Un produs Blogger.

vineri, aprilie 29, 2022

Proiect de ordonanță pentru vreme de război

48 comments

Se creează cadrul juridic necesar ajutorării unei țări victimă a unei agresiuni care pune in pericol interesele de siguranță națională a României. Totodată, România acționează transparent, potrivit deciziilor NATO și UE.
Mai nou, Ucraina a decis să lovească trupele și  utilitățile de război ale Rusiei...nu numai pe teritoriul Ucrainei , ci și în Rusia, Belarus sau Transnistria.
Proiectul de ordonanță este in transparență decizională pe site-ul MApN

oug_pentru_completarea_art_9_din_og_nr_122_din_1998_62595a897e37c.pdf (DATA AFISĂRII: 15-04-2022)

*Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt asteptate pe adresa de e-mail transparenta.decizionala@mapn.ro, în termen de 10 zile de la afisare.



 

48 de comentarii:

Leon spunea...

Chiar daca Avizul este consultativ, sunt curios care va fi pdv al CES..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O idee ștock si lasa ca e mai bine asa, decat deloc! Eu aprob, si daca eu aprob cu un 10 in Catalog, inseamna ca si CES o va face dintr-un foc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cătălin, esti in idee novator si divin caci noi fiind realisti in dracioi si privind cu nostalgie inapoi, pe politicienii cei noi si buni la nevoi îi gasim pe toti la grătar si fără zahar si muștar in Țintirimul ,,Ghencea Militar,'' cu o mica revizie extra glass a schimbării vatei din nas, dar mai ales si mai tare a schimbarii sforicelei din tifon de la picioare si a ortului din buzunare, completată țidula si pusa ștampula pe frunte cu hujdula, ,,ACCEPTAT,'' pus din nou capac si trimisi direct in CD si Senat!

monteoru spunea...

Un razboi cu intrebuintarea loviturilor nucleare nu este imposibil.Puterile nucleare dispun de lovituri nucleare tactice.Sa ameninti cu lovituri nucleare de mare capacitate o alta tara detinatoare de arma nucleara intra in sfera dementei.Norocul omenirii este ca cei ce prolifereaza asemenea amenintari nu au putere de decizie.
Rusia aplica principiile bataliei aeroterestra 2000 ori in cazul Ucrainei nu prea da rezutate pozitive.Rusii sunt de moda veche puterea lor avand ca baza mult in tehnica si resursa umana.Ma surprinde placut ca nu sunt constienti ca trebuie sa se limiteaze numai la incercuirea localitatilor concomitent cu dezvoltarea ofensivei in adancime.Singurul lor rezultat pozitiv este ca au cucerit suprematia aeriana.Ori au obiective limitate ori au capacitate limitata.Nu se vad directii principale de ofensiva,nu se vad concentrari de forte si mijloace.Lipseste comanda.Scoala militara ruseasca depasita.


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Subofiter roman de 2 bani, azi condamnat la 12 ani de inchisoare ca a vandut rusilor secrete militare, fiind prins si un civil inconsient si debil care a tradat si a vandut neaprobat secrete de stat cu harti si alte documente cu amplasamente de mine, locații de extractii, fabrici si uzine strategice, regionale, cu importanta in domeniul apararii nationale! Dati-mi o cațea jumelata si inflacarata de pe tanc din armata sa fac cu acesti tradatori zbang-zdrang-pang pe un gang de gulag, caci ce altceva sa faci cu ei, cu acesti derbedei, tradatori si misei de doi lei?!

CEZAR spunea...

@/monteoru
A incercui localitati de marimea Kievului inseamna
1. a angaja forte si mijloace proprii uriase !
2. mai inseamna - a lasa IN SPATE forte inamice considerabile care ti-o pot trage pe la spate cind iti este lumea mai draga...
3..ma limitez la atit ! Ai Numai scoala ruseasca in cap....hi..hi...

Cezar spunea...

P.S.
De retinut si faptul ca rusnakul nu are nici macar "suprematia aeriana"..cel mult SUPERIORITATEA AERIANA
Poti preciza..unde a fost folosita pina acum..o lovitura nucleara tactica?
Sau te crezi pe harta ta intins pe burta...si planifici o lov.nucleara pe dealul Cincului...adica 10 kg TNT+ UN BUTOI DE MOTORINA + O BASCULANTA CU RUMEGUS (musai adusa de CFI...🤣🤣🤣🤣🤣)

Sorin spunea...

Din moment ce media rusa vizuala produce dezbateri demente și arogante, iar mulți dintre cetățenii intervievați pe strada sunt de acord cu războiul și sprijină deschis deciziile lui Putin, eu cred ca, cel puțin UE și SUA ar trebui sa interzică accesul pe teritoriul național al tuturor cetățenilor ruși. De unde știm ca rușii care au luptat în Ucraina, lăsați la Vatra, îmbogățiți din jafuri și crime, nu se vor lafai în pace și huzur în zone turistice de pe tot globul? Și cu ce sunt mai prejos civilii care ii susțin cu argumente care țin de teoria supremației aeriene ruse? Toate activele și pasivele statului rus, oligarhilor și cetățenilor ruși, aflate în străinătate, ar trebui utilizate pt plata daunelor de razboi din Ucraina.
Germania plătește și acum Israelului 1 mld de euro anual, supraviețuitorilor lagărelor câteva sute de euro lunar, a construit centrala electrica de la Hadera, i-a vandut cateva submarine noi la jumatate din valoare....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hauuu, hauuu, hadale @Șacale, ce sa mai dea din durligele goale, daca deja au fost date si furate si șpagile din tranzactii deja consumate pe luxuri in strainatate?! Cat despre pensiile militare, generalii de paie si liftele clocare ne-au lasat in olaiele si mai goale, fi-le-ar ale lor pensii pe capacele de la ladoaie, in loc de piroane de sigilare! Acum, ne-a mai ramas de pripas doar sa schiorlăim si sa ne schiorcăim sublim necazul si bufeul precum coteiul: Miau, miau, bauuu unde-i branza sa mi-o iau?! Ca pe baza de la branzica de la păsărica a mancat-o si pe aia vulpea cand s-a maritat mandruța!

csej spunea...

Vai de capul tau.Ai fost cdt.B cum am fost eu popa.Ai auzit de regulamentele de lupta a trupelor de uscat?La vremea lor tu erai cel mult un amarat cdt.pl.La GAZ nu se cerea decat AN.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stimati camarazi tineri, drepti si frumosi ca niste brazi, azi fiind Râmbătă, caci a murit Sâmbătă, stiu si ce ganduri negre va framantă, de aceea va ofer o melodie despre iubire si cătănie la inima sa va fie, ca florile drage, ,,Ana fată de la munte'' de Alexandra Blaje!

marin spunea...

Din câte citesc pe acest blog inteleg că rușii nu ar fi implicati intr-o ”operatiune speciala” iar NATO si Occidentul nu ar fi implicati la bucătărie in fenomenul Ucraina . Dar de la militari nu nu te poti astepta la judecati valoroase , ei cu harta si daca primesc ordin dă-i si rupe , judecata globalista a fenomenului nu mai trebuie.
Din pacate interesele Occidentului si ale Yankeilor prin interfata Nato in Ucraina sunt vitale. Deja Occidentul este in corzi si trebuie zi de zi să cedeze cerintelor rusilor. Acum daca algerienii in scandal cu marocanii nu mai livreaza gaze spaniolilor lucrurile se complica si mai mult.
Din pacate multi nu inteleg ca atunci cand divortezi si-ti raman valizele cu zestre la partener nu-ti convine sa vina concubinii si să profite de bunaătati.
Cam asta-i in Ucraina asmutita de yankei si nababii occidentali cu orice pret impotriva rusilor .Acesti yankei si occidentali care au vrut sa se instaleze in tot spatiul ex sovietic si sa-i izoleze pe ruși precum intr-o cușcă ,ba mai mult să-i scoate de pe toate pietele internationale. Daca ucrainienii erau diplomati puteau fi neutri si o punte de legatura intre occident si ruși si le mergea foarte bine.
Asa pe zi ce trece lucrurile se complica cu riscul atragerii de catre yankei si occident si a altor tari in conflict. ONU apa de ploaie pe langa dirijorul Nato yankeu.
De suferit sufera toti amarasteanul de rând.
Ieri am platit RCA dublu fata de anul trecut. Ce să mai vorbim de restul scumpirilor si negasirea solutiilor pentru majorarea pensiilor.
Dar după cum niste aiuriti spuneau ca-i bine să ne sacrificam chiar daca benzina se va face 20 lei ....... asa să fie ..... Huhurez tot va face profit si isi va permite.......

marin spunea...

Cu sau fara vointa globalistilor aroganti cei care detin resursele planetei vor face legea pe viitor. Restul vor fi la ușa lor pentru contracte de resurse si energie.
Fara resurse si energie Occidentul este in derivă iar yankeii de mult doresc destramarea sau slăbirea UE. Nici iesirea britanicilor ,aliati de nadejde ai yankeilor, din UE nu s-a realizat chiar fara punerea umarului de catre aliatul anglo-saxon de peste ocean. Razboiul ascuns Dolar - Euro inclina din ce in ce mai mult balanta mult in favoarea Euro prin participatia Lirei sterline in UE.
Creerea regiunii euroasiatice ar fi fost un dezastru pentru dolar si chiar si pentru euro si afacerile occidentului in acest spatiu.
Cam pe aceste scenarii se bat beligerantii in Ucraina -centrul tactic,economic si al afacerilor globaliste.
@ Cezărică ,poate te luminezi si tu ....... că tare esti in ”intunericeală” (termen utilizat de un general in procesele revolutiei)

Huhu Rezea spunea...

Marine
D-ta nu judeci nici cât un copil, de aia ai rămas în sloganurile antiimperialiste sovietice.
Nici Ucraina și nici NATO nu au trecut nici măcar un metru pe teritoriul Federației Ruse.
Vorbești ca un orbete care nu face parte dintr-o țară NATO și UE.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Hmmm...Marin... Mi-as dori ca sub acest nume anonim-omonim sa fie acel Domn General din vechiul val de Generali de mare valoare si cu multa onoare, cel cu acest nume fiind-mi la inima mie, uneori cu fericita voie confesandu-ne pe messinger fb!... Daca de Sf Ilie isi serbeaza onomastica la chindie, mi-as dori sa fie... Si unul si altul, dintre camarazii valorosi, sa fie fericiti si sanatosi!

marin spunea...

Huhurez
din cate expui esti cam strain de ce se invarte in lumea globalista. Americanii au bombardat in YU deoarece cineva a refuzat sa semneze un acord. Parcă de foarte multi ani cineva trebuia să semneze acordul de la Minsk sau sa nu mai bombardeze prin extrmistii Azov Dombaskul.
Cât de invazia spatiului ex-sovietic de catre globalisti si impresurarea rusilor cu strategia Nato mincinoasă nu prea vorbesti. Poate ai interdictie , poate nu realizezi ce se intampla pe plan mondial , poate trebuie sa participi intr-un teatru de operatii sa vezi ce se discuta la nivelul de jos pe acolo .

Am uitat ceva la comentariul anterior ;

https://www.antena3.ro/externe/india-china-colac-salvare-putin-petrol-637899.html

Asa se joacă pe piata economica dom Huhurez . Peste astea nu te poti face stapân , că asa vrei tu yankeu să fii stapânul lumii.
De aici a pornit totul iar orgoliul ca nu pot fi injositi duce la suferinte si dezordine planetară.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Polemica despre rusi si pro rusi de acum este o rutina si motive de pricina, insa nimeni nu are nici o vina cand statul român n-are nimic comun cu aceasta cauza sa o scoata in față si s-o explice pendinte si cu argumente, s-o inteleaga de la opinca pana la Presedinte, si degeaba avem Guvern, ministru si Minister de Externe daca nimeni timpul nu si-l ,,pierde'' sa ne indoctrineze dracului in numele patriotismului, sa nu ne abandonam sentimentele patriotice pentru sofismele ideologice legate de rusi si rusisme, asa ca sa nu ne mai mire discrepantele de afinitate din societate cand se cearta si se bate frate cu frate pentru simpla dreptate de apartinatate la o natiune si nationalitate, ca cea romana este cea mai sfanta si la inima! Mi-au plans ochii si sufletul vazandu-mi neamul impartit pe afinitati controversate cand de fapt nu-i decat o singura dreptate si nationalitate ca sa-i tii parte cu multă vână strabună, si anume cea de apartinator la NATIUNEA ROMÂNA! Binecuvantata sa fie Romania cat si toti romanii, oriunde s-ar afla, si, alaturi de toti, ca a Hristosului incomensurabila si stralucitoare stea, si plânsă inima-mi de o durere grea după nația mea!

Huhu Rezea spunea...

@Marine.
D-ta nu meriri să te numești rezervist al unei țări NATO! Asemenea clișee anti occidentale nu se auzeau în România nici pe vremea Tratatului de la Varșovia. Se auzeau, bineînțeles, la Moscova și în celelalte țari socialiste. Din păcate, acest comportament idiot anti NATO îl întâlnim la mai mulți rezerviști MApN, MAI și SRI.
America are păcatele ei, la fel și NATO, mai ales pentru că au sprijinit, inclusiv prin intervenții militare, destrămarea fostei Jugoslavii.
Putin nu face alceva in Ucraina decât să exploateze precedentul Jugoslavia, mai ales Kosovo.
Asta nu înseamnă că Putin ar avea vreo legitimitate să invadeze Ucraina, în vederea ocupării, nu numai bombardării, cum a făcut NATO la Belgrad.

Cezar spunea...

@/marin
As regreta sa fi cel caruia CFI..îi da binete!
America a bombardat in Serbia..pentru a.i taia lui Milosevici..elanul criminal de a face purificare etnica!
Srebrenita..iti spune ceva??Cît despre semnarea unui acord...cred ca fix la asta se referea
De faptul ca agentia sirbeasca de stiri Taniug..in 89 a umplut lumea cu stirea mincinoasa cum ca Armata in Timisoara a facut ..60.000 de morti..pe care i.au si ingropat in gropi comune in cimitirul saracilor..cunosti?
Nu nu se poate sa fiti distinsul si iubitul general I.Marin..fost cpmandant al Diviziei Timisoara !

CEZAR spunea...

@?HUHU
Te contrazic vehement !
NATO - SUIA ,
NU A SPRIJINIT DESTRAMAREA FOSTEI YUGO prin interventia - bombardarea Serbiei !
POATE CA O FI INCURAJAT LA NIVEL POLITIC....
CIND A AVUT LOC BOMBARDAREA BELGRADULUI..YUGO ..ERA CA SI DESTRAMATA
CRIMINALUL MILOSEVICI ..BENEFICIIND DE GROSUL ARMATEI SI A TEHNICII DE LUPTA..A INCEPUT SA-I CAPACEASCA..PE BOSNIACI..CROATI ..MUSULMANI..
A INCEPUT SA PRACTICE ASA ZISA PURIFICAREA ETNICA..
AICI A INTERVENIT LA TIPATUL CELORLALTI..SUA...
A AVERTIZAT BELGRADUL CA VOR FII CONSECINTE MILITARE DACA NU SE OPRESTE..
CU CITEVA ZILE INAINTE DE A INCEPE BOMBARDAMENTELE..FOSTUL SECRETAR DE STAT SUA..A FOST IN SERBIA SI I-A EXPUS DETALIAT LUI MILOSEVICI CE SE VA INTIMPLA DACA NU SE OPRESTE
NICI VORBA..SI EL SE CREDEA INVINCIBIL..SI A URMAT CE EA CE STIM CU TOTII

marin spunea...

Pentru desteptarea celor care ma fac prorus desi nu am nimic in comun cu aceste afirmatii.
Adevarul ,sigur deranjeaza.
Nea Cezărică și nea Huhurez , știti cumva pe ce principii s-au dat gazele din M neagra catre Exxon si cui aveau intentia să le vândă.
Vorbim cumva aici de ”suveranism ” pe 1 miliard de dolari ???

Au investit 750 milioane de dolari
https://www.zf.ro/companii/americanii-de-la-exxonmobil-au-investit-750-mil-dolari-in-marea-20326741

Și pleacă cu 1 miliard de dolari.
https://www.zf.ro/companii/energie/conducerea-romgaz-aprobat-final-achizitia-actiunilor-exxon-proiectul-20658876

Huhu Rezea spunea...


Germania și Ungaria nu numai că au sprijinit dar au și inițiat acțiuni de separare pentru Croația prin transferul masiv de armament, împotriva guvernului Federal. Slovenia a fost prima fostă republică jugoslavă care s-a desprins pașnic .
Americanii au fost de acord cu politica Germaniei de pedepsire a fostei Jugoslavii si au susținut teoria că autodeterminarea etnică nu are nevoie de aprobarea țării. Acum, Putin exploatează aceasta prostie americană în cazul republicilor Donetk, Lugansk.

marin spunea...

Cezarică ,
În prag de destramare a URSS ,Gorbaciov ,deja fara nicio putere ,avertiza Occidentul până să inceapă conflicul in YU , ” Luati mâinile de pe Yugoslavia ”. dar degeaba ,era prea slab si il incurca Perestroika.
Numai că nemtii si austriecii au profitat si au livrat masiv armament de calibru greu croatilor ,chiar si niste mitraliere de calibru mare cu care din cateva rafale darâmau o casa. Armament caruia trupele federale nu i-au putut face fata. Și asa s-au trezit dimineata vecinii sărbi care au trait pasnic cu vecinii croati cu in loc de buna dimineata să fie secerati de armamentul greu al croatilor introdus de occidentali in Croatia.
Iar din capitolul ”Ai carte ,te poti sterge undeva cu ea ” ar trebui ca militar ce te dai să stii că ONU nu a autorizat NATO să bombardarze ,drept represalii la nesemnarea acordului prin care Serbia era ciuntita de teritorii populatia civilă si obiective civile in Serbia si cu predilectie in Belgrad ( Vezi podul de peste Dunare plin de civili). Nu pun la socoteala ca au tras inclusiv in Ambasada chineza , lucru de neadmis si de condamnat in Ucraina unde trupele Azov se ascund in obiective civile. Si au fost mii de victime civile ,inclusiv copii ,lovituri cu bombe cu grafit (foarte toxic) si cu uraniu saracit cu influente careinca se manifesta asupra copiilor.

Cezar spunea...

Totusi nu poti sa ne spui asa clar cu litera mare ,
ca Aprobi agresiunea criminala a Rusiei asupra Ukrainei ??
Eventual si o lovitura !
nucleara?
Ce ne tot intoarcem la ce a facut SUA in Yugo?
Nu SUA..a atacat acum ci Rusia.
PS.
Este clar..nu esti cine am crzut..sint usurat!
Mai mult..Nu esti militar ci un troll rusnak!
De fapt am mai spus.o !

reddog spunea...

Cezar se pricepe la capre. Zice că la război poți sta și capra.
Marin are dreptate într-o oarecare măsură.
Noi trebuie să vedem care sunt interesele României în toată nebunia asta.
Trăiască România!

CEZAR spunea...

Maaarine la nunta ta ..hai sa-ti crape pipotaaaa!!!

Canalul independent Nexta TV a postat un clip video cu aşa numitul Batalion “Libertate pentru Rusia”, care este format din cetăţeni ruşi ce au ales să lupte alături de ucraineni în războiul lansat de Vladimir Putin.

„Nu doar bieloruşii, ci şi ruşii luptă de partea Ucrainei. Batalionul ‘Libertate pentru Rusia’ se duce pe front. Batalionul ‘Libertate pentru Rusia’, format din ruşi pro-Ucraina, a fost desfăşurat pe câmpul de luptă din estul Ucrainei, după două luni de pregătire”, a susţinut Nexta pe Twitter.

Batalionul “Libertate pentru Rusia” este o subunitate de luptă din care fac parte cetăţeni ruşi şi chiar prizonieri ruşi luaţi de către armata ucraineană la începutul invaziei din 24 februarie, care acum au întors armele împotriva regimului lui Vladimir Putin, potrivit Ziare.com.

Însemnele batalionului sunt compuse din inscripţia Svoboda Russia / Libertate pentru Rusia – cu alb şi albastru, culorile folosite de activiştii anti-război. Batalionul a fost înfiinţat de armata ucraineană şi seamănă cu cel bielorus, fiind format din ruşi care îl contestă pe liderul de la Kremlin.

Conform sursei citate, trei soldaţi ai acestui batalion au vorbit cu jurnaliştii occidentali pe data de 5 aprilie despre motivele pentru care au întors armele. Unul dintre ei a declarat că autorităţile din Rusia i-au păcălit pentru a lua parte la aşa-zisa “operaţiune specială” din Ucraina. După ce a fost luat prizonier de armata ucraineană şi apoi eliberat, acesta s-a înrolat în Batalionul “Libertate pentru Rusia”.

„Când am realizat ce facem în Ucraina am decis să lupt împotriva regimului lui Vladimir Putin. O fac pentru copiii noşti de acasă, pentru viitor, pentru ca oamenii să poată vorbi (n.r. – în Rusia) fără teama că vor păţi ceva”, a declarat soldatul.

Reamintim, în acest context, că Ministerul ucrainean al Apărării a creat o unitate specială, Legiunea Internaţională, pentru luptătorii străini care doreau să se alăture luptei împotriva Rusiei.

Până la 7 martie, peste 20.000 de voluntari şi veterani din 52 de ţări şi-au exprimat dorinţa de a se alătura acestui efort, potrivit generalului de brigadă Kirilo Budanov, comandantul Direcţiei principale de informaţii a ministerului, care conduce această legiune.

csej spunea...

Faptul ca SUA si tarile occidentale au savarsit greseli in trecut nu justifica agresiunea Rusiei impotriva unui stat suveran si independent.Este cert ca Rusia este un stat agresor.Nu trupele Ucrainei sunt pe teritoriul Rusiei ci ale Rusiei se afla pe teritoriul Ucrainei.
Faptul ca Ucraina isi manifesta intentia aderarii la NATO nu justifica agresiunea Rusiei.Fiecare stat este liber sa adere la o alianta fie ea si militara dupa cum crede ca ii asigura securitatea statala.
Nimic nu justifica anexarea de teritorii ale altui stat.
Nici un agent economic nu face investitii intr-o tara straina fara sa-i aduca profit.
Marine relatiile economice intre tari se guverneaza tot pe legile economiei de piata.Relatia cerere si oferta functioneaza.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@csej, foarte corect analizat si sintetizat! Ce trebuie mai mult de atat de explicat fiecarui cap? Apăi, scurt pe doi si cu asta, basta!

marin spunea...

Cezărică
Daca tu nu esti in stare sa intelegi că Nato a bombardat Serbia/Yu fara autorizarea ONU si a omorat civili nevinovati cum sa intelegi că mercenarii care lupta in Ucraina lupta pentru bani. Si lupta oriunde pentru bani ,nu numai in Ucraina. Pentru cine plateste mai bine lupta si ei. Iar despre Azov stie toata lumea cine sunt si ce ravagii au facut in populatia din Dombask.
Si in Siria mercenarii finantati de americani luptau impotriva armatei siriene. Am inteles ca si niste nevoiasi de bani de pe la noi s-au inrolat pe la armata actorasului. pe astia i-ai uitat.
Cezarica ,stii tu cumva cine l-a infiintat pe Bin Laden si in ce scop si ce s-a intamplat cand nu i-am mai finantat trupele ?
Daca in Libia si Egipt ,state independente ,membre OnU au invadat/agresat sub motivul democratizarii ne spui cam ce tip de democratie au instalat pe acolo si cat de bine o duc in urma serviciului de democratizare facut. Ti-a placut operatiunea speciala fara aprobare de pe teritoriul Pakistanului ,stat independent a carui frontiera a fost violata ?
Sau cumva nu stii ca in urma eliminarii lui Mubarak din Egipt prin alegeri libere s-a instalat in parlament si la guvernare tocmai ”Fratia musulmana ” cel mai mare dusman al yankeilor. Noroc cu niste generali hotarati care i-au inlaturat desi erau legal alesi.
Asta vreti voi sa spuneti ca-i noua ordine mondiala pe care trebuie sa o inghita toti.

marin spunea...

Csej
Una-i economia de piata si cu totul altceva securizarea afacerilor prin atragerea sub umbrela NATO.
Plus ca oariscare regulament prevede ca ai acces in NATO si UE doar daca ai tratate de bune vecinatate cu vecinii. Ori le respectam ,ori facem ce ne taie capul ca să ne securizăm afacerile prin tragerea fortata in NATo.
Din cate stiu conditia de neutralitate a fost o conditie, adevaratul scandal s-a declansat de la neratificarea de catre ucrainiani a tratatului la Minsk si neincetarea agresiunii asupra populatiei din Dombask prevazuta prin tratat.

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
(30.04.a.c.):
= 2 CITATE din 2 comentarii:
1."..Americanii au fost de acord cu politica Germaniei de pedepsire a fostei Jugoslavii si au susținut teoria că AUTODETERMINAREA ETNICĂ NU ARE NEVOIE DE APROBAREA ȚĂRII. ACUM, Putin exploatează ACEASTA "PROSTIE AMERICANĂ" ÎN CAZUL REPUBLICILOR Donetk, Lugansk..." =30 aprilie 2022, 13:15 "
2."..America are păcatele ei, la fel și NATO, mai ales pentru că au sprijinit, inclusiv prin intervenții militare, destrămarea fostei Jugoslavii.
Putin nu face alceva in Ucraina decât să exploateze PRECEDENTUL JUGOSLAVIA, MAI ALES KOSOVO.
Asta nu înseamnă că Putin ar avea vreo legitimitate să invadeze Ucraina, în vederea ocupării, nu numai bombardării, cum a făcut NATO la Belgrad., =30 aprilie 2022, 11:49"

..ÎNCHEIAT CITATELE, (SUBLINIEREA..cu MAJUSCULE ȘI.."GHILIMELE"..din INTERIO RUL CITATELOR= îmi aparține..!=pt.că era NECESARĂ..!)

Îți reamintesc..că CEEA CE ESTE SUBLI NIAT..în textele de mai sus, am mai scris în trecutul mai apropiat și..mai îndepărtat, și anume că: EXACT ce e subliniat..A SERVIT și CAUZA NOASTRĂ = adică aceea..A CREĂRII ROMÂNIEI MARI (.!), LA ÎNCEPUT de SECOL XX (sic!)= în virtutea acelui PRINCIPIU al AUTODETERMINĂRII MINORITĂȚILOR (sic!).
DUPĂ o LUPTĂ DESCHISĂ..de mai mult timp,..ÎN GENERAL,PAȘNICĂ, iar în sec.XIX =..inclusiv în PARLAMENTUL HUNGARIEI.., a ROMÂNILOR "ARDELENI" = pt. UNIREA ROMÂNILOR ARDELENI și a TERITORIULUI LOR=TRANSILVANIA..cu țara vorbitoare de LIMBĂ ROMÂNĂ..adică cu "MICA" ROMÂNIE creată în 1859,..și cu sprijinul..FRANȚEI(..!), "VISUL" ROMÂNILOR..a devenit REALITATE în contextul arătat mai sus,după..WW.I. (.!), adică.: "PRECEDENTUL"..KOSOVO.., cam..IDENTIC..cu cel al TRANSILVANIEI=
MAJORITARĂ "ETNIC" = ROMÂNEASCĂ, după toate statisticile.."vremilor" [=de care "SE TEM" (de ce..oare..?)..cam TOȚI..ACTUALII..= PRO-RUȘI:..ABSCONȘI, .."la vedere"sau.."așa-zișii.."IDIOȚI UTILI"..(sic !)= "de la putere"] = S-A PETRECUT DUPĂ.. 1918..!..așa cum am scris mai sus..!;
Acest FALS PRETEXT = "a fost folosit de..AUTORITATEA.."română" din anii..de după 2009..ÎNCOACE..ca.."motiv" de NE-RECUNOAȘTERE OFICIALĂ a INDEPENDENȚEI statului KOSOVO [..=alături de alte vreo 3-4 state europene,care..AVEAU/ sau NU..aceeași situație:.istorică, juridică,..etc.ca și cea a statului.. KOSOVO și fostei federații iugoslave ..! (în care KOSOVO,ca și VOIVODINA = "vecina"..noastră..la WEST,..avea(u) =statutul de:.."PROVINCIE(I) AUTONOMĂ (E):..! (=oare de ce..?)].
ROSSIA=stat: VIOLENT,TIRANIC,SÂNGEROS, NEDEMOCRATIC.., de când..EA..pe SCENA ISTORIEI și până..în PREZENT(!), mai ales că..tocmai.."caracterul ei, așa cum..am scris: NU I-A PERMIS..nici măcar să asigure.."prosperitatea".. PROPRIULUI POPOR RUS (..!!), NU POATE ..și nici NU ARE DREPTUL (=de nici un fel..!) să EMITĂ PRETENȚIA..că este "mare putere"..ECONOMICĂ..=capabilă(?) să "dirijeze"..LUMEA..spre ce..??..(= spre..HAOS..,EXTINCȚIE a SPECIEI UMANE ..și a VIEȚII pe..pământ/TERRA..??).
..Iar NOI,CETĂȚENII ROMÂNI, TREBUIE să
(NE) hotărâm: cel puțin,prin ATITUDINE
..ONESTĂ și..IMPEDE.., de ce parte a..
"BARICADEI" NE SITUĂM..,NU..numai cu.. INTERESELE..,ci și cu:..SUFLETELE(.!):
=cea a TIRANIEI.,TERORISMULUI DE STAT ..si..CRIMEI..ÎN MASĂ ?
SAU:
=cea a LIBERTĂȚII CIVILE.., DEMOCRAȚI EI (=cu toate "defectele" ei..) și a.. BUNĂSTĂRII..ÎN MASĂ..?

anonim spunea...

Azi a mierlit-o in Ukraina un danez de 22 de ani.
Probabil a crezut ca pe acolo e ca in "counter strike".Acum nu se mai plictiseste cu joy stick-ul in brate dar nici mia de parai nu-i mai primeste.Plange presa in hohote dupa "erou"
Asta dupa "eroul" de 25 de ani de acum cateva zile.
"Eo" zic ca ar trebui sa foloseasca napalm ca doar se pricep, inca din Vietnam.
.....................................................................................
"De la înființarea la 4 iulie 1776, atunci când și-au declarat independența, Statele Unite ale Americii au avut parte de doar 21 de ani de pace în cei 241 de ani de existență, scrie site-ul Global Research, care a făcut un studiu în acest sens."

https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/cati-ani-de-pace-au-existat-in-istoria-sua-de-la-infiintarea-acestora-766325
....scrie DIGI24 finantat 90% de americani,restul din reclame (atunci cand au publicat nu stiau ce o sa urmeze)
Intrebare retorica: din cei 220 de ani de razboi cati au fost pe teritoriul lor?
(Hai sa mai scadem cei 8 ani de razboi de independenta pe teritoriul propriu-restul razboi=212 (acum sunt 216) oriunde altundeva pe glob
Parca-i(cam)mult! si nu dau semne ca s-ar opri...vom vedea daca vom mai apuca sub atatea "umbrele de securitate" (cam zdrentuite de interesele proprii ale statelor)
Pana atunci recititi vestitul art 5 al NATO si vedeti diferenta intre ce se spune si ce scrie acolo EXACT:)))
"inclusiv" NU INSEAMNA "obligatoriu"...

http://www.mae.ro/sites/default/files/file/pdf/TRATATUL%2520NORD-ATLANTIC.pdf

anonim spunea...

Găsită in arhivă


PRELUARE.
Să recapitulăm:
un pensionar (civil) are la începutul lui 2020 o pensie de 3000 lei brut, un rezervist la fel 3000 lei brut...OK!.. În septembrie 2020 civilul primește 14 procente și ajunge la 3.420 lei brut, rezervistul merge pe burtă că e apa mică și primește tot 3000 lei brut! În Ianuarie 2021 civilul și rezervistul nu mai primesc nimic (civilul mai avea de primit pană la 40 procente conform legii iar rezervistul 3,8 procente (ciucă al nostru ne dă măciuca) CORECT?!!... trece anul...plandemia!... Vine Ianuarie 2022... civilul primește 10 procente și ajunge la 3762 lei brut iar rezervistul 2,6 procente și ajunge la 3078 lei brut!... o diferență în favoarea civilului de 684 lei la brut!..OK!!!
Azi anunță guvernul o mărire de 7 procente din septembrie pentru civili deci civilul ajunge la o pensie de 4025 lei brut!... rezervistul ia doar 3078!... o diferență de 947 lei !... asta în 2 ani!
ciucă!!!!!!!!!...FMM!... AI CURAJ SĂ MĂ CHEMI LA RĂZBOI?

Huhu Rezea spunea...

Calin
Fi-ț-ar scrisul să-ți fie! Este un supliciu să parcurgi un asemenea text în care sunt mai multe semne auxiliare decât litere.
Păi d-ta pui semnul de egalitate între autodeterminarea populației unei regiuni ca Transilvania cu autodeterminarea populației provinciei Kosovo... de mărimea unui județ din România?
Noi am ales demult de care parte a baricadei suntem. Observ că unii nu au aflat nici acum si o tot dau cu narațiuni moscovite despre NATO.

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
1.Nu te ascunde în spatele "degetului mic..!(=scrisului meu..mai expresiv,ca să zic așa..!)
2.Pretextul "dimensiunii" unei țări nu e un "argument"..la SUBIECTUL COMENTAT = adică AUTODETERMINAREA ETNICO-TERITO RIALĂ..!(..fără supărare..!);
KOSOVO: în cadrul federației iugoslave =adică după WW.II=are un "lung"istoric de luptă cu scopul..ieșirii din federa ție.., LUPTĂ CENZURATĂ în acei ani: de către PRESA din ROMÂNIA "SOCIALISTĂ".!
dar prezentata cât de cât de către televiziunea iugoslavă(=TV NOVI-SAD..)
3.Cât privește.."alegerea" despre care am scris,..APARENȚELE..pot înșela pe NECUNOSCĂTORI..,și pe cei mai NEATENȚI
..la NUANȚELE și SUBTILITĂȚILE.."FAPTE LOR" și "ATITUDINILOR" politicienilor "români"..!= pe care..PREA "EVIDENT"=
îi interesează..EGO-ul lor..și atât..!

monteoru spunea...


Tarile europene vor fi depandente de SUA atata timp cat se va chema UE.Cand dupa modelul SUA se vor chema Uniunea Statelor Europene si va avea o moneda unica , o armata unica, un guvern federal nu se vor teme de Rusia.
Rusia tot timpul a fost preocupata de acapararea de teritorii si zone de influenta.Daca analizam vom observa ca in prezent actioneaza dupa modelul Germaniei dupa primul razboi mondial.Denazificarea de catre Rusia este un mit.
Existenta de indivizi precum acest Marin reprezinta pentru Romania un pericol.Indirect acrediteaza ideia dezintegrarii Romaniei.Ataca ideia de stat unitar si indivizibil.Induce ideia revizuirii frontierelor.



marin spunea...

@ Monteoru
Oho ,ho !!!!
Apărură si Comisarul poporului ( sau mai bine zis al Coloniei)
Mai trebuie să formati un complet in ”Tribunalul Poporului” din Monteoru , Huhu Rezea , Cezar si directia Aiud cu toti cei care vor normalitate in tara lor si neamestec in razboiul altora.
Monteoru ,prin acuzatiile aduse dai dovada ca esti tot un fel de mos Teaca incremenit in negura vremurilor ,mult mai rau ca haoticii generali rusi din prea laudata armata rusă care se angajeaza in ”operatii speciale” cu tactici medievale.
Măi mos Teaca daca ai fi scris ca America vrea sa faca prin orice mijloace Europa dependenta economic de resursele USA si dezlipita complet de aprovizionarea cu resurse din Rusia mai ziceam. Cam in sfera asta se duce razboil ,dar pentru un mos Teaca ca tine este greu de priceput.
O datorie externă USA de 17 trilioane dolari trebuie si platită. Scopul scuză mijloacele !!!!. Cresterea valorii oricarei monede nationale din tarile la care au datorii le da mari batai de cap si adauga sume mari la datoria existenta.
Ar fi bine sa intelegi ca razboil nu se duce doar cu puscociul cum crezi tu si altii ci pe terte planuri ascunse si nevazute. Iar cand ti-ai distrus economia si ai instalat multinationalele drept sugative de resurse ti-ai pierdut si suveranitatea.

anonim spunea...

Dincolo de cum scrii cuvantul "ideia" ca in anii '50 textul in sine este o "capodopera" de secretar BOB partid al unitatii judetene "a secu'" cam din aceeasi perioada
L-ai "infierat" pe Marin de l-ai rupt toarsu' G.P.-izd:)
vedeate-as pe mana lui zelenski ca ala n-a mai dat nici o pensie din 2014.I-a lasat muritori de foame pe rusii batrani din Donbass....la propriu!

"Existenta de indivizi precum acest Marin reprezinta pentru Romania un pericol.Indirect acrediteaza ideia dezintegrarii Romaniei.Ataca ideia de stat unitar si indivizibil.Induce ideia revizuirii frontierelor."

In urma acestui text "conspirationistul" Marin trebuie spanzurat,impuscat si inecat simultan, dragi tovarasi si pretini,dupa care trebuie supus la cele mai aspre "cazne":)))

Huhu Rezea spunea...

Serbane, băuși vodcă rusească la Bartolomeu?

@Marine
Este clar că esti un troll rusnac! Pe paginile de FB pe care le-ai menționat aici, au pierdut numărul conturilor FB sub care postezi aceleași rusisme.

anonim spunea...

@huhu
dar mataluta stii ca in Donbas pensionarii n-au mai primit nici un ban de 7(sapte) ani de zile? E prevazuta chestia pana si in acordul de la Minsk,face parte din cele 12 si ulterior cele 13 puncte pe care le-au garantat si Germania si Franta.Este punctul 8
Eu de gargara si propaganda sunt satul,iar tu nu te mai saturi sa servesti vorbe goale
Faci o labareala in toata regula.
Nu am zis ca tin cu rusii(nici pe departe) dar adevarul este adevar iar faptele raman fapte....
PS Chestia cu pensiile neplatite(intentionat,ca razbunare) de 7 ani chiar pute a nazism....pute rau!! Altii mai duri ar numi-o genocid.
Ma rog tu esti propagandist oficial...."nu stii tu de astea"

M spunea...

Iar ipocrizie!

Ca trolul rus Marin să posteze cineva trebuie să îi aprobe aberațiile!

O alianță este ca o prietenie. Te aștepți de la prietenul tău ca în caz de Doamne ferește să vină și să moară alături de tine!

Să îți înjuri aliatul ca la ușa cortului și să preiei minciunile ordinare ale inamicului (până una alta rușii sunt cei care ne amenință, pe noi, pe românii, cu arma nucleară, nu americanii) mi se pare de o josnicie demnă de tabăra pe care a ales-o.

Ce bine e să stai la adăpostul NATO, la fereală de o dictatură care te bagă la bulău dacă numai zici "război" și să faci spume la gură înjurându-i pe cei care te apără!

Pe un canal YouTube rus era prezentată o femeie rusoaică reținută pentru că avea unghiile date cu ojă albastră și galbenă (culorile drapelului ucrainean 🇺🇦). După câteva ore la poliția lui Putin a fost eliberată după ce i s-au șters unghiile. Despre ce vorbim?
Un "marin" care ar arunca cu lăturile lui Iuda pe internet ar fi probabil băgat la pușcărie de cei pe care îi laudă lobotomizat!

anonim spunea...

Acordurile de la Minsk. Care sunt cele 13 puncte care nu au fost implementate, după invadarea Crimeei de către Rusia, în 2014
Acordurile de la Minsk au fost semnate, în urmă cu șapte ani, după ce Rusia a invadat Crimeea,în 2014. Însă cele 13 puncte din acord nu au fost implementate nici până la momentul actual.
Negocierile dintre Ucraina şi separatiştii pro-ruşi din regiunile Donețk și Lugansk au fost semnate în septembrie 2014 şi februarie 2015, în prezenţa reprezentanţilor OSCE ai Rusiei şi ai țărilor occidentale, potrivit dw.com.
deci:
1
.
.
8 Reluarea relaţiilor economice şi plata pensiilor.
.
10 Retragerea tuturor echipamentelor militare, a armelor şi a echipamentelor de război, precum şi a mercenarilor străini din zona de conflict; dezarmarea grupărilor militare ilegale.(Ai cui or fi fost mercenarii aia straini din donbass si luhansk???)
....restul citesti si singur

Huhu Rezea spunea...

Serbane
Esti turmentat rău!
Scrie in acordul de la Minsk că Dondasul este independent? Nu ! Ucraina se obliga să respecte forme de autonomie al Donbasului, dar tot in interiorul Statului Ucraina, aranjament care includea și plata pensiilor.
Dacă Donbasul iși declară independența și apoi alipirea la Rusia... să plătească Rusia pensiile.
Tu crezi că R. Moldova plătește pensiile pensionarilor din Transnoistria?

anonim spunea...

Cine finanțează războiul din Ucraina? Mercenarii care luptă la Kiev, plătiți cu 2000 de dolari pe zi!
Cautati si veti gasi!!
Industria militară, marele câștigător
Pare rupt din scenariul unui film de acțiune, dar anunțul de angajare este unul cât se poate de real, fiind postat pe un site de angajare, Silent Professionals, pentru cei care lucrează în industria militară și de securitate privată.

Surse din armată spun că în ultima vreme piața a fost inundată cu astfel de anunțuri. Pe fondul războiului din Ucraina, contractorii privați americani și europeni văd tot felul de oportunități și oferă celor interesați misiuni de „extracție” și logistică.
O afacere de 500 de miliarde dolari
Natura acestei industrii presupune că este extrem de dificil să se urmărească numărul de contractori și de bani. Însă, după toate probabilitățile, vorbim despre o industrie în creștere. Un raport al Aerospace&Defense News a constatat că industria militară și de securitate privată la nivel mondial va valora peste 457 de miliarde de dolari în 2030!

Despre cine îi finanțează pe acești mercenari, cum vor fi conduși ei în luptă și unde s-ar încadra ei în ordinea ierarhică a armatei ucrainiene, nimeni nu spune un cuvânt.

Huhu Rezea spunea...

Măi vodcuța de pufoaică, pe tine te roade rău la lingurică ajutorul dat ucrainienilor de Lumea liberă ca să nu poată fi ocupați de ruși. Nemernic ești!

radud spunea...

Astăzi,un banc și o imagine sugestivă:
Premierul Ciucă în elicopter, în drum spre Kiev, privind pe geam:
- Dumnezeule! Câtă distrugere, câtă suferință, câtă disperare... ce tragedie trăiesc acești oameni!...
Pilotul:
- Domnule Prim-ministru,să știți că încă zburăm deasupra României!

marin spunea...

Nea Huhurez ,
acordul de la Minsk nevotat de Rada Ucrainiana nu are niciun efect pentru partea Ucrainiana . Rusii le-au cerut doar sa voteze acordul ,autonomie pentru Db si Lg si nu se ajungea la lupte.
Înarmarea Ucrainei nu este altceva decat un moft al yankeului si escaladarea imprevizibila a razboiului cu drept consecinta punerea la pamant a Ucrainei si suferinta pentru populatie ,suferinte pentru toate popoarele in care isi fac efect santiunile prin scumpiri, inflatie ,lipsa produse alimentare ,etc. De ce yankeul nu se inhama si nu-si indeamna lacheul actor-regizor la negocieri de pace il loc de a-l asmuta impotriva rusilor.
In criza rachetelor din Cuba , generalii americani il indemnau pe Kenedy sa riposteze . Kenedy le-a replicat ceva de genul ”Da , voi vă ascundeti in buncare , dar popolatia suferă ”. A negociat cu rusii fara sa-i umileasca cum face zilnic face yankeul orgolios să nu piardă afacerile din Europa. Si conflictul s-a rezolvat pasnic,diplomatic.
Ce-l costa pe yankeu cu Nato a lui si UE sa faca un pas inapoi si sa-i sfatuiasca pe actoras sa negocieze inainte de incepe razboiul ?? Oricum Crimeea nu o mai recupereaza iar in Dombask si Lugansk tot la autonomie se ajungea. Trebuie doar sa fii lucid si sa-ti protejezi poporul, nu interesele yankeului si UE.
Azi era liniste , Occidentul avea resurse , Ucraina o ducea bine si era o punte de legatura intre Occident si Rusia.
Chiar avea Europa nevoie de GPL american la pret indoit ? Nu cred . Si stai ca nu s-a terminat. Atitudinea yankeului de a umili zilnic pe rusi si livra arme nu va duce decat la ceva groaznic intre granitele Ucrainei cu suferinte inimaginabile pentru popor ,europeni si chiar americanul de rând.
Este greu pentru voi ”Comisarii Poporului ” cu armata la cucuruz transformati in ”comisarii Coloniei ” globaliste să pricepeti asta. Mai cereti si majorari de pensii ..... Probabil vom primi după ce se termina cursa inarmarilor ,ajutorarilor si ce o să ni se mai impună.
Ce-o sa ziceti când toata Europa va fi in strada din cauza escaladarii preturilor ,energiei, etc.

M spunea...

1. Cu rușii nu se poate negocia normal.
Nici acum nu au tratat de pace cu Japonia după al doilea război mondial. Deci negociază de vreo 80 de ani.
Am să cred că se poate negocia cu rușii când am să văd Tezaurul românesc înapoi acasă!
Rușii sunt niște hoți!


2. Rușii nu au chef de nici un fel de acord. Nici Budapesta, nici Minsk (1 și 2).

Popor înapoiat nu înțelege că se poate apăra altfel decât prin distanță. Așa au încins pe Napoleon și pe Hitler. Sunt incapabili să se modernizeze, să accepte apărarea ca un sistem de alianțe.

Să vă între bine în cap: nu contează America sau Europa, mujicul rus are nevoie de blocarea direcțiilor posibile de atac. Asta înseamnă, pentru noi, să ajungă pe aliniamentul Carpaților (unde îi așteaptă marin cu pantalonii în vine).
Rusia, învingătoare, nu se va opri la Ucraina!

3. E ultima șansă pentru Rusia să poarte un război așa cum știe ea. De ce? Pentru că demografic după generația asta de tineri vine o mare scădere demografică. Ori doctrina rusă presupune folosirea unei mase de militari, fără respect față de viața umană.

4. Cheia e Germania. Dacă Germania trădează și trece de partea Rusiei o să avem al treilea război mondial.

5. Trepanați ca marin sunt peste tot. Niciodată propaganda/dezinformarea nu a câștigat războaie. Am numărat 24 de minciuni spuse de acest marin pe subiect. Cred că este evident pentru oricine că omul are o agendă pe care o urmărește. Nici nu cred că este platit pentru asta, e doar un "idiot util".

În jargonul politic și jurnalistic, un idiot util este un termen derogatoriu pentru o persoană percepută ca făcând propagandă pentru o cauză fără a înțelege pe deplin obiectivele ei, și care este folosită cinic de promotorii cauzei.(Wikipedia)