Un produs Blogger.

marți, mai 14, 2013

Dilemele SCMD despre proiectele unei viitoare legi a pensiilor militare

0 comments
Intr-un comunicat adresat membrilor și nemembrilor de sindicat, președintele SCMD consideră că varianta legii pensiilor militare, care se discută, în prezent, pe internet,  este o diversiune.
L-ar fi consultat și pe ministrul Dușa care nu a asumat contribuția ministerului în eleborarea  proiectului calificat de domnul Dogaru ca inacceptabil, pentru că nu reglementează actualizare pensiilor în funcție de soldele militarilor în activitate.
Pe acest blog varianta a fost pusă în discuție sub titlul "Hai la pensii militare  ...fără actualizare"  după ce cițiva comentatori au tot strecurat fragmente din presupusul proiect de lege și după ce textul întregului proiect  a fost publicat  de un domn Dan pe Roarmy230. 
Dincolo de conținutul său discutabil, eu apreciez că acest proiect este bine redactat din punct de vedere al tehnicii juridice, fiind exclus ca el să emane de la niște novici într-ale legiferării. Este mult mai bine redactat  și mai coerent decît proiectul asumat de SCMD,  anul trecut, în luna iunie, variantă de lucru cunoscută sub numele de proiectul Sarbu.
Varianta proiectului Sâbu am publicat-o pe blog la postul "SCMD propune o nouă lege 164, favorabilă numai actualilor disponibilizați, nefevorabilă pentru 80% di actualii și viitorii pensionari militari" Imi mențin criticile și observațiile exprimate anul trecut.
Aveți, acum, și d-voastră, cititorii, posibilitatea de a compara cele 2 proiecte.

Niciun comentariu: