Un produs Blogger.

joi, aprilie 28, 2022

Un oficial ucrainian a afirmat că Ucraina poate să elibereze Transnistria la cererea R. Moldova

39 comments


Site-ul Deschide. md/ro a găzduit un interviu despre Transnistria cu oficialul ucrainian Aleksei Arestovici, consilier al președintelui Zelenski, interviu  care a stârnit și reacția Moscovei.
Ce a spus Arestovici veți citi în materialul de mai jos, dar trebuie să subliniem că mutarea invaziei rusești spre Estul și Sudul Ucrainei crește importanța Transnistriei în asigurarea unei presiuni suplimentare asupra armatei ucrainiene, care are în spate un inamic. Pentru a putea apăra Odesa de invazia rusească, Ucraina trebuie să scape de amenințarea rusească de pe teritoriul Transnistriei.  Totodată, Federația Rusă își leagă speranțele că prin forțele din Transnistria ar putea tăia legăturile dintre spațiul NATO si regiunea Odesa, culoar prin care armata ucrainiană primește sprijin logistic și militar.
Marele depozit de muniții  din comuna Cobasna, comună situată peste Nistru, dincolo de Rîbnița, la numai 2 km de granița cu Ucraina, depozit în care Uniunea Sovietică a adus muniția retrasă din RDG, Ungaria și Cehoslovacia, reprezintă un alt obiectiv important pentru ucrainieni.  





 

39 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum ucrainienii pe rusi ii adapa cu vorbe de clacă, de fapt o mistocareala de ocară sa le arate rusilor ca le tin piept oră si cand li se scoală, mai ales ca la cat i-au vutut sunt in pozitia celor de neînfrânt si care numai au nimic de pierdut, si asta tradus din romaneste pe rusi ii ingrozeste,dar mai ales pe acei vicleni trasnistreni, care de frica vorbelui acestui ucrainian dur acum le tremura izmenele-n gur, stiind ca la o adica cu faptele ucrainienii nu-s de gioacă, si daca-i ataca ii baga in groapă, stiind ca forta militara rusa e cam dusa dar mai ales si parca mai ingrozitor de speriata! Incurajatoare destainuiri, caci abia acuma rusii cretini isi dau seama ca s-au pus cu cel mai al dracului bobor nesupus, care intr-un final ferm ii vor aduce definitiv in sapa de lemn! Respect, Ukraina, si meritati ca toata planeta sa va intinda mana pentru a le slabi rusilor si Rusiei vâna, pana o sa-i acopere definitiv tarana!

reddog spunea...

Ucrainenii își urmăresc interesul lor în meciul cu Rusia.
Să ia Transnistria și să cedeze Bugeacul R Moldova daca tot vorbesc de eliberări.
Nu cred că ar fi o mișcare buna că R Moldova sa intre in jocurile Ucrainei.
Ucraina ar vrea de fapt toată R Moldova, e naiv cel care crede că ucrainenii fac gesturi dezinteresate.
Și pe la 1918 vroiau Basarabia și asta a cântărit mult în alegerea moldovenilor dintre Prut și Nistru sa se uneasca cu România.
Doar in eventualitatea unui pericol de genul asta vor opta din nou pentru Unire.
In rest le e bine așa, sug de la doua vaci fără să-și bată capul prea mult.

VIOREL spunea...

Încearcă extinderea conflictului. Prin implicarea României şi a Moldovei SUA obţine ceea ce doreşte, război cu Rusia.

Leon spunea...

„De la începutul acțiunilor militare în în Ucraina, Transnistria și-a păstrat neutralitatea și a vorbit deschis despre asta - nu suntem agresori, nu am planificat și nici nu planifică un atac asupra vecinilor. Am primit refugiați. În prezent, avem circa 25 de mii de ucraineni pe teritoriu...Presupun că cei care au organizat atacurile au scopul de a ne atrage în conflict, însă nu le va reuși”, a spus Vadim Krasnoselski într-un mesaj video postat pe Telegram."

Sorin spunea...

Se tot încearcă atragerea în conflict a tor state, acum Moldova. De partea Ucrainei. Promovata de politicieni ucraineni.

Huhu Rezea spunea...

Un recent sondaj efectuat recent în R Moldova a arătat că mai bine de jumătate din populație crede că NATO și Ucraina sunt vinovate de războiul din Ucraina, nu Rusia.

marin spunea...

Incep să se limpezească apele cumva?
Incep sa inteleaga cumva cat mai multi ca razboiul a pornit de la bagarea batului prin gard de catre yankei care conduc NATO si vor sa conduca lumea ?

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.national.ro/stiri-externe/razboi-in-ucraina-scandal-urias-in-senatul-sua-administratia-biden-acuzata-ca-a-impins-ucraina-intr-un-razboi-cu-rusia-760611.html/amp/&ved=2ahUKEwjxkr7Ykbb3AhWOvaQKHaNHBcEQFnoECAMQAQ&usg=AOvVaw1w-Sz9YSoqC5N_vX9Z7ukH

Acuma ii indeamna pe ucrainienii extremisti( Azov) pe care-i inarmeaza să atraga in conflict Moldova neutra care a avut alaturi de unguri o pozitie corecta in conflict vazandu-si de protejarea poporului si a intereselor țării spre binele poporului.
Cam asta-i politica uncle Sam.
Nu-i doresc ,dar poate o ia pe urmele lui Medeleine Alb.pana nu distruge planeta.
De la interesele lor a pornit totul.
Sa vedem de unde respira polonezii si bulgarii gaz .
Probabil de la Ur_SULA !!!!!
La fel si noi piese de schimb pentru mig -uri.

reddog spunea...

R Moldova daca tot se consideră stat independent și suveran să-și rezolve singura problema cu Transnistria.
Că mulți pe acolo sunt tari in clonț cu independenta.
Romanii sunt așa un fel de păcălici care dau bani fara niciun fel de condiționări.
Mulți chiar rad de asta.
Ei când spun Moldova se gândesc la URSS.
Unii poate nu știu ce șerpărie e pe acolo. 😁
Sa intre pe siteuri din R Moldova și se vor convinge.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt declaratii, daca v-ati prins, in focul acesta incins si nestins de razboi dintre doi dulai răi, si va spun eu ca mult conteaza aceasta ideatie in razboinica ecuatie, intrucat auzita de catre partea atacant abuziva o poate pune in derivă, dar mai ales ca acest tupeu, curaj si incisivitate ii pun pe rusi in mare dificultate de inferioritate prin inspaimantarea trupelor ofensiv angajate, si asa demoralizate chiar de la inceputul ostilitatilor, infricosate de darzenia de hiene a trupelor ucrainiene! Ce sa mai viseze ei la Republica Moldova sau Transnistria, daca de abia mai pot apara teritoriile consacrate si acum partial de rusi ocupate, luptand disperati spre a fi eliberate? Se mai poate pune problema si discutii cu dilema ca ucrainienii ar visa la Moldova - Transnistria cand sunt in discutii pentru a adera la Europa, iar intentiile de invadare ar fi o condamnare si interzicere la aderare!? Reiterez ca, aceste afirmatii de mai sus, sunt pentru a inspaimanta cancerul rus, sa vada ca agresiunile lor eventuale de invadare asupra si altor popoare inconjuratoare le-ar da impulsul sa intervina in forta, si pe acestea sa le apere cu interventii militare, chiar daca cu acest agresor puhoi sunt acum in razboi! Nu, nu cred ca Ukraina are vreo o intentie parsiva sa intervina cu intentii de razboi peste teritoriile revendicate de noi, ci sincer au intentia crestina sa intervina agresiv peste Rusia invadatoare, daca isi va permite sa intre cotropitoare peste teritoriile inconjuratoare, candva, adica Transnistria si Moldova!

CEZAR spunea...

@/Viurel ..majurul -STRATEG
Cum de poti sa fii atit de prost ??

Sorin spunea...

Ar fi interesant de știut, referitor la sondaj, ce etnie au moldovenii care nu considera Rusia vinovata de razboi. Ca sa o spun direct, se trag din moldoveni prezenți de multe generații sau au fost aduși din alte zone după 1941?

reddog spunea...

Cezar și dl Ifrim cred că sunt fani Gregorian Bivolaru.
Fac aia in cerc, știți ce zic. 😁
Probabil vor sa se integreze în absolut.
Cezar e tot cu gândul la plxul ăla și dl Ifrim zice că pleacă în excursie pe undeva.
Mai dam un ochi si pe acolo.
Nu ratați, e că și cum ai merge la circ. Și e gratis. 🙃

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pai, cum sa nu creada șoldovenii asa ceva cand acolo predomina mai mult Moscova decat Europa? Mergeti prin toată Șoldovioara, întinsi ca sfoara, si-o sa auziti la televizoare, tranzistoare si tot felul de audiovizuale, date tare, doar emisiuni locale si internationale in care predomina ca o căpușă doar limba de lemn Tanase alioșă, rusă, de la melodii, palavre, comedii si tot felul de idioții si pana la emisiunile pentru copchii, asa ca sa nu ne mire acest fapt ca primul pas spre rapt se face cu unda, adicatele cu propaganda si limba plina de noire humor si data adanc in răspăr, si cum peste 50%, daracul sa-i duca, s-au nascut in republinskcacaia sovietelor si a colhozurilor e normal ca rezultatele sondajelor sa iasa de partea rusofililor si rusofonilor, manca-i-ar tata gulagurilor, pe năsălii de paltin, Iosiv Satan Stalin, din Vladivostok si pâna-n Kalinin!

Huhu Rezea spunea...

Flavius
Eu nu cred că tu ai călcat prin R. Moldova în ultimii 10 ani.
Mai bine de 30% din populația de acolo este rusofonă.
Dacă avem români din România îndobitociți de propaganda ruso-sovietică, ce te mai miri că sunt atâți moldoveni care se inspiră din propaganda moscovită?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, Anilu a mea e dinamovista, dar pentru ca eu nu ma mai uit la nici un meci de fotbal, nici ea nu se mai uita la meciuri si nu mai stie pe ce loc in campionat este Dinamo, si nici eu ca stelist pârât nu stiu pe ce loc este aceasta echipa, asa ca zi-ne si noua care este situatia actuala cu aceste doua echipe, cat despre cel de care pomenesti mai sus, el e cu Cimisoara, asa ca lasa-l sa-si vada de meciurile lui de serie B!

magda spunea...

Vedem in ultimile 48 de ore multe minti luminate...dar nu de lumina pascala...care o tot tin langa cu unirea.Cica acum ar fi momentul prielnic,in plin razboi.Adica nu am facut-o dupa destramarea URSS pe timp de pace si ce s au gandit ei hai acum ca poate...se lasa cu artificii.Sper ca mai marii nostri sa nu cada prada altor interese acum la semanatul culturilor de primavara cand....nu i asa ,iar vom putea avea productii record.Apropo...dl.Chesnoiu va mai ganditi cu achizitia de floarea soarelui si altele,caci cu recolta trecuta v-ati trezit cam tarziu.Moldova trebuie sa ramana neutra din punct de vedere militar dar in UE.O granita comuna ar fi suficienta doar vede toata lumea cum zburdam pe la bulgari,unguri si chiar pe la sarbi chiar daca nu sunt in UE...cat vom mai putea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, aveti dreptate si subscriu, dar in Moldova n-am fost, decat in Ungaria, Austria, Germania, Luxemburg, Belgia si Franta, dar asta a fost cu mult timp in urma, si fac aici o remarca, ca o remorcă: La moldoveni sunt rusofoni si rusofili, de drept si de caz, dat fiind vasalitatea si slugareala timp de decenii, insa procentele de la noi sunt strict referitoare doar la tradatori de natie si de tara, dintre care prostii facuti gramada reprezinta aproape 50%! Oare am brodit bine adevarul matematic si stiintific?!

reddog spunea...

CFI
Dinamo e in Liga 1 și Steaua in Liga 2.
Anilu a dvs daca vrea să știe și locurile poate scrie pe aici un mesaj să întrebe.
La aia cu stelist pârât nu pot sa va contrazic.

Cezar spunea...

@/marin
Este cel mai prost analist pe care l.am vazut pe acest blog
Am convingerea ca.i un trol rusnak!

reddog spunea...

Prieteni vechi și noi. 🙄🤫


"Luptele din teren au continuat. După ce au oprit ofensiva împotriva Cehoslovaciei, bolșevicii ungari și-au concentrat atenţia asupra României. La 20 iulie, armata lui Béla Kun a atacat România pe un front extins dincolo de râul Tisa. Ţara noastră avea probleme cu bolșevicii și la graniţa de est, acolo unde Christian Rakovski, devenit comisar sovietic pentru Ucraina, ameninţa să invadeze Basarabia. Când forţele lui au reușit să alunge din Odesa forţele aliate de intervenţie, această ameninţare a părut credibilă. În momentul în care a proiectat ofensiva împotriva României, Kun și consilierii săi militari aveau speranţa că România va fi atacată și de forţele bolșevice din Ucraina pentru a stabili o joncţiune directă cu Ungaria.

Contraatacul Armatei Române a dezmembrat armata maghiară. La 1 august, armata română a trecut Tisa. Regele Ferdinand și Regina Maria au venit de la București să asiste la eveniment. Cu larga aprobare a Aliaţilor, Armata Română a înaintat spre capitala Ungariei. În după-amiaza zilei de 3 august 1919, primele trupe române pătrundeau în Budapesta. Kun a fugit mai întâi în Austria, apoi în Uniunea Sovietică. A fost arestat în timpul epurărilor lui Stalin și executat în toamna anului 1939. Forţele române s-au retras din Budapesta și Ungaria, în noiembrie 1919. O lună mai târziu, noile graniţe ale României începeau să fie recunoscute prin tratatele internaţionale."

Sursa:historia.ro

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog: Multumesc frumos! Iata ca nu stiam de Steaua ca este in Liga a doua! O sa fie si in a treia cu Becali cioban cu ghioaga in mânuri pentru un darab de pânuri! N-o retin pe Ani sa vada meciuri, dar bolile nu-i mai permit sa se mai uite la acestea, care produc emotii... Din partea mea, toate echipele sa castige cat doi, numai Becali sa piarda turma sa de oi! Haida-ha cu ghioaga si berbeaca la Bekali in ogradă pentru o branzică cu măligă caldă, meciurile ca maciucile sa-i cadă, asa cum Giovani a furat toti banii si golanii l-au dus cu targa in ograda la Jâlava! Iac-asa!

marin spunea...

Cezar
Cautati-o cu lumanarea .Acuma -i momentul etalarii prostiei.
La prima lovitura vă căcati pe voi si vă inghesuiti la granite sau in aeroport.
Doar un bălălău inconstient ca tine putea sa se bucure de bombardamentele fara mandat ONU din Belgrad ,inclusiv cu uraniu saracit,unde mureau copii nevinovati si unde efectul uraniului saracit si-a facut si isi face încă efectul asupra populatiei si mai ales a copiilor si a trupelor de mentinere a pacii dislocate in zona.
Ia zii Balalau in cate teatre de operatii ai fost ca sa cunosti consecintele si o parte din adevarul crud. Cate campuri minate si efectul lor ai vazut ?

Leon spunea...

Pentru acuratetea informatiei: "În noiembrie 1919 armata română a început să se retragă și la sfârșitul lunii martie 1920 ultimul soldat a părăsit teritoriul maghiar."(Wp.)..!

reddog spunea...

CFI
Steaua este in Liga 2
Daca țineți cu echipa lui Becali trebuia să spuneți că sunteți fecesebist nu stelist.
Nu prea vad cum puteți s-o rețineți.
Din ce ne spuneți ea pare șefa pe acolo.
Încurcate sunt Căile Domnului și ale dragostei.
Forza DINAMO!

marin spunea...

Cu asa governanti ,in mod sigur ,mai degraba vor aranja legislatia in asa fel ca Steaua sa poată juca in prima ligă decat sa se ocupe de actualizarea pensiilor militare.
Ii doare-n cot de rezervisti.
Astia nu fac decat ce li se dicteaza la telefon de ăl care vorbeste la pupitru si nu stie pe unde să iasa din scenă si care vrea să conducă lumea.
Oare Catu ce i-o fi promis actorasului si cu a cui imputernicire ?

reddog spunea...

Leon
Buna remarca.
Astea oricum sunt amănunte.
Esențialul a fost surprins in citatul din articol.
Am citat din acest articol.
Verific din mai multe surse.

https://historia.ro/sectiune/general/generalul-francez-foch-consolidati-romania-567856.html

Cezar spunea...

@/marin
Bati cîmpii fara gratie
1.constat ca habar nu ai de contextul in care a gost bombardata Serbia...pentru a.i domoli activitatea criminala asupra celorlalte natiuni..
De Srebrenita ai auzit?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, sa remarcam cu un serios umor, ca de o streche fara pereche, faptul ca in 1919 un soldat roman de viță veche si cu cușma pe-o ureche a agațat o ochincă spartă la Primăria Budapestei la streasină, sub serpantă, de-a ras Europa toată, facand o promisiune pentru a Ungariei natiune ca, daca mai poftesc la glia natiei romane, in 24 de ore acea opinca aninată va mai fi inca o data la streasina Primariei agatata!

Huhu Rezea spunea...

Steaua nu a retrogradat nicioadată din prima Divizie. La solicitarea Armatei, doar și-a schimbat numele. Se numește acum FCSB si se bate si anul acesta pentru titlu.
Echipa CSA Steaua din Div B nu este continuatoarea fostei FC Steaua, ci este doar noua echpă patronata de Clubul Steaua al Armatei.
Trofeele cucerite de FC Steaua, pe perioada cât a avut contractată marca Steaua, aparțin Clubului Sportiv al Armatei dar nu și noii sale echipe de fotbal, care nu are drept de pronmovare în Divizia A.
Recent, ICCJ a trimis spre rejudecare procesul privind conflictul dintre Armată si FCSB privind disputa pentru marca notorie Steaua București.

Viorel spunea...

Don Cezare. Prost ești tu că nu ești atent ci a-tont ca de obicei. VIOREL-STRATEGUL s-ar putea să fie Ofițer și nicidecum Viurel majurul. Deci, dormi în pace prostovane. Văd că iar ai mușcat-o.

reddog spunea...

Huhu
Ministrul Vasile Dincu v-ar contrazice și ar avea dreptate. 😁

Nu-mi place că ține cu CFR, eu,ca și ceilalți dinamoviști, simpatizez cu U Cluj.
Dar cred că e un bun ministru.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/vasile-dincu-nu-concepe-ca-csa-steaua-sa-nu-fie-lasata-sa-promoveze-in-liga-1-19448267

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, incurcate sunt aceste driblinguri si voleiuri din cele doua terenuri si echipe, care ar trebui impaciuite si reunite intr-un singur club, ca dupa exemplul piuliței si șurub, care impreuna se strang in fața oricarui hârb hâd!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel: Ha, ha, ha!...

Huhu Rezea spunea...

Caine roșu
Federația de Fotbal și Liga 1 se conduc după regulile UEFA și FIFA nu după hachițele lui Dîncu

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe scurt: Am facut demersurile corespunzatoare, petitii, si Min. Muncii i-a acordat un scaun cu rotile lui Anilu, ducandu-ma la Bacau martea trecuta si dandu-mi o hartie de achizitie de la Biroul Persoane adulte cu dizabilitati in valoare de 850 lei, scaunul achizitionandu-l de la un magazin cu care au ei contract, ca sunt multe in Bacau. Scaunul de 16 kg si care suporta pana la 120 kg, costa, dintre multe altele de diferite valori si culori, 1000 lei, eu luand culoare neagra ca nu avea rosie cum voia Ani, drept pentru care am pus de la mine 150 lei, am semnat 16 acte si l-am luat. S-a discutat si la tv: Aceste dispozitive la Emag sunt foarte ieftine, acesta ar fi costat la ei cam 550 lei, dar porcii patroni de magazine si farmacii care vand asemenea dispozitive, care au contracte cu statul prin orase le dau la pret dublu jefuind statul, prea putin contand pentru mine asta. Dar cate contracte nu se fac in difeite domenii si samsarii trag de pe urma statului ca sugativele! E bine ca e pliabil, nu prea greu si poate asa o mai scot si eu la aer ca de 5 ani tanjeste sa iasa afara si daca ea la ridicare in picioare face tensiune de 20 nu puteam s-o scot, necazul fiind ca totusi de la etj 3, ultimul, trebuie sa coboare scarile per pedes si iar nu e bine... Unde ma mut pe pe 01 Iulie la apartament voi sta la etj 1 ca la parter nu vreau, mi-ar arunca gâganii petarde pe fereastra sau mizerii si alte neajunsuri, dar poate o rezolv s-o pot scoate la aer, mai ales ca voi plati chirie doar 7 lei pe luna si alte facilitati sociale, 10 lei apa rece lunar si restul sponsorizeaza Primaria, oricat as consuma, iar la gaze si curent alte facilitati, trebuind doar sa-mi bag centrala mica de apartament pt caldura, blocul fiind anvelopat si cu termopane, totul absolut nou, schimbat total parchetul, usile metalice, gresie-faianta, instalatii electrice si contorizat in casa sa nu se fure curent. Poate da Dumnezeu sa mai scap naibii de mai multe necazuri, cheltuieli si plati la pausal si risipe, de am platit in iarna asta lunar 1200 la chirie si intretinere lunar, plus gunoiul separat la Primarie, telefoanele, curentul individual, gaze individual dar pe un sistem pausal complicat, etc... Cat am stat aici ne-am cheltuit pensiile numai pe utilitati, la naiba! Si eu care tot speram de la Armata sa-mi mai puna ceva la pensie, de ani si ani de zile, din 2011, asa cum la generali i-au indesat anual de si-au spart matul gros in ei cu cacalaurile de sute de milioane lei vechi, si de fapt s-a furat de la amarati ca mine si altii sa-i indese cu aceste drepturi de majorari! Da, ca sa-i indese pe astia ca au si ei doctorate copy paste si avansati noaptea la lumina opaitului, zacuti o viata numai prin cancelarii si birouri de clocari, o zi macar nebatandu-i ploaia, vantul, gerul sau canicula, ori sa traga macar un foc cu pusca Geco, habar neavand unde se afla amplasat un poligon, cand eu am fost la Cincu, Rotunda, Malina, Babadag si pe toate santierele, minele si canalele, cat si Insula Mare a Brailei, avand acum doar 1.240 lei, ca mucea, plus cu grad de invaliditate in timpul serviciului la ordin! Sa fie ei sanatosi, iar eu si Anilu mai sanatosi decat ei, asa sa fiti de sanatosi si domniile voastre, stimati camarazi, ca nu suntem noi generali dar cel putin o sa traim mai mult decat ei! Doamne, ajuta!

reddog spunea...

Prea mic pentru un război atât de mare!
Povestea lui Marin Lungu.

https://www.bogdanbola.ro/povestea-unui-erou-dobrogean-marin-lungu-prea-mic-pentru-un-razboi-atat-de-mare/767

marin spunea...

@ reddog
Cutremurator.
Asta-i adevarata fata a unei tari care isi face curatenie in cimitirele eroilor odata pe an cu ocazia Zilei Eroilor.
Noua emanata clasa politica din burghezia proletara are un singur tel ,totul pentru ei si gasca lor .
Nu degeaba am spus ca mai degraba vor baga Steaua in Liga 1 decat sa se preocupe de majorarea unor pensii genocitare.
Bine ca ajutam niste refugiati in mercedesuri,bmw- uri sau care trec granita cu porbagajele sau manecile pline de valută forte ,bine ca dam 500 000 euro ca sa sprijinim nu stiu ce investigatii prin Ucraina ( facute poate in mare parte de extremistii din Azov) iar la amarestenii nostri le aruncam o ciosvarta la 2 luni ,etc.
Bine ca le ies pozele de propaganda facute alaturi de acesti veterani.Asta conteaza ,in rest ...
Cea mai mare blasfemie este sa lupti ca sa le aperi averile si furturile.

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.antena3.ro/amp/antena-3-bujor-semn-recunostinta-ziua-veterani-razboi-637797.html&ved=2ahUKEwju2f6j2Lj3AhUB66QKHZvlCZwQFnoECBgQAQ&usg=AOvVaw2nFWqoUIQGuVW5bDnLtlk5

Leon spunea...

Din Comunicatul MApN:
"În cadrul campaniei „Recunoștință veteranilor de război”, din seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, au fost distribuite, între 26 și 28 aprilie, pachete-cadou celor 1.748 veterani de război și celor 43 de văduve de război de pe teritoriul României, precum și celor patru veterani din Republica Moldova. Echipele de distribuire a cadourilor în țară au fost constituite din personal al unităţilor militare, sprijiniți de voluntari, membri ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale de profil."