Un produs Blogger.

sâmbătă, aprilie 28, 2012

Fostul și viitorul ministru al Muncii, Mariana Campeanu, despre 5,5% și Legea 263/2010

0 comments
Aflată direct în emisiunea „ La Ordinea Zilei” a  Danei Grecu, pe A3, M. Campeanu a aflat de la televizor că va prelua portofoliul Muncii în Guvernul Ponta.
A dat asigurări că ceea ce s-a aprobat în Comisiile reunite ale Camerei Deputaților va deveni lege cît mai curînd, respectiv modificarea Ordonantei 107/2010 prin legea de adoptare, în care se va prevedea interpretarea dată de  Deciziile CCR, dar și restituirea sumelor reținute, în tranșe, pînă la sfîrșitul anului, prin virarea către Casa Natională de Sănătate a unor sume mai mici. Prin legea de adoptare a unei ordonanțe se poate legifera și în legatură cu efectele ordonanței pînă la momentul adoptării sau respingerii.
Nu ar mai fi cazul, deci, ca pensionarii să se mai adreseze Tribunalelor, zic eu, n-a zis doamna Campeanu.
Nu a amintit, e drept că nici n-a fost întrebată, dacă intenționează să facă vreo modificare a legii privind sistemul public de pensii
A spus că se duce la ministerul Muncii cu un anumit țel, are o datorie față de pensionari, n-a spus care, și dacă nu-l va putea realiza va demisiona într-o lună.
Nu trebuie uitat că doamna Mariana Munteanu a criticat serios forma finală a Legii 119/2010, propusă atunci de ministrul Apărării, Gabriel Oprea. O deranja sporul acordat militarilor pentru Ordinul Meritul Militar.

Niciun comentariu: