Un produs Blogger.

miercuri, iulie 06, 2011

ASOCIATIA NATIONALA A REZERVISTILOR-in proiect!

24 comments

Redau mai jos APELUL formulat de administratorul Blogului de Mehedinti (fost al SCMD) adresat tuturor pensionarilor militari.

Avand in vedere ca Blogul  PLANO10 este citit zilnic  de sute si mii de pensionari militari, mi s-a parut interesant  ca ei sa afle ca se doreste crearea unei organizatii neguvernamentale, independenta de structurile militare si neafiliata politic, a tuturor militarilor trecuti in rezerva, cu sau fara drept de pensie. 
Din cate inteleg, Asociatia Nationala a Rezervistilor ar urma sa se formeze prin FUZIUNEA tuturor organizatiilor prezente ale rezervistilor militari.
Sper ca dl col(r) Burcu Vasile sa nu se supere ca nu i-am cerut acceptul  pentru a-i publica Apelul.




Stimati colegi pensionari militari,
Pentru evitarea oricaror derapaje, interpretari tendentioase,
iata, concis, PROPUNEREA mea:


UNIFICAREA TUTUROR FORMELOR DE ASOCIERE ALE REZERVISTILOR.
- ASOCIEREA NATIONALA -

Stiind ca SEFII actualelor structuri asociative nu vor fi de acord, va propun tuturor celor din filialele teritoriale sa le explicati URGENT NECESITATEA VITALA, iar daca o tin precum Guvernarea, de-a-n boulea, efectiv sa va transferati si asociati intr-o  veritabila  ASOCIATIE NATIONALA. Transparenta, Legala si Democratica.
Numai UNITATEA, poate da FORTA.
In "afara unitatii", vor fi doar interese meschine, de grup mai mare sau mai mic!
Aveti de ales! Voi cei multi, sau ei, SEFII, cei putini!

Legile actuale permit aceasta asociere! Modalitatile de realizare, sunt simple!
Formati urgent un GRUP DE INITIATIVA, care sa realizeze acest proiect in cel mai scurt timp: maxim 30 de zile! Evitati discutiile sterile, coloraturile politice!
Preluati pe toate Blogurile militarilor aceasta initiativa, deveniti cu totii platforme de initiativa si discutii constructive! Nu-mi rezerv niciun drept.
Am facut doar o propunere!
Puneti mai presus de orice, interesul comun!
Unde-i unul, nu-i putere!
Admin

24 de comentarii:

CEZAR spunea...

misiune grea!chiar imposibila

Plano10 spunea...

Este greu, dar nu imposibil!
Important este sa fie scoase ACMRRR-urile de sub patronajul institutiilor militare.
Lucrarea nu poate fi dusa la capat de conducerile obediente ale asociatiilor ci de masa membrilor.

Cârcotaşu spunea...

Sigur, altă nouă asociaţie care le neagă pe cele anterioare. Normal, ca-n cazul religiilor şi asta se declară a fi singura, "cea ADEVĂRATĂ"!

Plano10 spunea...

@Carco
Din cate inteleg, nu se doreste o noua asociatie ci reunirea tuturor celor existente intr-una.

micutzul spunea...

Vorba lui Cezar Foarte greu. Vorba lui Plano Nu imposibil.
Eu unul sunt de acord , fiindca in asociatiile existente , fostii barosani conduc in continuare. Nu spun ca unii nu sunt adevarate valori. Dar altii sunt adevarate accidente. Si ca sa o spun pe aia dreapta , eu preferam un partid al militarilor. Fiindca pe papagalii in activitate nu ii apara nici o cioara. Sa nu pateasca si ei cum am patit noi.

Don Corleone spunea...

S-au lovit la cap??

Admin spunea...

Multumesc, Plano 10!
Nu era necesar sa-mi ceri nicio aprobare!
Mai mult, am invitat toti bloggerii militari s-o faca, dar ei au alte prioritati! E bine ca o face macar un civil! Ai preluat intr-un moment greu, singura, unica noastra salvare! Va urez tuturor, sa va ajute Bunul Dumnezeu, s-o duceti pana la capat!

MEHEDINTI Blog online - Open Access publishing
http://mhblogonline.blogspot.com/

ELENA spunea...

@Don Corleone
La cine va referiti?

@all
Nimic nu e imposibil pe lumea asta!

CEZAR spunea...

Asta seamana cu: Haidem cu toti ..SA MUNCITI!!

gh.stramb spunea...

Eu cred ca este si buna si necesara o singura voce a fostilor militari(mai sunt rezervisti?).
Cum credeti ca pot fi convinse conducerile ACMRRR sa renunte la tatuc-unii si-ar pierde g.p.s-ul.Dar conducerile filialelor S.C.M.D-inclusiv cea centrala.UNIREA lor mi se pare greu de realizat,mai ales ca s-au spus atat de multe vorbe grele despre unii si altii.
Poate niste obiective clare, infara de cele culturale sau mentinerea pensiilor la un anumit cuantum,ar fi punctul de pornire.
Merita stradania!Eu as incerca!

Cârcotaşu spunea...

@ Plano,
Cum să se facă unirea asta?
Păi cum poţi uni orgoliile? Ce au în comun toate organizaţiile astea? Or avea multe, da' una-i sigur că o au toate: se contestă una pe alta, fără excepţie. Urmează contestarea individuală a celor ce le conduc. Ce mai rămâne? Mai nimic.
În plus, două categorii (cea a "integraliştilor" şi cea a "disponibilizaţilor") îşi sar la beregăţi, alţii vorbesc de fel şi fel de apeluri, al bocancilor bunăoară. Ce să-i faci? Pretendenţi cu caru' şi doar o singură mireasă!

CEZAR spunea...

OUG 1/2011 privind pensiile foştilor militari este constituţională

Plano10 spunea...

@Carco
Poate fi incercata, initial, o forma federativa sau confederativa in care toate organizatiile sa-si trimita reprezentanti.
Ceva asermanator cu Consiliile Nationale si Judetene de dialog social al persoanelor varstnice, care functioneaza si nu prea pe langa Institutia Prefecturii.

wassyg spunea...

Sa nu uitam ca,exista deja cateva asociatii profesionale ,constituite pe criterii de apartenenta la o anumita specialitate(arma) care nu au nici o legatura cu A.N.C.M.R.R..

Plano10 spunea...

@wassyg
Forma confederativa de asociere permite pastrarea autonomiei fiecarei organizatii de rezervisti.
In problemele de asigurari sociale si de asistenta medicala nu cred ca ar exista deosebiri intre diversele categorii de pensionari militari.
Iata doua obiective convergente pentru toti militarii.
Pot fi identificate si altele.

biliuta spunea...

Nu e rea ideea, numai că, în actualele condiţii, mai bine zis cu actualele conduceri ale Asociaţiilor, nu prea o văd transpusă în practică. Eu sunt secretar executiv la o Asociaţie (nu fac parte din conducere) şi am participat la câteva "întâlniri de lucru" şi la alte diverse activităţi comune şi cunosc modul de gândire al celor din fruntea... bucatelor.
Merită, însă, încercat.

Plano10 spunea...

@biliuta
Modelul de organizare ar putea fi cel al Consiliului National al Persoanelor Varstnice.

Imi pare rau dar secretarul executiv este membru al Comitetului executiv, organ ales al Asociatiei.

biliuta spunea...

Şi mie îmi pare rău, dar nu sunt în organul ales. Depinde de Statut. Pe al nostru îl cunosc bine şi ştiu ce spun. La o eventuală modificare, am să ţin cont de asta şi voi face o propunere în acest sens.
O zi bună!

CEZAR spunea...

Gata se facu ...unificarea!!

Plano10 spunea...

@Cezar
Numai atat ai primit voie sa scrii despre acest subiect?

Anonymous spunea...

-Domnilor, de ce sa iesim de sub patronajul institutiilor militare? Numai ptr. ca vremelnic ministrul ap. este fost militar ? Dupa ce ne-am distrus sanatatea ,acum sa batem la usile altor institutii ale altor ministere ptr. drepturi si obligatii ce tin de Min. Apararii?
-Min Ap. are obligatii fata de mine si de umasii mei iar noi ce vrem sa facem, sa-i absolvim de acestea , atatea cate sunt? DA sa ne unim, da sa facem front comun si sa luptam cu cei ce ne reprezinta in minister. SEFUL NOSTRU AR TREBUI SA FIE .. Seful S.M.Gen., apolitic si responsabil cu REZERVA MILITARA A TARII. El ar trebui sa puna pe masa MINISTRULUI, doleantele noastre. Domnilor, am jurat sa fim militari pana vom murii, asa ca va rog, reflectati daca este cazul sa ne renuntam la institutia militara care ne ,,patroneaza,,.

Plano10 spunea...

@Anonim
Uitasi repede ca de la 01 01 2011 esti pensionar civil!

Anonymous spunea...

Stimati domni!
Va ganditi ca in Romania sunt cateva milioane de REZERVISTI? Da! Absolventi ai invatamantului superior , inainte de 89 sunt REZERVISTI , de la sublocotenent in sus. MAI sunt rezervistii subofiteri, proveniti din randul soldatilor care au urmat scoli regimentale sau au fost avansati in urma unor concentrari. ACESTI OAMENI SUNT SAU NU REZERVISTI????

Plano10 spunea...

Au statut de rezervist dar n-au statut de foste cadre militare active ale Armatei.