Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 10, 2012

Ponta: DA, actualizarea pensiilor. Marirea salariilor... nu se stie.

0 comments

Premierul Victor Ponta a participat, astăzi, la emisiunea „Income Magazine” la Antena 3


Prezint aici doar fragmentul care se referă la pensii și salarii.

Realizator: Intenţionaţi în bugetul pentru 2013 să prevedeţi şi creşteri salariale şi să compensaţi din urmă şi pensiile care anul acesta au rămas oarecum pe drum, n-au fost ajustate...
Victor Ponta: Cu salariile în 2013, atâta timp cât am reuşit şi ne ţinem de cuvânt cu restituirea a ceea ce s-a tăiat în 2010, aş fi mai degrabă prudent să vorbesc de creşteri salariale. În ceea ce priveşte pensiile însă, sigur, noi finalizăm ceea ce trebuia dat înapoi la pensii, apropo de încasarea aceea de contribuţii la sănătate. Însă, avem o lege aprobată de către fosta majoritate, dar şi de către noi, care lege prevede că de la 1 ianuarie pentru pensii trebuie să aplicăm acea actualizare, inflaţie şi creşterea salariului mediu. 

Din calculele pe care le facem, acum, sigur a venit şi chestia cu inflaţia, mai mare decât fusese prognozată, încercăm să oferim cât mai mult din ceea ce ar trebui să facem. Însă numai când am toate calculele şi când văd ce înseamnă cei 5 miliarde pe care trebuie să-i dau înapoi( rata imprumut FMI-n.m.) pot să dau o cifră exactă.
Realizator: Am înţeles...
Victor Ponta: Vedeţi că sunt foarte prudent, că e uşor de vorbit în campanie electorală...
Realizator: Uneori e mai bine să fii prudent decât să te arunci în afirmaţii pentru care poţi să fii tras după aceea la răspundere dacă nu sunt acoperite.
Victor Ponta: Sunt convins că oamenii nu mai aşteaptă doar poveşti, vor să audă şi lucruri bune şi lucruri rele.

Niciun comentariu: