Un produs Blogger.

joi, noiembrie 24, 2022

In 30 de ani, conducăreții basarabeni nu s-au gândit la unire cum nu s-au gândit că le-ar trebui și o linie de înaltă tensiune directă cu România.

5 comments

Miercuri a fost la Chișinău o miercure neagră, când totul a rămas în beznă în plină zi, din lipsă de curent electric, din cauza avariilor provocate de bombardamentele rusești asupra tot ce înseamnă industrie de producție și transport energie electrică. Nici căldură nu a fost locuințele din Centrul Chișinăului.
Republică Moldova primește energie electrică din Transnitria. Chiar și importurile din Ucraina și România trec tot prin Transnistria, așa cum se vede din harta de mai jos. Oamenii de stat din Republica Moldova se fudulesc cu statalitatea, dar nu le trece prin minte să nu expună țară riscului unei singure surse de energie.
România ar putea să suplinească temporar cerințele de consum din Moldova, dar nu are o racordare directă cu sistemul național electric de acolo. 
Linia de înaltă tensiune, care pornește de la Isaccea, traversează prin Bugeacul din Ucraina și ajunge în Transnistria și abia de acolo la Chișinău. Dacă a căzut sistemul electric în Transnistria, toată Moldova a rămas în beznă.
Pe rețelele sociale, văicăreții rusofili zic că nu se ajungea în beznă dacă la conducere era Dodon.  Replica actorului Crețu Emilian  este de comă.
Au noroc că le-a construit guvernul Ponta o conductă de gaz Ungheni-Chișinău.
Cum românii n-au reușit să facă în 30 de ani o autostradă care să traverseze Carpații, basarabenii n-au reușit să tragă o linie de înaltă tensiune directă de la Iasi sau de la Huși. Românii iși fură singuri cușma di pi cap.








 

@emiliancretu Aprindeti-va lumina!!! #emiliancretu #badboy #fyp #dorashow #gettafromdilamoldova #foryoupage ♬ sunet original - Emilian Cretu

5 comentarii:

magda spunea...

Sunt total de acord dar...nu mai retin,pe conducta Ponta-Chisinau gazul a dat pe dinafara ...si apoi vorba mutului de ieri alaltaieri ,tre sa facem alte linii da asta dureaza...foarte corect spus,nu in mandatul sau iar noi,dreptacii Prutului suntem cam rupti in fund iar in curand vom avea si tricourile,palariile,etc...rupte de incompetenta .In fond,fiecare cu dodonii lui...Credeti ca degeaba microintreprinderile din manastiri trag tare cu lumanarile?

Sorin spunea...

O corectura. Linia de înaltă tensiune nu pornește de la Isaccea ci acolo traversează Dunărea. De la Isaccea traverseaza Dobrogea si continua in Bulgaria la sud de Negru Voda. Înainte 1989 era folosita pt alimentarea Bulgariei de fosta URSS.

Huhu Rezea spunea...

Deci și asta care exista este făcută de ruși?

Sorin spunea...

Proiect, materiale de la ruși. Instalare ruși cu bulgari. Noi Terenul. Pusa în funcțiune în 1972.
Inițial avea 750 kv. Vulcanesti-Dobrudja. De la ruși la bulgari. La noi nimic.
Prin 1986 sau 2004 a fost data Romaniei. Acum nerge doar oe 400kv. Ucrainenii au furat 35 km de rețea, stâlpi conductori, etc....și nu mai poate duce 750 kv.

Militar de la 14 ani spunea...

Frații noștri s-au transformat în frați vitregi. E vina rușilor că i-au rusificat, dar și a lor crezând că le va fi bine. Acum, când lucrurile numai sunt așa cum vor, brusc, au auzit de România. Nu toți sunt pro Rusia, dar majoritatea. La un eventual referendum, m-ar mira să-și dorească unirea. Numai zic că ei sunt moldoveni, nicidecum români. Oare au auzit de Cuza? Aceiași injectați cu ser rusesc, ca și mulți ucraineni dealtfel. Să rămână în sărăcia lor, că dacă nu aveau probleme aceeași atitudine sovietică aveau față de România