Un produs Blogger.

luni, noiembrie 05, 2012

La CEDO, recalcularea si revizuirea pensiilor militarilor vor avea acelasi tratament- inadmisibilitatea.

0 comments

 Decizia de inadmisibilitate nr. 63627/11, pronunţată de CEDO la data de 15 mai 2012, am publicat-o pe acest blog la postul CEDO, ca o măciucă pentru disponibilizați. Mîntuirea vine de la Ponta-Dobrițoiu

Cu o întîrziere de  de 5 luni de zile reacționează și SCMD. Anunță că se renunță la promovarea unei noi acțiuni la CEDO pe recalcularea pensiilor militarilor.

Creează o nouă iluzie că acțiunea la CEDO se va relua pe revizuirea pensiilor, după ce vor fi decizii definitive și irevocabile. Situația juridică este aceeași. Acțiunea va fi tot inadmisibilă.
De aceea revin și subliniez că problema pensiilor micșorate prin recalculare/revizuire are o rezolvare politică prin promovarea unei reglementări care să mențină în plată cuantumul avut în 2010, dacă prin recalculare/revizuire a rezultat unul mai mic.

luni, 5 noiembrie 2012


Renuntarea la actiunea la CEDO privind recalcularea pensiilor


Nota  
Nr. 24  (2395) din 05.11.2012
Publica

Emitent:
·       Departamentul Juridic                                                            
Persoane de contact:
Col (r) V. Mihai – 073.660.1110
Col (r) N. Staicu – 073.660.0989
E-mail: scmdjuridic@yahoo.com
Destinatari:
·       Membrii Comitetului  Director
·        Birourile Operative ale Filialelor  a caror membri sunt reprezentati de Casa de av. Gilca&Vasiliu
·        Membrii de sindicat reprezentati  de Casa de av. Gilca&Vasiliu
Subiect:
            Renuntarea la actiunea la CEDO privind recalcularea pensiilor
 Continut:
         Dupa cum se cunoaste de catre majoritatea membrilor de sindicat din Bucuresti si Ilfov care sunt reprezentati in instantele de judecata de catre Casa de avocatura Costel Gilca&Razvan Vasiliu, in perioada lunilor septembrie-octombrie a.c. ne-am preocupat de pregatirea unei actiuni la CEDO pe problema recalcularii pensiilor. Actiunea urma sa fie trimisa la CEDO in cursul lunii trecute. Acest lucru nu s-a mai produs intrucat pe adresa avocatilor a sosit un raspuns al CEDO (prezentat in anexa) la cererea anterioara facuta de Casa de avocatura, avand ca obiect tot recalcularea pensiilor, raspuns prin care se aduce la cunostinta avocatilor ca actiunea lor nu a indeplinit conditiile de admisibilitate prevazute deConventia pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor fundamentale(art. 34 si 35). Ca urmare, s-a convenit cu avocatii sa nu se mai trimita o noua actiune cu acelasi obiect - si care ar fi implicat costuri suplimentare nerecuperabile - intrucat era evident faptul ca s-ar fi soldat cu acelasi rezultat. O noua actiune la CEDO se va va pregati cu privire la revizuirea pensiilor daca situatia o va impune.
            Avand in vedere situatia creata, informam pe aceasta cale pe sindicalistii care au achitat taxa de 10 lei pentru pregatirea si expedierea dosarului la CEDO, ca suma de bani respectiva se afla la dispozitia domniilor lor la sediul central al SCMD, Departamentul Juridic.
           
SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) Monica I. CALOIAN

Niciun comentariu: