Un produs Blogger.

marți, august 16, 2016

Care dintre soferi va primi amenda in caz de tamponare?

34 comments



”Cel care schimbă direcţia de mers trebuie să se asigure. După cum se vede clar în poză, autoturismul portocaliu
e cel care îşi schimbă direcţia, pentru a părăsi giratoriul fiind nevoit să treacă de pe banda 2 pe banda 1. Direcţia de deplasare într-un sens giratoriu este un cerc, deci de fiecare dată când ieşi din giratoriu, părăseşti cercul, adică schimbi direcţia de mers şi trebuie să te asiguri. În cazul unei tamponări, dacă nu se va încheia un formular de constatare amiabilă, conducătorul autoturismului portocaliu va fi sancţionat conform articolului 54 alin. 1 din OUG 195/02R, cu amendă de la 4 la 5 puncte amendă şi cu 3 puncte de penalizare.”, a scris agentul de poliţie braşovean Marian Godin pe pagina de Facebook


34 de comentarii:

Anonim spunea...

Cu parere de rau,as comenta dar nu am ce!....chiar in continut se da raspunsul la intrebare.Brasovul e plin de giratorii dar si mai multi tembeli/aroganti/prosti/si mai ales complexati. Nevasta-i cearta,parintii ii cearta,rudele si prietenii fac mishto de ei......si ei ce fac??......isi aduc aminte ca masina si pedala de acceleratie ii asculta intotdeauna....si se simt si ei "stapani" pe "ceva".Nu am nimic impotriva dar doresc sa se incolaceasca in jurul copacilor sa cada in prapastii sau (putin probabil) sa se izbeasca de un tanc de 60 de tone cu 200 km/ora......dar sa nu omoare OAMENI NEVINOVATI SI COPII LOR!!......aici e problema cred eu....ca i-as impusca si dupa ce sunt morti.....asaaaa pt siguranta.

Anonim spunea...

Off topic(cu scuzele de rigoare)Si va rog sa nu comentati ce am scris mai jos

hai ca olescu s-a "sucit" iar pe pensiile "republicane" Gata nu mai e "monarhist" I-a trecut!!

Anonim spunea...

Nu stiu cat costa dar in mod sigur sunt utile.Sunt sigur ca ar fi bune si in RO sau mai ales in RO

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Sci-tech/Auto/Limitatoarele+de+viteza+inteligente+viitoarea+arma+impotriva+vit

lala spunea...

asa este in oug si reg. dar mi se pare absurd;
1 este sens giratoriu si este specific;dai prioritate si intri (prioritate de stanga);
2 auto verde trebuia sa se incadreze pe banda 2 si sa se asigure, sa dea prioritae;
3 daca la intrare in sens dai prioritate este logic ca si la iesire sa dai prioritate;
4 ce face cel de pe banda 2 daca pe banda 1 se circula continuu ?

Unknown spunea...

Destul de caraghios. Nu exista un marcaj in sensul giratoriu. Obanda unu pe intrgul sens ci numai intre intrare si urmatoarea iesire, iar marcajele stabilesc clar de pe ce banda se poate iesii. Acum vad de ce se mai intampla si necazuri in sens.....

Unknown spunea...

In intersectiile cu sens giratoriu se aplica regula prioritatzi de stanga. Are prioritate autoturismul portocaliu, cu conditzia de a semnaliza intentzia de iesire din sensul giratoriu.
Autoturismul verde s-a incadrat gresit, banda 1 se foloseste numai de catre autoturismele care parasesc sensul giratoriu la prima iesire.

Unknown spunea...

@ DoruSerban
Ha, la gipanele noastre ar trebui sa coboare minim jumate de metru si sa faca parapeti de beton la sosea....

Adi 4 you spunea...

Asa este! Auto porocaliu isi schimba directia de mers iar daca se vor tampona va plati farurile sparte. Postarea este mai veche pe internet, iar agentul Godina doar a preluat-o si a explicat ce si de ce!

CEZAR spunea...

Off topic/
Noi cand il comemoram pe T2.MaKiss..luptatorul neinfricat pentru ..pensia LUI....???
Doi la mana ..la fel de important ..
Baaa..Olescu ..cel trepanat la cap in loc sa -i scoata cuiul din calcai..este ferice !
Incepe ..IMINENT razboiul (dupa retardatul asta mai trebuia sa inceapa de vreo nspe otri !)
Olescu isi negociaza tabara ...care da pensia mai mare ...asta-i intrebarea ...???
Noi ce sufletul meu facem ..ca traim ca habarnistii ..mai ales de cand se duseeeeee si MaKiss..care lupta pentru pensia lui..
m-Alul ii di tot rahatul ..nu are rost sa-l mai bag in seama ...!!!
Cuuum se duse (B).elita ..noastra militara ....!!!

George spunea...

Buna ziua ! Vinovat se face Autoturismul,aflat in banda 2. Care ii taie calea celui din banda 1 Cel aflat in banda 2 . Acesta nu putea efectua aceasta manevra intrucat nu a semnalizat intentia de schimbare a directiei de mers si nu s-a asigurat ca aceasta manevra se poate face fara pericol Aceste abateri le gasesti frecvent in trafic si sunt foarte periculoase cu consecinte grave si deosebit de grave In speta,cel aflat in banda 2 ii da dreptul celui din banda 1,sa treaca, dupa care se asigura si trece si el pe banda 1 George

Anonim spunea...

Mai da ce mai negociati voi pe aici......ca la piata...

Anonim spunea...

Eu discut fara negociere.Ala portocaliu s-a incadrat gresit de la inceput ....mai da o tura si respecta legea....ce-i asa de greu?

Anonim spunea...

dar si ala verde trebuia sa vireze "scurt la dreapta" ......lucru dracu'n casa popii...hi,hi

Anonim spunea...

....dar si ala verde trebuia "sa o coteasca" pe prima la dreata

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Autoturismul verde trebuia sa vireze prima la dreapta, aceasta este incadrarea sa pe banda din dreapta, iar pentru a merge inainte sau la stanga trebuia sa se incadreze pe banda de langa axa drumului. In acest caz va primi amenda!

Anonim spunea...

se intampla ca unui prieten de al meu la un semafor "de doibani".El statea pe loc la semafor si o tanti i-a tras-o la porbagaj...amenda si ea si el,dar el mai nasol pt consum de alcool+ suspendare permis.....in cazul de fata i-as "arde" pe amandoi pt ca nici unul nu respecta codul rutier.Ma insel oare??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doru Serban, sa-ti explic cum sta chestia! Daca el nu consuma alcool, ea era absolut vinovata. Sa le etapizam spre intelegere: Legea spune clar ca, atat in mers si stationare, vehicolele trebuie sa aiba o distanta intre ele, suficienta pentru evitarea oricarui pericol! Legea nu se exprima pe limite de metrii, ci doar sa se evite orice pericol. E valabil si la opriri, parcari, pozitia vehicoleleor in mers, etc. Alcoolul ingerat, si in caz de accident, este imediat taxat ca vinovatie, chiar daca cel baut n-a cauzat nici un rau! Semaforul nu ai voie, deasemenea, sa-l depasesti, ca si alte indicatoare sau semne de circulatie pentru prioritati, interdictii si la treceri de nivel, in afara de ,,cedeaza trecerea '' unde te apropii in intersectie sa te asiguri si nu esti obligat expres sa opresti...

Huhu Rezea spunea...

Autoturismul verde, daca semnaleaza permanent stânga, poate sa se invarteasca de n ori in giratoriu si toti cei care intra in giratoriu si cei care circula in paralel cu el pe banda a doua si vor sa iasa din giratoriu trebuie sa-i dea prioritate, cat timp verdele isi pastreaza cercul pe care a intrat.
De altfel, ia amintiti-va de cate ori ati semalizat dreapta cand ati iesit din giratoriu dupa ce ati virat corect la stanga pa banda interioara?
Autoturismul portocaliu nu are prioritate fata de cel de cel verde, care a intrat odata cu el in intersectie.Nu e suficient ca semnalizeaza dreapta Trebuie sa si acorde prioritate cand schimba banda.

Unknown spunea...

Revin si repet. Marcajul e prost. De aceia VERDELE se poate rotii cat vrea in sens. Cel ce se afla pe ultima banda e obligat sa iasa la prima si numai cel din centru poate sa se invarteasca cat doreste. CONCLUZIE: MARCAJ PROST, fara selectie.

Unknown spunea...

dle H vedeti ca paslaru de la munca vireaza ceva pe la pensii civile inca din dec anul acesta ,cu batae mai lunga si un anul ce vine , zice ca recalculeaza pensiile civilee etape etc ,dar mai indruga ceva si despre ordonante deja existente .astia cred ca raman si in urmatorii ani la carma tarii , sa vedem ce le mai trece prin cap ,ei zic ca fac niste norme de aplicare la legea deja existenta.Iar incurca ceva .

micutzul spunea...

Dar in care masina e PSDul si in care PNLul...?
Conteaza mult in care parte vireaza astia...

iceparu spunea...

Alo,ala care le stie pe toate si ne invata si pe noi.La stop nu depasesti pana ai vizibilitate mai desteptule?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai ca esti tare, Micutzule! Mi-ai smuls zambete! Cred ca vireaza amandoua partidele la dracul sa-i chieptene! Motiunea de cenzura nepusa in practica de PSD impotriva guvernarii tehnoretardate le va aduce scaderea procentajelor, sprijinul direct al PNL ii va scurtcicuita! De tot. Ca pe PNT-cd!

Unknown spunea...

@ Huhurez and all Cu scuzele de rigoare , daca ma poate cineva ajuta ca simt ca plesnesc !!!!. AM PRIMIT FISA CU LOCURILE DE MUNCA - CONDITZII SPECIALE - BAZA LEGALA HG 1294/ 2001 SI M123/2015 ????!!!!. In precedentele decizii de pensie am fost incadrat la cond. deosebite , 3 luni la an !!!!!. De ce ?????. Adica HG 1294 NU S-A APLICAT IN TOTZI ACESTI ANI ORI EU AM FOST UN IDIOT CA N-AM FACUT CONTESTATZIE LA DECIZIILE DE PENSIE SI DE RECALCULARE - ULTIMA CONF. LEGII 263/2010 ?????????. AIA E DIN 2011 CAND DE MULT MUNCEAM LA GREU IN PERFIDUL [SI DEGENERATUL] ALBION !!!!. ADICA HG 1294 NU S-A APLICAT PANA CAND A INTERVENIT M 123/2015 , M ASTA E MAI TARE CA O HG ????????. CE POOOLA MEA DE TZARA E ASTA , BAI FRATZILOR ????? SI CA SA VEDETZI CUM E CU AIA ,, FACEREA DE BINE , FOOOTERE DE MAMA'' . PENTRU 4 ANI SI CEVA AM FOST[SI] PLUTONIER DE COMPANIE DUPA CE MA ROAGA SEFUL , ASTA E ADEVARUL , CA-N AVIATZIE NU E CA LA PIFANI - BAI , ZICE , IA COMPANIA CA M-AM SATURAT , DE CATE ORI VINE REVIZIA , O GRAMADA DE LIPSURI , IMPUTATZII , LA TOATE BILANTZURILE MA RIDICA CONU' IN PICIOARE !!!.,, RAMAI SI LA ZBOR , IEI STARTURILE [ NORMAL , CA MAI AVEAM SI UN R-845 IN PRIMIRE] , SI CLASIFICAREA !!!!. SI UITE-ASA , CU MULT FOOTAI , IN LOC SA-MI FI VAZUT DE TREABA LINISTIT LA ZBOR ACUMA MA INCADREAZA AIA LA CMJ LA CONDITZII DEOSEBITE PENTRU AIA 4 ANI IN LOC DE SPECIALE !!!. ADICA PIERD 1 AN LA VECHIME !!!!!. CE-AR TREBUI SA FAC ACUMA - SA FAC CONTESTATZIE LA ,, FISA .....'' SAU SA ASTEPT DECIZIA DE PENSIE , ADICA LA POOOLI VARA ????. IAR LA DECIZIA DE PENSIE DIN 2011 , PE LEGEA 263/2010 , DE RECALCULARE DE FAPT , MAI POT FACE VREO CONTESTATZIE ORI S-A DUS POOLI DE SUFLET ???????. MULTZUMESC CELOR CE SE VOR DERANJA SA MA BAGE-N SEAMA CU UN RASPUNS !!!!. Sanatate tuturor !!!.

Unknown spunea...

Este impresionant cit de greșit analizați situația bazîndu-vă pe știința lui nea Godină, căruia i se dă o importanță deosebită în toate publicațiile în ultimul timp și nu știu de ce.
În primul rînd la orice intrare în sens sunt trasate pe șosea semne clare. Astfel cel de pe banda I are dreptul să facă doar la dreapta sau cel mult la dreapta și înainte, deci el nu are dreptul ca, după ce depășește sensul, să facă la stînga. Totodată cel care intra în sens de pe banda II are trasat semnul care îi permite să meargă inainte sau la stînga. Deci e destul de clar că automobilul verde nu numai că nu are prioritate față de cel portocaliu, dar nici măcar nu ar trebui să aibe dreptul să se inscrie spre stînga, deoarece el trebuia ca înainte de intrarea în sens să se înscrie pe banda II dacă vroia s-o ia la stînga. Dacă cel verde ar fi venit de pe șoseaua care e reprezentată în partea de jos a desenului, e clar că ar fi fost obligat să-i de-a priorittate celui cu mașina portocalie. Oricum, am cam început să mă plictisesc de Godină ăsta și de gîndirea lui elucubrantă.

Huhu Rezea spunea...

@Carmen
Mai cugeta o data.
Cel care intra in sensul giratoriu acorda prioritate celor care deja sunt in giratoriu si are prioritate doar fata de cei care intra in giratoriu la urmatoarele intrari- iesiri.
Cei intrati in giratoriu respeca intre ei normele comune de circulatie.
Gandeste-te ca sunt giratorii cu 3-4 benzi. Nu poti sa treci de pe o banda pe alta,fie in stânga fie in dreapta,fara sa semnalezi si fara sa acorzi prioritate celor care circula pe banda pe care vrei tu sa intri.
Culpa se interpreta la fel daca tamponarea avea loc la urmatoarea iesire.

Unknown spunea...

@ Huhurez
Dacă la intrarea în sens ar exista 3 benzi, cel mai corect ar fi să exizte următoarele semne și, de regulă, șoferii își poziționeză mașinile în următorul fel: banda I – obligatoriu dreapta; banda II – oblicatoriu înaine; banda III – obligatoriu stînga. În acest caz nu ar mai exista nici o neclaritate pt. că cel cu mașina portocalie nu ar avea dreptul să meargă înainte, iar cel cu cea verde nu ar avea dreptul s-o ia la st. Dacă la o intrare în sens cu 3 benzi există totuși situația că benzile II și III au trasate semnul pt. înainte și la st., atunci evident că în sens se respectă regulile obișnuite de pe șosea, deci cel cu mașina portocalie trebuie să semnalizeze, să dea prioritate celui cu verde, apoi să intre. Oricum, esențiale sunt semnele trasate pe șosea la intrarea în sens.

iceparu spunea...

Carmecito@,mai analizeaza fiindca aflata la volan risti .O fi frumos sa fii lovit de o dama dar
lovitura sa fie fara consecinte.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

L-ati citit pe marele poet spaniol, Federico Garcia Lorca? Il am in suflet, alaturi de alti mari poeti ai lumii...Atat de mult l-am indragit, incat i-am dedicat cateva versuri. A murit asasinat, bagandu-si nasucul in politica acelor ani fascisti dintre cele doua razboiaie mindiale. A fost un fanatic admirator al coridelor si al celui mai mare toreador al acelor timpuri, Ignacio Sanchez Mejias, care a sfarsit in coarlele taurului...L-a plans si i-a dedicat un poem, sciind cu lacrimile siroindu-i pe obraji. L-a admirat si pe marele pictor, Savador Dali, cel care afland de moartea toreadorului si despre lacrimile poetului a pictat monumentalul tablou cu taurul si toreadorul...Eu ii admir pe toti si de aceea le-am dedicat aceste versuri, prin marele poet:

Lui Federico Garcia Lorca-poetul impuscat...

Taurul cu ochii inrositi
Ti l-a omorat pe Mejias
Cu ale coarnelor suliti
In vestita corrida din oras!

Ai blestemat atunci ora cinci
Transformand-o-n lait motiv
Si crezand ca poate invingi
Tristetea, ca un copil naiv!

,,Casidele'' tale plang intunecat;
Ici colo zambeste o roza
Nestiindca o sa fii impuscat
Intr-un moment de psihoza!

Vibreaza ghitara la care-ai cantat
Langa pianul trist si tacut,
Uitarea peste ele s-a lasat
Ca peste mare un sarut mut...

Vibrez si eu sorbindu-ti poemul
,,Oda marelui Dali pictor''...
Inchid ochii si-i vad tabloul
Cu taurul rapus de toreador.

Tu esti taurul, Garcia Lorca?
Dar cine-i toreadorul nebun?...
L-as vrea pe nebun pe mare cu barca
Atunci cand va bate un groaznic taifun...

CORNELIU IFRIM

Toreadorul a murit rapus de taur, intr-o dupa amiaza la ora cinci...Aceasta ora i-a devenit nesuferita pana la moarte marelui poet, o ura si devenise un lait morbid in minunatele sale poeme...Literatura, ca si Decretul de circulatie, fac parte din cotidianul nostru...De ce le-am separa?

Huhu Rezea spunea...

Reveniti cu comentsriile si intrebsrile despre pensii pe un articol adecvat, nu aici.

Huhu Rezea spunea...

Reveniti cu comentsriile si intrebsrile despre pensii pe un articol adecvat, nu aici.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhurez & Postatorii: Vedeti ca aveti postat in pagina de fb Huhu Rezea un articol cu situatii similare in sensurile giratorii, si se explica clar ca virajul la dreapta nu se poate efectua daca nu ai incadrare pe banda potrivita!

Unknown spunea...

Reveniti va rog la un articol despre noutati la pensiile .... de stat ca numai militare nu-s. Multumesc!

Unknown spunea...

un numar de 123 ludecatori sau asa ceva ,au facut o s crisoare deschisa despre zaplicarea oug 20\2016 privind salarizarea ...etc ,,,pai sa vedem cum este cu prorocarea unor article din legea pensiilor militare , dar dvs ,DL H sa ne spuneti si noua cine ar mai trebuii sa faca la fel?..scrisori deschise pentru dreturile militarilor pensionari pe care ii chinuie de 5 ani .