului.

Leo spunea...

Gata , azi 6 Mai a picat și nava MAKAROV după ce în urmă cu 3 zile au fost scufundate 2 vedete ușoare.
MAKAROV era și un pistol rusesc cu care a fost dotat MFA-ul prin anii 60...
Au mai rămas 6 nave de război din cele cam 12.
Care urmează ?

M spunea...

@rambo 2021

Câteva sute din ăia 80 pe care îi avem? Vezi că au mai mare nevoie de plăvani și aici ești în mare pericol!!!!

Chestia cu sutele de generali (activi mă refer că ăia în rezervă nu contează) e aruncată pentru civili dar și pentru pelicanii din armată care își bagă unghia în gât că au rămas plotonieri! Ce? Și asta te roade???? Oricine care a putut mai mult decât tine îți este dușman de moarte?

Pateticule!

Huhu Rezea spunea...

@Buha
Așa depășit cum este Blogger, unde mai scriai tu după ce ai dat-o în bară și pe blogger si pe FB?
Dacă informațiile de pe acest site sunt redifuzate de cititori pe celelalte platforme de socializare este suficient.
Cititori interesați de informații serioase despre veniturile lor se găsesc, nu-ți face tu griji.

Mihai spunea...

A aflat si Radu Tudor de la Dancu ca romanii nu vor implicarea Romaniei in razboiul altora.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=542456350578026&id=100044409970315&sfnsn=mo

M spunea...

@Avianyc

Dacă numai câteva zeci îi scriu lui Dancu este bine! Mult mai bine decât mă așteptam eu!

În general nimeni nu vrea să se implice într-un război, militarii find primi dintre aceștia pentru că ei mor când se pleacă la luptă nu metrosexualii cu pantalon pe picior.

Putin a dezvoltat simbolul naționalismului. Mulți naționaliști se identifică cu mesajele trimise de acesta. Din păcate derapajul dement al începerii unui război subminează prin ricoșeu și ideile naționaliste. 😁 Așa cum ideile generoase ale național-socialismului au fost distruse de Hitler.

Este, ideologic vorbind, o mare încercare prin care trece omenirea. Îl apreciez pe Orban și mai ales pe Péter Szijjártó (sper că e corect scris) dar la acest moment apropierea de Rusia este toxică!

reddog spunea...

Pentru cei mai puțin informați gen avianyc și Buha trebuie sa precizăm că soția actualului președinte SUA a mai fost in Romania.
Prima data a fost pe timpul lui Băsescu cel Mare supranumit Corsarul Invincibil.
Atunci Joe Biden era vicepreședinte SUA.

Leo spunea...

Azi alta nava rusească afost distrusă de Ukrainieni.
"Una pe zi de Matty"
https://www.mediafax.ro/social/ucraina-sustine-ca-a-distrus-o-alta-nava-ruseasca-video-20808284