Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 09, 2021

Pl x 199/2020, trimis la cîțuială

198 comments

Mai sunt rezerviști care speră în adoptarea proiectului de lege care a intrat în Senat, în anul 2019, cu indici de corecție pentru eliminarea inechităților din reglementările vizând pensiile militare( proiect Leș) și a fost expediat la noul Guvern pentru a-și da cu ...păcat! păcat!...dacă nu este prea mare cuantumul minim net (amendamentele Roșu au înlocuit corecțiile). 

Răspunsul va veni de la comisia interguvernamentală a muncitoresei Turcan, cea care din 28 decembrie работает(muncește) la evaluarea tuturor pensiilor din Romania. Semnele sunt că în 9 luni naște o contributivă.

Discuțiile de pe blog despre PLx199/2020 le găsiți în topicele de AICI

Forma Raportului preliminar retrimis la aviz, la guvern, AICI



 

198 de comentarii:

Leo spunea...

De la 01.09.2021 va intra în vigoare.
Indiciul că formula ii va dezavantaja pe LICHELELE GULERATE va fi că se vor buluci să se pensioneze pe L.223 care-i avantajează la salriile lor de peste 3000 de EURO.
Prima care va face pasul e posibil să fie chiar madam scârbu.

Huhu Rezea spunea...

Degeaba fug dacă muncitoreasa elimina cuantumul mai avantajos la transformarea pensiilor de serviciu în contributive.

monteoru spunea...

Vrem nu vrem se naste ce vor.Faca ce vor dar sa termine odata cu inchitatile din sistemul pensiilor militare.Nu ador egalitatea dar nici pt.unii muma iar pentru altii ciuma.E de-a dreptul scandalos ca valoarea pensiei sa fie functie de anul nasterii.Pai mai tata am avut aceeasi functie,acelasi grad,aceeasi specialitate militara ,aceeasi vechime si dece oare tu cu sporuri care mai decare si pensie asisderea?Asta e dreptate?Cand ne-am pensionat noi astia mai in varsta alta valoare avea banul.Sa-mi aduca pensia la valoarea banului de acum.Asta inseamna ridicarea pensiei la nivelul pensiei pe care o da unuia care se pensioneaza acum.Si mai terminati cu ofiter NATO ca nu sunteti subordonati prin lege lui NATO.Nu scrie pe curul nimanui NATO.dd

Iulian Mareș spunea...

Gata, ti s-a făcut dreptate!
Nu este vorba de of NATO sau nu ci dinainte de aderare si după aderarea. Este cu totul altceva...

Iosif spunea...

Mult pană în septembrie.

BatistaPeTambal spunea...

Am citit din nou PLX-ul, in forma adoptata de Senat. Nu-mi dau seama in ce fel ii va afecta negativ pe "gulerati". In continuare nu sunt excluse din calcul sporul de excelenta si alte sporuri. Corectati-ma daca gresesc.

sky-zone spunea...

Ceea ce nu inteleg eu.....chiar daca va trece acest PLx...care va fi anul salariului brut?2020 sau 2021?pentru baza de calcul

Leon spunea...

Cred ca aceasta Varianta este trimisa la Guvern:
https://www.snppc.ro/uploads/fisiere/articole/raportul-Comisiei-pt-Plx-199.pdf

Leo spunea...

Și acesta este un indiciu dacă rămân deși îndeplinesc condițiile.

Xpert 86 spunea...

Degeaba ati avut acelasi grad si functie cu cei iesiti la pensie in perioada 2018-2020 si nu aveti acelasi cuantum la pensie pentru ca probabil ati primit pentru diferenta mai mica de pensie salarii compensatorii in vederea privatizarii sau cumpararii unui imobil pe care sa-l inchiriati si sa faceti profit!!!!!! Vrajeala asta cu pensionatii din perioada 1990-2000 care doresc sa aibe pensii ca si cei pensionati in perioada 2017-2020 vor fi doar in vise!! Asa ceva nu se va intampla niciodata, care va fi oare politicianul sau partidul care va aproba o marire de pensie de 75% sau 100%, in conditiile in care ei vor sa le impoziteze sau sa le acorde pe contributivitate, asa ceva nu se va intampla niciodata!!!!! Eu spun ca fiecare sa fie multumiti cu cat au primit, unii cu pensiile si salariile compensatoriile si altii cu pensiile stabilite la nivelul din 15.09.2017-31.12.2020 si fara salarii compensatorii si SOSP sau SOMM!!! Oare peste 10 ani care va fi valoarea pensiilor celor pensionati in perioada 15.09.2017-31.12.2021????? fata de cei pensionati atunci??? oare tot asa vor fi discrepantele????

stef.john spunea...

Parerea mea este ca loctiitorul sefului DGJ mai ramane cel putin 1 an.
In schimb,, cred ca va pleca cineva din CPS si abia atunci incepe cosmarul, cand vom ramane cu ofiteri de cariera (de diferite arme si/sau specialitati) care vor fi nevoiti sa aplice legea si, de ce nu?!, sa interpreteze dispoyitiile legale in vigoare.
Sa te tii dans in acel moment.
Termen pentru a verifica daca am dreptate - maxim 1 luna.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Dar de ce sa trimiți la guvern? Parlamentul se subordonează Guvernului, sau pt a-și da un pdv?

Huhu Rezea spunea...

Domnule, vezi dacă nu urmezi toate lecțiile care se predau pe blog>?
Nu a mai rămas nimic din forma care a ieșit din Senat, după ce a băgat Roșu amendamentele sale în Comisia lui Solomon.

Burebista spunea...

A fost trimis pentru un punct de vedere al guvernului față de acest proiect modificat în comisii. Pentru ca la originea modificărilor stau chiar reprezentanții din cele 2 ministere care au cea mai mare pondere din numărul total de pensionari militari probabil ca acest punct de vedere va fi unul pozitiv mai ales dacă miniștrii de resort vor spune ca au banii necesari pentru aceste modificări...

Leon spunea...

Pdv al Guvernului este Consultativ( poate veni dupa luni de zile ), tot Parlamentul decide..!

Huhu Rezea spunea...

Anul 2020 a trecut. Se pare ca salariul minim brut va fi în anul 2021 de 2300 lei.
Baza de calcul pentru cuantumul minim brut , reglementat în art. 110 indice, ar fi calculată dintr-o solda de funcție de 2300 x coeficirntul soldei de funcție corespunzatoare graduui din Graficul Olguței.

Leo spunea...

Mircică susține fantasmagonic aplicarea "întocmai" a formei iniţiale a L 223. este o utopie ce vrea şi prin asta face indirect şi implicit mult rău , deoarece forma iniţială a L 223 are anumite formulări utopice care trebuiau corectate. Acum trăieşte într-o lume paralelă se pare neânțelegând care este direcția către care se îndreaptă și pensiile militare. Parlamentarii lui F&M nu au făcut nimic când au putut ( când aveau majoritate) , iar acum fac MIMĂ și valuri...

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@M, la civili NU este grupa "Alte Conditii"
Se majoreaza Punctajele lunare cu 25% ptr.Conditii deosebite( gr.a 2 a) si 50% ptr.Conditii speciale (grupa 1 a).
Reducerle varstei de pensionare si Stagiul complet de cotizare se regadesc la Art.55 din L.263/2010,cu modificarile ulterioare !

marvas66@yahoo.com spunea...

Eu vreau echitate, egalitate si fraternitate...Daca toti am stat degeaba in armata, pe timp de pace...de ce unii lenesi sa aiba pensii mai mari ca alti lenesi din armata? De ce se dau pensiile militare in raport cu grasimea de pe falci...le lui ciuca...?

Leo spunea...

@Cătălin
Poate că cenzura este și o formă ca să te protejeze...
Never don't say never.......

Leo spunea...

Leon , știai că subalternul ancmr al lui Mitică ,care e gen(r), este fostul cdt de divizion de la 32 Dragalina din generația ta ?

monteoru spunea...

Xepert@ in prostie.In primul rand cei iesiti la pensie inainte de 1998 nu au primit salarii compensatorii.Iti recomand sa citesti OUG 7/1998 si decretul impuscatului.
In al doillea rand cei care nu aveau 30 ani de vechime in armata au fost santionati cu diminuarea pensiei
In al treilea rand banul era fara valoare fiind inflatie.
In al patrulea rand tie nu te-a anulat primirea salariilor compensatorii ci ti-a fost amanata.
Speri matale dar speri prost.Tendinta este de a trece toti pensionarii pe contributivitate fiindca asa vrea populimea.Probabil ca exceptie vor face alesii neamului,si magistratii.In ceeace ma priveste eu am facut parte din "elita" lui Olescu. Fa bine si pregateste-te psihic.Eu m-am pregatit.
Mares@corectura ta nu e de substanta.Ai facut-o ca sa te afli in treaba.Cei pensionati inainte de anul aderarii au pus cu adevarat constienti sau nu umarul la aderare.


M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

În Ianuarie 2016 punctul de pensie era de 871 lei.
În Ianuarie 2021 punctul de pensie este de 1442 lei.
Deci punctul de pensie (implicit pensia) dacă rămânea pe contributivitatea lui Găbiță ar fi fost cu 650% mai mare acum decât în ianuarie 2016.
Prin L 223 s-au înjumătățit pensiile cuvenite ( recalculate) și aproape la fel au rămas. În schimb , LICHELELE GULERATE cu salarii de 3000 de EURO pensinați după 2016 , au pensii de patru ori mai mari decât similarii lor înaintași.
maciu piciu cu slugile lui au făcut asta.

Huhu Rezea spunea...

Nu că ți-a suflat Olescu ân gură, dar derapaje ai si tu destule.
Pentru voi Statutul cadrelor militare este benevol, nu?
Ti-amintești, cumva, dacă... în perioada 2011-2015, când a a operat legea contributivității,militarii și-au făcut firme și au declarat greve?

Leo spunea...

Parcă ai fi de la grădiniță. Te superi când cofetarul închide cofetăria.
Eu l-aș provoca pe cofetar , mai "spărgâmdu-i" din când în când , câte un geam de la cofetărie în drum spre grădiniţă.......

Leon spunea...

Leo, daca este vorba de D.B, l-am cunoscut la Filiala Dolj cu ceva ani in urma ...!

E. Cristescu spunea...

@Leonard: Atentie la virgule. 1442=871 x 1,655. Deci pensiile de acum ar fi fost pe contributivitate cu 65,5% mai mari ca in 2016.

Leon spunea...

Leo, in 4 ani o crestere de 65% la pensiile civile si 25% la pensiile militare NETE..!

Teo spunea...

1. Acesta este textul amendamentului SCMD de la art 28 cu baza de calcul = Art.28 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
(1) Baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este media veniturilor salariale brute realizate in 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevazute la art. 3 lit. a)-c). Nu intra in baza de calcul pensia suplimentara, Ordinul Meritul Militar sau semnul onorific similar, veniturile prevazute la literele a)-p) din actualul text al legii si stimulentele acordate prin Legea nr.56/2020.
2. La parlament suntem invitați în data de 12.01.2021. orele 11,00 !

Teo spunea...

Contributivitatea lui Găbiță, este la 20 ani conform OUG nr. 1/2010, pe când contributivitatea conform Legii nr. 263/2010 este de minim 26 până la 30 ani în funcție de anul nașterii, așa cum am trecut în rezervă toți din perioada 01.01.2011. -31.12.2015. ( scrie și pe prima pagină a deciziei de pensie)

Huhu Rezea spunea...

@Teo
Voi nu aveti minte!
La ce-ți trebuie acea baza de calcul din legea inițială, dacă pensia nu poate fi mai mare decât media soldelor nete din cele 6 luni alese?

Iulian Mareș spunea...

Icepar,
Nu am dorit sa te corectez ci sa limpezesc apele! Măcar știi unde si xand se folosește expresia ofițer NATO?
Si apoi, iar uite ce imbarligatura ai creat: "Cei pensionati inainte de anul aderarii au pus cu adevarat constienti sau nu umarul la aderare."
Adică cum conștienți sau nu? Inconstienti? Nu știau ce fac?
Te asigur ca după aderare a urmat o munca uriasa privind implementarea standardelor, procedurilor, documentelor de stat major, etc! Daca ai vedea un document privind procedura de predare a unui detașament în cadrul Aliantei/Coaliției nu ai mai lua în derâdere...

monteoru spunea...

Privind pensiile militare in randul nostru sunt mai multe curente fiecare optind catre ceeace crede ca l-ar avantaja.
Indiferent de grad,functie,marime pensie toti suntem soldati si de aceea nu trebuie sa ne dusmanim.
Mares@mai las-o moarta cu munca enorma.Suntem campioni mondiali la plagiat si a spune nimic.Pana si Constitutia e scrisa in asa fel incat ofera posibilitatea ca fiecare sa traga de ea cum poate.
Suntem niste prosti care nu am invatat nimic din greselile inaintasilor nostri.Am praduit tot ce s-a putut si acum vedem ce prostie am facut.Cu cat mergi catre est prostia e mai mare.Poate gasesti o explicatie.Eu nu o gasesc.

Gygy spunea...

Da

HALA spunea...

Tehnocrat, sunt militari ca tine care mai au o fărâmă de spirit camaraderesc dar ce te faci cu unii care nu știu decât contributivitatea și atât,și asta doar pentru ca și-au perpetuat ei longevitatea intereselor personale în armata stand pe un scaun pe care și-l lăsau moștenire și după 89 conform vechiului obicei. Pe ei nu ii interesează nimic altceva decât persoana lor, în ciuda loviturii crunte date actualilor activi care nici în vis și chiar dacă ar vrea nu mai pot pazi un scaun sau un "muzeu militar" zeci de ani. Ba chiar aduc ca argument in susținerea egoismului lor, tocmai încălcarea constituției referitor la militari de când a început retinerea pentru pensia contributiva.Generatia "neterminatilor" a dus greul pregătirii armatei pentru aderare la NATO iar "celavecii" spun ca le-a fost mai greu sa lucreze mai departe cu noile documente și de aia au trebuit sa culce armata la pământ. Șansa revenirii armatei la verticalitate sta în actuala generație de ofițeri tineri care se străduiește sa redea acesteia spiritul efervescentei care ne anima pe noi și distrus de matusalemicii stătători prin armata și degrabă doritori de pensii pe măsură statului pe scaun.

Leo spunea...

Da , Leon și făcea sâmbăta naveta la Slatina cu o Dacie 1300 galbenă............

Iulian Mareș spunea...

Icepar,
Pe principiul ciorii norvegiene, eu știam ca spre sud scade inteligenta nativă, ca urmare a abundentei naturale. Dacă asa este acum, spre Est, înseamnă că galbejitii sunt tălâmbii planetei!?

Sau suntem noi puțin naziști...și nu e bine!

*Știi ce am întâlnit aici? Câțiva proști cu posibilități enorme de dezvoltare! Le urez succes!

Huhu Rezea spunea...

@hala
Esti neterminat și la minte. Pe vremurile pe care tu le batjocorești, cariera militară începea la 18-20 ani și se încheia la 50 de ani. Plecai neterminat din armată... doar fără pensie. Nici întârziați/tomnatici nu se primeau în forțele armate.
Tocmai pentru că activii plătesc 25% din soldă contribuție pentru asigurare pensie... se va impune principiul contributivității în calculul pensiei, în fața actualei baze de calcul extrase numai din soldele celor 6 luni alese.
In următorii 10 ani vor mai rămâne puțini pensionari militari neplătitori de CIBS, astfel că nu-i va mai conveni activului care a plătit 25-30 de ani CIBS să ia o pensie egală sau mai mică decât a unui neterminat ca tine, cu 15-20 ani stagiu în serviciu.

Ein Stein spunea...

@tehnocrat
Minunat amendamentul ala, cine vi l-a sugerat, Jianu?
Cat va avea pensia, ala de are acum 15 000 lei, daca se aproba amendamentul?

Ein Stein spunea...

@hala
O adevarata melodrama. Cei care au dus greul au fost cei care au ramas, ceilalti au dat dosul bucurandu-se, asumat, de pensie, in majoritatea cazurilor, cu cunatumuri cel putin egale soldelor celor ramasi in activitate. Atunci nu mai era spirit camaraderesc? Ce vreti voi nu se, mai, poate. Daca un militar prefera o pensie pe contributivitate in schimbul uneia specific militare inseamna ca lucrurile au mers mult prea departe cu ticalosia. Lucrurile trebuiesc puse in ordine, fie ele si pe contributivitate sau sub alta forma.

Periamu lucica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Periamu lucica spunea...

Nu inteleg dece va tot agitati ca numai Ciuca stie ce va fi .Dece nu il contactati .?

Huhu Rezea spunea...

Ca să va convingeți cum stau lucrurile cu sporul de vechime si de punctaj pentru condițiile de muncă, citiți art. 15 și 90 din L 127/2019.
Trecerea militarilor pe contributivitate ar presupune completarea celor 2 articole cu sporul pentru AC.

Huhu Rezea spunea...

Turcan a spus că nu mai informează nimic decât ce masuri de evaluare a pensiiloe a luat. Asa va afla și Ciucă.

Iulian Mareș spunea...

Nu mai privește în jos!
Vrea Secretar general al NATO!
Numai atunci se va ocupa de pensionarii militari și numai dimineața de la 10.14-10.19!

Iulian Mareș spunea...

M,
Eu v-am avertizat asupra ciudatele cu potențial de dezvoltare pana la groapă!
Urăsc tot...cartea, cariera, realizările, succesul celorlalți...orice vede la altul!
Oare pe timpul lor banalul pix și burta pe carte erau interzise?
Azi conjugă a frustra, frustrare ..., până la participiu!

monteoru spunea...

Eu unul incetez a mai comentat.Oricum comentez precum cainele care latra la luna.Sa fiti sanatosi

Iulian Mareș spunea...

🤣👌

avianyc spunea...

@ M
Am zece ani navigant cu trei trese pe umăr in aviatia civila ,compania Blue Air încadrare grupa CS.
Asta vizavi de multi birocrați din armata (vezi cadristi ,finantisti ,cazarmari alimente-echipament ,tot felul de șefi de birouri de la sef de muzeu la sef de Cerc Militar,CMJ ,etc urcati din pix in CS.
Discriminarea intre navigantul militar si navigantul civil ar consta ca navigatorul civil se pensionare la 65 de ani iar cel militar si militarii in general sunt obligati să se pensionare la 60 de acum 55 de ani înainte lege.
Ca atare pentru militari numitorul fractie la stabilirea p.pensie ( stagiul de cotizare maxim)trebuie sa fie mai mic decât la civili.
La civili nu exista grupa AC.
La militari exista grupa AC dar sporul acordat punctajului este tot 50% ca si la grupa CS.
La trecerea de pe L164 pe L119 - contributiva ,CCR a dat total gresit o decizie in defavoarea celor care sunt incadrati in AC ,motivand prosteste ca cei din AC beneficiaza in compensatie de spor de vechime an la an fata de cei din CS ,lucru care efectiv nu ajută cu nimic în cazul pensiilor pe contributivitate.
Ca atare sporul pentru AC trebuie ridicat la cel puțin 75%.
Ținând cont ca in sistemul de ap si ordine publica nu se respecta prevederile legislației în privința acordării grupelor de munca ,daca s-ar aplica art 28 din L127 multor birocrați le zboară grupa de munca din portofoliu .....
În civil grupa de munca se acorda foarte greu la societățile mari iar la nivel baza nici nu se stie de grupa de munca.
Spre exemplu ,un farmacist de spital are 6000 lei salariu de baza la care se adaugă, vechime ,sporuri,grupa de munca ,tichete de vacanta ,tichete de masa ,vacanta prelungita de sărbători, in privat farmaciștii salar 3000 lei plus tichete de masa ,de grupa nici nu se stie .La fel pentru asistenții medicală si de farmacie.
Asta-i situatia din pacate ,totul în favoarea birocrației........

E. Cristescu spunea...

Dle Huhu Rezea, nu vad de ce-ar trebui sa navighez o ora printre injuraturi intre rezervisti, propaganda PSD-AUR-Interesul National si reclame ca sa am confirmarea a ceea ce deja stiam: sporul pentru lucrari de exceptie va fi considerat in continuare in determinarea bazei de calcul /si a mediei netului care limiteaza pensia. Deci sefii si lingaii lor pot dormi in continuare linistiti. QED.

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Multa sănătate, căci noi neam obișnuit cu șaua grea...

Iulian Mareș spunea...

Bine ai venit ca sa te întreb ceva...: Unde faci acum vizita medicala periodica?
*Daca farmacistul ala are un "salar" de 3000 este pt că, în principal, patronul îl sclavagizeaza mult si nul plătește la adevărată muncă!
Ia sa vezi ce profit uriaș are un patron de 1-2 farmacii! Am mai zis...când patronul va depăși condiția de porc, atunci relația sociala patron-angajat va face un pas mic înainte!
Adu-ti aminte că patronii nu plăteau pt pensia si asigurările de sănătate ale angajatului, oprind la sursa, însă angajatului îi Oprea din brut!
Atunci cine era porc și cine câine? Sau era 2 în 1?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Florin spunea...

Citesc de cateva luni bune tot felul de opinii legate de proiectele modificari legi 223. Iluzii ca orice varianta va aduce ceva banuti in buzunarele noastre sunt in zadar. Bugetul MApN nu permite mariri si actualizari pana cand nu va fi achitat ultumul dolar pentru tehnica SH livrata de SUA in baza contractelor semnate de statul roman prin consilierea fostului Sef SMG si actual ministru. De asemenea, dezbinarea intre cei pensionati inainte de 2010 si cei de dupa este una falsa si irelevanta. Dezibinare concreta este intre pensionarii militari si cei civili. Spun in cunotinta de cauza ca un colonel trecut in rezerva in 2005 are o treime din pensia unui inginer agronom pensionat in aceeasi perioada. In alta ordine de idei, legea 168/2020 este una cu dedicatie pentru anumite sotii si amante cu grade inferioare ale unor generali si colonei care si-au trimis iubitele prin TO cu "verdeata" si care acum beneficiaza de spor 25% la salariu sau 1000 ron adaugati la pensie. Singuri care merita aceste beneficii ar trebui sa fie cei care au fost trimisi cu japca in TO, cei care au venit schiloditi in urma atentatelor si a urmasilor celor decedati in IRAK si AFGANISTAN. Stiu situatii in care pentru a ajunge in TO pe functii caldute au fost platite comisioane grele pentru a prinde AVIONUL. Prin urmare, acest spor nu ar trebui acordat celor care au plecat in TO pe baza de concurs. Legile nu le fac militari ci sunt facute de parlamentari care nu au aruncat o grenada in viata lor, iar daca s-au intersectat cu sistemul nu au fost capabili sa execute regulamentar un planton de 3 ore.

Gigi spunea...

Putem discutã multe şi de toate pe aceastã temã.Unul şi mai multe lucruri sunt Clare,limpezi cã lumina zorilor:
1.Erata,unde si-au bàtut joc de milioane de români.
2.Se pronunta pe teme de constitutie, în ceea ce îi priveşte.
3.Totul este constitutional,când este votba de noi,de pensiile militare,atunci când se ia,nu se dã.
Nu stiu cum ar fi bine,pe ce criterii ar trebui aleşi,dar un lucru este cert,aşa nu se mai poate.

Xpert 86 spunea...

Monteoru,de salarii compensatorii toate cadrele au beneficiat pana la intrarea in vigoare a L.153/2017!! Nu stiu ce ai fost tu, ofiter,subofiter, sergent angajat sau pmc-ist, dar toti primeau salarii compensatorii, cu unele exceptii!! Poate ai plecat pe usa din dos sau in altie conditii pe care numai tu le stii sau aia de la tine din Buzau de la Sarata Monteoru!

un oscar = o pensie spunea...

de aceea trebuie sa fie o comisie impartiala-civili
daca pui gulerati normal ca ala e principalul scop al lor-OSKAR
uite ce id am pus
oscar-ul conteaza 80% in discutiile intre generali,il au toti si nu vor renunta niciodata la bunaciunea asta(este o valoare intre 2000 si 4000 lei doar acest oskar)

Iulian Mareș spunea...

Să te bărbierești iar la PC?
Vezi ca Ciuca între pe poarta cealaltă, dinspre Catedrală!

Iulian Mareș spunea...

Ei...omul este nai 8n varsta si amestecă soldele compensatorii cu ajutoarele la ieșirea la pensie!
Dânsul fiind "mai veteran" nu cred că a făcut obiectul...

avianyc spunea...

@ Mareș
Iar vorbesti precum o ”țață” .
Ai muncit macar o zi in mediul privat ca să fii autorizat să emani judecati.
Stii cat se zbate un patron pana pune o afacere pe picioare? Stii ca multi tin firmele din credite in credite ,etc? Stii cam ce-i in capul unui patron cand trebuie sa dea salariile si nu are incasari ,desfacere ,materie prima ,etc?
Am dat doar un exemplu semnificativ in privinta acordarii grupelor pe la unii si in privat.
Dar pot sa te gratulez cu sute de exemple . Chiar si din sfera aviatie private din RO si Tarom spre exemplu . Nu mai vorbesc de diferentele de salarizare enorme dintre salariatii companiilor de stat si salariatii din firmele private care deservesc companiile de stat ,vezi Romgaz ,Transgaz care nu au servicii proprii de exploatare ,etc totul este externalizat catre firmele private ,ei claie peste gramada in birouri doar receptioneaza lucrarile.
Daca intr-o primarie cu 4000 de locuitori un sofer are doar salariul de baza 6000 lei si un inginer din privat abia trece de 3000 lei spune totul unde ne gasim azi .
Si ca sa nu te mai stresezi iti raspund . Am bine peste 60 si nu mai fac vizita medicala . Sunt la pensie dupa o vechime efectiva cumulata de 21 cătana (14-AC,7 -CS) ,10 -civil- CS plus 5 scoala militara CN. Total 26+ 10= 36 efectivi. Asa ca pot agrea linistit orice sistem de pensii, lucru pe care il doresc fiecariuia ,cu toate ca grupa Ac este rasplatita similar grupei CS in timp ce unii de pe aici propun legi nestiind ca in mediul civil nu exista AC.
Ma intristeaza totuși mult necunoasterea legilor si a salarizarii prin unele arme si domenii de care mare parte a comentatorilor ,asociatii militare ,sindicate etc care se aventureaza in a propune tot felul de sisteme de pensii nestiind in fond ce rezulta in urma lor ca urmare a salarizarii din unele domenii.Propun orice nefiind constienti ca prin ce propun creaza mai mult haos decat randuiala in sistem.
Pe motivul asta chiar ma retrag de la comentarii asemenea si pe motivul lui ”monteoru”.
Pe aici cum scrie unul o prostie ,vin zece si-l mai completeaza cu alte prostii. Scrii lucruri fundamentate ,nu au efect.

Unknown spunea...

mai fraților lăsați cearta hai sa ne unim forțele și să i dăm jos pe ăștia că nu ne vor deloc binele !

Iulian Mareș spunea...

Eu v-aș propune sa se acorde pe principiul rotației trimestriale, în ordinea alfabetică!
Pt deplina mulțumire as dori sa se acorde si retroactiv...

Luc 3 spunea...

@Xpert Salariile compensatorii nu s-au dat decat pana în anul 2010!Pana în anul 2017,au fost suspendate si multi fac drumul tribunalelor,pentru a intra in posesia lor!Sunt pe rol procese de peste trei ani,care nici in acest moment nu s-au terminat!Nu stiu pe cineva,care a castigat acest drept din 2010 pana acum!Ne ia incet,incet,vezi suspendarea,abrogarea,si ne da la temelie!Este strigator la cer,cum,incet,incet,ne distrug!Noi stam si constatam!Atat!Nu avem lideri adevarati,numai.......interese!Rusine sa le fie!

Periamu lucica spunea...

In halul acesta a ajuns Ciuca?

Teo spunea...

Eu am scris răspunsul de sâmbătă noapte dar văd că ce nu convine nu se publică! Nu cred că Jianu ne-a sfătuit să se dea și 1% peste cei 85%.

(1) Nu intra in baza de calcul pensia suplimentara, Ordinul Meritul Militar sau semnul onorific similar, veniturile prevazute la literele a)-p) din actualul text al legii si stimulentele acordate prin Legea nr.56/2020.

Art.(29) se modifică și va avea următorul cuprins:
(1) Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, astfel:
a) militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art. 3 lit. f) de cel puţin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28;
b) pentru fiecare an care depăşeşte vechimea prevăzută la lit. a), la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28, fără a se putea depăşi venitul brut utilizat la calculul pensiei la data deschiderii dreptului la pensie, actualizat.

(2) De pensie de serviciu beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special cu o vechime cumulată de până la 25 ani, cuantumul pensiei fiind diminuat cu 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28 pentru fiecare an care lipseşte din vechimea integrală.

akord 75 spunea...

...si uite asa primim si lectii despre"proceduri NATO" de la un fost secretar UTC pe unitate care a inlocuit PV de sedinta UTC cu "proceduri"(adica de fapt tot birocratie ca se vorbeste de documente predare -primire a "unui detasament" si atat,nimic mai mult)
Daca nu era "NATO" acum precis era loctiitor politic la o MU cu academia Stefan Gheorghiu la capitolul "studii"...a "naparlit" repede tov secretar UTC.Iliescu sa traiasca!!:)
Ce ti-e si cu regimurile astea politice!! ..pline de "orientati"...Oare daca vin rusii il vedem reactivat pe post de comisar sovietic? Nu m-as mira pt ca deja are trecut asta in dosarul de cadre si in arhiva PCR

Sorin spunea...

Personal nu cred ca se va aplica acest plx. Documentele au apărut pe rețelele sociale imedoat după protestele polițiștilor.
Nu cred nici in aplicarea unei formule de calcul preluata dintr o țară nato. Nu la noi, tara lui " sa moara vecinul sa i iau capra".
Cel mai usor de inchis gura ofuscatilor din cauza pensiilor speciale este revenirea la asa zisa contributivitate, pt care multi dintre noi au calculele făcute intr o decizie anterioară de pensionare.
Cu amendamentul ca, identic civililor, venitul brut lunar sa cuprindă tot, prime, premii, etc.
În plus, având în vedere că noi suntem vaduviti de un punctaj mai mare prin pensionare la 55, acum 60 de ani, calculul pensiei sa se faca prin înmulțirea punctajului general cu 94 nu cu 75 (daca vpp va fi 1875 la 01.09, media anilor de cotizare la noi rămânând 20) la rezultat adăugându se omm.
Garantez ca vor vota cu 2 mâini alinierea noastră la contributivitate si isi vor da palme, cu aceleași mâini cu care au votat, după ce vor afla efortul bugetar.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

@oskar=pensie
si nu doar pt generali ci si pt lingaii lor pt ca altfel ar reprezenta o cantitate nesemnificativa.Astfel prin aceasta metoda de mituire grosolana si-au asigurat un sprijin subsstantial nemai trebuind sa faca nimic.Pur si simplu latra "cateii"...si ce harmalaie fac!!....E buna si "pepiniera" fostilor secretari UTC actualmente bosorogiti pt ca -nu-i asa?- au "expertiza":))Ei au talentul de a rastalmaci cuvintele si de a ocoli serpeste subiectele neconvenabile.Asadar generalii "au dat" si lingailor pt a-si asigura linistea.Ca n-au dat de la ei din buzunar.Pur si simplu si-au asigurat taxa de protectie in stil mafiot. De aici si linistea mormantala in cadrul "asociatiilor" de tip annmrcvxyz.

Viorel spunea...

Xpert 86, nu afirmați lucruri pe care nu le știți bine sau în totalitate. Cadrele militare trecute în rezervă cu drept la pensie militară în perioada 2011-30.06.2017 nu au primit în totalitate aceste ajutoare cum afirmați dumneavoastră. Procentajul a fost de maxim 5% din întregul sostem M.Ap.N.(dacă sunt 50 în toată țara), M.A.I., S.R.I., etc. Au fost zeci de mii de dpsare pe rol la Tribunale și C.Ap. Puține (3-5) Tribunale din țară au dat câștig de cauză, unele au câștigat și la Apel (cele mai multe la C.Ap.SV.) dar la celelalte pensionarul a pierdut datorită:
1. Deciziei nr. 16/2015 a Î.C.C.J. „ Dispozițiile art. 9 din Legea nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, cu modificările și completările ulterioare, vizează exercițiul dreptului la acordarea ajutoarelor sau, după caz, indemnizațiilor, în sensul că acesta este suspendat în perioada 3 iulie-31 decembrie 2010, și nu existența acestui drept”.
După Legea nr. 118/2010 (art. 9) au urmat an de an O.U.G. emise în luna decembrie care nu acordau sau suspendau aceste drepturi pentru anul următor, motiv pentru care Tribunalele și C.Ap. nu riscau să dea o Decizie împotriva legii sau O.U.G.
2. Deciziei nr. 5/5.03.2018 a Î.C.C.J. „Acțiunile având ca obiect acordarea ajutoarelor salariale de care beneficiază cadrele militare, polițiștii și funcționarii publici cu statut special la trecerea în rezervă sau direct în retragere formulate în temeiul art. 20 alin. (1) din Capitolul 2 al Anexei VII din Legea nr. 284/2010 introduse în perioada de suspendare a exercițiului dreptului la acordarea de ajutoare/indemnizații sunt prematur formulate”.
3. Deciziei nr. 403/2019 a C.C.R. „Respinge, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 11 alin. (1) din O.U.G. nr. 90/2017”.
Deci domnule Xpert86 „de salarii compensatorii toate cadrele au beneficiat pana la intrarea in vigoare a L.153/2017!! ” Care toate cadrele pentru că numai în Decizia nr. 403/2019 a C.C.R. suntem peste 75 de Gl.,Of.,M.M.,Sof. care nu am beneficiat de aceste drepturi, în plus: Concluzii: - Acțiunile aflate pe rolul instanțelor vor fi respinse ca prematur formulate. Dreptul de acțiune se va reactiva atunci când va înceta suspendarea exercițiului dreptului la ajutoare la trecerea în rezervă (spun unii pentru că din Decizia CCR rezultă că prin abrogarea Legii se abrogă și art. din O.U.G. ce fac referire la aceste drepturi). Art. 41 din O.U.G. nr. 114/2018 prevede: „(1) În perioada 2019-2021 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă”. Deci la care cadre vă referiți.


Iulian Mareș spunea...

Oskarel mititel!
Oskarul = cel mult 17%!
Dacă 17%...4000, atunci 100%= ?
X= 100 X 4000/17 = 11.764,7!
Pt varianta cu 2000 R= 11.764,7.
Net sau brut?
Eu nu am auzit de cuantumul asta pe la noi.., poate tu, ca ești mai umblat!

Iulian Mareș spunea...

M,
Totuși, stie cineva care era procentul de personal care puteau lua Oskar?
Totuși, am convingerea ca cei care sunt împotriva nici solda de merit nu au avut, însa, prin bunăvoința si "din cauza" unor greșeli de pe timpul lui Boc, au luat solda de merit toți!
Parca asa a fost...pe scurt
Acum ...poate cineva crede că se va acorda retroactiv?
FB! NU ma deranjează!
...oare PCR punea secrwtari UTC pe Regiment pe cei codași sau pe cei mai merituoși? Puțină decentă...

Iulian Mareș spunea...

Si tu anonim?

un oscar = o pensie spunea...

nu imi plac sporurile inventate pt smecheri
sa fie luate in calcul doar cele care sunt generale,nu unii sa aiba 10 sporuri si majoritatea 4 sau 5

un oscar = o pensie spunea...

M incepi sa te transformi in m
nu am jignit pe nimeni,esti chiar grobian,ai un obraz grosier rau
si mai spuneti ca sunteti cu studiile la zi,prin toate scolile posibile,mari sefi
daca asa va exprimati in public imi imaginez cum erati in birouri!!!!
niste zbiri si niste nesimtiti
ref. la sporuri,sa fie cum era in legea 164-sporuri pe care le ia tot militarul plus IC,restul de sporuri le-ai primit ca erai activ
sau tu vrei sa primesti sporuri si cand stai pe banca la un sah cu vecinii???
nu uitati -spor pt activitate si pensie pt somn acasa
nu mai tipati-ori contributiva ori suprataxarea peste 7.000(lege Nato nu merita sclavii)

Iulian Mareș spunea...

Aviatic,
Ești imposibil de deraiat...eu team întrebat ceva si am comentat despre farmacii si în general.
Ma doare-n pl de patronat cum a durut-o intre buci pe Luluta si Codlea!
Ai dubla personalitate! Când plângi pt muncitori cand pt patroni!
I-a obligat cineva sa devina întreprinzători? Nu...
Dacă vrei sa discutam pe caz concret te rog sa menții exemple si sa nu o dam pe macroeconomie xa nu o scoatem la capăt. Ce dracu materii prime îți trebuie la o farmacie? Comanda, vinde cu adaosul pe care-l stabilește si plătește TVA. Dacă au fost deștepți au încheiat contracte cu CNAS si/sau OPSAJ!
Dar nu asta este deranjant, ci faptul ca tu ai impresia că stăpânești mecanismul ec.
de piață si ceilalți să-și ia notițe.
Dacă comerțul era greu ni se făceau buticuri toți șoferii si vânzătoarele...
Eu aștept răspunsul doar la întrebare. Ah, am înțeles ești tu de zbor..ok!
In plus:
Pana la ce varsta mai poți fi?
Întreb pt că piloții si personalul navigant din armata au limita de varsta functie de tipul aeronavei, aripa, elice, tipul de motor!
Iti poți deskude dreptul de pensie pt perioada civila?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
N-ai avut de lucru csă te spovedești despre funcția ta de secretar UTC.
S-au activat toți ipocriții, de parca ei nu ar fi fost membri de partid si nu ar fi realizat politca partidului și statului în domeniul apărării naționale.
Vezi de ce fac abuzuri juntele militare?

marvas66@yahoo.com spunea...

Salariile compensatorii au fost date pentru cei care au fost fortati sa paraseasca sistemul cu ocazia reducerii efectivelor...Cei care au ramas in sistem au avut salarii destul de mari si cei care au plecat au pensii duble fata de cei disponibilizati...chiar credeti ca merita si salarii compensatorii??? Am inebunit cu totii?

avianyc spunea...

@ Mares
Din cate vad nu ai prea inteles.
Cand am vorbit de materii prime nu m-am referit la farmacii ci la privatii care produc bunuri materiale ,încălțăminte, îmbrăcăminte, produse industriale, etc
Uite spre exemplu acum din cauza pandemie nu se mai pot aproviziona cu materii prime ,stofe ,etc din Turcia ,Maroc etc fabricile noastre le- au terminat. Inclusiv cei care asamblează "tractorul romanesc "la Reghin si "camionul romanesc "la Baia Mare au mari probleme de aprovizionare.
Ti-am spus ca sunt deja cu ajutorul celui de sus in pensie definitiv,pensie militara convenabilă.
La întrebarea ta pot sa-ti spun ca la 65 clarificăm problema stagiului civil,daca o sa fie mai convenabil.
Condiția, sa fim in viata si sănătoși.

Iulian Mareș spunea...

Marca,
Nu salarii, ci ajutoarele la ieșirea la pensie! Este altceva...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu am scris adevărul...am fost secretar UTC pe Cp. timp de 2 ani, pana a venit unul din promoție si l-au ales pe el!
Eu ți-am mai scris ca proștii se pot dezvolta până se răcesc si sar pe masă!
Ăștia kiar trebuiau eliminați din sistem...

Iulian Mareș spunea...

Oskărel,
Ai scris asa: "nu imi plac sporurile inventate pt smecheri
sa fie luate in calcul doar cele care sunt generale,nu unii sa aiba 10 sporuri si majoritatea 4 sau 5".
Da un singur exemplu care se acorda la D, CFA si SMAp si la B tău nu se acordă, xa asa a ordonat un ȘEF!
Aștept....

Ein Stein spunea...

"...dezbinarea intre cei pensionati inainte de 2010 si cei de dupa este una falsa si irelevanta"
Vrei te rog sa dezvolti nitel subiectul? Doar daca o pensie de 3 000 lei este egala cu una de 15 000, petru aceasi situatie, apare o problema falsa si irelevanta. Dar parca sa zic eu asa ca 3 000 nu este egal cu 15 000. Sau o fi, dracu stie.

Ein Stein spunea...

Hai sa ne unim sa nu fim neuniti!

un oscar = o pensie spunea...

descoperim noi apa calda?
cum a mai fost-L 164

HALA spunea...

Gigi eu cred ca încă se mai poate atâta vreme cât militarii nu ripostează din imbecilitate sau lașitate.

akord 75 spunea...

@Huhu
A fi 20 de ani in serviciul de lupta permanent ti se pare "a realiza politica PCR"?...inseamna ca nu stii nimic.
Poveste reala
..si DA in in UM erau secretari UTC nu codasii dar nici cei mai buni.Le trebuia O SINGURA conditie: sa fie oportunist plus pres/carpa/,neconditionat.EI FACEAU POLITICA PCR!!
Eu am fost "judecat" de comitetul de partid pe R cand eram lt.maj. De ce?
Pt ca pe romaneste am f**o pe una care era amanta col popescu(absolvent de Stefan Gheorghiu) secretar de partid pe R.si intamplator o cunoasteam(o pustoaica de vreo 19-20 de ani de la uzina tractorul) Tov col. secretar PCR pe R avea peste 50 de ani.cu nevasta si copii mari.Necazul meu a fost ca si eu eram deja casatorit si asa m-am trezit agatat si "judecat" pt incalcarea eticii si echitatii socialiste si ce dracu mai vorbeau ei acolo despre "rolul familiei in societatea socialista multilateral....bla,bla,) 4ore lungi m-au "tocat" cu toarsu in sus si toarsu in jos in pozitia drepti.Maimutoiul ala de secretar UTC scria si scria de golise cerneala din stilou ...La sfarsit tov secretar UTC m-a "futat" cel mai tare.Noroc cu aia mai batrani cdtii de Dn RAA(toti colonei cu Academia de Stat Major si meseriasi in RAA care zambeau pe sub nas.La sfarsit vroia dobitocul ala de secretar UTC sa ma"blagosloveasca" cu vot de blam si excludere ceea ce insemna trecerea automata si obligatorie in rezerva.Pur si simplu vroia si el mucea(de fapt tot lt.maj) sa faca exces de zel...se ducea dracului si LMDC si multe altele indurate de la 14 ani
Pana la urma "m-am scos" la propunerea cdt R doar cu mustrare scrisa cu avertisment....acum au devenit "ofiteri NATO"??? cine ? astia??
Da Huhule degeaba esti partinitor tot ce am spus e adevarat.
Locuinta pe care am luat-o cu sotia si in care stam si acum a fost cumparata in rate de la stat ca proprietate....prin 92-94 am achitat si ultimele rate ca le cumparau toti cu echivalentul unui "box"=100 pach de BT(asta apropo de platile compensatorii pe inflatia aia de peste 200% ca-mi "crestea"solda tot la doua luni(pt "specialist") Xpert.Sau nici asta nu-i adevarat"Altii s-au "descurcat" mai bine nu-i asa??Vorbesti de parca n-ai stii cum erau vremurile si faci pe niznaiul.
NIMENI NICIODATA nu poate fi convins de oskarul luat pe merit.Singurul care-l merita UNUL SINGUR este mr.ing.dr Dan Bazavan si tu imi spui de meritele utc-istului cu veleitati de generalissim?? Chiar in halul asta de decadere au ajuns unii??
PS Niciunul din fostii cdti de Dn nu a apucat varsta de 62 de ani datorita radiatiilor incasate decenii intregi,iar dintre colegii mei mai suntem o mana de oameni.Nu ne-am inmultit ca sobolanii venind direct din descendentii "MRSO" cum zic unii crezand ca-s culti.Apropo ,ca fapt istoric MRSO a avut loc in noiembrie....asa ca nu ma inetereseaza cultura de genul "copi-peist" si nici aia bagata pe gat cu ziarul Scanteia tineretului

Ein Stein spunea...

@omul care scrie lucruri fundamentale
Mai explica-ne inca o data la ce foloseste fractia si punctul de pensie pentru stabilirea pensiei.
Apropos soferul ala de la primarie care are salariul de baza de 6000 lei e PSD-ist sau PNL-ist?

gh.stramb spunea...

Beneficiau de sporul pentru lucrări speciale...etc /maxim 5% din numărul posturilor din stat !

Luc 3 spunea...

Da! Imi cer scuze,am gresit,m-am referit la ajutoare,nu la compensatorii! Multumesc Iulian pentru precizare! Multa sanatate!

Ein Stein spunea...

@Teo
Tot rationamentul este lipsit, cel putin, de logica. In primul rand trebuie inteles foarte bine ce este cuantumul pensiei, si dupa intelegere, definit in lege.
"...la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza...." este o exprimare complet nefericita si ilogica.
In afara de faptul ca la un cuantum nu poti sa aduni procente, eu inteleg care e scopul dar trebuie scris precis ce anume se aduna, trecem peste asta, ce este rezultatul adunarii celor doua? Cum se numeste el? Cunatumul pensiei nu se mai poate numi pentru ca el a fost operand iar referire se face la rezultat. Deci cum se numeste rezultatul operatiei? Tocmai lipsa de definitie a dus la o gramada de ambiguitati care au avut ca rezultat pierderea tuturor proceselor deschise de pensionari, chiar si CC a fost indusa in eroare si a dat o decizie complet tembela. Despre ce este cuantumul pensiei am tot scris dar nu a avut niciun ecou, nici macar printre cititorii blogului.
Daca pensia suplimentara nu face parte din baza de calcul, sa luam un caz ipotetic, un pensionar cu 50 ani vechime cumulata, conform limitarii de la punctul b), ce se intampla cu ea? Dar cu OMM? Dar cu vechimea care depaseste, prin calcul, solda bruta ....? Pana la urma ce schimba aceste "propuneri"?

Ionel spunea...

Subscriu la cele scrise de Sorin. Contributivitatea va fi baza comuna tuturor pensiilor, inclusiv magistratilor intr-un orizont de timp apropiat. Noua ne dau de "lucru", adica sa comentam niste texte vechi, iar ei isi vad de ale lor.Sper ca in 2024 sa vina in fruntea statului un roman cu viziune, un OM care sa coaguleze in jurul sau tot binele care exista in randul partidelor politice, pentru ca sunt sigur ca fiecare partid are persoane care gandesc binele si nu mai incita categorii socio profesionale unele impotriva altora. Vedeti dvs ca nici noi intre noi nu reusim sa ne intelegem si atunci ce pretentii putem avea de la altii. Mai nou s-a iscat o contra intre militari si politisti ! Ultimii ar trebui sa inteleaga ca daca se doreste, politic, existenta a doua legi separate, nimeni nu ii impiedica sa aiba o formula de lege care sa ii avantajeze. Eu cred ca totul depinde de comandantul suprem al armatei, iar ministrul apararii nu poate trece peste el. PAREREA MEA ! Pentru ca suntem in democratie si ne putem exprima liber.

Iulian Mareș spunea...

Eu am tot scris, mai voalat, mai nu ca unii au creierii zob si moralade cordă?!
Dc după 31 de ani trancanim de secretarul PCR si UTC..., te doare okiul!
In afara dilemei ecologiste ca unele functii erau plătite si erai organ, cele de la Cp erau pt promoții, gen : bine ai venit secretar ai nimerit!...borcane, maculatura si duci soldații la film duminica!
Dar nu asta e raul, ci patima omului unora de a generaliza orice si a de a exagera indiferent de situație...
Asa vad eu problema...
Nu știu cum s-a întâmplat de unii au avut parte de tot ce a fost mai rău: sefi nepricepuți, secretariat pcr si UTC răi, numai necazuri si ghinioane, dar EL, el gladiole, pur și candid, mai ceva Virginie de la oracol.

*Oricum, eu asa, mai necitite, aștept o explicație de ce MRSO a început în noiembrie?
Dacă întreb cine a finantat-o este deja kinuitor...
Nu, studiul istoriei, sau mai corect înveți sa cercetezi si studiezi istoria doar dacă faci facultatea, dar nu sa faci cu var pe exterior!

Leo spunea...

În acest moment , eu am auzit că cei care se pensionează la 65 de ani și care au o vechime în serviciu , nu beneficiază de avantajele grupelor de muncă superioare ( CD sau CS) realizate în MFA. Casale de pensii județene din sistemul public , invocă o decizie a parcă a ÎCCJ cum că acele condiții au fost realizate în afara sistemului public de pensii și nu se pot valorifica în sistemul public.

avianyc spunea...

@ ein stein
Prima inrebare este fara noima si are explicatie in text.
Dar hai ca sa nu ramai pe ganduri si dat fiin ca asa ceva nu se spune la A3. Numitorul reprezinta stagiul de cotizare. La militarii obligati de lege sa se pensioneze la 55 respectiv 60 ani ca sa nu fie discriminati fata bde civilii cu aceleasi venituri in baza de calcul care se pensioneaza la 65 de ani acest numitor trebuie sa fie mai mic de 35 ,respectiv 25 maxim 30.

La a doua intrebare ai aici doar doua primarii alese la intamplare (primar PSD si PNL) si grila de salarizare a personalului in 2020. Gasesti aici si salariile de baza si sporurile ,inclusiv pentru ssoferi,etc.
Poti continua documentarea si prin zone cu populatii mai numeroase ,etc

4890 locuitori Primar Psd 13000 lei
https://primariapeciunou.ro/

3000 locuitori primar PNL -11000 lei
https://primariacostinesti.ro/

In grilele de salarizare gasesti salariile de baza iar in declaratiile de avere veniturile nete pentru toti angajatii + sporurile (la Costinesti)

avianyc spunea...

Doar doua fraze;
-pensii conform art 28 original nu vor exista . OG 57 si OG 59 art 60 in cazul mentinerii L223 nu se va aboli. Cine cunoaste veniturile din unele domenii mai ales dupa aplicarea L153 stie din ce cauza......
- pensiile pe contributivitate se vor pune pe tapet pana cand vor iesi la ieveala prin simulari pensii de peste 12-14000 lei pentru M Militari ,sof tehnici -mecanici bord aviatie ,scafandri ,etc care la trecerea de le L164 pe L119 -contributiva si-au saltat pensiile de la 1800 -2400 lei pe L164 la 6-7000 lei (2011) pe L119 iritandu-l pe Dogaru si pe alti ofiteri superiori care au strigat prin toate televiziunile ca maistrii si sof au pensii mai mari ca generalii. Fenomenul se va repeta daca recalcularea se face fara mentinerea cuantumului avantajos. Contibutivitatea nu rezolva problema discriminarii intre generatii ,poate crea doar un haos general cu inca un set de cuantumuri avantoajoase pentru cei cu venituri mari si vechime completa.

Huhu Rezea spunea...

@akord
Probabil tu erai singurul artilerist care a fost instruit de PCR sa nu traga după avioanele NATO daca ar fi survolat RSR.
Mare ipocrit ești!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ionel spunea...

Cred ca va inselati cu privire la "pensii de peste 12-14000 lei pentru M Militari ,sof tehnici -mecanici bord aviatie ,scafandri" pe contributivitate. Astfel de pensii au aparut dupa 2015, cand in pensii au fost introduse toate sporurile posibile si imposibile !!! sporuri care nu existau inainte. Eu am vazut pensie de sofer iesit in 2016 care avea suma mai mare decat pensia generalului al carui sofer era in 1997 !!!!

IAR99Army spunea...

Ionel
Cind pensionarii din MaPN ieseau pe L164/2001, politistii ieseau pe o lege geamana cu a noastra, adica identica 100 % , parca 179/2004. si acum se pot face 2 legi identice cu numere diferite si atunci fiecare minister poate aduce modificari separat daca e cazul.

Iulian Mareș spunea...

👍

Michel spunea...

Mai studiați! În anul 2010 s-au mai dat ajutoarele numai pentru cei care au ieșit pe caz de boală.Din 2011 nimic. Așa că...

Iulian Mareș spunea...

Ionel,
Da, ai dreptate cu pensia șoferului de general, dar situațiile acestea, total anacronic, nu se vor mai regăsi în veci

*Avianyc poate scrie orice dorește, asta nu înseamnă neapărat si adevărul!
El când vrea sa imbrobodeasxa începe cu scafandri, Mm de bord sau muncitorii necalificați, cu salarii minime pe economie!
Este un fel de proletcultism, actual, însă ieftin și insalubre prin demagogia lui.

Huhu Rezea spunea...

Ajutoarele și simele compensatorii erau drepturi salariale, nu drepturi de pensie. Ele au fost abrogate prin L 153/2017, inclusiv pe cele suspendate la acordare în perioada 2010-2017

avianyc spunea...

Domnule Ionel ,cu tot respectul va spun ca nu ma înșel deloc.
Dacă la trecerea de pe L164 pe contributiva la un vpp de 732 lei ,maistrii militari naviganti s-au săltat cu pensiile la 5000-7000 lei ,calculați dvoastra cat vor fi aceste pensii in anul 2021 la un hop de 1442 + 8% .
Va fac cunoscut ca un MM navigant mecanic de bord zboară cat zboară aeronave deci mult mai mult ca si politici care zboară prin rotație cateva ore pe start conform programării de zbor.Ce spun poate fi confirmat si de colegul @ tehnocrat pilot elicoptere pe Alexeni.


HALA spunea...

Huhurez asa ai hotărât, sa adresezi numai jigniri la adresa celor care nu sunt de acord cu tine iar când ți se arata obrazul sa nu afișezi răspunsul?

Călugărul spunea...

Așa e și normal să existe 2 legi diferite pentru fiecare minister (de așa zisă 'fortă') din sistem pentru că munca de poliție e mult mai riscantă și mai grea decât cea pe care ''o fac'' majoritatea frecătorilor de mentă kaki... In afară de cei operativi și câțiva de la logistică la MApN e o mare frecare de menta.E plin de birocrații kaki și neamuri care se bat de musca prin birouri cu aer condiționat! Nu mai zic că în NATO gradele de coloanel sunt foarte rare și se iese la pensie la 39 de ani! În colonia asta de sclavi lași un colonel MApN e mai slab pregătit ca ultimul angajat din MAI ! Asta e situația chiar dacă nu vă place!.

avianyc spunea...

@ Mares
Iti garantez ca tu nu ai luat in viata ta salariu cat a luat un MM mecanic de bord prin anii 80-90,spre exemplu , la scoala militară de of aviatie.Nu mai vorbesc de cei care zburau prin anii 80 in economia națională.
Iti poate explica Viorel ,ca sa fii si tu la zi .

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
F16 spunea...

bravo huhu!pe mine nu ma publici dar il publici pe militianul asta jegos! bravo!!!

BONIFATIE spunea...


Și duminica vă certați, când este zi de odihnă.
Aveți grijă ce vă doriți pentru că lipsa de unitate dintre noi, după culoarea uniformei, este unul dintre scopurile politrucilor care aplică principiul „divide et impera” și ne „seceră” mai ușor, împreună cu dama cu coasă, angajată cu PFA la CPS-uri.
S-ar putea ca pensionarii din MAI să fie mai avantajați pe o lege proprie decât cei din MApN. Să vedem ce părere au cei din SRI, SIE etc.
Pe gălăgia noastră... deja se lucrează.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, pe acest blog sunt câțiva șerpi care se dau cobre regale, vor să se ridice de la pământ ca să-și impună supremația însă mușchii dorsali nu-i mai susțin, nici coloana vertebrală pentru că s-a măcinat din cauza urii și pe care oricum nu o mai au, astfel devin șerpi de casă și-și târăsc țâțele pe pământ pentru că nu le pot susține (asta cu șarpele ce-și târăște țâțele de pământ am auzit-o zilele acestea și mi-a plăcut) ascunzându-se în găuri. De ce n-aș fi eu secretar de partid acum și communist chiar, numai secretar să fiu (secretar de stat cu portofoliu de ministru).

akord 75 spunea...

huhu rezea
Nu PCR m-a instruit sa trag sau nu, sau cum.NICIODATA nu s-a pus problema ca era ala sau celalalt existau doar aeronave infractoare la regimul de zbor sau nu.Tot ce era pe ecran era numit "tinta"PCR i-a instruit pe altii
daca vrei sa afli cine a fost instruit de PCR intreaba-i pe absolventii de Stefan Gheorghiu,iar lui "generalissim" spune-i sa n-o mai dea in derizoriu ca deja a devenit o "victima" a PCR dupa cat se vaita de functia de secretar UTC....ducea si el soldatii la film duminica(o data pe luna si erau dusi de catre cdtii de plutoane.Cat poate sa minta omul asta!!...cat sacrificiu!!!saracutul de el,noroc ca s-a invartit si a "naparlit " devenind "ofiter NATO" din activist PCR la tineret...sau nu stiai ca secretarii PCR/UTC erau OFICIAL activisti de partid??
Si daca mares a fost"numai" 2 ani secretar UTC asta s-a intamplat datorita circotecii din decembrie '89 ca daca nu, acum era deja pensionar cu "cucul" academiei politice, Stefan Gheorghiu in piept si ne citea din cuvantarea XXL a lu' tov XXZ
Si pentru ca te faci ca nu stii iti explic ca nu stiu sa fi existat secretar UTC la Cp. La noi existau doar de la nivel R in sus-nici macar la Dn (pt UTC)Secretar PCR era intr-adevar de la nivel Dn.Sunt sigur ca nu a existat o organizare diferita tinand cont ca,o Cp echivalent Bt iar B echiv Dn.Ne vor lamuri cei de la arme intrunite/fosta infanterie...dar asta are mai putina importanta.Ca "te iubesti" cu mares pe motive politice actuale si trecute e treaba voastra dar cautati-va ipocrizia mai intai in propria ograda.
Auzi:"...instruit de PCR sa(nu) traga in avioanele NATO "Eu nu am fost nici bratul inarmat al PCR(nu,nici militia nu era cum zicea unul pe aici,militia n-avea nici o treaba) si nici activist de partid nu am fost nci turnator,nici in troaca nu m-am bagat...ca stii vorba aia.Nu voiam sa mai zic nimic dar faptul ca TU imi zici mie IPOCRIT m-a scos din sarite cand e deajuns sa citesti titlurile de pe site si se lamureste oricine cu cine "votezi"Tu o faci din convingere mares a facut-o din interes iar acum ii e frica sa nu i se ia bucatica furata.Ma tot gandesc ce lucrare de exceptie o fi facut? N-o poate nimeni vedea,nu poate nimeni s-o citeasca,nu poate nimeni sa invete ceva de acolo.Daca e tinuta "secret de stat de importanta deosebita" inteleg dar dupa cat are mares in cap....nici o sansa.:))
Acum ia zi!cine-i ipocritul?? te uiti si tu un pic in oglinda? Da stiu!! O sa zici..."Nu te mai public!!" Iti raspund si eu "asa si?? ete scartz!"

akord 75 spunea...

ce ti-am scris mai sus cred ca-ti dai seama ca e mai personal dar alta posibilitate "sa te injur" n-am.Doar sa intreb pe la partid la sefii tai...gata ma duc sa-mi skimb(sic) IP-ul

Iulian Mareș spunea...

Akord,
Ca ești mitocan si betiv, pe lângă un îngălat se vede din filmarea pe care o postasesi în kip de ecologist milog, abrutizat de petarda la pet!
Eu am scris secretar UTC pe Cp, nu pe R, cum minti tu ca un escroc, mai neispravitule? Adunam borcane, maculatura si obligat duminica la matineu duceam soldatii la film... Asa era in toata armata, insa tu, ca un derbedeu simti nevoia viscerala sa minti, sa exagerezi sa denaturezi...doar doar o ramane ceva! Actionezi ca un nazist tipic!
Procedurile sunt documente care inlocuiesc temporar manualele si iti explica cum trebuie sa actionezi.
Daca nu era NATO tu mai mancai aiurea timp de multi ani solda de la armata, laudandu-te cu SvL!
După ce ca ești de o prostie endemica, mai si iesi în drum ca șarpele...
Trancani ca ai făcut tu 20 de ani SvL permanent. Ok, descrie ce faceai în 24 ore, câte instalatii/Dn erau în serviciu, cum se roteau subunitățile în serviciu...etc! Ca sa vada si sa inteleaga oamenii de cate ori iti venea tie randul la un serviciu pe luna? Scrii cu atâta emfaza de oamenii cred ca era ca în Siria în 2019! Regimentul cu toate Dn, toți erau în serviciu...cerul plin de aeronave infractori ca în 89. Si Serban lansa Ra dupa Ra!
Mai si faci pe moralistul, calomniuatorule ordinar: ba BOULE...2 ANI SECRETAR UTC PE COMPANIE...TE-N GURA DE MUZERABIL. O companie de instructie avea si are 3-5 plutoaneș functie neplatita, aruncata in spatele bibanilor veniti din scoala!

*MAI ERA CEVA...INVATA CARTE PE STIL NOU SI VEKI:
REVOLUȚIA DIN OCTOMBRIE, insurecție armată declanșată la Petrograd în noaptea de 24/25 oct. (6/7 nov.) 1917, are 2 date trecute, dar in capul prostilor a fost asa: revolutia din octombrie, care de fapt a fost in noiembrie! Nimic altceva decat grad de subcultura...tine minte, macar acum in fata femeii cu gheara-stil veki, stil nou, diferenta de 13 zile! Problema este putin mai complicata, Calendar gregorian, functie de secol se adauga si mai putine zile...

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
cred ca ridica multi bani, insa nu despre asta era vorba! era vorba despre diferentele imorale, evidente de pensie!
Stai ca iti mai zic ceva....La scoala de of de aviatie se zbura cu elevii in campanii de zbor, nu in toate cele 12 luini si nu mereu castigai mai mult!
In definitiv a fost o greseala istorica a celorlalte arme, cu nimic mai putin importante, care nu si-au obtinut beneficii similare! dar asta este o alta oala fierbinte, pe care nu vreau sa o deskid eu si mai ales in timpurile astea!

Iulian Mareș spunea...

Iata omul, in curul gol!
Cu materialul lui!
”PS Niciunul din fostii cdti de Dn nu a apucat varsta de 62 de ani datorita radiatiilor incasate decenii intregi,iar dintre colegii mei mai suntem o mana de oameni.Nu ne-am inmultit ca sobolanii venind direct din descendentii "MRSO" cum zic unii crezand ca-s culti. Apropo ,ca fapt istoric MRSO a avut loc in noiembrie....asa ca nu ma inetereseaza cultura de genul "copi-peist" si nici aia bagata pe gat cu ziarul Scanteia tineretului”

Corect este din *cauza si nu datorita! mai putin cazurile cand moartea a venit ca o eliberare... :))
Privind data/luna MRSO: Serbane, scolitule pana la nivelul broastei, mai ales in domeniul Istorie, sa tii minte omule, ca maine -poimaine sari pe masa rece: in capul tau de mistocar de 2 lei snopul, evident pare o greseala, dar nu este! datele difera, diferenta de 13 zile este data de stilul veki si stilul nou, pe calendarul Gregorian, adoptat si in ROU prin 2019! Vezi daca ai baut cerneala si ai ramas numai cu scolitza militara? Ai un amalgam in capul de ecologist!

Dan 65 spunea...

In afara subiectului si cu ingaduinta administratorului: luati aminte, legat de vaccin, de la un medic cetire:daca ai avut covid inseamna ca organismul a dezvoltat anticorpi. Pa vaccin, la revedere! Daca ai covid, pa vaccin, la revedere! Concluzia: inainte de vaccinare trebuie facut testul cu anticorpi pt. a sti daca ai avut sau ai covid.Altfel sistemul imunitar este dat peste cap si nu se mai poate apara. Tot la fel de riscant este ca dupa ce faci vaccinul si pana la a doua doza sa iei covidul. O sa auzim cat de curand de efectele adverse la cei care sunt in situatia asta. Este pacat, ca desi sunt voci autorizate care spun treaba asta, nu sunt bagati in seama.Este simplu: inainte de vaccin faci testul. Nici nu trebuie sa fii medic sa-ti dai seama ca daca ai dezvoltat anticorpi vaccinul dauneaza grav sanatatii. Parerea mea si pe care am transmis-o, ca sa fie bine si sa nu fie rau.

Anton spunea...

CCR. Decizie de respingere a excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 59 și art. 60 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 4 din 4 ianuarie 2021 a fost publicată Decizia nr. 343/2020 referitoare la respingerea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 59 și ale art. 60 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

HALA spunea...

Huhurez de ce nu publici răspunsul meu la jignirile tale de colonel maresist? Te întreb doar căci nu ma voi cobora la nivelul vocabularului tău de maidan ca să îți răspund cu aceleași cuvinte. Oricum stai fără grija căci propunerea noastră de calcul a pensiilor la nivelul salariului minim pe economie pentru activiștii politici și CI-isti,au fost trimise la toate instituțiile decizionale interesate în economii la bugetul apărării.

Leo spunea...

Se lucrează la o CONTRIBUTIVĂ mult mai bună decât Legea 223 care a înjumătățit pensiile prin recalculare. Moroc cu pensia lui GĂBIȚĂ care este și acum în plată

Costy spunea...

Calugarul.......mananci r.....t, caz concret, Iasi, subofiter MApN, in tip deosebit, jos palaria, acum colonel la MAI, apreciat, functie de comanda, ramas acelasi om cu respect, integru, reponsabil. Exemplele pot continua, foarte multi subofiteri si sgp din MApN sunt acum la MAI ofiteri sau subofiteri si fac cinste sistemului, de fapt cred ca dumneata cu acesti oameni te lauzi, unii neapreciati iar altii din cauza restructurarilor in MApN, desigur si datorita sistemului idiot care nu promoveaza competenta, au plecat catre sisteme mai flexibile cum este MAI. Asta este stimabile!!!

Huhu Rezea spunea...

De ce numai atât? Membrii de partid nu au fost și ei comuniști? Armata, miliția, securitatea și gărzile patriotice nu au fost forțele înarmate care au apărat regimul comunist din România până în data de 21 decembrie 1989?

Leo spunea...

Și se pare că nu numai coloneii au votat-o cu 2 mâini iarși la primărie. Se vede că primul ei colonel nu a pus-o în genunchi cum trebuia de tot aduce ea vorba de poziția CAPREI.

Ein Stein spunea...

@avia
Colegule tot n-am inteles. Problema cu 65 ani vs 60 o aveau si femeile care spuneau ca sunt discriminate fata de barbati pentru ca nu pot sa stranga ce scrii tu acolo, asta am inteles mai demult. Ce nu am inteles e la ce-ti foloseste? Pensia se calculeaza inmultind VPR cu numarul de puncte realizate. Care e rostul punctului de pensie, numitoare, varsta, etc? Ce anume spuza mai vrei sa tragi pe turta ta?
Acum e limpede, astia de la PNL sunt intr-adevar cinstiti fata de aia de la PSD, soferul lor are doar 11 000 lei.
Antena 3 este cel mai cinstiti si iubit post TV din Romania, el e singurul care da in vileag hotiile clanurilor mafiote, e ca leul dreptatii intre hienele mafiote, hoate si viclene.

Iulian Mareș spunea...

Exact. Deci la 100 functii de cadre, rezulta 5 cadre pe unitate, din care 1 loc se păstrează pt situația cand Cdt eșalonului superior nominalizează comandantul unității, căci nu se propune singur!

Iulian Mareș spunea...

Multumim m!ult

Leon spunea...

Si UTC-istii si Pionierii.., care n-au ajuns comunisti..!

Iulian Mareș spunea...

Confirmare: majoritatea proștilor are capabilitati uriașe de dezvoltare...
O sa mir de ras când oi afla ca ăsta, nimeni în drum, a fost secretar adjunct cu organizarea la comitetul de partid și acum, vrea lustrație...🤣😃
Ieși si declină-ți identitatea, cu curaj neomarxist!

Leon spunea...

@Huhu Rezea, despre Amendamentele Admise/Respinse din Raportul preliminar al Comisiei de Munca, nu mai discutam ?
https://www.snppc.ro/uploads/fisiere/articole/raportul-Comisiei-pt-Plx-199.pdf
Maine are loc intalnirea, la sediul CD( organizata de Deputatul Dumitru COARNA, secretarul Comisiei pentru Aparare..!) cu reprezentantii nostri privind aceste Amendamente la Pl x nr.199/2020 ..!
Eu am trimis deja Observatii la aceasta initiativa legislativa.
PS. In comisia pentru Aparare, printre cei 23 membri, nu vad niciun reprezentant de la AUR, desi Generalii Mircia CHELARU si Nicolae ROMAN fac parte din acest partid..!

Iulian Mareș spunea...

Ecologia l-a prostit!
Infanterie nu i se spune mai nou Arme Întrunite..., DAR DEH, ASA ESTE LA ECOLOGIE;
Si da, ...la Cp erau organizație UTC, în R.Mc., iar titulatura de organ PCR/UTC înseamnă functii specifice, iar oamenii erau platiti pt exercitarea activității specifice!
Numai ura nazista îl face orb la orice judecata și element de analiza logica.
Nu am înțeles de ce combați mersul la film? Categoric ca ultimul venit se roda în activități culturale, mai ales când ceilalți erau deja căsătoriți sau erau si cu 2-3 ani mai mari!
*dar nu ai răspuns cum faceai tu 30 zile/luna si 24/24 ore numai în Sv.L.?
S8 mai ales, cum combateți tu cu RaAA o aeronava doar infractori la regimul de zbor (ex.: O cursă comerciala, regulată, ce nu răspunde la controlorul de trafic aerian? .. aeronava are transponder...
Lui, xa bolsevic ii apărea țintă, azi și ce fel de țintă! Cam asa au doborât în Ucraina tâmpiții instruiți la rusi aeronave cu pasageri...

y spunea...

Reclama deșănțată provaxx - antiCovid, seamănă pe zi ce trece cu Daciada, Cântarea României, Marea Colectivizare (și știm și cu ce preț), cu „Întrecerea socialistă pe ramură” și cu odele închinate iubitului conducător, TOATE la un loc, FĂRĂ acceptarea (chiar înfierarea cu mânie proletară) a opiniilor diferite. Comunism pur!
Dacă și când aveți timp, vă recomand să căutați Declarațiile de Interese și de Avere și SPONSORIZĂRILE primite de corifeii vaccinării antiCovid - Pfizer (și nu numai). Veți avea surprize.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mișu spunea...

De ce nu înțelegeți odată pentru totdeauna că fără măsuri radicale luate de cei în activitate, dar și de cei pensionați din sistem, nu se va rezolva nimic?Uitați-vă la magistrați, ei cunosc foarte bine mecanismul, fără ei nu se poate, le garantează Constituția toate drepturile... bla, bla, bla...Suntem o forță în societate, de ce doar pe hârtie?Măsurile luate de sindicatele din MAI sunt binevenite, dar ar putea fi și mai dure...Ne lăsăm conduși de o castă, formată din procurori și judecători, fără să luăm atitudine?Unde erau aceștia în 1989?Probabil pe sub paturi sau în dulap să nu-i găsească lumea...Pensii și salarii exorbitante pentru ce?Doar soluții politice, așa își păstrează funcțiile și ceea ce au în plată!Ceea ce trebuie făcut este să fim la fel de riguroși ca și ei în a adopta niște contra măsuri foarte puternice la ceea ce avem în prezent, ca și legislație mă refer, salarizare și pensii!Fără noi , mă refer la militari, nu se poate, nu? Și atunci de ce nu ripostăm pe măsură?

Huhu Rezea spunea...

De ce nu înțelegeți că în domeniul apărarii salarizarea și condițiile de pensionare sunt jucate de structurile juridice și financiare ?
Ele transmit politicului si factorilor de decizie propunerile de modificare a legislației.
Trecerea pe contributivitate ar scoate gestionarea fondurilor pentru pensii de sub tutela finanțistilor si conducătorilor de ministere sin sistemul de apărare. Nu si-ar mai permite să se joace de-a cuantumul brut si impozitul fictiv pe pensiile militare.

Gigi spunea...

Are dreptate medicul respectiv.Este logic sã fie aşa.Asta este pericolul cel mai mare,deoarece existã poibilitatea sã fi fost infectat,sã fi fost Asintomatic şi organismul sã fi rãspuns deja prin dezvoltarea anticorpilor necasari distrugerii virusului.
Ne poate explica mai bine @calinmihaib,dacã doreşte binenţeles.
Sunt multe necunoscute,mai ales ca este un vaccin nou,la care cei care sunt în domeniu nu ne spun totul.Spune d-ne,avantajele,dar şi riscurile la care te expui!Fiţi profesionisti,ce draku!😀

Unknown spunea...

dacă se introduce contributivitatea se păstrează după recalculare totuși calculul mai avantajos domnule huhu? altfel vor plânge multi...părerea mea...scuze nu știu să pun un nume aici de aia e anonim...mulțumesc

Gigi spunea...

Şi Soimii Patriei au fost comunisti!😀
Poate cei nascuti dupã 1989,dar şi ei cã au fost pãrinţii😀
Terminati d.lor cu prostiile astea!

Leon spunea...

@M, incerc un Clasament al Pensiilor(MEDII) de serviciu platite NUMAI de la Bugetul de Stat:
1. 18.422 lei/luna- MAGISTRATI.
2. 7.517 lei/luna- AVIATIE CIVILA
3. 3.688 lei/luna- C. CONTURI
4. 3.020 lei/luna- DIPLOMATI
5. 2.621 lei/luna- GREFIERI
6. 2.604 lei/luna- Funct.Parlamentari.
Sursa : CNPP- Statistica Pensii pilonul I, platite in luna Decembrie 2020.
Cei 9528 beneficiari de mai sus se regasec si in Totalul de 4.680.658 pensionari civili platiti de CNPP.
Un clasament al Pensiilor(MEDII) militare de stat platite de la Bugetul de Stat in anul 2020( date preluate din Decizia CCR nr.900/2020:
1. 6.458 lei/luna- SPP
2. 6.218 lei/luna- SIE
3. 5.748 lei/luna- STS
4. 5.040 lei/luna- SRI
5. 4.560 lei/luna- ANP
6. 4.133 lei/luna- MAI
7. 3.800 lei/luna- MApN( in Decizia CCR, suma de 3363 lei/2019, nu este credibila..!)

hankook spunea...

Pentru cei care considera ca scoaterea politistilor din legea pensiilor militare e un lucru bun, le spun sa se uite in spate si sa constate ca fara sindicatele din politie eram si mai varza decat suntem acum ( salarizare activi si pensii militare)....pe noi nu ne reprezinta nimeni, asociatiile cadrelor militare in rezerva care bat pe la usile guvernantilor sunt nimeni in drum !

Iulian Mareș spunea...

Erata...
Au in loc de are...

Ecologist-69 si ceilalți...
Am fost 2 ani secretar UTC/Cp. Instrucție, functie neplătită, 4 ani UTC-ist cu carnet, 5 ani pionier, din care 3 ani comandant detașament pe clasă si școală si 2 ani Șoim.
Nu neg ca as fi dorit sa fac parte din rândurile Străjerilor si Frățiilor de Cruce gen Rugul Aprins, însă m-am născut mult mai târziu!
Va rog ceva:
*ori ma lustrati, ori mi-o lustruiți...
Neghiobilor de naziști!
Nu am crezut că în 10-11 ani
puteți dezvolta o asemenea prostie...! Si încă sa mai aveți capacități enorme de dezvoltare...
*De asta nu are ursul coadă si porcul căcat, că l-ați mâncat voi pe tot!

Mișu spunea...

Dar legea nu trebuie respectată? O modifică fiecare , mă refer ca partid la putere, după cum le place?Este normal ca aproape anual să venim cu modificări?Nu mă refer la sistemul de contributivitate sau altul propus de alții, aduc în discuție un principiu de bază care este încrederea și pe termen lung în instituțiile de forță ale statului!Sau nu mai suntem de forță? Aici este problema...Structurile judiciare și financiare din sistem nu și-ar face de cap, pentru că asta fac, dacă nu ar fi sprijinite politic și pentru interese!Cine îi trage la răspundere pe lucrătorii respectivi care se fac vinovați de interpretarea eronată a legii?Dacă suntem încă o forță în stat, de ce suntem tratați ca și gunoieri?!Câți dintre noi și-au făcut datoria față de țară așa de bine, precum militarii?Așa suntem răsplătiți?Legea trebuie respectată cu orice preț, altfel de ce ar mai fi...

Leo spunea...

Dintr-o "scurgere" , se va păstra cuantumul cel mai avantajos în plată .

Huhu Rezea spunea...

Dacă desființarea pensiilor de serviciu are ca scop reducerea cheltuielilor bugetare cu pensiile, transformarea se va face fără păstrarea cuantumului vechi mai avantajos.
Din punct de vedere constituțional, după cum a decis CCR până în prezent, este garantată doar partea contributivă din pensiile de serviciu.
Dacă noul cuantum contributiv este mai mic decât cuantumul în plată al pensiei militare de serviciu... ar rămâne în plată cuantumul contributiv.
Legiuitorul poate decide, și nu ar fi neconstituțional, să se păstreze în plată, totuși, cuantumul vechi. Mă tem că, în actuala componență a parlamentului, că este imposibilă o asemenea eventualitate.
Așa au votat și rezerviștii... în majoritate.

doru spunea...

legionarul maxx se da mare ca intra la M 100 CA IN VARZA SI CA A INTRAT IN 1989 LA BIROUL LUI MILEA IN DT-2! EL NICI NU STIE UNDE ERA BIROUL MINISTRULUI DE ATUNCI! POT SA-L CONTRAZIC ORCAND PENTRU CA EU PERSONAL FACEAM PARTE DIN GRUPA DE CONTROL SI PAZA LA OBIECTIVUL D.T.1 CHIAR LA INTRAREA MINISTRULUI UNDE ERA COPERTINA! ASA CA , MAI INCET CU PIANUL PE SCARI DOMNULE MAXX !

Huhu Rezea spunea...

@leon
Nicio șansă în anul 2021 pentru Pl x 199.
Dacă au tăiat o nimica de indexare de 3,8%, crezi că vor majora substanțial 30 000 de pensii, cu ste de lei, pănă la cuantumul net minim din acel proiect al guleraților?
De data aceasta, propunerile guleraților sunt în contradicție cu politica bugetară a guvernului rezultat în urma alegerilor.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
In concluzie, paznicii de "hoti" sunt în vârful ierarhiei...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Insa UE a recomandat tuturor, inclusiv ROU, NU politicilor de austeritate! Noi facem pe dos...

Gigi spunea...

@Da,asta este explicatia de ce la MAN Pensiile medii sunt mai mici faţã de MAI. Din cauza cã sunt mulţi Sgp.@LEON,mai trage şi el puţin in jos,Pensia medie la MAN,este de 4051 lei.Am postat şi eu mai saptamâna trecutã pensiile medii pe institutii.
Haideţi,şi aşa suntem, am vãzut,în "rãszboi"între institutii,sau unii îl intretin voit sau nu,sã mai bagam bãţul in cuibul de viespi.
Sã nu stim cã legea e aceiaşi încã din 2016?

Huhu Rezea spunea...

Recomandările UE sun valabile doar cnâd guvernează ăia cărora și rezerviștii le-au dat M...UE😷

Iulian Mareș spunea...

Da, da, asa au votat și mulți rezerviști militari. Acum nu inteleg ce nu le convine?
Lasă xa proștilor le face placere sa fie trași pe cosor...

Leo spunea...

Pe ROMAN N. de la aur , nu l-au validat ai lui ca să devină parlamentar , deoarece a făcut ce a făcut chițac și stănculescu la aglomerația din dec. 1989

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Luc 3 spunea...

@Dan65!Multumim pentru informatia referitoare la vaccin!Multa sanatate la toata lumea!

stef.john spunea...

La el este frumoasa povestea. Are un dar, un har al lui. Nu-i nici rau la suflet. Stii cum este - cainele care latra nu musca. Este un pic (un pic mai mult) laudaros, uneori chiar se crede buricul pamantului desi ... este departe de ceea ce vrea sa para. Exact ca in tren : orice discutie se impotmoleste in armata, iar daca-i asculti toti au fost zmeii zmeilor. Asa si cu ieseanul nostru. Doar gargara, dar buna de descretit fruntea. Altceva nici nu poate si, se pare, intelege mai greu. Oricate sfaturi i s-au tot dat pe aici el o tine langa pe-a lui. Si, de regula, este departe, pe aratura. Dar cum le zice el ... mai rar.

y spunea...

Pensiile ... „nesimțite” provin (și) din sporuri nesimțite, imorale sau amorale, acordate mai mult sau mai puțin legal (Legi, OUG, HG), unele prin interpretarea abuzivă a legilor și altele, provenind din Ordine de ministru. Trebuie de văzut, cât de legale au fost acele ordine de ministru!
TREBUIE schimbată OPTICA și cred că orice discuții despre pensii, ar trebui să înceapă cu stabilirea unor principii și reguli stricte și corecte, fără subiectivisme.
Orice discuții trebuie purtate între specialiști (juriști și finanțiști) din activitate și rezervă. Trebuie încetat amestecul „păreriștilor”
OBS.: Nu este treaba juriștilor și financiarilor din MapN să FACĂ ECONOMII la buget, pentru asta sunt alte ministere. Treaba lor este să facă o lege bună, chiar prin implicarea unor specialiști civili și să încete a mai „viola” drepturile pecuniare ale rezerviștilor!

La modul simplist, pentru discuții (argumente pro - contra) și pentru simulări:
Solda de GRAD, trebuie să constituie BAZA salarizării.
Solda de FUNCȚIE trebuie acordată în procent din solda de grad.
OMM sau vechimea în serviciul militar, ar trebui acordat la solda de grad + solda de funcție
SPECIALIST de CLASĂ – la solda de funcție
SPORURI – la solda de funcție
Nu pot fi acordate mai mult de ... 2 - 3 sporuri
Sporurile, CUMULATE, NU POT DEPĂȘI solda de funcție
Eliminate sporurile sau cum s-or mai numi acum, instituite pentru favorizarea „clientelismului”/obedienței/recompensării diferitelor „servicii”
Sporul de DOCTORAT ar trebui scos din pensie
În pensia militară de stat, ar trebui păstrată integral SOLDA de GRAD, OMM, Specialitatea (care ar trebui actualizată periodic prin convocări)
INDEXAREA (păstrarea puterii de cumpărare) acordată obligatoriu în anii în care nu se fac actualizările cu soldele activilor; astfel când se face actualizarea, nici efortul financiar nu va fi foarte mare.

Foarte interesant articol referitor la Neconstituţionalitatea Legii nr. 119/2010 şi a Deciziei
nr. 873/2010 a Curţii Constituţionale
https://drept.uvt.ro/administrare/files/1481045738-prof.-univ.-dr.-tiberiu-medeanu.pdf

Iulian Mareș spunea...

Razesul nostru de la Cazarmare este șugubăț ca orice moldav!
Glumea si el...poate pune botul cineva!
Mi-e simpatic razesul lui Ștefan...

Iulian Mareș spunea...

Leonard
Tu când mai treci pe la sedinta UTC? Pai asa vrei mata să ajungi pecerist?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Skoda 4x4 spunea...

Daca solda de grad devine baza salarizarii....no comment,halal ,,parereologi"cred ca multora dintre politicieni si finantisti ai MApN,MAI, etc care au citit deja asta le vine la fix.

Mișu spunea...

Văd că sunt mai importante așa zise amănunte de culise , decât ceva concret... Pentru cei pensionați mai devreme, sau la termen, care este soluția? Discuții interminabile, la asta suntem campioni...Nu cred în acest guvern, așa cum nu cred în indiferență...Sănătate dacă se mai poate...Ceva concret, nu? Pe vremuri eram number 1...

Skoda 4x4 spunea...

Nu mai zic de solda de functie..,,procent din solda de grad " doamne fereste si apara ((

Huhu Rezea spunea...

y o fi vrut să spună solda ded funcție corespunzătoare gradului. Nu toți rezerviștii stâpânesc limbajul juridic specific salarizarii militarilor.
De alffel, el face propuneri proprii de lege ferenda, nu vehiculează date care ar proveni de la oficialități, cum face Olescu.

Leon spunea...

@Gigi, nu acesta era scopul postarii mele( bagatul batului prin gard..!) ci mai degraba a observa ca MAGISTRATII (care sunt STAT in stat ) au primit in 2020, de la BUGETUL DE STAT, o Pensie Medie de 18.422 lei/luna, o crestere de 58% in 4 ani( in luna august 2016 primeau 11.662 lei; tot in aceasta perioada Pensiile militare au crescut NUMAI cu 17%..!!
PS. O sa urmaresc cresterea pensiilor magistratilor din aceasta luna, in urma actualizarii acestora cu cresterile salariale din anul 2020 dar si ,,trecerea in rezerva,, a sutelor de magistrati anul trecut.

Leo spunea...

De trecut nu mai trec , dar în schimb mai scriu după cum se vede la Gazeta de Perete UTC 😁 😁

Iulian Mareș spunea...

E.S. Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România, potrivit unui comunicat MAE, a efectuat azi o vizită de rămas bun, fiind retras de la post!
Cam scurt mandatul si cam intempestiv plecarea!
*O fi fost marxist, comunist!
Sigur l-a lustrat ăla, nimeni în drum, de nu ii convine politica Adminului, iar de mine, ... îi întră mintea în erecție!

Gigi spunea...

Misu @
Solutia o gãsim la guleraţi.Ei sunt solutia.Dar dupã cum am vãzut,de cam 10 ani,Solutia lor este în dezavantajul nostru,al rezerviştilor.Cu cei din conducerea puzderiilor de Asociaţii,care ne reprezintã,sunt slabe speranţe de mai bine.Ne avântam pe an ce trece in mocirla acestor guleraţi,în stransa legãturã cu cei amintiti şi cu voia d.voastra cu politicienii din toate tabetele.
Exemplul cel mai edificator este acesta cu Pl X 199&221.Unii încã mai trag sprranta cã Plx 199 se sã va aplica,dar dupã cum vedem cã decurg treburile in actualul guv,slabe speranţe,chiar nule.Si chiar dacã se va adopta,sã zicem,
întrebarea este,se va pune în aplicare vreodatã?Asta e problema si totodatã întrebarea de 1000 de puncte.

Iulian Mareș spunea...

Unele da, unele nu.
Nu are legătură OMM cu vekimea efectiva; ai pus intre ele sau si nu e bine OMM poate întra în solda, iar % aferente vekimii, dobândite periodic, la fel; nu se exclud una pe alta, se adaugă amândoi!
Cu certificarea titlului de specialist de clasa este o problwma mare: îți trebuie manuale sa fii la curent. Poți/Știi întocmi un OA/ FRAGO(Ordin de actiune/Fragmentar pt o Bg.Mc.? Dar alte documente de stat major? Încet, încet se mai uită...
Ca să menții specialitatea trebuie sa mergi efectiv într-o structura militară...e complicat, crede-mă!
Este o greșeală sa scrii xa unele sporuri au fost implementate pt anumite persoane, de la anumite eșaloane!
Poți da un singur exemplu cu un spor cu dedicație pt o persoană sau grup de persoane sa numai pt D I. și interzis la Bg sau B?

Viorel spunea...

Domnule akord-75 îmi cer scuze că mă bag în discuție numai că unele lucruri nu se leagă. Deci în fond dumneavoastră ce ați făcut, i-ați furat amanta secretarului PCR pe R., în al doilea rând Col. avea o scuză, îmbătrânea și vorba românului f..i nu f..i, vremea p....i trece pe când dumneavoatră erați tânăr căsătorit (și Col. poate era căsătorit, poate divorțat, poate fără soție iar cu trecerea anilor armonia dispare și relația devine monotonă), vă iubeați nevasta și cu toate acestea ați călcat strâmb. Cine este mai vinovat, Col. sau dv. ? Când copilul greșește, părintele îl dojenește. De acum intervin lucrurile care nu se leagă. Gradul Lt.maj. deci U.T.C.-ist până la vârsta de 30 ani. De ce să vă judece Comitetul de partid din R. Dacă dv. erați U.T.C.-ist. Eu am fost făcut membru de partid din Școala Militară și știu că la Ședințele B.O.B. lunare participau doar membrii de partid. Pe dv. ca membru U.T.C. de ce nu v-au judecat ei. Apoi, pare ridicolă afirmația „sa ma"blagosloveasca" cu vot de blam si excludere ceea ce insemna trecerea automata si obligatorie in rezerva”. Da de unde, citiți mai departe:
Statutul P.C.R. :Secțiunea a 4-a – Sancțiuni disciplinare. Proceduri de aplicare
Articolul 16. Atenție, valabile și pentru membrii U.T.C. conform Statutului U.T.C.
Membrilor Partidului Comunist Român – Secolul XXI care au săvârșit abateri de la prevederile Statutului, au nesocotit hotărârile adoptate sau care, prin activitatea lor, aduc prejudicii partidului, li se pot aplica, în funcție de gravitatea faptelor, următoarele sancțiuni disciplinare:
1) discutarea și atenționarea în Adu¬narea Generală a organizației de partid sau în organul de conducere din care fac parte;
2) vot de blam;
3) vot de blam cu avertisment;
4) suspendarea, eliberarea sau destituirea din funcția pe care o au pe linie de partid;
5) retragerea sprijinului politic pentru funcția deținută, membrilor partidului recomandați să îndeplinească funcții în administrația publică, organizații neguvernamentale, fundații, redacții, Parlamentul României și Parlamentul European, în situația în care aceștia aduc prejudicii imaginii PCR – XXI;
6) excluderea din partid.
Aplicarea sancțiunilor se face după o cercetare temeinică, concluziile prezentându-se în organizația sau în organul de conducere din care fac parte membrii de partid respectivi. Procedura de sancționare se declanșează din oficiu sau la cererea organelor ierarhic superioare.
Deci domnule akord-75 nu avea cum să vă dea și vot de blam (pct. 2) și excludere (pct 6). În plus, conform Statutului P.C.R. la 1 an de la excludere fostul membru de partid sau U.T.C. poate solicita reprimirea în cadrul organizației și chiar dacă ar fi fost cum afirmați, nu vă dădea afară din armată. Astăzi vă poate da mult mai ușor decât pe timpul lui nea Nicu. De la un banal accident de mașină în care sunteți vinovat și care crează un Eveniment deosebit (rămânerea în activitate este la latitudinea eșalonului competent privind numiri pe funcții, avansări / trecere în rezervă în funcție de gradul deținut și propunerea / susținerea Cdt. de U.M.). Deci, cineva minte. Cu scuzele de rigoare, dacă soția vă citește comentariul și află că în tinerețe ați înșelat-o.

Mișu spunea...

Din ceea ce postează unii, mă refer la amintiri, de prin ceață, nu se rezolvă nimic!Știu că este greu să depășești cariera, mental, de lucrător în activitate, cu cea pasivă, de pensionar, dar nu este o soluție să negăm totul...Să fim uniți e totul, nu? Nu credeți că suntem batjocura guvernanților de orice fel?Dacă sunteți trecuți, vorba adm., aproape terminați, nu mai aveți sânge în boașe,sau aveți? nu mai comentați fără rost!Hai să vedem ce se poate face concret, fără baliverne, fiți bărbați, dacă nu militari... Jenant de pasivi...

Leon spunea...

@Huhu Rezea, cand n-am ce face, fac socoteli..:)).
Am constatat ca daca ar intra in vigoare Pl x nr.199, Pensia mea Neta aflata in plata, ar creste cu 16%(fara OMM); daca s-ar aplica Actualizarea propusa pe pagina Blogului, la nivelul anului 2020(la fel si ptr.2021,cand soldele au fost Inghetate..!), Pensia mea Neta ar creste numai cu..3%(fara OMM)..!
Concluzie:
GULERATILOR, lasati naiba floricelele adaugate in Pl x nr.199/2020, si INTRODUCETI ARTICOLUL UNIC de pe Blogul Huhurez.com( tot va plangeti de Austeritate)...!!
PS. Daca Nu ma credeti, INCERCATI !

Alex spunea...

Si asa multe pensii sunt "ametite" ,dar pentru a realiza dezideratul "gulerelor albe" de a le face mai mici decat ajutorul social,propunerea este perfecta.Este solutia optima ptr.a ne termina definitiv.Bravo ! Sunteti simpatic.

Huhu Rezea spunea...

Cum propunerile guleraților nu au nimic în comun cu proiectul introdus de Les în Parlament, la sfârșitul anului 2019, Ciucă, dacă voia să rezolve roblema inechităților, susținea în Guvern o Ordonanță de Urgența, asa cum au făcut Motoc și Fifor cu ordonanțele 57 și 59.
Ciucă a avut misiunea de a-i purta cu vorba pe rezeervistii #rezist și pe ceilalți... care s-au mai uitat în ăăăă-urile lui.
Nici n-ai observat că după înfiintarea Comisiei interguvernamentale Turcan, de evaluare și recalculare a pensiilor, am retras de pe blog articolul unic de modificare a unei legi care va dispărea cât de curând.Mai poate fi găsit în topicele de la eticheta "proiect lege pensii militare"

Mișu spunea...

La luptă voinici, dacă vreți ceva...Suntem rezerviști, încă, dar nu suntem proști!În activitate am asigurat și se asigură în continuare, așa cum e, liniștea poporului și siguranța publică, nu?Hai să nu mai fie făcută, ar fi bine?Magistrații au procedat constituțional să asigure doar urgențele anul trecut?Pentru unii orice este constituțional, dacă este ceva personal!Să vedem militarii să se pronunțe, dacă ar avea posibilitatea, cu privire la asemenea probleme, ar avea cel puțin decență, cred...Huo pensii de 180-250 milioane lei pentru șpăgarii parchetari, sunt de toată jena, de ce nu aduceți în discuție acest aspect, cât se poate de des,constant, domnule administrator?Poate că așa vede și lumea adevărul...Promovați pensiile nesimțite ale magistraților!

Iulian Mareș spunea...

Fă-mă Doamne magistrat,
să fiu și eu stat în stat
și de lume respectat.
Să-mi legalizez averea,
să-mi sporesc zilnic puterea,
să mă laude muierea.
Să crape ,,dujmanii” mei,
când o fi sa afle ei,
câtă valută și lei,
am furat eu de la ei.
S-arhivez mii de dosare,
aruncate prin sertare,
cu acei netrebnici care
au venit la guvernare...
Să condamn omul de rând
care m-a surprins furând
și mă huiduie în gând,
că în față, ,,n-are când”
cât sunt jude pe pământ...
Și de-o fi să nu am minte,
fă-mă Doamne președinte.
Bolmojesc vreo trei cuvinte
pentru fraieri, ele-s sfinte.
Și-uite-așa trece mandatul
și trăiesc ca împăratul.
Eu și neamul meu de hoți
le-am tras-o la idioți.
Și de-o fi să n-am talent,
să m-arunci în parlament,
sa fiu ,,slugă” permanent,
irosind al meu talent
pe o nație de proști,
cărora le vând gogoși,
la cât sunt de puturoși...
Că oricât aș da cu parul,
și le-aș tot umple paharul,
stau ca vitele tot anul,
așteptând să-mi rod ciolanul.
Dacă nu, măcar trei stele,
aurite, subțirele,
la distanță între ele,
s-așezi pe umerii mei,
c-au slujit de tinerei,
celor ce s-au crezut zei,
și m-au învățat ,,să pup”
camarazii să mi-i rup
cu-nverșunare de lup.
Nu contează că soldatul
mă consideră rahatul
unei oști cam cât senatul
când trăiesc ca împăratul,
câtă vreme-am tot confortul, i
ar ei... gamela și cortul.
Gata Doamne, dă sentința
și îmi fă pe plac dorința,
că oricum, nesăbuința
bietului popor de proști,
din născare puturoși,
la care-am vândut gogoși,
îi va face să-și aplece
capul și apoi să plece,
la beții cu apă rece...

BONIFATIE spunea...


Cu respectul cuvenit și pentru gunoieri, mai ales dacă ar aduna și toate gunoaiele politice și să le depoziteze în tomberoane sigilate, aveți perfectă dreptate, d-le MIȘU!

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Esti tare...uitasem de asta! Cei mai merituoși (note f mari la invatatura si disciplină) erau selectati di făcuți membri PCR kiar din clasa a12-a si/sau școală militară!
Sa fii lt maj si UTC pe timpul lui ridicau semne de întrebare sau lămurească ceva:
-sigur mănâncă kk, fapt reieșit din analiza ta pe statut;
-sigur avea mari probleme profesionale si de comportament de pana la varsta si gradul nu era membru pcr;
-pe acele timpuri dacă nu erai membru pcr nu puteai fi promovat nici măcar cdt. Cp/Bt., pt ofițeri, întrucât erau si la voi destule functii cu aceasta cerință: sef Depozit, CDC, Cdt Paza Tp. Prodyse speciale, Aj casier...

Leon spunea...

N-am observat !
Dar l-am salvat cand l-am trimis deputatilor din Comisia ptr Aparare din CD acum cateva luni..!
"Articol unic.
Începând cu data de 01 01 2021, articolul 60 din Legea 223/2015 cu modificările ulterioare se modifică astfel:
Art. 60
(1)Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează soldele de grad/soldele gradului profesional soldele de fiuncție ale militarilor/salariile de funcție ale polițiștilor și ale funcționarilor publici cu statut special în activitate, în procentele stabilite de articolele 29, 30 și 108, în funcție de vechimea valorificată în ultima decizie de pensie.
Actualizarea din anul 2021 va include si cresterile soldelor/salariilor de funcție și de grad din anii 2018-2020 prevăzute în articolul 38 și Anexa VI ale Legii nr. 153/2017 .
(2)In anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59 cât și cele ale alin.(1) din prezentul articol se aplică dispozițiile cele mai favorabile beneficiarilor, comparând valorile numerice ale indexării și actualizării dintr-un an."

Viorel spunea...

Domnule y, vă întreb un lucru simplu. Cum adică Solda de grad să fie Baza salarizării când Gradul îl obțineți în funcție de Funcția pe care sunteți încadrat. Deci, mai pe înțelesul dv. aveți stagiul minim în grad, cursul necesar dar nu puteți fi avansat (Ex. de la Plt.adj. la Plt.adj.pr.) pentru că funcția dv. în stat este doar de Plt.adj. motiv pentru care, căutați în B.I.A. (Buletinul Informativ al Armatei) unde sunt publicate toate funcțiile vacante o funcție cu gradul de Plt.adj.pr., faceți raport, participați la selecție și ocupați sau nu funcția respectivă. Afirmați că, să beneficiem de 2-3 sporuri. Legea 153/2017art. 25 pct (1) „Suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizațiilor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz”. Și dacă Suma celor 2-3 sporuri ale dumneavoastră reprezintă 10-15-20% sau să spunem chiar 29% în loc de 30% asta nu denotă (nu mă refer la dv,) că ești prost solicitând 2-3 sporuri care însumate dau 15% din dreptul maxim de 30% dat de lege. Nu mai continui, cu scuze ați scris numai prostii. Și totuși vă mai dau un ex. Ați spus de Spor specialist de clasă (Cls. III=2,5, II-5, I-7,5%), de ce nu ați spus Spor de confidențialitate pe care îl are începând la la P.c.c. (personal civil contractual / acces documente S.Sv.=10%; S.=10%; S.S.=14%, etc.) și până la Șeful S.M.Ap și care conform noii Legii nr. 157/2020 Anexa VI, art. 15 (după art. 15 urmează art. 15 cu 1): „(1) Personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare, precum și personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/solda de funcție de până la 25%, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.(2) Categoriile de personal și mărimea concretă a sporului prevăzut la alin. (1) se stabilesc în funcție de locul de muncă și certificatul/avizul de securitate deținut, obținut potrivit legii, precum și de nivelul de secretizare al informațiilor la care persoana are acces”.
Pentru cei care-mi criticau Sporul de confidențialitate. Tot personalul din structurile mai sus menționate dețin Aviz / Certificat de Securitate și primesc un spor în spor în funcție de nivelul de acces la aceste documente. Mă opresc domnule y.

sky-zone spunea...

pe surse mai apropiate....ciuca cu c mic, e hotarat sa rezolve cu Plx199, nu pentru militari, ci sa arate ca are autoritate si poate sa faca o chestie de genul.O ambitie, mai sigur spus, pe langa faptul ca acesti bani sunt proveniti din acei 2% din PIB pentru armata si nu mai depinde de neanso citu, tot cu c mic.

Alex Ionut spunea...

Pentru cei ce provaduiesc contributivitatea. Mai nou se doreste schimbarea Legii pensiilor din sistemul public in sensul modificarii calculului acesteia si al punctului de pensie in functie de STAREA ECONIMICA ACTUALA A ECONOMIEI, deci ... Nu mai calculati si nu sperati desart nici pe aceasta varianta. Sursa TV / PNL.

sky-zone spunea...

Intrebare:vad ca s-au reluat de astazi, sedintele comisiilor parlamentare.Maine, acea intrunire a lui Coarna, este trecuta ca sedinta in comisia de aparare si se va tine cont?sau este doar o intrunire a dumnealui cu rezervistii in care se discuta doar si nu se face nimic?

un oscar = o pensie spunea...

varianta 2

Leon spunea...

Nu este o sedinta a Comisiei pentru Aparare ( de regula este programata de Presedintele Comisiei).
Este o actiune organizata de deputatul Coarna Dtru si in principal se doreste o Armonizare a diferitelor puncte de vedere despre Pl x nr.199/2020..!
Dar se incearca deja INTIMIDAREA lui COARNA:
https://www.dcnews.ro/dumitru-coarna-reactie-exclusiva-pentru-dc-news-dupa-ce-s-a-scris-ca-este-anchetat-de-dna_794950.html

Xman spunea...

Daca e creatie proprie,sa stiti ca aveti talent.

un oscar = o pensie spunea...

vor renunta generalii B-B la baile de namol?
deci se reia foiletonul sezonul 2021 (12 episoade)
sigur va avea episoade cat are Tanar si Nelinistit

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
sa platesti pe 6 luni, in avans, cotizatia UTC si abonamentul la Scanteia Tineretului, pe un an....
Altfel, iti dau vot de blam, ca Milogului SA-75

sky-zone spunea...

La ora 11 a inceput sedinta in comisia de aparare?

Boby spunea...

Nu se va trece pe contributivitate.Acest calcul va marii pensiile la 70% din militari(AU VECHIME COMPLETA) si scad pensiile la cei disponibilizati.Politicienii nu vor cresterea cheltuielilor si atunci se va aproba un proiect in care pe acelasi buget sa redistribuie saracia,adica impozitarea pensiilor mari si marirea celor mici.

Iulian Mareș spunea...

Bobby
Dar, tocmai cei disponibilizati o cer, cel puțin aici, pe blog sunt foarte vocali.