Un produs Blogger.

duminică, aprilie 10, 2022

PNL și-a ales șef un nou derogat

74 comments

 


Anul trecut, după ce l-au dat jos pe Orban de România, liberalii au ținut un turneu de mitinguri prin țară, pentru ungerea ca președinte a unui d(e)rogat ca Flo Cîțu(nu avea vechimea necesară în partid), deși fusese devoalat că americanii il băgaseră la pârnaie, o zi, pentru conducerea în stare de amețeală a mașinii, pe vremea când era la înalte studii plătite...nu prea se știe de cine. 

Se vede treaba că lui Cîțu nu-i fac prea bine escapadele prin SUA. Luna trecută, în timp ce se afla din nou prin SUA, vreo 40 de mucenici liberali, zgândărați de Bode și Flutur,  au cerut izgonirea lui Cîțu de la cârma partidului. Pentru a nu lungi procedurile, Cîțu și-a anunțat demisia... chiar de ziua sa. 

Cîțu a fost înlocuit la conducerea guvernului de oportunistul general Ciucă, fost șef al Armatei, menținut pe funcție cu țidulă de la Iohannis, fără să fie propus de ministrul PSD, contând foarte mult pentru  numirea ca premier determinarea lui Iohannis de a-i pedepsi pe neomarxiștii Cioloș-Barna, dar și potrivirea  cu alt oportunist, Marcel Ciolacu de la PSD. Puțini pariau că va fi impins și spre conducerea PNL, funcție pentru care, la fel ca și Cîțu, trebuia să primească derogare de vechime în partid.

Ciucă are și el probleme serioase de imagine, între care tronează abuzul  cu  ofițerirea nevestei, cu 6 luni înainte de pensionare și acuzația credibilă privind plagierea lucrării de doctorat. Mai sunt scadalurile cu dispariția  declarației că nu va intra în politică de pe site-ul Radio România Actualități( trăiască consilierul Radu Dobrițoiu, fost ziarist la RRA, cel care a construit legenda eroului de la Nassiria) și șicanele asupra celei care a evidențiat în presă plagiatul comis de Ciucă. 

Ciucă va avea un an de liniște până în primăvara anului viitor, când ar trebui să exercite mișcarea de stânga împrejur din fruntea guvernului, pentru a ceda administrarea țării pe mâna  unui ciolacist. Cât de oportunist este Ciuc'al nost', sunt în stare să pariez că va rupe alianța cu PSD, îi va remania pe toți miniștrii social-democrați și îi va înlocui  cu miniștri USR... doar pentru a guverna până la viitoarele alegeri. USR-iștii sunt impotriva lui Cîțu, nu împotriva PNL.

Numai neterminați găsește Iohannis pentru conducerea PNL? 


74 de comentarii:

Alexandru spunea...

Doar un alt mizerabil și impotent "om politic" român. Ăăăă...îîîî era să uit. Mai ales marionetă. Asta este.

Leo spunea...

CE și BM au fost informați documentat cu probe despre DEBANDADA și HOȚIA din sistemul de pensii de serviciu militare. Unul dintre beneficiarii și "body guarzii" acestui sistem mafiot de pensii militare , este dottore ĂĂĂ..ÎÎÎ... și cristinucă-sa + toată banda de guleraţi.
BM trebuie să fie foarte atentă cu acest sistem mafiotoizat din MFA care va încerca să-i îmbrobodească cum a făcut și reușit cu viorel de rază lungă , cu sectarul merceolog și mai nou cu sociologul amereolog de la grupa mică a lui jiganu și red companY.

M spunea...

Lasă că sunt buni: Olguța și Ciolacu, drula și Năsui, Atila și Ianoș, Șoșoacă și Simion, Orban și Johannis....


A naibii categorie socio-profesională!
Cum se ridică unul, cum îi dați în cap!

Ce comunicate mai dădeau sindicatele din învățământ susținând candidatura lui Johannis la prezidențiale!!!!!

Cum îi mai bălăcărim noi pe ai noștri!!!! Ce satisfacții!

Petrut spunea...

Ar trebui sa se vada clar ce este cu "doctoratul" dansului inainte de a fi promovat mai departe in viitorul an poate ...!..care ii sant intradevar meritele reale..!daca e "doctor " 3073 de RON ar fi deajuns ca pensie ..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari, Onorabile, pentru valoroasa postare! In titlu mergea, in loc de derogat, plagiator, sau mincinos, ori sadic, ori cinic, dar mai degraba GROPARUL SADIOC AL PENSIILOR MILITARE! La brutarie cu el, nu sef de partid cu pretentii la preseeintie! Intra el in malaxorul nostru, daca candideaza, praf si pulbere ii facem candidatura!... Oricum, tot aia e, ca e el sa Câțu! Cum se zice in popor? A plecat dracul si l-a inlocuit tat-su?
@)Asa, Leo, ardei pe mafiotii din MApN-CSP, sabotorii pensiilor militare, monstrii si balaurii cu chipuri de oameni, cu croitoreasa plina de doctorate plagiate! O traduc eu in instanta sa i le ridice pe toate, sa nu ia gradul de general, doar i-am promis-o!

myryam spunea...

Ce sa zic: ofițer superior cu creștere pensie 400 lei în ultimii 10 ani!
Halal,

Huhu Rezea spunea...

Nu mai ieșea pasența cu d(e)rogat la Flo Cîțu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Leo, da-ti seama ca pana-n toamna s-a dat ordin european sa se recalculeze sa sa se faca interventii si la pensiile militare, cu obligatia, cică, sa se elimine inechitatile si nedreptatile, insa, atentie mare, cu cooptarea cadrelor militare din sistem in aceasta operatiune destul de rapid de facut, conform PNRR, cu incadrarea in acel coeficient de 8,7, daca nu ma insel. Hai acum sa explic moartea caprioarei de Irina Loghin: Adica sa fie pusi sa faca dreptate de-al de Rosiganu, Jiganu, Padurepapaianu, Andropauza Guzganu si alti mutilatori clocari cu apucaturi nazistoide, vorba lui Putina de la Kremlina Drezina! Iti dai seama ce jaf si ce dezastru vor iesi de pe labele lor insangerate? Am prietenul meu de la Bacau, Maior, saracul, ca nu mai iese din aia 2050 lei de cativa ani si cati si mai cati, inclusiv acel General cu 3000 lei, batran si bolnav, care se taraie si el sa supravietuiasca... Vorbeam azi cu un camarad de pe aici la telefon, si avea dreptate ca nu vor mai face nimic, ca o sa murim tristi, fara sentimente de mandrie ca am fost militari, fara onoare, fara demnitate, considerati de catre golanii clocari si clasa politica niste gunoaie ale societatii! Si mmai vrea Mălaimare Ciucale sa ajunga Presedintele Colhozului Romanistan?! Ie-te zula Marioarei cand o vedea el voturile noastre si ale romanilor, care deja l-au luat la ocarine ca un mare si nesimtit plagiator, cat despre noi stim cu ce poama criminala de pensii militare avem de-a face!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Exact ca la mine, cu sutarul din Ianuarie! Atat am luat eu din 2011 pana acum, cand aveam 870 lei si azi 1241 lei, cat despre Ciuca, la cat are peste salariul Presedintelui, sper sa i se taie partea necontributiva

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ng, ng, bâl, bâl, ăăă, ăăă, îîî, îîî... Vorba lui CT Popescu, alataieri in Stiri pe surse: ,,Un analfabet functional!'' Fiind militar, cand am citit aceasta afirmatie, spusa de cel mai autorizat jurnalist roman, mi-a plesnit obrazul de rusine sa aud asta despre un General al Armatei Romane, cu Academie, studii cică prin SUA (cum dracul de a reusit?) si Doctorat (copy paste)! In locul lui, aveam sa intru in pamant de acesta jena impardonabila si sa nu mai ies de acolo niciodata sa dau ochii cu romanii si ,,camarazii,'' si acum ravneste la Presedintia Romaniei? Cat tupeu si cata nesimtire trebuie sa ai sa-ti doresti asa ceva, cand tu nu stii macar sa silabisesti buchiile: ,, ma-ma, ta-ta, ca-ca, pa-pa!'' Rusine si dispreț! De aia o sa se duca tara asta de rapa!

Leon spunea...

@Huhu Rezea, crezi domnia ta ca Presedintele Iohannis il promoveaza de ani buni pe Generalul Ciuca din dragoste fata de Armata Romana, sau ca respecta indicatiile venite de la partenerul strategic ?
Si Ciuca al nostru ca bun executant spune doar "Am inteles Sefu !"
Nicolae Ciuca, este el oltean, dar nu-l vad dand din coate sa ajunga Premier si Sef de partid, mai degraba a executat niste ordine !
Si am mai scris aici, haideti sa-l lasam sa gestioneze crizele actuale si viitoare si sa-l criticam pentru eventualele erori in actul de Guvernare !
PS. Cred ca ati aflat ca Datoria Publica a Romaniei a depasit deja 50% si cam stiti ce urmeaza !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, Astia pomeniti sunt jongleuri de comunicate sa ne tina cu gurile cascate cu promisiuni neonorate sau cu bonuri si certificate care pot fi valorificate cu alimente alterate, dar mai degraba sa nu ne dea nimic, din pacate! Cu 4 lei pe zi din bonuri de masa ciocofonate, inca nedate, ce poti face, nepoate?

Cezar spunea...

..baaa..
E Ciuca al nostru baaa

Leon spunea...

La fel sustine si L.Orban:
„În materie de candidatură, Iohannis este cel care mi-a cerut să-l pun pe listă pe Ciucă. Ciucă nici nu voia! Când i-am spus lui Ciucă să candideze la Parlament, n-a acceptat. I-am spus că nu e ideea mea. Mi-a cerut Iohannis! După ce a vorbit cu Iohannis, a acceptat să candideze. Nici nu îi trecea prin cap să se înscrie în PNL să fie obligat să candideze. S-a înscris în PNL în octombrie 2020”, a mai spus Ludovic Orban, fost preşedinte PNL, la Realitatea TV."(stiripesurse)..!

M spunea...

Până una alta Ciucă a urcat PNL iar peste 20%.

Andrei spunea...

@M

Tanțo, iar dai în bobi?

Păi sunt alegeri mâine? Și 20% e mult? La alegerile din 2020 cu Orban au avut 25%. Și asta pe bune, nu sondaje de fraierit pelicanii care înghit coprofage de dimineața până seara.

Până una alta Ciucă al nostru este doar un hoț dorit de sistemul al cărui șef e Voiculescu Felix. De ce oare? Pentru că este șantajabil.

Ca și Sică Orban cu accidentul, ca și Cîțu cu America, Bode cu SPP-ul tot așa, cu accidentul, și alții. Ei și ai lor.

Schimbarea boierilor, bucuria nărozilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Are 20% aceasta tufă de cucută, in bălegarul oportunităților crescuta, că incă n-au aflat romanii de plagiate si cum i-a trădat pe rezervisti pe la spate, dar, cand vor afla ce a facut mafalda asta, direct in frezon cu tot cu PNL va pica! Iac-așa!

Liviu PO spunea...

In opinia mea,cei care nu sunt buni oratori gandesc foarte mult.Nu-l consider un defect...Au fost destui care te vrajeau din vorbe si furau de rupeau...Faptele conteaza!Daca ce spune Orban e adevarat si de ce nu ar fi,e posibil ca dupa alegerea domnului PM Ciuca Presedinte,sa vedem un alt om...Netimorat si sigur de sine...Pentru fostii LM-isti,sa nu uitam ca majoritatea dintre noi stim sigur: ca nu am furat,nu am mintit,nu am inselat si nu am permis nimanui dintre noi sa faca asta...S-or fi strecurat si altii printre noi,dar noi ca fosti LM-isti ar trebui sa-i acordam nu numai toata increderea,dar si sprijinul unui asemenea om cel putin in calitate de fost LM-ist...Daca va sti sa-si atraga fosti camarazi mai in varsta sau mai tineri decat domnia sa, cu scoli adevarate economice ,juridice etc. , vom avea sansa sa vedem un reviriment al acestei tari.E unica sansa in 35 de ani.Sa nu o risipim prin improscarea cu venin a unui OM care a fost singurul dintre ministrii apararii care a spus ca denigrarile gen pensii nesimtite afecteaza moralul armatei...Nu a spus destul?Daca domnia sa va reusi ,vor reusi si alti militari rezervisti sa se faca placuti de electorat si sa fie lasati sa administreze tara asta cu dragoste fata de cetatenii ei...Vivat Armata Romana!

ifrim spunea...

Îți dau un leu pe el!

Leon spunea...

"Banca Mondială a modificat prognoza de creștere economică pentru România, la 1,9% pentru acest an, de la estimarea din ianuarie de 4,3%, conform unui raport care analizează efectele războiului din Ucraina asupra economiilor Europei de Est."(dcnews) !
Inseamna ca in acest an Pensiile deja depasesc procentul de 9,4% limitat de PNRR !
Inca un argument serios pentru majorarea acestui procent pus din burta de Câțu&Ghinea..!

viorel spunea...

Vă repet încă o dată, Ciucă n-a plagiat. Plagiatori au fost cei care i-au scris teza. Pe ei să-i ocărâţi, nu pe această icoană a inocenţei.

Arfy spunea...

De ce să-ți fie ție rușine, Ifrim? Să-i fie lui pentru tupeu!

Arfy spunea...

Să fim serioși D-le M! Real are mult sub 15%.

M spunea...

@Arfy

Am luat cifrele dintr-un sondaj publicat ieri. Se pare c[ dup[ debarcarea lui Cuțu, PNL a mai crescut un pic. De altfel scorul e influențat de încrederea românilor în Ciucă (sensibil mai mare decât în Cuțu).

@Andrei

Același limbaj de mahala, specific jegurilor rezist!

Dacă nu îți răspund o să fie oameni de bun simț care o să creadă că ai ceva în capul ăla plin de tărâțe neo-marxiste!

Nu dau în bopbi bă! Citesc! O îndeletnicire care te depășește! Ideile tale sunt de la Dide, Ceaușescu, Bot, Oreste.... vai de capul vostru!

Constat că pe ceilalți șantajabili îi treci cu vederea: Barna și dosarele lui de fraudă cu fonduri europene, Clotilda băgată până la gât în sacii cu voturi, plagiatul lui Kovesi și gradul profesional obținut prin abuz.... 😂 Te ștergi la bot de ce ai mâncat și mai încerci o dată?

Apropo, Voiculescu, așa cum e el are fundații care ajută copiii români, cercetătorii, studenții! Iar faptul că un gunoi îl înjură mi-l face simpatic pe Voiculescu! Dușmanul dușmanului meu este prietenul meu!

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Calculul meu e simplu!

Rezist și USR SUNT dușmanii noștri! Asta e incontestabil!
Rezist și USR au lansat o campanie de denigrare la adresa lui Ciucă! Asta e incontestabil!
Dușmanul dușmanului meu este prietenul meu!

Perfect nu e nimeni dar din toți care sunt pe "taraba" politicii Ciucă e mai bun. Asta e părerea mea!

Arfy spunea...

Dl PO Liviu, inițial am crezut că este un pasaj din cuvântarea unui congres p.c.r. afirmația la grămadă: "noi LM-iștii, suntem cinstiți, demni etc" nu stă în picioare. Nu poți susține un individ doar pentru că provine dintr-un grup că element wl unui sistem. "Dresorul" a învârtit biciul deasupra capetelor leilor iar aceștia au stat cuminte cu botul pe labe lăsând măgarul să candideze e unul singur în fruntea oilor! Ce onoare de LM-ist poate sa aibă? Un singur miel rătăcit pentru concurs, l-ar fi făcut pe "bravul" LM-ist să facă un pas înapoi! Oare de ce și-a depus candidatura în ultima zi? Încă avea emoții să nu aibă concurență!

Magda spunea...

domnul ciuca va impune si in partid spiritul de camaraderie,onoarea si demnitatea de militar ,care il caracterizeaza. Va reusi sa actualizeze implementarea doctrinei liberale ”pentru” noi insine.........

magda spunea...

In mandatul PM CIUCA este stabilita a se realiza si marea reforma in domeniul pensiilor militare.Fix in aceasta perioada,daca nu cumva altii dau cu ceva pasari zburatoare pe deasupra,PM CIUCA va decide de aceasta data, chiar cu stiloul sau, daca va mai taia venitul din pensie al sau inca o data.La sotia sa ar putea fi, nu i asa, o premiera.Aseara nu stiu cati au privit la A3 cand la intrebarea generalului Badalan referitoare la pensia ,,nesimtita'' sefului statului major al apararii,mister Budai a dat un raspuns uns cu putina miere pentru ca mai apoi Mirel cu Curea chiar a intarit ideea ca pensiile militare nu sunt speciale ci ele reprezinta o compensatie la privatiuni.Ramane de vazut ce va fi,ca de vorbe suntem satui.

M spunea...

@Liviu PO

Foarte corect!

Observați și că atacul este la profesia lui Ciucă, cea de militar!

Ce ciudat! În cazul lui Johannis, un președinte catastrofal, nimeni nu zice ceva de rău de profesori!!!!
Nici cele 7 case făcute din salariul de profesor nu sunt chiar o problemă. Eheiiii... Dacă un polițist sau militar avea 7 case!!!!!!!!!

Unii o preferă pe Olguța care făcuse o obsesie din pensiile militare!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, Rezistii o fac deliberat si la modul criminal, stiu, dar Ciuca are antencedente la belit pensiile militare, asa ca si-a acumulat ura rezervistilor, nemaicrezand in el, fiind neserios. Acum degeaba o trage el pe chestia sociala, cand deja are un palmares negativ in spate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Corect, @Arfy!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E bun de lavetă sau stergator de picioare la usa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iubesc pacifismul tau lipsit de patimi, @Magda!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E o circustanță ca noi consumam multa substanta din glandele suprarenale, cat si serotonina cu nedreptatile de la pensiile militare, esentiale si necesare fericirii interioare, nefiind pasivi, de aceea suntem depresivi si impulsivi, ca niste arzoi, si din cauza asta se deterioreaza si relatiile dintre noi! Important, ca atare, e sa realizam cu rabdare deficitele cauzatoare ca sa evitam implicatiile daunatoare! Dar, tocmai cand am crezut ca asta am putut, vine ziua de ridicat pensia si totul de la capat se reia, ca intr-un lait motiv, cand revedem acelasi cunantum costeliv si parsiv, de mare jale, la care au contribuit cu actiuni criminale, cu multa ura, egoism si cinism clocarii din casele sectoriale si Malaimare Ciucale!...

Margarit Fernand spunea...

Dl. Flavius Ifrim spune că i-a fost rușine de ce a spus CTP???? Și mie mi-e rușine de ce pot scrie unii (foști) militari aici, ce vocabular folosesc și ce prostii debitează ( CTP cel mai autorizat jurnalist român-auzi!!!!!). Se pare că au uitat cum ne-a batjocorit Băsescu, boc(cu b), LOV, Solomon și toți usr-iștii. Ciucă a ”devenit vinovatul de serviciu” pentru pensiile mici ale unora și pentru neindexarea lor, Ciucă e vinovat de tot răul din lume deși Ciucă era militar, dacă nu mă înșel eu, atunci când Cioloș a ”ciuntit” Legea 223! Unii au plecat la 45 de ani din sistem ( cu 20-22 de ani vechime)nu au mai lucrat nici o zi în altă parte și se plâng că e pensia mică și e Ciucă de vină. Ciucă nu poate majora singur pensiile militare, sunt partidele care votează, sunt cei din presă care ”urlă” de pensiile speciale ale militarilor și chiar civilii care ar putea ieși in stradă interpretând că Ciucă și-a mărit de fapt propria pensie!!!Așa că nu-l mai acuzați degeaba și oricum dacă ”aliații” noștri decid ca el să fie președinte puțin îi pasă de voturile unor pensionari nemulțumiți! Si acum sunt gata să vă citesc înjurăturile!

reddog spunea...

"Verba volant scripta manent" spuneau gloriosii nostri inaintasi.
Dl Ciuca poate semneaza ceva si in legatura cu salariile compensatorii si ajutoarele neacordate.

Rezervistii vor putea ajuta la randul lor refugiatele rusoaice si ucrainiene.

Make love not war!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*,,Degetoaicele'' de la Penitenciarul Târgșor o asteapta pline de amor pe Mooe Woodrea, să le pice ca o sarma languroasă la saltea, deci fiind bine primită si fara sa-i ceara mită! Ce viață de alcov si peruzea o va astepta la Targșor pe Mooe Woodrea!
**Emilia Sercan nu mai da pe Ciuca nici un ban, criticandu-i atitudinea sfidatoare si profund daunatoare, mai ales ca i-a adus la PNL acea inscaunare, cu destule buruieni, de la Cotroceni! Mai critica si institutiile statului ca-i fac hatarul premierului, dar si a Presedintelui, copy paste nemaifiind pedepsita praștie cu ani penali de fro 15 ani ii reda confortul de a-si hali mafiotul, din functiile luate cu japca, tot borhotul...
***Profesorul Astărstoaie ne informeaza ca medicilor de noi li se inndoaie, pentru ca ne prescriu suplimente alimentare cu insuficiente efecte medicale, mai degraba un panaceu banal cu efect de canal, sau medicamente neatestate, poate ca si falsificate, doar sa fie vandute pe preturi piparate sa umfle buzunarele bogate! Am acasa un sac de medicamente fara nici un fel de efecte, si analizandu-le am constatat ca degeaba otravindu-ne...

marvas66@yahoo.com spunea...

Sa va pupati in cur si tu si ciuca

...reciproc...o sa rezulte o multime...vida..

LEONARD68 spunea...

Ciuma roșie, ca și holera galbenă (pe unguri nu îi mai pun...), ne-au adus la peste 135 miliarde euro datorie externa... VIVAT USR!

marvas66@yahoo.com spunea...

Sunt curios unde ti-ai tarat tu curul in timpul serviciului militar de-l tii asa de tare in brate pe martalogul de ciuca...Nu cumva ai fost o guraliva paracioasa la informatii? Ai fost la privata si zici ca ai fost supusa la privatiuni??? Pupa-l in cur cat ve-i vrea, nu o sa-ti dea si nu o sa ne dea nicio lescaie in plus la pensie...a uitat de mult sistemul pe care chiar el l-a distrus...acum este ocupat cu inmormantarea pnl-ului iar apoi sa vanda Romsnia lui putin...asta e iiatul tau...

Alexandru spunea...

👍👍👍 foarte adevărat, dle Alexandru! Mi-e scârbă de cei ce conduc această provincie, numita țară!🤮

Huhu Rezea spunea...

magda
De zece ani conduce Ciuca destinele Armatei, timp în care s-au creat cele mai mari dezechilibre între pensiile militarilor.
Badalan, ca fost Sef StM, de ce nu are si el o pensie militară cât de cât apropiată de cea a lui CiucĂ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Margarit Ferdinand, fiind un militar patriotard, nu trebuie sa fii injurat, caci o opinie personala ti-ai dat si orice opinie bine tintita este si binevenita, ca daca am merge doar pe o optiune unicat de blamat si injurat am ramane doar un grup la o idee inregimentat, ceea ce ar fi un mare pacat: E nevoie de pareri pro si contra, pentru a se simti ca se misca si ca se vrea ceva si ca ne pasa de societatea asta alandala!

M spunea...

USR e jumate din AUR și se tot duce în jos, înapoi în mocirla din care s-a ridicat!
Din fericire poporul român s-a lămurit cu acest partid și îl trimite la coșul de gunoi al istoriei. Un partid condus de o drulă, compus din personaje sulfuroase gen Năsui sau Slinosul, un partid care a furat alegeri (vezi Clotilde băgată în sacii de voturi), un partid care s-a legitimat printr-un puci eșuat în 10 august.

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Și care partid nu are? Până una alta e de-al nostru! Măcar știe ce e aia solda in cuantum compus!

Eu sunt mai îngăduitor cu ai noștri!

După cum vedeți unul îi reproșează că are doctoratul, altul că a ajuns Șef StM, altul că soția, altul că nu vorbește repede, altul că nu a cucerit singur Irakul....Băi, ai dracului perfecți, cum văd ei la alții toate defectele!!!!

monteoru spunea...

Cineva il vaita pe Eugen Badalan.Fratele meu uiti ca Badalan are antecedente penale?Daca ai stii cata matrapraslacuri a facut Badalan ai merge pe sipca.In plus uiti ca Badalan a votat cu ambele maini abrogarea de catre Basescu si Boc a legii pensiilor militate 164/2001 si trecerea pensiilor pe contributivitate?
Putem sa-l acuzam pe Ciuca pentru pozitie neutra dar sa nu uitam ca pentru orice marire a pensiilor noastre ar sare civilii ,presa si politicienii ca arsi.Presa si politicienii din opozitie ne-au muscat tot timpul de cur.Sa nu fiu inteles gresit dar vom acumula puncte atata timp cat va exista pericol din est.
In alta ordine de idei cred ca nu sunt bani.Pandemia a supt,razboiul suge cu alte cuvinte sa nu ne asteptam la mai bine.Trebuie sa punem osul la treaba fiecare cum poate.
Ciuca se va da cu capul de toti peretii.Munca pe care o face acum e multi mai grea decat sef al St.maj.Ap sau ministru al Ap.Trebuie sa danseze pe sarma.

Huhu Rezea spunea...

Eu intrebam de ce un sef de stat major are pensie dublă decât alți sefi de stat major.
Răspunsul este unul singur: pensiile vechilor sefi de stat major sunt neactualizate.

M spunea...

Deci, până la urmă, prim miniștrii, miniștrii (Apărării, Internelor, Justiției, Muncii), șefii de structuri (SPP, STS, SRI, SIE) sunt de formă!!!!!
De condus conduce Șeful StM. Păi așa mai înțeleg și eu! În cazul ăsta acum de ce îl înjurați pe Ciucă???? Nu ați zis că nu el conduce acum, fiind prim ministru?

În Armata SUA militarul angajat pe 7 septembrie 1980 are pensia calculată ca fiind:
2,5% x numărul de ani x ultima soldă.
20 de ani de carieră ai 2,5% x 20 ani = 50% x ultima soldă

Militarul angajat pe 8 septembrie 1980 are pensia calculată ca fiind:
2,5% x numărul de ani x media soldelor din cei mai buni trei ani consecutivi.
20 de ani de carieră ai 2,5% x 20 ani = 50% x media pe 3 ani

Militarul angajat pe 1 august 1986 primește o primă de 30.000 USD când împlinește 15 ani de serviciu (cu obligația să mai presteze cel puțin 5 ani) dar pensia se calculează după formula:
2,5% x numărul de ani x media soldelor din cei mai buni trei ani consecutivi din care se scade 1% pentru fiecare an lucrat mai puțin de 30.
ex. la 20 de ani de carieră ai 2,5% x 20 ani - 1% x 10 ani = 40%


Presupunând că au EXACT ACEEAȘI CARIERĂ evident că vor avea pensii diferite. Poate mai mare, poate mai mică. Dar toți știu exact pe schemă intră DIN ZIUA ÎN CARE SE ÎNCADREAZĂ!!!!!!!

Huhu Rezea spunea...

M
Uite, tronc!
Este de înțeles să aibă pensii militare diferite dar nu una multiplu de celelalte.
Spui aceleasi prostii, de frică să nu-ți afecteze actualizarea pensia primita recent.
De ce a acceptat Ciucă, in calitate de Sef Stat Major, stoparea creșterii soldelor de grad și funcție în perioada 2010-2017 și in compensatie introducerea unor sporuri pentru cei în activitate, iar după intrarea în vigoare a L 153/2017 a aceptat eliminarea actualizării pensiilor militare pentru vechii pensionari? Ai auzit că a făcut alceva decât că și-a trimis subordonații prin garnizoane ca să lămurească rezerviștii să nu se revolte?
A tolerat abuzul celor de la CSP în păgubirea tuturor pensionarilor aflați în plata la 01 01 2017, la actualizarea din 30 06 2017, și nu s-a trezit nici după controlul Curții de Conturi.

Magda spunea...

pandemia si razboiul sunt mici copii....cei care au ”supt” sunt politicienii si acolitii lor,Nu vezi ca Tara a ajuns ”un sat fara caini”,clasa politica romaneasca este reprezentata/condusa, de figuranti oportunisti, cu pregatire profesionala si moralitate indoielnice.Cat despre ”dansatul pe sarma”....cand ai vazut/auzit ca cineva din guvern a dat seama pentru situatia economico sociala in care a fost adusa Tara.......

Viorel spunea...

TRĂIASCĂ ARMATA ROMÂNIEI CU SOLDE MAI MICI DECÂT SALARIILE LA ÎNGRIJITORI.
ANCHETA SĂPTĂMÂNII ASTĂZI, 06:44
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei.
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.
Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
SE AUDE LA GUVERN DOMNULE PRIM MINISTRU CIUCĂ ? CU GĂLEATA ȘI MOPUL LA RĂZBOI. SE AUDE DOAMNA OLGUȚA ? BANI DE PENSII NU AVEȚI.
Cel mai mare salariu încasat de o îngrijitoare de la Spitalul Județean, conform situației financiare publicată la data de 16 martie 2022, este de 9.683 de lei, fiind compus din: 3.092 lei salariul de bază + 671 lei spor pentru ore lucrate în zile de sărbătoare + 5.256 lei spor de epidemie + 346 lei norma de hrană.

Iar acesta este un singur exemplu. În cazul femeilor de serviciu de la „Mavromati”, care sunt de ordinul zecilor în organigramă, salariile de bază pornesc undeva de la 3.000 de lei. Sporurile diferă de la o angajată la alta, însă adunate se ajunge la venituri lunare de 6.610 lei sau 6.760 lei sau 7.942 lei sau 8.663 lei.
OARE CÂT OR FI AVÂND MEDICII, ASISTENȚII, INFIRMIERII ?
https://www.botosaneanul.ro/ancheta-saptamanii/femeile-de-serviciu-de-la-botosani-platite-mai-bine-decat-economistii-inginerii-sau-chiar-directorii/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, Imperfecti sunt toti dar, o data intrat in politica de hoți, te dezbraci la chiloti si ce ai in trecut arati la toti: Greseala e ca se intra in politica mare cu diferite cazuri descrise in ziare, caziere, greseli si patalamale pline de ocare, si daca stii ca ai pacate las-te de politica, frate, nu incurca functiile si atributiile, ca apoi sa ti se reproseze ca ti-ai construit evoluțiile pe fapte personale deloc ideale sau chiar penale, ulterior deranjand sistemul cu demisionari, revocari sau arestari. Ciucale a spus sus si tare ca-i moale si ca n-are de gand sa intre in politica deloc, stiind ca scandalurile pe trecutul lui vor avea loc, dar Iohannis a insistat si s-a luptat sa-l bage fara voia lui in rachat, deci putem sa-i acordam andante cateva circumstante atenuante!

M spunea...

#Huhurez

Vă rog să mă iertați că știu unele lucruri! Am să încerc să nu le mai știu!

Chiar credeți că îmi e frică? 😂 Asta înseamnă să proiectați asupra altora propriile gânduri și frici!

Eu vorbesc tehnic! Dumneata îți vezi propriul interes. Culmea e că au vrea ca toată planeta să renunțe la principii, la obiectivitate, la tot pentru ca celor câțiva în aceeași situație cu dumneata să le crească pensiile! Pierd 80% din pensionarii militari? Nu contează! Dumneavoastră să vă fie bine!

Eu, mai sus, am demonstrat două lucruri:
1. Modul de calcul al pensiei este cunoscut încă de la începerea carierei acesta fiind unul din avantajele profesiei. El nu se schimbă pe parcursul carierei.

2. La schimbarea modului de calcul unii câștigă alții nu. Egalitarismul comunist nu are ce căuta într-o economie de piață unde îți "vinzi" puterea de muncă către angajator!

Deci, până la urmă: șefului StM e cel care decide salarizarea și pensiile? Da/Nu!!!

Dacă da, atunci să ne concentrăm pe actualul șef al MStM pentru că Ciucă nu are nicio putere!

Dacă nu, atunci ce îi reproșați lui Ciucă?

Huhu Rezea spunea...

Militarii au motive serioase să-l critice pe Ciucă. Asta nu inseamnă că nu trebuie să recunoaștem că este mai bun ca premier decât predecesorii săi Mandolină și Bibilică.

Leon spunea...

Huhule, in perioada 2010-2014, Seful Armatei a fost D-ul General dr. (av) Ștefan Dănilă..!

Luc 3 spunea...

MAPN a început să trimită ordin de chemare a rezerviștilor la mobilizare sau război!

M spunea...

Corect!!!!

Vă mai spun ceva: eu dacă eram șeful MStM nu acceptam nici salarizarea nici măcelărirea pensiilor.
Dar, evident, nu numai că nu mai eram Șeful MStM dar sigur nici prim ministru nu mai ajungeam!!!

Vă dau însă și o temă de meditație: dacă Ciucă se dovedește a fi un prin ministru excepțional și cu o viziune de a îndrepta problemele din salarizare și pensii??? Dacă?!?!?!

Huhu Rezea spunea...

Se zice că judecătorul raportor a găsit motive extrinseci de neconstituționalitate, ceva legat de procedura de adoptare a legii de eliminare a pensiilor parlamentarilor. Dar pe 5 mai se pronunță CCR.

Viorel spunea...

Domnule M. DACĂ VOIA, FĂCEA PÂNĂ ACUM. DAR NU A VRUT. O SĂ VREA ÎN 2024. ACUM DACĂ AR VREA, NU ARE CU CE.

monteoru spunea...

Luc arunci la plesneala.Folosesti termeni neadecvati.
Viorel salariile exemplifitate sunt brute sau nete? Daca sunt brute scade 40%.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Siktir cu bonurile lor valorice, obligatorii pe 6 alimente contraindicate in general pensionarilor cu probleme de sanatate, printre care zahar, ulei, faina alba! Trebuia bani la pensii sa-si ia oamenii ce-si doresc, ca legumele sunt mai scumpe decat rahaturile alea impuse! Atatea le mai lauda bonurile alea, le ridica in slavi de parca ne-ar da aur si diamante, nu niste otravuri! Eu la orice mancare pun o picatura de ulei, sau deloc, faina ce sa fac cu ea, daca painea o cumpar de care-mi trebuie la regim si nu fac rantasuri, sosuri sau gogosi? Sa stau sa coc la cuptor ca nebunul ca am capiat din cauza acestor pomeni otravite, cand cel mult 2 felii de paine avem voie sa mancam la o masa? Da poate ca voiam rosii, ardei, castraveti, salata, niste fructe, etc, si ma mir ca n-a bagat pe bonuri peste si sunca afumata, salam de porc, branza de burduf, urdp cu miros de caine transpirat, carne de oaie cu miros de ham-ham (fi-mi-ar scarba de carnea asta atat de impuțită)... Astia chiar ne cred sparti si cu mațul gros sectionat sa se verse direct la ghena, dupa halimos? Mai vine si postasul cu cotoarele alea de carton la usa plocon, de parca ar aduce moastele Sfintei Filofteia pentru mantuire de foame, sa zica vecinii ca uite fostii militari ce pensii mari au ca le aduc si cupoane de infometati, facandu-ma de găcat! Mă $ pe ele! E maxima golaneala si pensionarilor deloc nu le surad ideea asta cretina, toti dorind adaugare de fofei la pensii, nu alimente otravite impuse! Mama, la varsta ei de 90 ani, cu 1 l ulei face mancare 3 luni, ce sa faca cu naveta care i se ofera, sa se rancezeasca si baxul de faina sa faca carcalaci, ca la mine? Ptiu, drace belit!

M spunea...

@Viorel

În materie de pensii are mâinile legate de Slinosul.
În materie de salarizare cică lucrează ăla de la Muncă.

Nu îl știu pe Ciucă. E de la MFA deci, prin definiție, ar trebui să îl înjur. 😂

Să văd cele două proiecte de legi apoi, în funcție de ele, am să îmi dau cu presupusul.

Eu constat o contradicție:
Ori zicem că șeful StM e capabil să își impună punctele de vedere și să îndrepte legea salarizării și a pensiilor (și atunci hai cu gura pe dl. general Petrescu) ori zicem că miniștri, primul ministru, ministrul muncii, apărării, internelor, justiției, SRI, STS, SPP, SIE etc. sunt ăia cu cuțitul și cu pâinea și atunci să îi dăm o șansă lui Ciucă!!!!

Altfel cum? Suntem de acord că Șeful StM nu are putere în acest domeniu dar îl înjurăm pe Ciucă că nu a ieșit la luptă ca Kunta Kinte?

Viorel spunea...

Domnule M. Domnul prim ministru Ciucă în calitate de șef al SMG (în 2017) nu trebuia să accepte Coieficientul de ierarhizare de 4,35 din grila Legii nr. 153/2017 (Proiectul a trecut și prin mâna DGFC și DGJ). Acel coeficient a fost și este cea mai mare rușine la adresa persoanei și funcției de Șef al SMG. Legat de pensionari, cea mai odioasă lege este Legea nr. 168/2020 făcută de gulerații din MApN cu dedicație pentru deștepți și fără nici o valoare pentru proști (mie îmi indexează pensia cu 2,6% iar activii din Teatrul Bulandra primesc 638 LEI / LUNĂ PE DEGEABA ȘI SUNT CU MIILE). Are sau nu are vreo vină în cele menționate mai sus ? Întreb, nu dau cu parul.

M spunea...

@Viorel

Sunt mai multe moduri de a rezolva o problemă! Eu, așa cum ziceți și dumnevoastră, nu aș fi acceptat aveți coeficienți! Eu nu aș fi acceptat nici o lege a pensiilor care să dezavantajeze pe unii dintre noi! Ok!
Și?
A doua zi probabil că eram înlocuit cu unul care accepta. Ce am realizat?

Poate că Ciucă a fost/este mai deștept! A acceptat dar asta l-a adus într-o poziție din care poate să rezolve!!!!

Îl mai las până când văd ce face! Corect?

Alexandru spunea...

@Huhu Rezea
"recunoaștem că este mai bun ca premier decât predecesorii săi Mandolină și Bibilică."?! Chiar nu văd pe ce vă bazați afirmația. Îl vede cineva pe actualul premier gândind vreo strategie sau ceva de genul cu capul lui? Crede cineva cu mâna pe inimă că el chiar are vreun cuvânt de spus în materie de orice vreți dv.? Se îndoiește cineva că e cocoțat acolo de alții și doar în interesul acestora? Din punct de vedere valoric, al modului de ascensiune, al moralității și altele, pentru mine, este extraordinar de aproape de Veorica.
@M
Ați început să mai îndulciți tonul de apărător înfocat al "valorii" Ciucă. Într-un final veți recunoaște că v-ați înșelat, eu unul sunt convins. Vă rog să mă credeți că îmi doresc sincer să fiu eu cel care greșește dar 99% nu va fi cazul.

M spunea...

@Alexandru

Vi se pare! Eu îi acord în acest moment 99% încredere.

Sunt oameni care nu înțeleg cum funcționează o societate. Sunt reguli scrise și nescrise iar cei care reușesc să se adapteze au succes. A făcut compromisuri politice? Da! Eu sunt un inadaptat și nu le făceam! Asta înseamnă că nici nu am ajuns Șef StM. Nu am câștigat nici proba de maraton la Olimpiadă. 😁 Așa, și? Schimbăm proba ca să câștig și eu?

Era cineva care îmi explica cum că gradul de general se ia în sale părți ale lumii pe competență! Da, dar nu numai! Peste tot în lume gradul de general se ia și politic. Că ministrul apărării numește o comisie (din cine vrea el) care îi "propune" pe cei care să fie făcuți generali nu înseamnă că sunt făcuți politic?
Că cei propuși trebuie votați de un parlament (în comisii bazate pe majoritatea politică) nu înseamnă că sunt numiți politic?

Am constatat că cei care nu pot (să îndeplinească anumite criterii/să se adapteze la acestea) preferă să acuze regulile!
E o formă de autoprotecție!

"Bă, eu ieșeam campion la maraton dar scârbele alea au făcut proba de 42 km și au ieșit alții câștigători care cu siguranță au dat șpagă sau sunt incompetenți!


Viorel spunea...

Domnule M. Vă contrazic totalmente. De ce LOV a avut sânge în p..ă, a dat cu pumnul în masa și a făcut Legea nr. 153/2017 așa cum a vrut ea cu dedicație pe Sănătate și Învățământ pe motiv că ne pleacă medicii din țară ? De ce a avut tupeul să îngenuncheze un Colonel al Armatei României în direct la TV promițându-i că o să se roage să primească pensie pe Legea nr. 263/2010 (contributivitate) ? De ce și-a băgat coda în Legea nr. 223/2015 ? Iar tu, Șef al SMG/SMAp., ministru, prim ministru nu poți face nimic pentru subordonații și colegii tăi alături de care ai muncit / condus o viață întreagă. Ai posibiltatea să rezolvi inechitățile, te enervezi, te ridici de pe scaun și pleci în timpul ședinței / întâlnirii cu Col. Tudor și asociații. Toate cele menționate mai sus au fost prezentate de presă, TV, discutate de „n” ori pe blog. Nu are nici o scuză.

M spunea...

@Viorel

Deci vorbim de Ciucă în calitatea lui de Șef al StM?

Da, sunt de acord cu dumneavoastră că trebuia să facă ceva! Dumnevoastră ați fi făcut! Eu aș fi făcut!

Credeți că vreunul din nou mai ajungea prim ministru?
Credeți că pe Olguța cea susținută politic ar fi convins-o să reevalueze situația? Eu nu cred!

Am văzut mai demult un film.
O unitate militară era ținută în loc pe plaja Omaha, în ziua debarcării, de o mitralieră într-un punct fortificat. Au încercat cu grenade dar era așa bine făcută ambrazura că nu au avut efect.
Atunci un soldat s-a târât în apropiere și s-a aruncat blocând cu corpul lui mitraliera.
Camarazii s-au aruncat în atac dar nemții, cu coada unei lopeți au îndepărtat cadavrul și au continuat să tragă.


Ca militar Ciucă nu are nicio scuză. Ca om politic însă..... a luat decizia câștigătoare.

Să îl văd în continuare ca om politic ce face! Mai are puțin și trebuie să iasă cu un proiect de lege!
Tare îmi e că până la urmă Olguța a avut dreptate și o să ne rugăm în genunchi să ne treacă pe contributivitate.

Ein Stein spunea...

La mai mare si multe!

https://www.fanatik.ro/exclusiv-nicolae-ciuca-a-primit-o-amenda-uriasa-in-instanta-cati-bani-ar-trebui-sa-dea-zilnic-premierul-romaniei-19952787

Viorel spunea...

Domnule M. Dacă pentru cei din TO a putut face O LEGE, NU O ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ, respectiv Legea 168/2020 la FOC AUTOMAT, în calitatea dânsului de ministru, acum ca și prim ministru (a avut timp destul), putea emite o OU prin care elimina inechitățile din domeniul pensiilor militare abrogând art. din OU care au mutilat Legea nr. 223/2015. Mai mult decât atât, în calitatea dânsului de ministru, putea da ordin reprezentantului juridic în Dosarul nr. 4241/2020 să atace Decizia nr. 4/2020 a Curții de Conturi solicitând CApB admiterea pct. 1/I și 1/ii și respingerea pct. 1/iii. Nu, ei au atacat în totalitate ca apoi să vină cu văicăreli și prosteli precum că, dacă vor primi indexarea de 5% doar cei cu procentul de până în 80% îi va ajunge cu pensile pe cei care au procentul peste 85%. O lăbă…lă de 2 lei gen MApN. O rușine. Îi compătimea pe cei bogați (cu pensii mari) șii ataca pe cei cu pensii mici. Inducerea în eroare a „inamicului”, adică, CApB.

Leo spunea...

LOV a precizat clar : "Colonele , colonele , o să vi în genunchi la mine ca să te trec pe contributivitate" .
Deci marota ei este colonelul.
Se zice că un colonel de la Baza aeriană din Craiova o înţepa - și care folosea această poziție pt. asta , iar LOV de atunci rămas cu o obsesie vis a vis de "colonelul și genunchele "

Șoimul spunea...

Cum ai ajuns la suma asta?
Le dai din burtă, sau banii sunt in contul tău!?
Hai să din serioși .

Huhu Rezea spunea...

E răsuflată demult știrea asta.

Leon spunea...

O bila alba pentru Premierul Ciuca !
Poate ati remarcat ca la toate Actele aprobate in Sedintele de Guvern conduse de actualul Premier, apare un sumar privind continutul acestora.
De exemplu in sedinta de astazi a fost aprobata aceasta Otdonanta de Urgenta:
https://bit.ly/3O8SrnX