Un produs Blogger.

joi, aprilie 21, 2022

Omicron, nici cât o gripă obișnuită

11 comments

 


Mi-a fost dat să trec recent prin infecția cu Covid - varianta Omicron sau Un microană. Semne nu am prea avut și nici nu aș fi știut că m-am infectat dacă un membru al familiei  nu manifesta ceva inflamații specifice Covid, suficiente să ne testăm la domiciliu, cu teste nazalo-faringiene ...procurate din farmacia de după colț.  Rezultatul a fost al dracu' de POZITIV. Neincrezător, contrariat de faptul că l-am recoltat tocmai acum când se mai rărise prin țară, m-am prezentat la un centru public de testare și în 15 minute eram deja confirmat cu COVID. A urmat izolarea la domiciliu, alertele specifice de la Directia Județeană Sanitară, discuțiile cu medicul de familie și alți specialiști,  tratamente cu antivirale. Nu tu temperatură, nu tu dureri în gât, nu tu dureri musculare, nu tu oboseală. Doar ceva tuse ca pe vremea când duhăneam tutun.

De-aia vă zic că este bine să vă fi vaccinat! Nu scapi de infectare cu COVID, dar treci mai ușor prin boală! Oooo, dacă stau să-mi amitesc, la viața mea am trecut prin episoade groaznice de gripă. 

Nu ezitați să vă testați ori de câte ori un membru al familiei are simptome specifice Covidului. Un test nu costă decât 10-20 lei la farmacie. Preveniți astfel răspândirea virusului și începeți la timp tratamentul antiviral recomandat de medicul de familie.

Autoritățile sanitare nu mai sunt o sperietoare ca pe vremea de început a pandemiei.

Sănătate, vă spun! Pe conspiraționiști nu merită nici să-i ascultați!


11 comentarii:

reddog spunea...

Zilele astea cand intru pe Huhurez.com imi apare o reclama de la PMP.
Un cos cu oua vopsite si urarea Paste Binecuvantat.
Eugen Tomac
Presedinte PMP

Alexandru spunea...

Era gluma aceea cu "dacă nu te mănâncă undeva și te testezi stai așa, sănătos ca prostu'." Chiar mai pune cineva botul la șmecheria cu plandemia care nu prea le-a ieșit unora?! Bine, vaccinurile curg în continuare în țară (și nu doar în România) și pe bani foarte mulți. Îmi amintesc că până la plandemie aveam o dată cam la doi ani, așa, o răceală, gripă, ce naiba era, de eram defect minim 3 zile, abia mă dădeam jos din pat. Și trecea. Mare Covid am avut de minim 2 ori (confirmat cu PCR, care, apropo, nu e chiar deloc atât de infailibil cum cred unii, de testele de 10-20 lei din farmacii nici nu are rost să mai vorbim) cu simptome clare și alți membri ai familiei confirmați. Au trecut și astea, cum or să mai treacă și altele. Pentru cei care nu cunosc, puțin peste 8 milioane de români sunt vaccinați(cu tot cu cei "la chiuvetă"). Și totuși, nu știm cum, trăiesc încă și nevaccinații. Și plătim în continuare, repet, un număr inexplicabil de exagerat de mare de vaccinuri care erau, în viziunea unora, inclusiv pe aici, "singura soluție" de ieșire din plandemie. Chiar nu v-ați prins că e de fapt o mare afacere pentru unii "băieți deștepți", cu largul concurs al imaculatei conduceri a UE? Pentru curioși, nu sunt vaccinat (din convingere, nu de frică de ac :), nu sunt USR-ist, apreciez binefacerile apartenenței la UE și NATO dar urăsc prețul cam mare pe care îl plătim pentru acestea, deseori datorită mentalității de sclavi și a trădării celor care ne reprezintă și sunt clar anti-rusia.

Huhu Rezea spunea...

Tot nu v-ați lecuit de antivaccinisme?
Rezistența organismului uman în fața unei atât de periculos virus, cu 6,5 milioane de morți, s-a dezvoltat treptat, atât prin trecerea prin boală, peste 600 milioane de cazuri, cât mai ales prin vaccinare, cca 60% din populația lumii.

Alexandru spunea...

@Huhu Rezea
Cine zice că 6,5 milioane de oameni au murit strict și numai din cauză de Covid? Cumva aceleași entități direct interesate să facă niște foarte mulți bani din vaccinuri? Să provoace acea panică și isterie generală? Să fim serioși, avem ceva pretenții că nu facem parte din marea masă a credulilor tocmai buni de manevrat, presupun. Chiar nu vreau să intru în polemică, subiectul a mai fost dezbătut dar este extrem de cusut cu ață albă. Are rost să ne întrebăm cum a dispărut, aproape, odată cu invazia Ucrainei? Sau credeți cumva în coincidențe? Și în condiții de plandemie, să zicem, la numărul de ucraineni mare parte nevaccinați care au intrat și s-au perindat prin țară, cam cum trebuiau să arate cifrele cu numărul de infectări zilnice din România? Cu riscul de a mă repeta, haideți să fim serioși...

Huhu Rezea spunea...

In viata reală d-ta esti un om complet lipsit de empatie, măcinat de teama că toată lumea vrea să te păcălească. Spirit de frondă în slujba răului.
D-ta ești un credul în tot felul de conspirații. Tipul omului care se opune pentru că nu înțelege.

CEZAR spunea...

Este DEACONESCU ..un alt jeg la picioarele Chiorului..!

monteoru spunea...

E tolomac.Daca a stat ascuns in pestera precum animalele salbatice de unde sa ia Covid?


reddog spunea...

Cezar
Este Eugen Tomac.
Născut în General Alexandru Averescu, actuala Ozerne din Ucraina.

Corsarul Invincibil l-a promovat pe Tomac.
O decizie bună!

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Eugen_Tomac

Alexandru spunea...

@monteoru
Am scris în primul comentariu, am avut de 2 ori, confirmat. Și cam circul, dar e mai simplu să jignim fără să avem habar, nu? Dv. nu aveți nevoie de Lumină doar în suflet, vă trebuie și la aerul ăla de superioritate și de ce nu, la bun-simț, măcar o rază, fără supărare.

reddog spunea...

Cam că Cezar.
La Cezar e vorba de fiarele caloriferistice.

Calinmihaib12 spunea...

ALEXANDRU:
(10:28'/22.04.a.c.)
..Iartă-i..,că nu știu ce zic(scriu) ..!