Un produs Blogger.

joi, iunie 30, 2022

Observațiile ministerelor de muncă, finanțe și justiție la Proiectul Statutului cadrelor militare

17 comments

Din proiectul legii am extras doar prevederile care privesc drepturile pentru cadrele militare trecute în rezervă sau în retragere.

Se remarcă creșterea OMM/SOSP de la 20 % la 25 %, drept care este peste cuantumul pensiei militare stabilite conform legii.
De asemenea, militarii beneficiază de o bonificație de fidelitate de 10 solde lunare brute din ultima lună de activitate dacă au cel puțin 30 de ani de vechime efectivă în serviciu.

Potrivit art. 18 și următoarele din proiectul Statutului,  de sporul OMM/SOSP  și de sporul pentru condițiile de muncă beneficiază si cadrel militare în activitate.





 

17 comentarii:

tutueanumarinel spunea...

Bine si de când credeti ca ne v-a ajuta si pe noi acest ,,proiect,, ca de PLX-uri suntem satui !Si apropo , credeti ca se va mai acorda OMM fizic vorbind (adicalea pe lângă cuantumul net al pensiei) ca eu nu il primesc decât pe hârtie din momentul iesirii la pensie .(dec. 2017)

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Având în vedere vasta dumneavostră pregătire și cunoștințe legislative, cu respect vă rog să-mi spuneți cine sunt sau cum interpretați pct. (4) din art. 79. Pe lângă Legea nr. 168/2020 au inventat o altă indemnizați neimpozabilă egală cu un salariu mediu brut, adică primesc lunar peste 6.095 lei ? Nu-ți vine să te spânzuri când vezi asemenea golăneli ? Și eu m-am chinuit prin Tribunale, Curți de Apel, ICCJ pentru o Actualizare eronată ce reprezenta un rahat de 83 de lei domnule ministru și prim ministru. Cu ajutoarele noastre la trecerea în rezervă și neacordate în perioada 2011-30.06.2017 cum rămâne domnilor ? De ce nu ați trecut la pct. (3) ca de aceste 10 solde lunare brute să beneficieze fie toți pensionarii începând cu 2011 și până la intrarea legii în vigoare, fie cei care la trecerea în rezervă aveau cel puțin 30 de ani vechime efectivă, asta ca să vă mențineți vechimea scrisă în Proiect ?

Militar de la 14 ani spunea...

Într-un cuvânt, ne-o trag ăștia din toate direcțiile. Armata română nu are forța armatei americane de a se impune în mediul civil. Și acolo nu este ușor, dar au generali cu capul pe umeri care reușesc să-și impună punctele de vedere nu numai în materie de limitări de drepturi și creare de obligații, ci și în materie de salarizare și drepturi de pensie. Vedem ce înseamnă controlul civil asupra armatei. Numai piedici în materie de drepturi. Pentru obligații, cât mai multe. Politica pumnului în gură. Cine constată când armata devine întradevăr garantul democrației? Cine ne spune că s-au încălcat aceste prevederi constituționale? CCR, media, Ciolacu, Câțu, Iohannis, Rareș Bogdan, Cristoiu, CTP, Chirieac sau alți neisprăviți sau TFL-isti? Ce este de făcut? Impunerea militarilor (generalilor) în strategia de apărare a țări prin propuneri concrete de realizare a unei pregătiri militare pentru populația civilă, pregătirea economiei pentru apărare (nu pe hârtie), preluarea de atribuții care țin de siguranța națională (cu adevărat) și nu lăsate la mâna SRI-ului care se ocupă de justiție, dosare, firme etc.
E momentul să iasă în față conducătorii armatei, generalii care să demonstreze că nu au luat stelele pentru că îl cunosc pe X sau pe Y. Oare avem așa ceva? De la desființarea serviciului militar obligatoriu, lucrurile au mers din ce în ce mai prost pentru militari. Dovada este răspunsul acestor instituții care habar nu au ce e aia armată (mai puțin individul de la Cotroceni care a învățat să coase nasturi și l-a prezentat pe Ciucă ca "șeful armatei mele").
Nimic serios, totul este ca la păcănele.

Brenda spunea...

DLE H pentru noi actualii care vor fi avantajele, pe baza aceștia ar trebui să se țină și la legea pensiilor militare , .

Leon spunea...

Este de remarcat Art.139 din Proiect:
"-Prezenta lege intra in vigoare in termen de 270 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei"..., adica peste un an, cel mai devreme !

Brenda spunea...

DLE H pentru noi actualii care vor fi avantajele, pe baza aceștia ar trebui să se țină și la legea pensiilor militare , .

spiritul lui Haret spunea...

Un specialist in prelucrarea titeiului imi spunea ca producerea benzinei este legata de producerea motorinei si invers.Inainte de a emite ceva e bine sa va documentati si dupa aceea sa dati drumul la porumbel.
Nu sunt sigur dar parca in proiectul statutului cadrelor militare nu zice nimic despre gratuitatea medicamentelor.

John spunea...

De prea mult bine,rămâne Ciucă să'l apere pe Wuhanus!😆
https://www.national.ro/social/alerta-de-vulnerabilitate-la-mapn-demisii-in-masa-din-sistemul-militar-767720.html

Liviu PO spunea...

Daca au umblat la procente in sus,de ce sunt favorizati numai elefantii,iar disponibilizatii nu?Nu ar fi putut prevedea 15,20 si 25 de procente?Oricum ar fi fost singura crestere sigura de cinci procente celor cu vechimi mici in conditiile in care vine contributiva...Vae Victis!!!Ce indivizi au mai ramas pe acolo,de nu mai au pic de omenie si corectitudine?

Mihai spunea...

Din punct de vedere juridic (L124) art 79 (2) este redactat prost , mult mai prost decat fostul art 11 din L80.

@ Spiritul lui Haret
Eu detin licenta pentru preparat benzina in casă. daca doresti ti-o imprumut cu mare drag.

Brenda spunea...

Pai daca se vor aplica așa de târziu,este posibil să se țină cont la rezolvarea pentru rezolvarea problemele legate de viitorul pensiilor militare despre care încă nu se suflă o vorbă , dat nu mai este mult și vom știi ce sa t ăștia capabili să mai facă

Alkan spunea...

E de bine dacă proiectul va fi adoptat în această formă.

M spunea...

Mâine seară pe Realitatea Plus, în emisiunea lui Botin, o să fie invitat deputatul de Constanța, Focșa Dumitru.
Subiectele sunt: ultima OUG de salarizare a activilor și problema pensiilor militare de stat.

Colegii noștri, membrii AUR, mi-au transmis informația și mă roagă să o spun și eu mai departe. Să vedem!

😁 Să nu mă înjurați pe mine! Eu doar le-am reproșat ignorarea noastră de către AUR. Deci, să vedem!

gerus spunea...

Nu p0t comenta fiind bolnav. Ma numesc Rusu Gheorghe si nu ma descurc cu tehnica.Daca suferinta mea Va deranjeaza .ma voi deconecta. V-am maiscris despre boala mea si acum cateva luni dar totusi insistati cu deconectarea.Va doresc multa sanatate.Astept decizia dv.

Slivă spunea...

Pt. Spiritul lui Haret... art 127(1)

Paul Puiu spunea...

Si chiar daca proiectul se aproba pe rezervisti nu ii ajuta cu nimic daca se adauga la pensia bruta care se impozitează si se plafoneaza de OUG 59/2017!!! Probabil e data cu dedicatie pentru cei care urmeaza sa treaca in rezerva pentru ca li se majoreze salariile nete si brute si sa aiba o pensie militara mai mare!!!!

Viorel spunea...

gerus. Cine este maimuțoiul care ți-a zis să te deconectezi ? Papagalul trebuie să înțeleagă că nu este creștinește să te iei de un om în suferință care așa cum poate sau nu caută și el să relaționeze cu alți colegi pentru a nu „turba” ziua în casă și a se informa cât de cât și despre alte subiecte în afară de cele (parte dintre ele) mincinoase prezentate pe TV.