Un produs Blogger.

miercuri, iunie 22, 2022

David Popovici, dublu campion mondial la înot, la Budapesta

76 comments

 La numai 17 ani, David Popovici din București a scris istorie la Budapesta pentru România, câștigând finalele la seniori la probele de 200 m și 100 m liber.

Din păcate, finala de 200 m liber nu a fost transmisă în direct de nicio televiziune din România.

Și.. cel mai formidabil,  a început înotul în bazinul din incinta Complexului Național Sportiv Lia Manoliu din București, la  recomandarea unui medic ortoped, pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale.

                                                               Cursa de 100 m liber

Cursa de 200 m liber
Nu veți regreta dacă veți asculta interviul cu David Popovici și cu moldoveanca Irina Rimes. 
Veți descoperi un minor foarte matur.
Ii veți înțelege mai bine pe copiii și pe nepoții voștri.

76 de comentarii:

Prodan Aurelian spunea...

Un copil de exceptie. Mult talent si fff multa munca. Si un antrenor adevarat. Bravo lor. Sper ca sa devina un model pentru multi copii din tara.

reddog spunea...

👍
Felicitări!
Este sportiv al CS Dinamo.

Ioan spunea...

Încă nu realizăm pe deplin adevărata dimensiune a ceea ce a realizat acest mare român. În probele de viteză există două mari repere: atletism 100 metri plat și natație 100 metri liber. Gândiți-vă cine au triumfat la aceste probe de-a lungul deceniilor ( Biondi, Popov, Hoogenband, Thorpe), iar dubla nu s-a mai consemnat de vreo 50 de ani. Să ai un român, de 17 ani, cu o asemenea performanță e aproape dincolo de limita imaginabilului. Să constați că e atât de ,,cu picioarele pe pământ" și în același timp să-ți servească motive de a crede, pe bună dreptate, că asta e doar începutul, pare de-a dreptul ireal. Nu racheta i se potrivește. După părerea mea e URAGANUL. La lovit pe francez că nici acum nu știe pe ce lume funcționează.

mosmartin16 spunea...

Superb, doar că-i doar al lui merit ! De ce ar trebui să fim mandri ca romani ?? Ce...de eram din Uagadugu...tot trebuia să fim "mandri"...de ce fac alții...pentru ei ?!

Alkan spunea...

Felicitări !

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Mă surprinzi cu această constatare care ignoră sentimentul național, cel care ne unește nu ne dezbină.

Pentru un campion din Uagadugu nu se intonează "Desteapta-te române".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si e doar inceputul, stapaneste bine innotul, glăjganul cat bradul, aducand bine cu un geamăn a lui Sorin Grindeanu, si nu are nici 18 ani, e pe un mare val si s-a umplut de victorii, faimă si bani! Citindu-i tabieturile alese cu mese cu alimente sanatoase, desteptarea la patru si jumatate, primele antrenamente la sase si jumatate, toate o sa-l duca cu sucesele tot mai departe sa ne cante Imnul national pe mapamond in orice punct cardinal, international, facandu-l un fenomen singular, extraordinar! Pacat ca traieste intr-o tara sinistra si de catre politicieni jăfuită si saracita, o onoare nationala stirbita de acesti cerberi incat nu suntem macar in Spatiul Schengen. O sa fie pe mapamond si la noi, aici, un fel de Nadia Comanici a inotului romanesc cu care o sa ma mandresc, dar la cine, intr-o mare de saracie si de rusine in care orice si oricine nu mai pretuiesc valorile nationale din cauza problemelor personale?! Sa ii uram noi succese pe mai departe!

BONIFATIE spunea...

Am onoarea!
FELICITĂRI !!!
Un adolescent român formidabil, fizic și mental.
Sper să nu-l zăpăcească politrucii care se vor poza cu el.
Și este bine că drapelul României s-a urcat de două ori pe cel mai înalt catarg... la Budapesta (vrând-nevrând m-am gândit la opinca unui oltean pe un Parlament).
Îi felicit și pe unguri că nu au încurcat IMNUL DE STAT AL ROMÂNIEI!
În rest, CEL MAI BINE ESTE SĂ „NE BATEM” ÎN SPORT.
Vă doresc tuturor o zi liniștită!

magda spunea...

reddog...Dinamo l-a cules pentru ca un club al armatei numit STEAUA pur si simplu nu a manifestat interes pentru el...Sa fie o alta dovada de prostie a mai marilor armatei noastre,pe langa multe,multe altele?

CEZAR spunea...

CFI
Incearca un ..contact
Spune-i ca ai casa dar trebuie mobilata...cu aia ..aia...
Intelege el
Nu uita numarul de cont unde iti poate vira..,..,

magda spunea...

mosmartine,mosmartine...neagra-i camasa pe tine/Dar la europene,mondiale si olimpiade o fi mers pe banii lui? daca te aude Camelia Potec ,nu stiu pe unde mai gasesti cararea catre codru....

ifrim spunea...

Respect părinților pentru îndrumare și susținere felicitări puștiului pentru sârguință și determinare,bravo antrenorului ce l-a muncit cu folos!Bine că n-a contribuit și mooie woodrea să facă niște bazine în pantă!

Leon spunea...

"David Popovici a impresionat o lume întreagă cu performanțele sale, iar la sosirea în țară va fi recompensat de către statul român. Ministerul Tineretului și Sportului îi va oferi un premiu de 22.000 de euro, dar la această sumă s-ar putea adăuga alte premii din partea clubului Dinamo sau din partea COSR."(Stiripesurse).

mosmartin16 spunea...

Huhu, cred că m-am pripit ! Scuze !

Gigi spunea...

Acum,datorita acestei performante,o sa roiasca politicul in jurul lui.Nu au nici un merit,meritul e al parintilor care l-au crescut,au investit bani si al antrenorilor.Sa fie f.clar.
Felicitari! Și de ce sa nu fim mândri ca români? Ba,trebuie sa ne mândrim cu astfel de sportivi,cu ei ne mai mândrim si noi că,cu altceva nu mai avem de ce si cu ce.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mardel Colacu merge cu ciocu' la comisarul european, Shmidt, in cadrul unei intanliri sau a unui summit, cu incredere ca va modifica Programul de pensii din PNRR, ca pe baza lăbăralilor se va face asta tooocmai la pastele cailor! Vad ca PNL mai are 23% votanti, absolut toti niste gretini de babuini si lindioți perdanți, astfel cunoastem si noi ponderea acestei categorii de dusi cu pluta pe câmpii, care mereu ne-au adus pe cap acest partid-soi de drack... Treaba-i groasa ca timpul lucreaza in defavoarea noastra, zburand pe fereastra, si toate actiunile de rezolvare se desfasoara ca melcul in miscare, probabil ca facand parte dintr-un plan mai amplu de sabotare, urmarit de intreaga guvernare si gâtuitul cu limba scoasă din spanzuratoare!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Mândria este un sentiment de demnitate, de încredere în calitățile PROPRII care creează o senzație de mulțumire, de satisfacție, de plăcere și de bucurie.

Gigi spunea...

https://m.adevarul.ro/news/sport/david-popovici-victima-nepasarii-culisele-trecerii-steaua-dinamo-1_62b3160c5163ec4271e1b72d/index.html

Iata,daca mai era nevoie,numai o minune a facut ca țara noastra sa fie la un pas sa piarda un mare sportiv de viitor!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezar, înghiogatule, ce contact, pârlitule? N-ai tu uzual si pastoral destule contacte K-One cu oile-n rut pe deal?! Ai grija, ciobane, sa nu te contacteze berbecii intre coarne, de gelozie pe behăitoare! Hai, bre, behe-heee, cu cheagurile la insamantat oile, sa nu ti se acreasca branzeturile!

Huhu Rezea spunea...

Stelian P
Ai dat definiția mândriei unui egoist care nu conștiientizează că face parte dintr-o națiune.

monteoru spunea...

Actualul si fostele guverne,actualul si fostele parlamente nu au nici un merit privind rezultatele remarcabile a unor sportivi romani precum Halep ,Popovici etc.
Astept un Vlad Tepes sa termine cu panaramele.

Huhu Rezea spunea...

Cât timp sportul este reglementat de legi înseamnă că parlamentul și Guvernul și-au făcut datoria.
A devenit un clișeu țățist la români ca pentru orice indolență locală sau departamentală să fie acuzat Guvernul.

reddog spunea...

Monteoru
Daca apare un Vlad Tepes e rău pentru fomistii de aici.
Nu-i plăceau fomistii. 😁

Stelian P. spunea...

@Huhu
Am dat definitia din Wikipedia dar am uitat ghilimelele:

https://ro.wikipedia.org/wiki/M%C3%A2ndrie

Si alte surse spun cam acelasi lucru. Pentru cei care sunt mai catolici decit Papa recomand si o sursa crestina:

https://www.resursecrestine.ro/schite/182259/unde-te-va-duce-mindria

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P
Wiki dă definiția mândriei față de sine, nu mândria apatenenței la o colectivitate sau entitate socială, națională etc.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Apropo de mindria apartenentei la o ....
"„Mîndria de a fi român” – iată o vorbă sublimă şi fără sens. Simetrică, în lipsa ei de sens, cu „ruşinea de a fi român”. Nu poţi fi mîndru (sau ruşinat) de o calitate pe care n-ai obţinut-o prin merit sau prin opţiune. Nu te-a întrebat nimeni dacă vrei să te naşti român şi n-ai fost declarat român de un juriu care ţi-a evaluat, în prealabil, virtuţile. Te-ai trezit român, aşa cum te-ai trezit bărbat sau femeie, brunet sau blond, înalt sau scund. A spune, aşadar, „sînt mîndru că sînt român” e totuna cu a spune „sînt mîndru că am nasul cîrn” sau „sînt mîndru că am ochi albaştri”. Întrucît a fi român nu e o alegere personală şi nici un premiu acordat prin concurs, ci o determinare înnăscută, nici mîndria, nici jena, nici recunoştinţa, nici insatisfacţia n-au ce căuta aici. Mai departe: nu poţi fi mîndru de a aparţine unei categorii atît de largi încît ea conţine, inevitabil, elemente contradictorii. Nu poţi spune „sînt mîndru că sînt om”. Există oameni care justifică, eventual, mîndria de a fi om, dar există şi căzături, ticăloşi, rebuturi, care fac specia de rîs. La fel, există români de a căror concetăţenie poţi fi flatat şi există alţii care strică „firma” românismului. Poţi fi mîndru de Eminescu, dar nu poţi fi mîndru de Alexandru Drăghici sau de Rîmaru."

Stelian P. spunea...

@Huhu
Schopenhauer: "Mandria cea mai usoara este mandria nationala. Cel ce o are arata prin aceasta lipsa de insusiri individuale, de care ar putea sa fie mandru; caci altfel nu si-ar pune fudulia intr-o insusire ce o impartaseste cu atatea milioane"

Leon spunea...

Uite ca si Premierul Ciuca recunoaste PERFORMANTA acestui tanar si îi acorda un Premiu de 1.000.000 lei, deci aorox.200.000 Euro !
FELICITARI pentru aceasta Performanta si pentru Gestul Guvernului Romaniei..!!

avianyc spunea...

Talent dus prin mult antrenament la perfectiune si succes rapid.
Felicitari !

Budapesta a reusit sa ofere conditii optime desfasurarii unui campionat mondial ,lucru nereusit de brambureala si dezinteresul specfic romanesc.
Au si circuit de Formula 1 si este pentru mine o satisfactie sa pot urmari monoposturile in fecare an in care sunt aproape de granita in preama evenimentului.
Acum ca au autostrada pana in Bors 2 care face legaura cu ei 5 km reaĺîźăti in parea romana ,este si mai simplu.

Voi fi si voi sustine din primele randùri ale protestatarilor cererea catre gùvernanti de ieftinrire a carburantilor.

Darea cu ANAFUL prin targ in disperare de aducere bani la buget va avea ca posibila consecinta si cresterea preturilor in unele domenii .

benji spunea...

David Popovici este un om excepţional, performanţele lui, nu sunt însă, măsura sportului românesc. Cineva spunea că nu tot ce este negativ se pune în cârca guvernanţilor, negativă este şi atitudinea cetăţănească.Dacă priviţi în jur, veţi găsi o grămadă de exemple care să se adauge la ce am văzut în urbea mea. Nici o unitate şcolară, chiar şi liceul cu program sportiv, nu mai are teren de sport, cu, sau fără pistă. Unele au un teren de handbal şi o săliţă la 24-36 clase. În oraş nu mai există nici o bază sporivă deschisă pentru tineret. Sunt 2-3 mici terenuri private, cu nişte taxe prohibitive pentru copiii peste 7 ani.Cluburi sau alte facilităţi sunt doar pentru odraslele celor cu bani mulţi. Părinţii se zbat la şcoli să se scoată sportul, sau să fie marginalizat. Primăria a vândut toate terenurile disponibile pentru activităţi sportiv-recreative din oraş sau n-a manifestat interes pentru altele la care să-şi exercite dreptul de preemţiune.

Huhu Rezea spunea...

Nu-i chiar un hazard să te fi născut român. Hazard, dar nu biologic, este să te fi născut bărbat sau femeie.
Cei care se rușinează de apartenența la nația română sau sunt nemulțumiți de viața din România , pleacă din țară și... peste 50-100 ani.... urmașii lor află cu uimire că au ascendența într-o țară est-europeană.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Nu e vorba aici de rusinea de a apartine natiei romane. E o alta discutie. E vorba despre faptul ca omul se mindreste cu faptele lui. Faptele altor romani pot fi laudate, promovate, premiate dar sunt ale lor si numai ei se pot mindri cu ele.
Apropo, daca vorbim despre "mândria apatenenței la o colectivitate sau entitate socială, națională etc." dvs. va mindriti cu faptele lui Basescu?

Doru spunea...

Felicitări!
Este sportiv al CS Dinamo, dar să nu uităm ca fost la CSA STEAUA, club care l-au lăsat să plece.Păcat!

M spunea...

E sportiv la Dinamo pentru că acolo e singurul bazin olimpic din România omologat "Tolea Grințescu".
Că a venit vorba acest bazin a fost construit de doamna general Lipă care i-a tâmpit pe toți miniștrii cu tenacitatea ei incredibilă!!!!

Eu sunt mândru și că sunt român și că Popovici a reușit această performanță. Sunt mândru de copiii mei, sunt mândru când flutură drapelul sfânt.

Poveste găsită pe FB (forum Grecia)

Kalimera🤗
Aseară am avut cel mai plăcut sentiment de recunoștință din partea Elenă.
Aseară după balaceală am intrat într-un market pentru cumpărături.
Am ajuns la casă și ca de obicei schimbi o vorbă și încerci să spui și tu puținele cuvinte care le mai știi în Greacă. M-a întrebat vânzătoarea, care era și proprietara magazinului și a tavernei Zorba, de lângă magazin, de unde suntem. Am spus că din România. Femeia s-a întors spre un altul, și a spus ceva în Greacă, apoi sa întors spre noi și a spus: voi sunteți frații noștri, ați venit să stingeți incendiul în Grecia, și mi-a mulțumit zâmbitor.
În acel moment am fost mândră de Țara mea și am spus în gând: Deci suntem văzuți și altfel🤗
Am plecat mândră de acolo🤗🥰


Mândria de a fi român sau rușinea de a fi român înseamnă că aparții unei colectivități.
Dar cetățenia nu e definitivă! Pentru cei interesați: renunțarea la cetățenia română
https://www.mae.ro/node/1449

reddog spunea...

Stelian P
Daca înlocuiți national cu european în citatele alea veți avea niste revelații.
Mai ales că purtați cu mandrie la profil steagul UE.

avianyc spunea...

Intre faptul ca ne putem mandri cu anumiti romani ,personalitati remarcante in anumite domenii si mandria de a fi roman dupa ce treci granița spre Vest = diferenta mare.
Ne-au cam pus toti eticheta si se feresc de metehnele romanului traditional needucat si necivilizat .
Daca mai intra si ucrainienii si moldovenii in UE s-a dus pe pluta civilizatia traditionala occidentala.

Interesul unei televiziuni nationale platita din bani publici fata de succesul rasunator al unui copil teribil de talentat te face intr-adevar " mandru" al naibii ca esti roman.

Bun si la subiect si acest comentariu;

https://www.facebook.com/groups/388045809495277/permalink/560053065627883/?sfnsn=mo

Stelian P. spunea...

@reddog
Am facut inlocuirile si concluziile sunt identice. Are si Europa falitii ei. Profilul l-am adoptat in momentul cind aici erau vinturate de catre sustinatorii lui Dragnea atitudini anti-europene si nationaliste. E valabil si azi cind unii inalta ode catre Kremlin.

M spunea...

@avianyc

Deci admirați zicerea uneia care cu greu și-a scos capul dintre bucile lui Putin cât să screamă un text?
Nu credeam la dumneavoastră să văd radicalismul AUR în toată splendoarea sa!

Deci admirați omul needucat, anti-vaccinist, anti-mască, pro-rus sau nu că îmi e neclar!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, se zice:
-Kalismera
-Kalispera

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Am copiat exact cum a scris doamna.

Verificând, văd însă că doamna are dreptate

https://greeking.me/blog/greece-travel-tips/item/171-useful-greek-words-phrases-for-your-trip-to-greece#anchor1

Oricum mi se pare puțin important!

Gigi spunea...

Da,unii vor sa fie mai catolici decât Papa!
Nu e nimic gresit sa spui ca esti român,ca esti mândru,iar ca cineva,semen de-al tau,român,prin munca cinstită,prin eforturi deosebite,atât din partea lui,a parintilor,a celor care sau ocupat de modelarea lui,a celor din staful tehnic etc,au reusit sa scoata un mare sportiv,de care se va vorbi multi ani de acum inainte.
Sunt mândru ca acest sportiv este român,din criza asta de talente care au fost de dupa 1989,este ceva fenomenal ca mai avem parte de acest copil sa ne reprezinte tara.
F3licit pe cei de la CS Dinamo ca au avut inspiratia sa inregimenteze in randurile lor si nu l-au lasat de izbeliste.Tatal sau tocmai refuzase o oferta din SUA.Ati auzit,măi,cârcotasilor,SUNT MÂNDRU! Asta inseamna sa fii patriot,sa te mândresti cu copilul tau la tine in tara,nu pe stiu eu ce meleaguri.

Nea Nicu spunea...

" Dacă tăceai, filozof ( autodidact) rămâneai"!
Corect:
- Kalimera!
- Kalispera!

Huhu Rezea spunea...

@Nicu
Te irosești în replici irelevante în loc să aduci cobtribuții despre calculul pensiilor.

M spunea...

@Gigi

Dacă o să căutați un pic o să găsiți cum presa a înfierat cu mânie proletară faptul că Dinamo îl plătește cu 7.000 de euro (fapt neconfirmat după știința mea).

În definitiv de ce nu are aceeași indemnizație cu cel care a ieșit pe locul 28 la Balcaniada de juniori?

Gigi spunea...

Apropo de sportivi,de marile talente ale neamului românesc,cum ajung la batrânete ca unii politicieni sa-si bata joc de ei.
Nu apucai sa citesc prea multe deoarece am fost intrerupt și nu am mai gasit site respectiv,dar era vorba de Rica Raducanu,marele nostru portar,spunea ca a fost dat afara de primarul capitalei.Ca tot vorbeam de sportivi si politicieni.

avianyc spunea...

@ M
Sunt putin derutat de continutul comentariului tau.
Fii te rog mai explicit.
Daca te-ai referit la protestul care sa duca la ieftinirea benzinei fac precizarea ca nu stiu cine- l pastoreste si cine participă.
Necazul meu este ca am niste constructii in derulare ,m-am prins scumpirile peste limita a materialelor plus ca circuland mult cu benzina la 8,71 lei sporeste mult cheltuielile.
Asta ar fi cum ar fi dar cel mai mult ma supara ca deja la pretul asta mafia celor care aprovizionează lucreaza si fac afaceri cu carburantii.
Am spus anterior ca am alimentat intr-o statie Peco detinuta de austro-romani si mi-am deteriorat anumite repere din sistemul de functionare a motorului. Cauza fiind benzina vrajita .
Ieri am fost la reprezentanta si ca sa repun masina in functiune la parametri normali trebuie sa astept cateva saptamani pana cand le sosesc piesele de schimb originale.
Mi-au spus ca este o criza majora atat in onorarea comenzilor la autoturisme noi cat si la piesele de schimb,cauza fiind razboiul ,sanctiunile si tot ce deriva in procesul de fabricatie.
Faptul ca trebuie sa stau cu masina imobilizata cand am mai mare nevoie m-a infuriat peste masura.
Nu am timp de pierdut la proteste dar sunt de acord cu ideea de a pune presiune pe guvernanti sa plafoneze pretul carburantilor indiferent cine sunt initiatori .
Nu vad a reiesi din comentariile mele ca as admira omul needucat ,necivilizat ,etc fata de care am spus in nenumarate randuri ca nu-i am la inima .
De asemenea faptul ca nu am sentimente de admiratie fata de spatiul estic si nici nu fac vizite in acel spatiu indiferent ca sunt ucrainieni ,rusi ,moldoveni sau alte natii din fostul URSS l-am facut cunoscut de mult timp.

Gigi spunea...

@M Raspunsul îl stiti f.bine.Cine stie ce pila are,al cui este.Are 7000€ salariu? Pai,Dinamo a platit pe un tâmpit in campionatul trecut cu suma asta fara sa joace nimica,iar pe altul cu 9000,rezultatul,Dinamo joaca in B dupa 75 de ani de la infintare.Copilul asta merita de 10 ori mai mult,pt.faima adusa tarii.Presa,stim bine cum reactioneaza astia,au si ei interesele lor.

John spunea...

Guwernerul meu sare la cap cu 1 milion din fondul de rezervă
https://www.aktual24.ro/guvernul-il-premiaza-pe-david-popovici-cu-un-milion-de-lei-ciuca-am-luat-decizia-de-a-recunoaste-performanta-sportivului-nostru/

M spunea...

Vaaaaaai! Cum e posibil ca TVR să nu transmită întrecerile de la Budapesta!!!!

Bun, a doua zi a transmis! Audiența?

1 Pro TV 965.000 5.5 21.6
2 Antena 1 634.000 3.6 14.2
3 Happy Channel 287.000 1.6 6.4
4 TVR 1 267.000 1.5 6.0

Doar 267.000 de români s-au uitat! Din cei 267.000 din mediul urban au fost 238.000 (deci mediul rural e preocupat de alte alea).

Serialul Moştenirea de pe Happy Channel a fost mai interesant decât David Popovici.

PS - sper să iasă bine cifrele pe coloane....

Gigi spunea...

Da,si la tara majoritatea au gradinile numai balarii,le-au abandonat.In schimb stau toata ziua la Tv.emisiuni de cascat gura,gen Cele de pe A.1,si...telenovele.Nimic altceva,majoritatea au Ajutor Social.Nu-i mai intereseaza nimica,el in carciumi,ea la telenovele.Concurs de inot? Dă-l draku,ce mai e si'ăla! La popor dă le pâine si cir c,asta le place.Parca un roman a spus-o😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, No problem: M-am bagat in seama, fara repros, caci suntem vorbitori de romana. Am avut o gagica in clasa a opta grecoaica, Athena Ioanidis, o superba, cu doua cozi impletite, ochioasa, bruneta chocolat, cu tata vanzator la debitul de tutun, impreuna cu mă-sa, din parinti refugiati absolut toti acesti greci, in clasa mai avand un baiat, Nicos Papastratos, un bomfleu falcos, cu tata controlor de bilete pe autobuze, rau al dracului si ciung de cateva degete din razboi, toti fosti partizani, baiatul fiind mare fan rapidist, si inca o fata de 1,90 m, Rița Kalimțakis, cu mama romanca, cu tendinta de a-i creste barba si mustati din cauza hormonilor, care clocoteau in ea ca motoarele de pe Titanic! De la ei ma prostisem sa invat cuvinte grecesti, azi uitate, dar resturi mi-au mai ramas printre cotloane! Vreti sa stiti daca pe Athena am altoit-o pe butas de Ionathan american? Dar mi-a scapat mie in viata vre-un măr sa nu musc setos din el?! Memoria si toate setarile refuza sa creada asa ceva... Toti au plecat in Republica lor Elena, dupa ce a picat un guvern ostil anti comunisti, in afara de 'nea Nikos Kalimțakis, vecin de-al meu, tiz la nume cu colega mea galiganca, cel mai mare betiv grecotei, dar blajin si prietenos, bautor numai de secarică la litră, cu o nevasta mai gurva si mai betiva decat toate celelalte gramada din oras, romanca neaosa, care vorbea perfect greceste. Cam cu doi ani inainte de a muri 'nea Nicos, tanti Tanța, ca asa o chema, si-a adus si amantul in casa, Gică, un betiv aproape boschetar, deci menaj in trei, de-l invatase si pe ala greceste, acum 'nea Nicos fiindu-le un fel de nas, caci amantii dormeau in sufragerie si Nicos in dormitor, singur! Si acum mai avem cativa greci in oras, urme vagi ale celor care, candva, au adastat ca refugiati politici, dupa razboi, pe Valea Trotusului...

magda spunea...

M....corecta in mare parte analiza ta,statisticile nu mint,insa...trebuie sa recunoastem ca doar cu o floare nu se face primavara. Urmare politicilor editoriale dezatruoase,scurgerilor de bani nejustificate,etc.,tvr a pierdut demult contactul cu plutonul.Revenind...a fost foarte scurt timpul dintre cele doua finale pentru ca tvr sa poata recupera.Poate sau daca toate televiziunile de top ar fi mediatizat agresiv evenimentul finalei la 100m liber...dar ce interes aveau din moment ce tvr deja o luase? Sa vedeti ca europenele de juniori vor fi transmise integral...competitie unde DP se va distra copios/

spiritul lui Haret spunea...

Societatea romaneasca este o societate bolnava.Cati copii cu talente native raman in anonimat fiindca situatia materiala a parintilor lor este vai si amar.Ne imbogatim in schimb cu beizadele.Mandri nevoie mare ca si-a cumparat cu 1000 lei o pereche de adidasi pe banii celui batran.

spiritul lui Haret spunea...

Avianyc@ asa este.Pretul materialelor de constructie a crescut exagerat.Si daca ar fi numai la materialele de constructie.La toate preturile au crescut de iti vine sa pui mainile pe piept.Razboiul din Ucraina e pretext nu cauza.
Statului ii cade bine.Isi bate joc de noi.50 bani la benzina si motorina e bataie de joc.
iti dau dreptate privind lipsa de educatie cu cat mergi spre est mai putin privind Ucraina.Vazand cum aratau orasele din Ucraina inainte de invazia ruseasca as spune ca era peste noi cel putin dpv economic.Nu sunt rasist dar mi se pare ca la ucrainieni lipseste tiganimea din peisaj.
Zice statul roman ca recompenseaza pe acest copil cu suma de 1 milion lei.Nu zic ca e rau doar intuiesc ca suma e pe hartie fiindca are prostul obicei sa impoziteaze.
Statul roman se face ca da dar iti ia cu orice ocazie.
Gigi@Existenta balariilor la unii e justificata.In mediul satesc populatia este imbatranita.Tineret nu prea exista iar sa-l angajezi cu ziua nu-ti surade.Sa-i dai 130 lei plus mancare si bautura cand tu ai o pensie de mizerie sau nu o ai deloc mai bine cu balarii.Statul ne-a adus in aceasta situatie prin marirea salariului minim.15,,,lei /ora.Privind ajutoarele primarii sa traiasca.

Viorel spunea...

Domnule spiritual lui Haret. Ori minte statul de îngheață apele, ori mint TV. și presa. Dacă statul are dreptate, înseamnă că acel million îl impozitează cu 80 și ceva %.
Articol de GSP - Publicat joi, 23 iunie 2022 09:56 / Actualizat joi, 23 iunie 2022 11:12
Cele două medalii de aur îi vor aduce lui David Popovici o recompensă de 112.000 de lei din partea statului român, echivalentul a aproximativ 23.000 de euro.

Leon spunea...

@Viorel, Premierul Ciuca acorda lui David Popovici milionul din partea Statului Roman, iar Ministerul Sportului alte 23.000 euro !
Chiar daca n-ai retinut cele scrise de mine ieri, ceva mai sus, eu iti ofer o melodie din Capitala Olteniei:
https://www.google.com/search?q=foaue+verde+ca+lipanu+nu+e+roman+ca+olteanu+cantec+zorina+balan&oq=&aqs=chrome.5.35i39i362l7j46i39i175i199i362j35i39i362l7.-1j1j7&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#

Leon spunea...

https://www.gds.ro/Actualitate/2022-06-24/david-popovici-decorat-de-klaus-iohannis-cu-ordinul-national-steaua-romaniei/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oribilul Malaimare Ciucale a dat un interviu tv, in care a pus pe tapet placa tuturor guvernarilor ca nu sunt bani, ca nu poate ajuta pe romani si alte afumatori, dar majorarile de la ei de ce nu le tapeteaza, bucurandu-se sa primeasca aceste pomeni abuzive? Sa mai speram ceva de la parsivii astia mafioti? Are cineva un linc cu defecarile mafiote?

M spunea...

@Leon

Personal mi se pare cam devreme să ia Steaua României. Mai repede un iPhone... La dracu, are 17 ani. La 20 de ani îi fac statuie și încep să numească bulevarde după el? La 22 deja îl declară Biserica Ortodoxă sfânt?

reddog spunea...

Rambo are și acum acasă statuia lui Lenin.
Doar a fost secretar demiurg la PCR
Cezar are statui cu capre acasă.
Doar a fost la arma GAZ in armata.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E clar ca acest tanar campion, care la firea sa calma si bonom nici n-ai crede vreodata ca poate sa se bata parte in parte cu elitele cu traditii inalte si de calitate, ba chiar sa le invinga detasat si cu usurinta uluitoare in concursurile mondiale si cele nationale, drept pentru care isi merita laudele, onorurile si sumele oferite de la forurile indrituite, insa regret ca aceste recompense onorante sunt acordate de personalitati impoertante cu scopuri ascunse, de publicitate personala si electorala, adica imorala, nu cu sincetatea aceea umana! Oricum, asta a fost, este si va fi in veci cu aceste capete seci, si nu mai are nici o importanta pentru inalta performanta personala si prestanta romaneasca, caci, in fotbal, Nationala iar a tras sfoara si si-a luat papara de la Slovenia, o rusine cu atat mai ,,bine'' cu cat toti banii din sportul romanesc sunt dirijati catre fotbalul ciobanesc si plin de esecuri rasunatoare, despre care am mai spus ca este o mafiotizare statala si institutionala care a dus la starea asta de degradare umana, sportiva si morala! Sa te tii departe de mafie, draga David, mare campion, sa fii mereu un mare sportiv, corect si un mai ales om, cu calitati morale, ca un exemplu cum ar trebuie sa fie cei care fac politicile noastre nationale! Doamne, ajuta, si sa castigi fiecare concurs si medalie prin lupta!

Leon spunea...

Inca nu sunt emise Decretele!
"Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior."(din Comunicatul Palatului Cotroceni)..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, m-ai pus corect pe burta cu opinia ta scurta, dar cine poate interzice o zicere cu o prezicere, care la noi cam s-a adeverit de fiecare data cand marii campioni ajunsi sus pe culme au cazut dintr-o data, par exemple la modul concret cum Simona Halep, o data spargandu-i-se buba gustand din baluba a ajuns jucarica si ciuca caftelilor rapandulelelor, dar si ca acestor campioni li se suie succesele la cap prea devreme, dupa care in continuare fiecare se screme cu rezultate fara nici un succes de calitate, iesind din viata sportiva in mare deriva, scremandu-se din rarunchi pe coate si pe genunchi... Sa speram cat de mult ca, cu genialul, David, sa nu se intample asta nicicand, desi, ca si tine si multi altii, si eu am multe emotii ca traseul lui David sa nu aiba nimic de suferit!

reddog spunea...

CFI
De la Slovacia nu Slovenia.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, si multumesc pentru corectare, @Reddog, si imi cer scuze pentru eroare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Performanță istorică, dar si categorică, a plăvanilor din armata rusă, cand o racheta butonată ca fiind dusă s-a intors de unde a plecat, acasă, ca o trista farsă, canzandu-le, tranc, direct in frezele de drac, peste cap! Regret ca nu era de față si bovina de Putina, sa-i radă si lui tichia si scăfărlia, lasandu-i in urmă cenușa, uite așa, Natașa si Alioșa!

Liviu PO spunea...

Daca vorbim despre delfini,atunci sa comparam delfinul nostru cu cel american ,respectiv Michael PHELPS...
Al nostru la 17 ani are 1.91 si 48.5 la pantofi. Cu aceste arme face, in bazinul olimpic (50 m) din Budapesta, 100 de m in 47.58.
Al lor (37 ani), la 23 de ani avea 1.93 si 47 la pantofi.Cu aceste arme facea, in bazinul olimpic (50 m)la olimpiada de la Beijing din 2008, 100 de m in 47.51.
Daca nu va avea accidentari si nu i se va urca la cap, e posibil sa devina cel mai bun din lume,la cele doua probe: liber 100 si 200,dar greu il va putea bate pe american la numarul de medalii,adica 23 de aur numai la olimpiade,pentru ca a demonstrat ca are viteza,dar nu stiu daca are si rezistenta pentru alte probe (400,800,1500) in asa fel incat la trei sau maxim maximorum patru olimpiade sa "prinda" 24 de medalii, in conditiile in care,fara stafeta sunt doar 14 probe olimpice la toate stilurile,iar americanul a luat multe medalii la stafeta...

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Dragă camarade, nu mai postez la fiecare gând al domniei tale dar țin să vă reasigur că le citesc și le savurez de fiecare dată!

👍👏

În rest.... succes băiatului!

Vă amintesc:

Caţavencu: Industria română e admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire. Soţietatea noastră dar, noi, ce aclamăm? Noi aclamăm munca, travaliul, care nu se face de loc în ţara noastră!

Ne-am cam dezobișnuit să vedem pe unii care chiar muncesc!! 😂

reddog spunea...

Se pare că Rambo și Cezar fac parte dintr-o secta care îl idolatrizează pe Ciuca Reparatoru'
Rambo are și un mic templu acasă (langa barul ăla in forma de bord de elicopter) unde ii aduce ofrande.

Brenda spunea...

Sa fie sanatos

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M- Multumesc frumos pt aprecieri! sANATATE!

nr. 1 spunea...

Am citit recent pe playsport o stire care chiar m-a revoltat: In ciuda rezultatelor de exceptie , sportivi de talie mondiala primesc salarii derizorii de pe la cluburile sportive de la noi. Astfel, un tanar cu performante exceptionale primeste lunar doar 7000 euro , suma pe bune modesta mai ales in conditiile in care alti jucatori fara performante f mari primesc (tot sume derizorii la urma urmei) 12.000 euro, 13.000 euro!Daca pentru un om de rand care a muncit de i-au sarit capacele peste 40 de ani si are o pensie de 350-450 euroi(cazuri fericite) , 7000 euro poate constitui o suma mare , nu asa se pune problema la sportivi unde ati vazut din fraza anterioara, 7000 euro e cam un mizilic, salariile se rotesc in multe cazuri de pe la 10.000-15.000 euroi in sus, ca obtii ori ba performante nu konteaza ! Si atunci, nu iti vine sa plangi (cu lacrimi adevarate nu de krokodil) pe umerii bietilor magistrati la care pensia medie abia sare un pic de 4000 euroi! Nu iti vine oare sa iesi in strada sa le mareasca pensiile alea derizorii cu medie submodesta de cca 4000 euroi? Dar si mai mare e revolta cand vezi ca si militarii nu se multumesc cu ceea ce au -pensii fff frumusele si trase ca prin inele de cca 4000 LEI MEDIA !!!!!!!atentie, LEI in carne si oase (regele Junglei nu orice matza de apartament) nu euroi care azi au valoare, maine plusvaloare dar valoarea mea valoarea mea tot in lei era! Si te cuprinde revolta cand nemultumitii pensionari militari (cu pensii supernesimtite la aktiv) cer pensii si mai mari si pentru ce? Pentru ca au stat cu arma la picior (pe-un picior de plai de multe ori) si au supravegheat culegerea recoltelor de toamna si au contribuit din plin la constructii marete precum Transfagarasanul, Metroul, CDMN, Casa Poporului, hidrocentrale , poduri durabile (care nu cad ca mustele la cateva luni dupa o inaugurare fastuoasa) si atatea altele, ca de n-ar fi nu s-ar povesti! Ca in plus, participau la exercitii de antrenament in poligoane, tabere de instructie , omologari de tehnica noua(cand mai aveam oarece industrie de aparare), nu se mai pune! ca bravii nostri piloti de elicoptere carau la greu stalpi de inalta tensiune prin munti si vai peste prapastii adanci iar nu mai konteaza ! Luat-au ei medalii de aur, argint, bonz? Medalii sunatoare cu clinchet argintiu??????Nicidecum! Si atunci de unde atata tupeu pe ei sa ceara pensii decente cand pensiile lor sunt ametitoare deja(unii chiar ii depasesc pe unii soferi, liftieri, curieri samd)!

Viorel spunea...

Domnule Leon. În anul 2020 la alegerile Parlamentare i-am criticat în ziarul local și pe adresa de email pe Președintele Consiliului Județean, Primarul și alți parlamentari din PSD pentru că, desi 30 de ani Moldova a fost ROȘIE (pro PSD) nu au fost în stare să-și propună, impună (în cadrul partidului) susține un președinte și un prim ministru din zona Moldovei. Nu zic că or fi mai buni dar parcă prea m-am săturat de (parte, nu toți) grupul din Oltenia, grupul de la Cluj, grupuri și grupulețe din zona Bucureștiului și împrejurimi etc. și care aproape nu au făcut nimic. Singurul oltean pe care îl apreciez deși la vremea lui l-am urât, a fost Nea Nicu. Dacă ar mai fi unul ca el nu ar mai fi debandada asta în țară. Totul se desfășoară bătut de vânt sau dus de valuri fără să îl intereseze ceva pe vreunul. Cât despre INDIVIDUL menționat și cântecul prezentat, este o lălăială care se pliază pe omul și caracterul lui.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Luni, duc mobilierul in noua casa, pastrand momentan pana la mutarea totala doar frigiderul, tv-ul, cablul cu laptopul si salteaua, dormind pe jos pana pe 01 Iulie, cand suntem acceptati in garsoniere. Nu gasesti oameni la carat, indiferet cati bani le-ai da, edilul ajutandu-ma cu asta. Deci, toti cei care am ales sa ne mutam in aripa renovata a aceluiasi bloc, cu 150 euro, adica 750 lei chirie lunar, ni s-au dat cheile de cateva zile si sa ne ducem acolo cotoroantele, materialele forestiere si tablaraiele. Ceilalti, pulimea proletara si arzoi de sticle de tarii medicinale, care se duc la blocul Primariei, ieri au fost chemati la vrajeli cu amanari, ca pe oi, ba chiar ca o cocoana le-a tinut cica si o sedinta de pardid pentru cincinalul in 4 1/2 ani, caci le-au amenajat parterul, la fiecare persoana 2 camere, una cu parchet, una cu faianta ca bucatarie, insa cheile nu li s-au dat, nu cumva dupa ce deschid usile sa le cada pe tartacute, eu semnand la Primarie refuzul grajdului, si asa am scris-semnat pe hartie, spunand ca sunt om biped, nu vita patrupeda, si daca eu ma duceam aveam promise trei camere, dar ei zic ca-i frumos tare de tot doar ca e carciuma la nici 10 m, alimentara full de sticle cu spirt medicinal ieftin, statia de butelii la mai putin de 50 m, dar n-au chiuvetele si contoarele, nema gaze, nema apa, nema curent, nema caca ca wc-urile sunt in lucru, la comun ca vitele, abia cica prin August sa termine!!! Dar, patronul nou de aici, care a cumparat aceste garsoniere in care mai stam cinci zile, tot cel al garsonierelor renovate in care ma mut, si repet ca sunt superbe, dar tare nefunctionale datorita stramtorii, a zis ca-i mai tine pe aia ai Primariei, dar de la 01 Iulie nema apa, nema curent, nema gaze si o sa caca pana se umple canalizarea cat capița! Le plang de mila, saracii, fiind batrani, bolnavi, saraci si betivi, dar ei fiind mereu manga nu simt nimic si sunt extrem de fericiti, venind de acolo pe trei carari in culmea extazului, poate ca si cu ceva resturi de orgasme cosmice pe sub catrafuse... Si noi, bolnavi si daramați de stres, oboseala, canicula si boli abia ne mai miscam, luni la mutare vine geamanul meu sa piarda si el timpul ca-l doare garleaja, dar cica si schinarea, dupa ce a terminat sticla, incurajandu-ne de la peluze, cumnatii si ei rablagiti de ani si boli, dar macar ne incurajeaza de la tribuna intai, mama la 90 ani e visatoare si ne ureaaza succesuri la mutat, tare senina, ca o vrabiuta in sbor spre Dumnezeu, si e asa o stare de fapt de lasa-ma sa te las, eu ma incurajez cu Captopril si Passiflora, ametit de tensiune... Traiasca Republica Socialista Romania, daca va era dor, din vremea cand cinci cu mapa si doi cu sapa...
Fiind tare ca fularul ud si innodat, voi răzghi: ori la bal, ori la spital, ori groapa langa tata!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, ai zis un adevar ca moldovenii, ca in ceausism, cand mereu au fost discriminati de la functii guvernamentale, inalte, dar la ora actuala cred ca Colacu ar salva Romania de la inec, nefiind spart, daca ar fi premier, datorita ca omul are viziuni clare, economice si sociale, si cred ca fostii baieti de cartier, arzoi cu capul in gura, valutisti sau traficanti de frontiera si ginitori cu cotrobaitul pe sub catrafuse la hălcile pentru gratare pe canapele au aceasta vocatie nativa, dar sa fiu scuzat cu rafinatii astia in distileriile astea de salon, care s-au insurat unii fătălăi din cauza ceasului cu cuc mic, adicatelea de-al de buhaiul baltii actual, in sifonier cu vipuști duble si rosii, sau cu Cațosul drogat si betiv, sau cu Organ, care e cu nasul numai in țuici-țurci, ca nu stiu din ce triburi de sandocani provin majoritatea, numai șoldoveni, nu! Moldovenii geniali stau ascunsi in iarba si pir, be burtica intrucat e apa mica, nedorind sa se afirme cat timp DNA e in mainile spanzuratului si serviciilor cu gineala la nasolo, caci nu le plac puscariile gratuite si nerenovate... Uite ca si Mooe Woodrea a facut-o pe prim ministrul, caci ea a fost in realitate premier in basism, cea care conducea guvărnul, si acum ii canta cucu prohodul la Targșor, urmand ca in guvernarea cealalta Malaimare sa-i ia locul prin transfer la Jilava, ca Bombonel cu rozeta supusă la săpunel! Moliceanului i-a trecut glontul de argint prin frezon, dar nu l-a atins si la colectia de masini, timpul nefiind expirat sa fie si el agatat, caci asta este soarta premierilor in Romanistan, pescarii, Hering Ring si Mustar Major, lacheii cu servetul pe brat si trompa lui cu Eustache cu radarul la Casa Alba, de la serviciile de camera, inca mai lucreaza la noi solutii si nade de prindere a stiucilor de prada, Fofoaia zorindu-i telefonic si amenintandu-i cu destituirea ca garsonierele sociale de la Jâlava si Targsor inca n-au fost atribuite la ordin! Moldovienii mei, la fonctia de premier cu gur de fier, SÂRMA!

Gigi spunea...

Nu stiu voi cum ati trait festivitatea de premiere al acestui copil de aur,dar eu pe lânga faptul ca am fost bucuros,și mândru,sa nu uit asta, ca el a câstigat medaliile de aur,am trait asa ca un vis,mai ales că Drapelul nostru tricolor s-a ridicat pe cel mai inalt catarg in timp ce se intona Imnul tarii în chiar inima maghiarimii.
Chiar daca pustiul a fost decorat sau urmează să fie,cam devreme zic unii,a meritat pe deplin,numai pentru cele doua momente de festivitate.