Un produs Blogger.

marți, iunie 07, 2022

Pensia contributivă mai bună decât pensia militară a unui domn comandor pensionat în anul 2015

132 comments

 












132 de comentarii:

Leon spunea...

Comandorul a strans 150 puncte, din care 1/3 din grupele de munca !
Iar la Venituri a beneficiat de 70% Sporuri.
Cele 150 de puncte s-au impartit la un stagiu de 22,5 ani, plus un IC.
Într-adevăr pe L.127 ar putea obtine o pensie de 5 cifre si cu acordarea OMM, ar depasi pensia recalculata pe L.223..!!

Liviutatarush spunea...

Irelevant! Exceptia care confirma regula! Oricum, nu prevad nimic bun pana la sfarsitul anului! Se anunta vremuri grele! Pentru noi, pensionarii militari! Cat timp este Ciuca pe la butoane, asteptari zero! Doamne-Doamne nu da cu parul...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La vederea acestei clare Decizii, probabil al unui șăf de Unitate sau Divizii, cu calcule fleck, am inghitit step bye step saliva-n sec, si daca se spune ca ar hi mai măligă decat o penzie țivilă de penzionar durligă, apăi cui sa-i plangi de nedreptate daca ni se baga bete-n roate sa stam pe burtică intrucat e apa mică că se vede o rusinică ca e cat o țumbirică-trihirică, cat proțapul de furnică?!

Calinmihaib12 spunea...

CFIFRIM:
1..Nu cred că domnul COMANDOR a fost Comandant de "UM"(=operativă),ci a avut o funcție de "Cdt." de o S.U./UM, sau altele: structură logistică,modul, etc.= pt.că GRADUL FUNCȚIEI de COLONEL = COMANDOR e spre limita inferioară (= 4,70-5,50)
Acum,pe legea 127 aplicată militarilor
ar avea o pensie brută de vreo 9.450 de lei..!
Ii doresc să trăiască mulți ani cu sănătate..și împlinirea tuturor visurilor..!
2.Am văzut și DECIZIA de RECALCULARE a unui COLONEL MEDIC, fost Șef de Secție OFTALMOGIE într-un Spital Militar, cu o PENSIE BRUTĂ RECALCULATĂ în 2016 de vreo 4920 de lei, având coef.SOLDEI DE de FUNCȚIE la MINIM = 4,70 + 0,10(SPOR DE RESPONSABILITATE ACT MEDICAL)=4,80= ILEGAL STABILIT,în loc de LEGAL CUVENI T: 4,70 X 0,10 (=10 %!)=0,47 + = 5,17!
,iar SOLDA DE COMANDĂ a fost: 4,80×38%
= ILEGAL,în loc de LEGAL CUVENIT: 5,17 X 45 %..așa cum rezultă din DECIZIA comandorului..!
Cu alte cuvinte Medicii Militari PENS IONARI AU FOST FURAȚI și DISCRIMINAȚI: la GRADE EGALE și FUNCȚII de ACELAȘI GRAD au fost DISCRIMINAȚI ILEGAL, legi le aplicându-li-se ILEGAL..și..DIFERIT ..! (probabil în baza ORDINULUI SECRET de ministru/MAN nr. MS.60/2015, ORDIN ILEGAL= atât timp cât a..CĂLCAT ÎN PICIOARE..LEGEA 233/2015,lege în baza căreia "probabil" că a fost emis,cam.. "la fel"..cu soarta altui ORDIN ILEGAL , emis de 3 miniștri (=inclusiv al.. "justitiei"..?!) și 4 ȘEFI de SERVICII ..OPSNAJ..!,adică Ordinul nesecret:.. "31/M.25/999/8148/237/259/221//2016".!

Alkan spunea...

150 de puncte nu pot cumula nici în procent de 50% dintre actualii si viitorii pensionari militari. Tot mai favorabila rămâne calcularea pensiei pe o lege a pensiilor militare.

micutzul spunea...

Cine și ce vă garantează că totalul punctelor nu s-ar împărți la 35 ? Și atunci don comandor ar lua muuuult mai puțin!

Sorin spunea...

Domnul comandor, promoție 78, a urmat o cariera ascendenta, începând ca pilot, cu academie la revoluție, cursuri și final în centrul de conducere de la Balotesti. Pe o funcție de ofițer 1 probabil. AC probabil în informații, cifru, ... Deduse din condițiile de munca și sporuri. Punctaj binemeritat. Activitate intensa, stresanta. Pe contributivitate, cele 150 puncte, ar fi generat o pensie f bună. Înmulțiți cu 75, cum era propunerea PSD cu Vasilescu, sau cu 63 cum se vehiculează acum. Sa trăiască sa se bucure de ea. Deoarece cei cu astfel de cv cam pleacă devreme. Din promoția mea, 77, o treime sunt oale și ulcele.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin Mihai, dar sigur ca acum Dl Comandor o are mai dihai, cu bănat deloc de speriat si tot de rahat, dupa mai multe etapizari cu majorari trihirică cu trihirică cat ochiul de furnică, caci cu cat o pensie e in cuantum mai mare creste si acea majorare, dar avand un grad asa de mare si vechime corespunzatoare are destul de multe procente inferioare fata de un țivil oarecare, si in Romanistan e o cutumă ca o amantă, balerină, portar sau sofer pe masina concurandu-l la cuantum sa-l lase in urma pe drum, o racila a acestei societati de mlastină, iar pentru un fost ofiter superior nu-i usor sa traiasca in dezonoare, cu un cuantum de cifre precare si in batjocora a pensiei militare, procentele pe care le are dandu-i dreptul sa aiba pensia cu mult mai mare! Ca domnia sa, si la acelasi rang de demnitate, sunt altii care se zbat intr-o crunta nedreptate, intre viata si moarte, si asta doar ca s-au pensionat intr-un alt leat de altadat,' dintr-un timp mai indepartat, cu exceptia celor care, dupa 2016, au avut alte reguli de pensionare, care au generat marea schizmă si discriminare intre cadrele militare in ani diferiti de pensionare! Si aici infierez si subliniez ca suntem singura țară planetara in care exista aceasta discriminare si retribuire cu sincope neunitare, toate generate de actiunile mafiote ale scarbelor clocare din conacele de penzii ale mlaștinilor sectoriale, unde amantele siliconate au fost puse dijghinate, cu foarfecele desforfecate, sa faca ,,dreptate''... Avem destui posmagi calzi si fragezi ca dosurile de nădragi, dar ce pacat ca n-avem destulă stucheala la furca sublinguala sa-i inmuiem pentru inghițeală, asa ca-i ducem dorul la halimos si ciugulim doar din firimiturile cazute pe jos din cele ceresti si celești mese imparatesti de imbuibati cre(s)tinești dă București!

M spunea...

Și e foarte bine!!! Confirmă tot ce am mai spus:

1. Cu cât a prins mai mulți ani de muncă în anii 80-90 cu atât mai bine!
2. Vârsta de pensionare a scăzut din cauza condițiilor de muncă deci puțini mai au 35 de ani vechime (respectiv au strâns puncte timp de 35 de ani).
3. Calculați ce soldă ar trebui un activ de acum să aibă ca să obțină un punctaj MEDIU de 7,2 (adică un 5 puncte FĂRĂ grupa de muncă ar însemna 30.000 lei)
4. Grupa de muncă nu aduce constant 50% la punctaj. Din 35 de ani are cam 6 în condiții normale sau deosebite.
5. Niciun colonel activ acum nu ar obține un punctaj anual mediu de 7!!!!!! Fără să mai spunem că ar trebui probabil să aibă o soldă de 60.000 de lei pentru a compensa anii de început ai carierei că doar nu s-a născut colonel!

Huhu Rezea spunea...

Doar nevoia de a raționaliza pensiile de serviciu va impune unificarea algoritmului de calcul alpensiilor militare.
Raționalizarea se va impune cu sau fără voia guleraților și a celor care au profitat pe lângă ei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, am rugamintea cu intrebarea, cam ce sanse am mai avea sa reintram in sfera legii care ne-ar avantaja cu coeficienti grei pe antica 263? Mai rasufla cate ceva prin supapa din atmosfera cu secretomania care inconjoara lucrarile cu modificarile ce se vor efectua la toate pensiile? Tare ma ingrijoreaza aceasta atmosfera premergatoare, cu taine sugrumatoare, urat prevesitoare, in care se pot iarasi comite nedreptati criminale, tot la pensiile neîndestulătoare... Ca pentru sine: Ifrime, Lg 223 a fost cel mai mare blestem inventat de clocarime!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am analizat acesta decizie-confuzie sa dea o iluzie difuză, precum Vicontele de Brabant că asta nu e a unui aviator practicant, ci mai degraba a unui detasat intre cei de la secureasa de la C.I. Baneasa, adicatelea nu a lui Corneliu Ifrim cu celeritate, ci a unui ofiter de la Scuritate, pe epoleti cu insemne inharipate! Coeficientul de premiere pentru zboruri aeriene e de 23, ori de-alde 16 sunt frumusei pentru ,,ciripei cu idei,'' terestrei, si toate sporurile si locatiile bucurestene sunt anti aeriene, ca daca era pilot pe cerul instelat azi avea sa fie cu mult mai bogat! Pai, sporul de subteran se da baban numai cand ai intrat avand in mana un pulan in Arestul General, ce sa caute, bre, la un inharipat aerian? Fiti mai atenti cand disecati o decizie de pensionare, sa nu va insele cifrele acoperitoare, ca nu toti sunt cadre militare teritoriale, ci si din cele securane, sub masca unitatilor militare, si ca sa te plangi ca nu ai toate drepturile favorizate asta nu se mai poate datorita specificului din Securitate! Specific ca nu fac mistocareala sau bramburea, ori sa incit la sminteala, ci am etalat o realitate palpabila, șic, care poate fi un șiretlic, si nu reflecta realitatea insemnelor de arma ca s-ar fi pensionat acest demnitar respectabil dintr-o cazarma de Armata, ci de la ochii albastrii, care in securime se poartă!

Huhu Rezea spunea...

@Tătăruș
După recalcularea pensiilor militarilor potrivit dezechilibratei Legi 223/2015, regula a fost că pensiile contributive au fost mai mari decât pensiile militare recalculate potrivit L 223/2015. Cca 68% din pensiiile în plată la 31 12 2015 nu au crescut după aplicarea L 223/2015.
Așs că greșești când afirmi că situația care reiese din compararea celor două decizii, una calculată pe contributivitate și cealalta pe algoritmul pensiilor militare, ar fi excepție.

ifrim spunea...

Pentru economii la bugetul armăsii de ce nu se face organigrama CPS doar cu PCC.Este vorba doar de finanțiști,contabili.La război doar nu dau pensiile în tranșee precum finanțiștii din UM unde se justifică gradul pentru a distribui soldele.Știe careva statul de organizare CPS ori e trecut la S.S.?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, nu-ti mai obosi mintea de a descifra o pensie care nu refleca realitatea, respectivul absolvent de aviatie militara in realitate a practicat o meserie ,,sedentară'' fiind fata de Armata in afara cu o câtime si prins in cercetarea in adancime in zona cu peisaje celești, privite cu ochi albastresti, din fromoxul, Bucuresti, cam asa, dar mai precis in padurea Baneasa!

Brenda spunea...

DLE H ne-ați amețit de tot chiar nu se poate discuta cu nimeni,ce dracu, pensia întreținătorului este din 1987,vecime36ani cu grupa AC. In prezent pensie de urmași .rămasă în plată pe legea263, cum vor face sa stabilească noua lege pentru aceștia ,punctajul a fost mare 150
Până ,4526puncte până acum nu se poate face nici o apreciere, vad calcule peste calcule ,O AIUREALĂ

M spunea...

Ce e atât de greu?
Cei care au prins minim o treime din carieră înainte de 89 vor contributivitate. Au prins vremuri bune când cea mai minunată meserie din lume, cea de militar, era apreciată.

Cei care au prins un sfert din carieră sunt cam tandea pe mandea.

Ceilalți, inclusiv actualii activi, sunt dezavantajați de contributivitate.

Normal că acum 12 ani situația era alta dar între timp mulți dintre cei avantajați de contributivitate s-au dus la loc cu verdeață.

Chiar Huhu zice că 32% din pensiile aflate în plată în 2015 au crescut cu L223. Păi da! Asta zic și eu! Mai adăugați 50% din militari care sunt acum activi și găsiți că L223 este favorabilă pentru 82% din militari! Vă repet: militari sunt și cei activi nu numai noi, cei în rezervă!

Soluția?

Fă domnule calculul la toți și pe contributivitate și pe L223! Fiecare alege cum îi convine! Apoi cei pe contributivitate cresc cu punctul de pensie ceilalți cu actualizarea la solda activilor!
PUNCT!!!!! TOATĂ LUMEA FERICITĂ!

Luc 3 spunea...

CONTRIBUTIVITATEA pentru pensiile militare,ESTE O ȚEAPĂ!!! V-am mai spus,un coleg cu vechime militar, 32 de ani ,ZI LA ZI,plus 5 ani civilie,subofițer,calculul pe contributivitate,a ieșit cu 600 de lei mai puțin!!!Trageți singuri concluzia!!!! Nu am nici un interes să vă mint! Eu unul, NU VREAU!!!! Idiferent de ce exemple se dau pe aici! Sunt foarte puțini la care le-ar mai crește pensia! Cu stimă!

Huhu Rezea spunea...

@M
Calculul se va face nu cum vrea fiecare... ci așa cum impune PNRR prin comsultanța Băncii Mondiale.
Sunt deja 12 ani de când militarii plătesc CIBS=CAS.
Trebuie să se pună de acord plata CIBS/CAS cu procedura de calcul, astfel încât militarii să primească o pensie proporțională cu veniturile realizate dar și cu numărul stagiilor de cotizare.

reddog spunea...

Până la noua lege a pensiilor Rambo și Cezar așteaptă plxul ăla. 199
Trebuie menționat că ambii sunt neterminați.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se impune taxa de solidaritate cat si pe pensiile speciale ce intrec salariile prezidentiale, s-a anuntat in jurnale!
@Onorabile, in aceasta strofa sincer va spun ca prevad la pensii o catastrofa!

Huhu Rezea spunea...

Brenda
Ce te tot vaiți atâta când lucrurile sunt foarte simple?
Dacă soțul a avut 150 de puncte pensia contributivă bruta a urmasului este
150 x 56 (punct de referință in cea mai rea variantă) =8400 lei
8400 +20% (spor OMM)=10 080 lei.
10 080:2= 5040 lei pensia contributivă de urmas

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, ideea este foarte buna, dar cin' s-o faca, coborâții din Lună? Iti dai seama ca idea ta este extraordinara si ar putea toata suflarea militara sa-si alega solutia cea care i-ar avantaja sa le mai creasca pensia? Oricum, Lg. 263 civila este cea mai avantajoasa si utila saracului, dar si bogatului, care este si ideea @Onorabilului!

reddog spunea...

CFI
Legea 263 nu este a lui Băsescu?
Mie îmi place că unii vor pe legea unuia pe care îl înjură.
Aici zice de pesedeaua lui Huhu. 😁
Corsarul Invincibil a dat în micuți că surdul in toba. 😁
Forza Base!


https://www.mediafax.ro/politic/basescu-pensionarii-sunt-furati-ca-in-codru-fostul-presedinte-sustine-ca-pensionarii-au-pierdut-in-medie-904-de-lei-in-2020-19505553

Brenda spunea...

Santeti un prieten vechi încă din 2010 va cap, dar nu mai se corelează pentru militari cu statul cadrelor militare, că au pus impozit pe Cad , când în statul aveam acces gratuit și multe altele, deci cum rămâne cu statul cadrelor militare, ,PAI

Ster spunea...

Va pacaleste administratorul de va sparge. Si singurul care o musca este Cornel. Legea 263 face diferenta intre cuantumurile pensiei, in functie de anul nasterii. Un militar nascut pana in 1956 are stagiul de cotizare de numai 20 ani. Iar unul nascut in 1970 si dupa, are stagiul de cotizare de 30 ani. Asta daca se mai considera anexa cu reducerea stagiilor de cotizare la militari. Intre cele 2 exemple, apar toate variantele de stagiu de cotizare intre 20-30 ani. Prin urmare, la aceeasi vechime, primul va avea un punctaj mai mare, respectiv un cuantum mai mare. Iar ultimul behaie.

Comandorul din exemplu, avea 56 ani in momentul pensionarii. Deci este nascut in 1959. La el stagiul de cotizare este de 22 ani. Daca ar fi nascut in 1970 sau dupa, ar fi avut un punctaj mediu de 5 puncte, nu de 7. Asta la veniturile lui mari de comandor. Ca daca era infanterist colonel cu vechime completa, nu scotea nici 4 puncte. Un subofiter la maxim nici 3 puncte nu ar scoate cu vechime completa.

Brenda spunea...

Dar sa VEDEM. Impozitele

Cezar spunea...

Plx-199...este singura solutie care raspunde corec0t tuturor problemelor
La fel ca in SUA
INLATURA..TRACTORISTII,PROFESORASII DE TARA..ETC.DE LA PENSIA DE COLONEL!
TRAIASCA!

Ster spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim. Cred ca esti singurul care ai fost pacalit de onorabil. Legea 263 nu poate fi favorabila decat pentru militarii nascuti inainte de 1956. Si care au stagiu de cotizare de numai 20 ani. Ceilalti nascuti dupa 1956 au stagiu de cotizare crescut gradual pana la 30 ani, astfel incat oricine este nascut incepand cu 1970 are stagiu de cotizare de 30 ani. Una este sa imparti la unul nascut inainte de 1956 punctajul la 20, si alta este sa imparti punctajul la 25, 28 sau 30 la cei nascuti dupa 1956.

Alta treaba, ceea ce am spus este doar daca s-ar mai aplica anexa 6 pentru militari care reduce stagiul de cotizare. Pentru ca anexa pentru civili - ca inteleg ca vrei pensie la fel ca la civili, se complica lucurile. Civili au anexa 5. Caz in care se complica lucrurile. Pentru ca cei nascuti pana in 1944 au stagiu de cotizare de 25 ani, acesta creste in fucntie de data nasterii, iar cei nascuti incepand cu 1950 au stagiu de cotizare pe linie de ... 35 ani. Ia imparte-ti dumneata punctajul la 35 ani - banuiesc ca esti nascut dupa 1950 sa veti ce iti iese?

Asa ca Legea 263 nu mai poate avantaja decat o minoritate, a celor mai varstnici militari si pe care legea i-a favorizat in pleasna cu un stagiu de cotizare mai redus, dupa criteriul ca s-a nascut mai devreme fata de altii. Ceea ce nu este deloc corect si nu are nici vreo logica. De ce sa aiba unul stagiul de cotizare de 20 ani si altul de 35 ani?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, ce-i a lui Dumnezeu imi place si mie, zau, si iti dau dreptate ca Basel in 2010 a semnat cu celeritate sa creasca pensiile, aproape toate, dar si Gabiță a trantit cu pumnul in masa pe care Basel avea o sticlă, ca de atunci si acum sughiță! Gluma-i gluma, dar atunci Basel a facut prima si ultima lui fapta buna!

M spunea...

@Huhu

Deci, mai pe scurt: "băăăăăăăă, legea să fie NUMAI așa cum îmi e mie bine!!!!"

În general, unii dintre domniile voastre, sunteți mai interesați de pensiile altora decât de ale voastre!
Să vă facă pensiile de 10 catralioane de lei! Mă doare fix undeva! Dar de ce mama dracului atâta îndârjire pe pensiile altora? De ce până și băsescu a lăsat cuantumul mai favorabil iar matale îți crește tensiunea numai la ideea a așa ceva? De ce să nu aibă fiecare pensia așa cum era prevăzută pe lege atunci când era activ?

Cum ar fi dacă eu aș repeta ca o moară stricată:"să conteze numai anii de serviciu în România necomunistă!!! Pensiile pe anii slugăriți comuniștilor să le plătească comuniștii!!!"
Pierd și eu niște ani dar alții o iau rău!

Vă văd ce încântat sunteți de ăia 20% pentru OMM. Adică ziaristul ia 50% după 15 ani și militarul 20%????? (în rest, pensia ar fi calculată pe aceeași lege!)


"Colonele... colonele o să vii în genunchi să te primesc pe legea pensiilor contributive!" V-a încovoiat Olguța!!! V-a pus cu fruntea în țărână și cu cururile în sus!

gigi 2 spunea...

Unii pe aici sunt disperati ca se trece pe contributivitate. Am vrut in UE atunci sa facem cum zice UE. Si cu asta basta.

Leon spunea...

Pentru amicul meu, Leonard:
https://www.gds.ro/Actualitate/2022-06-08/parlamentul-modifica-timpul-de-arhivare-a-actelor-contabile/

Huhu Rezea spunea...

@Ster
Ar fi bine să nu te mai preocupe legea contributivității dacă ți-e lene să citești algoritmul de calcul al L 127/2019.
Și măgarul pe care pun șaua vânâtorii de muncă au aflat că stagiul complet de cotizare nu mai contează în calculul pensiilor . D-ta o ții întruna, precum cucul, cu stagii diferențiate de calcul funcție de anul nașterii.

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Eu m-am referit strict la afirmatiile tale si ale lui Cornel legate de L. 263. Cat priveste L. 127/2019, mie nu imi iese pasienta. Si precis nu sunt singurul. Asa ca trebuie expuse dupa cum a spus si userul M, toate situatiile.

Si am o intrebare tehnica! L. 127, cum vrei sa se aplice? Ca la civili, nu? Cu penlizare sau nu, pentru ca nu aveam 65 ani la data pensionare? Ca si asta trebuie luat in calcul.

Huhu Rezea spunea...

@M
Liniștește-te, omule! Dacă ți-a luat mintea foc, dă cu spumă! Vreau eu sau nu, tot ți se raționalizează pensia.

Ster spunea...

@M. Eu iti dau dreptate. Militantismul unor pt. contributivitate reflecta stric propriul interes. Sa fie expuse toate situatiile. De exemplu, mie dupa L. 129/2017 care cica ar fi superbenefica, imi micsoreaza cuantumul pensie cu 27%.

Ster spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim. Mereu iti vei atarge oprobriul celor carora Baselu si Oprea, le-au scazut pensiile. Si acum il tin minte. Colonel care avea vreo 9000 lei pensie. I-s scazut pensia la 3100 lei. Si atat a mai luat in mana. Si avea rata la nabca de 3900 lei. O alta problema este ca tipul facea si tratament de cancer. Si urmare a taierii pensiei, a intrerupt tratamentul pt. ca nu mai avea niciun chior sa il sustina si a si murit. Cam astea au facut Baselu, Boc si Oprea dragi tie. Cazul prezentat de mine nu este singular. Daca mai punem si taierea salariilor cu 25% - nefiind necesar, acum stim ca ii furase Udrea, se umfla si mai tare dosarul de victime. Din punctul meu de vedere, eu i-as condamna pe cei 3 si pe sustinatorii lor pentru crime contra umanitatii. Pentru ca asta au facut!

Huhu Rezea spunea...

@Ster
Contributivitatea te pedepsește doar dacă ai rupt porțile unității spre pensie, după 15-20 de ani de vechime în serviciu.
Confunzi ca un diletant vechimile pentru stabilirea dreptului de pensie cu vechimea pentru calculul pensiei.
Indiferent de modalitatea de recalculare, calitatea de pensionar și dreptul de/la pensie este stabilit din momentul în care ai primit prima decizie de pensie. L 127 te poate sancționa la suma punctajelor anuale pentru că ai fost disponibilizat sau neterminat.

ifrim spunea...

@Gigi2.Dacă am vrut în UE atunci să facem astfel:Țările membre UE președinte unic,PM unic,un singur guvern,un singur parlament,armată proprie,aceleași prețuri,aceleași salarii ,pensii,cod civil,cod penal identice.Și ca să nu ne-auzim vorbe să nu aud de contributivitate căci nu am fost croitor,cismar,ceasornicar!

reddog spunea...

Ster
Victime colaterale au fost și vor fi mereu.
Mai bine vorbiți de ofițerii Armatei Regale Romane care au putrezit prin pușcăriile comuniste.
Aia au făcut România Mare.
Și nu erau doar niste victime colaterale.
La noi acum sunt tari in clonț aia foști de la Secu, Partid și unii care au tras pe la Revoluție.
Le mai și dau lecții altora.

reddog spunea...

Îl acuza pe Băsescu că a scris niste note când era elev.
Tocmai aia care au bube mai mari in cap.
Aici e marea cloaca cu micuții ăștia.
Forza Base!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ster, sunt nascut pe 15.10.1955, deci ma incadrez. Despre Basescu Petrov stie toti ca nu-l am la suflet, insa pentru pensia care in 2010 aproape mi-a dublat-o, de la 470 lei la 870 lei, m-ar bate Dumnezeu sa-l injur. Cei pe care i-a taiat, fiind un lucru rau si regretabil, ar trebui sa stie ca s-au dat apoi ordonante de reparare pana s-a ajuns la normalitate cu ce s-a taiat, un timp totusi pierzand bani. Buuun, @Onorabilul explicand clar cum s-a intamplat asta si e real, si ala avea aproape 10.000 lei, eu cu 470 lei pensie, daca aveam boala lui cu ce ma tratam? Nu-i plang pe astia. El lua intr-un an peste 1 miliard lei vechi, eu luam cu 470 lei in jur de 5000 anual, si sa punem miliardul lui langa 5000 lei ai mei...

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Nu mai afirma tu asa usor chestia cu ruperea portilor. Asta a fost doar cand plecau cei ce doreau, cam prin anii 1999-2002-2003 maxim 2004. Ulterior insa s-au imputit lucrurile, functiile tot se restructurau - adica diminuau gradul functiilor, unitatile tot se desfiintau si au plecat cei fara pile sau care nu au dat spaga. Ma refer in special la ofiteri. Nu mai aveau functie sa dai cu tunul in toata Romania. Nu aveai voie pe functie inferioara gradului ca ain anii 1999-2004. Trebuie sa te avanseze ca trecea stagiul in grad de 4-5 ani, iar statutul de atunci zicea ca daca nu poti fi avansat la gradul urmator pt. ca nu ai functie, te pensionezi cu articolul cu ... nu ai functie, ca s-a restructurat unitatea. Asta nu stii tu, pt. ca te-ai pensionat probabil in valurile acelea lejere din zona anilor 2000. Tu nu stii ce a fost si dupa.

Ceea ce iti spun eu, este si o chestie logica. Daca din 100 de ofiteri, trebuie sa ramana 30, ce faci cu ceilalti 70? Ii dai afara cumva. Nu ca rupeau ei portile, ci ti-am spus cum s-a petrecut. Tu cum crezi ca se facea restructurarea daca nu dadeau afara oameni? Hai sa te aud! Cum faci ca din 100 sa mai ramai cu 70, si sa nu dai niciunul afara? Desteptule!

Marturiseste-ti mai bine varsta, sa inteleaga cei pe care ii ametesti ca ai peste 70 ani, si ca te-a durut in basca de restructurari etc. Si ca te-ai trezit si cu plesca de stagiu de numai 20 ani. E mai cinstiti asa, decat sa trombonesti oamenii cu povesti contributive.

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Recunosti ca daca am fi trait intr-un stat democratic, unde sa nu se schimbe legile retroactiv, ar fi trebuit sa ai drept de pensie dupa Decretul 217/1977? Adica inaite de 1999? Din ce afirmi pe aici - desi te ascunzi bine, cam asa rezulta. Ca doar atunci existau terminati pensionati la 55 ani asa ca tine. Altfel ai fi stiut cum s-a efectuat pensionarea si ulterior anului 2001, si amanuntele despre restructurari cand doar cine a dat spaga sau a avut pile grele, a scapat.

Leon spunea...

@M, Boc&Basescu&Oprea pentru 16 luni mi-au platit cu 500 de lei mai putin/luna, deoarece L.119 nu mentinea in plata cuantumul avantajos iar Gelu O.a numarat 26.500 de pensii micsorate...!!

Cezar spunea...

@/Ster,
Jmecher tare colonelul tau!
A iesit pe imputita de L.164..avînd grija ca in Uuuuultima luna sa aiba de toate: functie mare..la maxim de colonel daca nu chiar de general , I.C.+ S.M...,multe alte sporuri si sporulete
Doar vechime de tot kk.tu
Pe L.119..cind i.a calculat pe toata activitatea..uite -lula:3100
Concluzionind..adevarata si meritata..pensie a fost aia de 3100
Cea de 9000..a fost un furtisag odios! Trebuia sa.i retina si retroactiv..pentru manipularea unei legi infecte , data cu dedicatie!

M spunea...

@Huhu

Eu m-am încălzit???? Ia căutați de câte ori ați postat subiecte privind calculul pe contributivitate!!!!

Militantismul este deranjant. Contributivitatea este moartea pensiilor militare! PUNCT!
Este o hoție ordinară pentru că să zicem că m-am făcut militar pentru a lua pensie militară.
Am îndeplinit TOATE condițiile puse de statul român pentru a beneficia de această pensie iar statul român se răzgândește.

Dumitale îți convine pentru că ai avut mulți ani cu solde grase, comuniste. Uite că noi ăștia fraierii nu am beneficiat de privilegiile dumitale!

Tot îi dai cu "sporuri nesimțite" dar nu vezi cum comandorul dat exemplu are un punctaj anual MEDIU de 7,2.

IA SĂ VEDEM!!!!!!!

🔴 Ca și comandor are o medie a soldelor de 6.441 lei din cele mai bune 6 luni din ultimii 5 ani.
CÂTE PUNCTE ÎI ADUC ALEA 6.441 lei???? AUD?????????? SMB a fost în 2015 de 2.415 lei. Deci 4 puncte!!!! PATRU PUNCTE CA ȘI COMANDOR ÎN CELE MAI BUNE 6 LUNI!!!!

ÎȚI DAI SEAMA CE SOLDE GRASE ȘI GONFALTE A AVUT ÎNAINTE????? COMUNIȘTII VĂ PLĂTEAU BINE!

🔴 Mai avem și soldați și gradați, mai avem și subofițeri și maiștri militari, mai avem și disponibilizați sau inapți medical! SĂ MOARĂ TOȚI! DĂ-I DREACU!!!!

Că o "raționalizează" sau nu asta e! Dumneata mă înjuri de 5 ani că am "sporuri nesimțite". O să supraviețuiesc!
😂

Cezar spunea...

m.Ares
Ai sporuri foarte nesimtite
A venit vremea sa te Rationalizeze..la sînge!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Daca s.ar putea si retroactiv caci prea mult ai bagat la
jeep pe nemeritate ca si colonelul dat exemplu de Ster!- aka Gelu Olescu - luptator in Dombas🤣🤣🤣🤣

Cezar spunea...

TREBUIE RETINUT CLAR
DOAR PLX-199..RASPUNDE TUTUROR PROBLEMELOR SI VA SA FIE O LEGE VALABILA SI PESTE 100 DE ANI
NIMENI NU ARE CUM SA O CONNTESTE !
NB
SI ESTE O LEGE MILITARA PENTRU PENSII MILITARE PURE!

Ster spunea...

Ma surorinde reaua credinta sau nestiinta administratorului cand foloseste ironic termenul "neterminati". In primul rand ca el intelege prin "terminati", pe anticii pensionati la 55 ani cf. Decretului 217/1977. Respectiv pana in anul 2001. Cati vor mai fi in viata! In 2001 a intrat in vigoare L. 164/2001 in mare parte dupa model american. La pachet su Ghiful Carierei Militare. Si s-a cam terminat cu pensionarea la 55 ani.

De ce asa? Ghidul Carierei Militare de atunci, luat tot dupa americani, prevedea stagii minime, dar si MAXIME in grad. In medie maxim 4-5 ani. Ce insemna asta? Ca daca esti maior, pe functie de maior, tec 5 ani de cand esti maior, trebuie sa avansezi la lt. col daca mai vrei sa ramai in armata. Sa sicem ca vrei! Si aici a inceput beleaua! Ca sa ramai, trebuia sa fii avansat pe o functie de lt.col.? Unde? Ca restructurarea era in toi, se diminuau functiile peste tot. In prima faza prin anii 1999-2002, cei carora li s-au diminuat functiile, li s-a permis sa ocupe si functii inferioare gradului. Am apucat si eu cand coloneii erau pe funcii inferioare ca potarnichile, dar asta nu s-a mai intamplat dupa anii 2002. Pentru ca incepand cu anii 2003-2004, acest lucru a fost interzis. Cu alte cuvinte, daca iti venea termenul sa fii avansat la lt.col. de la maior, iar armata nu avea functie disponibila de lt.col., plecai oricum tot pe motive de restructurare, ca nu aveai functie. Nu doar in localitatea in care erai, dar nu gaseai in toata tara. Iar functiile se subtiau permanent, astfel incat in anii 2007-2008, cand iti venea termenul de avansare in grad, nu mai gaseai functie libera de lt.col. sau de colonel, in toata armata. Si nici nu aveai voie sa nu fii avansat. Adica, trebuia sa iesi la pensie cu 22-25 ani vechime efectiva, oricum inainte cu mult inainte de 55 ani. Asta nu intelege administratorul. Aceasta a fost cea mai crancena etapa a restructurarii, nu strandul dintre anii 1999-2002.

Eu personal, am prins o situatie cu diminuarea functiilor, in care am schimbat 4 unitati, in 4 garnizoane diferite, in mai putin de 7 luni. Cum ajungeam intr-o unitate, nu trecea o luna si venea stat nou, cu functii diminuate. Iar eu nu aveam voie sa stau pe functie mai mica decat gradul de pe umar. Pana cand am ajuns in situatia sa nu mai am ce sa schimb. Nu imi venea sa cred, aveam si cunostinta la personal la SMG, mi-a pus cearsaful cat un perete cu functiile disponibile cf. gradului din toata Romania, sa imi demonstreze ca nu exista nici o functie libera. In final, am fost anuntat ca mi-a gasit o functie sa concurez si fiind cunostinte, m-a avertizat ca voi concura cu cineva care are spate greu. Am incercat si nu am reusit, logic, nu aveam spate asa de greu. Asa ca am plecat. Mai ofereau o optiune, este adevarat: sa treci in asteptare pe niste state numite anexe, constituite pe langa anumite unitati, devenind un fel de ajutor la diferite compertimente, conform specialitatii. Dar pe functia minima a gradului, fara solda de comanda etc. In speranta ca poate s-o face vreo functie libera corespunzatoare gradului in tara intre timp. Era problema si cu aceste anexe, pt. ca erau constituite prin dispozitii anuale, nu erau vesnice. Am intalnit pe aceste anexe, ofiteri tineri, care neavand nici 20 ani vechime si nici functii pentru ei, asteptau ca disperatii sa implineasca 20 ani sa poate sa iasa si ei din armata macar cu o pensie. Functii oricum nu au mai prins majoritatea, asa ca au plecat cu valurile de pe anexe. Asa a fost perioada 2005-2010. Crima si pedeapsa, de aceea le sugerez celor care nu au prins acele vremuri, sa se abtina de la ironii.

Dar asta este, cine nu a trait evenimentele. ii este usor mai sa dea cu clanta si sa jigneasca.

Ster spunea...

@Cezar. Nici macar nu era din MApN. Eu am dat doar un exemplu prin care sa demonstrez cum pot fi asasinati oameni nu doar cu pistolul, ci si cu schimbarea legislatiei. La un nivel mai mic, fii sigur ca au fost si capitani care aveau 1800 pensie, li s-a taiat la 1100. Iar 1000 era rata. Am tinut sa subliniez cum schimbarea retroactiva a unor drepturi de pensie, naste crime.

raul spunea...

@M si @Ster ,nu va suparati degeaba!Huhu sustine pe matusalemici care cred ca ar fi trebuit sa li se ridice statuie ca au stat mai mult in uniforma!Tovarasi ,mi-ar fi convenit si mie sa stau ,taman cand era intr-adevar de stat ,dar ale dracu functii caldute cand sa le ocupam si noi ,maiorii,au fost desfiintate si ele si UM cu totul!Trabuia sa te duci la mama dracului pt a continua!I-am trimis lui Huhu un exemplu de evolutie a pensiei din 2017 ,2022!Il doare in papuci!Ca acel exemplu sunt mii in fostii din ApAAT!Sa traiasca nesimtitii din CPS cu pensii din alea!De aia e aparata tara de altii ca de noi s-a ales praful!Daca asa se gandeste pe aici ,unde interesul poarta fesul ,ce pretentii avem la gu-vernanti si -ulerati!!Pax vobiscum!

Huhu Rezea spunea...

Până la urmă , în 2011 abia s-au strâns 26 500 de disponibilizați din toate cele 3 case sectoriale care au pierdut prin trecerea pe contributivitate. Puțini, dar gălăgioși, astfel că Ponta a crezut că dă lovitura electorală dacă le restabilește cuantumul avut pe L 164/2001 prin L 241/2013. In prealabil ei primiseră miliardul de lei sume compensatorii.
Nu aceștia ar fi problema pentru eventualitatea trecerii pe o nouă contributivitate, ci neterminații care s-au pensionat la cerere, anticipat parțial,n ultimii 7 ani, cu pensii duble decât vechii disponibilizați.
Hai cu raționalizare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cei care au misiuni externe in operatiuni speciale nu au cum sa-i rationalizeze la pensiile militare. Sunt penalizati traditional doar aia care au fost in minele de carbuni sau la Canal!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Aha, @Onorabile, deci la CERERE de PENSIONARE, acesti neterminati la actiunea de a mai vute pe rupte, in numar de 26.500! Si de ce acum se considera niste forte revolutionare ca ar fi supusi la discriminare de catrele fortele tortionare si legionare, dupa ce si-au umplut caciulile cu mormane de parale, pe vremea aia fiind o mare, foarte mare valoare? Nu cumva este o RUȘINICĂ la obrajorii de purciulică ca vor sa se umfle iar la băsică? Ca daca tot fuflii cu tarie in ea iti poate exploda anapoda sa-ti imprastie tot ce ai in tescherea! Fara de tagada, ca de aia n-are, domnule, ursul coadă!

spiritul lui Haret spunea...

Comandorul are vechime de activitate militara de 36 ani.Putini spre deloc din cei pensionati dupa 2016 au vechime de militar peste 25 ani.Cei cu vechime mica nu vor nici daca ii pici cu ceara alta pensie decat cea calculata conform legii 223/2015 unde se mai aranja cu Herr comandant ca ultimile 6 luni sa fie umflate.De curand am vorbit cu subofiter dela jandarmi pensionat care injura vartos un sef ca nu l-a ajutat spre o pensie mai mare.
Punerea in opera a unei alte legi de catre PNRR va faca ca la multi sa zboare puiul cu ata.Nu se poate ca armata sa fie o vaca de muls.

M spunea...

@Huhu Rezea

Dacă doar în 2020 s-au pensionat 8.000 de polițiști putem să spunem că în ultimii 7 ani s-au pensionat, de la toate Casele de pensii, 80.000 de oameni? Marea lor majoritate mulțumiți de prevederile L223!?!?
Din cei 26.500 poate au mai rămas vreo 20.000, restul ieșind din sistem în mod natural.
Toți, dar absolut toți cei activi acum sunt mulțumiți de L223.

Deci 100.000 enumerați mai sus + 150.000 activi = 250.000 de militari mulțumiți de L223 mai ales dacă se reiau actualizările și se fac unele corecții la pensiile exagerate.

Deci? Câți au rămas cei obsedați de contributivitate???

Fariseismul este enervant!
- Vaaaaiiiiiii, vrem pensii echitabile, nenorociții au sporuri, pensie egală la vechime și funcție egală!!!!!
- Sigur? Știți că 80% din militarii activi și în rezervă pierd!!!
- Nu contează! Sunt neterminați, subofițeri proști, soldați și gradați inculți, fără Ștefan Gheorghiu, au rupt poarta!!!!
- Păi să trecem pe contributivitate domnule colonel. Dumneata o să ai pensia de 9.000 de lei iar unul activ acum de 5.800 lei.
- Bravo! Trăiască!!!! Știți, chestia aia cu "pensie egală la vechime și funcție egală"? eram beat domnule!!!! Contributivitateeeeeeee!!!!!


Nici nu mă miră că mare susținător este cel care a bătut civili pe stradă în 89 să își păstreze privilegiile luate de la comuniști! Normal că un comunist feroce, îndârjit, modelul secretarului de partid incult și agresiv, luptă pentru contributivitate!

Ster spunea...

Huhu Rezea! Mai baga ceva si cu Ucraina! Ca ca vad eu pe vreo 30 canale Telegram, ma ingrozeste. Nici 1% nu vedem la televziuni si in mass media, din ce dau si rusii, si ucrainenii pe Telegram. Acum tocmai am dat de un soldat ucrainean capturat de rusi care marturiseste pe video, cum era violat de comandantul lui. Nu doar el, pe toti aia mai bucalati ii frigea la rozeta comandantul ucrainean. Cica asa ii pregatea fizic si psihic sa suporte in eventualiatea ca vor fi luati prizonieri de rusi.

Imi pare si rau pentru ostasii ucraineni. Sunt trimisi la moarte in zadar.

micutzul spunea...

Băi illuminatilor in care rahat de Armată de pe mapamond ați văzut voi pensii pe contributivitate?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stimati camarazi, sunt informat ca pe data de 09 Iunie, ora 09.30 in Sala de spectacole a Cercului Militar National din Bucuresti, va avea o intanlire față în față intre decidentii politici si pensionarii-rezervisti militari, ocazie in care va puteti exprima problemele cu care va confruntati. Va rog sa-i anuntati si pe ceilalti camarazi care nu stiu despre desfasurarea acestui important eveniment. Va multumesc pentru acordarea atentiei!

Viorel spunea...

Ce înseamnă să fii BĂTUT ÎN CAP și să nu știi ce vrei de la viață. Dar ești Cdt.B.I.Mc.
CEZAR spunea...
TRAIASCA CONTRIBUTEALAAAAAAA....
Eu tot tip de 10 ani !
Jos hotomanii de la PENSII...trimiosi in Ukraina..!
23 martie 2022, 09:53

Cezar spunea...
Plx-199...este singura solutie care raspunde corec0t tuturor problemelor
La fel ca in SUA
INLATURA..TRACTORISTII,PROFESORASII DE TARA..ETC.DE LA PENSIA DE COLONEL!
TRAIASCA!
8 iunie 2022, 13:33

Cezar spunea...
TREBUIE RETINUT CLAR
DOAR PLX-199..RASPUNDE TUTUROR PROBLEMELOR SI VA SA FIE O LEGE VALABILA SI PESTE 100 DE ANI
NIMENI NU ARE CUM SA O CONNTESTE !
NB
SI ESTE O LEGE MILITARA PENTRU PENSII MILITARE PURE!
8 iunie 2022, 16:19


Huhu Rezea spunea...

@micutzu
Iluminatule, în ce armată ai mai văzut că subofițerii pensionați în ultimii ani să aibă pensii mai mari decât foștii lor comandanți iar multe pensii militare nu se ridică la nivelul pe care l-ar avea dacă ar fi calculate contributiv?
Nici atât nu sunt unii curioși să afle:
cât din pensia lor militară este partea calculată contributiv?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fac precizarea ca intrunirea din data de 09 Iunie 2022, la Cercul Militar National din Bucuresti, este organizata de care cei 3 onorabili ,,G'': Dl General, Gropan, si Dnii Colonei, Gachi si Gligor. Bucurestenii au cele mai mari sanse sa participe la acesta intrunire, si ar fi de dorit sa stim ulterior despre ce s-a discutat. Multumim!

spiritul lui Haret spunea...

Vorbim ca sa ne aflam in treaba.PNRR a stabilit reforma pensiilor inclusiv cele obtinute prin legea 223/2015.Sa va inchinati cei cu vechime de militar de 25 ani la cel de sus ca noua lege sa nu fie copie fidela a legii pensiilor care va fi pentru civili.La ora asta un invatator cu vechime de 35 ani are pensie 2225 lei.Nu o mai lalaiti ca in invatamant se presteaza 4 ore zilnic si are 2 luni concediu.Vedeti ce scrie statutul cadrelor din invatamant.
Huhu Rezea cei 26500 erau numai din MApN.Fostii securisti la alegere au putut sa stea in serviciu pana au fost scosi pe targa.Idem fostii militieni.La secu si militie trai nineaca.Admiterea in NATO nu a cerut la cei de care fac vorbire reducere de efective.Baiatul acesta ce isi zice RAUL nu zice trasnai.

Huhu Rezea spunea...

@iceparule
De ce le este frică unora de aia nu scapă!
Intreabă-l pe @Ster, alias Gomulka, alias Elita 26500, dacă acei 26 500 nu erau si de la MAI și SRI.
Ești atât de uituc?
Ia tabelele de pe blog cu pensiile revizuite în 2011 si vei vedea că numai 9 000 din cei 88 000 pensionari MApN au avut pensia contributivă mai mică decât pensia militară pe L 164/2001

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

,,Cand un pâțoi parfumat e ridicat la nivel de Imparat, la ce nivel poate hi inaltat un rachat?'' -din Corneliu Flavius Ifrim citat:
Nț, nț, nț si chiar o scârbă de pârț de urs uns in râtanul celor cu pensiile speciale, adicătelea hienele șparlamentare, care iar si-au majorat veniturile salariale, a câta oara, oare, in cateva luni din calendare?! Dupa ce au emis țidula, si vazand ca s-a pornit furtuna hijdula cu stuchele intre felinare si injuratura ca in bătătură din partea celor care duc hoamea la gură, acum o dau la intors cu totii ca nu ei sunt banditii si hotii care au emanat asemenea porcarie de crasa neomenie in criza din economie, pandemie si saracie! Sa le fie rusine pe spurcate la obrazele alea inșoricate, daca ei cred ca asta este o dreptate la nivel de societate! Noroc ca avem o Ograda Constitutionala Nasoala, care ori o bareaza la buleală, ori o trec pe șuștache cu papache, cum sunt obisnuiti ei sa faca acel rachat de ,,dreptate!'' Apropo, ti amo:
Viitorul tuturor pensiilor va fi pe contributivitate, draga nepoate, rupt in gur si in coate si mereu tradus pe la spate!

Leon spunea...

Are dreptate Huhu !
Cei 26.500 erau din SNAOPSN, de la MApN, putin peste 9.000..!
Referitor la optiunea intre Contributivitate si/sau Pensie militara de stat, am mai spus-o si repet, prefer a 2 a Varianta si sustin Deviza Blogului din anul 2020: "Actualizarea permanenta a pensiilor militare in functie de cresterile de Grad si Functie ale activilor "..!

kostas spunea...

Inainte de 2016, pe contributivitate, aveam cu 100 lei mai putin decat un reper civil binecunoscut, care era cu pensia pe legea civila. Dupa recalcularea pe L223,in 2016, aveam cu 700 lei mai mult decat reperul si am primit pensie pe L223 ca era mai mare ca pe contributivitate. Acum, in 2022 am pensia mai mica cu 700 decat reperul civil. Deci trageti concluzia. Vreti pensie pe contributivitate, sau vreti pensie militara, cu numele doar, pe care sa v-o inghete cand vor ei si sa-si bata joc de voi cand vor ei?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ster spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim. Deci in 1955 sti nascut, multi inainte! Deci, de asta nici nici nu stii pe ce lume traiesti, au dreptate cei care iti zic sa iti tii gura cand ceri ceva, pt. ca ceri numai prostii!

1) Ce vad eu in postari ca ceri? Ceri pensie dupa L. 263/2010, asta este? Ca este cea mai buna, bla, bla ... Ai dat si exemple. Numai ca ai dat-o cu oistea in gard rau de tot. In primul rand ca cei pensionati pana in 2011, nu aveti pensiile recalculate dupa L. 263/2010, ci dupa L. 119/2010. Si la toti v-a facut stagiu de cotizare de 20 ani, indiferent de data nasterii. Pt. ca daca recalcularea s-ar fi facut dupa L. 263/2010 cea adevarata - cea pe care o invoci, stagiul de cotizare ar fi variat de la 20-30 ani, in functie de anul nasterii fiecaruia. Unde este prima ta confuzie? Ca intamplator, cei nascuti inainte de 1956 au stagiu de cotizare si pe calcului dupa L. 119/2010, si dupa calculul pe L. 263/2010, tot 20 ani. Dar atat, pe L. 263/2010, cine este nascut incepand cu 1956, i se mareste stagiul de cotizare, pana ajunge la 30 ani. Si atunci ce faci, tu invoci L. 263/2010, gandindu-te doar la tine ca ai stagiu de cotizare de 20 ani?Asa ca esti nascut mai devreme? Dar la cei care aveau stagiu de cotizare de 30 ani, pensionati pe L. 263/2010, te-ai gandit vreodata? Nu. Si probabi ca nici nu stiai amanuntul acesta! Cum nu stii nici faptul ca cei pensionati inainte de 2011, au fost trecuti doar generic in L. 263/2010, cu prevederea ca le raman pensiile cum au fost recalcuate pe L. 119/2010.

2) Si acum iti demonstrez ca ceri numai prostii. L. 263/2010 are 2 anexe cu stagiile de cotizare. Una pentru militari si alta pentru civili. Anexa pt. militari prevede stagiu de cotizare de 20-30 ani in functie de anul nasterii. Iar anexa pt. civili prevede stagiul de cotizare de 25-35 ani in functie de anul nasteri. Anexa pt. militari s-a dus pe apa sambetei, de cand cu L. 223/2015. Asa ca tu cand urli ca vrei pensii contributive pe L. 263/2010 mai si precizezi ca vrei ca la civili, inseamna ca vrei stagiu de cotizare de 25-35 ani in functie de data nasterii. Numai ca anexa pt. civili anexa 5 zice ca toti cei nascuti dupa 1950 au stagiu de cotizare de 35 ani pe linie.

Acum ti-ai dat seama ce ceri? Ceri sa iti scada actuala pensie cam cu 75%, ca ceri stagiu de cotizare de 35 ani din moemnt ce urli ca vrei L. 263/2010 ca la civili!

Cerinta corecta este sa urli ca vrei pensie contributiva - dar care nu prea e contrbutiva, dupa L. 119/2010 care a avut o gramada de derogari pentru militari, fata de civili! Si nu dupa L. 263/2010, ca iti scade pensia cu 75%, desteptule!

Bai, frate, eu stiu asa! Daca nu stapanesti ceva, mai bine taci, ca se intoarce nu doar contra ta, ci si a altora! Eu imi dau seama cam ce reactie or fi avut cei care au citit ceea ce ceri! Cand au sesizat ca ceri sa iti tai singur pensia cu neroziile pe care le emani!

Ster spunea...

Ca fapt divers! ntr-o eventuala trecere pe contributivitate cu recalculare retroactiva cum este democratia in Romania, cu raderi de pensii la jumatate sau mai mult ca in 2011, imi dau seama ce tabere militare la propriu, vor lua nastere in Romania! Pe fondul razboiului din est, ar fi ultima greseala a legiuitorilor din Romania. Doar nu o sa credeti ca un militar harsit in TO o sa stea cu mainile in san, sa ii injumatateasca partidu' pensia. Se duce la rusi din prima si se inroleaza undeva si isi baga picioarele. Iar cand ajunge razbelul si la noi, va fi ca in WW 2, cu Divizia T. Vladimirescu! De aceea, eu nu cred ca militarii vor fi faultati ca in 2011. Iar daca se intampla, este lucratura ca cele mentionate sa se intample. Sa nu uitati ca traim vremuri in care fiecare scapa cum poate, si urmeaza si mai greu. In razboi intram 100%!

E. Cristescu spunea...

Ce-i aceea raționalizare? Mai introduceți termeni noi și fără rost?

Ster spunea...

Problema pensiilor in general, mie mi se pare o mare prostie! Cred ca cel mai bun sistem este desfiintarea completa a pensiilor. Si fiecare sa ramana cu ce si-a starns sub perna in cursul activitatii. Nimeni sa nu mai contribuie la niciun sistem si sa isi starnga singur banii. Abia atunci nimeni nu va mai avea ce sa caraie. Iar dintre toate sistemele, cel public este cel mai prost. Ne platesc copii pensiile, ca pensiile din sistemul public nu ni se platesc din contributia noastra, a noastra s-a dus pentru alti pensionari.

Eu am mai sosu si cu alta ocazie! In caz de criza majora, razboaie etc. cum e cazul si acum, statul nu mai plateste pensii decat strict la aparatul de care are nevoie in acel moment. Printre care se situeaza si armata, ca de bine de rau cu militarii pensionati mai faci ceva in caz de razboi sau criza majora, mai cari moloz, mai pazesc ceva, mai spala morti si altele, ai nevoie de ei. Pe civili nu ii mai baga nimeni in seama, nu le mai da nimeni nicio pensie. De aceea, statele cu mot au pensii militare. Ca in caz de criza majora, statul isi tine structurile pe linia de plutire. Dar ce sa inteleaga nea Gigel sofer pe basculanta sau dl. Costel ofiter de cazarmare.

nr. 1 spunea...

Mare zarva mare cu recalibrarea pensiilor militare cf PNRR!Dl Huhu are dreptate! Cu sau fara asentimentul multora de pe aici( in special cei cu pensii de 5 cifre) recalibrarea se va face ! EXISTA PREA MULTE INECHITATI SI NEDREPTATI generate in primul rand de Legea 223/2015 supermodificata ca nu prea a mai ramas nimic din ea! Se pune acum clar problema si dilema : cum o fi mai bine, sa se pastreze oare intacte pensiile de 5 cifre ori sa se treaca la recalibrare adica aducerea pensiilor de peste 10.000(cu precadere acestea) la cuantumuri rezonabile ! La pensiile civile se spune ca vor craete din nou anul acesta cu 10% ceea ce va face ca mai mult de 500.000 pensii civile sa treaca de 3000 lei si e f bine asa!La pensiile militare ar putea fi din nou pas sau o indexare cu 1,3% . Si atunci nu ar fi mai bine sa fie recalculate si pensiile militare cu o componenta contributiva care sa urmareasca cresterea pct pensie? De unde atata indaratnicie in apararea unor pensii excesiv de avantajoase? In detrimnerul celor cu pensii modeste , de multe ori de 3 ori mai mici decat ale celor pensionati recent la aceeasi situatie juridica!

Brenda spunea...

Chiar ce ecaia raționalizare da ne lase xplicw Dl Budăi

kostas spunea...

Ster, gresesti in replica data lui Ifrim. In primul rand, in noua lege nu o sa mai fie cu impartirea la 20 sau 30, sau 35 ci o sa fie o constanta cu care o sa se inmulteasca numarul total de puncte. In al doilea rand, militarii or sa aiba un capitol separat in lege, deoarece militarii au alta varsta de esire la pensie si o alta perioada de cotizare fata de civili si nu pot fi bagati in aceeasi oala cu civilii,exact cum a fost si in L263.

Ster spunea...

@kostas. Mai, omule! Voi mai citi altceva ecat acest blog? Tu nu intelegi ca Romania este catalogata ca avand o situatie mai dificila decat Grecia in 2010? Aia cu L. 127 este un basm cum a fost si L. 284. Nu se va aplica niciodata. Este prea roz pt. datoriile pe care le are acum Romania si pt. imprumuturile pe care le contracteaza zilnic sa plateasca si acele pensii. O sa o proroge pana o ia dracu' de tot.

raul spunea...

@nr 1!Daca ar fi stat nu rahat,ar trebui minim 5,1 nu 1,3 !,Desi in tara asta de cacao....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, de data asta va fi cum decide Banca Mondiala, nu cum șuntează clocarimea din Casa Sectoriala! Asta fumezată cu actualizarea dupa cei activi din Harmată nu se va mai face pe sistemul de costelivi la naivi, sa se mareasca favorabil doar gomflatilor, adicatelea numai generalilor si gușaților, si care a generat valul discriminarilor, ca intr-un an de zile iar ne trezim in urma pensiilor civile cu jmecherii inventate ca atari de clocarii avari, iar sa nu fie dreptate la rezervistii militari! Fiecare dorim cutare sau cutare, dar de data asta se pare ca nu va mai fi minune mare doar unora sa li se scoale orezul din sarmalele din oale si ceilalti sa roada ciolane chioare! Hârța-pârța, huța-scârța ca a fugit puiul cu ața in oala cu borș la țața Câța, caci consumand mereu legume pentru pranz si pentru cina va faceti un bun renume de o bună gospodină, dar dacă bagi si pui cu ață din coteneață, invartit la rotisor, o sa hie la mestecatori rezbelul turcilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Kostas, manca-ti-as, aha, ca e asa! Brava!

Luc 3 spunea...

In ce țară din această lume,mai precis din U.E.,pensiile militare se calculează pe contributivitate???????????Păi ce facem aici? Subiecte....????Cine tot alimentează tot felul de "studii de piață"??? Schimbați subiectul,CONTRIBUTIVITATEA .......LA GUNOI!!!!!!ACTUALIZAREA NU MAI MERGE???? Sau de mâine e .....altceva?!!! Cred că nu prea știm ce vrem!!!!Vorbe multe,și rezultate nașpa! Intrebați oamenii care se pricep,sunt mulți activi încă, care știu să calculeze pe ambele variante!!! CONTIBUTIVITATEA.....LA GUNOI!!!!Dacă era bună o faceau și nemții,francezii ....etc!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vreau ca aici si acum, public, sa-l asigur pe Dl Comandor, care este detinatorul Deciziei de pe coperta topicului, sa-l asigur de toata stima, respectul si pretuirea mea, iar cele scrise sa le trateze ca atare, ca fiind versuri pamfletare, fara valoare de pretentii literare, si fara sa produca manifestari ilare, ci doar jocuri de cuvinte sucite pentru ca rezervistii de suparari sa mai uite! Cu sinceritate, va doresc, Dle Comandor, sanatate si toate cele bune in fericire si prosperitate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ster, am vaccinul buster! Sa nu fim chiar verosi si excesiv de seriosi, ca viitoarea Lege o va drege la mantuiala cei de la Banca mondiala, si ca o fi buna sau rea vom vedea! Noi aici flecarim si clevetim, cu sau fara venin, ca eu in orice parerea fac risipa de miere!

Alexcta spunea...

Cunosc. Nu a făcut LM.

anonim spunea...

Tupeu jegos!!-il freaca pe Dancu sa-i inainteze raportul pt gradul de general,iar toti ceilalti sunt niste prosti
...inafara de faptul ca a scapat premiul din mana cand au inceput artificiile,si acesta s-a facut tzandari,chiar acolo pe podium
https://www.digisport.ro/fotbal/liga-2/florin-talpan-vrea-sa-devina-general-ar-fi-trebuit-sa-fiu-decorat-chiar-de-presedintele-romaniei-1734095

Calinmihaib12 spunea...

ÎNTREBARE..pt.cunoscători:
M-am pensionat începând cu luna noiembrie 2004 pe legile: 164/2001 și
138/1999..!,cu următoarele elemente salariale:
=SOLDA DE GRAD = COLONEL,cf.=1,80
=SOLDA DE FUNCȚIE=LT.COLONEL-MEDIC,
coef.=2,90 + 0,10 = 3,00.(=la MINIM,
=ERONAT=.!)
(LEGAL:"coef=0,10"=10 % din 2,90=0,29)
În FIȘA DE PENSIE scrie:0,10="PROCENT" , nu "coeficient"= la "SPOR pt. RESPON SABILITATEA ACTULUI MEDICAL..!,ca UNITATE DE MĂSURĂ..!
În luna feb. 2005 am primit PENSIA mă rită (retroactiv și pt.luna ian.2005), prin: "ACTUALIZARE", conform: "art.48, al.1,lit."a"/lg.164/2001"= ACTUALIZARE
( nu.."Indexare"..!) cu următoarele
elemente salariale:
= SG.=COLONEL,cf.=1,80
= SF.=COLONEL,cf.=4,30 (=la MAXIM.!)= fără "SPORUL pt.RESPONSABILITATEA ACTU LUI MEDICAL";cu sporul respectiv tăiat ILEGAL, coef.S.F.= COLONEL MEDIC=LEGAL ar fi trebuit să fie= 4,73 (4,30+0,43) ..!
EROAREA din feb.2005 a fost "corecta tă" în 2006, retroactiv =..tot..ERONAT
cu următoarele elemente salariale:
= SG.= COLONEL=coef.=1,80
= SF.= LT.COLONEL MEDIC= coef.=3,30(la MAXIM..!),fără "SPORUL pt.RESPONSABILI TATEA ACTULUI MEDICAL"=10 % =0,33 din
S.F.= 3,30, (tăiat în mod ILEGAL..!,
adică: LEGAL: SF. de LT.COLONEL MEDIC,
la MAXIM, ar fi avut coef.= 3,63..!).
ÎN PLUS: CPS/M.Ap.N. A TĂIAT și cele "6 %" ..de PENSIE SUPLIMENTARĂ= CUVENITE LEGAL în "TOTAL "%" de CALCUL din SOLDA LUNARĂ BAZĂ DE CALCUL A PEN SIEI BRUTE",luate în calcul la STABILI REA PENSIEI,în 11/2004,adică "79,70 %" au fost TĂIATE la "73,70 %"..!
În contextul celor arătate până acum,
ÎNTREBAREA E dacă în ian. și feb. 2005
se impunea o "actualizare"..cu lit."a"
sau o "actualizare"= "INDEXARE"..cu lit."b", din art.48,al.1,/lg.164/2001
adică de ce CPS./M.Ap.N. "a simtit".. "nevoia" să aplice lit."a",..și nu "b"
= cum "cred" (=am convingerea..!) că era cazul corect..!= pt. că în acel început de an 2005=NU au fost majorări de: SOLDE de GRAD sau de FUNCȚIE, care să impună aplicarea lit."a", ci numai o majorare/=indexare=cu 3,60 % a VRS = Valoarea de Referință Sectorială, de la 1.600.600 lei în 2004, la 1.658.222
lei în ian 2005..!
Menționez că dacă începând cu ian.2005 ,CPS corecta..LEGAL PENSIA STABILITĂ= ERONAT în 2004 și apoi ACTUALIZATĂ ERO NAT începând cu ian.2005=RETROACTIV din mai 2006 (=cu ocazia "constatării" ERORII DE CALCUL și apoi a REVIZUIRII ..ERONATE a PENSIEI..mele..!, PLĂTITĂ ERONAT..până în PREZENT), CUANTUMUL CUVENIT LEGAL al pensiei mele= chiar stabilită în 2004 si indexată în 2005 CONFORM LEGII 164..AR FI FOST MAI MARE
decât.."au măsluit-o" prin artificiile expuse mai sus (..!) adică folosirea SF. la MAXIM,dar fără sporul amintit.. si fără "%" de PS SUPL...!

M spunea...

@Luc 3

În Suedia.

Problema nu e calculul pe contributivitate! El poate să fie favorabil.
Problema e că pensia se calculează pe baza venitului (contributivitate sau nu).
Dacă venitul este modest atunci calcul procentual luând luna/lunile cele mai favorabile ridică cuantumul pensiei.

Fă domnule, soldele la nivelul veniturilor celor din sănătate și calculează apoi și pensiile militare pe contributivitate!

Contributivitatea face pensia pe la 40-45% din venit. L223 o face pe la 75% (nu vorbesc de aberațiile cu pensia mai mare decât solda care ar trebui eliminate scurt).

Deci, crește venitul militarilor cu 80% și poți să le faci pensii contributive.

Fă solde de 30.000 sau 40.000 lei (ca să ia punctaje de 5-7, ca domnul comandor sau ca privilegiații de dinainte de 89)!!!!!!!

Leon spunea...

https://www.cnpp.ro/noutati/-/asset_publisher/FbjvUfJwDu7P/content/precizari-referitoare-la-aplicarea-dispozitiilor-oug-74-2022-privind-ajutorul-financiar-de-700-de-lei-care-se-acorda-pensionarilor-si-beneficiarilor-d?redirect=https%3A%2F%2Fwww.cnpp.ro%2Fnoutati%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_FbjvUfJwDu7P%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D3

Sorin spunea...

@M Comandorul, mai ales dacă a fost pilot de elicopter, în anumite perioade înainte di după 1989, putea face și 12 puncte pe luna, câteva luni pe ani, datorita activității în economie. Asa ca pe an, media putea ajunge la 7, 8 puncte.

@god is busy În legătură cu Talpan, asa se întâmplă când armata deține cluburi sportive, ansambluri muzicale, etc. Plus o structura logistica umflata, organizata pe brigăzi ca să justifice grade și funcții similare cu trupele operative sau în spl1.
Eu as desființa tot ce nu tine de armata și consuma fonduri. Iar la logistica multe funcții de civil.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@GOOD BYE, vai, vai, vai davai hleba, znacioc si malai cu vodca cu pașol la turbinca:
Amatorul de cascaval, colinel gagagal, care se cere avansat la jeneral din furnir PAL, cersind ca vrea glanda de la caval sa-i fufle si umple balonul oval, a devenit dintr-o data papagal de Senegal! Astia nutresc in sinele lor tot ce vor, dar dau impresia inselatoare de târâtoare ca muncesc la stilul trantor pentru binele tuturor, si cand vad ca in jur ca cei care muncesc pe bune ca niste tractoare primesc distinctii si avansare, atunci dintr-o data devin gelosi si verosi furiosi, ca niste fiare, si musca tare si cu mare turbare din pulpane si dintre plantare din cofrajele de la stapanii care i-au tinut in brate, precum borțoasele gravide plozii în mațe! Steaua incaseaza capatani in boot si goluri intre but si partout si pierde ca la barbut, saracan de el, pentru care ar trebui degradat la plotoner cu grad de fier si turnat nichel pe capul chel, si saracan el, ca acel măgar care se vrea si se crede cioban sau porcar peste tumele din areal, s-ar vrea si el jeneral, ba inca stuchindu-l pe sinistrul Dînsu ca nu i-a implinit visul si tinut si implinit hangul cu gradul si rangul, drept pentru care i s-a dat, ca la basculanta Raba, o ditamai ranga de mangafaua la ceanga parpales sau la manga, in numele Tatalui si al Fiului, hai-hui, pe drumul dorului rachiului din Vaslui!

Alexandru spunea...

Acuma, pot să se supere unii dar atâta timp cât există militari care își doresc contributivitate, teoretic, ne merităm soarta. Vorba vine. Noroc că ceea ce se discută pe aici este doar radio-șanț și pierdere de vreme, decidenții vor face ceea ce au de făcut. Rămâne întrebarea: interesul unui grup restrâns dintr-o comunitate sau interesul majorității? Care este mai important?

Brenda spunea...

Astăzi la Cercul Militar, mare adunare LAPDM SA VEDEM CE IESE se transmite la 9,30

Cezar spunea...

@/ Alexandru
...si doar Plx-199..este solutia!
Retine!
Pensie militara pentru ACTIVITATE MILITARA !
25 ANI VECHIME OBLIGATORIE CA IN SUA!
PENSIA MINIMA DE BAZA..CONFORM FUNCTIEI..LA ALEGEREA CELOR 6 ANI!

mosmartin16 spunea...

Circula pe net un proiect de OUG privind modificarea si completarea Legii nr.223 / 2015 privind pensiile militare de stat ! Oare al catelea ?!
Dar, haideti sa vedem cateva dintre reglementarile pe care le aduce proiectul fata de cele in vigoare din prezent !
In esenta, acestea sunt...
- cuantumul pensiei sa fie calculat plecandu-se de la 80 % din baza de calcul si nu de 65% cum e in prezent !
- pensia bruta nu poate depasi media soldelor brute din cele 6 luni !
- pensia suplimentara si OMM sa se adauge la pensia bruta !
- nu se mai limiteaza pensia neta la media soldelor nete !
Iata o simulare pentru o pensie neta in plata din prezent de 7000 de lei comparativ cu cuantumul rezultat al acesteia din perspectiva adoptarii acelui proiect de OUG ! Asadar...
In prezent...
- media soldelor brute din cele 6 luni = 11966 lei
- pensia bruta = 85 % din 11966 = 10171 lei
- pensia bruta + OMM ( 20 % ) = 12205 lei
- retineri...
- CASS = 10 % din 12205 - 4000 = 821 lei
- impozit = 10 % din 12205 - 2000 - 821 = 938 lei
- pensia neta = 10446 lei
- pensia neta nu poate fi mai mare decat solda neta
- solda neta = 58,5 % din solda bruta ( n.n. - 41,5 % sunt retineri ) = 7000 lei
- pensia neta in plata = 7000 lei.
In baza proiectului de OUG ar rezulta...
- media soldelor brute din cele 6 luni = 11966 lei
- pensia bruta = 11966 lei ( n.n. - pentru o vechime cumulata de minim 45 de ani )
- pensia suplimentara = 9 % din 11966 = 1077 lei
- OMM = 20 % din 11966 = 2393 lei
- pensia bruta finala = 15436 lei
- retineri...
- CASS = 1144 lei
- impozit = 1229 lei
- pensia neta in plata = 13063 lei !!!
Prin urmare o crestere neta de 86,6 % !!!
O Doamne,nu ca ar fi rau, dar oare promotorii acestui proiect traiesc in realitatea prezenta sau intr-una virtuala ?!!
Cum sa-ti inchipui astfel de cresteri de pensii cand toti vorbesc de constrangeri bugetare determinate de o multitudine de crize si conditionalitati ?!!
Sa fim sanatosi si s-auzim de bine !!

Liviu PO spunea...

@Cezar
Nu cumva vechimea obligatorie in usa este de 20 de ani,inclusiv west point-ul (alte academii)?

Huhu Rezea spunea...

@Mos martin
Nu e nimic nou. Pl-x 221/2020, respins în Parlament, a fost nițel coafat de Liga lui Gropan si este aruncat din 2 in 2 săptamâni pe internet, sub forma de proiect de ordonanță de urgență, pentru bruierea Plx 199/2020.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Bravo, Mos Martin, si ai de la mine un litru de vin pelin pentru acest chin de calcul matematic, dar se merita fiind nebunatic de avantajos pentru rezervistul care a ajuns obiala si presul clocarilor!

M spunea...

@Liviu Po

Da, 20 de ani. Ce evită însă să spună fanii sistemului american e că modificarea legii pensiilor la americani se aplică numai pentru viitor.
Te-ai încadrat înainte de 8 septembrie 1980 ai Final Pay Plan.
Între 9 septembrie 1980 și 31 iulie 1986 ai High 36 plan.

Și așa mai departe! Nu vine acum unul încadrat în anii 80 să zică că el vrea planul aplicabil unuia încadrat în 2000.
Ok?

Huhu Rezea spunea...

@Alexandru
Pensionarii militari care și-au stabilit drepturile de pensie inainte de 15 09 2017 nu vor nimic altceva decât ca elementele salariale din componența bazei de calcul să fie actualizate potrivit Legii 153/2017, art. 38 și Anexa VI, așa cum sunt ele prevăzute pentru anul 2022.
Nu vor sporurile pe care vi le-au dat vouă gulerații pentru a suplini majorarea soldelor de grad si funcție.
Avantaj voi. Rămâneți și cu sporurile dar si cu soldele de grad și funcție majorate conform L 153.
Dacă nu vor face actualizarea, nu blestemăm, dar zicem să dea Cel de Sus o contributivizare a pensiilor militare, ca la civili și fără păstrarea în plată a cuantumului mai avantajos.

Decât pensii militare neactualizate cinci ani... mai bine pensii contributive pentru militari!

marvas66@yahoo.com spunea...

De cand a inceput batjocura impotriva armatei si cine care era atunci seful marelui stat major...acelasi iait continua batjocorirea seniorilor armatei...Atunci, sub obladuirea lui Dragnea-LOV, acum sub Ciolacu-UDMR... De ce? Pentru ca Victor Orban vrea decaderea armatei Romane pentru realizarea planului sau revizionist...de colorare in drapelul ungariei a tuturor bornelor de frontiera ale Romaniei...Probabil ca ungurii, cu ajutorul iaitului nostru, v-or obtine pentru ei qaudrilaterul, Moldova si jumatate de Ucraina...Tantalaul nostru pe post de tradator, daca a tradat seniorii militari, a sabotat salarizarea activilor pentru a-i demoraliza si a provoca plecarea masiva din serviciul militar a profesionistilor, as putea sa-l cataloghez altfel?

Cezar spunea...

@/m.Ares
Faci tu spume degeaba !25..ani vechime militara curata!
In SUA..conform acestei legi..ai pensie MILITARA si pentru 1 an
Atit cit rezulta din calculul..penalizarilor desigur
Ce vreti mai mult?
Aaaaa stiu...filiera indecenta..-ula..ula..ula..vorba lu Sabrina Brunoo!
Astepti..muncesti pîna la 65.ani si esti liber sa.ti deschizi dreptul la o noua pensie..CONTRIBUTIVA!

Huhu Rezea spunea...

@marva
Din tirada ta patriotardă se deduce că nu prea știi pe unde este Cadrilaterul. Cum să ia Orban Cadrilaterul?

marvas66@yahoo.com spunea...

Quadiraterul in sud-estul Romaniei sud Dobrogea...Am exagerat putin...pentru a arata ca iaitul nostru este in stare sa faca imposibilul pentru cei care il apara de plagiat...pentru cei care l-au ajutat sa ajunga in fruntea armatei Romane...lov...pentru UDMR care are in el cel mai mare aliat antiarmata Romana...Iaitul este acceptat si implementat de americani...eu sunt pro american, dar ma intreb cum dracu nu au gasit americanii pe cineva care sa stie si limba romana...nu numai maghiara...si engleza americana

Cezar spunea...

@/HUHU...
FOARTE..FOARTE ..FOARTE CORECT..raspunsul pentru Alexandru

marvas66@yahoo.com spunea...

Daca armata Romana lasa orice aeronava straina sa treaca pe deasupra obiectivelor strategice, chipurile...ca doar le pozeaza...nu ca ar putea produce atacuri teroriste, ce sa cred? Cred armata Romana este deprofesionalizata de cei care au condus-o in timpul iaitului...si cei care o conduc...tot in timpul iaitului... Cand am zis ca in promotia mea au fost 50% prosti, ca in promotiile anterioare au fost mult mai multi si gandeam ca dupa promotia mea o sa scada numarul de analfabeti din armata, constat ca, chiar cu cuc in piept, academiile militare scot analfabeti militari pe linie. Pe iait nu-l pot suspecta de inteligenta pentru ca el a fost un lingau de mic...asa se traia la Plenita in timpul lui ceausescu...erai lingau, puteai sa bagi prostul la LMTV pe pile... Prostul a crescut mare si pastreaza obiceiurile din familie...pro rud, pro maghiar, anti roman...

M spunea...

Vedeți că după legea americană cei care au participat activ la reprimarea civililor își pierd dreptul de pensie. 😂

În general cei cu gura mare aici sunt torționarii regimului comunist, personaje sulfuroase gen Petre Padina, activiștii de partid și Ci-știi, cei care se scăldau în beneficiile nomenclaturii!

@Huhu Rezea

Chiar dacă o să îmi atrag înjurături: nu e normal ca noi să rămânem cu sporurile care fac o diferență mare! Normal ar fi ca pe termen mediu sporurile să dispară și să fie integrate în soldă!!!!!

Dar eu sunt ăla cu idei proaste....

Brenda spunea...

Am ascultat toată. ,șezătoarea ligii....amuzant și mult zgomot pentru nimic... săracii

Huhu Rezea spunea...

@M
Naiv ești omule!
Crezi că au rămas fără pensii cei care au participat la reprimarea negrilor în perioada segregației rasiale.

Calinmihaib12 spunea...

Marvas66..:
(12:23'/09.06.a.c.)
..ar putea fi adevărată "esența" comen tariului tău..privind "visurile"
veșnice ale Hungariei "MARI",dacă luăm în considerare faptul că la începutul mileniului II,după constituirea Regatu lui hungar și "cucerirea"Transilvaniei , acesta "a contribuit", a "sprijinit" ..la întemeierea țărilor..române MOLDOVA și a VALACHIA, care până și-au cucerit..independența, erau vasale.. HUNGARIEI..!
Asa că...ACUM, e "foarte" probabil ca, ,în contextul "aparentei"(../sau NU)..
..SLĂBICIUNI a "EUROPEI"..și a LUMII ÎNTREGI în fața AGRESIVITĂȚII ATOMO-
NUCLEARE a unei RUSSII (si nu numai.!) =..demente (în ciuda a orice altceva s-ar spune,acum, la început de MILENIU III..!), "VISURILE"..dormante de "mărire" a "bazinului carpatic" și refacere a "imperiului" de origine "asiatică"..să fie RESUSCITATE..,și chiar mai mult,să fie SUSȚINUTE, VOLUN TAR sau inconștient,..și de "FORȚE".. politico-militare INTERNE (de la noi!)(=PROBA:..ISTORIA noastră INTERBELICĂ ..și postbelică..!).
"Chestia"..cu cvadrilaterul.."nu se pune", pt. că..EL, fiind dincolo de DUNĂRE în mileniul I și o mare parte din mileniul II..,nu a avut nici o treabă, memorabilă, cu..HUNGARIA..!

M spunea...

@Huhu Rezea

Domnule, se putea sa nu te arunci imediat????

Nu domnule, dar cei care au participat la atacarea Capitolului ar putea să rămână!!!!
Chiar dacă erau deja rezerviști!!!!

In plus sunt două feluri de trecere în rezervă care îți ia cam toate drepturile:
1. Bad Conduct Discharge 😁 Ce se poate întâmpla dacă ai fost prins băut în timpul serviciului - sport național pentru unii....
2. Dishonorable Discharge

Și DA, sunt cazuri de acest fel, cel puțin așa menționează cei de la BLM nemulțumiți că au fost "very few discharge decisions".

La cei din UK se vorbește de "A lance corporal in the Mercian regiment was dismissed in 2017 after being found guilty of racial aggravated fear or provocation of violence."
Că voiați neapărat pe "rasial". Dacă vreți sunt alte cazuri inclusiv pentru adulter sau condus sub influența alcoolului!


Cred că sunteți tare naiv! Faptul că unii dintre colegii noștri au scăpat de judecata dreaptă pentru atrocitățile comise nu înseamnă că nu sunt vinovați. La fel ca și cocalarii de Ferentari de câte ori scapă nepedepsiți fac gura mai mare și au mai mult tupeu!

Huhu Rezea spunea...

@M
D-ta ce atrocități ai comis în calitate de pompier al statului comunist și de membru de partid? Nu ai dat nicio amendă, nu ai refuzat acordarea de avize și autorizații oponenților regimului comunist?
Stai omule la locul d-tale,nu te mai da mare inchizitor anticomunist, că nu te prinde deloc această postură!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, puteti publica raspunsul MFA la petitia mea, unde afirma clar ca se lucreaza pe branci si in grele sudori (m-am saturat eu de cand se lucreaza la jegul asta, de ani si ani) la PLX 199, ca ea se afla pentru aprobare la CD pentru aprobare (acolo e de cand era lupul cățăl) si depinde de politicieni cand li s-o scula s-o aprobe, mirandu-ma cum totodata lucreaza la PLX 119 si in acelasi timp e in Parlament, ei folosind si expresia ,,atemporara'' cand gramatical este, atemporala, si mai zic ei ca se dau de crucea mortii tavalindu-se pe jos cu spume la gura, smulgandu-si parul din cap si dandu-l in acelasi timp de toti PNRReții de sare sangele ca la arteziana ca sa grabeasca cu viteza, calcand pedala la (în) blană, pentru votarea PNL-PSD-X199 in regim de Stejar-extrema urgentă! Găgarea lumii ca eu aveam sa grabesc simplu votarea PLX 199, CU RANGA! BAI, CLOCARI, ATI INTELES CU CE V-AS GRABI EU?

Paul Puiu spunea...

Huhule nu inteleg de ce sustii in continuare ca vrei actualizarea pensiei la nivelul prevederilor din L 153/2017 cu toate ca pana in prezent militarii si politistii activi inca nu au fost inclusi in salarizarea din anexa VI a L 153/2017 ca cei din autoritatea locala, sanatate!! De fapt cele doua transe s-au calculat doar la salariu sau solda de baza de la nivelul anului 2009 dar tu probabil ori esti slab informat ori vrei sa induci in eroare pe cei care nu sunt in tema!!!! Militarii si politistii ar fi urmat ca din ianuarie 2023 abia sa fie inclusi in grila din anexa VI a L 153/2017, ceea ce nu se va mai intampla niciodata!!!!! Asa cum activii nu isi vor mai primi cele doua transe, decat partial 1/4 din totalul celor doua transe, asa nici rezervistii si in retragere nu vor primi decat indexarile de acum inainte!!! Dupa recalcularea pensiilor militare pe contributivitate si aplicarea CAS si impozitului progresiv multi vor suferi un soc puternic cand vor vedea cu ce cuantumuri nete diminuate vor ramane!!!! Asa cum a fost cu aplicarea CAS-ului asa se va intampla si cu recalcularea pensiilor pe contributivitate, totise vor linisti si va ramane in continuare tot cum or vrea politrucii de la guvernare!!! Pentru ca e o mare seceta de resurse financiare la bugetul de stat se va proceda din nou la diminuarea pensiilor militare deoarece politicienii stiu ca militarii si politistii in rezerva sau in retragere sunt obisnuiti sa suporte cu stoicism orice privatiuni cu demnitate!!!! 😅😅😅😅 Trebuie sa inteleaga toti rezervistii si in retragere ca adeste masuri sunt benefice bugetului de stat pentru ca safinanteze partidele politice,mai ales ca in scurt timp vin alegerile parlamentare, prezidentiale si pe urma locale si politrucii au nevoie de resurse financiare!!!!😅😅😅😅

Cezar spunea...

@/m.Ares,
Ma gîndesc sa te dau in judecata
Trec 30.de ani se uita de revolutie..dar tu faci acuzatii abjecte !
Daca in acest timp nu am fost deranjat nici macar cu o intrebare de organele in drept..ma gîndesc ca nu trebuie sa am niciun stres ! Voi folosi ocazia sa.i chem in judecata si pe cei care au facut si popularizat listele alea cu organizarea Unitatilor Militare..care au iesit pe strada
Ai curajul sa.ti publici adevarata identitate?

Cezar spunea...

P.S.
Poate ca ne spui cu aceasta ocazie si ce fapte de vitejie ai facut tu !
Si de ce nu poate se afla si cine a tras in mine (tab.ul)in care ma aflam si inca in doua situatii..martori colegii cu care eram!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:

"Huhu Rezea spunea..."
(09.06.a.c./16:45')

"@M
D-ta ce atrocități ai comis în calitate de pompier al statului comunist și de membru de partid? Nu ai dat nicio amendă, nu ai refuzat acordarea de avize și autorizații oponenților regimului.." ,

ÎNCHEIAT CITATUL

Huhu: nu fi atât de.."aspru"..!,..folo sind termenul "atrocități"..fără ghilimelele de rigoare..!; n-o fi dracul chiar atât de negru..pe cât pare..!��

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Dacă lași acest comentariu până la miezul nopții, riști să fi acuzat de instigarea publicului la violență potrivit L 170/2022.

nr. 1 spunea...

Problema este f simpla cu celebra dilema fost-au au ba pensiile militare speciale? Apai , cand ai in pensiile snaops peste 10.000 pensii peste 10.000 lei, multe mult mai mari (iar magistrati nu sunt poate nici 2000 ), ce poti sa mai zici? Cand ministrul Apararii spune ca la aceeasi situatie juridica unii pensioanti dupa 2010 au pensii de 3 ori mai mari ca altii pensionati cu 10-20 ani in urma ce poti sa mai spui? Recalibrarea(aducerea pensiilor smechere-gonflate la valori mai rezonabile) va veni cat de repede indiferent de talpile si tertipurile gen sa mai lansam pe piata cate o OUG in proiect vor fi . Poate celebrul de pe acum PLX 199 sa mai intarzie cu 6 luni recalibrarea !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fratilor, daca mi-a zis in scris MFA ca PLX 199 e pe rol sa decida soarta pensiilor militare, aflandu-se in CD la aprobare, de ce va mai suparati unul pe altul? Rog sa va bagati jungherele in teci sa nu va faceti terci! Dar sa tinem cont si ce a zis ministrul Dîncu, ca acum in Minister se lucreaza zi lumina, ca la abator, la o noua lege a pensiilor militare: Ce sa inteleaga un rezervist din astea? In Minister cum sa se lucreze in continuare la PLX 199, daca acesta e in Camera Defutaților pentru aprobare? Ce se aproba si ce se lucreaza in Minister in acelasi timp, intreb? @ Onorabile, va rog sa ne lamuriti ce ati inteles din acest talmeș-balmeș de la cumătra, cand i se infundă pompa, sa nu murim de curiozitate, ca de prosti mor doar aia etichetati, CLOCARI!

monteoru spunea...

Olescule ce este atat de greu?Se schimba formula de calcul.In decizia de lensie prin care Basescu ti-a futut directia ai numarul de puncte adunate in toata perioada in care ai purtat centura pe burta cu si fara diagonala.Fa produsul intre nr. de puncte cu aproximativ 56 si iti iese sau iti intra morcovul in cur.Pulimea care da voturi nu vrea sa mai fie pensii date de legi speciale.Ne place sau nu asta e.Du-te la mormantul lui Mihai,aprinde o lumanare si roaga sa ramana cuantumul cel mai avantajos.
Magarul si samarul=VM.

Leo spunea...

Cu PLX 199 este MIMĂ .
Clocarii se prefac că se implică , dar scopul lor a fost și este ca să facă economii pt. salariile lor gonflate . Obiectivul lor este ca să dispară cât mai mulți pe cale naturală astfel încât impactul financiar pt. rezolvarea discriminărilor din pensiile militare să fie cât mai mic.
Norocul este că sunt presați de jaloanele PNRR .
Ghinionul este că există dottore ĂĂĂ..ÎÎÎ.. pe funcții importante.
AMR 6 luni și 1/2

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pai, eu la scula la bascula ii zic rangă, @Onorabile! Sa-mi zica mie o femeie sau un indaratnic ce rau poate sa faca un sfarc din mancarea de varza!!!

dora spunea...

Cezare, mă gândesc serios, să te dau în judecată pentru jignirile pe care mi le-ai adus, într-un material din urmă.
Eu l-am scos la imprimantă. Când voi găsi un avocat voi întreba ce pot face.
Prea jignești pe toți.

Huhu Rezea spunea...

@Puiu
După ce că ești bâtă te mai și afișezi în public.
Doar majorarea de 25% din anul 2018 s-a calculat din solda de funcție în cuantum compus,mai precis solda/salariul de bază din anul 2009, majorat/ă cu 10% în 2015 și cu 15% în 2017, solda/salariul de bază din 2009, cum zici d-ta, celelalte două tranșe, din 2019 și 2020 s-au acordat ca pătrimi din diferența dintre soldele prevăzute de L 153/2017 pentru anul 2022 și solda majorată în anul 2018. Tot ca diferență se va calcula si majorarea din 01 07 2022, cu condiția să nu depășească valorile din Anexa VI.
Probabil că în anul 2023 se va acorda si restul diferenței.
Pensionarii militari în plată la 29 06 2017 nu au primit decât majorarea de 10% din 2015, nu și majorarea de 15% din 2017, prevăzută de L 152/2017, din cauza modului defectuos în care gulerații au aplicat art. 60 din L 223/2015.

Cezar spunea...

@/ dora..,₩
My love
Publica materialul..sa.mi pregatesc apararea
Hai sa o facem..fara avocati🤣🤣
Astia doar ne fura banii..apoi ne dau la presa
Ma gîndesc..prima infatisare sa fie..in Caraibe
Sugerezi...o tinuta anume?
Ps
Nu ai tu suflet sa ma reclami !😪😪😪

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ne poate cineva informa ce s-a discutat azi la sedinta organizata de catre Dl General, Gropan, la Cercul Militar National, astazi, cu activii din Ministerul Apararii si rezervisti?

M spunea...

@Huhu

😁 Vă erijați în apărătorul torționarilor?

Pe scurt: nici pe mine, nici pe dumneata nu ne caută organizațiile de revoluționari!!

Dacă a da o amendă înseamnă "atrocități" atunci să fugărești civili pe stradă înseamnă "genocid"? 😂

Nu mă dau nimic! Dar să arunce primul cu piatra cel care se simte fără păcate!

Prea mult am tăcut la jignirile acestui Cezar pe numele lui Petre Padina. Nu e el inchizitorul forumui!
Documentul unde apare numele lui se numește Forțele de represiune care au acționat la Timișoara 16-25 Decembrie 1989

"DE REPRESIUNE"!!!!!!!!!
Nu sunt istoric! Nu am fost acolo! Dar documentul e oficial și asumat!
I-a dat Petre Padina în judecată să își "curețe" numele? Nu!!!!!!

În rest e INSTANȚĂ MORALĂ pe forum. Pe toți ne jignește (aproape pe toți)...

M spunea...

@Cătălin

Mi se pare normal să nu existe salariu mai mare decât cel al președintelui (indiferent cine e el).

Cum mi se pare normal sa nu existe indemnizație mai mare decât cea a președintelui (75% din salariu).

Vorbesc bineînțeles de bugetari!

Calinmihaib12 spunea...

DOMNILOR/DOAMNELOR..sau vice-versa,..cum va place..!
Cam toată lumea de la noi a fost "atrasă" în capcana dezinformării (=deliberate..!) și manipulării..să atace categoria socio-economică a "bugetarilor", în care unii îi includ și pe militari (!), în.."direcția".. acreditării ideii că ei ,"bugetarii" NU PRODUC BANII.., cu subînțelesul că ei, bugetarii..sunt..NUMAI "consumato rii" banilor produși..NUMAI de către.. "PRIVAȚI"..!
Se "uită" faptul că BANII = în LUMEA CIVILIZATĂ.., NORMALĂ = sunt produși.. și de BUGETARI = prin SERVICIILE FURNI ZATE, din care unele, nu puține = sunt chiar SCUMPE..!
..Numai în țările asemănătoare cu..a noastră.., de foarte mulți ani.."S-A BĂGAT" și SE BAGĂ..continuu..(așa, impersonal.!) prin MASS-MEDIA,în capul
celor care nu gândesc..cu mintea lor..
(vă amintiți..? =.."noi muncim..!,noi
..nu gândim..!!=..din anii..'90..!) AIUREALA de mai sus..!,cu SCOPURI MUL TIPLE.., printre care și..NEPLATA..la CUANTUMURILE CUVENITE..a MUNCII în sfera serviciilor, MUNCĂ SUB-EVALUATĂ.
..CRONIC (cu rare excepții..!) în țara noastră..!

Alexandru spunea...

@Cezar
Perfect de acord: pensie militară strict pentru anii cu vechime ca militar. Punct și logic. Cât despre Plx...cine știe ce va fi...
@Huhu Rezea
Desigur că neactualizarea pensiilor militare vreme de x ani e o mare mârșăvie și nedreptate a statului român. Eu aș da în judecată statul pentru anii în care nu-mi indexează pensia măcar cu inflația, nu mai vorbim de neaplicarea/interpretarea subiectivă a unor legi. Poate că trebuie luptat cumva mai eficient pentru asta, nu de preferat contributivitate după calcule personale, individual. Pe mine mă deranjează principial această idee, cu toate că îmi recunosc ușoara ignoranță, nu știu ce pensie aș avea pe contributivitate, pensionat fiind anul acesta, cu 29 ani și 5 luni militar efectiv și 52 ani și 2 luni cumulat. Dacă am fost militar și am ieșit cu pensie militară, nu mi se pare normal să vii tu, stat român, să-mi spui "de mâine, treci pe contributivitate, atâta meriți". Cam așa văd eu.

Calinmihaib12 spunea...

Alexandru:
(15:23'/10.06.a.c.)
..pensia contributivă(Cuantumul ei) se stabilește din vechimea aceea efectivă de 29 ani și 5 luni ,care presupun că include și "școala" militară = de FORMARE CADRE MILITARE (fără liceu militar),prin calculul PL(puncta je lunare),apoi PA(punctaje anuale)= care includ și GRUPELE de MUNCĂ (CD=25 %, CS=50 %, AC= 50 %) precum și "%" de
PENSIE SUPLIMENTARĂ: între 16-22 %= așa cum sunt ele: în funcție de LUNILE
si ANII de activitate..!
Conform legii 263/2010,până la intrare a în vigoare a legii 223/2015, CASELE de PENSII.. ERAU OBLIGATE să stabileas că STAGIUL de COTIZARE și PUNCTAJELE realizate de fiecare angajat civil si
militar și să le înmâneze, sub o formă sau alta angajatilor = o data la 2 ani, gratuit..!
În altă ordine de idei,dar nu în afara subiectului, multe din DISCRIMINĂRILE despre care se vorbește/scrie aici pe blog sunt cauzate = din câte se pare = ..și de eventualele NEACTUALIZĂRI anterioare ale pensiilor mai vechi așa cum se prevedea în legea 164/2001 și HG. nr. 1188/2001,lege care, aplicată corect, ar fi apropiat, cât de cât, cuantumurile pensiilor mici anterioare ..de cele stabilite prin legea 164 din 2001,și astfel,se constituia o BAZĂ de PORNIRE..oarecum MAI ECHITABILĂ după anii 2010, când au fost aplicate alte legi de pensii..cu "recalculări" de pensii anterioare..! (legea 119..si 263..din 2010).