Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 18, 2022

Eveniment istoric la Chișinău: ședință comună a Parlamentelor din R.Moldova și România

91 comments

Aderarea R. Moldova la UE, spune Marcel Ciolcu, " Va coincide cu Marea Unire, când o să fim uniți în Uniunea Europeană" 
 Discursurile lui Grosu, Cîțu și Ciolacu


Gheorghe Zamfir și Lăutarii Chisinăului au cântat pentru parlamentarii români în Parlamentul R. Moldova 


91 de comentarii:

Gigi spunea...

Mă iau dupa ce se spune in art.Ciolacul si cuvântarea d.lui,că...UNIREA,se va face în cadrul marii aliante din UE.Adică,dupa cum înteleg eu,ca simplu cetatean,fara a avea cunostinte de politică sau orice altceva din domeniul acesta,că vom fi uniti ,dar numai in cadrul aliantei europene,in SUE,nici vorba de alipire tării mamă.Păi,aș mai adauga eu vis a vis de ce ne spune acest domn politician:Marii voievozi,Mihai,Stefan,Eroii care s-au jertfit in Razboiul de Independenta,WW1,WW2,s-ar rasuci in mormânt la auzul acestor cuvinte.
Si ca sa incchei,De ce sa nu intre Basarabia in UE,alipita tarii mama,fara sa mai fie nevoie sa treaca prin atâtea proceduri?Băi,vreti ca Basarabia sa se uneasca cu țara,or Ba?Sa lasam cuvantarile politicianiste,gen:Ne unim in marea aliantă UE.Ptiu drace!

mosmartin16 spunea...

Ocrotește-i și unește-i Doamne pe români ! În pace și-ntr-o viață mai bună !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Inainte de aceste discursuri, pline de false dantelarii si ciucuri cu ciu-ciu-ri, s-au facut in beciurile cramelor niste degustari de busuioace, tamaioase si strașnice coniace, cu gustări de halimoase gustoase de vrăbioare de incopitate mugitoare, sau cu si dintre copane de angării zburătoare, toate la gratare, care au deschis pohtele discursurilor lacrimogen patriohoațe, izvorate cu bulboace din ultimile cinci stele paralele desprinse de pe etichetele de sticle, cand baute cu lacomie in beci incepi sa percepi si sa vezi cai verzi pe pereți si la discursuri sa improvizezi, ca dupa pastilele hipnoptice si euforice de etnofolclorice! Cand s-au trezit din mahmureala, precis ca si-au dat cu teslele în subpuală la caseta ovală ca le-au promis la șoldoveni cea mai mare abureala cu aderarea la Uniunea Europeană, cand de fapt ii vor la fereală in bratele lui Dondon cufurit in pantalon si Putina, sa aiba ce deporta in Siberia sa dispară Șoldavia, o mare povară sociala si financiara pentru Romanistan si Uniunea Europeană... Apoi s-au pus pe hăulit si dânțuit hore si batute ca la fasole, sa dea impresia ca deja s-a savarsit unirea Prutului cu Dunărea si-a Moldaviei cu Rumunia, pana i-a torochit pe toti bautura, dupa care s-au dus fiecare la culcare sa uite de aceasta plimbare... A doua zi, caramba dupa Siminoc fara de viză si noroc in Romanstan, multumiti ca au mai cheltuit un pretios ban, ai mai bagat bunaciuni la burdihan, dar cel mai tare ca aceasta plimbare e cea mai buna campanie pentru electorale, caci in rest, flit, ca ramane asa cum s-a stabilit, adicatelea sa nu se schimbe in realiate nimic!

reddog spunea...

Unii bat câmpii la greu...
Probabil nu știu cum gândesc cei din Basarabia.
Pai să-i întrebați dacă vor Unirea.
Romanii o vor.
Simion e o mizerie nu patriot.

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
După spusele lui Ciolacu, vizibil pus în încurcătură de reportezul televiziunii din Moldova, în UE vom fi uniți cu . Moldova în aceeași măsură cu care în prezent suntem "uniți" cu Ungaria, Bulgaria, Olanda și celelalte state din UE.
Declarația Parlamentului României di n anul 2018 este corectă în sensul în care România va accepta o decizie de Unire a Parlamentului din Moldova.
In prezent nu se mai poate spune că o putere străină împiedică revenirea R. Moldova la România.
Singura piedică o constituie politicienii din clasa politică de la Chișinău care ar deveni demnitari de rang județean într-o Românie Mare.

M spunea...

Mă bucur doar știind că le-a crescut tensiunea tuturor rușilor (și rusofililor). 😂

Viorel spunea...

Uitați un lucru. UE nu vrea ca Moldova să se unească cu România ci vrea ca Moldova să facă parte din UE ca stat independent având astfel posibilitatea să fie MULSĂ Moldova de către UE cum a fost și România. Și așa sunt săraci, dar ce au competitiv cu UE vor cumpăra tot, vor profita dacă au valoare dacă nu vor distruge / falimenta (la fier vechi). Apoi vor apărea și la ei Gripa Aviară, Porcină, Vaca Nebună, drept urmare omorâți tot, nu aveți voie să exportați nimic și cumpărați totul de la noi, cum fac și românii forțați de boi. Le vor cumpăra pământul pentru că este extraordinar de bun iar lumea întreagă moare de foame. Mai rămân GROPILE DE GUNOI unde să le depoziteze resturile menajere ale îmbuibaților europeni.

Viorel spunea...

Am uitat. Dacă nu vor să treacă prin CHINURILE FACERII CUM AM TRECUT NOI, să gândească bine și Parlamentul Moldovei și cel al României și să facă unirea. Astfel vor fi protejați cât de cât de VÂNĂTORII DE RECOMPENSE CAPITALIȘTI ce pândesc și jecmănes tot ce este bun și are valoare în lumea aceasta.

anonim spunea...

"Singura piedică o constituie politicienii din clasa politică de la Chișinău care ar deveni demnitari de rang județean într-o Românie Mare."

Asta vroiam si eu sa zic dar am sters,ca nu mai avea rost....doar o completare
....Si ce piedica!! Imensa,aproape imposibil de trecut!
Se va trece doar atunci cand patriotismul va fi mai mare decat interesul si nu la unul sau doi ci la marea majoritate,aproape imposibil de realizat....
Si de ce i-ar interesa? pasaportul romanesc e doar o formalitate pentru ei pentru accederea in UE iar firmele straine vor gasi acolo forta de munca mult mai ieftina decat in RO...noua ne-ar aduce alti saraci peste saracia actuala....toate astea dincolo de dorinta de a ramane la conducerea tarii toti de acolo incepand cu presedintele
Si argumente mai sunt.In rest mult interes electoral si ceva idealism(desi nu-i banuiesc nici de sinceritate nici de idealism pe ai nostri politruci)
Asa ca vom fi uniti ca si cu croatii,ungurii sau bulgarii si bineinteles ucrainienii:))) cum bine zicea Gigi.A fost "ciocu' mic" vreo 20 de ani iar acum a aparut conjuctura cu razboiul
Atat si nimic mai mult...o pietricica aruncata in balta

M spunea...

@Viorel

Credeți că alternativa de a fi făcută gubernie rusească este mai bună?

Este simplă ecuația: la est Rusia, la vest UE. Nimeni nu rămâne la mijloc. Sunt două imperii în expansiune.

Românii au experiența în a pleca cu coada între picioare când un imperiu le zice: luăm Transilvania, sau luăm Basarabia și Bucovina. Apoi ne dăm mari și ținem lecții de patriotism ca bețivul satului la birt.

De aceea probabil suntem țara europeană cu cel mai mare procent de cetățeni care acuză Ucraina că nu a cedat în fața Rusiei.

Huhu Rezea spunea...

Expresia zicalei" Capul plecat sabia nu-l taie".
Mentalitate de slugă.

Viorel spunea...

Domnule M. Dacă afirmația dumneavoastră este reală: „De aceea probabil suntem țara europeană cu cel mai mare procent de cetățeni care acuză Ucraina că nu a cedat în fața Rusiei”, înseamnă că românii au ajuns la concluzia că UE pentru noi a fost și este un DEZASTRU pe care nici o țară europeană din din afara UE nu ar trebui să-l mai urmeze.

Calinmihaib12 spunea...

LUPUL
(23:01'/18.06./a.c)
tocmai azi am vorbit cu o româncă ple cată de vreo 11 ani în MAREA BRITANIE, care îmi spunea că britanicii regretă ieșirea din UE..!

Calinmihaib12 spunea...

VIOREL:
..Ar fi bine să fi mai circumspect cu cifrele statistice și "știrile".. difu zate de "media" audio-vizuală de la noi,din ROMÂNIA..!,mai ales acum(!),.. când e "EPOCA..ZVONISTICII"..!
(de ex.: agitația referitoare la..apar tenența noastră, a românilor,la ..UE și NATO, "agitație" în mass-media..
"românească" (?) = pune-ți întrebarea: ..cui ii folosește..?)

M spunea...

@Viorel

Da, domnule. Avem 21%, cel mai mare procent din Europa, conform unui sondaj de opinie. Eu am fost șocat.

În ceea ce privește UE românii au totuși o părere bună.

Să știți un lucru: dezvoltarea României este cu adevărat o realitate. Gândiți-vă doar că am plecat în 90, după căderea blocului comunist, de la exact același nivel cu Ucraina. Acum PIB-ul României este duble față de Ucraina în condițiile în care noi avem jumătate din populație.

Rusia!!! Rusia, domnule!!!! Are PIB-ul pe cap de locuitor mai mic decât România!!!!

E un studiu făcut mai demult care arată că TOATE țările din regiunea Balcanilor au această caracteristică: se victimizează, se bocesc, își plâng soarta și își depreciază realizările!!!!

Pentru un străin care ne-a vizitat prin anii 90 și a revenit acum, România este de nerecunoscut, în bine vreau să spun!

Poate nu stăm chiar atât de rău dar suntem un popor ușor de influențat de propagandă. Eu cred că este mai corectă această explicație!

Leo spunea...

În perioada puciului de la Moscova al lui Gorbaciov a mai fost o OPORTUNITATE de UNIRE a R. Moldova cu RO. Nu s-a realizat datorită orgoliilor lui Snegur și prostiei lui Ilici.
Acum , după 24.02.2022 s-a ivit din nou această OPORTUNITATE , dar din nou se va rata datorită calității joase a clasei politice din R. Moldova în frunte cu Săndiţa.
AMR 6 luni şi restul zile.....

Huhu Rezea spunea...

Dragos Filipescu explica prin anul 2016 cum s-au format curentele non- mainstream în Europa, adică putinist-antieuropean( TC) și neo marxist(RR).
https://www.contributors.ro/exista-alternative-reale-la-politica-mainstream/

"Grefarea nationalismului pe muribunda ideologie comunista a determinat suprapunerea treptata – pana la identificare – a celor doua extreme politice. Ascensiunea lui Vladimir Putin, agresiunile mediatice sau agresiunile propriu-zise ale Rusiei in spatiul european sau al vecinatatii europene au grabit si clarificat acest proces paradoxal. Atat extremistii de stanga cat si cei de dreapta s-au regasit in politica agresiva si anti-occidentala a liderului rus. Astfel ca, astazi, fostele extreme pot fi incadrate in aceeasi categorie – cea a partidelor traditionalist-conservatoare (TC); alaturi de ele au ajuns treptat – din nou greu de imaginat cu cateva decenii in urma – gruparile cele mai radicale din partidele conservatoare europene, in special din partidul conservator britanic, care au ajuns sa priveasca concepte precum integrarea europeana sau multiculturalismul ca adevarate amenintari la identitatea lor nationala si religioasa.

In general, TC a preluat o parte din trasaturile extremei drepte clasice (nationalismul / ultra-nationalismul, o doza de fundamentalism religios – catolic sau ortodox, accentul apasat pe traditii si pe familia traditionala), dar a asimilat treptat si multe caracteristici specifice mai curand fostelor partide de extrema stanga – atitudinea anti-corporatista si antiglobalista, ostilitatea fata de unele institutii internationale (UE, NATO, WTO, FMI, etc), populismul, admiratia fata de modele de leadership gen Putin.

Radicalismul reformator – reactie la sistem sau extrema a sistemului?

Un alt curent politic non-mainstream este cel al reformatorilor radicali (RR), denumit impropriu si stanga radicala sau neo-marxista.
Preferinta pentru termenul “non-mainstream” reflecta o anumita rezerva a incadrarii RR in categoria “anti-sistem”. Putem considera ca TC s-a dezvoltat ca reactie fata de dominatia necontestata a democratiei liberale si capitalismului si fata de ceea ce TC considerau a fi “excese” ale acestui sistem (drepturi extinse pentru minoritatile etnice si LGBT, political correctness, multiculturalism, etc. – care au castigat teren prin actiunea grupurilor de presiune RR). In schimb, nu e foarte clar daca RR a aparut ca reactie la sistem sau din dorinta de a radicaliza sistemul, daca nu cumva RR isi au originea mai curand in interiorul sistemului (in gruparile cele mai radicale din partidele mainstream) si mai putin in afara lui.

Ridicat in ultimii ani pe valul unor miscari gen “Occupy” sau “United We save”, combinat cu activismul pacifist si ecologist, RR are atat elemente comune cat si fundamental diferite fata de TC. Ce au in comun cele doua curente care in multe privinte se combat si se stigmatizeaza reciproc? Discursul anti-globalizare, anti-corporatii, credinta in teoriile conspirationiste gen “Noua Ordine Mondiala” sau “grupul Bielderberg”, etc.

Dar ceea ce individualizeaza RR- si in acelasi timp il pozitioneaza diametral opus fata de TC – sunt principalele sale linii de actiune : promovarea “corectitudinii politice”, acordarea de drepturi extinse pentru minoritatile LGBT (casatorie,adoptie), multi-culturalismul, minimizarea pana la eliminare a rolului religiei in societate, in educatie (sunt cunoscute cazurile de “corectitudine politica” excesiva, in care unele autoritati din Occident au interzis bradul de Craciun ca sa nu lezeze sensibilitatea religioasa a musulmanilor). In plus, spre deosebire de TC, RR prefera un stat “slab” si nu unul autoritar, lideri precum Putin sau Trump fiind considerati nationalisti si homofobi."

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt extrem de trist si ingrijorat de tensiunea mea, care se mentine zile intregi, de ceva vreme, intre 17-19 si 20 sau 21 in situatii de suparari! Mi-am facut rana sub limba de la Captopril, si datorita situatiei iminente de mutare din locuinta nu ma pot duce la medic, Anilu fiind iar o frana sa plec de acasa cu panicile ei. M-a speriat repetitiv ani in sir cu manifestarile bolilor ei si mi s-a subrezit inima si sitemul nervos, dar mai ales pensia asta nenorocita si zbaterile peste tot pentru o rezolvare punandu-mi capac... Am scris toate acestea doar ca, daca intr-o zi nu voi mai scrie, sa banuiti macar cauza... Sanatate!

ifrim spunea...

@Huhu.23.50.Capul plecat sabia nu-l taie,dar i se atașează elegant un jug!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Avem in Ro o situatie sociala injositoare, in schimb cu un PIB foarte mare, chiar daca e constituit pe un exoschelet si din scheme inselatoare, ca serpii Boa si Anaconda, dar daca repartizarea financiara e anapoda, degeaba il umflă pe acest PIB fantomă lauda! Dai tu, Romanistan, ca in Pompadur, ca te crezi cu terci la cur, 26.000 euro ca cel mai mare bogat salarii la sefii de regii, agentii si companii care merg pe avarii, sau pensii de peste 40.000 50.000 lei la generali si magistrati, de parca ar fi regi si imparati, cand Armata e vărzoi in caz de razboi, Politia consumă si practica corupția si magistraturile corupte, incorecte si ineficiente, iar majoritatea pensiilor la noi sunt de 1200 lei? E PIB-ul celui bogat si imbuibat, până la vomitat, din fondurile de la stat, deci toata Romania trage tare doar pentru pensii si salarii speciale la politicieni si rudele cu amantele din dotare, boaitele clocare, coruptii din magistraturi cu masluite dosare, regii ordinare, ordine publica si aparare ciunte de maini si picioare, ceilalti ciugulind resturi financiare si zbatandu-se intr-o saracie uluitoare! Un asteptat si binemeritat al treilea Razboi Mondial ar fi cel mai ideal sa elimine sistemul economic si social, actual, dezechilibrat total si deficitar, nu sa vina un sistem totalitarist si egalitar, dar macar in parte pe o echitabila dreptate.

Huhu Rezea spunea...

Am postat mai sus dizertația lui Dragoș Filipescu pentru a înțelege cum au apărut și printre rezerviști convingeri putinist antieuropene și antiatlantiste, TC, gen Olescu și Buzescu, și convingeri neo-marxiste(RR)

Viorel spunea...

Domnule Leo. Ce tot îi trageți cu AMR 6 luni și restul zile. Până în anul 2024 (an electoral) nu vom primi nimic altceva decât indexările de la început de an (???).

Viorel spunea...

Domnule M. Cu ce mă încălzește PIB-ul dacă poporul moare de foame. Și ce fel de PIB este acesta dacă România s-a împrumutat la străini cu jumătate din el. Dacă vor continua așa băncile vor pune sechestru pe aurul din Anglia.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
N-ai înțeles că AMR-ul de 6 luni, de care tot vorbește @Leo, nu înseamnă numai ce ne pune la pensie ci și ce ne ia din pensie?

M spunea...

@Viorel

Eh, ne interesează PIB-ul. România nu stă atât de rău dar așa suntem noi, românii! Nici nu poți să schimbi asta. Aeroporturile sunt pline de români care pleacă în vacanță, au blocat vămile din Grecia dar se întorc să se plângă că e rău.

Nici nu mai argumentez! Nu am să vă conving! Se numește "disonanță cognitivă". E un fenomen studiat, greu de combătut. Când cineva primește două informații contradictorii, instinctiv o va considera drept corectă pe cea care se potrivește cu ce crede el.

"Fumatul ucide" este considerată a fi o afirmație adevărată de 40% dintre nefumători și doar de 10% dintre fumători. De ce? Pentru că afirmația nu corespunde cu sistemul lor de valori.

Oricum să fie clar: că proprietarul de fabrică se cheamă Ivan, John sau Ion tot nu o să facă acte de caritate! Sau ați văzut că patronii români își tratează corect angajații?

@Huhu Rezea

Românii știu foarte bine să se și faulteze singuri. După evenimentele din 10 august a fost propusă o rezoluție în PE de condamnare a României. Euro-deputați români au votat PENTRU condamnarea propriei țări în timp ce bulgari, unguri, greci, polonezi (mă rog.... cei care ne sunt mai apropiați) au votat ÎMPOTRIVĂ!

Alexandru spunea...

@Viorel
Perfect de acord cu tine, or să le iasă și moldovenilor UE pe ochi. Numai buni de jupuit de tot ce înseamnă resurse și toate cele, "la promoție". Vor beneficia și de oarece avantaje, ca și noi. Ce-i drept, cu rușii ar fi mai rău, probabil. E ca la alegerile din România: poftim, astea sunt variantele. Și întotdeauna ești obligat să alegi râul cel mai mic, la naiba, că varianta bună nu prea există. Asta e, noi suntem români iar ei moldoveni și în cadrul UE așa va rămâne. Ghinion. Polonii și ungurii pot să fie altfel, noi nu. Noi, cu capul plecat. Deja paștem de mult timp... Ne-am obișnuit și cu jugul, ni se răsucesc strămoșii în morminte, au suferit și murit degeaba, pentru niște generații viitoare nedemne de jertfa lor. Din păcate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, aha si așa, ca o întreceti in gâcit si pe mama Omida! Aia va fi Legea rezistentei lui Ohm recte Leo, ca-i informat si bonom ca om, si daca ati ghici si care i-ar fi de fapt lui Simion mireasa, chiar ca ati da lovitura ce n-o stie si presa, caci ieri nominalizase cine o sa poarte cununa, fiindu-i mireasa, azi mai are una si maine alta, si umbla prin Targ vorba ca vede mereu culorile numai in cur cu beu, adicatelea curcubeu, că gresesc mereu sa scriu acest cuvant greu, sanki mișto, cum era in tinerete Fuego cu una bucata fata morgana, Ana, cu cacare mangiare era dat prin ziare in mod repetat si nici azi nu s-a mai insurat, sau bașca cu alta, dar frecventeaza Parcul si parcarea de la Universitatea sa-i puna cineva cercelul in lobul din dreapta, cand il doare laba, pardon, mâna, de la manipulat microfonul la cântat, bata-l vina de pacat, Domnul hie lăudat!...

Brenda spunea...

Pai cum de H sa ia din pensie ok sa se termine odată și cu tâmpenia asta că până se hotărăsc ei ,mor oamenii ....de curiozitate. Ha ha dar dragul meu H ,daca se face unitea cu Moldova atunci ne unim și cu RUȘI I, IN MOLDOVA JUMATATE SANT RUȘI, eu am întâlnit în drum către Japonia în 1975 în drum către Nahodca. O mulțime de MOLDOVENI. așa sa ne unim ESTE TARE DECTOR VA SALUT CU DRAG

Huhu Rezea spunea...

@Alexandru
Te inscrii în gruparea TC antieuropeană, după grila prezentată mai sus.
Așa e că ucrainienii au greșit că nu au cedat cererilor Federaiei Ruse și s-au angajat într-un război inegal cu Putin?

M spunea...

După Războiul de Independență au fost discuții privind constituirea unei federații Româno-Bulgare. Nu cred că ar fi fost viabilă dar asta e altă poveste. Imperiul Austro-ungar și cel Rus (ca să fiu corect rușii au fost cei mai vehemenți) s-au opus categoric! Nimeni nu vreau un vecin puternic sau cu potențial de dezvoltare care să le ia fața în ochii investitorilor!

Aș crede oarecum apologia "jugului UE/american/capitalist" dacă același discurs nu l-aș auzi și de la Moscova. Pentru mine ecuația e simplă: NICIODATĂ Rusia nu ne-a vrut binele! Dacă discursul e promovat de Rusia atunci ce credibilitate are?

Era un banc...

Ungurul Istvan îl întreabă pe Ion:
- Ioane, am un cistern cu benzină și nu știe la mine dacă mai e benzină. Vreau să arpind un brichet să văd dacă mai e benzin! Dar pe cisternă scrie ceva ce nu înțelege!!!!
- Da, Istvan! Scrie "Nu te apropia cu foc!!!"
- No, dară de ce scrie numa' în limba română?
- Pentru că voi ungurii aveți voie!
😂

Penibilii de ruși au chemat disperați capitalul și know-how-ul capitalist, occidental la ei. Credeți că McDonalds sau Exxon s-au dus acolo să piardă bani? NU!!!!

Numai la noi dacă vin e "rău" și ne "jupoaie". Rușii au voie!😂

Alexandru spunea...

@Huhu Rezea
Vă cam grăbiți să judecați. Nu m-ați nimerit. Principiul ăsta al dv. "cine nu e cu noi, e împotriva noastră" e mai degrabă în logica rusească. Și nici măcar despre asta nu este vorba. După părerea mea, rușii ar trebui izolați pe veci, ca și cum nu ar exista. Considerăm că unde e Rusia e un ocean și gata. Asta să risipim presupunerea dv. greșită în ceea ce mă privește. Doar că nu prea o să se poată. Deja plâng multe state europene că e cam greu fără gaz și petrol rusesc. Și stați să vină un pic frigul. Mai vorbim atunci. Franța și Germania sunt cele mai ipocrite state europene, după părerea mea. Mai ales Germania, care bagă, în timp ce vă scriu, la greu gaz rusesc să-și facă rezerve pe la iarnă și să-și susțină industria. Desigur că ucrainenii sunt într-o situație foarte nasoală și orice om sănătos la cap s-ar pune o clipă doar în pielea lor și e clar că nu ar putea ceda fără luptă, fie ea și inegală, cum este acum. E o situație fără ieșire, teoretic. Practic, se va termina cumva, cândva, sperăm nu cu ciuperci nucleare. Doar că rusul unde s-a plantat acolo rămâne. Și cum o să-i scoată ucrainenii de acolo? Toată treaba asta trebuia prevenită și negociată dinainte, acum e prea târziu. Dobitocul ăla de Puțin tocmai zicea zilele acestea că Rusia nu va utiliza arme nucleare decât dacă îi va fi pusă în pericol integritatea teritorială, printre altele. Eu sunt sigur că se referea și la teritoriile deja ocupate sau în curs de ocupare. Și atunci, unde am ajuns? Exact, în același punct, ca și în întrebarea dv. Ucraina să cedeze teritoriile respective. Ar fi fost de neconceput fără luptă. Clar. Dar le vor fi luate, după luptă, ce-i drept. Dar când vor trage linie, vor adăuga costurile. Și noi, pe lângă ei. Și costă, nu glumă. Și abia am început să plătim. Și va fi tot mai rău. Un aspect foarte important le scapă europenilor: nu pot ei să rabde cât pot rezista rușii.
Revenind la UE, NATO, părerea mea este că avem, clar, niște beneficii și este, într-un fel, mai bine așa, decât singuri sau cu rușii. Dar tare ieftin ne-au mai vândut nemernicii ăștia care ne conduc după '89. Ne puteam vinde mult mai scump pielea, precum ungurii sau polonezii.

avianyc spunea...

Acuma ,daca tot bantuie Huhurez pe la biroul " incadrari " in ce a spus " unul ,zis ....pește prajit???????" sa spun si eu cateceva ca sa vedem incadrarea!!!
Se pare ca lucrurile sunt mult mai complicate decat sunt vazute de Huhurez si adeptii celor scrise de dumnealui.
In fapt ce avem azi drept rezultat al inconstientei UE si a celor care intretin voit razboil in detrimentul unei pact de pace care putea fi incheiat inca inaintea inceperii ostilitatilor.
Avem o UE in deriva ,cauza fiind lipsa resurselor vitale din Rusia si Ucraina ,avem o inflatie galopanta ,avem o scumpire a benzinei ,motorinei ,energiei la preturi absolut greu de suportat, avem o expansiune fara precedent a coruptiei ,furtului padurilor ,evaziunii fiscale . Cauza fiind ca lumea trebui sa se descurce pe orice cale pentru a supravietui si asigura necesarul zilnic.
Mai ieri am alimentat cu benzina la o statie "austro- romana " bine cotata in Ro si era sa-mi stric motorul.Am crezut ca m-a lasat ambreiajul.
Pe urma mi-am dat seama ca a inceput mafia carburantilor. Faci venit bun daca sustragi ,vinzi cu 6 lei si completezi cu te miri ce.
In garaj ,dupa ce am oprit motorul mirosea a carbid ,ceva foarte suspect.
Noroc ca am pus doar 10 l .Pe urma am facut plinul la MOL si motorul si-a revenit.
Se pare ca triada Macron ,Szolt,..au fost la Kiev nu pentru Irpin ci sa negocieze cu "actorul Z"o pace cu cedare de teritorii.
S-au prins probabil cei de la Casa Alba si si-au bagat repede iscoada Iohan pe fir ,in felul acesta intentia celor trei mari a cazut.
Vine toamna si problemele UE in special ale Frantei ,Germaniei ,Italiei ,etc se acutizeaza in ciuda promisiunilor Ursulei si Parlamentului European.
Si sa nu uitam ca avem o UE prin care bantuie mai nou tot felul de natii greu de stapanit.
Spre exemplu civilizata altadata Germanie azi este intesata preponderent in ordine cu ruși, ucrainieni,polonezi ,turci ,apoi urmeaza altii.
Iar tarile aflate ( Iran,Venezuela)mereu sub embargoul impus de cei care nu si-au putut satisface mendrele pe acolo s-au trezit si isi cauta calea;

https://www.impact.ro/doi-giganti-ai-petrolului-mondial-si-au-dat-mana-a-fost-semnat-un-plan-de-cooperare-pentru-urmatoarele-doua-decenii-371685.html?utm_source=Playtech.ro&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Plus ca Arabia Saudita a scumpit barilul.

VIOREL spunea...

Va urma o iarnă a generalului rus. Optimiștii nostri cred că vom prinde, peste șase luni, indexarea de 3,3% deși sunt semne puțin favorabile. Ceva mă face să cred că vom declara război și chinezilor, tot din solidaritate cu bideu.

anonim spunea...

Si in timp ce unii nu vad mai departe de lungul nasului situatia continua sa se incinga...
Ieri/alaltaieri s-a intamplat
https://m.adevarul.ro/international/in-lume/tensiunile-siria-putea-genera-conflict-direct-rusia-sua-baza-soldati-americani-fost-atacata-trupele-ruse-1_62adab285163ec4271b98789/index.html?utm_source=recomandari_articol&utm_medium=Direct&utm_campaign=recomandari


Huhu Rezea spunea...

Putea să comenteze altfel un antiromân maghiarofil, așa cum este @avyanik?
Ca să nu suferă ungurii din cauză de lipsă de gaz rusesc, ucrainienii trebuiau să prevină războiul cedând teritorii.
Mare javră orbano-putinistă ești domn mecanic!

Leon spunea...

Unde Dai si unde Crapa, proverb Romanesc:
"Cel mai tare discurs al secolului, despre Rusia, Ucraina, și America
Lionel Zinsou, o figură legendară a Africii, discurs la Paris : ,,Acum nu auzim decât despre criza din Ucraina, despre sancțiunile anti-ruse, despre petrol, gaze...
Dar înțelegeți ce înseamnă această criză pentru Africa ?
Rusia ne livrează grâu și porumb. Toată logistica trece prin Marea Neagră. Iar lumea africană a încremenit de groază pentru ceea ce se întâmplă.
De groază pentru acțiunile Statelor Unite și ale Uniunii Europene.
Nu-i puteți păcăli pe africani cu povești despre democrație.
Astea sunt basmele voastre pentru consum intern. Majoritatea elitei africane s-a format în Uniunea Sovietică - medici, ingineri, piloți, profesori, oameni de știință , și CU acordul și sprijinul lui Putin ��
Rușii au fost singurii europeni care au decolonizat Africa.
Și Africa nu uită acest lucru.
La fel cum Africa nu uită atrocitățile europene.
Dacă ați observat, țările africane nu au susținut rezoluția ONU care condamnă Rusia.
Și niciodată nu vor susține nici un fel de rezoluții împotriva Rusiei. Acest lucru este încris în subconștientul fiecărui african: Rusia face bine, indiferent ce credeți voi despre ea.
Este o constantă. Toată Africa urmărește Republica Cetrafricană și Mali.
Ceea ce nu au reușit să facă europenii în decenii, rușii au făcut într-un an.
În locul Republicii Centrafricane erau grupări de bandiți, acum acolo este un stat adevărat.
Stiu că în sală sunt diplomați, angajați ai MAE. Mă adresez vouă, diplomației franceze: căutați soluții la problema dumneavoastră cât mai repede posibil, pentru că, dacă peste o lună acest conflict nu se încheie, Africa va răbufni.
Pentru voi problemele energetice sunt primordiale.
În cel mai rău caz, veți avea mai puțină căldură și mai puține mașini, dar pentru Africa va fi foamete ! Ascultați ce vă spun, o criză în Africa va atrage după sine distrugerea Europei.
Treziți-vă, căutați soluții diplomatice. Și nu uitați că țări precum India, China, Japonia, susțin Rusia. CONTINENTUL Africa susține Rusia.
Nu vreau să vorbesc despre democrație și nu mă veți calma pe mine, un african, cu povești despre nefericita Ucraină și cu apeluri la umanitate. Democrația voastră este treaba voastră. Nu trebuie să ne impuneți nouă ideile voastre despre cum trebuie să trăim noi, africanii.
Încă o dată ! Căutați compromisuri, lăsați diplomațiile să muncească.
Timpul este împotriva voastră !” "

Calinmihaib12 spunea...

România nu a declarat,FORMAL,război, acum,..NIMĂNUI!

Calinmihaib12 spunea...

Domnilor
..de regulă,aici scriu comentarii persoane care au prins și.."epoca Ceaușescu.."(!), cu bunele și relele de atunci..!; poate vă amintiți deceniul '79-'89..în care: benzina costa= 9 lei,motorina=7,50 lei,zahărul
= 9 lei, uleiul= 9 lei, laptele..cât de cât= VERITABIL= 4-5 lei, pâinea albă (franzela) = 5 lei(în TIMIȘOARA, căci în BUCUREȘTI = era ceva mai "ieftină"), lămâile erau cam la 11-13 lei kg., cafeaua= ultimul preț oficial era vreo 100 de lei/kg(în 1980..!), dar..după 1980,dispărând din magazine ..=la "negru" era cam 1.000 de lei/kg...etc.
Spre "finalul" tristei epoci s-au "cartelizat" combustibilii și pricipa lele alimente,iar rafturile magazine lor s-au golit,.."cozile" fiind interminabile..când "se mai dădea"câte ceva..?!
Prețurile astea păreau "stabile"atunci , la o calitate care începuse să scadă =DELIBERAT,pt.realizarea de "economii" (!),adar acum, pe lângă prețurile care au luat-o "razna"(înspre cer), CALITA TEA ALIMENTELOR s-a depreciat enorm (eu le clasific..="gunoaie alimentare" ..!),cu RISCURI MAJORE pt.SĂNĂTATEA PUBLICĂ..!
..la cele de mai sus,ce ne lipsea nouă ROMÂNILOR..și..LUMII ÎNTREGI..: câțiva NEBUNI ajunși la.."BUTOANELE"..DISTRU GERII TOTALE.., prin SUPERFICIALITATEA și "INDOLENȚA" populațiilor..LUMII..!
Așadar,în contextul actual: SOCIAL, ECONOMIC,politic,CULTURAL și..MILITAR, raportat la evoluțiile istorice..,
cam cum credeți că va fi..VIITORUL..
planetei.."PĂMÂNT"(sic !)..?

reddog spunea...

Leon
Bun și care e soluția?
Evident că fiecare privește din punctul său de vedere.
Daca africanii erau vecini cu rușii gândeau altfel.
Să vorbească africanii direct cu Ucraina daca tot se baga in seama.
Lucrurile nu sunt doar in alb și negru.
Puterile coloniale europene au păcate dar să vadă ce stat au creat albii in Africa de Sud și ce au făcut negrii in Liberia de exemplu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, de ce deranjati un mecanic malac si maniac de la palincă si coniac, cu caterinca critica la țeara de baștină, dupa ce a iesit indoctrinat de la besereca catolnică, unde abația discută la slujbe în șoșotă brobleme serioase cu spumoase la botoase ce privesc Tinutul ,,vesnic'' securesc, pardon, secuiesc? Atentiune, cercetarea in adancime cu luneta peste culme: Trotineta inharipata, cu un viraj spre dreaaaap-ta ataca vijelios staaaaan-ga, apoi lanseaza bombardele cu torpile si șrapnele la modul asaltat la tot ce apartine de Regat, caci Hardealul ,,e un stat in afara de stat'' si trebuie deîndat decupat si decuplat de la hat si budgetul de stat, si d' aia inamicul crede ca trebuie sa fie la Buda si Pesta anexat! Ca o elocință si drept consecință, Baterieee, atentie: aviatie la joasa inaltimeee, proiectile exploziv instantanee incarcati, la gata raportati, cu lovituri ciocan dusmanii sa-i desfiintati! Foc! A plecat lovitura! Ura si la gara ca inamicul a tulit-o din Țeară, departe, cu izmenele in gur găgate!

nr. 1 spunea...

Nu cred ca la finele anului in curs va mai fi vorba de o indexare de 3,3%. La 1 ianuarie 2023 e f posibil sa intre in vigoare noua lege a pensiilor militare , cea mai vehiculata solutie fiind cea hibrida: componenta contributiva(care va creste cu punctul de pensie) si o componenta de compensare a restrictiilor din activitate care va fi stabilita functie de grad , functie, vechime efectiva( ca militar fara combinatii), esalon( cu o oarecare legatura cu activii), posibil sa fie luat in calcul si un spor legat strict de indeplinirea atributiilor functiei fara cuantum avantajos!

avianyc spunea...

@ Huhurez
Cei de buna credinta vor remarca in mod sigur eroarea facuta de dumneavoastra la " incadrarea "facuta mie. Plus că mai sterpelirati si un comentariu gata turnat.Nu-i nimic ,comentariul lui @Leon tine loc .
Va reamintesc totusi niste fraze mai actuale ca niciodată scrise de mine pe aici candva ;
- fara un DNA si ANAF puternic Romania merge pe aceeasi cale pe care a mers si òpppana acum
- să nu aveti incredere in olteni

Urmeaza cumva incadrarea pentru Leon sau se trece cu vederea ultimul comentariu ? Drept dovada ca oltenii sufera de trac in preajma ardelenilor;
CFR Cluj lua fata echipelor craiovene.
Patriotarzii olteni tradara inca odată interesele neamului si cedara Cupa Romaniei lui Sepsi, echipa sponsorizata si din Hu . Sa te prapadesti de ipocrizie si patriotism ,nu alta.
La Dinamo mai inteleg.
Daca il bagau pe Reddog in poarta si pe Gigi centru atacant sigur nu-i snopea U Cluj.
Acum Ciuca .....!!!🤣🤣🤣👎👎

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon dramatic, dar real! Greselile trecutului SUA si Europei acum se vor plati, cu acele interventii in state africane si arabe, unde s-a intrat militar si imoral pe motive ca nu se aplicau ,,democratiile!'' Mercenarii romani se bucura, impreuna cu Ciuca, de cei 1000 lei lunar, doar ca au intrat in acele state la dorinta SUA de a-si face damblalele, exact ca rusii in Ukraina pe motive sa distruga nazismul si sa-si ia regiunile rusificate, si la unii si la altii in urma ramanand mii de morti care nu le facusera nici un rau: Acei oameni civili si simplii doar isi aparau cauza, oranduirea si Patria! Mercenarii acum iau bani murdari si patati cu sange nevinovat, ioar acolo unde au invadat, pe langa distrugeri, mutilati si morti, neschimbandu-se absolut nimic! La Ukraina, se schimba kalimera: A fost atacata, violata si distrusa prin incalcarea unor tratate internationale cu Rusia, SUA si garanti europeni, o Rusie care acum este atacator invaziv, Ukraina aparandu-si independenta! Africanii, in consecinta, sa faca diferenta si sa nu ameninte, si daca o iubesc pe Rusia sa se mute la ei, daca ii primeste! Eu nu cred binele facut de Rusia in Africa, caci inainte de 1989 toate razboaiele africane erau initiate de rusui sa instaureze democratia lor, sovietica!

anonim spunea...

Si pentru ca tot ati adus vorba.Cititi!!!... 10.000(zece mii) zilnic
Si nu din 24 feb 2022 ci de zeci si zeci de ani...sau sa zic sute???

"Africa: Jumătate dintre decesele copiilor de pe continent sunt provocate de foame
​Unul din trei copii africani are creșterea fizică afectată, iar foamea provoacă aproape jumătate dintre decesele copiilor de pe continent, avertizează o organizație cu sediul în Addis Abeba, potrivit Hotnews.ro.
Într-un apel pentru măsuri de urgență, un studiu al African Child Policy Forum arată că aproape 60 de miliaone de copii din Africa nu au destulă hrană, în ciuda creșterii economice de pe continent din ultimii ani.
La nivel global, un copil moare la fiecare trei secunde (10.000 în fiecare zi) din cauza lipsei de hrană, dar, deși cifrele arată o îmbunătățire a situației din lume, în unele părți din Africa este mai rău, problema depinzând aici în special de voința politică.

https://agora.md/stiri/57840/africa-jumatate-dintre-decesele-copiilor-de-pe-continent-sunt-provocate-de-foame
Altii in micimea lor de molusca nu stiu decat"🇷🇴-🇺🇦" ca atat ii duce pe ei procentul ala de analfabeti functionali de 42%..."prosti de prosti"!!! La tara asta nu se gandesc o secunda atat au devenit de lingai si tradatori
Se gandesc ei cum e cu pensiile "americanesti" si cum sunt ele impartite in "jde mii de legi si perioade temporale"....in asa fel cat sa-si scape "propria piele"
Nici o sansaaaa!!Banii furati nu raman pe vesnicie furati!!

anonim spunea...

CIF
Te rog sa ai grija ,mare grija cum te exprimi.Cei care sunt veniti din US sau de oriunde aiurea, in Ucraina se numesc "VOLUNTARI"....toti ceilalti sunt "MERCENARI"
Daca nu respecti "political correctness" o sa ai probleme.... 😆

Leon spunea...

Domnilor, nu este comentariul meu, l-am postat aici deoarece autorul sugereaza ca POATE urma o CRIZA ALIMENTARA care poate avea urmari la fel de tragice ca si razboiul din Ucraina !
Eu ma numar printre cei care NU aproba Invazia Rusiei in aceasta tara...!

M spunea...

@Leon

Interesant discursul lui Lionel Zinsou. Unde l-ați găsit? Aveți și un link către versiunea originală?

Am căutat inclusiv pe site-urile din Benin. Nu am găsit. Adică am găsit discursul dar fără odele aduse Rusiei. Odele le-am găsit doar pe un site rusesc și de acolo preluat în limba română.

Niciuna din sancțiunile impuse Rusiei nu au privit exportul de hrană și/sau de îngrășăminte.

Deci smiorcăiala că mor ăia de foame nu se pare pur și simplu ori o lipsă de informații ori o vrăjeală ieftină.

În plus rușii pot exporta cât vor pe cale navală pentru că nimeni nu le atacă navele. Ucrainenii nu pot pentru că prietenul lui Lionel Zinsou a blocat Odessa.

M spunea...

Știu că nu e pe subiect dar sunt și știri bine și români care trebuiesc lăudați!!!!

Felicitări elevei plutonier adjutant absolvent Ingrid Vârlan, de la Colegiul Militar National Breaza, prima fată admisă, de pe băncile școlii, la prestigioasa Academie Militară “West Point”!


👍👏

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Nr1, realista analiză si sinteză si cred ca se apropie de situatia din starea de razboi si de criza!

Leon spunea...

@M, l-am primit pe Wp., l-am copiat si l-am postat aici fara nicio adaugire !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord 75, eu nu zic de mercenarii din Ucraina, ba chiar ma bucur cand mercenarii lumii se duc sa apere o natiune atacata, ca Ucraina, mai ales de Rusia, dar nu la asta m-am referit aici! Eu am zis de mercenarii luati in aventurile lor razboinice de catre SUA, adica pe cei din NATO, respectiv pe romani, pentru ca americanii deliberat au provocat niste razboaie pe mapamond, sub pretextul de a instaura acolo ,,democratii si ,,libertatea,'' in realitate sa faca consum de munitii si armamente pentru ca fabricile lor sa aiba de lucru sa fabrice altele, sa nu falimenteze! Nu toate tarile au acceptat acest compromis razboinic, dar slugile noastre politice au acceptat usor din lichelism. Militarii nostrii s-au dus acolo din saracie si foame ca aveau soldele de rahat, si-au riscat vietile facandu-le americanilor aceste hataruri razboinice, si de aia Ciuca le-a spalat rusinea infrangerilor cu 1000 de lei, adica le-a taiat cozile alea varate inre picioare, ca la coteii invinsi in luptele pentru catelele in calduri, ca SUA si noi nu aveam ce cauta peste acele natiuni pasnice, bune-rele cum erau ele, stand linistite in granitele si cu guvernele lor ce si le-au ales, care singure aveau dreptul sa-si hotarasca soarta si forma de guvernamant. SUA, pe unde s-au dus cu razboaie, de la Vietnam, Irak, Siria, Afganistan sau Libia, au plecat cu coada intre picioare, invinsi si cu reptatia militara patata si au lasat in urma dezastru umanitar, social, financiar si material. Daca in Vietnam si-au facut de cap singuri, acum tactica e sa atraga si pe altii in aventurile lor, implicand cu puterile lor de decizii si ONU-NATO, sub umbrela ,,pacii si stabilitatii!'' @Leon ne-a lasat un material foarte bun, in care africanii dau peste bot celor ca au invadat aceste tari, insa africanii gresesc total in acest caz aparand Rusia, cand Rusia este un invadator agresiv in Ucraina, dar reputatia NATO-SUA cu invadarile din acele tari enumerate mai sus, si exemplific doar Irak si Afganistan, ca Vietnam e istorie deja, ii fac pe africani sa tina cu Rusia de facto pentru ca Rusia le da si armamente mai ieftine, le dau si tehnologie si hrana mai ieftine sa le atraga, pe cand SUA si europene pana si medicamentele de holera, malarie, SIDA, TBC, antrax, Covid si altele le dau cu preturi uriase in toata Africa, ba inca interzicand medicamentele ieftine din India si alte state, cum am vazut ca se luptau inclusiv presedintii americani cu companiile americane sa le ieftineasca si nu au reusit, si de la aceste chestii grave si ura pe americani si satelitii lor, acesti africanI si-au refugiat toate sentimentele catre Rusia! Adevarul ca Rusia nu a avut colonii in Africa, pe cand aproape tot vestul european au avut si au facut comert cu sclavi, la concurenta cu SUA! Trecutul se razbuna pe prezent si mare lucru ca manipularea ruseasca sa profite de foametea creata de razboiul lor si sa vedem regimente de negrii bine inarmati pe frontul impotriva Ucrainei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, aha, ca e asa cu ,,mercenarii'' si ,,voluntarii!'' Ai dreacku' rusi cum le mai ticluesc ei pe toate sa ne dea pe spate, ca nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le pute!

anonim spunea...

Fiind elev plutonier adjutant este clar ca domnisoara a fost si sefa de promotie....in general cu note numai de 10 si media generala tot spre nota 10.Probabil nota 9 era o raritate.Mai are un pic pana la Bac...maine incepe
Necazul e ca nu toti civilii stiu chestia asta cu gradele in LM, chiar daca au fost "umerase de haine militare" veniti pe filiera indecenta....sau tocmai de aia!
PS Acum 4 ani la varsta de 15 ani, la Evaluarea Nationala a luat nota 10 la toate materiile cu media generala, bineinteles 10

anonim spunea...

Sase!! s-au bagat pompierii si pe LMDC....asti-as ca "shtrampu' "
Ca,ce are tulumba cu meseria armelor? Aaaa da,Dealu'Spirii bla,bla..."chestii socoteli"

anonim spunea...

Pentru analfabet functional
"Aia mor de foame(habar nu ai ce chinuri presupune moartea prin foame) DE ZECI SI ZECI DE ANI
Asa ca lipsa de informatii e la analfabetul functional.Asta nici de Sahel nu a auzit...Crede ca ii salveaza americanii pensia si cand colo el face tot ce a invatat...linge,linge...
Cat sa fii de NEOM sa spui asa ceva?????🤮 🤮 🤮
"𝗗𝗲𝗰𝗶 𝘀𝗺𝗶𝗼𝗿𝗰𝗮̆𝗶𝗮𝗹𝗮 𝗰𝗮̆ 𝗺𝗼𝗿 𝗮̆𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗳𝗼𝗮𝗺𝗲 𝗻𝘂 𝘀𝗲 𝗽𝗮𝗿𝗲 𝗽𝘂𝗿 𝘀̦𝗶 𝘀𝗶𝗺𝗽𝗹𝘂 𝗼𝗿𝗶 𝗼 𝗹𝗶𝗽𝘀𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗼𝗿𝗶 𝗼 𝘃𝗿𝗮̆𝗷𝗲𝗮𝗹𝗮̆ 𝗶𝗲𝗳𝘁𝗶𝗻𝗮̆."

𝘀𝗺𝗶𝗼𝗿𝗰𝗮̆𝗶𝗮𝗹𝗮?????

anonim spunea...

Cornelius Flavius Ifrim/19 iunie 2022, 22:29
Bine ca ti-am vazut postarea, ca tocmai am terminat un film bun de vazut
adica o dadusi in gard e taman pe dos.
I-a uita-te la tv si vezi ce zic..."americanii sunt voluntari" legiuni internationale bla,bla
..ceilalti sunt mercenari(aia cu rusii)
De fapt e vorba doar despre bani....si la unii si la ceilalti
Pssss(sa nu mai spui la nimeni ca nu stie nimeni) Ca si la noi cand se calcau pe bataturi pentru "o tura" in Irak ca am prins vremurile cand se dadea spaga la domnii col.pe filiera indecenta pt asa ceva.
Sau crezi ca romanakii sunt din alta galaxie cumva? Tot "o p**a si-un vis" ca oricare alt nehalit de pe planeta.Idealistule "cu pieptul de arama"😄
A fost o gluma,restul pe maine ca mai am o arhiva plina de filme bune,chiar bune....da nu de alea ca pe aici...ca au unii niste filmeeee'n cap de te doare mintea .NATO-isti cu hidrant ... 😄

CEZAR spunea...

Si uite asa cu fetitele astea cu ochelari pe nas..
prin LMDC..se duce drakului si notiunea de Colegiu Militar !
Sa fi luat EA 10 la mate, cu TOMA -CASALOTUL si mai vorbeam !!
Si apoi care-i scofala..??..in afara de propaganda ieftina..desigur??
Ce o asteapta? Scoala de ofiteri unde desigur ..iar sefa de promotie iarasi..10 pe linie..
Si apoi.. COMANDANT DE PLUTON..infanterie ..sau tankuri artilerie...etc..
Sanse de a intra in lupta...cu ....
Hai sa fim seriosi
Sau ii deja asigurata de un birou prin M-100..unde sa-i duca cafeaua vreunui dungat...

sosaro spunea...

Majoritatea bibliotecilor sătești din Republica Moldova duc o lipsa acută de cărți, iar dintre cele existente, o mare parte sunt în grafie chirilică. Acolo trebuie umblat, la baza.

Calinmihaib12 spunea...

CF IFRIM
(22:05'/19.06.a.c.)
..te înșeli..afirmând că RUSSIA/URSS nu a avut/are colonii în AFRICA(sau în alte continente: EUROPA/AMERICA CENTRA LĂ..și insulele din..CARAIBE,AMERICA DE SUD,ASIA,..dar acestea:"coloniile"
erau/sunt..mai..la.."negru", cu excep ția EUROPEI CENTRALE ȘI DE EST (ai uitat deja..?)= cu țările CUCERITE și COLONIZATE "la vedere" din 1944..până chiar și în prezent..! [îți șoptesc la ureche..care anume mai e/ sunt..și AZI COLONIE /II..a/~le RUSSIEI (SOVIETICE) ..în sufletul ei/lor..!],..și chiar și..în ANTARCTIDA (��.!).

anonim spunea...

reddog spunea...
"...dar să vadă ce stat au creat albii in Africa de Sud și ce au făcut negrii in Liberia de exemplu."
-Da aveti dreptate cu Africa de sud numai ca statul ala "mishto" e numai pentru albiEste serialul "Viata in Africa de Sud" pe postul CBS...viata super!!! dar sa fii alb si de preferinta si olandez...Ca si aia au venit acolo pe la 1600 si ca si rusii "au uitat sa mai plece" si nu sunt decat vreo 500 de ani
-Si da aveti din nou dreptate! Dupa milioanele de carate de diamante si aurul extrase, macar sa le lase si bastinasilor ceva maruntis.Da au facut olandezii un stat misto dar pentru ei....aia care sparg piatra cu tarnacopul in mine tot intr-un fel de favele stau
citat:"Africa de Sud ocupă primul loc în lume ca producție de aur. Minele din Johannesburg furnizează 30% din totalul mondial."
Despre "democratia" care le-a adus apartheidul n-ar mai fi nimic de comentat

ca tot vorbea un "destept" despre PIB-ul RO fara sa aiba habar ce inseamna de fapt.Uite aici in "south africa".Adica una-i PIB-ul si alta e standardul de viata.Asa ca zi-i lu' ala sa nu mai manance 💩. O fi la el la aia 17.000 sutiti
"Cercetările Băncii Mondiale arată că Africa de Sud are una dintre cele mai mari decalaje între PIB-ul pe cap de locuitor față de clasamentul său al Indicelui de Dezvoltare Umană (HDI), doar Botswana prezentând un decalaj mai mare."
Adica se multumeste cu un "onorant" loc doi dupa Botswana.De la aur si diamante li se trage...vedeti ce "bine" traiesc "unii"? Sunt vreo 42 mil. de negri si 4-5 mil. de albi

anonim spunea...

....sau dom' profesor Băghină

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, aici nu trebuie sa ne consumam bateriile, ci doar sa ne postam jmecheriile si ideile, sa facem haz de necaz si sa radem de praz, caci in Dolj, un broguror de caz a dispus, intr-o moarte suspectă a unui afacerist de elită, sa se taie cu foarfecele toate panglicile de pe toate coroanele, ca probe rare la dosare, cand de fapt ala a murit subit si legistii nu stiu de cauzele mortii nimic! Numai ca eu stiu ce stiu, al naibii sa fiu, ca halitul de praz n-aduce nimanui nici un necaz, ca nici nu ucide oameni de afaceri, nu forteaza avorturi de nasteri si nici nu fermenteaza sa vezi cum un broguror delirează ca o fofează mangă sa dispuna in țintirime sa se taie fro panglică de la o coroană la o persoana decedată!
Cand forța ,,rațiunii'' naste monstrii, este posibil sa sufere si morții, iar prazul, o legumă inofensiva, in cauza sa poarte intreaga vină! Cand analfabetul functional este in stat funcționar sau majistrat de Trebonal, e recomandat ca ideal sa se rezume doar la ceapă cu salam si nu la prazul cel banal ce poate produce un scandal!

Leon spunea...

https://m.ziare.com/grau/criza-alimentara-20-milioane-tone-grau-blocate-ucraina-razboi-1747055

reddog spunea...

Akord75
Pai spuneți și de Liberia daca tot sunteți în verva.
Primii comercianți de sclavi au fost negri.
Africa de Sud e condusă de mult timp de băștinași, au luat un stat la cheie.
In perioada exploratorilor europenii nu trimiteau navele alea cu turiști să descopere locuri noi. Ați prins ideea?
Istoria sclavagismului nu e doar in alb și negru. Sunt multe nuanțe.
Poate ne vorbiți și de sclavagismul modern și de prostituție.
Să vedem cine sunt sclavii și cine stăpânii.
Poate vreți să descrieți dvs istoria și pe la noi cum fac aia prin USA și nu numai.
Ar fi ceva statui de dărâmat și pe aici.
Fiți un erou pentru ciorombei.

avianyc spunea...

Asa patesti cand te bagi intre " iluminatii medievali" cunoscatori intru taote cele ce misca.
Cat despre mecanicul sef in pensii nu pot decat sa-l ajut cu ceva șuruburi si piulite cu strangere automata de la sectia " intretinere si gospodarire" ca sa monteze stabil contributivitatea vesnica in sistemul pensiilor militare.
Si eventual cu ceva vaselina grafitata sa puna la contor blog sa se invarta constant repede.
Cu " Orbanismul" nu pot sa-l ajut fiindca doctrina social democrata vrea doar salarii de bugetari mari cat se poate ridica F16 nicidecum pensii decente ,vize Schengen ,autostrazi de la un cap la altul al tarii pe toate punctele cardinale , fara vize in America ,drumuri expres de legatura intre autostrazi ,spitale dotate si curate ,curatenie exemplara in orase si localitatile urbane ,celule foto vidio fixe si mobile pe autostrazi ,drumurile europene si nationale ,si in fine gaz si carburanti ieftini ca sa duduie economia mai ales ca avem ceva resurse prin subsol,etc.

@ CFI
Mai incetisor cu labareala asta manuală in slugarnicia Huhureziana .
Iar despre catolicism in general si orbanist in particular vizavi de ortodoximul kirillic nu v-as dori să fiti preafericiti admirand pe blog zumzetul vreunor rachete sfințite de patriarhii rusi.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.mesajul.ro/imaginea-care-a-socat-o-lume-intreaga-preotii-rusi-au-sfintit-racheta-ucigasa-satan-2/&ved=2ahUKEwi_h_a6t7v4AhWXi_0HHWBmBpo4FBAWegQIBhAB&usg=AOvVaw2y26RNsiln1W-wwB3Komi-



anonim spunea...

CFI
Te "mâncă" de viu Huhu
😅

M spunea...

@Leon

Eu verific fiecare știre pe care o public. De aceea face unul apoplexie încercând să mă "prindă" cu o inexactitate!

Deci, discursul apare pe site-uri de origine africană, în franceză, dar mult mai scurt și fără ode aduse Rusiei.

Pe site-urile rusești apare ce ați postat dumneavoastră dar ca fiind scrisă de o rusoaică pe un site care nu există (sunt date la mișto link-uri care site-ul rusoaicei dar când le accesezi te duci înapoi pe site-uri rusești de propagandă).

Despre discursul onorabilului s-au pronunțat mai mulți analiști subliniind că UE și SUA nu au impus restricții pe exportul de alimente și îngrășăminte din Rusia. Dacă onorabilul ar fi vorbit despre colonialism, despre oprimarea Africii de către europeni, mă îndoiesc că nimeni nu ar fi comentat!!!!

Repet: până în acest moment NU am găsit în ceea ce s-a publicat!!! Nu înseamnă că exclud 100%.

Am impresia că Rusia se folosește de amărâții ăia pentru a pune presiune!

M spunea...

Caracterul infect iese mereu la suprafață! Un copil din România are succes, învață bine într-o țară în care la 14 ani 20% din elevi spun că au consumat droguri.

Ce fac mizerabilii? Își bat joc și aruncă cu noroi! Într-un copil!!!!

Sunt scârbit de așa oameni!

PS - felicitări admin că a lăsat postările. Să vadă toată lumea!!!!!!

Huhu Rezea spunea...

Ce să ne mai mirâm că africanii nu au aflat că Federația Rusă a început războiul pe 24 februarie 2022, când trupele sale au trecut frontiera ucrainiană pe nordul estul și sud estul Ucrainei, dacă avem clămpăugi de rezerviști care îl poartă pe Putin în suflet, urmare a amestecului de comunism internaționalist și naționalism-pravoslavnic din gândirea lor.
Ucraina, NATO sau UE n-au mișcat nici măcar un deget împotriva Rusiei în perioada 2012, atacul din Georgia, 2014, atacul asupra Crimeii.Abia după invadarea Ucrainei din 24 feb 2022 tările NATO și UE, individual, acorda, potrivit Cartei ONU, sprijin militar pentru respingerea agresorului.

Leon spunea...

@M, dar asta o fi Adevărată?
https://m.dcnews.ro/uniunea-africana-cere-ue-exceptie-de-la-sanctiunile-aplicate-rusiei-vrem-sa-platim-dar-devine-imposibil_875713.html

M spunea...

@Huhu Rezea

Ce este oarecum comic e că motivele invocate de Rusia sunt exact cele invocate de țările care și-au construit imperii în Africa: au negat existența statelor respective, au negat identitatea lor culturală și politică.

Dacă urmăriți discursul recent al lui Putin acesta se adresează nu trecutului recent, sovietic, cu celui de secol 19 al Rusiei Imperialiste.

De aceea mie mi se pare cel puțin hilar ca statele africane să sprijine o invazie imperialistă împotriva unei țări care se vrea suverană și independentă!!!!
E ca și cum BLM ar face o odă apartheidului!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa fim adeptii ideii ca ne aflam de partea Istoriei, nu de partea parerologilor, care au concepte si precepte ca ale meteorologilor, pronuntandu-se in prealabil cu ,,timpul probabil!'' Orice stat, care a fortat armat o granita si a agresat alt stat este este foarte adevarat si usor de catalogat ca agresor, nicidecum salvator, in speta cum a facut Rusia cu ,,bunavoința'' de a ataca Ucraina sub scuza, de fapt banditismul, de a elimina de acolo nazismul, dar si cum a facut si SUA in Irak cu un inselator act de ,,preventie'' prin interventie cu invazie si bombardari tactice de ,,eliminare a armelor chimice,'' care in fapt nu existau, ci doar un pretext cu bau-bau ca, vezi Doamne, o sa cada iminent drobul de sare in capatânile lor patrate si denaturate! In asemenea cazuri, nu se da cu aghiasma si cu mir, cum se face se alunge diavolii din țintirim, ci printre dinti se arunca un simplu si contondent, Hai siktir, caci la asemenea borș rusesc cu știr n-ai sa adaugi si petale de trandafir, aferim!
Sa lasam animozitatile cu mucozitatile stuchite alaturi de toate rautatile, caci inca suntem sub un juramant militar sa aparam al Tarii hotar, inca avem obligatii militare si morale, indiferent ca ni s-au amputat pensiile militare, cat priveste problema cu Rusia si cu banditul de Putina, sa nu uitam ca ei sunt pricina cu razboiul din Ucraina, ca si in trecut rusii au vrut sa ocupe Romania, ca in 1968 au ocupat Cehoslovacia, sau in 1958 Ungaria, dupa ce in 1947 au impartit in doua Germania si au imbacsit cu bolsevism jumatate din Europa, expulzand in gulagurile siberiene populatiile autohtone, asa ca Rusia trebuie condamnata si pusa la zid, cu tot cu acest individ insipid, nebun si de expansiuni avid, Cacaia Socola Putina!

Andrei spunea...

Pentru cei care ați făcut liceul la Breaza, un interviu luat la Revederea de 35 de ani, acum câteva zile în urmă cu dl. profesor Giurgincă.

https://www.youtube.com/watch?v=6-dShjxDWkI

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Parascovenia mă-sii de tensiune ca greu o mai scot din 20 si 21 cu o pastila si jumatate de captopril de 0,50, 1 passiflora si 1 dexocalm! Clar ca e o boala cardiaca instalata si trebuie ca dupa ce ma mut sa ajung la cardiolog. Azi mi se dau cheile, maine doi muncitori sa-mi care toata saptamana calabalacul, avand la dispozitie zilnic de la orele 08 si pana la 11 timp liber, fiind la serviciu schimbul 2, pe unde o lucra, deci ma mut in rate, oficial pe 01 Iulie ma instalez in noua casa, daca mai apuc de la atata tensiune mare ce o am permanent. Nu ma doare nimic, decat plutesc, sunt aerian si confuz si am o stare ciudata, ca de moarte... Nu ma sperii, nu ma agit si nu disper, cum face Ani, ci pur si simplu stau calm, resemnat si in asteptarea neprevazutului, ca vita la abator... E ora 14 si de dimineata lupt sa scad tensiunea, a coborat abia acum la 15/7 de la 21 cu 12 dimineata! Doamne, si am atata treaba si nu mai pot face aproape nimic! Dupa ce ma mut, ce voi face cu viata mea, cu sanatatea distrusa, si cum o s-o mai ingrijesc pe Anilu?, ma intreb mereu... Nașpa, chiar nașpa! Stai, moarte, băloasă codoașă, departe de mine sa nu te flegmuiesc peste coasă!

anonim spunea...

@reddog
Daca e sa luam exemple si contra exemple discutia va fi nesfarsita.
De "cand e lumea,lume" omul a fost/este cel mai crud(si rau) animal
Asa zic unii si n-am de gand sa-i contrazic....ca nu prea am cu ce.

anonim spunea...

@reddog
"Poate ne vorbiți și de sclavagismul modern și de prostituție.
Să vedem cine sunt sclavii și cine stăpânii.
Poate vreți să descrieți dvs istoria și pe la noi cum fac aia prin USA și nu numai"

Pai tocmai din cauza asta sunt suparati unii de zici ca le-am dat foc la casa!

Liviu PO spunea...

@M
Nu e prima .E a doua.Prima a fost o absolventa de la Campulung Moldovenesc de anul trecut.
@ Cezar
Nu prea cred ca o sa care la cafele prin M100 pentru ca nu are cine sa-i insufle acolo mentalitatea de sluga...Eventual o sa le predea tactica si strategie ...E una dintre candidatele la prima doamna sef al apararii in Romania.

reddog spunea...

Singura țară africană care nu a fost colonizată.

https://historia.ro/sectiune/general/de-ce-e-etiopia-cea-mai-veche-tara-independenta-638526.html

benji spunea...

Domnule Huhu chiar credeţi că cei bipezi intelectuali cred că războiul acesta este o izbucnire spontană în 24 februarie. Sfidedezi inteligenţa amibelor. Măscăriciul de 2 chrivne, alesul celui cu pamper personalizat, a consimţit să-şi sacrifice populaţia, teritoriul, avutul pentru că jurnaliştii de oriunde ar fi, gândesc doar pentru instictele lor şi votul tembelilor cu bani mai mulţi. Restul se va vedea.

anonim spunea...

Sanctiunile au inceput sa apara inca din 2014.Urmeaza cel de-al 7-lea pachet.Ca sa inceteze "datul cu parerea"
Aici le aveti pe toate direct de la sursa(UE) in limbile tuturor tarilor componente ale UE.
E drept ca unii nici nu ar trebui sa inceapa sa citeasca.E si mult de citit si nici nu pricep prea mult....e mai simplu cu "Prelingeanu":)))
Ei stau cu ciocul deschis si ala le varsa pe gat

https://www.consilium.europa.eu/ro/policies/sanctions/restrictive-measures-against-russia-over-ukraine/

PS* Umbla zvonul prin Pennsylvania ca vor trece la aplicarea cotelor de benzina prin cartelare.Eu cred ca e doar un zvon pt ca gallonul de benzina(3,8 l) abia a sarit de 5$....oricum mai ieftin ca la noi dar deja se lasa cu tipete si injuraturi.Inflatia vre-o 5,2% si in crestere.La noi e "mult mai bine"! 😁 Faceti voi socotelile....inclusiv salarii/pensii

Huhu Rezea spunea...

Benji
Intelectualii știu că rușii au început agresiunea împotriva Ucrainei încă din 2014, când au ocupat Crimeea.
Bipezii zic și acum că rușii desfășoară o operațiune specială în Ucraina, nu o agresiune.

M spunea...

@Liviu_PO

Așa zice Breaza pe FB, așa am zis și eu.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0FM9WH9RUymC5GcX23Yeod2Sbq2GBMka282ZmNWz8c451kRoDsYWFqtpSK9MwfiPEl&id=422801467793620&m_entstream_source=timeline

M spunea...

@Leon

Vedeți cât de curvă e politica asta? Rușii zic că africanii au făcut spume lăudând Rusia.
Ăilalți zic:
"Preşedintele Uniunii Africane îi bate obrazul lui Putin: Suntem victime ale conflictului din Ucraina


Macky Sall, preşedintele Uniunii Africane, i-a amintit lui Vladimir Putin că "cele mai multe ţări africane au evitat să condamne Rusia în cursul voturilor de la Naţiunile Unite", preferând, alături de naţiuni din Asia şi America Latină să menţină distanţa faţă de conflictul din Ucraina. Însă, cu toate acestea, ţările africane sunt "victime" ale crizei alimentare.

Preşedintele Uniunii Africane, senagalezul Macky Sall, i-a cerut vineri preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, să conştientizeze că naţiunile africane sărace sunt victime ale conflictului din Ucraina,
în contextul limitării exporturilor de alimente.


Despre bănci? Păi cum de se plâng africanii dacă băncile rusești zic că interdicțiile nu le afectează prea mult?

Credit Bank of Moscow noted that transactions within Russia will work "in normal mode", while international transfers may take a longer time.

Russian Agricultural Bank stated that the Russian banking system created "the necessary conditions to ensure uninterrupted autonomous operation."


Deci Banca Agricolă Rusă zice că a creat condițiile necesare operațiunilor neîntrerupte și autonome.

Păi cum e? Putin zice că nu are probleme, africanii se smiorcăie că ei nu pot și să îl lăsăm pe Putin să fie Imperiu că pe ei îi doare în kururile lor negre dacă victima e un stat locuit de albi!!!!!!!

Oricum, de învățat când o să mai dea ăștia strângeri de fonduri pentru Africa! Să le dea Putin!!!! Atunci când e să emigreze nu îi văd înghesuindu-se să meargă în Siberia!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Victorie: Am luat cheile de la garsoniera cu nr 13, la parter peste demisol, deci un parter inalt fata de parterul obisnuit, e prima camera de pe intrarea in hol, dedesubt fiind o firma de paza si protectie, total anvelopat de la temelie, cu 3 prize duble, plita aragaz fara cuptor, modern, caci dedesubt vine masina de spalat, chiuveta cu grila de uscat vase, 2 aplice pe tavan cu lumina de zi si lumina de noapte, baie cu dus modern si doua aplice ca in camera, chiuveta si wc, centrala de camera, calorifer mare la geam si calorifer gratar-uscator in baie, ventilator in baie, hota la plita, doua dulapioare aplicate la chiuveta, termopane largi, orientare nord la umbra unor stejari batrani (in ei salasuieste o veverita ce o stiu de ceva ani) cu vedere la un spatiu joaca si teren de baschet cu parc, strada la 4 m, de fapt alee de cartier, loc umbros si racoros vara, adica aceeasi vedere ce o aveam din scara vecina, numai ca aici nu-mi bate la amiaza soarele in geam la canicula, pe un hol cu 14 garsoniere, 7x7, aproape toti fosti vecini de bloc, ujebisti, totul nou, totul modern si cochet... Sa fim noi sanatosi si nr garsonierei 13 inseamna Ifrim Corneliu= 13, am intrat al 13 lea in Scoala militara pe lista si am avut un bilet de examen cu nr 13, m-am nascut in cursul orei 13 si in viata 13 mi-a adus numai noroc si satisfactii. 3 este jumatatea lui 8 taiat in doua, care 8 culcat pe-o ureche este plus sau minus infinit... Sanatosi sa fim noi!

Sorin spunea...

@ Alexandru: "După părerea mea, rușii ar trebui izolați pe veci, ca și cum nu ar exista. Considerăm că unde e Rusia e un ocean și gata"
De acord. Se pare ca aroganta imperialista
a lui Putin, dublata de o credință în superioritatea rasei, este specifica unei părți, poate chiar majorități, din poporul rus și ex sovietic.
Meteahna mujicului sclav al tătucului tar și maicii Rusia.

anonim spunea...

Huhurezea
Bipezii stiu si ca Boris Johnson supranumit "covorasul"...antreneaza pe teritoriul UK transe de cate 10 000 de ucrainieni tot din 2014.Iar armamentul tot de atunci a inceput sa curga sub diferite forme spre Ucraina .Dar "Uimitul Prelingeanu" nu stie el de-astea...El arata a jde mia oara aceleasi resturi in urma bombardamentului si acelasi elicopter Mi-17 doborat de un "stinger ultramodern"...Ca si mujahedinii au luptat cu el acum 20 de ani si era la fel de "ultramodern"
Acum mai nou Ucraina se rasteste imperativ la Israel.Nu o zic eu o zic israelienii oficial, dupa ce le-a facut Ucraina ,Israelului la ONU si in alte organisme internationale

"Ucraina acuză Israelul. „Ne așteptăm ca Guvernul din Israel să facă ceea ce trebuie moral”
....iar Israelul riposteaza dur

"Organizaţia neguvernamentală UN Watch, care monitorizează Organizaţia Naţiunilor Unite, a replicat, arătând că din 2014 Ucraina a votat împotriva Israelului în 78% din rezoluţiile ONU referitoare la statul evreu - ultima dată, chiar săptămâna trecută"
"Dragă domnule ambasador Evghen Korniciuk: Anul trecut teroriştii Hamas au tras 4000 de rachete asupra civililor israelieni. Când ONU adoptă rezoluţii susţinute de palestinieni care condamnă Israelul pentru că se apără, de ce Ucraina votează 78% din acestea?" a întrebat UN Watch."
..dar mai trebuie si citit iar pentru unii "e grele"
https://www.digi24.ro/stiri/externe/ucraina-acuza-israelul-ne-asteptam-ca-guvernul-din-israel-sa-faca-ceea-ce-trebuie-moral-1982245

Huhu Rezea spunea...

@Serban
Las-o dracului de prosteală și mai gândește în spiritul bunelor relații dintre state.
Instructorii britanici i-au instruit pe ucrainieni cum să se apere de ruși nu cum să atace Rusia.

Viorel spunea...

Mâna dreaptă a lui Putin aruncă mărul otrăvit către România. Dmitri Medvedev: Aderarea Republicii la UE este posibilă prin crearea „noii Românii Mari”. Aderarea Republicii Moldova la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, susține vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev într-un interviu pentru agenția rusă TASS.
https://www.mediafax.ro/politic/mana-dreapta-a-lui-putin-arunca-marul-otravit-spre-romania-dmitri-medvedev-aderarea-republicii-moldova-la-ue-este-posibila-prin-crearea-noii-romanii-mari-20949113

M spunea...

@Viorel

Cu cât un stat este mai slab cu atât are o retorică mai agresivă!
Medvedev speră să fie urmașul lui Putin și pentru asta a ales una din trăsăturile gunoiului slav și o exacerbează!

Discursul este pentru rosofonii și rusofilii din Moldova.

Una din nelămuririle mele e aceasta: cum poate cineva să fi rusofil, un putinist, unul care să acuze Ucraina și să găsească scuze Rusiei dar în același timp să spună că este mare patriot și iubește România când vede declarațiile demente ale celor pe care îi admiră?

Ein Stein spunea...

@akord
Bine le zice israelianul, pai ori suntem golani ori nu mai suntem, roata se mai invarte din cand si in virtutea bunelor relatii intre state ar fi buna mai multa ratiune. Eu zic ca nu ar fi un lucru rau ca Romania sa se ralieze Turciei si sa se opuna aderarii Finlandei la NATO, asa, sa vada cum e cand te pui pe copitele dindarat, doar pentru ca poti.

Ein Stein spunea...

Pe Medvedev nu trebuie sa-l banuiasca cineva de prea multa inteligenta, el acuza Roamania si i se pare hilar ca ar vrea refacerea ....., adica ce face Rusia cu toate tarile dimprejur. Ar trebui intrebat Putin daca e de acord cu declaratiile individului si, daca da, cand urmeaza sa se retraga din Ukraina si celelate tari pe unde au ajuns orcii.