Un produs Blogger.

marți, noiembrie 01, 2022

Boloș: nu se desființează pensiile speciale; se supraimpozitează pensiile obraznice(nesimțite)

66 comments

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene a adus, aseară, la PROFIT TV,  câteva precizări importante despre disciplina financiară pe care o cere Uniunea Europeană în domeniul pensiilor.
Indicatorul de 9,4% poate fi înlocuit cu altă măsură de disciplină financiară cum ar fi limitarea transferului de la bugetul de stat la bugetul de asigurări sociale.
Situația prezentă din domeniul pensiilor speciale este una de obrăznicie și poate fi tratată prin supraimpozitare.
In opinia sa, obrăznicia constă în "includerea în salariul de bază a unor prime de concediu, a unor sporuri care sunt pe ultima sută de metri date, tot felul de concedii de odihnă neplătite pentru ca în ultima lună, acest salariul să fie baza pentru calcului pensiei speciale și să ajungi din nou la aceeași aberație în care pensia este mai mare decât salariul
”Orice pensie care depășește salariul președintelui României se încadrează în această categorie a pensiilor care trebuie supraimpozitate
 

UPDATE
Aspecte care merită a fi subliniate:
-Nimeni nu se poate prezenta la CE, până la 31 12 2022,  cu Jalonul 215 reglementat altfel decât a fost acceptat de Comisia Europeană, pentru că s-ar pierde fondurile PNRR, iar nerespectarea ulterioară a Jalonului ar atrage restituirea fondurilor primite.
-Degeaba se grăbesc unii să se pensioneze, pentru a nu intra în noua reglementare a pensiilor speciale, pentru că raționalizarea pensiilor prezente îi va afecta sub forma supraimpozitării părții necontributive a pensiei speciale. Pensia contributivă și partea contributivă a pensiilor speciale nu pot fi impozitate diferențiat.
-Dezavantaj pentru acele pensii militare socotite obraznice. Neavând calculată componenta  contributivă, intră integral în supraimpozitare.

66 de comentarii:

Liviu spunea...

Este pentru prima dată, când pensiile celor de la MI sunt decuplate de cele militare

Leon spunea...

"Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va lua în dezbatere în şedinţa din 3 noiembrie cererile de pensionare depuse de 63 de judecători."(stiripesurse).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pai, ce va spuneam pe topicul anterior de obraznicia pensiilor ale unor autori de copy paste la doctorate, si care vor intra, se pare, in tocătoare sa le mai ia din valoare? Deocamdata sunt vorbe goale de rujat si o sa vedem si cat va fi de adevarat, dupa ce vorfi bagate la măcinat.

raul spunea...

Bine ca vor iesi la pensie inainte radiologii dar nu radiolocatoristii si rachetistii,balerinii si acrobatii dar nu pilotii de pe supersonice sau scafandrii ,minerii dar nu genistii etc etc !Prostie in stare pura de la niste politicieni habarnistii care de dragul votului vulgului ,devin cretini!Amin!

Burebista spunea...

Domnul acesta Boloș vorbește de zici ca îl strânge cineva cu ușa întotdeauna... Întrebarea a fost pusa prost de către jurnaliști sau tendențios...,, despre pensiile de la MAI ce părere aveți, polițiști și ce mai au ei pe acolo, vor fi incluse în reforma??? Și Boloș... Da sunt cuprinse în reforma.
. Dar ele fac parte din Legea privind pensiile din sistemul național de apărare și ordine publica și BM spune ca sunt deja reformate și nu trebuie modificate... 🤣😱
Tot el spune ca nu se va desființa nicio pensie speciala nici în plată nici viitoare dintre cala care sunt deja legiferate... Cele obraznice sau nesimțite vor fi suprataxate ... Cele viitoare din actualele legi vor fi regularizate și plafonate în sensul sa nu se depășească nivelul salariului net din activitate și nici un plafon maxim egal cu salariul net al președintelui țării...
Pisică e aruncata în ograda lui Budăi... Sa ia el masurile grave.. 🤣
Oricum nimic concret, diar vorbărie goală..
Huhurezea & all Ia citiți ce am comentat eu în prima zi în care au aosrut articolele din economedia.ro despre raportul BM și vedeți dacă am avut dreptate???
Adio contributivizare la pensii militare! 🍾 🥂..

Brenda spunea...

Pe ce lege spui că șanț ,,decupate,,? Cele de maMI?

mosmartin16 spunea...

Dacă noi nu o facem...măcar Europa să ne-o impună ! Așadar...fără pensii care frizează absurdul...cu eliminarea inechităților catastofale determinate de anul trecerii în rezervă ! E destul de ușor de pus în practică dacă e voință politică ! Iar asta și pentru că...așa cum se tot spune în multe dintre deciziile CCR...numai cuantumul părții contributive a pensiei este sub garanția statului ! S-auzim numai de bine !

Laurentiu spunea...

Stat eșuat condus de nevertebrate!
Românica anului 2022!
O Românică, din care tot să fugi scârbit văzând cu ochii și să nu te mai uiți înapoi!
Proclamații de independență, autonomie teritorială, 100 focuri de veghe, husari călare în uniformă, carte de identitate secuiască, reprezentanță la Bruxelles la UE a Ținutului Secuiesc...le iese, nu-i așa?
Cum să nu le iasă cu asemenea nevertebrate?
Iar noi, noi cu văicăreala și cu temenelele la nevertebrate...ca la cerșit, dați-ne pensie militară, dați-ne 2 lei în plus...iar nevertebratele se pișă pe noi!
Vai și amar de plua noastră!

magda spunea...

SA STAM DREPT SI SA JUDECAM STRAMB...cica pensiile militare nu vor fi afectate in niciun fel...doar alea cateva speciale....asadar ciucanu va sta linistit? Pai nu-i corect domle...pensia e mult mai mare decat salariul sefului SMAp. Apoi,pensionarul magistrat militar si-o va lua pe carca doar pe partea speciala civila? Si nu in ultimul rand,marele strateg al finantelor publice Buzoianul Caciu nu stiu daca va fi multumit doar cu supraimpozitarea catorva zeci poate sute de pensii asa zis babane.Eu cred ca in malaxor vor intra mai multe...pe langa alea noua mii si ceva...altfel de unde economia de bani din mintea barcagiului lui Dragnia? Dar cea mai mare gogomanie care se propaga in spatiul public de cativa ani( nu ca ar fi rea daca chiar s-ar tine cont de ea) este chestia cu contributivitatea.Pesede din gura ar vrea dar cand sa treaca la fapte vine ganditorul de la Alunis care zice ca aplicarea indexarilor /cresterea punctului de pensie sa se faca diferentiat dupa MARIME.Mai banditilor,puneti mana si rezolvati inechitatile existente acum in plata si aplicati strict legea.Veti iesi si mai ieftin,terminati cu populismele.Terminati odata cu divizarea si invrajbirea pensionarilor.

monteoru spunea...

Ma pis pe fata lor.Eu unul nu-i mai cred pe astia nici cand spun adevarul.Trebuie sa fii dus cu mintea sa-i crezi.Ma duc la vot numai daca candideaza Gioana si asta cu semnul intrebarii.Nu ma astept ca Gioana sa rastoarne muntii dar cel putin nu ne facem de ras in lume .

Huhu Rezea spunea...

Tocmai legea nu permite astăzi înlăturarea inechităților. NU mai este reglementată actualizarea pensiilor militare.

Viorel spunea...

Nevertebratele la care te referi se numesc RÂME. Sunt scârboase, trăiesc mai mult sub pământ, ascunși în (catacombele mafioate) ieșind uneori la suprafață pentru a trage „o gură de aer”.

E. Cristescu spunea...

@monteoru:
Nu ne facem de ras cu Geoana, caruia-i spunea Iliescu "Prostanacu'"? Cu Geoana care topaia vazandu-se presedinte dupa ce comisese intalnirea - documentata... - cu Vantu? A ajuns la NATO pentru c-a fost sluga americanilor, nu pentru ca ar avea ceva-n cap. L-o fi inteleptit varsta? De obicei e pe dos. Votati-l, dupa aspect nu știu daca mai apuca alte alegeri.

Xman spunea...

Eu numai dacă va candida Vlad TEPES pentru a treia domnie...Oare are dreptul constituțional?Trei mandate,m-as mira...

Brenda spunea...

La. .MI sânt pensii militare pentru cei pensionari înainte de 1989 pe legea 3 cu ORDIN cu ăștia ce vor face?ca au respectat legea pensiilor civile ș a adăugat acel supliment dat de stat ila militari

Huhu Rezea spunea...

Brenda
Toți militarii au pensii potrivit L 223/2015. Pensiile stabilite pe legislația anterioară au fost recalculate potrivit art. 109 și 110 din L 223.
Securiștii pensionați înainte de aprilie 1990 sunt pensionari ai CPS din MAI și au pensii militare potrivit L 223.

Leon spunea...

De la Nemti s-a inspirat Ghinea cand a trecut in PNRR procentul de 9,4% pana in...2070:
https://m.mediafax.ro/economic/sistemul-de-pensii-din-germania-pe-punctul-de-a-se-prabusi-fara-o-reforma-21284062

Laleaua neagră spunea...

Dacă nu candidează faraoanca prostănacul are șanse...indiferent cine va ieși militari si rezerva tot de sărăcie vor vorbi...

Alexandru spunea...

Nu sunt Nostradamus dar am tot spus că ceva semnificativ nu se va schimba. Și nu e greu de priceput că dacă nici acum, atunci când? Să fim serioși. Putregaiul e în profunzime și peste tot. Lupta trebuie dusă pentru actualizare, altfel, fiecare generație, la rândul ei, va avea de îndurat aceleași nedreptăți. Nemernicii se vor descurca întotdeauna.

Huhu Rezea spunea...

Hai, hai....nu fi văicăreț! Rezerviștii nu se lăfăie în lux, dar ....nici de sărăcie nu pot să se vaite.

Brenda spunea...

Da, dle H, securiștii ăștia au fost pensionari pe legea de dinainte de a se recalcula așa cum știu și știți dar ,să știți că corect a fost pe legea 263 , puteți să spuneți orice, dar or fi fost ei ,, securiști ,dar pentru țară asta nu pentru alta țară Va salut cu considerație

M spunea...

@Leon

Deci Slinosul se gândea să dea pensii speciale tuturor bugetarilor?

Îmi place ce răspund oficialii nemți la întrebarea: de ce pensiile speciale ale bugetarilor sunt mai mari decât cele ale "privaților"? (pusă pe site-ul oficial)
Pentru că răspund asigurării unor necesități sociale diferite!
Verstehst du? 😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Banii curg gârlă - Pensiile speciale ale parlamentarilor înghit peste 11 milioane de euro de la bugetul de stathttps://www.stiripesurse.ro/banii-curg-garla---pensiile-speciale-ale-parlamentarilor-inghit-peste-11-milioane-de-euro-de-la-bugetul-de-stat_2633940.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

https://www.bugetul.ro/lui-vladimir-putin-i-se-cere-ca-de-la-1-noiembrie-sa-despagubeasca-republica-moldova-pentru-ocuparea-ilegala-a-transnistriei-orice-zi-de-ocupatie-ruseasca-decontata-din-datoria-rm-

Xman spunea...

@huhu
De ce nu setați posibilitatea răspunsurilor și la comentarii,eventual la orice comentariu sa poți raspunde (comentariu la comentariu)?Nu va permite configurația blogului?

nr. 1 spunea...

In sfarsit m-am lamurit si eu cam ce e cu acele recomandari ale BM ca nu cumva sa se umble la pensioarele militare ! Greu a fost , putin a ramas! Ai nostri plini de cinste si korektitudine asa cum ii cunoaste o lume intreaga au tot spus saracii pe unde au putut ca pensioarele militare deja au suferit multe reforme , ca majoritatea zdrobitoare a pensiilor militare sunt sub 2500 lei (brut ca de net nu mai vorbim , e insignifiant) , ca pe ici pe colo s-a mai ratacit cate o pensie de 5000-6000 dar acestea sunt exceptii care intaresc regula de trei parale , ca sunt cateva pensii peste 9000-lei dar e vorba aici doar de magistrati bla bla bla. Posibil ca un ghidus spiridus sa le fi transmis celor de la BM documentul nr. rp678/02.05.2022 insa li s-a explicat cu surle si trambitze ca daca o fi vreo oaie(pensie adica) ratacita peste 10.000 musai sa fie ori a unui magistru ori a unui fff mare sef al Armatzii . Ghidusul le-o fi spus ca sunt numai la armie mai bine de 4500 preafericitzi purtatori ai unor pensioare balaioare de 5 cifre insa ai nostri cu mare cinste le-au explicat ca e o greseala de tipar , o fi adaugat un carcotas un zero ori chiar doi de zero in ideea ca zero nu conteaza il aduni ori il scazi nu influenteaza rezultatul! Asadar dragi komentaci pregatiti-va pentru ce e mai bine si la vara cald: pensiile militare vor ramane total neschimbate, nu se va clinti nici macar un leutz la cele de 5 cifre, totul va ramane batut in cuie pana la adanci batraneti cu ferestre deschise! Deci cu BM -numai vesti bune ! Mai nasol , naspa e cu PNRR unde prevederile sunt mai clare decat apa de izvor (o fi chiar al minunilor) : Noua lefislatie a pensiilor (civile, militare, ocupationale, traditionale, de serviciu, cele de la Cuza incoace, cele de la Burebista citire , cele de la Dromichete dictare ) va introduce o noua formula de calcul pentru pensiile noi si pensiile in curs de plata , parametrii formulei vor fi alesi cu atentie........De altfel, Presedintele Camerei Deputatilor a precizat recent ca exista la nivelul de luare a Deciziilor mai multe simulari care prevad plafonarea pensiilor militare pe grade si functii ori impozitarea progresiva a acestora !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

stiripesurse.ro/efii-de-instante-se-unesc-in-fata-atacurilor-la-propriul-statut-orice-modificare-a-pensiilor-magistratilor-ar-avea-consecinte-grave_2628915.html

Viorel spunea...

Făcând comparație între fostul Șef al SMG domnul Gl. Chelaru cu o pensie de 8.000 și, cum a prezentat cineva pe blog cu fost Cdt. Dn.Art. din Garnizoana Botoșani, pensionat în 2020 cu o pensie de 10.000 lei și 1.000 indemnizație T.O., este pensie de lux sau nu ? Mai mult, este încadrat la Consiliu Judeșean. Moare de foame. Nu-i ajunge pensia. De asta tinerii nu au locuri de muncă. Îmi era rușine când participam ca activ la diferite zile festive și vedeam cu fostul Secretar de partid și fostul CI-st cu gradul de Col. purtau mapa unor puțoi de politicieni, le ținea paltonul, le lega panglica tricolor la mână (Of. moșuleți, slugi la politrucu, o rușine pentru Corpul Of.). Nici lor nu le ajung pensile calculate la un procentaj de 140-146% plus ajutoare la trecerea în rezervă.

Ionel spunea...

Subscriu. Aveti dreptate. Imi place modul cum gandeste ministrul Bolos.

Viorel spunea...

Bravo lui. Deștept diplomatul Mihai Gribincea. Să luați aminte domnilor politicieni. Până și un moldovean de peste Prut vă învață cum se face politica externă. Și nu împotriva țărilor UE, ci a colosului resesc, iar voi nu sunteți în stare să presați Olanda pentru a-și da acordul de intrare în Spațiu Schengen.

CEZAR spunea...

Oricum are prea mult pentru UN PENAL ....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am ramas in Europa o piedică, o colonie ex sovietica, cu o clasă de îmbuibați, de bani si averi leșinați si una de sărăciti flămânziți si dezbrăcați, iar la pensiile militare vom suferi destrabalariile generalilor de paie si actiunile mafiilor clocare, cu pensii uriase si doctorate false, cărora ii dor pe ei de noi drept intre coapse!...

akord 75 spunea...

CFI
Si polonezii au cerut despagubiri Germaniei (din nou) a doua oara nesimtitii...si Olaf le-a dat scurt m_UE.Asa de tare i-a usturat in cerul gurii(de la gust probabil ) ca acum 2 saptamani si-au retras toata asa zisa "documentatie"
Acum neavand incotro ce sau gandit ei .Pregatesc o noua "documentare" pentru a le cere rusilor desbagubiri de razboi. Te doare mintea!....si-au si gasit momentul.
Apropo ati cunoscut polonezi? Daca nu,e foarte bine! Oameni mai increzuti tupeisti si prosti ca ei rar de gasit.Si nu am cunoscut unul ci cateva zeci.Au o "greatza" in ei de nu-ti vine sa crezi.Ai crede ca de la regatul poloniei ala al lui Vladimir a lui "jaghelonu' " li se cuvine tot universul
Bine lasa asa ca oricum n-ai priceput!!...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vise, taică, vise... ,,Sunt bani sa se dea la pensii, si 30%, dar si oricare suma, insa nu vor Ciolacu si Budai'' -Alina Gorghiu si Raluca Turcan-PNL.Unde s-a ajuns, ca sa se roage liberalii de pesedisti sa majoreze pensiile cu mai mult!

akord 75 spunea...

Spuneti-i sa faca o "vizita" pe blogul GAZ-istului Cezar sa vada acolo ca se poate,de ce nu? Sau pe oricare alt blog, sau la Mos Alecu.sSe poate peste tot ca blogu-i blog sub o singura forma in rest e chestie de configurare si de "lucru bine facut"... Ptiu drace!!!

Viorel spunea...

Don Cezare. Generalul de mai sus a făcut o găinărie și a fost prins. Îl numiți penal. Acesta nu se poate asimila cu un criminal care a deshis foc cu armament la București, Timișoara, etc, rugându-se să nu ajungă în iad pentru faptele comise.

Huhu Rezea spunea...

Doar militarii pe care nu-i duce mintea își pot acuza camarazii pentru evenimentele din 89.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si in replica rusii au declarat ca desecretizeaza documente cu tortionari polonezi. Fiecare cu ce-l doare.

akord 75 spunea...

Magistratii astia nu "inteleg"(cica) un lucru simplu,simplu de tot
Toate hotararile, deciziile "erga" si non erga,stampilele si "ciocanelul" lor cu care bat in tejghea ba inclusiv persoanele lor fizice, pretioase, unice si de neinlocuit, purtatoare de robe mai mult sau mai putin fistichii NU valoreaza nici cat o ceapa degerata fara existenta politiei.jandarmilor...etc.etc si in ultima instanta(doamne feri) existenta armatei....vorbind generic institutiile de forta
Fara asa ceva onorabilii/onoratii si nease_muitii (era sa zic altceva la terminatia asta) pot sa-si dea in interes propriu cate legi isi doresc.
Valoarea lor este nula/nada/niente/null....nimic absolut!
PS ma chinui sa gasesc un coltisor util si pentru capetele de furtun "in ecuatia asta" dar e imposibil oricata bunavointa as avea

akord 75 spunea...

Cu ocazia asta va recomand filmul "Escape from Kabul" (1h:13min HBO Max-documentar)...atunci cand americanii au infrant dupa 20 de ani de razboi la fel ca si sovieticii inaintea lor....doar ca amerlocii ceva mai rusinos dupa mii de miliarde $ investite(mii de miliarde $- nu e "vorba-n vant")ca nu vor sa spuna mai mult de atat....probabil ca sunt mai multe mld. daca ne gandim doar la cheltuielile lunare(dar de pe pamant)
Au luptat si ei sa-si "apere tara", ce puteau sa faca?
Las ca-si scot parleala acuma cu vanzari la "okraina" si toata europa

Viorel spunea...

Normal că sunt prost și nu mă duce mintea, dar pentru a mă deștepta, nu acuz camarazii, fac doar o paralelă între două cazuri, iar în urma comentariilor colegilor de pe blog la comentariul meu, trag concluziile necesare pentru a ieși din prostie. Era în comentariu vorba despre hoți, penali ți criminali ? Nu. Era vorba despre două grade / funcții diferite, cu pensii diferite. Ce caută Don Cezare pe blog cu expresia „prea mult pentru UN PENAL” ? Sursa acestor contradicții sunteți dumneavoastră (nu vorbesc cu răutate), nu vă repet cele spuse, dar DA, EXISTĂ PENSIONARI DE LUX ȘI PENSIONARI CARE O DUC GREU.
CINE L-A OMORÂT PE Col. Gheorghe Trosca la vârsta de 43 de ani, fost colonel în cadrul USLA, trupele de elită ale Securității. A fost ucis la Revoluția din 1989 în noaptea de 23 spre 24 decembrie 1989.
În plus. Recitiți topicul postat de dumneavoastră: Decembrie 1989 - seful de stat major de la Baneasa care n-a cazut in capcana de la Otopeni / HUHU REZEA MARȚI, MAI 21, 2019. Doar un mic detaliu: „IN DECEMBRIE 1989 – ȘI DUPĂ – S-AU FĂCUT GENERALI PE MINCIUNĂ ȘI CADAVRE” / VITRALII-LUMINI ȘI UMBRE de Col. (Rz.) Gheorghe Răbăcel.
Despre ce cadavre este vorba și cine sunt vinovații ?

Burebista spunea...

Xman... Setarea este activa. Eu îți răspund la comentariul tău sau sub comentariul tău. O perioada nu a funcționat și trebuia sa postam răspunsuri ca și comentarii noi.

akord 75 spunea...

Emigreaza !!

Huhu Rezea spunea...

Una este actiunea armatei la Timisoara împotriva gherilei diversioniste care a declanșat evenimentele și alta este răzbunarea ministrului Militaru împotriva uslașilor lui Troscă.

Liviutatarush spunea...

Mii de polițiști, militari și agenți din penitenciare și-au dat demisia si au depus cereri de pensionare!
https://www.youtube.com/watch?v=eQDECsyE9x4

Huhu Rezea spunea...

Vor regreta.

Viorel spunea...

Faptul că mii dintre ei și-au dat demisia este abureală, unde găsește un MM sau Sof. un loc de muncă plătit așa cum este acum. În viața civilă, la pregătirea lor, nu ajung decât agenți de pază. Sunt tineri cu facultăți făcute la zi și greu își găsesc un loc de muncă. Despre cei care au solicitat să iasă la pensie, cred că informația este credibilă. Au cel puțin un venit, mic sau mare, dar îl au.

VOLFENSTAINEN spunea...

Bravo.Asa trebuie sa faca toti inclusiv armata politia jandarmii etc,ca sa ramana cu ochii in soare si sa ocupe functiile politicienii de rahat .Sa-i vedem atunci

Gabi maresalu' spunea...

@Viorel, unii MM si Sof bine pregatiti in specialitatea lor gasesc de munca usor si pe salarii bune in privat. Exemplu - un MM absolvent de Tehnica de Calcul in 1998, plecat prin demisie din cauza de sef retardat din MApN - 20000 Net (caz real si nu izolat - de ani buni de zile angajez fosti transmisionisti, toate categoriile, pe salarii super bune in privat - trebuie doar invatati sa se promoveze corect). Mai am un caz cu un Sof de geniu care este sef de echipa pe un santier mai mare din Sectorul 1 - 10000 net. Militarii sunt oameni cautati pe piata muncii, trebuie doar sa-si depaseasca reflexele conditionate inevitabile create de-a lungul carierei si care tin mai degraba de capacitatea de comunicare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, yes, si ce regrete înca sa piarda o bucată din șuncă! Cicatelea sa nu se scarchine in gur, daca nu-i manancă!

Viorel spunea...

Gabi mareșalu. Nu contest acest lucru. Greșeala mea de moment, ulterior mi-am dat seama că m-am exprimat la modul general. Ați omis cazarmarii. Am coleg cazarmar (Alexa / fost vecin), pensionat în 2019, este mare sculă în Anglia. A plecat la fată în vizită și acolo a rămas. Are 3 ani de când lucrează. Aveți dreptate și cu acomodarea / comunicare. Dar după ani de militărie, greu te dezbari de unele obiceiuri. Și mie mi s-a propus, inclusive să candidez ca și consilier în comuna natală. Am refuzat pentru că din datele pe care le aveam viitorul primar era o hahaleră cu deprinderi neortodoxe și sincer să fiu mi-a fost frică să nu mă tragă după el în activități neortodoxe și să ajung pe la Beciul Domnesc. Aveam șanse de reușită pentru că aveam foarte mulți susținători.

doru spunea...

as vrea sa-i raspund lui Viorel .in legatura cu moartea col.
Gheorghe Trosca in noaptea de 23 spre 24 dec. 1989 ,dar pe scurt!
Sunt fost subofiter ,incadrat la reg.30 garda Mihai Viteazul si dupa cum stiti ,regimentul de garda si protocol avea misiunia de baza ceremoniale si onoruri militare plus paza obiectivelor speciale din M.Ap.N. ! in acea noapte am asistat neputincios la macelul din fata ministerului unde asiguram paza intrarii in obiectiv .Ordinul de lupta dat comandantilor de pe blindate {tancuri}a fost dat de Militaru ,prin col. Safta , acesta nu a stiut nimic despre diversiunea organizata de Militaru pentru nimicirea trupelor U.S.L.A. care au venit acolo la cererea M.Ap.N.! Nu am timpul necesar sa va spun ce am patit in urmatorii ani cand cineva s-a ocupat de cercetarea evenimentului si cand am ajuns la parchetul militar ultima data in anul 1995! Eu , am crezut initial ca vor sa afle adevarul de la martorii oculari ,dar mi-am dat seama ca de fapt ei voiau altceva si am renuntat la a sustine ceea ce stiam ,pentru ca era nasol pentru mine,a trebuit sa ma mut in alte garnizoane de doua ori sa scap de belea! Pot sa va mai sppun ceva: Seful de obiectiv ,pe nume cpt.post-mortem Radu Dagos a avut un sfarsit tragic {impuscat in spate }in noaptea de 24 spre 25 dec. spunem noi care am fost acolo ,pentru ca la sosirea generalului spion dovedit Militaru ,in data de 22 dec. la orele 11,30 seful de obiectiv Lt.maj. Radu Dragos se impotrivea intrarii spionului in obiectiv.A fost lasat totusi sa intre pentru ca seful de stat major al unitatii care venise acolo ,a vazut faza si a spus asa:citez din memorie "lasa-L RADULE ! CA NU STIM CARE CU CARE ESTE" am incheiat citatul!

Huhu Rezea spunea...

@doru
Dacă nu te mai temi, poți să scrii câteva pagini, pentru istorie, în care să relatezi desfășurarea evenimentelor din acea noapte, așa cum le-ai perceput d-ta. Si din zilele în care corpurile uslașilor au fost lăsate să fie batjocorite de trecători macabri. Materialul... îl voi publica pe blog, dacă-l trimiți pe adresa huhurez2013@gmail.com.

Margarit Fernand spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Relu spunea...

Nu e "sa moara capra vecinului" ci "sa moara toate caprele" , ca el oricum nu are .

mosmartin16 spunea...

Margarit, vezi care e diferența - în domeniul pensiilor - între "nesimțit" și "decent" !

mosmartin16 spunea...

Liviu tatarush, nimeni nu și-a dat demisia că nu-i prost ! Cei despre care se face vorbire au trecut în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu prin pensionare, ceea ce e cu totul altceva !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Margarit Fernand, cel mai bun Oskar pentru toti este ACTUALIZAREA PE CONTRIBUTIVA!

Sensei spunea...

Declarații susținute de premierul Nicolae-Ionel Ciucă la finalul vizitei la fabrica IVECO, PENSII SPECIALE, VIDEO

M spunea...

@Viorel

Faptul că mii dintre ei și-au dat demisia este abureală, unde găsește un MM sau Sof. un loc de muncă plătit așa cum este acum.

Nu e chiar așa! Cu cât solda e mai aproape de salariul mediu net cu atât e mai ușor să îți găsești de muncă. Dacă solda este egală cu salariul mediu înseamnă că 50% din locurile de muncă sunt mai bine plătite!

Mă uitam la un anunț cu 7.000 de lei net pentru un faianțar. Hmmmm!!!!

magda spunea...

Da Ovidiu...sa mori de ras nu alta ...cica ar putea fi redimensionate si vreo cateva pensii militare obraznice dar....ce sa vezi Ciucanu nu e pe acolo...

Viorel spunea...

Domnule M. Sunt de acord că un faianțar, instalator sanitar, electrician, chiar și zidar, nu mai vorbesc (sunt în fruntea clasamentului) de tractoriști pe toate utilajele agricole (modernizate și cu calculatoare la bord) câștigă mai mult decât un MM, Sof., dar ăla a făcut o Școală Profesională în maseria respectivă. Mă apuc eu să pun faianță, din construcție mai este și zidul denivelat, încerci să-l aduci la forma dreaptă prin împlutură, dar tot strâmb iese și atunci îmi dă proprietarul cu faianța în cap. Deci, ca să pleci direct dintr-o structură militară într-o meserie ca cele manționate mai sus îți trebuie puțină ucenicie. Doar (vorba domnulu Gabi mareșalu) cei care au echivalane / corespondent în viața civilă le vine mai ușor. Un pensionar de Com. Și Infm., finanțist, contabil, auto, etc.

Viorel spunea...

Mărgărit Fernand. Nu am nimic cu nimeni, numai că, deși sunt foarte mulți din cei care comentează sau au comentat pe blog au Oskar, tac (,) ca și mutul în păpușoi, însă se iau de mușchii mei, a domnului Mareș și M. Referitor la cumulare pensie / salariu, cu excepție ex. dat într-un comentariu mai sus postat pe data de 1 noiembrie 2022. 16:58, vă rog să-mi prezentați alte exemple prin care eu am ceva cu acești indivizi. Ceea ce mă deranjează ca să vă fac pe plac, este că unii cu pensii peste 7.500 lei ar trebui să-și vadă de pensile și bătrânețile lor și să lase tineretul bine pregătit și cu bun simț (nu beizadele) să ocupe funcții în instituțiile statului, să aibă și ei un ban pentru un col de pâine să nu fie nevoit să apeleze la părinți. Irăși aid at-o în bară. Am învășat ceva de la domnul M care tot timpul a afirmat în comentariile dânsului că nu vreau să scadă pensile mari, ci să se aducă cele mici și mijlocii (păstrând proporția) cât mai aproape de cele mari. Mi mult (deși m-am mai repetat). Îmi părea bine ca active ca (,) Cdt. să primească primă (dată de rșalon) pentru că atunci am fi primit și noi. Nu primea el, nu primea nimeni. Unitatea Militară provine de la organizarea și unire dintre militari. Aberația este că tocmai în UM dezbinarea și invidia este mai mare decât într-o societate civilă.

Leo spunea...

Boloș recidivus............HABARNICUS
https://adevarul.ro/economie/bolos-despre-pensiile-speciale-sunt-de-2216695.html

Burebista spunea...

Este un articol care comentează practic același interviu de la profit TV..

Huhu Rezea spunea...

Nu e prima dată când @Leo gafează în acest fel!😃