Un produs Blogger.

marți, iulie 26, 2011

Dupa revizuire urmeaza plafonare? Alerta data de ...@Tigrisor

27 comments
Nu e vorba de plafonarea pensionarilor, in sensul de a se obisnui cu situatia creata, ci se poate vorbi chiar de plafonarea pensiilor, daca va continua criza.
A trecut cam neobservata referirea profesorului Mircea Dogaru, pe site-ul SCMD,  cum ca in mediile guvernamentale se discuta despre plafonarea pensiilor la cel mult 4 puncte de pensie, urmand ca diferenta sa se primeasca la Sfantu` Asteapta.
Scenariul este posibil, daca Boc a anuntat ca se taie si indemnizatiile revolutionarilor unsi "luptatori in Revolutie"
Daca veti da cautare pr Google dupa "plafonare pensii" veti ramane surprinsi cati politicieni, din toate partidele politice, au vazut, in ultimii 5-6 ani, plafonarea pensiilor ca pe o solutie in rezolvarea lipsei de resurse financiare de la Fondul de pensii si pentru inlaturarea discrepantelor dintre pensiile mici si cele mari.
Plafonarea pensiilor ar putea rezolva si problema reducerii pensiilor magistratilor, scapate de la ciomuire de catre CCR, problema care-l framanta dinamic pe Base.

UPDATE;

Iata ce comunica astazi, de la Urziceni, scepticul si antiscmd-istul @ Avram Iancu, zis si Tigri2

"Ma hotarasem sa nu mai scriu dar situatia devine presanta.Ieri 26 iulie 2011 un fost coleg de-l meu a primit o instiintare de la judecatorie cu cuantumul pensiei pe luna august deoarece are in plata pensie de intretinere.Judecatoria a dat telefon la Directia Financiara si i sa comunicat 2487[net]asta inseamna 2931[brut]=4x732,8,deci 4 puncte de pensie .El avea alta suma dupa rec.tigri2"

Informatia este preluata intr-un amplu comentariu si de Mircea Dogaru pe site-ul central al SCMD


27 de comentarii:

watcher spunea...

domnule plano10, nu mai cita din "profesor" dogaru.... asta-i dus rau... el vede bolsevici, pensii nato (cum draq or fi astea???), trage in toate directiile si din toate pozitiile... daca citesi comunicatul, la rece, te cutremuri... sunt chestiuni care trebuie trecute doar la fapt divers... pastreaza discutiile pe acest sait la un nivel onorabil... desi sunt multi care posteaza, cu suficienta 'telectuala, cu omenie lacrimogena, cu indemnuri la solidaritate (cu cine?? cu ce ??), acest loc (blogul dumitale) este un loc in care se pot face schimburi de idei, in care se pot obtine informatii ..

Plano10 spunea...

amice@ watcher
Semnalul de alarma este serios! Asa cum ai lu` Oprea il informeaza ce se intampla in SCMD, are si Mircea oamenii lui, care-l informeaza ce se mai planuieste pe la Guvern.
Ideea nu este noua. Este una dintre solutii in orice situatie de criza. Un fel de pensie pe cartela.:)
De aceea am spus sa se citeasca ce a aparut pe net pana acum.

bazel09 spunea...

@Plano10
De ce să le amestecăm ?!
Parcă cu ceva timp în urmă căzusem de acord că prea mulţi revoluţionari s-au făcut peste noapte şi ceva ordine trebuie în ograda lor. Sper să nu fie vorba de sumele ale vehiculate în presă că dacă o fi aşa, mă apucă durerea de corazon imediat ;)
Şi dacă ne face noi probleme privind plafonarea pensiilor, atunci cei care vor vrea peste 10-15 ani pensie trebuie să se gândească la ceva şi mai rău, adică pensie IOC !

Plano10 spunea...

@bazel09
Sumele vehiculate pentru cei facuti revolutionari, dupa apelul de seara din 2004(Legea 341, actualizata)sunt reale.
30-40 000 Euro luati gramada, anul acesta, retroactiv plus indemnizatie de 4000 lei lunar pe langa pensia militara devenita civila.(la cei din garzile patriotice)
Sa tot dai lu` Costin 200 milioane spaga... ca te-a facut revolutionar!

Robert Horvath spunea...

@ PLANO 10
Stimae domn
Se pare ca-mi duceti lipsa.
A-si fi vrut sa continui discutia pe Blogul R.I. dar fiind banat nu am aceasta
posibilitate. Sunt uluit de dicutia depe acest blog . Antisemitismul atinge forme extreme. Romania este in cautare febrila de tap ispasitor si rabufnirea de ura
este totusi greu de inteles intr-o tara care se vrea civilizata si europeana.
Daca urmaresti blogurile romanesti parca te afli inainte de venirea lui Hitler la putere. Am calatorit in jurul lumii si urmaresc presa si blogurile din occident.
Concluzia mea este clara si ar trebui sa fie siubiect de discutie...... cu participarea mea sau fara.
ROMANIA ESTE TARA CEA MAI ANTISEMITA DIN LUME !
Indraznesc sa va rog sa publicati aceste cateva randuri pe blogul
unde sunt tinta atacurilor si a solidarizarii unor romani de bine.
Va multumesc anticipat.

Robert Horvath cineast New York

Avram Iancu spunea...

Ma hotarasem sa nu mai scriu dar situatia devine presanta.Ieri 26 iulie 2011 un fost coleg de-l meu a primit o instiintare de la judecatorie cu cuantumul pensiei pe luna august deoarece are in plata pensie de intretinere.Judecatoria a dat telefon la Directia Financiara si i sa comunicat 2487[net]asta inseamna 2931[brut]=4x732,8,deci 4 puncte de pensie .El avea alta suma dupa rec.tigri2

Plano10 spunea...

@Robert
Da un exemplu de antisemitism pe acest blog, in ambele variante: antievreu si antiarab.Poate ai vrut sa spui ca pe blogul Roxanei.
Ce mi-a atras atentia in comentariile tele a fost antiromanismul disimulat sub anticomunism, anticeausism, antiiliescism. Ba si sub antibasism.
Nu mai incita la crima, Robert!
Mesajul tau va fi citit aci de multi dintre cititorii Roxanei Iordache.

ELENA spunea...

@Tigri2
Tabelul postat pe site nu are valoarea unei decizii de revizuire in baza OUG 1/2001, pe care o primiti acasa, semnata si stampilata. Sunt convinsa ca situatia prietenului nu va fi singura!
Eu nu inteleg de unde procentul acesta atat de mare de cresteri (peste 90%), ca toti cei cu care am intrat eu in contact (si nu-s putini) zic ca le-a scazut.

Avram Iancu spunea...

@ELENA,acest procentaj de crestere este real deoarece [ma dau exemplu pe mine mi-a crescut -net- cu 52%]suma platita ,incepand cu 01.01.2011.Armele tehnice ,aviati ,marina ,tancuri,auto,etc am beneficiat de grupa de munca 50% la toti [de-a valma]+in activitate am avut clasificari si sporuri de peste 80%,ori calcuklandu-se dupa venit e normal sa creasca .Noi suntem o garnizoana de aviatori ,multora le-au crescut cu peste 80-100%.tigri2

Don Corleone spunea...

@ sa stie si altii,dar se refera la Elena
elena spune ca a intrat in contact cu multi carora le-a scazut.Da este ok
Elena are cercul ei de cunostinte(invartitorii de ziare si cafele prin birouri cu grupa de munca normala,care pe la ora 12 brusc isi aduceau aminte ca au treaba prin oras si ajungeau acasa la ora 13 "franti de oboseala"Deh asta-i "munca" la comandament;am cunoscut multi d'astia "luminati")
eu si avram iancu avem alte cunostinte de prin SLP-uri,rachete,aviatie,marina,VM etc...unde nu prea era loc si timp "s-o arzi" aiurea si la toti a crescut pensia.
....ca daca mie imi iesea un avion de pe culoarul de zbor(indiferent de ora si minutul din zi sau noapte) si nu bagam de seama urgent a doua zi aveam catuse.Tanti elena cu ce s-a ocupat???.....in meseria armelor??

Don Corleone spunea...

@robert
vezi ca nu esti singurul care traiesti acolo,si ar fi bine sa nu mai porti atata ura romanilor si Romaniei....esti pe cale sa devii al doilea Breivik??

Avram Iancu spunea...

@Don Corleone,nu fi rau ,sistemul asa era facut:daca eu nu zburam ,tu nu aveai activitate iar eu nu puteam sa zbor fara serviciul de stat major,de documente secrete,aprovizionare,alocare la drepturi ,fara magazionerul care bne dadea echipamentul sdau fara semnatura acestor foruri.Eram un tot,nimeni nu a stat degeaba numai ca munca unora era mai stresanta ,mai periculoasa si de aceea existau sporuri ,clasificari si grupe de munca[care au ajuns un talmes -balmes]Elena a avut rostul ei bine stabilit si la ferl de important,chiar si CI stul unitatii era bun ca unora le mai era frica de cineva si nu prea sareau coarda.Asa ca ,te rog fii baiat gentil.tigri2

ELENA spunea...

@Avram Iancu - tigrisor
Raspunsul meu anterior are 2 componente:
1. am vrut sa spun ca tabelele (in care se reagseste si prietenul dvs.) nu au valoarea juridica a unei decizii de revizuire. Mai concret, daca nu ii convine ceva din tabel, asta e, daca nu ii convine decizia, POATE SA O CONTESTE. Si, mai departe, sa mearga in instanta.
2. nu contest faptul ca multora le-a crescut, dar am prieteni inclusiv in aviatie (Deveselu, Campia Turzii) si marina (Constanta, Mangalia) carora le-a scazut. Chiar bine de tot. Nimeni nu intelege care e criteriul scaderii sau cresterii, mai ales ca sunt situatii IDENTICE care au rezolvari diferite. La mine e clar, am avut vechime mica (dar, din fericire, imi recuperez in mare parte pierderea prin valorificarea anilor de dupa pensionare) dar nu stiu ce sa le spun unora care se afla in situatia sus enuntata. Ca sa nu mai zic, sunt unii cu pensia crescuta care ar fi preferat sa ... nu le creasca. Adica aceasta crestere este atat de mare incat ii sperie. Am incercat sa le explic ca e un drept al lor, castigat printr-o lege considerata constitutionala, ca nimeni nu va putea sa le ia vreodata acest drept inapoi, dar nu cred ca am fost prea convingatoare.

ELENA spunea...

@Avram Iancu
1. Daca simt nevoia sa dau o replica cuiva, o dau eu. Dar nu simt!!!!!
2. As vrea, insa, sa depasim momentul cu supararea de pe blogul lui Cezar - cand v-a venit randul la "concurs" eu m-am certat cu dl. Stelian P., postarile "au avut de suferit" si dvs. ati fost cel dezavantajat. Si nu a fost corect din partea noastra. In ceea ce ma priveste, cred ca am trecut destul peste orgolii, am demonstrat ca nu am prejudecati etc. Adica am avut tendinta de a "reinstaura pacea mondiala", dar nu prea am avut sustinatori.

Plano10 spunea...

@Tigrisor
Lasa controversele si povesteste-ne cum i-ai furnizat informatia de la Urziceni, referitoare la plafonare, d-lui Mircea Dogaru...de a facut ditamai editorialul pe SCMD Central.
Aici ai postat-o la ora 10.

Robert Horvath spunea...

Stimate Domn
Multumesc pentru atentie
Sunt cinoscut in diaspora ca un campion al romanismului si pentru eforturile mele de a reabilita istoria si demnitatea cetatenilor a cestei tari.
Mentionez o interventie care ar trebui introdusa in cartile de istorie.
ROMANII NU IAU TRIMIS PE EVREI LA HOLOCAUST SI I-AU SALVAT DE HOLOCAUST. UN GEST UNIC IN ISTORIE !
Va rog cititi si vizionati
http://www.desteptati-va.ro/index.php/2011/03/10/istorie-cu-jumatati-de-masura/

YouTube - Scandal‏


www.youtube.com/watch?v=k36GG_kpb0g
5 min - Jul 27, 2008 - Uploaded by tmwts30
Robert Horvath denies the Holocaust in Romania. ... Added to que
http://www.youtube.com/watch?v=k36GG_kpb0g

ROMANII CRIMINALI SAU EROI

http://neamul-romanesc.com/opinii-si-atitudini/robert-horvath-„romanii-criminali-sau-eroi“/

REPREZINT ROMANIA
Mentionez faptul ca sunt singurul artist din Romania care arborez la
toate expozitile persomale steagul romanesc tricolor si portretul Regelui Mihai.

http://www.devagallery.com/
la exhibition .....la sfarsit.

COMENTARIUL DUMNEAVOASTRA ESTE LIPSIT DE ORICE SENS. DEMONSTRATI CAT DE CAT AFIRMATIILE.
SCUZELE DE RIGOARE SUNT BINE VENITE.
SCUZATI SINCERITATEA.
PS :
Bineinteles m-am referit la blogul Roxanei Iordache persoana care nu se poate deslipi de ciuma comunista. Banarea si interzicerea libertatii de expresie nu au legatura cu democratia . Nici macar nu are onestitatea de a anunta banarea persoanei mele.

Robert Horvath spunea...

@ PLANO 10
FACETI O AFIRMATIE EXTREM DE GRAVA . Nu mai incita la crima, Robert!
VA ROG SA EXPLICATI ACESTE RANDURI SI SA CERETI SCUZELE DE RIGOARE !

Plano10 spunea...

@Robert
Te rog comenteaza la un subiect politic de pe prima pagina a blogului ca aici se discuta despre pensii.
Ti-am raspuns la articolul"Fundamentalism crestin in Europa"

Avram Iancu spunea...

@Plano10.Problema incepe sa prinda contur si este de o gravitate nebanuita de noi.Da dragilor pensionari[nu numai militari]ni se pregateste o dura lovitura.Ce scrisesem despre primele semne despre plafonarea pensiilor a inceput sa "inmugureasca".Am deja primele cazuri concrete.Toti care scriu pe aceste bloguri sunt oameni "destupati"la minte ,sunt peste media si sunt convins ca au "antene"cam peste tot,prin toate cotloanele puterii,iar puterea nu este ata de elucubranta pe cat vor sa para.Nu au ei timp sa-si mascheze intentiile marsave ,ei sunt cu ochii dupa furat,pregatirea lor intelectuala este precara asa ca nu ne este greu sa-i dibuim-trebuie doar sa-i atudiem indeaproape.Deocamdata pregatiti-va de lupta.Mai vorbim.Nu e gluma cu plafonarea pensiilor la 4[patru]puncte de pensie brut adica 2931 sau 2487 in mana[net]indiferent cat de "dotati"sunteti in domeniu,iar banii ii veti privi inapoi cand va avea economia romaneasca resurese adica la ...Ispas[Pastele cailor]sau pastele mamei lor de nenorociti.tigri2

Don Corleone spunea...

@Robert Horvath
din link-urile pe care le postati,constat ca sunteti mai degraba ahtiat de reclama in mod neloial
Nu va pot cere scuze atat timp cat conceptiile noastre despre aceasta tara sunt diametral opuse
Eu am ramas si o sa mor roman,dvs ati devenit/veti deveni apatrid,dincolo de orice afise si drapele pe care le arborati incercand sa atrageti comunitatea romaneasca din zona.SI DE CE??....Pai hai sa va spun;PENTRU BANI si cu asta am inchis subiectul d-nule Horvath
P.S.IAR PLANO 10 V-A "GHICIT" LA FIX.asta faceti INCITATI LA CRIMA!!!!
acum astept acuzatiile de nationalism si bla bla bla....
SEMNAT
Tokes Laszlo

Don Corleone spunea...

@Robert Horvath
...si de ce denumirea localitatii Deva este scrisa in acele site-uri CARE VA APARTIN "Déva" ca eu am invatat altfel la scoala
E scris in romana sau maghiara??In ce tara se afla Deva stimate domn.Cum scrieti dvs de pilda New York sau.....na ca ma enervai!!

Don Corleone spunea...

....si sa se stie.in orice tara toate numele proprii ale acelei tari se scriu cf. grafiei specifice tarii respective.daca nu ...INSEAMNA ALTCEVA...

mos alecu spunea...

@Plano10 26 iulie 2011, 20:19 :
Totusi are cineva stiinta despre actul normativ in baza caruia se face aceasta plafonare ? Sau s-a trecut deja la conducerea statului pe baza de telefoane ... de undeva 'de sus' s-a dat un telefon la casele de pensii : "Bai , de la data de ... nu platiti mai mult de ... Executarea !"

Plano10 spunea...

@mos alecu
Nu este decat un zvon.
Nu cunosc o baza legala pt plafonare decat cea care a existat si pare ca s-a reitrodus cu cinci salarii medii- baza de calcul pt plata Contributiilor de asigurari sociale cazul veniturilor de natura profesionala- Vezi Codul Fiscal pe 2011.

L-as ruga pe @Tigri sa scaneze documentul de la Judecatoria Urziceni si sa-l trimita atas. pe adresa blogului pt a-l publica, cu pastrarea confidentialitati numelui.

Robert Horvath spunea...

@Don Corleone
- Eu sunt artist international si nu am nevoie de banii comunitatii romanesti.
Ceva amanunte pe Deva Gallery
www.devagallery.com
- Deva in englezeste se citeste Diva ....de aceea este nevoie de accent.
- Desi ungur sunt creiat de mediul romanesc ...mai ales de boiema bucurestiana. Ai iubesc pe romani si nimic mai mult.
- Va asigur ca nu vreau iau Ardealul. Sunt extrem de ocupat cu filmarile.
Opiniile mele despre relatiile romano maghiare sunt urmatoarele :

HUNGARIAN MANIFESTO- JOS REGIMUL BASESCU!
APEL ADRESAT CONCETATENILOR MAGHIARI, PENTRU A SE UNII CU ROMANII
PENTRU A SALVA TARA DELA DEZASTRU, INAINTE DE A FI PREA TARZIU, PENTRU NOI TOTI!

Am crezut intodeauna ca romanii si ungurii pot trai impreuna in pace. Inainte de revolutie
dupa absolvirea facultatii, am lucrat la televiziune si la principalele studiouri de film din Romania.
Intre operatorul de film Horvath si ceilalti cineasti nu am simtit nici o diferenta. Ne certam intre noi, dar uniti prin ura impotriva lui Ceausescu,..... am fost impreuna si frati.
Acum cateva ore un fost coleg ma sunat la telefon si mi-a spus un mare
adevar. '' fiecare om ,fiecare natiunile are bune si rele dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreodata despre unguri ca sunt lasi sau lipsiti demnitate .....dar m-am inselat...... Voi prin alesii dumneavoastra mentineti la putere pe Basescu !
Parlamentarii vostrii cu 6% din voturi sunteti principalii vinovati pentru razboiul care sa declarat nu numai impotriva romanilor ci impotriva tuturot cetatenilor acestei tari.
Da domnilor maghiari peste capul vostru mafia maghiara si mafia romana si-a dat
mana . Asa numita autonomie nu va izoleaza sau rezolva problemele. Bugetarului ungur ca si bugetarul roman i se reduce la fel salariul . Pensionarii din Tinutul Secuiesc au ajuns cersetori la fel ca romanii . Nu cred ca este vreo deosebire intre copilul maghiar sau copilul roman, care plange....... de foame. Cu ce va ajuta daca istoria se invata in limba maghiara, cat timp ce prezentul si genocidul indreptat impotriva tuturor se invata in limbajul hotilor , manelistilor si vanzatorilor de neam.?
Desi unii nu vor sa recunoasca voi sunteti cei care, cu un curaj nebun ati aprins la Timisoara, flacara revolutiei din 1989. Din pacate flacara sa stins si prin alesii vostrii faceti azi jocul comunistilor si securistilor impotriva carora v-ati ridicat impreuna cu romanii.
Am citit nu demult un articol scris de George Serban in care se spune " Dragi compatrioti, dragi romani, fiti unguri! "
.....aratati acelasi curaj si demnitate macar pentru o zi. Pentruca mi-a crapat obrazul de rusine nu ramane decat sa intorc foaia si sa va spun Dragi compatrioti, dragi ungurii, fiti romani! Sau cu alte cuvinte unitiva ,asigurand nu nimai painea de toate zilelele , ci si viitorul copiilor vostrii !
Citesc sau urmaresc pe micul ecran sute de mii de solutii , frectii la un picior de lemn de a iesi din criza si prapastie. Solutia este simpla si unica : Pe langa romani un milion de unguri pe strada!
Acum cateva minute am citit si recitit de zeci de ori un articol extraordinar...... care se termina spunand RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE!
Nu ramane decat sa extrapolez spunand:
RIDICA-TE GHEORGHE , IOSCA, ION SI PISTA !!! RIDICAT-VA ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU ,,,,,,,,,
Robert Horvath DEVA Cineast USA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com

Avram Iancu spunea...

@Plano,eu am hotarat sa ma retrag din tpate discutiile .nu am chef sa fiu injurat de oricine ,si am hotarat sa va dau [adica sa va las]pensiile in pace.Am vb cu sefu'si am hotarat sa va mai lasam pana la sfersitul anului...tigri2

Plano10 spunea...

@Avram
Cat de marinimos esti?
L-ai rugat tu pe Sefu`sa lase pensiile in pace???

Terugasem sa-mi trimiti copii de pe tidulele de la Judecatoria din Urziceni.