Un produs Blogger.

luni, iunie 20, 2022

Maiamacronismul moldo-franțuzesc.

6 comments

 Intre două tururi de alegeri parlamentare în Franța, după o noapte petrecută în cazarma militarilor francezi de strajă la hotarele OTAN de  la Mer Noire, înainte de noaptea de pomină spre Kiev, petrecută în tren, împreună cu premierii Italiei și Germaniei, Maia Sandu, președintele R.Moldova, l-a scos pe Macron la o baie de mulțime pe străzile și în parcurie din Chișinău, inclusiv la statuia lui Mihai Eminescu.

Cette femme est plus jeune que ma femme!


6 comentarii:

Viorel spunea...

Bravo ei. La noi l-ar fi dus pe șoseaua de „centură” a Bucureștiului ca să-i arate ce frumoase sunt „florile” natural de camp.

Cezar spunea...

Ii strica...casa lu Macron !
Parca vrea si el o prospatura
Si daca se uneste Moldova cu France? Ce mai cotcodaciti pe aici?
😀😃😄🤣🤣
Vive la Moldo - France !

Gigi spunea...

Heeeei....,așa da!Bravo!Să stie si domnul președinte cine este poetul Nepereche,Luceafarul poeziei românesti si universale.Sper ca i-au spus faptul ca,Eminescu,poeziile acestui mare patriot,nu are concurentă in lume și mai ales că,Basarabia,este pamânt românesc,iar marele voievod,Stefan cel Mare,i-au batut pe otomani de le-a sunat baclavalele in burta.Presedintele Basarabiei este un adevarat patriot,care este peste ce am avut noi si....mai cred,ca nu da raportul la Moscova!
Să nu uitam ca AI Cuza,a fost ales domnitor chiar din Moldova,de la Iași,nu din Bucuresti,când s-a înfaptuit "mica unire".

Calinmihaib12 spunea...

Gigi:
..ești.."rău".!, Al.I.CUZA a fost ales
și la BUCUREȘTI: în ian.24/5februarie 1859, altfel nu se "făcea"..UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE..!

Gigi spunea...

@calinmihai....eu ce am spus?
A fost ales un voievod din provincia Moldova,nu
nu din Tara Romaneasca,un moldovean.Alexandru Ioan Cuza,prin alegerea lui si la Bucuresti,a devenit domnitorul celor 2 principate unite.Acum e bine?
Era vorba de presedintele actual al R.Moldova,am facut o paralelă ce a fost atunci si ce ar putea fi acum.Bine,am facut o arogantă,altfel au stat lucrurile atunci,in comp.cu ce avem azi.

BONIFATIE spunea...

Pentru relaxare, d-l HUHU mai ne incită și cu câte un articol stil VEST vs EST, puncte cardinale sau de vedere care se confundă cu cele a două familii ce și-au distrus urmașii, fie ei Romeo și Julieta.
Adevărul este că, așa mai de la distanță, d-l prezident Macron seamănă cu J.P. Belmondo când era mai tânăr, iar d-na președinte Sandu este o dulce care, cu ponderație, s-a angrenat într-o misiune grea și trebuie să facă un joc de echilibru pe un drum ce seamănă cu mersul pe o frânghie de care trag, când din est, când din vest, niște inși care, mai în joacă mai în serios, vor să distrugă un echilibru relativ stabil. Cum spuneau francezii: „cherche la femme”, chiar dacă nu se potrivește cu tema.