Un produs Blogger.

marți, aprilie 26, 2022

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, i-a dat în cap lui Lavrov, chiar la Moscova, cu așa zisa operațiune militară din Ucraina

34 comments
Guterres a numit direct și nediplomatic drept agresiune ceea ce Lavrov și propaganda moscovită numesc operațiune militară.
La incercarea lui Lavrov de a minimaliza importanța recentei Rezoluții  a Adunării Generale ONU de condamnare a agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, Guterres a replicat"
Există un aspect care este foarte clar și evident, pe care nu-l poate schimba niciun argument. Nu există trupe ucrainene pe teritoriul Federației Ruse, dar există trupe ruse pe teritoriul Ucrainei”.
 


34 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La capul din doage a lui Putină, ce sa intre, ca intr-o mină, mai mult decat ce intra intr-o latrină? Omul batut in cep are el un concept infect ca ar hi si dăștept, dar nu-i decât o criță indesată cu borhot și tărâță! In ce-l priveste pe acest cap dă cal, care se crede un fel de Haniba, Lavrov, saliveaza acest boșorog precum cainele lui Pavlov cand vede un rachat in formă de hot dog, avand impresia ca Ucraina este cutitul si painea pentru maica lui, Rossia, baragladina! Ce se intampla si la Tiraspol, cu puscoace, boambe, granate si morti plini cu formol si alcool, este tot dorinta de monopol al acestor teroristi leninisto-marxisti asupra teritoriilor romanesti cu radacini daco-latinesti, iar amenintarile cu boamba cu ciuperca nucleara o spun din speriala, ca daca ar face-o cu adevarat s-ar duce naibii unde dracul i-a intarcat, ca s-ar alege praful de neamul de ruson si rusofon, ca de blana de urson, inainte de a pune laba păroasă pe boton, asa ca, nemaiavand armata si armamente ca sa mai lupte, se tin doar de amenintare dupa amenintare, ca o sperietoare de coțofene si cioare, caci in realitate pe restul lumii civilizate si creatoare nici in cot de ei nu-i mai doare, fi-mi-ar scarba de votca si gandirea lor de ciorta!

Cezar spunea...

Sper sa nu fi baut si mîncat nimic pe acolo
Si nici sa nu fi stat prea mult pe vreun scaun..
Asa se zice ca l.au lichidat pe de Dej
Sub fotoliul pe care statea era o sursa radioactiva
Au un tupeu orcile astea scirboase..ceva de speriat
Fac din Negru alb..cu o usurinta..rxtraordinara si au pretentia sa.i crezi..
Operatiune speciala...😡😡😡😡

Cezar spunea...

NB
Americanul a spus.o clar..vor intari Ukraina cu armament greu tunurile cele mai moderne ..blindate si rachete
Sa.i macine ukrainienii..sa faca praf armata de orci..sa numai poate ataca o alta tara nici in 20 de ani
Iar englezul a activat arsenalul nuclear si le.a comunicat clar
Orice incercare de a mingaia butonul nuclar..englezii îi vor pali..fara sa mai astepte consultari sau aprobari de la cineva..recte NATO
Nu mai este drum de intors...

monteoru spunea...

Rusia a manifestat tendinte imperialiste in toata existenta ei.A fost este si va fi un pericol pentru vecinii ei.Cu un asemenea vecin trebuie sa stai permanent in alarma.Cu chinezii au avut litigii teritoriale.In prezent au cu japonezii
Denazificarea de catre ei e un mit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Erata, cu scuze, ca am halit o litera la Hanibal, cel care s-a folosit de un greoi animal, elefantul, ca sa cucereasca la Roma puterea, Senatul, cat si intreg regatul... Restul este o autentica istorie, pe cand azi traim doar o sovietica isterie si măgarie!...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Citeam pe banderola capturată cifrele care arata distrugerile ucrainiene asupra haitelor de hiene, si se potriveste vorbei care spune sus si tare ca bolovanul mic rastoarna carul mare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe Youtube, gustati din dulceața imbătătoare a PĂCII si armoniilor de vis, ascultand cuplul fantastic, Karolina Protsenko si Daniele Vitali, violin and sax, street performance... Wooow moments!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/zelenski-dezvaluie-ce-a-discutat-cu-nicolae-ciuca-impartasim-o-viziune-comuna-asupra-perspectivelor-si-amenintarilor-la-adresa-unitatii-europene_2357145.html
PS. Câțu n-a putut merge la Kiev, avea programata o discutie despre PNRR cu Ghinea Slinosul..!!

marin spunea...

Așa băieti , pompați in ucrainieni fara numar si pe toate laturile.
Pentru români câte o lovitură sub centură in fiecare zi.
Bulgarii rămaseră fara gaze ,noi fară Mig-urile care functionează cu piese de schimb din Rusia. Noroc cu corvetele -copăi .........

Huhu Rezea spunea...

Oameni fără minte, care nu înțeleg pericolul rusesc pentru că ei simt rusește.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mărine, draga Mărine, plânge Putin după tine, lele, ca ti-a spus sa-i stai acasa dară tie nici ca-ti pasa, stai acilea in Romanica de rusi sa ne induci frica, lele!

marin spunea...

Dom Huhu Rezea , să aveti bani în buzunar pe când veti auzi Cucul cântând, așa ca să aveti apoi tot anul dupa cum zice vorba din popor.
Dă doamne din prima romanului mintea de pe urmă !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Marin, eu inteleg pe fiecare deplin si realitatea e ca sunt opinii si optiuni pe care trebuie reciproc sa ni le respectam pe fundalul acestei lumi, ca oameni si romani, dar de teroristii astia medievali, venali si criminali eu cred ca trebuie sa ne temem de ei, ca de niste sacali si misei, caci de violentele lor nu mai scapam, daca ii toleram, mai ales ca nu au ce cauta a intra, ca intr-un canal, cu forța intr-un teritoriu national si recunoscut international, distrugand Ucraina si ucrainienii mai salbatic decat pretorienii, impuscand, furand si violand la rand tot ce la mână prind, si asta dupa ce au mai facut-o criminal si al doilea Razboi mondial, pe unde au calcat, facand in calea lor totul praf, de li s-au dus renumele de călăi, azi impunandu-ne sa le se spunem ,,eroi!'' Cine crede in ,,prietenia'' ruseasca e cum ar crede cioara cu cașcaveaua in viclenia vulpească!

Vali spunea...

Hannibal Barca (Barca vine de la cuvantul Barcas care inseamna "Fulgerul", Hannibal era ahtiat dupa atacurile rapide date asupra adversarilor !)
Hannibal intr-adevar ii ataca pe romani folosind elefantii la trecerea Muntilor Pirinei si Alpi si ocupa o parte din teritoriul roman , dar se opreste langa Roma dupa ce ii invinge pe romani in batalia de la Cannae (216 i.Hr.)
Ajuns langa Roma, datorita faptului ca pierduse mare parte din efective in bataliile de la Trebia, Lacul Trasimene si Cannae, Hannibal a amanat atacarea Romei , care pana la urma nu a mai avut loc deoarece romanii au trecut la contraofensiva prin Scipio Africanul in nordul Africii, obligandu l pe generalul cartaginez sa se intoarca in Cartagina unde avea sa fie invins de romani in batalia de la Zama si sa apuce calea exilului unde se sinucide la Libyssa, în 183 î.Hr. pentru a nu cadea in mainile romanilor, dupa ce ii ajutase pe bitinieni in lupta impotriva romanilor ! In acelasi an murea si principalul sau adversar Scipio Africanul !
Daca cetatenii romanii strigau speriati "Hannibal ad portam" (Hannibal se afla la portile Romei), fratele lui Hanibal , Hasdrubal ii reprosa marelui comandant cartaginez faptul ca crutase Roma, cuvintele acestuia fiind urmatoarele:
"Știi să învingi, dar nu știi să profiți de victorie ! "

reddog spunea...

Cezar (fost Bonaparte) e fascinat de povestea cu cioara și vulpea.

Leon spunea...

Daca doriti sa aflati amanunte despre vizita Premierului Nicolae Ciuca in Ucraina, urmariti-l la ora 21.00 pe TvR 1.

Huhu Rezea spunea...

Ascultându-l, cât efort face ca să se exprime, îți vine să-i sari în ajutor să-i sufli cuvintele care nu-i vin în minte...umplând timpul cu vocale închise ale limbii române.

Viorel spunea...

Trebuie și un traducător pentru că după o multitudine de ă-uri și î-uri, puncye și virgule, nu am înțeles mai nimic.

Leon spunea...

Este de apreciat faptul ca, fiind constient ca se exprima mai greoi in fata camerelor Tv, totusi vine in fata romanilor sa-si sustina actiunile facute in folosul romanilor !
Raman la parerea ca va fi un Premier peste Orban si Câțu la un loc !
Sa trecem cu bine peste aceste crize (inflatie, energie, razboi la granita ) si om trai si om vedea!
PS. Huhule, aceasta noua varianta de scris Comentarii este greoaie pe Android...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, subscriu cumva: E o realitate, fie buna, fie rea, dar Ciucale ca ei e cu mult mai pe deasupra!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Chiar a recunoscut astaseară că nu este un bun orator.
Este bine că nu este conflictual, ca Bibilică, și colaborează bine cu social-democrații.
Vezi dacă îti convine aceasta setare cu comentariile in ordinea cronologică. Impune să menționezi cui răspunzi.

Leon spunea...

:)).Incercam, sa vedem cum va fi !
Ma obisnuisem cu varianta veche care-mi permitea Previzualizare si Corectarea erorilor..!

Calinmihaib12 spunea...

Cine și de ce a schimbat algoritmul de scriere,într-adevăr greoi"pe telefon, înstabil"pe verticală, lungind timpul de scrire ,.. etc...!

Dan B. spunea...

❕O mică rundă de iluminare istorică. ❕

▶️1989 - 1991:
Rusia permite desființarea liniei de demarcație dintre Germania de Est și Germania de Vest și dizolvă Pactul de la Varșovia, își retrage trupele din Europa de Est și are încredere în promisiunea verbală a ministrului german de externe Genscher și a omologul său american Baker că foștii membri ai Pactului de la Varșovia nu vor va face parte din NATO.

Trupele americane rămân însă staționate în Germania și nu vor fi retrase. Până în 2004 aproape toți foștii membri ai Pactului de la Varșovia s-au alăturat NATO.

✅"Rusul" rămâne calm.

▶️2001:
În discursul său în Bundestag-ul german, Putin face Occidentului o ofertă pentru un parteneriat strâns pentru a depăși diviziunile din trecut. Americanii o interzic.

Există până atunci un tampon între NATO și Rusia cu Belarus, Ucraina și cele 3 state baltice (Estonia, Letonia și Lituania).

✅"Rusul" rămâne calm.

▶️2004:
Statele baltice devin membre NATO. O primă încălcare a zonei tampon.

✅"Rusul" rămâne calm.

▶️2014:
Occidentul răstoarnă guvernul pro-rus și ales democratic al Ucrainei (condus de Viktor Ianukovici la acea vreme) și instalează un guvern pro-american având ca succesor pe Petro Poroșenko.

În același moment, Statele Unite - cu Hunter Biden (fiul actualului președinte american) - încep să se infiltreze în Ucraina prin intermediul firmelor Monsanto, Black Water și consilieri militari americani, oferindu-le perspectiva aderării la NATO. A avut loc a doua încălcare a zonei tampon.

✅"Rusul" rămâne calm.

▶️2014:
Forțați de lovitura de stat americană (rușii își staționaseră întreaga flotă de la Marea Neagră la Sevastopol, în Crimeea), a avut loc o ocupare pașnică a Crimeei. Spre deosebire de toate celelalte relatări, nu a fost tras un singur foc și nimeni nu a fost ucis. Cu excepția câtorva tătari din Crimeea, 90% dintre locuitorii Crimeei au fost de acord cu aceasta, lucru confirmat printr-un referendum la acea vreme.

❌"Rusul" este agresorul rău și este pedepsit pentru asta.

▶️2014 - 2022:
Odată cu brigăzile Azov libere (adulatorii național-socialiști ai svasticii), Ucraina bombardează în mod constant cele două "regiuni separatiste" Lugansk și Donețk, care încă fac parte din Ucraina. Mii de ruși mor, sute de copii ruși de asemenea.

Ucraina a încetat să plătească pensii locuitorilor acestor zone "separate" din 2014. Acolo se închide robinetul de bani pentru propria populație.
Aprovizionarea cu alimente a acestor zone este preluată exclusiv de Rusia.
Nimic din toate acestea nu este menționat în presă.

Unde era solidaritatea oamenilor din vest cu cei aflați în nevoie?

▶️2020:
Urmând exemplul anului 2014 în Ucraina, Occidentul încearcă acum să răstoarne guvernul din Belarus, lucru care a eșuat. Acesta a fost al treilea atac asupra zonei tampon NATO-Rusia.

✅"Rusul" rămâne calm.

▶️2022:
Putin cere pentru ultima dată o garanție că Ucraina nu va deveni membră a NATO și că regiunile Donețk și Lugansk vor fi în mare parte autonome pe teritoriul ucrainean. Acest lucru este respins de SUA.

Rușii invadează Ucraina. Pentru a pune capăt războiului. Putin cere o garanție a neutralității, demilitarizarea Ucrainei, recunoașterea celor două regiuni Donețk și Lugansk ca republici populare și recunoașterea Crimeei ca suveranitate rusă. Acest lucru este respins de SUA.

❌"Rusul" este singurul agresor, fiind sancționat într-un mod fără precedent, exclus din sistemul financiar, cultural și boicotat în toate privințele.

Acum, întrebați-vă cine este agresorul...

Dan B. spunea...

❕O mică rundă de iluminare istorică. ❕

▶️1989 - 1991:
Rusia permite desființarea liniei de demarcație dintre Germania de Est și Germania de Vest și dizolvă Pactul de la Varșovia, își retrage trupele din Europa de Est și are încredere în promisiunea verbală a ministrului german de externe Genscher și a omologul său american Baker că foștii membri ai Pactului de la Varșovia nu vor va face parte din NATO.

Trupele americane rămân însă staționate în Germania și nu vor fi retrase. Până în 2004 aproape toți foștii membri ai Pactului de la Varșovia s-au alăturat NATO.

✅"Rusul" rămâne calm.

▶️2001:
În discursul său în Bundestag-ul german, Putin face Occidentului o ofertă pentru un parteneriat strâns pentru a depăși diviziunile din trecut. Americanii o interzic.

Există până atunci un tampon între NATO și Rusia cu Belarus, Ucraina și cele 3 state baltice (Estonia, Letonia și Lituania).

✅"Rusul" rămâne calm.

▶️2004:
Statele baltice devin membre NATO. O primă încălcare a zonei tampon.

✅"Rusul" rămâne calm.

▶️2014:
Occidentul răstoarnă guvernul pro-rus și ales democratic al Ucrainei (condus de Viktor Ianukovici la acea vreme) și instalează un guvern pro-american având ca succesor pe Petro Poroșenko.

În același moment, Statele Unite - cu Hunter Biden (fiul actualului președinte american) - încep să se infiltreze în Ucraina prin intermediul firmelor Monsanto, Black Water și consilieri militari americani, oferindu-le perspectiva aderării la NATO. A avut loc a doua încălcare a zonei tampon.

✅"Rusul" rămâne calm.

▶️2014:
Forțați de lovitura de stat americană (rușii își staționaseră întreaga flotă de la Marea Neagră la Sevastopol, în Crimeea), a avut loc o ocupare pașnică a Crimeei. Spre deosebire de toate celelalte relatări, nu a fost tras un singur foc și nimeni nu a fost ucis. Cu excepția câtorva tătari din Crimeea, 90% dintre locuitorii Crimeei au fost de acord cu aceasta, lucru confirmat printr-un referendum la acea vreme.

❌"Rusul" este agresorul rău și este pedepsit pentru asta.

▶️2014 - 2022:
Odată cu brigăzile Azov libere (adulatorii național-socialiști ai svasticii), Ucraina bombardează în mod constant cele două "regiuni separatiste" Lugansk și Donețk, care încă fac parte din Ucraina. Mii de ruși mor, sute de copii ruși de asemenea.

Ucraina a încetat să plătească pensii locuitorilor acestor zone "separate" din 2014. Acolo se închide robinetul de bani pentru propria populație.
Aprovizionarea cu alimente a acestor zone este preluată exclusiv de Rusia.
Nimic din toate acestea nu este menționat în presă.

Unde era solidaritatea oamenilor din vest cu cei aflați în nevoie?

▶️2020:
Urmând exemplul anului 2014 în Ucraina, Occidentul încearcă acum să răstoarne guvernul din Belarus, lucru care a eșuat. Acesta a fost al treilea atac asupra zonei tampon NATO-Rusia.

✅"Rusul" rămâne calm.

▶️2022:
Putin cere pentru ultima dată o garanție că Ucraina nu va deveni membră a NATO și că regiunile Donețk și Lugansk vor fi în mare parte autonome pe teritoriul ucrainean. Acest lucru este respins de SUA.

Rușii invadează Ucraina. Pentru a pune capăt războiului. Putin cere o garanție a neutralității, demilitarizarea Ucrainei, recunoașterea celor două regiuni Donețk și Lugansk ca republici populare și recunoașterea Crimeei ca suveranitate rusă. Acest lucru este respins de SUA.

❌"Rusul" este singurul agresor, fiind sancționat într-un mod fără precedent, exclus din sistemul financiar, cultural și boicotat în toate privințele.

Acum, întrebați-vă cine este agresorul...

Huhu Rezea spunea...

Dan B
Vnimanie, Vnimanie!
Gavarit Moskva!
Vai și amar de noi dacă asemenea trăzniți se mai găsesc prin structurile de apărare ale României.
România este țară NATO și UE si avem fosti ofițeri care stau cu urechile pâlnie pe propaganda rusă, așa cum pe vremea lui Ceausescu românii ascultau Europa Liberă.

Radumami spunea...

@ Huhu Rezea
ce poti contesta din cronologia evenimentelor expusă de Dan B ?

Huhu Rezea spunea...

Radu
Oooo, multe sunt de contestat în ce spune cap pătrat de care s-au folosit diversioniștii GRU în masacrul de la Otopeni.
Expune exact propaganda rusească prin care se justifică agresiunea Rusiei asupra unui stat suveran, căruia i-a garantat frontierele după destrămarea URSS.
Fostele țări socialiste au cerut ele integrarea in NATO, tocmai pentru că se temeau de Rusia. Nu le-a obligat nimeni! Ai uitat că România și Bulgaria au rămas mulți ani in afara NATO?
Trebuie să fii complet aerian ca să crezi că Ucraina se bazează pe mercenari pentru a ține pieptul armatei Federației Ruse.

Calinmihaib12 spunea...

Dan B.
..ai revenit..! = să fii sănătos..!
..dar când..pomenești de"zone tampon":
ți-ai pus,vreo clipă,întrebarea:..cine
ARE NEVOIE DE.."ZONE TAMPON"..?
RĂSPUNS UNIC:..= STATELE TERORISTE, CRIMINALE..,cu gândul PERMANENT..la..
AGRESAREA,INVADAREA..=VECINILOR= adică ..a.."ZONELOR TAMPON"..!!
..RESTUL=vorbărie goală,plină de:DELIR POLITIC, SOFISME..și."răsturnări"..ale ADEVĂRULUI..și VALORILOR..PERENE..!
..să nu invoci..precedentul..RUSSIA, CUBA..și rachetele atomice..instalate în proximitatea SUA..prin anii '60.., că iarăși.."o s-o..dai în bară..!

Dan B. spunea...

@ Huhu:

Ia de vezi, nu cumva ai moștenit genetic capul pătrat, lipsit de conținut?
Nu vezi cât de tembel ești, din moment ce am ajuns a fi doar martor în proces?
I-am oprit, am preluat persoana al cărei nume mi-a fost făcut cunoscut, am pus-o în legătură cu călăuza și, la acest moment, misiunea mea s-a finalizat.

@Călinmihaib:

Rusia de după 1991 nu mai este similară, economic și militar, fostei URSS, motiv pentru care și-ar fi văzut de treabă, dacă yankeii nu ar fi zgândărit-o prin interpuși.
URSS a dus rachete în Cuba ca răspuns la amplasarea celor americane în Germania. Ai văzut diplomația, dar și teama lui Kenedy, care se ruga de Hrușciov să scoată rachetele din coasta USA? Aceeași temere o au rușii acum, când NATO a ajuns la granița ei. Deci, 30 state împotriva unuia singur?
Zona-tampon a fost creată prin prevederile Acordului din 1991, prevederi încălcate de yankei. Ucraina, prin urmărirea „pas cu pas” a „foii de parcurs” americane, ar mai fi fost zonă tampon (nu din pdv medical!)?
Iar conflictul militar se analizează de la cauze, nu de la consecințe. Îți pare că Zelenski ar fi avut o tentativă diplomatică în a-și proteja populația de ororile războiului.
Când Ucraina a avut vreo conduită amicală pentru România? Când românii le reparau elicopterele de luptă, dar ei doborau aeronavele noastre? Sau când au blocat intenționat brațul Dunării, pentru ca navigația să se desfășoare pe brațul lor? Sau când grănicerii ucrainenii au căsăpit 4000 români la Fântâna Albă, în 1940? Sau, la două zile de după plecarea tembelilor guvernanți români, când, în Piața Mare din Cernăuți, autoritățile locale au lichidat simbolurile românității etnie, chiar și după interzicerea folosirii limbii române dincolo de domiciliu?
Așadar, vino cu contraargumente, dar numai după ce-ți tratezi capul bolnav!

Huhu Rezea spunea...

@buzescu rusofilul
Până în anul 1991 Ucraina nu a fost stat independent și suveran. Granițele ei din 1991 au fost recunoscute de Federația Rusia după destrămarea URSS, așa că acțiunile lui Putin de după 2014 sunt agresiune pentru ocuparea de teritorii.
La fel s-a intâmplat și in 1941. După ce armata regelui Carol al II- lea nu a tras un glonț pentru apărarea Basarabiei și Bucovinei de Nord, acceptând ultimatumul sovietic, încercarea lui Antonescu de a recupera acele teritorii în anul 1941 a fost considerată agresiune de Natiunile Unite și am suportat consecințele după război.
Este ingrijorător procentul destul de ridicat al rusofililor printre rezerviști.

ifrim spunea...

@Huhu.Nu este nimeni rusofil,suntem doar Gică contra datorită bătăii de batjocură la care suntem supuși datorită neactualizării pensiilor militare de stat!Este doar o metodă de refulare împotriva nedreptății!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu mi-e frica de dusmanul ce tanjeste dinafară, cat mi-e teama dară de dusmanul dinlăuntru, cuibarit la sân de țară, si cum naiba curul sa nu-ti țâțâie cand acesta e viclean si sugand la două țâțe?!!

Huhu Rezea spunea...

@Ifrim
Cum adică, te dai cu dușmanul de moarte al românilor din ultimele 2 secole doar pentru că niște nemernici au eliminat actualizările pensiilor militare? Eu zic că sunt reminiscențe de gândire internaționalist socialistă.
Dacă rusii din Dombas s-au declarat independenți, de ce să le mai plătească Ucraina pensiile?