Un produs Blogger.

vineri, iunie 17, 2022

Eduard Hellvig, șeful SRI, a găsit securismul vinovat de criticile la adresa proiectelor legilor securității

15 comments
-Lui Hellvig i se pare straniu că de securism este criticat în presă numai SRI, nu și celelalte structuri de informații 
-SRI este singura institutie care a predat integral la CNSAS arhiva care are legătură cu fosta securitate, inclusiv dosarele de cadre ale foștilor securiști, ofițeri și subofițeri. 
-După 33 ani de la desființarea Securității, Hellvig ochește prea mult securism în multe medii din România. 


Hellvig definește securismul in discursul sāu.

   
UPDATE
Discursul de ieri al domnului Hellvig seamănă izbitor cu discursul din anul 2013 al predecesorului său, George Maior, cel care este considerat părintele statului paralel din perioada lui Traian Băsescu, stat  bazat pe protocoalele secrete ale SRI cu principalele instituții din domeniul Justiției.
Discursul lui Maior poate fi citit AICI
Cătălin Tolontan zice în Libertatea că discursul lui Hellvig  este inspirat din teoria numită "atlanticism", termen care definește ideea de alianță transatlantică sau celebra axă pentru România, București-Bruxelles- Washington.
Parafrazând una din ideile ziaristei de origine poloneză, Anne Applebaum,  în cartea sa recentă „Amurgul democrației – Seducătoarea atracție a autoritarismului”, apărută și în România, pentru domnul Hellvig antisecurismul este folosit doar pentru a crea un alt fel de securism, cât timp nu spune cine a redactat proiectele de lege criticate ca nedemocrate în mediile din România.

15 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lugu-lugu, vai, tu, acest buric dintr-un covrig ovoid de pipirig, a gasit securismul si comunismul vinovat de banditismul impus in basismul fătat din petrovianul beat, care a zdrobit cu SRI majistraturile statale cu de-alde Fofoaie cucuvaie din via lui Ghtiță din vale si portocale alese dintre fecacale! La mintea lui de țânțar castrat, securistii ar hi buni de lepadat si impuscat, ca nu-i sunt lui pe plac, doar din cauza ca n-au fost abuzivi ca actualii si autorii terorii cu intelegerile secretizate sa se faca dosare televizate la comenzi politice falsificate, sa bage in bulăuri intunecate adversarii fara pacate, si vazand ca totul a fost un esec total cu mare scandal, cu procese castigate de sarmanii invinovatiti in Tribunal, vrea acum sa spele imaginea gri a SRI, patata, invinovatind Securitatea patriotă de altadate!

Brenda spunea...

Știu eu pe cineva care se răsucește în mormânt, când văd ce fac acum aceștia din SRI,, COLCĂIE TARA DE NENOROCITI, DE

Huhu Rezea spunea...

Stelică
Amenintarea lui Putin este făcută pentru rușii care nu se informează decăt de la Telegram, sau Tass.
In realitate, nimeni din exterior, nici NATO si nici SUA nu atentează la suveranitatea sau integritatea Rusiei pentru a-i da motiv să folosească arma nucleară. Lumea liberă nu dorește altceva decât să-l alunge pa Putin din Ucraina.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Nu sunt de acord cu războiul pornit de Putin / Rusia împotriva Ucrainei. Putin însă vrea să spună că așa cum voi NATO / SUA în special, ați atacat țări aflate la mii de km de voi cu sau fără rost fără să ne întrebați și pe noi, fără să asigurăm acestor țări armament și muniție cum faceți voi, tot așa și noi am atacat Ucraina (un fost stat sovietic, nu Irak, Libia, Afganistan sau Iugoslavia, țări cu care nu aveți nici o tangență, nici istorică, nici de graniță, nici religioasă, etc.).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca sa nu taca, pentru ca metaxtaza il atacă si toacă, Putina manâncă cacaina cu hleba, amenintand cu boamba nucleara, la naiba, dar o spune in asemenea mod occidentului incomod incat ar crede, cine nu stie, ca armele nucleare acum sunt scoase prin magie dintr-o cutie si abia acum s-a gasit sa le deconspire! Mare-i gradina Lui Dumnezeu cu un asemenea bolșăvic dă bou!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Virusul de pojar de maimuțe se ia de la prepuțe la prepuțe cand se fac cu ele gulguțe, si nu de la mici si gingașe pasarici cu cuibulețe mici, sau adanci!

Calinmihaib12 spunea...

Viorel:
..greșești..!; situația e mai complica tă decât o prezinți..!
Țările amintite..au fost și sunt și în prezent inarmate de către țările..so cialiste, în special:..de RUSSIA..!
Pe de altă parte,de ce ar trebui ca vreo țară anume..și în special: SUA,să ceară "acordul" RUSSIEI..,privind afacerile și interesele ei..în lume..?
SUA..prin forța..lucrurilor și a ISTORIEI,că ne place sau nu..unora(!),
a avut..PUTEREA economică, politică, militară,și de alte.."feluri"..ca, atunci când situația internațională..A IMPUS (!) ea a intervenit..cu toate resursele ei umane și materiale pt.a salva (!) SITUAȚIA.."deteriorată"..!, sau chiar soarta omenirii..cum a fost cazul în cele 2 RĂZBOAIE MONDIALE din SECOLUL XX, generate de..cine crezi, ..,ghici: de GERMANIA și: sub o formă sau alta..de =RUSSIA ȚARISTĂ..și apoi ..BOLȘEVICĂ..!(Germania..se pare că a învățat LECȚIA DURĂ a ÎNFRÂNGERII, dar RUSSIA..nu A ÎNVĂȚAT NIMIC..nici din sacrificiile rezultate din..ACTELE IRESPONSABILE ale conducătorilor lor TERORIȘTI, și nici..din sacrificiile și ajutorul dat de SUA..RUSSIEI și EUROPEI..în al 2-LEA RĂZBOI MONDIAL..!
În loc să "învețe" lecția GERMANIEI NAZISTE.înfrânte în război, adică să aleagă CALEA INVESTIȚIEI..în:..PACE, dezvoltare economică..,nivel de trai ..=pe măsura resurselor materiale..și umane de care dispunea..,a ales, de peste 70 de ani=calea confruntării, a ÎNARMĂRII EXCESIVE..și a..SĂRĂCIEI..: atât a URSS-ului,cât și a țărilor "socialiste" cucerite,bolșevizate și subjugate URSS-ului/RUSSIEI,..vreo 50 de ani,cu "reminiscențe" si în prezent ..prin unele dintre ele..!

reddog spunea...

Cat de penibili poate fi acest clovn de Simion.
Acest pseudo patriot face foarte mult rău României.

https://www.facebook.com/211931758774/posts/pfbid02iuDX5re8rnbuJBgp99W8pu8YzAqMSB9riB1ooWABGjjJAxbUCb9s9ynwcViuwAt2l/?app=fbl

Viorel spunea...

Domnule Călinmihaib.
„Pe de altă parte,de ce ar trebui ca vreo țară anume..și în special: SUA,să ceară "acordul" RUSSIEI..,privind afacerile și interesele ei..în lume..?” Ca să folosesc jargonul dumneavoastră. Cu ceva ani în urmă, doamna Merkel negocia și încheia afaceri comerciale (petrol și gaz) cu Putin / Rusia. În același timp, domnul fost prim ministru Ponta (în calitate de prim ministru), vizita și negocia pentru a încheia contracte cu țări din Asia (China, etc.). Venit în România a fost luat la măciuci de UE precum că a trecut peste anumite tratate, reguli, etc. ale UE. Păi Merkel nu făcea la fel (citiți presa vremii) ? Pentru ea nu erau aceleași reguli ? Și de când și până când România trebuie să ceară "ACORDUL" UE pentru afacerile și ineresele poporului român ?

M spunea...

@Viorel

Eu cred că 90% din reacțiile UE se bazează pe cele ale partidelor din România (și ONG -urilor dar asta e altă poveste).

Ponta a fost criticat în primul rând de opoziția din România care s-a dus cu jalba la Înalta Poartă! Sunt multe țări europene care fac afaceri cu chinezii dar partidele lor de opoziție sprijină interesul național.

Chiar credeți că în PNRR nu mai putea UE de grija pensiilor "speciale"?????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gonococ Simion, scrobit, la papion si cu pantalon mulat pe jambon, in mare abandon: 100 de șparlamentari la un loc, printre care si milogul de Simion Gonococ, fost-au invitati in Moldavia la Mamaia Smangu pentru laga lugu langu si gugu gângu, ce si cum pe al Europei drum bun pe racla cu flori si parfum, insa, la aeropot, surpriza mare ca lui Gonococ nu i s-a dat viză de intrare sa-si mai faca si pe acolo niste damblale cu ciocofoane si osanale, deci excelent moment de-o panarama ca sa-si faca reclamă la partidul poamă, Haurde, care a picat in coarne cam repede de la o vreme! De toata jena si rusinea, cersind cu miloaga sa intinda coarda pentru a forța șoldovenilor granița, chelăcăind ca un cotei atins de retevei, drept pentru care garzile militare l-au pus la punct ca pe oricare hadale ce se cearta pentru un loc in parcare, revenind in Romanistan dupa fro cinci ore de fuse ora(l)re cu coada intre picioare! El are interzis inca din era Șoșon Dondon cu boțoletele scăpat in pantalon, dar nu pentru ca propovaduia revenirea proviciei Șoldova in aceeaisi placentă cu Rumunia prin Unirea, cat pentru propaganda cu dusmania, ura si panarama, uitand ca acolo stapanul nu-i Mamaia Smangu Eufrosina, ci Maica Rossia si Putina! Inca o dovada ca se mai intâmplă sa fie fătată in lumea asta larga cate o proastă făptura iesită dintr-o rangă scumpă, dar tare strâmbă!...

E. Cristescu spunea...

Două replici la obiect, apoi ne-am intors la ce ne arde mai tare: Ucraina. ;)

Huhu Rezea spunea...

UPDATE
Discursul de ieri al domnului Hellvig seamănă izbitor cu discursul din anul 2013 al predecesorului său, George Maior, cel care este considerat părintele statului paralel din perioada lui Traian Băsescu, stat bazat pe protocoalele secrete ale SRI cu principalele instituții din domeniul Justiției.
Discursul lui Maior poate fi citit AICI
Cătălin Tolontan zice în Libertatea că discursul lui Hellvig este inspirat din teoria numită "atlanticism", termen care definește ideea de alianță transatlantică sau celebra axă pentru România, București-Bruxelles- Washington.
Parafrazând una din ideile ziaristei de origine poloneză, Anne Applebaum, în cartea sa recentă „Amurgul democrației – Seducătoarea atracție a autoritarismului”, apărută și în România, pentru domnul Hellvig antisecurismul este folosit doar pentru a crea un alt fel de securism, cât timp nu spune cine a redactat proiectele de lege criticate ca nedemocrate în mediile din România.

reddog spunea...

Asta din Congo e mai deșteaptă decât ciorombelul care se da patriot.
Clovnul asta are fani și printre militari. E foarte grav!

https://m.ziare.com/george-simion-aur/george-simion-aur-dialog-congoleza-1746897

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fost sef SRY, mousiu trădător, Gogol Sergent Major, slugă tam-nesam la ham si majordom turnator la Uncle Sam, cu tot ce-i intra la oreon, vizor si in reportofon, este perfect asemanator si aidoma cu fantoma, Goering Babby Herring, actualul individ insipid la SRY priponit in pipirig, avand ciripoitul cintezei si statura trihirica, cat lindinul pricipesei Omida, care vrea reforma reformelor fantomelor din lumea umbrelor, dar tot pe scheletul dinozaurilor petrovilor, care si azi ii raporteaza la gherțoaia Măgaoaia Fofoaia alea, alea si aia, ca in vremurile cand ea si cu Ghițâșor tăvăleau toată via si poama de puneau in pagubă Crama! Va ramane cum s-a stabilit, ba incă si mai multe de indeplinit in materie de dosare la comenzi politice rabunatoare, printre cele mai principale sa elimine eventualele piedici politice, concurentiale din cale, pentru lichelele ciolănist lăbărale!