Un produs Blogger.

vineri, februarie 03, 2017

SENZAȚIONAL! Iohannis și mitingiștii îl vor implora pe Iordache să nu mai retragă OUG nr. 13

85 comments
UPDATE, după abrogarea OUG nr.13/2017
Legea nr. 24/2000 privind tehnica de legiferare
art.64
(3) Abrogarea unei dispozitii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior sa se repuna in vigoare actul normativ initial. 
Fac exceptie prevederile din ordonantele Guvernului care au prevazut norme de abrogare si au fost respinse prin lege de catre Parlament.
**********************************************************

Abuzul în serviciu, aşa cum este definit în art. 297 cod penal,  a rămas parţial  fără efecte juridice,  întrucât infracțiunea nu  a fost redefinită în termen de 45 de zile  de la data Deciziei CCR.
Practic, prin OUG nr. 13/2017, Guvernul Grindeanu a reîncriminat abuzul în serviciu, anunță Lumea Justiției.
Update
In realitate,  la 45 de zile de la publicarea Deciziei nr. 405/2016, parchetele şi instanţele erau obligate, pâna la o nouă reglementare a infracţiunii de abuz în serviciu de către Guvern sau Parlament, să încadreze acţiunile sau inacţiunile făptuitorilor prin filtrul dispozitivului Deciziei CCR, abuzul să fi încălcat o lege,  şi ale recomandărilor Comisiei de la Viena  privind intenţia, pragul valoric al prejudiciului şi intensitatea vătămării, repere recomandate şi în motivarea Deciziei CCR. 
Numai că, în lipsa unei reglementări, aplicarea este neunitară, aşa cum se va constata în câteva zile.

ABUZUL IN SERVICIU A FOST DEZINCRIMINAT TACIT – Conform Legii 47/1992: “Dispozitiile din legile si ordonantele constatate neconstitutionale isi inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei”, daca legiuitorul nu le modifica. De la decizia CCR din 15 iunie 2016, Guvernul Ciolos nu a reglementat abuzul in serviciu declarat contrar Comisiei de la Venetia. Dosarele de abuz in serviciu pot fi inchise pe temeiul “fapta nu e prevazuta de legea penala” (Decizia)


(în curs de redactare)

85 de comentarii:

mosmartin16 spunea...

Asadar,

mosmartin16 spunea...

Ok,abuzul in serviciu a fost dezincriminat tacit ! De ce e acum incriminat cu o paguba materiala ( n.n. - = prejudiciu, vezi DEX ) de minimum 200000 de lei ?!!! De unde aceasta suma ?!!! Are cineva - repet, fara nicio conotatie politica - un prejudiciu pana la aceasta suma ?!!! Oare cine ?!! Iar partea a doua a definirii abuzului in serviciu ( n.n. - vatamare grava, certa ) pe langa faptul ca e ambigua, nu are nicio legatura cu ceva cuantificabil financiar !!! Ce zici Huhu, iar nu poti argumenta fara a jigni ?!!! O noapte calma, cu intelepciune si cu ceva educatie !

Huhu Rezea spunea...

Iordache ar trebui sa-și dea demisia pentru că nu a știut să explice, Ciorbea pentru că a atacat la CCR o Ordonanta pe motiv de lipsa urgenței și Iohannis că a incitat degeaba la răsturnarea Guvernului.

Adi 4 you spunea...

Cine stie ce mai inventeaza acum -Baiatul cu chibrituri-?

mosmartin16 spunea...

Huhu, incepi sa-ti revii !!!

Huhu Rezea spunea...

@martin
Iți mai explic o dată. Daca functionarul fură cîteva mii de lei poate fi acuzat de delapidare dar nu și de abuz în serviciu.
Citește drepturile certe pe care persoana fizică le are in Constituție și pe care un procuror i le poate încălca.
Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică
ARTICOLUL 23 - Libertatea individuală
ARTICOLUL 24 - Dreptul la apărare
ARTICOLUL 25 - Libera circulaţie
ARTICOLUL 26 - Viaţa intimă, familială şi privată
ARTICOLUL 27 - Inviolabilitatea domiciliului
ARTICOLUL 28 - Secretul corespondenţei
ARTICOLUL 29 - Libertatea conştiinţei
ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare
ARTICOLUL 31 - Dreptul la informaţie
ARTICOLUL 32 - Dreptul la învăţătură
ARTICOLUL 33 - Accesul la cultură
ARTICOLUL 34 - Dreptul la ocrotirea sănătăţii
ARTICOLUL 35 - Dreptul la mediu sănătos
ARTICOLUL 36 - Dreptul de vot
ARTICOLUL 37 - Dreptul de a fi ales
ARTICOLUL 38 - Dreptul de a fi ales în Parlamentul European
ARTICOLUL 39 - Libertatea întrunirilor
ARTICOLUL 40 - Dreptul de asociere
ARTICOLUL 41 - Munca şi protecţia socială a muncii
ARTICOLUL 42 - Interzicerea muncii forţate
ARTICOLUL 43 - Dreptul la grevă
ARTICOLUL 44 - Dreptul de proprietate privată
ARTICOLUL 45 - Libertatea economică
ARTICOLUL 46 - Dreptul la moştenire
ARTICOLUL 47 - Nivelul de trai
ARTICOLUL 48 - Familia
ARTICOLUL 49 - Protecţia copiilor şi a tinerilor
ARTICOLUL 50 - Protecţia persoanelor cu handicap
ARTICOLUL 51 - Dreptul de petiţionare
ARTICOLUL 52 - Dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică
ARTICOLUL 53 - Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi

Huhu Rezea spunea...

Lazar și Kovesi să plece dacă vor să-i aresteze pe Iordache și Grindeanu pentru că au reintrodus abuzul în serviciu în Codul Penal.

mosmartin16 spunea...

Huhu, cat efort ai facut ! Eu am Constitutia la marginea patului ! Serios! Inca odata, eu nu vorbesc de furt ori delapidare ( n.n. - infractiuni distincte ) ci de abuz in serviciu ! Daca reusesti sa nu folosesti invective, ai facut un progres ! Felicitari si ...noapte buna !

iceparu spunea...

Am citit.Pe bune.Incredibil.PSD din eroare a facut un lucru bun.Ce mari juristi avem.

mosmartin16 spunea...

Foarte bine ca vor sa reintroduca abuzul in serviciu, dar e ok fara o dezbatere in Parlament ?!! Daca e asa urgent, de la data dezincriminarii tacite a abuzului in serviciu, exista vreo initiativa legislativa depusa in Parlament ?!!! A oricarui partid ! Cata ipocrizie !

Iulian Mareș spunea...

Martine
In alte tari exista abuz?
Cred ca ai aflat de ce este pragul de 200.000 lei!
Daca nu ai aflar nici nu mai are rost!
Probabil sustii si mandat de sig nat pt abuz?
USA 1490 mandate...ROU 2900, cu o populatie de 16X mai mica....iar la mandate tehnice e groaznic! ROO-42.000 USA-2900? Tu nu percepi nebunia?
Cred ca tii in pat Constitutia de pomana!
Un sfat...nu mai enerva oamenii!
Asta-i Procuror General? Rasul asta comunist care si-a sters din CV perioada dinainte de '89!

Huhu Rezea spunea...

In cazul Deciziilor Curții Constituționale există mereu caracterul de urgență pentru modificarea textelor declarate neconstituționale, atât în penal cât și in civil.
Guvernul are în primul rând obligația de a iniția proiectele de modificare a textelor declarate neconstituționale. Doar el face politica penală a statului prin Ministerul Justiției.
Mă distreaza că, de dragul ratingului, televiziunile continuă să melițe cu retragerea ordonanței. Chiar și A3 care a dezvăluit prima situația penibilă.

Unknown spunea...

Gresit . CCR nu a cerut dezincriminarea abuzului in serviciu ci reformularea legii pentru a nu mai exista abuzuri( vezi dna agentura cia).Deci legea e in vigoare inca 7 zile .Iar refomularea de acum e tot interpretabila ,plus ca ii scapa pe smecherii politici de raspundere penala .Si repet a suta oara (pana postezi adevarul) magistratii nu sunt functionari publici deci aceste OUG nu ii afecteaza.Gaseti pe net decizia CCR.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deci, taraboi de pomana? Onorabile, pe fb nu va mai vad! Sa-i vedem ce-or zice natangii!

Huhu Rezea spunea...

Mai habotnicule, notiunea de funcționar în sensul penal nu coincide cu noțiunea de funcționar in sens administrativ.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va rog sa postati articolul si pe fb sa-l preluam!

Huhu Rezea spunea...

@Cornele
Există... deja.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

OK! MULTUMESC!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

NU MI SE PERMITE INTRAREA PE FB LA DV! SECURANII L-AU BLOKAT?

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Au fost blocate conturile care dezaprobă destabilizarea României.

mirelamarinescu@917 spunea...

dl HH ,daca acest guvern arputea sa cada, ce s-ar putea intampla cu acele masuri luate prin eliminarea cas si ipozitarea,ca de cresterea punctului de pensie in iulie pentru civili nu se mai poate vorbi In aceasta situatie celputin 2000 de pensionari ar putea iesi in stradacu catel.gaini si purcel ,capre si oi .Nuiteleg dece PSD nu este de acord sa iasa in strada si oamenii nostri , sa se vada ochi in ochi cu oameniilui iohanis .Eu sant convinsa ca nu s-ar bate. Nu vedeti figurile celor din strada , ceimai multi sant niste tineri,doam e ,astia sa ne conduca? Cand o aud pe isterica aia de TURCAN imi vine sa .....nustiu daca ar fi in fata mea . IN oncluzie oare ce asteapta PSD? nu vad ca ii inghesue IN STRADA PSD .

Huhu Rezea spunea...

Puteți semna Petițieonline de SUSTINERE A GUVERNULUI GRINDEANU intrând pe linkul din dreapta sus, prima pagină a blogului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Semnat si stampulat, desi am mai facut-o ieri de trei ori pe fb! Deci, golanimea sifilitica blocheaza conturi! Puteti voi, satanelor sa fiti cata tigla pe sase case, noi vom invinge! Doamne, ajuta! As ruga suferinzii de autism cronic si schizofrenie paranoida sa silabiseasca logopedic si logoreic mai sus mentionatul articol, insa s-o faca alaturi cu un pahar de apa chioara si o bulina imbulionata de rudotel! Sanki, mo!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mirela draga, Ratutzita Tzurcana parlamentara e pe un ciclu menstrual in shuvoaie cu galgaituri care-i vine cu o ciclicitate matematica o data la patru ani, doar in campaniile electrostatice de batut campii, dar acum venindu-i cu mare intarziere trebuie s-o intelegem ca are creierii blocati pe maneta de delirium thremens de personalitate, ce si-a pierdut-o o data cu fecioria inainte de clasa intai! Sa nu uitam ca a fost si bashitoare pedelisto-penticostala de mare scofala si-i infectata cu microbul mutantilor genetici care acum s-au agravat in amestec cu cei gonococici-limberalisti! E pe moarte de pofte carnale, probabil, si in ultimile spasme politice si de aceea face mai urat decat seful ei de la Cotrocello, un alt suferind paranoid ca si ea, si de aceea trebuie sa-i tratam cu mila, foarte multa mila, compasiune si intelegere, mai ales ca niciodata nu se vor mai vindeca, decat daca le cresc salariile, privilegiile si li se inmultesc casele! Asta le-ar fi probabil si singurul tratament de vindecare! Dumnezeu sa aiba grija sa le scurteze zilele, sa nu mai sufere atata, saracan de ei!

Huhu Rezea spunea...

Dosarele penale ale lui Ion Olteanu, cel cu broscoiul în gât, şi Mădălin Voicu au fost restituite de instanţe pentru că DNA a încadrat infracţiunea de abuz în serviciu în descrierea neconstituţională a textului art. 297 cod penal.
DNA şi Parchetul General tăceau ca purceaua în păpuşoi. Ba mai incită şi la zaveră.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am pus si acatiste sa-l vad pe Olteanu Broscoi in garleaja la zdupaceala, alaturi de alti faimosi nenorociti din gasca bahicului si conflictualului matelot chioran! Iapa aia in calduri care a falsificat voturile sa ni se taie banii, Rupestra Anestezie, fatata cu forcepsul, iar se da in stamba in Shparlament agitand apele alaturi de Partida de sex Sabotati Romanistanul, facand clabuci si spumoase la botoase si intre cracoase, asa de bine o duce la clementa DNA de a lasa-o libertina, caci carnea de tun pentru puscarii e numai pentru PSD! DNA (Directia Nasoala Antidemocratie) asta este o rezervatie naturala de animale salbatice infectate cu rabie si pe cale de disparitie, ocrotite de schizofrenicii si autistii politici, dar si de aia cu mucii in gura cascata de pe margine, aplaudaci si lingai de cur...peni care-i sprijina si-i alimenteza cu motorina aprinsa la gaoaze! Dezincriminarea abuzului in serviciu ii vor face colac, precum cainii batrani, pozitie din care se vor linge nervosi pe lingamurile branzovenesti, trihirica ca-n povesti!

mirelamarinescu@917 spunea...

GATA ,IN SFARSIT PSD S-A HOTARAT,SAPTAANA VIITOARE SE VA FACE UN MITING MARE , HAIDE-TI SA VEDEM CE FACE DL DOGARU ,reuseste sa adune rezervistii sa ajutam si noi . IOHANIS sa vedem ce va zice de POPORUL NOSTRU acest IOHANIS ,sa vada ambasadele POPORUL ADEVARAT

Gigi spunea...

Mai nou am vazut ca până si popii participa la mitinguri?!!?. Nu cumva au imbracat un tampit sau vreun raspopit sa zica prostimea ca pâna si biserica protesteaza?
Ar trebui ca Patriarhia sa dea un comunicat in acest sens!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uraaaa! Vor iesi pesedistii la promenada pe faleza! Pazea, golanistilor, ca vine trenul accelerat cu peste 1 milion de excursionisti! La bulivard, birjar, ca li se rup izmenele in cur...sul zilei de muine de fricosenie zanatecilor! Cica va veni si prea cuviosul fericit, Ghocareala, impreuna cu tzarcovnicul Maciuceala pentru sfintirea promenadelor bulevardiere! Fugiti calcai ca va cacao din goana!

Huhu Rezea spunea...

Cei care aveţi conturi Facebook distribuiţi linkul acestui articol.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Seful meu de la ziar, un drac de popa barbos, flocos si iohannist, s-a lepadat aseara de mine, nu inainte de a ma afurisi ca la usa cortului si behaind pe messinger ca o vita sa-mi curat blogul fb de ,,ciuma rosie!'' L-am afurisit si eu de nu se mai spala cu zece agheazme, dupa care mi-a spus ca rupe colaborarea cu mine! Ma doare-n paispe ca si acum sunt rugat de doua ziare bacaoane, plus cele on line, sa colaborez cu ei, dar eu refuz categoric intrucat toti au politici impuse ce contravin constiintei si cugetului meu libertin si neangradit de doctrine, inchistari si subjugari partinice! Ce-am avut si ce-am pierdut, dar cu un drac de popa natang, care a iesit zi de zi pe strazile Bucurestiului (lucraza pe simbrie la Patriarhie) sa urle ca apucatul, cica pentru ,,viitorul copiilor lui,'' un mucos de 40 de ani cu cas la barba, care-l linge-n dosnice pe intai mutantul Romanistanului, care mi-a razuit zeci de pamflete concepute cu mare truda impotriva celor pe care el ii obladuia politic, chiar si pe mutant, aruncandu-mi nu mai putin de fro 20 de pamflete la gunoi!

Mai bine singur, independent si liber ca pasarea cerului de a gandi ce vreau si cum vreau! Iac-asa, ca el s-a pus-a sa-i instige si pe tinerii de la toate ONG-urile onestene, pe unde se tooot se duce sa-si behaie litaniile sale politice de dreapta fascista! Doar copiii astia au iesit pe strazile Onestiului, cat si cativa mutanti limberalisti, nebalegati in seama de nici un fomist majoritar pe Valea Trotusului! Unde mai pui ca-i si preotan meletar de penitenciar! Inapoia mea, SATANA! Eu raman tot Corneliu Ifrim, pamfletarul cunoscut de zeci de mii de romani, si pe care i-am informat cu toate evenimentele la zi din urbe si de aiurea, am detaliat sedintele de Consiliu municipal, evenimente culturale si artistice, interviuri luate marilor personalitati ce au tranzitat Onestiul, am rescris istoria orasului printr-un lung serial documentar de Amintiri, i-am sfatuit de bine prin rubrica de Opinii, am recenzat carti ale scriitorilor din tara si R. Moldova, i-am amuzt alungandu-le tristetea, i-am ajutat in rubrica asociatiilor de locatari in care am reusit chiar sa detronez infractori dovediti si instalati acolo si care acum platesc pagubele, am fost alaturi de ei la bine si la greu la toate evenimentele urbei si nu numai, le-am luat partea in momentele grele ale basismului scapand cenzurii printre degete pamflete cu mare rezonanta la inimle lor, pe cand el, un popos inversus cu curu-n sus va ramane doar un drac de popa belit si smintit spre apus!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu am trimis inca de ieri articolul si am sa-l mai trimit, caci l-am gasit pe fb in mod cu totul intamplator, il am si la mine pe pagina fb si il repostez prioritar!

Iulian Mareș spunea...

Corneliuss & Huhu
Nu am stiut ca aveti asa de multi "prieteni"postaci ce au migrat si isi pot expune "liber", caci este la moda acum asta cu libertatea de exprimare, pe meleaguri vecine!
Dar, fara probleme....prostituata ramane tot asa, kiar si de gen masculin!
Nu suport pe cei ce fac trotuarul si nici pe cei ce scriu fara forma si fond!
Pe tine....Cornele, de cel putin 3X te-am avertizat, dar parca nu vezi si nu auzi!

Gigi spunea...

Am dat o raita prin piata cu mai multi amici.Am vazut mitingisti de serviciu care se plimbau in cerc avand de mana copiii de 3-4 anisori.
Protectia Copilului, ce face? Nu se sesizeaza?
Un amic,le-a trimis un mesaj pe site,sa-si faca datoria!
I-am spus ca scrie degeaba,basca,ca o sa-si ia si injuraturi pe deasupra!

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Huhurez iti amintesti cand ti- am zis ca daca lasul Dragnea nu ia masuri urgente va pierde guvernul si majoritatea in sparlament ? Credeai ca glumesc ? Masurile urgente erau obligatorii: destructurarea republicii paralele,interzicerea ong - urilor antimationale a lui lui Soros ,demiterea si inlocuirea rapida a tuturor celor cu functii importante din MAI ,MApN servicii( mai ales sri- aripa Coldea- cia ) si a celorlalte ministere.Cu hidra mafiei de stat nu te porti cu manusi ci ii tai toate capetele odata altfel te termina ea .E nevoie de un barbat politic gen Erdogan sau Orban care sa dea de pamant cu masoneria ( mafia personala a perciunatilor ) sau dracul ne ia pe toti.Dragnea e fricos si las si va duce ( din pacate ) psd rapid la ruina. Clepsidra ( timpul in care putea lua aceste masuri dure) s- a spart .Si vad ca a lasul
Dragnea dupa modificarea (maine) a acestor OUG tot nu intelege ca Soros (de fapt odrasla lui a preluat conducerea ong - urilor criminale)nu va avea mila de el si nici de naivii care formeaza populatia Romanistanului.In lupta pentru putere nu exista mila iar sorosistul mason Ciolanis sta cu chibriturile in mana pregatit pentru alt Colectiv .Cred ca am fost destul fe clar.

hankook spunea...

Cred ca nu au intrerupt contactul cu acei consultanti israelieni , care le-au castigat alegerile ! PSD rulz !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dragnea v-a anunta in scurt timp abrogarea ordonantei. Pacat. Pacat pentru faptul ca aia au fost trimisi acolo in Piata sa-l dea jos pe el, Grindeanu si Guvernul, nu ordonanta.
@Iulian, fii mai concret ca, momentan, nu inteleg mesajul. Poate te referi la postacii care ma injura pe pagina si nu ii scot? Ii las pentru diversitate in diversiune, injuraturi sa-si adune si cateva tone de p...rune!

Huhu Rezea spunea...

Abrogarea este un semn de slîbiciune din partea PSD
Așa cum am mai spus, și cum precizeaxă art. 64 din Legea 24/2000, abrogarea OUG nr.13/2017 nu repune în vigoare textele din Codul penal abrogate de această ordonanță.

Iulian Mareș spunea...

Cornelius
Pe alt blog!
....nu mai scrie asa mult....fii mai concis si tu! Parerea mea!

mirelamarinescu@917 spunea...

FOARTE BINE .or sa se dea in vileag ca defapt doresccaderea guvernului .atunci psd sa scoata in strada pe toti care sant de partea lor , eu zic ca e momentul de care pe care .ACeste legile poate introduce in parlament si tot ei le vor vota Este timp

Unknown spunea...

Huhurez aici ai dreptate.Ma refer la abrogarea Oug 13\2017.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

AM POSTAT PE PAGINA MEA URMATORUL SLOGAN PUBLIC:
EU SUNT CIUMA ROSIE! NU-TI PLAC? GIUGIULESTE-MI BARZOIUL!

Huhu Rezea spunea...

Probabil că, in semn de protest pentru abrogare/retragere, Iordache îşi va da demisia din Guvernul Grindeanu.

Unknown spunea...

Credeti ca ,daca O.va fi retrasa,astia se vor potoli pana nu va cadea guvernul?
Asta e scopullor,al ong-istilor!
Inca nu va-ti prins?
Am mai spus cu diferite ocazii,se ceea distrugerea PSD pt.a face loc altor forte straine tarii!
TARA ESTE IN PERICOL!

Huhu Rezea spunea...

Nemaifiind motiv, li se va cere autorizaţie pentru mitinguri. Nu-l au ...măsuri represive. Nu pentru asta au mitingit?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

STRADA A DECIS: NU VOR PARASI STRADA PANA NU DA GUVERNUL JOS!

Ein Stein spunea...

Situatia e aproape fara iesire, abrogarea ordonantei a fost un simplu pretext, nu era ordonanta era altceva, indivizi iresponsabili sau de alta natura au aruncat tara in haos. Toata vina apartine lui Dragnea, daca avea putina inteligenta politica imediat dupa investirea guvernului trebuia sa declanseze o curatare masiva a institutiilor statului de tot felul de agenti de influenta, rubedenii si cunostinte gata oricand sa intoarca serviciile binefacatorilor, etc. Poate deja v-am plictisit cu restructurarea institutiilor dar incet incet o sa ajungeti la concluzia ca asta e singura solutie pentru a intra in normalitate.
"Protestatarii" au anuntat ca nu vor pleca chiar daca se abroga ordonanata, vor sa plece guvernul, istoria se repeta.
Acum guvernul trebuie sa ia o decizie extrem de dificila, pleaca sau va reinstaura statul de drept cu forta. Grea decizie pentru un partid social democrat.
Restructurarea serioasa a tuturor institutiilor statului rezolva problema, alta solutie nu e!
Auzi Dragnea?

gheo spunea...

Si totusi ... ceva este la mijloc care trebuie clarificat, legislatia apatura dupa 1990, inlocuitoare a celei comuniste, are lacune enorme pe langa precizari favorabile *noilor activisti ai diverselor partide* si care ii favorizeaza, un amarat, care fura *ceva* este rapid arunbcat dupa gratii, un sarlatan care fura sume enorme si mai ales daca face parte din *politica romaneasca* ajunge extrem de greu dupa gratii ... oare de ce ?.

Ein Stein spunea...

Eu sincer sa fiu pana acum habar nu am avut cine e procurorul general si ca poate sa-l ia la misto pe ministrul de justitie sau ca DNA-ul poate sa ancheteze ministrii ca promoveaza legi sau ordonante de urgenta ori ca informarile intre institutiile de forta se fac prin sms-uri si multe alte aberatii. Cum indreptam situatia daca lucrurile au scapat de sub control?
Ia spuneti Dragnea-Tariceanu, cum?

mirelamarinescu@917 spunea...

IOHANIS va fi urat pana la urma si de astia care stau in strada ,ei nu inteleg nimic sau sant platiti , EU ii blestem ca si copii lor sa pateasca ce patim noi acum ,adica sau aiba liniste sant niste idioti.

iceparu spunea...

Daca ordonanta se abroga si nu se astampara trebuie rupti.Nu mai trebuie tratati cu manusi.Democratia nu inseamna anarhie.Anarhia trebuie oprita.Incep sa-si ia nasul la purtare.Incepe sa se contureze concluzia ca pe indivizi nu-i intereseaza salarii si pensii.Ei sunt platiti bine de straini.

Huhu Rezea spunea...

@iceparu
Corporatiștii sunt noua clasă muncitoare.
Vechea clasă muncitoare, cea care se considera superioară intelectualității și țărănimii, este acum la pensie.
Corporatiștii sunt solidari, rar intră în partide politice, se consideră de dreapta, se informează și se mobilizează pe internet.
Când intră în funcții publice se consideră tehnocrați.

mosmartin16 spunea...

Asadar,

mosmartin16 spunea...

Iulian Mares si Huhu : care sunt CRITERIILE in functie de care s-a stabilit suma de 200000 de lei drept paguba materiala pentru incriminarea abuzului in serviciu ?!! Iulian,daca te enervezi e problema ta de autocontrol ! Numai nu jigni ! O seara inteleapta !

Huhu Rezea spunea...

@mos
Acolo unde este încriminat abuzul în serviciu, puține țări din Europa, Comisia de la Veneția recomanda un prag valoric al prejudiciului, astfel încât funcționarul public să nu fie tracasat de organele penale pentru orice mărunțiș de abuz în serviciu. E dreptul legiuitorului să instituie mărimea pragului valoric... nu al chibiților politici.

Ein Stein spunea...

Corporatistii sunt tinerii informaticieni, ingineri, matematicieni care isi vand forta de munca unor corporatii in majoritatea cazurilor straine. Problema lor e ca in afara de tehnologie nu inteleg nimic altceva si sunt extrem de usor de manipulat, majoritatea lor daca nu sunt membrii USR sunt cel putin sustinatori. Ar fi bine daca Romania ar avea asemenea oameni in numar egal cu protestatarii, numarul e mult mai mic si nu reprezinta mare lucru in economia protestului. Tot ce se spune despre corporatisti e o manipulare pentru a abate atentia. S-a tot vehiculat marota ca sustinatorii ciumei portogalbene ar fi intelectualii. Fals! Niciodata nu s-a intamplat acest lucru. Masa mare de sustinatori ai ciumei au fost in trecut taranii instariti, tarabagii, micii intreprinzatori, afaceristii iar acum e formata din zidari, tinichigii, soferi, florarese, instalatori, etc. si altii care tot timpul au impresia ca ei muncesc din greu iar ceilalti sunt niste paraziti. Majoritatea protestatarilor e compusa din sustinatorii ciumei portogalbene.
In niciun caz nu cred ca ar fi in regula ca jandarmeria sa-i snopeasca in bataie, ei nu sunt decat o masa de manevra, singura lor vina e ca nu pot sa distinga manipularea de chestiuni reale.
Ar trebui infiintat de urgenta un Minister al Restructurarii si un departament Supra Anticoruptie sub controlul direct al Parlamentului si identificate toate elementele din toate institutiile care pot duce la destabilizarea unui stat si eliminarea lor de urgenta. Sistemului paralel trebuie sa i se ia jucariile altfel nu se va intampla nimic bun.
Romania trebuie sa devina un stat de drept si o democratie autentica nu un stat politienesc doar pentru simplul fapt ca se invoca lupta cu coruptia iar drepturile si libertatile cetatenesti sunt doar facultative, cum se exprima o tehnocrata.
M-a dezgustat peste masura faptul ca am vazut in piata copii de 5-10 ani strigand in gura mare 'Jos hotii!' chiar daca nu pronuntau corect isi exprimau opinia "politica". Oare de unde au invatat ce sa strige?
Manipularea in Romania incepe de la frageda pruncie. Oare o fi in regula?

karadeniz spunea...

@ iceparu
Ordonanța a fost inițial pretextul unora pentru a scoate niște oameni în stradă. Intre timp lehamitea și obida resimțită de români i-a scos în stradă într-un număr mult mai mare decât se așteptau inițiatorii iar protestul lor este împotriva tuturor partidelor și autorităților statului. Chiar dacă vor retrage ordonanța protestele vor mai continua probabil două trei zile. Ar trebui ca dalmațienii din toate partidele și structurile statului să-și cam facă bagajele ajutați de ceilalți. Este un semnal clar că răbdarea proverbială a românilor s-a cam terminat.
Chestia cu ”trebuie rupți” bănuiesc că a fost o reacție negândită a la Cornelius.
Referitor la cine sunt cei care protestează acum pe stradă iată opinia cuiva care a participat si care mi se pare semnificativă:
„ O zi bună,
Aseară, mai din convingere, mai din curiozitate m-am alăturat protestatarilor din Constanța și nu a trecut mult timp să-mi dau seama de amploarea acestei manifestații naționale. Problema de fond este egalitatea tuturor românilor în fața legii. Am văzut tineri cu copii în brațe care plătesc lunar rata la bancă pentru un apartament pe care-l vor dobândi abia la 60 de ani și nu asta este problema lor acum, ci faptul că nu pot admite ca unor infractori să li se șteargă... o hoție de 45.000 de euro. Alții spuneau că muncesc cinstit și își plătesc facturile și dările la stat, apoi puținii bani ce rămân sunt cheltuiți pentru copii, iar pentru ei rămâne aproape nimic. Oameni cinstiți care se plângeau de dorul copiilor care muncesc pe meleaguri străine pentru că nu mai au țară.
Oricare au fost partidele ce s-au perindat prin parlament, concluzia a fost că toți au furat țărișoara asta. Din mers am înțeles că manifestanții respectă rezultatul alegerilor parlamentare, mai ales că mare parte din alegătorii PSD au ieșit în stradă, în plus, oameni în cârje și bătrânei care agitau Tricolorul pe trotuar, oameni în vârstă au ieșit la balcoane și la geamuri, în halate sau pijamale, fraternizând cu manifestanții. Târziu, aproape de miezul nopții am plecat către casă și mi-am adus aminte despre un documentar ce trata prietenia dintre Hitler și Mussolini, doi politicieni aleși democratic în țările lor și pe care istoria, care nu-i uită pe cei vinovați, îi consemnează ca dictatori criminali.
Și astăzi voi fi în stradă. Vă urez tot binele din lume, dragi prieteni! „

Ionel N. spunea...

Huhu,
Postarea este in legatura cu pragul valoric pentru incriminarea abuzului in serviciu : daca vrem sa fim egali trebuie instituit acelasi prg ca la furt !In esenta se fura in ambele inciminari, numai ca la abuz faptitorul nu este prins cu " rata- n gura " !

Unknown spunea...

Huhurez daca un functionar public te amendeaza abuziv ,{ca asa vrea muschii lui} , (nerespectand legea) cu 199 000 lei fara sa raspunda in nici un fel { fara sa te poti apara in instanta } e (era ,ca sa abrogat deja) )maratuntis.? Asa bogat esti ?

iceparu spunea...

Karadeniz@ai si solutii?Daca pentru starpirea coruptiei se incalca drepturile omului atunci accept coruptia.Nu mai vreau sa strig Ceausescu reales la al 14-lea congres.Ce se intampla acum este similar cu evenimentele din 21-23 ianuarie 1941 a zis-o gl.mr.Troncota fost decan al Ac.de informatii si are mare dreptate.Vom trai si vom vedea .Tare imi e teama ca vom regreta amarnic.sa dea D-zeu sa gresesc.Oamenii de buna credinta iesiti la protest habar nu au ca actiunea lor nu mai este a lor.
Popo@taci dracului.Copilul meu,liberal, striga in piata jos guvernul in timp ce eu nu vreau jos guvernul.Tu nu vezi unde am ajuns?Te-ai tampit?

Iulian Mareș spunea...

Martin si Vasile
OUG a avut continut f bun. Daca sunt intrebat de pragul de 200.000 dupa atatea zile de tensiune...eu ce sa mai zic?
Vasile
Stii bine ca nu scapa nimeni de culpa...dar mai corect era...indeplinirea defectuoasa?

Am mai scris...in 2012 democratia a inceput sa moara iar azi s-a dus!
Inceputul q fisr facut...KWJ va intelege ce inseamna sa guvernezi fu strada!

Huhu Rezea spunea...

@Călugăre
Noi vorbim de legi și d-ta dai cu tămâie. Dacă instanța nu anulează amenda înseamna că funcționarul te-a amendat corect.

@Corneliu și karadeniz
Cred că de luni Ministerul de Interne va impune respectarea legii în privința organizării mitingurilor.
In primul rând va impune mitinguri autorizate în locuri unde nu încurcă circulația, autorizări care impun cunoasterea celor sunt organizatori și responsabili.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea: Korekt! Dar ce ne facem ca ei n-au la manifestatii lideri care sa-si asume raspunderea pentru acele intruniri? Si, Iohannis, care le-a initiat prin instigare si intretinut, nu poate fi tras la raspundere, macar in rem, daca termenul e la moda si in trend? Cu toate imunitatile lui...

Ionel N. spunea...

Ein Stein
Sunt batran si mai uit ! Cred ca treebuie infiintat si un minister al propagandei !

Iulian Mareș spunea...

Precedentul a fost produs!
Structurile de forta si multinationalele si-au dat mana impotriva romanilor si industrializarii!
Strada nici nu stie ce a castigat....
Sa vedeti cand se va intoarce impotriva lui KWJ....cu tinta precisa!
S-a ratat iar un tel dar au fost identificate urmatoarele tinte....si timpul nu este departe de a fi identificate!
Vom trai incet...urat...zi cu zi, pana cand tot strada va matura iar tot....dar violent!
Azi a fost Brasovul din 87 iar maine ma ingrozesc caci va putea fi 89!
Suntem exact ca in timpul fanariotilor!....mulgem si dam altora!

karadeniz spunea...

@ iceparu
Soluții există mereu, ne uităm la istoria țărilor democratice și prospere spre care țintim să ajungem și le urmăm exemplul. Din păcate nu poate fi soluția mea, a ta sau a lui ci doar soluția noastră.
Corupția, cea veche de vremea ”realesului” corcită cu asta nouă, importată din orient, occident, miază noapte și miazăzi a produs un mutant parazit care probabil va muri doar o dată cu gazda.
Dacă preferi corupția în locul încălcării temporare a drepturilor omului, care oricum nu prea există decât cu numele, vei muri înainte de a fi stârpită. Ceea ce se știe azi despre legionari este oricum diferit de realitatea acelor vremuri. Iar pentru un 21-23 ianuarie ’41 lipsesc mai toate elementele necesare: niște naționaliști creștini persecutați anterior de un rege nărod, un echivalent actual a lui Antonescu și al evreilor precum și acea uriașă tragedie din 1940 când România a pierdut o treime din teritoriu și populație.
Reacția străzii din aceste zile se încadrează perfect în sindromul broaștei fierte. Dacă nu dădea Dragnea focul mai tare broasca nu sărea în stradă chiar dacă era făcută ”soupe de grenouille” în final.

Iulian Mareș spunea...

Marea Neagra
Apreciez recursul la istorie dar, nu inteleg cum de nu vezi azi, personajele de atunci cu nunele schimbat!
Lipseste doar hacuirea tariu......dar, o sa vezi asta, citind in MO, demersul unei anume minoritati, iar fapta nu este total intamplatoare, producandu-se in proximitatea intalnuriu Putin-Orban!
Principalii actori geostrategici sunt, intamplator-dar chiar intamplator, aceeasi!
Ridica privirea, doar!

mirelamarinescu@917 spunea...

PSD a gresit ,trebuia sa nu ii lase a doua oara sa vina la miting fara autoriyatie , fiindca nu mai era spontana . OareIOHANIS isi da seama cat de urat a devenit ? Sa stie ca nu va ramane vesnic la putere ,intr-o zi tot va pleca si va fi mai urat decat chiar BASESCU. OARE psd isi da seama ca daca nu va fi ferm va disparea?

Iulian Mareș spunea...

1-nu au fost membri galeriei Dinamo, ci un grup specializat in spargerea mitingurilor prin producerea de tulburari, al....nici nu stiti al cui....Grupul a actionat si in 2012, sub directa comanda a unui tip pe care-l vedeti adesea cu o esarfa arabeasca la gat!

2-Analiza, mi se pare foarte rece si la obiect:

https://www.dcnews.ro/mobile/dragnea-ultima-incercare-de-oprire-a-loviturii-de-stat_531657.html

Liviub spunea...

Cei "din spate" au inceput sa castige!!! Cei "din fata" (nu vreau) vor vedea in curand efectele actiunilor lor, impinsi fiind de total alte interese decat cele afisate... Oricum, din randul celor tineri, harnici si usor de convins s-ar putea organiza echipe de interventie la inundatii, curatarea zapezii si inlaturarea altor efecte negative. Transportul este gratis, vigoare au, tara are nevoie, asa ca... Intai-ul gospodar poate trece la treaba de azi, nu de marti... (nu am sa vad)!!!

mirelamarinescu@917 spunea...

CELĂPUTIN SA FIE TOT GUVERN PSD , PENTRU DUCE LA BUN SFARSIT CEL PUTIN JUMATATE DIN PROECTUL DE GUVERNARE .SAU IOHANIS ISI VA PUNE GUVERNUL LUI. ?DOAMNE FERESTE

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu certitudine, ordonanta e necesara, dat fiind continutul, numai ca noi fiind romani incrancenati fiecare in parerea lui, niciodata n-o sa fie bine! Cand Raluca Pruna a modificat Codul Penal, peste 150 de articole, mestesugite numai ca sa aresteze stanga si s-o blocheze, stiind ca ia puterea PSD-ALDE, de ce s-a tacut din toate partile, chiar si aici? Pentru ca atunci nu se punea problema cascavalului!

Au pierdut alegerile, dar ei vor puterea doar cu sabotaje, cu strada, cu scandal, cu incendieri si morti, ca asa e dreapta salbatica de la noi! Pai, vrei puterea, vrei sa fii la carma, vrei voturi multe si lejere? Pune dracului mana si hraneste-ti si dezdobitoceste poporul, nu-l tine in foame, in lipsuri, bolnav si in intuneric! Dreapata asta de cacat atata stie: Sa-i infometeze, sa-i tina in saracie si in prostie, bolnavi netratati, in ignoranta si in mizerie, doar ei, cei care au puterea sa traiasca foarte bine! Iar ,,prostimea'' a inceput sa se destepte si le da canci voturi!

Nu va mai bateti capul aici de pomana, ca nu ordonanta e chestia, sunt interese mari de tot, multinationalele cu interese si care nu vor salariul minim ridicat, mai e al doilea mandat a lui Iohannis sa nu intre prea repede la bulau pentru falsuri, sunt banii grei ai dreptei pentru praduiala, ordinul sorosist sa fim dezbinati sa fim despartiti teritorial pe harta cu trecerea Aardealului la unguri!

Incrancenatilor, habar n-aveti voi cat rau faceti natiunii si tarii punand umarul la destramarea Romaniei Mari, alaturi de tradatorii si societatile secrete carora le-ati cazut in plasa din cauza ca va e slaninoasa informarea prin asimilarea de cunostinte, n-aveti cultura generala, cunostinte macar vagi despre Romania in care traiti, nu sunteti nici cat negru sub unghie patrioti si va lasati tarati in mocirla de orice mucea si terchea berchea care va arata o moneda, doua din argintul lui Iuda Iscarioteanul! Acele monezi va vor acoperi si tine ploapele inchise si pana dincolo de mormant, inconstientilor!

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Cel mai regretabil fapt care s-a întâmplat în aceste zile este că mulțimea de corporatiști mitingiști, cu nasul în telefoane în timp ce strigau lozinci antiguvernamentale, a dat impresia că își dorește ca represiunea să țină loc de politică.
Elogiul zăngănitului de cătușe denotă mediocritate în gândirea politică și a mai fost auzit pe timpul când clasa muncitoare conducătoare scanda împotriva fostelor clase exploatatoare. Un asemenea suport stradal au avut securitatea, procuratura și instanțele, în anii 50, când au umplut pușcăriile cu deținuți politici.
Eu cred că mesajul acesta a fost introdus de păpușarii mitingurilor. Nu e greu de dedus cine se teme de votul din 11 decembrie.

Ein Stein spunea...

Ionele cu rugamintea fata de ceilalti cititori ai blogului sa ma suporte in continuare am sa dau un singur exemplu poate vei considera ca un minister al propagandei nu e o solutie ci o abordare la misto.
Spui ca esti batran si ma rog pentru sanatatea ta, sper ca in viitorul apropiat sa nu ai nevoie de cardul de sanatate pentru ca vei avea mari probleme, sistemul nu functioneaza. Sistemul informatic card de sanatate a fost analizat de o companie privata si a fost notat cu nota 7, adica bun spre foarte bun, in aceasi analiza s-a notat cu 2(doi) functionarea sistemului in momentul de fata, adica prost spre foarte prost. Intrebarea e de ce un sistem informatic care a costat sute de milioane de euro si a fost evaluat cu un calificativ bun spre foarte bun e aproape nefunctional? Presupun ca exista un departament IT destul de stufos care se ocupa cu administrarea si functionarea sistemului, departament platit din bani publici si totusi sistemul e nefunctional. Nu crezi ca ar fi oportun ca o institutie sa se intrebe de ce se intampla acest fenomen si sa ia masuri de indreptare? De ani de zile toti se plang ca sistemul nu functioneaza si ce s-a intamplat? NIMIC! De aceleasi surprize ai parte si la ANAF, pasapoarte, evidenta populatiei, permise auto, gradinita, scoala, etc. Oare nu aceste lucruri "marunte" starnesc nemultumirea populatiei impotriva unui stat care ne costa foarte mult si ofera foarte putin? Oare nu aceste nemultumiri acumulate in subconstientul populatie sunt folosite de componenta mafiota a statului ca munitie impotriva celor care incearca sa-i smulga de la butoane?
Hai sa incercam sa identificam cauza si sa o indepartam, e singura solutie.
Pana acum s-a tot incercat eliminarea efectelor de conjunctura inerente intr-un stat deloc asezat, parazitat de tot felul de elemente si cu o legislate special creata sa lase loc pentru tot felul de gainarii. De aici si institutia ordonantelor de urgenta e intens folosita pentru a carpi aberatiile legislative.
Singura solutie este o restructurare a institutiilor statului. TOATE.

karadeniz spunea...

@ Ein Stein
Am vreo 15 nepoți corporatiști și te asigur că sunt mult mai bine ancorați în realitatea actuală decât noi imberbii ăștia cu chelie, ochelari și baston, din care vreo jumătate încă nu percep bine trecerea de la un regim la altul.
Dacă mai recitești odată ce ai postat referitor la soluția pe care o propui poate-ți dai seama că ești cam ”corporatist”. Un ”minister al restructurării”, un ”departament Supra Anticorupție” subordonate direct parlamentului. Pai ia te rog parlamentarii din cele 8 legislaturi post decembriste și vezi câți dintre ei sunt condamnați penal.
Spui că România trebuie să devină o democrație autentică nu un stat polițienesc. Pai stat polițienesc este de multă vreme. Vezi efectivele poliției, serviciilor secrete interne, poliției locale, serviciilor private de pază și protecție și compară-le ca număr și procent pe la mia de locuitori cu țările din Europa și vezi la ce concluzii ajungi. În 27 de ani ne-am redus armata de de 5 ori și am crescut forțele de ordine internă și serviciile cam de tot atâtea ori. Rezultatul au crescut infracțiunile de tot felul, criminalitatea, pe șoselele țării mor anual sau rămân mutilați de 2-3 ori mai mulți oameni decât morții și răniții de la revoluție. SRI-ul nostru este cea mai mare structură comparativ cu țările din Europa, mai mare echivalentul său din primele 5 țări la un loc. Și care-i rezultatul Economia vândută ori dată pe nimic oricărui tirplici străini cu 100 de dolari în buzunar, tot ce a fost cu adevărat secret ca document în țara asta privind economia, industria, rezervele naturale și cele din subsol au fost scoase din țară. Branduri de renume ca gerovitalul sunt acum ale unor străini, zeci de kilograme de obiecte de tezaur din aur și argint au fost dezgropate și scoase hoțește peste graniță, obiecte de patrimoniu și tezaur. Unde au fost serviciile secrete, cele vamale, cum s-a asigurat ordinea de drept în țara asta.
Deci corupția, hoția generalizată este în toate structurile statului iar ai noștri au exportato inclusiv în parlamentul european, vezi cazul Adrian Severin. Soluția este legea și aplicarea ei. Întrebarea este într-un stat corupt până la rădăcină cine dă legea și cine o aplică?

karadeniz spunea...

@ Huhu Rezea
Nu au dat impresia ci chiar asta doresc. Au ințeles ca legea și dreptatea nu pot fi instaurate de către cei desemnați să o facă. Nu poți să vindeci un organism bolnav de gripă dându-i ca medicament culturi de gripă.
Când politica nu mai funcționează, și la noi nu a funcționat după 89, se pare că singura măsură este revolta populară. Asta este istoric răspunsul la probleme de acest gen.
Ne putem da după cireș cât vrem dar indiferent cum odorizăm și decorăm rahatul asta el tot o să pută și o să arate hidos. Soluția îl dăm la tomberon și punem ce trebuie în loc. Că o să doară, că va curge sânge, asta e. Piciorul cangrenat îl tai, e mai bine să trăiești cu o proteză decât să mori.

Ionel N. spunea...

Ein Stein
Infiintarea ministerului propagandei era o aluzie la ceea ce a facut Hitler pentru a avea control total asupra Germaniei !
In privinta cardului de sanatate vinovatii sunt la casa nationala de sanatate care a organizat achizitia si implementarea proiectului! Cardul a fost implementat de o asociere formata din HP Romania,pentru partea de hard si Novensys Corporation pentru partea de soft, valoarea initiala a contractului fiind de 25 milioane (2012).Firma care a dezvoltat softul avea in portofoluiu mai multe aplicatii in sistemul banca (functionarea bancomatelor) si avea obligatia mentenentei si corectiei sistemului(cardul de sanatate).
Surpriza! In in dec.2014 compania Novensys Corporation intra in insolventa si din 250 de angajati ramane cu 10!Logic ca nu mai poate face corectii si mentenanta !
S-a incercat interventia cu alti dezvoltatori de soft dar este mult de lucru si alocarile sunt sub necesitati!
De cudand, HP Romania (pricipalul contractor) a anuntat ca pune la dispozitia casei nationale de sanatate tot necesarul hardware (servere,etc)pentru imbunatatirea sistemului cardului de sanatate!
Acum judeca si tu: s-a produs vreun abuz in implementarea cardului de sanatate ?

Ein Stein spunea...

Karadeniz nu inteleg, nu a fost comentariu la care sa nu fi scris ca institutiile statului trebuie restructurate, recalibrate si reprofesionalizate si nu doar pentru cele enumerate de tine ci TOATE. Nu sunt corporatist chiar daca as putea sa o fac in orice moment acum sunt doar altruist. Nu conteaza culoarea politica a celui care va dori sa faca aceste lucruri, am sperat in inteligenta politica a lui Dragnea cand a avut o fereastra in care putea sa declanseze restructurarea sistemului mafiot inainte ca acesta sa-si revina din socul infrangerii in alegeri. Insa m-am inselat a aplicat aceasi politica "traditionala" romaneasca, pleaca ai vostri vin ai nostri cu masuri populiste care se intorc impotriva lui. E de rasu plansu, a dat gratuitate studentilor pe trenuri iar astia acum vin pe acea facilitate la Bucuresti sa-i darame guvernul. Atat Dragnea cat si politrucii neocomunisti de dreapta nu inteleg nimic din ce li se intampla, astia din urma trag spuza pe turta lor dar nu pricep ca nu o sa-i ajute. Statul roman trebuie restructurat profund iar respectul fata de drepturile si libertatile cetateanului cat si respectul fata de fiinta umana trebuie pus pe primul loc si nu interesele mafiote de grup.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stiti cand vor intelege cretinii? Cand vor geme inchisorile de puscariasi bagati la zdup pe baza unor turnatorii mincinoase si nu pe dovezi! Am dusmanie pe vecinul si-l torn mincinos ca face trafic de droguri si tigari, doar din razbunare sa-l vad la puscarie.In baza acestei turnatorii false, judecatorul are dreptul prin lege organica sa te condamne si la 20 de ani inchisoare! Sa fie bagati cateva sute de mii si nici atunci incrancenatii nu vor intelege gravitatea, decat daca vor intra ei la zdup!
Asta e un caz din cele peste 150 de articole schimbate de Perja Putreda!

Ein Stein spunea...

Ionele te pierzi in detalii fara importanta, asta cu cardul a fost un simplu exemplu.
Te incalzea mai mult faptul ca nu poti sa folosesti cardul din alt motiv decat cele pe care le-ai enumerat? Pe de alta parte hai sa-ti explic de fapt cum stau lucrurile daca te intereseaza si e valabil pentru toate sistemele informatice.
Cand se demareaza un proiect de achizitie a unui sistem in cerinte se da si un termen limita de functionare a sistemului, eu cred ca acest termen e in jur de 10 ani pentru cardul de sanatate. Componenta hardware a sistemului daca a functionat bine in anul de dare in folosinta ar trebui sa o faca in aceasi parametrii si la finalul limitei de timp ca doar nu se fac modificari majore in componenta software care sa mareasca cerintele hardware. Deci basmul cu serverele defecte sau care nu fac fata e doar o poezie iar serverele nu se defecteaza ca asa le-a venit iar daca o fac sunt doar cazuri extrem de rare si nu ar trebui sa aibe un impact major in functionare pana la inlocuirea lor. Iar planul de mentenanta care alt inteles decat cel traditional pe care-l stii, este obligatoriu doar pe perioada de garantie, dupa asta dezvolatorul nu mai are nicio obligatie doar daca beneficiarul doreste o prelungire a lui contra cost binenteles. Probabil sau aproape sigur beneficiarul a hotarat sa nu mai prelungeasca contractul de mentenanta ca a vazut ca merge si asa si s-a bazat pe departamentul IT propriu. Aici apare cea mai mare pacaleala, pe perioada contractului de mentenanta departamentul IT propriu pare ca-si face treaba la cel mai inalt nivel deoarece sistemul merge bine insa de mentenanta se ocupa profesionistii dezvoltatorului. Acestia din urma nu au niciun interes de ai trage de maneca sa puna mana sa invete si sa se profesionalizeze pentru ca spera sa prelungeasca contractul insa in cazul de fata nu s-a intamplat. Acum cineva trebuie sa analizeze de ce departamentul IT propriu nu-si poate face treaba si care e cauza. Chiar daca se defecteaza un server acesta nu costa extraordinar de mult, un server decent costa in jur de 20 000 lei ceeace nici pe departe nu poate fi un impediment major, dar de la a cumpara un server pana la a il pune in functiune e cale lunga si de oameni competenti si capabili sa o faca, daca toti astia sunt matuse, neveste, odrasle, amante, etc. e si normal ca minunea sa nu se intample.
Asta e.

iceparu spunea...

V-am citit ideile.Cam miroase a dorinta de dictatura.Acum depinde ce alegeti.Un Fraco sau un Salazar.Dilema este ca nu se pupa de nici un fel dictatura cu democratia.In comunism cu toate ca se clama democratia era dictatura.Atunci dece naiba l-am impuscat pe NC?Guvernul PSD va pleca.Probabil ca vom avea din nou guvernul mau.Ce vom castiga nu noi dar copii nostri?MAI MULT DECAT NIMIC.

Gigi spunea...

@Iceparu
La intrebarea pusa, va poate raspunde diversionistii de serviciu care ,ne si monitorizeaza cu aceasta ocazie. Vad,ca sunt foarte virali de la un timp de vreme.

Iulian Mareș spunea...

Sa lamurim niste lucruri
-pentru multinationale, corporatistii sunt muncitori prost platiti si sclavagizati fara sa-si dea seama (a se vedea angajatii morti de epuizare)
-daca nu era OUG13, era altceva si tot era
-restructurarea se face de catre structura de de-asupra, mai rar din interior! Cui se subordineaza serviciile, ICCJ...DNA...etc?
-un presedinte de banca-D- era intre mitingisti! Era tara lui?
-cine a adus marea coruptie? Nu cumva multinationalele?
-cum sa vorbesti de integritate, cand tu nu esti...si kiar mai mult!
-OUG13 a fost si legala si constitutionala!
-avem analfabeti politic, dar si functionali!
-daca guvernul Grindeanu va cadea, cum va arata viitorul imediat?....alt guvern psd, sau nu, alegeri anticipate, dam jos si prezidentul?
-este rau ca s-a dorit ordine fiscala si inceperea reindustralizarii tarii?
-strada s-a antrenat si maine poate matura Cotroceniul, ne va scoate si din NATO sau UE?
-putem trai asa? ...adica am inventat republica serviciilor secrete, cu mana armata in procurori si cu Presedinte captiv si integru?

Karadeniz, poti raspunde?

PS-cand corporatistii vor cere bani mai multi, multinationalele vor pleca spre alte zari si corporatistii vor fi someri!

Poate raspunde oricine, caci ma intereseaza raspunsurile unir oameni copti!

Iulian Mareș spunea...

Citind articolul de vre-o 10 randuri, pe la mijloc veti afla miza protestelor!

https://www.dcnews.ro/mobile/adrian-u-uianu-despre-implicarea-multina-ionalelor-in-proteste_531688.html