Un produs Blogger.

vineri, iunie 03, 2022

Vasile Dîncu continuă contrele cu premierul fost ministru al Apărării

101 comments

Vasile Dîncu a reiterat astăzi la Breaza, unde a participat la festivitățile de sărbătorire a 110 ani de existență a Colegiului Militar" Dimitrie Cantemir" Breaza, că susține recentul proiect de Ordonanță de Urgență prin care intenționează să mărească veniturile militarilor, în activitate sau pensionari, cu toate că Ciucă a spus că a rămas perplex când a auzit de intențiile ministrului Apărării iar Legislativul a adoptat zilele trecute o lege prin care soldele de funcție  cresc de la 01 07 2022 numai cu 1/4 din cât se prevede în proiectul de ordonanță semnat de Dîncu.

Se pare că Dîncu dorește să-și creeze din creșterea veniturilor pentru militari, în contextul amenințărilor tot mai evidente de la Răsărit, o platformă politică prin care concurează serios la funcțiile guvernamentale ale lui Ciucă și la cele politice ale lui Ciolacu. 

Analiștii politici spun că actuala coaliție guvernamentală s-a format cu condiția ca Dîncu, puternic susținut de mediile influente interne, să primească o importantă funcție guvernamentala.

Pe bună dreptate se întreabă celebrul investigator în treburile militare, Tache de la "National":

"Și atunci de partea cui or fi militarii din influenta falangă armată din sistem? A lui Vasile Dîncu, cel care le mărește lefurile, soldele și pensiile sau a lui Nicolae Ionel Ciucă, cel care ”nu vrea” să le dea banii deja promiși de ministrul Apărării…?"

110 ani, Colegiul Național Militar Breaza.


Câte ceva din declarația  lui Dîncu la Breaza:

"Avem un proiect de ordonanţă care este în lucru, noi am calculat, am făcut toate planurile, este clar că situaţia militarilor activi, a sergenţilor, a gradaţilor şi soldaţilor profesionişti în acest moment există unele inegalităţi şi există venituri foarte mici. Sunt probleme legate de compensarea pentru deplasare - cred că diurnă îi spunem noi, în civilie - este în acest moment la 20 de lei, asta ar trebui să crească. Ne-am propus să o creştem la 40 de lei. Trebuie să dăm compensaţiile de chirie, oamenii trebuie să se mute dintr-o localitate în alta, mobilitatea militară înseamnă o continuă pendulare între garnizoane. Compensaţiile de chirie sunt rămase în urmă, nu mai sunt cele la care a ajuns piaţa, 300 de lei, pentru o chirie de exemplu, este foarte puţin. Vom ajunge ca aceste indemnizaţii să le acordăm cu piaţa imobiliară dintr-o localitate, mai ales la gradele de jos, tinerii. (...) Sunt şi alte lucruri de care avem nevoie: creşterea soldei de grad care a rămas de prin 2009, sunt şi alte lucruri", a afirmat ministrul Apărării Naţionale vineri, la Breaza, întrebat cu cât vor creşte salariile soldaţilor profesionişti.

"Deocamdată discutăm, lucrăm la acest proiect, am calculat şi impactul, nu vom cere bani în plus de la bugetul României în acest moment. Din economii, din modul în care redistribuim şi ne vom gospodări banii vom putea să alocăm în acest an întreaga sumă ca să putem să fim şi noi atractivi. Dacă nu, avem foarte multe plecări din armată şi este păcat pentru că pleacă oameni foarte bine specializaţi, oameni pregătiţi"

Dîncu a mai precizat că a speră să aibă sprijinul Guvernului, anunţând că are sprijinul PSD în privinţa implementării acestor proiecte care vizează majorarea veniturilor militarilor profesionişti.


101 comentarii:

Leon spunea...

Stirista de la TvR1, in Jurnalul de la ora 20.00 a mai spus ceva interesant, ca Ordonanta Dancu a fost discutata într-o prima lectura la Guvern !
Om trai si om vide..!!

V spunea...

Numai timpitii vor vota cu partidul lui Maciuca

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cine mai voteaza PNL nu-i decat o curva centurista, sluga la un pestoi! Placi suedeze, sudate una de alta, cu camioanele!

Leon spunea...

Citiți si luati aminte:
https://www.stiripesurse.ro/placuta-suedeza-devine-caz-penal-presedintele-klaus-iohannis-a-promulgat-legea_2414295.html

Huhu Rezea spunea...

E clar!
Rezerviștii nu vor vota nici cu liberalii și nici cu social democrații.

Brenda spunea...

Votați sau nu votați ,jocurile le fac altii

Huhu Rezea spunea...

Grupul PSD de la Cluj se contrează cu grupul PSD-PNL de la Craiova( Lov, Fifor, Ciucă)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, Grupul prăzarilor PSD de la Craiova sunt tradatorii si mutilatorii Armatei! De acolo si croitoreasa si o groaza de clocari. Sa trag apa peste ei, pana nu se rupe lanțul...

Viorel spunea...

Domnule ministru Dîncu. Ar fi bine să mă luați consilierul dumneavoastră. Cei ce vă informează / consiliază precum că sunt bani pentru promisiunile pe care le faceți zi de zi vă induc în eroare fără a vă preciza că sursa acestora sunt banii pensionarilor adunați an de an prin neactualizarea corectă a pensiilor militare în anul 2017, deci atenție la Dosarul nr. 4241/12/2020., astfel, pe lângă alte surse de venit, MApN a avut de unde ceda la bugetul de stat 2 miliarde în 2019 (plată anticipată rachete americani) și 2 miliarde (1 miliard la fondul de rezervă al primului ministru Orban și un miliard la buget parte dintre ei ajungând la MAI pentru pensii și salarii și la STS / salar dublu în decembrie pentru alegeri / a se vedea presa / TV). Văzând că gluma se îngroașă în Dosarul nr. 4241/12/2020, în anul 2021 nu au mai decartat nimic, totuși cărțile sunt făcute. CPS a MApN va câștiga procesul în defavoarea Curții de Conturi iar pensionarii nu vor mai vedea nici o actualizare cu acea indexare prin derogare din 2015. Unde scrie doamnă CPS că indexarea prin derogare din 2015 se acordă numai în 2016 ? Doar nu voiai să scrie că se acordă în 2017, 2018, etc. Vrăjeală de interpretare ca să vă iasă jocurile financiare.

IAR99Army spunea...

da asa este grupul de la craiova LOV-FIFOR- MACIUCA este un grup criminal care actioneaza constant si pe fata impotriva sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala. astia nu au tata nu au mama, ii intereseaza doar scopurile personale si de grup, au putere financiara, politica si de sistem, in acest moment sunt intangibili, nici justitia nu se apropie de ei. doljul si craiova sunt teritoriul lor, unde dicteaza politic si fac ce vrea muschiul lor, au creat un sistem de mafiot, dictatorial axat pe scheletul politic in format psd/pnl, si au acces la acesta doar membii de partid si cei care sunt sclavii ori supusii celor trei crai de la rasarit. din pacate grupul de la cluj nu mai are puterea de altadata in psd, singurul mohican fiind Dancu, si sincer in acest moment nu cred ca va avea sorti de izbanda cu ce vrea sa faca pentru armata, ba cred ca va fi tras pe dreapta. deci pericolul pentru noi vine intradevar de la prazari.

valy spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim, de grupul PSD si grupul PNL de la Craiova ( Lov, Fifor, Ciucă) să auzim de ambele partide cum auzim de ȚĂRĂNIȘTI.

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Din câte mai știu eu, sumele bugetare nu se reportează în anul următor.

NU cred că acela va fi motivul pentru care madame Mădălina Vladu a admis contestația CPS. Ar fi de râsul curcilor. Mai repede cred că a fost găsită o chichiță procedurală în emiterea Incheierii Curții de Conturi, cum ar fi incompatibilitate a doamnei Pieleanu, sau decizia ICCJ invocate in Concluzii.

Liviutatarush spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Știu că sumele necheltuite nu se reportează ci se întorc la bugetul de stat uneori cu critici pentru că ai cerut, nu i-ai folosit și i-ai ținut blocați un an de zile când se putea face altceva cu ei. Eu am vrut doar să-l atenționez pe domnul ministru Dîncu să nu se bazeze pe niște bani promiși de DGFC că există, probabil confirmat și de DGJ și CPS, pentru că s-ar putea ca ÎCCJ să întoarcă la 360 de grade Hotărârea nr. 974/2022 din 24.05.2022 și să-l lase pe domnul ministru fără resurse financiare, dimpotrivă, dacă în recurs pct. 1/iii din Decizia nr. 4/2020 este respins, s-ar putea ca MApN-ul să mai aibă nevoie de bani pentru actualizare și restanțe. Dar nu cred că se va întâmpla așa văzând cum a decurs procesul în cei 2 ani și mai ales ultima hotărâre.

Alkan spunea...

Dâncu ar putea fi soluția PSD pentru alegerile prezidentiale viitoare. Este cel mai responsabil biped.

Leo spunea...

E MIMĂ ca să-l lase în offsaid pe dottore.
În acest moment este în analizaă componenta 8 a PNRR privind sustenabilitatea fiscală , a slarizării și pensiilor.
On vera !
AMR 6 luni

CEZAR spunea...

Viurel..majurul retard de la C.I.
Te-am lasat sarac si prost ...
Te-am gasit si mai sarac si mai PRRRROST!
Justificare :
Justitia ti-a dat muie si ti-a spus ca esti prpstu satului ....hi..hi..hi..
Ai pretentii sa te consulte domnul ministru DINCU pe tine..ho..ho..ho....
Ba..baiatule...invata sa zbori....!!

Leon spunea...

Ma neica, da'fraieri sunt Olenii astia !
I'auzi cu ce preturi vand astia in piata:
-Cartofi noi, 1,5-2 lei/kg.
-Telemea 20-22 lei/kg.
-Cirese 10 lei/kg.
-Capsuni 8-10 lei/kg.
Sa nu bagati voi Inflatia de 20%, fraierilor..!!

Huhu Rezea spunea...

Au căzut preturile drastic în piețe, în ultimele zile.

anonim spunea...

'Mneata!
Asta cu au cazut drastic preturile e o cacialma
Dupa ce au fost umflate pana la "ceruri" acum ca au "cazut" la 8-10 lei/kg capsunile vi se pare ieftin?
Pai anul trecut erau 4-max 6 lei
Baaa da ce mai puneti botu'
PS Cum s-ar zice au redus preturile cu 10% dupa ce mai intai le-au dublat
"chestii" care se intampla in rrromanika de Craciun de Pasti ...."si ori de cate ori este necesar" 😈👽 👹
Sa aveti o super zi!
PS* ori capsunile alea consuma gaz/petrol in nestire in timpul cresterii la lumina soarelui(nu le am p'astea cu agricultura 👹)....ori TIR-urile alea de 40 de tone cara cate o ladita -doua la fiecare transport 😄😄
Asa e cand preturile "cad drastic".....isi baga Dracu' coada👹

anonim spunea...

Ahaaa!!
preturi capsuni Germania 1,1-1,5 euro

”Căpșunii dulci și aromați”, în pesticide bogați

vasile iosif spunea...

Si SRI ul si DGIA ul ce fac, dorm in cizme?
Vorbim de grupuri organizate care lupta impotriva sigurantei nationale, cu nume si prenume, si ....nimic, nimic?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Coane Leoane, rosiile de mancare, la Onesti, 8 lei-10 lei, cartofii 2 sau 3 lei, castravetii 4 sau 6 lei lei, ciresele 10-15 lei, capsunile 8 la 10 lei, legaturile cu rapandulele de bulihăceala pentru ciorbareală cate 1 leu, caci nevandute pană-n seara se fac chișăleală, dovleceii de vrej dupa cum negociezi, dar la kg 6-8 lei, iar branzeturile habar n-am la o adica, pentru ca ma constipa si trec pe langa ele ca dizele sa nu fiu destupat cu dinamitele, flexurile si pickammerele, dar parca ar fi 25-30 lei kilogramul sa nu intreaca parizerul si salamul. Se strica, sunt perisabile si pierd o multime de parale, boaitele samsare, asa ca vor sau nu vor preturile le cobor la nivelul acceptabil tuturor, 'tu-ma-n gâlca lor de desfranați speculanți, ca nu producatorul scumpeste, ci vanzatorii speculanti ai lu' peste!

Brenda spunea...

Despre pensii militare , DANCU nu poate spune încă mare lucru până când nu se știe în careege vor rămâne rezervistii

ifrim spunea...

Dîncu președinte!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mii si mii de honghiorani, pe cai si măgari, trec granitele in Romanistan, ca niste golani hultani cu steaguri honvede inveninate in verde, dar si cocarde cu rosu crisis, alb sifilisis si verde de Paris, pentru ceremunia de infierare si negare cu trombon a Tratatului de la Trianon, care le-a dat plocon din trei p-aia mai darab cu cofrag din pantalon si plăcuțe suedeze cu piuneze la ștuțul de la sifon ca sa le treaca pohta cu pardon pentru cascavalalul cu firmamentul ,,Hardealul!'' Nu mai avem hingherie, Jândarie, Puliție si politichie pe capul lor sa hie, sa-i dea peste garduri si haturi afara cu manifestarile lor de ocara ?! Unde sunteti, vitejii mei, sa le veniti de hac acestor tradatori si misei, care incitati de Putina au inceput sa ne calce hotarele si gradina?! Duceti-va la Gingie Han, criminalul mondial, sa va dea gradinile din stepele si pustiile mongoloide, caci daca mai ravniti mult la Romanistanul si Hardealul aista iar o sa va mai agatam opinca cu arma la streasina din Primaria de la Budvaroșpesta ca sa va mai treaca pohta!

M spunea...

@Vasile Iosif

SRI și DGIA încearcă din răsputeri să resusciteze partidul făcut de ele, USR.
Au aruncat către oficiosul USR, site-ul G4media vrăjeala cu "legile siguranței naționale" în încercarea disperată să le dea un os de ros! G4media, tăpălagă și Drulă se străduiesc să își motiveze haștagii să iasă în stradă cu "epoleții ucid democrația".

Au plecat cei de la aripa UM0215 din USR (Cioloș și ai lui) și au rămas SRI-știi și DGIA-iștii.
Deci, sunt ocupați! 😁

Unknown spunea...

Am onoarea sa va salut!
Domnilor mai mari, care aveți acces la fostul șef al nostru și actual politruc, chiar nu discutați problema pensiilor noastre, care din ce in ce devin și mai mici! Chiar nu va interesează soarta noastră!? Noi v am respectat, v am ajutat sa deveniți ce sunteți, v am executat ordinele și am pus umărul la tot ce se a construit prin unitățile modernizate și ulterior operaționalizate. Mai putem să așteptăm, dar ceea ce ne faceți va dezonorează!!!!?
Mulțumesc!!!

Ster spunea...

Unii ati uitat tactica parsiva a PSD. Diferenta intre PNL si PSD este ca liberalii injunghie frontal si incruntati, iar social-democratii injunghie zambind duios si pe la spate. Ati uitat ca OUG 59/2017 a fost emisa de un guvern PSD? Are cumva PSD vreun proiect de lege care sa repuna in vigoare ceea ce au stricat liberalii si Ciolos sau ei insisi, cu pensiile militare? Nu!

In final, legat de pensiile militare, Dîncu o sa aplice tactica parsiva a lui Ponta! O sa invoce placa cum ca nu se poate prin ordonantat de urgenta, urmand ca ... parlamentul sa decida prin lege. Eventual o sa infiga si un proiect prin parlament semnat la misto de niste parlamentari PSD - suficient cat sa puna botul diversi, apoi se stie ca urmarea este sucombarea initiativei.

Nu exista domnilor, partid care sa apere militarii! Trebuie sa intelegem ca indiferent de partid, toti au aceleasi metehne: le stau in gat pensiile militarilor, dar nu vad si abuzurile privind interdictiile de drepturi si libertati la care sunt supusi militarii. Aceasta stare va inceta doar in momentul in care niste militari activi cu sange in instalatie, vor denunta public toate interdictiile de drepturi si libertati la care sunt supusi militarii. Si vor refuza invocand drepturile constitutional, sa se mai supuna unor astfel de interdictii. Abia atunci se vor sensibiliza si partidele si justitia si societatea! Pana atunci, bataia va continua!

Leon spunea...

SA NU UITAM ZIUA DE 4 IUNIE 2020, ZIUA TRATATULUI DE LA TRIANON:
"Există câteva date în calendar care mă fac să rămân mut de emoție dar, în același timp, mândru de acest popor curajos, în ciuda greutăților ce i-au fost puse în cale de-a lungul istoriei sale. 4 iunie, Ziua Tratatului de la Trianon, are o semnificație aparte pentru fiecare dintre noi, reprezentând o pagină a istoriei României care nu trebuie uitată, o oglindă a voinței și a identității naționale, un răspuns pentru vocea românilor din Transilvania şi Banat, aflați la Alba Iulia, în decembrie 1918. Ziua de 4 iunie 1920 o datorăm sacrificiului armatei române din Primul Război Mondial, diplomației unor oameni de stat de excepție - elite politice ale acelor vremuri - dar și Puterilor Aliate, care au văzut în acel moment istoric esența idealurilor țării noastre. Din toate aceste motive și nu numai, avem datoria să marcăm cu demnitate și mândrie, în fiecare an, Ziua de 4 iunie. Simbolistica ei a fost a fost deplin înțeleasă pe 13 mai 2020 când, la inițiativa senatorului PSD Titus Corlățean, Parlamentul României a adoptat legea nr. 256 pentru a marca oficial data recunoașterii internaționale, în 1920, a acestui moment atât de important pentru toți românii”, a declarat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu."(stiripesurse)..!

Gigi spunea...

@Corneliu Fl.Ifrim Atâta timp cât stă Iancu sus pe statuie,sa nu ne fie frică.Vin,se satură,după aceea pleacă.Daca nu se satură,avem pe ele ale lui Mihai,Stefan,Mircea si cu voia voastra,Țepeș😁

Huhu Rezea spunea...

@Ster
Politicienilor nu le stau în gât toate pensiile militare, ci numai cele care le stau în gât guleraților din sistem.
Dacă guleraților le plac pensiile ce urmează să le primească potrivit modificărilor legii în favoarea lor, nici politicienii nu zic nimic.
Poate Dîncu reușește să urnească roțile de moară ale nesimțirii contabililor cu mânecuță care și-au angajat juriști doar ca să le susțină interesele în instanțele care afundă pe zi ce trece justiția din România.

Viorel spunea...

Cezare. Dacă tu ești ăla deștept, bogat și frumos, cu multe initiative în toate domeniile, apreciat de cei pe care i-ai „protejat” la Timișoara, cu grade și funcții obținute pe merit și care nu se compară cu majurul Viorel de la CI, te rog să-ți publici pensia pe care o ridici lunar în calitatea ta de fost Cdt,BIMc,iar eu îmi public pensia mea. Atunci o să vedem care este diferența dintre noi din punct de vedere financiar raportat la nivelul studiilor și funcțiilor îndeplinite. Am uitat. Tu ai urmat LM-ul pentru că, de sărac ce erai nu ai fost în stare să urmezi un liceu, la LM totul fiind suportat de stat.

BONIFATIE spunea...

Am onoarea!
Văzând postarea domnului Leon parcă îmi vine să propun ca ZI NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI data de 04 iunie sau, eventual, 26 iulie, ziua în care a intrat în vigoare TRATATUL DE LA TRIANON. Astfel îi vom bucura pe mulți vecini din cele patru zări, alături de românii care preferă, ca și americanii sau francezii, vara în locul iernii și berea cu mici în loc de țuică și cârnați.
În rest, sau mai cu seamă, să sperăm că poziția domnului ministru Dîncu îl caracterizează și nu este un simplu joc de scenă, „cântat” în aria manipulării.
Vă doresc tuturor o zi liniștită!

M spunea...

@Ster
Haideți să privim pragmatic!
Economic
Cât timp ai la angajare 3-5 oameni pe un loc (crezi declarațiile dl. Dâncu despre angajarea de rezerviști) înseamnă că profesia e atractivă și beneficiile suficiente.
Ar crește salariile/beneficiile dacă la un anunț de angajare nu ar veni nimeni!

Social
După ani și ani de mizerii aruncate despre "bugetarii de lux" militarii nu reprezintă o prioritate. Aaaaaaaaa dacă ar fi vorba de "dascăli" (de exemplu) atunci alta ar fi situația.

Politic
Militarii niciodată nu au votat disciplinat. Avem colegi care nu numai că au simpatizat cu USR (ca mine) dar chiar au și votat și continuă să susțină acest partid cu o politică CLAR antinațională și împotriva militarilor români.

Deci niciun partid politic nu o să ignore aceste 3 aspecte promovând (sinucigaș) interesele militarilor.
La ultimile alegeri Pro România (a lui Ponta) a trecut în programul politic rezolvarea inechităților din legea pensiilor militare și din salarizarea SNAOPSN. Rezultatul? Nici nu a intrat în Parlament!

Brenda spunea...

Diseară la realitatea vin 2 miniștri îl legătură cu pensiile militare și civile sa vedem

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, dati-mi va rog un indiciu cu cuantumurile soldelor pe grade din 2016, ca eu nu gasesc la Dv prin cautare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un camarad de-al nostru, Virgil Coman, s-a operast la sold si a trecut cu bine prin operatie! Sa-i uram insanatosire grabnica si, Doamne, ajuta!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
La ai in deciziile proprii de recalculare și actualizare pe legea 223/2015.

Niky spunea...

Atât timp cât soroșist-globaliștii PNL sunt la putere, sau vin alții precum USR, alți aserviți și îndoctrinați, școliți cu burse soroșiste, vom avea parte de austeritate, manipulări de tot felul și în cele din urmă pierderea totală a suveranității! Sunt sigur că mulți vă dați seama de asta!

Gigi spunea...

@M Ai dreptate,daca stai la discutii cu-n civil,fara sa stie ca esti/ai fost militar,sa vezi si ai sa te convingi ce spun de noi.Nu mai spun eu acuma,ce si cum.
De cei care taie frunză la câini prin primarii sau alte instit.bugetate cum ar mai fi învatamântul(4 ore/zi,20 pe saptamâna,80/lună+4luni vacante,nimic,mucles.Păi sa-mi fie iertat,nu am nimic cu ei,dar sa vii p3 post sa spui cât de greu o duc ei sa munceasca 4 H pe zi,si alte 8 a câte 200-250 ora meditatii,iar militarii au pensii nesimtite,ori esti ipocrit,ori neam prost.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, cred ca m-am exprimat gresit, este vorba cat avea media de solda un activ in 2016, un plutonier, de exemplu, nu pensie! Cu scuze!

John spunea...

Anunțuri ,acum de la MApN,pe România tv!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo, Romania tv, sunteti genial, Dl Izvoranu, suneti de nota 10 domnilor invitati care ati sarit cu gurile sa aparati onoarea rezervistilor militari, doamna invitata fiind sigura pe ce zice ca militarii au solde pana la moarte, nu pensii militare, nu pensnsii speciale.Azi a fost sedinta grea la MApN, unde Dl Dîncu l-a repezit pe Rosu sa stea in banca lui cand a latrat sa se majoreze si pensiile mari, ca isi permite sa se traga cu domnia sa, ca ministru, de sireturi, fara a fi respectuos ca-i este sef! Tot ce stiu este ca pensiile pana in 4000 lei vor avea cuantumul din 2016, nu stiu clar ce si cum dar vom afla, dupa ce cam peste 2 saptamani va avea ministrul o discutie cu Ciuca, nu pot garanta ca cele peste 4000 lei vor avea deocamdata majorari, dar se grabesc lucrurile pentru cei sub 4000 lei. Poate da Col Dogaru un comunicat, fiind de fata la aceasta sedinta de azi, cat si alti sindicalisti rezervisti. De aia intrebam cat avea un Plutonier in 2016 ca solda.

M spunea...

Brenda a avut dreptate!

La Realitatea TV un fragment despre soldele și pensiile militare corect și documentat.
Domnii Dâncu, Izvoranu și Ialomițeanu au fost de acord că pensiile militare sunt complet defavorizate de cei care ne conduc.

Dl Izvoranu chiar a avut o intervenție:
"Un câine "pensionat" de Armata Franceză primește o pensie de 630 euro adică mai mare decât două treimi din militarii români. Un câine!"


Dl. Ialomițeanu a precizat că din 2017 pensiile militare nu au mai fost actualizate. (am corectat ușor ce a spus domnia sa pentru că, la fel ca mulți civili, nu face diferență între noțiunile din L223).

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Incă o dată demonstrezi că d-ta urmărești blogul doar pentru divertisment, nu penru a te documenta.
Ia-ți omule Nota de calcul anexa la deciziile de recalculare/actualizare din 2016 și 2017 și afli ce valoarea avea oricare din componentele soldei lunare.

M spunea...

@Gigi

Cu tristețe confirm ce spuneți! Nici nu mai comentez că îmi crește tensiunea! 😁

Calinmihaib12 spunea...

SOLDATUL:
(15:07'/04.06.a.c.
..��..��..��..��..❗..☕..!!
..Scopul "instanțelor"(până la proba contrarie..!),de orice rang(ă),"grad"
ar avea,= în PROCESELE CIVILE având ca PĂRȚI contradictorii..MILITARII și.. "UUM"..CENTRALE, plătitoare..= "neloia le"(sic!) de DREPTURI MATERIALE LEGAL CUVENITE..,dar NEONORATE (într-un fel sau altul)=prin tot felul de MALVERSA ȚIUNI, este acela DE A ÎMPIEDICA..prin orice.."procedură" nejuridică (nejusti ficată ?)..și, în ultimă instanță: NECONSTITUȚIONALĂ..!(a se citi cu mare
atentie art.21,alin.1-4,dar în special
alin. 2 și 3..!!= din CONSTITUTIE) = AJUNGEREA la JUDECAREA FONDULUI CAUZEI DIN PROCESE..!
ASTFEL, neconstituțional,nu se judecă
"pricinele" = FONDUL,CERERILE LEGITIME ale militarilor=parte în proces..!(sau ale părții="instituții"= care apară, într-un fel sau altul..,cauza militari lor păgubiți..!, cum e, de ex., cazul acesta: dintre C.C. și CPS/M.Ap.N...!)

reddog spunea...

M
Câinii merita pensie mare.
E o vorba care spune: Din bucata mea de pâine am hrănit un om și un câine.
Nu spune că a hrănit un om și un ciorombel, nu dam nume, Rambo.

John spunea...

Aici,ce a spus Ministrul Apărării:
https://www.romaniatv.net/vasile-dancu-se-teme-ca-militarii-vor-parasi-armata-romana-ministrul-anunta-cresterea-de-urgenta-a-indemnizatiilor_6544338.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog: Ha, ha, ha, ha...

Huhu Rezea spunea...

@John
Nu este o declarație nouă.
Cei de la Romania Tv repeta ce a spus Dîncu ieri la Colegiul Militar Breaza

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Am ras ca acel caine sa nu fie Corcodel, cainele lui Petrov Pavlov, care a murit ieri din cauza ca tinea prea multi covrigi pe coada, mergea cocosat si i s-a rupt sira spinarii! E posibil sa-i cheme la pomana de 40 zile a lui Corcodel pe cainii rosii, cazuti in Liga a 2 a, sa manance hrana de caini si sa se bea wisky, cu care il adapa stapanul Petrov cand pleca de acasa sa latre mai tare la jurnalistii din poarta!

Gigi spunea...

Trebuie sa fac o precizare:Nu am vazut ce s-a discutat la TV în aceasta seara,dar din spusele colegilor de Blog am inteles ca cei care au fost studioul postului tv au cam revenit la sentimente mai bune fata de noi.
Comentariul meu de mai sus l-am facut pe baza din ce s-a spus despre noi cu un an doi in urma,chiar mai multi. Multumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tineti cont ca la sedinta MApN de azi cu clocarimea paraditoare, care n-au avut dreptul sa caraie in front, a zis Dîncu ca urgenta maxima este sa se majoreze pensiile pana in 4000 lei, acolo fiind si lideri de sindicat, precum un Gen Gropan, daca nu ma insel, nu si Dogaru, cum eronat am inteles, dar oricum nimeni nu cred ca o sa dea un comunicat, sedinta fiind cam intima si putin cam secretoasa, am inteles. Clocarii au iesit de acolo nădusiti si inciudati ca nu li s-a dat curs cererii de majorare a pensiilor super umflate cu mai multe zerouri! Deci se lucreaza la asta prima data, celelalte majorari fiind in curs de lucru pentru un oug, sa nu se mai treaca prin Parlament. Putine amanunte mi-au dat astia de la ,,SRI!'' Cand esti om de omenie, alti oameni de omenie iti plaseaza informatii cheie, de aia nu pot sa fiu jeg uman!

M spunea...

Ideea e că poate să vorbească Ioan Gură de Aur dacă ce spune nu este transmis și nu este susținut este ZERO.

Atât dl Izvoranu cât și dl Ialomițeanu au avut de mai multe ori intervenții binevoitoare la adresa militarilor (în general).

Spre deosebire duamna Vasilescu Olguța de către ori a apărut numai a înjurat. Sigur, nu era ea, erau niște gulerați deghizați în țoapă oltenească!

PS - am pomenit-o numai pe duamna Olguța că îmi e drag de ea 😁. Lista e mult mai lungă!

Leo spunea...

Flavius,
daca este adevarată info , atunci explicația este că politic se vrea ca bugetele pt. pensii din mfa să mai crească pt. ca la RAȚIONALIZARE să se plece de la un buget mai mare.
Dîncu a zis ceva interesant ieri la un interviu pe ROTV și anume că este pe traseul legislativ un doc pt. salarizare , care întărește indiciul deoarece și salarizarea este în aceeași COMPONENTĂ 8 a PNRR cu pensiile.
Vom vedea !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, majorarea pensiilor pana in 4000 lei este o etapa intermediara, o urgenta sociala sa elimine o sincopa, o discriminare rezultata din abuzurile clocarimii MFA. Cand Rosu s-a aratat nemultumit de marirea pensiilor mici si a marait ca trebuie toate pensiile majorate, adica si cele de peste 4000 lei sau peste 20.000- 45.000 lei, Dancu i-a retezat elanul, reprosandu-i ca, chiar daca e general, nu se poate trage de sireturi cu domnia sa ca sef si ministru, si ca ramane surprins de obraznicie stiind ca in Armata seful trebuie respectat si nu trebuie contrazis! A zis clar Dancu ca se lucreaza intens la proceduri legislative de reparare a intregului sistem de pensii militare si eliminarea discriminarilor, sa nu mai existe pensii mici ale foamei si injosirii, spre disperarea clocarimii care nu vor sa auda de asa ceva. Va fi ceva legislativ, de urgenta, niste calcule aplicate cu indici de corectie si se va emite o oug sa nu mai treaca prin Parlament sa stea pe acolo cu anii de zile, ca prima urgenta pentru pensiile pana in 4000 lei, restul asezandu-se legislativ cam la sfarsitul de an sau 1 Ian 2023, in orice caz pensiile care depasesc soldele inplata nu vor mai pupa nimic, cum zice PNRR, si asta se are la baza sub supravegherea Bancii Mondiale, platita ca expert s-o faca. Informatiile ce le-am primit sunt venite din surse sigure, din om in om, de la cineva care a fost actor un acest spectacol-sedinta, cu sinceritate si nesupusi tentatiei de a exagera. Deci, un plutonier pensionar, daca in anul 2016-2017 plutonierul activ avea cam 3000 lei, azi avand 1200lei pensie, e vorba de mine, va putea lua in jur de 1800 lei pensie, dupa aceasta asezare, iar cine a avut vechimi mai mari se majoreaza acest cuantum, cel cu vechime completa va lua acei 3000 lei ca a activului din 2016-2017, daca are mai putin de 3000 lei, si asa va fi cu toate gradele de sus pana jos care au pensiile mici, corespunzator soldelor activilor de atunci. Nu stiu ce i-au determinat la acest algoritm de calcul, ca e o atmosfera secretoasa, insa ministrul va publica curand cuantumurile la toate pensiile, ori chiar la toate, ori numai la acele mici sa vada societatea ca nu avem pensiile mari. Eu as propune pentru clocari gheare de otel forjat sa si le bage in garleje de ciuda, dar eu le pot oferi sa bage ghearele si intr-un ,,dansul,'' mare cat o basca de tractorist, ca sa citeasca ziarul Scanteia la umbra lui! Dancu si-a recapatat respectul si increderea noastra si merita pretuit si felicitat pentru curaj si vervă!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Modul enigmatic de prezentare a informației seamănă cu zicerile lui Hurzicaru.
Pe fond, nu este nimic nou.
Ar fi vorba de aplicarea cuantumului minim al pensiei militare asa cum este propusî art. 110 indice 1 în Pl x 199/2020, proiect despre care Dîncu a spus de mai multe ori că doreste să fie adoptat.
Vezi
https://www.huhurez.com/2020/10/cuantumul-net-minim-propus-n-pl-x-2020.html

Leon spunea...

Domnul ministru Dancu sa-i aduca aminte si sa-i puna in fata Anexa la proiectul de OuG, varianta Ciuca atunci cand era ministrul Apararii:
https://www.huhurez.com/2020/01/avem-anexa-2-preconizatei-ordonante-de.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, pai, daca n-as prezenta enigmatic mi-as pierde sursele! Viorel Kis este si el foarte informat, fiti fara grija, dar n-are timp de mine avand problemele sale personale, si poate ca cu mai multe deact stiu eu... Tot ce e posibil sa fie oug 199 sa se aplice, vom vedea curand!

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Nici de d-ta nu se prind informațiile despre pensii de pe acest blog, așa cum nu se prinde apa de gâscă.
Ți-am dat lincukul cu cuantumul minim din zPl x 199.
Asta ai reținut d-ta că se aplica numai celor cu pensii mai mici de 4000 lei?Se aplica pentru toată lumea, dar este favorabil celor cu pensii mici și mijlocii.
Lasă site-urile cu sataniștii și citește Pl x 199/2020.

Huhu Rezea spunea...

Dacă este real dialogul Dîncu Roșu, putem înțelege de ce gulerații nu au vrut să aplice etapa 1 din PL x 199. Nu le aducea lor niciun folos, pentru că au cuantumul cu mult peste cel calculat potrivit art 110 indice 1.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, te revolti pe mine de parca eu decid sau propun ceva, ori ca scot de la mine din burta, nu ca redictionez un mesaj primit, dar si ca ministrul a facut niste afirmatii despre pensiile mici, Ca daca ai 5000 sau 6000 lei la sigur ca nu mori de foame, ala cu 1000-1500 lei sigur ca n-are ce sa manance, dupa ce a platit utilitati. Dreptate se va face la toti, dar cu siguranta ca cei cu multe zerouri nu mai pupa nimic, si de aia clocarii chitaie. Eu am mai zis o data ca nu-mi pasa de pensiile mari, eu facand zgomot sa creasca si astea mici, ca nu-i normal sa avem o clasa total discriminata si muritoare de foame, si regret, dar trebuie sa-ti spun ca ai gandire de zgarciogar obtuz, ca la noi e Armata, trebuie sa existe coeziune sociala cu solidaritate intre camarazi, cu mila si empatie pentru cei defavorizati din pricini de sanatate, obiective, nu este Uzina de scule aschietoare unde fiecatre e cu p... ma-sii! Inseamna ca esti de acord in situatia grava economica si recesiune ca cei cu 1000 lei asa sa se zbata in mizerie si ignoranta celor din jur! Ma asteptam la empatie de la camarazi, nu de la politicieni si clocari, dar acum vad ca nu-i diferenta...

Leo spunea...

PLX 199 este blocat în principal de MAI și Bode , iar lichelelor gulerate din MFA le convine și de aceea tac chitic în frunte cu coordonatorul lor dottore ĂĂĂ..ÎÎ...
Norocul nostru este că ministrul MFA nu este de la pnl din gaşca lui ĂĂĂ..ÎÎ...
Dacă vedeţi declaraţia de avere a lui RED vă veţi daţi da seama cât de fripturist este acest individ care e băgat şi pe la IC inclusiv pe la o asociaţie de proprietari .
Cum poate un ditamai generalul să se bage administrator sau ce o fi el pe la asociaţia de
locatari ? Asta denotă și că are mult timp liber ...
RED se pare că este unul din indispensabilii lumii din MFA. Alegeți voi ce fel de indispensabil.....

Brenda spunea...

Nu înțeleg ce este cu acest prag de 4000.

nr. 1 spunea...

Brenda, cei cu peste 4000 lei platesc taxa de 10% pentru sanatate deci se considera ca au de unde sa mai dea poate ajung pe la 2500 cu atatea taieri , abia s-au obisnuit cu taierile . Cei pana in 2500 primira 10% indexare pentru inflatie,nu platesc contributia la sanatate, mai primira unii si diferenta pana la 2200 , primesc vouchere, primesc unii 700 lei in iulie deci se face ceva pentru ei. Asa e cand se confunda marfa cu ambalajul. cei cu pensii mici nu trebuie uitati, trebuie insa rezolvati prin politici sociale adecvate (ceea ce se incearca acum) , cei cu pensii de 5 cifre mai pot sa astepte insa acum dl Catalin cam are dreptate cu cei care de fapt ar trebui sa constituie clasa medie si care au cam fost uitati ! PLX 199/2020 ar rezolva macar partial o parte din inechitati incluzandu-i si pe cei din clasa asa zisa medie , nu este corect sa fie descurajati si nedreptatiti tocmai cei care au muncit mai mult ! Si am mai observat ceva : unii militari care au slujit sub Drapel si au contribuit cu taxe si impozite peste 10 ani au o pensie putin peste 1200 am inteles. Altii -civili-care nu au muncit si nu au contribuit, ori au muncit doar cativa ani, ori au muncit mai mult pe la negru cum se spune, au 1000 lei! Doar atat valoreaza oare peste 10 de slujire sub Drapel cu toate restrictiile de rigoare? 200 de lei???????????????

Gigi spunea...

@Brenda Ce nu întelegeti? Vorbe si jocuri politicianiste de adormit vigilenta cătanelor bătrâne.

Acum se flutura steagul Plx 199,o lege care se termina de aplicat prin 2027 toamna.
Au de castigat cativa craitari in Faza 1.Celelalte Etape(faze),se aplica numai dupa implementarea L.153,lege care este trecuta pe linie moartă de 2 ani.
"Minunea roscata",nu a vrut sa actualizeze si pensiile noastre etapizat odata cu activii,a zis ca noi(d.nii colonei)putem astepta pâna in 2023,deci 5 ani,pana se implementeaza in totalitate L.153(2018-2022),deci din 2023 ne va actualiza si pensiile noastre????!!!!
Acum legea este oprita din 2020,actualizarea pensiilor automat este oprita din aceasta cauza.
Exact cum am banuit in 2017."Boala lunga,moarte sigură"
Plx 199,ne spune ca se lungeste pana prin 2027+anii care a stat L.153 pe linie moartă,la aplicarea în totalitate(pensia minima+ recalculare+ actualizare).Adica,aceiasi tactica ca Lov.Din 2023(art.36 l.153),o lungira in 2027(cnf.plx 199)!?
Nu ar fi mai bine asa ca dupa implementarea legii sa se treaca direct la Actualizare? Ce sa o mai lungim în etape cum prev.Plx 199? Ne uitam in gura Guleratilor Clocari? Ei au interesul sa traga cat mai mult de timp.Pai,pana in 2027 se schimba legea de doua ori,iar noi ramanem tot ca prostii cu am ramas si acum,ca ne-am uitat in gura LOV si a acestor Clocari.Sa fiti sanatosi,ca alta solutie nu aveti/avem!

Huhu Rezea spunea...

Eu zic că tocmai raționalizarea pensiilor cerută prin PNRR va pune capăt degringoladei pe care gulerații au instituit-o, în beneficiul lor, în sistemul pensiilor militare.

Dacă domnul ministru civil a aflat că soldele militarilor sunt calculate după formula din 2009 și că majorarea soldelor de grad și funcție a fost inlocuită în ultimii 13 ani cu sporuri acordate netransparent, aceasta fiind cauza tuturor discriminărilor, sunt șanse de stabilire a unui algoritm unic de calcul pentru pensiile militarilor, fie în sistem de pensii militare, fie în sistem public contributiv, fie în sistem hibrid.

Calinmihaib12 spunea...

Cătălin:
..nu am ieșit nici o secundă..din comunism..! (din..1945..!)
Acum,în câteva luni,cred că urmează reintroducerea impozitării "unice" de 16 %..,adică o majorare de 60 % a impo zitării, impozitare redusă în scop electoral în 2018..?!

Paul Puiu spunea...

Din 2016 si pana in prezent la guvernare s-au aflat DOAR politrucii de la PSD, iar situatia actuala a pensiilor militare se datoreaza in exclusivitate TOT sau IN MARE MASURA acestei organizatii PSD care au plafonat si desfiintat actualizarea pensiilor militare!!!!! PNL de cand au venit la guvernare doar au acceptat toate masurile adoptate de PSD intrucat au constatat ca erau benefice regimului politic pentru atragerea de finante la buget fara mare efort pentru clientela politica si electorat!!! Daca vor taia sau diminua aceste fonduri care se obtin din plafonarea pensiilor militare de unde credeti ca vor identifica ale resurse financiare pentru clientela politica si electorat??? Actualii politicieni se bat prin prezentarea a tot felul de PROMISIUNI ca sa atraga de partea lor cat mai mult electorat din randul clasei sarace a asistatilor social, denumite tot pensii si a celor cu pensii foarte mici !!!! Nu cred ca se va accepta cresterea de solde si salarii in conditiile actuale pentru ca Romania este datoare vanduta la banciile de unde s-au luat imprumuturile!!! De unde sa plateasca statul roman pensii si salarii mai mari cand visteria statului este goala??? Cine credeti ca va mai dat mult timp Romaniei credite fara zero garantii??? Discursul si promisiunile pur politicianiste a lui Dincu sunt egal cu zero cat timp Ciolacu nu agreeaza ideea!!! Dar oare unde era Ciolacu si Dincu cand gasca PSD au procedat la plafonarea si anularea actualizarii pensiilor militare??? Cine are timp sa creda ca Ciolacu si Ciuca vor accepta actualizarea sau recalcularea pensiilor militare, daca ar fi fost deacord ar fi facut-o de mult!!!! Probabil unii ati uitat deja cum s-a procedat cu indexarea pensiilor militare in decembrie 2021 si probabil visati frumos in promisiunile lui Dincu care a intrat in campanie electorala cam devreme!!!!!! Un lucru e sigur si cert recalcularea pensiilor se va face in decembrie 2022 dupa noua formula de calcul pe contributivitate potrivit obligatiilor asumate de guvern in PNNR!!!! Multumiti-va toti cu ce pensie aveti in prezent ca in ianuarie 2023 dupa marea recalculare si aplicarea impozitului progresiv dorit de Ciolacu de la PSD unii vor intra in depresie!!!!😂😂😂🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

Puiu
Depresia unora va veni după raționalizarea prin recalculare, nu din impozitul progresiv.

Leon spunea...

Asa este Puiule !
PSD-istul Câțu a anulat Indexarea pensiilor militare cu 3,8% in anul 2021 si Inghetarea soldelor !
Si daca PSD-istii adevarati Ciolacu si Dancu nu bateau cu pumnul in masa, Ciuca avea de gand sa ne sara si in acest an Indexarea de 2,6/10 %..!!

Gigi spunea...

Vis a vis de cum procedeaza astia care au fost,sunt si sper sa nu mai fie la putere,imi aduc aminte de scena din "Morometii",cel care strângea taxele si impozitele amărâților ălora de țărani:Moromete,anul asta nu mai merge,trebuie sa plătesti funcirea,nu mai merge ca... "nu am",ai,nu ai,plătesti,ca daca nu,am sa-ti iau si cenușa din vatră,băăă(citat aproximativ).

Nu numai ca pensiile noastre sunt calculate dupa formula din 2009,dar sunt si inghetate din 2017,iar daca nu se face actualizarea lor,macar pana in 2020,cat au primit activii si se vor aplica noile masuri fiscale cum ne anunta Ciolacu,va fi Jale.

Leo spunea...

Domnul ministru civil a aflat , dar nu de la dirigintele Jiganu sau RED sau croitoreasa , ci a aflat via BM și UE.

Paul Puiu spunea...

Huhu tu tii cu ursul, adica cu PSD-ul, dar fie cum spui tu, PSD sunt nevinovati ca apa cristalina, restul sunt vinovati adica cei care au plafonat si anulat actualizarea pensiilor militare, adica politicienii marțieni sau extraterestri!!! La fel si impozitul progresiv pe care il vor politicienii martieni sau extraterestri si care e mult mai avantajos si mai bun pentru bugetul de stat!!! Imi place Huhule cu cate eleganta protejezi suflarea PSD-ista care din 2016 si pana in prezent i-a sustinut nonstop de s-au rupt de istoveala pe rezervisti si in retragere!!!! Eu propun Huhule sa le inchini intr-un viitor articol si o oda baietilor de la PSD ca fara ei nu am fi pupat anul asta indexarea aia barosana si CAS!!!!! Apropo Huhule ai curaj sa pui pariu ca nu se vor actualiza pensiile militare pana in decembrie 2022 si ca nici proiectul de ordonanta a lui Dincu nu va fi adoptat de guvern pentru ca nu exista sursa de finantare si actualizarea nu este cuprinsa in programul de guvernare al coalitiei si nici in obligatiile asumate de guvern in PNNR?!😅😅😅😅Din punctul meu de vedere PSD este groparul pensiilor militare din 2017 si pana in prezent si minciunile sau promisiunile lor nu le voi mai crede niciodata!!!!! Toti politrucii sunt la fel indiferent de culoarea politica, isi urmaresc doar propriul interes sau scopul in interes personal sau al propriului lor din grupul lor de interese care i-a sustinut sa ajunga in functiile politice!!!!!

Huhu Rezea spunea...

Puiu alias Necunoscut
In afară că ești un antipesedist care a votat cu toți răpănoșii politici, acum nici nu mai știi cu cine să votezi.
Dacă nu se trece pe contributivitate... este obligatoriu să se modifice L 223/2015 până la sfârșitul anului, pentru rațonalizarea pensiilor militare, conform PNRR.

Leon spunea...

Huhule, daca PSD NU are in programul de guvernare, pe primul loc, Dublarea pensiilor militare, asa cum isi doresc unii colegi, nu sunt buni de nimic !
PS. Ma uit pe Cuponul meu de pensie si observ ca in 2022 pensia NETA a crescut cu 26% fata de anul 2016, si compar si Cass, 35/161 lei, Impozit 231/414 lei(2022/2016)...!
Ar fi putut sa creasca cu 100%, dar PSD n-a vrut d-le !

Leon spunea...

Si LMP are promisiuni de la ministrul Dancu pentru majorari salariale prin aceasta Ordonanta:
https://www.bugetul.ro/cresc-salariile-militarilor-de-la-1-iulie-ministrul-apararii-vasile-dincu-a-semnat-proiectul-de-ordonanta-de-urgenta/

Huhu Rezea spunea...

M
Pe site-ul pe care-l moderezi poți să faci propaganda politică liberală sau neomarxistă câtă dorești.
Aici nu!

M spunea...

@Huhu

Uite așa, nelăsând măcar să îi criticăm când greșesc, îndepărtați oamenii de PSD....

PS - deci nu publicați postarea mea calmă și liniștită dar publicați pe stimatul dl. Puiu Paul? Înseamnă că doare mai tare o critică bazată pe fapte!

M spunea...

@Leon

Nu, domnule! Nu are nici pe locul 100 sau 1000 sau 10000! Oricum, felicitări! Pensia dumneavoastra a crescut de 3 ori mai mult decât a mea! 😁 Mă bucur! Am întâlnit și români fericiți!

Leon spunea...

Care Fericiti, D-le @M ?
Ptr.3 implanturi am dat 3 pensii si pentru Coroana m-am impruumutat de 1000 euroi !!

Calinmihaib12 spunea...

1..Văd că.."pe aici"..bate un "uragan" de "neînțelegere" (prefăcută..!) a situației..geo-politice..care "ne înconjoară"..și NE "păpușează" zi de zi și ceas de ceas, de..prea..muuuulți
ani..cu..SPERANȚE DEȘARTE "OBOSITOARE"
(cred și speră..păpușarii..!!👽),
2...Și credința că "PNL", și oricare alt partid= zis "istoric"(ca cele 2-3 .., care au cam dispărut din peisaj.. imediat după WW.II, în sec XX..!),care este azi ORICE, dar nu un autentic par tid al unui grup social"reprezentativ"
.., precum și celelalte "fracțiuni" non-sociale aparente (încă.!) pe scena socio-politică a țării "nooastre"(?), e un simptom al bolii sociale induse și "cultivate" cu..obstinație..de CEI INTERESAȚI..și..CÂȘTIGĂTORI..!
..AȘA că,..mergeți/sau nu..la vot,.. "în marș fortat"..și alegeți..ce a mai rămas de.."ales"/"numit"..!
3...În rest, să aveți grijă, cât mai puteți, să vă păstrați SĂNĂTATEA..de orice fel..!

M spunea...

@Leon

😁 Mereu nemulțumit!

Eu nu am nimic cu PSD ca partid. Militarii nu sunt electoratul lor țintă. Pe persoană fizică am ceva cu Olguța. La ea, ca și la băsescu, am observat ură și încrâncenare.
Pentru PSD suntem la "și alții". Pentru USR suntem la "dușmanii de clasă". Teoretic pentru PNL ar trebui să fim "electorat țintă" (ca pentru republicanii lui Trump în America). La noi, PNL a preluat ideile neo-marxiste ale USR la voința lui Cuțu.

Vorbim discuții. O să vină alegerile și o să vedem ce partid o să ne prindă în oferta lor.

Până atunci nu mai critic PSD. Mă interzice domnul Huhu! 😁

Paul Puiu spunea...

M, Vasilescu Olguta Lia nu a adoptat OUG 59/2017 de una singura sau pe persoana fizica, ci impreuna cu gasca PSD care se afla la guvernare in frunte cu Tudose!!! Tot Vasilescu cu gasca PSD au adoptat legea salarizarii 153/2017 prin care s-au abrogat si ajutoarele la trecerea prevazute anterior in L 284/2010!!!!A urmat valul 2 PSD condus de guvernul Dancila care a adoptat OUG 114/2018, la ministerul muncii fiind la carma marele expert Budai Marius!!! Prin cele doua ordonante au fost plafonate pensiile militare si abrogata actualizarea pensiilor militare!!! Din 2017 si pana in prezent rezervistii si in retragere asteapta o pomana din partea PNL+USR+UDMR si PSD+PNL+UDMR adica abrogarea plafonarii si actualizarii pensiilor militare fara nici un rezultat!!!! Toate proiecte elaborate in acest sens au fost blocate in camerele de la Camera Deputatilor si au fost clasate pe rand!!!! Atat timp cat politrucii si obedientii lor de la ministere si casele de pensii nu vor gasi alte solutii care sa atraga fonduri pentru bugetul de stat nu se vor abroga aceste ordonante!!! Dupa ce va fi adoptata noua lege a pensiilor cu noile conditii de stabilire si calculare a pensiilor militare pe contributivitate si aplicarea impozitului progresiv si CAS marca PSD vom vedea cuantumul noilor pensii militare care cu siguranta vor fi diminuate pentru multi din noi!!!! Prin noua formula de calcul care se va adopta printr-un nou ordin se vor stabili noul cuantum al pensiile militare incepand din ianuarie 2023 care va produce multa jale in randul rezervistilor si in retragere ca nu o sa mai aiba nimeni chef de mers la vot si de sustinut politrucii!!!!!!

Calinmihaib12 spunea...

M:
(11:04'/06.06./a.c.)
..nu ai fost atent la "corelația"..(="simpatia"?)..cu republicanii lui..
TRUMP (=nume predestinat..!) a unei.. anume orientări politice DOMINANTĂ în România,de zeci de ani (sic!),și anume ..ghici care..?(în orice caz, nu PNL, care nu a "preluat"..nimic..,ci a fost din..născare,tot acolo,lângă"părinții" săi..DOMINATORI..,iar USR..e un"frate" , mai zurbagiu,= de suflet și..afaceri ..!

benji spunea...

Un alt mare trombonist şi nişte fraieri care-i sorb prostiile ca pe fumul de tămâie. Dragilor camarazi, ajunge! nu vă încolonaţi la orice promisiune ca primatele. Este evident că suntem în mlaştina uitării. Politicienii şi-au făcut calculele fanariote, doar seimeni şi lefegii vor fi admişi, mai ales că UE va plăti mare parte din noile cheltuieli de ,, apărare,,. La toate evenimentele se înghesuie turme de rezervişti alături de oficialităţile locale, care în privat ne dispreţuiesc ca pe nişte rahaţi, pentru slugărnicie. Dacă vrem să comemorăm eroi, zile, sau orice eveniment patriotic s-o facem singuri, nu ca slugile altora.

Huhu Rezea spunea...

benji
Un scepticism prostesc!
Esti într-o mare eroare. UE nu dă niciun leu pentru apărare.

nr. 1 spunea...

Multa jale in randul rezervistilor va fi mai ales pentru cei cu pensii gonflate care pe orice lege ce va fi adoptata in acest an(cel tarziu in trim. 1/2023) nu vor mai avea cuantumul actual, cam excesiv de avantajos! Alea jacta est!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Nr1, si lacrimi amare de crodil... Sunt curios cum plang generalii de paie, sa nu le putrezeasca partea paioasa! Vor pune burlane, ceaoane si olane pe sub balcoanele de silicoane?

Viorel spunea...

Paul Puiu. Nu uita că președintele României domnul KWI a promis la investire că în mandatul dânsului nu vor fi tăiate pensii și salarii (înghețarea pensiilor, salariilor, etc. din 2021 o trecem cu vederea desi, prin neacordare tot o tăiere se cheamă). Sper să se țină de cuvânt.

Calinmihaib12 spunea...

..chiar și o indexare în bătaie se joc
, cu procente mici,SUB NIVELUL CRESCĂTOR (galopant) al INFLAȚIEI..e tot un fel de tăiere efectivă..a puterii de cumpărare a pensiei..!;

BONIFATIE spunea...


Am onoarea!
Raționament corect domnule Călin, cum au precizat și alți colegi, adică, mai simplu, Statul îți dă 2 lei, lăudându-se în toată mass-media câtă grijă au de popor, și îți ia 10 lei. Rezultă o mărire de - 8 lei. Și emit legi prin care să nu-i jignim. Mămăliga se umflă din nou.

M spunea...

@Paul Puiu

Vă repet: nu am nimic cu PSD pentru că înțeleg că militarii nu reprezintă electoratul lor țintă! Este ca și cum m-aș supăra că UDMR nu sprijină militarii Armatei Române!!!!!

PSD este partid de centru stânga și majoritatea politicilor lor sunt de stânga.

Mă credeți sau nu, pe Olguța nu o critic pentru legi (e în politica partidului) ci pentru ieșirile veninoase de la televiziuni.
Nu era nevoie de așa ceva!!!!!!!!
Iar asta a făcut -o pe persoană fizică! Nu puteți să îi acuzați pe alții!

Huhu Rezea spunea...

M
Credeam că ai înțeles explicația! Nu d-ta trebuie să consideri că ești discriminat când îți adresez epitetul de neterminat ci eu trebuie să consider că astfel subliniez inferioritatea ta fată ceilalți militari și incit pe cineva să te discrimineze, să te violenteze să te urască .
Or, eu când mă adresez cu termenul de neterminati nu desconsider ci mă refer la cei descurcăreți, care au au știut să se învârtească de pensii mari inainte de termenul mediu al vechimii în serviciu.

Cezar spunea...

"m-Ares"
Judecînd.o pe frumoasa Olguta il pierzi constant din luneta tulumbii..pe gretosul de Daogaru
El a avut acest rol..sa o jigneasca..sa o dea in judecata etc..cu scopul de a o face sa urasca militarii..care la ea se reduceau la domnii colonei
A reusit
Cu efectele pe care le suportam
Asta incearca sa fac incontinuare
De ce??...sa nu se svhimbe nimic

M spunea...

Instanța în înțelepciunea ei decide!

Eu pot să îi spun unuia "jidan" și să zic că pentru mine asta e o laudă, că înseamnă că sunt buni negustori și artiști. 😁

Vă dau un exemplu: "tulumbar" 😁
Pentru pompieri nu e peiorativ sau jignitor! Este o adresare istorică ce face referire la glorioase tradiții!!!!
Să nu îmi spuneți că după ce mă făcea albie de porci în intenția nulității respective era să mă laude! 😁😁😁
Adică eu pot să nu fiu jignit dar intenția autorului să fie curat de desconsiderare!

reddog spunea...

Huhu e terminat.
Cu toate astea a luat ajutoare la fel ca doi neterminați faimoși pe aici:Rambo și Cezar.
Anaconda încă nu e terminată și nici nu a luat ajutoare.

CEZAR spunea...

Catel Puricos..Jigodie paznic de puscariii...baaai cite titluri ai ..
Anaconda TERMINA UN BATALION..
Dupa ce le bea singele ii goleste si de celelalte fluide.....

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/bugetarii-vor-afla-pe-6-iulie-daca-raman-cu-salariile-marite-curtea-constitutionala-va-judeca-sesiz_2422945.html