Un produs Blogger.

duminică, iunie 05, 2022

Călătorie simulată pe Autostrada A1, Defileul Oltului, între Transilvania și Regat

46 comments

 Turcii de la Asocierea de firme Mapa – Cengiz (Turcia) au prezentat prima variantă 3D cu lotul 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, segment de 31 de kilometri, Cornetu, județul Vâlcea- Boița, județul Sibiu,  care a intrat în proiectare în această vară, contractul de proiectare și execuție fiind semnat în februarie pentru 4,2 miliarde lei.

Cu o lungime de 31,33 km, secțiunea Boița – Cornetu trebuie finalizată în anul 2027

Este prima traversare pe autostradă a Carpaților Meridionali și prima legătură pe autostradă între Transilvania și Regat. Sunt mulți transilvăneni care nu au circulat în viața lor pe Defileul Oltului și în continuarea traseului spre Pitești-București, pe periculosul DEALUL NEGRU.

Constructorii din UE s-au retras din licitație din cauza vechimii studiului de fezabilitate, din anul 2008.

Grupul Mapa are o experinţă de 40 de ani şi lucrează în Europa, Asia, Africa şi America în domeniile construcţii, hoteluri, energie regenerabilă, aeroporturi şi transport aerian de marfă (CARGO). La capitolul autostrăzi, antreprenorul menţionează autostrăzile Trabzon şi Hopa din Turcia sau Djen Djen-El Auma din Algeria.


46 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dar cine naiba e nebun sa se duca pe un traseu asa de periculos, dar cu soferii din trafic mai periculosi ca orice? Va dati seama ca intr-un tunel, cu niste cretini vitezomani la volan, care pot produce coliziuni cu carambol, in care foarte repede explodeaza masini la impact, acolo in subteranul ala stramt, unde te duci tu, daca esti bolnav sau batran sa nu poti fugi cum sunt eu, ca obosesc la cativa pasi fortati sub cu 50% capacit respiratorie, sa-ti salvezi viata sa iei o gura de aer si cand panica peste participantii la trafic blocheaza caile de acces? Credeti ca aici e Japonia, in care totul este strict controlat si gandit sa nu se intample catastrofe? Pe drum intins si ei produc catastrofe, daramite in acest sistem de tuneluri si viaducte! Pentru mine este exclus total sa ajung vreodata pe acolo, poate daca ma mai nasc inca o data si sa am si o doza de nebuneala si indiferenta la riscurile iminente... N-am incredere in lucrare, existand pericol iminent de alunecari de teren dupa ploi, cu tot cu autostrada, ca suntem in Romanistan, nu intr-o tara civilizata si responsabila, cu legi dure la constructii speciale! Sa circule pe acolo cine vrea...

BatistaPeTambal spunea...

Wow, ce limbă de lemn ați înghițit, dle Cătălin...

Arfy spunea...

CFI, porțiunea prezentată nu este pentru claustrofobi! Oricum n-ai făcut nicio deplasare mai mare de Onești-București! Dar poți să faci traseul Oltului cu elicopterul sau avionul dacă nu ai rău ca oprescu! Avem 200 de ani în urmă ca infrastructură! Să vezi lucrări de 10-20 de km doar studiu de fezabilitate pentru 2-3 ani, e grav. Și apoi sa spui ca un studiu e vechi... ce structură geotehnică s-a transformat în 4-5 ani?

Cezar spunea...

CFI...are dreptate!
Cum draku sa te bagi in tunelul ala?
El ca un brav majur neam de manivela...a rasturnat basculanta..pe drum drept cu soarele in fata🤣🤣🤣🤣🤣

Leo spunea...

De 10 ani se chinuie "francejii" de la RENAULT ca să determine politicienii români ca să decidă construirea autostrăzi Pitești - SB. Prin 2016 în guvernul Cioloș apropiat de ei, chiar a fost ministru al transporturilor pe Buşe , care provenea din sistemul RENAULT.
Dar acum se pare că "francejii" vor să cam stingă încet lampa producţiei de automobile. Fac daciile electrice în China iar Renaulturile electrice le vor face în FR.
În Rusia şi-au închis afacerea iar în China nu e departe de a pleca și de acolo , având în vedere că RPC nu e departe de RU.
Tare îmi este că fără lobby-ul "francejilor" , finalizarea autostrăzii se va tot prelungi...

Leon spunea...

Marfurile din China ajung mai repede in Ungaria, pe apa si calea ferata, via Constanta:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.economica.net/primul-tren-pe-ruta-china-romania-ungaria-organizat-de-grampet-a-plecat-vineri-din-constanta_588570.html/amp&ved=2ahUKEwjTk4Sd0pb4AhWeg_0HHW3rAJgQFnoECAMQAQ&usg=AOvVaw3mM7OZ40IMl9pk-reItimQ

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, hai s-o lasam moarta: Am facut Sc Militara in Pitesti, am facut 4 ani liceul in Focsani, am lucrat in Braila, la Galati am facut naveta cu trenul si vaporul detasat o perioada, am fost detasat in Valea Jiului, unde aveam ruta dus Braila, Onesti, Ghimes, Brasov, Fagaras Simeria, apoi Lupeni, strabatand aproape toata Valea Jiului, am lucrat si in Uricani 2 luni, cu intoarcere prin Valea Jiului, Tg Jiu, Bucuresti, Braila, apoi am fost detasat la Kogalniceau 3 luni pt Canal, la Medgidia 3 luni, apoi la Peninsula, dupa care in Navodari mult timp, apoi am fost detasat in Insula Mare a Brailei la Bandoiu, Seicuta, Zaton, Pantea Cojocaru, Filipoiu de nu stiu cate ori, am fost de cateva ori la o ruda la Siret-Suceava, stand si cate o luna cu Ani acolo cand era mai bine, fiindu-i veri, la spitalele militare Bucuresti, Craiova, Constanta, Brasov, Iasi, Galati, Pitest avand multe internari. De de nu stiu cate ori m-am dus la Babarunca-Brasov invitat de prieteni de familie sa stau vara la ei la munte in vila pentru recreere, pana s-au mutat inapoi in Bucuresti, etc. Am fost apoi de am vizitat Budapesta, Viena, Berlin, Luxemburg, la Liege in Belgia, intr-un orasel din Franta, am stat 1 luna in Luxemburg... M-am dus unde s-a putut, unde am fost trimis obligat de Armata, de viata, invitat sau de nevoie , deci sunt plimbat pe diferite rute auto si feroviare, nefiind un taran de la coada vacii. In tinerete, pana in armata, iar am calatorit foarte mult in excursii organizate prin colturile tarii, tabere la Navodari sau la munte... Ce credeai, ca m-am invartit in jurul pipirigului, ca sa nu-i zic pendulă?! Repet ca azi avem nebuni iresponsabili la volan, cu permisele pe spagi, nu soferi, tataie, ca nu mai avem soferii aia de pe timpuri, cu scoli de 6 luni sau 2 ani, de unde ieseau asi, artisti, profesionisti si pe care si eu i-am pregatit pe unii la Sc Soferi 02269 Braila, in calitate de Cdt Plt, din 1978 pana in 1985! Atentie la criminalii profesionisti de la volanele masinilor de azi, beti sau drogati! @Arfy, pestele se mananca cu mamaliga, nu cu paine!

Ein Stein spunea...

Dincu a fost imbrobodit de clanuri, asa cum scriam intr-un comentariu anterior, vrea sa "indrepte" ceva tot prin indemnizatii si sporuri, un 20 de lei ici, un 15 lei colea si gata, nu mai pleaca "militarii" din armata. A plecat la drum cu furia corectitudinii dar l-au pus grupurile de interese pe alta sina, din pacate si spre rusinea lui inca nu s-a prins ca e doar o papusa in mainile sforarilor. Repet, si nu va faceri iluzii, atat timp cat e grasunul la butoane lucrurile nu se vor indrepta, cat de curand Dincu va fi zburat de la minister.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ein Stein, nu stiu ce ma face sa cred ca Dancu va fi schimbat, cat de curand, si asta din moment ce a descoperit sistemul mafiot si a incercat sa se ia la tranta cu el, dar fara nici o sansa! Si ca sa aiba sustinere, acum vine public sa spuna niste realitati sa le auda intreaga clasa politica, cat si societatea, constient fiind ca va fi indepartat pentru ca a intrat in tainele omertei! Tind sa-ti dau dreptate cu firimiturile de la mesele clocarilor, aruncate ca la caini celor 68% cu pensiile militare ciufute. O sa-mi dea mie cam 200 lei majorare, zic eu, sa ma aleg injurat ca la usa cortului de cei cu 10.000 lei ca nu li s-au dat si lor macar 100 lei sa nu moara de hoame, si cam asta o sa fie tot, dar toti iesind la rampa sa spuna ca cei 200 lei au scos rezervistii din saracie si ca au pe mese lapte si miere. Daca as vrea sa ma sinucid, doar sa iau o masina de ocazie sa ma duca din Bucale citty si pana la capatul traseului, si astfel m-ar ingropa si cu domnul popa, caci accidenul nu-i considerat sinucidere! Dar l-as lua cu mine si pe tarlanul sef, Cezarica, cu tot cu ghioaga si mieluța lui dragă, daca i-or intra in habitat, pe drum sa-i povestesc Moartea caprioarei de Irina Loghin, pana la primul tunel catastrofal, urmand ca la poarte Sf Ptru sa-i continui povestea pana la capat!

John spunea...

Off topic: Ziua "Z"
Ziua-Z sau D-Day (in occident) este un termen folosit în limbajul militar pentru a desemna ziua de declanșare a unei operațiuni ofensive. Ziua-Z este de multe ori privită ca un punct de origine față de care se măsoară momentele de apariție a diferitelor evenimente legate de o operațiune militară, atât în cazul planificării cât și al urmăririi progreselor ofensivei. Acest zile au marcat istoria contemporană,astfel:

1) Debarcarea din Normandia -"Ziua Z"
Cea mai cunoscută „Zi-Z” este fără nicio îndoială cea de 6 iunie 1944, în timpul căreia s-a declanșat debarcarea din Normandia, invazia Aliaților destinată eliberării continentului european de sub dominația nazistă în timpul celui de-al doilea război mondial.
Numeroase alte operațiuni ofensive au avut desemnată o zi de început considerată Ziua-Z, mai înainte sau după Operațiunea Overlord.
Debarcarea din Franța a avut ca Ziua Z inițială data de 5 iunie 1944, amânata de generalul Dwight D. Eisenhower cu 24 de ore datorită condițiilor meteo nefavorabile. În acest fel, ziua de 6 iunie a fost denumită de atunci „Ziua-Z”. În engleză se folosește termenul „D-Day”.

2)"Operațiunea Specială Z" -
24 februarie 2022, ziua în care a început din nou războiul în Europa.
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Am decis să lansez o operațiune militară specială. Scopul ei este protejarea cetăţenilor care, de opt ani, au suferit de pe urma abuzurilor şi genocidului regimului de la Kiev." De atunci,au trecut peste 100 de zile,iar " operațiunea specială Z" a devenit un război de uzură.

Arfy spunea...

CFI, eu spun de ultimii ani! Ai fost pe singura autostradă românească, A1, care poate fi denumită și azi ca drum european, în rest erau drumuri județene, comunale cu trafic intens de căruțe cu boi trase de cai! Am văzut și eu ce șoferi ieșeau din școlile militare! Nu erau în stare să conducă un SR114 fără șef de mașină!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, nu si soferii de la Braila, mai ales de pe mana mea, care nici unul n-a avut accident pe stagiul militar, au fost soferi la cdtii de Armate, mari unitati sau unitati, la generali si colonei, etc, primind felicitari din teritorii! Se dusese buhul de mine si mari ofiteri isi trimiteau pilosii in plutonul meu, avand un stil personal psihopedagogic fara presiuni si corectii disciplinare sa-i invat meserie, avand instructorii mei, formati de mine in clasa mea, civili si subofiteri dadaciti si instruiti de mine, avand elevi care s-au dus apoi la scolile de ofiteri, cum a fost Col Mihai Parizescu inspector MApN-Minister, nepotul Col Ing Mihai Parizescu, autorul sirului de SR-uri cat si un mare pictor, care mi-a fost sef examen de stat si mi-a semnat Diploma de absolvire! AI DREPTATE CU CEI NEPREGATITI, FIIND ALOCATI DIN ECONOMIE KM PUTINI SI BENZINA PUTINA, IN ULTIMUL TIMP, DREPT PENTRU CARE MI-AM DAT DEMISIA DIN FUNCTIE SI CERANDU-MA PE LANSATOARE DE RACHETE! ASTA A FOST MOTIVUL PLECARII DE LA SC SOFERI!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
După cum dai itinerariile călătoriilor prin țară, nu ai trecut pe Dealul Negru și pe Defileul Oltului.

Cezar spunea...

CFI
TE.A CAM LUAT VALUL LA LAUDATIO!
COMANDANTII DE ARMATE..DIVIZII..CORP DE ARMATA SI NU NUMAI AVEAU SOFERI DE REGULA SUBOFITERI..CARE IN MULTE CAZURI S.AU DOVEDIT A FI OFITERI LA SECU...RECTE TM..🤣🤣🤣
Oricum retinem ca ai fost SINGURUL CARE AI DAT BASCULANTA CU ROTILE IN SUS...PE DRUM DREPT..SI CU POLITIE MILITARA🤣🤣🤣🤣
Felicitari..!!

Cezar spunea...

Nb.
Atentie..pe vremea cînd erai tu
"Cel mai tare majur din parkare" nu exista optiunea de .."a.ti de demisia"
Logoree..logoree..dar mai fii atent..la amanunte🤣🤣🤣🤣

M spunea...

Ehhhhh.... Cum era să ai m.t. șofer pe o mașină de 25 de tone și 14 m lungime pe care să îl fugărești prin traficul din București.

Eu zic că și pentru șoferie trebuie ceva talent.

Nu îl cunosc pe dl. Cornelius Flavius Ifrim dar știu că îi întrebam pe m.t. când veneau de la școală pe cine au avut instructor. Erau și acolo oameni care își făceau treaba și scoteau absolvenți buni dar și unii pe care îi durea în....

Ster spunea...

Azi am intalnit primul pensionar militar care a implinit 65 ani muncind in civile. Undeva pe la stat degeaba in armata, restructurat si mazilit cu ordonanta ca nu avea pile si nici bani de spaga sa mai ramana (si daca ar fi avut, nu ar fi dat, nu era stilul lui), si era si cam clantos in sensul ca deranja sefii compromisi cu diverse. Apoi si acum contabil in civilie la un centru CAR (are ASE, facut cu greu cand era in armata). Ca din ceilalti militari care au tras la saiba - fie in armata, fie in civilie, nu stiu nici unul sa ajunga la 65 ani muncind din greu. Contabilul nostru este acum pe la casa judeteana de pensii ca sa ii deschida si drept de pensie civila pentru cei 14 ani lucrati dupa pensionarea din armata. Am sa va comunic cuantumul pensiei civile. Cea militara este putin sub 3000, ofiter superior lt.col., omul s-a pensionat in anul 2000.

Am vazut ca unii tot laudati contributivitatea. Nu stiu ce va indeamna, eu stiu sigur PCC functie mica, fara studii - este drept, pensionat anul asta, la 61 ani - deci anticipat cu 4 ani, 40 ani vechime efectiva, cuantum pensie contributiva 1400 lei. Daca mai statea 4 ani, ar fi avut 1800 lei, adica tot o frectie. Cred ca la exemplul dat s-ar clasa subofiterii daca ar fi contributivi. Mai stiu profesor de geografie pensionat la 65 ani anul acesta si vechime efectiva garla, 3800 lei pensie. Perfect pentru cele 4-5 ore lucrate zilnic si 4 luni pe an de concediu sub acoperire cum este in invatamant. Cred ca pe aici s-ar clasa coloneii contributivi, poate mai mult cu vreo 500 lei.

Cezar spunea...

CFI
OCSERVAM CU UIMIRE..ca ai batut cu..piciorul toate capitalele Occidentului..ba ai stat cu lunile..etc
Am PUTEA STI SI NOI PLEBEA..PE AI CUI BANI? CA UN OFITER SUPERIOR NU PREA ISI PERMITEA SA TRACA DE HINGARIA..Balaton..sau Balgaria ce fromoasa!
Nu ai avut si tu COPCHII..SA LE DAI HALEALA..O PERECHE DE TENESI CHINEZESTI PE AN..SCOALA..SA.I FACI OAMENI DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA TA?
SA FIE ASTA O EXPLICATIE A FAPTULUI..CA ACUM TE.AI MUTAT DINTR.O LOCUINTA SOCIALA IN ALTA LOCUINTA DATA DE POMANA SI ILEGAL DE PRIMAR?
PLUS CU INTINSUL MÎINII PE LA BISERICA SI PE..BLOG...
HAI BAGA NU TE ABTINE...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Am trimis soferi in toata tara, inclusiv si la Giurgiu candva, la pontoneri, i-am dus eu cu trenul pana acolo, jumatate din clasa!
@Onorabile, nu n-am fost pe acolo...
@Da, Cezare, si care-i problema ta? Dar tu ai fost la mină si la Canal? Acolo s-au dus doar oamenii curajosi!

Negritoiu spunea...

Domnule C.F.Ifrim,
Din cele prezentate de dv. trag concluzia ca aveti o mare experienta profesionala. Dar pentru a fi convins pe deplin,va rog sa precizati urmatoarele: Cum s-a produs accidentul care v-a adus in aceasta situatie nefericita; a avut loc inainte de a fi instructor auto,sau dupa ; cati ani ati lucrat,efectiv,ca militar. Pentru ca unele date nu se leaga,va rog sa spuneti cati ani au trecut de la dobandirea permisului de conducere(banuiesc ca toate gradele) pana ati devenit intructor auto. Nu vreau sa-i dau crezare lui Cezar,dar. . .

M spunea...

Să facem autostrăzi să vină turiștii străini să mănânce și gura bănățenilor ceva!!!! 😁

"Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia și Flavors of Romania, aflat în Timișoara pentru a filma un clip de promovare al județului Timiș, a fost tâlhărit în Parcul Botanic."


Să sperăm că Poliția spală rușinea asta!!!!

monteoru spunea...

Cornelius exista o zicala romaneasca:prostul nu-i prost destul daca nu e si fudul.Cezar o fi el nesuferit dar cand are dreptate are .

anonim spunea...

-In serviciu 7 ani si 5 luni
-efectiva 9 ani( cu scoala 1 an si 11 luni)
-cumulata 14 ani(prin rotunjire cu plus ce depaseste 6 luni)
Cateva luni la ziarul "Ora 25" din Onesti cu contract apoi "la negru"
Astept sa fiu contrazis si voi mai aduce cateva detalii daca e absolut necesar
...asa caaaaa....o pensie de 3000 e prea mica iar una de 5000 ar fi tocmai potrivita 👺
N-am zis eu a zis.... 👹👹
Sa aveti o zi stralucitoare si fierbinte😈
Un cpt la limita de varsta in grad oare cat ar avea? Am avut unul in sc.mil. si chiar a fost trecut la pensie pt limita de varsta in grad nu ca acum cand devin recruti abia cand ajung pensionari


b) sunt trecuţi în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.

(3) La împlinirea vârstei standard de pensionare, prevăzută de prezenta lege, pensia de serviciu anticipată parţială devine pensie de serviciu pentru limită de vârstă, iar cuantumul pensiei militare se recalculează prin raportare la vechimea cumulată calculată la data trecerii în rezervă ori a încetării raporturilor de serviciu.

Gata si cu L223 ...s-a dus pe copca.....dar e bine pentru unii (nu spui cine) ca ar sari "strategii" si stat-majoristii la mine ca niste catei lesinati.Tot e bine ca ei ne apara de diavolul ala de Putin,ei si ingerasii useristi

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Negritoiu, simplu, domnul meu: La mina mi-a cazut tavanul minei in cap, au murit cei din jurul meu, eu asm scapat, m-au reparat prin mai multe internari pe la Lupeni, Craiova, Bucuresti, Brasov, Constanta, Galati, cand m-au vazut ca mi-am revenit cat de cat n-au tinut cont ca eram fragil si neiesit din soc post traumatic, m-au trimis in continuare in mina, caci am fost si in coma multe zile, ramasesem cu defecte de mers de la pareza dar au zis ca sunt Stefan Cel Mare apt de razboi, dupa cei 2 ani in subterane si ajuns la Braila nu aveau pe cine trimite la Canal ca toti erau detasati, asa ca fiind la numar m-au obligat sa ma duc, avand in buzunar certificat medical ca nu mai am voie sa conduc autovehicole, dat fiind traumele suferite, dar ei au zis ca asta nu conteaza la Canal, si mi-au dat si basculanta si autobuz sa car personal la munca. In panta fiind incarcat full cu pamant, din bena camionului din fata mea, in mers, s-a desprins un bolovan mare, a intrat sub masina mea si roata din fata, m-am rasturnat, iar coma iar spital dar direct pensionarea...
N-am fost instructor auto in viata mea, am fost lector comandant de pluton, predam lectii de la catedra si ii invatam, ca la scoala, plus la atelier practica la sala de exploatare, eu aveam si sala de circulatie a companiei. Aveam toate gradele luate in cadrul scolii de-a lungul timpului. Am vechime totala de 10,8 ani curat cu cascheta, fara 3 luni aproape cinci ani cdt plt la sc soferi, 2 ani cdt plt la mina, fara scoala si armata total calculati 18,5 ani cu grupe cu tot, 62% baza de calcul, toate grupele speciale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cezare, nu mai bea vara tarie ca ai sa-ti pierzi si dramul ala de memorie pe care-l mai ai: Ai uitat ca nu o data ti-am zis ca m-a luat fiu-meu, cu cetatenie luxemburgheza si belgiana, cu cativa ani in urma si m-a dus prin Europa, impreuna cu Anilu? La un timp dupa aia am avut niste discutii contoversate pe subiecte de rahat, ne-am suparat reciproc si nu ne mai vorbim, asta nu inseamna ca nu ne iubim, dar am discutii permanente cu nora-mea si nepotica de cinci ani, Fiona-Larisa, si doar atat, si asta mai mult doamna mea, ca eu nu prea simt nevoia sa vorbesc cam cu nimeni la telefon, daunandu-mi la tensiune. N-am nevoie de la ei decat sa stiu ca sunt sanatosi si, atat! Sunt un bonom, dar cand cineva ma calca pe batatura sunt taios si neiertator, cu oricine! Mai ales cand stiu ca am dreptate... Din primavara, fiul meu, Felix-Flavius, s-a mutat cu fetita si sotia in Bucuresti, in cartietul Titan-rezidential, stiu ca are o firma de TIR-uri, pe care a transferat-o din Luxemburg, nu ma intereseaza ce face, cat castiga si nimic din activitatea lor, mai am o nepoata de la el din prima casatorie, Bianca Alexandra, 27 ani, care a terminat si Masteratul, fiind in Braila, si cu asta, basta! Cati ani are Flaviusica al meu? A implinit 45 ani in 2 Iunie, acum cateva zile, cand in toamna implinesc si eu 67 ani, 15 Oct. Sa-i pup ochii lui albastrii ca cerul si sa-mi fie sanatos si fericit!

Gigi spunea...

@M Poliția vegheaza,dar nu garanteaza😁Oricum,un mic furt nu se pune,la cât s-a furat dupa '89,e un fleac! "Un fleac,ne-au sărăcit!"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

God is busy, ce ingaimi acolo, ca nu te inteleg?! Scoala la 1 an, eu? Ce vechime de rahat e aia acolo? Inteleg ca e pamflet, dar baga cifre reale. Nu incerca sa fii si rasist, teteo, ca la pensie de-al de tanti moartea nu triaza ofiterii de subofiteri! Sa recunoastem ca, asa cum imi este rusine cu unii care se lauda ca ar fi ofiteri, dar nu dau nici mucii pe ei si caracterele lor infecte, asa sunt si unii de-ai mei, dar cel putin aia nu ies in public sa se faca de cacao, fiind constienti ca sunt catastrofe! Si unii, si altii, care sunt domni de isprava, asa mor, pomenite fie-le numele in veci!

Gigi spunea...

Uite ca uitai! Italienilor de la Tirrena(sper sa nu gresesc de umirea firmei) le-au fost repartizata,prin licitatie,Trononul de la Craiva ,lapana la limita cu Jud.Olt.Stadiu lucrarii cca 4o%.In schimb lui,Umbrărescu,supranumit si regele asfaltului,2 tronsoane,dintre care unul a fost dat in folosinta,urmeaza ca al 2- lea sa fie dat in aceasta vara si tin locul si de centuri ocolitoare ale oraselor Balș și Slatina.Lucrari mult mai ample,ca cele de pe tronsonul italienilor.Ce concluzie am tras este ca românul daca vor sa faca ceva si lucreaza serios,face lucruri marete,in schimb strainii o taraganeaza.Bine ca Soc. UMB a castigat simurmatoarele 2 sectiuni pâna la Pitesti ca altfel cine stie când era gata acest drum expres.In ce priveste autostrada Sibiu-Pitesti,consider ca termenul de 2027,este cam lung!

Huhu Rezea spunea...

Gigi
Dacă te uiti pe simulare, câte viaducte ,tunele, poduri( numai peste Olt sunt 4) sunt, măcar dacă ar termina portiunea in 2027.Tot in 2027 trebuie finalizat tronsonul Cornetu-Tigveni si tronsonul Tigveni- Curtea de Argeș.

anonim spunea...

CFI
Macar reciteste ce am scris, sau esti d'amboulea?
"...( cu scoala 1 an si 11 luni)"
Da esti!
Ma tot uit un ultimii ani la tine si nu-mi vine sa cred ce martafoi laudaros ai devenit si din ce?? Din nimic,din aproape nimic.....esti bun doar sa te lauzi si sa te victimizezi
...se vede si din poza aia de "grangure"
Bietul de tine!

PS Nu existau cdti de pluton,cadre plutonieri nici la Pitesti pe "eroilor" unde era scoala de ofiteri Tc si Auto(langa stadion) Nici in "Gura Trivaii" unde era de mm si sof...Stiu pt ca sunt de acolo si era cat pe ce sa ajung la acea Scoala.Acolo pe vremea lui Ceasca ajungeai cu un singur scop(ca bonus) Obtinerea permisului de conducere toate categoriile....si atat!!Aia de of trecea pe planul 2 iar aia de sof era pe planul "tzspe"
M-a ferit Aghiuta!!
Vorbeste-ne un pic si de tancodrom! sau asa ceva n-ai"servit" si erai doar "scula de bascula" Si de "intretinerea" tancurilor la sosire din tancodrom de langa Geamana
Acum acolo e zona imobiliara cumparata de la Pendiuc pe "doi bani" si spaga grasa

anonim spunea...

scuze
la N de Mosoaia ,Smeura ,Hintesti

spiritul lui Haret spunea...

Cornelius mucles ca te faci de ras.Fac parte din cei la care minciunile tale nu prind.Cunosc D.67 Mc mult mai bine decat crezi tu.Spre stiinta. Sc.sof/D.Mc era o structura constituita adhoc.In concluzie tu erai in pozitia "detasat".
Cu detasarea in IMB iar o dai in bara.Am servit IMB precum si terasa Brailei.
Intrebare.Ce iti reproseaza copiii tai de te-au abandonat?
God te-a citit.

Viorel spunea...

ŞTIRIASTĂZI, 09:19
ATENȚIE! Pedeapsă cu închisoarea pentru defăimarea politicienilor și incitarea la ură, violență și discriminare.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea defăimării. Potrivit documentului, românii care incită la ură pe criterii politice şi rasiale riscă să fie pedepsiţi cu închisoarea. https://www.botosaneanul.ro/stiri/atenie-pedeapsa-cu-inchisoarea-pentru-defaimarea-politicienilor-si-incitarea-la-ura-violenta-si-discriminare/

anonim spunea...

De astazi Venezuela a devenit o tara democratica intrand in acest club select si a indeplinit toate criteriile alea(intr-o singura noapte) cu drepturile lui omu' si asa mai departe
Primele transporturi de "crude oil" au si plecat spre Europa fiind exportate de americani.Maduro ramane cu maruntisul
Va spuneam eu ca Maduro intotdeauna a fost doar un om neinteles pe cand el era un adevarat democrat
Uite ca azi s-a dovedit

PS Pt compania italiana Eni SpA si cea spaniola Repsol a trebuit obligatoriu aprobarea Departamentului de Stat al SUA pt transportul titeiului in Europa

https://www.mediafax.ro/externe/premiera-in-relatiile-sua-venezuela-doua-companii-vor-livra-petrol-venezuelean-in-europa-20893577
https://e-nergia.ro/sua-autorizeaza-exporturi-de-petrol-din-venezuela-catre-europa-primele-livrari-facute-de-eni-si-repsol/
..Toate cele cinci companii petroliere au oprit schimbul de petrol cu datorii la jumătatea anului 2020, în mijlocul campaniei de ”presiune maximă” a fostului preşedinte american Donald Trump, care a redus exporturile de petrol ale Venezuelei, dar nu a reuşit să-l înlăture pe Maduro.

Sa nu credeti dvs ca suntem asaaa de capul nostru ca facem si dregem fara aprobarea cdt-ului...va mai aduceti aminte de mujahedini ce eroi erau?Au plecat rusii si aia care luptau pt tara lor s-au transformat "peste noapte" in cei mai groazici criminali....asa se vede la tv-uri 👹👹👺Acum "au plecat onorabil" si americanii si nu se mai vorbeste DELOC!!

anonim spunea...


..de vineri...azi e marti pe inserat

Aia de la ziarul "Botseanul" ii inteleg ca a sosit mai greu postalionul.. 👹 Si daca pui harta pe perete au urcat si la deal pana la cui...acolo inca un pic pana la Dorohoi sa m'apuci d'un..nu gasesc rima...
Prea-Intunericitul!
👹

anonim spunea...

@spiritul lui Haret spunea..
"God te-a citit."

Reluaaaam: God is busy,very busy....but I can Help 👹

Leon spunea...

@Viorel, este bine ca subliniezi inca odata ceea ce am spus eu acum cateva zile:
"Leon spunea...
Citiți si luati aminte:
https://www.stiripesurse.ro/placuta-suedeza-devine-caz-penal-presedintele-klaus-iohannis-a-promulgat-legea_2414295.html

3 iunie 2022, 21:46"

Aceasta lege a fost publicata astazi in MO nr.548 si are numarul 170/03.06.2022..!

Negritoiu spunea...

Domnule C.F.Ifrim,
Va multumesc pentru faptul ca ati raspuns intrebarilor mele desi,va spun sincer,ma cam indoiam de acest lucru. Sunt raspunsuri clare ,din care trag concluzia ca ati fost un mare ghinionist. Un lucru nu inteleg:de ce permiteti unor oarecine(nu nominalizez) sa ia in deradere activitatea dvs.si sa va jigneasca permanent ? Sincer,nu stiu cati dintre cei care va trateaza cu superioritate ar fi facut fata incercarilor la care ati fost(si inca sunteti) supus. Cu speranta ca nu sunteti suparat pentru intrebarile puse,va asigur de respectul meu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@God is buci, vorbeste cu gura, nu din intrebuci! Acum stiu cine esti, dupa limbajul ala grosier de mahala! Tot un țaran prost ai ramas! Ia-ti un polidisc si cizeleaza-ti badaranismele! Cine a zburat, e posibil sa fi cazut in cap! Eu nu cobor pana acolo...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Negritoiu, respect si consideratie! Multumesc pentru gandurile bune si sincere! Cat despre neghiobi, prea mici la valoarea mea, ei se fac singuri de ras, habar nu au ca-mi dau barbi gratis la clocitoare sa obtine jumari cu ochiuri si coraslă pe saturate! Care tată laptos poate sa ceara fiului risipitor dijmă din datul cu botul la mustiuc?! Si daca, Cezar, par exemple, n-ar avea destui berbeci... iar rusofagii au in ce muia posmagii!

Huhu Rezea spunea...

F1
Nu-ți public defăimătorul comentariu pentru a te proteja de legea care a fost publicată astăzi.
Reformulează-l!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Castile pe urechi si, serviti un ceai de tei cu Tom Jones, versus vibranta si emotionanta, Delilah (Dilaila)! Ori sare somnul, ori va veni instantaneu... Eu incarc reportofonul cu ce-mi place, doar o melodie, ii dau repetitie si ma culc cu casca doar pe un fir, chiar daca asa nu am stereo. Incarc melodia printr-un singur fir cu doua mufe pe capete, direct din laptop, si cand ma satur de melodie, o schimb cu alta. Nu mereu fac asta, doar cand imi fac singur terapie anti stres si depresie... Cand nu mai scriu versificat, atunci sa stiti ca sunt foarte bolnav. Azi, a venit salvarea si la mine, in jurul orelor 13, avand tensiunea 20, care de fapt o chemasem pentru Anilu, care o avea 22... Ce scarba poti sa fii uneori, viata de rahat!

Calinmihaib12 spunea...

După cât se spune despre această "lege a defăimării"..,"băieții"..făcători de RELE: socio-politice, economice,..(in clusiv..sanitare,alimentare..)..etc.= bolșevici..JUBILEAZĂ..!, și se (vor) comportă(a) conform motto-ului de la gazeta "RM".."vom fi iarăși ce am fost.., și chiar mai mult decât atât..!"
..Și mai au de lucru..cu alte RELE.. asemenea..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@John, acum mai bine de 20 ani in urma, am citit cartea ,,Ziua cea mai lunga,'' avandu-l ca autor pe Cornelius Ryan, o carte a luminii si intunericului, in care descrie aproape clipa de clipa Marea Debarcare din Normndia a aliatilor, un eseu dramatic si un tablou pastelat in sange cu acele actiuni si lupte infioratoare, un manunchi de naratiuni despre devotament, curaj si patriotism, despre viata si moarte si limitele la care pot ajunge luptatorii in iuresul cutremurator al mortii... Noi am uitat de 6 Iunie, radem si suntem fericiti... Tocmai acei bravi eroi ne-au asigurat zambetele de astazi, existenta fiecaruia in aceasta Europa sinistra si ciudata, in care razboiul ne bate iarasi la usa, cu dispret si ingamfare, tipic bolsevica, dar de un nazism infiorator! E doar un urs lesinat de foame, care chelacaie ca un cotei cersetor de oase furate, insa inspaimantator in crizele de turbare, de care sufera de cand i s-a bercuit coada țâfnoasă catre ceruri... O lectie pentru viitor, pentru ca sarpele care nu trebuie tinut la san trebuie sa fie calcat cu talpa bocancului pe capul veninos!...

Gigi spunea...

@H Dupa publicarea in MO intra imediat in "pâine" sau are o perioada de gratie?
Nu d'aia,dar sa mai apucam să-i înjuram vârtos😁@Cornelius Fl.Ifrim Pamfletul nu se pune,nu intră sub incidența legii😁,dar sa specifici:"Acest com.este un pamflet,rog sa fie tratat ca atare😂😂
Ce s-au mai gândit ăștia,domne!!!Nici macar sa-i mai injuram sau sa-i facem cum...."sînt"😁

ifrim spunea...

Să stabilim cum reformulăm pentru țigan:Balaoacheș,ursar,lingurar,corturar,ăla de un alb mai închis,șaur,Montezuma?