Un produs Blogger.

miercuri, martie 16, 2011

BILANT. AICI SE INCHEIE TEMATICA BLOGULUI PE recalcularea/revizuirea PENSIILOR MILITARE

156 comments
Topul primelor 10 articole l-ati alcatuit voi, pensionarii militari, prin numarul de afisari de pagina. Voi  apreciati daca v-au fost sau daca va mai sunt utile. Multe aspecte juridice nu mai sunt de lamurit in recalcularea si revizuirea pesiilor militare.
Va multumesc!
Blogul va reveni la tematica sa obisnuita!

mai 2010 – martie 2011

05.12.2010, 302 comentarii
 35.412 Afişări de pagină









09.12.2010, 113 comentarii
 22.559 Afişări de pagină









19.01.2011, 61 comentarii
 18.220 Afişări de pagină









23.12.2010, 229 comentarii
 14.508 Afişări de pagină









03.01.2011, 68 comentarii
 11.080 Afişări de pagină









30.01.2011, 99 comentarii
 10.577 Afişări de pagină









13.01.2011, 154 comentarii
 10.122 Afişări de pagină









15.12.2010, 11 comentarii
 8.971 Afişări de pagină









28.12.2010, 71 comentarii
 5.377 Afişări de pagină









09.01.2011, 33 comentarii
 5.265 Afişări de pagină








156 de comentarii:

CEZAR spunea...

Multumim plano -10. Sper sa ne mai ajuti cand este cazul!

Anonymous spunea...

multumim plano 10! Ne-ai fost de un real ajutor si sper sa ne fi in continuare.Eu cred ca mai sunt multe de spus,acum nici macar cei de la mapn nu stiu ce au facut si cum sa mai desfaca,scuze pentru expresie.Ca exemplu ma dau pe mine eu nici pina acum nu am primit nici un fel de decizie de pensie nici recalculata nici revizuita am sunat peste tot unde am avut acces, m-au plimbat de la unul la altul,dar nu au putut sa ma lamureascain afara de sugestia sa astept.oricum tie plano 10 iti multumesc inca o data pentru tot !

Plano10 spunea...

@Anonim
N-ai primit decizie? Atunci ce pensie ai primit pe lunile ian-martie 2011?
Probabil vei primi o decizie de recalculare.In acest caz nu mai poate fi vorba de revizuire.

Anonymous spunea...

am primit acelasi brut cu decembrie 2010, net mai putin cu 5,5 cas,dupa calculele facute conform metodologiei obtinute datorita tie si iti mullumesc,pensia mea ar fi trebuit sa creasca.Mentionez ca am peste 30 ani vechime din care 25 de grupa speciala.

Anonymous spunea...

care este diferenta intre "decizie de recalculare" si "revizuire"?

Multumesc anticipat.

mos alecu spunea...

Cuvintele : "Va multumesc!
Blogul va reveni la tematica sa obisnuita! " , le-am perceput ca pe ceva de genul : " Pauza s-a terminat ! Capu' la fund ..." , sau ca pe un pumn dat in plina figura fara nici-un 'preaviz' ...

Dar , este la fel de drept si de corect ca fiecare om face ce vrea in casa lui ...

In orice caz , toti cei care si-au spus parerile aici au a aprecia spatiul pus la dispozitie , mai ales pentru ca aici - datorita stilului de a se purta discutiile ,bazat pe date si elemente concrete - nu au avut 'mari succesuri' curopupistii 'potrocalisti' ... asta spre deosebire de alte bloguri sau forumuri ( deschise de/prin care 'bintuie' fosti militari) in care discutiile se poarta numai pe generalitati si lozinci de partid .

Skiuc spunea...

@ mos alecu: e dreptul omului, unii dintre noi au intrat incaltati in casa lui deci, e normal!
@ Anonim, 16:41, recalcularea s-a incheiat la 31.12.2010, revizuirea continua pana la 31.12.2011; am dat un raspuns strict in litera reglementarilor in vigoare!

ioan radulescu spunea...

ce rost a mai avut Ordinul 17/10.02.2011 al SMG, daca revizuirea continua pana pe 31.12.2011. Nu mai inteleg nimic.


Va multumesc!

mos alecu spunea...

@Skiuc 16 martie 2011, 18:22 :
Repet , pentru ca se pare ca nu ati observat , ce am spus :
"Dar , este la fel de drept si de corect ca fiecare om face ce vrea in casa lui ..."

Anonymous spunea...

ordinul 17 al SMG privind revizuirea e la fel cu recalcularea care teoretic s-ar fi incheiat la 31.12.2010,daca ar fi fost asa eu de ce nu am primit decizia de recalculare nici pina azi?v-am spus mapn nu cred ca mai stie cum sa dreaga busuiocul.

Skiuc spunea...

@ ioan radulescu, ordinul a fost intern! datorita calculelor gresite pe care si le-au facut guvernantii! revizuirea continua in spiritul reglementarilor existente; pt cei care au perioade complete, DA! vor incepe sa apara deciziile revizuite! insa pentru aprox 90 si ceva la % dintre noi, NU au cum sa apara decat la sfarsitul perioadei de revizuire!

LACRARU spunea...

DA, multumim plano10, am aflat de-a lungul timpului informatii interesante. Legat de recalculare sau revizuire, cum doriti sa o numiti, cei de la mapn s-au grabit pt ca bugetul alocat pt pensiile militare este cu 30 la suta mai mic, deci mizau pe cele care scad pt a iesi tandea pe mandea. Din acest motiv au facut greseli mari. In cazul meu, ieri am primit decizia si daca nu asi fi stiut in ce cuantum trebuie sa fie, m-asi fi bucurat. Era diferenta, si asta in minus, bineinteles. Verificand am constatat ca nu au prelucrat la recalculare una din adeverintele cu salariile avute in lei la o alta institutie, pe perioada unui post extern. Deci o diferenta de 140 ron in minus. Va sfatuiesc, in limita posibilitatilor pe care le aveti, calculati-va folosind formule ce au tot circulat pt ca sunt f bune si va scutesc de neplaceri.... Succes tuturor si multa sanatate!!!!

Anonymous spunea...

ai primit decizia revizuita?acuma este trecut gradul militar pe decizie?multumesc

Plano10 spunea...

@Anonim
recalculare-revizuire
Recalcularea este cea care s-a facut in pripa ca sa raporteze incheierea actiunii la 31 12 2010 si revizuirea este repararea recalcularii efectuate pe baza salariului mediu.
Pana la 31 12 2011 trebuie sa se incheie revizuirea din oficiu, acolo unde e cazul, dupa care in termenul de trei ani de la intrarea in vigoare a OUG nr.1 puteti cere revizuirea la cerere, printr-o procedura care nu inseamna contestarea deciziei.
@mos alecu
Articolele existente acopera in buna parte problematica de interes si ele raman la dispozitie pentru comentarii si intrebari.
@Lacraru
Multumesc pentru aprecieri.
Eu cred ca majoritatea pensionarilor si-a facut propriile calcule. Dupa cum vedeti "Formula de recalculare"a lui @mos alecu, si lui trebuie sa-i multumiti, a avut peste 35. 000 de afisari de pagina.

Nikk spunea...

@ Plano10,
Multumesc pentru suportul acordat in intelegerea si interpretarea corecta a prevederilor actelor normative emise in vederea recalcularii/revizuirii pensiilor militare.
O seara buna,

akord75 spunea...

@plano 10
Multumesc pt. informatiile postate de-a lungul timpului.Au fost de un real folos

Plano10 spunea...

@Nikk
Multi dintre voi m-ati suplinit cu inteligenta acolo unde eu n-am cunoscut specificul militar.

@akord/dezacord :):)
Multumesc!
Nu-ti lua la revedere... ca tot o sa te mai "plictisesc" din cand in cand.

CopperNick spunea...

@Plano10
Sa nu uitam totusi excelul in cele doua variante creat de Trofin, e adevarat pe baza algoritmului creat de mos alecu. Acest program ne-a scutit de multe ore de munca si a permis un calcul rapid pe diferite variante. Cred ca majoritatea au lucrat cu acest program.

Anonymous spunea...

D-le plano, jos palaria pentru programul TROFIN de ,,revizuire '', recalculare pensii.
Am gresit cu 1 leu, intre programul trofin si decizia care mi-a venit !

Plano10 spunea...

@CoopperNick
Excelul d-lui Trofin, in mai multe variante, n-a prea circulat pe acest blog, decat in masura in care dansul a binevoit sa dea link.
Nu toti militarii au abilitati sa lucreze in excel
I-am respectat dreptul sau de proprietate.
In ultima varianta, dupa ce au fost publicate si cateva decizii finale de recalculare, programul sau a devenit un instrument rapid si sigur de calcul.

consul spunea...

Stimate Plano10,
Sper, ca acest bilant sa fie doar de etapa si nu unul final. Urmeaza etapa revizuirii pensiilor recalculate, hotaratoare in stabilirea cuantumului acestora. Credeti ca aceasta ultima etapa se va desfasura fara probleme ? Eu nu cred.
De ce nu ar putea fi in continuare "Plano10" forumul preferat pentru confruntarea opiniilor celor interesati in procesul revizuirii pensiilor militarilor ?

Anonymous spunea...

ne-ar fi de mare ajutor sa intelegem ce se intimpla cu revizuirea daca am vedea cum arata o decizie de revizuire,daca a primit-o cineva ca eu ma cam indoiesc.multumim pentru tot ,plano 10 si speram ca acest bilant sa fie doar incheierea unei etape .mult succes,plano 10!

Plano10 spunea...

@consul
Atat in top cat si alte articole de pe blog sunt suficiente subiecte referitoare la revizuirea din oficiu, pana la 31 12 2011, si la revizuirea la cerere, in termenul de prescriptie de 3 ani de la intrarea in vigoare a OUG nr.1/2011.
Pe acele articole se vor putea dezbate in continuare nelamuririle legate de revizuire.
Vine puternic din urma dezbaterea pe celelalte pensii speciale.
Multumesc pentru aprecieri!

Plano10 spunea...

@Anonim
Cand voi primi pe adresa blogului prima decizie de revizuire o voi publica... cu protejarea datelor de identificare.

mos alecu spunea...

@Anonim 18 martie 2011, 11:31 :
O decizie in urma "revizuirii" va arata exact la fel (ca forma) ca decizia de "recalculare" ... Deosebirile vor aparea in tabelul anexat acesteia (cu elementele care stau la baza recalcularii/revizuirii) ... deosebiri pe care noi , cei care vrem clarificari din acest document , nu avem cum sa le sesizam ( in dreptul lunilor , pentru care nu se gasisera soldele "reale" , nu va mai scrie "salariul mediu " , ci va scrie "lunar - militar" , si vor fi fost inscrise valorile "reale" sau cele minime pentru gradul detinut si functia minima corespunzatoare acelui grad...) .

Eventuale "lamuriri" privind realitatea datelor inscrise ne poate da "impricinatul" ... ceea ce este destul de greu de presupus .

Sper ca nu va asteptati ca prin decizia care va va fi trimisa sa vi se stabileasca o pensie cel putin egala cu cea primita in decembrie 2010 ... indiferent de rezultatul calcularii facute cu elementele inscrise in anexa despre care am vorbit anterior ...

Anonymous spunea...

@plano10,au inceput sa apara deciziile revizuite si din lipsurile alea de saptezeci si ceva de luni nu mai lipsesc decat 2-3 luni dar nu tot venitul ci niste prime orare de zbor.Cazuri concrete:fost pilot pe elicopter cu 25 de anizbor OMMclI ia crescut cu 85%,fata de decembrie 2010[a lucrat si in agricultura ,la stropit].Mie ,tot pilot,elic.20 ani mi-a crescut cu 70%.Deci...?tigri2

Plano10 spunea...

@Anonim
Ma bucur pentru voi!
Parca e prea mare cresterea. Nu e si ce spune @mos alecu ca, anterior, voi nu v-ati luat grupele?

Anonymous spunea...

@Plano10,asa este ,grupele nu figurau iar noi ne invarteam in jurul sal mediu pe economie.tigri2

CEZAR spunea...

TIGRI-2 numele de Cezar nu-ti spune nimic?Ma bucur pt. faptul ca esti bine si ca am avut dreptate. Te asteptpe ARMYA-blog

Anonymous spunea...

@Cezar"salve Cezar...moriturii te salutem".Mie-mi place sa schimb opinii chiar daca uneori sunt diferite,dar fara cinism si impunerea parerilor si convingerilor personale ca fiind cele mai bune.Am fost membru SCMD,destul de virulent ,dar pana a inceput sa "miroasa",atunci am demisionat.Eu cred ca menirea unei organizatii a pensionarilor ar fi una de sprijinire morala,de schimb de opinii nu de razboire cu autoritatile ,bineinteles ,autoritatile sa fie corecte in acordarea unor drepturi ,sa nu incurajeze furtul si nepriceperea,POLITICA sa nu fie amestecata >Acuma ce se intampla ?Ii imbogatim pe avocati ,ne pierdem sanatatea si nervii ?Nu ne e deajuns ca unii de la 14 ani am slujit tara?tigri2

Plano10 spunea...

@Anonim
Cand va aud repetand prostia ca nu trebuie amestecata politica in apararea drepturilor militarilor... mor de ciuda pe voi.
Pai drepturile voastre nu au fost influentate, in ultimul an, de decizii politice?

Anonymous spunea...

@Anonim 19.03.2011 17:58

"Ave, Caesar, morituri te salutant"

Anonymous spunea...

plano10,lamureste-ma te rog!mie nu-mi lipsesc nici un an,fiind de la inceput in aceasi unitate.pe scurt:
-total stagiu de cotizare realizat=31 3 0
-militar =22 19 25
-cadru militar =19 10 25
-conditii speciale =15 11 10
-conditii deosebite = 1 10 0
-conditii normale = 2 1 15
-elev = 2 11 0
-spor aferent cond.de munca = 8 5 5
-stagiu complet de cotizare =20 ani
-total puncte =54.82498
-total drepturi pensie =2009
-omm/sosp =201

Rogute e corect?daca fac contestatie,cu ce sa o sustin?daca ai timp si pentru mine,multumesc>

ilie de la scularie spunea...

@Anonim tigri2 18 martie 2011, 17:24
'Aracan di mini, bre anonimule... pi vremea cînd erai alintat cu numili di "Pisoiaş" p'în alte locuri ... ti dădeai mare zburătoriu pi maşinării de-acelea care merg mai răpidi ca vorba ... ş-amu zici matali că erai dintr-aceia care mergeau cu droaşte de-acelea pentru împrăştiet colburi ca să moara gîngăniile pi toloaca... Daca mai adăstam oleaca ai sî spui , adevarul adevarat , cî ai avut treabă cu aviatia numai in scoala primara cînd faceai avioane de hirtie pi care le trimiteai in pletele fetilor ...

Anonymous spunea...

@CEZAR spunea... 19 martie 2011, 17:10
Daca Cezar nu-i spune nimic , mai incearca si cu :
legionarul,trex,ghamangia,mannix,un pensionar,n_v cincu,trotil_atul,tnt_atul,nero,tarzan,realist,stelian p,sergentul bula,barzaune-f18sh...

Anonymous spunea...

- Stlian P. si sg bula:+ jveK general,bonaparte Patton, mozilla, l.Gaga -pe cuvant de onor Czar

Anonymous spunea...

Mai ,dragilor,in orice discutie trebuie sa fie cate un neghiob-care se "vara"precum musca in chestia iepei?Aviz Ilie proroc si anonimul urmator,cu ce va incalzeste sa ma jigniti mai hahalerelor,ca daca e vorba de injuraturi nu v-as dori sa ne intalnim ,iar despre altele sa stiti ca ei am folosit 'tigri2'de prin 2007,iar de zburat am zburat MI-8,am si un telefon pe carwe pot sa vi-l pun la dispozitie -ca nu mi-e teama,poftim:0764416274-KIS.Pentru @anonim de la 18.31,nu din nr de ani iese totalul de puncte ci din [Punctajul mediu anualxgrupa de munca+punctajul conform contributiei la pensia suplimentara]:20x[15%-OMMclII]x732,8 lei=Pensia bruta.tigri2

Anonymous spunea...

@Ilie de la scularie ,si alti anonimi glumeti ,banuiesc ca sunteti pensionari militari si ma mir ca la peste 50 de ani sa vorbiti si sa va comportati ca niste adolescente in calduri,ar fi doua posibilitati,ori sunteti "pe invers",ori aveti curaj cand va ascundeti in spatele anonimatului in rest sunteti timizi datorita inculturii si prostiei pe care cu onor o detineti.tigri2

Plano10 spunea...

@Anonim
Ce-as putea sa observ din datele pe care le prezinti decat ca sunt corecte calculele, dar, pentru 20 de ani militar efectiv plus scoala, dintre care 15 ani in grupe, este cam putin un total de puncte de numai 54,8. Ai avut salarii mici.
Ai adeverinta si verifica-te singur, fie prin formula lui @Alecu, fie pe programul Trofin.

CEZAR spunea...

ASA Tigrii 2 -Rade-i baiete,ai ..racului de toparlani

Anonymous spunea...

@Plano10,eu am facut calcule ,pe baza adeverintelor,mai multor colegi si ies totaluri intre75-170puncte -de la MM la c-dor,mie personal imi ies vreo105 puncte[Lt.c-dor ,20 ani cadru militar,pilot]tigri2

Anonymous spunea...

Pana in '90 ies:1,5-1,8[x1,8,aprox]=3-3,5pct./an iar dupa '90 ies 3,5-5,5[x1,8]=6,3-9.9pct/an.De ce x1,8?Pai:50%grupa+15%pensie supl+15%OMMcl II].Domnul de la @anonim 18.31,dupa un calcul sumar ar trebui sa aiba cam:60 de puncte la o medie de 1,6 punctaj anual,nu am date concrete...tigri2

akord75 spunea...

@ano18.31
deci total brut=2210.
Dupa datele date de dvs pare a fi corect.alte date nu sunt
Totusi ce inseamna;militar =22 19 25?? ca anul nu are 19 luni

akord75 spunea...

@tigri 2
Tot respectul si sa fiti sanatos!!
am sa-mi permit sa pastrez nr. de telefon ca sa va sun intr-o zi ca pe un prieten,oricand si chiar acum.
cu respect
RAA

Anonymous spunea...

akord75,multumesc!e o gresala.de fapt e 22-9-25.
Daca zici ca e bine,asa trebuie sa fie .o alta informatrie omisa:punctaj mediu anual in urma recalcularii=2.74132.pensia a scazut cu 534 lei fata de decembrie 2010.INTREBARE:daca fac contestatie,ce motive sa invoc?Cu multumiri,promotie1981,L.Salajan,brasov

Anonymous spunea...

@acord75.Nu prea mai aveti ce face deoarece dvs.ati iesit in urma L164/2001 si pensia a fost calculata la total venituri din media pe ultimele luni sau chiar ultima luna ,pe cand acum s-a calculat la total venituri pe toata perioada de activitate.Normal ca ultima luna are o suma mai mare decat sa zicem in 1992[feb].Eu am iesit in 1998 si atunci se luau in calcul 5 ani consecutivi din ultimii 10 [mie mi-a calculat dupa perioada 1988-1993.cu stima.tigri2

akord75 spunea...

@tigri2
nelamurirea nu era a mea.Eu incercam sa ajut pe altcineva
cu stima
ano 08.49
Ai primit decizia revizuita???('definitiva')
ar fi o scadere datorata nenorocitului de CAS luat in plus dar totusi parca e prea mare scaderea de 532 lei
Acum mai sunt si alti factori in ecuatie cum ar fi data iesirii la pensie si eventuale sporuri si indemnizatii care au fost luate in calcul dupa L164.Sincer nu stiu ce sa zic,sunt prea multe variabile pe care nu le cunosc si deci nu pot sa ma pronunt.dar mpoate mai vorbim
eu sunt promotie 1982 tot L Salajan deci cum s-ar zice sunt mai puriu
adresa mea;akord_75@yahoo.com

Anonymous spunea...

Trofin ma numesc.
Pentru toti colegii , pensionari militari , care au nelamuriri cu privire la recalcularea pensiilor pe baza adeverintelor de venituri , in perioada 1950-2010 , repostez linkul de unde poate fi descarcata , pana la 29.03.2011, aplicatia EXCEL de recalculare/revizuire pensii. In varianta actuala , aplicatia are campuri protejate, operatorul poate doar sa introduca datele proprii si sa corecteze veniturile medii anuale sau sporul datorat contributiei la fondul pentru pensiile suplimentare ( daca este cazul). Valoarea sporului pentru Ordinul Meritul Militar ,stagiul complet de cotizare si valoarea unui punct de pensie se introduc de catre operator in casetele corespunzatoare H816, H817 si H820. Pentru pensiile de invaliditate in celula H815 se introduce valoarea stagiului potential acordat in decizia de pensie.Mentiunile de la liniile 877, 878, 880 si 881 sunt pentru cazurile in care cineva a contribuit la fondul pentru pensii suplimentare cu 4% ( nu este cazul la fostii militari).Adresa de e-mail din antet este reala. Daca sunt neclaritati , putem coresponda pe aceasta adresa.Aplicatia poate fi adaptata si pentru anii care urmeaza dupa 2010 sau anteriori anului 1950 dar tot intr-un interval de 50 de ani. Pentru cei interesati , lamuririle pe adresa de e-mail din antet.

http://dl.transfer.ro/transfer_ro-20mar-97c91d3398.zip

Anonymous spunea...

PENTRU CEI CE LE VOR SCADEA PENSIILE .Ar exista o portita de a se pastra in plata pensiile din decembrie 2010 daca cei de la USL o sa ia puterea ,asa ca cei in cauza faceti contestatii organului emitent,cu toate ca nici pe acestia nu te poti baza ,ati vazut ce tam-tam au facut atunci cu recalcularea ,toti liderii veneau si-si ofereau "nurii"pana le-a zis-o dom,Dogaru ca SCMD nu tine cu nici un partid si ca nu va sprijini nici un partid decat daca este in interesul nostru si al tarii .Acum s-au retras toti.Oricum :CE-I MANA PE EI IN LUPTA...=>>BANUL,si acum,credeti ca-i doare undeva de noi sau de sindicate ,de legea muncii .nu ,pe toti ii doare ..buzunarul..ca s-a cam golit de atata guvernare PDLista.Ca de 21 de ani tara noastra e numai PE LANGA DRUM ,PE LANGA GARD.tigri2

Plano10 spunea...

@Trofin
Ti-am pus aceasta postare intr-un articol de sine statator pentru a da posibilitate celor interesati sa-ti acceseze programul excel de calcul.
Poate convertesti intr-un sistem de deschidere mai uzual ca eu nu pot sa-l deschid.

mos alecu spunea...

@Anonim 20 martie 2011, 08:49 :
Avind in vedere scaderea de pensie pe care o semnalati , inseamna ca in luna decembrie 2010 aveati in plata pensia (stabilita conform L.164.2001) in care aveati incluse si conditiile de munca diferite de cele normale ...

mos alecu spunea...

@Anonim 20 martie 2011, 08:49 :
Mai in gluma , mai in serios ... ce sa contestati ? In gluma : calitatea hirtiei pe care a fost tiparita decizia . In serios elemente (venituri) folosite la calcularea punctajului ... daca aveti date care sa dovedeasca acest lucru .

mos alecu spunea...

@Plano10 :
S-ar parea ca titlul articolului de fata ar trebui 'putin' modificat ... prin elimninarea cuvintului "BILANT" ...

Anonymous spunea...

@mos alecu,calculul pensiei dupa contributivitate difera toatal fata de L164.Pai de la criteriul media ultimeleor venituri +15%sal de merit +30%indemnizatia de cda-la media tuturor veniturilor x grupa xOMM x pens supl.e o diferenta,ce sa mai spun eu care am iesit in '98 si am fost vaduvit de toate astea?tigri2

mos alecu spunea...

@tigri2 :
Chiar asa... de ce nu folositi acest nume ca titlu al postarilor dvs. (nu numai ca semnatura) ?

In alta ordine de idei , am inteles ca (in baza L.164/2001) aveati (in dec.2010) o pensie de 1446 ... 1543 lei ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Este bilantul accesarilor voastre la data de 15 03 2011.
Intre timp s-a modificat.
Asa vad ca se spune in institutiile militare evenimentului de analiza a activitatii pe o anumita perioada.
Am pus aceste date pt a le demonstra unor carcotasi ca nu si-au pus paianjenii panza aci, asa cum scriau pe alte site-uri.
In plus, de aci pot sa acceseze articolele mai importante si cei care nu stiu sa caute in arhiva sau dupa etichete.
Promisiunea de a nu mai pune articole despre pensii militare o voi incalca doar cand o sa primesc spre publicare o decizie de revizuire.

akord75 spunea...

plano10
asa,asa omoara-ma!!

Plano10 spunea...

Salut @akord!
Spre ce tinta iti mai indrepti racheta?

tigri2 spunea...

@mos alecu,nu despre pensia mea din dec. este vb .Eu nu prea afisez val pensiei deoarece se gasesc destui .obitoci care ar comenta negativ,nu ma refer la militari.Pentru d-l Plano10 eu am vreo 2 pensii recalculate ,primite acum 2 sapt ,dati-mi adresa de email pe, care sa vi le trimit.tigri2

CEZAR spunea...

Iar merge mos Alecu la EXORCIZARE.Las sa mearga sa se faca bine!!

CEZAR spunea...

@Plano --Se zice RAsCheta !!

Plano10 spunea...

@Tigri2
Adresa de contact este pe profil, daca dai clik in dreapta.
Pentru situatia ca nu te descurci o scriu si aici.
plano10.blog@gmail.com
Astept!

Anonymous spunea...

Plano10 spunea... 20 martie 2011, 19:47
Va multumesc pentru amabilitate si pentru o mai buna evidentiere a mesajului transmis tuturor acelora care vor sa se convinga daca ce au primit de la DFC corespunde realitatii.
Cu stima,
Trofin

mos alecu spunea...

@CEZAR 21 martie 2011, 09:09 :
Am mai spus de mai multe ori ... eu cind sint prost si nu stiu ce inseamna un cuvint , ori caut sa-i aflu intelesul , ori ma feresc ca de dracu' ( asta ca sa fie legat cumva de EXORCIZARE) sa-l folosesc ... Dar , si iar ma repet , "de unde nu-i , nici dumnezeu nu cere ..." , asa ca da-i inainte Cezare ...

Totusi sa stii ca :

Exorcismul este un act public al Bisericii, săvârșit cu autoritate, în numele lui Isus Christos, prin care cere ca o persoană sau un obiect să fie apărat împotriva influenței diavolului și eliberat de sub stăpânirea lui[1]. Sub această denumire se cuprinde atât actul în sine, cât și mijloacele folosite (de ex. ritualul exorcismului).

CEZAR spunea...

In concluzie, am folosit corect :vei merge la biserica sa scoata dracii recalcularii din matale. Popa o sa foloseasca intens Psalmul - 119,concomitent va afurisii psalmul otravit 164 si se va ruga pentru iertarea pacatelor, celor care s-au infruptat ca nesimtitii

Plano10 spunea...

@Cezar
Din nou fac apel sa va temperati ironiile.Aici sunt discutii aplicate pe tematica recalcularii si revizuirii.
Mos alecu are toata stima si consideratia mea pt contributiile profesioniste aduse pe acest blog in descalcirea prevederilor legale, alandala livrate de guvernarea Boc, cu toate ca, spre deosebire de tine, este afectat de noile reglementari.

tigri2 spunea...

@cezar,personal nu sunt asa de suparat pe beneficiarii L164 cat pe faptul ca nu ne-au dat si noua,oare cat m-a durut sa vad pensiile colegilor[omologi,]de 27 ai eu de 12 ,doar pentru faptul ca am iesit in '98.Dar sa vezi tupeu la dansii ,draga Cezar,acum se uita lung la mine ca de ce mie imi creste cu 75% si lor doar cu 15-20%,vezi doamne ar trebui si acum sa se pastreze discrepantza.Ce lume meschina.tigri2

tigri2 spunea...

Scuze nu 12 ci 19

CEZAR spunea...

@Tigrii2: ai punctat corect: Cata meschinarie si ipocrizie! Totul e bine si corect daca le da ..LOR.Multa sanatate Tigrii2 si daca sare Mos Alecu cu Abacul sa-ti demonstreze cum ca de fapt nu-ti va creste e o iluzie Si ca de fapt iti va scadea,sa nu-l bagi in seama. Lui si multi ca el li se pare corect ca un pilot care a avut norocul sa traiasca ,sa nu aibe nici ind. de comanda si nici solda de merit. In schimb un prapadit de soarece de birou care a tocit pantalonii stand pe scaun sa aibe si grade si functii si ind. com. +sold.de merit ,sa rada tot <<<<ca merita"".asta-i treaba!!

Anonymous spunea...

Corect Cezare! Subscriu.

tigri2 spunea...

Deci "Proiectul de lege privind aplicarea OUG 1 /2011"nu s-a votat ieri in senat,acum cu concursul "neinspirat"[dintotdeauna acest Don Qijote a fost neinspirat].Pe 16.03.2011 nu s-a votat tot din cauza unui "bagaret"USL.Pana la urma se va vota pe sest,oricum eu sunt PARTIZANUL votarii,dar sunt impotriva CUR.ELOR politice.tigri2

ELENA spunea...

CUM SA INCHEI TEMATICA PE PENSII MILITARE, CAND ABIA ACUM INCEPE DANSUL?
Urmeaza OUG1/2011 la Camera Deputatilor (decizionala), au aparut primele HJ favorabile la Teleorman .... si ce va mai urma, vom vedea!

Anonymous spunea...

cititi un art. in situl SCMD bacau. din 25 mart. e scris de un poet ! auzi ! contesta retinerea de 5,5 % am pretentii de intelegere a fenomenului de la un militar.cel ce l-a scris are scoala militara de ofiteri ? da dovada de o mare prostie ! pe bune !

Anonymous spunea...

Dictionar: Marele dicționar de neologisme - MDN | Permalink
SIT s. n. 1. peisaj considerat din punctul de vedere al aspectului său pitoresc. 2. configurație proprie unui anumit teritoriu, păstrat în forma sa naturală. ♢ sit arheologic = loc în care se efectuează săpături. 3. (biol.) cea mai mică unitate a unei gene care poate suferi o mutație sau o recombinare. (< fr., engl. site)

tigri2 spunea...

Domnilor colegi,frati / dusmani urmariti cu cata "ura proletara"infiereaza Herr.Dogaru recalcularea pensiilor,de ce credeti ,din "dragoste'fata de colegii napastuiti?Nu domnilor,dupa rec.dansului ii scade pensia de la 44 la vreo 24 ,aici e buba.Oare nu avem colegi mai buni de "plaivas"sa-i dea replici pe masura?De ce nu aveti curajul sa spuneti adevarul pana la capat?tigri2

Anonymous spunea...

stiti de ce ii scade pensia lui dogaru ? pentru ca a fost facut militar la apelul de seara. si acum se da mare militar. ce pluton a comandat el ? stie sa ia pozitia " pentru lupta , culcat" ?

Anonymous spunea...

RUGATI+O PE ELENA sa va explice

Ilie de la laptarie spunea...

Mai sinistratilor,nu vedeti ca Dogheru nu lasa pe nimeni sa deschida gura,numai el vorbeste >Incercati vre-un comentariu ceva totul e inchis ,blocat.Merge pe prosteala,poate din spirit de turma il urmeaza careva.H'ales,bules -prafu' s-a ales!

Anonymous spunea...

De ce nu aveti curajul sa-i spuneti adevarul pana la capat lui tigri2 ? Spunetii ca ,,osul"... o sa-l... transforme intr-o mitza mare si cheala!Adio,parosule.

Anonymous spunea...

@tigri2 spunea... 25 martie 2011, 20:51
La intrebarea ta : 'De ce nu aveti curajul sa spuneti adevarul pana la capat?' , unul dintre raspunsuri poate fi : 'de ce nu-l spui tu ? stim ca nu ai nici plaivaz , nici argumente si nici minte pentru asta ... dar sintem curiosi sa vedem cum gindeste (stim ca tu nu gimdesti ... dar asa vine vorba) un postac portocaliu ' ...

Uite , eu sint baiat de treaba si-ti dau ajutor ... du-te la adresa //groups.yahoo.com/group/roarmy230/message/13458 (pune 'http:' inainte de '//' ) si vezi ca este un fisier atasat acolo (este de tipul doc. si se deschide cu word ) ...
Ai acolo argumentele de care ai avea nevoie ...

George spunea...

Daca se revine la legea veche,trebuie renuntat la stabilirea pensiei pe ultima luna de activitate> Pentru ca nu este corect si nici o lege de pensionare a cadrelor militare,din tarile dezvoltate ,nu se prevede asa ceva Se are in vedere ultimul an sau ultimele 6 luniide activitate.Unii actuali pensionari au beneficiat multi ani si pe nedrept Dece??????Nu am muncit toti la fel.Sa se recunoasca gradul avut si Legea 263 este destul de buna Gicu

mos alecu spunea...

@George 26 martie 2011, 10:53:
Exact cum spuneti ca este in 'tarile dezvoltate' , si in L.164/2001 se aveau in vedere ultimele 6 luni de activitate . Cit despre muncitul 'la fel' ... unii au muncit mai mult si cu mai multe responsabilitati ... Sa se recunoasca gradul , mai ziceti ... am mai aratat ca aceasta componenta a soldei reprezinta doar intre 20,3% (pentru soldat) si 5,9% (pentru general cu 4 stele) ... Si cum ati vedea 'sa se recunoasca gradul' in conditiile calcularii pensiei 'pe puncte' GENERAL VALABILE conform L.119/2010 si L.263/2010 ... cum credeti ca se poate realiza uniformizarea pensiilor ??

Despre legatura intre pensiile militarilor si soldele militarilor in activitate ... nu aveti nici-o propunere ??

Anonymous spunea...

Banuiesc ca este ultima mea postare pe acest blog deoarece nu am chef sa polemizez cu toti dobi...,precum anonimul ala tembel ,dar vad ca cine are alta parere decat idioteniile unor grobieni este catalogat ca fiind "portocaliu".Dupa care principiu mai pui de centurista@anonim de la 8.13.Ai fost declarat cumva militar in urma unor acte de "caritate"al muma-ti cu vre-un regiment?Sau esti rezultatul unui accident genetic?tigri2

Anonymous spunea...

Pentru mos alecu 26 martie 2011 1053

Aveti perfecta dreptate in ceea ce priveste calculul pensiei poativit prevederilor L 164: se au in vedere veniturile din ultima luna numai daca in ultimile 6 luni nu au fost modificari in privinta incadrarii (deci treaba cu cei mutati in ultima luna pentru a fi pensionati in conditii mai bune nu tine!).Daca sunt modificari se face o medie cu venitul din ultimul an de activitate.Venitul din ultima luna inseamna solda de grad,functie,gradatii,indemnizatia de dispozitiv si unde este cazul salariul de merit si indemnizatia de comanda.
Am facut aceste precizari pentru ca sunt multi combatanti pe acesta site care nu cunosc in amanunt prevederile legii L164, dar isi dau cu parerea.Putina decenta domnilor,sau studiu inainte de a deschide gura...( scuzati tastatura!!)
In legatura cu faptul ca in ultimii 3 ani pensiile militare nu au fost modificate vreau sa informez pe cei care nu sunt de acord cu L 164 ca , nu din cauza prevederilor acestei legi nu s-au actualizat pensiile ,ci din cauza faptului ca ministerul in loc sa modifice soldele de grad si functie , a preferat sa mai inventeze noi sporuri ( confidentialitate si altele ) prin care in fapt s-au marit veniturile celor activi in schimb nu s-au marit soldele!!!

Anonymous spunea...

@Anonim spunea...tigri2 26 martie 2011, 15:40
Raspunsul tau confirma in cel mai concludent mod ca "nu ai nici plaivaz , nici argumente si nici minte pentru asta " ...
Cit despre spusele tale : "Banuiesc ca este ultima mea postare pe acest blog " ... deja se aud plinsetele de durere dupa "ideile pline de continut" care se vor pierde ... hai , nu ne lasa "fara lumina calauzitoare a gindirii tale ..." .

Anonymous spunea...

@anonim.16.34.In numele cui vorbesti cu "nu ne lasa"?

Varu' Sandel spunea...

In general ,tema discutiei acestui blog sunt problemele noastre despre cresterea sau descresterea pensiilor,atunci nu pricep de ce unii vor sa arate ca sunt mai "breji"decat altii si nici nu admit alte puncte de vedere.Si ...sa ma scuzati dar la varsta pe care o aveti dvs .nu stiu daca se preteaza sa va jigniti ca doi cadeti.

Anonymous spunea...

CONTINUAREA O GASITI PE MH BLOG_NESATUILOR

Anonymous spunea...

@Varu' Sandel spunea... 26 martie 2011, 17:36
Cititi cele doua postari , de sub postarea dvs . , si veti vedea cine incepe scandalul ... si cine raspunde numai 'in legitima aparare' ...

Anonymous spunea...

Nu-ti place plano ?de aia o stergi? iti strica afacerile.JENANT

Plano10 spunea...

@Anonim cu tupeu
Mi se pare o prostie sa acuzi opozitia pt ceea ce face puterea.
Daca punctul de vedere al acestei pseudoorganizatii
a fost postat pe alt blog nu stiu de ce ti-ai permis tu sa reiei postarea aici,sub anonimat.

tigri2 spunea...

@plano10.Eu cred ca acesti indivizi josnici,care se ascund in spatele anonimatului asa au fost toata viata lor:isi "supravegheau"colegii ca sa le spuna sefilor pentru a le castiga bunavointa ,"turnau"pe la secu si CIstului unitatii in speranta ca vor fi bine vazuti .Faceau toate astea deoarece erau niste incapabili si niste impostori ,se vede ca nici acum nu au scapat de aceste metehne .Acesti "impotenti'si la propriu si la figurat ne amarasc noua viata -si asa destul de amarata.Domnilor daca aseti curaj si ceva in "tartacuta"spuneti deschis ,nu doar barfiti in spatele anonomatului pe unul si pe altul ,fireati ai dreacu cu toti politihotii care v-au scolit.tigri2

Plano10 spunea...

@Anonim
Punctul de vedere constant exprimat pe acest blog este ca L 164 a fost nedreapta, introducand in baza de calcul doar indemnizatii avute de militari la data pensionarii.
In plus a incurajat clientelismul, permitand unora sa si cumpere functii in ultimii ani ai carierei militare.
Cei care au detinut functii indemnizabile o perioada mai lunga de timp nu sunt afectati de noua lege.

Anonymous spunea...

Plano 10
26 martie 22.38
Referitor la faptul ca L164 " a fost nedreapta, introducand in baza de calcul doar indemnizatii avute de militari la data pensionarii" in discutie sunt doar doua surse suplimentare:indemnizatia de conducere si salariul de merit.Acestea erau luate in cosiderare 100% numai daca in ultimile 6 luni nu erau modificari in incadrarea (salarizarea) celui care solicita pensionarea . In situatia in care intterveneau modificari in ultimile 6 luni se facea media soldelor pe ultimul an de activitate, care era luata in calcul la pensie.
L164 a fost mai justa si pentru ca pensia nu putea sa fie mai mare ca solda!!!!
Referitor la faptul ca ,cei cu functii "indemnizabile pe o perioada mai lunga de timp" nu sunt afectati de noua lege ai dreptate partial : nu sunt afectati cei care au iesit la pensie dupa implinirea vartei de 50-52 de ani, cei pensionati in conditiile og7/1998 sub varsta de 50 de ani sunt afecatati ( in sensul scaderii) 100% indiferent de cat timp au avut indemnizatie de conducere! Ionel N.

Plano10 spunea...

@Ionel
Cel care n-a avut o functie indemnizabila pana in ultimele 6 luni de cariera e discutabil cum si-a obtinut-o tocmai inainte de pensionare.
Este drept ca acei care au avut functii zeci de ani, dar in ultimii ani si-au pierdut acele functii, din motive de dese schimbari politice, si n-au vrut sa iasa la pensie inainte de a indeplini stagiul minim de 30 ani sau 25 ani, sa nu li se ia in calcul indemnizatiile sau soldele avute? Eu zic ca nu.
Disponibilizatii,ai dreptate, sunt o categorie aparte. In final, vor avea castig de cauza in mentinerea pensiilor stabilite pe L 164 prin art 180 din L 19/2000, asa cum am mai spus de atatea ori pe acest blog.

Anonymous spunea...

Plano 10
Nu mi-ai raspuns daca este normal ca pensia sa fie mai mare ca ultima solda pe care ai avut-o in activitate!? Cat crezi ca vor rezista pensiile care se afla in aceasta situatie?
In privinta disponibilizatilor sa stii ca nu este mare scofala sa astepti ( probabil pana la ultima suflare ) ca pesia in plata sa corespunda punctajului calculat pentru a putea fi indexata conform L263/2010!!!!
As dori,numai daca tu esti de acord ,sa putem posta in cadrul unui sondaj,procentul in care pensiile revizuite vor fi mai mici decat cele calculate dupa L164 dupa parerea celor care frecventeaza site-ul, pentru ca in final sa vedem care aproximare a fost mai aproape de adevar si cat de diferita este de cea facuta de MApN (15%). Ionel N

Plano10 spunea...

@Ionel
Dupa L 164 multi au luat ultima solda plus 20% OMM!pe media punctajului din intreaga cariera e greu sa iei o pensie mai mare decat salariul ultim actualizat.
In MApN procentul scaderilor este 15% din numarul pensiilor. In celelalte ministere cred ca este si mai mic.

mos alecu spunea...

@Plano10 26 martie 2011, 23:48 :
Ramin la parerea ca prevederile art.180 din L.19/2000 nu este , de nici-o culoare , aplicabil situatiei celor supusi L.119/2010 (desi mi-ar aduce si mie , pentru o foarte lunga perioada , niste bani in plus la pensie ). Prevederile art.180 al L.19/2000 au fost necesare si aplicate celor care iesisera la pensie inainte de 01.04.2001 ( in baza unor legi aplicabile pensionarilor de ASIGURARI SOCIALE DE STAT ) si trebuia sa fie 'aliniati' la prevederile legii respective .

Anonymous spunea...

Plano 10
Sa inteleg ca ti-ai insusit procentul guvernamental de scadere a pensiilor(15%)!
Analizand listele cu cele aprox.25000 de pensii recalculate si afisate pe site-ul MApN procentajul de scadere este de aprox 28%!Si asta in conditiile in care primii care au depus cererile de recalculare se asteptau la cresterea pensiei!
Eu cred ca, in final 30-35% din totalul pensiilor din MApN se vor micsora in urma recalcularii si revizuirii!!!
Dar, pana la finalizarea procesului va mai trece ceva timp!!! Sunt inca unitati in care nu s-a incheiat procesul de introducere a datelor referitoare la salarizare in sistem!!!Se lucreaza si la aceasta data in ture!!!Si MApN-ul a raportat incheierea recalcularii la 31.12 2010!!! Curata bataie de joc!!! Ionel N.

Plano10 spunea...

@mos alecu
Art 18o din L 19 consacra un principiu aplicabil in orice recalculare fortata, prin efectul legii sau din oficiu, cum se obisnuieste sa i se spuna prin OUG nr.1/2011. A fost recunoscut ca atare, ca un principiu care nu-i poate crea unui pensionar o situatie defavorabila, chiar de Curtea Constitutionala.In baza acestui articol CCR a respins mai multe exceptii de neconstitutionalitate ridicate in ultimii 10 ani pe legile 19/2000 si 119/2010.
Daca L 119/2010 prevede ca recalcularea se va face dupa principiile L 19/2000, de ce nu s-ar aplica si art 180?

akord75 spunea...

@ano 08.32
stimate domn!presupunand ca procentajul avansat de Plano este exagerat in acelasi timp si procentajul dat de dvs.poate fi considerat la fel.Cu toate astea totusi 30-35% reprezinta tot o MINORITATE si inca una consistenta.
2-Nu sunt primii cei care se asteptau la cresterea pensiilor pt. ca in acea perioada propaganda vorbea de scaderea TUTUROR pensiilor si ar fi fost si adevarat in varianta Seitan,dar pe parcurs au fost aduse imbunatatiri(ord MM,stagiu complet 20 ani,etc)care au dus la majorarea cuantumului,repet fata de idiotenia lui Seitan
Oricum raman la parerea ca procentajul de 30-35% ramane exagerat
cu stima
P.S.Cazul meu;Am vechime efectiv 21 ani(adica f putin-iesit la pensie dupa L164)si totusi imi creste pensia nu mult dar rezonabil,in conditiile in care am avut grupa spec.18 ani dar nu am beneficiat in ultimele luni de ind.+sal.de merit.Asta este adevarul

akord75 spunea...

???

http://www.infosomes.ro/yeti

wassy-g spunea...

Probabil ca,per total,fondul anual de pensii al M.Ap.,va creste cu cateva procente.Initial,au mizat pe o scadere a efortului financiar dar,urmare a nemultumirilor in masa s-a recurs la actuala formula.Este evident ca aceasta formula multumeste mai multi pensionari militari.Problema este ca, la un moment dat,incorsetati de aceasta crestere a fondului de pensii, sa vina cu unele mici modificari in formula de calcul,gen stagiul compet de cotizare nu mai este 20 ani ci 25.Abia atunci vor fi probleme.Trebuie sa stim ca,recalcularea s-a facut pt.economii si nu pt. a indrepta unele inechitati

wassy-g spunea...

Plano10
Daca mai stiti ceva in legatura cu proiectul de hotarare pt.aprobarea normelor de aplicare a L.263? Ar fi mai interesant de discutat.

Plano10 spunea...

@wassy
Proiectul este publicat in continuare pt dezbatere pe site-ul M. Muncii.Poti intra direct si din acest blog,dand clik in adresele din dreapta.

wassy-g spunea...

plano10
Multumesc.

Anonymous spunea...

a mai primit cineva decizie noua revizuita? multumiri,plano 10!

Anonymous spunea...

Akord 75
27 martie 11.36
Daca vi se pare nerealist procentajul avansat de mine va rog sa faceti dvs.o previziune urmand ca, dupa incheierea procesului sa vedem cine a fost mai aproape de adevar.
25000-30000 de pensionari ale caror venituri vor fi probabil reduse sunt adevarat o minoritate dar sunt si ei oameni !Si destul de multi! Si au si ei dreptul sa-si apere interesele!!!! Nu cred ca v-ati simti prea bine daca ati fi fost printre ei!
Faptul ca desi aveti 21 de ani ca militar pensia nu vi s-a diminuat se datoreaza anilor(18, de fapt toti anii lucrati ca si cadru) in conditii speciale . Cati se pot lauda oare cu atatia ani lucrati in grupe?
Totusi,daca pensia dvs. cuprindea si indemnizatie de comanda si salariu de merit atunci se schimba situatia si pensia crestea vertiginos ...in jos!!!! Ionel N.

Anonymous spunea...

@IONEL- nu te mai plange atata! La multi dintre cei carora le va scadea ,vor ramane cu mai mult decat unii la care le vor creste!

Anonymous spunea...

Anoim
27 martie 2011
Mare adevar ai grait!!! Toti cei ce se vad cu pensiile ciopartite trebuie sa sara in sus de bucurie ca totusi asa ciopartite sunt mai mari ca ale altora!!!
Sunteti putin ( mai mult ) cam penibil domnul meu!
Iti doresc sa ai parte de aceeasi atitudine din partea altora intr-o situatie asemanatoare!!
Egalitate nu exista domnule nici in Rai!!!
Daca ceva din ce am postat nu va convine,va rog sa ma combateti cu argumente. Ionel N.

Anonymous spunea...

Ionele taica-tu nu observi ridicolul situatiei?Nici macar atat,aici cu ce ai sub nas/? Deci Akord75 scrie mai sus ca toti anii ii are cu grupe . Se presupune ca a tras din greu,intr-un loc undeva cu periculozitate-dar ca sa vezi,nu are sol.M.+Ind. Com. Altii si-au tocit pantalonii pe scaune si au de toate:incadrare buna +si+si+ Tu de exemplu pe unde ti-ai rupt oasele?

Anonymous spunea...

PS.My naime is Costel-ca sa nu zici ca sunt anonim fata de tine!!!!?????

Anonymous spunea...

Poate va intereseaza exemplul meu sa-l puteti comenta. 33 de ani vechime efectiva, dintre care 10 in conditii deosebite. 7 ani colonel plin intr-o Directie din SMG, asteptand firesc sa-mi vina randul la promovare, pe o functie de pe care sa pot iesi la pensie dupa legea 164, in conditii favorabile (salariu de merit si indemnizatia de comanda). Mentionez ca inainte de a fi numit in acea Directie, am avut numai functii de conducere, cel mai mic grad al functiei fiind de lt. col, dupa 2 ani de la absolvirea Scolii militare. In 1999, ca loctiitor al comandantului intr-o unitate subordonata direct SMG, am cerut sa ies la pensie pe ordonanta 7 dar mi s-a respins raportul pe motiv ca sunt functii libere in SMG, ca sunt prea tanar ca am perspective si bla,bla,bla...
Am acceptat in fine, m-am mutat (la ordin). Intre timp, fostul meu sef a plecat, iar in locul lui a fost numit, cine credeti, un fost subordonat de-al meu, activat din civili cu gradul de capitan. N-aveam resentimente fata de el dar nu se pricepea la nimic. Desigur ca-i spuneam in fata tot, mai ales ca-mi fusese subordonat. Nu-mi dau seama cum "aterizase" acolo! In sfarsit, n-am deschis usile cu capul, nu m-am umilit niciodata dar am vazut si stiu "practica" pe la alte directii. Cei care voiau sa plece, erau "ajutati" in sensul ca erau numiti pe functii cu 6 luni inainte de a solicita pensionarea. Aproape peste tot se intampla asa si mi se parea corect intr-un fel. Numai ca la mine nu s-a mai putut, am fost chemat pe la personal si mi s-a propus o functie de comanda in SMFT dar am refuzat deoarece nu mi s-a parut firesc ca unele functii de conducere din SMG sa fie deja ocupate de locotenenti-colonei sau maiori, iar unor colonei sa li se ceara "plecarea". Desigur am plecat cu o pensie "ciuntita", fostul meu sef/subordonat a iesit si el la termen, beneficiind din plin de facilitatile legii 164. Concluzia: el are acum o pensie mai mare ca a mea cu 1200 lei net. O fi corect? Eu 33 ani de armata, el............activat capitan. Judecati!

mos alecu spunea...

@Plano10 27 martie 2011, 10:16 :
Spuneti : "de ce nu s-ar aplica si art 180? " ...
Pentru ca articolul respectiv se refera la cei veniti din SISTEMUL ASIGURARILOR SOCIALE DE STAT ... nu din sistemul pensiilor militare de stat , nu din sistemul de pensii al clerului , nu din sistemul de pensii al avocatilor ...
Mai spuneti : "n baza acestui articol CCR a respins mai multe exceptii de neconstitutionalitate ridicate in ultimii 10 ani pe legile 19/2000 si 119/2010." . A judecat CCR ceva pe L.119/2010 ??
Ca sa nu mai spun ca ma incurc in termeni : a respins sau a admis exceptiile ...

mos alecu spunea...

@akord75 27 martie 2011, 11:36 :
Si , totusi , de ce s-a renuntat la 'afisarea' tabelelor cu 'rezultatele' recalcularii ; desi a fost promisa 'cu surle si trimbite' ca o modalitate de transparentizare a procesului ?
Inteleg , s-a renuntat la 'recalcularea' model HG.735/2010 ... dar s-a trecut la 'revizuirea' model OG.1/2011 ; si s-au calculat , probabil , un numar apreciabil de pensii ...
De ce ?... mai ales ca o astfel de procedura ar 'calma spiritele' , si ar avea si un potential electoral de luat in seama ( ca urmare a 'stationarii' si ,mai ales , a cresterii marii majoritati a pensiilor) ...
DE CE NU SE MAI AFISEAZA REZULTATELE ?

Ca problema 'ruperii' legaturii intre pensiile militarilor si soldele militarilor in activitate nu este inteleasa de marea majoritate a celor 'de-ai nostri' , este altceva ... dar asa-i romanul : nu vede pragul de jos , pina nu se loveste cu capul de pragul de sus ...

ilie de la scularie spunea...

@Anonim spunea... 27 martie 2011, 18:38 :
Ira , bre Cezare ... di cînd cu armya ta ţi-o intrat în cap cî ai talent , şî ai început sî faci polologhii pisti tăt pi undi crezi tu cî ti bagî lumea în samî ...
Stăi , bre domol ... gata , am bagat în cap cî ai fost unu di ceia pi cari tari i-o obijduit legea 164 ...nu ti mai sforţa , sî nu păţăşti ceva la minti ...

Anonymous spunea...

Pentru Costel
27 martie 16.47
Costele ,nu conteaza pe unde mi-am rupt eu oasele, caci acum cel mai mult conteaza ca ne rup astia oasele la toti. Te-ai gandit cat ar fi trebuit sa fie pensia ta dupa L 164 avand in vedere soldele care sunt in plata acum la activi? Dar cele ce se vor plati la anul?
Pentru Anonim 18.38
Sunt multe nedreptati pe acesta lume...dar parca anume le-ati cautat si dumneavoastra!!
Daca ati vazut ca va apropiati de 55 de ani de ce nu ati acceptat functia de la SMFT ? Sau poate vizati vreo functie de general in SMG si pana la urma nu s-a finalizat?! A fost alegerea dvs. Ionel N

Anonymous spunea...

@Anonim 27 martie 2011, 18:38

1- 33 de ani Vechime efectiva,
dintre care 10 in Conditii Deosebite
2- 7 ani Colonel plin intr-o Directie din SMG
3-Cel mai mic grad al functiei fiind de lt. col, dupa 2 ani de la absolvirea Scolii militare. (??)
4-Am acceptat in fine, m-am mutat (la ordin).
Nu pot gasi cuvintul pe care as putea sa-l folosesc dupa CE.......... (SPECIALITATE MILITARA ATI AVUT)?!
Va rog,dezlegati-mi enigma! ENIGMA.
ASTA A FOST 007!!

Anonymous spunea...

Anonim spunea...
@Anonim 27 martie 2011, 18:38

1- 33 de ani Vechime efectiva,
dintre care 10 in Conditii Deosebite
2- 7 ani Colonel plin intr-o Directie din SMG
3-Cel mai mic grad al functiei fiind de lt. col, dupa 2 ani de la absolvirea Scolii militare. (??)
4-Am acceptat in fine, m-am mutat (la ordin).
Nu pot gasi cuvintul pe care as putea sa-l folosesc dupa CE.......... (SPECIALITATE MILITARA ATI AVUT)?!
Va rog,dezlegati-mi enigma! ENIGMA.
ASTA A FOST 007!!

Acest ,,PRODUS" a fost exportat ! TM

Plano10 spunea...

@mos alecu
Nu stiu de ce multi dintre cei carora le scade pensia prin recalculare-revizuire au atata neincredere intr-un principui statuat prin lege pentru recalcularile din oficiu: pensia ramasa in plata nu scade.
Evident ca acolo ma refeream la L 164/2001 nu la L 119/2010.
Din 2000 si pana in 2010, s-au introdus mai multe contestatii la Tribunalul Bucuresti sau la Tribunalele judetene(civilii) din partea celor care li s-a stopat cresterea pensiei stabilite in baza legislatiei anterioare, unii ridicand si exceptii de neconstitutionaliate ale unor prevederi in sensul ca se faceau discriminari intre cei iesiti inainte si cei care urmau sa iasa la pensie dupa L 19/2000 si L 164/2001.
Sunt cateva decizii ale CCR in care exceptiile ridicate au fost respiiiinse, aducandu-se ca argument tocmai art 180 din L 19 si articolul corespunzator din L 164.
Nu spune legea 119 ca recalcualare se face dupa algoritmul Legii 19... fara sa precizeze dupa care anume articole?

@Cezar
Din respect pentru munca unora de pe acest blog, te-as ruga sa comentezi cu nikul cu care te-ai inregistrat si sa renunti sa te mai dai in diverse salturi... ca un anonim.

Plano10 spunea...

@ELENA
Abia acum vad comentariul tau.
Blogul va trebui sa traiasca si dupa ce se revizuiesc pensiile militare.
Te asigur ca dupa aceea putini din actualii vizitatori vor mai clika pe aci.

CEZAR spunea...

@ Anonim-18.38- Cu tot respectul dar la expertiza,gradul si locul de unde ati iesit la pensie,eu cel putin m-asi fi asteptat la pozitii clare Ori A ori B. Sub nici-o forma nu pot accepta de la dvs. pozitia ..poftiti asta-i sit. mea analizati....!!!!????
@ SCULAde ilie-esti sigur ca nu ai facut o..fixatie ??
@Plano-98% dintre comentatorii prezenti sunt anonimi si vad ca nu va deranjeaza. Si apoi totusi care anonim prezumati ca sunt eu? asta ca sa nu va intreb ca pe ilie?PS. ar mai fi vorba si de reciprocitate si de stabilitatea pe o anumita pozitie!?

mos alecu spunea...

@Plano10 27 martie 2011, 19:39 :Spuneti : "se faceau discriminari intre cei iesiti inainte si cei care urmau sa iasa la pensie dupa L 19/2000 si L 164/2001" .
Exact asa am inteles si eu :
- se faceau discriminari in cazul celor din SISTEMUL ASIGURARILOR SOCIALE DE STAT (guvernate de L.19/2000) ... si se reglau prin aplicarea art.180 din L.19/2000
- se faceau discriminari in cazul PENSIILOR MILITARE DE STAT (guvernate de L.164/2001) .. si se reglau prin aplicarea art.79 din L.164/2001

--- discriminari in cazul PENSIILOR MILITARE DE STAT care sa se transforme in pensii din SISTEMUL ASIGURARILOR SOCIALE DE STAT nu au existat , nu au fost 'reclamate' justitiei , nu au fost prevazute in legi si nu au fost 'rezolvate' de justitie in sensul celor doua articole ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Sunt destule contestatii pe rol care invoca tocmai neaplicarea de catre cei care au recalculat pensiile militare a art 180 din Legea 19.
@Cezar
De ce esti naiv? Iti ramane adresa de la care ai postat.
Multi dintte cei care posteaza anonim nu stiu sau nu vor sa se logheze.
Speriati ca de bombe de cand erau activi!!!!
Tu esti logat si te-as ruga sa postezi numai logat.
Stiu ca iti plac șotiile,dar le-ai face si mai bune daca te-ai cenzura prin declinarea identitatii virtuale.

akord75 spunea...

@Ionel N
Imi cer scuze pt intarzierea raspunsului dar acesta ar fi cam asa pe scurt;
1-Nu mi-am propus sa avansez eu un procentaj,dar dvs pe ce baze matematice l-ati avansat(repet baze solide nu speculatii)
2-pot face media intre proc. dvs (maximale) si ale lui plano-sa zicem minimale si ne apropiem mai mult de adevar.dupa incheierea daravelilor vom vedea cine a fost mai aproape de adevar,dar sa nu fie o victorie 'a la Pirrus'sau 'cui prodest'
3-Sunt ABSOLUT de acord ca nimeni nu tb. sa fie prejudiciat material prin modificarea legii.Au castigat niste drepturi TOT prin EFECTUL LEGII in vigoare si acestea trebuie mentinute.In acelasi timp va pot aduce suficiente exemple de 'manarii' si nu o sa puteti spune ca n-au existat si asta in special la cei care trageau itele prin comandamente(tocind scaunele cum spune un antevorbitor)Ma contraziceti?
4-Daca asi fi avut ind.cda+sal.merit pensia ar fi ramas aprox la fel dar din pacate eu am cam lucrat pe coclauri si in aplicatii cam 7-9 luni/an departe de 'secretele zeilor' asa ca nu 'm-am lipit'Si totusi vi se pare meritorie smecheria cu sporurile in timp ce altii chiar erau profesionisti(doamne fereste nu e cazul meu)-poti vedea piloti,alpinisti,marinari,si de ce nu rachetisti
4-poza care apare la postare chiar reprezinta domeniul in care am activat,iar unitatile respective nu se aflau in centrul orasului
Cu respect pt. un interlocutor politicos

Anonymous spunea...

tigri2 spunea...
,,Eu cred ca acesti indivizi josnici,care se ascund in spatele anonimatului"
26 martie 2011, 22:36
Parosule,gindeste-te bine...
Chiar crezi ce spui?Vrei sa vezi ce n-ai vazut?

akord75 spunea...

@mos alecu
Va rog nu ma intrebati de ce nu se mai afiseaza listele pt. ca pur si simplu NU STIU,dar nici nu mi se pare definitoriu,esential acest lucru.Pe de alta parte poate nu este bine ca absolut oricine de pe planeta aceasta sa vada acele liste(civilii).cred ca-i mai cuminte asa si oricum atunci cand fiecare vom primi'docomentele' vom putea actiona in cunostinta de cauza.Credeti ca ne-ar face bine spalatul 'rufelor in public'Nu credeti ca asupra noastra s-a lasat deja un pic de penibil.Rememorati!
Catdespre problema 'ruperii'soldelor activilor de pensii va pot demonstra intr-o alta discutie ca nu e tocmai bine sa ne cramponam de soldele activilor.
1-Nu exista solde NATO si deci nici pensii NATO>Sper ca nu credeti in gogoritele lansate pt. amagirea fraierilor.NATO este alianta STRICT militara si nu veti gasi niciunde in documentele NATO referinte la obligativitatea statelor componente de a asigura un prag minim de plata a soldelor.Asta tine de cu totul alte criterii(nu este valabil si pt inzestrare dar e alta gasca....)
-Dupa cum desigur ati observat in ultimii ani soldele s-au marit prin adaugarea dif. sporuri,marirea normelor de hrana samd dar NU prin marire soldei de grad sau functie tocmai pt a evita majorarea pensiilor militare.La fel nu a fost luata in seama inflatia pt care legea 164 prevedea majorarea pensiilor dar retineti NUMAI DACA(pare rau ca nu pot si sublinia)inflatia DEPASESTE 10%(adica la 9,9%=canci)si atentie IN LIMITA FONDURILOR DISPONIBILE=tot canci ca fonduri n-au fost niciodata.Va pot raspunde Adrian Nastase si fostii ministrii ai apararii
Cu respect domnule Alecu
P.S.3 explicatii
-ma dor "destele"
-ma doare capul
-n-am culoare politica sau sindicala(aviz amatorilor obisnuiti sa injure)

akord75 spunea...

@mos alecu
Sunt 5 mil de pensionari in aceasta tara si nici un guv. sau partid nu-si permite sa se joace cu voturile lor prin scaderea punctului de pensie,ba dimpotriva vor creste pctul in vederea alegerilor SI CE DACA!!
-majoritatea civililor au 1,5-2 pcte max. pensie,militarii au usor 3 pcte.Cresterea si doar cu 50 lei a punctului ar duce la cresterea pensiilor mil.dintr-un foc cu 150 lei brut in timp ce altii se vor BUCURA de o crestere de 20-40lei.Ia vedeti am dreptate??

Anonymous spunea...

@akord75
planificare strategica...
AIUREA, IN roMANIKA conteaza doar preelectorala!

Anonymous spunea...

Mai stie cineva care era functia( gradul functiei ) instructorilor din centrele de instructie a categoriilor de ...?

mos alecu spunea...

@akord75 27 martie 2011, 22:32 :
Chiar daca voiam sa 'protestez' la masura luata de Plano , de a reduce iar numarul de optiuni ale meniului "Comentati ca..." , multele probleme ridicate de dvs. m-au determinat sa fac efortul de a ma adapta noilor conditii...

Nu v-am intrebat numai pe dvs. de ce nu se mai publica listele ( in principiu fiind de acord cu necesitatea mentinerii unei oarecare 'confidentialitati' fata de privirile indiscrete ale celor care nu ne iubesc ... dar se putea introduce un sistem de parolare care sa admita vizionarea numai de catre cei inscrisi in respectivele liste ) .
Problema principala este ca numai in acest mod putem afla numarul celor carora le creste/ramine la valoarea anterioara/le scade pensia (chiar daca si aici putem suspecta masinatii care sa linisteasca populimea pensionara).
Alte metode de determinare/estimare a acelor numere sint simple exprimari de dorinte in functie de interesele celor care le fac ...
Parerea mea este ca sistarea publicarii listelor respective este datorata aparitiei unor necondordante grave intre afirmatiile celor care fac recalcularile si realitatea 'cimpului de lupta' ...

mos alecu spunea...

@akord75 27 martie 2011, 22:32 :
Cu privire la 'soldele NATO' si ruperea legaturii intre pensiile militarilor si soldele militarilor in activitate ...
Nici eu nu cred in 'gogoritele lansate pt. amagirea fraierilor.' ... mai ales in cele lansate pe net tot de niste fraieri ...
Dar stiu sigur ca exista o "LEGE-CADRU
privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice " (nr.284/2010) care ar trebui studiata cu mai multa atentie inainte de a ne lansa in afirmatii referitoare la 'legatura intre pensiile militarilor si soldele militarilor in activitate ... Stiu ... acea lege nu se aplica in 2011 , dar se va aplica odata si odata ... Altfel orice afirmatii sint suspecte a fi sever alterate de interese neclare ...

mos alecu spunea...

@akord75 27 martie 2011, 22:32 :
Referitor la cresterile veniturilor militarilor in activitate in ultimii ani ... am observat ca , desi "s-au marit prin adaugarea dif. sporuri,marirea normelor de hrana samd " , nu exista acte normative care sa fi modificat L.138/99 (lege care reglementeaza/reglementa salarizarea in sistemul de aparare si ordine publica) in sensul prezentat de dvs . Norma de hrana si asa 'nu se punea' ... iar sporuri au fost introduse numai in ideea recompensarii unor persoane/functii (de genul sporului de doctorat) si nu sporuri general valabile pentru toti militarii ... Rezulta ca soldele militarilor in activitate ori au crescut numai prin majorari la grad si/sau functie ... ori au fost platite (majorarile) "la negru" (??) .

mos alecu spunea...

@akord75 27 martie 2011, 22:39 :
Majorarea valorii punctului de pensie este strict reglementata de L.263/2010 (aia cu pensiile unitare) la procentul inflatiei si jumatate din cresterea salariului mediu pe economie ... Altfel spus este mai complicat sa introduca cresteri 'electorale' ale valorii punctului de pensie ...sigur , asta nu inseamna ca este imposibil ...
Exemplul dat de dvs. privind o eventuala crestere a valorii pct.pens. cu 50 lei este rezonabila , dar nu uitati ca , procentele inflatiei si cresterile de salariu mediu pe economie , nu apar ca "un dat de la dumnezeu" , ci sint elemente STABILITE de guvernanti in functie si de efectele pe care aceste valori le pot avea pentru viitor ... Adica : 'lasa-le , domnule , cit de mici ... ca altfel trebuie sa dam bani la prostime ..."

Plano10 spunea...

@mos alecu
N-am redus decat posibilitatea de a comenta ca anonim.
Raman destule posibilitati de a comenta.
Imi cer scuze pentru cei care nu stiu sa se logheze pe conturi, dar am fost obligat de cei care, desi sunt inregistrati, posteaza si ca anonimi.
In lipsa mea, zilele trecute anonimii s-au injurat intre ei pe blog.

CEZAR spunea...

mos alecu -ia domnule pe loc repaus-poate ca ai obosit!!
Ete ca nu mai pot sa bag o anonima semnata! mare pacat trebuie sa ma si autocezurez!!!!!!!!

Plano10 spunea...

@Cezar
Nu stiu daca s-au injurat intre ei or s-au injurat pe ei... ca n-aveau nume!

CEZAR spunea...

Anonim spunea... E pentru PLANO10-pe langa injuraturi...mai apar si comentarii,asa ca poate mai reflectati asupra ..cenzurii Czar

As fi vrut sa las un comentariu la plano10, dar a restrictionat accesul anonimilor. Sunt anonimul care spunea ca la 2 ani dupa absolvirea scolii militare avea functie de lt.col. Unii au crezut ca sunt Cezar, fapt care m-a flatat oarecum. Cert este ca n-am mintit cu nimic in ce am spus, ca faptul ca am coloana dreapta m-a costat de-a lungul carierei, ca toata viata mea de militar a fost o lupta cu nedreptatea. Cand eram locotenent ma certam cu coloneii iar cand eram colonel, ma certam cu generalii. De aceea am plecat cu 3 ani mai devreme, de scarba, de jigodii (multe mai erau acolo, in SMG)Nu puteam fi de-al lor. Promovarile pe acolo aveau alte valente in majoritatea cazurilor. Erau si multi oameni capabili dar politica si coruptia patrunsese prea mult in sistem. S-ar putea sa auzim cazuri chiar din directia mea si poate chiar cu seful meu de care v-am vorbit. N-am intrat in gasca si dorm linistit. As vrea sa se faca dreptate. Hotii la puscarie! Cu stima
28 martie 2011, 19:54

mos alecu spunea...

@CEZAR 28 martie 2011, 19:46 :
Nu inteleg cu ce v-am deranjat ...?!?

Plano10 spunea...

@CEZAR
Invata-l pe domnul sa se inregistreze pe blogspot sau pe wordpress cu un cont care sa-i permita sa comenteze pe orice sait.
Eu nu l-am confundat cu tine!
Nu e o virtute sa te certi cu toata lumea.Asta nu inseamna ca nu trebuie sa-i contrazici pe unii cand n-au dreptate.

CEZAR spunea...

@mos Alecu -nu m-ati deranjat. am fost doar ingrijorat!!
@ plano -nu-mi intra in fisa postului. sunt convins ca atunci cand domnul va dori,o va face fara probleme.

tigri2 spunea...

Cumulul pensiei cu salariul?Cu ce ne mai incalzeste acuma cand suntem ,sau am trecut de muchia lui 60[ani]?Tardiva masura,unii dintre noi au cam ...murit!

Huhurez spunea...

Nu toti disponibilizatii au imbatrânit ca d-ta ca sa fie tardiva masura..

tigri2 spunea...

Domnule Huhurez ,da pana in ce an s-au tot facut disponibilizari?
In general cam prin 2001 'grosul'disponibilizarilor era facut...Toti acesti ,fosti militari au acuma in jurul a 60 de ani,secretul mare consta in faptul ca ultimii disponibilizati au fost cei mai in varsta deoarece avand functii mari si coaie grele nu s-au dat dusi si i-au impmins in fata ,in anii 98 pe cei tineri,iar dupa iesirea la pensie tot cei cu "coaie grele'au ocupat aceleasi functii dar scoase din sistemul militar,iar noi pulimea am prins LA STAT niste firimituri in invatamnat,in rest se zbat doar cei din Bucale si cati sunt acestia?O mie ,maxim doua.In tara ,cat eram tineri si in putere am acupat toate ciurucurile,paznici,oameni de serviciu,soferi de casa ai nababilor,dar acuma???Pentru ce ne va fi de folos cumulul pulii cu pizda mamii lor de hoti si banditi???

Huhurez spunea...

Domnule T2, da refreche pe titlul blogului ca ai ramas in urma cu trei ani, pe vremea lui Plano10.
Indiferent de varsta, disponibilizatii pot sa mai lucreze datorita art.2 din Legea 119/2010 ...insista sa scrie Lupus.

tigri2 spunea...

Zice de proiectul noii legi a pensiilor,dar nu mai specifica principiul contributivitatii si nici daca soldele contin si prime orare de zbor,navigatie maritima ,mina,etcAdica face o "tabula rasa",nici nu se mai im parte la 20 ci 62% din aceste venituri cumulate pe 12 luni consecutiv ,pai asa o sa ajunga niste pensii enorme de 2000 de lei maxim .

tigri2 spunea...

Conform caror principii pilotii civili sunt mai indreptatiti sa ia pensii babane decat cei militari,ei erau "boieri"in meseri pe cand noi eram si supusi rigorilor militare ,plus ca aveam misiuni de zeci de ori mai dificile si periculoase iar sanatatea ne-a fost grav afectata..in ce tara pulii traim???Unde-i corectitudinea si dreptatea?

tigri2 spunea...

Vad ca este liniste si pace ,nu mai zice nimeni, nimic,sunt satui,multumiti si cu protezele la coafor sa le platineze...

stefan spunea...

nu se spune nimic dece pentru grupa de munca alte conditii se aplica procent ca pentru grupa speciala dar aplica doar la vechime , nu se mai zice nimic de legea pensiilor militare , nu se precizeaza ce fac militarii in rezerva ,plecati inainre de 2001 in legatura cu grupa 1 de munca de atunci care la civili s-a rezolvat ... deci sant destule subiecte domnule huhurez sa traiti...bineee

Huhurez spunea...

Doamna Fusina,
Vi s-a mai raspuns la toate intrebarile dvs pe articole mai recente. V-ati molopsit dupa Tigri2.

tigri2 spunea...

Prin Ardeal,in judetele nordice,covoarele ,lana [si alte chestii] se spala in niste vartejuri create de ape repezi si curate,ei ,acestui vartej i se spune PIUA.Asa faceti dvs .,cu ezplicatiiiili,BATETI APA-N PIUA !Cerneti vorbe desarte,deochiuri si alte smenuri dambovitene.Nimic clar sau concret...doar din ce in ce mai rau.

Huhurez spunea...

Te inseli. Pive sunt si in Oltenia subcarpatica chiar nu puteti sa veniti in prezebt cu comentariile?

tigri2 spunea...

Cam ce putem comenta,in spatele cortinei?Cei activi tac,pentru ca" li se baga pumnul in gura",cu toate ca sunt nemultumiti ,si de proiect si de salarizare.. de fapt ce si cu cine sa mai vorbim ,gata cu patritismul [in spatele caruia prostii sunt sincer iar POLITIHOTII fura]mi-am indrumat familia spre tari adevarate si plec si eu,va las sa stingeti lumina,daca o s-o mai aveti

Huhurez spunea...

Gândi-tu-te-ai ca nu o sa se găsească vreun milostiv sa-ți aprindă lumina prin acele tari "adevărate"?

stefan spunea...

acest fusina...gresiti eu manumesc stefan cu adevarat,folosesc doar internetul ca stau cu chirie asa ca de ...daca vreti raspundeti asa ca de incheiere - maintersez pentru un prieten . -urmatoarele ,,, acsta a lucrat la sts venind prin transfer in interesul serviciului inainte de 1989. deci cu vechime neintrerupta , are importanta la dechiderea dreptului de pensie pentruca are varsta si inca ceva .. mcasa sectoriala stie ca acestia proveneau dela vechea securitate
va rog ca tot vreti sa incheiati aceste discutii astept multam

tigri2 spunea...

Huhurezule ,plec pe timp de zi ,spre alte zari,nu este nevoie sa-mi aprinda cineva vre-un "beculet' ca nu as fi nebun ca la varsta mea sa plec la "plesneala',plec la copii mei si atat!