Un produs Blogger.

joi, noiembrie 24, 2022

Dincu declară că a demisionat și din cauză că i-au fost blocate inițiativele legislative privind drepturile militarilor

65 comments

 Vasile Dîncu, explicații despre demisia de la Ministerul Apărării



 „Am luat (decizia) calm, că timp de vreo șase luni aproape, când eram prins de tot ce trebuia făcut pentru armată în condițiile unui război, când trebuia să fim în consonanță cu ce se întâmplă la NATO, să fim aproape în fiecare zi la Bruxelles sau în teatrele de operații, cu vizitele unor miniștri importanți la noi, primeam mereu pe surse invitația să-mi dau demisia. Eram întrebat dacă nu mă remaniază cumva partidul. În fiecare zi, repetitiv aproape, pe crawl la unele televiziuni era…


Era o presiune continuă de câteva luni legată de asta. L-am întrebat pe premier, mi-a spus că nu are vreo obiecție, pe președinteler partidului, același lucru, dar era o presiune.

Am interpretat-o, fiind în război, ca fiind o presiune asupra ministrului Apărării din partea războiului hibrid pe care Rusia îl duce și-l duce cu insistență și o influență destul de bună pe Flancul Estic cel puțin, unde a existat ocupație sovietică.

Aveam și inițiative legislative care mi-au fost oprite, erau amânate, legate de drepturile militarilor, chirii, solde de grad, diurne, erau rămase unele din 2009 neactualizate. Am văzut că mi se tot amânau.

Statutul cadrelor militare, negociat îndelung cu celelalte entități militare, se amâna.

Mi-am dat seama că e un blocaj și că dacă mai stau, nu pot nici să-mi fac treaba cum ar trebui și aș putea să prejudiciez mersul bun al Ministerului și atunci am, renunțat, că nu mi se pare normal să lucrez ca o bicicletă fără lanțuri”, a explicat Dîncu, pentru B1 TV.

65 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In petitiile mele peste tot l-am regretat si am scris ca l-au ,,demisionat'' ei pe motivatii de declaratii politice in plan extern, dar in fapt si real pentru ca dorea sa faca dreptate la pensiile militare, inlocuindu-l cu un ,,inger'' de...Tâlhar!

Brenda spunea...

Eu am zis așa ceva.

Viorel spunea...

Aștept comentariile celor care îl criticau pe fostul ministru Dîncu. Am fost unul dintre cei care i-a luat apărarea și am arătat în comentariile mele că este forțat să plece pe motiv de achiziții (nu a confirmat nimic deocamdată, deci s-ar putea să fi greșit) și pe proiectele ce dorea să le pună în practică. Mafia lucrează (când se pune presiune pe tine pentru a nu realiza ceva pozitiv, cei care o fac se numesc mafioți pentru că le strici jocurile).

Petrut spunea...

E un mare ...nu si-a formulat corespunzator opiniile....!

Huhu Rezea spunea...

Cornele, păcat că nu esti și documentat pe măsura în care îți exerciți pornirea de a trimite țidule.... pe banda automată! I-ai băgat în ceață.

Paul Puiu spunea...

Pe Dincu la s-a schimbat PSD-ul reprezentat de Ciolacu, ciuma rosie si Dușmanul rezervistilor si in retragere!!! Acum l-a pus profesorul de limbi străine Angelo la cârma MAN care vorbeste aceiasi limba a programului PSD, asa cum o facea profesoara de limbi străine Olguța Vasilescu!!! Angelo e fabricat din acelasi aluat de cozonac marca PSD ca Olguța si va ramane in istorie cu noua ordonanta care va crea din nou afectarea legii pensiilor militare!!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬

Huhu Rezea spunea...

N-aș fi crezut că un comisar de poliție schelălăie lozici politice marxist-liberalo-progresiste.
Măi... USR-istule, Ciolacu a fost ministru al apărării sau Ciucă?

E. Cristescu spunea...

"Aveam și inițiative legislative care mi-au fost oprite, erau amânate, legate de drepturile militarilor[...]". Cine i le-a oprit/amanat, Ciuca, Iohannis? Chiar si acum ii e greu sa nominalizeze responsabilul? Asteptam sa se rupa alianta (fundului) ca sa aflam? O alta rusine de ministru.

Magda spunea...

si ciolacu a fost ,este drept interimar,in 2017.

M spunea...

Să știți că e posibil ca cineva sa înjure PSD fără să fie USR-ist! 😁

Mai mulți rezerviști afirmă că toată nebunia a început cu Olguța Vasilescu.

Al doilea, orice ați spune, numitul Angel arată cam câtă importanță acordă PSD Armatei României!
Ați auzit de acest Angel până a fost numit ministru? Da/Nu!

Al treilea: Olguța Vasilescu este în continuare vicepreședinte la PSD și răspunde de protecția socială! Nimeni nu o să mă convingă că nu și-a băgat coada stufoasă în deciziile luate de Budăi! Nimeni!

Al patrulea și ultimul:
- când era Ciucă șef StM ziceați că de acolo pleacă proiectele de legi care au dus la inechități,
- când l-au pus ministrul apărării ați schimbat-o și ați zis că ministrul e cu inițiativa și că primul ministru sau șeful StM nu au atribuții,
- acum e prim ministru. Iar ați schimbat-o și ziceți că primul ministru e cel care face și drege!

De la Ponta încoace PSD a zis una și a făcut alta !
Eu m-am săturat de declarațiile lor de cât de importanți sunt militarii.... că respectul.... că Patria are o datorie față de militari.. dar când sunt la făcut legi ne-au tras-o de nu ne-am văzut!

SĂ FACĂ CEVA ȘI AM SĂ FAC ȘI EU SPUME LA GURĂ LĂUDÂND PSD!

Până atunci îmi răsună în urechi: COLONELE... COLONELE.... O SĂ VII ÎN GENUNCHI SĂ TE PRIMESC ÎN LEGEA MEA A PENSIILOR!
Uitându-mă în jur văd tot mai mulți care sunt în genunchi!

Huhu Rezea spunea...

Da, și au venit liberalii si neomarxiștii la putere. Ti-au dat actualizarea? Draci! Ți-au luat și indexarea.

Mihai spunea...

Daca va puneti neuronii contributie va puteti da seama foarte usor ca nu ministrul apararii are in mana cheia salarizarii si a pensiilor.
Orice initiativa ar avea ,de undeva i se spune ,asta se poate ,asta mai asteapta.
Si de regulă blocajul vine de la cei care manuiesc finantele din buget.
Nu l-a dat nimeni afara ,dar pentru ce voia fondurile sunt insuficiente.
Si fara bani esti ca o epava intre rechini.
Repet, Romania fara bani de la UE ,un ANAF si. DNA puternic este falimentara.

magda spunea...

Mai dar ati uitat asa repede sufrageria buclucasa din noaptea alegerilor cu cantec? Nu mai retin era si un dom profesor pi acolo? Gresise apartamentul? NUUUUUU....Daca pensiile militare stim cine si hat hat,de cand exista...ia sa auzim cine a inventat( fara sa plagieze) asa zisele speciale...USR latra ca un drulau intrucat nu prea au multi speciali pe la ei,ia sa fi fost invers?/ Iar chestia cu ce a zis Danculetu referitoare la drepturile militarilor...sa nu il crezi nici pe Ciolak cand zice asemenea lucruri...oricum sa zicem ca erau TOATE aprobate PENSIONARULE MILITAR...VEDEAI IN PENSIA TA procente din diurna sau chirii? NU. In schimb ,vedeai si simteai cum solda de grad creste ca fulgul de gaina iar aia 25% de la rabdarea magarului calculata fix la 25% din salariul minim brut,te va da pe spate...de draci,nu de altceva.Iar Turcescu,colonelul din foi de ziar,le inghitea ca dehh,cam asa a facut mai tot timpul...manca la bile/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, din contra, pentru ca am aprins beculete rosii! Credeti ca motivul declarat ca nu ne primesc in Spatiul Schengen este scaparea emigratilor peste granite? Nu,neneie, nu! Sunt nerespectarea drepturilor omului, segregarile pe categorii sociale cu un rasism bolnav, dus pana la fascism in toata societatea, marea coruptie endemica, mafiile politice, salariile si pensiile speciale uriase si practicarea discriminarii fata de categoriile defavorizate, nu in ultimul rand nedretatile din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, care augolit periculos de mult sistemulsii s-a pierdut total atractivitatea din partea tinerilor. Si eu doar le-am tapetat in scris, infierandu-le si condamnandu-le, ca sa se stie ca astfel de practici nu au ce cauta intr-o tara care aspira la un spatiu purificat de fascisme si bolsevisme desantate! Merg in Rusia, in Coreea, in Cuba sau Venezuela, dar nu la noi, ca tara europeana si cu mofturi de Shengen! Ne trebuie o clasa noua, debarasata de strigoii unei generatii bantuita de practici medievale si innapoiate , reminiscente din era educatiei kremliniste, si cred ca abia peste 50 de ani sa se poata intrezari luminita de la capatul tunelului a civilizatei europene. Un exemplu: Promiti punct de pensie majorat, fiind de peste 1800 lei, dar tu acorzi abia 1750, chiar daca ai bani s-o faci, sau nu dai decat 12,5% majorari, chiar daca statisticile arata ca inflatia este depeste15%,si numaispun ca se stie ca sunt pensii militare intre 18 lei si 50 lei, sau intre 500 lei si1000 lei, dar tu,politicianule, continui sa pompezi bani in cele de 30.000 lei si nu-ti pasa de amaratii aia, care majoritatea sunt invalidanti, vaduve, orfani si urmasii unora care s-au dus pe lumea cealalta. Ungurii au supramarit pensiile militare, polonezii la fel, ca si bulgarii, toti aducandu-le la decenta, numai noi suntem mafiotii si caricaturile NATO, care trebuie sa pompam doar in gomflati sipensiile mici si medii trebuiesc ca beneficiarii sa fie terfeliti si batjocoriti! Asta nu-i fascism si segregare pe baza de categorii? Nu-s eu in Parlament ca sa le-o strig, dar nu ma doare mana sa le-o scriu lor si s-o scriu la UE, NATO si Banca Mondiala, facand-o nu o data! Daca actuala guvernare se mai joacade-a guvernarea, va spun eu ca va fi spulberata, caci tuturor ne-a ajuns cutitul la os la modul insuportabil!

M spunea...

Și mă vezi pe mine că îi laud pe neo-marxiști?
Sau pe liberali?

Da, susținerea militarilor, a Armatei, a forțelor de ordine, este politică de dreapta! Vezi în SUA unde fiind doar două partide e mai simplu!

Dar asta nu înseamnă că PNL are numai politici de dreapta (ei fiind un partid de centru-dreapta au și politici de stânga).

🟠 În mod normal, logic și doctrinar, partidul care să ne susțină ar fi AUR! Asta e!
🟠 Ar putea și PNL dacă va considera că suntem importanți pentru ei. Momentan se pare că nu suntem! Nici nu poți să îi acuzi că nu prea am auzit militari care să laude PNL!!!
🟠 Ar putea și PSD dar mai greu pentru că pe fondurile de pensii intrăm în competiție cu milioanele de pensionari cu 1.000 de lei pensie care reprezintă bazinul lor electoral tradițional.
🟠 USR la formare spunea că va desființa pensiile speciale cu excepția celor militare care sunt îndreptățite! Apoi au venit la putere neo-marxiștii gen Ghinea sau Drulă și au schimbat programul partidului atacând în mod special Armata României!

Eu nu am pretenții "să ne dea". Am pretenția "să nu ne ia"! 😁
Adică să reintroducă actualizarea în pensiile militare, respectiv să aplice legea 153 la activi.

Pot să constat că da, guvernarea PNL-USR nu ne-a dat, dar guvernarea PSD ne-a luat și asta mi se pare mie mai grav!

M spunea...

Dezbinați și resemnați pensionarii militari sunt incapabili de reacție. Militarii în rezervă și retragere sunt împărțiți în atât de multe categorii și grupuri încât este imposibil să se adune o masă critică. Mulți poartă cu ei frustrările și nemulțumirile din „activitate”. Se mulțumesc să se consume în răfuieli mărunte cu foști șefi sau colegi.

Găsiți articolul aici: https://politicaapocalipsei.net/2022/11/24/pensiile-militare-si-contributivitatii/

Notă personală:
Ați observat că de câte ori se pare că ajungem aproape de un numitor comun apar postări (nu numai aici dar și pe alte forumuri ale rezerviștilor) în care militarii îi atacă pe polițiști și invers? La fel apar atacuri între arme și specialități?

Sunteți oameni cu experiență de viață, oameni care ați văzut multe.... Puteți să spuneți cu mâna pe inimă că aceste manipulări sunt întâmplătoare?

Huhu Rezea spunea...

Cornele, ai fost o mare dezamagire când te-ai exprimat ca separatiștii din Tinutul Secuiesc în problema Schengen.

Mihai spunea...

Mult neobrazare trebuie sa ai pe blog sa strici ziua social democratilor capitalisti care ne-au lucrat sub deviza "Intai totul pentru noi "( salarii carate cu roaba si pensii de parlamentar ,primar , otonomie salariala in administratie ) apoi daca mai ramane ceva dam si la populimea pensionara, spunandu-le drept in fata la iesirea din sediul psd ca Olguta a facut discriminari ireparabile mult timp de acum inainte in sistemul de salarizare ridicandu-i artificial pe unii in pod iar pe altii loviti de nesansa lasandu-i la pragul de jos.
Slava capitalistii social democrati !
Asta nu ca altii ar fi mai buni. Dar vrem nu vrem trebuie sa recunoastem ca " dereglarile hormonale" in sistemul de salarizare si la pensii au pornit de la fatuca asta strunita de Livache in vremuri tulburi pentru ei.
Slava DNA ( care parca nu mai exista dupa epoca Livache - TT)

Mihai spunea...

Intrarea Ro in Schengen inseamna un fel de manelizare a Occidentului fost odata civilizat si decazut pe masura invaziei hoardelor necivilizate din Vest.
Cornel ai scris ceva care este realitate de data asta si nu pamflet.

Stelian P. spunea...

Eu nu inteleg cine il oprea pe domnul Dincu sa iasa pe sticla atunci cind era ministru si sa spuna cu subiect si predicat (la subiect) ce dorea sa faca si cine ii pune bete in roate. Si apoi sa ameninte cu demisia. Era mai credibil. Toti demnitarii dupa ce zboara din functie miorlaie la televiziuni cum ar fi schimbat ei fata Romaniei dar forte obscure i-au obligat cu pistolul la timpla sa faca ce nu doreau. Si s-au agatat de scaune pina au zburat. Fara sa faca ce afirma azi ca ar fi facut.

Leon spunea...

Avia, lasa PSD-ul in pace, urca-te in Turnul Sfatului din Sibiu, si poate vezi ca locatarul din Dealul Cotrocenilor este Nasul a tot ce misca in Tara asta !!

GO spunea...

Daca nu stiati. Ilie Nastase (trecem peste bufoneriile lui), trecut in rezerva cu gradul de locotenent-colonel (si ulterior avansat la misto in rezerva la gradul de general - o mare idiotenie fiind avansarile in rezerva), are pensie militara speciala si nesimtita de ... 1345 lei.

https://www.7media.ro/12830?fbclid=IwAR3yZiOQjK5w0N0rXwtbC4pggFiS_fiWKCpMUvA9XgBKBPhRg167-ZI7vX0

GO spunea...

Era clar ca despre asta este vorba. Un ministru cu apucaturi democratice pe stil CADA, deranjeaza politia politica.

Inca o data am recitit drepturile si libertatile garantate de Constitutia Romaniei si militarilor. Inca o data vad negru pe alb ca niciunul din acele drepturi NU pot fi interzise total, nimanui, nici macar militarilor. Si totusi, L. 80/1995 interzice total o serie de drepturi militarilor. Si ce este cel mai frapant, interzice exact drepturile care permit armatei sa se apere contra abuzurilor politice (sindicat, greva, libera exprimare). Unii militari confunda restrangerea unui drept cu interzicerea totala a dreptului respectiv, iar politicienii juristi-securisti alimenteaza confuzia, mizand si pe analfabetismul armatei. In Constitutie scrie negru pe alb la Art. 53 (2) ca niciun drept din cele enumerate in Constitutie, NU poate fi restrans pentru nimeni, pana la completa sa desfiintare. Iar L. 80/1995 - intarita si de legea dialogului social, interzice pur si simplu complet, total, dreptul la sindicat si la greva! Degeaba zice acelasi articol ca nicio restrangere nu poate fi totala. Degeaba zice acelasi articol, ca o restrangere nu trebuie sa provoace discriminari in raport cu alti cetateni!

De aici porneste totul! Ca militarii in activitate sa fie bagati in seama, trebuie sa isi exercite efectiv drepturile GARANTATE de Constitutie, si sa ignore toate prevederile contrare din legi subversive. Iar cei in rezerva - pensionati, nu trebuie sa ma accepte sa aiba atributii la razboi, pana cand legislatia nu se modifica astfel, incat toti cetatenii sa aiba astfel de obligatii si mai ales pana la aceeasi varsta precum militarii pensionati.

Asta este colegi! Cel care sta vesnic in genunchi, ia si ..uie tot vesnic. Armata ca sa obtina ceva concesii privind salariile si pensiile, trebuie sa se ridice din genunchi si sa impuna respectarea drepturilor constitutionale si pentru militari, la fel ca pentru ceilalti cetateni. Abia atunci ..ahatul de politic ne va baga in seama.

anonim spunea...

De Daea mai stiti ceva? Ca vreau sa deschid un concurs intitulat "Cine tace mai mult" intre Daea si Til(h)var
Pana acum Daea dupa ce a scormonit crapaturile prin pamantul secat de apa l-a lovit tacerea absoluta.Acum are un concurent serios la castigarea premiului tacerii pe menestrul de la MApN( a se citi-Mima Apararii Nationale)
PS. Cu Dancu rezulta destul de clar din spusele lui si din fapte(iarasi reconfirmate)
Ciuca sustine ca nu a avut nimic sa-i reproseze
Ciolacu il tine in continuare bine mersi pe post de vicepresedinte la PSD,iar LOV e in continuare mare "scula"tot in PSD
KWJ a tacut dar stim ca el stie doar despre cusut nasturi in domeniu
Si totusi de ce gandul ma duce tot la KWJ care la randul lui a primit ordin sa scape de niste rebuturi varsoviste in conceptia "otan"
Ca si moscova si amerlocii isi formeaza proprii comandanti si armate care sa le slujeasca interesele neconditionat oriunde in lume si fara exceptie de tara
Varsovistii sunt urati de amerloci si deci si de NATO,sunt urati de ucrainieni care-i vad ca slugi ale fostului URSS,sunt urati de Putin ca tradatori ca romani(ca stim de ce) si ca stat NATO...varsovistii sunt urati si dispretuiti chiar de nato-istii conationali care-i vad ca pe simpli muncitori si agricultori ai lui Ceasca,sau pe scurt ca niste incompetenti depasiti de vremuri
Eventual sa mai scape ceva promotii de pompieri si gardieni de puscarie din ultimii ani ante'90 poate chiar 87-88 plus filiera indecenta....Ca si astia se considera natoisti prin prisma pensiilor "moderne" de 4-5 cifre incepand cu 9900,ca deja sunt "ancorati"puternic in aceste pensii.Pt restul?....chin,saracie,popa si bunul pamant care ne primeste pe toti si sarac si bogat
....Cre ca m-am trezit cu curu'n sus azi....hmmm mi se pare sau va spun chestii "incomode"
Pa!

Leon spunea...

Pai eu stiam de ieri;
Leon
"24 noiembrie 2022, 19:59
Generalul Ilie Nastase are pensia egala cu a lui Cornel: "Ilie Năstase a anunţat ce pensie de militar are
„Am fost trecut în rezervă cu gradul de locotenent-colonel. Și am primit o pensie de 1.345 de lei! Toată lumea sare la gâtul meu că asta este o pensie specială. Dacă asta este considerată o pensie specială și încurcă pe cineva, sunt gata să renunț la ea." "

Styx spunea...

Corect!

anonim spunea...

Functia politica actuala a lui Dincu
La finele anului 2019 s-a reînscris în PSD, iar din august 2020 este Președinte al Consiliului național al Partidului Social Democrat.
Ditamai "functioiu"

anonim spunea...

@GO
Mishto-ul ne afecteaza pe NOI nu pe maimutoiu' ala
Tzatza frosa si nea gheorghe stiu doar un lucru.Nastase e general.,restul nu conteaza pentru ei

anonim spunea...

@Leon
Si in acest caz cine e de vina? nu tot "maimuta" numita PSD cel mai mare si mai tare din parcare

V spunea...

A făcut ce au făcut și ceilalți înaintea lui

Florin spunea...

Adevărat. Cine conduce lumea? Masonii. Cine ajunge general in vremurile actuale? Cel ce s-a înfrățit cu ei...Asta spune tot. Oare de ce am impresia ca și pe aici sunt niște cozi de topr ale Masonerie!

Paul Puiu spunea...

Huhu eu te inteleg ca esti suporter sau fan PSD, dar epoca de aur a regimului totalirist comunist a trecut, las-o mai usor cu cenzura!!! Credeam sa vorbesc prostii unii despre asta dar se pare ca cenzura ta se confirma!!!

Liviutatarush spunea...

Cam asa incepe un document care umbla pe net.

ORDIN-MANIFEST CU CARACTER EXCEPȚIONAL AL ARMATEI ROMÂNE LIBERE
ARMATA ROMÂNĂ LIBERĂ ORDONĂ URMĂTOARELE:
Art. 1
(1) începând cu data prezentului ordin, membrii în activitate ai forțelor armate
române, își vor exercita cu strictețe toate drepturile și libertățile fundamentale și constituționale - garantate și militarilor români de Constituția României, cu ignorarea oricăror alte dispoziții contrare.
(2) în sensul celor menționate la aln. (1), începând cu data prezentului ordin,
membrii în activitate ai forțelor armate române, vor face uz ori de câte ori consideră necesar, de toate drepturile și de libertățile garantate de Constituția României - inclusiv militarilor, după cum urmează:
a) Libertatea de exprimare - drept garantat și militarilor prin prisma prevederilor
Art. 30 din Constituția României, militarii în activitate având obligația să ignore
prevederile contrare din L. nr. 80/1995 și din L. nr. 384/2006;
b) Libertatea întrunirilor - drept garantat și militarilor prin prisma prevederilor
Art. 39 din Constituția României, militarii în activitate având obligația să ignore
prevederile contrare din L. nr. 80/1995 și din L. nr. 384/2006;
c) Dreptul de asociere în sindicate - drept garantat și militarilor prin prisma prevederilor Art. 40 din Constituția României, militarii în activitate având obligația să ignore prevederile contrare din L. nr. 80/1995, din L. nr. 384 /2006 și din L. nr. 62/2011;
d) Dreptul de asociere politică în formațiuni si organizații politice (în orice altă formă de asociere politică, cu excepția asocierii în partide politice) - drept garantat și militarilor prin prisma prevederilor Art. 40 din Constituția României, militarii în activitate având obligația să ignore prevederile contrare din L. nr. 80/1995 și din L. nr. 384/2006;
e) Dreptul neîngrădit la muncă - drept garantat și militarilor prin prisma prevederilor Art. 41 din Constituția României, militarii în activitate având obligația să ignore prevederile contrare din L. nr. 80/1995 și din L. nr. 384/2006;
f) Dreptul la grevă - drept garantat și militarilor prin prisma prevederilor Art. 43 din Constituția României, militarii în activitate având obligația să ignore prevederile contrare din L. nr. 80/1995, din L. nr. 384/2006 și din L. nr. 62/2011;
g) Dreptul de acces la oricare activitate economică - drept garantat și militarilor prin prisma prevederilor Art. 45 din Constituția României, militarii în activitate având
în vederea îndeplinirii prerogativelor prevăzute de prevederile Art. 118 (1) din Constituția României, conform cărora forțele armate sunt subordonate exclusiv voinței poporului român - cu obligația fundamentală de a apăra democrația constituțională și în mod implicit, drepturile și libertățile constituționale și fundamentale ale cetățenilor români,

Huhu Rezea spunea...

Comisare, aici eu sunt răspunzător de tot ceea ce se scrie. Se vede că n-ai făcut studii la Scoala de Militie din Olteniței. Ai comportament anarhic.
Eu nu cenzurez, fac selecție....

Liviutatarush spunea...

Si este mult mai lung! Cam asa se incheie!
Art. 7
După modificarea cadrului legislativ și constituțional, menit a îndeplini cerințele întemeiate, legitime și perfect democratice ale armatei - sintetizate la Art. 1-4 din prezentul ordin general cu caracter excepțional, membrii forțelor armate au dreptul să renunțe în mod tacit și individual, la exercitarea anumitor drepturi și libertăți sau să accepte în mod tacit și individual, anumite exerciții de discriminare în raport cu alți cetățeni, în situația în care consideră că organismele statului român oferă în compensare, soluții apreciate ca fiind rezonabile de către membrii forțelor armate.
Art. 8
(1) în vederea urgentării punerii în aplicare a celor menționate în prezentul ordin,
forțele armate vor uza în prima fază de dreptul la grevă, garantat și militarilor prin prisma prevederilor Art. 43 din Constituția României, în conformitate cu dispozițiile transmise pe canale interne.
(2) Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României la data de 1 Decembrie 2022, cadrele militare și soldații/gradații profesioniști (în activitate, în rezervă și în retragere), vor desfășura activitățile aniversare și comemorative, în mod separat față de reprezentanții politici din instituțiile statului, precum și față de reprezentanții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României.

anonim spunea...

Poti sa juri ca-i facuta de Olescu,doar ca e aranjata pe puncte.punctulete si alineate 😃😃😃
Un link se poate va rog? sau si asta e "secretizata"pe ditamai feisbuciu 😃 public
O fi in darkweb....😃

Mihai spunea...

@ Leon
Stau de veghe 24 din 24 in Turnul Sfatului si supraveghez nu cumva sa traga oltenii cu rachete antigrindina spre Ardeal fiindca riposta va fi nimicitoare.
M-am si inzestrat corespunzator ,binoclul l-am modernizat si dotat cu un locas special pentru palinca de Bihor.

M spunea...

😂😂😂

Mișto!!!! Decât să fi scris toată poliloghia mai bine atacau articolele respective la Curtea Constituțională!

De ce s-au oprit la art. 45?

Puteau să citeze și Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi.

Exact aceste restrângeri trebuiesc compensate, ori prin salarizare ori prin pensie.

La salariu se dă ceva:
Pentru realizarea prerogativelor constituţionale de apărare, ordine publică şi securitate naţională, personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil beneficiază de majorarea soldei de funcţie/salariului de funcţie/salariului de bază cu 7,5%.

Ar fi trebuit ca la pensie să se mai dea ceva sub formă de "plată întârziată!"

Dacă nu mai ai restricții de ce ai mai avea compensații?


PS - asta e și o întrebare pe care o tot pun celor din sindicatele polițiștilor și până acum nu am primit răspuns! Polițiștii au scăpat de o serie de restricții dar au rămas cu compensațiile, ceea ce nu e normal!

anonim spunea...

o intrebare de nestiutor
Oare ce mai fac domnii si doamnele??(in afara de programul de 8 ore sau "work at home"
Or fi off-line?.... Asa sunt de cand au inceput sa primeasca solde de la "Direcția calitatea vieții personalului" (banuiesc ca nu prea mici) Cred ca s-ar impune ceva CS/AC sau macar cate un "oskar"pricajit
Ultima "activitate" pentru care au trudit zeci de planificatori militari si au aprobat-o jde sefi si sefuleti este din 21.11.2022 Oamenii astia pur si simplu "se spetesc cu munca"!
Un text de 14 randuri si o poza.
Si un text "inaltator"
Mulțumim sponsorilor pentru susținerea acestui proiect de suflet: Fornetti România, Luna Solai, Magiun de prune Topoloveni, S.C. Jidvei, S.C. Display Total Grup SRL și Asociația Națională a Veteranilor de Război.
https://dcvp.mapn.ro/events/237
Magiun de prune a fost baza!!😄

PS Cand devin prea vesel devin periculos ca e din disperare

anonim spunea...

Are, are "studii" maxim 3 luni.....

Leon spunea...

Semnat: AUR !

anonim spunea...

Normal ca pentru a nu pierde functia asta ,s-a pi*at cu bolta pe cea de ministru

Mihai spunea...

Tot sub semnul intrebarii !!
Cum se face ca balaia naturalizata sibiana scolita la Moscova ajunse drept in fruntea liberalilor iar Gionel a lu Mihaila dragostea mea care facea anticamera nereusind sa intre la Putin in campania prezidentiala ajunse taman adjunct la NATO.
Huhurez ,vezi ce subiecte interesante ratezi.

Paul Puiu spunea...

Huhule selecția sau cenzura e metoda învechita securista din vremea vechiului regim totalitarist!!! Cand denigrezi i persoana sau interpretezi comentariile dupa bunul plac, ar trebui sa accepți si dreptul la replica!

Brenda spunea...

Ați luat-o razna, Dle

GO spunea...

Legat de pensiile militarilor, am găsit una bună pe net. Unii zic că se vor majora doar cu 7,62. Iar alții că cel mai sigur va fi cu 152. Eu as prefera cu 14,5. 😏

E. Cristescu spunea...

Sindicatele in institutiile de stat sunt fix un pix. Cate greve - pe bune, nu japoneze - ati vazut in Politie? Asa-zisele sindicate sunt controlate de sefi atat la infiintare cat si in functionare. Altfel seful de sindicat va fi mutat la Sulina, va munci non-stop sau va fi controlat din doua-n doua zile. Sinucigasii se impusca cu arma din dotare, nu infiinteaza sindicate libere.

Huhu Rezea spunea...

N-ai vrea o recalculare în 2023 care să dea un cuantum mai mare decât pensia indexată?

Brenda spunea...

Olguța nu are cum sa iubească militarii, deoarece tatăl ei a părăsit o pe micuța ei ,pentru alta femeie și acest tată era......militar

Leon spunea...

Tot la Rusi ti-e ...tragerea in Poligon..:)).

Relu spunea...

Politia nu are dreptul la greva , nici puscariile sau care mai au voie cu sindicat. Ca sunt afiliati si slugarnici fata de putere, da, ca sunt vocali pana ajung la ciolan ei sau ceva rude apropiate, da. Dar cu dreptul de greva e altfel. La mitinguri participa oamenii din timpul liber nu aia din serviciu.

Fost parasutist spunea...

D-l Puiu nu va comentez opiniile (politice sau nu), dar n-ar fi rau, zic eu, sa va imprieteniti cu limba romana!

Luc 3 spunea...

@Huhu,normal că este bine o recalculare,actualizare,dar cine să o facă?Nu fac nimic,vorbe și vrăjeli!Măcar amărâta de indexare să ne dea! Am ajuns să cerșim drepturile legale care ni se cuvin! Legea 153...etc!

anonim spunea...

Niciodata nu am fost lacom si nu am fost considerat lacom de nimeni.Incercand totusi sa privesc OBIECTIV procentul asta (7,5%) in balanta cu interdisctiile si restrangerea unor drepturi mie,pentru militari mi se pare "subtire" ca procent,foarte subtire cam cat bacsisul unui chelner lasat la restaurant de un sarantoc....ca si aia daca nu primesc 10% din nota de plata stramba din nas.Pai se compara?...zic si eu!
Parca ar fi dat in zeflemea...

anonim spunea...

Leon
contrasemnat: GO... 😁

mosmartin16 spunea...

Cică....Ordin manifest ! Un fake...o făcătură și cam atât !

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Poate ma urmaresti pana la cap. Merge si asa ca tine. Insa, tu mai esti realist? Eu am incercat sa rumeg toate datele, si sunt sceptic. In sensul ca nu eu nu vad fara o revolutie de sistem - ceva in genul, ca politicul sa scoata bani mai multi de la buget, sa majoreze pensiile militare. Indiferent ca ar face-o prin recalculare sau actualizare.

De ce asa? Pentru mine, exemplu dat clar de la alti speciali - si cu componenta contributiva, cel cu 6000 (3000 componenta contributiva si 3000 componenta de la buget), ii mareste componenta contributiva cu indexarea si SMB, dar EL RAMANE TOT CU 6000. Practic ii ingheata pensia pe viata, si asa va muri. Ii descreste gradual componenta de la stat ca sa ramana aceeasi suma. Chestia asta imi aduce aminte de L. 241/2013, se vede ca sunt aceleasi creiere. In atare procedura, indivizii au DESFIINTAT EFECTIV PENSIILE SPECIALE. Urmatorul pas fiind ca prin lege, specialii care se vor pensiona pe viitor, sa fie toti contributivi.

In aceste circumstante, EU NU VAD ca la armata - desi este extrem de posibil sa ramana legea pensiilor militare, ca indivizii sa opereze vreo RECALCULARE SAU vreo ACTUALIZARE. Sunt prea multi de furat, si ii fura decat sa ii dea la militari. Este exclusa si trecerea pe contributivitate, deoarece la un sistem si asa ramas fara personal, ar iesi un si mai mare dezastru. Asa ca ne vor lasa ce pe prosti! Pe cei activi ii lasa sa se bucure ca ies cu o pensie mai mare decat contributiva. Politicul si calculatoristii finantisti de partid mizand pe faptul ca ulterior acele pensii mai mari initial, acordandu-se doar indexarea - fara 50% din SMB si fara actualizare, intr-un numar de ani de la pensionare, devin pensiile saraciei. Practic, sistemul castiga asa si impusca 2 iepuri dintr-o lovitura: mentine sistemul stabil - pacalindu-i pe militari ca la iesire au pensii mari, chiar daca ulterior ajung niste saraci, si asa face sistemul si economii. Chiar daca isi scoate banii la un timp dupa pensionarea victimelor. Cat priveste RECALCULARE, am explicat deja, este exclus.

Asta este situatia. Si este nasoala. Este un santaj clocit foarte bine si extrem de pervers. Militarii activi vor vedea cu cat ies la pensie - nestiind ce va urma ulterior, iar odata pensionati devin victime.

Asta trebuie sa intelegem nou: ca ai au clocit schema de prostire a militarilor, cu bataie lunga, leu cand iesi la pensie ca si cuantum - nu vezi ca activii si cei iesiti recent nici nu inteleg ce spunem, si cersetor dupa 5-10 ani de pensie - cand oricum nu te mai baga nimeni in seama.

Nu vad nicio recalculare, din acelasi motiv din care ne-au taiat si actualizarea. Nimeni nu este interesat decat sa ne jefuiasca cat mai mult.

adi t spunea...

Oameni buni, cu totii ne am dori o actualizare a pensiilor militare care sa duca in final la un cuntum mai mare decat orice indexare cu rata inflatiei....dar rationalizarea din PNNR cred eu ca e mai degraba sinonima cu reducerea drastica a tuturor pensiilor aflate in plata....de aceia va indemn la mare prudenta cand va doriti marea reforma a pensiilor militare......oare domnul Ciuca al nost a reusit sa si salveze propria pensie de coasa nemiloasa a reformai facuta chiar de el si altii?ce parere aveti?Multumesc

Ionel spunea...

Aveam o parere buna despre postarile tale. Dar acum m-ai dezamagit. In primul rand, este o afirmatia gratuita in ceea ce spui despre Huhu. Apoi, felul de a pune un semn de egalitate intre PSD si......mi se pare hazardat. Suntem in 2022....Si te anunt ca in 2024 nu voi vota in niciun caz PSD si PNL, chiar daca ne-ar majora acum pensiile...

Huhu Rezea spunea...

GO
Recalcularea este perfect plauzibilă, salariul minim pe economie devenind unitate de măsură... întreagă pentru calculul soldei activilor, cât și pentru calculul pensiei militare. In cazul pensiilor militare salariuil minim participă la cuantum în procent de 65%, După recalculare ar fi suficientă numai indexarea pensiei militare pentru a ține pasul cu cresterea salariului minim pe economie din componenta soldei activilor.

Ionel spunea...

Legat de ce spune Dancu acum, stiti vorba aceea..... ca dupa razboi multi eroi se arata !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Indiferent de conjuncturi si situatii noi tebuie sa ramanem strans uniti. Sa ne debarasam de cancerul sagetilor si intepaturilor intestine pe considerentul apartinerii la o categorie sau alta militara sau de Interne, generatii sau varsta... Ei se bucura si se folosesc de asemenea conflicte inter umane, de ura si certuri, de apartenente politice. Vrem sau nu vrem, simtim, vedem si observam care ne vrea binele, care raul, care vrea sa dea si care nu vrea sa dea ceva. Si eu am injurat-o si o injur pe Fiola, dar nu ea e partidul, nici Tudose si nici Talvar. Rau, bine dar PSD are vointa si raspunderea politica sa faca ceva, dar asta pe niste ruine fumegande, lasate de vechea guvernare userist liberala, care ne-a adus in acest dezastru cumplit. Aur trebuie exclus ca fiind inacceptabi intoata Europa pentru ca practica oportunismul de moment, arivismul viclean deconjunctura al unui individ dubios, care se vrea neaparat imparat, dominat de acte violente de scandal si nechibzuinta politica, fanfaron profitor de necazurile noastre, insa n-ar rezista la o guvernare nici macar 3 luni cu gasca din spatele acesui individ lătrău, de mahala si bulevard, nu de diplomatie politica si echilibru psiho emotional, caracteristic politicienilor si tarilor civilizate. Il vedeti pe Simion sa discute in Parlamentul european fara sa irite si fara sa atraga oprobii si sanctiuni drastice pentru care sa sufere Tara si un popor? Credeti ca oameni seriosi, echilibrati mintal, educati,,sobrii si responsabili s-ar incolona in spatele acestuia, in afara de lichele, rebuturi, oameni certati cu legea, analfabeti si tot felul de gunoaie ale societatii? Ne-ar intoarcefundul UE, Banca Mondiala si NATO dinprimasecunda,caelvrea sa fie sisafaca ca Orban al Ungariei, dar n-are creierul aluia, uns cu toate alifiile politice si stiind sa-si joace rolul defranareuropean cu o diplomatie vicleana, sa nu intinda si rupa coarda, in acest caz Simion n-ar fi decat un indigou copiator sa ne bage in randul exclusilor! De PNL si alte partide nici numai discut din moment ce ne-au adus in ruina asta fumeganda... Sa avem rabdare inca putin si o sa vedeti ca ceva trebuie sa faca, tot PSD si cu noi, dar sub nici o forma ca sa faca ceva zdreanta penelista a lui Câțu siCiuca, si inca sunt sperante ca pestecateva zile sa ne revina sperantele si surasul! Eu cred cutarie asta! D ar noi sa fim uniti, mai ceva ca fratii, si sa lasam casapeala asta distructiva si inutila dintre noi. Eu accept orice dojana,stiind ca nu e cu rautate, ca si eu am chiele de drac si mai irit pe cate cineva cu inversunari prostesti, pe care trebuie sa le mai inmoi, sau orice impunsatura, mai ales ca nu mi se zice curautate sau ca sunt glume si ce sa fac in atari situatii, decat sa raman bonom,impaciuitor si sa raspund tot cu o gluma?!N-avem alte partide si politicieni maibuni, nuavem deundesa-icumparam siimporta decat poate sa-i sprijinim pe astia macar cu paces ociala in criza economica si recesiune mondiala , dar sa acceptam ideea ca doar PSD mai poate tine Romania si pe romani pe linia de plutire si sa ne scoata din dracul asta de recesiune! Dumnezeu sa ne ajute cu intelepciune, sa ne uneasca, sa fiepace si liniste in tara, sa fim tari, sa rezistam si, mai ales, cu sanatate! Doamne, ajuta,si credeti-maca va iubesc pe toti in egala masura, onorabilii mei camarazi!

Paul Puiu spunea...

Huhule ce bine le stii tu pe toate(e doar parerea ta) se vede ca ai fost in slujba organelor de securitate si te ocupai cu culegerea de informatii, dar ori esti prost informat sau ai bagat-o la misto!!!Pentru cultura ta generala am fost si pe Olteniței si am fost de multe ori pe Geamuri Multe si Pta Sudului si pe Privighetorilor in Băneasa si mergeam si pe la Casa Albă!!! Ce indicii mai vrei!!! Nu il mai proteja si tine in brate pe Dezakord75 , lasa-l sa-si primeasca portia ca debitează numai aberatii!!!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va cer scuze pentru frazele si cuvintele unite, dar clapa de despartire, absolut noua, la o tastatura de 200 lei schimbata la laptop, e incovoiata-cocoșată ca o corabioara si nu-mi desparte cuvintele, nu atinge dedesubt senzorul, abia asteptand sa ma duc la centrul de reparatii sa mi-o faca, la cati bani le-am dat! Chiar ca ma chinuie rau de tot la scris...

Viorel spunea...

Cornele. Nu mai umbla cu fofârlica. Recunoaște că nu știi gramatică și nu că s-a încovoiat-cocoșat tastatura. Și ai grijă când mergi la centrul de reparații cum ți-o face. Ai două posibilități. Cu stânga sau cu dreapta.