Un produs Blogger.

miercuri, iunie 01, 2022

De ce durează mult meciurile lui Nadal?

11 comments


Meciul de tenis dintre Djokovic și Nadal, din sferturile de la Roland Garros, început la sfîrșitul luni mai și terminat la începutul lunii iunie,  a durat 4 ore, scor 3-1 pentru Nadal, a fost  printre ultimele, dacă nu ultimul, dintre cei 2 mari jucători, având în vedere vârsta lor de peste 35 ani. Păcat că spectatorii francezi au fost peste măsură de neciopliți față de tenismenul sârb, huiduidu-l încă de la intrarea pe teren. Novac a răspuns în oglindă, fără a schița un salut către public la părăsirea arenei Philippe Chatrier.

Nadal a repetat și în acest meci, până  la exasperare, panoplia de ticuri. Dacă cineva ar cronometra ritualurile de așezare pe zgură a două sticle cu răcoritoare, înainte de a părăsi banca de odihnă, tragerea pantalonilor de zona fundului și a șlițului, urmată imediat de  atingerea repetată a nasului, frunții, urechilor, obrajilor, tragerea de mânecile și gulerul tricoului în timp ce bate mingea de pământ ...înainte de a servi, ar constata că timpul consumat pentru toate aceste ticuri este de cca 1/2 de oră.

 Întrebat de un ziarist de la Corriera Della Serra despre ticurile sale, Rafael Nadal respinge ideea de superstiție. Pentru el, gesturile enervante pentru adversari dar și pentru public, unele chiar indecente,  depășesc cu mult această idee: 

„Nu sunt superstițios, altfel mi-aș schimba ritualul cu fiecare înfrângere. Nici măcar nu sunt sclavul rutinei: viața mea se schimbă mereu, mereu în preajmă, iar competiția este foarte diferită de antrenament. Ceea ce numești tu ticuri este un mod de a-mi pune ordine în cap, pentru mine, care în mod normal sunt foarte dezordonat. Ele sunt modalitatea de a concentra și de a reduce la tăcere vocile din interior. Nu asculta vocea care îmi spune că voi pierde sau vocea și mai periculoasă care îmi spune că voi câștiga”.



11 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt semne grave ale unei stari psihopatoide repetitive progresive, maniacale, greu de cenzurat de medicul curant, desi in aparenșa si cu multa suficiență ne transmite sentimentul de indiferenta, in fapt este incordat si concentrat pe ce are de facut cu acest tipic repetat, altfel de fiecare data ar fi clacat si dat peste cap, daca cineva tipicurile si ticurile maniacale i le-ar fi taiat! O boala psihica dintre cele care implica inca 1300 de manifestari ale acestor tragice boli de care se poate scapa in foarte rare ori! Asta-i naravul geniului si frumosului din lumea tenisului, caci nu exista nici un individ de mare excelență si bun daca nu este si nebun!

Calinmihaib12 spunea...

NADAL, după aspect, este un METIS euro peano-amerindian(incaș),adică un ames tec de caractere: de..cuceritori..și rezistenți,"anduranți", perseverenți, imaginativi,..etc..!, dar nici DJOKOVICI,..nu e mai prejos..!

mosmartin16 spunea...

Nadal..un mare campion ! Cum se concentrează...e doar problema lui ! Restu' e ...bla,bla,bla !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deci, stresul competitiv i-a creat acestui sportiv anumite tipicării bolnavicioase, catalogate de catre psihiatrii ca fiind maniacal psihopate, care daunează atmosferei creative si partidei sportive prin iritari si enervari la parteneri cat si la suporteri, asta fiind Nadal, dar ce ne facem ca intreg Șparlamentul romanistan este ințesat cu indivizi ca acest tipicar bolnav, fiind pentru cei din jur un calvar, insa daca la Nadal este obsesiv compulsiv de tip maniacal pe repetitive sa deruteze competitiile sportive, la politicienii cartonati si indopați, ca niste cârnați din carne de înșoricați, boala maniacala este axata pe marea ciordeală pentru ingogoșarea la averea personală, in plus avand mai toti asa zise secretare personale dotate in rasoale pline de silicoane sa le satisfaca pohtele zecsuolalaie, carnale, ca nu ma intereseaza si de droaia cu orientari analo-hadale sau cantabil orale, si toti la gramada adunati, daca ar fi internati, n-am avea atatia terapeuti sa-i trateze de spirochete, carcalaci si de lătauti de găgăuți ciufuți fixați pe greierii cu circumvolutiuni total goale, in afara de acele celule cerebrale care ii conduc la actiunile penale! Romanistanul este un imens stabiliment de psihiatrie, cu meleoane dă pacienti atinsi la tichie sau scafarlie, singurul lucru ce mai este de facut e sa ridicam un imens gard de jur imprejurul ei sa nu contaminam si restul Europei, doar la granita cu Rossia sa lasam gaura cat mai lăbartata sa iasa gloata turbata sa muste pe apucate tot ce le iese in cale, si poate asa, bat-o vina, s-ar sfarsi si rezbelul din Ukraina!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, fiind Ziua Inaltarii Domnului, este si Ziua Eroilor. Glorie si Slava eterna Eroilor romani ai tuturor timpurilor, inclusiv actualilor rezervisti militari romani, adevarati eroi luptatori pentru drepturile masacrate de catre o clasa politica criminala si tradatoare cat si de catre o clocarie infecta din Conacul de Distrus Penzii Brotacare!

vasile spunea...

Meciurile lui Nadal dureaza atat de mult deoarece Ma ciuca a declarat chiar astazi ca: ,,nu sunt bani pentru majorarea salariilor militarilor,,! Frumos, foarte frumos! In aceste conditii pentru pensionarii militari nici atat. Nadal ori putin sunt vinovati!

Viorel spunea...

Glorie și Slavă eternă Eroului ce a participat la misiunile de luptă din Irak, Afganistan, Bosnia dar în special în Bătălia de la Nassiria. Pentru noi este mort și vom face tot posibilul ca nimeni să nu-și mai amintească de el pentru că ne-a creat o mare durere în suflet prin dispariție uitând de promisiunile făcute. Amin. Ducă-se cu mila.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De Ziua Heroilor, comemorată parol in Parcul Carol, cu prezenta unei garzi melitare si a unei famfare de alamuri si alte tromboame, toate la fireturi ceremoniale si oficiale, in prezenta Inaltului Spanzurat in prepeleac, sau copac, Parpale Mălaimare Ciucale, politicieni care de mai care in clăpari cu clapeți si sandale romane, dar si cadavre brotacare, secondate de civilescovei dintre puicuțe, gainuse si cocosei greco catolici si ortodocși mintosi, momente jubiliare in care un soldat leșânat subnutrit in foame, scaldat in sudoare cu frezoane si batut in tartacuta de soare, a subcombat pe asfalt, sau poate ca oț si jmecher doar a simulat ca sa-i faca pe oficiali de rachat, cat el de lat si inalt, dand apa la moara presei de ocara, care a dat șfoara in țeară ca de o tragedie la scara nationala si mondială! Eu am ramas calmo gastrin, neafecandu-ma la intestin ca sa vars pe aici o picatura de venin, insa adevarul e ca pe timpurile noastre nu se lesina la aceste ceremoniale maiastre, cazand soldica sa-si rupa nuscaiva coaste, ceea ce spune multe despre alegerea glăjanilor de ceremoniale, ca una e sa-i controlezi sa aiba ambalejele cu fasoane, si alta e sa-i controlezi la bibi, sa-i pui sa faca pipi si sa nu-i freci la ridichii, sa halimos gros la mațul gros, si sa fie soldică vânjos si rezistent la ritualul ceremonios, ca daca l-ai nimerit in rut si dupa ce a ingerat pastila de putut, sau l-ai tinut dihainat de foame cu bostanul in soare, sigur ca o sa-ti faca nasoale, cazand cu Drapelul cu insemnele nationale sa faca UM si ceremonialul de mare olalaie, sa aiba presa axata pe Ciolacu, Rafila si Arafat ce sa manance indopat un lighean tarhat din ala bronzat! Bine ca s-a terminat cu bine si soldica are acum invoire la *hotele* sa se ospateze ca nitanul cu bere, apoi cu o muiere s-o puna de-o placere de cateva secunde, caci la tineretile-i fecunde n-are timp de lucrari de geniu in marile unde abunde, decat sa se precipite si sa se ude, intre budigai si izmene, ca de aia si spitalele socolariene sunt pline de fomele neîmplinite la toate cele, din plexa solara pana la glanda pineală, de ma trezesc cu ele la ușă, seara de seară, ca de abia mai fac față sa le aghesmuiesc, tămâi si mirui sistemul de fălceală se le treaca de boceală!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, deci cătinel, cătinel sa-i zicem nițel 'tui rasa de la Malaxa, sa aiba noroc la batranete sa-i nasca nevasta si la toamna sa i se innacreasca boasca!

raul spunea...

De ziua eroilor un sincer huo ,,eroului de la Nassiria!Vezi ca stai pe scaunul unor mari generali care au fost pm ,bai (intentionat) tradator de casta si nerecunoscator oamenilor din randul carora provii!Bleah!

Gigi spunea...

Am vazut meciul din sferturi acum câteva zile,târziu in noapte.De ce se termină meciurile astuia asa târziu? Pai luati seama ce ritualuri executa pâna serveste sau se pregateste sa primeasca serva de la adversar.Se scarpina in c.?.r,isi trece mana pe la nas gura prin cap etc.
Djocovici,3ste un adevarat cavaler al sportului alb,este o adevarata placere sa te uiti la un meci de-al lui.Nu ma uit la nici unmeci al "mattadorului" toacmai din cauza aratata mai sus!