Un produs Blogger.

luni, februarie 06, 2017

Cum este pusă în pericol SECURITATEA ROMANIEI iar SRI şi Parchetul General tac

17 comments
Helwig
Tutuianu, seful Comisiei SRI
De citit şi DENUNŢUL PENAL de pe pagina SCMD. 
Depuneţi-l la Parchetul General, domnule Dogaru!

Pentru a înţelege de ce comunitatea de informaţii a României este complet paralizată în aceste zile, să vedem care sunt misiunile organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, conform legii cadru, actualizată în 2014, şi de ce ele lasă să fie subminat statul prin acţiuni care vizează înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice. 

Că SRI este condus în acest moment după alte acte normative decât cele publice este ilustrat şi de faptul că, pe site-ul său, nu găseşti legea cadru a securităţii naţionale.
Articolul 3 din lege reglementează principalele ameninţări la adresa securităţii naţionale pe care instituţiile de informaţii, indeosebi SRI, trebuie să le cunoască,  să le prevină şi să le înlăture (art.2).
MAI şi Ministerul Justiţiei mai au structuri interne de informaţii?
Dacă sunt informaţii, ce fac conducerile serviciilor de informaţii cu ele?


 privind securitatea naţională a României* 
EMITENT: PARLAMENTUL 
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 190 din 18 martie 2014 
Data intrării în vigoare: 18 Martie 2014
 Formă consolidată valabilă la data de 11 Septembrie 2014

CAP. I
 Dispoziţii generale 
 ART. 1 Prin securitatea naţională a României se înţelege starea de legalitate, de echilibru şi de stabilitate socială, economică şi politică necesară existenţei şi dezvoltării statului naţional român ca stat suveran, unitar, independent şi indivizibil, menţinerii ordinii de drept, precum şi a climatului de exercitare neîngrădită a drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor fundamentale ale cetăţenilor, potrivit principiilor şi normelor democratice statornicite prin Constituţie. 
 ART. 2 (1) Securitatea naţională se realizează prin cunoaşterea, prevenirea şi înlăturarea ameninţărilor interne sau externe ce pot aduce atingere valorilor prevăzute în art. 1. 
 (2) Cetăţenii români, ca expresie a fidelităţii lor faţă de ţară, au îndatorirea morală de a contribui la realizarea securităţii naţionale. 
 ART. 3 Constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale a României următoarele: 
 a) planurile şi acţiunile care vizează suprimarea sau ştirbirea suveranităţii, unităţii, independenţei sau indivizibilităţii statului român; 
 b) acţiunile care au ca scop, direct sau indirect, provocarea de război contra ţării sau de război civil, înlesnirea ocupaţiei militare străine, aservirea faţă de o putere străină ori ajutarea unei puteri sau organizaţii străine de a săvârşi oricare din aceste fapte; 
 c) trădarea prin ajutarea inamicului; 
 d) acţiunile armate sau orice alte acţiuni violente care urmăresc slăbirea puterii de stat; 
 e) spionajul, transmiterea secretelor de stat unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, procurarea ori deţinerea ilegală de documente sau date secrete de stat, în vederea transmiterii lor unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora sau în orice alt scop neautorizat de lege, precum şi divulgarea secretelor de stat sau neglijenţa în păstrarea acestora; 
 f) subminarea, sabotajul sau orice alte acţiuni care au ca scop înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului ori care aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români sau pot aduce atingere capacităţii de apărare ori altor asemenea interese ale ţării, precum şi actele de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuinţare a structurilor necesare bunei desfăşurări a vieţii social-economice sau apărării naţionale; 
 g) acţiunile prin care se atentează la viaţa, integritatea fizică sau sănătatea persoanelor care îndeplinesc funcţii importante în stat ori a reprezentanţilor altor state sau ai organizaţiilor internaţionale, a căror protecţie trebuie să fie asigurată pe timpul şederii în România, potrivit legii, tratatelor şi convenţiilor încheiate, precum şi practicii internaţionale; 
 h) iniţierea, organizarea, săvârşirea sau sprijinirea în orice mod a acţiunilor totalitariste sau extremiste de sorginte comunistă, fascistă, legionară sau de orice altă natură, rasiste, antisemite, revizioniste, separatiste care pot pune în pericol sub orice formă unitatea şi integritatea teritorială a României, precum şi incitarea la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept; 
 i) actele teroriste, precum şi iniţierea sau sprijinirea în orice mod a oricăror activităţi al căror scop îl constituie săvârşirea de asemenea fapte; j) atentatele contra unei colectivităţi, săvârşite prin orice mijloace; 
 k) sustragerea de armament, muniţie, materii explozive sau radioactive, toxice sau biologice din unităţile autorizate să le deţină, contrabanda cu acestea, producerea, deţinerea, înstrăinarea, transportul sau folosirea lor în alte condiţii decât cele prevăzute de lege, precum şi portul de armament sau muniţie, fără drept, dacă prin acestea se pune în pericol securitatea naţională; 
 l) iniţierea sau constituirea de organizaţii sau grupări ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a acestora, în scopul desfăşurării vreuneia din activităţile enumerate la lit. a)-k), precum şi desfăşurarea în secret de asemenea activităţi de către organizaţii sau grupări constituite potrivit legii. 
 ART. 4 (1) Prevederile art. 3 nu pot fi interpretate sau folosite în scopul restrângerii sau interzicerii dreptului de apărare a unei cauze legitime, de manifestare a unui protest sau dezacord ideologic, politic, religios ori de altă natură, garantate prin Constituţie sau legi. 
 (2) Nici o persoană nu poate fi urmărită pentru exprimarea liberă a opiniilor sale politice şi nu poate face obiectul unei imixtiuni în viaţa sa particulară, în familia sa, în domiciliul sau proprietăţile sale ori în corespondenţă sau comunicaţii, nici al unor atingeri ale onoarei sau reputaţiei sale, dacă nu săvârşeşte vreuna din faptele ce constituie, potrivit prezentei legi, o ameninţare la adresa securităţii naţionale. 
 ART. 5 Securitatea naţională se realizează în conformitate cu legile în vigoare şi cu obligaţiile asumate de România prin convenţiile şi tratatele internaţionale referitoare la drepturile omului la care este parte. 
 ART. 6 (1) Organele de stat cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sunt: 
-Serviciul Român de Informaţii, 
-Serviciul de Informaţii Externe, 
-Serviciul de Protecţie şi Pază, 
-precum şi Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Justiţiei, prin structuri interne specializate. 
 (2) Activitatea pentru realizarea securităţii naţionale este organizată şi coordonată de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

17 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Multumesc pt titlu si materialul atasat!
Dar mai este ceva...neantrenat in munca un postac de pe aici s-a desconspirat singur...
Iata dovada:
Am postat ceva despre un gl cu esarfa arabeasca!
Ei, el este singurul care-l cunoaste pt ca sunt intr-o relatie profesionala de subordonare!
Asa gafa!
Dovada:
Pe ultimul titlu la R 26500, 6 februarie postari intre orele 11.35 si 11.52!
Domnule ... esarfa.....retrage conserva expirata!

iceparu spunea...

Baieti,am dat-o dracului.PNL se pronunta pt ca si pensiile mari sa fie scutite de impozit.Unde esti Tigri 3?

Huhu Rezea spunea...

Nu mai admit comentarii care ignoră subiectul pus în discuţie.

mirelamarinescu@917 spunea...

puneti in disutieun subiect la care nu mai exista nici o posibilitate de aputea sa actionam . Nu mai este securitate IN ACEASTS TARA atata timp cat in piata striga impotriva guvernului aestei tari straini sieste impanzita de spioni de fel de fel de ziaristi , de ostilitatea atator ambasadori .Santem terminati .Doar un razboi .sau un cutremur ii va mai adune pe romanii nostri dar si asa degeaba

gheo spunea...

Infractiune prevazute la art.3, lit. b, e ... au fost si sunt practicate aproape pe fata, altfel, cum se ajungea la Romania de astazi, la prezenta *sefului Raif... si nu numai ... printre demonstranti*, la multe altele. Legitimitatea unui guvern, ales prin vot nu poate fi contestata, demonstrantii au avut totusi dreptate pentru gafele gratierii si amnistiei dar, cum naiba au *intrat guvernantii in gura lupului aproape cu buna stiinta, stiindu-se ca este un subiect extrem de inflamant ?. Exista prevederea constitutionala ca, sub semnatura, 200 000 de alegatori pot promova un proiect de lege, daca au iesit peste 250 000 in strada, de ce nu au initiat un proiect de lege prin care sa fie indreptate *unele strambaciuni, promovate de TOATE partidele politice ?, sau, intentia era dincolo de contestarea grartierii si amnistiei era *o actiune de tip *bolsevic* de debarcare a unui guvern ales in urma unui vot. Pana la urma, *ce legitimitate* au demonstrantii cand ... in timpul votului, probabil multi dintre ei erau ...*ori la discotec, ori ca crasma, ori ...*, desconsiderant un eveniment electoral atat de important ?. Nu sunt membru *nici* unui partid politic si am deci dreptul sa ma intreb, *de ce calca stramb unii sau ... pana au voie sa mearga altii !*. Mi-a ajuns calitatea de membru PCR si satietatea pentru minciunile auzite atunci !. Securitatea Romaniei in ziua de astazi este tratata la marginea santului, mai importanta fiind subordonarea tarii intereselor straine, si asta o vede *tot prostul satului !* si ... cui ii pasa ?.

Iulian Mareș spunea...

Art.3/L51/1991 exista oare doar pe hartie?
El nu trebuie sa produca efecte, actiuni si reactii?
Atunci cand prin pasivitate suspecta nu ai actionat oportun se numeste ca ai pactizat?
Daca, in conformitate cu Lupu Corvin, Duplicitarii au fost, sa inteleg, pe cale de consecinta, ca aceasta insusire s-a translat din 89 pana azi?
Atunci….ma astept ca gl. Coldea sa-si aleaga una din functiile de demnitar: MAE, SIE, sau cel putin secretar de stat!
Asa da! Cavalerii Mesei Rotunde inchid cercul, ocupand toate scaunele!

Iulian Mareș spunea...

Elucidare...

http://raduherjeu.ro/cum-sa-schimbi-puterea-in-5-pasi/comment-page-1/#comment-17719

Unknown spunea...

Agentul cia Coldea controleaza si conduce in continuare SRI .In toate functiile care conteaza sunt strict doar ''oamenii '' lui .Oameni din care multi sunt si cu curul in barca Mosad. De alfel Anaconda- cia e cea care a prinit ordinul( de la Coldea via Ciolanis )sa conduca operatiunea de convingere a corporatiilor straine sa trimita oameno in strada pentru a darama guvernul.Si nu se vor oprii Ciolanis e cu o mana pe lumanare si o mana pe sortulet .Si ca noutate pe sortuletul lui Ciolanis scrie acum alt numar ( ceva de genul jumatatea nr. articolului care amana plata recalcularile pentru trimestru patru).Cel mai tare pe cei din republica paralela a lui Soros ia enervat creearea fondului suveran de investitii pentru reindustrializarea coloniei.Si nu numai pe ei.Nimeni nu vrea o noua forta economica ( ca Polonia )in est .De asta Ciolanis i sa plans si lui Merkek .Care a dat ordinele de rigoare si masoneriei.

Iulian Mareș spunea...

Calugare AG-9
Viziunile si interesele US si UE (FR si D) incep sa difere.....vezi discursul Presedintelui FR la Malta!
Aliniamentul de Est al NATO este f important pt US! Tarile Baltice, Polonia, Romania, Grecia si kiar Turcia sunt f importante si faptul ca au deranjat, in principal D, pt dorinta lor de dezvoltare industriala, in acelasi timp reali parteneri strategici.....datorita pericolului Rusia, nu va lasa fara urmari.....duplicitarii Fr si D au mizat prost pe o administratie US in tranzitie!
Interesul US s-a mutat spre aliniamentul mai sus mentionat!
Azi am avut un semn!.....lunile urmatoare vor certifica, la vedere!

Gigi spunea...

Ceea ce se intampla acum,in srada,face obiectul a cel putin 3-4 infractiuni,prevazute in aceasta lege.
De ce nu se fac plangeri penale? De ce nu se sesizeaza parchetul,procurorul general?.
Noi mai avem institutii care sa apere statul de drept?
De ce parlamentul nu initiaza un proiect de lege pt.a mai restructura din imunitatile
presedintelui tarii? Pre multe imunitati strica!
Liderii coalitiei,decat sa se planga ca niste fete mari cand se marita si vad pt.prima data o jucarie,mai bine ar face ce trebuie pt.a repune institutiile statului la munca exclusiv,in folosul tarii!
Daca ai parlamentul,de partea ta,te-a votat lumea sa dai legi bune,iar cei care trebuie sa le si aplice,si nu se intampla asa ,
atunci esti icompetent.
Ia lasati-va domnilor,toti fara imunitati si magistratii sa aiba si ei Legea raspunderii!Va e frica de ceva?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea: Bun, citit si bagat la bostan! Dati-ne acum o teza simpla de tot pe subiect sa vedem ce-au inteles incrancenatii din toate acestea?! Hai sa va spun eu cu anticipatie: Nimic si taman totul pe invers, doar cum vor muschiul lor afumat de la borcan si protezat, in loc de creierele scoase din cutiile craniene si eutanasiate!

emillian123 spunea...

1..Gheo:...cetatenii NU pot initia proiecte de lege privind gratierea si amnistia...=art.74, alin.2/Constitutie/;2...prea sunt PRIVITE UNILATERAL- LUCRURILE- in comentarii-care -si ele sunt- mult prea POLITIZATE-TOT UNILATERAL- si ma intreb-de ce, ce interese ii mana pe comentatori-pt. ca eu am constatat ca toti politicienii NOSTRII-INDIFERENT DE CULOARE= SUNT UNA SI ACEEASI FAPTURA...![de ex.asa cum am mai scris-TOTI guvernantii -MI-AU TAIAT=SOLDELE SI PENSIA-sub o forma sau alta-atentie mare: prin ABUZ DE PUTERE..!(=prin INTERPRETARE ERONATA si/sau LIMITATIVA A LEGILOR nr. 138/1999, lg.119/2010 +legislatia conexa,lg.19/2000,etc....!+ABSOLUT -ILEGALA O.U.G. 1/2011..!=REZULTATUL UNEI CONSPIRATI BASISTO- RESTUL PARTIDELOR parlamentare+ CCR=O INSTITUTIE EMINAMENTE POLITICA =LA DISPOZITIA COMANDITARULUI POLITIC +OCULT ... in anii 1999-2013,si chiar pana in prezent...!)]...3.Sa nu-mi spuneti ca astia... "ne-au dat.."-caci oricum-NU NE-AU DAT DIN BANII LOR...!

emillian123 spunea...

P.S...si o PROBA ca tara noastra e supusa unei terori psihologice-de sorginte EURO-ASIATICA...prin MASS-MEDIA -in CLAR -de ex.-prin ANTENA 3 TV-: aseara 06 febr. 2017: Adrian URSU-prezentand imagini-chipurile -din Malta,de la o intalnire afirmativ:-MARE ATENTIE=RECENTA= din febr.2017...! a sefilor de state/prim -ministrii statelor europene =A MINTIT ORDINAR opinia publica si invitatii sai NEATENTI/NEGLIJENTI IN SERVICIU=pur si simplu;dar ce sa vezi, MINCIUNA e relevata de PREZENTA primului-ministru britanic Cameron la intalnirea dela Malta, ori el=a plecat din functie -de cateva luni...!

Iulian Mareș spunea...

Emilian
Cutuma prevede sa te adresezi cu functia de demnitate publica si dupa!
In rest....nu am inteles nimic! Care este subiectul logic al expunerii tale?
Ca A3 este pro rusi? .....aiureli.....este afiliata CNN!
Daca suntem normali si analizam discursul teatral de azi al lui KWJ....ne crucim! Retine...criza din ROU este o lupta SUA vs FR, D! Azi a calmat putin spiritele Trump! Maine va fi mai mult!
Vei vedea! Pe scurt si direct....Deveselu si MK salveaza ROU acum si in viitor!
Iar viitorul de securitate nationala nu poate fi decat cu NATO si US!

Iulian Mareș spunea...

Emilian
Parca, in anumite conditii si cetatenii pot initia legi. Mai verifica putin....
Sau, poate gresesc eu?

Huhu Rezea spunea...

@mares
Emilian are comentarii sablon; comuniști, FSN, ruși.
Are dreptate când spune că nu totdeauna cetățenii au drept de inițiativă legislativa; impozit și grațiere.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Da, sunt cateva domenii in care cetatenii nu au dreptul la initiativa legislativa!

Ciudat mi se pare faptul ca, dupa solicitarea presedintelui comisiei parlamentare de sig nat, catre Helvig, a unor raspunsuri privind concluiile actvitatilor intreprinse, reiesite din continutul art.3, 11/L51/1991, precum si cele ale Diviziei aparare Constitutie, intensitatea manifestatiilor in capitala si teritoriu au scazut vertiginos!
Eu pot avea o concluzie, mai iau in calcul si ploaia marunta la 1 la 2°C dar, tot se leaga ceva si-mi da cu virgula si (666)!