Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 06, 2022

Pentru termenul din 12 04 2022 de la Curtea de Apel București, CPS a MApN a scos la înaintare Decizia nr. 40/2021 a ICCJ

85 comments

Decizia nr. 40/2021 a ICCCJ, care poate fi citită AICI,  a respins ca inadmisibilă sesizarea Curții de Apel Oradea privind pronunțarea unei hotărâri prealabile.
Motivarea deciziei, însă, este în sensul în care CA Oradea a soluționat litigiul, adică a considerat că indexarea de 5% din anul 2016 nu ar trebui adăugată la pensia actualizată în anul 2017, venind în contradicție cu propria definiție, cum că actualizarea potrivit art. 60 , in vigoare în anul 2017, s-ar aplica numai cuantumului soldei de funcție ca element al bazei de calcul. 
Ce este adevărat și fals în următorul raționament al CApel Oradea, reținut ca valid și de ICCJ:

 "indexarea şi actualizarea pensiilor militare de stat sunt operaţiuni distincte sub aspectul modului de calcul şi elementelor la care se raportează: 
-indexarea se aplică la pensia brută, care include şi indexările anterioare, în timp ce 
-actualizarea se raportează la cuantumul brut al soldei de grad/salariului gradului profesional şi/sau soldei de funcţie/salariului de funcţie al militarilor - ca element al bazei de calcul pentru determinarea cuantumului brut al pensiei -, iar nu la cuantumul brut al pensiei în plată."

Mai simplu, indexarea se aplică la cuantumul brut al pensiei militare de la momentul operațiunii, pe când actualizarea privește numai cuantumul pensiei  militare rezultate din baza de calcul, art. 60, alin (1) din Legea nr. 223/2015,  nu și alte elemente care intră în cuantumul brut al pensiei militare în plată, cum ar fi indexările anterioare sau alte sporuri care nu se calculează numai din solda de grad sau de funcție, cum ar fi Sporul OMM/SOSP. 
Teza aceasta vine mai mult în sprijinul combaterii pct. 1/iii din Decizia nr. 4/2020 a Curții de Conturi care a reținut greșit că plafonul de 85%  s-ar aplica întregii pensii militare brute, nu numai pensiei militare calculate exclusiv din baza de calculare/recalculare actualizare.
Actualizarea pensiilor militare potrivit definiției art. 60 alin (1) al Legii nr. 223/2015 privea toate elementele salariale stabilite procentual din solda de funcție din componența bazei de actualizare(art. 28 din L 223/2015), nu se rezuma la simplă majorare doar a soldei /salariului de funcție sau grad, așa cum greșit a reținut Curtea de Apel Oradea.
Art. 60 alin (3) nu elimină indexarea din anul în care a avut loc actualizarea decât în cazul in care indexarea este mai mică valoric decât actualizarea, în caz contrar nu se aplică actualizarea. Cu atât mai mult actualizarea pensiei militare nu elimină  indexările din anii precedenți. 
Pentru a stabili care este mai avantajoasă în anul 2017, actualizarea sau indexarea, trebuia comparat cunatumul în plată la data de 30 06 2017, cuantum care cuprindea cuantumul recalculat în anul 2016, Sporul OMM, indexarea de 5% din 2016 și indexarea de 5,25% din 2017 cu  cuantumul actualizat, potrivit art. 60 alin (1), rezultat din aplicarea plafonului de 85% la baza de actualizare, la care se adăugau sporul OMM și valoarea numerică a indexării din 2016.  Așa cum au procedat Casele Sectoriale MApN și SRI... s-a comparat incorect o suma care includea indexarea din anul 2016 cu altă sumă care nu includea indexarea din anul 2016. Dacă al doilea termen al comparației era mai mare, indexarea de 5,25% din anul 2017 era ca și eliminată, iar daca al doilea termen era mai mic, actualizarea din 2017 nu se mai aplica, ea neinfluențând cuantumul în plată la 30 06 2017.  Procedeul de comparație aplicat de cele 2 Case Sectoriale este considerat pe bună dreptate incorect de Curtea de Conturi, prin raportare la întregul art. 60 al Legii 223/2015,  si a cerut să fie reparat, deoarece a păgubit zeci de mii de pensionari militari. 
Este evident pentru oricare contabil că așa cum au procedat Casele Sectoriale ale MApN și SRI la actualizarea din 30 06 2017, ele au lăsat în plată pensiile militare, in cuantumul brut avut la 30 06 2017, fără să le actualizeze, ca și când  majorarea cu 15% a soldei/salariului de funcție, conform  L 152/2017, completată de OUG nr. 56/2017, ar fi fost valoric mai mică decăt indexarea de 5,25% prevăzută de lege pentru anul 2017. Au beneficiat de majorarea soldei/salariului de funcție în cuantum compus, din componența bazei de calcul, doar cei care s-au pensionat în lunile ianuarie-iunie ale anului 2017, cei care nu mai puteau să beneficieze de indexarea de 5% din anul 2016. Au fost păgubiți toți pensionarii militari aflați în plată la data de 31 12 2016.

Curtea de Conturi a greșit pentru că a interpretat mai departe că art. 30 din L 223/2017 se aplică, în privința plafonului de 85%, la întreaga pensie brută, nu numai la componenta ei rezultată, potrivit art. 60 alin(1), numai din baza de actualizare.

Soluția corectă în contenciosul dintre CSP a MApN și Curtea de Conturi este admiterea în parte a cererii de anulare a Decizie nr. 4/2020  a Curții de Conturi și a Incheierii nr. 19/2020, în sensul că se anulează numai pct.1/iii din decizie și  motivările din Incheierea nr. 19/2010 care susțin respectiva măsură.






 

85 de comentarii:

Leo spunea...

Cine îi face croitoresei aceste documente că doar nu mai are director adj. juridic.
În ultimul timp , mai toate actele de procedură sunt semnate de ea de parcă ar doctoriță în drept și nu în dezastre și informații/contrainformații militare.
Iată un alt exemplu de IMPOSTURĂ , să-ți arogi faptul că tu ai formulat aceste acte.
Va fi vai de mama pensiilor militare dacă ĂĂ..ÎÎÎ... va rămâne în continuare prim ministru și în 2023 și/sau va deveni președinte.
Cert este că croitoreasa e "înfiptă" bine............

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Nu fii inocent, @Leo: Inca nu te-ai prins?! Madamme isi pregateste gradul de Gheneral, dupa ce doctoratele plagiate au mers unse! Durerea (ei) ca daca un astfel de document se dovedeste a fi o catastrofa, abia atunci intervin scuzele cu ,,erori umane,'' ca a semnat ca primarul din greseala, actul fiind intocmit de catre cutarescu si icsulescu, etc... Mai stiu eu o plutoniereasă cu sot ministru la Haparare, la trecerea in rezerva fiind avansata Lt Col la lumina lampii cu gaz, cu declaratie de avere in ,,fals,'' in realitate acordandu-i-se pe bune 13,7 majorare de actualizare cand nimanui nu i se actualizase deloc pensia, si data in judecata de mine la Tribunal pentru elucidarea adevarului procurorii de cercetare de pe langa ICCJ imi scriu mie ca de fapt a fost o ,,eroare umana,'' nu infractiune penala cum zice Legea, mai ales ca din declaratia de avere sumele declarate nu se brodeau, dar azi fiind sotul Prim Sinistru ea se bucura de protectie, exact ca in basism cand toate infractiunile basiste erau de fapt legalitati, pentru ceilalti fiind infractiuni penale, iar azi acele infractiuni fiind redescoperite pentru razbunari politice, si sper ca acea sotie, dupa iohannism-liberalism, sa dea socoteala in penal pentru acea declaratie si sumele inadvertente, alaturi de madam care semneaza abundent azi la CPS ca sa obtina gradul de General de paie! Cata vrajeala penala pe capatanile alea ale lor, pline de infractiuni, mânăreli si actiuni de famiglii mafiote!

Brenda spunea...

Dar în afara subiectului, acei 50, de euro , batae de joc, o vor da și la pensiile militarilor???

Viorel spunea...

O mică rectificare. Încheierea nr. 19/2020

Huhu Rezea spunea...

Corect! Încheierea NR 39 este în contenciosul cu CPS a MAI

Leo spunea...

BRAVO Flavius !
Bine i-ai mai zis.
Să ne spună cineva dacă a auzit-o cum vorbeşte prin atelierul de croitorie sau prin altă parte, că de scris îi scriu alţii şi ea se împopoţonează cu expertiza altora . Mare minune de nu o fi o a doua "orice om îi este frică"..........

magda spunea...

In masura in care pensia este de maxim 1500 de lei...posibil

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Militarii fiind si ei romani bugetari sunt siguri ca se vor incadra la aceste majorari prin pacalire cu hartii valorice! Mie sa nu-mi impuna sa iau zahar si alte prostii la diabet, sau ulei cu canistrele, la regim, sa-mi iau din acele hartii de doi bani ce-mi trebuie sa ma hranesc, daca pana le da nu se vor scumpi in asemenea hal incat cu doua hartii sa iau doua paini! Rahat cu chierje guvernamentale, cu bani din care sa iasa pe luna doar un fund de oala cu sarmale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, va rog sa cautati in stiti pe surse parerea lui CT Popescu, cum critica discursurile la cuvantarea lui Zelenski, facand un misto absolut la adresa ,,analfabetului functional si absolvent de scoala ajutatoare, Nicolae Ciuca, apoi de ,,brancitul pe scarile PNL, Cațu,'' depre ,,ploconarul la rusi,'' Coarnă si il elogiaza la extrem pe Ciolacu care a avut cel mai bun discurs! Un articol de coma! ,,CT Popescu dezlantuit dupa discursul lui Zelenski,'' este titlul articolului din Stiri pe surse

Leo spunea...

Trebuie să recunoaștem că NOTELE SCRISE sun bine formulate și fundamentate mai ales cu practica judicară expusă.

Huhu Rezea spunea...

Leo
Eu zic că aducerea pe masa judecătorilor CAB a Deciziei ICCC nu avantajează CSP in demersul său de a obține anularea totală a Deciziei nr. 4/2020 a Curții de Conturi.
Mai mult, disticția clară pe care CAB Oradea și ICCJ o fac între elementele care sunt majorate prin indexare si elementale din cuantumul pensiei militare care sunt majorate prin actualizare sunt de natură să lamurească instanta unde au greșit 2 case sectoriale și unde greșește Curtea de Conturi.
Respingând ca inadmisibilă cerere CA Oradea, practica neunitară a instanțelor in privinta soluționării litigilor vizând actualizarea pensiilor militare din 2017 încă nu a fost tranșată de ICCJ. O va face când va judeca un RIL.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De acord, @Onorabile, aveti foartre mare drepte, legistic! Asta numai daca intre instante si MApN nu exist o intelegere secretizata de trantire a tuturor proceselor pe drepturi de pensii militare (sub acoperirea si ,,justificarea'' cretina ca ,,statul nu mai are bani),'' pe care eu 100% si garantat cu gâtul meu pe ghilotină, stiu ca exista si ca funtioneaza la foc continuu, asta dupa ce mi-a picat in urma cu doi, trei ani o astfel de intelelegere in care se ordona ca magistratii sa nu castige astfel de procese, noi fiind niste fleacuri nebagate in seama si considerati gunoaiele societatii, sigur ca suntem supusi unor astfel de abuzuri anti constitutionale si ilegale, dar secretizarea-secretizarile le vin la toate la un loc de hac! A auzit cineva de unicitatea vreunui proces castigat in instante, vreau sa spun la Curtile de Apel, sa fi fost castigat de vreo asociatie, grup sau rezervist individual? Fereasca Dumnezeu sa se intample asa ceva ca ministrul Justitiei s-ar impusca in gura, in secunda urmatoare, cu un pistol de wisky! Ce a lasat Basescu mostenire, niciodata nu piere, asta sa fie inteles la fiere si zi de zi de catre suflarea kaki, ca de la el s-a pornit cu metoda secretizarilor, dainuie si azi in intregul popor de zor si va dainui cu dor in vecie in lădoiul gunoaielor, laudat fie-i numele lui in fundul iadului!

Leo spunea...

DAAAAA,
Așa am considerat și eu.
Totuși , Serviciul Judiciar al Parchetului General nu cred că va formula un RIL dacă nu l-au făcut până acum mai ales că problematica respectivă se stinge și nu mai prezintă interes.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo, 10-! Nota 10 pentru postari, dar mai ales pentru evitarea menajamentelor! Asa i-as vrea pe toti, mai duri decat vidia!

Huhu Rezea spunea...

Leo
Nu numai Procurorul General poate declara RIL.

Art. 514. - CPP
Pentru a se asigura interpretarea şi aplicarea unitară a legii de către toate instanţele judecătoreşti, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din oficiu sau la cererea ministrului justiţiei, Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, colegiile de conducere ale curţilor de apel, precum şi Avocatul Poporului au îndatorirea să ceară Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe asupra problemelor de drept care au fost soluţionate diferit de instanţele judecătoreşti.

Paul Puiu spunea...

Cătălin mai Informează-te corect, Parlamentul nu a aprobat majorarea salariilor politistilor si vor sa le amâne pana in 2023 cand va fi adoptata o noua legate a salarizarii!!!!In concluzie politistii vor ramane ca in luna decembrie 2021 cu nivelul salarizarii, numai ca sindicatele tac si nu vor sa strice atmosfera dinaintea sărbătorilor pascale in plina criza a refugiaților!!!! https://www.national.ro/social/teapa-tepelor-majorarea-salariilor-politistilor-amanata-pentru-2023-758337.html

M spunea...

Constat că cei de la Capital subt din ce în ce mai puțin perfecționiști!

Un articol varză!

😂 "Au intrat deja pe card! Se aplică din Aprilie. Bani în plus la salariu pentru români"

Calinmihaib12 spunea...

☮ 10:
(18:09'/05.04./a.c.)

Cred că sunt necesare niște pre cizări relevante privind "felul" în care "se face" justiția în ROMÂNIA, și..astfel rămân "în suspensie..",NESOLUȚIONATE (!)..
multe PROCESE CIVILE având drept obiect drepturile de salarizare și pensii(militare)..prin APLICA REA NECONSTITUȚIONALĂ a unor... "LEGI" CARE ÎNCALCĂ..CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, Art.21, al.1-4,cu TOATE IMPLICAȚIILE.. care rezultă din ACEASTA..!
[SOLUȚIONAREA unei "cauze"înseam nă:.. printre alte obligații..: DEZBATERE ÎN CONTRADICTORIU și JUDECAREA TUTUROR CERERILOR..(!) din PROCES; "respingerea" și/sau .." inadmisibilitatea acțiunii"(=foarte adesea "motivate" sofis tic..) =NU ESTE..O "SOLUȚIONARE" a cauzei din proces,ci o eludare , o amânare a JUDECĂRII..,sau o "ACOPERIRE"..a unor INFRACȚIUNI comise de AUTORITĂȚILE STATULUI ,și care: ASTFEL= ar rămâne "definitive"..!!].

CITAT..din COMENTARIU:

"..DECIZIA 40 a ÎCCJ dacă ar fi studiată cu atenție NU este în favoarea CPS a MApN ci ea scoate în evidență cum Curtea de Apel Oradea habar nu a avut să judece o cauză sau să cunoască că sesizarea ÎCCJ trebuie sa treacă peste niște criterii de admisibilitate obligatorie ,"iar ÎCCJ Nu judecă ce NU știe Curtea de Apel ORADEA".."(= ghilimelele inserate în citat de către mine ..!).
ÎNCHEIAT CITATUL,

În REALITATE,..cf. Art. 22 din NCPC= Noul Cod de Procedură Civilă, precum și a Art.21 (!!), al.3 = din CONSTITUȚIE, pt. aflarea"ADEVĂRULUI", ICCJ = TREBUIA..SĂ JUDECE (sic!).."CEEA CE NU ȘTIA.."..C.A. ORADEA..!, conform CERERILOR..și PROBELOR administrate..de către părțile.. din PROCES și, într-un fel sau altul..= trebuia SĂ SOLUȚIONEZE .."CAUZA" din proces..în sensul arătat mai sus,adică constituțio nal..= pe baza unei LEGI CONSTI TUȚIONALE (inclusiv NCPC=care rămâne..DE CONSTITUȚIONALIZAT(!) =adică..care nu încalcă : Art.21,alin.2 din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI..!

Huhu Rezea spunea...

Colegiul de Conducere a CA Oradea trebuia să sesizeze ICCJ cu un Recurs in interesul legii, pe motiv de practica neunitară, nu cu dezlegarea unei chestiuni de drept.

Liviu PO spunea...

In opinia mea,in contencios "ascunsul" dupa proceduri a institutiilor statului ar trebui permis doar cand atat paratul cat si reclamantul sunt institutii ale statului.Cand actiunea are consecinte asupra unui tert,persoana fizica (cazul de fata,pensionarii de la cele doua CPS),judecatorii sa judece pe fond prin aplicarea art.22 ncpc.Multi dintre ei isi cam "uita" menirea de facere a dreptatii...Vae Partes Civitas!

Leo spunea...

Flavius , ia tălică în considerare să pui de o sesizare în acest sens pe la ÎCCJ , Av.pop. și pe la colegiile Curților de Apel Oradea , CT. , IS .

Brenda spunea...

Pensiile livrate pe card la 8 aprilie,știe cineva

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, bineînteles ca am in vizor si asta! Eu ma bat prin instante permanent, nu stau. Au inceput sa ma cunoasca cei de la Tribunalul Bacau, Curtea de Apel si ICCJ, la cat i-am solicitat de cativa ani. Durerea e ca nu mai sunt alte cateva mii de rezerve sa atace aceste probleme in instante, sa sufocam instantele, doar asa sa se mai faca ceva!

M spunea...

Știți că erau unii care chiar aici ne dădeau lecții cum că PNRR nu mai poate fi schimbat, că e turnat în bronz și că toți care spun că se mai poate modifica sunt niște psd-iști nenorociți?

Viceprim-ministrul şi ministrul finanţelor Assen Vassilev a informat că Guvernul Bulgariei a adoptat versiunea actualizată a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Este de aşteptat ca PNRR să fie aprobat oficial joi în timpul vizitei preşedintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen la Sofia, a precizat el, conform Agerpres, care citează agenția BTA.

Moare Ghenosul de oftică! USR-iștii sunt pe perfuzii!!!! drula e în stare de șoc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, asa am aflat si eu, dar nu sunt sigur. Daca pana vineri pa la ora 16.00-16.30 nu intra, atunci luni. Pe mine ma anunta BCR printr-un SMS, imi zice si ce suma mi-a intrat in cont, dau 5 lei pe an comision, si oricine poate cere asta la orice banca.

Leo spunea...

Cred că era f. dificil să se modifice PNRR-ul dacă nu s-ar fi întâmplat războiul din Ukraina.
Războiul din Ukraina a schimbat lumea mai mult decât a schimbat-o sarcov 2-ul.
Cum se zice , lumea după războiul din Ukraina nu va mai fi cum a fost înainte de război și lumea după sarcov 2 nu va mai fi cum a fost înainte de sarcov 2.
PS
Dacă nu era PNRR-ul nu aveam nici un orizont de speranță pt. eliminarea inechităților din sitemul de pensii de serviciu militare.
"Am auzit eu că" - (cum îi "place" Amabilului această formulare) - cei de la UE și Banca Mondială sunt la curent în mod detaliat cu aceste dezechilibre generate de gulerații doctori și dottore .

Andrei spunea...

@M-ulus

Dă și tu toată știrea:

„Am reuşit să convenim cu Comisia Europeană că ne vom păstra suveranitatea energetică, că nu vom închide unităţile pe cărbune din Bazinul Mariţa şi că vom întreprinde toate măsurile posibile pentru a reduce consumul de vârf în timpul nopţii şi al iernii, începând de la cercetări privind energia geotermală, dezvoltarea unui program naţional de modernizare amplă, pentru care au fost puse deoparte 1,8 miliarde leva, şi sprijin pentru peste 10.000 de proiecte fotovoltaice în Bulgaria”, a spus Viceprim-ministrul şi ministrul finanţelor Assen Vassilev.

Deci NU PENSII, Tanțo.

Acum du-te și ia perfuziile de la useristii ăia ai lui Drulă - Rangă și înfige-le ... știi tu unde.

PS Și nu te mai uita la coprofage! Faptul că apare Budăi cu tricou cu 9,4% tăiat pe burtă nu înseamnă că negociază PNRR. Păi în ce limbă să negocieze, că ăsta a fost șofer până la 35 de ani.

valy spunea...

Pe mine ma anunta BCR printr-un SMS, imi zice si ce suma mi-a intrat in cont, dau 5 lei pe lună comision, nu pe an cum spune Cornelius Flavius Ifrim.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am un centru de paine, ,,Șerban,'' langa blocul meu, de unde ma aprovizionez, avand si alte produse. Voiam sa iau 1/2 pachet drojdie si nu avea, apoi m-am prins si de ce: Au bagat toata drojdia sa umfle preturile de pe rafturi! Rosii 14,90 lei, banane 8,90 lei, ardei gras 18,50 lei, borș 4 lei 1 l, catofi 3,50 lei, pere 8 lei, etc. Toate erau zbarcite pe rafturi, nici un doritor, si m-am incumetat sa-i iau lui Ani 4 rosii si 2 ardei, habar n-am cat am dat pe ele, tin minte doar ca pe ardei am dat 6 lei, cumparand mai multe produse imediat necesare n-am realizat decat totalul de 100 lei, care s-a topit pe o sacosica modesta in cumparaturi... Sa-i multumim Guvernului pentru bunastare! A bagat Ciolacu in seara asta la vrajeli, ca Samantha, de incepuse plasma sa pluteasca prin casa si a trebuit s-o ancorez de calorifer sa n-o scap pe geam! Pe de apta parte, Ciuca promitea ca-l vom apuca pe Dumnezeu de picior, ca PNL are cei mai buni primari si va fi ridicat in sondaje pana la nivelul streangului de pe esafodul care l-a executat pe Câlțos! Pe alt post, Mihaela, dragostea mea, jura cu mana pe secera si baros ca va castiga prezidentialele, Ciuca fiind vax pe langa el, si cred ca sigur Oana Zavoranu pe la OTV zicand cu poalele in cap acelasi lucru despre prezidentialele ei! Pe astia ii avem, cu astia defilam, Ciolacu promitand ca prezidentiabilul PSD va fi scos din palarie, un neafiliat politic tinut la secret, zice el, abia in ajunul Ignatului, pardon, alegerilor, eu intrebandu-ma de ce nu dupa alegeri sa-l scoata, ca daca ar fi de Ignat ar fi taiat de pe lista! Nu stiu de ce, dar, dupa ce s-a vorbit despre prezidentiale, parca a inceput sa pluteasca un iz clocit de cotineață porcina pe deasupra Romanistanului, semn ca s-au pus deja godacii la ingrasat pentru electoralele din 2024! Hai, ca maine, poimaine o sa dea stirul, volbura, urzica si iarba coltul, doar tărâță sa fie, ca bani are statul destui sa-i ghiftuiasca cu tain in ajunul electoral, si, care o sa fie cel mai slaninos si cu coltii cei mai lungi, ala o sa ocupe cotineata cea mare dotata cu spanzuratoare, azi clatinandu-se in bataia vantului, cu chiriasul, precum o pendula de ornic: langa, banga, langa, banga... Ce trista si plictisitoare e ocupatia sinistra de spanzurat in inaltul prepeleac!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, ai auzit bine ce ai auzit: Am informat inclusiv Banca Mondiala despre nedreptatile la pensii, dupa UE, NATO, Responsabilul cu problemele sociale ale UE, presedinta UE, etc. Unii vor rade. Sa rada, dar Dumnezeu e deasupra capului meu si sa ma pedepseasca daca mint! Mai am cateva adrese si faca ce or sti, dar cel putin eu mi-am facut datoria, si sa nu se uite ca am facut aceste petitii in engleza pentru toti rezervistii militari, cu pensiile medii si mici, iar retrimitand si lui Budăi si altora din politica nationala petitia, sa le retrezesc atentia catre noi, caci bebe care nu oracaie oaca-oaca nu-i da mama papa de la țâța!

Leon spunea...

@Andrei, am avut mare noroc cu olimpica Turcana cand a calculat acest procent valabil pana in 2070, impinsa de la spate de Câțu..!
PS. Eu cred ca este suficient ca Budai sa sustina cu tarie, in limba romana, scoaterea din procentul de 9,4% a sumelor platite de la Buget pentru pensiile de serviciu, inclusiv a pensiilor militare de stat !

M spunea...

@Andrei

Că de obicei, prost și neinformat. Dacă te uiți doar în gura lui Ghinea Slinosul...

Da, bă rezistentule, bulgarii nu au schimbat nimic la pensii în PNRR pentru că numai România a negociat prin jegurile USR-iste includerea pensiilor.

Vai de capul vostru ce proști sunteți!!!

Cum voiai mă fraiere să schimbe Bulgaria capitolul despre pensii dacă ei nu au avut negociatori trădători?

Toți de la USR sunteți atât de proști și tu ești moțul grămezii de rahat?

M spunea...

@Leo

O țară poate să încheie tratate, convenții, protocoale etc. nu toate cu aceeași valoare juridică (de exemplu una e să fie trecut prin Parlament și alta semnat la nivel guvernamental).

Jegurile din USR au vrut în singur lucru cu blocarea bugetului la pensii: să atace bazinul electoral al PSD.

Orice tratat poate fi renegociat la dorința părților.

Ce legătură are blocarea creșterii pensiilor cu Redresare și Reziliență? Ce legătură are cu Europa Verde?

Dacă vă uitați la bulgari ei au modificat planul incluzând fotovoltaice și ce dracu au mai zis ei acolo. Nu au spus că nu vor mai da alocații pentru copii!

Să ne fie clar: USR este dușmanul Națiunii Române! O adunătură de hoți și de trădători!

M spunea...

Exerciții militare fără aprobare de la Budapesta

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád spune că l-a contactat pe ministrul Apărării și i-a solicitat ca armata să nu mai desfășoare exerciții militare în apropierea orașului, după ce mai mulți locuitori i-au transmis că împușcăturile puternice i-au speriat.

Sursa: Dcnews

raul spunea...

@Andrei
Da nene ,dar bulgarii n-au fost atat de cretini si tradatori ai neamului lor sa introduca in PNRR ,asa zisa ,,REFORMARE A SISTEMULUI DE PENSII",cum a facut-o idiotul USR-ist !Romania e singura tara !Asta e o problema interna!Ce-i fute grija pe europeni ce fac eu cu pensiile????Jigodismul si pupincurismul romanesc la cel mai inalt nivel!🤮🤮

M spunea...

Impozitul de solidaritate propus de AUR a mai făcut un pas.

https://luba.ro/impozitarea-pensiilor-speciale-aviz-favorabil-in-camera-deputatilor-document/?fbclid=IwAR38AvqAAek1Za8E6dSCfzE0xvh61-_CBQFYUu8x6XNSBp_JE1gN1Ls4uiA

😁😁😁

M spunea...

@raul

Ba mai mult! În Tratatul de aderare e foarte clar:
Responsabilitatea pentru politica socială și de ocupare a forței de muncă revine în primul rând guvernelor naționale, ale căror eforturi sunt sprijinite și completate de Uniunea Europeană.

Sprijinire și completare nu înseamnă blocare și interzicere!!!!!
Guvernele viitoare nu mai pot face politici sociale pentru că au fost blocate de USR!!!!

Numai trădătorii de la USR (cu complicitatea lui Cîțu) au putut face această mârșăvie!

I-am dat un exemplu unui USR-ist:

- Ce zici dacă negocia PSD cu UE și scria acolo că timp de 50 de ani investițiile să fie sub 1% din PIB iar banii să se ducă în ajutoare sociale?
- Ăaaa.... Nu era bine! De ce să facă asta?
- Exact așa a făcut Ghinea Slinosul! Politicile sociale sunt diferite de la partid la partid. Dacă tu, un slinos, ai blocat politicile sociale atunci PRACTIC ai făcut alegerile, baza DEMOCRAȚIEI, inutile!!!!!!!!!!!!

Este un atac direct la democrație! România nu mai poate să facă politici proprii sociale, deci partidele cu doctrină socială se pot desființa!!!!!

Jigodismul si pupincurismul romanesc la cel mai inalt nivel!🤮🤮


PS - am folosit citat din dl Raul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*TV Romanistan-Ghițâșor: ,,Elena Udrea, protejata (amanta) lui Basescu tremura la asteptarea verdictului judecatorilor!'' Băi, secaturile, poate ca transpira, e intrată in calduri psiho emotionale, poate ca are bufeuri de la ciclu sau de la menopauza, ca de tremurat va tremura precum cainele la vaccin in beciul domnesc, ce naiba!
**Sunt la tv Romanistan niste fufe care nu stiu ce fac cu gurile si limbile noaptea, dar a doua zi le incurca in gura ca pe vartejurile de mixer, si e venita una noua care ii turuie mestecatoarea ca elicea de avion, disperata! Nimic nu inteleg ce zice si mereu zbier la ea sa dea parghia la foc cu foc, de la automat!
***Rafila vrea sa-i ia lui Arafat SMURD-ul de la M.I. si sa-l transfere la Ministerul Agravarii Sanatatii, se pare ca jmecherica asta subtila l-ar lasa pe harap fara obiectul muncii, intrucat el este angajat si incadrat la Interne, si asfel am scapa de căpcăun. Hei, nu sariti in sus de bucurie ca si la acest minister destui cretini o sa fie si mai inraiti decat precedentul, si sa nu uitam zecii, sutele si miile de incendiati in spitale, ,,mortii'' de ,,Guvid'' , ca in asalturile armate de la Kiev, cand ei mureau legati de paturi, infometati, batuti si schingiuiti ca in Ukraina, asfixiati cu oxigen, sau care aveau boli comune si nu-i tratau, dar dupa deces ii bagau in saci de plastic cu etichete de Covid 19, cu bijuteriile furate din urechi, de la gat si din degete, cu portofelele golite si alte orgii, asa ca nu e nici o bucurie ca pleaca SMURD de la dracul si-l duce la tat-su!
**** Mure de sub umbroasa padure, cu slănină râncedă, ca nu se mai poate trai in tara asta de batjocoră! Auzi: Sa ne dea bonuri valorice de milogi, de 50 euroi la doua luni, asta este cea mai mare umilinta si batjocora la care am fost supus ca rezervist militar, dupa ce mi-au inghetat pensia de la majorari din 2011... Bai, luati-va voi lumanari, tămuie si colaci din ei, sa vi le puneti la cap si pe chipt, ati auzit, vatafilor morocani?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Declaratie SUA: ,,O sa trimitem in Ukraina cate 10 sisteme anti tanc (rachete) pentru fiecare tanc rusesc in parte, astfel incat nici unul sa nu scape fara a fi lovit!''
Mămucă si tătucă, sa nu fim noi in chielea sovieticilor pe ducă, cand o sa ploua cu rașchete cucuiete, băiete! La pilaful asta cu tocană merg si niste ciupercuțe de pomană, daca ar da olecuțică de ploicică! Carne o sa fie din belșug in belciug, de antricoate rusnace la cosciug!

Huhu Rezea spunea...

Flavius
N-am prea înțeles cu ce te-a deranjat arafat pe d-ta.

Burebista spunea...

Astăzi ICCJ a creeat un precedent pentru ca a dat un verdict în dosarul ,, gala bute" împotriva deciziei CCR.
Deci se poate și în cazul pensiilor speciale sa se dea o hotărâre de menținere a lor în cazul în care ar fi din nou desființate printr-o lege viitoare chiar dacă CCR a statuat la în moment dat ca nu ai partea contributiva a unei pensii fie ea și speciala este garantată.
Astfel ultima decizie a ICCJ privind pensiile speciale este mai importanta decât decizia CCR pentru ca în decizia iccj să-l a stabilit ca o lege de modificare a pensiilor produce efecte doar pentru pensiile care se stabilesc prin noua lege de la Deta intrarii în vigoare iar pentru pensiile vechi stabilite anterior legiuitorul poate introduce modificări numai dacă acestea le le sunt favorabile...

Mihai spunea...

Dovada ca ”OCULTA MONDIALA ” nu doarme !!!
Poate ne spune Huhurez si studenții ”Universitatii Prăzaria” cum se interpreteaza sanctionarea unui vot absolut democratic in epoca UE sau (m_UE) .
Să nu cumva sa-mi spuneti ca se aplica principiul (UE – USA) , nu esti de acord cu ce-ti turnam noi pe gât primesti sanctiuni dupa sanctiuni !!!!!
Păi dom profesor si stimati studenti daca in Ungaria este CORUPTIE si in Romania este SEDIUL CORUPTIEI (sau mama si tata coruptiei) care este unitatea de masura a m_UE ????

https://www.mediafax.ro/externe/comisia-europeana-declanseaza-mecansimul-de-inghetare-a-fondurilor-europene-pentru-ungaria-din-cauza-coruptiei-20715668#:~:text=Executivul%20Uniunii%20Europene,%C3%AEn%20alegerile%20na%C5%A3ionale.

Pai daca Hu este peste noi in toate domeniile facandu-si la timp temele in favoarea poporului (autostrazi ,spitale ,economie de piata dezvoltata ,agricultura performanta fara vanzare nelimitata de pamant strainilor (doar 2 ha maxim) , civilizatie si curatenie exemplara in sate si orase , vize USA si Schengen ,etc) permițându-si de cu mutl timp in urma si in momente grele ca cel generat de acest razboi să dea scutiri de taxe si impozite ,plafonari la timp de preturi , pensii si salarii peste cele din Romania ,etc in timp ce noi am fost din nou si in acest moment dificil prinsi cu temele nefacute ,asta dupa ce in 30 de ani prin CORUPTIE GENERALIZATA s-au furat garnituri de tren intregi de euroi din fondurile UE si buget ,iar acum se kk_ie un guvern să dea niste vouchere la 2 luni pentru persoanele cu venituri reduse deoarece nu stie in ce directie sa se imparta banii cat timp ar trebui ca acum sa faca ce nu au facut de 30 de ani ,respectiv dotarea armatei ,autostrazi ,spitale ,agricultura performanta ,invatamant ,etc
Sa auzim dom profesor , cine intră primul la examen !
Sau asteptati documentare din viitorele carti scrise de Elena Udrea sau Arsenie de la Bacau (6 ani cu executare ) ????!!!!

Păi chiar asa stimati ”profesori si studenti ” de pe aici !!!????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-i vorba de deranj, @Onorabile, dar cu cat se invecheste in functie cu atat tinde spre dictatura functionala: A inceput sa se creada milenar, de neînlocuit, adica o mumie eternă intr-o piramida invincibila! E chestia de grețuri la purtător, fara Emetiral, si ca orice ar face el este si bun sau bine, dar nu-i tocmai asa... Invechirea intr-o functie il poate imbolnăvi de aere la purtator, de luare a nasului la purtare sau obraznicie functionala. Mai trebuie trimis in chieziș sa-si ia profesia pieptiș si la practicat meseria de medic de familion, fara comision, de gagiu morgagiu sau targagiu, dupa cate stiu ca i s-ar potrivi bine dupa vechime, sa mai stea si printre prostime sa vada daca se simt in serviciile SMURD-ului bine, si nu numai de la timonă agațat ca o sorcovă, ca o sa prinda mucegai, paianjeni si molii si o sa faca treburile-n dodii si date naibii! Rotirea cadrelor e necesara, ca la Armata, asa ca sa fie ,,bărbată'' sa-si dea demisia o data, sa mai scapam de imagine-i care incepe sa-i scadă, ca o săgeată cazută in baltă!

Huhu Rezea spunea...

Studentule, Hungaria lui Orban realesul, pretenul lui Putin, este sancționată de UE pentru nerespectarea statului de drept.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tra, la, la, la a fugit blonda Mooe Woodrea, dupa ce a primit sentința, asa ca majistratii cu aureolele de Lună au luat-o-n mână, de Malineanu pentru tot anul! Infloresc gradinile, ceru-i ca oglinde, wooow de ce n-am sapte vieti, cum are șopârla, sa ma duc cu Woodrea?!

Leo spunea...

Decizia definitivă a fost atacată cu contestație în anulare , care are cam 4 sau max. 5 stricte condiții de admisibilitate.
Ca să invoce decizia CCR , trebuia promovată REVIZUIREA Deciziei date în Apel și nu Contestație în anulare. Sunt sigur că asta va urma , un proces pt. REVIZUIREA apelului de către Nuțy și Obreja +...2
PS
Nu uitați că Nuțy s-a bătut ca să existe TRANSALPINA asfaltată ..........

M spunea...

@avianyc

Chiar daca definiția "statului de drept" nu e clară find mai mult un concept filosofic kantian.

În realitate Ungaria nu a încălcat tratatul de aderare deci în acest conflict sunt de partea Ungariei.
Pe de altă parte întreaga construcție politică națională de dreapta a fost complet distrusă de acțiunile demente ale unuia din reprezentații ei, putin al rusiei.
Așa cum hitler a distrus conceptul de național-socialism (și mustața "periuță de dinți) 😁

Din păcate pentru această doctrină dacă Orban nu se delimitează de acțiunile lui putin face o greșeală.

monteoru spunea...

CFI@legumele si fructele sunt de import.La ora asta cele romanesti nu prea exista cu exceptia loboda,stevie,urzici,ceapa si usturoi verde,marar,patrunjel.E posibil sa-mi scape ceva.Misca-ti profundorul,pune mana pe cazma ,pregateste terenul din jurul blocului si pune diferite seminte ca sa nu stai toata ziua cu mana la buzunar.In plus activitatea fizica e sanatate.
SMURD-ul e militar.Ma indoiesc ca pompierii vor accepta sa devina civili.
Sistemul de pensii public trebuie reformat.Nu pot fi pensii diferite la aceleasi situatii juridice.Reforma sistemului public de pensii nu este apanajul USR-ului.
Impozitul de solidaritate propus de AUR numai in cazul pensiilor speciale nu este constitutional in opinia mea.Ori toti ori nici unul.
Cetatenii locuitori in mediul rurar cu mici venituri primesc ajutoare in produse-faina,zahar,ulei de gatit etc-dela UE.Crezi ca se simt jigniti?
Cand se primeste se zice"sa fie primit".50 euro cu spui tu nu sunt de aruncat.

anonim spunea...

valy
Scump dom'le scump "halatul de 5 lei":))
La ING e moca
(pentru cine nu crede,a se vedea lista de taxe si comisioane a bancii) iar "Revolut" e excelent dar in materie de schimb valutar(aproape identic cu BNR-ul)
*N-am citit ce a scris CFI pt ca mi-am format bunul obicei ca de cate ori vad ca posteaza,sa scrollez mai departe cu maxima viteza:))
**Scuze pt iesirea din contextul topic-ului

M spunea...

Eu nu am decât cuvinte de laudă față de Arafat. Ori de câte ori am interacționat a dovedit un mare profesionalism, un curaj de asumare și viziune.

Declarațiile lui Rafila sunt complet neavenite!
Ce bă Rafila, tu nu ai ambulanța? Fă-o mă rahatule să meargă perfect! Nu înțelegi bă comunistule că fără componenta militară SMURD se transformă în haosul de la voi de la sănătate!!!!?????

Ai dracului nu pot să construiască nimic așa că vor să fure ceva gata construit. Mentalitate PSD -istă (și PDL-istă).

Mizerabilul de Rafila!

anonim spunea...

@Huhu
Ahaaa m-am prins.De asta a castigat lejer alegerile Viktor,pt ca n-a respectat "drepturile lu' omu'" iar prostanii aia de unguri l-au votat cu doua maini dupa atata "erodare politica"
Si eu care ma gandeam ca l-au votat pentru faptul ca au trait si traiesc din ce in ce mai bine.
Vezi Huhule cum iti suntem recunoscatori despre ce ne "inveti"!!!
Apropo democratii aia superbi din "doiciland" tocmai deschid o fabrica BMW ultramoderna de un miliard de euroi tot acolo la "dictatorul ala nenorocit" care nu respecta linsul la m_UE
Noi suntem "democrati" stam la lins ,la rand la m_UE.....doar ca am ramas cam singuri.Nu mai e randul/coada
Al dreak dictatoru' asta.Dupa mertzane a venit si bemeveul.....un prost!!
...."maruntisuri" de miliarde de la capitalistii aia verosi
https://www.economica.net/bmw-deschide-o-fabrica-de-un-miliard-de-euro-la-40-de-kilometri-de-granita-cu-romania-ungaria-a-predat-oficial-terenul-constructorului-german_174204.html

Noi ramanem cu foamea in gat: Nu produci,inseamna ca nu vinzi.Nu vinzi,nu primesti bani.Nu primesti bani?....faci foameaaaa
Am vandut si noi odata: ....combinate,fabrici..... tot,tot,tot dar la fier vechi iar terenurile"eliberate", la mall-uri si hipermarketuri sau cladiri de birouri.Am ramas sa facem bugetul cu taxe si impozite pe salarii si venituri,RCA-uri si taxe pe cladiri:)
"Buna treaba" 'tu-i mama ei!!!

anonim spunea...

Poate am uitat, poate nu ,sa dau un copy/paste.Asa ca risc sa ma repet
https://www.economica.net/bmw-deschide-o-fabrica-de-un-miliard-de-euro-la-40-de-kilometri-de-granita-cu-romania-ungaria-a-predat-oficial-terenul-constructorului-german_174204.html

Mihai spunea...

Păi dom profesor , nu cumva ca indrumator de doctorat pentru niste studenti-”profesori” de pe aci spusesi la vremea aceea că , Constitutia primeaza in fata legii m_uE , iar un ”profesoras” chiar te sustinea frenetic
Da oare CCR-ul nostru nu dadu si el o decizie prin care arunca la cosul de gunoi o lege a UE pe care Romania trebuia să o implementeze de indată . Sau asta nu se pune ??
Dom profesor ,poate iescplici pe inteles studentilor de ce masuara impotriva Ungariei nu se aplica concomitent si Poloniei !!!! Oare pentru ca Polonia s-a facut preș in aplicarea sanctiunilor dictate de UE si unchiul SAM ,ba chiar a si pulsat la rugamintea unchiului ???

Ioan P. spunea...

Smurd e partial militar. În principiu doar conducătorul auto care are și cursuri pentru intervenție. Grosul echipajului sunt civili. Deci e ușor sa muti smurdul la MS. Dacă era echipaj integral de la ISu nu se baga Rafila la povesti.

Huhu Rezea spunea...

Contestația in anulare a fost admisă in principiu, în baza DEciziei CCR, si a suspendat executarea condamnarii.

Leo spunea...

Păi MAESTRE , eu înţeleg că Nuțy și încă 3 , azi au fost condamnați la pușcărie și nu că li s-a suspendat executarea condamnării. cum este că nu mai înțeleg nimic.

Leon spunea...

@Avia, observ ca acum ai timp de comentarii pe acest blog !
Ai ramas cumva fara Permisul ctg.B ?
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.stirilekanald.ro/politistii-din-bihor-supravegheaza-traficul-cu-ajutorul-dronelor-20213892/amp&ved=2ahUKEwiTk8z6sIL3AhUFuKQKHVglBKIQFnoECC4QAQ&usg=AOvVaw2jRNW633QVEUdZqE_dBLu3

nr. 1 spunea...

Pentru cei care comenteaza cred ca este necesar sa mai cititi din cand in cand despre rolul CCR si rolul ICCJ, precum si unele Decizii ale CCR cu privire la pensiile magistratilor(Decizia nr. 900/2020) si privind cuantumul pensiilor speciale:„În esență, nici Constituția și nici vreun instrument juridic internațional nu prevăd cuantumul pensiei de care trebuie să beneficieze diferite categorii de persoane. Acesta se stabilește prin legislația națională. În aceste condiții, legiuitorul poate să prevadă și o limită minimă a cuantumului pensiei, precum și plafonul maximal al acesteia (Decizia nr. 8 din 14 ianuarie 2021, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 416 din 20 aprilie 2021, paragraful 25)” . În acest sens, în Decizia nr.456 din 16 septembrie 2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.792 din 30 octombrie 2014, a invocat jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, care, prin Decizia din 15 mai 2012, pronunțată în Cauza Constantin Abăluţă şi alţii împotriva României, a statuat că diminuarea pensiilor militare de stat din România a reprezentat o modalitate de a integra aceste pensii în sistemul general prevăzut prin Legea nr.263/2010 şi a arătat că motivele invocate pentru adoptarea acestei legi nu pot fi considerate drept nerezonabile sau disproporţionate (paragraful 16). De asemenea, Curtea europeană a subliniat faptul că reforma sistemelor de pensii a fost fundamentată pe raţiuni obiective, şi
anume contextul economic şi corectarea inegalităţilor existente între diferitele sisteme de pensii (paragraful 15). Având în vedere aceste considerente, Curtea de la Strasbourg a considerat că măsurile criticate de reclamanţi nu i-au determinat pe aceştia să suporte o sarcină disproporţionată şi excesivă, incompatibilă cu dreptul de proprietate, şi nu au fost în mod nejustificat discriminaţi în raport cu alţi pensionari (paragraful 20).Asadar, mare atentie , nu va imbatati cu apa rece, mai bine pregatiti din timp o aparare eficienta nu tromboneli ca in ultimii 6 ani! si mai bine un Jidvei cu parfum de Champagne!

M spunea...

@Ioan P.

Rafila e un idiot și propunerea asta de rahat îl pune, pentru mine, în linie cu băsescu, udrea și cocoș.

Rafila să facă bine și să modernizeze partea care e a lui la MS nu să jefuiască, atitudine tipic psd-istă, o altă instituție!

PSD nu face altceva decât să confirme că este un partid de hoți!

SMURD înseamnă și "descarcerare" adică "D" din SMURD. O să îi zică "SMUR"? Trece și autospeciala de descarcerare la MS? De mâine toți pompierii ar trebui să refuze să se mai urce la volanul autospecialelor SMURD! Să fie scoase din garajele ISU. Tot echipamentul depozitat în unitățile ISU să fie puse în fața Ministerului lui Rafila.

Al dracului idiot, asta era problema în România? Ard pacienții pe mesele de operație dar hoțul de Rafila, un incompetent ordinar, se uită de unde să mai jefuiască?

Huhu Rezea spunea...

Toate cele scrise de d-ta sunt de zeci de ori subliniate pe acest blog la articolele de sub eticheta ccr.

Mihai spunea...

@ akord
Și uite așa ,am lins ,am lins peste tot si ne-am ales cu o ........șapcă ..... pentru jucatorul de golf.
Pentru noi va ramânea adanc inradacinata în constiinta natiunii dezvoltarea si grija pentru popor pe principiul, ”Las`că merge si așa” !
Și mai lingem ,ca doar asta ne-a mai ramas ca să subzistăm !

Să vorbesti de BMW ul atras de ”dictatorul Orban” in conditiile in care ”Ford Craiova ” a fost vandută turcilor este precum ne-ar spune profesorul sa admiram Dacia care rugineste după 5 ani.

Huhu Rezea spunea...

@Leo
După ce s-a admis de principiu contestatia si s-a suspendat condamnarea din 2018, pe fond acum s-a respins contestațiile în anulare si s-au mentinut pedepsele date în decizia penala nr. 93/iunie 2018.
Ca sa înțelegi, citeste Minuta de astăzi!

"Minuta ședinței: 3089/1/2018 – Cu majoritate, Respinge, ca nefondate, contestatiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție şi condamnaţii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 2303/1/2017.

Constată că, prin încheierea nr. 210 din data de 19 decembrie 2018 pronunţată în dosarul nr. 3168/1/2018, reunit la prezenta cauză, s-a dispus admiterea cererii formulate de contestatorul condamnat Obreja Rudel privind suspendarea executării sentinţei penale nr. 181 din 28 martie 2017, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 1532/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată în dosarul nr. 2303/1/2017 de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare.

Constată că, prin încheierea din data de 20 decembrie 2018, s-a dispus suspendarea executării deciziei penale nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunțată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul nr. 2303/1/2017, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare, în ceea ce îi priveşte pe condamnaţii Udrea Elena Gabriela şi Breazu Liberiu Tudor."

Mihai spunea...

@ Leon
Nu până acum , am nevoie de el ca de apa .Mi -am reglat limitatorul de viteza la 59 km/ h chiar daca simt o povara in spatele meu prin localitati.
Atentie mare daca circulati in BH ca s-au pus pe treaba peste tot cu radare in cascada pe autoturisme civile ,radare pistol unde nu te astepti si mai nou drone.
Bine ca nu sunt ucrainiene , dar asa ne obisnuim.

Fac ravagii in carnete si amenzi si tot nu se linistesc.
Ba chiar reactioneaza denuntandu-le amplasarea pe acest cont de fb, INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA.

https://www.facebook.com/groups/infotraficbihorandoradea/?ref=share

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, subscriu, dar e prea de tot cu tot ce se intampla, iar cu proiectul de lege sa se micsoreze pensiile speciale pe contributiva, o vad ca se propteste la CCR si devine inaplicabila, ca gasesc ei chichițe s-o respinga, cand le sunt atacate porcoailele de venituri!

Burebista spunea...

Admiterea în principiu a contestației în amulare a fost datorita deciziei CCR în cazul compuneri completelor de 5 judecători care judeca cauzele pentru ca ai stabilit ca aceste complete nu au fost legal constituite și practic sentințele trebuiau sa fie anulate iar procesele de aple trebuiau rejudecare . În alte dosare s au reluat de mult apelurile....
Practic prin sentința de azi ICCJ a decis ca sentința dată în apel de un complet ilegal constituit este legală...???

Huhu Rezea spunea...

Contestația in anulare a fost judecată de un complet diferit, dar constituit legal, față de cel care a condamnat definitiv în apel. Alt complet, in baza aceluiași probatoriu, a mentinut consamnările pronunțate de completul din apel, constituit ilegal, potrivit deciziei CCR
De fapt, nu este o premiera. In cazul Dragnea nu a fost admisă nici in principiu constatare in anulare.

Burebista spunea...

Ok. Dar acel complet de judecata care era tot din cadrul iccj nu trebuia sa dea o hotărâre definitiva atunci??? Cum adică a admis de principiu ? I au lăsat pe ăștia liberi 4 ani și acum vine un alt complet iccj care spune.. Nu domnule ăștia trebuiau sa fie la închisoare... Înseamnă că acel complet care a dispus suspendarea executării pedepsei în urma deciziei CCR a comis un abuz... Sau ăștia de azi au comis un abuz? După cât îmi aduc aminte la Dragmea s a rejudecat procesul și a fost condnat de un complet legal constituit.

Huhu Rezea spunea...

Hai să discutăm de procesele care ne interesează pe noi, lăsați procesele penale!

Leon spunea...

@M, ma surprinde vehementa comentariului de mai sus, spre deodebire de Ciolacu care vede altfel aceasta propunere:
https://www.stiripesurse.ro/marcel-ciolacu-sa-fim-corecti-cum-sa-strici-asa-ceva-omul-care-a-reinventat-upu-si-sistemul-de-urgenta-smurd-ul-este-raed-arafat_2332690.html

Slivă spunea...

Corect!

Leo spunea...

Am înțeles.
Prin urmare s-a redus și posibilitatea unei eventuale revizuiri , deoarece parchetul va ridica autoritatea de lucru judecat.

Leo spunea...

Face parte din curicula de pregătire juridică a cititorilor , care cine știe le-ar putea fi de folos în lupta cu penalii gulerați din MFA & CO

M spunea...

@Leon

Păi unde am zis eu ceva de Ciolacu? Am citit ce a zis acest Rafila!!!

Eu am fost la incendii. Ajungeam acolo și începeam să evacuez victimele. Salvarea? Canci!!!!! Dădeam prin stație că am nevoie de salvare! "E pe drum!!!" Ce dracu să fac? Pe mașinile de pompieri fiecare servant are sarcina lui. Nu pot să iau unul sau doi să îi pun să aibă grijă de răniți!!!!! Nu pot nici să lași răniții să se tăvălească de durere pe asfalt! Nu am aparate de susținerea vieții pe mașinile de pompieri!!!!!

Hoțul ăsta de Rafila să facă bine să aducă Ambulanța la nivelul SMURD și treptat să reducă una din instituții. Are Ambulanța!!!! De ce nu se ocupă dracului de ea!!!

Știe boul ăsta ce înseamnă să aștepți o ambulanță când ești la o descarcerare?
Știe boul ăsta ce a însemnat să aduci piloți de elicoptere pentru SMURD? Știe boul ăsta ce pregătire înseamnă un pilot de elicopter?
Știe boul ăsta că să transporți răniți peste graniță operativ pe cale aeriană e muuuult mai simplu cu o aeronavă înregistrată ca militară?

Leo spunea...

Cândva , era şi oleacă de scandal la SMURD + AMBULANȚĂ (inclusiv pe tema pensiilor și a condițiilor de muncă) pt. că civilii din echipă , deşi aveau activităţi în acelaşi condiţii nu aveau aceleaşi avantaje. Nu mai știu cum s-au rezolvat acele probleme ridicate de civilii din echipele SMURD

Huhu Rezea spunea...

M
Te aprinzi cu supramăsură.... de parcă arde!

Leon spunea...

Corect, Huhu..:)).

M spunea...

@Huhu Rezea

Ce păcat că Rafila nu a zis: "Mă gândesc să iau spitalele militare la Ministerul Sănătății și după ce le devalizez de aparatură și dotări le închid!"

Serios acum: de ce nu modernizează Ambulanța? De ce nu arată că este un capabil pe ceva ce deja este la Ministerul Sănătății?

Păcat că nu știți cum e să îți moară cineva în brațe în timp ce tu te uiți în lungul străzii să vină cei de la Ambulanță (vorbesc de perioada înainte de generalizare la nivel național a SMURD). Eheiiiii.... ce ați mai înjura și domniile voastre!

@Leo
4859 lei salariu de bază șofer ambulanță corespunzător unei solde de bază pentru funcții cu gradului de maior, locotenent-comandor, subcomisar de poliţie/penitenciare.
În general civilii fiind plătiți pe grilele de la Ministerul Sănătății sunt mai bine plătiți pe salariul de bază!

Ce fac însă șmecherii? Păi ei zic: "Lăsați salariul de bază! Militarii au pensii speciale, noi nu avem!"
Eu le-am zis: "OK! Treceți pe funcțiile de militar, veți fi plătiți pe grilele SNAOPSN dar veți avea pensii militare!!!
- Ăăăăăăăăăăă!!!!! Așa nu ne convine! Noi vrem salarii de Ministerul Sănătății și pensii de militari!
- Ete.... s#la!"


Am zis de nenumărate ori că SMURD se sprijină pe structura pompierilor și că de multe ori resurse importante sunt prioritizate către SMURD în dauna activității principale a pompierilor... chestia cu focul!
Dezvoltă Ambulanța pentru a reduce misiunile în care SMURD-ul e solicitat și lasă această instituție să lucreze direct cu salvatorii!
Încadrează în plm 10 ambulanțe în plus cu tot ce le trebuie și apoi zici: băi Arafat, poți să reduci numărul echipajelor tale cu X autospeciale pentru că preiau eu cazurile respective!

Unknown spunea...

Au intrat pensiile pe card la banca Transilvania!

Calinmihaib12 spunea...

M:
(18:22'/07.04.a.c.)
Indiferent ce "rela ții și "interacțiu ni" ai avut cu ARA FAT..și ce cuvinte .."de laudă"..ai față de el..(?), ÎNREGISTRAREA AUDIO cu.."el"..prin care spunea: ÎN CLAR, prin decembrie a.t. ,ianuarie a.c., CI TEZ din ARAFAT:(ref erindu-se la"starea de alertă".!):
"..că ea,"starea".. NE permite (=cui..? și mai ales,CUM..?) ,..LA NEVOIE (!), ..SĂ CREȘTEM NR. DE CAZURI și DECESE (de..covid)!"adică, cu alte cuvinte :.. NE permite să MANI PULĂM "CIFRELE"..
"VIEȚII" și"MORȚII" ..CUM VREM..NOI(!),
..NU cum arată.. REALITATEA LOR..!
Adică cele de mai sus,ne prezintă un om predispus..la compromisuri..COMPROMIȚĂTOARE.., "în.. bătaia vânturilor.!

M spunea...

@Calinmihaib

Vedeți MANIPULAT!!!!!!!!!!!!

S-a luat o declarație (puteți să o vedeți integral) și a fost tăiată pentru a induce în eroare persoane care nu verifică!

Au fost două întrebări
- prima despre posibilul val 5
- a doua despre personalul medical specializat implicat.

Javrele ordinare au luat jumate dintr-un răspuns și l-au lipit la cealaltă jumătate!

Înțeleg că sunteți lipsit de experiență în ceea ce privește comunicare publică dar sper că sunteți o persoană onestă care înțelege când a greșit!!!

Vă las articolul din France Press care distruge acest FAKE NEWS!!!!

https://verificat.afp.com/http%253A%252F%252Fdoc.afp.com%252F9U98CJ-1

INFORMAȚI-VĂ!!!! VERIFICAȚI!!!! NU VĂ LASAȚI MANIPULAȚI!!!

Calinmihaib12 spunea...

M:
(08:45'/10.04.a.c.)
1.corectați-vă textul înainte de publicare [="vedeti
manipulat!"(?)..sau "sunteți manipulat"
.!"(?)].
2.Nu vă lansați în
"evaluări" privind
"experiența..în comunicare.." a oricui, pt. că nu aveți toate datele
(!),și mai ales,că ați invocat "argu mente"..necredibile
cum e cazul cu citarea agenției franceze(=?)="FP"!
(și nici nu deschid linkuri suspecte.!)
în care eu nu am încredere "nici cât negru sub unghie".!
Ce am scris despre
declarația aceea..e dintr-o înregistrar e "audio" prezentat ă la "NAȘUL TV",în 13.dec.2021..!; dacă" NAȘUL-TV..a manipulat înregis trarea,nu am cum să verific..!,dar nici
nu cred..o "terță"
sursă, total necre dibilă,cum e agen ția aia.."FP".!
Dacă înregistrarea
ar fi "falsificată"
era normal ca..NOI ROMÂNII să prezen tăm și"să demontăm"
"știrea falsă"(înre gistrarea audio)..!
Întâmplarea asta seamănă cu înregis trarea video TV cu Băsescu..lovind copilul peste față cu dosul palmei, IMAGINEA CLARĂ.. fiind ulterior "falsificată"(prin introducerea unei imagini false: o mânuță mică) de.. către.."deep state" cu scopul apărării insului bătăuș..și
ÎNȘELĂRII populație i..că..nu a văzut.. ceea ce, de fapt a văzut(.!)=și anume:
..cum că individul a lovit,în văzul lumii, copilul..!
(imaginea originală
arată CLAR..că Băse l-a lovit pe copil peste față cu dosul palmei,iar în acest scop,tot corpul Băsescului s-a mișcat..înainte = spre copil,pt. a-l putea atinge..!, mișcare care "a trădat.."adevărul"...din filmare..!
Deci..nu încercați să..manipulați..și să APĂRAȚI o CAUZĂ PIERDUTĂ..!adică să apărați un om..care din INTERESE OBSCU RE,și-a "schimbat".
..caracterul..!și a condamnat o mulțime de BOLNAVI CRONICI
să..nu fie tratați la timp..!
Înainte de a evalua pe alții că.."nu au experiență" în..co municare,ar fi bine să vedeți înregistr area TV respectivă din 13 dec.2021..și abia apoi..să vă pronunțați..!

M spunea...

@Calinmihaib

1. Am să corectez numai atunci când dumneata ai să începi să postezi normal!

2. Pe oameni ușor de manipulat că dumneata se bazează și ăștia!!!!
Se bazează pe faptul că va luați știrile de la Nașul 😁 nu de la o agenție serioasă că France Press!

3. V-am dat prilejul să vă cereți scuze, v-am dat circumstanțele atenuante că nu aveți experiență!

Ca orice îndoctrinat refuzați să citiți, refuzați să vedeți orice altceva care nu vine din bula în care v-ați izolat!

4. Nu manipulați de fapt! Greșesc! Asta cere inteligență! Pur și simplu înghițiți ca un papagal ce vă dau alții!
Sunteți pentru mine i mare deziluzie!

Pentru ceilalți:

Accesați linkul pus de mine și vedeți mizeria propagandei.
Vă dă acolo tot discursul! Și vă lasă să gândiți singuri!!!!!

Nu acceptați să gândească alții pentru dumneavoastră! Nu fiți idioți!!!!!!!

Calinmihaib12 spunea...

M:
1.d-ta(=tu)trăiești în..BULA TROLILOR.! ,..insultând atunci când "nu-ți" plac..
opiniile altora..!
(reacționezi..visceral..!).
2...te înșeli/sau ÎNȘELI..!
Agenția FRANCE PRES SE e una din ce le mai NECREDIBILE agenții de presa din lume..!
NAȘUL TV= eu cred că e "o oficină" RUSĂ..!!=LA VEDERE, dar asta nu înseam nă..să nu COMPAR emisiunile lor cu cele ale..altor "surse" TV,indifere nt de "orientarea"
lor politică.!,deși
"Oferta" TV..e cam limitată și..cam "UNI-POLARĂ"= de sorginte..ROȘIE..
MARXISTĂ..!
Apropo'..ce fel de "interacțiuni" ai avut cu dr. ARAFAT
..?
Rămâne intrebarea: de ce..autoritățile române nu au "demon tat"..fake-news-ul?
Și în final: te rog să precizezi: pt.ce
.."să-mi cer scuze"
..?(pt.că în înre gistrare e vocea lui ARAFAT, care spune foarte clar.. cele scrise.! = am înregistrarea..!)

Alexcta spunea...

Cred că procesul de mâine s-a amânat.

Alexcta spunea...

Inca nu s-a publicat Incheierea din 12 aprilie.