Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 02, 2022

Cei doi C.... vorbind la IVECO Petrești, Dâmbovița(localitatea natală a Elenei Ceaușescu) despre pensii speciale.

104 comments

Din nou confuzii de termeni între pensii militare, pensii de serviciu, pensii ocupaționale sau pensii speciale. Ciolacu spune că urmează să decidă ce vor face cu banii economisiți din reforma pensiilor speciale. Deși sunt peste 10 000 de pensii militare obraznice, Ciolacu zice că vor fi redimensionate și acele pensii militare care au cuantum exagerat, dar nu crede că sunt mai multe de câteva.... poate cinci.😂 Reconfirmă că reforma pensiilor speciale se va face prin ordonanță de urgență. Mai durează o săptămână.
Ptiu... l-au uitat pe Angel la București!


"Ieri, la Ministerul Apărării, la învestirea domnului ministru, am simţit nevoia să comunic cu militarii prezenţi în sală pentru că au nevoie de acest mesaj. Toate aceste zvonuri se duc şi produc o serie întreagă de atitudini şi decizii care nu sunt potrivite cu realitatea şi am vrut să le combatem. E o decizie politică în conformitate cu contextul actual si sunt argumente nu numai ale noastre, inclusiv ale studului Băncii Mondiale, prin care păstrează pensiile militare în actuala structură. Acelaşi lucru trebuie spus şi pentru personalul din Ministerul Justiţiei. E clar că trebuie să ne asumam ca prin această ordonanţă să producem acele corecţii de disciplină financiară astfel încât pensiile să nu mai fie mai mari decat salariile, iar inclusiv partea de criteriu de vârstă, care a produs o anumită temere în sistem, este una care se produce într-o abordare graduală, fără să existe o decizie abruptă în acest sens. Ca atare , fiecare dintre noi, când ajungem la o anumita vărstă, indiferent unde ne desfăşurăm activitatea, ajungem la un anumit nivel de întelepciune profesională şi atunci avem această datorie, cel puţin de conştiinţă personală, să dăm înapoi unui sistem care ne-a format minimum de cunoştinte profesionale", a declarat Nicolae Ciucă

104 comentarii:

magda spunea...

Eu zic ...si nu doar eu,asta cu pensiile speciale este o gogorita si atat. Nimeni nu poate crede ca,doar cu mica parte economisita din cei mai putin de 1% din Pib( ca doar nu ii omoara de tot) alocati pentru speciali,se va rezolva mare lucru. E vorba doar de moralitate si atat.Dar...
... cand te gandesti ca daca astia nu fac ce trebuie sa faca pana la 31.12., miile de primari,consilieri,etc abia asteapta de la anul sa isi ,,binemeritatele '' pomeni.,te iei cu mainile de cap nu alta. Si atunci zic ...la ce naiba mai foloseste parlamentul in conditiile unei supermajoritati? De ce se conduce si in prezent doar prin OUG-uri? Ar fi bine sa iasa in strada toatea lumea( sindicate,ong-uri,asociatii,etc,inca de pe acum pentru aplicarea rezultatelor referendumului privind cei 300 de parlamentari( CARE ORICUM SUNT PREA MULTI). Cum e posibil sa avem tot cam atatia parlamentari cati are SUA in Congres...da da marea SUA,....dupa ce ca efectiv toaca banii tarii vizavi de inactivitatea,ineficienta lor Romanul ...Maria Sa Romanul ,cu se alege ?

Huhu Rezea spunea...

Stelica
ICCJ a amânat recursul cu intervențiile în contenciosul CSP a MApN -Curtea de Conturi pentru 10 ianuarie.

M spunea...

Săracul comunist!

fiecare dintre noi, când ajungem la o anumita vărstă, indiferent unde ne desfăşurăm activitatea, ajungem la un anumit nivel de întelepciune profesională şi atunci avem această datorie, cel puţin de conştiinţă personală, să dăm înapoi unui sistem care ne-a format minimum de cunoştinte profesionale

Ei nu spune! Și? Numai noi avem obligații?

Leon spunea...

Premierul cand vorbeste liber, parca leaga cuvintele mai bine , fara pauze lungi,...pana si Leo intelege ce spune..:)).

Leon spunea...

Deci si Premierul confirma ca stie despre aceasta Ordonanta, stie si despre Anexe, si indeamna militarii si Judecatorii sa nu paraseasca sisremul, deoarece majorarea la 65 de ani a varstei de pensionare se va face gradual in 10 ani:
"Este foarte clar că trebuie să ne asumăm ca, prin această Ordonanţă, să producem acele corecţii de disciplină financiară, astfel încât pensiile să nu mai fie mai mari decât salariul, iar inclusiv partea de criteriu de vârstă care a produs o anumită temere în sistem este una care se va produce într-o abordare graduală, fără să existe o decizie abruptă în acest sens”, a explicat premierul.".

akord 75 spunea...

Era de asteptat
folosind pretextul razboiului au reformat-o de au rupt-o.De aici rezulta concluzia ca "se pastreaza actuala "structura" numai datorita razboiului ceea ce rezulta fara dubiu ca aceasta "reforma" este de conjuctura si temporara.
dar dupa razboi?....bineinteles ca se va"pemanentiza" si isi va pastra actualele "caracteristici" dar sub alte motivatii.Acestea se pot gasi/pot fi inventate oricand.....daca nu e ukraina putea fi serbia vs kosovo, grecia vs turcia,taiwanul vs china sau orice alta traznaie
....ca traznai se gasesc.Deocamdata asta de langa noi este cea mai apropiata,grava,si credibila.Deci la indemana!
Napoleon a spus: Daca vrei ca un lucru sa dureze fa-l provizoriu!

Styx spunea...

"...Ciucă și Ciolacu au uitat să-l ia pe ministrul Apărării la un eveniment legat de domeniul de care se ocupă...", de unde se vede ce importanță "deosebită" i se acorda noului manechin, pardon, ministru al apărării. Acum pe Ciolănacu îl mai inteleg că ce se naște din psd, soareci mănâncă, dar premierul-general, eroicul si vajnicul luptator-plagiator de la Nassiriya sa gafeze în halul ăsta?! In ceea ce priveste pensiile noastre vom vedea cum dau ei cu zarul...

Huhu Rezea spunea...

Orice recalculare a pensiilor militare conform Ordonanței presupune și actualizarea bazei de calcul a recalculării la nivelul anului 2022. Tot ar fi ceva, pentru că pensionarii mai vechi am prinde majorările de funcție și grad din 2017 până în prezent.
Deocamdată, în proiectul de ordonanță nu este prevăzută nicio recalculare.

Laleaua neagră spunea...

Se schimba totul dar nu se modifica nimic..I.L.C

Leo spunea...

C&C = LICHEA & LICHEA

Leo spunea...

VISE taică , VISE.
Păi nu au spus clar că nu se schimbă nimic ?
Cel mai mare ghinion l-am avut cu această LICHEA de LUX de 7000 de EURO pe lună ca să fie pe funcția pe care este.

Viorel spunea...

Domnule Leon. El vorbește din ce în ce mai bine fiind bucuros că mai are puțin și îi predă mandatul lui Ciolacu, scăpând de răspundere. Să-l auziți atunci ce bine o să vorbească când va începe să-l atace pe Ciolacu și PSD. Acest mandate a fost un chin pentru el, dar nu a avut ce face pentru că i l-a impus KWI, în plus, în CV, dă mai bine funcția de prim ministru decât cea de doctor.

Brenda spunea...

Pai să vedem ordonanța

Alexandru spunea...

În concluzie, ne-a dat Ciucă cu turnanta în cap și cu informațiile alea "sigure din interior" , cu tonele de calcule inutile de aici, peste nas. Trăim în România, pentru cine uită...

RD spunea...

Ciucă nu a precizat că doar pensiile de la MAI sunt speciale. 😂
Așa au zis șefii lor de la BM. Ăia de au încasat bani, deși nu era nevoie pentru că puteau să facă și cei din Guvernul României. Dar na.. Trebuia să mănânce și gura 'săracilor' de la BM.

akord 75 spunea...

Huhu
Eheeee asta asteptam sa spui,
Dar ai "servit-o" in sistem duş suedez
primele trei randuri cu apa calda,calduta....ultimul rand, a fost dusul rece ca gheata
esti "artist" la astea:)))

Huhu Rezea spunea...

Brenda
Ordonanța nu va avea multe în plus față de proiectul elaborat la nivelul Casei Naționale de Pensii, sub comanda domnului președinte Baciu, proiect publicat pe blog. Vor fi numai unele ajustări și completări.

kostas spunea...

Sa inteleg ca pensiile in plata vor ramane nemodificate, in sensul ca vor ramane vesnic neactualizate, la cuantumurile de-acum? Noi vom fi singurii care vom ramane cu inechitatile astea uriase? Noi vom fi singurii care vor primi pe vecie indexarile astea diferentiate pe praguri de pensie? Intreb si eu.

Huhu Rezea spunea...

Banca Mondială a prezentat numai recomandări, decizia de a le accepta sau nu, dacă ele corespund PNRR va decide doar Comisia Europeană, decizie de care depine acordarea fondurilor de reziliență pentru România. NU se joacă nici cei doi C cu deciziile CE.

Outlander spunea...

@Leo
Lichea.
Definiție de dicționar:
- plural- Lichele
- substantiv de genul feminin aplicabil tuturor genurilor.
Persoană care, dacă primește Ordin de la șeful său să aibă caracter, este în stare să o facă și pe asta!

Huhu Rezea spunea...

NU domnule, Banca Mondială a spus că rămân și pensiile speciale dar și pensiile militare. NU se desființează, dar se raționalizează în sensul celor 3 principii. A spus că la pensiile militare este mai puțin de modificat decât la celelalte pensii speciale.

RD spunea...

Povestea pensiilor speciale.. Poveste fără de sfârșit! Proiecte peste proiecte de supraimpozitare. Cât ar supraimpozita din pensiile de serviciu, tot n-ar putea mări nici măcar câteva zeci de mii de pensii publice, cu atât mai puțin cele aproximativ 4.8 milioane. Majoritatea pensiilor de serviciu erau cele militare, nu restul. Chiar sunt curios cum vor îndeplini jalonul cu pensiile speciale.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Stelică se află la conacul boieresc lăsat moștenire în localitatea Plopeni / Suceava, în plus are de arat cele 26 de ha pământ de lângă Aeroportul Salcea / Suceava, ce urmează a se extinde. Mi-a spus că nu poate intra pe blog deoarece în momentul când o face îi apare scris că nu este accesat pe google. Ce înseamnă asta nu știe. M-a rugat să vă transmit că, la procesul din data de 01.11.2022, domnul Livadaru, pentru prima dată în multitudinea de procese dintre CPS și Palageanu, a trimis două consiliere juridice în persoana doamnei Dimitriu Loredana și Arsenescu Gioconda, pentru ai ține piept colosului PALAS. Cele două reprezentante nu s-au înțeles cu ÎCCJ (probabil datorită frumuseții acestuia, afirmă el) întrucât recurentul a cerut desființerea celor aproape 200 de dosare cu care se lăuda Andrițoaica că au fost castigate de CPS în process cu pensionarii, motiv pentru care ÎCCJ a fost nevoită să amâne procesul cu 2 luni și.

Huhu Rezea spunea...

Oare... cine plătește reclama cu Enache, președintele CCR, spunând că se taie pensiile speciale. Reclama a inundat orice site google pe care se vorbește despre pensii.

RD spunea...

Nicolae Ciucă vrea ca pensiile militare să nu depășească salariul

Până la urmă e vorba și de pensiile actuale, de exemplu dacă a primit un pensionar militar decizia la început de sub 100% se încadrează în 'să nu depășească salariul' avut în timpul activității?

akord 75 spunea...

daca angelu talv(h)arul tot a fost uitat si in "lumina vizitei" postate de huhu devine parca mai clara si demisia lui Dancu sau cel putin una dintre cauzele ei

ifrim spunea...

Nu vrem păstrarea pensiilor militare în aceiași structură.Vrem să umblați la ele ca cei ieșiți mai demult din activitate să ne apropiem de cuantumul celor ieșiți recent,adică actualizare.Nu vă faceți că încurcați termenii de indexare,mărire,actualizare,plafonare,speciale,de serviciu ,ocupaționale.Dar le amestecați intenționat ori din prostie!

Outlander spunea...

Luând cifrele pe 2018, militarii, unde sunt asimilați și polițiști și angajați ai serviciilor de informații, reprezintă 90% din totalul pensiilor speciale.
Tot în 2018, magistrații au reprezentat 7% din totalul pensiilor speciale.
Ce ar însemna să desființați pensiile speciale pentru toți mai puțin militari și magistrați?
AR ÎNSEMNA SĂ DESFIINȚAȚI PENSIILE SPECIALE PENTRU TOȚI, MAI PUȚIN 97%.

DE CE AR FI O GREȘEALĂ SĂ NICI MĂCAR SĂ NU VĂ ATINGEȚI DE PENSIILE SPECIALE ALE ACESTOR DOUĂ CATEGORII?
PENTRU CĂ REPREZINTĂ 97% DIN TOTALUL PENSIILOR SPECIALE!
DACĂ TREBUIE PRIN PNRR SĂ SE REFORMEZE TOATE PENSIILE SPECIALE MAI PUȚIN 97% DINTRE ELE, SE MAI CHEAMĂ CĂ SE FACE REFORMA, RECALIBRAREA ȘI RAȚIONALIZAREA PENSIILE SPECIALE?
Conform celor doi C&C reforma = supraimpozitare
Gata!
BINE STĂM!

Huhu Rezea spunea...

Am mai precizat că dacă se recalculează pensiile în plată pe aceleași principii ca viitoarele pensii, baza lor de recalculare se actualizează la nivelul anului în care se face recalcularea. NU poate fi depășită noua bază de recalculare actualizată.

RD spunea...

Și dacă nu se vor recalcula?

Brenda spunea...

Pai eu iau pensie de la MI, adică specială?

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Styx spunea...

@Outlander: ,,Persoană care, dacă primește Ordin de la șeful său să aibă caracter, este în stare să o facă și pe asta!" :)))))

Outlander spunea...

@akord 75
”daca angelu talv(h)arul” urmează sociologului din „grupul de la Cluj”, care la discursul de investitură de anul trecut lăsase să se înțeleagă că are nevoie de vreo 2 ani ca să ajungă să cunoască problemele din MApN, probabil că se află, mai mult ca sigur, la vreun curs de formare și aclimatizare!
Așa că are motive să lipsească.

Viorel spunea...

Domnule akord 75. Ciucă trebuia să pună mâna pe funcția de ministru al Ap. Ăsta este și motivul pentru care, de a doua zi a preluat interimatul (nu avea destule problem la minister ?), când avea loc și întrunirea CSAT. În plus. Fostul ministru Dîncu a spus că și-a dat demisia datorită imposibilității colaborării dintre dânsul și KWI datorită unor proiecte și decizii impuse de acesta. Nu vi se pare curioasă plecare imediată a Șefului SMAp pentru perioada 31.10-09.11.2022. Cam lungă vacanța pentru discuții, „negocierile”, fotografii de imagine și strângeri de mâini.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lasati ca le-am amintit eu LA TOTI aseara cum sta treaba cu pensiile obraznice si nesimtite, pana la UE, sefii de acolo si NATO!

Magda spunea...

Am mai spus o acum un an ,pensiile sunt civile-pe contributivitate si militare.In cadrul acestora,la pensiile civile au aparut in ultimii ani,incepand cu magistratii,asa zisele pensii speciale........

akord 75 spunea...

@Ifrim
Ei le confunda noi,nu!
Structura e una (un mod/un format/ o baza de calcul) iar termenii din care este formata structura pot suferi modificari(de marime/cuantum) in sus sau jos
ca ex. ultrasimplist.....:)))ádunarea ramane adunare indiferent de marimea sau termenii continuti in ea, atat timp cat se aplica cf regulilor...."adunarii"..ca am plecat de la eliminarea inechitatilor initial si am ajuns la "unde si-a intarcat mutu' iapa"

micutzul spunea...

Pentru cei care au dormit intre urechi ....mesajul lor e clar: Adio cuantum avantajos, 65% plus PSupl. < Solda netă!
Tot ce mai rămâne de sperat e despre ce introduc in calculul brutului. Ideea lor s-a vazut clar in propunerile pentru Plx 199 care peleix poate deveni , mai succint, un articol al proiectatei OUG.

Xman spunea...

Asta nu e vizita,e curs...

akord 75 spunea...

"buna" investitia de 4 mil $ in curul BM.
Le asigura o oarecare intangibilitate cand vor zice"asa ne-a spus BM ca e bine"
cel putin asa cred ei ca si-au blindat fundurile cu aia 4 milioane dati de'a**ulea,cred ca s-au pus la adapost de critici.
Model clar de lasitate,iresponsabilitate si hotarare de a lua decizii. Totul vazut prin prisma minimizarii riscurilor de a pierde din masa electorala.Pt asta au dat banii nu pentru altceva.Si BM-ul le-a dat trei principii pe 5 pagini in doua sute de cuvinte, de "gradi" sau clasa pregatitoare
Ca sa vedeti "unde sunt banii dumneavoastra!!"
Auzi !! Marea Consultanta!!
Si oengheurile lu' slinosu ar fi "muncit" mai mult.Macar de rusine pentru atata banet
Da stiu ne-am obisnuit cu furturi de miliarde si acum nu mai baga nimeni in seama mizilicul asta 😡

akord 75 spunea...

CFI
Ce se facea tara asta fara tine???

Huhu Rezea spunea...

4 milioane hotărâse Ghinea. Budăi a dat numai 1,5 milioane pe consultanță.

akord 75 spunea...

Viorel
gresesti rau si esti superficial
1-Nu conteaza ce a spus Dancu Hai sa-ti traduc.
PSD i-a dat o smetie peste bot lui kwj ,prin "filtrul" Marcel cu executant Dancu.Nu putea decat pe calea asta tinand cont de coalitie si PSD-ul a fost adus la guvernare chiar de kwj
2- da normal 10 zile: Sunt cumparaturi de facut si asta dureaza, dupa care mai urmeaza si masa dansul si darul :)))
3-As fi gata sa pariez ca in luna Mai va ramane prim-ministru tot Ciuca (chiar daca asta ar insemna sa devina pesedist) la cat il cunosc la caracteeer....ehee!! cu Ciolacu tot presedinte de partid.Mare lucru!! Il schimba pe seful kwj(care oricum e pe targa politic si s-ar putea s-o cam imbulineze DUPA noie. 2024) va schimba seful cu noul sef Ciolacu si el tot PM...convenabil pentru toata lumea,pentru noi???....nu conteaza din pdv-ul lor
Ca PSD-ul va fi cam singurul ramas in scena dupa 2024....peneleul deja incepe sa puta a cadavru politic

Leo spunea...

Ba NU "STĂTEM" deloc bine , deoarece NU SE VA REFORMA NIMIC.
JALNIC WB , JALNICĂ CE , deoarece v-au îmbrobodit LICHELELE cum au vrut ele.
JALNIC WB , JALNICĂ CE.

Viorel spunea...

Xmax. Și mai nasol. Tot un fel de plagiat. În CV va scrie că a făcut Cursul de apă dulce pe fluviul Mississippi și nu la Universitatea de stat Mississippi, în anul 2022, fără a specifica durata / perioada. 8 zile este deajuns pentru că 2 zile le face pe drum. Dar la făcut.

Leo spunea...

ca dovadă
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ciuca-anunta-ca-pensiile-militarilor-si-ale-magistratiilor-nu-vor-fi-modificate-contrar-zvonurilor-2138237

Viorel spunea...

Akord 75. Înclin să vă dau dreptate la unele puncte, respectiv, cumpărături, masa, dansul și darul. Ați omis un punct important, VIITOARELE ACHIZIȚII, eu am scris în comentariu „negocieri”. Nu cred că Ciucă îl va trăda pe KWI. După logică, un militar nu trădează niciodată la nivel înalt (excepție Militaru, Pacepa). Totuși, având în vedere că are ceva bubuțe pe cap și are nevoie de imunitate, va alege varianta care îi va asigura protecție. PNL-ul (din punctul meu de vedere, nu mă interesează al altora) ar trebui să scdă sub 10% pentru cele 40 de miliarde de E împrumutate de Cîțu fără a da explicații în Parlament.

Huhu Rezea spunea...

Dacă cineva crede că Bolos se va duce la CE cu un document din care reiese că a raționalizat numai vreo 4000 de pensii speciale, că atâtea mai rămân dacă scazi pe cele militare și pe cele ale magistraților, se înșeală.

ifrim spunea...

Degeaba rămân pensiile speciale și militare și nu se desființează dacă concomitent cu raționalizarea lor în sensul celor trei principii nu se actualizează și cele vechi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Licheaua este propietar de plăcuțe muiedeze, sau găteje, in strafunduri de gârleje!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, Care este titulatura topicului cu proiectul CNP?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce sa faca? Păi, sa desfacă!

Huhu Rezea spunea...

😂

Viorel spunea...

akord 75. Dac adunarea rămăne adunare, atunci cu scăderea cum rămâne ? Ca ex. Eu iau (deci scad) pământul dintr-o groapă, ea în loc să scadă, crește, de ce iau de ce mai crește. Deci cum e cu adunarea și scăderea ?

Paul Puiu spunea...

Huhu, cand eu spuneam ca e bine sa ne multumim toti cu pensiile pe care le avem in plata, precum si cu indexarea din Ianuarie 2023, ati sarit toti in sus, visând actualizari, recalculari sau contributivitate!!! Pana la urma conditiile impuse de BM sunt in vigoare deja in L 223/2015 prin OUG 59/2017, asa ca noroc bun!! Nu ne intereseaza pe noi ca activii vor iesi gradual la 65 de ani si minim la 52 de ani pentru ca nici pe ei nu ii intereseaza de rezervisti si in retragere!!!!Vom trai si vom vedea pana in decembrie ce procent vor acorda la indexare politrucii pentru pensiile militare, bine-i si 5,1% decat nimic!!!!

Huhu Rezea spunea...

Comisare, ai fi dumneata mulțumit cu pensia ciucană, dar cca jumătate dintre pensionarii MApN nu sunt mulțumiți că de 5 ani nu s-a mai făcut nicio actualizare.
Punem pariu că peste o săptămână nu vom mai vorbi de 3 categorii de pensii militare, respectiv pensii stabilite până la 15 09 2017, pensii stabilite în perioada 15 09 2017- data intrării în vigoare a viitoarei ordonanțe și pensii stabilite după intrarea în vigoare a noii ordonanțe?

akord 75 spunea...

Viorel
cand am zis cumparaturi exact la asta ma refeream la ACHIZITII ca doar nu ma intereseaza rujurile si pantofii lu' madam petrescu....haida de!!:))))
da! poate erau necesare niste ghilimele la cuvantul "cumparaturi"...ca sa n-o mai iei dumneata chiar asa mot-a-mot.Am crezut ca e suficient contextul....se pare ca n-a fost

akord 75 spunea...

@Huhu
Ca sa vezi cat "au calculat-o" slinosii daca la prima strigare a si scazut pretul cu vreo 70%.O fi zis BM-ul Baaaa nici nu prea conteaza, ca oricum stam degeaba.Sa fie primit si 1,5....pam,pam
Ok! Acum in legatura cu Budai, trebuie sa aplaud?....sa ma anunti!
Mai bine punea labetii aia din minister sa-si ridice capetele de pe mese si sa faca repede niste copy/paste....pentru salariile incasate de'am***lea
A da uitasem.Trebuia facuta obligatoriu mascarada cu BM ca sa poata zice in 2023-'24....nu noi baaaa.Aia!!

akord 75 spunea...

comisare cat face 5,1% aplicat la 15 000 ?
Ca la CFI iti spun eu cat face.....
scuzati: "colonel vopsit"

akord 75 spunea...

Huhu
bine ca nu m-ai intrebat pe mine ca nu puneam pariul. Intr-o saptamana doua sa zicem ,va fi aplicata intr-un singur fel pentru toti.Cat de bine sau rau nu stiu ramane de vazut....dar inechitatile trebuie sa dispara si vor dispare daca nu chiar acum atunci in viitorul foarte apropiat si fara sa ma refer la leut sau banut ca asta e imposibil.Chestia asta e de neevitat.

Alexandru spunea...

Vrabia mălai visează...

RD spunea...

Domnul Huhu a scris de pariu.. Și mi-a venit o idee.. Câte pensii militare credeți că vor fi scăzute? Încep eu primul.. Peste 20 de mii!

Relu spunea...

Aveti prea mult timp liber.

nastyboy spunea...

Eu tot mai sper ca MApN are demnitatea sa mearga mai departe, acum sau dupa aprobarea OUG pentru alinierea la jalonul 215, cu PLX 199. pentru ca, dintre toate gulgutele aparute in ultimii ani, proiectul asta ar putea face rapid putina ordine, chiar daca nu perfecta, prin pensiile celor trecuti demult in rezerva. Va ma aduceti aminte raspunsul MApN catre Gabriel Oprea, cu referire la problema actualizarii, piblicat de catre dl. huhu la inceputul anului? Aproape ca incepeai sa ii banuiesti de profesionalism si bune intentii pe gulerati. Speranta moare ultima. Eu tot mai cred ca se va deschide sertarul CDep in care sta pitit bine acest proiect.

nr. 1 spunea...

Dle P.P. , BM face recomandari nu impune conditii. Personal nu sunt convins ca tot ce se spune la capitolul recomandari ale BM sunt reale ori interpretari , fiecare dupa cum ii convine! PNRR impune conditii insa! Iar o conditie esentiala de care depinde primirea unor zeci de miliarde euroi este elaborarea si punerea in aplicare cu t = trim 1/2023 a unei noi legi pentru pensiile civile si pensiile militare( cred ca va fi o lege separata , militara pentru militari insa numai pentru cariera militara efectiva, nu vor mai fi combinatii de militarie cu trombonisti, hair stylysti, la final cu pensii de colonel toti ca la piata)! Noua legislatie va introduce o noua formula de calcul pentru pensiile noi si cele in plata ! Deci, uitati prostiile de prin diverse drafturi ca pensiile militare raman asa cum sunt adicatelea cu sute de inechitati si nedreptati si discriminari! Ceea ce se pare ca e adevarat peste 90% va fi o LEGE separata pentru militari insa fara a mai amesteca marfa cu ambalajul. Lui nea Puiu i-o conveni situatia actuala cand media pensiilor la ofiteri MApN este de 5351 lei iar la MI media este de 7251 lei deci cu 1900 mai mult! I-o conveni si ca media pensiilor la subof. MApN este de 3282 lei in timp ce la MI este de 4540 lei! Asa sa tot fii multumit cu ce ai si sa astepti indexarea din 1 ianuarie 2023!

Brenda spunea...

DLE H acea ordonanță chiar daca nu va schimba,, prea multe,, înseamnă că va schimba ceva,da vedem când o va da,că parcă tot amână ca să nu mai se poate face nimic

ifrim spunea...

Așa prevede fișa postului la sfatul bătrânilor ori staborul hurzicatului!

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Relu spunea...

Diferentele de cuantum Mi/MApN vin de la orele suplimentare, weekend-uri si nopti platite.

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

La magistrați nu există discriminări între noii și vechii magistrați... așa cum este în cazul pensiilor militare.

Relu spunea...

Eu ma refeream la cuantumul pensiilor pentru cei iesiti in acelasi timp.Referitor la discriminari, stiti toti foarte bine raul facut de blocarea actualizarii soldelor.

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Relu
Eu mă refeream la comparația cu magistrații la care nu există discriminări . In privința diferențelor dintre pensiile din Armata, Poliție și Servicii, ele provin din diferențele de salarizare.

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Brenda spunea...

Scuze art 30

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25881061-grefierii-ameninta-proteste-avem-pensie-serviciu-nu-pensie-speciala-pensia-medie-4-839-lei-din-care-doar-2-474-contributivitate.htm/amp&ved=2ahUKEwjdx_jr0ZH7AhUohP0HHcykAuMQFnoECA0QAQ&usg=AOvVaw3CIr1rg8QNjjm6IxVLOkwA

Viorel spunea...

Ovidiu. Te contrazici singur. Citește ce ai scris în primul comentariu și în cel de al 2-lea și atnci te lămurești singur fără a da vina pe pensionar. Redau: „Nu exista discriminari la magistrati datorita existentei actualizarii pensiilor cu salariile celor activi, la noi actualizarea a fost scoasa prin O.U.G”. „ ADICA NU SE MANANCA INTRE EI CUM ESTE CAZUL FAMILIEI OCUPATIONALE ,, APARARE ,ORDINE PUBLICA, SIGURANTA NATIONALA”.
Notă: Deci, guvernanții prin OUG nu actualizează pensile cu soldele activilor (vina lor), însă șterg cu noi pe jos că nu suntem uniți. Păi, cine este vinovatul ? Noi, nu, pentru că am acceptat prevederile OUG și că nu suntem uniți ? Este logică în cele commentate de tine ?

magda spunea...

Observam cu usurinta invidia afisata asa pe fata de catre unii dintre postacii de pe acest topic...si nu doar pe acest topic.Asta arata ca multi dintre noi nu prea trec pe la biserica,,,altfel ar fi aflat ca invidia este unul dintre cele mai mari pacate ale omului.Bine a remarcat Ovidiu putin mai sus s...pai mai fratilor daca cei de la Mai o au mai mare decat la noi...de ce tre sa le-o taie lor pana ajung la a noastra? Nu ar fi cazul ca tembelii nostri sa faca ceva in asa fel incat si pe noi sa ne aduca langa Mai? M-am saturat sa tot bat ,,pe loc,mars'' de cativa ani. Oricum si cu magistratii nu va faceti iluzii,vor fi o multime care vor ramane cu pensii la nivelul salariului lui KWJ....asa ca va fi o economie de bani de tot rasul. Apropos,nici PNRR si nici BM nu a pomenit in niciun document.de nici un procent de rationalizare iar din discutiile Ciucanului cu Comisia a pomenit parca de o ,,disciplina financiara'' care s-ar traduce cam asa...specialilor adio majorari din 7 locuri. Inflatia sau cresterea punctului.Atat si nimic mai mult. Oricum, CCR parca s-a pronuntat deja cu privire la faptul ca luarea din pensie a mai mult de 45% inseamna de fapt confiscare....sa vedeti ce disciplinati vor fi ....nu o vor incalca/

nr. 1 spunea...

A venit vremea ca dupa aproape 7 ani de inechitati si nedreptati sa spuinem lucrurilor pe nume si prenume si sa mai terminam cu morala gen lupul moralist! Militarii au cele mai multe restrictii de-a lungul carierei militare si au cea mai mica media a pensiilor din tot sistemul snaops! In plus, de parca nu ar fi de ajuns diferentele uriase dintre ofiterii MApN si MI, dintre subof. MApN si MI . Departe de a spune ca ar fi vinovati cei de la MI , insa realitatea este aceasta si nu poate fi contestata! Cineva este vinovat! Poate vinovatii fara vina care de aproape 7 ani cer sa se faca lumina? Oare militarii MApN nu au muncit in weekwnd-uri de atatea ori, nu au facut servicii de garda si de garnizoana inclusiv in sarbatorile mari ale anului in care altii( din alte structuri erau in mijlocul familiilor lor)? Nu au facut de-a lungul activitatii in poligoane, in exercitii de incercare si testare a tehnicii atatea ore suplimentare (cred ca peste 90% neplatite .La unii se poate sa fie platite, la militari NU)! La toate mitingurile politistilor, rezervistii au participat si ei in spirit de colegialitate ! Cu ce s-au ales ? Cu praful de pe toba! E corect oare ? Asa arata Dreptatea si Echitatea, spiritul de camaraderie? Trebuie sa ascundem adevarul si gunoiul sub pres ? De unde si pana unde aceste idei marete ? Rezervistii MApN nu mai au voie sa arate ca situatia actuala a pensiilor militare este dezastruoasa , la aceeasi situatie juridica unii au pensii de 3 ori mai mari ca similarii lor iesiti la pensie mai demult , unii au pensia suplimentara altii nu ( tocmai cei cu cei mai multi ani de contributii au pensia suplimentara taiata samavolnic , unii beneficiaza de stagiul de cotizare adaugat iar altii NU (tot cei cu vechime militara mai mare AU TAIATE SI CONTRIBUTIILE CONSISTENTE LA FONDUL DE PENSII CIVILE) ? In plus, diferentele f mari la media pensiilor atat fata de colegii MI , nu mai vorbesc de restul care au medii ametitoare!!!!!! Si atunci? Ca magistratii se sustine unii pe altii!!!!!Asa o fi insa cand ai media pensiilor magistratilor de peste 20.000 lei, cum sa nu fie toti multumiti si fericiti ca totul va ramane ca in TREN????????

Brenda spunea...

DLE,H, ce ar însemna abrogarea totala a art ,30 din legea 223,,,?

Huhu Rezea spunea...

Inseamnă că dispare actualul plafon de 85% din baza de calcul. Noul plafon pentru vechimea de 25 ani este 65% din baza de calcul. Doar cei care au contribuit la pensia suplimentară până la 31 12 2010 mai primesc până la 9% la procentul de pensie.

Brenda spunea...

Să vedem ce mai anulează, deci din ce in ce mai bine....... dar ce o fi cu cei care avem in plată pe legea 263.

Relu spunea...

Si nu ar fi bine sa fie actualizate pensiile mai vechi dupa criteriile de azi?Cu ce ajuta pe aia cu pensia "inghetata" ca ii taie altuia care are mai mult? Bine, sunt si unii care chiar au mult dar acolo cred ca ar merge ceva impozit de la un prag in sus. Ar trebui tras pentru ridicarea celor mici.

Brenda spunea...

Pai ,25 de ani dar cei cu 35 și COND,,,,AC,,?

Huhu Rezea spunea...

Contează doar cei 25 ani vechime efectivă, nimic mai mult, potrivit proiectului.

Sensei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RD spunea...

Atât a trebuit, să zică Boloș că pensiile de la MAI sunt speciale și ale celor din armată, nu, că deja o dăm care ia mai mult, respectiv mai puțin. Să le facă militarilor lege superspecială, ca să nu se supere unii...Și să iasă pensiile de ordinele publică din pensiile militare, ca să fie fericiți anumiți militari! Doamne.. No comment!

RD spunea...

@Huhu și la cei care au pensie suplimentară de 9% deși s-au pensionat după 2010, nu mai primesc sau cum?

Viorel spunea...

Ovidiu. Cine cu cine se ceartă ? Eu doar doar am vrut să-ți spun că cele 2 comentarii ale tale nu se leagă între ele. Nu trebuia să le ștergi. Și eu scriu uneori prostii, unii mă corectează, alții mă enervează, mai întreb, îi mai contrez, uneori la fel de dur cum o fac și ei. Domnul Huhu Rezea îmi închide microfonul. Vreau să renunț, apoi mă calmez și o iau de la capăt. Asta este situația. Nu am spus-o eu, dar o repet. Dicuțiile antagoniste duc la progres. Dacă toți am avea aceeași părere, atunci blogul s-ar închide din lipsă de comentarii. O mică ripostă (pe bune) antrenează alți comentatori. Avantaj în sondaje, domnul Huhu Rezea.

Brenda spunea...

Care viitor? Cine mai apuca,,nu vedeți că se merge din ce in ce mai rău,vin cu legi peste legi neaplicate sau nu se mai tine cont de statutul cadrelor militare, care până la urmă nici nu mai este, plătim cas când aveam gratuitate, impozit la impozit , Asta nu mai este țară ,nu mai sânt oameni de stat conduc niște hahalere vânduți și proști, așa că nu știu de e să mai sperăm la ceva ,mint de ani întregi .,se rotesc între ei ca să o ia de cap cu alte promisiuni , scârbelor dracului

Huhu Rezea spunea...

RD
Primesc, dar numai pentru cât au plătit contributie pentru pensie suplimentară sau CIBS de 5%. După 31 12 2010 militarii au plătit CAS sau CIBS cât CAS.
Un militar care s-a angajat la 01 01 2006 nu primește niciun procent pensie suplimentară

Relu spunea...

Daca nu au fost pontate si platite ca atare e vina sistemului care considera omul sclav pe plantatie.Si a oamenilor care au propovaduit aia cu ordinul care nu se discuta si cu pozitia ghiocelului si frica de pedepse....

RD spunea...

BM nu este 'Dumnezeu' pe pamant. BM a dat-o-n bara la faza cu pensiile de la MAI in raportul scris si anume ca sunt 'speciale', iar cele 'militare', nu.. Cand un politist isi inceteaza raporturile de serviciu, scrie asa 'totodata i se echivaleaza gradul profesional cu gradul militar de '........' {rezerva} specialitatea "politie". Toti beneficiarii de pensie militara sunt militari! Cei din armata, politie si asa mai departe. Si ar trebui ca cei din armata si politistii sa fie prieteni. Prieteni in sensul sa fie respect intre ei! Si chiar cunosc prietenii serioase si vechi intre politisti si militari.. Dar mai exista si exceptii! Cate o fi ele! Respect Armata Romana! Respect Politia Romana! Respect oamenii care au muncit si au fost corecti in timpul activitatii!

RD spunea...

Problema pensiilor speciale trebuie rezolvată până pe 31 decembrie
În plus, Ionuț Stroe a mai vorbit și despre termenul din PNRR pentru a rezolva problema pensiilor speciale.

Astfel, „Termenul pe care îl avem prin PNRR pentru a rezolva problema pensiile speciale îl putem îndeplini până în 31 decembrie, pentru că există la Ministerul Muncii o echipă care lucrează zi şi noapte la acest proiect. Înţeleg că se mai poate prelungi o scurtă perioadă, detaliile le poate oferi ministerul muncii.

Din punctul nostru de vedere a venit momentul să corectăm aceste situaţii, nu numai că avem jaloane, dar e nevoie de o reformă absolută, care trebuie să includă şi aceste pensii speciale, care ne dorim să fie aliniate la cele pe contributivitate.”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

Înţeleg că se mai poate prelungi o scurtă perioadă, detaliile le poate oferi ministerul muncii.

Ce sa se prelungeasca nea Stroe? Am inteles, sa se rezolve la anul.. Pai jalonul este pana pe 31 decembrie.. Asa cum am mai zis.. E o nebunie treaba asta cu pensiile speciale!

akord 75 spunea...

45% dar nu din toata pensia....restul se stie

Viorel spunea...

Domnule alord 75. Sper să vă placă această știre:
Președintele Asociației „Moldoovis” a rămas plăcut impresionat de premierul Nicolae Ciucă.
„Un om modest. Ca om, din punctul meu de vedere, este extraordinar. Dacă are susținere și ..la toate nivelele... da, noi de așa oameni avem nevoie în fruntea Guvernului”.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/directorul-statiunii-de-la-popauti-intalnire-surpriza-cu-premierul-ciuca-este-extraordinar-de-asa-oameni-avem-nevoie-in-fruntea-guvernului/
Bavo băi Ionică.

akord 75 spunea...

@huhu
"efectiva" sau "in serviciu"? ca iar se confuzioneaza lumea. Sunt doi termeni total diferiti si mai e si al treilea dar in special primii doi termeni ii fac oamenii "varza" pt ca nu sunt atenti ce scriu....si tu la fel de multe multe ori
Apar la contradictii de iese de tot rahatul."Io" stiu ca e bine pentru contoar dar totusi....

akord 75 spunea...

@ Viorel
Ahaaa nu sunt singurul:)))

Huhu Rezea spunea...

Akord
25 ani vechime efectivă din care 15 vechime în serviciu. In calculul pensiei militare nu mai contează vechimea pentru condiții de muncă potrivit proiectului de ordonanță.

Negritoiu spunea...

Styx,
au dat si a cazut pe muchie !