Un produs Blogger.

miercuri, februarie 08, 2017

Aşadar, cine a încălcat Legea Securităţii Naţionale prin abuz în serviciu?

23 comments
Valer Dorneanu, preşedintele CCR, le-a spus-o clar lui Iohannis, Augustin Lazăr, procuror general, Codruţa Kovesi, şefa DNA şi Mariana Ghena, preşedinta CSM, că au abuzat de funcţii pentru a bloca, prin incitarea la manifestaţii de stradă, activitatea uneia din  componentele Puterii Executive, Guvernul României.
Acuzarea poate indica Legea 51/1991 art. 3, lit. f) ca act juridic încălcat de cei menţionaţi mai sus. 
Declaraţia lui Valer Dorneanu:
Am constatat că nu există un conflict, între Parlament și Guvern. Subliniez că acesta a pornit de la OUG 13 / 2017 și subliniez că abrogarea acesteia nu poate opri procesul constituțional în curs de derulare, pentru că așa cum s-a pronunțat și CCR în mai multe cazuri, renunțarea sau abrogarea unui act normativ nu ne poate opri din procesul acesteia. Deci abrogarea OUG nu are sens. Cât despre natura conflictului dintre Parlament și Guvern – s-a spus că Guvernul și-a arogat un drept de legiferare pe care nu îl are. Este adevărat că Parlamentul are aceste drepturi. Guvernul, de regulă, nu are o astfel de competență. În mod excepțional, Guvernul poate fi delegat să emită astfel de ordonanțe. În cazul ordonanțelor de urgență, delegările sunt mai largi și se aplică în situații excepționale. În această privință, nu există un conflict. Guvernul a acționat legal. Urgența și oportunitatea actului normativ nu este de competența Curții să o verifice în această sesizare. Deci aici suntem în materia unui conflict de competență, nu analizăm actul normativ, cu acțiuni care încalcă prerogativele puterii. Este dreptul Guvernului să aprecieze urgența și conținutul ordonanței și aceste lucruri potfi verificate prin control a priori sau litera d) legată de neconstituționalitate. Mâine ne vom pronunța cu privire la sesizarea Avocatului Poporului Cât despre conflictul cu autoritatea judecătorească, acesta ar fi fost valabil, dacă Guvernul ar fi nesocotit decizia legală, ori CSM apreciază excesiv textul din lege care se referă la avizarea acelor.”, a spus Valer Dorneanu, după ședința CCR.

23 de comentarii:

Gigi spunea...

Demisia sau demiterea!Primul pas!
Dupa aceea plangeri penale.Cine sa se ocupe de plangeri? Tot ei?
Exista o singura scapare:DEMISIA DE ONOARE!

Iulian Mareș spunea...

Nu GIIGI,
Arestarea cu catuse, in fata canerelor TV pt art3 din L51-1991!
Vreau caderea Bastiliei!
Acum, trebuie explicat pe intelesul oamenilor decizia CCR, vinovatiile si demarata suspendarea lui KWJ, ...apoi acuzarea de Inalta Tradare!
Sa se limpezeasca odata apele!

mirelamarinescu@917 spunea...

CUI CERI DEMISIA ;FII EXPLICIT ; DLE H ACUM SA IASA IN STRADA SI PSD SA CEARA DEMISIA LUI PLAVANUL DE IOHANIS SI ALTORA :

Iulian Mareș spunea...

Cititi si va cruciti de proasta Parlamentului, ce s-a intors de peste ocean, pt a lupta alaturi cu USR!

https://www.dcnews.ro/mobile/cosette-chichirau-bye-bye-grindeanu_532051.html

iceparu spunea...

Cutremur de 5 grade.Zgaltaiala puternica dar de scurta durata.Asta ne mai lipseste ,acum.Un cutremur de inalta amplitudine si ne inchide gura.

Huhu Rezea spunea...

@ice
Nu s-a întâmplat nimic. WKI tropăie din picioare după Decizia CCR.

iceparu spunea...

Huhule@pe bune.Cutremur la propriu.Noroc ca a fost de scurta durata.La scurt timp a fost urmat de o replica.

Ein Stein spunea...

Presedintele Klaus ori nu are capacitatea de a invata din greselile celorlalti expresedinti ori nu vrea. Presedintele Basescu inca nu si-a revenit de la palmele si suturile in cur pe care le-a luat imediat dupa terminarea mandatului de la 'statul mafiot', a crezut ca el e stapanul inelelor cand de fapt nu era decat o papusa Voodoo in mainile securistilor. Acum degeaba striga si da pe taragot toate dedesubturile statului mafiot, e tarziu. Presedintelui Klaus i s-a inoculat aceasi idee ca el e stapanul, sa se bazeze cu incredere pe ei ca ii vor fi crediciosi pana la moarte. Ghici ce se va intampla la terminarea mandatului? Fix aceleasi suturi in cur si palme. Romania nu mai are nevoie de presedinte papusa Voodoo si papusarii trebuie pusi de urgenta la adapost pentru cat mai multi ani.

Liviub spunea...

Am facut exact ce a spus Presedintele sutelor de mii: am asteptat cu rabdare si am urmarit cu atentie ceea ce dumnealui a dorit sa fie un discurs extraordinar! Ca si Dumneavoastra, am ramas, era sa zic "mut"! Stiind cu cine avem treaba, m-am lamurit ca acest om merita toate eforturile pentru a-i procura bilet, numai DUS, cat mai departe de aceste meleaguri. Nu trebuie sa i se ceara demisia, ca asta-i un gest de onoare, trebuie intreprinse demersuri pentru izolare si indepartare, ca altfel ii bai mare cu tara. Cine vrea sa vada cum arata ura fata de tara si poporul sau, sa se uite la ranjetul lui. Ma tem ca pierd pariul avand ca obiect "cine castiga meciul dintre presedinte si puterea parlamentar-guvernamentala". Eu spun ca va castiga puterea... Totusi, la nevoie am sa votez cu toate mainile...

Ein Stein spunea...

Am uitat, scuze.
Institutiile statului roman trebuie restructurate, redimensionate si reporfesionalizate. Trebuie luate masuri de urgenta pentru pprevenirea angajarilor pe ochi frumosi a tot felul de analfabeti, rubedenii, amante, trepadusi, etc.
Toate institutiile! Si nu ar fi rau sa se inceapa cu cele de forta, sper ca MApN-ul sa aibe prioritate. Daca tot se cheltuiesc patru miliarde de euro pe inzestrare este imperativ sa existe si personal capabil sa folosesca tehnica noua, birocratii majoritari nu pot si nu stiu.
Si ca sa nu suparam SRI-ul, trebuie adus si el la dimensiunile si atributiunile unui stat democrat, membru UE si NATO, fara anaconde, profesori universitari cu liceul la seral la deplina maturitate sexuala, etc.
Auzi Dragnea si Tariceanu, RESTRUCTURARE.

Mitica spunea...

Sigur ati citit pe SCMD....http://scmdmedia.blogspot.ro/

Iulian Mareș spunea...

Ice
L-ai simtit la Braila!
La Cotroceni a fost de 7ºR!
Si va urma!....nu a zis el ca trebuiesc platite gafele?
Dar abuzul in functie si cel de putere?
Nu el a impus ordinea de zi la CCR?
Nu el a instigat intrand sub incidenta art.3/L51/1991?

iceparu spunea...

Mares cam este in opinia mea o frectie la un picior de lemn.Raul trebuie taiat din radacina.Inca nu vad un rival pe masura.Omul a prins gustul puterii.A devenit actor de mare clasa.Prestatia lui in parlament m-a uluit.A invatat repede.Nu are inhibitii.Este un agamita Dandanache perrfect.Ca un fost prof.obscur interpreteaza asemenea rol ma pune pe ganduri. Nici Iliescu,nici Constantinescu sau Basescu nu au avut aceasta interpretare.Omul nu rade ci ranjeste.Nu pot sa mi-l imaginez la catedra.Nu vad in partide un rival pe masura.Chiar daca eu nu-mi doresc stiind ce am patit cu Basescu in al doilea mandat ,KWI il va avea.Poate nu ar fi rau daca nu ar fi insotit de cei ce nu ne agreiaza.La bulgari a aparut de undeva din necunoscut un militar.Dece nu ar fi si de la noi?

Ein Stein spunea...

Sper sa nu ma banuiasca cineva ca as fi fun al presedintelui Iohanis, am citit cateva randuri din articolul scmd, sunt dezgustat cat de jos pot sa coboare mintile otravite de ura si prostie. As dori sa mai scriu cateva randuri pentru cei care afirma ca sunt democrati.
Iohanis este cetatean roman cu drepturi si obligatii, nu poti sa ceri unui cetatean sa plece din tara pentru ca nu-ti convine ceva. Daca Iohanis a gresit sa plateasca conform legii, asta e baza statului de drept, nu insulte si discriminari.
De asemenea as mai dori sa scriu ca a il suspenda pe Iohanis pentru simplul fapt ca poti este o masura arbitrara si nu are nimic de-a face cu statul de drept. Ca ne place sau nu Iohanis a fost ales presedinte cu votul a milioane de romani. Ce facem cu voturile lor? Le aruncam la cosul de gunoi al istoriei cum am mai facut-o? Daca Iohanis, cetatenul roman si presedintele Romaniei a gresit cu ceva si a incalcat legea sa plateasca! Sunt de acord cu atitudinea lui Dragnea in privinta suspendarii. Nu va lasati coplesiti de ura ca va intuneca ratiunea.
Pentru situatia in care se afla Romania acum nu este vinovat doar Iohanis, separatia puterilor in stat insemna sa nu pui briciul si maimuta in aceasi incapere ca vedeti ce se intampla.
Romania trebuie sa devina o democratie autentica si un stat de drept.
De data asta va scutesc cu restructurarea.

Iulian Mareș spunea...

Pt ca stiu ca citeste...dar spune ca este cenzurat ma adresez unei suide maximale!

Avyanyc/ T3/Ion/Ipu
Pt ca 5 zile ai tocat cu nelegalitatea OUG13 in calitate de exceptional jurist al globului, rog ca acest PACALICI SUPREM sa aiba farama de rusine sa nu mai apara timp de 1000 de ani pe bloguri.
Stiam ca mascariciul nu are legatura cu stiintele juridice si doar posteaza conceptii de partd falimentar!
Um asa tremurici limbrik mic nu mi-a fost dat sa vad pana acum!
A jignit Admin....colegi...etc, alaturi de un alt handicapat neuronal DS!
In final, eu il trimit la staulul di Rasinari sa invete dreptul de la oi!
Un om asa de mic nu am vazut pana acum! Kiar l-as injura.....dar nici nu merita...

PS....stiu ca citesti sclav fara memorie....marcut!

Iulian Mareș spunea...

Ein Stein
Intoarce tu si celalalt obraz ca sa iei o zmetie!
Nu domnule...nu a gresit! El a produs o infractiune si o incercare de lovitura de sta cu pumn in manusa de catifea!
Cu greseli si iertari mergi in biserica.....daca ROU se destrama, tu zici ca a facut si el o greseala?
Nu cred ca iti dai seama de cuibul de vibere din binom!
Masuri reale sunt
- procur gen destituit prin solicitarea Parlamentului
.- idem sef DNA si SRI.....ai citit art.3? ...asa ceva nu e cu iertare...
.-KWJ suspendat, cercetat. Inculpat si cercetati si cei de mai sus.
Destructurat tot sistemul
Inlocuita L51 cu una noua si demilitarizat si restructurat serviciul. Idem SIE.
Hai sa nu aprindem lumanari si sa spunem rugaciuni decat in biserica!
Este o infractiune la statul democratic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, obuzierele au executat lovituri ciocan de i-au cutremurat pe toti incrancenatii cu orientari bosevice si fascistoide! Comentariile sunt de prisos unor anti romani care acum isi ling ranile sangerande...Si cand te gandesti ca e de abia inceputul... Sa fi fost in locul lor, aveam sa intru in pamant de rusine! Ei, ash, ti-ai gasit...

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Zici ca te-a uluit?.....repetase un rol!
Autistii au capacitati extraordinare unidirectionate!
Ex.-se rastoarna o cutie cu kibrite si instantaneu iti spune cate bete sunt jos!
Fac inmultiri mentale cu factori de cate 2-3 cifre, dar nu stiu sa execute operatiunea in scris!

Liviub spunea...

Si am vazut iar asa zisul zambet al intai-ului gospodar al tarii, in fata nesimpatizantilor din fata palatului. Noroc de feisbuc, a putut sa exprime doua vorbe, din care una se referea la civilizatie. De care nu a dat dovada in fata alesilor si a poporului mai alaltaieri

Huhu Rezea spunea...

Ministrul Iordache nu s-a remarcat ca specialist... nici ca presedinte al Comisiei juridice a Camerei Deputaților.
Dar, trebuie să remarcăm că modul său autoritar teatral de comunicare a speriat Sistemul și l-a determinat ca în câteva zile să-și devoaleze toate mijloacele și actorii pe care contează. In câteva zile se va „rupe pisica”. Unii cu mijloace legale, alții cu diversiuni.

gheo spunea...

Romanii nu trebuie acuzati pentru partizanatul favorabil uneia sau alteia din tabere, saracia, sperantele lipsite de prea multe fundamente, carnagiul practicat intre politicienii romani pentru favoruri personale sau de grup, promisiuni care, chiar daca nu au nici un suport, pot foarte usor *suci mintile oamenilor* sau *vanzarea constiintei dictata de saracie*. Sa nu ne amagim, intrebatii pe *oamenii simpli de pe strada pentru care viata nu inseamna prea mult* si o sa va convingeti cat de usor pot fi manipulati, indiferent de *tabara*.

Dan B. spunea...


@gheo:

Ba dimpotriva, romanii care protesteaza fara a sti pentru ce sau pentru ca nu au catadicsit sa se informeze asupra normativului criticat (nici sa-l citeasca?), trebuie ostracizati.
Caci protestul este ilegal in lipsa unui obiectiv clar precizat si corect fundamentat.
Ceea ce propagi dta ar avea oportunitate doar daca ambele „tabere” ar detine partialitate in dreptatea celor sustinute. Cum insa, logic si legic, guvernul Grindeanu nu a gresit in emiterea respectivelor OUG, ...... Personal, sunt prejudiciat ca „abuzul in serviciu” a fost dezincriminat inca din 15.06.2016, prin decizie a CCR, caci mdm Pruna nu a catadicsit sa se conformeze. Desi intreg probatoriul prezentat de mine si confirmat de catre instanta judiciara, atesta invinuirea unui politist de la „rutiera”, dosarul a fost clasat.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Infracțiunea de abuz în serviciu nu a fost dezincriminată în totalitate de CCR. A rămas in continuare și există și acum, dar în limitelre definite de CCR
O decizie a ICCj a stabilit că instanțele aplică dispozițiile legale în forma interpretată de CCR și în situația în care legiuitorul nu a pus textul în acord cu decizia CCR.
Prin Decizia 405, CCR a dezincriminat doar abuzul de serviciu prin care nu s-a încălcat o lege.
In cazul secretarului de la Hunedoara acesta fusese condamnat pentru abuz în serviciu fiindcă încălcase o hotărâre de Guvern, nu o lege. Această formă de abuz în serviciu a fost dezincriminată.